Nyxes a herpesz ellen

Nincs hozzászólás 14 546

A herpesz régóta komoly probléma az emberiség számára. A WHO statisztikái szerint a második helyen van a fertőzés gyakorisága, és csak az influenza lángjait adja át. Számos gyógyszer van ebben a betegségben különböző dózisformákban. Most az orvosok nemcsak kenőcsöket, pirulákat írnak elő, hanem a herpesz elleni injekciókat is.

Amikor szúrtál?

A helyi gyógyszerek, amelyeket a betegek gyakran választanak és használnak önállóan, enyhítik a fájdalom külső megnyilvánulásait. Az injekciók hosszú időn át késleltethetik a betegség visszatérését (3-5 évvel sikeres, megfelelően kezelt kezeléssel).

A hosszú távú remisszió biztosítása érdekében évente preventív kezelést kell alkalmazni, nem injektálható gyógyszerek alkalmazásával

A prick szükségessége felmerül:

 • széles körű, kiterjedt bőrelváltozással, nyálkahártyákkal;
 • a fertőzés gyakori ismétlődése esetén.

Hasonló állapotok fordulhatnak elő, ha a betegséget nem kezelik az akut fázisban, vagy ha az immunitás súlyosan gyengül.

A "csúszó" fertőzés ismételt megnyilvánulásainak terápiája antivirális, immunmoduláló vagy kombinált (5-10 nap - antiherpetikus gyógyszerek, javulás - immunitás szabályozók).

A herpeszes Nyxes egyszerre több problémát is megold, amelyek a következőkből állnak:

 • a lehető leghamarabb megszakítja a megbetegedés visszaesését;
 • csökkenti a sérült bőr regenerálódási idejét;
 • csökkenti a betegség következő megnyilvánulásainak gyakoriságát és súlyosságát;
 • megakadályozza a fertőzés átvitelét.
Vissza a tartalomhoz

Népszerű injekciók

A vírusellenes injekciók nemcsak "megverik" a vírust. Csökkentik a fájdalmat, felgyorsítják az érintett terület bőrének gyógyulását.

Panavir - enyhíti a gyulladást, fájdalmat és immunmodulátorként működik

Ma ilyen injekciókat használnak a herpesztől, mint:

 • Az aciklovir. Ez a gyógyszer tisztességes terápiás hatást fejt ki. A HSV-ben szenvedő betegek kezelésére évtizedek óta alkalmazzák. Az 1. és 2. típusú herpes simplex vírus, az Epstein-Barr fertőzés, a zsindelyek ellen. Az acyclovir analógjai a zovirax, herpevir. A ciklovirák következő generációja a valaciklovir (valtrex).
 • Ganciklovir. Új vírusellenes szer. Hatékonyabbnak tekinthető, mint az aciklovir. Segít nem csak a „támadás” a HSV a bőr, a nyálkahártyák, hanem a citomegalovírus, amely képes ütő a nyálmirigyek, a húgy- és ivarszervi rendszer, a gyomor-bél traktus szervek.
 • Panavir - az eredeti hazai növényi eredetű készítmény. Vedd le a burgonya tetejét, pontosabban a hajtását. Ezt az 1. és 2. típusú herpeszet, citomegalovírust, papillomavírust alkalmazzák. Többek között van gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása, szintén immunmodulátorként működik.

Az antigipetikumok így dolgoznak: az anyagcseretermékeik (az anyagok, amelyekbe a hatóanyag komponensei "transzformálódnak" a testben) beépülnek a vírus DNS-be, elnyomják aktivitását és megakadályozzák azt, hogy megszorozzák. A felsorolt ​​vírusellenes szereket intravénás injekciók formájában alkalmazzák.

Bár a dózisokra, alkalmazási módokra vonatkozó információk általában rendelkezésre állnak, nem szabad "önkényesen" előírni egy vagy másik injekciót. A herpesz elleni küzdelemben használt gyógyszerek hatással vannak a szervezetre, bizonyos ellenjavallatokkal rendelkeznek. A gyógyszert, a kezelést kizárólag az orvos választja ki.

"Spur" az immunitás

Még a legmodernebb herpesz elleni szerek sem képesek teljesen megölni a vírust. Évente akár hatszor is ébredhet a "nyugalmi állapotról", de a folyamat aktiválására szolgáló mechanizmust még nem fedezték fel teljesen. Ezért az elmúlt két évtizedben a herpesz elleni immunmodulátorok elleni küzdelemben - az immunvédelmet helyreállító gyógyszerek.

Prick formájában:

Ami az utolsó kérdést illeti, ez komplex hatású eszköz, az orosz tudósok fejlődése, amelyeknek nincsenek analógjai. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a polioxidónium herpeszben történő alkalmazása növeli az elengedés időtartamát.

A kezelés befejezése után az orvosoknak tanácsosnak kell lenniük a szervezet védelmi rendszerének önálló fenntartásában - az egészséges életmód vezetése, a megfelelő enni, a szükségtelen stressz, a hipotermia elkerülése, a rossz szokások elhagyása érdekében.

Injekciók a herpesztől: vírusellenes és immunmoduláló injekciók

A herpeszinjekció csak kiterjedt vagy gyakran visszaeső fertőzés esetén szükséges. Jellemzően, az ilyen állapotban fordul elő a kezelés hiányában a betegség az akut fázisban, vagy kellően csökkent immunitás okozta egészségtelen életritmus, csontvelő-átültetés vagy egyéb vírusok (például HIV).

A herpesz elleni szerek injekcióját kizárólag a páciens teljes anamnézisét tanulmányozó orvos rendelésére szabad elvégezni. A gyógyszerek kiválasztása a páciens állapotán és más egyedi jellemzőin alapul. Az ilyen súlyos eszközök használata orvosi tanácsadás nélkül jelentősen súlyosbíthatja a helyzetet.

A herpesz injekcióval történő kezelése lehet antivirális, immunmoduláló vagy kombinált. Megfelelő terápia késleltetheti a relapszust 3-5 évre (figyelembe véve a beteg egészséges életmódját). Az elengedés időtartamának meghosszabbítása érdekében az éves megelőzést nem injektálható eszközökkel kell alkalmazni.

Vírusellenes injekciók a herpesztől

Ennek a csoportnak az előkészületei két típusra oszthatók: növényi és acyclovir alapúak. Néhány törvény a tünettanához, tompa, és alakítjuk elengedése, míg mások - behatolnak a fertőzött sejteket és blokkolják a sejtek proliferációját és aktivitását a DNS szintjén (úgynevezett kemoterápiás..).

A leggyakrabban használt gyógyszerek a következők:

Ezek a gyógyszerek szuppresszálják a herpesz által fertőzött sejtek aktivitását a DNS-be beiktatással. Az egészséges sejteket nem befolyásolja. Egy adott gyógyszer kiválasztása attól függ, hogy a vírus ellenáll a vírusnak és a beteg anamnézisének. Minden anyag 250 és 500 mg injekcióhoz való oldatos injekcióhoz hígított por formájában van.

Az Acyclovir és analógjai (Zovirax, Gerpevir) alkalmazására vonatkozó szabályok:

 1. Minden 250 mg port 10 ml steril vízben vagy 0,9% -os nátrium-klorid oldatban hígítanak. Adjunk hozzá 40 ml oldószert a kapott oldathoz.
 2. Adagolás felnőttek és 12 év feletti gyermekek esetében - 5 mg / kg a beteg súlya szerint. A fiatalabb gyermekeknél a dózis felére csökken. Legfeljebb 3 hónapig nem ajánlott a gyógyszer alkalmazása.
 3. Ha a beteg meningoencephalitisben szenved, akkor a dózis 10 mg / kg-ra emelkedik.
 4. A maximális napi dózis 30 mg / kg.
 5. Az injekciók gyakorisága - naponta háromszor 8 óránként.
 6. A gyógyszert csepegtetjük, legalább egy órán át.
 7. Általában a terápia 5-7 napig tart, néha 3 napig tart.
 8. Ha a páciens kimondottan immunhiányos, a terápiás kurzus egy hónapig tart, és ezután tablettákká vált.

Valacyclovir alkalmazása. A pontos adagot az orvos írja le, de általában 450 mg naponta egyszer vagy kétszer. A 12 év alatti gyermekek ellenjavallt. A kezelés kevesebb időt vesz igénybe, mint az aciklovirnél.

