Hogyan kell bevenni az Acyclovir genitális herpeszet?

A herpeszvírus az egyik leggyakoribb, a világ lakosságának 90% -ával fertőzött. Gyakran "nyugvó" állapotban van, anélkül, hogy megnyilvánulná magát, hanem az immunitás manifesztumok gyengülésével (néha a nemi szerveken). A genitális herpesz az akiklovir az egyik leghatékonyabb gyógyszer. Ez a cikk célja a herpeszvírus jellemzőinek feltárása és az Acyclovir-kezelés részleteinek ismertetése.

Kezdeni a herpeszről

Sok vírus létezik. A genitális formában (a HSV-2 megjelölés) részletesebben fogunk élni. A betegség az STD csoporthoz tartozik. A betegség zavartsága abban a tényben rejlik, hogy személytől személyre továbbítható, még akkor is, amikor a beteg nem érzi a tüneteket. Ezért a herpesz az egyik leggyakoribb a STD-k között.

Amikor egy vírus belép az emberi testbe, soha nem hagyja el.

A fertőzés után a beteg a következő tüneteket tapasztalhatja:

 • a hólyagok megjelenése a nemi szerveken, és néha a csípőre és a fenékre;
 • fokozatosan a buborékok kibontakoznak és egymáshoz kapcsolódnak;
 • amikor a kapszula megtörik, fájdalmas érzések és viszketés jelennek meg;
 • általános rossz közérzet és fejfájás fordulhat elő.

Fontos tudni! A genitális herpesz fertőzésével lehetséges a szájon át vagy az anális közösülés folyamata, és nem csak a hüvelyi. Az a tény, hogy a herpeszvírus az emberi szervezetben nem helyi szinten létezik.

Sokan tünetmentesen hordozzák a vírust, de azok, akiknek hólyagos és fekélye van, nagyon veszélyeztetik az egészségüket.

E betegség hátterében:

 • meddőség;
 • az immunrendszer romlása;
 • a reproduktív rendszer egyéb patológiáinak megjelenése;
 • mentális problémák a megjelenés károsodása és a bárkitől való félelem miatt.

A herpesz vírus különösen veszélyes a terhesség és a laktáció idején. Bonyolítja a betegséget, és kórt okozhat a magzatban. Szüléskor a gyermek fertőzött is lehet.

Ez elég veszélyesnek tűnik, és tényleg. Ne becsülje alá a "kis sebeket". Szerencsére azonban a genitális herpesz és az Acyclovir időszerű kezelése nagyon hatásos, ezért ha megtalálja az első tüneteket, menjen a kórházba és a gyógyszertárba!

Acyclovir a genitális herpesz elleni küzdelemben

Sajnos nem lehet teljesen megszabadulni a vírustól. Még akkor is, ha a leghatékonyabb terápiás módszereket alkalmazza. Azonban képes lesz megbirkózni a tünetekkel és csökkenti a visszaesések számát. Elég, ha az Acyclovir genitális herpeszes italt fogyaszt, és helyes.

Ez a gyógyszer olyan anyagot tartalmaz, amely a DNS szintjén blokkolja a vírust, aminek következtében a betegség pozitív dinamikát vesz fel, és a herpesz elveszíti aktivitását. Az Acyclovir ezen tulajdonsága miatt fontos, hogy tablettákkal vegye be a gyógyszert, de vannak más formák (kenőcs, krém).

A gyógyszer azonnal beavatkozik a vérbe. Ezzel átviszi az összes szervet és szövetet. Így az Acyclovir elnyomja a herpeszet minden szinten: a vérben, a szövetekben és a sejtekben. Ha a genitális herpeszet Acyclovir-kezeléssel kezelik, akkor a hólyagok majdnem azonnal eltűnnek, és az újak már nem jelennek meg. A kenőcs helyi használatával javul az acyclovir hatás. A fájdalom gyorsabban gyógyul.

A helyes fogadás jellemzői

Azonnal figyelmeztesse. Az ebben a részben feltüntetett összes információ csak az általános gyakorlat részét képezi, és esetleg nem megfelelő az Ön esetében. A gyógyszer elindítása előtt szakemberrel kell konzultálnia. Érdemes felidézni, hogy vannak olyan vírus törzsei, amelyek már alkalmazkodtak az Acyclovir hatásához, és ellenállhatnak. Ebben az esetben vannak más hasonló hatású szerek is.

Hogyan kell bevenni az Acyclovir genitális herpeszet? Képzeljük el a klasszikus kezelési rendszert:

 • 400 mg Acyclovir hatóanyagot naponta három alkalommal. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 10 napot. Az orvosok ilyen felvételi parancsot írnak elő abban az esetben, ha a betegség először jelent meg. Ajánlott ehhez a betegséghez ragaszkodni, ha a herpeszvírus szájüregi károsodása van;
 • Az Acyclovir 200 mg tabletta naponta ötször, rendszeres időközönként.

Próbálja meg szigorúan étkezés után szedni a kábítószert, hogy elkerülje az emésztőrendszer irritációjának kockázatát. Ügyeljen arra, hogy sok vizet inni. Az eredmény javítása érdekében használja az Acyclovir és más, az interferon csoportból származó gyógyszerek összetett módszerét, amely nem teszi lehetővé a herpesz vírus szaporodását.

Ragaszkodjon két további szabályhoz, hogy a betegség ne kerüljön túl a gyógyszerre. Először is, a kezelés ideje alatt kerülje az alkoholos italok fogyasztását. Ez nemcsak negatívan befolyásolhatja a kezelési folyamatot, hanem rontja a látás állapotát is. Másodszor, nem kell meglátogatnia a szoláriumot, napozni a parton, és általában ki kell tompítania a bőrt az ultraibolya sugárzásnak. Hosszú ujjú ruhát viseljen.

Mellékhatások

Tehát megtudtuk, hogy az Acyclovir ellen játszik herpeszvírust. De hogyan befolyásolja a testet? A betegek túlnyomó többsége nem észlel mellékhatásokat.

Ezek közül a következők jelennek meg:

 • gyomorpanasz;
 • szédülés;
 • gyengeség;
 • a kapillárisok erejének csökkenése, ami a kisebb lökések után zúzódásokat okoz;
 • vérzés az orrból;
 • a húgyhólyag túlcsordulásának érzése a következő vizelés nélkül;
 • fájdalom a szaporítórendszer szervében.

Ha mellékhatásokat észlel, javasoljuk, hogy az Acyclovir alkalmazásának helyi módjára váltson át, vagy más terápiás módszert alkalmazzon.

megelőzés

A fertőzés elkerülése érdekében (elsődleges herpesz) több szabályt kell követnie:

 • Legyen óvatos, ha szexel, és mindig alkalmazza a fogamzásgátlást;
 • Ne használjon más emberek törülközőit és egyéb higiéniai elemeit;
 • ha az arc bőrén herpesz van, vigyázzon rá, és ne engedje át a nemi szervekre;
 • Ha az ajkán herpesz van, tartózkodjon a szexuális kapcsolattól.

Ha már fertőzött a herpeszel, meg kell szüntetnie a tüneteket. Ez nagyon fontos a menstruáció, a terhesség és a laktáció idején. Ekkor a vírus nagyobb valószínűséggel jelentkezik, mint az immunrendszer gyengül.

