Az Acyclovir és a Cycloferon egyidejűleg is szedhető?

A gyógyszertári hálózatokban jelenleg kapható sok gyógyszer, amelyek vírusellenes hatást fejtenek ki. Az ilyen széles körű nézettel minden vevő megkérdezi a kérdést: "Mi jobb, mint az Acyclovir vagy a Cycloferon?". A cikk segít választani.

A készítmények leírása

A fő kérdés megválaszolásához először meg kell tudnia, milyen gyógyszerek vannak.

acyclovir

Az acyclovir egy vírusellenes gyógyszer. A fő hatóanyag, amely a gyógyszer - acyclovir részét képezi, a fennmaradó elemek a segédanyagokhoz kapcsolódnak.

A gyógyszer hatása specifikus és nagy hatékonyságú, mivel az érintett sejtekben gyógyszerek felhalmozódnak. Az acyclovir hatásos a vírusok elleni küzdelemben:

 • Herpes simplex 1 és 2 típus;
 • Varicella zoster (csirkehimlő és zsindely);
 • Az Epstein-Barr vírus.

Emellett az acyclovir-t cytomegalovírusok ellen írják fel. A herpesz elleni gyógyszerek alkalmazásával új gócok megakadályozhatók, a bőrön és szövődményeken való elterjedési valószínűség csökken, a kéreg megjelenése felgyorsul, és a fájdalom szindróma az akut fázisban csökken.

A gyógyszer felszabadulási formái:

 • 200 mg tabletta;
 • kenőcs külső használatra 5% és szem számára 3%;
 • liofilizátumot egy injekciós üvegben, injekciós oldat készítéséhez.

Anélkül, hogy egy másik kábítószert részletesen megvizsgálna, már válaszolhat a kérdésre: "A herpesz szedése esetén Cycloferont vagy Acyclovir-t szedik?". Az acyclovir hatékony erõs terápiás hatást fejt ki kifejezetten Herpes vírusokra.

tsikloferon

A cikloferon egy immunmodulátor. A terápiás hatású gyógyszer fő hatóanyaga a meglumin akridon-acetát, az alacsony molekulatömegű indukáló interferon.

A testre gyakorolt ​​jótékony hatás spektruma:

 • antivirális;
 • immunmoduláló;
 • gyulladáscsökkentő.

A gyógyszer 5 nap alatt megakadályozza a vírus reprodukcióját a kezdeti szakaszban, valamint fertőző folyamatokat, csökkenti a vírusok utódainak fertőző jellegét, a hatóanyag vírusrészecskék megjelenéséhez vezet.

A cikloferon hatékonyan hat az alábbi vírusok ellen:

 • tick-borne meningoencephalitis;
 • influenza;
 • májgyulladás;
 • herpesz;
 • citomegalovírus;
 • HIV;
 • HPV.

A hepatitis megnyilvánulásának akut formáiban a gyógyszer megakadályozza a krónikus betegség kialakulását. A HIV kezdeti megnyilvánulásai esetén a Cycloferon normalizálja a immunitási indexeket.

Előállítás formája:

 • 0,15 g tabletta;
 • 125 mg / ml injekció;
 • kenőcs 5%.

A kábítószerek összehasonlítása

Az acyclovir a Cycloferon egyik leggyakrabban használt analógja. Mindazonáltal az acycloviret általában szabályszerűen alkalmazzák herpeszes fertőzések kezelésére. Az Acyclovir és a Cycloferon közötti különbség különbözõ cselekvési elvben van és különbözik. A Cycloferon a vírusellenes hatás mellett immunmoduláló hatással is rendelkezik, és szélesebb körben alkalmazható. A Cycloferon aktiválja a testet a független harcért.

Ha a kezelés olyan herpesz vírust vagy cytomegalovírust igényel, amelyet az Ayclovir nem kezelhet az egyéni intolerancia miatt, fontos tudni, hogy a Cycloferon alkalmazása ellenjavallt-e.

A Cycloferon tilos alkalmazni:

 • terhes nők;
 • nők szoptatás;
 • legfeljebb 4 éves gyermekek;
 • akik autoimmun betegségben szenvednek.

Ellenjavallatok az Acyclovir-hez:

 • a szoptatás ideje;
 • legfeljebb 3 éves korig.

Az Acyclovir azonban számos mellékhatással rendelkezik, a Cycloferon-t jobban tolerálja a betegek visszajelzése, és a mellékhatások közül csak a különböző megnyilvánulások allergiás reakciói vannak.

kompatibilitás

A Cycloferon és az Acyclovir együttes alkalmazása nem szükséges. Klinikailag bebizonyosodott, hogy az Acyclovir hosszú távú alkalmazása csökkenti a vírusok elleni küzdelem hatékonyságát, mivel ennek a vírusnak a törzsei idővel alakulnak ki. Ezért a modern orvoslás az új terápiás módszereket ajánlja hasonló interferon indukáló szerek alkalmazásával. Ilyen gyógyszer a Cycloferon, az egyik leginkább vizsgált gyógyszer, különösen a bakteriális és vírus eredetű fertőzések kezelése ellen.

Elfogadott Cycloferon, az Acyclovir folyamán, mint fixáló hatás és immunmoduláló gyógyszer. A felvétel és az adagolás időtartamát orvos írja le.

Összefoglalva elmondható, hogy a Cycloferon a mellékhatások szempontjából biztonságosabb hatóanyag, és az Acyclovir hatékonyabb a herpesz és a citomegalovírusok ellen. Ezért a gyógyszer kiválasztása a felhasználás céljától és életkorától függ.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Melyik a jobb: Acyclovir vagy Cycloferon?

Nézze meg, jobb-e: acyclovir vagy cycloferon? Bemutatjuk a Cycloferon és az Acyclovir szavazás eredményeit: válaszoljuk, hogy két előkészületből jobb, és részt vesz a felmérésben is!

Nem tudom, melyik ezek közül a gyógyszerek közül jobb? Olvassa el, mit gondolnak az emberek, és mit gondolnak az Acyclovirről és a Cycloferon-ról szóló véleményeket.

Szavazz! Ha kiválaszt egy válasz opció ajánlott összehasonlítani a személyes tapasztalat és Cyclopheron és az aciklovir: hatékonyságuk azonos feltételek mellett, a jelenléte vagy hiánya mellékhatások mindkét szer, az összbenyomás azok alkalmazását. Kérjük, hasonlítsa össze a költségeket, de az egyes gyógyszerek hatását. Expressz véleményed!

Lásd még

Visszajelzést ad Válasz visszavonása

Új vélemények

Csatlakozz most!

A kábítószerek kategóriái

A szavazásunk

Népszerű a héten

Figyelj!

Az oldalon található anyagok tisztán ismerős karakter és semmilyen esetben sem lehet az alapja a diagnózisnak és a kezelésnek az orvos bevonása nélkül történő kinevezéséhez.

A helyszínen leírt szerek ellenjavallt. Alkalmazása előtt győződjön meg róla forduljon szakképzett szakemberhez, valamint olvassa el a gyógyszer utasításait.

Az oldal kezelése AlfaTabs nem vállal felelősséget a harmadik felek által a gyógyszerek és a táplálékkiegészítők felülvizsgálatánál a projekt oldalain rendelkezésre bocsátott információk megbízhatósága tekintetében.

Cycloferon - utasítások tabletta felnőtteknek és gyermekeknek

Az emberi immunitás összetett rendszer, amely gondos megfigyelést igényel, és néha külső segítségre van szüksége a test megfelelő védelméhez. Ezt a segítséget különböző immunmoduláló gyógyszerek szedésével lehet biztosítani, amelyek között megtalálható a Cycloferon.

A Cycloferon alkalmazása indokolt a különböző immunhiányos állapotok kialakulása esetén, mivel a gyógyszer az immunmodulátorok csoportjába tartozik.

Miért használhat Cycloferon tablettát?

A Cycloferon fő hatóanyaga a meglumin-akridon-acetát, alacsony molekulatömegű interferon induktoraként. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően megmagyarázzák a hatóanyag e komponense által manifesztált teljes körű aktivitást.

Az immunmoduláló hatás mellett a Cycloferon gyulladásgátló és vírusellenes hatást is kifejt, ami lehetővé teszi nemcsak az immunitás erősítését.