Használati utasítás Ganciclovir:

 1. Az anyag szükséges dózisát az injekciós üvegből vettük és 100 ml infúziós oldattal kevertük.
 2. A hatóanyagot intravénásan adják be, hasonlóan az Acyclovirhez (lassú).
 3. Felnőtt - 5 mg / ttkg, veseelégtelenség esetén - 2,5 mg / kg.
 4. A gyógyszert naponta kétszer egyenlő időközönként (12 óra) adják be.
 5. A kezelés időtartama - 2-3 hét.
 6. Ha a Ganciclovir-t fenntartó terápiaként (súlyos immunhiányos állapotban) írják fel, 5 mg / ttkg naponta vagy 6 naponta kétnaponta, 5 naponként.
 7. A betegnek sok vízre van szüksége.

A Panavir alkalmazására vonatkozó ajánlások:

 1. A pánivirt nem kell hígítani - 200 ml-es ampullákban kerül forgalomba, ami az ajánlott felnőtt adag. A hatóanyagot lassan, intravénásan adjuk be.
 2. Tanfolyam - két injekció, melynek hossza 1-2 nap.
 3. Szükség esetén a terápia egy hónappal később ismétlődik.
 4. A rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél a herpeszes fertőzést hosszabb ideig kezelik - 5 injekciót igényel ugyanabban az intervallumban. A tanfolyam ismétlése 2 hónap után lehetséges.
 5. A 12-18 éves betegek felére csökkentek a felesleges dózisok. A gyógyszernél fiatalabb gyermekek ellenjavallt.

immunmodulátor

Az acyclovir és minden származéka, valamint a növényi készítmények (Panavir) nem képes megbízhatóan elnyomni a herpeszvírust. Tüneteiket enyhítik, "elakadják" a fertőzést, de csak ideiglenesen. A relapszust nem lehet elkerülni, de megjelenésének időtartama késleltethető, ha az immunrendszer munkához jut.

Ezért a herpesz immunmodulátorok kezelésének elmúlt 20 évét alkalmazzák. Ezek a gyógyszerek vírusellenes szerek után kerülnek felírásra a szervezet természetes védekezésének helyreállítása érdekében, ezáltal megakadályozzák az aktiválás lehetőségét.

A gyakorlatban gyakrabban alkalmazzák az immunmodulátorok következő injekcióit:

tsikloferon Ez egy széles körben elterjedt szer, amely gyorsan győzi a herpeszvírust. Terápiás séma: a gyógyszer 2-4 ml-es intramuszkuláris vagy intravénás injekciója 10-szer - az első két napban megszakítás nélkül, a 3. injekció a 4. napon, két injekció 2 naponként. A fennmaradó 4 injekciót 3 napos időközönként végezzük. Összesen 23 napon belül a beteg 2,5-5 g gyógyszert kap.

leukinferon - interferon alapú gyógyszer. Az előírt dózist 0,9% (50 ml) nátrium-kloridban hígítjuk. Átlagosan 1-3 millió NE ajánlott a betegek számára a kezelés kezdetén, amikor a betegség eltűnik - 1-3 napos intervallumokban. A tanfolyam 2-3 hétig tart (10-15 injekció).

neovir - a herpesz akut formájával naponta 250-500 mg gyógyszert írnak elő 3 napig, majd 3 további injekciót, kétnapos szünettel. Támogató terápia a súlyos immunhiányos betegek számára - 1 injekció 250 mg-ot négyszer hetente egyszer négyszer, majd egy hónap múlva.

polyoxidonium- analóg nélküli háztartási gyógyszer, még az acyclovir ellenálló vírussal szemben is. A felnőttek általában 6 mg intramuszkuláris hatóanyagot adtak be vagy csepegtek naponta 3 napig, majd 2-7 injekciót minden második napon. Relapszusos herpesz esetén a gyógyszer ugyanazon dózisát naponta 10 alkalommal adják be antivirális szerekkel kombinálva.

Továbbá, ha orvos írja elő a herpesz és más immunmodulátor - Viferon, Amiksin, Ridostin, Larifan mitesszer, IFN Kagocel, Imunofan, Galavit, Likopid, Tamerid.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

acyclovir

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

Az acyclovir a herpeszvírus és a Varicella zoster által okozott betegségek kezelésére használt gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az acyclovir tabletta, kenőcs, krém, liofilizátum formájában kapható intravénás beadásra alkalmas oldat készítéséhez, amelynek fő hatóanyaga az aciklovir.

Az Acyclovir tabletták 200 és 400 mg-os csomagolásban 20 vagy 30 darabban állnak rendelkezésre; szem kenőcs - 3, 5, 10 és 30 g-os csövekben vagy 5, 10, 15, 20, 25, 30 g-os dobozban; Krém - 2, 5 és 20 g csövekben; liofilizátum - 500 mg-os ampullákban.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Acyclovir tabletták és injekciók formájában használatos:

 • Az első és második típusú herpes simplex vírusok és a Varicella zoster által okozott fertőzések esetében;
 • A fent említett fertőzések megelőzésére;
 • Komplex terápiában csontvelő-átültetés után és kimondott immunhiányos állapotban;
 • Csontvelő-átültetés után a cytomegalovírus fertőzés megelőzése érdekében.

A helyi alapokat az alábbiak jelölik ki:

 • A keratitisben és a herpes simplex által okozott egyéb szem betegségekben;
 • Herpes simplex és Varicella zoster vírus által okozott bőrfertőzések esetén.

Ellenjavallatok

Az utasítások szerint az Acyclovir nem alkalmazható:

 • Ha a beteg fokozott érzékenységet mutat az Acyclovir és a valacyclovir hatására;
 • A szoptatás ideje alatt (intravénás beadás).

A gyógyszert óvatosan alkalmazzák veseelégtelenségben, dehidrációban és idegrendszeri rendellenességekben.

Adagolás és adminisztráció

Az Acyclovir tablettákat orális adagolásra szánják; liofilizátum - intravénás csepegtető oldat készítéséhez; krém és kenőcs - külső használatra.

Az Acyclovir dózisát az orvos határozza meg a betegség klinikai képétől függően:

 • A bőr és nyálkahártyák herpes simplex fertőzéseinek kezelésére - naponta ötször 200 mg 5 napig; a gyógyszerkészítmény napi dózisa közötti időtartam 4 óra, éjszaka - 8 óra;
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a herpes simplex fertőzések visszatérjenek normál immunállapotú betegekbe, valamint a betegség újraindulása - naponta négyszer 200 mg 6 óránként;
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzák a herpesz szimplex fertőzést immundeficienciában szenvedő betegeknél - naponta négyszer 200 mg 6 óránként; az Acyclovir dózisának 400 mg-ra növelése naponta ötször;
 • Komplex terápiában csontvelő implantáció után, kimondottan immunhiányos állapotban - naponta ötször 400 mg;
 • A által okozott fertőzések Varicella zoster, felnőttek és gyermekek súlyú több mint 40 kg - 5-ször egy nap 800 mg 4 óránként a nap folyamán, és 8 órás éjszakai szünetet 7-10 napig. Alatti gyermekek 2 éves kor-sebességgel 20 mg per testtömeg-kilogramm naponta 4 alkalommal 5 napon;
 • Amikor herpes zoster felnőttek - naponta 4-szer 800 mg 6 óránként 5 napon, a gyermekek 2-6 év - naponta 4-szer 400 mg korú gyermekek kevesebb, mint 2 év alatt - naponta 4-szer 200 mg vagy 20 mg / testtömeg kilogrammonként 5 napig.

Tabletták Az Atsiklovir, az utasítás szerint, étkezés után vagy az étkezés után fogadja el, vízzel mosogatva.

Az injekcióhoz való oldatot intravénásan csepegtetjük 12 évesnél idősebb betegek esetén 8 óránként 5-10 mg hatóanyagra kilogrammonként. 3 hónapos és 12 éves betegek - 8 óránként 250-500 mg testfelület négyzetméterenként. Az újszülött testenként 10 mg testtömegkilogrammonként 8 óránként kerül beadagolásra.

Krém és kenőcs Az Acyclovir napi 5 alkalommal kerül alkalmazásra az érintett bőrterületeken 5-10 napon belül.

Mellékhatások

Az Acyclovir alkalmazása esetén bizonyos mellékhatások léphetnek fel:

 • Tabletta: hasmenés, hasi fájdalom, hányinger, hányás, bőrkiütés, szédülés, fejfájás, fáradtság, hallucinációk, a koncentráció csökkenése, álmatlanság vagy aluszékonyság, láz, hajhullás, lymphopenia, leukopenia, erythropenia, emelkedett bilirubin, kreatinin, karbamid, májenzimek aktivitása;
 • Oldatos injekció: kristályosodás, akut veseelégtelenség, encephalopathia, émelygés, hányás, flebitis, gyulladás az injekció beadásának helyén;
 • Acyclovir topikális alkalmazása: felszíni pont keratitis, az alkalmazás helyén égő, conjunctivitis, blepharitis;
 • Az Acyclovir külső alkalmazása: viszketés, hámlás, bőrkiütés, égő, száraz bőr, erythema az alkalmazás helyén.

