Hogyan válasszuk ki a legjobb kenőcsöt a herpeszről az ajkakon?

A bolygó minden második lakosa hideg volt az ajkán, bár a herpesz vírus szinte mindegyikünkben él. A kérdés az, hogy milyen gyakran mutatja be magát? Valaki nem szenved ezektől, de valaki kevésbé szerencsés, és folyamatosan meg kell vizsgálnia, hogy mi legyen a herpesz az ajkán, hogy gyorsan eljusson.

A herpesz leggyakoribb kezelése (az ajkak megfázása) antibakteriális és vírusellenes kenőcsnek nevezhető. Hasonló kenőcsöt kell egyszer használható, a korai szakaszában a betegség, amint úgy érzi, hogy a bőr a belső felületén az ajkak és a szájszöglet kezd bizseregni, csipet, viszket és elvörösödik. Tilos ezeket a helyeket megkarcolni, különben a herpesz terjedhet az arc más részeire.

Ha nem kezdi meg a terápiát a herpesz száján az első 1-2 napon belül, akkor később nehéz lesz megszabadulni a gyulladástól, és a rehabilitációs időszak hosszú ideig tart.

Miért súlyosbítja a herpesz?

A herpesz exacerbáció megelőzi a szervezet immunrendszerének meggyengülését. Amikor a szervezet természetes védelme gyengül, a vírusok aktívabbá válnak. Beleértve a herpeszet.

Ennek több oka lehet:

 1. A túlterheltség, az alváshiány, a stressz.
 2. Alkohol, dohány, kávé és erős fekete tea visszaélése.
 3. Súlyos pszichológiai állapotok, depresszió.
 4. Helytelen táplálkozás sok szénhidráttal, vitaminok hiányában.

Az immunitás gyengülésében fontos szerepet játszik az ökológia.

Mi a kenőcsök előnye?

A legtöbb ember szívesen alkalmazza a kezelést kenőcs a herpesz az ajkakon, és nem jó tabletta. Ennek több oka is van:

 1. A kenőcs kettős hatással bír - elnyomja a vírus aktivitását, és megnyugtató és szigetelő membránt hoz létre a kiütés helyén, ami csökkenti a vírus szervezeten keresztüli terjedésének és másoknak való átterjedésének kockázatát.
 2. A kenőcs segítségével pontosan kezelheti a sérült bőrfelületeket, pontosan.
 3. Azt is pszichológiailag azt feltételezzük, hogy a tabletták elérje a vírus segítségével „kémia”, és járjon el az egész testet (ami általában igaz), és a kenőcs természetesebb és használata miatt egy pont - hatékony (ami szintén részben igaz).

Ennek eredményeként gyakrabban használják a herpeszre kenőcsöket az ajkakon, nagy mennyiségben készülnek, és jobban képviselik a gyógyszertárak polcain. Ezért érdemes közelebb megismerkedni velük.

A legjobb herpesz krémet és kenőcsöket az ajkakon

A vírusfertőzések kezelésére szánt valamennyi helyi hatóanyag általában három nagy csoportra tagolódik:

 1. A herpesz kenőcsei az acyclovir és származékai alapján. Ennek a csoportnak az előkészületei a legerősebb vírusellenes hatással bírnak. Tevékenységük mechanizmusa a vírus sejtjeinek DNS-megsemmisítésén alapul, ami gátolja a további fejlődését és terjedését, és lehetővé teszi a fertőzés hatékony leküzdését.
 2. Vírusellenes szerek növényi összetevőkön alapulnak. Úgy gondolják, hogy a szervezet ártalmatlan, szinte semmilyen mellékhatása, kivéve az egyéni intoleranciát.
 3. Egyéb vírusellenes kenőcsök. Ezek a gyógyszerek más aktív összetevőkön alapulnak, beleértve az interferont és más olyan anyagokat, amelyek stimulálják az immunitást és megerősítik a szervezet védőképességét, ami lehetővé teszi számukra a fertőzés kezelését.

Egy kérdésre -, mint hogy a herpeszet az ajkán kipróbálják a gyors gyógyuláshoz? A listában felsoroljuk a legjobb kenőcsök és gélek nevét, amelyek a leghatékonyabbak, ha a hideg az ajkakon megjelenik.

 • Acyclovir - aktív Epstein-Barr vírusokkal, Herpes simplex 1 és 2, Varicella zoster vírussal, citomegalovírusokkal szemben.
 • A Vivorax - a terápiás hatás herpesz erősítésének kezelésére megfigyelhető az immunstimulánsok együttes kinevezése.
 • A Zovirax a legtöbb nyilvánosságra hozott gyógyszer a herpeszre az ajkán, az Egyesült Királyságban.
 • Az indiai Gerperax, a herpesz segít megelőzni az új kiütések kialakulását, csökkenti a zsigeri szövődmények kialakulását, elősegíti a kéreg gyors kialakulását, anesztetizálja és enyhíti a viszketést.
 • Alpizarinovaya kenőcs - ez tetragidroksiglyukopiranozilksanten, amely származik gyógynövény alpesi kopeck sárguló a levelek mangó, Sumach család, hüvelyesek, készült kenőcsök és tabletták.
 • A páravirt egy vírusellenes és immunmoduláló gél, amely magában foglalja a Solanum tuberosum növény tisztított hajtások kivonatát, amelyben a fő hatóanyag a hexóz-glikozid.
 • A Bonafton egy vírusellenes kenőcs, amely aktív az adenovírusok és a Herpes simplex vírus ellen, a hatóanyag Bromnaphtokkinon.
 • A Viru-Merz-szerol hatékony antivirális gél, amelynek hatóanyaga a Tromantadine. A Herpeszoster (csirkehám és herpesz zoster) és az Herpessimplex I és II típusú vírusok ellen aktív.

Azonban a herpesz az ajkakon kenőcsök és más helyi média, nincs is jobb, mint az aciklovir, a gyógyszeripar tud nyújtani, és nem az a kérdés, hogyan terjedt a herpesz, bármely gyógyszertárban válaszolna - aciklovir analógok amely bővelkedik.

Hogyan kell alkalmazni a kenőcsöt helyesen?

A kenőcs alkalmazása során kövesse ezeket a szabályokat:

 1. A higiéniai követelmények betartása: a kenőcs alkalmazása előtt mosson kezet alaposan antibakteriális szappannal a fertőzés elkerülése érdekében.
 2. A manipulációhoz jobb a pamutrügy használata, elkerülve az ujjak kiütését. Ne használjon pamut törlőkendőket, mert rostjaik ragadhatnak a sebhez, és nem fájdalmat okoznak.
 3. Minden alkalommal, amikor új alkalmazásokat kell alkalmazni, óvatosan távolítsa el a korábbiakat, mert mások számára is fertőzésforrást jelenthet.
 4. Alkalmazása után várni kell a kenőcs teljes felszívódására, nem kell szalonnal eltávolítani.

Ne feledje, hogy amikor a herpeszbuborékok elkezdenek felszakadni, fájdalmas vérzéses sebek jelentkezhetnek a bőrön. Nagyon könnyű fertőzni, ami nagyban megkérdőjelezi a gyógyulás folyamatát.

acyclovir

Az acyclovir olyan vírusellenes szer, amely bizonyított hatékonysága a herpes simplex (herpes simplex vírus) ellen. Az Acyclovir kereskedelmi név tablettákon, kenőcsökön és krémeken található. A kenőcs más konzisztenciájú krémet különböztet meg, sokan sokkal kényelmesebbnek találják a krémet az alkalmazásokban.

Az acyclovir egy másik népszerű gyógyszerként megtalálható a herpesz számára - az Egyesült Királyságban előállított Zovirax krémet. A Zovirax nemkívánatos eseményeként viszketés és bőrpír jelentkezhet az alkalmazás helyén. Egyéb külső szerek acyclovir - Acigerpine, Gervirax, Gerperax, Vivorax, amelyek rendelkezésre állnak krémek formájában. Az akciklovir akril szintén egy orosz gyártó kenőcsje, amely közös Acyclovir-t termel, de ettől eltér a Spanyolországtól beszerzett komponensektől.

Vivoraks

Az indiai Vivoraxot akkor alkalmazzák, ha a beteg allergiája van az Acyclovir és a Valaciclovir számára. A hatóanyag acyclovir, de kötött formában van. A Vivoravs csak a szervezetben aktiválódik, ezért nem okoz mellékhatásokat. Néha, amikor alkalmazzák, viszketnek, égnek a feldolgozott területeken.

A Vivorax herpesz elleni kenőcsöt napi 4 alkalommal kell károsodott területekre alkalmazni, kb. 4 órás időközzel, és gondosan ellenőrizni kell, hogy ne érjen a szájba, az orrába és a szemébe. Nem ajánlott terhes és szoptató nők számára.