A gyógyszer hatása alatt a makrofágok, valamint az interferon aktív termelését biztosító T- és B-limfociták aktívan dolgoznak. A Cycloferon hatása alatt az interferon szintézise minden olyan szervben és szövetben kezdődik, amely limfoid elemekkel rendelkezik. Például a májban, tüdőben, lépben.

Az érintett szervekben és szövetekben az interferon képződése mellett fokozódik a csontvelő aktivitása, amely nagy mennyiségben előállítja a granulocitákat.

A Cycloferon fokozott aktivitást biztosít a T-sejtek és a természetes gyilkosok részéről, amelyek segítik az idegen testelemek elpusztítását. A hatása alatt a T-segítő és a T-szuppresszor közötti korreláció normalizálódik, ami egyaránt elősegíti a túlzottan erős immunválasz elkerülését, sőt, nem teszi lehetővé a szervezet számára, hogy figyelmen kívül hagyja az idegen elemeket. A gyógyszer hatása alatt az alfa interferonok is aktiválódnak.

A cikloferon képes elnyomni a vírusaktivitást a sejtekben, ha a fertőzés korai szakaszában alkalmazzák (az első öt nappal a kontaktus után). Ennek hatására a vírusrészecskék kevésbé érintkeznek a környező sejtekkel, szerkezete megzavarodik, a szerkezetben számos hiba jelentkezik, ami megnehezíti a részecskék bejutását a sejtekbe, és tovább terjed a fertőzés.

A vírusok hasonló hatásának köszönhetően a Cycloferon alkalmazása segít megelőzni a vírusos etiológiájú akut hepatitis krónikus formájukban való átmenetét. A HIV-fertőzés korai stádiumában is, a gyógyszernek köszönhetően a immunitási indexek normalizálhatók.

A cikloferont széles körben használják a különböző bakteriális fertőzések elleni küzdelemben is, amelyek magukban foglalják:

 • bakteriális etiológia bronchitise;
 • neuroinfektív folyamatok;
 • fertőző szövődmények, a sebészeti beavatkozások hátterében;
 • gyomorfekély;
 • bakteriális eredetű tüdőgyulladás;
 • chlamydioses;
 • az urogenitális típusú fertőző folyamatok stb.

A cikloferont az autoimmun folyamatok gátlására is használják. Az autoimmun spektrumban jelentkező betegségek hatása a gyulladáscsökkentő hatás és a súlyos fájdalomcsillapító hatás kifejtésének képessége. Emiatt a Cycloferon-t például széles körben használják reumás ízületi károsodásokhoz és a kötőszövet különféle autoimmun patológiáihoz.

A gyógyszer farmakokinetikája

A gyógyszer felszívódása meglehetősen gyorsan fordul elő. Így például a maximális koncentráció a vérben 2-3 óra elteltével érhető el. Ebben az esetben 8 óra elteltével a koncentráció lassan csökken, és a hatóanyag jelenlétének nyomvonalait 24 órán belül továbbra is kimutatják a vérben.

A vérben a Cycloferon maximális koncentrációjának felét az alkalmazása után 4-5 órával érik el. Fontos megjegyezni, hogy ha a gyógyszert az ajánlott dózisokban alkalmazzák, akkor a szervekben és a szövetekben felhalmozódhat.

A gyógyszer felhalmozódásának meghiúsulása azt jelenti, hogy használatakor egyértelmű dózist és adagolási rendet kell alkalmazni, mivel a feltüntetett 24 óra elteltével a Cycloferon teljesen leállítja a szervekre és szövetekre gyakorolt ​​hatását. A vérben való koncentrációja egyszerűen nem elegendő a kívánt hatás eléréséhez.

A kumulációs képesség hiánya miatt a gyógyszer túladagolása nem lehetséges, ahogy azt a használati utasításban leírtuk. Túladagolási esetek A Cycloferon-ot még nagy dózisú adagolás esetén sem vették fel.

Javallatok és ellenjavallatok

A Cycloferon egy olyan gyógyszer, amely meglehetősen széles körben alkalmazható. Mindegyik betegség komplex terápiája részeként és egy gyógyszerként alkalmazzák. A következő esetekben adja meg a Cycloferon tablettát:

 • influenza vagy ARI fertőzés;
 • különböző típusú herpetikus fertőzések;
 • Neutroinfektív folyamatok, beleértve az agyhártyagyulladást, borelliózist, encephalitiset;
 • a másodlagos immunhiány kialakulása a baktériumok vagy gombák által okozott krónikus fertőzések testtömegének hatására;
 • a vírusos hepatitis krónikus formái (főként C és B, mivel hajlamosak a krónikus kezelésre);
 • HIV-fertőzés a 2A-3A.

Gyermekeknél a Cycloferon alkalmazható különféle bélfertőző folyamatok (szalmonella, ételmérgezés stb.) Kezelésére.

Egy gyógyszer oldatot adjuk hasonló esetekben, valamint a használat a fejlesztés különböző rendszer patológiás a kötőszövet (például reumatoid artritisz, szisztémás lupus erythematosus, stb), Ha fertőzött Chlamydia vagy abban az esetben, az ízületi betegségek (például, deformáló osteoarthritis).

A Cycloferon kenőcsként is kapható, majd felhasználása indokolt a herpetikus fertőzés helyi manifesztációi elleni küzdelemben, a bakteriális etiológiának vaginózissal és vaginitissel, különböző eredetű urethritisszel.

A Cycloferon egy gyógyszer, amelyet meglehetősen biztonságosnak tartanak, de ennek ellenére alkalmazási lehetőségei is korlátozottak. A gyógyszer, ha követi a használati utasítást, a következő esetekben nem alkalmazható:

 • A májcirrózis dekompenzálódási foka (a Cycloferon terhelést ad a szervre, ami súlyosbíthatja a beteg állapotát);
 • terhesség és laktáció (mivel nem világos, hogy a gyógyszer befolyásolja a fejlődő magzatot és a nagyon fiatal gyermekeket);
 • a gyermek életkora kevesebb, mint négy év (kivétel - életbiztosítások, amelyeket mindig szakemberrel tárgyalnak);
 • a fő hatóanyag vagy a Cycloferon egyéb komponenseinek intoleranciája (helyi vagy általános típusú allergiás reakciók kialakulása).

A gyógyszert óvatosan kell használni, ha a páciens a gasztrointesztinális megbetegedések bármelyikében súlyosbodó állapotban szenved, vagy allergiás reakciója van az anamnézisben.

Cycloferon ajánlott adagja felnőtteknek és gyermekeknek

A Cycloferon alkalmazásának közös ajánlása naponta egyszer fél órával az étkezések előtt. A gyógyszert ajánlott sós vízzel inni. A dózist egyedileg választják ki, és nagymértékben függ az emberi test kóros folyamatainak életkorától és mértékétől.

A Cycloferon felnőtteknek szóló használati útmutatója

A felnőtt betegeknél kimutatták, hogy a gyógyszert meglehetősen nagy dózisokban alkalmazzák. Így például az influenza kezelés öt napig tart, és a betegnek körülbelül 20 tablettát kell inni. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 4 tablettát használnak naponta.

A gyógyszer első alkalmazása influenza és más légúti fertőzések esetén ajánlott, amikor a betegség első tünetei megjelentek. Ezután ismét a Cycloferon-t alkalmazzák a betegség 2. napján, és végül minden második napon a 8. napig (vagyis a betegség 4. napján, a 6. és a 8. ciklusban).

Ha az influenza hirtelen fejlődik és súlyos megnyilvánulásokkal jellemezhető, az első napon megengedett a gyógyszer 4, de 6 tablettájának használata.

Ha a herpesz vírusról beszélünk, akkor a gyógyszer eredetileg az influenzahez hasonló rendellenességet alkalmazzuk. 8 napos beadást követően a cikloferon alkalmazása közötti intervallum két napra nő. Ez azt jelenti, hogy a következő kinevezést a betegség 11. napján folytatják, és a 23. napig tart. Az egész tanfolyamot 40 tablettára tervezték.

Más betegségek esetén, amelyeknél a Cycloferon alkalmazása indokolt, az adagot a kezelőorvos külön-külön választja ki. A HIV-fertőzés vagy a krónikus hepatitis öngyógyszere nem ajánlott, mivel ez a megközelítés súlyosbíthatja a helyzetet.

Gyermekek oktatása

A gyermekek életkortól függően ajánlott 1 vagy 6 tablettát bevenni (2-6 éves kortól) vagy 2-3 tablettát (7 és 11 év között).