Különleges utasítások

Az Acyclovir alkalmazása során figyelembe kell venni, hogy:

 • Képződése miatt a hatóanyag kristályok üledék akut veseelégtelenség alakul (különösen az egyidejű alkalmazásával nefrotoxikus szerek, gyors intravénás adagolás, az elégtelen vízzel terhelés, betegekben, akiknél károsodott vese művelet);
 • A veseműködést ellenőrizni kell;
 • Idős betegeknél a gyógyszeres terápiát fokozott vízterheléssel és orvosi felügyelet mellett kell végrehajtani;
 • Ha nemi herpesz, akkor óvszereket kell használni, vagy meg kell tagadni a nemi közösséget;
 • A kenőcs és krém formájában előkészített készítmény nem nyálkahártya, szájüreg vagy hüvely;
 • A probenecid növeli a gyógyszer felezési idejét;
 • Nefrotoxikus gyógyszerek szedése esetén a nefrotoxikus hatás fokozódik;
 • A hatóanyag hatását immunstimulánsokkal fokozzák;
 • Az intravénás beadásra szánt gyógyszer pH-ja 11, amelyet figyelembe kell venni különböző megoldások összekeverésekor.

analógok

Az aciklovir-analógok olyan drogok, mint például Atsigerpin, Vivoraks, Viroleks, gerpevir, Gerpesin, Zovirax, Gerperaks, Gerpetad, Medovir, Lizavir, Tsitivir, Supraviran, Provirsan.

A tárolás feltételei

Tabletták és liofilizátum Az akiklovirt legfeljebb 25º-os hőmérsékleten, legfeljebb három évig tárolják; kenőcs és krém Acyclovir - 8-15 fokos hőmérsékleten legfeljebb két évig.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az Acyclovir hatóanyag intravénás injekciójára vonatkozó utasítások

Egyes fertőző betegségekben az Acyclovir intravénásan alkalmazható: a használati utasítás tartalmaz információkat az adagokról, javallatokról, ellenjavallatokról és óvintézkedésekről. A gyógyszer 250, 500 és 1000 mg-os kényelmes csomagolásban kapható. Az acyclovir alkalmazása ajánlott a herpes simplex vírus replikációjának elnyomására. Az ezzel az anyaggal végzett készítmények egyszerű herpeszes hatásúak, övsömör és sok más fertőzés jelenlétében. A szervezetben jelenlévő citomegalovírusfertőzés kevésbé érzékeny az Acyclovirra; Így az ezzel kapcsolatos patológiák kezelése komplex módon történik (az Acyclovir kombinálva más gyógyszerekkel).

A készítmény tulajdonságai

Az Acyclovir előnye, hogy erős vírusellenes hatást fejt ki. Erős anyagok miatt a gyógyszer népszerűvé vált az orvostudományban. Az acyclovir olyan vírusos betegségekre utal, amelyek vírusosak. Ha hatással van, létrejön a trifoszfát: ez a komponens a vírus DNS-molekuláiba ágyazódik. A vírusra gyakorolt ​​hatás molekuláris szinten történik. A hatóanyag aktív komponensei gátló hatást fejtenek ki a DNS polimerázra: ennek következtében a replikációs folyamat elnyomódik.

A hatóanyagok szintén behatolnak a placenta gátjába. A cerebrospinális folyadékban van egy bizonyos mennyiségű hatóanyag (a plazmában lévőek 50% -a). Az acyclovir nem szoptatott, mivel a hatóanyagok a tejbe kerülnek, és ennek megfelelően a baba testébe. A fertőzés megszüntetése érdekében a hatóanyagok a plazmafehérjékkel reagálnak. Az acyclovir egy nagyon erős gyógyszer: nem lehet kontrollálni! Az optimális dózist az orvos választja ki.

A test felezési ideje, olvasás

Ha egy felnőtt gyógyszert kap, a hatóanyagokat 3-6 órán belül eltávolítják a szervezetből (bizonyos mennyiség marad a vérplazmában). A legtöbb gyógyszer kiválasztódik vizelés közben. Idősekben az Acyclovir nehezebben válik ki a szervezetből. Ha az emberi krónikus veseelégtelenség, a felezési idő végezzük 24 órán keresztül hemodialízis csökkent a hatóanyag koncentrációja a plazmában. A felezési idő 6 óra, ha a csecsemő készítményt dózisban, 10 ml per kg, felezési idő 3-4 óra. A. Vegye figyelembe az intravénás adagolásra utaló jeleket.

 1. Az acyclovir-t intravénásan adják be a fertőzésekkel kapcsolatos bőrbetegségek progressziójával.
 2. A gyógyszert fel lehet írni, amikor a herpeszvírus aktiválódik.
 3. Bevezetés lehet a genitális, rektális vírusban.
 4. Az acyclovir megelőzi a bőrbetegségeket, amelyekben a nyálkahártya érintett.
 5. A gyógyszert intravénásan lehet alkalmazni olyan betegeknek, akik nem alakultak ki immunitással.
 6. Az aciklovir alkalmazható súlyos immunhiányos betegek esetén (AIDS, HIV-fertőzés).
 7. A gyógyszert olyan betegek számára írják fel, akik csontvelő-átültetést végeztek.
 8. Az acyclovir olyan fertőzésre javallt, amely a herpes zoster hatásának következményeként jelentkezik.

Vesebetegségek esetén az orvos megvizsgálja az adagot. A cytomegalovírus megelőzésére szolgáló 2 éves gyermekek ugyanolyan adagot kaptak, mint egy felnőtté. Az acyclovir hatásos a krónikus betegség progressziójának kezdeti szakaszában. Érdemes emlékezni, hogy minden fertőzés időszerű kezelést igényel.

 • A gyógyszert a herpes simplex vírus aktiválásával lehet előírni. Az acyclovir intravénásan adható 5 mg / kg testtömegkilogrammonként. Az anyagot naponta 3 alkalommal adják be, a beadás közötti idő 8 óra.
 • Ha a fertőzést a herpes simplex vírus okozza, az intravénás adagolás 5 mg / kg testtömeg-kilogrammonként szükséges. Napi 3 alkalommal, 8 órás időtartammal.
 • Ha herpetikus meningoencephalitis van, a dózis 10 mg / testtömeg kg, naponta háromszor, az intervallum 8 óra.
 • A herpes simplex vírusnak való kitettségből eredő betegségek megelőzésének biztosítása érdekében az orvos előírhatja az Acyclovir alkalmazását. Dózis - 5 ml / 1 kg tömeg naponta háromszor, a 8 órás bevezetés közötti időtartam.
 • A hatóanyag intravénás alkalmazása a cytomegalovírus megelőzésének biztosításához szükséges: 500 mg / m2 dózis, napi 3-szoros gyakoriság, 8 órás beadás közötti intervallum A kezelés időtartama 5 nap. A vírus típusától függően a terápia több napig vagy egy egész hónapig is elvégezhető. A felnőttek napi maximális adagja 30 mg 1 kg súlyonként; adag gyermekeknek - 15 ml 1 kg súlyonként.
 • A gyógyszer adható egy csirkehimlővel ellátott gyermeknek. Dózis - 250 mg / m2, az összeg - naponta háromszor, a beadás gyakorisága - 8 óránként. Ha a készítményt immunhiányos gyermekeknél a bárányhimlő kezelésére írják fel, az adag megduplázódik.

Hogyan készül az anyag?

