Az Acyclovir és a Cycloferon egyidejűleg is szedhető?

A gyógyszertári hálózatokban jelenleg kapható sok gyógyszer, amelyek vírusellenes hatást fejtenek ki. Az ilyen széles körű nézettel minden vevő megkérdezi a kérdést: "Mi jobb, mint az Acyclovir vagy a Cycloferon?". A cikk segít választani.

A készítmények leírása

A fő kérdés megválaszolásához először meg kell tudnia, milyen gyógyszerek vannak.

acyclovir

Az acyclovir egy vírusellenes gyógyszer. A fő hatóanyag, amely a gyógyszer - acyclovir részét képezi, a fennmaradó elemek a segédanyagokhoz kapcsolódnak.

A gyógyszer hatása specifikus és nagy hatékonyságú, mivel az érintett sejtekben gyógyszerek felhalmozódnak. Az acyclovir hatásos a vírusok elleni küzdelemben:

 • Herpes simplex 1 és 2 típus;
 • Varicella zoster (csirkehimlő és zsindely);
 • Az Epstein-Barr vírus.

Emellett az acyclovir-t cytomegalovírusok ellen írják fel. A herpesz elleni gyógyszerek alkalmazásával új gócok megakadályozhatók, a bőrön és szövődményeken való elterjedési valószínűség csökken, a kéreg megjelenése felgyorsul, és a fájdalom szindróma az akut fázisban csökken.

A gyógyszer felszabadulási formái:

 • 200 mg tabletta;
 • kenőcs külső használatra 5% és szem számára 3%;
 • liofilizátumot egy injekciós üvegben, injekciós oldat készítéséhez.

Anélkül, hogy egy másik kábítószert részletesen megvizsgálna, már válaszolhat a kérdésre: "A herpesz szedése esetén Cycloferont vagy Acyclovir-t szedik?". Az acyclovir hatékony erõs terápiás hatást fejt ki kifejezetten Herpes vírusokra.

tsikloferon

A cikloferon egy immunmodulátor. A terápiás hatású gyógyszer fő hatóanyaga a meglumin akridon-acetát, az alacsony molekulatömegű indukáló interferon.

A testre gyakorolt ​​jótékony hatás spektruma:

 • antivirális;
 • immunmoduláló;
 • gyulladáscsökkentő.

A gyógyszer 5 nap alatt megakadályozza a vírus reprodukcióját a kezdeti szakaszban, valamint fertőző folyamatokat, csökkenti a vírusok utódainak fertőző jellegét, a hatóanyag vírusrészecskék megjelenéséhez vezet.

A cikloferon hatékonyan hat az alábbi vírusok ellen:

 • tick-borne meningoencephalitis;
 • influenza;
 • májgyulladás;
 • herpesz;
 • citomegalovírus;
 • HIV;
 • HPV.

A hepatitis megnyilvánulásának akut formáiban a gyógyszer megakadályozza a krónikus betegség kialakulását. A HIV kezdeti megnyilvánulásai esetén a Cycloferon normalizálja a immunitási indexeket.

Előállítás formája:

 • 0,15 g tabletta;
 • 125 mg / ml injekció;
 • kenőcs 5%.

A kábítószerek összehasonlítása

Az acyclovir a Cycloferon egyik leggyakrabban használt analógja. Mindazonáltal az acycloviret általában szabályszerűen alkalmazzák herpeszes fertőzések kezelésére. Az Acyclovir és a Cycloferon közötti különbség különbözõ cselekvési elvben van és különbözik. A Cycloferon a vírusellenes hatás mellett immunmoduláló hatással is rendelkezik, és szélesebb körben alkalmazható. A Cycloferon aktiválja a testet a független harcért.

Ha a kezelés olyan herpesz vírust vagy cytomegalovírust igényel, amelyet az Ayclovir nem kezelhet az egyéni intolerancia miatt, fontos tudni, hogy a Cycloferon alkalmazása ellenjavallt-e.

A Cycloferon tilos alkalmazni:

 • terhes nők;
 • nők szoptatás;
 • legfeljebb 4 éves gyermekek;
 • akik autoimmun betegségben szenvednek.

Ellenjavallatok az Acyclovir-hez:

 • a szoptatás ideje;
 • legfeljebb 3 éves korig.

Az Acyclovir azonban számos mellékhatással rendelkezik, a Cycloferon-t jobban tolerálja a betegek visszajelzése, és a mellékhatások közül csak a különböző megnyilvánulások allergiás reakciói vannak.

kompatibilitás

A Cycloferon és az Acyclovir együttes alkalmazása nem szükséges. Klinikailag bebizonyosodott, hogy az Acyclovir hosszú távú alkalmazása csökkenti a vírusok elleni küzdelem hatékonyságát, mivel ennek a vírusnak a törzsei idővel alakulnak ki. Ezért a modern orvoslás az új terápiás módszereket ajánlja hasonló interferon indukáló szerek alkalmazásával. Ilyen gyógyszer a Cycloferon, az egyik leginkább vizsgált gyógyszer, különösen a bakteriális és vírus eredetű fertőzések kezelése ellen.

Elfogadott Cycloferon, az Acyclovir folyamán, mint fixáló hatás és immunmoduláló gyógyszer. A felvétel és az adagolás időtartamát orvos írja le.

Összefoglalva elmondható, hogy a Cycloferon a mellékhatások szempontjából biztonságosabb hatóanyag, és az Acyclovir hatékonyabb a herpesz és a citomegalovírusok ellen. Ezért a gyógyszer kiválasztása a felhasználás céljától és életkorától függ.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

A herpeszvírus Cycloferon kezelése

A herpesz és más vírusos betegségek Cycloferon használatával a kezelés időtartama jelentősen lerövidült. A gyógyszer továbbá csökkenti a patológiás tünetek manifesztálódását, és kiküszöböli a fájdalmat, viszketést, égést és egyéb kellemetlen érzést a betegségben. Bármely herpeszes betegséget a tartós áram jellemzi. A fertőzés terápiájában jelentkező nagy nehézségek abból adódnak, hogy a kórokozók képesek gyorsan alkalmazkodni a vírusellenes szerek hatásához. A cikloferon kiküszöböli ezeket a problémákat, és jelentősen csökkenti a herpesz súlyosbodásának komplikációinak kockázatát.

Mi a herpesz?

A bolygón több mint 200 fajta herpesz van, és mindössze 8 betegség okozhat betegséget. De miután bejutott az emberi testbe, a kórokozó örökre ott marad, az idegszövet sejtjeiben. A mentális immunhiány jelentősebb csökkenése esetén a kórokozó aktiválódik, és elkezd szaporodni. Ez a betegség súlyosbodásához vezet, amelynek jellegzetes kiütés formájában megjelenő tünetei a test különböző részeiben manifesztálódhatnak.

A lakosság túlnyomó többsége a herpetikus vírus hordozója. De a test hatalmas védelmi reakciói blokkolják a kórokozó létfontosságú aktivitását. A fertőzés akkor fordul elő, amikor egy beteg vagy a házi, légi és szexuális (genitális herpesz) hordozóval kommunikál.

Teljesen megszabadulni a vírustól lehetetlen. De a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően korlátozhatja az életét. Nem elegendő vírusellenes szereket venni. Még a legjobbak is néha nem tudják hatékonyan visszafizetni a betegség kialakulását. Ezért a kezelés folyamán szükségszerűen olyan gyógyszerek tartoznak, amelyek kiküszöbölik a kórokozó fokozott aktivitásának okát. Mivel a vírus létfontosságú aktivitásának egyik legfőbb oka az immunitás drasztikus csökkenése, a betegség súlyosbodásának komplex terápiájának feltétlenül tartalmaznia kell az immunmoduláló csoport gyógyszerét. Jelenleg a legjobb eredmény, ha a herpesz antivirális szerekkel való kezelését Cycloferonnal egészítik ki.

