Vírusellenes kenőcs Acyclovir: használati utasítás

Az acyclovir antivirális hatású szer, elsősorban a herpes simplex vírus és a zsindelyek kezelésére.

Ez a kenőcs lecsökkenti a kórokozó DNS-szintézisét, a felsorolt ​​betegségeket. Elnyomja a herpeszkitörések új elemeinek megjelenését, csökkenti a szövődmények kockázatát, csökkenti a fájdalmat a betegség akut periódusában, elősegíti a gyorsabb kéregképződést.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt Acyclovir: teljes használati utasítást ezzel a gyógyszerrel, az átlagos ár a gyógyszertárakban, teljes és nem teljes analógok a gyógyszer, valamint az ajánlások az emberek, akik már alkalmazzák a kenőcs acyclovir. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

Vírusellenes szer helyileg alkalmazható.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül az Acyclovir kenőcs formájában? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

Kétféle kenőcs van elkülönítve attól függően, hogy a hatóanyag mennyire koncentrált - a megfelelő aciklovir.

 • 5% - külső használatra használják a rezisztens bőrre és nyálkahártyákra.
 • 3% - a szem mucosa kezelésére.

A kibocsátás legáltalánosabb formája - kenőcs, de a gyógyszer krém, tabletta és oldatos injekció formájában van, de ebben a formában sokkal kevésbé használják.

Farmakológiai hatás

A kenőcs fő hatóanyaga az acyclovir, amely a szintetikus analógok csoportjába tartozik dezoksiguanidina. Ez az anyag a DNS egyik összetevője. Az acyclovir az első és a második típusú herpes simplex vírus ellen küzd, amely nemcsak a herpeszet, hanem a herpesz zostert és a csirke poxot is okozza. A kenőcs mérsékelt aktivitása az Epstein-Barr vírusoknak és a citomegalovírusoknak való kitéve esetén nyilvánul meg.

A bőrön való alkalmazás után az acyclovir kenőcs közvetlenül behatol a mikroorganizmusokkal fertőzött sejtekbe, azaz egy vírusba. A sejtekben az acyclovir kölcsönhatásba lép a vírusok enzimjével, megzavarja a normális fejlődést, és ezzel megszakad a kórokozó mikroorganizmusok megsokszorozódási lánca. A gyógyszer nincs hatással az egészséges sejtekre.

Használati utasítások

Az Acyclovir utasítás szerint a kenőcs a következő betegségek ellen hatékony:

 • bárányhimlő;
 • herpes zoster;
 • keratitis herpesz;
 • a Herpes Simplex herpes simplex 1 és a 2-es típus által okozott fertőző károsodások;
 • krónikus és elsődleges herpesz az ajkak és a nemi szervek nyálkahártyáján;
 • cytomegalovírus elváltozások;
 • amikor a sebészi beavatkozás után a betegek bőrét károsítják;
 • a herpeszvírus károsodásának megakadályozására a bőr és a nyálkahártya betegek számára, akik súlyos károsodást okoznak az immunrendszerben kemoterápia vagy radioterápia következtében.

Ellenjavallatok

Az akiklovirt kenőcs formájában nem írják elő, ha a szervezet érzékenysége a gyógyszer fő összetevőjéhez vagy a segédanyagokhoz nő.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A gyógyszer terhesség alatt történő alkalmazása akkor lehetséges, ha az anya számára nyújtott potenciális előny meghaladja a magzat esetleges kockázatát.

A gyógyszer az anyatejben található anyatejbe jutása után található az anyatejben, ezért a kezelés ideje alatt a szoptatást fel kell függeszteni

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy az acyclovir a kenőcs kezelésére használt a herpes zoster és az ajak a intim területek a nyálkahártyákon és a bőr egyéb területein.