A visszaesés megakadályozásához használja a következő intézkedéseket:

 • Jó szinten tartsák az immunitást. Ez nemcsak a herpeszre vonatkozik, hanem más betegségekre is. Nézzenek meg egészséges életmódot, egyenesen fogyasszanak, vitaminokat fogyasszanak;
 • Kerülje a stresszt. Ideges alapon a betegségek gyakran ismétlődnek;
 • A nemi közösülés során védeni kell. Nagyon fontos, hogy elkerülje a fertőzést más STD-kkel.

Ha a relapszusok száma az év során meghaladja az 5-ös értéket, szuppresszív terápiára van szükség. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyagot naponta, napi négyszeri 200 mg-os adaggal kell bevenni hat hónapig vagy akár egy évig.

Ne feledje, hogy az Acyclovir nem egy univerzális jogorvoslat. Ez jó vírusellenes gyógyszer, de jobb, ha konzultálsz egy orvossal a kezelés megkezdése előtt. Lehetséges, hogy a saját diagnózisa pontatlan.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Acyclovir kenőcs a genitális herpesztől

A genitális herpesz kenőcsei, és leggyakrabban ez egy széles körben elterjedt "Acyclovir" - nem szabad maguknak a betegeknek előírni. Az ellenőrizetlen kezelés nem hoz pozitív eredményt, és a betegség folyamatosan visszatér. A kenőcsöt a betegség klinikai képének megfelelően kell előírni, és csak ebben az esetben alkalmazza a várható hatást.

Miért kell az antiherpetikus kenőcsöket szakember által előírni?

A genitális herpesz fertőzés elsődleges lehet, súlyosabb és tartósabb, és visszatérő. A második alakot enyhe természetűnek nevezik, középsúlyos és súlyos tünetekkel, amelyekben a betegség jelei világosak és egyértelműek. Mindezek a feltételek egyéni megközelítést igényelnek a kezeléshez.

Egyes betegeknél a genitális herpesz kezelés átfogó megközelítést igényel, annak szerkezete kell adnia vírusellenes rendszer és a lokalizált hatások, immunstimulánsok, nevezi alapján immunograms, erőmű, stimulálni képes antitestek termelését, hogy a vírus, és anti-oxidánsok, hogy gátolják a szabad gyökös vegyületek.

A kenőcs nem segít a genitális herpeszben, ha a betegség relapszumos formáját súlyos egyidejű betegségek bonyolítják. Ebben az esetben az egész életen át tartó betegnek rendszeresen kis dózisú antivirális gyógyszert kell szednie. Ez a szuppresszív terápia elve, amelyet a visszatérő genitális herpesz kezelésére használnak. Az "Acyclovir" még nagy dózisokban sem képes megakadályozni a szövődmények kialakulását és teljes biztonságot garantál egy személy szexuális partnereinek.

Ezért az öngyógyítás még a leghatékonyabb kenőcsök segítségével sem fog semmilyen értelmes eredményt elérni.

Kenőcs "Acyclovir", mint gyógyír a terápia genitális herpesz

Az "Acyclovir" az elsődleges gyógyszer a vírusos betegségek kezelésében, melyet a nemi szervek bőrkiütés jellemez. A gyógyszer modern formuláját a XX. Század közepén fejlesztették és tesztelték. Acyclovir, a természetes purin-nukleozid-dezoxi-guanidin analógja, számos kenőcs és krém fő hatóanyaga. Belép a híres "Zovirax" antivírus krémbe.

Az alkalmazás után a herpesz kiütés, amely a fertőzött bőr és nyálkahártya szervek, aciklovir csökkent a felszíni hám, amely telepített kórokozó herpes simplex, megtámadja a DNS és gátolja annak replikációs funkció.

A kenőcsöt vagy a krémet vékony rétegben kell felhordani, mind a bőrkiütés, mind a hólyag körül levő bőrön legalább napi ötször. A kezelés standard időtartama 4-10 nap. A beteg alkalmazása előtt törölje le a nemi szerveket és a kezeket fertőtlenítőszerrel, de jobb, ha steril pamut törlővel kezeli a bőrt. Ez segít megelőzni az érintett szervek további fertőzését.

Az acyclovir és a Zoviraks számos ellenjavallatot tartalmaz:

 • Fokozott egyéni érzékenység;
 • terhesség
 • Szoptatási időszak.

Mivel a nemkívánatos esemény lehet allergia, amely súlyos bőrviszketést mutat. De ez ritka.

Használhat önálló kábítószerként, de más gyógyszerekkel kombinálhatja őket, ha bőrgyógyász vagy vénorvos által írtak.

Gél a nemi vírusfertőzések kezelésére "Viru-Merz Serol"

1% -os kenőcs a genitális herpesz fertőzés terápiájának állandó összetevője. A készítmény hatóanyaga a tromantadin, amely gátolja a DNS-szintézist a kórokozó sejtjeiben. De az aciklovir és a tromantadin eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A sejtszintézis mellett ez a szer megakadályozza a vírus belépését a hámsejtekbe. Ezenkívül a kórokozó sohasem fog kifejlődni rezisztenciával a tromanadinnal szemben.

Használjon gélt a kiindulási állapot kezelésére, amikor az első hólyagok megjelenik a nyálkahártyák felületén vagy a bőrön. Vékony réteget alkalmazzon, amely után a gyógyszer leállítja a genitális kiütéses tünetekre jellemző ilyen jellegzetességet, például égő érzést és viszketést. Emellett meg tudja előzni a visszaeséseket és meghosszabbítja az elengedés időtartamát.

A felhordásnak naponta 3-5 alkalommal kell lennie, és enyhén dörzsölje, csak a sérült területeken. Ha a betegség még nem lépett be az akut szakaszba, általában két napig tart teljes gyógyulást. Ha ezen eljárások után nincs látható javulás, akkor keresse fel orvosát és állítsa be a kezelés folyamatát.

Kategorikusan lehetetlen alkalmazni a gyógyszert bőséges herpeszes kiütéssel és számos áztató fekélyekkel. Ellenjavalltságként beszélhetünk az egyéni érzékenység fokozásáról. Mellékhatások - allergiás reakció, amely akkor következik be, amikor az utasításokat nem követik.

A herpesz fertőzés kezelésére kenőcsök szükségesek, de orvosnak kell ezt írnia.

A vírusellenes szerek célja

Az acyclovir, a valaciclovir és a famciclovir a genitális herpesz elleni legegyszerűbb gyógyszerek. A kenőcs nem mindig hatásos, ezért a gyógyszereket nagyon gyakran orálisan adják be, mivel jobban felszívódnak a gyomorból és a belekben, mint a perkután penetrációnál. Ha a betegség bonyolult, akkor a páciens is beadható injekciós formában.

Mindezen anyagok munkája a vírussejtek felosztásának megakadályozásán alapul. Vírusellenes tulajdonságokat írnak elő:

 • A genitális herpesz elsődleges kitörése;
 • Gyakran ismételt kitörések esetén, ha a betegség több mint ötször jelentkezik évente;
 • Szükség esetén az ismétlődő fellángolás súlyosságára és időtartamára gyakorolt ​​hatás;
 • Azok, akik meg akarják akadályozni a szexuális partnereik szándékos fertőzésének lehetőségét. A kórokozó a leginkább aktív a szállítás első éve alatt, még akkor is, ha a betegnek nincsenek nyilvánvaló tünetei a betegségben;
 • Olyan helyzetben lévő nők, akik a terhesség idején elsődleges kitörést diagnosztizáltak;
 • Gyenge immunitású betegek és a betegség visszatérő formája.