Fenistil

A hatása hasonló a korábbi kenőcsökhöz, csak ez a gyógyszer csökkenti a kiütések időtartamát, a herpesz rövidebb idő alatt áthalad. Van még egy fontos előnye: egy tonizáló hatás.

Kiválaszthatja a megfelelő színeződésű krémet: a bézstől a barnaig.

Viru-Merz Serol

A tromanadin alapú Viru-Merz gél Serol gyorsan eltávolítja a herpesz fájdalmas megnyilvánulásait, lerövidíti a betegség időtartamát, amikor a szepszis fertőzés első óráiban alkalmazzák, gátolja annak fejlődését.

A gélt hosszú ideig használhatjuk, mert a vírus nem szokott a gyógyszerre felhasználni, a legtöbb esetben az elengedési idő meghosszabbodik.

A herpesz ismétlődése megelőzése

Az ilyen incidens megelőzése érdekében először meg kell őriznie egészségét, azaz:

 • Védeni kell a betegségektől;
 • sportolni;
 • csak az időjáráshoz viselni;
 • megfigyelni egy pihenő módot;
 • egészséges ételeket;
 • ne vegyen részt öngyógyításban;
 • vitaminok használata;
 • erősíteni az immunitást;
 • Kevesebb a zsúfolt helyeken az influenza járvány.

Ezek a tényezők csak jó hatással járnak, és régóta elfelejthetik a herpeszet.

Kóros Acyclovir a herpesztől

A herpeszvírus a szexre és az életkorra tekintet nélkül befolyásolhatja a lakosságot. A betegség az ajkán és a nemi szerveken megjelenő buborékkiütés jelenlétét jelzi, ami kis sebek után marad. A betegség leküzdésére különböző krémeket, kenőcsöket és tablettákat fejlesztettek ki, a leghatásosabb szer az Acyclovir és származékai. És a lakosság nagy része kórokozók formájában szeretne drogokat használni. Ez a választás előnyei:

Az acyclovir lehet bármilyen cég

Kényelem az érintett felület kezelésében, közvetlenül alkalmazható a vírus lokalizációjának helyére.

 • A külső burkolat védelme a fertőzés terjedéséből és az érintett felület gyógyulásából, a seb száradásával.
 • A kenőcs hatása közvetlenül az alkalmazás helyén történik. És amikor bevesz egy tablettát a gyógyszerből, akkor a szervezet a gyógyszer hatásainak, különösen a gyomor és a belek hatásának van kitéve.
 • Gyors az eredmény elérése. Ha herpeszvírus tablettát használ, lassabb és gyengébb, mint a kenőcs.
 • A terhesség és a szoptatás ideje alatt az aciklovir tablettákban történő alkalmazása befolyásolhatja a magzatot, behatol a méhlepénybe és az anyatejbe. Ezért ebben az időszakban a kenőcsökkel való kezelést feltüntetik. Mivel a gyógyszer felszabadításának ez a formája nem károsítja a babát.

  Használati utasítások

  Az acyclovir általában az ajkaként előforduló herpeszről van szó. De a gyógyszer felhasználása a vírussal való fertőzés más formáiban is lehetséges:

  • Rendes bőr herpesz
  • nemi
  • palindrom
  • himlő
  • Övsömör.

  Az Acyclovir különböző dózisformákban kapható:

  • 200 mg vagy 400 mg tabletta belső használatra
  • 5% krém és kenőcs 3% vagy 5% koncentráció
  • Por 250 mg injekcióhoz.

  A hagyományos herpesz esetében elegendő 5% -os konzisztenciájú krém vagy kenőcs használata. Ha a betegségnek van egy átlagos folyamata, például genitális herpesz vagy himlő, akkor a tabletta formáját hozzáadják a terápiához. A betegség súlyos formája, beleértve a herpesz zosztert és a szisztémás herpeszet, a legtöbb esetben injekciót igényel. A vírus okozta keratitis kezelésére a 3% -os koncentrációjú kenőcs alkalmazható.

  A krém és kenőcs közötti különbség Acyclovir

  A két különbözet ​​közötti fő különbség az alapja. A kenőcsöt általában vazelin vagy lanolin felhasználásával állítják elő. A krémben a zsíros összetevők mennyisége sokkal kisebb.

  A kenőcs és a krém közötti választás során a kiütés helyére kell összpontosítania. A kenőcsöt a bőr nyílt területein használják, mivel zsíros bázissal rendelkezik, lassan felszívódik és nyomokat hagy a ruházaton. Míg a tejszín az ellenkező hatást fejt ki.

  Az ajkaknál a herpesz esetében ajánlatos a kenőcsöt, mivel hosszú ideig a bőrön maradva megakadályozza a káros organizmusok bejutását a sebbe, megakadályozza a vírus további terjedését, és megakadályozza a kiszáradt terület károsodását.

  Hogy működik a gyógyszer

  Az acyclovir egy vírusellenes szer, amely aktívan elnyomja a vírusos környezet működését. A gyógyszer hasonlít a humán DNS komponenseire, amelyek megakadályozhatják a fertőzés terjedését, megakadályozva a káros DNS ismétlődésének ciklusát. És anélkül, hogy befolyásolná az egészséges szövetet.

  A vírusszövet kezdeti érintkezéskor a gyógyszer acyclovir-monofoszfátká válik. Ezenkívül a timidin-kináz hatására a megolvadt sejthez az acyclovir-trifoszfáttá alakul. Ennek a formának a formájában a gyógyszer aktívan támadja a vírusos környezetet.

  Az orvosi termékek jelenlétének kimutatására szolgáló elemzések elvégzése során lehetetlen, mivel gyakorlatilag nem vérben áztatják. Az Acyclovir teljes vesén keresztül történő kiválasztása 24-26 óra.

  Alkalmazási jellemzők

  Annak ellenére, hogy az aciklovir krém és kenőcs formájában gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat, alkalmazásuknak bizonyos szabályok szerint kell történnie:

  • A gyógyszer alkalmazását rendszeres időközönként, legalább napi 4-5 alkalommal kell végrehajtani.
  • Az anyagot vékony rétegben kell alkalmazni.
  • Kerülje a szembe és a nyálkahártyákkal való érintkezést.
  • Az Acyclovir egyidejű alkalmazásának különböző formáiban nő a mellékhatások kockázata.
  • Az immunstimulánsok használata kenőccsel vagy krémmel Acyclovir jelentősen csökkenti a kezelés időtartamát.
  • Jobb előkészíteni a készítményt a betegség első tüneteivel.
  • A jogorvoslat csak az érintett területre terjed ki.

  Kerülje el a hólyagok traumálódását, mivel a folyadék terjedésének helyén új eruptions alakulhat ki.

  Mellékhatások

  Általában kenőcs Az aciklovir nagyon jól tolerálható, de néha helyi allergiás reakciók is előfordulhatnak, melyeket viszketés, vörösség vagy kényelmetlenség tapaszthat az alkalmazás helyén. Az allergiás dermatitis rendkívül ritka. Több mint 10 nap elteltével néhány betegnél a bőr hámlását mutatták ki.

  analógok

  Nem kevésbé hatékonyak az acyclovir alapú egyéb gyógyszerek:

  Zoviraks - kenőcs hidegre az ajkakon. Az Acyclovirrel ellentétben a készítmény propilénglikolt tartalmaz. De a gyógyszer ára többszöröse is magasabb, mint az ellenpárja.

  A Vivorax-ot a Valocyclovir és az Acyclovir egyéni túlérzékenységére használják. Bár a hatóanyag ugyanaz marad, de az allergiás reakció nem fordul elő. Az egész titok az összetevő koherens formában történő betáplálása. A gyógyszer terhesség és szoptatás ellenjavallt, mivel ez károsíthatja a babát.

  Mindezek a gyógyszerek jóak a betegség kezelésére. Az egyetlen különbség a gyógyszerek árkorlátja. Ebben az esetben az Acyclovir ellenállása nagyon ritka, az analógok a növényi összetevőkön alapulnak.

  A herpesz egy kellemetlen betegség, melyet fájdalom, viszketés és kellemetlen érzés kísér a sebeken a bőrön. Az Acyclovir krém és a herpesz kenőcs segítséget nyújt a betegség teljes eltávolításában néhány napon belül, maximum egy hétig. A legfontosabb szabály a terápia időszerű beindítása.

  Az Acyclovir segíti a hidegedéseket és a hidegvérzést az ajkakon: az alkalmazás és a hatásosság jellemzői

  Fájdalmas kiütés és gyulladás az ajkán - herpesz. Idővel a test önállóan képes megbirkózni ezzel a betegséggel. De egy elhanyagolt betegség a jövőben súlyos problémákhoz vezethet az immunitás és a szövődmények tekintetében a szemekben, az arc idegekben, a szájüregben és a gégében. A kockázatok minimalizálása érdekében az első tünetek az Acyclovir-t alkalmazzák a herpeszről az ajkakon.