Termékjellemzők

A cikloferonnak széles a hatása a testen:

 • elnyomja a vírusok agresszióját és reprodukcióját. Ezért a gyógyszer nagy terápiás hatást fejt ki nemcsak a herpesz esetében, hanem az influenza, a légúti vírus és egyéb fertőzések esetében is. A Cycloferon-kezelés jelentősen csökkenti a betegség időtartamát, és gyakorlatilag a gyógyszer szedésének első napjától kezdve a patológiás folyamat csökkentését eredményezheti;
 • immunmoduláló hatással rendelkezik. A gyógyszer hatóanyaga fokozza az interferonok termelését és aktivitását, ezáltal növelve a szervezet nem specifikus képességét, hogy ne csak vírusos, hanem más bakteriális fertőzést is képes ellenállni. A gyógyszer beadása során megnövekszik a T-limfociták és sejtek aktivitása, amelyek elvégzik a gyilkosok működését, valamint a makrofágokat. A herpeszvírussal szembeni magas agresszió a thymusfüggő segítők és a szuppresszorok arányának normalizálódása is;
 • A gyulladáscsökkentő hatás elősegíti a fájdalom szindróma gyors megszüntetését és a duzzanat csökkentését a károsodásokban.

Az a képesség, hogy áthaladnak a vér-agy gáton TSikloferon támadások herpeszvírusok magukat idegi szövetekben, ezáltal csökkentve a nem csak a tevékenységüket, hanem a számot.

A gyógyszer nem képes akkumulálódni a szövetekben, és a terápia befejezése után teljesen megszűnik a testből. A gyógyszer pozitív minősége az, hogy a kezelés során nem alakul ki függőség. Ez lehetővé teszi a gyógyszer újbóli felhasználását szükség esetén.

Minden olyan anyagot, amely közvetlen hatást gyakorol az emberi immunrendszerre, immunológiai vizsgálat után kell beadni. Az immunmodulátorokkal végzett terápiát egy immunológus felügyelete mellett végezzük.

A Cycloferon tabletták, linimentumok külső használatra és injekció formájában kapható.

tabletta

A gyógyszert tabletta formájában történő felszívódásakor szigorúan kövesse a kezelést és a gyógyszer beadásának szabályait. Hogyan kell szedni a Cycloferon tablettát?

A gyógyszer naponta egyszer részeg. Az adagot a kezelőorvos számítja ki, és adagonként 2-4 tablettát tartalmaz. Vegye a gyógyszert a napi időben.

A herpesz cikloferont nem szabad naponta bevenni. A gyógyszert a rendszer szerint alkalmazzák: az első hét egy napban, a második és a harmadik - két nappal később a harmadik. Ezért a tablettákat a terápia 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 és 23. napján kell részesíteni. Még akkor is, ha a kezelés eredménye a második - harmadik napon jelentkezik, 23 napig kell inni a teljes tanfolyamot. A megkezdett kezelés megszakítása szigorúan nem ajánlott, hogy ne okozzon működési zavarokat az immunrendszerben, ne pedig ne csak a betegség lefolyását, hanem a test általános állapotát is. Minél hamarabb kapcsolódik a betegség a Cycloferon kezeléséhez a betegség kezdetétől, annál gyorsabb lesz a fertőzés klinikai megnyilvánulása.

A gyógyszerrel történő kezelés alatt a következő szabályokat kell betartani:

 • a tablettát teljesen inni kell. Nem lehet összetörni, törni vagy rágni. Ellenkező esetben a nyál és a gyomor enzimei kémiailag reagálnak a hatóanyag komponenseire és megsemmisítik őket, mielőtt elkezdenek beolvadni a szervezetbe;
 • ugyanazzal a céllal javasoljuk, hogy az étkezést megelőzően fél órával bevesse a tablettákat;
 • annak érdekében, hogy elkerüljék a hatóanyagok molekuláinak különböző folyadékokkal történő megsemmisítését, a gyógyszert csak tiszta vízzel kell bevenni.

A tabletták bevétele után a szervezet képes megtartani az aktív interferonok intenzív előállítását további három napig.

injekciók

A hatóanyag intravénás vagy intramuszkuláris adagolásra is alkalmas.

Cycloferon a beadás módja, valamint az egyes dózis által meghatározott a kezelőorvos függően a beteg általános állapota, súlyossága a patológia és a károsodás területét a bőrön vagy a nyálkahártyán. A csecsemők esetében az injekció beadása a testtömegük alapján történik. Átlagosan a hatóanyag dózisát 6 - 10 mg / testtömegkilogrammonként kell bevenni.

Az anyagot szigorúan ugyanazon a napon másnap adagoljuk. A gyermekeket naponta beinjekcióznak.

A gyógyszer parenterális adagolása akkor alkalmazható, ha:

 • kiterjedt elváltozások;
 • genitális herpesz;
 • a nehezen kezelhető esetekben;
 • a gyermekgyógyászatban.

A kezelés időtartama minden esetben egyedi, és függ a tünetek eltűnésének mértékétől és a páciens általános állapotától. A Cycloferon parenterális beadásának legnagyobb hatékonyságát a patológia kialakulásának kezdetén terápiával érik el.

A herpeti fertőzés kisebb mértékű megnyilvánulásaival és segédanyagával együtt 5% koncentrációban a hatóanyag felszabadulásának formáját használjuk 5% koncentrációban. A nemi szervek érintett bőrére vagy nyálkahártyájára terápiás célra naponta egyszer a kenőcsöt finoman alkalmazzák egy kis réteggel. A Cycloferon helyi alkalmazásával történő kezelés ideje 5 nap. Általában ez idő alatt teljesen eltűnnek a buborékkiütés, a viszketés, a fájdalom, az égés és a betegség egyéb megnyilvánulásai.

Azokban az esetekben, amikor a helyi terápia hatástalannak bizonyult, az orvos áthelyezi a beteget tablettákká vagy parenterális gyógyszeradagolásra.

A liniment ugyanúgy kezelheti a női genitális terület ilyen betegségét, mint a nem specifikus vaginitis vagy a bakteriális etiológia vaginózisát. Ezekben az esetekben a hatóanyagot egy tamponra alkalmazhatjuk, bejuttathatjuk a hüvelybe, vagy intravaginális beágyazást hajthatunk végre. Függetlenül a Cycloferon adagolási módjától, a gyógyszert napi 1-3 alkalommal adják be. A kezelés folyamata két hét, még akkor is, ha a betegség valamennyi jele sokkal gyorsabban megy.

A Cycloferon megfelelő alkalmazása a herpesz terápiában a kezelés időtartama felére csökkenhet!

Ellenjavallatok és figyelmeztetések

Ha bármilyen gyógyszert alkalmaz, általában nincsenek nyilvánvaló mellékhatások. Ha kívülről alkalmazzák, akkor a gyulladás alkalmazásának helyén vagy enyhe reddening megjelenése esetén enyhe égési érzés lehet. Ezek a megnyilvánulások nagyon gyorsan áthaladnak, és nem igényelnek további kezelést vagy a gyógyszer abbahagyását. A hatóanyag komponenseire túlérzékenységi reakciók figyelhetők meg. A hátrányok a tabletta keserű ízének tulajdoníthatók.