Az elsődleges kitörésnél a rendelkezésre álló gyógyászati ​​formákban alkalmazott, antivirális típusú expozíciós gyógyszerek segítenek lerövidíteni a gyógyuláshoz szükséges időt. Szükségesek a fájdalmas megnyilvánulások intenzitásának csökkentésére, és megakadályozzák a kórokozó további terjedését személyenként.

Amint a páciens megjegyzi az első prodromális jeleket, melyet viszketés és fájdalom jelent, azonnal el kell mennie a klinikára. Ha a kezelés folyamata időben megkezdődött, akkor egy héten belül a tünetek elmúlnak.

A barrier fogamzásgátló alkalmazása nem zárja ki teljesen a genitális herpesz fertőzés lehetőségét. Gyanús szexuális kapcsolat után sürgősségi megelőzésre kell fordulnia. Az ilyen készítmény a "Gerpefron" kenőcs, amelyet legkésőbb két órával a szexuális aktus után kell használni.

Acyclovir genitális herpeszben

Genitális herpesz - jellemző

A genitális herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség, melyet a szexuális aktusok során közvetítenek.

A fertőzés a hordozótól a fertőzött személytől a nyálkahártya vagy a bőr felületén található mikroszkopikus traumán keresztül jön.

A fertőzés egyéb módjai között vérátömlesztés vagy magzati fertőzés esetén, ha egy terhes nő a herpeszvírus hordozója.

A vírus képes hosszú ideig az emberi testben és nem jelentkezik semmilyen módon, aktiválódása általában akkor fordul elő, amikor az immunrendszer állapota rosszabbodik, amit különböző súlyos betegségek vagy más provokatív tényezők okozhatnak.

A genitális herpesz esetében a legtöbb beteg esetében a következő klinikai kép figyelhető meg:

 1. A viszketés vagy égő érzés kialakulása, az érintett területeken az ödéma megjelenése a fő tünetek a kezdeti szakaszban.
 2. Jellemző kiütés csoportosított buborékok formájában, a bőr körül, amely elpirul. A sérülések a nemi szervek és a bőr közvetlen közelében helyezkednek el.
 3. A sebek kialakulása, amikor a buborékok elkezdenek felrobbanni, és tartalmuk kijön. Az ilyen tüneteket általában a 2-3. Napon észlelik észrevehető elváltozások után.
 4. Növekedés és gyulladás nyirokcsomók az ágyékban.
 5. A láz kialakulása, fokozott fáradtság, erős testhőmérséklet-emelkedés az összes kapcsolódó tünetekkel.

A "Acyclovir" hatóanyag leírása és formája

Az "acyclovir" egy ismert vírusellenes szer, amely a herpes különféle formáinak kezelésében a legnagyobb hatékonyságot bizonyítja.

Ennek a hatóanyagnak a fő hatóanyaga a DNS-komponens legközelebbi analógja, amelynek felelőssége az örökletes információk átadása.

Az acyclovir anyagát bejuttatták olyan sejtekbe, amelyek fertőződtek a betegség kórokozójával, majd azt transzformálják egy nagyobb aktivitású komponensben.

A mai napig "Acyclovir" -et vásárolhat, amelyet a következő formákban állítanak elő:

 1. Intravénás adagolásra alkalmas oldat 250 mg-os palackokban.
 2. tabletta orális adagolásra. Az eladáskor 20 vagy 100 tablettát tartalmazó csomagok vannak.
 3. Szem kenőcs 3% csövekből áll, amelyek térfogata 4,5 vagy 5 g.
 4. krém az érintett területek külső kezelésére 5 g-os csövekből áll.

"Acyclovir" genitális herpeszvel

Használati utasítások

A genitális herpesz közvetlen jelzés az "Acyclovir" tabletta formájában történő alkalmazására.

A gyógyszer lehetővé teszi a fő tünetek és a fizikai kellemetlenség kiküszöbölését, felgyorsítja a fekélyek gyógyulását és a beteg helyreállítását, megelőzi a sérülések terjedését és csökkenti a veszélyes szövődmények kockázatát.

Bizonyos esetekben az "Acyclovir" -ot intravénás beadásra szolgáló megoldás formájában írják fel, általában ez bekövetkezik a következő jelölésekkel:

 1. Fertőzés a herpesz vírussal az immunrendszer súlyos megzavarásával.
 2. Nemi szervek másodlagos fertőzése, akut formában áramlik.
 3. A betegség környező formájának jelenléte, különösen a fül- és szemkárosodások, valamint az 50 év feletti betegek fertőzésével.
 4. A megelőzés szükségessége A rehabilitációs időszak alatt a sebészeti beavatkozások után vagy más kockázati tényezők jelenlétében.
 5. visszaesés ez a betegség.
 6. Herpesz kezelése újszülötteknél.
 7. fertőzés a belső szervek átültetése után.
 8. A veleszületett fertőzés belső szerv vagy testrész hiánya.

Használati utasítások

Az "Acyclovir" gyógyszert a genitális herpesz kezelésében alkalmazott tabletta formájában teljes mértékben be kell tartani a következő szabályokkal:

 1. Napi dózis a felnőttek esetében 1000 mg, napi 5 alkalommal kell fogadni.
 2. A módszerek között fennmarad szünetelt körülbelül 4 óra, éjszaka nincs vétel.
 3. Amikor tablettákat szed a profilaktikus célokra a frekvencia és az adagolás csökken.
 4. 2 év alatti gyermekek kezelésére ezt az adagot 2-szer csökkentik. Bizonyos esetekben a szakértők elfogadható analógokra utalnak, például "Gerpevira" vagy "Atsiviru". Ezt a tanfolyamot korábban egyet kell érteni a gyermekorvosával.
 5. A kurzus időtartama: 10 nap.

Az Acyclovir egyéb formáinak alkalmazása esetén a következő kiegészítő szabályokat kell alkalmazni:

 1. Intravénás alkalmazásra Csak frissen előkészített megoldásokat szabad használni, tárolása tilos.
 2. Az injekciók lassúak, az eljárás körülbelül egy órát vesz igénybe.
 3. A kábítószer bevezetése megengedhető, Ehhez az oldat elkészítése során a következő arányokat kell betartani: 2 "Acyclovir" ampullát 250 ml térfogattal, 100 ml oldószerrel elegyítünk.
 4. Amikor 60 évnél idősebb embereket kezel vagy veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a dózist kétszeresen kell csökkenteni.
 5. A krémet az érintett területekre alkalmazzák bőr vagy nyálkahártyák. Az eljárást naponta ötször megismételjük, a kezelést legalább egy órán át meg kell szakítani.

"Acyclovir" terhesség és laktáció

A gyógyszernek a magzatra gyakorolt ​​hatását a terhesség alatt vagy a szoptatás alatt a csecsemőnél még nem vizsgálták, mivel nem végeztek releváns vizsgálatokat.

Bizonyos esetekben a szakember kijelölheti ezt az eszközt, ha úgy ítéli meg, hogy ez a döntés célszerű, és a pozitív hatás meghaladja a lehetséges kockázatot.