  Acyclovir hatóanyag tulajdonságai és összetétele

  A gyógyszer a következőkből áll:

  a készítmény hatóanyaga:

  • tejcukor;
  • kalcium-sztearinsav;
  • burgonyakeményítő;
  • aerosii;
  • a polivinil-pirrolidon közepes molekulatömegű.

  A Nobel-díjas, az Acyclovir a herpeszvírus elleni küzdelemre összpontosít, integrálva a DNS-ébe és elnyomja a replikáció (reprodukció) folyamatát. Megakadályozza a vírus terjedését, felgyorsítja a kéreg képződését. A kiütés által érintett terület megszünt, és a fájdalom is gyengül.

  A kibocsátás formája

  A gyógyszertárban az Acyclovir négy fajtából áll:

  1. Acyclovir tabletták orális adagolásra. Húladékban húsz tabletta, 200 (normál) és 400 (-for) mg súlyú.
  2. Szem kenőcs.
  3. Krém / gél külső használatra.
  4. Liofilizátum, oldat készítéséhez. Intravénásan adják be.

  Az ajkak megfázása elleni utasítások

  Az időben történő kezelés megelőzi ezeket a szövődményeket.

  A herpetikus fertőzés elsődleges tüneteire vonatkozó standard eljárás az Acyclovir tabletta és kenőcs / krém formájában lévő kombinációja az érintett bőrfelületeken. Vegyük figyelembe az 1 és 2 fokos betegség kezelését.

  A herpesz 1 fokkal

  1 fokú herpesz, az úgynevezett hideg az ajkakon, öt napra tervezett tanfolyamon kezelik. Fontos figyelni, hogy a gyógyszert naponta ötször, négy órás intervallummal kell bevenni. Nem szükséges kombinálni a reggelivel, az ebéddel és a vacsorával. Az alvást csak nyolc órára kell korlátozni, ellenkező esetben a vételi menetrend elvész.

  Négy óra elteltével tartós időközönként egy Acyclovir (200 mg) kis mennyiségű vízzel kell bevenni és az Acyclovir kenőcsöt az érintett bőrfelületekre alkalmazni.

  Szigorúan tilos megszakítani az akne és a repedés egymástól függetlenül történő eltörlését, a kirobbanók helyén kialakult kéregeket. Ezek a lépések növelik a fertőzés kockázatát a test más részein. Ennek elmulasztása zsindelyeket eredményezhet.

  A herpesz 2 fokkal

  2 fokú herpesz, genitális, tíz napos acyclovir-t igényel. Visszaszorulások és exacerbációk, valamint megelőzésük esetén az Acyclovir a 2. fokú herpeszre vonatkozó dózisa a következő:

  1. Egészséges immunitású betegek naponta négyszer alkalmazzák a gyógyszert, az adagok közötti intervallum hat óra. Lehetséges, hogy a vételi frekvencia háromszor és kétszer csökkenthető, nyolc, illetve tizenkét órás intervallumokkal.
  2. Immunhiány jelenlétében az Acyclovir-ot naponta négyszer, hat óránként alkalmazzák.
  3. Azoknál a betegeknél, akiknél csökkent a test ellenállása, vagy a hatóanyag problematikus asszimilációja, naponta négyszer kell használni. A közelmúltban átültetett szervek ebbe a csoportba tartoznak.
  4. A megjelenés megakadályozása.

  Amikor az influenza immunitás gyengül, a korábban előforduló herpeszes betegeknél az Acyclovir-t más gyógyszerekkel együtt kell bevenni. Alternatív megoldásként az orvos Cycloferont is felírhatja. A vírusellenes hatás mellett bifunkciós aktivitással rendelkezik, immunmodulátorként.

  A herpesz nem zavarja, el kell kerülnie a megfázást és a hipotermiát.

  A megfelelő választás a tetoválás és a szépségszalon gondos megválasztása lesz. Az ilyen helyek az egyik módja annak, hogy fertőzött legyen. Csak megbízható mestereket és intézményeket kell megbízni.

  Fontos szabály a herpesz megelőzésére, valamint számos más betegségre - a személyi higiénére. A herpeszvírussal való fertőzés után is a gondos higiénia megakadályozza a szervezetben való elterjedését.

  Különös figyelmet kell szentelni a nőknek, kozmetikumokat kell elhelyezniük az arcukon, egy gondatlan mozdulattal a vírust a szemébe rakhatják. Vannak olyan esetek, amikor egy teljes könyvelő csapat egy ajakhóstól beszerezte az egyik csíkot a rúzsból.

  Az óvszer nem akadályozza a fertőzést. Még a nyálkahártya rövid érintkezése az érintett bőrrel a vírus átviteléhez vezet.

  A herpeszes betegnek külön törülközőt kell használnia, italt kell és ételt kell fogyasztania.

  Különböző felületeken a herpeszvírus legfeljebb négy órán át fennmarad. Döntheti el a közös tárgyakat (WC-ülések, ajtókilincsek, vízcsapok, számítógép billentyűzet, kapcsolók).

  Tartsa be a fertőzött tapintattól való érintkezést, ha erre nincs szükség.

  Ellenjavallatok

  A gyógyszer igazolta a jó tolerálhatóságot. Vesebetegségben szenvedők azonban veszélyben vannak. Előzetes orvosi vizsgálat nélkül nem használhatják az Acyclovir-t. A termék tetoválás után nem ajánlott.

  Gyermekeknek

  A három év alatti gyermekeknél az Acyclovir tabletta beiktatása nagyon ritka. A probléma az, hogy nincsenek adatok a gyógyszer hatásának tanulmányozására egy korabeli gyermek szervezetében. Az Atsiklovir gyermekek legfeljebb egy évig történő bevétele és mennyi - az orvos dönt, de ez kivételes esetekben történik. Az adagot külön határozzák meg. Egy alternatíva egy kenőcs / gél használata.

  Terhesség alatt

  Az Acyclovir terhesség alatti nők bármely szakaszában történő beadásának tervezése szigorúan össze kell hangolni a felügyelő orvossal.

  Kísérletileg azt találták, hogy a gyógyszer behatol a méhlepénybe és befolyásolja a magzatot. Valószínűleg az orvos azt fogja előírni, hogy az Acyclovir-t az érintett bőrfelületekre naponta háromszor alkalmazza.

  Ha a terhesség elérte a második trimesztert, előkészítheti a gyógyszer szedését megelőző folyamatot. Ez alatt az idő alatt nem befolyásolja a magzat kóros megjelenését, mivel a magzat teste és létfontosságú rendszerei már kialakultak.

  Azoknál a nőknél, akik szoptatás alatt születtek, az Acyclovir kenőcs az ajkakra nagyon óvatos.

  Mire hatékonyabb a herpesz az ajkakon - tabletta vagy kenőcs

  Az interneten végzett elemzések elemzésével úgy tűnik, hogy a kenőcs megoldja a problémát. Ez nem így van.

  Mint azt korábban kifejtettük, gerpevirus tartósan letelepedett a szervezetben, szakaszosan aktiváló a stressz, túlhűtött, csökkent immunitás. És ha a kenőcs hatása a tünetek, a hatóanyagot tartalmazó tabletták már harcok belül.

  Integrált használata e két típusú alapok, az utasítások szerint és a megfelelő adagban, segíthet elérni a gyors és minőségi megszabadulni a herpesz az ajkakon.

  Hatásos antivirális kenőcs a herpesztől az ajkakon

  A herpesz, amelyet hidegnek, láznak, herpeszláznak neveznek, szinte mindenki előtt szembesült. A legtöbb esetben 7-10 napig megy át, de az aktív vírus befolyásolhatja a szemek, a kezek, a nemi szervek nyálkahártyáját. Az orvosi gyakorlatban az esetek akkor ismeretesek, amikor a herpesz az ínygyulladás, szájgyulladás, tonsillitis, tüdőgyulladás, halláskárosodás kialakulásához vezetett.

  A herpesz pontos és időben történő kezelése csökkenti vagy enyhíti a fájdalmas tüneteket, felgyorsítja a gyógyulást és megvédi a súlyos szövődményeket.

  A herpesz okai az ajkakon

  A herpesz a Herpes simplex DNS-tartalmú vírus által okozott bőrfertőzés. Az elsődleges fertőzés különböző okok miatt fordul elő, és láz vagy herpetikus szájgyulladás formájában jelentkezik. A herpesz vírus fertőző és nem megfelelő - beültetik a sejtek DNS-jébe, és örökre a testben marad.

  A vírus több mint az emberek 80% -ánál fordul elő, és csak 3-4% -a rendelkezik veleszületett, herpesz elleni védekezési mechanizmussal. A statisztikák szerint a vírus hordozóinak egyharmada a vírus időszakos kitörésének van kitéve, más esetekben az egész élet "alszik".