Ajánlások felhasználásra:

 1. A terápiának meg kell kezdenie, észreveheti a kezdeti tüneteket - égő, viszketés, vörösség. Ha herpeszhólyagok már megjelentek, fontos, hogy elkerüljék azok felszakadását, hogy a kezelés alatt ne tovább terjedjen a fertőzés.
 2. A vírus elterjedésének megakadályozása érdekében használjon pamut törlőkendőt vagy kesztyűt is (mindegyik eldobható) a krém alkalmazására.
 3. Az érintett területet és egy kis területet (legfeljebb 5 mm-ig) 4 óránként vékony réteggel borítják, kivéve 8 óra éjszakai alvást.
 4. Átlagosan a fertőző folyamat 5 napon belül megáll, de kiterjedt gyulladással a 10 napos időtartam növekedése szükséges.

Szem kenőcs Az acyclovir 1 cm hosszú szalag formájában kerül be az alsó kötőhártya tasakba naponta 5 alkalommal (4 óránként) a gyógyulásig. A kezelést a gyógyulás után további 3 napig folytatják.

Mellékhatások

A külső kenőcs használata a következő mellékhatásokat okozhatja:

 1. Allergiás reakciók, - csalánkiütés, allergiás bőrgyulladás, homályos látás amikor szóló a kenőcsöt a kötőhártyazsákjába, szemhéj ödéma, szaruhártya-gyulladás, a szemhéjgyulladás, kötőhártya-gyulladás.
 2. A bőrről - viszketés, égő érzés, fájdalom, bőrpír, fokozott kiütés.

Különleges utasítások

Mint az egyik első vírusellenes gyógyszereket, az aciklovir kenőcs hozza a legnagyobb hatást a primer lézió herpesz vírus, ha a kezelés korai megkezdése a betegségben. Mintegy 60% -ánál a kiújuló betegség szenved csökkent immunitás, a háttérben a kialakult fertőzés, így a legjobb hatást bőrgyógyászok írnak immunstimuláns és immunmodulátor együtt acyclovir krémmel.

Alkalmazása során kenőcsöt a kötőhártyazsákjába, lehet, hogy egy átmeneti vakságot, amely hatással lehet a képessége, hogy megfelelően tudják kezelni a járművek és összetett mechanikai eszközök, így, miután elütötte a szemkenőcs acyclovir legjobb várni egy ideig, amíg az eszköz megoldja mielőtt üljön a volán mögé egy autó. Ezenkívül meg kell figyelnie a kiadási időpontot, hogy a gyógyszer lejárati idejét ne használja.

Kábítószer kölcsönhatások

Az Acyclovir kenőcs más vírusellenes szerekkel történő egyidejű alkalmazása szájon keresztül fokozza a kenőcs terápiás hatását.

A kenőcs egyidejű használata az acyclovir tablettákkal növeli a mellékhatások kockázatát a gyógyszer helytelenül kiszámított adagolásával.

Vélemények

Néhány visszajelzést kaptunk az emberektől az Aciclovir nevű gyógyszerről kenőcs formájában:

 1. Mása. A herpesz gyakran, különösen - utána, vagy megfázás idején gyakran zavar. Főként az ajkakon és az orrüregen jelenik meg. Kifejlesztettem egy hatékony kenőcsöt, a gyógyszertárban egy olcsó akiklovirt ajánlottam fel, amelyet az utasításoknak megfelelően rendszeresen használtam, naponta többször kezeltem az érintett területeket. De a várt hatás sajnos nem sikerült -, hogy kenőcsökkel, hogy anélkül, hogy a fertőzés időtartama megegyezik.
 2. Svetlana. A genitális herpesz megismétlődése szinte minden tavasszal és ősszel történik. Ebben az időszakban az orvos által előírt gyógyszereket inni, és egyidejűleg alkalmazni kell az Acyclovir krémet, jól felszívódik és jelentősen csökkenti a kellemetlen érzést.
 3. Lana. Hello mindenkinek! Korábban a herpesz nagyon gyakran gyötrődött meg, csak hidegnek kell lenni, olyanok, mint a neked. az ajkán kiugrik ez a byaka. De az orvos ajánlása után kezdtem használni Herpferont (az Acyclovir szerepel), most már csak 1-2 alkalommal herpeszem van. Általában ez az ősz és a tavasz, érdemes fújni az ajkaidat - bumm. Másnap várakozás - itt van. Vagy idegektől. Csak az alsó ajkán tér ki. Jó kenőcs, és gyorsan segít, 2-3 nap, és minden elment. Nagyon boldog vagyok, azt tanácsolom mindenkinek, hogy ugyanazokat a problémákat próbálja meg! Most a herpesz nem jelent számomra problémát.
 4. Marina. Sajnos, a herpeszvírusnak van és időnként érezni is magát. Korábban az Acyclovir krémet használtam, de rosszul kezdett segíteni. Aztán váltottam egy kenőcsre, amelyben a hatóanyag koncentrációja kétszer akkora. A kenőcs hatékonyan eltávolítja a kiütéseket, és ezért mindig a pénztárcámban van. Örülök, hogy a gyógyszer ártalmatlan, és szinte korlátozás nélkül használhatja. Ráadásul helyi immunitást vált ki, aminek eredményeképpen egy ideig megnyilvánulnak az ismételt megnyilvánulások.

analógok

Az Acyclovir kenőcs legelismertebb és leggyakrabban előforduló analógjai a hatóanyag szerint:

 • Zovirax
 • Tsiklovir
 • Vivoraks
 • Viroleks
 • Gerpesin
 • Lizavir
 • Provirsan
 • Medovir

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tárolja száraz helyen, fénytől védve, gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam 3 év.

Használhatom az Acyclovir-t a szájamban?

Amikor ilyen körülmények között a szájban, mint a stomatitis, herpesz, a bárányhimlő szerek, amelyek lehetnek baktériumok, gombák és vírusok, célhoz kötött komplex kezelés segítségével a gyógyszer Acyclovir. Tekintettel arra, hogy a gyógyszer valamilyen formában kiadás, beleértve a kenőcs, mindegyik érintett a kérdést: „Lehetséges, hogy kenetet a szája acyclovir kezelésére és enyhítésére kellemetlen fájdalmat?”. A cikk segít megtalálni a választ.

A gyógyszer általános hatása

A betegség kialakulásának kezdeti szakaszában hatékonyak a vírusellenes szerek, amelyek közül az Acyclovir a leggyakoribb és legelterjedtebb. A hatóanyagot aktívan alkalmazzák a bőrelváltozások, köztük a szájüreg nyálkahártyájának kezelésére. A gyógyszer felszabadulási formája különböző:

 • 200 mg tabletta;
 • Kenőcs külső használatra 5% és szem számára 3%;
 • Liofilizátum injekciós üvegben injekciós oldat készítéséhez.

Amikor a szisztémás terápia tabletta formájában kerül hozzárendelésre. Az érintett területeket Acyclovir-vel kell elkenni, külső használatra szánják. A herpes elváltozások kezelésére sztomatitisz kezelésére sztomatitist kell alkalmazni a vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatás érdekében. A hatásosságot akkor érik el, ha a gyógyszert a betegség jeleinek megjelenésének első napjaiban alkalmazzák.

Acyclovir hatása:

 • A szájban fellépő új kiütések kockázata csökken;
 • A fájdalom fájdalmát eltávolítják;
 • A szövetek gyorsan gyógyulnak.

Acyclovir kenőcs külső használatra

A kültéri használatra acyclovir rendelkezésre kenőcsök vagy krémek, a százalékos aránya a hatóanyag eljárva Acyclovir korai 5. Tubes gyártott mennyiség 2, 5, 10, mennyiségben alkalmazott bőrkiütés vékonyréteg dörzsölés nélkül be az epidermiszen, általában hozzárendelhető az alkalmazás gyakoriságát Naponta 5 alkalommal. A kezelés időtartama van rendelve a kezelőorvos, és változik 5-10 napig.