A genitális herpesz "Acyclovir" kezelésének rendszere

A genitális herpesz tabletta formájában történő "Acyclovir" segítségével történő kezelésére általában a következő rendszereket alkalmazzák:

 1. Napi adag felnőtteknek a betegek 1000 mg, 5 felosztásra van osztva. Közöttük egy szünetet tartanak körülbelül 4 óra, éjszaka növekszik 8 óra.
 2. 2 év alatti gyermekek kezelésénél Hasonló rendszer működik, de a dózis felére csökken.
 3. 2 évnél idősebb gyermekek kezelésénél a felnőtt betegeknek szánt adagok megengedettek.
 4. Az arány minden esetben 10 nap.

Az "acyclovir" -ot a nemi herpesz ismétlődése esetén alkalmazzák, ilyen esetekben a következő rendszerek működnek:

 1. A rendellenességek nélküli betegek kezelésére az immunrendszer működése, a napi dózis 800 mg. 4 vételre oszlik, amelyek között körülbelül 6 óra időtartam van fenntartva.
 2. Szakember döntése alapján A napi dózis 600 mg lehet, a napi három alkalommal történő beadás. Ebben az esetben a dózisok közötti intervallum 8 óra.
  Az ilyen rendszert akut tünetek vagy súlyos szövődmények hiányában alkalmazzák a visszaesések során.
 3. Bizonyos esetekben egy sémát használnak, ahol a napi dózis 600 mg, de a befogadás naponta kétszer történik 12 órás szünettel.
 4. Veszélyeztetett személyek az immunrendszer romlása miatt megelőző célokra az első esetre leírt rendszert írják elő.
  Ebben az esetben a kurzus hossza függ a kockázati csoportban lévő személy hosszától, de a befogadás nem haladhatja meg az egy évet, és bizonyos esetekben több mint hat hónapot.
 5. Belső szervátültetést végző betegek vagy alacsony assimilálhatóságú gyógyszerek, egy egyedi rendszert rendelnek hozzá.
  Általában a napi adag 1600 mg, napi 4 alkalommal 6 órás szünettel.

Az Acyclovir mellékhatásai

A legtöbb esetben az "Acyclovir" -et általában a test tolerálja, ritka esetekben, a következő mellékhatások a tabletta bevétele esetén:

 1. Fejfájást.
 2. Emésztőrendszeri rendellenességek.
 3. Allergiás reakció bőrkiütés formájában, viszketés és égés kíséretében.
 4. Megnövekedett fáradtság kisebb fizikai terheléssel.

Az "Acyclovir" oldat intravénás beadásakor a következő mellékhatás lehetséges:

 1. A vérszérum összetételének változása.
 2. Számos, a máj által termelt enzim aktivitásának növekedése.
 3. Helyi reakció a zsírszövetből, hogy bejusson egy gyógyszerbe.

A genitális herpesz relapszái

Nagyon gyakori, hogy a betegek genitális herpeszes állapotban vannak, további intézkedésekre van szükség, ha évente több mint 6 alkalommal jelentkeznek.

Ebben az esetben a szakemberek az "Acyclovir" dózisát napi 1600 mg-ra növelik, továbbá a következők a helyreállítás előmozdítására vonatkozó szabályok:

 1. ellátás kiváló minőségű és egészséges élelmiszerek, vitamin és ásványi komplexek további bevitele.
 2. Különböző technikák alkalmazása és olyan gyógyszerek szedését, amelyek erősítik az immunrendszert.
 3. Elutasítás rossz szokások.
 4. Laza ruhát visel, természetes anyagokból készült.
 5. Antiszeptikus kezelések a bőr és a nyálkahártyák érintett területei, a gyakori visszaesések miatt a másodlagos fertőzés kockázata nő.

A genitális herpesz következményei és szövődményei

A betegség időben történő kezelésének hiányában genitális herpesz okozhat a következő komplikációk kialakulásához:

 1. csökkenés szexuális vonzerő.
 2. Problémák a független vizelés.
 3. Akut fájdalmas érzések, amely fokozatosan elterjedt az ágyéki területre, a hasra és a végbélbe.
 4. A másodlagos fertőzés bevonása és göbös gyulladás gócjainak kialakulása, ami a vér fertőzéséhez vezethet.
 5. rák Prosztata.
 6. Az immunrendszer romlása a kritikus mutatókhoz, ezért a beteg számos veszélyes betegségre fogékony.
 7. Pszichológiai kényelmetlenség és a betegség súlyos tapasztalata olyan neurotikus rendellenességek kialakulásához vezethet, amelyek csökkentik a teljesítményt és zavarják a teljes életet.

A genitális herpesz megelőzése

A következő megelőző intézkedések betartása minimálisra csökkenti a nemi herpesz fertőzés kockázatát:

 1. Hivatkozás megtagadása szeszélyes szexuális élet; A csókok kizárása és az intim kommunikáció a fertőzöttekkel.
 2. A személyi higiéniának való megfelelés, beleértve az egyedüli eszközök használatát is annak fenntartásához.
 3. Az urológus profilaktikus látogatása, amely évente előfordul, ami lehetővé teszi a betegségek időben történő felismerését.
 4. Az ellenőrzések éves átvétele szexuális úton terjedő fertőzések jelenlétére. Ezenkívül meg kell valósítani, ha a szexuális partner megváltozott.
 5. Időben történő kezelés az első tünetek megjelenésekor, amelyek jelezhetik a betegség jelenlétét.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kenőcs genitális herpeszről

A genitális herpesz megnyilvánulása még mindig szégyenletesnek tűnik, bár minden nyolcadik felnőtt személy a vírus hordozója lehet. Gyakrabban az emberek megpróbálnak kisebb erőfeszítéseket tenni: vásárolni krémmel és csendesen visszanyerni, de a helyi eszközök csak komplex felhasználással járnak.

A genitális terület herpeszét a második típusú vírus okozza, de kétféle lehet:

 1. Az elsődleges fertőzést fényes közös jelek jellemzik, melyet a hőmérsékletemelkedés, a nyirokcsomók növekedése kísér.
 2. Az ismétlődő forma lehet enyhe vagy súlyos tünetekkel, amelyek személyenként különböznek.

A betegség formájára, színpadára és intenzitására összpontosítva a vénorvos választja a gyógyszerek összetételét.

A kezelés általános rendszere

A kenőcs használata nem lesz hatékony, mint a kiütés kezdeti megnyilvánulásakor, amikor a léziók kiterjedtek, nagyszámú vírusos részecskék vannak a vérben. A gyakori visszaesések miatt a helyi kezelés nem lesz előnyös, mivel ez a kérdés az immunitás csökkentésére irányul.

A genitális herpesz komplex kezelése a következő:

 • vírusellenes szerek;
 • immunstimuláló támogatás;
 • vitaminok és antioxidánsok;
 • helyi alapok.

Az öngyógyítás krémekkel és kenőcsökkel megelőző diagnózis nélkül más betegségeket vagy szövődményeket okozhat.

A herpeszkiütés hasonló a többi szexuális fertőzéshez, és még a vénorészek is végeznek laboratóriumi vizsgálatot a differenciáldiagnózis érdekében. Ez gyakran magyarázza az öngyógyítás kudarcát.

Illetékes helyi terápia

A herpesz kialakulásának gyanúja gyulladás, viszketés és fájdalom a nemi szervekben. Aztán vannak olyan buborékok, amelyek nőnek és töltik fel a folyadékot, és beolvadnak a fociba. A hólyagok felnyitását követően kezdődik a fájdalmas fekélyek színvonala, ami sok kellemetlenséget okoz.