Az anyagot nem szabad alkalmazni a szem nyálkahártyájára. Ha gyógyszert kap a szemébe, azonnal öblítse le bő vízzel.

A gyógyszer ellenjavallt. A herpesz kezelésében tilos a Cycloferon alkalmazása:

 • terhesség alatt és minden melletti táplálási időszakban. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy szinte az összes immunmodulátor könnyedén leküzdhető a placenta gáton;
 • Ne alkalmazzon gyógyszereket a 4 év alatti gyermekek számára;
 • a kábítószert alkotó anyagok számára idioszinkritikus is feltétlen ellenjavallat;
 • A decompensált májcirrózis teljesen kizárja a Cycloferon-kezelést.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a gyógyszer alkalmazása növeli az antibakteriális szerek - vírusellenes, gombaellenes, antibiotikumok és mások hatását.

Cycloferon - utasítások tabletta felnőtteknek és gyermekeknek

Az emberi immunitás összetett rendszer, amely gondos megfigyelést igényel, és néha külső segítségre van szüksége a test megfelelő védelméhez. Ezt a segítséget különböző immunmoduláló gyógyszerek szedésével lehet biztosítani, amelyek között megtalálható a Cycloferon.

A Cycloferon alkalmazása indokolt a különböző immunhiányos állapotok kialakulása esetén, mivel a gyógyszer az immunmodulátorok csoportjába tartozik.

Miért használhat Cycloferon tablettát?

A Cycloferon fő hatóanyaga a meglumin-akridon-acetát, alacsony molekulatömegű interferon induktoraként. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően megmagyarázzák a hatóanyag e komponense által manifesztált teljes körű aktivitást.

Az immunmoduláló hatás mellett a Cycloferon gyulladásgátló és vírusellenes hatást is kifejt, ami lehetővé teszi nemcsak az immunitás erősítését.

A gyógyszer hatása alatt a makrofágok, valamint az interferon aktív termelését biztosító T- és B-limfociták aktívan dolgoznak. A Cycloferon hatása alatt az interferon szintézise minden olyan szervben és szövetben kezdődik, amely limfoid elemekkel rendelkezik. Például a májban, tüdőben, lépben.

Az érintett szervekben és szövetekben az interferon képződése mellett fokozódik a csontvelő aktivitása, amely nagy mennyiségben előállítja a granulocitákat.

A Cycloferon fokozott aktivitást biztosít a T-sejtek és a természetes gyilkosok részéről, amelyek segítik az idegen testelemek elpusztítását. A hatása alatt a T-segítő és a T-szuppresszor közötti korreláció normalizálódik, ami egyaránt elősegíti a túlzottan erős immunválasz elkerülését, sőt, nem teszi lehetővé a szervezet számára, hogy figyelmen kívül hagyja az idegen elemeket. A gyógyszer hatása alatt az alfa interferonok is aktiválódnak.

A cikloferon képes elnyomni a vírusaktivitást a sejtekben, ha a fertőzés korai szakaszában alkalmazzák (az első öt nappal a kontaktus után). Ennek hatására a vírusrészecskék kevésbé érintkeznek a környező sejtekkel, szerkezete megzavarodik, a szerkezetben számos hiba jelentkezik, ami megnehezíti a részecskék bejutását a sejtekbe, és tovább terjed a fertőzés.

A vírusok hasonló hatásának köszönhetően a Cycloferon alkalmazása segít megelőzni a vírusos etiológiájú akut hepatitis krónikus formájukban való átmenetét. A HIV-fertőzés korai stádiumában is, a gyógyszernek köszönhetően a immunitási indexek normalizálhatók.

A cikloferont széles körben használják a különböző bakteriális fertőzések elleni küzdelemben is, amelyek magukban foglalják:

 • bakteriális etiológia bronchitise;
 • neuroinfektív folyamatok;
 • fertőző szövődmények, a sebészeti beavatkozások hátterében;
 • gyomorfekély;
 • bakteriális eredetű tüdőgyulladás;
 • chlamydioses;
 • az urogenitális típusú fertőző folyamatok stb.

A cikloferont az autoimmun folyamatok gátlására is használják. Az autoimmun spektrumban jelentkező betegségek hatása a gyulladáscsökkentő hatás és a súlyos fájdalomcsillapító hatás kifejtésének képessége. Emiatt a Cycloferon-t például széles körben használják reumás ízületi károsodásokhoz és a kötőszövet különféle autoimmun patológiáihoz.

A gyógyszer farmakokinetikája

A gyógyszer felszívódása meglehetősen gyorsan fordul elő. Így például a maximális koncentráció a vérben 2-3 óra elteltével érhető el. Ebben az esetben 8 óra elteltével a koncentráció lassan csökken, és a hatóanyag jelenlétének nyomvonalait 24 órán belül továbbra is kimutatják a vérben.

A vérben a Cycloferon maximális koncentrációjának felét az alkalmazása után 4-5 órával érik el. Fontos megjegyezni, hogy ha a gyógyszert az ajánlott dózisokban alkalmazzák, akkor a szervekben és a szövetekben felhalmozódhat.

A gyógyszer felhalmozódásának meghiúsulása azt jelenti, hogy használatakor egyértelmű dózist és adagolási rendet kell alkalmazni, mivel a feltüntetett 24 óra elteltével a Cycloferon teljesen leállítja a szervekre és szövetekre gyakorolt ​​hatását. A vérben való koncentrációja egyszerűen nem elegendő a kívánt hatás eléréséhez.

A kumulációs képesség hiánya miatt a gyógyszer túladagolása nem lehetséges, ahogy azt a használati utasításban leírtuk. Túladagolási esetek A Cycloferon-ot még nagy dózisú adagolás esetén sem vették fel.

Javallatok és ellenjavallatok

A Cycloferon egy olyan gyógyszer, amely meglehetősen széles körben alkalmazható. Mindegyik betegség komplex terápiája részeként és egy gyógyszerként alkalmazzák. A következő esetekben adja meg a Cycloferon tablettát:

 • influenza vagy ARI fertőzés;
 • különböző típusú herpetikus fertőzések;
 • Neutroinfektív folyamatok, beleértve az agyhártyagyulladást, borelliózist, encephalitiset;
 • a másodlagos immunhiány kialakulása a baktériumok vagy gombák által okozott krónikus fertőzések testtömegének hatására;
 • a vírusos hepatitis krónikus formái (főként C és B, mivel hajlamosak a krónikus kezelésre);
 • HIV-fertőzés a 2A-3A.

Gyermekeknél a Cycloferon alkalmazható különféle bélfertőző folyamatok (szalmonella, ételmérgezés stb.) Kezelésére.

Egy gyógyszer oldatot adjuk hasonló esetekben, valamint a használat a fejlesztés különböző rendszer patológiás a kötőszövet (például reumatoid artritisz, szisztémás lupus erythematosus, stb), Ha fertőzött Chlamydia vagy abban az esetben, az ízületi betegségek (például, deformáló osteoarthritis).

A Cycloferon kenőcsként is kapható, majd felhasználása indokolt a herpetikus fertőzés helyi manifesztációi elleni küzdelemben, a bakteriális etiológiának vaginózissal és vaginitissel, különböző eredetű urethritisszel.