Az influenza és más akut légúti fertőzések kezelésében Ugyanazt a rendszert alkalmazzák a felnőtteknél a herpesz fertőzések kezelésére, dózisra igazítva. Azaz, az első két napon a gyógyszer használata rendszeresen, akkor akár a nyolcadik napon a betegség a recepción intervallum egy nap, és a nyolcadik napon a huszonharmadik intervallum két napig.

A cikloferon akut légúti vírusfertőzés és influenza alkalmazása nagymértékben függ a tünetek súlyosságától és a beteg állapotának súlyosságától. Enyhe betegség esetén a kezelés változatlan marad, és súlyos esetekben a sokk adagját öt napig adják.

A herpesz fertőzés gyermekeknél és felnőtteknél alkalmazott kezelési rendje eltérő, ha követi az utasításokat. Az első két napban a hatóanyagot a korral összefüggő dózisokkal összhangban alkalmazzák, majd nyolcadik napig alkalmazzák egy napi intervallumokban, és a betegség tizennegyedik napján az intervallum két napra növekszik.

A felnőtt betegekhez hasonlóan a kezelési módok és a más típusú betegségek adagolásának megválasztása a szakemberek számára legalkalmasabb.

Gyermekek és felnőttek esetén a Cycloferon különböző akut légúti vírusos kórképek vészhelyzeti megelőzésére is felhasználható. Érintkezés után az érintett betegek gyógyszeres által használt bevált minta legfeljebb nyolc napig, majd egy kis szünetet három napig, és továbbra is a gyógyszer szedését kétnaponta, amíg a huszonharmadik napján betegség. A sürgősségi profilaxis adagolása megfelel a beteg korának.

Az orvosok véleménye a Cycloferonról

Különleges ajánlások a felhasználáshoz

A gyógyszer alkalmazását csak a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően javasoljuk. A Cycloferon utasításában a betegek különös figyelmet kapnak a konzultáció szükségességére azokban az esetekben, amikor a páciens akut állapotban különböző gasztrointesztinális betegségben szenved, vagy az anamnézisben allergiás reakciója van.

Ha a páciensnek van valamilyen aktív pajzsmirigybetegsége, konzultálni kell az endokrinológussal. Ideális esetben, ha a gyógyszert a szakember felügyelete mellett adják be.

Ha valamilyen okból kifolyólag el kellett hagynia a kábítószer vételének egyik napját, a vételét a már megkezdett rendszer szerint folytatja. A napok sorrendje nem sérti a kettős adagok használatát tilos.

Ha a Cycloferon nem rendelkezik terápiás hatással a betegre, akkor tanácsos konzultálnia kezelőorvosával. Ennek oka lehet rossz dózis kiválasztása, amelyet ki kell igazítani. Vannak olyan esetek is, amikor a gyógyszer a test egyéni jellemzői miatt hatástalan. Ebben az esetben ajánlatos az orvosi felügyelete alatt választani.

A gyógyszer befogadása nem befolyásolja a betegnek a járművek vezetésére való képességét. Szintén használat közben nem tilos magas mentális terheléssel járó munkát végezni, és nagy figyelmet igényel.

A Cycloferon egy gyógyszer, amely összeegyeztethető minden olyan gyógyszerrel, amelyet a betegség kezelésében használnak, ahol a célt fel van tüntetve. Azt is megvan az a képessége, hogy csökkentsék a súlyos mellékhatások kemoterápia vagy az interferon-kezelés, mert amit gyakran alkalmazható olyan betegeknél, kénytelen átadni egy ilyen kezelési szakaszokat.

Cycloferon analógok

Sok beteg arra kíváncsi, hogy mi a Cycloferon analógja és vajon létezik-e egyáltalán? Az első dolog, hogy szem előtt tartsuk, hogy az analógok összetételét tekintve ez a gyógyszer eddig nem regisztrált. De vannak részleges analógok, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, miközben más hatóanyagok összetételében vannak.

Acyclovir vagy Cycloferon

A Cycloferon egy részleges analógja az Acyclovir. Ezt a gyógyszert elsősorban lokálisan és szisztémásan manifesztálódó herpeti fertőzések kezelésére alkalmazzák.

A hatóanyagot csontvelő-transzplantáció után komplex terápiában alkalmazzák, de fő hatása még mindig a különböző típusú herpeszvírus elleni küzdelemre irányul. A gyógyszer nephrotoxikus, amit emlékezetessé kell tenni a veseelégtelenségben szenvedőknek.

Cycloferon vagy Ergoferon - ami jobb

Sokan úgy vélik, hogy a Cycloferon analógja Ergoferon. Ez nem teljesen igaz, mivel az Ergoferon összetételében egy másik hatóanyagot tartalmaz. De a különbség ellenére a gyógyszerek hatása hasonló. Az Ergoferon a Cycloferon-hoz képest nagyobb tablettafogyasztást eredményez, és néha mellékhatás kialakulását okozza hasmenés formájában, de egyénileg gyakran a betegeknél jobb, mint a Cycloferon.

Nehéz megmondani, hogy ezek közül melyik gyógyszer jobb - Ergoferon vagy Cycloferon. Nagyon függ a páciens testének egy adott gyógyszerhez való egyedi reakciójához.

Cikk a tárgyban - olcsó analógok ergoferon (lista).

Genferon vagy Cycloferon

A Genferon a Cycloferon egy másik részleges analógja, amely egy másik hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagot gyertyák formájában szabadítják fel, mivel nem túl gyakran használják. A Ginferon egyik előnye, hogy terhes nők számára engedélyezett, ha a vemhességi időszak több mint 12 hét.

A Cycloferon előnyei

Számos beteg és orvos az analógok jelenléte ellenére előnyben részesíti a Cycloferont. Ez nemcsak a működésének széles körével, hanem bizonyos előnyökkel is jár. Így például a hatóanyag összetételét úgy választjuk meg, hogy minimális mellékhatásokat és allergiás reakciókat okozzon. A hatóanyagnak nincs karcinogén hatása a szervezetre, nem jár az embriókra mérgező hatású (a terhesség alatt történő befogadásának tilalma csak a magzatra gyakorolt ​​hatás elégtelen tanulmányozásával jár), és nem vezet az autoimmun betegségek kialakulásához.

A Cycloferon sok gyógyszerrel jól illeszkedik. Gyakorlatilag nincs kompatibilitási ellenjavallat, ami lehetővé teszi széles körű felhasználását különböző csoportok betegeinek kezelésében.

A gyógyszer még hosszútávú kezelés esetén sem jelentett mellékhatást nagy adagokban. Továbbá, a tabletta formájában levő Cycloferon járóbeteg-kezelésre is alkalmas (nem szükséges kórházban használni). Az ágens hatása alatt fokozódik a kemoterápia hatékonysága, de mellékhatása jelentősen csökken. Ennek következtében a Cycloferon gyakran tartósító szerként kerül felszívásra hosszú kemoterápiás eljárásokra, így a betegek egy kicsit könnyebbé tehetik azt.

A Cycloferon egy jól bevált gyógyszer, amely kiváló hatással van a szervezetre, ha a jelzések szerint kerülnek bevételre. A biztonság területén végzett kutatások ellenére a gyógyszerek alkalmazása még mindig nem ajánlott anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulni, mivel emlékeztetni kell arra, hogy a Cycloferon komoly gyógyszer az életveszélyes betegségek leküzdésére.

A cikloferon tablettázott (bélben oldódó) formájának hatása a herpesz fertőzés kezelésére

A herpesz fertőzés kezelésére alkalmazott gyógyszerek közül a purin és a pirimidin nukleozidok szintetikus analógjai, amelyek gátolják a virális replikáció legfontosabb enzimjeit, a legelterjedtebbek a klinikai gyakorlatban:

Közül kezelésére használt gyógyszerekkel herpesz fertőzések, a legelterjedtebb a klinikai gyakorlatban vásárolt szintetikus analógjai purin- és pirimidin-nukleozidok, amelyek gátolják kulcs vírus replikáció enzimek: - aciklovir (vroleks, Zovirax, atsikloguanozin) és valtsiklovir (Valtrex), famciklovir (penciklovir), foszkarnet, vidarabin, és ezek különböző kombinációi, valamint a nem-nukleozid gyógyszerek jellegét - interferonok, DS-RNS, inhibitorok proteolízis, és mások.

Mindazonáltal ezeknek az anyagoknak, különösen az acyclovirnak a hosszú távú alkalmazása jelentősen csökkentette az idővel járó klinikai hatást, amely a herpeszvírus rezisztens törzsek kialakulásának tulajdonítható.