A kezelés az első tünetekkel kezdődik:

 • Viszketés a gyulladás helyén;
 • Fájdalmas érzések;
 • Az első bikák megjelenése;
 • Bőrfeszülés és égő érzés.

A kezelés végét legkorábban 2 nappal a gyulladás eltűnése után kell előidézni.

Káros hatások:

Az allergiás reakciók előfordulása esetén a készítményt törölni kell, és az orvosnak orvoshoz kell fordulnia, vagy más gyógyászati ​​készítmény céljára.

Az akiklovirt kenőcs formájában nem írják elő a személyeknek:

 • Terhes nők;
 • Laktáló nők.

Lehetséges az Acyclovir kenőcs kezelésének előírása terhes nők számára, feltéve, hogy az anya egészségügyi előnye lényegesen nagyobb, mint a gyermek egészségi kockázatai.

Alkalmazhatok Acyclovir szájüreget

A szájban levő savak acyclovir kenőcs használata tilos. Az orális nyálkahártyán lévő kenőcs használata nem a következők:

 • A szájnyálkahártya helyi gyulladásos reakciójának veszélye;
 • hányinger;
 • hányás;
 • Fájdalomérzetek az epigasztrikus régióban;
 • hasmenés;
 • Allergiás reakció.

A hatóanyag hatóanyaga, nevezetesen az acyclovir erősen irritálja a száj nyálkahártyáját. A krémben és a kenőcsben is sok ballasztanyag van, amely nem engedi lenyelni. Ezek az anyagok, amelyek a szervezetbe hasonló módon beléptek, a gasztrointesztinális traktus felsorolt ​​rendellenességét okozzák.

Az allergiás reakciók közül leggyakrabban a beavatkozás allergiás jellegére utaló csalánkiütés és dermatitisz található. Esetek azonban több súlyos reakciót összetevői a gyógyszert nem lehet kizárni, hogy a súlyos szövődmények, mint a angioneurotikus ödéma és anafilaxiás sokk.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a használata az orális nyálkahártya nem Acyclovir kenőcs kenetet száj más, hasonlóan hatásos vírusellenes szerek, mint például a Oxoiinsav Viferon gél és kenőcs. A kombinált vinilint a szájnyálkahártya kezelésére is használhatja. Minden formája a gyógyszer csak akkor lehet használni, amelyet az orvos szerint az utasítás az ajánlott adagolás módjától.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Acyclovir - erőteljes szó az antivirális terápiában

Az acyclovir létrejöttét az orvosi világban a vírusos betegségek kezelésében új korszakként érzékelték. Magas szelektivitásának köszönhetően az Acyclovir az alacsony toxicitás mellett az egyik legnépszerűbb vírusellenes gyógyszerré vált.

Mielőtt folytatná az olvasást: Ha hatékony módszert keres a közös hideg, torokgyulladás, mandulagyulladás, hörghurut vagy megfázás megszüntetésére, akkor ellenőrizze a webhely ezen része miután elolvasta ezt a cikket. Ez az információ sok embert segített, reméljük, hogy segítünk Önnek is! Tehát most visszatérünk a cikkhez.

A 21. században az Acyclovir jelezte, hogy a kábítószerek egy egész csoportja sikeresen küzdött a vírusokkal. Annak ellenére, hogy a jelenlegi versenytársaknak vannak előnyei az Acyclovir-hoz képest, az anyavegyületet még mindig széles körben használják.

Az acyclovir hírnevét kétségtelenül hozzáteszi az a tény, hogy a külső dózisformákat recept nélkül adják el. Az OTC csoporthoz tartozás (az angol "Over the Counter" -ről - a számlálón keresztül) ismét bizonyítja a gyógyszer magas biztonságát.

Próbáljuk kitalálni, hogy működik az Acyclovir és mennyire hatékonyak a gyógyszer különböző dózisformái.