A Cycloferon egy gyógyszer, amelyet meglehetősen biztonságosnak tartanak, de ennek ellenére alkalmazási lehetőségei is korlátozottak. A gyógyszer, ha követi a használati utasítást, a következő esetekben nem alkalmazható:

 • A májcirrózis dekompenzálódási foka (a Cycloferon terhelést ad a szervre, ami súlyosbíthatja a beteg állapotát);
 • terhesség és laktáció (mivel nem világos, hogy a gyógyszer befolyásolja a fejlődő magzatot és a nagyon fiatal gyermekeket);
 • a gyermek életkora kevesebb, mint négy év (kivétel - életbiztosítások, amelyeket mindig szakemberrel tárgyalnak);
 • a fő hatóanyag vagy a Cycloferon egyéb komponenseinek intoleranciája (helyi vagy általános típusú allergiás reakciók kialakulása).

A gyógyszert óvatosan kell használni, ha a páciens a gasztrointesztinális megbetegedések bármelyikében súlyosbodó állapotban szenved, vagy allergiás reakciója van az anamnézisben.

Cycloferon ajánlott adagja felnőtteknek és gyermekeknek

A Cycloferon alkalmazásának közös ajánlása naponta egyszer fél órával az étkezések előtt. A gyógyszert ajánlott sós vízzel inni. A dózist egyedileg választják ki, és nagymértékben függ az emberi test kóros folyamatainak életkorától és mértékétől.

A Cycloferon felnőtteknek szóló használati útmutatója

A felnőtt betegeknél kimutatták, hogy a gyógyszert meglehetősen nagy dózisokban alkalmazzák. Így például az influenza kezelés öt napig tart, és a betegnek körülbelül 20 tablettát kell inni. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 4 tablettát használnak naponta.

A gyógyszer első alkalmazása influenza és más légúti fertőzések esetén ajánlott, amikor a betegség első tünetei megjelentek. Ezután ismét a Cycloferon-t alkalmazzák a betegség 2. napján, és végül minden második napon a 8. napig (vagyis a betegség 4. napján, a 6. és a 8. ciklusban).

Ha az influenza hirtelen fejlődik és súlyos megnyilvánulásokkal jellemezhető, az első napon megengedett a gyógyszer 4, de 6 tablettájának használata.

Ha a herpesz vírusról beszélünk, akkor a gyógyszer eredetileg az influenzahez hasonló rendellenességet alkalmazzuk. 8 napos beadást követően a cikloferon alkalmazása közötti intervallum két napra nő. Ez azt jelenti, hogy a következő kinevezést a betegség 11. napján folytatják, és a 23. napig tart. Az egész tanfolyamot 40 tablettára tervezték.

Más betegségek esetén, amelyeknél a Cycloferon alkalmazása indokolt, az adagot a kezelőorvos külön-külön választja ki. A HIV-fertőzés vagy a krónikus hepatitis öngyógyszere nem ajánlott, mivel ez a megközelítés súlyosbíthatja a helyzetet.

Gyermekek oktatása

A gyermekek életkortól függően ajánlott 1 vagy 6 tablettát bevenni (2-6 éves kortól) vagy 2-3 tablettát (7 és 11 év között).

Az influenza és más akut légúti fertőzések kezelésében Ugyanazt a rendszert alkalmazzák a felnőtteknél a herpesz fertőzések kezelésére, dózisra igazítva. Azaz, az első két napon a gyógyszer használata rendszeresen, akkor akár a nyolcadik napon a betegség a recepción intervallum egy nap, és a nyolcadik napon a huszonharmadik intervallum két napig.

A cikloferon akut légúti vírusfertőzés és influenza alkalmazása nagymértékben függ a tünetek súlyosságától és a beteg állapotának súlyosságától. Enyhe betegség esetén a kezelés változatlan marad, és súlyos esetekben a sokk adagját öt napig adják.

A herpesz fertőzés gyermekeknél és felnőtteknél alkalmazott kezelési rendje eltérő, ha követi az utasításokat. Az első két napban a hatóanyagot a korral összefüggő dózisokkal összhangban alkalmazzák, majd nyolcadik napig alkalmazzák egy napi intervallumokban, és a betegség tizennegyedik napján az intervallum két napra növekszik.

A felnőtt betegekhez hasonlóan a kezelési módok és a más típusú betegségek adagolásának megválasztása a szakemberek számára legalkalmasabb.

Gyermekek és felnőttek esetén a Cycloferon különböző akut légúti vírusos kórképek vészhelyzeti megelőzésére is felhasználható. Érintkezés után az érintett betegek gyógyszeres által használt bevált minta legfeljebb nyolc napig, majd egy kis szünetet három napig, és továbbra is a gyógyszer szedését kétnaponta, amíg a huszonharmadik napján betegség. A sürgősségi profilaxis adagolása megfelel a beteg korának.

Az orvosok véleménye a Cycloferonról

Különleges ajánlások a felhasználáshoz

A gyógyszer alkalmazását csak a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően javasoljuk. A Cycloferon utasításában a betegek különös figyelmet kapnak a konzultáció szükségességére azokban az esetekben, amikor a páciens akut állapotban különböző gasztrointesztinális betegségben szenved, vagy az anamnézisben allergiás reakciója van.

Ha a páciensnek van valamilyen aktív pajzsmirigybetegsége, konzultálni kell az endokrinológussal. Ideális esetben, ha a gyógyszert a szakember felügyelete mellett adják be.

Ha valamilyen okból kifolyólag el kellett hagynia a kábítószer vételének egyik napját, a vételét a már megkezdett rendszer szerint folytatja. A napok sorrendje nem sérti a kettős adagok használatát tilos.

Ha a Cycloferon nem rendelkezik terápiás hatással a betegre, akkor tanácsos konzultálnia kezelőorvosával. Ennek oka lehet rossz dózis kiválasztása, amelyet ki kell igazítani. Vannak olyan esetek is, amikor a gyógyszer a test egyéni jellemzői miatt hatástalan. Ebben az esetben ajánlatos az orvosi felügyelete alatt választani.

A gyógyszer befogadása nem befolyásolja a betegnek a járművek vezetésére való képességét. Szintén használat közben nem tilos magas mentális terheléssel járó munkát végezni, és nagy figyelmet igényel.

A Cycloferon egy gyógyszer, amely összeegyeztethető minden olyan gyógyszerrel, amelyet a betegség kezelésében használnak, ahol a célt fel van tüntetve. Azt is megvan az a képessége, hogy csökkentsék a súlyos mellékhatások kemoterápia vagy az interferon-kezelés, mert amit gyakran alkalmazható olyan betegeknél, kénytelen átadni egy ilyen kezelési szakaszokat.

Cycloferon analógok

Sok beteg arra kíváncsi, hogy mi a Cycloferon analógja és vajon létezik-e egyáltalán? Az első dolog, hogy szem előtt tartsuk, hogy az analógok összetételét tekintve ez a gyógyszer eddig nem regisztrált. De vannak részleges analógok, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, miközben más hatóanyagok összetételében vannak.

Acyclovir vagy Cycloferon

A Cycloferon egy részleges analógja az Acyclovir. Ezt a gyógyszert elsősorban lokálisan és szisztémásan manifesztálódó herpeti fertőzések kezelésére alkalmazzák.

A hatóanyagot csontvelő-transzplantáció után komplex terápiában alkalmazzák, de fő hatása még mindig a különböző típusú herpeszvírus elleni küzdelemre irányul. A gyógyszer nephrotoxikus, amit emlékezetessé kell tenni a veseelégtelenségben szenvedőknek.