Emiatt jelenleg a legnagyobb figyelmet fordítják a kombinált terápiák kifejlesztésére nukleozid analógok, enzim inhibitorok, citokinek és interferon induktorok alkalmazásával.

Jelenleg a leginkább tanulmányozott engedélyezett klinikai alkalmazásának interferon indukáló szerek előállítására Cycloferon kerül forgalomba, mint egy injekciós oldat és jól bevált kezelésére sokféle vírusos és bakteriális fertőzések, beleértve a herpesz.

Tanulmányok kimutatták, hogy az in vitro hatóanyag teljesen repiikációját gátolja herpesz vírus típusú első és citomegalovírus sejttenyészetben és nagy hatékonyságot mutat in vivo modellek herpeszes sérülések (herpeszes kötőhártya-gyulladás és herpeszes encephalitis) kísérleti állatokon (nyúl).

Tekintettel a herpesz fertőzés epidemiológiájára és a járóbeteg-kábítószer-használat szükségességére, helyénvalónak tűnik kényelmesebb orális formájú cikloferon bevezetése a klinikai gyakorlatba.

A vizsgálat célja, hogy randomizált klinikai és laboratóriumi vizsgálatot folytasson a cikloferon orális dózisformájának hatásosságáról 90 betegnél a herpesz fertőzés kettős vak módszerrel történő kezelésére.

Tanulmány gyógyszert: tsikloferon (Cycloferonum) N-metil-N- (1-dezoxi-D-glutsitol-1-il) ammónium-10-karboksimetilenakridon kapunk barna tabletta a bélben oldódó bevonatú 0,15 g orálisan adtuk be egy alkalommal napi adag 0,3-0,6 g (2-4 tabletta).

Összehasonlítás: az acyclovir (Acyclovirum, gyártó: AZT, Oroszország) 0,2 g tabletta formájában. Naponta ötször orálisan, 80-100 mg / kg napi dózisban.

A klinikai vizsgálat a herpes fertőzésben szenvedő betegeket is magában foglalja, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: 14-60 év; súlyos egyidejű betegségek hiánya.

A herpesz fertőzés diagnózisa klinikai és epidemiológiai adatokon alapult, laboratóriumi módszerekkel (PCR, ELISA) igazolták.

Összesen 125 beteget vizsgáltunk, közülük 42 férfi és 83 nő. Kor - 18-60 év, átlagosan 33,9 ± 10,3 év. A H.labialis-t 23 betegnél, a H.henitalis-t 94-ben diagnosztizálták, és 8 betegnél kombinált formában.

A betegség időtartama 0,5 és 16 év közötti volt, átlagosan 4,1 ± 0,8 év.

35 beteg korábban acyclovirt vagy annak analógjait alkalmazta herpesz fertőzés kezelésére.

Három betegcsoport alakult ki.

A 38 betegből származó első csoport (I. csoport) 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29 napos kezelés napi két alkalommal orálisan napi kétszeri tszikloferont kapott. A kezelés időtartama egy hónap. Összesen 24 ciklopferon tabletta kezelése.

A 36. csoport második csoportjának (II. Csoportja) az acyclovir-t naponta két, napi öt alkalommal 0,2 g-os tabletták kapták 8-10 napig. Összesen a kezelés folyamata 40-50 acyclovir tabletta.

A harmadik csoport (Group III) 51 betegből vett tsikloferon egy tabletta, hogy megkapták naponta kétszer 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29-napos kezelés, és a további Az Acyclovir naponta egy tablettát naponta ötször 8-10 napig.

A betegek randomizálását a felvétel sorrendjében végeztük (az első az I. csoportban, a második a II. Csoportban stb.).

A terápia hatékonyságát klinikai és laboratóriumi kritériumok alapján határozták meg a herpesz fertőzés lefolyásának értékelésére.

A következő klinikai mutatókat alkalmazták erre:
- exacerbációk gyakorisága;
- a súlyosbodás időtartama;
- az exacerbációk intenzitása.

A pozitív dinamikában szenvedő betegeknél jelentkező exacerbációk gyakorisága az alábbi táblázatban található. 1.

1. táblázat: A súlyosbodások száma évente

A gyógyszereknek az egyes csoportok betegeire gyakorolt ​​hatásának összehasonlításakor azt találták, hogy az I. csoportba tartozó exacerbációk gyakorisága jelentősen magasabb értéket (P

2. táblázat A súlyosbodások időtartama, napok

Az I. csoportba tartozó relapszusok átlagos csökkenése szignifikánsan magasabb volt (P

3. táblázat. A súlyosbodások intenzitása, 5 pontos skálán

Az I. csoportban szenvedő betegek fertőzésének mértékét szignifikánsan magasabb értékekkel csökkentették, mint a II. Csoportban szenvedő betegeknél (P

4. táblázat A teljes szérum IFN, ME / ml (normál: 0-8)

Amint az a táblázatból látható, az acyclovir hatása alatt az IFN tartalma átlagosan 7% -kal nőtt, míg a tsikloferon átlagosan 18% -kal növelte az IFN szintjét a vérben. E két gyógyszer kombinációja bizonyult a leghatékonyabbnak, kombinált alkalmazása az IFN-tartalom átlagosan 22% -os növekedéséhez vezetett. A II és III csoport közötti különbség ebben a mutatóban statisztikailag szignifikáns (P

5. táblázat: IFN-a / b, ME / ml (normál: 250-520) termelési szintje

A táblázat azt mutatja, hogy a cycloferon monoterápia és kombinációban acyclovir tsikloferona növekedéséhez vezetett a termelés szintje IFN-a / b szinte a normális, míg a kezelt betegek aciklovir, interferon termelési szintje a kezelés után alatt maradt a normál értéket.

Az a és b interferonok termelésére a legnagyobb stimuláló hatást figyelték meg a III. Csoportban szenvedő betegeknél, akik egyidejűleg cikloferont és acyclovirt szedtek.

Az IFN-g termelési szint relatív növekedésének átlagértékeinek összehasonlítása nem mutat szignifikáns különbséget a csoportok között. Így a kapott eredmények alapján megállapítható, hogy a vizsgált gyógyszerek és kombinációik egyenértékűek az IFN-g sejtek termelésére gyakorolt ​​hatásukban.

Természetes citotoxikus sejtek (természetes ölősejtek - NK), spontán citotoxikus aktivitást széles spektruma ellen a target sejt, ideértve fertőzött vírusok fontos celluláris összetevője a nem-specifikus immunválasz. Ezek a sejtek a vírus által fertőzött sejtek elleni első védelmi vonalat képviselik, és számos citokint is termelnek.

A pozitív változásokban szenvedő betegek átlagos NK-sejt aktivitását a táblázat tartalmazza. 6.

6. táblázat NK-sejtek citotoxikus aktivitása,% (norm: 46-50)

Amint a táblázatból látható, az NK-sejt-aktivitásban az csoport II és a III növekszik nagyobb mennyiségben, mint a csoport II, és a csoport az I. és a III aktivitási index a kezelés után majdnem elérte a norma, míg a II csoport ezek az értékek kezelés előtt és után maradt normál értékek alatt.

Terápia cycloferon akár önmagában, akár kombinációban acyclovir hatékonyabban növeli a tevékenység a mononukleáris fagociták, mint az acyclovir kezelés átlagok fagocitózis kezelés után az I. és III szinte párosított normál, míg a csoport II és a kezelés után ezek az értékek továbbra is csökkentette.

A spontán sejtvándorlás körülbelül egyharmaddal nőtt. A statisztikai elemzés kimutatta, hogy a mutatók között nincs jelentős különbség a csoportok között.

Az NST-teszt eredményeinek legnagyobb átlagos növekedését a II. Csoportban figyelték meg, a statisztikai elemzés azonban azt jelzi, hogy a csoportok közötti különbségek megbízhatatlanok.

A szérum immunglobulinok meghatározása az egyik legfontosabb kvantitatív teszt, amely lehetővé teszi a humorális immunitás egység állapotának felmérését. Ebben a vizsgálatban meghatároztuk a három fõ osztály - M, A és G - immunglobulin koncentrációját, a meghatározáshoz pedig a Mancini szerinti radiális immunodiffúzió módszerét.

Az IgM koncentráció növekedésének nagyságrendbeli különbségei a kezelés után mindhárom csoport esetében statisztikailag megbízhatatlanok voltak.