  Egy vagy több tényező aktiválhatja a herpesz vírus aktiválódását:

  • krónikus és fertőző betegségek;
  • túlterheltség, stressz, fizikai kimerültség;
  • korlátozott táplálkozás, avitaminózis, rossz szokások;
  • a gyógyszerek szedése után csökkent a immunitás;
  • allergiás reakciók;
  • túlmelegedés vagy túlhűtés.

  Exacerbatio leggyakrabban „ajakherpesz” - egy helyi kiütés fájdalmas hólyagok a felső vagy alsó részén a szájkontúr, és néha - a környező bőrfelületet. Súlyos esetekben, vezikulumok bevont ajkak teljesen, jelennek meg a fogíny, kemény szájpad, nyelv.

  A herpesz megnyilvánulásának tünetei az ajkakon

  A herpeszvírus megismétlődésének sajátossága akut megjelenés: hirtelen viszketés, bizsergés, bőrpír és duzzanat jelentkezik. Ezután vannak más jellegzetes tünetek:

  • gyulladásos helyeken átlátható buborékok képződnek, felhős folyadékkal töltöttek, megvastagodtak és nagyon fájdalmasak lettek;
  • 2 - 3 nap múlva a hólyagok kitörnek a fekélyek képződésével, amelyek gyorsan sárgásképpel borítják. A kéreg megszárad, repedések jelennek meg benne, ami égést és vérzést okoz;
  • az erózió 4-5 napig gyógyul, amit fájdalmas érzések kísérnek. A hegek különösen nagy fekélyek helyén maradhatnak;
  • a bőr helyreállítása körülbelül egy hétig tart.

  A kenőcsök és a gélek fő típusai

  Leggyakrabban a herpesz fertőzések ellen az ajkakon használt kenőcsök. A belső vételtől eltérő gyógyszerekkel összehasonlítva fontos előnyeik vannak:

  • gyorsan cselekedjen, csak az érintett területen;
  • az időben történő felhasználás elnyomhatja a betegség kialakulását;
  • könnyen kezelhető és nem igényel szigorú adagolást;
  • összetett módon járnak el: elnyomják a vírus aktivitását, blokkolják terjedését és átadják másoknak, enyhítik a fájdalmat, felgyorsítják a szövetek helyreállítását.

  Az aciklovir és származékai

  Az egyik leghatásosabb és hatékony szereket tartják alapú kenőcsben aciklovir antivirális komponenssel. Ez gátolja a fejlődését vírus DNS a fertőzött sejtekben, alacsony toxicitás és hatásos bármely szakaszában a fertőzés: gátolja a proliferációt kiütések, enyhíti a fájdalmat, felgyorsítja a kialakulását crusts.

  Az elsõ ebben a sorban az alapok megjelent kenőcs Zovirax, propilénglikolt alkalmazunk bázisként. Ennek a megoldásnak a fő előnye jó terápiás hatás és gyorsaság: a propilénglikol elősegíti az acyclovir gyorsított felszabadulását és felszívódását.

  Az analógok Zovirax - kenőcsök és krémek Az aciklovir aciklovir-Acre, Atsigerpin, Tsiklovir, Atsiklostad aciklovir Belupo - nem kevésbé hatékonyak, de egy kicsit lassabb (ezek alapján vannak paraffin, vazelin, vagy a glicerin).

  Az acyclovir kenőcsöket naponta 4-5 alkalommal 4 óránként alkalmazzák a gyógyszer folyamatosságának biztosítására.
  A terhességben való alkalmazása az orvosával folytatott konzultációt követően megengedett..

  Ritkán előfordulhat allergiás reakció, duzzanat és égés. A kenőcs ismételt felhasználása nem hatékony - a herpeszvírus fokozatosan alkalmazkodik az acyclovirhez.

  külső fellépés-alapú gyógyszerek valaciklovir és penciclovir (módosított formáit acyclovir) közül a legjobb kenőcs a herpes labialis. Kenőcsök és gélek Valvir, Valtrex, Vivorax, Denavir Ugyanúgy járnak el, mint az acyclovir hatóanyagai, de meghaladják hatékonyságukat, hatásuk időtartamát és kevesebb mellékhatást. Ezek kizárják a vírus továbbítását másoknak, és továbbra is aktívak a herpeszvírus azon törzsei előtt, amelyek előtt az acyclovir erőtlen.

  Kenőcsök és gélek más hatóanyagokkal

  gél Viru-Merz Serol a tromantadin alapján gyorsan eltávolítja a herpesz fájdalmas megnyilvánulásait, lerövidíti a betegség időtartamát, amikor a szepszis fertőzés első óráiban alkalmazzák, gátolja annak fejlődését. A gélt hosszú ideig használhatjuk, mert a vírus nem szokott a gyógyszerre felhasználni, a legtöbb esetben az elengedési idő meghosszabbodik.

  Új generációs készítmények - kenőcs alapú dokozanoi, - megvédje az egészséges sejteket a vírus behatolásától és megakadályozza annak terjedését.

  A kenőcsök Erazban, Prior gyorsan enyhíti a viszketést égő és csökkentse a károsodott területhez, gyorsítja a regenerálódást, ha használják a korai szakaszában, hogy megakadályozzák a kialakulását hegek.

  Vírusellenes gél panavir a hatékonyság nem rosszabb az acyclovir gyógyszerekkel szemben. A hatóanyagok miatt - a burgonyahombákból izolált glikozid és a lantánsó - gyorsan kikapcsolja a vírust. A lantán-sók olyan molekuláris hálózatot alkotnak, amely pajzshoz hasonlóan nem teszi lehetővé a vírus terjedését, és a glikozid elpusztítja a vírus DNS-ét, így ártalmatlan.

  A gél azonnal fellép, és megakadályozza a hólyagos vezikulumok kialakulását. A Panavirin egyik fontos előnye a betegség súlyos exacerbációi közötti idő 1,5-szeresével történő megismétlése és az ismételt újrahasználat lehetősége.

  A növényi eredetű herpeszről származó kenőcsök

  Kenőcs Alpizarin (antivirális komponens - a fűszernövény alpesi fűből vagy mangó levelekből nyert kivonat) gátolja a vírus aktivitását, és enyhíti a gyulladást és a duzzanatot. A herpesz kezelésére 1 évesnél idősebb gyermekeknél lehet alkalmazni. Egyszeri kiütés esetén a kezelés időtartama 3-5 nap, nehéz esetekben, 5-14 napig.

  előnyök kenőcsök Helepin-D (hatóanyag - kanadai desmodium fű flavonoidjai) - magas aktivitás a herpes vírusok DNS-csoportjaival szemben és mellékhatások hiánya.

  kenőcs hiporamin(A kivonat a levelek homoktövis homoktövis) nem mérgező, nem allergiás, nem ellenjavallatok és jóváhagyták a gyermekek kezelésére a 2 hónap.

  Mint ahogy a herpesz kezelésére nincs szükség

  Gyakran vannak ajánlások a labilis herpesz gyors kezelésére olyan eszközök segítségével, amelyek eredetileg nem erre a célra szolgáltak.

  Oxin és tetraciklin kenőcs alkalmazása herpesz kezelésére hasznavehetetlen - a hatóanyag oxolin elnyomja az influenza és az ARVI vírusokat, és a herpesz okozó ágensére nézve hatástalan. A kenőcs megelőző szerként használható, és a lehetséges elváltozások helyét a herpeszre helyezi.

  Kén-kenőcs antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és régóta alkalmazzák a bőrgyógyászatban. A herpesz kezelésére szolgáló gyógyszer nem rendelkezik a kívánt irányú hatás, de a hólyagok felszakadása után segít megszüntetni a viszketést és felgyorsítja a seb gyógyulását.

  A cinkkeverék nem rendelkezik terápiás hatással az első lépcsőben, és a kéreg megjelenése segíthet a bőr gyógyulásának és regenerációjának további javításában. A kenőcs meggátolja a nedvességet, és kihúzza az öblöket, a lefolyókat.

  5 legjobb gyógyszerkészítmény a herpesz számára

  Ha nem megy be az egészséges szervezetre vonatkozó herpeszre gyakorolt ​​hatásról, akkor röviden mondhatjuk: nagyon kellemetlen. Az egyik probléma, amelyre a vírus képes, kiütések az ajkak vörös határán. Fájdalmas, enyhén esztétikus és hátrahagyni a hegeket, ha gondtalanul kezelnék.

  Mit tegyek? Összeegyeztetni vagy harcolni? Természetesen a második, különösen mivel a gyógyszerészeti eredmények megkönnyítik ezt az elterjedt vírust. És a legjobb gyógyszerek a herpeszre az ajkán részletesen tárgyalja cikkünkben.

  acyclovir

  Acyclovir - a legjobb olcsó kenőcs a herpesztől az ajkakon. Az 5 g kenőcs csőjének ára körülbelül 25 rubel. Analógok: Zovirax (185 rubel), Herperax (65 rubel).