Cycloferon vagy Ergoferon - ami jobb

Sokan úgy vélik, hogy a Cycloferon analógja Ergoferon. Ez nem teljesen igaz, mivel az Ergoferon összetételében egy másik hatóanyagot tartalmaz. De a különbség ellenére a gyógyszerek hatása hasonló. Az Ergoferon a Cycloferon-hoz képest nagyobb tablettafogyasztást eredményez, és néha mellékhatás kialakulását okozza hasmenés formájában, de egyénileg gyakran a betegeknél jobb, mint a Cycloferon.

Nehéz megmondani, hogy ezek közül melyik gyógyszer jobb - Ergoferon vagy Cycloferon. Nagyon függ a páciens testének egy adott gyógyszerhez való egyedi reakciójához.

Cikk a tárgyban - olcsó analógok ergoferon (lista).

Genferon vagy Cycloferon

A Genferon a Cycloferon egy másik részleges analógja, amely egy másik hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagot gyertyák formájában szabadítják fel, mivel nem túl gyakran használják. A Ginferon egyik előnye, hogy terhes nők számára engedélyezett, ha a vemhességi időszak több mint 12 hét.

A Cycloferon előnyei

Számos beteg és orvos az analógok jelenléte ellenére előnyben részesíti a Cycloferont. Ez nemcsak a működésének széles körével, hanem bizonyos előnyökkel is jár. Így például a hatóanyag összetételét úgy választjuk meg, hogy minimális mellékhatásokat és allergiás reakciókat okozzon. A hatóanyagnak nincs karcinogén hatása a szervezetre, nem jár az embriókra mérgező hatású (a terhesség alatt történő befogadásának tilalma csak a magzatra gyakorolt ​​hatás elégtelen tanulmányozásával jár), és nem vezet az autoimmun betegségek kialakulásához.

A Cycloferon sok gyógyszerrel jól illeszkedik. Gyakorlatilag nincs kompatibilitási ellenjavallat, ami lehetővé teszi széles körű felhasználását különböző csoportok betegeinek kezelésében.

A gyógyszer még hosszútávú kezelés esetén sem jelentett mellékhatást nagy adagokban. Továbbá, a tabletta formájában levő Cycloferon járóbeteg-kezelésre is alkalmas (nem szükséges kórházban használni). Az ágens hatása alatt fokozódik a kemoterápia hatékonysága, de mellékhatása jelentősen csökken. Ennek következtében a Cycloferon gyakran tartósító szerként kerül felszívásra hosszú kemoterápiás eljárásokra, így a betegek egy kicsit könnyebbé tehetik azt.

A Cycloferon egy jól bevált gyógyszer, amely kiváló hatással van a szervezetre, ha a jelzések szerint kerülnek bevételre. A biztonság területén végzett kutatások ellenére a gyógyszerek alkalmazása még mindig nem ajánlott anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulni, mivel emlékeztetni kell arra, hogy a Cycloferon komoly gyógyszer az életveszélyes betegségek leküzdésére.

A cikloferon alkalmazása herpeszvírus fertőzések kezelésében

A sok citokinek szabályozó funkciók, különös figyelmet fordítanak interferonok (IFN), amely védi a szervezetet a fertőzéstől a vírusok, baktériumok, protozoák, gátolják a rosszindulatú sejtek növekedését. A különleges helyet foglal el IFN mert a indukciója szintézisük, elsősorban a természetes killer sejtek a monocita-sorozat, valamint a dendritikus sejtek előzi kialakulását specifikus immunválaszt, például világosan mutatja, számos virális fertőzések. A többi citokinekhez hasonlóan az IFN specifikus védőhatásait a jelzések kaszkádjain keresztül is megvalósíthatjuk.

Használata az IFN terápiára, mint bármely más gyógyszer kíséretében nemcsak mellékhatások, hanem a rezisztencia kialakulását, hogy az alkalmazott dózis, amely ahhoz vezet, hogy az ezt követő növekedése, például azért, hogy a formáció antiinterferonovyh elleni autoantitestek exogén rekombináns IFN (táblázat. 10.) különösen olyan hosszú távú, folyamatos betegségek esetén, amelyek nagy koncentrációban IFN multiplexet igényelnek. Egy másik fontos tényező a rekombináns interferon a gyógyszerek magas ára, így nem érhető el az általános használatra (Ershov FI, 1996, 1998).

10. táblázat Az interferon terápia mellékhatásai (Okanoue T., 1996, Fattovich G., 1996) [op. Dade M., 1998]

Ebben a tekintetben nagyon ígéretesnek tűnik, hogy alternatív megközelítést alkalmaznak számos betegség kezelésére (12, 13 táblázat), amelyben az IFN védőhatást fejt ki, nevezetesen interferon induktorok (AI). A modern fogalmak szerint az AI egy olyan természetes vagy szintetikus eredetű anyagok csoportja, amelyek képesek az endogén interferon termelését az emberi szervezetben. Az AI vírusellenes (etiotróp) hatása mellett, mint az IFN maguk is, magas immunmoduláló aktivitással rendelkeznek, ezért bifunkcionális gyógyszerekként vannak osztályozva.

Az AI a test (hetek) hosszú távú rezisztenciáját képezi a vírusoknak a beadásuk után. A rekombináns IFN-készítményekkel ellentétben a szintézis induktorai számos előnnyel rendelkeznek: 1) egy AI bejuttatása során olyan endogén IFN képződik, amely nem rendelkezik antigenitással; 2) az indukált IFN aktivitását a jelzés különböző szakaszaiban monitorozzák, ami megakadályozza a rekombináns IFN kumulációjára jellemző mellékhatások megjelenését; 3) nincsenek rekombináns IFN mellékhatásai; 4) az AI egyetlen injekciója viszonylag hosszú endogén IFN-keringést biztosít (11. táblázat).

11. táblázat: Az endogén IFN előnyei az exogén IFN-készítmények előtt

12. táblázat A klinikai gyakorlatban használt interferon induktorok (Ershov FI, Kiselev OI, 2005)

Szintetikus vegyületek

13. táblázat A cikloferon 12,5% -os oldat klinikai hatékonyságának tanulmányozása (Ershov FI, Romantsov MG, Kovalenko AL, 1999)

Meg kell jegyezni, hogy annak ellenére, hogy a sokszínűség a genetikai anyag a vírusok, interferonok gátolják szaporodásukat színpadi, kötelező minden vírus - blokkolják kezdete műsorszórás, azaz a szintézis a vírus-specifikus fehérjék felismerésében és diszkriminálja virális messenger RNS-t a sejt... Ezért az IFN antivirális hatásának egyetemessége. Ugyanakkor ismert, hogy a betegek HGR csökkentett mennyisége a szérum IFN és IFN vérsejtek termelődését, amely az egyik olyan tényező, amely meghatározza a gyakorisága és súlyossága visszaesések, és egyben egy további indoka az exogén IFN (F gyógyszerek Barinskaja stb., 1986; Ershov FI, 1996).

Ha induktorok (citokinek), amelyek elősegítik a változások immunológiai állapota, akkor ismernie kell az alapvető tulajdonságait a kábítószer és a hatásmechanizmusa, amely segít, hogy jobban meghatározzák a jelzések használata egy tekercset a maximális terápiás hatását. Az eredmények azt mutatják, hogy az indukciós tekercsek különböző receptorok érzékeny sejtek közé tartoznak különféle primer triggerek limfokin szintézis indukciója, valamint az érzékenység a sejtek induktorok ezek számától függ a receptorok a immunsejtek felszínén. Ezért természetesen indokolt a limfokinek induktorainak összetett alkalmazása krónikus vírusfertőzések (herpesz, stb.) Terápiájában és egy személy onkológiai patológiáján.