A cikloferon és az aciklovir külön hatással jár. Az IgA termelés és azok átlagértékei statisztikailag nem különböznek egymástól. Ezeknek a gyógyszereknek a kombinált alkalmazása ellenben növelte IgA vérszintjét.

A cikloferon és az acyclovir hatása az IgG szintjére ugyanaz volt.

A herpeszvírussal szembeni specifikus humorális válasz értékelése céljából az IgG-t az I. és II. Herpes simplex vírusra az enzim immunvizsgálat módszerével határoztuk meg.

A kábítószer-csoportok közötti hatások különbségei statisztikailag nem megbízhatóak.

Ebben a vizsgálatban meghatároztuk a GSTM1 gén deléciójának jelenlétét vagy hiányát. Ezt az elemzést azon hipotézis tesztelésére végeztük, amely szerint a gén terméke részt vesz a cikloferon metabolizmusában a szervezetben, és így hozzájárul a gyógyszer interferon-indukáló aktivitásához. A ciklocopont (I. és III. Csoport) kezelt betegek csoportjait két alcsoportra osztották: génnel (GSTM +) és géntelenítéssel (GSTM 0/0) kezelt betegek. Ezekben az alcsoportokban elemeztük a klinikai megfigyelések eredményeit (a relapsusok gyakorisága és időtartama, a betegség súlyosbodásának intenzitása) és a laboratóriumi adatok (interferon státusz és NK-sejt aktivitás). A változásokat mind az alcsoport egészében, mind külön-külön összehasonlítva pozitív és negatív változásokkal rendelkező betegeknél hasonlították össze.

A statisztikai adatok elemzése nem mutatott szignifikáns különbséget alcsoportok GSTM 0/0 és GSTM1 + gyógyszerek hatását a gyakorisága és időtartama a visszaesések, intenzitása exacerbációk, a szint a teljes szérum-interferon, interferon termékek a, b és g in vitro, valamint a citotoxikus aktivitását NK- sejtekben.

A kapott adatok alapján feltételezhető, hogy a cikloferon hatása nem kapcsolódik metabolizmusához, és ez lehetővé teszi a gyógyszer egyenlően hatékony alkalmazását a genetikailag heterogén betegcsoportokban.

következtetés

A vizsgálat során a cycloferon tabletták kezelésének többféle rendjét alkalmazták. A fentiekben ismertetett standard módszer mellett a leghatékonyabb, különösen megelőző szempontból rövid gyógyszeres kezelés volt (naponta kétszer egy tabletta egy héten) egy hónapos szünettel.

A tanulmány eredményei általában következtetéseket engednek következtetni.

1. A cikloferon tabletta formája jól tolerálható, és nem okoz mellékhatásokat a fent említett terápiás kezelések alkalmazása során. Ebben a vizsgálatban nem figyeltek meg egyedi gyógyszerintoleranciát.

2. A visszatérő herpeti fertőzés leghatékonyabb kezelése egy vírusellenes szer (a mi vizsgálatunkban, acyclovir) és interferon indukáló, cikloferon kombinációját kombináló kezelés volt.

3. A Cycloferon-nak nincs immunotoxikus hatása, ezt az immunrendszer funkcionális és kvantitatív paramétereinek elnyomása hiányában lehet megítélni.

4. Tsikloferona tabletta formában hatékonyan indukálják az interferon előállítása a / b és kevésbé g-interferon és citotoxikus aktivitását NK-sejtek, így biztosítva a vírusellenes hatás a gyógyszer.

5. A cikloferon tabletták monoterápia formájában történő önműködő adagolása hatékonyan alkalmazható herpesz fertőzés kezelésére.

6. A genetikailag heterogén génexpresszióban a glutation-S-transzferázt kódoló terápia hatékonyságában mutatkozó különbségek hiánya fontos bizonyíték arra, hogy a cikloferon változatlan molekulája az aktív induktor.

A kapott adatok lehetővé teszik a cikloferon tabletták standard dózisban történő adagolását különböző betegek számára, függetlenül attól, hogy képesek-e a xenobiotikumok metabolizálására.

irodalom

1. Kondratyeva GA, Ekimova VI, Iovlev VI Az emberi interferonok vírusellenes aktivitásának meghatározása mikro-módszerrel / Reaferon (tudományos dokumentumok gyűjteménye). L., 1988, p. 105-109.
2. Manaseki S., Searle R. F. Természetes gyilkos (NK) sejtek aktivitása az első trimeszter humán decidua // Cellular Immunology. 1989. Vol. 121. sz., 1. P. 166-173.
3. Park H. H. Fertőzés és nitroblutetrasolium redukció neutrofinnal // Lancet. 1968. Vol. 2. P. 532-534.

Melyik herpesz tablettát tartják a leghatékonyabbnak?

első típusú herpesz kezelése végzik több csoport rendelkező gyógyszerek különböző hatásmechanizmusú, de ugyanazt a célt - a lehető leggyorsabban, hogy elnyomja a gyulladásos tünetek herpeszes bőr és a nyálkahártyák, illetve romlásának megakadályozása visszatérő betegség lefolyását. Modern pirulák herpesz 1-es típusú, gyártó gyógyszeripari cégek, a hazai és külföldi, hogy gyorsan feltartóztatni a tünetek kialakulásának herpeszvírus-fertőzés, valamint normalizálja az immunválaszt.

Top 5 gyógyszerek a herpesztől

A lázas herpesz terápiája két fő tömböt tartalmaz:

 • szisztémás terápia, beleértve a tabletták, injekciók alkalmazását;
 • helyi kezelés, beleértve a kenőcsöket, géleket, rúzsokat, antiszeptikumokat.

Fontos!

A herpesz tablettákkal vagy injekciókkal történő általános kezelés nem szükséges minden esetben.

A herpesznek az ajkakon való ritka visszaesésekor elegendő külső eszközöket használni. Ha a fertőzés évente több mint 4 alkalommal romlik, súlyos tüzérségre van szükség, mivel ez a jel azt jelzi, hogy az immunrendszer elégtelen.

Napjainkig a szisztémás terápiában a tablettákban és herpeszkészítményekben szedett gyógyszerek több olyan csoportot is magukban foglalnak, amelyek a vírus megszüntetésére és az immunrendszer kijavítására irányulnak.

A leghatékonyabb herpesz tablettákat 5 csoportban mutatjuk be:

 1. Vírusellenes szerek az acyclovir származékai.
 2. Immunmodulátorok (Polyoxidonium, Panavir, Ferrovir).
 3. Immunstimulánsok (izoprinozin).
 4. Interferon induktorok (Amiksin, Cycloferon).
 5. Kész interferonkészítmények (Wiferon, Genferon).

A herpeszvírus legjobb tablettáit ebben a pillanatban az acyclovir - valaciklovir, a famciklovir származékai képviselik.

Mennyi ideig tart a kiütés?

Mindenki kivétel nélkül gerjeszti, mikor áthalad vagy történik gerpeticheski egy kitörés az arcon, és mit kell inni a herpeszre a gyorsulás érdekében. A tünetek kezdetének megállítása érdekében a vírus-specifikus tünetek megjelenésétől számított első néhány napban gyógyszert kell szedni. A vírusellenes ellátás maximális időtartama 4 nap. Csak ebben az esetben várhatjuk a bevitt tabletták hatását.

Meg kell jegyeznünk, hogy az első típusú herpeszklinika blokkolásához antivirális tablettákat - az aciklovirt és annak származékait kell bevinni. Különleges "sokk" adagok vannak a vírus reprodukciójának gyorsan elnyomására. A HSV tabletta időben történő alkalmazása 2-3 nap alatt a fertőzés tüneteinek fordított fejlődéséhez vezet.

Az immunhiányt elsősorban az orvosok kombinált terápiában használják: antivirális tablettákkal együtt, külső kezelés. De fő célja mind a labiális, mind a nemi herpesz visszatérő herpeszterülete.

Antibiotikumokat írnak fel a herpesz szomatitis, herpangina, zsindely bakteriális szövődmények megelőzésére. A szájon át nem jelentkező herpesz 7-10 napig tart, és átlagosan a klinikán hetekig terjed.

Olcsó és hatékony herpesz-tabletták megvásárlásához előnyben kell részesíteni a hazai jogorvoslatokat, például az Acyclovir-t. A tablettákat és kenőcsöket a hatóanyag nevével kell keresni. A generikumok olcsóbbak lesznek, mint az eredeti importált alapok, és a szükséges hatásuk lesz.