Kenőcs Az Acyclovir a fertőzés legkorábbi szakaszában a legnépszerűbb gyógymód. A bőr azon területeire való expozíció, amelyben a vírus szaporodik, csökkenti a kiújulás idejét és csökkenti a megnyilvánulás intenzitását.

 • csökkenti a gyulladásos folyamatot;
 • enyhíti az égést, fájdalmat és viszketést;
 • hogy felgyorsítsa a bőr regenerálódását.

A gyógyszer megfelelő alkalmazásával csökken a vírus terjedésének valószínűsége. Mielőtt dörzsöli a kiütést, a kezeket meg kell mosni. A perifériától a centrumig kenőcsöket alkalmaznak, nehogy a vírusrészecskéket a kandallón kívül hordozzák.

Acyclovir és analógok

A "Zovirax" nemi herpesz elleni legkedveltebb kenőcs gyorsan behatol a bőrfelszínre, ahol a vírus megszaporodik. A hatóanyag elnyomja a replikációt, blokkolja a DNS felosztását.

Alapvető alkalmazási szabályok:

 • kenje meg a kiütéseket és a bőr körülöttük;
 • naponta 5 alkalommal ismételje meg;
 • a kezelés időtartama 4-10 nap az orvos által előírt módon.

A sérülés területét először fertőtlenítőszerrel kell steril pamutszövetre alkalmazni. Például klórhexidin.

Az acyclovir alapú krémek nem alkalmazhatók terhes és szoptató nők számára. A viszketés és allergia formájában jelentkező mellékhatások ritkán jelentkeznek.

Viru-Merz

Kenőcs a genitális herpesz koncentrációban 1% hatóanyag tromantadin eltérő hatásmechanizmusú a aktsiklovira: DNS-szintézis blokkolásával, és a vírus behatolás a hámsejtek. Ezért nem képes ellenállni a gyógyszer.

Használhatja a Viru-Merz-et a prodromális színpadon, hogy enyhítse az égést, viszketést és fájdalmat, megállítsa a fertőzés terjedését. A kenőcsöt csak egy vékony rétegen alkalmazzák az első buborékokra, de nem egészséges bőrre. Elég, ha a gyógyszert 5 alkalommal 2-3 napig alkalmazzák a tünetek enyhítésére.

Ha a nemi szervek területén számos fekély található, a Viru-Merz készítmény nem alkalmas a kezelésre.

Alpizarin

A krém hatóanyaga a penészfűből szintetizálódik, hogy korai stádiumban tartalmazza a vírust. A gyógyszer elnyomja a vírus nukleázát, miközben antiszeptikus hatást fejt ki a baktériumok ellen. Ezenkívül a növényi anyag stimulálja a helyi immunitást, hozzájárulva a gamma-interferon termeléséhez.

A nyálkahártyák esetében 2% hatóanyagot és a bőrre alkalmazott kenőcsöt - 5%. A gyógyszert napi 2-6 alkalommal kell alkalmazni, és a legnagyobb hatékonyság a betegség korai szakaszában nyilvánul meg. A kezelés időtartama 10-30 nap, melyet a vénorvos meghatároz. A relapszus esetén a kezelés megismétlődik.

Interferon készítmények

A szervezet által szintetizált, interferont használnak immunstimuláló krémekben a fertőzés alatt. A humán rekombináns interferon alfa-2b-on alapuló Viferon nemi herpesz kezelésére szolgáló kenőcs E-vitamint is tartalmaz, vazelin és lanolin a bőr gyors gyógyulása céljából. A hatóanyag képes megsemmisíteni a vírussejt borítékát. Amikor genitális herpeszet naponta 6-szor alkalmaznak, vékony réteg az érintett területeken. Az interferon-béta csak injekció formájában áll rendelkezésre, és fibroblasztikus interferont tartalmaz a relapszusok gyakoriságának csökkentése érdekében.

További források

A 3% -os koncentrációjú Oksolinovaja kenőcs csak a bõrön tapasztható, mivel nyálkahártyájával érintkezve viszketést és unalmasságot okoz. A gyógyszert naponta háromszor kell alkalmazni, kiegészítve a vírusellenes terápiával, ami sokkal hatékonyabb.

A nemi szervek kezelésében a baktériumok fekélyeinek másodlagos fertőzése esetén a Levomecol-ot, baktériumölő szert kell alkalmazni, amely segít a perzisztáló sebek gyógyításában. A felhasználás jelzése a pus megjelenése.

Cink-kenőcs szükséges, ha a fertőzés formája elhanyagolódik, és a gyógyszer még terhes és szoptató nők számára is megengedett.

A kenőcs kezdeti fázisban alkalmazható a hólyagok növekedésének elkerülésére, későbbi szakaszban - gyors sebgyógyuláshoz.

A panavirt gél formájában kapják, hogy csökkentsék a herpesz tüneteit az akut fázisban. A növényi eredetű hatóanyag a helyi immunitás aktiválására irányul. A "nyugodt" időszak alatt a krém visszaesést okozhat.

A betegség komplikált formái

A nőknél és a végbélben előforduló nemi genitális elváltozások súlyos ismétlődését és szövődményeit a férfiaknál a szuppresszív terápia módszerével kezelik. A betegek több hónapig kis dózisú gyógyszereket kapnak. A szájszárazság és a hüvely nyálkahártyájának elváltozásaiban szenvedő nőknek antiszeptikust kell alkalmazni a fecskendezéshez. Gyertyák és kenőcsök A Viferon segít a helyi immunitás erősítésében.

Hasznos a nemi herpesz kezelésére, amely a kismedencei plexus vereségével bonyolódott. A fertőzés rajz fájdalommal tér vissza, ami a végbélhez vezet.

Hatékony kenőcs a nemi herpesz ellen

A nemi szervek hólyagos bőrkiütésével szembesülve a betegek kórokozót keresnek a genitális herpeszről. Ez meglehetősen kényes probléma, ami zavart okoz a betegeknél, különösen akkor, ha először szembesülnek vele. Ennek a kórokozónak a kórokozója a herpes simplex vírus Ⅱ típusnak tekinthető, bár Ⅰ a száj és az ajkak körében leggyakrabban előforduló típus is manifesztálódhat.

A genitális herpesz egy nagyon fertőző betegség, amely a súlyosbodás időszakában szinte mindig a szexuális partner felé továbbítódik. A patológiás kezelés nem antivirális szerek alkalmazása nélkül történik. Az orális (orális) és parenterális (intravénás) felszabadulási formák mellett a helyi alkalmazások - kenőcsök, krémek, gélek is széles körben igényesek maradnak.

A patológia tünetei és jelei

Miután a vírus belép az új szervezetbe, inkubációs ideje kb. Egy hétig tart, majd az első tünetmód:

 • a nemi szervekben a gyulladásos gyulladás központi szerepet játszik a 8-10. napon;
 • A lymphoid régióban a nyirokcsomók fokozódnak, a hőmérséklet emelkedik, és a beteg általános gyengeséget tapasztal;
 • a hólyagok felrobbantak és helyükön a 11.-15.
 • Az idő múlásával, a 15. és 20. naptól kezdve, a sebek felszínén kéregek képződnek;
 • A következő 10 napban állandó gyógyulás van.

A betegség általában könnyebbé válik. Általában hiányzik a gyengeség és a lázas állapot, és a bőrkiütések maguk is sokkal kisebbek. A betegség visszatérése általában a hipotermia hátterében, stresszes helyzetekben, alkoholfogyasztásban vagy az új fertőzésben jelentkezik a szervezetben.