A drog a tengerből származik

Kevesen tudják, hogy az Acyclovir hatóanyag természetes eredetű. A Karib-tengeri krizantémából izolált nukleozidok a Karib-térségben élő Cryptotethya Crypta alapját képezték a gyógyszer szintézisének.

Érdekes, hogy ugyanazon karibi szivacsból olyan anyagokat izoláltak, amelyeket egyes rákellenes szerek szintézisére használtak. De térjünk vissza a vírusellenes gyógyszereinkhez.

Az Acyclovir feltalálója az amerikai Schaffer tudós, aki 1979-ben szabadalmaztatta a herpesz új gyógymódját. A gyógyszer vizsgálata során egy másik amerikai, az Elion farmakológus nagy szerepet játszott. 1988-ban a kutató elnyerte a Nobel-díjat az orvostudomány területén, beleértve az Acyclovir tanulmányát is.

Az Acyclovir összetétele és formái

A "Acyclovir" kereskedelmi nevű hatóanyag, valamint számos analógja - acyclovir.

A gyógyszer különféle dózisformákban áll rendelkezésre.

Külső dózisformák

 • Acyclovir szem kenőcs 3% koncentrációval;
 • Krém, a hatóanyag koncentrációja 5%;
 • Acyclovir kenőcs 5%.

Megjegyezzük, hogy a különböző gyártók 5, 10, 15 gramm tömegű kenőcsöt állítanak elő.

Néhány kozmetikai gyártó gyárt Acyclovir-t rúzzsal. Ezek a jogorvoslatok nem vonatkoznak a gyógyszerekre, annak ellenére, hogy még mindig vannak vírusellenes hatásuk.

Szájon át, azaz tablettázott dózisformák

 • Acyclovir tabletta 200 mg;
 • 400 mg tabletta.

Parenterális (injekciós) dózisformák

 • Acyclovir por injekcióhoz 250 mg.

A parenterális formát súlyos vírusfertőzések kezelésére alkalmazzák. Rendszerint az ilyen patológiák kórházi kezelést igényelnek, így az ambuláns betegek általában nem szenvednek injekció formájában.

Krém és kenőcs Acyclovir - van valami különbség?

Ha külső Acyclovir-t vásárol, egyes betegek dilemmával szembesülnek. Az a tény, hogy a gyógyszert azonnal két külső dózisformában állítják elő, a különbség, amely néha még a gyógyszerészek számára is nehéz egyértelműen megmagyarázni.

Ezért valószínűleg itt az ideje megmagyarázni, hogy a krém különbözik a kenőcstől. Tehát a két különbözet ​​közötti fő különbség az alap.

Az olvasók kérdéseire várva azonnal megjegyezzük, hogy az alap egy farmakológiailag inert anyag, amely a hatóanyag egységes és stabil eloszlásához szükséges. Vagyis a kenőcs, krém vagy liniment alapja hiányzik a farmakológiai hatás.

A kenőcs alapja zsíros anyagok, például lanolin, petrolátum és egyéb komponensek. A krémek sokkal kevesebb zsíros anyagot tartalmaznak, ezért a krém néha "puha" kenőcs. A krémben és kenőcsben lévő zsíros összetevők különböző tartalma miatt ezek a dózisformák a farmakokinetikában különböznek, azaz az abszorpció és az eloszlás mértékében.

Így a kenőcsök lassan felszívódnak, és elegendően hosszú ideig tárolhatók a bőrön, fokozatosan eloszlatva. A krém gyorsan felszívódik, és nem hagy olajos nyomokat a bőrön és a ruházaton.

Az Acyclovir krém és kenőcs közötti választás érdemes felmérni azt a felületet, amelyen a gyógyszer alkalmazásra kerül. A nyílt gyulladásos elemek kezelésére általában kenőcs használata javasolt. Két funkciót fog egyszerre végrehajtani: mind vírusellenes, mind hidratáló, megelőzve a gyógyító elemek károsodását.