  Előnyök. A hatóanyag, az acyclovir, olyan erős vírusellenes szer, amely a herpeszvírussal fertőzött sejtbe behatol és megszakítja a DNS-láncban a szekvenciát, ezáltal megakadályozza a vírus további szaporodását. Mivel a vírus nem képes saját "klónokat" létrehozni az emberi DNS részvétele nélkül, az előrejelzés érthető: az "ellenség" legyőzi, az igazságosság győzedelmeskedik.

  Ezen túlmenően, az otthoni orvosságos szekrény Az aciklovir kenőcs nem csak hasznos abban az esetben, „virágzó” az ajkak - övsömör, bárányhimlő, a genitális herpesz: minden formája a vírus lehet kezelni ezt a kenetet.

  Hátrányai. A leginkább veszélyeztetett betegek - terhes és szoptató nők - nem lesz képes teljes mértékben kihasználni az acyclovir, mivel a hatóanyag behatol simán a szervezetben a magzat a méhlepényen keresztül és nyomokat talált acyclovir az anyatejbe. Ez azt jelenti, hogy a herpesz, hogy megjelent az ajkán terhesség alatt igényel nagyon óvatos kezelésére a kábítószer: Csak akkor, ha mérlegelve a kockázatokat és előnyöket a magzat az anya. Etetés egy kicsit könnyebb: abban az időben a kezelés acyclovir válthat a tápszeres etetés, és egy héttel a kúra befejezése után, térjen vissza a szoptatást.

  Ezen kívül kellemetlen meglepetés lehet azoknak a területeknek a hámlása, amelyeken a kenőcs alkalmazásra került. Ezért javasoljuk az Acyclovir használatát a hidratáló és regeneráló anyagokat tartalmazó fertőtlenítő krémekkel való helyettesítésre.

  Következtetések. A terhes és szoptató emberek súlyos ellenjavallata ellenére az Acyclovir továbbra is a herpesz elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. Értékelés: Tízből 10 pont.

  Vélemények. „Nagyon hatásos a herpesz az ajkakon, és az ára az ember, de meg kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy szárítás után kenőcsök távolítsa el maradványait -, vagy az ajkak jelenik rendetlen sárgás foltok, ami nem túl szép, különösen a munkahelyen vagy egy nyilvános helyen.”

  Zovirax

  A cső ára 5 g. körülbelül 185 rubel.

  előnyök. Bár a Zovirax az Acyclovir analógja, a krém külön említést érdemel. Ennek oka - a propilénglikol, amely része a gyógyszernek. Ez az anyag jelentősen megkönnyíti a vírus elleni küzdelmet, mivel a propilénglikolnak köszönhetően az acyclovir, a hatóanyag hatékonyabban behatol a herpeszvírussal fertőzött sejtekbe.

  Ezenkívül - a paraffin vagy a vazelin alapú kenőcsökkel ellentétben - a Zovirax jobban felszívódik az ajkak bőrébe, és nem hagy zsíros vagy nedves nyomokat.

  hiányosságokat. Ugyanaz, mint az Acyclovir, a propilénglikol allergia vagy intolerancia formájában.

  megállapítások. A herpes hatóanyag hatékonysága tengerszint feletti magasságban van. És ha az utasításoknak megfelelően használja (és még jobb - az orvosi rendelvény szerint), akkor maga a Zoviraks 10 pontot ad.

  Vélemények. "Nagyon tetszett a Zovirax. Összehasonlítva a herpesz más kenőcsével, melyeket kezeltem, ez a legjobb. Nem olvad, vagy elhalványul, és hagyja az ajkán egy jellegzetes filmet, ami nagyon bosszantó. A kis cső könnyű konzisztenciájának köszönhetően elég sokáig, nagyon gazdaságosan kiadva”.

  Fenistil Pencivir

  A 2 g-ot tartalmazó cső ára. tejszín, körülbelül 240 rubel.

  előnyök. Ebben a krémben a hatóanyag a penciklovir, még erősebb antivirális anyag, mint az aciklovir.

  A herpesz-megnyilvánulások kezdetén alkalmazott Fenistil Pencivir tabletta majdnem 50% -kal csökkenti azt az időt, amikor a vírus díszíti az ajkakat. A Fenistil-ben található segédanyagok (vazelinolaj, fehér paraffin stb.) Védik a bőrt a túlfeszültségtől és megakadályozzák a sebek hegesedését. Ilyen összetett hatás lehetővé teszi, hogy a krémet a herpesz exacerbációjának gyakori vagy rendszeresen ismétlődő epizódjaira ajánljuk (ami valójában kiütés az ajkán).

  hiányosságokat.Minél erősebb a gyógyszer hatása - annál több ellenjavallat van: a jól ismert gyógyszerészeti axióma. Abban az esetben, Fenistil Pentsivirom felhasználási korlátozásokat nem több - azonos terhesség és szoptatás, de ezek jelentősen szigorodnak: csak abban az esetben, ha az előny, hogy az anya mérhetetlenül nagyobb, mint a kár, hogy a gyermeket. A szoptatás kötelezően konzultációt igényel az orvosral, mielőtt elkezdené ezt a gyógyszert. Nos, a tilalom a Fenistil gyermekek 12 éves kor alatt.

  megállapítások. Ha a kábítószer hiányosságainak tanulmányozása után úgy döntött, hogy a Fenistil Penzivir - valami hasonlóan a tömegpusztító fegyverekhez - nem ragaszkodik a következtetésekhez. Ez a herpesz egyik legjobb, hatékony és biztonságos eszköze, ha azt az utasításoknak megfelelően használják. És ha figyelmen kívül hagyja a betegtájékoztatót, akkor minden gyógyszer veszélyes lehet. Ezért tízből tíz pont egyértelmű.

  Vélemények. "Elkezdtem használni ezt a krémet, és elkezdtem észrevenni, hogy a herpesz-visszaesések sokkal ritkábban fordulnak elő, mint korábban. És a sebek gyorsabban haladnak. Talán ez annak a ténynek köszönhető, hogy a krém lágyítja az ajkakat, és megakadályozza a herpeszbuborékok repedését, így ezek a területek gyorsabban gyógyulnak”.

  panavir

  A cső ára 30 g-os gélzel. körülbelül 800 rubel.

  előnyök. A pánavir a legjobb gyógymód a herpeszre az ajkakon azok számára, akik egyszerre szenvednek a herpesztől és a szintetikus kábítószerek ellen. Ez a gél természetes anyagot tartalmaz - növényi poliszacharidot, amely gátolja a vírus aktivitását, és ami fontosabb, javítja a fertőzött sejtek létfontosságú jeleit. Ez azt jelenti, hogy azok a sejtek, amelyekbe a herpeszvírus behatolt, kevésbé hajlamosak meghalni méltatlanul, sőt megszerzik a vírusos támadásból való kilábalás képességét is.

  hiányosságokat. Mint minden vírusellenes hatóanyag, a Panavir hatóanyag könnyen behatol a sejtmembránokon keresztül az emberi test szöveteiben (különben egyszerűen nem jut a vírushoz). Ez a tulajdonság teszi lehetővé a poliszacharid belépését az anyatejbe és a placentába. Tovább mindez egyértelmű: a szoptatás és a terhes Panavir csak orvosi rendelvényre használható.

  A kábítószerre vonatkozó utasítások azt mutatják, hogy a vesebetegségben szenvedő betegek nem vehetnek részt a herpesz kezelésében a Panavir segítségével.

  megállapítások. A Panavir természetes eredete óriási plusz. De az ár, véleményünk szerint, túl magas. Ezért 10-ből 9-et becsülünk neki.

  Vélemények. "Az orvos kijelölte az Acyclovir és a Panavir alternatíváját, így a vírus "nem szokott megszokni". Valójában 2 hónappal a gélek szinte állandó használata után a herpesz nagyon ritkán jelentkezett”.

  Természetes illóolajok

  Egy 15 ml-es üveg ára 35 és 110 rubel között változik, a gyártótól függően.

  előnyök. Az illékony anyagok, amelyek az illóolajok részét képezik, számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyik vírusellenes. Teafa olaj, fenyő, fenyő, citrom, geránium, szegfűszeg - ez egy hatékony eszköz a fellendülés felgyorsításához. De ami még fontosabb (különösen azoknál, akik gyakori herpeszkibocsátásban szenvednek az ajkakon) az illóolajok képesek a visszaesés megakadályozására. Az akció mechanizmusa egyszerű: a herpesz, miután letelepedett a testben, sehol és soha nem tűnik el. Csak arra vár, hogy az immunrendszer megzavarja a megfázást, az influenza, a gyomorhurut és bármi. És csak akkor látja el a herpesz a menedékházból, és az ajkak kiütésén, vagy a gyomrában lévő övsömlőkön díszíti az arcodat.