A közelmúltban az ún. Toll (TLR) -szerû receptorok szerkezetét és funkcióit alaposan tanulmányozták. Azt találtuk, hogy ez a receptor család, hogy jeleket válaszul fertőzés és aktiválja a transzkripciós faktorok, amik a fejlődést és a nem specifikus védekező specifikus immunitás (Dunne A. és munkatársai, 2003). Az ilyen AI tsikloferon, larifan, Kagocel van affinitása az alveoláris makrofágok és indukálják a szintézisét az IFN a tüdőben.

Az előnyök a AI csoport akridononov (tsikloferon) polifenolok és növényi eredetű (Kagocel) vannak alacsony toxicitásuk, széles spektrumú biológiai aktivitással és immunmoduláló tulajdonságokkal, jó oldhatóság a biológiai folyadékokban és könnyű eltávolítását a szervezetből. A kis molekulatömegű AI (tsikloferon, amiksin) képesek áthatolni a vér-agy gáton, és használják a kezelésére neuroinfections.

Között az új generációs AI különösen figyelemre méltó hazai termék tsikloferon (TF, NTFF „Polysan”, St. Petersburg), az utolsó hosszú és változatos klinikai vizsgálatok, beleértve a több központ (fülre. 13). A gyógyszer indukálja az IFN-a szintézisét. Tanulmányok szerint a beadása után Cy magas szintű szintézisét az IFN-a, a szövetekben és szervekben tartalmazó limfoid elemek, van legalább 72 órán át, míg a normál humán szérum szintje a vérben magas szintű IFN megmarad csak 48 órán át.

A CF használata nem vezet a szervezetben való kumulációhoz; Nem rendelkezik pirogén, allergén, mutagén, teratogén, embriotoxikus, karcinogén hatásokkal; nem képes autoimmun folyamatok indukálására. A gyógyszer nem tartalmaz mellékhatásokat, jól kombinálva a hagyományos terápiás kezelésekkel (antibiotikumok, vitaminok, immunotróp drogok stb.).

A CF használatának előnyei: a vér gyors behatolása, a savófehérjékhez való kötődés alacsony szintje, a szervekben, szövetekben és testnedvekben magas biológiai hozzáférhetőség; a szervezetben a vesén keresztül (az injektált gyógyszer 99% -a) változatlan formában, 24 órán belül (Elshov FI, Romantsov MG, 1997).

Így a tsikloferon az AI csoport képviselőjeként szervesen kiegészíti a rekombináns IFN-k alkalmazását a klinikában.

A cikloferon kialakult mechanizmusa

A központi idegrendszer hatásmechanizmusa továbbra is tanulmányozható, de a CF közvetlen és közvetett immunotróp hatásait jól leírták.

A CF hatása a nem specifikus immunitású sejtekre: A CF fokozza az aktív oxigénfajták képződését fagocitákkal, hozzájárulva a teljes fagocitózishoz a csapdába esett kórokozók eltávolításával; az NK-sejtek szintjének emelkedését okozza a perifériás vérben.

A DF hatása a specifikus immunitású sejtekre: 1) szintjének növelése a CD4 + és a csökkentett SB8 + T-sejtek, normalizálása a immunszabályozó index már egyszeri alkalmazás után DF; 2) alkalmazása DF csökkenését eredményezi a limfociták szintjének a perifériás vérben, de a termelés növelésére a nagy affinitású antitestek, amelyek tükrözik annak hatását a szintézis immunglobulin-osztályba tartozó kapcsolási a B-sejtekben; indukálja az a-IFN szintézisét B-sejtekben, makrofágokban és neutrofilekben. Ezek a másodlagos hatások FIT részlegesen magyarázható szintézisének indukálása a különböző sejtek az immunrendszer és a más rendszerek az interleukinek test (IL-2, IL-1), a-IFN, y-IFN, valamint elnyomja a szintézisét az IL-8, TNF-a ( amelyet az ELISA, RT-PCR mutat). Ezenkívül a kapott adatok alapján feltételezhető, hogy a CF indukálja az IL-10 és / vagy TGF-p szintézisét. Egyéb hatások immunocorrective CP tartalmazzák a kísérletileg megfigyelt radioprotektív hatással és stimulálása reparatív osteogenesis (területén csonttörések állatokban).

Cycloferon a herpes simplex terápiában

A visszatérő GI-k terápiájában az interferon-cikloferon alacsony molekulatömegű induktora ígéretesnek bizonyult. Intramuszkuláris injekcióhoz 2, 12,5% CF oldatot használtunk naponta egyszer 1, 2, 4, 6, 8, 10 és 12 napos kezeléshez (monoterápia vagy vírusellenes szerekkel kombinálva). A klinikai hatékonyságot 88% -ban, a klinikai javulást pedig az esetek 10% -ában regisztrálták. A CF alkalmazása hozzájárult a tartós klinikai és immunológiai remisszió kialakulásához. A központi idegrendszer terápiájának végén egy immunstimuláló és interferon-indukáló hatást figyeltek meg.

Összehasonlító vizsgálatokat végeztek 100 beteg GG acyclovir (50 beteg) és cikloferon (50 beteg) kezelésében. A cikloferont naponta egyszer adták be 2 ml 12,5% -os oldat kezelésére a kezelés első, második, negyedik, hatodik és nyolcadik napján (főcsoport). A kontrollcsoport betegei 5 napon át naponta 5-szer 200 mg aciklovirt (AC-t) kaptak. A betegség diagnózisa az anamnézis, a klinika, a kolposzkópia és a közvetlen immunfluoreszcencia módszer alapján történt.

Valamennyi beteg (80 nő és 20 férfi) 24-42 éves volt, a GH ismétlődési gyakorisága évente 5-8 alkalommal, a betegség időtartama 1 évtől 5 évig terjed. A herpeszkitöréseket nőkben lokalizálták, főleg a nagy és a kis szájperiók területén. A férfiakban - a pénisz fején, a fityma és a pénisz testén.

Amint az a táblázatból látható. 14,15, a fő klinikai és laboratóriumi tünetek dinamikájának elemzése nem mutatott különbséget. Ez azt jelzi, hogy a CF nagy hatékonysága a visszatérő GH kezelésében.

14. táblázat A genitális herpesz fő klinikai tüneteinek időtartama

15. táblázat A genitális herpeszes betegek immunológiai paramétereinek dinamikája a terápiátípus tekintetében

Az immunológiai paraméterek változásának dinamikáját a táblázat tartalmazza. 15. A kezelt csoportban DF (főcsoport), a kezelés után szignifikáns növekedést a T limfociták alpopulációiban általános, segítők és csökkentő, valamint a természetes ölősejtek, mint azok, kezeljük az aktív hely (az aktív hely vétel nem érinti az immunitás indexek). A limfocita funkcionális aktivitás helyreállt (megnövekedett tartalék képességeit immunkompetens sejtek) egy teszt spontán és indukált RBTL. Ez azért fontos, mert az állam a T-sejtes immunitás nagyrészt meghatározza a felépülés egy vírusfertőzés. Meg kell jegyezni, hogy a CF kezelését követően a természetes gyilkosok aktivitási rátája elérte a normát.