Ha a bőrkiütések a ruházattal érintkezésbe kerülő testrészeken találhatók, érdemes alacsony zsírtartalmú krémet használni.

Az Acyclovir farmakológiai hatása: magyarázza el az utasításokat

Nem titok, hogy a gyógyszerekre vonatkozó utasításokban gyakran felbukkanó akadály a farmakológiai hatás lényege, és az Acyclovir nem kivétel a szabályok alól. Az átlagos páciens nem tudja könnyen megérteni a komplex biokémiai folyamatokat leíró számos szót. Próbáljuk meg elmagyarázni, hogyan működik a gyógyszer.

Tehát a gyógyszer először behatol a vérbe, majd bejut a vírus által fertőzött sejtekbe. Az Acyclovirre érzékeny vírusok saját enzimet termelnek, amely létfontosságú tevékenységet biztosít, - timidin kináz. Az enzim hatására a gyógyszer enyhe kémiai átalakuláson megy keresztül, ami Acyclovir foszfáttá alakul.

Ebben a transzformált formában egy új anyag beilleszthető a vírus DNS láncába. Miután az ellenség legvadabb áldozatává tette az utat, az Acyclovir olyan felforgató tevékenységeket folytat, amelyek főszabály szerint a győzelemben végződnek. A DNS-ben lévő gyógyszer blokkolja a vírus fő molekulájának további szintézisét, amely genetikai programot biztosít.

Így az acyclovir megállítja az érzékeny vírusok további replikációját (szaporodását).

Az Acyclovir aktivitási spektruma

A vírusérzékeny vírusok közül a herpeszvírus család tagja. Próbálja felsorolni őket, hogy a érzékenység aciklovir: herpes simplex vírus I. típus (HSV-1), II (HSV-2), a varicella zoster vírus A varicella zoster vírus, Epstein-Barr-vírus és citomegalovírus (CMV).

Az Acyclovir ellenállása ritka. Leggyakrabban a gyógyszerekkel szembeni rezisztencia megfigyelhető immunszupprimált betegekben. Ne legyetek megalapozatlannak, hogy osztályozzák magukat ebben a kategóriában, ha évente háromszor megismétlik a herpesz ismétlődését. Vagy minden bolygóról megbeteged.

Általános szabály, hogy a betegek immunonekompetentnym arc szervátültetés után vagy csontvelő HIV-fertőzött, valamint hogy különleges gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszert.

Súlyos immunhiányos vírusok esetén nagyon kis mennyiségű timidin-kináz keletkezik. Ennek eredményeképpen az Acyclovir farmakológiai aktivitását biztosító teljes biokémiai lánc megszakad, és a gyógyszer egyszerűen nem működik.

Herpesvirus mindenütt, vagy Hol származik ez a kellemetlen herpesz?

A világ lakosságának mintegy 60% -a fertőzött a herpesz vírussal. Rendszerint az 1. típusú herpes simplex vírus, amely "hideg az ajkán" okoz, már gyermekkorban fertőzünk meg. A 2. típusú HSV-t, amely egy meglehetősen súlyos betegségért - genitális herpeszért felelős - elsősorban szexuális érintkezés útján terjed. Ezért a fertőzött HSV-2 teljes száma nem olyan lenyűgöző.

A herpeszvírus család széles körben elterjedt és más kártevői. A citomegalovírust a népesség 60% -ával fertőzték meg, annak ellenére, hogy az átviteli útvonal általában szexuális.

A vezető ebben a statisztikában kétségtelenül a Varicella zoster varicella zoster vírus. Végtére is, a banális bárányhimlő a gyermekek majdnem 100% -át érinti. A helyreállítás után a himlővírus az ideg ganglionba kerül, ahol egész életében "alszik". Így kiderül, hogy minden első ember a bolygón fertőzött vírus csirke pox.