Az acyclovir intravénás beadásra szánt. Az egyik palackot fel kell oldani 10 ml tiszta vízben. A víz helyettesíthető 0,9% -os nátrium-klorid-oldattal. A hatóanyagot lassú intravénás beadásra alkalmazzák, ha szükséges, csepegtetést ad. Meg kell kapnia egy oldatot, amelyet 40 ml oldószerben hígítanak. A jelölésektől függően a palack tartalmát fel lehet oldani 10 vagy 20 ml vízben. Az oldatot lassan vezettük be. Szükség esetén az orvos csepegtetőt használ. Az elkészített oldat szobahőmérsékleten legfeljebb 10 órán át tárolható. Ha zavarosodik vagy kristályosodik, a gyógyszer újból felkészült.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az acyclovir tilos a terhesség és a laktáció ideje alatt, de el lehet írni, ha az életet meg kell menteni. Ha egy személy immunhiányos, a patológiás vírusok ellenállhatnak a gyógyszerrel szemben, különösen akkor, ha ezt a betegeket gyakrabban használják. Ha a bárányhimlő egy gyermekben tolerálható, akkor ilyen típusú gyógyszereket nem írnak elő. Az acyclovir-t a herpes zoster vírusos gyermekek számára írják fel. Mint már említettük, elő lehet írni a csontvelő-átültetés előtt. Nagy dózisok alkalmazása esetén rehidratációs kezelésre van szükség. Ha az idős betegnek veseelégtelensége van, az orvos kis dózisokat ír elő. Az acyclovir nem befolyásolja az autók vezetési képességét.

A gyógyszernek mellékhatása van.

 1. Az Acyclovir szedése esetén fejfájás léphet fel.
 2. Egy másik mellékhatás a fáradtság.
 3. Egyes betegeknél a bilirubin szintje csökken.
 4. Duzzanat van.
 5. A központi idegrendszer fejlődése (ritkán).
 6. Talán émelygés, hányás, álmosság, hasmenés kialakulása.
 7. Kivételes esetekben a gyógyszer okozza a colicot.
 8. Néhány betegnek allergiája van - bőrkiütés a bőrön.

A mellékhatások akkor fordulnak elő, ha egy személy abbahagyja a gyógyszer szedését. Az Acyclovir gyakori alkalmazása esetén légzési nehézség lép fel, az angioödéma okozta ödéma. Az anafilaxiás állapot ritkán fordul elő. Az Acyclovir szedése során helyi gyulladás alakulhat ki. Ha a gyógyszert hosszú ideig használják, és nagy adagokban adják be, akkor májkárosodás alakulhat ki. Összefoglalva, megjegyezzük, hogy az öngyógyítás elfogadhatatlan. Minden patológiás gyógyszert orvosnak kell megszabni!

Hatékony injekciók a herpesz vírus ellen

Herpetikus fertőzések, sokak kenőcsök és tabletták kezelésére használják, de nem mindenki tudja, hogy herpesz injekció is van az ajkakon. Rendszerint ilyen típusú terápiát alkalmaznak, ha a fertőzés egyre inkább visszaesést jelent, és terjed a test nagyobb területeire.

Az injekciós kábítószerek kiválasztásának a beteg általános állapotára és sajátosságaira kell alapulnia. Nem minden esetben ugyanazok az injekciók ugyanolyan jóak a hasonló diagnózisú betegeknél, még akkor is, ha klinikai képük nagyjából hasonló.

A herpesz injekciójának alkalmazása a következő esetekben szükséges lehet:

 • ha a betegség akut fázisa nem használ megfelelő terápiát;
 • súlyos immunhiány;
 • a beteg műtéten esik át;
 • Kiterjedt fertőző folyamat, amely a bőrre, a nyálkahártyákra, a felső légutakra, a GIT-re, a hepatobiliáris régióba és az agyra hat;
 • a betegség visszatérésének esetei egyre inkább megismétlődnek;
 • a szexuális partner fertőzése volt;
 • a perifériás idegek degeneratív és pusztító elváltozásai a károsodott vagy késleltetett vizelés hátterében;
 • a nőknél a herpesz vírus együtt létezik HPV-vel (humán papillomavírus).

A herpesz injekcióinak komoly hatása van a szervezetre. A kezelést vírusellenes vagy immunstimuláló szerekkel végezhetjük, és komplex is lehet. A helyesen megválasztott terápia hosszú időtartamú ígéret, amikor a vírus "nyugvó" állapotban lesz és nem ad tüneteket.

Vírusellenes szerek

A herpesz elleni összes vírusellenes injekció 2 csoportra osztható:

 • Növényi - képes a betegség tüneteinek megszüntetésére és a vírus elhúzódó inaktív állapotba hozására;
 • szervetlen - acyclovir alapú - behatolnak a sérült sejtekbe, amelyek a DNS szintjén manifesztálják tevékenységüket, ezáltal megfosztva a vírust a reprodukálódási képességtől.

Az injekciók herpesz sikeresen megszüntetésére és megelőzésére a betegség kiújulását, felgyorsítja a regenerációs a bőr és a nyálkahártyák, csökkenti a gyakoriságát és súlyosságát a rendszeres megnyilvánulásait betegség, és megakadályozzák a fertőzés terjedését a többi embert.

A herpeszinjekciókat ki kell választani, különös tekintettel az adott vírus típusának stabilitására. A vakcina nem befolyásolja az egészséges sejteket.

A készítmények népszerű neve:

panavir

Ez a vírusellenes hatóanyag egy biológiailag aktív anyagot tartalmaz - egy hexóz-glikozidot, amelyet a Solanum tuberosum hajtásokból extrahálnak. Ez egy nagy molekulatömegű poliszacharid, amely növeli a szervezet általános vírusos kórokozókkal szembeni ellenállóképességét, és növeli a fehérvérsejtek saját interferonjainak termelését. Ezenkívül kicsi fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van.

A Panavir parenterális adagolásakor a hatóanyagot nagy koncentrációban 5 percen belül detektálják a plazmában. A gyógyszer eltávolítása fél órával a beadás után kezdődik. Elhagyja a szervezetet elsősorban a légzőrendszeren és a húgyutakon keresztül.

A Panavir alkalmazása a következő esetekben javasolt:

 • által okozott patológiás állapotok herpeszvírus és Ⅰ Ⅱ típusú (ideértve az orális, nemi szervek és a szemészeti), humán papilloma vírus (beleértve a genitális szemölcsök), valamint más RNS és DNS-enterovírus;
 • cytomegalovírus fertőzés nőkben;
 • az immunrendszer diszfunkciója a tapasztalt fertőző betegségek hátterében;
 • helyi nyálkahártya hibák gasztroduodenális, feral állományban vírusos fertőzés, kullancsok által terjesztett, bakteriális prosztata gyulladás és autoimmun betegség az ízületek és a környező szövetekben, összekapcsolódva az visszatérő herpes vírusok.

Felnőtt betegek az első és második típusú herpeszvírus kifejlődésével, általában 2 injekcióval 5 ml Panavir oldattal 24 órás vagy 2 napos intervallummal. Ha ilyen igény mutatkozik, akkor a kezelés 30 nap elteltével megismétlődik.

A panavirt injekcióval intravénásan kell beadni. A fecskendőt másokkal kombinálni nem lehet. A páravirt sugárban fecskendezik be és nagyon lassan.

acyclovir

Az acyclovir-t aktívan alkalmazzák herpesz elleni, az ajkakon (Ⅰ típus). A herpesz fertőzést a nemi szerveken, valamint a zsindelyt is kezelik. A felszabadulás parenterális formája egy aktív hatóanyagot tartalmazó liofilizátum, amelyből infúziós oldatot állítanak elő. Mindegyik injekciós üveg tartalmazhat 250 mg acyclovirt nátriumsó formájában.

Adjunk cseppentőt acyclovir-hez, vagy intravénás injekciót adjunk felnőttek és gyermekek számára. A dózis kiszámítása önállóan történik, a testsúlytól és az életkortól függően. Az injekció beadási ideje legalább 8 óra. Parenterális adagolás esetén 1 injekciós üveg (250 mg acyclovir) tartalmát feloldjuk 10 ml injekcióhoz való vízben vagy 0,9% -os nátrium-klorid fiziológiás sóoldatban.

Ha a gyógyszert tintasugaras injekcióként alkalmazzák, az adagolás nagyon lassú (60 percig tarthat). Ha a gyógyszer cseppenként, a kapott oldatot 25 mg (1 ml) hígítottuk további 40 ml oldószert (teljes térfogat a kapott oldatot kell 50 ml - 5 mg acyclovirt 1 ml).

Nagy dózisú (500 mg és 1000 mg) injekciók alkalmazása esetén arányosan növelni kell az injektált folyadék mennyiségét. A terápiás kurzus időtartama függ a páciens állapotától és a test reakciójától a kezelésig. Az injekciót általában 5-7 napig végezzük.

Nem javasolt tárolni a gyógyszeroldatot több mint 12 órán keresztül. Ezenkívül, ha a tárolás során a hígítás vagy az adagolás idején az oldat zavaros vagy kristályosodni kezd, akkor tilos használni.