A genitális herpeszben, a férfiaknál a jelek ilyen helyeken jelennek meg:

 • a végtagon (fityma és fej);
 • a húgycső területén;
 • az anus és a csípő közelében;
 • a herék tartályán.

A fertőzés általában a szexuális kapcsolat során jelentkezik, de a fertőzés továbbadásának egyéb módjait nem zárják ki.

A gyengébb neműek képviselőiben a genitális herpesz megjelenése ilyen helyeken figyelhető meg:

 • a perineum keresztirányú izomzatán vagy a húgycső bejáratánál;
 • kis és nagy szájon át;
 • a vulva és a méh között vagy a méhnyakon;
 • a perineumban, az anus közelében;
 • a csípőre és a fenékre.

A méhnyak kitettségét illetően megemlítik a cervicitisz kialakulását, melyben a nemi szerv szervének ez a része vöröshajlóvá válik a túláramló erek hátterében, és erózióval borítja.

"A betegség visszatérése során a kiütések már jól ismert helyeken jelentkeznek, de sokkal gyorsabban gyógyulnak."

Kenőcsökkel való kezelés

A herpesz kezelése a nemi szerveken valójában csak a tünetek eltávolítását teszi lehetővé, mivel semmilyen eszközt nem fejlesztettek ki a vírus testének teljes szabadságára. A szervezetbe való belépés után a herpeszvírus látens állapota évekig tarthat, és súlyos stresszhelyzetek, fagyás vagy más okok miatt, amelyek az immunitás csökkenéséhez vezettek.

Az öngondoskodás, amelyet sokan szeretnek, csak a betegség újbóli lefolyása esetén megengedett, amikor a beteg már jól ismeri a tüneteket és a gyógyszereket, amelyek megszüntethetik azt. Ha a genitális herpesz előfordulása először fordult elő, akkor jobb, ha a kampányt nem halasztják el a vénorésznek, aki képes lesz kiválasztani a leghatékonyabb kenőcsöket és egyéb gyógyszereket a beteg számára.

acyclovir

A nemi herpesz elleni népes kenőcs az Acyclovir. Ugyanaz a hatóanyag - acyclovir, amely vírusellenes szerekre utal. A vírus DNS-be épül, "hibás", és így megakadályozza az új generációk vírusainak replikációját.

A kenőcs hatóanyaga aktív az ilyen vírusok ellen:

 • herpetikus (Ⅰ, Ⅱ típusú);
 • csirke pox;
 • Epstein - Bár;
 • citomegáliát okozva.

"A külső és lokális alkalmazás mellett az Acyclovir-t orálisan (tabletták) és intravénásan csepegtetik (liofilizálják az infúziót tartalmazó oldat elkészítéséhez)."

Ha a bőrön vagy a nyálkahártyán lévő kenőcsök fertőző fókuszúak, a hatóanyag mérsékelt felszívódása következik be. A kezelést azonnal el kell kezdeni, amint megjelenik a betegség első jele. Alkalmazzon acyclovirt a problémás területekre napi 4-6 alkalommal. Jobb, ha a terméket speciális spatulával kell felhordani, de ha kézzel érintkezik, akkor a manipulációt követően szappannal alaposan át kell mosni.

Gerviraks

Egyes betegek kenőcsöt preferálnak a genitális herpesz kezelésére a Gervirax helyettesítésére. Mindegyik acyclovirt tartalmaz hatóanyagként, de krém. Ez a gyógyszer ugyanolyan farmakológiai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a klasszikus kenőcs ezzel a hatóanyaggal, de az acyclovir tejszínnel való behatolása az érintett területekhez némileg alacsonyabb, mint kenőcs formájában.

A krémet a kóros bőrre is naponta 5-6 alkalommal alkalmazzák. Ha nem hagyja ki a pillanatot és elkezdi a kezelést, amint viszketés, bizsergés vagy bőrpír jelentkezik, csökkentheti a kiütések számát, vagy teljesen megakadályozhatja megjelenésüket. A kezelést 5-10 napig folytathatjuk. A krém, mint általában, jól felszívódik és nem roncsolja a fehérneműt.

panavir

A panavirt a legjobbaknak tekintik az alkalmazás területén. A hatóanyag a burgonya-hajtások tisztított kivonatát tartalmazza. Ez a növényi eredetű növényi anyag képes késleltetni az Ⅰ, Ⅱ típusú herpes simplex vírusok növekedését és szaporodását, ezáltal virális stádiumot okozva.

Biztonságos gyógyszer, mivel nem befolyásolja hátrányosan a felnőtt szervezetet és az embrióra mérgező. De még mindig alkalmazható a szülészeti gyakorlatban, és csak abban az esetben engedélyezett, ha az anya várható előnye meghaladja a gyermek lehetséges kockázatát.

Az alkalmazás módja a Panavir vékony rétegben történő alkalmazását jelenti a bőrön vagy nyálkahártyán, károsodásokkal. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy ez a termék ne kerüljön a szem nyálkahártyájára. Az exacerbáció során napi legalább 5-ször alkalmazzuk a gélt. Legalább a kezelésnek 5-7 napig kell lennie. De ha a klinikai kép nem javul, akkor az orvos egyetértésével folytatható a gyógyszerrel történő kezelés.

A maximális terápiás hatást akkor kaphatja meg, ha az első tünetek megjelenése után kezdi a kezelést (viszketés, bizsergés, bőrpír). Ebben az esetben előfordulhat, hogy megakadályozható a betegség buborékfázisának kialakulása.

oxoline

Egyesek nem veszik észre, hogy az Oxolin Kenőcsöt herpeszre, köztük a nemi szervekre is fel lehet használni. Fő hatóanyaga - a dioxotetrahidroxitetrahidronaftalin (oxolin) virucid hatása van az ilyen mikroorganizmusokkal szemben:

 • influenza;
 • herpetikus fertőzés Ⅰ, Ⅱ típus;
 • adenovírusok;
 • poxvírusok;
 • vírusos szemölcsök.

Az Oksolinovaya kenőcs orrát (0,25%) gyakran a betegek használják, hogy megvédjék magukat a megfázástól. De nem sok ember tudja, hogy az Oksolinovaya kenőcsöt külső koncentrációs felhasználásra is használják - 3%. Az érintett területeket naponta többször kell elkenni.

Az oxolin kenőcs helyileg működik, csökkenti az égést, viszketést és további kiütéseket. A szervezet nem halmozódik fel, és elsősorban a vesék által ürül a nap folyamán. Ez természetesen nem a leghatékonyabb kenőcs a nemi herpesz számára, de ha időben elkezdi a kezelést, számíthat a kedvező prognózisra.

Cink kenőcs

A kenőcsökkel történő kezelés néha kombinálódik. A dermatovenerológusok úgy vélik, hogy a cink-kenőcs nem veszíti el jelentőségét a herpeszvírus elleni küzdelemben. Ez a legjobb az acyclovir alapú gyógyszerek kiegészítése szempontjából. A herpeszérgek megjelenésének első napján a kezelés a gyógykezelés második napjától óránként, óránként váltakozva történik - 4 óránként.

Hatóanyaga - a cink-oxid gyorsan szárad, adszorbeál, kötött és fertőtlenít. Csökkenti a nedvességet a hólyagoktól és enyhíti a helyi gyulladást és irritációt.