  Természetes illóolajok erősítik a szervezet természetes védekező képességét és erősítik az immunrendszert. Ezért ezek nélkülözhetetlen eszköz a herpesz megelőzésére. Különösen azért, mert akkor használja őket, ahogy akarod: emulzió (1 rész illóolaj 3 rész a növény), és dörzsölje a halántékát, „bejárat” Orrlyukba; inhalálni, alkalmazni aromalamp, add a fürdővíz. Egyetértek azzal, hogy ez sokkal szebb, mint az ínyencsés kenőcs alkalmazása az ajkakon, és hosszú ideig élvezi a "kórházi" ízét.

  hiányosságokat. Nos, ahol nélkülük. Először is, ha hajlamos az allergiás reakciókra, akkor az olajok használata előtt allergiás vizsgálatot kell végezni. És ha az allergia megnyilvánulása súlyos, dyspnea, hörgőgörcs és így tovább, akkor fel kell adnia a gyógyító illóolajok eszméjét.

  A hiány két szám: az olajok hatékonyak, mint megelőző ágensek, de már súlyosbított herpeszrel szemben nincsenek erőfeszítésük.

  És végül: az illóolajok egyszerre lágyíthatják a bőrt és kiszáríthatják azt a pergamentum állapotába, ami az ajkak finom bőrére utalhat a herpesz más megismétlődésének felgyorsulására.

  megállapítások. A helyes megközelítés, hogy a választás az olaj és használata nélkül fanatizmus (és utáni allergia teszt a bőrön belsejében az alkar), illóolajok lesz az egyik legjobb természetes jogorvoslati kiújulásának megelőzésére herpesz. Mivel azonban ennek a feltételnek a kezelésében csak feltételesen segítik elősegíteni a betegség lefolyását a komplex terápia részeként, a pontszámot 9 pontra csökkentjük.

  Vélemények. "Tól kora ősszel a tavaszi folyamatosan végezniük egy erszényt fiolát keverékével olajok (önmagában előállított szegfűszeg, eukaliptusz és tea), szó szerint minden 2-3 órában kenje orrjáratok. Észrevettem, hogy miután elkezdtem gyakorolni ezt a módszert, szezonban csak 1-2 alkalommal tudok hűlni, szemben a 7-8-szoros korábban. És a herpesz nagyon ritkán jelent meg”.

  Mi a fontos tudni, mikor kiválasztják a legjobb gyógyszert a herpeszre az ajkakon?

  A helyi gyógymódok (kenőcsök, gélek) hatásossága herpesz kezelésére relatív fogalom. Segítenek megbirkózni a betegség külső megnyilvánulásaival, de nem képesek befolyásolni a vírus aktivitását a szervezetben. Ezért a következő szabályokat kell figyelembe venni:

  • a herpesz gyakori ismétlődése vagy az ajkakon túl sok elváltozás - ez egy alkalom arra, hogy konzultáljon egy olyan orvossal, aki gyógyszereket ír elő belső használatra, amely szisztémás szinten elnyomja a vírusaktivitást;
  • a test általános állapota az a fő kritérium, amellyel a herpeszvírus "meghatározza", hogy ideje ébredni. Ezért a vitaminok (különösen a C-vitamin) bevitele, a táplálkozás és az életmód javítása, a rossz szokások elutasítása segíthet elfelejteni a herpesz létezését egyáltalán;
  • nehéz kiütések az ajkakon során herpesz visszaesnek van értelme gondolkodni a vásárlása és használata antibakteriális kenőcsök és krémek, hiszen van egy nagy a kockázata a másodlagos fertőzés, amikor a sebek a száját, hogy behatoljon a baktériumokat. Az ilyen alapok megfelelő kiválasztásához forduljon orvoshoz.

  Kendő a herpesztől az ajkakon: olcsó és hatékony kenőcsök listája

  Az ajkán lévő herpesz kenőcsének célja, hogy segítse a gyengített immunitást a vírus manifesztációinak gyorsabb kezelésével. A kábítószerek áron változhatnak, de a drága kábítószerek nem mindig jobbak, mint a költségvetésük.

  Hogyan válasszuk ki a legjobb kenőcsöt a herpeszről az ajkakon?

  Antiherpetikus kenőcsök hatása alatt a vírus aktivitása elnyomódik, és a szövetek javítása történik. Ezeket a hatásokat a vírusellenes összetevők jelenléte, valamint a bőr lágyulását elősegítő anyagok biztosítják.

  A herpesz kenőcsöket gyors cselekvés jellemzi, csökkentve a betegség olyan megnyilvánulásait, mint a viszketés és a fájdalom. Javasoljuk, hogy használja a kenőcsöt az első jelei a vírus - bizsergés a száj, ilyen esetben, akkor elkerülhető a megjelenése fekélyek.

  Az olcsó és hatékony kenőcsök listája

  A leggyakoribb eszközök listája a következőket tartalmazza:

  • Zovirax;
  • Vivoraks;
  • Acyclovir - Acry;
  • aciklovir;
  • Fenistil Pencivir;
  • panavir;
  • troksevazin;
  • Oxolin Kenőcs;
  • Cink kenőcs.

  A legjobb 5 legjobb költségvetési forrás

  acyclovir

  Az acyclovir egy olcsó kenőcs, amely a hatásos kategóriába tartozik, bár kissé lassabb, mint a Zovirax, amelynek összetétele ugyanaz. Megszúrja a sérült sejtet és megszakítja a DNS-láncban a szekvenciát, megakadályozva a vírus további terjedését. Ez magában foglalja az acyclovir és a vazelin.
  Ez a gyógyszer nem áll rendelkezésre a nők a terhesség alatt és a szoptatás, mivel a hatóanyag átjut a placentán és kiválasztódik az anyatejbe. A bőrön, ami azt jelenti, alkalmazták, lehetnek olyan területek peeling, ezért ajánlott használni kombinálva egy antiszeptikus, amely magában foglalja a hidratáló és fiatalító összetevőket.

  Fenistil Pencivir

  Tevékenységével a gyógyszer hasonló a korábbi gyógyszerhez - a sejt DNS-ével a vírussal jár. A gyógyszer előnye, hogy a betegség bármely szakaszában alkalmazható, és nem csak a kezdeti szakaszban. A kenőcsöt hosszú távú hatás jellemzi, és a sejtben 12 órán keresztül megtartja aktivitását.

  A fő hatóanyag a penciklovir. A herpesz megnyilvánulásait 4 napig végezzük. Használata akkor is ajánlatos, ha a bőr már rengeteg buborékot mutatott. Ilyen helyzetekben a gyógyszert gyakrabban kell alkalmazni - 2 óránként.

  A használat ellenjavaslatai közé tartoznak a 12 év alatti gyermekek, a terhesség és a laktáció, valamint az egyéni intolerancia.

  Cink kenőcs

  A cink-kenőcs olyan segédanyagokra utal, amelyek felgyorsítják a szövetek helyreállítását és enyhítik a fájdalmat. Korai szakaszban az eszköz használata nem értelmezhető, így nem küzd a vírussal. Azonban a helyreállítási szakaszban a cinkkeverék megakadályozhatja, hogy a fertőzés bejusson a már megjelent sebekbe. Ezt fertőtlenítő hatás jellemzi, megnyugtatja a bőrt és megszáradja a csomókat.

  Zovirax

  A Zovirax az Acyclovir analógja, és gátolja a vírus aktivitását. Az aciklovir mellett propilénglikolt is tartalmaz, ezért a Zovirax gyorsabban dolgozik. A vélemények szerint ez a legjobb gyógyszer a herpeszre az ajkakon. A korlátozás a terhes nőkre vonatkozik.

  Kenőcsök előnye, hogy lehet használni bármely szakaszában a betegség: rajz az első jelei a herpesz kialakulásának megakadályozása a betegség tüneteit, de egy későbbi időpontban - gyorsítja a regenerálódást és megállítsák a további terjedését a vírus.

  A hatóanyagot naponta négyszer, 4 órás szünettel kell alkalmazni. A kezelés időtartamát a tünetek megőrzésének időpontja határozza meg.

  Oksolinovaya kenőcs

  A hatóanyag hatóanyaga oxolin.

  Ennek az az előnye, hogy terhes és szoptató nők használhatják.

  Alacsony felszívódás jellemzi, és gyorsan kiválasztódik a testből. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nincs felhalmozódás az anyatejben.

  Leggyakrabban mellékhatások is előfordulnak, de ritkán előfordulhat égő érzés és allergiás reakció (az egyéni intoleranciával az összetevőkre).