Például egy analóg Zovirax aciklovir-herpes Sandoz krém kerül többször olcsóbb, és az orosz tabletta Valtsikon - olcsóbb Valtrex. Általában a herpetikus fertőzések kezelése költséges, különösen ismétlődő formában.

Vírusellenes immunmodulátorok

Az immunmodulátorok csoportja sokféle jogorvoslati lehetőséget kínál az immunitás korrekciójához. Az ilyen gyógyszereket nemcsak a herpeszvírus fertőzés megszüntetésére használják. Az infektológiában való felhasználásuk spektruma széles.

Az immunmodulátorok és vírusellenes szerek tablettái általános felhasználási jelek:

 • herpeticus fertőzés, amely súlyossága különböző;
 • a szezonális légúti fertőzések megelőzése és kezelése;
 • vírusos hepatitis kezelésére;
 • CMV terápia;
 • a sclerosis multiplex, encephalitis, vírusos szemkárosodás kombinált terápiájában;
 • urogenitalis chlamydiosis kezelése;
 • a tuberkulózis komplex terápiája.

panavir

A növényi alapú herpesz egyik gyógyszere a Panavir. A gyógyszer a Solcinutn tuberosum (egyfajta burgonya) koncentrátumos hajtásából készül. A vírusellenes és immunmoduláló direktivitással rendelkező hatóanyagok glikozidok. Az immunrendszer aktiválódása mellett az interferon leukociták termelése szempontjából a panavirt más hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek relevánsak a herpesz számára:

 • gyulladásgátló hatás;
 • lázcsillapító;
 • érzéstelenítő;
 • gyógyulást.

A panavirt a következő formában állítják elő::

 • Spray a nemi herpesz, a lázas herpesz kezelésére;
 • injekciós megoldás a krónikus herpesz terápiájához (a súlyosbodás és a visszaesés megelőzése);
 • gél külső használatra;
 • Gyertyák a herpetikus elváltozások nemi és rektális formáinak kezelésére.

Tabletták formájában a Panavir nem áll rendelkezésre. Vírusellenes szert nem csak herpeszkiütés, hanem más vírusos megbetegedések kezelésére is használnak. Panavir lehet használni a következő betegségek: humán papillomavírus (papillomák, méhnyakdiszplázia), bárányhimlő, herpesz a szem, CMV fertőzés, influenza és a SARS, valamint számos más krónikus betegségek, amelyek kísérik megsértése a gyógyulás, hosszan tartó krónikus lefolyású.

Adagolás és ellenjavallatok.

A gélt vagy permetet a napi 3-4 alkalommal a bőr és a nyálkahártyák herpetikus sérüléseinek területén alkalmazzák. Amikor a herpesz szomatitis a spray szórásának helyi alkalmazása. A gyógyszert a herpesz genitális formájának kezelésére is használják.

A gyógyszerek injekcióhoz való oldatos injekció formájában történő alkalmazásának ellenjavallatai, a kúpok a terhesség, a laktáció. A spray és a gél nem ellenjavallt a terhességi és a szoptató anyáknál. Panavir a kiújuló típusú herpes simplex egészíti ki más vírusellenes tabletták, különösen, aciklovir, tsikloferon, izoprinozin.

A helyi gyógyszerek alkalmazásának időtartamát a bőr és nyálkahártyák lézióinak mértéke határozza meg. Rendszeresen alkalmazza a gélt egészen a kéreg megjelenéséig, amikor nincs új kiütések. Spray öntözi a szájüreget és a nemi szerveket a herpesz jeleinek eltűnése után a helyi immunológiai aktivitás fenntartása érdekében.

Ferrovir

A természetes eredetű immunmodulátorok képviselői közül a Ferrovir elszigetelt, akciójának mechanizmusa a leukociták termelésének ösztönzésére irányul. A termék csak injekciós oldatként használható. Az injekciós üvegek 30 mg aktív hatóanyagot (2 ml) és 75 mg (öt milliliterben) tartalmazhatnak. A csomagban szereplő darabok száma öt.

Az előkészületet deoxiribonukleát alapján állítják elő vasalommal. Nemcsak vírusellenes, hanem antimikrobiális, gombaellenes immunitást is aktivál. Ezért a gyógyszert nemcsak a herpesz bonyolult formáinak kezelésére használják, hanem számos más fertőző betegség kezelésére is.

Használati utasítások:

 • bármilyen lokalizáció és fajta herpetikus fertőzése;
 • májgyulladás;
 • a vírus eredetű encephalitis;
 • HIV-fertőzés.

Fontos!

Megjegyezzük, hogy hosszú távú remisszió van a krónikus herpeszes kezeléssel a tíz napos Ferrovir-kezelést követően.

Használat és ellenjavallatok.

A herpesz elleni természetes gyógymódot terhes nőkön nem alkalmazzák laktációval, gyermekeknél, allergiás anamnézissel.

Ferrovir adagolása.

Adjunk be intramuszkulárisan 5 ml-t kétszer vagy naponta egyszer 10 napon keresztül. A súlyos fájdalom elkerülése érdekében nagyon lassan adja be a gyógyszert.

polyoxidonium

A herpeszből származó népszerű tabletták a polioxidónium, amelyet Oroszországban hoztak létre és termeltek. A hazai immunmodulátor antivirális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással rendelkezik. Az anyag azoxim-bromid kémiai szintézisén alapul.

A polioxidóni tabletták, injekciós oldatok, gyertyák formájában kapható. A herpeszvírusra gyakorolt ​​hatás a következő:

 • interferon szintézis stimulálása;
 • fokozza a vírusellenes antitestek termelését;
 • a fagociták aktivitásának növekedése a kitörésben;
 • a limfoid készülék stimulálása.

A polioxidónium nem képes a sejtosztódás fokozására, amely onkológiai biztonságot biztosít a gyógyszer alkalmazása során. 1. típusú herpeszből álló tabletták A három éves korú gyermekeknél a polioxidon használható.

Alkalmazza a gyógymódot olyan betegségekre, mint például:

 • különböző szervek krónikus fertőző betegségei;
 • visszatérő vagy tartós genitális herpesz;
 • krónikus herpeszvírusfertőzés a bőrön és a nyálkahártyákon.

Adagolás és ellenjavallatok.

A herpesz tablettáját mind szublingválisan, mind orálisan használhatja. A herpesz szájüregi üregével, valamint a herpeszvírus labiális fertőzés súlyosbodásának megakadályozására a tablettákat étkezés előtt használják fel, a nyelv alatt feloldva:

 • a felnőttek szájon át szedhetik a szublingvális tablettákat 1 db naponta kétszer 10 napig;
 • A 10 éven túli gyermekek naponta kétszer 1 tablettát írnak le egy héten;
 • 3 és 10 év közötti gyermekek esetében a napi kétszeri tabletta tabletta 7 napig használható.

Ellenjavallatok közé tartozik:

 • terhesség és szoptatás;
 • vesebetegségek elégtelensége;
 • legfeljebb 3 éves korig.

lizin

Az aminosavakat számos betegség kezelésére használják, melyhez a testben nem elégséges szintetikus funkció jár. Különösen az aminosav-lizin szükséges a immunitásért felelős fehérjék szintéziséhez. A L-lizin gyenge immunhiányos hatással jár, és nem veszélyes a használat során. Ezenkívül a lizin gyulladásgátló hatású. A lizint 10 ampulla intravénás beadására szolgáló oldatban készítik 5 ml anyagot tartalmazó csomagolásban.

A herpeti fertőzés szempontjából a gyógyszert kombinált kezelés részeként alkalmazzák, a túlélés megelőzésére szolgáló szuppresszív terápiában.

A gyógyszert nem használják a vesék betegségei és az egy évnél fiatalabb gyermekek esetében.

A felnőttek napi 5-10 ml oldatot neveznek be intravénásan, 2 injekcióra osztva. Előzetesen összekeverik sóoldattal. Az alkalmazás időtartama 2-8 nap. A gyermekek dózisának kiszámítása a testtömeg alapján történik.

immunstimulánsok

A herpeszvírus-betegségek immunitásának stimulálását az ismétlődő áramlások, a széles körű folyamatok, a nagy bőrfelületek és a nyálkahártyák bevonásával alkalmazzák. Leggyakrabban a szervezet immunmechanizmusának aktiválása izoprinozinnal és gyógyszereket tartalmazó gyógyszerekkel történik, például a Groprinosinom alkalmazásával.

izoprinozin


Az izoprinozin hatásmechanizmusa a következőkön alapul:

 • a leukocita termelés stimulálása;
 • a herpeszvírussal elnyomott limfocita funkciók helyreállítása;
 • aktiválja a T-limfocitákat;
 • gátolja a virális fehérjéket.