Immunmoduláló szerek

A "megfázások" megjelenésének legfontosabb oka az ajkakon, a zsindelyeken vagy a genitális herpeszen nyilvánvalóan a szervezet immunrendszere. A herpesz esetén a T és B limfociták száma csökken, funkcionális aktivitása, az érett monociták munkája és az interferon fehérjék előállítási rendszere megszakad.

A herpesz kezelése a vírusellenes terápia mellett tartalmaznia kell a specifikus (szervezet antitestek termelését) és a nem specifikus (fagocitózisos) immunitás korrekcióját. Ehhez széles körben alkalmazzák az immunglobulinokat és interferonokat.

A tünetek enyhítésére és jó megelőző hatására szolgáló gyógyszerek a következők:

 • Vitagerpavak;
 • immunglobulin;
 • taktivin;
 • Timogen;
 • Galavit;
 • Imunofan;
 • polyoxidonium;
 • Ferrovir;
 • Tsikloferon.

A fent felsorolt ​​injekciók többsége kényszeríti a szervezetet a kórokozó elleni küzdelemre.

Vitagerpavak

Anti-herpesz elleni vakcina (oltás) A Vitagerpawak a herpes simplex először (ajkak, arc, száj) és második (genitáliás) típusok kezelésére és megelőzésére szolgál.

Annak ellenére, hogy ez a vakcina nem képes állandóan megszabadulni egy egyszerű herpes simplex vírustól, amely a szervezetben telepedett le, számos előnye van:

 • elősegíti a hosszú távú immunitás kialakulását celluláris szinten;
 • hosszú ideig védi a betegség ismétlődő megnyilvánulásait;
 • nincs mérgező hatása a szervezetre;
 • minden ismételt alkalmazás növeli annak hatékonyságát.

A gyógyszert subcutan adják be az alkar belső oldalán. Minden adag 0,2 ml. Az injekció beadási helyén megfigyelhető a bőr vörössége. Az oltás folyamata 5 injekció, melyeket minden héten elvégeznek. Az injekciók között egyértelműen figyelni kell az időintervallumot. A vakcinációt kizárólag a remisszió alatt végzik, legalább 5 nappal a klinikai kép eltűnése után. Előzetes kezelésre lehet szükség a szájon át történő gyógyszeres kezelés során.

Ha a betegek bonyolult herpeszes fertőzéssel rendelkeznek, akkor az első és a második injekció között 10 napig kell tartani. Az ilyen időintervallumot a negyedik és ötödik injekció között kell megfigyelni. Hat hónappal később újra megismételjük a Vitagepavac 5 injekciójából álló oltási folyamatot.

A vakcinációt szakosodott egészségügyi intézetben ajánlott egy tapasztalt immunológus felügyelete mellett. Az injekciós üvegben lévő port 0,3 ml injekcióhoz való vízben feloldjuk, és egy unalmas rózsaszínű folyadékot kapunk. Az oltást szigorú aszepszis szabályokkal kell végrehajtani. A vakcina nem oldódik fel az oldott formában. A liofilizált port tartalmazó injekciós üvegeket a hűtőszekrényben 2-8 ° C-on tárolják.

immunglobulin

Népi herpesz - Immunoglobulin - népszerű injekciók. A hatóanyagok specifikus antitestek, amelyek aktivitást mutatnak a második típusú immunglobulin G (IgG) herpes simplex antigénjeinek. Képesek semlegesíteni a vírus hatását. Ezenkívül az IgG antitestek a fertőzéssel szembeni ellenállást biztosítanak a szervezet számára.

Elsődleges genitális fertőzés vagy relapszus esetén a hatóanyagot intramuszkulárisan 1,5 ml-vel oltják be 3 naponként. Teljes terápiás kurzus esetén 7 alkalommal kell beadnia. A lokálisan alkalmazott immunoglobulin hatásának növelésére - az oldatot buborékkiütésekkel kezelik a nemi szervekben.

A második típusú herpes simplex vírus fertőzésének kockázati zónájában vannak olyan nők is, akik a gyermeket hordozzák. Ha a páciensben a relapszus van, akkor a terhesség első trimesztere után kezdje meg a kezelést.

A gyógyszert intramuszkulárisan ugyanolyan módon adják be, mint más betegek, de 6 injekció beadása esetén. Ezután szünetet tartanak, és a második pontosan ugyanazt a kurzust a terhesség 36. hetében végzik. De ebben a szakaszban a terápia folytatódik egy ötnapos intravaginális injekcióval. A hüvelyet előzetesen 0,9% -os vizes nátrium-klorid-oldattal öntjük, és tűvel ellátott immunglobulin fecskendővel injektáljuk.

"Zsindely esetén specifikus immunglobulint használnak, amelyet Zostevir kereskedelmi néven forgalmaznak."

Rendszerint a komplex megközelítést alkalmazzák a kezelésben - kombinálva az antivirális szerek és immunitási korrekciókat. A terápiás tanfolyam vírusellenes (acyclovir származékokkal) kezdődik, a betegség akut lefolyásától számított 7-10 napon belül vesznek részt. Ezután stabil remisszió esetén immunmoduláló szerekre váltanak.

Azok a betegek, akik a herpesz fertőzés elleni gyógyszereket injekcióztak, megjegyzik, hogy a kurzus pozitív eredménye legalább 4 évig tartó remisszió. Milyen gyógyszereket kell felírnia, az orvosnak el kell döntenie. Ha hatékony terápiás rendszert választanak, akkor a páciens magabiztos kedvező eredményt várhat el.

A herpesz injekciójának jellemzői

A herpesz injekciókat a vírusfertőzés gyakori ismétlődő exacerbációi vagy a betegség folyamata súlyossága miatt írják elő.

A betegek morbid állapotának okai a következők:

 • a herpesz akut állapotának kialakulása idején az illetékes bánásmód hiánya;
 • gyengített immunitás;
 • posztoperatív időszak;
 • a különböző etiológiájú krónikus betegségeket.

Fontos tudni, hogy a herpesz elleni injekciók kétféle típusúak: vírusellenes és immunstimuláló. Az orvos a diagnosztikai vizsgálatok eredményei és a páciens testének élettani jellemzői alapján kombinált terápiát írhat elő. Ezért fontos megfontolni, hogy mi a betegség kezelésének alapja a csodálatos injekciók segítségével.

Vírusellenes terápia

Ennek a tájékozódásnak az előkészületei a következők:

 1. Készült növényi összetétel alapján. Az ilyen gyógyszerek csökkentik a tüneti megnyilvánulások intenzitását.
 2. Összetételükben acyclovir. Ennek a csoportnak az előkészületei deaktiválják a vírus savakat, amelyek befolyásolják a herpesz sejtjeit a DNS szintjén, ami elősegíti a növekedésüket az emberi szervezetben.

Fontos felsorolni a gyakran előírt gyógyszerek nevét:

A fent említett szerek injekciós por formájában kaphatók. A tablettázott készítményekkel és a hólyagok külső feldolgozásával kapcsolatos kenőcsökkel ellentétben a vírusellenes injekciók hosszú terápiás hatással bírnak.

Az orvosok naponta háromszor ajánlanak injekciót. Ezenkívül a hatóanyagot csepegtetéssel adagoljuk. A terápiás eljárások időtartama átlagosan 7-10 nap, de csak az orvos tudja meghatározni az injekciók gyakoriságát és a kezelés időintervallumát.

Immunmodulátorok alkalmazása

Fontos, hogy ismerkedjen meg a szervezet védekező funkcióját ellátó gyógyszerek listájával:

 1. A herpeszből származó cikloferont széles körben használják a fertőzés recidívával szenvedők. Ezt a gyógyszert a vírusellenes terápia folyamán írják fel, és egy gyógyíthatatlan betegség megelőzésére is használják. A gyógyszert intramuszkulárisan vagy intravénásan adják be 3 héten át az orvos által ajánlott módszer szerint. Az öngyógyítás számos komplikációhoz vezethet.
 2. A polioxidónium injekciók nem csupán az immunitás erősítésére, hanem a toxinok tisztítására is szolgálnak. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszer a vírus ellenáll az acyclovir ellen. Az injekciókat naponta 3 napon keresztül végezzük, majd minden nap egy héten beadjuk. De ne hagyja figyelmen kívül a szakember tanácsát, mielőtt elkezdené a kezelést a Polyoxidonium-val.
 3. Az amixin injekciókat az influenza megelőzésére, a herpetikus fertőzés és az A, B és C vírusfertőzés leküzdésére használják, és a tüdő tuberkulózis kezelésére is használják. Az Amixin kezelés feltételei külön-külön vannak meghatározva.
 4. Лаеннек - a japán gyártás immunmodulátor. A gyógyszer placenta hidrolizátum. A szívritmuszavarok és a genitális herpesz gyakori exacerbációjára van szükség. A gyógyszer növeli a leukociták baktericid aktivitását, elősegíti a bőr érintett területeinek regenerálódását, lerövidíti a betegség külső jeleinek kezelési idejét. A Laennec intravénásán vagy intramuszkulárisan beadva. A kezelést az orvos határozza meg.
 5. A neovirt a herpesz fertőzés kezdeti szakaszában (az első 3 napban) kell alkalmazni.