  Oksolinovaja kenőcs a herpeszben a megtakarító hatású készítményekre vonatkozik, ezért a recepció hosszú távú. Egy hónapig kell használnia, naponta 3-szor a terméket.

  triderm

  Kenőcs Triderm gyorsan segíthet a herpeszben, de meg kell fontolnia, hogy ez a hormon gyógyszer. Hosszú ideig nem szabad használni, mivel a függőség kialakulhat.

  A benne lévő kortikoszteroidok gyorsan eltávolítják a gyulladásos reakciókat és viszketést, de súlyos mellékhatások kialakulásához vezethetnek.

  Hogyan kell alkalmazni a kenőcsöt helyesen?

  A herpesztől megfelelő gyógyszert kell alkalmazni. Először is a kérelmet olyan módon hajtják végre, hogy a kiütések területét lefedjék anélkül, hogy az egészséges bőrterületet befolyásolnák. A bőr kezelését csak tiszta kézzel szabad elvégezni. Legalább alaposan meg kell mosni szappannal, de ajánlott további fertőtlenítő készítményt alkalmazni.

  A gyógyszer önmagában történő felhasználása kézzel is elvégezhető, de jobb, ha ehhez egy pamut törlőt vagy lemezt használunk. A pálca használata lehetővé teszi, hogy pontosan alkalmazza a hatóanyagot anélkül, hogy az egészséges bőrre hatással lenne. Fontos megjegyezni, hogy csak egyszer használható - minden alkalmazáshoz új pálcát kell venni. A vírus könnyen terjedhet, a részecskék bárhol tárolhatók, így a gyapotszövetet azonnal ki kell dobni. A szokásos pamutgyapot nem kényelmesen használhatja, mert amikor kéreg keletkezik, akkor ragaszkodhat és maradhat a bőrön.

  Az anyagot könnyű mozgásokkal, vékony réteggel alkalmazzuk. A herpesz elleni kenőcsöt a bőrön nem lehet aktív módon dörzsölni. Szintén meg kell várni a készítmény teljes szárítását.

  Fontos, hogy ne használjon korrekciós kozmetikumokat a kezelés ideje alatt. Az alapozás használata lezárja a pórusokat, és jelentősen lassítja a gyógyulást.

  Herpesz megelőzése az ajkakon

  A herpesz megelõzésével kapcsolatban emlékeztetni kell arra, hogy miért alakul ki. Herpetikus eruptionok fordulhatnak elő a hipotermia, csökkent immunitás, stresszes állapotok, trauma háttérben. A nőknél a menstruáció időszakát is kísérhetik.

  Először is, a megelőzés az immunitás erősítését jelenti. A vitaminok bevitele és a testhez szükséges anyagok biztosítása a megkötöttséggel együtt hozzájárul a védőerők aktiválásához. Fontos pont a teljes pihenés és alvás - a krónikus fáradtság állapotában a vírus fejlődésének valószínűsége jelentősen megnő. Megelőző intézkedéseket kell tenni, elkerülve, hogy az akut légzőszervi fertőzések időszakában zsúfolt helyen tartózkodjanak.

  A herpesz gyakori megnyilvánulása krónikus betegségben és rejtett fertőzésben szenvedő emberekben fordulhat elő. Ezért ilyen esetekben ajánlott vizsgálatot végezni és megismerni az okot. Függetlenül vegyen be antibakteriális gyógyszereket vagy vírusellenes szereket, mivel ez még nagyobb egészségügyi problémákhoz vezethet, mint gyógyuláshoz.

  Milyen kenőcsöt választani a megfázás kezelésére az ajkakon?

  A herpesz megjelenése az ajkán valódi katasztrófa a világ számos emberének. Nem csak a herpes simplex vírus rendkívül fertőző, és könnyen továbbítani a levegőben lebegő cseppek és egyszerű kapcsolatot, így még a fertőzés után szinte elpusztíthatatlanok a test minden lehetőséget, aktiváló és így a szokásos tünetek is.

  A legfontosabb, hogy a téli szezonban, amikor csak az arc marad nyitva mindenki számára, a herpesz a legaktívabb. És az esztétikai kiütések és a következő őszinte sebek és repedések az ajkakon nem díszítik a megjelenést, és nem emelik fel a tulajdonos vagy a birtokló hangulatát. Ezért minden beteg folyamatosan keresi a hatékony módját a betegség leküzdésére.

  És a legtöbb ember inkább kenőcsöt, mint tabletta. Ennek több oka is van:

  • A kenőcs lehetővé teszi, hogy pontosan kezelje a sérült bőrterületeket;
  • Kenőcs, kettős hatással - gátolja az aktivitását a vírus, és létrehoz egy nyugtató és szigetelő hüvely a helyszínen kiütés, amely csökkenti a kockázatot az a vírus terjedésének a szervezetben, és mielőtt továbbadja másik;
  • Pszichológiailag azt feltételezzük, hogy a tabletták elérje a vírus segítségével „kémia”, és járjon el az egész testet (ami általában igaz), és a kenőcs természetesebb és használata miatt egy pont - hatékony (ami szintén részben igaz).

  Ennek eredményeként gyakrabban használják az ajkaknál megfázott kenőcsöket, nagyobb mennyiségben készülnek, és jobban képviselik a gyógyszertárak polcain. Ezért érdemes közelebb megismerkedni velük.

  A kenőcsök előnyei - a hatékonyság és a könnyű használat

  Az antiherpetikus kenőcs hatásának elve a vírusellenes aktivitásának kombinációja, a herpesz sérült bőrének az ajak tartományában való támogatásával és helyreállításával.

  Az első funkciót vírusellenes komponensek végzik. A különböző termékekben az ilyen összetevők különböző anyagok: acyclovir, valaciclovir, növényi kivonatok és mások. Feladatuk az, hogy elnyomják a herpes simplex vírus szaporodási folyamatát a sérült szövetek sejtjeiben.

  A visszanyerés funkciójára más növényi kivonatok vagy a kenőcs vagy gél zsírbázisai, valamint hidratálószerek, például propilénglikol felelősek.

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kenőcsök szigorúan a bőr kezelt területére hatnak, amikor használják, az összetevők bármelyikének allergiai kockázata és a belső szervekre gyakorolt ​​hatásuk gyakorlatilag kizárt. Ez utóbbi különösen fontos a vírusellenes szerek, mint például a tabletták és a belsőleg bevitt oldható porok számára.

  És ami a legfontosabb: a kenőcsök könnyen használhatóak. Itt nem kell ellenállnia a dózisnak, és szigorúan be kell tartania az ütemtervet, amely más gyógyszerekkel szemben jellemző. Szinte mindig elég könnyű kenje az ajak sérült részét, ahogy az előző réteg megszárad és megszárad.

  A kenőcsök segítségével elkerülheti a betegség gyakori tüneteinek megjelenését. Ehhez, az első szúró érzés és a viszketés az ajkakon, meg kell kezdenie intenzíven használni a gyógyszert, fenntartva állandó rétege a viszkető területeken. Az ilyen kezelés az esetek több mint felében lehetővé teszi a betegség további kifejlődésének, a hólyagok megjelenésének és mögött kialakult fekélyek elkerülését.

  A gyógyszertárakban ma forgalmazott herpesz elleni kenőcsök választéka

  Különböző kenőcsök, amelyeket a herpesz kezelésére használnak az ajkakra, ma nagyon sok a gyógyszertárakban. Tekintettel arra, hogy sok beteg megpróbálja használni a legkönnyebben hozzáférhető és hagyományos kenőcsök, mint a „Gazdaságos” vagy cink, hatástalan elleni küzdelemben herpesz, hogy azok köre kell tekinteni óriási.

  Különleges kenőcsök az ajkak megfázására a következők:

  • Zovirax, a leghíresebb és gyakran használt kenőcs;
  • Acyclovir, házi készítmény;
  • Az aciklovir Acre;
  • Vivoraks;
  • Panavir gél;
  • Fenistil Pencivir.

  Mindegyiküknek sajátos sajátosságai vannak mind a hatékonyság, mind az alkalmazás módjában. Ennek megfelelően az egyes gyógyszerek sajátosságait meg kell vizsgálni a választás előtt.

  Kenőcs Zovirax, mint a herpesz legkedveltebb gyógyszere az ajkakon

  Zovirax - Az aciklovir kenőcs alapú, speciális antivirális gyógyszer, a behatolás a sérült szövetek blokkoló vírus szaporodásához herpes simplex. Valójában a Zovirax ugyanaz az aciklovir, mint propilénglikol, mint segédanyag. Eredetileg szemészeti eszközként fejlesztették ki a szemhéjpúpokban, de az esetek túlnyomó többségében az ajkak kezelésére használják. A brit GlaxoSmithKline gyógyszergyár által gyártott.

  A Zovirax fő célja az, hogy gátolja a herpesz tüneteinek kialakulását az ajkán, és korai használat esetén annak bármilyen megnyilvánulásának megakadályozására.