Készítsünk 20, 30 vagy 50 db / csomag csomagot, melyek mindegyike 500 mg anyagot tartalmaz.

Fontos!

Az Acyclovir egyidejű alkalmazásával az izoprinozin fokozza az utóbbi hatását.

Az izoprinozin vagy az eredeti gyógyszere a Groprinozin mindenféle fajtának és típushoz tartozó herpesz terápiában alkalmazható.

Alkalmazási módszerek és ellenjavallatok.

Az izoprinozint étkezés után (fél óra múlva) kell bevenni, a következőképpen:

 • az exacerbációk megelőzésében naponta kétszer 1 tablettát vegyen be egy hónapban;
 • a herpesz által indított akut fertőzés, felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére a dózis kiszámítása testtömegre (50 mg kilogrammonként), míg 3-4 alkalommal oszlik el egyenletesen a nap folyamán. Általában a felnőttek naponta 6-8 tablettát szednek;
 • az akut 1. típusú herpesz kezelésének időtartama kb. 5-10 nap (amíg a tünetegyüttes teljesen leáll).

A tablettákat nem szedik urolithiasis, arrhythmia, köszvény 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél, veseelégtelenség.

Az interferonszintézis és a készítmények stimulái

Az interferon a legfontosabb link a vírusok elleni küzdelemben. Humán leukociták termelik, és elégtelen termeléssel súlyos, tartósan különböző vírusos betegségek, gyakori exacerbációk és szövődmények hajlamát mutatják. Annak érdekében, hogy segítse a szervezetet a herpeszvírus leküzdésében, használjon stimulánsokat interferon vagy kész interferon szintéziséhez.

Viferon és analógjai

Viferon és analógjai (Genferon, Kipferon, Ruferon) humán interferont tartalmazó biológiai készítmények. A Viferon kúpok, kenőcsök és gélek formájában kapható. A kúpok eltérő koncentrációban tartalmazhatnak interferont, ezért csomagonként 150 000, 500 000, 1 000 000, 3 000 000 NE gyártunk. A fertőző betegségtől függően a betegség súlyosságát, életkorát, különböző rendszereit és adagjait alkalmazzák.

A Viferon gyertyákat és az analógokat terhesség és újszülött csecsemők számára történő felhasználásra engedélyezték. A terhes nőknél kúpokat alkalmaznak genitális és más típusú herpeszek kezelésére, a genitális traktus fertőző elváltozásaitól, hogy megvédjék a magzatot a fertőzéstől.

Az interferonok elleni ellenjavallatok csak a gyertya komponensek intoleranciája.

A Viferon használata.

A gyertyákat rektálisan adják be, de a hüvelyi alkalmazást szintén a nőgyógyászati ​​gyakorlatban alkalmazzák. A dózisok a következők:

 • a genitális herpesz és a herpetikus fertőzés más fajtái felnőttkorban történő kezelésére 1 gyertyát használnak naponta kétszer (500 000 NE) 10 napig vagy tovább. Ugyanazt az adagot alkalmazzák 7 évnél idősebb gyermekeknél;
 • a kisgyermekek 1 gyertyát kapnak napi kétszer 150 000 NE-ig.

Esetenként helyi reakciók vannak viszketés és bőrkiütés formájában.

Kagocel

A vírusellenes szer, a Kagocel képes stimulálni az interferon termelést, ezért immunmodulátorokra utal. A készítmény tabletták formájában van. A gyógyszer 10, 20 vagy 30 tabletta csomagonként kerül forgalomba.

A Kagocel nem mérgező, nem halmozódik fel a szövetek szövetében, hosszú távú stimuláló hatást és az interferon vérkeringését biztosítja.

A gyógyszert a herpesz kezelésére és a súlyosbodásának megelőzésére lehet használni. 3 évnél idősebb korban használják.

Adagok és ellenjavallatok.

A tablettákat a következőképpen alkalmazzuk:

 • a felnőttek naponta háromszor 2 tablettát injekcióznak 5 napig, miközben a herpesz szimplex egyszerűsített formáját kezelik;
 • a gyermekek napi kétszer vagy háromszor 1-2 tablettát vesznek be az adag csökkentésével (6-10 tabletta használatos a kurzushoz).

A kontraindikációk közé tartozik a terhesség, a laktáció, az egyéni intolerancia.

tsikloferon

Az orosz drogot Cycloferon-t széles körben használják különböző akut és krónikus bakteriális és vírusfertőzések kezelésére. Injekcióhoz, tablettákhoz és külső kezeléshez szükséges injekciós oldatként kapható. A fertőzés súlyosságától és a sérülés mértékétől függően a Cycloferon alkalmazásának különböző módszereit és módjait alkalmazzák.

A herpesz Cycloferon tablettáját a betegség első napjairól kezelik. Az interferon megnövekedett termelése miatt lehetséges a betegség tüneteinek enyhítése, a veszélyes szövődmények kialakulásának megelőzése érdekében.

A kontraindikációk 4 évesek, a terhesség, a laktáció, a cirrhosis, az akut gastritis, a fekélyek súlyosbodása, kialakulása.

A herpesz jogorvoslat 10, 20 vagy 50 darabos csomagolásban áll rendelkezésre.

Dózist.

A herpesz tablettáját étkezés előtt el kell fogyasztani. Az alkalmazási rendet az 1., 2., 4., 6., 8., 11., 14., 17., 20., 23. napi gyógyszeres kezeléssel jelentik. A dózis a következő:

 • 3-4 tabletta egyszerre (450-600 mg) a 12 évesnél idősebb gyermekek és a felnőttek körében fogyasztják;
 • 4-6 éves gyermekek 1 tablettát (150 mg) inni;
 • 7-11 éves korban - egyszerre 2-3 tablettát.

Fontos!

A Cycloferon kompatibilis más immunmodulátorokkal és antivirális szerekkel a herpesz kezelésében.

Amiksin

Az interferon termelésének stimulálására szolgáló egyik kémiai anyag a tiloron, amelyet különböző gyógyszergyárak gyártanak különböző neveken. A Tyloron vírusellenes komponensét tartalmazó hazai jogorvoslat Amiksin. A gyógyszert tablettákból állítják elő.

A tiloront tartalmazó tabletták hatása a szervezetre:

 • stimulálják a különféle interferonok előállítását. Az Amixin-tabletta, a bél és a májsejt-kezelés kezdetét követően a limfociták interferont termelnek intenzíven;
 • serkenti a csontvelő sejteket a leukociták, antitestek előállítására;
 • gátolja az immunaktivitás gátlását, amely a herpeszvírus fertőzésre és más vírusos betegségekre jellemző;
 • visszaállítja a különböző típusú limfociták arányát;
 • közvetlen vírusellenes hatást fejt ki azáltal, hogy elnyomja az új vírusrészecskék összeszereléséhez szükséges vírusok termelését.

Fontos!

Az Amixin tabletta 24 órán át történő beadása után figyelemre méltó a saját interferon kifejlesztése, ami hozzájárul a tünetek gyorsabb elhárításához és a vírusfertőzések komplikációinak megelőzéséhez.

Adagolás és ellenjavallatok.

Az amiksin ellenjavallt kora 7 évig, terhes és szoptató nőknél, valamint az anamnézisben lévő gyógyszer allergiás reakcióinak jelenlétében. A tablettát étkezés után inni kell.

A tablettákat és az adagolási rendet a felhasználás célja, valamint a betegség lefolyásának súlyossága határozza meg:

 1. A mérsékelt súlyosságú herpesz esetén a felnőttek 125 mg-ot (1 tabletta) fogyasztanak 24 óránként a betegség első két napján. Továbbá, a dózis változik, és 1 tabletta 125 mg 48 óránként. A herpesz kezelése 10-20 tabletta.
 2. A szervekben és rendszerekben előforduló herpeszes fertőzés bonyolult lefolyása megköveteli a gyógyszer adagjának növekedését. Vegyen 250 mg-ot az első két napban 24 óránként, majd 125 mg-ot minden 48 órában.
 3. A hét évnél idősebb gyermekek esetében 24 óránként 60 mg-ot (1 tabletta) írnak elő. A betegség negyedik napján az utolsó 60 mg-os tabletta részeg. A kurzus 180 mg tyloront tartalmaz.
 4. A herpesz bonyolult sorozata gyermekeknél Az Amiksin tablettákon 1, 2, 4, 6 napig 60 mg-ot ad.