A kezelés eredményeit a következő indexek alapján értékeltük: a remisszió időtartama 2,0-2,5-szeres növekedéssel, a kiütések felbontásának kétszeresének csökkenésével és más klinikai tünetek eltűnésével. Minden beteg a terápia második napjától folyamatosan javította a jólétet, a szubjektív tünetek eltűnését. A remisszió időtartamának növekedése a CF-ben kezelt 20 betegben (80%) és az AC-t kapó 17 betegben (85% -ban) 2,5-szer volt megfigyelhető. Mindazonáltal hangsúlyozni kell, hogy a központi idegrendszer terápiája 2,5-szer olcsóbb, mint az AC analóg kezelése.

A cikloferon tabletta formájának hatása a herpesz fertőzés kezelésére. Véletlen besorolásos vizsgálatban 125 beteg 18 és 60 év között vett részt. A H. labialis diagnózisa 23 betegnél, N. henitalis - 94 betegben, kombinált formában - 8 betegnél. A betegség időtartama 1 évtől 16 évig terjed. Három betegcsoport alakult ki. I. csoport (1. reakcióvázlat) - 38 beteg kapott 2 DF tablettákat (tTF 0,150 g) orálisan naponta egyszer, 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, A kezelés 29. napja. A kezelés időtartama egy hónap. A 36 csoportból származó II. Csoport (2. reakcióvázlat) naponta ötször monoterápiában naponta két tablettát (0,2 grammot) kapott 8-10 napig. Csoport III (3. reakcióvázlat) - 51 kijelölt személy kombinációs terápia: 2 TTF kapni naponta egyszer 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29-napos kezelés és napi 1 tabletta AC 5-szor naponta 8-10 napig. A terápia hatékonyságának értékelése klinikai és laboratóriumi kritériumok szerint történt. Klinikai paraméterek: az exacerbációk gyakorisága, időtartama és intenzitása.

Rendszer 4. Amellett, hogy a fenti, jó hatásfok, különösen megelőző intézkedést mutatott rövidzárlat részesülő tsikloferona - 2 TTF naponta 1-szer egy héten át havi intervallumot (több ismételt kurzusok TTF).

Kimutatták, hogy a tabletták cikloferonja jól tolerálható, és nem okoz mellékhatásokat. A visszatérő GI kezelésére a leghatékonyabb az acyclovir és a TTF kombinált alkalmazása, valamint a CF tabletták monoterápiája.

Szemcsésített formában FIT hatékonyan indukálják az interferon előállítása-a / b, és kisebb mértékben, IFN-y, valamint a citotoxikus aktivitását NK-sejtek, és így egy antivirális és immunmoduláló hatása a gyógyszer. A TTF monoterápia hatékonyan alkalmazható a herpes simplex megismétlődésének megelőzésére.

Cycloferon a genitális herpeszes betegek komplex kezelésében

A 80-as évek végétől - a 90-es évek elejétől az Orosz Föderáció területén - nőtt a szexuális úton terjedő betegségek száma. Az STI diagnózisának, kezelésének és megelőzésének problémája számos sürgető egészségügyi probléma Oroszország számos régiójában (Smirnova TS, 2005). A hivatalos statisztikák szerint évente csak 80 000 és 100 000 új szexuális úton terjedő betegséget regisztrálnak Szentpéterváron.

Mostanáig a lehetőségeket a helyi kezelés, szakértők által használt - nőgyógyászok, venereologists és urológusok, bázisok-Valis főként antibiotikumokkal és más gyógyszerekkel, nem mindig teljes körű helyi csatornázás, így megsértik az ökológiai közösség, az esemény a candidiasis elváltozások sérti a helyi immunitását nyálkahártya húgycső és a hüvely. A megjelenése folyékony kenőcs tsikloferona sok problémát megold kapcsolatos kezelésére szexuális úton terjedő betegségek.

Érdekes eredményeket kaptak a cikloferon két ciklus hatékonyságának GH terápiában (Rybalkin SB, Romantsov MG, Rybalkina TS, 2004) végzett összehasonlító tanulmányában. Az első rendszer az acyclovir (AC) és cikloferon (CF) tabletták együttes alkalmazását foglalja magában. A második rendszer a cikloferon (TCF) tablettaforma és a cikloferon (LCF) linimentjének 5% -a helyi kezelésre.

TSikloferon (akridonatsetat metil-glukamin) választottuk annak a ténynek köszönhető, hogy ez a vegyület egy polifunkciós immunmodulátor aktivitással (beleértve az antivirális), ez herpeszellenes aktivitás bizonyult kísérletileg in vivo és in vitro. Vizsgálata egyéni érzékenységtől perifériás vérsejtek kiderült, hogy 70% -a vér leukociták betegek GH érzékeny DF, és a kezelés során volt egy olyan tendencia, hogy növeli a érzékenységét a hatását a leukocita FIT (VO Polonsky, 2003).

Tsikloferona - egy folyékony kenőcs (liniment) linimentje, amely 5% tsikloferont tartalmaz. Felügyelet alatt 80 ember volt GG-vel. Az etiológiai jellemzést a táblázat tartalmazza. 16.

16. táblázat A herpeszvírus fertőzés etiológiai jellemzői

23-44 éves betegek. Az epidemiológiai jellemzőket a 17. táblázatban mutatjuk be, az exacerbáció időtartama 4-8 nap. A betegek szerint a stresszreakciók (84 és 86,7%), a túlterheltség (86,0 és 86,7%) lehetett volna az exacerbáció oka. A családos gócok jelenlétére a GI 50,0% -át jelezte.

17. táblázat A betegek epidemiológiai jellemzői

A kezelés napján mérsékelt láz és mérgezés mutatkozott a betegek 40-63% -ában és 34-43% -ában (18. táblázat). A betegek 63-83% -ában észleltek helyi gyulladásos tüneteket (ödéma, hiperémia, viszketés, égés). A leggyakoribb vesekőzetkiütés a külső genitáliák (a betegek 86% -ánál) volt, nyálkahártyákkal és erózióval a kezelt betegek 70-80% -ában.

18. táblázat A betegség klinikai tünetei a kezelés napján

Az immunkompetens sejtek újrahasznosítási állapotban vannak, biztosítva ezzel az immunválasz kialakulását. A szervek az immunrendszer egy kölcsönhatása antigén limfociták, és más mononukleáris sejtek granulociták kiváltására az immunválaszt. a vér mononukleáris sejtek állapotát tükrözi aktiválása az immunrendszer, például a mononukleáris sejtek (limfociták) effektor és szabályozási funkciók, és a granulociták, jelenlétét mutató akut folyamat, elpusztítják az idegen antigént, amely egy hangsúly a gyulladás. Az arány az abszolút számok a mononukleáris sejtek a granulociták, mérve a sejtes elemek a betegek perifériás véréből tükrözi dinamikáját gyulladásos (fertőző) eljárás (Freidlin Stepanov, 1998). Ezzel kapcsolatban képet a betegek perifériás véréből, értékeltük a mononukieáris sejtek granulociták (fülre. 19) tanulmányozták, valamint egy további vizsgálati hatékonyságának értékelését az immunterápia, számított stimulációs index (az MP Bakulin) (Karaulov AV, 1999; Lebedev KA, Ponyakina ID, 2003). Azoknál a betegeknél, kedvező aránya mononukleáris sejtek granulociták betegség nem különbözik a szint az egészséges egyének (tartomány 0,3 és 0,5), és a csoportok betegek akut súlyosbodását fertőzés, ez az arány csökkent 1,4-1,6-szor, ami folyamatos fertőző és gyulladásos folyamatot jelez. Ezt megerősíti az immunhiányos terápia összehasonlító értékelése (stimulációs index MP Bakulin szerint). A betegek a kezelés nem volt akut herpesz 6 hónapon belül, a teljes stimulációs index 29,2% volt, és a betegek akut súlyosbodását herpesz hat hónapon belül - 15,3% (19. táblázat). A betegcsoportban romlása nélkül folyamatot stimulációs indexet készült oldatához 25 DF és 33,3% volt a kombinációs terápiában, míg a betegek, akik súlyosbodását herpesz, ez 25,8% (kapó CP) és 10,5% a kombinált terápia hátterét.