  A betegség leküzdéséhez a Zovirax-ot egyenletesen kell alkalmazni az ajkak területére, amelyen bizsergő érzés vagy kiütések jelei már megjelentek. A kezelés napi 4-5 alkalommal, 4 órás szünettel. A kenőcs alkalmazása során körkörös ujjmozdulatokkal dörzsölni 1 percig. A kezelést addig kell végezni, amíg a fertőzés tünetei teljesen el nem tűnnek, vagy amíg a rágcsálók rongyot nem takarnak.

  A Zovirax kenőcs formájában, tabletta és por formájában kapható injekciós oldat készítéséhez. A kenőcs a gyógyszer minden formájától a legbiztonságosabb és szinte soha nem okoz mellékhatásokat. Azonban terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott.

  Nagyon ritka esetekben a Zovirax alkalmazása allergiás reakciókhoz és bőrkiütés megjelenéséhez vezethet a szétterülési hely közelében. Kerülje az élelmiszerrel vagy a nyelvvel való érintkezést az ajkakkal.

  Egyébként hasznos olvasni:

  A Zovirax egyetlen hátránya az, hogy hatástalanítja a herpes simplex vírus számos törzsét, amelyek az acyclovir aktív alkalmazásának kezdete után jelentkeztek. Abban az esetben, ha a gyógyszer alkalmazása nem eredményez látható eredményt, akkor egy másik vírusellenes anyagon alapuló gyógyszert kell alkalmazni. Az ugyanazon kenőcs előnye a bőrön való abszorpció sebessége és az acyclovir hatásai. Ezt propilénglikol alkalmazásával érik el a készítményben.

  A Zovirax cső ára 4,5 grammért ma 350 rubel.

  Kenőcs Acyclovir

  Kenőcs Az Acyclovir a Zovirax orosz analógja. Ez az acyclovir és vazelin keveréke. Ennek megfelelően működik és gyakorlatilag ugyanúgy használatos, mint a Zovirax, de az akció hatása észrevehetővé válik egy kicsit később.

  Az Acyclovir alkalmazásával kapcsolatos ellenjavallatok megegyeznek a Zovirax alkalmazásával: terhesség, szoptatás és a gyógyszer egyéni intoleranciája.

  A kenőcs 1988 óta jelen van az orosz piacon, és széles körben használják. Fő versenyelőnye viszonylag alacsony ár: egy 10 grammos cső ára 45-50 rubel. Ugyanakkor, ha elkezdi használni a remegést az ajkakon a hideg elsõ tüneteire, annak hatékonysága nem lesz rosszabb a Zoviraxnál.

  Az aciklovir-Acre

  Az Acyclovir-Acry egy olyan gyógyszer, amelyet az orosz Akrihin gyárt a Spanyolországtól beszerzett összetevőkből. A készítmény és az alkalmazás módja gyakorlatilag megegyezik az Acycloviréval. Csakúgy, mint az Acyclovir, terhesség és szoptatás alatt nem javasolt. Kerülje a szájjal vagy a nyálkahártyákkal való érintkezést.

  Az Acyclovir-Acry ára ma 25 rubel egy 5 grammos csőhöz.

  Külföldi antiepileptikus szer Vivorax

  A Vivorax 1996-ban jelent meg az orosz piacon. A gyógyszergyártást az indiai gyógyszergyár, a Kadila Pharmaceuticals gyártja, és akkor ajánlott, ha a betegnek kifejezett túlérzékenysége van az Acyclovirrel vagy a Valaciclovirrel szemben.

  A Vivorax hatóanyag acyclovir, de hasonló formában. Csak a páciens testében aktiválódik, ezért nem okoz az akiklovirra jellemző mellékhatásokat. Csak alkalmanként használják, viszketés és égés a bőr kezelt területein.

  Vivoraks kenőcsöt kell alkalmazni a károsodott részeket az ajkak naponta 4 alkalommal időközzel 4 óra és gondosan figyelemmel kíséri, hogy a gyógyszer nem lép a száj vagy a nyálkahártyák, a szem és az orr. Nem ajánlott terhes és szoptató nők, például az aciklovir oldható képes legyőzni a placentán, és behatolnak a szervezetbe a magzat.

  A Panavir-gél és annak jellemzői

  A Panavir gél fő jellemzője a növényi bázis: mint vírusellenes komponens itt egy burgonya-hajtású kivonat. Ezenkívül a gél tartalmaz glicerint, makrogolt, lantánt, nátrium-hidroxidot és etanolt.

  Hatékonyságával a Panavir-gél összehasonlítható az Acyclovirrel. Használata révén a vírus aktivitása hatékonyan gátolható, de sok fogyasztó számára a gyógyszer természetessége és a gyártás során felhasznált komponensek rendkívül fontosak. A hagyományos gyógyászatban alkalmazott herpes gyógyszerek közül jelenleg egyedül a Panavir-gél, amelynek fő összetevője a növényi kivonat.

  Alkalmazható Panavir-gel, valamint más kenőcs: azt úgy kell vékonyan a bőrfelületet az ajkak, amelyen van viszketés, bizsergés, bőrkiütés, vagy már megjelentek, majd dörzsölni egy percig masszázs ujjait.

  A Panavir-gél alkalmazásának mellékhatásai a szétterülési helyeken a bőrpír és az égő érzés. Nem ajánlott 12 évesnél fiatalabb gyermekek, terhes és szoptató nők alkalmazása. Egyes esetekben az orvos előírhat a gyógyszer használatának a terhesség alatt, amikor a magzati kockázatot nagyobb lehet, mint a sérülés veszélye gyógyszer hatóanyaga vagy szoptat, azt az időszakot, a kezelést abba kell hagyni, mert az antivirális komponens Panavir gél könnyen behatol a mell tejet.

  Ár Panavir-gél pillanatnyilag körülbelül 150 rubel / cső 3 gramm.

  Kenőcs Fenistil Pencivir

  A Fenistil Pencivir a Famvir nevű gyógyszer, kenőcs formájában. Nemcsak a betegség korai stádiumában fellépő bőrkiütések megelőzésére, hanem a kiütések időtartamának csökkentésére is kiválóan bizonyította.

  A Fenistil Penzivit 12 évesnél idősebb serdülőkorúak és felnőttek körében alkalmazzák. Használatának elve nem különbözik a többi analógtól. Nem ajánlott terhes és szoptató nők számára.

  A 2 grammos cső ára ma 200 rubel.

  Troxevasin és cink kenőcs az ajkak gyorsabb gyógyítására

  A herpesz által károsodott mellékhatások felgyorsítják az ajkak gyógyulását. Közülük - Troxevasin, kenőcs, széles körben használják kezelésére sérült területek a bőr, és cink kenőcs.

  Ezeket a jogorvoslatokat akkor alkalmazzák, ha a tünetek manifesztációjának csúcspontja már elhaladt, és a betegség az erózió szakaszában van. Ebben az időben a sebek is nagyon fájdalmasak, és könnyű hozzáadni egy további fertőzést. Az ajkak megsérült területeinek kezelése cink-kenőccsel és a Troxevasin felgyorsítja a sebek kialakulását, és megkönnyíti a fedőlemezek gyors helyreállítását. Ezek a kenőcsök gyakorlatilag nincs mellékhatásai, de a herpesz fejlődésének korai szakaszában haszontalanok: nem akadályozhatják a vírus reprodukcióját.

  A Troxevasin költsége ma a gyógyszertárakban 90 rubel egy 40 grammos cső, cink kenőcs - 70 rubel egy 15 grammos csőhöz.

  Mindenesetre a hidegcsillapítás az ajkakon kenőcsökkel történő kezelésére időszerűségre és hatékonyságra van szükség. Az ajkakon tapasztalt kellemetlen érzetek megjelenésekor azonnal kezdje kezelni ezeket a területeket az Acyclovir, a Zovirax, a Vivorax vagy a Panavir-gél kezelésével. Még a már megjelent buborékok esetében is ezeket az anyagokat kenni kell, és csak a szakadás kezdetével és a fekélyek kialakulásával kezelik a gyógyító kenőcsökkel.

  Néha hatékony a boncolás, csak megjelenített buborékok tűvel és további kezelés gyógyító szerekkel. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy egy-két napra csökkentse a gyógyulási időt. De meg kell nagyon óvatos, és megakadályozza a folyadék átvitelét a buborékok, hogy más területeken a test (egy folyékony, amely tartalmazza milliárd virális részecskék vezikulumok).

  És a gyógyszertárban minden betegnek meg kell dönteni, hogy mit válasszon - gyors, de elég drága Zovirax Panavir vagy gél, vagy kevésbé gyors, de még megfizethető Az aciklovir aciklovir-Vivoraks vagy Acre. És akkor - az ügyet a helyesség és az időszerűség ezen alapok alkalmazása.