Gyermekeknek 60 mg-os dózisú gyógyszert felszabadítanak a felnőtteknek.

Aciklovir származékai

Az acyclovir olyan vírusellenes szer, amely nem közvetve cselekszik, hanem közvetlenül hat a vírusra, elnyomva annak reprodukciós képességét. A legújabb generációs herpesz tabletták aciklovir származékot tartalmaznak: valaciklovir vagy famciklovir.

A herpesz elleni vírusellenes szerek közé tartozik az acyclovir ilyen származékainak csoportja, mint a valaciklovir, a famciklovir. Ez az anyag egy aciklovir észter. Belül a tabletták beadása után az anyagot speciális enzimek segítségével acyclovirvá alakítják át. A famciklovir viszont válik penciklovirvá, amely behatol a vírussal fertőzött sejtekbe.

Fontos!

A valaciklovir a vírusellenes hatás mellett érzéstelenítő hatással is jár, ami a herpes zoster számára fontos.

A valaciklovirt olyan gyógyszerek képviselik, mint a Valtrex, Valvir, Valcicon. A krónikus herpesz kezelésére leggyakrabban ezeket a gyógyszereket használják.

A gyógyszereket a következő esetekben kell bevenni:

 • Mérsékelt súlyosságú, gyakran ismétlődő lázas herpesz;
 • genitális herpesz;
 • preventív szuppresszív terápia (a herpesz fertőzés visszaszorulása és megelőzése);
 • herpeszes szem;
 • övsömör.

500 mg valaciklovir tablettát készítenek 10 vagy 42 darabos csomagolásban. A Valvirt 500 mg (7 vagy 28 db / csomag) és 1000 mg (10 vagy 42 db / csomag) dózisban állítják elő.

A valaciklovir alkalmazása a herpesz korai stádiumában segít megelőzni a vírusfertőzés előrehaladását.

A bőr és a nyálkahártya labiális vagy más típusú herpetikus sérüléseinek kezdeti megnyilvánulása égést, viszketést, bizsergést, fájdalmat és kellemetlenségeket okoz. Rendszerint gyakori visszaesésekkel járó betegek önmagukban ismerik fel az első jeleket.

Hogyan lehet pénzt venni.

Az étel felvitele nem befolyásolja a valaciklovir felszívódását. A tablettákat úgy lehet bevenni, mint az étkezés előtt, közben vagy után.

A herpesz súlyosbodásának kezelésére serdülők és felnőttek esetében az ilyen dózisok szükségesek:

 • 500 mg naponta kétszer 3-5 napig herpesz-bőrrel és nyálkahártyákkal;
 • A szívizom herpesz kialakulásának megakadályozásához alternatív sémákat alkalmaznak: 2000 mg naponta kétszer, egy napon azonos időközönként.

Az elsődleges herpesz-bőr és nyálkahártyák terápiája:

 • 500 mg naponta kétszer 5-10 napig.

A szuppresszív terápiát a következő dózisok írják le:

 • felnőttek és serdülők naponta 500 mg valacikloviret szednek 6-12 hónapig;
 • akiknél immunhiányos betegeknél a herpesz hat hónapon vagy egy éven át naponta kétszer 500 mg-os.

A herpesz zoster (a bárányhimlő megismétlődése) kezelésére tabletta 1000 mg naponta háromszor 7 napig.

Ellenjavallat.

A valaciklovirra alapozott vírusellenes szereket nem alkalmazzák 12 éves kor előtt. A tablettákkal szembeni ellenjavallatok az allergia jelenléte a múltban bármilyen acyclovir hatóanyaggal szemben. A valaciklovir tablettákat nem szedik a herpesz zoster és az okuláris herpesz kezelésére 18 éves koruk előtt.

Valceprex, Valvir és egyéb valaciklovir hatóanyagot tartalmazó szerek megengedettek a herpeszterápia terhesség ideje alatt, azonban ezeket a herpesz fertőzés komplikációinak magas kockázatával kell beadni.

A gyógyszerek, valamint a herpesz vírus negatívan befolyásolják a szervek és rendszerek működésének számos aspektusát. Ezért az anya és a magzat herpeszvírus fertőzésének kockázatának értékelése után az orvos döntést hoz. Az acyclovir nem volt specifikus hatása az embrionális szövetekre standard dózisokban. Ha nagy dózisú acyclovirre van szükség, a korai terhességet meg kell szakítani.

Helyi kezelés

Az 1. típusú herpeszkiütés külső terápiája célokat és szakaszokat tartalmaz:

 1. A szövődmények megelőzése a bakteriális, virális replikáció szuppresszió segítségével antiszeptikumok és színezőanyagok: miramistin, klórhexidin, fukortsin, metilénkék, jód, kálium-permanganát, brillantzöld.
 2. Vírusellenes kenőcsök és gélek (Wiferon, Cycloferon, Zovirax, Erazaban, Panavir, Viru-Merz) a herpeszvírus elpusztítására és a replikáció megszüntetésére szolgálnak.
 3. A nyelv nyálkahártyáján a fiúk elfedése érdekében az arcok fogászati ​​géleket és pasztákat (Solcoseryl, Holisal) alkalmaznak.

Az acyclovir vírusellenes összetevőjét tartalmazó ajakrúzsok lehetővé teszik, hogy az aszeptikus szabályok betartásával bárhol helyre jussanak a bőrre. Ilyen módon hordozhat rúzsot, például Anti Herpét. Ezenkívül a sebgyógyuláshoz Panthenol-rúzsot használnak.

Mint egy improvizáló, amely a prizhech és podsushit buborékok segíthet Corvalol, szalicilsav vagy bórsav alkohol, fogkrém. Az 1-es típusú herpesz által kezdeményezett, kiterjedt erózióval járó nedvesség kiküszöbölésére használjon cink pasztát, Baneocint.

homeopátia

Mint ismeretes, a homeopátiás kezelés általánosan elfogadott elve egy ilyen betegség felszámolása. Ennek a posztulátumnak a végrehajtásához a mérgeket jelentős hígításban használják. A herpesz ilyen kezelését csak szakember végzi.

A herpesz elleni küzdelem érdekében a következő növényeket és anyagokat használják fel:

 1. Rus Toxicodendron.
 2. Graphite.
 3. Salétromsav.
 4. A Buttercup éles.
 5. Thuya occidentalis.
 6. A farkas bogyó.

A homeopátia a szívizom és a genitális herpesz kezelésére szolgál. Ezeket a gyógyszereket befelé vagy kifelé használják.

Visszajelzés a kezelésről

A herpeszvírus fertőzések immunmodulátorokkal történő kezelése során a betegek ritkán észlelik a mellékhatások kialakulását fejfájás, fájdalom és kényelmetlenség formájában a hasban, dyspepsia formájában. Alkalmanként bőr allergiás reakciókat figyeltek meg. Általában az immunválasz kijavítására szolgáló gyógyszereket a betegek jól tolerálják.

A vírusellenes szereket - a nukleozidokat - a mellékhatások gyakoribb kifejlődése jellemzi. A Valtrex herpeszre vonatkozó feljegyzéseit a fejfájás, az émelygés, a szédülés, a hasmenés, a bőr viszketése jelzi. Ezenkívül a tabletták negatívan befolyásolják a vérképzés folyamatát, elnyomva a leukociták termelését. A Valcikonról a herpeszről - a Valtrex olcsó orosz analógja - nem különbözik a behozott drogoktól. A gyógyszer ugyanazokat a mellékhatásokat okozza, és a hatékonyság nem rosszabb a drága gyógyszernél.

A betegek észrevételeit az Isoprinosin alkalmazására az 1. típusú herpesz kezelésére és megelőzésére az émelygés, a fejfájás, a bőrviszketés gyakori fejlődése jelzi.

Az 1. és 2. típusú visszatérő herpesz kezelésének hatékonysága kombinált megközelítéssel nő. Az immunmodulátorok és stimulánsok kinevezése előtt ajánlott vérvizsgálatot végezni az immunogramra. Az eredmény értékelése után az immunológus egy gyógykezelési rendszert írhat elő az immunrendszer normalizálására.