A herpeszre előírt injekciók a következő előnyökkel járnak:

 • a páciens rövid időn belül meggyógyul, mivel a vírus elleni küzdelem celluláris szinten történik;
 • csökkenti a szövet regeneráció idejét;
 • ritkábban jelentkeznek a visszaesések, és a súlyosbodás folyamatának jellege nem kimondott;
 • csökken a fertőzés terjedése a szexuális partnerrel szemben;
 • nincs káros hatása az emésztőrendszerre.

Fontos megérteni, hogy a herpesz kezelésének átfogónak kell lennie. Fontos, hogy ne csak olyan gyógyszereket használjunk, amelyek különböző formában készülnek, hanem az alvás és a táplálkozás megfigyelésére, a testmozgásra és az aktív életmódra is. Legyen felelős az egészségéért.

Milyen esetekben alkalmazzák az injekcióval kezelt herpeszet és milyen rendszert alkalmaznak?

A herpesz injekciói olyan intézkedések, amelyek csak akkor szükségesek, ha a fertőzés veszélyes és dinamikusan fejlődő szerepet kapott, és az immunitás jelentősen csökken.

Herpes tulajdonságok

A herpesz, görögül lefordítva, "csúszómászó, bőrbetegséget terjeszt." A betegség természete virális. A herpesz esetében jellemző hólyagképződés jön létre, amely egy helyen található a bőrön vagy a nyálkahártyán.

Ez az egyik leggyakoribb és széles körben elterjedt vírusos elváltozás, amelynek kórokozója - HSV, vagy herpes simplex vírus. Ez a vírus a bolygó lakosságának akár 90% -ával is rendelkezik. Azonban a legtöbbjük csak fuvarozók.

A Herpesviridae család vírusa fertőzheti meg a szervezetet veszélyes betegségekkel. Gyakran ez a vírus rejtett oka a kórtörténeti megjelenésnek, amely nagyon súlyos következményekhez, hosszú távú krónikus betegségekhez és újszülötteknél kialakuló rendellenességekhez vezet.

Leggyakrabban ez a vírus érinti:

 • bőr (általában az arcon);
 • szemek keratitis és kötőhártya-gyulladás formájában;
 • az arcon elhelyezkedő nyálkahártyák;
 • a genitális területen található nyálkahártyák;
 • a központi idegrendszer különböző területein, ami encephalitishez vagy meningitishez vezet.

A herpesz közönséges eszméjében buborék kiütések társulnak a száj körül. Ez azonban csak egyetlen megnyilvánulása ennek a vírusnak. És a leginkább ártalmatlan.

Így, ha a herpeszvírus aktívvá válik a szervezetben, nem várhat addig, amíg "önmagában nem halad". Gyorsan és radikálisan kell cselekednünk.

Az injekció kezelésének alapelvei

A herpesz elleni Nyxeseket általában gyakran ismétlődő vagy túl kiterjedt fertőzések esetén kell alkalmazni. Ez az állapot akkor fordulhat elő, ha:

 • a betegség kezelését nem végeztek akut állapotban;
 • az immunitás nagymértékben csökken;
 • egy személy műtéten esik át;
 • más vírusok veresége (HIV, stb.);

A herpesz injekció formájában történő kezelést csak olyan orvos rendelése alapján szabad elvégezni, aki a beteg egész történelmét tanulmányozta. Ez meghatározza a leghatékonyabb gyógyszerek kiválasztását ebben az esetben.

Ez a választás a páciens állapotának elemzésénél történik, figyelembe véve az egyén sajátosságait.

Nem szabad elfelejteni, hogy a herpesz injekció súlyos hatást gyakorol a szervezetre. Azonban a legfontosabb dolog nem ebben áll - a gyógyszer hatékony választása a vírusra gyakorolt ​​hatás hatékonyságától függ.

A betegség kezelése injekció formájában lehet immunstimuláló, vírusellenes vagy kombinált. A helyes kezelés a hosszú távú remisszió garanciája. A kezelés optimális eredménye legalább négy évig tartó remisszió. A relapszus hiányának biztosítása érdekében éves preventív kurzusokat alkalmazhatunk tabletták segítségével.

A kombinációs terápia antivirális és immunstimuláló szerek kombinációjából áll. Ez következetesen történik. Először (az akut betegség első 10 napján) vírusellenes szereket alkalmaznak, majd (ha van remisszió), az immunstimuláló szerek fordulnak elő.

Vírusellenes terápia

Ennek az iránynak az előkészületei két csoportra oszthatók:

 1. Az egyik csoport növényi összetevőkön alapuló készítmények. Ezek befolyásolják a tüneteket, csökkentik a megnyilvánulásuk intenzitását, lefordítják a betegséget az elengedés szakaszába.
 2. A másik az összes olyan gyógyszer, amely aciklovirt tartalmaz. A csoportba tartozó készítmények behatolnak az érintett sejtekbe, és a dezoxiribonukleinsav szintjét mutatják, ami megfosztja ezeket a sejteket a reprodukálódási képességtől.

Az orvos által előírt gyógyszerek neve gyakran a következők:

Ezeknek a készítményeknek a hatóanyagai behatolnak a DNS-be, és megakadályozzák a herpesz fertőzött sejtek aktivitását. Ebben az esetben ezek az anyagok nem jutnak az egészséges sejtekbe. Ennek az iránynak az eszközei porok formájában kerülnek forgalomba, amelyeket fel kell oldani, ahogy azt a használati utasítás előírja.

Az Atsiklovira, Zoviraks, Gerpevira és hasonló készítmények kezelési rendje megközelítőleg azonos.

Az ajánlott adag a por feloldása 10 ml steril vízben vagy 0,9% -os nátrium-klorid. Ezt követően további 40 ml oldószert adunk hozzá.

Az adagolást az orvos határozza meg, mert a beteg korától, súlyától és állapotától függ. A gyógyszerkészítmények használatának három hónapos ideje alatt nem ajánlott gyermekek.

Vírusellenes injekciót adnak be 8 óránként, vagyis naponta háromszor.

A gyógyszert csepegtetéssel oltják be. Az eljárás legalább egy órát vesz igénybe.

A terápiás tanfolyam híre egy hét. Szükség esetén további három napra meghosszabbodik.

Különösen súlyos esetekben, ha nyilvánvaló immunhiány van, a kezelést egy hónapig meghosszabbítják. Ezután a páciens átvált a tabletta készítményekre.

Az immunmodulátorokkal végzett kezelés

A herpesz injekciója az ajkakon általában nem csak elnyomja a vírus aktivitását, hanem arra kényszeríti a szervezetet, hogy harcoljon a kórokozóval.

A közelmúltban a herpeszhasználat elleni küzdelem azt jelenti, hogy az immunitást serkentik. Általában a vírusellenes injekciók beadása után azonnal felírták. Megakadályozza a vírus tevékenységét, meg kell tenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a test maga meggátolja az életének lehetőségét. Az alap cikloferont rendszerint gyakrabban használják, mint másokat, ami nem zárja ki más nevek használatát a jó immunitás elleni küzdelemben. Ezenkívül minden egyes szervezet saját módján reagál a gyógyszerekre, ami szükségessé teszi az eszközök sokféleségének elvét.

Jelenleg a legnépszerűbb szerek a következő immunitási stimulánsok.