"A herpesz kenőcsének különböző kereskedelmi neve lehet, de a legaktívabb hatóanyag sok éven át - acyclovir."

megelőzés

Néha a betegek hallhatók: "Én kenet, én kenet, de nem használható"! Gyakran ez azért van így, mert nem tartják be azokat az elemi szabályokat, amelyek segítenek az állam normalizálódásában. Az elhanyagolt formák hosszú és fájdalmas kezelésének elkerülése érdekében az ilyen ajánlásokat be kell tartani:

 • az immunitás erősítése az egészséges életmód minden elvének betartásával, valamint a multivitamin komplexek és az immunitási stimulánsok időben történő felhasználásával;
 • az általános higiénia betartása - rendszeresen mossa le meleg vízzel és szappannal (ebben az esetben nagyon megfelelő kátrány vagy kénes);
 • a megfelelő ruhanemű viselése - előnyben részesítse a nagy százalékban lévő gyapotot tartalmazó anyagokat a készítményben, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését;
 • Ne végezzen kiütéseket a testen - miután megérintette a nemi szerveket, ügyeljen arra, hogy mosson kezet, mielőtt megérinti a szemet vagy a száját;
 • a szexuális kapcsolatok kultúrája a szexuális kizárást jelenti a kezelés alatt, vagy legalábbis az óvszer használata.

A genitális herpesz gyógyítása örökre lehetetlen. De a megfelelően megválasztott kenőcs segít gyorsan megszabadulni a kellemetlen tünetektől, és hosszabb időre, hogy az ellenséget "hibernációvá" tegye. A legalkalmasabb a komplex herpetikus fertőzés elleni küzdelem.

A herpeszről kenőcsöt választunk az intim zónában, és megtanuljuk használni helyesen

A herpesz fertőzés kezelésének szükségszerűen magában foglalja a kenőcsöket külső használatra. Hatékonyan kiküszöbölik a betegség helyi tüneteit, kellemetlen érzést keltve a betegnek. Csak a szakképzett orvosokat írja fel a beteg kivizsgálása és a helyes diagnózis megállapítása után.

Alkalmazási szabályok

A herpeszkórt kell alkalmazni bizonyos ajánlások után. Íme a lépésenkénti útmutató:

 1. Az eljárást megelőzően a kezeket alaposan mossuk szappannal. A legjobb, ha speciális bőr antiszeptikussal dolgoznak.
 2. A kenőcs használata előtt bőrpróbát végeznek a hatóanyag érzékenységének meghatározására. A könyökre vagy a csuklóra kis mennyiségű köpeny van elhelyezve. Az eredményeket fél óra elteltével értékelik. Ha a bőrpír és más kellemetlen tünetek nem jelentkeznek, akkor biztonságosan használhatja.
 3. A hatóanyagot pamut törlőkendővel vagy pamut törlőkendővel kell alkalmazni, hogy elkerüljék a kezek közvetlen érintkezését vysypnye elemekkel.

Jellemzők: előnyök és hátrányok

A kenőcsök használata a fertőzés első jeleitől kezdve egészen a teljes helyreállításig lehetséges.

Ez az adagolási forma a következő előnyökkel jár:

 • Az olajos alapzat helyreállítja a nemi szervek nyálkahártyáját, ezáltal felgyorsítja a gyógyulást;
 • a genitális herpesz tüneteinek gyors enyhítése: gyulladás, viszketés, duzzanat, fájdalom, égés;
 • a buborékkiütések hatékony eltávolítása;
 • megakadályozza a vysypnyh elemek egészséges bőrterületeken való elterjedését;
 • a javítási folyamatok intenzitásának növelése;
 • szinte teljes hiánya mellékhatások;
 • csökkent a vírus aktivitása.

A hiányosságokból kiderül, hogy nem mindig szerezhető meg egy kenőcs egyszerű használata a fertőzés gyógyítására. Ilyen esetekben szájon át adagolható szisztémás vírusellenes szereket és immunmodulátorokat adnak a terápiához.

A herpesz terápiájának legkedveltebb kenőcsét részletesebben meg kell vizsgálni.

Itt van a lista:

 • aciklovir;
 • Oxolin Kenőcs;
 • Gerpferon;
 • Devirs;
 • Fenistil Pencivir;
 • Alpizarin kenőcs;
 • Viru-Merz Serol;
 • panavir;
 • levomekol;
 • Helepin;
 • Cink-kenőcs;
 • viferon;
 • Mirtopleks.

acyclovir

Ez a kenőcs a legjobb, ha a hólyagok megjelentek. A vékony rétegre a kisülő elemekre kerül. Az acyclovir behatol az epitheliális sejtekbe, támadja a vírus DNS-ét és csökkenti a replikációs funkciót. Már fél óra alatt a betegeket enyhíti az állapot, a puffadás eltűnik, a viszketés eltűnik. Az érintett területeket három óránként kell feltűntetni, különben nem lesz megfelelő hatás. A kezelés időtartama 7-12 nap. Ez idő alatt a kiütések helyén homokok keletkeznek, amelyek meggátolják a vírusrészecskék további terjedését.

A gyógyszer nem alkalmas terhes és szoptató nők számára. Ez annak köszönhető, hogy aktívan behatol a méhlepénybe és az anyatejbe.

A mellékhatások ritkán allergiás reakciót okoznak a bőr viszketésében.

Fontos! Az Acyclovir gyakori alkalmazása a vírus ellenállásának kialakulásához vezet a gyógyszeres kezeléshez. Ezért gyakori relapszus esetén jobb, ha más gyógyszerekkel váltakozhat.

A költségek a gyógyszer alacsony - csak 20-60 rubelt.

Az Acyclovir analógja a Zovirax kenőcs. Az ára magasabb, mint -220-300 rubel.

Oksolinovaya kenőcs

Mindenkinek hozzászokott ahhoz, hogy ez a megoldás az influenza ellen hat. Azonban ez a liniment hatékony a herpeszkibocsátások terápiájában. A terhes és kisgyermekek számára is használható. A kenőcs összetétele magában foglal egy szintetizáló anyagot, melynek virucid hatása van, az oxolin. Elnyomja a betegség kialakulását, és szinte soha nem okoz irritációt a bőrön.

Az Oxolin Kenőcs egyik előnye az alacsony költség.

Becsült ár 35-55 rubel.

Gerpferon

Ez a kenőcs együttes hatással bír. Humán interferont, lidokaint és aciklovirt tartalmaz. Segédanyagok - metil-parahidroxibenzoát és makrogol. A Gerpferon tökéletesen kiküszöböli a gyulladás jeleit, aneszteziálja, aktiválja a helyi védekező reakciót, elnyomja a vírus reprodukcióját.

A gyógyszer felhasználása napi 5-6 alkalommal megengedett, 4 órás időközzel.

A terápia időtartama átlagosan 6-11 nap, a herpetikus elváltozások eltűnéséig.

Fontos! A Gerpferon a genitális herpesz vészhelyzeti megelőzésére használható. Az egyetlen feltétel - a nem védett szexuális érintkezés pillanatától kezdve legfeljebb két óráig halad.

Néha mellékhatás (általában hosszantartó használat esetén) a bőrön történő peeling formájában. Ez nem ok arra, hogy visszavonjuk a gyógyszert, elég lesz csak a dózis csökkentésére.