19. táblázat A stimulációs index dinamikája MP Bakulin szerint, a terápia hatékonyságától függően

Értékelése a terápia hatékonyságát (táblázat. 20) szükséges megjegyezni, hogy nincs szignifikáns különbség, amikor két kezelési rend, amely jelzi a magas terápiás hatékonyságát a hatóanyag, mint a DF a multifunkcionális tevékenység (Ershov F. I., Kiselev OI, 2005). Meg kell jegyezni, jelenlétében aktív hely ismert mellékreakciók Ellenjavallatok, valamint a nagy nagyítás adagolás (akár 5 alkalommal naponta). Figyelembe kell venni a kezelés költségeinek különbségét (21. táblázat).

20. táblázat A különböző herpes simplex terápiás kezelések hatékonysága

21. táblázat: Kombinált herpesz terápiás kezelések összehasonlító költségei

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a két kezelési mód összehasonlítható hatékonysága hasonló volt, érdekes volt kiszámítani az egyes rendszerek költségét, és elemezni a terápia költséghatékonysági arányát (21. és 22. táblázat).

22. táblázat A genitális herpesz kombinált terápiás kezelési rendszereinek költséghatékonysági elemzése

Gazdaságilag elfogadottabb a kezelési séma, amelyet az alacsony hatékonysági egységenkénti költség csökkent. Ebben a tanulmányban ez a cikloferon (tabletta) és a cikloferon (liniment) rendszer. Így, tsikloferon immunmodulátorként egy többfunkciós vírusellenes aktivitást nem rosszabb, mint a farmakoterápiás hatásosságát kombinációs terápia és legyen a választandó szer kezelésében GH, mint egy speciális esete a herpeszes megbetegedés tünetei, amint az arány a „költség / hatékonyság” volt 27,95 kezelt betegeknél cycloferon acyclovir és 12,98 a cikloferonnal kezelt betegeknél, 1: 2,15 arányban.

A cikloferon liniment (LCF) 5% -os terápiás hatékonysága felnőtt betegek bőr és nyálkahártyák herpetikus elváltozásainak kezelésében. Felügyelete alatt GI betegek életkora 18 és 60 év, akik kórházba a fertőző osztályon városi kórház № 2 Novgorod, valamint a járóbetegek szekrény fertőző betegségek klinikán száma 1. A minta 120 fő: 70 beteg herpes simplex (GHG) 30 - herpes zoster (FG) és 20 egészséges donorok (Isakov VA, Arkhipova EI Mogelevits TL, 2004).

Amellett, hogy a bázisos kezelés 5% lTsF beadott 30 beteg PG (1. csoport) az akut stádiumban a betegség helyileg (rátét 10 perc) 3-szor egy nap, 10 nap, 20 beteg a 2. csoport (csoport klinikai összehasonlítás) állítottuk elő 5% -os topikális krém viroleksa (BP, az aktív antivirális elején - aciklovir, gyártás Krka, Szlovénia) 3-szor egy nap, 10 egymást követő napon mellett BT. A harmadik csoportba 20 beteg PG, amelyek csak az alap-kezelés (WT klinikai kontroll) - Finlepsinum, vitaminokat, nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (ha expresszálódik ekssu-datív reakció), tüneti szerek.

49 beteg (70%) PG 40 éves kor alatt volt, a többi 41-55 év. 56 nő (80%), 14 férfi. A betegek 75% -a szenved az üvegházgáztól 1 évtől 3 évig, 25% -tól 4-5 évig. A relapszusok gyakorisága az NG: 42 fő (60%) volt 2-4 év kiújulás, 28 (40%) - 5-6 kiújulás évente. Lokalizáció hólyagos kiütés: 52 beteg (75%) - piros szegéllyel ajkak (beleértve a 12 - nyálkahártya belső felülete az alsó ajak..) és a bőr környező területek az arc, a bőr és az arc; 18 beteg (25%) - a nyak bőrét, ujjait. Gyakran hólyagok előznie szubjektív érzéseket a helyszínen a jövő kiütések, mint a fájdalom, viszketés, égő érzés, m. N. a tünetek olyan jelenségek, amelyek 20-36 órával jelentkeznek a bőrkiütés megjelenése előtt. A betegek 50% -a tapasztalja prodromalis jelenségek formájában alacsony minőségű láz, rossz közérzet, gyengeség, fejfájás. Fokozott regionális nyirokcsomók, ödéma és vérbőséget szövetek volt megfigyelhető 50% betegek elváltozások a ajakpíron és 30% a herpesz lokalizációs a bőrön a más területeken. A vezikulum elemeinek száma a kezelés előtt és után számított.

15 beteg FG (4. csoport) kapunk mellett BT lTsF helyileg (alkalmazásával 10 perc) 3-szor egy nap 12-14 napig, és 15 beteg (5. csoport) kezeltünk csak vezeték nélküli terminálok (Finlepsinum, gangleron a / m B12-vitamin standard dózisú minden második nap, fájdalomcsillapítók, nem-szteroid gyulladásgátló szerek, helyi - anilin festékek).

Az OG gyakoribb a középkorú és idős embereknél. Az OC-ból származó 30 beteg közül 22 (73%) 50 évesnél idősebb, 16 nő és 14 férfi volt. A betegség időtartama 1 és 3 év között 18 betegnél (60%), több mint 3 éven át - 12 emberben (40%). A betegek többségében (25 fő, 83%) évente 1-2 alkalommal OG ismétlődési gyakoriság volt évente 3 alkalommal 5 betegnél.

A legtöbb esetben van egy lokalizált formája kipufogógázban, 4 betegnél (13%) - a gyakori formája a fertőzés (herpesz kiütés a mellkason és az arcon a bőr). Betegség kezd akut, 1-2 nap után csatlakozott égő fájdalom mentén szenzoros idegek, a fájdalom felerősödött, amikor vezetés, hűtés érintkezik a bőrrel. Hamarosan a bőrön a mell, valamint a bordaközi idegek (károsíthatja csigolyaközi mellkasi csomópontok) megjelent ödémás erythemás foltok, amelyek ellen megjelent tipikus herpes: csoportosítva vezikulumok töltött savós tartalmát.

Helyi alkalmazásra krémek BP 5%, 5% lTsF jelölt jó elviselhetőség. Hatékonyságának értékelése a helyi kezelés PG alapult időzítés elemzés vezikulumképző, időtartamának szubjektív tünetek (fájdalom, viszketés, égő), ödéma és hiperémia látható a bőr és a nyálkahártya, mérgezés, visszaesés időpontjában és a remisszió (táblázat. 23). Nyilvánvaló, hogy a klinikai hatékonyságát topikális lTsF és a BP összehasonlítható, és a szubjektív tünetek (fájdalom, viszketés, égő), gyulladás jeleit (duzzanat, bőrpír) voltak rövidebb kezelés során lTsF képest BP és jelentősen rövidebb, mint a BT-csoport. Úgy tűnik, hogy az LCF hatása gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatással jár.

23. táblázat A helyi herpes simplex terápia eredményei