 1. Cycloferon - a gyors fellépés legnépszerűbb eszköze. Vírusellenes kezelés, valamint megelőző célokra alkalmazzák. A cikloferont intramuszkulárisan vagy intravénásan adják be 23 napon belül az orvos által javasolt módszer szerint. Veszélyes, hogy ezt a gyógyszert önállóan használja, mert allergiás reakciók és mellékhatások lehetségesek. A cikloferont általánosságban alkalmazták hatékonysága és rendelkezésre állása miatt, azonban számos más eszköz is alkalmazható a herpeszvírus leküzdésére.
 2. Injekció A polioxidóniát gyakran írják fel, amikor a vírus ellenáll az Acyclovir-nek. Felnőttek esetében 6 mg-os dózist általában mérnek. Az injekciókat csepegtetővel vagy intramuszkulárisan végezzük. Ez naponta három napig történik. A fennmaradó injekciókat a Polyoxidonium adagolják minden második napon. Ha a vírus visszatér, ugyanazt az adagot adják be 10-szer minden második napon, de feltétlenül antivirális szerekkel kombinálva.
 3. Az amiksin összetett hatású gyógyszer. Felnőtt betegek kezelésében az influenza, a herpesz, a vírusos hepatitis A, a B és a C, az allergiás és a virális encephalomyelitis, valamint a tüdő tuberkulózis kezelésére használatos. A herpetikus fertőzés leküzdésére az Amixint az első két napban 125 mg dózisban adják be, majd ugyanazon dózis beadása után 48 órával. A teljes kezelés 1,25-2,5 g.
 4. Immunomodulator Laennek japán gyártás. Egyedülálló összetételű, a legújabb gyógyszer placenta hidrolizátum. A kezelés gyakran kiújuló herpes simplex labialis és genitalis formák csökkenti annak súlyosságát későbbi visszaesések, és csökkenti azok gyakoriságát és normalizálja a termelés interferon gamma növeli baktericid hatása leukociták. Az alkalmazási módok intramuszkuláris injekciók és intravénás csepegtetés bevezetése. A Laenent antivirális szerrel együtt alkalmazzák. Intravénás beadás útján 10 ml-es (5 ampulla) napi adagot összekeverünk 250 ml sóoldattal és az ulnáris vénába 90 percen keresztül befecskendezzük. A kezelést szakember határozza meg.
 5. A Neovir egy olyan gyógyszer, amely a megbetegedés kezdetétől kezdődik. A herpesz akut formájába először (az első három napban) 250-500 mg-ot írnak elő, majd amikor az akut periódus csökken, további három injekciót adnak be, két nap múlva.

Így a herpeszben alkalmazott immunmodulátorok listája nagyon kiterjedt. A felsoroltak közül nem egy teljes listát találunk, amelyek segítenek egy személynek a herpesz elleni küzdelemben, de számos más vírussal is. A legnépszerűbb és leghatékonyabb eszköz természetesen a Cycloferon.


Herpesz - egy komoly vírus, alattomos és veszélyes, ezért foglalkozik vele, amire szükség van a különböző eszközök.

Az Acyclovir hatóanyag hatékonysága

Injekciók Az aciklovirt 0,25 g-os, sötét üvegből készült speciális tartályban lehet megvásárolni intravénás beadás céljából. A húsz milliliteres üveg 250 mg hatóanyagot tartalmaz. Az 50 és 100 ml térfogat ötszáz és ezer aktív komponenst tartalmaz.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszer bizonyult az 1-es vagy 2-es herpeszvírus, valamint a herpeszvírus 3 (az emberek: csirke pox) kezelésére. A szervezetbe való belépés után a hatóanyag átszállítja és felszabadítja a katalizált enzimet. Az aciklovir trifoszfát segít enyhíteni az enzimatikus reakció lefolyását, megakadályozva a DNS polinukleotid további szintézisét.

A szervezetben előforduló kémiai reakciók

Felnőtteknél, a hatóanyag 60 perces intravénás infúziója után kis mennyiségben, maximális plazmakoncentrációja igen gyorsan meg lehet valósulni. Az acyclovir trifoszfát hatása hét óra múlva gyengül, de koncentrációja a vérben elegendő lesz a betegség leküzdéséhez.

Olyan csecsemőknél, akik nem éri el a három hónapos korhatárt, és a 60 mg-os testsúly kilogrammonként 10 mg gyógyszert adtak be, egy milliliter plazmában maximálisan 13 μg koncentráció érhető el. Ugyanakkor a minimális értékek 2 μg.

Az acyclovir trifoszfát képes behatolni a placenta és a fiz határába. a plazma áramlás és az idegrendszer közötti gátat. A trifoszfát tartalma a cerebrospinalis folyadékban 1/2. A termék képes bejutni az anyatejbe.

A sejtekre gyakorolt ​​negatív hatások nem láthatók. Az aktív komponensek és az összes felesleges komponens természetesen szűrés és szekréció útján keletkezik. Fél-bomlás történik 180 perccel később, csecsemőknél - 240. A krónikus vesebetegségben szenvedő betegek a felezési időt 20 óra elteltével észlelik. Kiválasztás A hatóanyag természetesen jelentősen befolyásolja a kreatin-foszfát választ, amely jelzi a az elimináció acyclovirnak a kezdeti szakaszában a kialakulását a vizelet és a szekréció tubulusok.

Korukban az acyclovir trifoszfát kiválasztásának ideje jelentősen megnőtt. Három hónap alatti gyermekeknél a felezési idő 60 perces csepegtető után 4 óra.

A cselekvési mechanizmus

Molekuláris szinten a vírusellenes hatás mechanizmusa a fertőző ágens és a szekvenciális fotofoszforiláció kináz-csoportjának összetevőivel (timidin kináz, a herpeszvírusok kombinációjával) kompatibilis. Az aktív komponens helyettesíti a vírussejtben található guanint és dezoxiribózt tartalmazó nukleozidot, elnyomja működését azáltal, hogy megszünteti a replikációban részt vevő enzimeket. Az acyclovir jól bizonyított a nemzeti piacon.

Mikor kell alkalmazni

Mikor kell alkalmazni a leírt gyógyszert Acyclovir:

 • Fertőző folyamatok, amelyek a Herpes simplexot indukálják gyenge immunrendszerben szenvedő betegeknél.
 • Elsődleges, valamint a Varicella-Zoster vírus ismétlődő formája normális és gyenge immunrendszer működésben szenvedő betegeknél.
 • Az agy gyulladása patogén herpesz mikroorganizmusok által.

A hatóanyag aciklovir alkalmazása racionális a bőrön vagy nyálkahártyán a herpetikus mikroorganizmusok által okozott fertőzésre.

 • A Herpes simplex által okozott fertőző folyamatok megelőzése gyenge immunrendszerben.
 • Elsődleges és ismétlődő fertőzés, amely a Varicella-Zostert kiváltotta olyan betegeknél, akik normális immunfunkciókkal jártak.
 • Az egyszerű herpesz mikroorganizmusok által okozott bőr- és nyálkahártyák.
 • A herpesz okozta szaruhártya gyulladása.

Ha nem megengedett a gyógyszer Acyclovir alkalmazása

Azok a tételek, amelyek megtiltják az Acyclovir hatóanyag használatát,

 • A gyógyszer hatóanyagainak fokozott érzékenysége.
 • A baba várakozási ideje (a kivételek súlyos fertőző betegségek, amelyek veszélyeztetik az anya és a gyermek életét).

Acyclovir utasításai

 • Felnőttek a fertőzés kezelése során az immunitás hirtelen csökkenése, beleértve azt is, hogy az Acyclovir hatóanyag abszorpciója az emésztőrendszerben károsodott, intravénás beadásra van szükség. Ebben az esetben az adagnak 5 mg / testtömeg kg-nak kell lennie, a gyógyszert naponta háromszor kell beadni ugyanazon időintervallum után.
 • A Herpes simplex (nem meningoencephalitisz által okozott vírusnak) jelentett betegségek esetén öt mg hatóanyagot naponta háromszor, 8 óránként testtömegkilogrammonként alkalmaznak. Az acyclovir adagja orvosi javaslat nélkül nem változtatható meg
 • A meningés és az agyi anyag herpeszkódhoz való dózisa kilogrammonként 10 mg (ha a beteg nem panaszkodik a vesékre). Ajánlatos a kezelést közvetlenül a vírus kimutatása után elkezdeni.
 • A fertőző folyamatok - gyenge immunreakciók, beleértve a sebészeti beavatkozást követően is - ugyanazon időtartam után 5 mg hatóanyagot kell beadni intravénásan testtömeg-kilogrammonként.
 • A Varicella-Zoster által okozott vírusok adagja 5 mg / testtömeg kg. Itt is ne felejtsd el a nyolc órás szünetet. Ha az immunrendszer gyenge, a dózis megduplázódik, normál veseműködés mellett. Az első kiütés után intravénás beadásra van szükség.
 • A cytomegalovírus vírus megakadályozásához öt mg anyagot adnak naponta háromszor. A cseppentőket öt nappal az agyi osztály tervezett működésének megkezdése előtt kell elhelyezni. A műtétet követően a droppert még egy hónappal egy észrevehető javulás előtt írják elő.
 • Az instabil immunrendszer felnőtteknél az Acyclovir gyógyszer aktív összetevőinek bevezetése egy olyan átfogó kezelés részévé válik, amelynek időtartama 30 napig tarthat, ezért ugyanazt a gyógyszert ajánljuk, de csak tabletta formájában.