 • a terhesség és az etetés ideje;
 • túlérzékenység a kenőcs összetevőire.

Az átlagos költség 220-390 rubel.

Devirs

Egy egyedülálló gyógyszer a genitális herpesz kezelésére. Ez kiküszöböli a klinikai tüneteket, gátolja az új vírusok replikációját, felgyorsítja az epithelializációs folyamatokat. A hatóanyag a ribavirin.

Ez a kenőcs terhességben, veseelégtelenségben, a gyógyszer egyéni intoleranciájában, gyermekkorban és serdülőkorban ellenjavallt.

A mellékhatások között allergiás reakciók léphetnek fel (csalánkiütés, exanthema, bőrkiütések), hajhullás.

Az ár 480-550 rubel.

Fenistil Pencivir

A kenőcs fő hatóanyaga a Penciclovir. Jelentős vírusellenes hatása van, és három nap alatt kiküszöböli a herpesz tüneteit. A maximális hatás elérése érdekében a gyógyszert a betegség első jeleire kell alkalmazni.

Más vírusellenes kenőcsökkel ellentétben a gyógyszert két óránként dörzsölik az érintett területeken (kivéve az éjszakai időt).

Nem gyakorlatilag felszívódik a vérbe, és nem halmozódik fel a szervezetben.

A terhes és szoptató nőket a kezelőorvos felügyelete alatt használhatják.

A mellékhatás lehet allergiás reakció csalánkiütés, bőrvörösség és hiperesthesia formájában (túlérzékenység).

A hozzávetőleges költség 280-400 rubel.

Alpizarin kenőcs

Ez egy mangólevélből és penny fűből készült gyógynövény. Jelentős vírusellenes hatása van, megszünteti a gyulladásos folyamatot és stimulálja a gamma-interferon termelését. Ezenkívül az alpisarin antibakteriális hatást fejt ki, és megakadályozza a megjelenő kiütések nedvességét. Bőrösszehúzódásokhoz 5% -os koncentrációjú linimentet alkalmazunk a nyálkahártyák esetében - 2% koncentrációban.

A kenőcsöt naponta 7 alkalommal alkalmazzák. A terápia időtartama akár 30 napig is tarthat, mivel a gyógyszernek nincs ellenjavallata és mellékhatása.

Az ár 70-120 rubel.

Viru-Merz Serol

A hatóanyag aktív hatóanyaga a tromantadin. Kiegészítő komponensek - hidrocellulóz, szorbit, víz, laktóz. Hasonló összetétel biztosítja a hatóanyag teljes felszívódását a bőr felhordása után. Tehát a komponensek gyakorlatilag nem lépnek be a véráramba.

A gyógyszer antivirális hatással rendelkezik, elősegíti a vysypnyh elemek gyors gyógyulását. A Viru-Merz Serol blokkolja a DNS szintézisét és a vírusnak az epitheliális sejtekbe való belépését. Emiatt a gyógyszerekkel szembeni ellenállás nem fejlődik ki. Mind a primer, mind a krónikus herpeszben alkalmazzák. A kenőcs alkalmazási ideje körülbelül 7 óra. Ha a betegség nem akut állapotban van, akkor két nap elegendő a gyógyuláshoz.

A hatóanyagot eddig még nem vizsgálták eléggé, keveset tudunk ellenjavallatáról és mellékhatásairól. Emiatt a gyermekek és a terhes nők használják a Viru-Merz Serol-t, legyenek óvatosak.

Az ár 280-300 rubel.

panavir

Ez a gél, amely burgonyahombák kivonatából készül. Nagyon hatásos a herpesz kezdeti szakaszában. A panavirt a viszketés és égés megszünteti, csökkenti a gyulladást, elősegíti a szövet regenerálódását. De a fekélyes rendellenességek kialakulásának szakaszában ez nem segít.

Az ügynököt az érintett területekre naponta ötször naponta alkalmazzák. A kezelés időtartama átlagosan öt nap, a kellemetlen tünetek eltűnéséig. A fertőzés fejlett formáival hosszú ideig használható, mivel nem addiktív.

A mellékhatások közül előfordulhat viszketés és bőrpír, amelyek gyorsan átjutnak a sajátjukra.

A gyógyszer ára meglehetősen magas, amit a természetes összetétel indokol. Becsült költség 1000 rubel.

levomekol

Ha a herpeszkitöréseket a gén keletkezése kísérte, akkor ajánlatos ezt az antibakteriális kenőcsöt használni. Két hatóanyagot tartalmaz - metiluracil és kloramfenikol. Ennek köszönhetően a Levomekol megöli a kórokozó mikroorganizmusokat, megszünteti a gyulladást. Ezenkívül a liniment elősegíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását.

A gyógyszer jó áteresztőképességű, így a hatása majdnem azonnal megtörténik.

A költség 90-100 rubel.

Helepin

Ez a kenőcs a fitopreparációhoz tartozik. Természetes összetételű, és növeli a helyi immunitást az interferonok indukciójának stimulálásával. A Helepin aktív hatóanyaga kanadai desmodium fű kivonat. A gyógyszer behatol a felső dermális rétegekbe, elpusztítja a herpeszvírust, és megakadályozza, hogy aktívan szaporodjon. A terápiás hatás különösen a betegség kezdeti időszakában nyilvánvaló.

A kezelést 5-7 napig végezzük, az érintett területeket 4 óránként kenni kell egy gyógyszerrel.

A gyógyszer teljesen biztonságos, és nincs káros hatása a szervezetre.

Az ár 200 rubel.

Cink kenőcs

Ezt a gyógyszert számos bőrbetegség kezelésére használják. Szárító, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatása van. Összetételében csak két komponens van - cink-oxid és vazelin. A herpesz esetében a linimentet fel kell használni a feltörő hólyagok és fekélyek, amelyek utánuk. A cink kenőcs abszorbens hatással rendelkezik: folyadékot és cukrokat húz az ampullákból. Ez egy biztonságos megoldás, alacsony toxicitással, amit mindenki jól tolerál.

A költség -16-30 rubel.

viferon

A liniment humán rekombináns alfa-interestont tartalmaz. Segít megnövelni a vírust elpusztító antitestek termelését. Ezenkívül nő a természetes gyilkosok aktivitása, és a sejtek immunisak a herpesz fertőzésre. Az orvosok előírják, függetlenül a betegség korlátaitól. Az ajánlott alkalmazások száma naponta háromszor vagy négyszer.

Az átlagár 140-170 rubel.

Mirtopleks

A kenőcs a mirtuszfa lényege alapján készült. Aktív komponensek - szaponinok, flavonoidok, polifenolok. A gyógyszer gátolja a vírus proliferációs fázisát, és megakadályozza a károsodást. A Mirtoplex-ot az első riasztó jeleknél kell alkalmazni, és a kezelést egy héten belül folytatni kell.

Ez egy biztonságos és alacsony toxikus anyag. Azonban néha allergiás jellegű (égési, bőrpír) megnyilvánulásait okozza.

Becsült költség - 250 rubel.

Ne feledje, hogy a herpeszes kenőcsök hatásosak, bár ezek nem korlátozottak. A vírus belsejének leküzdéséhez szisztémás gyógyszereket kell alkalmazni. Csak ebben az esetben pozitív eredményre számíthat, és megakadályozhatja a fertőzés terjedését.

A genitális herpesz kezelésére más módszereket is bemutatunk ebben a videóban.