Figyelem! A hatóanyag maximális koncentrációja felnőtteknek 30 mg / testtömeg kg.

 • A 3 hónapos kortól 12 éves kor alatti gyermekek általában felnőtteknek ajánlott felét kell használniuk. A csepegtetőt naponta háromszor ugyanazzal az időközzel helyezzük el.
 • Az immunrendszer instabil munkájával rendelkező gyermekek a betegség szempontjából a betegség szempontjából 0,25 mg / testtömeg kg-os dózist írnak elő. Hasonló adagot adnak a Varicella-Zoster kezelésére csecsemőknél.
 • A meninges vírus elleni támadásra, valamint az agyi anyagra, a Varicella-Zosterre, elégtelen immunválaszra, háromszor 500 mg gyógyszert írnak elő, 480 perces szünettel (normál vesefunkcióval).
 • A cytomegalovírus profilaktikus célját gyermekeknél 24 hónapban alkalmazzák ugyanolyan dózisban, mint a felnőtteknél (ötszáz mg naponta háromszor, öt nappal a műtét előtt és 30 nappal azután).

Az adagot az endogén kreatinin clearance-e alapján kell kiválasztani: öt-tíz mg / kg vagy ötszáz mg naponta kétszer, a vese teljesítménye huszonöt és ötven ml per perc.

A kezelés időtartamát a beteg állapota és az előírt gyógyszerre adott reakció alapján kell meghatározni. A hatóanyagot a hét folyamán a testbe injektálják. Amikor az agy sérült, a tanfolyam 10 nap.

Hogyan kell felkészülni a megoldásra a beadáshoz?

Amit elolvastad a kábítószer-acyclovir-ből, de ugyanúgy fontos, hogy megfelelően csatlakoztassuk más összetevőkhöz.

 • Az egyik injekciós üveg tartalmát, más szóval az oldat kétszázötven milligrammját injektálandó steril vízhez (10 ml) vagy steril sóoldatba kell önteni. A kész keveréket fokozatosan injekció formájában injektálják (60 percnél hosszabb ideig) vagy csepegtetőgéppel. Ehhez a kapott masszát továbbá vízzel vagy oldattal hígítjuk. El kell érnie az ötven ml-es mennyiséget.
 • A vénák bevezetéséhez egyetlen ampullát (fél gramm) kell hígítani egy speciális vízben vagy oldatban. Az elegyet 60 percig fokozatosan adagoljuk vagy csepegtetőként használjuk (a kapott hatóanyagot ezután kombináljuk az oldattal, a hatóanyag teljes térfogata 100 ml legyen).
 • Bizonyos esetekben intravénás alkalmazásra az ampulla tartalmát 40 ml injekciós folyadékban vagy sóoldatban kell hígítani. A csepegtető esetében a tartalmat tovább hígítjuk kétszáz ml-es indexre.
 • A mikroszkópos porrészecskéknek fel kell oldódniuk vízben. Javasoljuk, hogy csak frissen készített keveréket vegyen be.
 • Ha ötszáz mg dózis felnőtt számára ésszerű, akkor a hatóanyag mennyisége legalább 100 ml legyen. Ha nagy adagot (1000 mg-ig) adunk be, akkor a térfogat növekedése megnő.

Intravénásan, az acyclovir injekcióit rendkívül lassan, valamint cseppenként adják be, függetlenül a dózistól. Legalább egy óra. Az injekció beadásához ajánlott olyan befecskendező szivattyút használni, amely szabályozza a bejuttatott folyadékot.

A túlzott mennyiségű gyógyszer bevezetése

Az Acyclovir nagy dózisban történő adagolása a kreatinin és a vizelet vérének nagyobb százalékához vezethet, ami veseelégtelenséghez vezethet.

tünetegyüttes:

 • Zavaros tudat;
 • láz;
 • görcsök;
 • Különböző észlelési rendellenességek;
 • A tudat elvesztése.

Ezzel a feltétellel ajánlott a mellékvese vértisztítás végrehajtása.

Mellékhatások

Az ilyen reakciók között megjegyezzük:

 • Az aminosav-fehérje-metabolizmus biokémiai reakcióinak metabolitjainak koncentrációja többször növekszik (jelentéktelen hidratációval);
 • Akut veseelégtelenség (kivételes esetekben);
 • Gyulladásos reakciók, ha a termék a bőrön van;
 • A beteg hányni kezd, gyakran elkezd hányni;
 • Növeli a májenzimek számát, amelyek bőrkiütést okoznak.

Interakció más tablettákkal

A szóban forgó gyógyszer kölcsönhatása más, ugyanolyan klinikai hatású gyógyszerekkel nem izolált. A komponensek, amelyek szintén természetes eredetűek, növelhetik a hatóanyag koncentrációját a plazmában.

Fontos tudni! A dózis módosítását nem a különböző terápiás döntések okozzák. Az acyclovir kombinációja a műtét során alkalmazott immunszuppresszorokkal együtt hozzájárul mindkét szer hatóanyag koncentrációjának növekedéséhez.

Különleges ajánlások

Azoknál a betegeknél, akiknek csökkent immunitásuk van, a triphosphate vírusok stabilitása megkezdődhet, különösen ismételten. Ha a baba Varicella-Zoster enyhe, a gyógyszert nem alkalmazzák racionálisan.

A klinikai információk és a szükséges vizsgálatok hiányában a vírusos fertőzések kialakulásának megelőzése érdekében nem ajánlott a normális immunrendszerű gyermekek számára a gyógyszer alkalmazását. A trifoszfát intravénás alkalmazásával, 30 nappal a csontvelő átültetése előtt, a gyógyszer tabletta formájában történő további adagolásával csökkenti a halálos kimenetel valószínűségét.

A kezelés során fontos a folyadék feltöltése a szervezetben, különösen idős betegeknél és magasabb dózisok alkalmazása esetén. Az eszköz nem befolyásolja a TC vagy egyéb mechanizmusok ellenőrzését.

A szakemberek véleménye szerint a készítmény hatóanyagai hatékonyak a fent leírt vírusok ellen. Intravénás beadás esetén szövődmények és nyilvánvaló mellékhatások nélkül tolerálható. By the way, az utóbbiak rendkívül ritkák. Az orvosok mind a felnőttek, mind a gyermekek kezelésére használják, de csak szigorúan ellenőrzik.

Néhány tanács a betegektől

A visszajelzések szerint az Acyclovirnek vannak előnyei és hátrányai. A felvételhez meg kell vizsgálni azokat a tanácsokat, akik már tapasztalták a gyógyszer hatását. A felhasználók által ajánlott legfontosabb ajánlások:

 • Függetlenül használhatja az Acyclovir injekciót intravénásan, vagy csepegtetőt tilos bármilyen ürügy által megengedett.
 • Ez egy veszélyes gyógyszer, amelyet szigorúan szakemberek felügyelete mellett és az ajánlott dózisnak megfelelően alkalmaznak.
 • Fontos, hogy a tanfolyamot a megállapított rendszer szerint kezeljük.
 • Az orvosok szabályozzák az adagolás gyakoriságát és gyakoriságát: például hét órával később, naponta háromszor.
 • Az intravénás adagolás előnyei:
 • Nincs veszélyes vagy negatív hatás a belső szervekre.
 • A nemkívánatos reakciók ritkák.
 • Kedvező ár.
 • Nagy hatékonyság.
 • Nem tudja használni önmagát (csak egy orvosi szakember képes helyesen elhelyezni a rendszert).
 • Szükség szerint szigorúan követni kell a bemeneti frekvenciát (7-8 óra).
 • A hatás többféle kezeléssel gyengülhet.

analógok

Az Acyclovir analógja a Zovirax. A hatóanyagok pontosan ugyanazok. Csak a gyártó változik: egy - olasz, másik - hazai. Végül is az acyclovir intravénásán gyakrabban használatos, mint más analógok. Hatékonyabbnak és nem okoz olyan mellékhatásokat, amelyek befolyásolhatják a beteg életét és egészségét. Mérlegelje meg a gyógyszer és annak analógjainak minden előnyét és hátrányát, és csak utána döntést hozzon a gyógyszer szedéséről.