Csökkent immunitás, mint az első lépés a herpesz aktiválásához

Azonban, bár egy ilyen ijesztő omnipresence ellenére, a helyzet nem annyira szomorú. A legtöbb esetben az immunrendszer önállóan megbirkózik a herpeszvírusokkal, amelyek látens, vagyis inaktív állapotban maradnak.

De az immunitás csökkenésével a vírusok hamar aktívvá válhatnak, és szükségünk lehet az Acyclovirre.

Mikor következik be? Az immunhiány oka lehet:

Például a serdülők hormonális megváltozása, terhesség vagy szoptatás együtt jár az immunitás csökkenésével.

Ismeretes, hogy a csecsemők és az idős emberek szokatlan immundepresszióban szenvednek.

- patológiai okok, nevezetesen:

 • szervátültetés vagy csontvelő után fennálló állapot;
 • HIV fertőzés;
 • ellenőrizhetetlen diabetes mellitus;
 • rosszindulatú daganatok.

- immunitást csökkentő gyógyszerek (immunszuppresszánsok) alkalmazása.

Rendszerint ezek a pénzeszközök szervátültetés vagy csontvelő-átültetés után, valamint onkológiai megbetegedések kezelésére kerülnek.

Egészséges felnőtteknél az immunitás átmenetileg csökkenhet:

 • rossz minőségű táplálkozás;
 • stressz
 • kemény fizikai munka;
 • hipotermia és egyéb kedvezőtlen tényezőknek való kitettség.

Tehát általában sok lehetőség van a herpeszvírusok aktiválására. Tekintsük külön-külön az Acyclovir alkalmazását minden egyes betegség hatékony vírusellenes szereként.

Acyclovir herpes simplex nyálkahártyák, szemek és szisztémás herpesz kezelésére

Herpes nyálkahártyák, különösen visszatérőek, - meglehetősen gyakori betegség, ami sok bajt okoz. Megjegyezzük, hogy a szájüregi nyálkahártya gyulladása és fogínygyulladása néha a sztomatitist és az ínygyulladást is okozza a HSV-1 aktiválása. Általában könnyű a herpesz-nyálkahártya, egy külső kenőcs vagy Acyclovir tejszín elegendő.

A mérsékelt súlyosságú patológiában általában az orális terápiát az aciklovir 200 vagy 400 mg dózisú tabletta formájában adják a külső dózisformákhoz.

A herpesz súlyos formáit, beleértve a súlyos immunszuppresszióval kialakuló szisztémás herpeszet, kórházakban kezelik az injektálható Acyclovir alkalmazásával.

Tabletták és szemkenőcs aciklovirt kezelésére használják keratitis (szaruhártya-gyulladás) társított herpes simplex vírus, HIV-fertőzött betegekben.

Ezenkívül tablettázott dózisformákat alkalmaznak a HSV által okozott szemészeti megbetegedések megismétlésének megelőzésére immunkompetens felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek esetében. Jellemzően, a gyógyszer javallt betegek a betegség a megelőző 12 hónapban herpeszes blepharitis (gyulladás, a szemhéj), kötőhártya-gyulladás, szaruhártya-gyulladás, szivárványhártya-gyulladás, vagy (iritis).

A HSV kezelésére vonatkozó szokásos protokollok szerint az Acyclovir a herpesz encephalitis (az agy gyulladása) terápiájában választott gyógyszer.

A gyermekgyógyászatban a gyógyszert elsőrendű kezelésként alkalmazzák a veleszületett herpesz újszülötteknél. A betegség megnyilvánulása a szem, a bőr és a szájnyálkahártya elváltozásai, valamint a disszeminált, azaz gyakori fertőzés.

Acyclovir: a genitális herpesz orvoslása

A közeli nazális övezetet érintő lázas herpesz egy kisebb probléma a genitális herpesz megnyilvánulásaihoz képest. A betegség klasszikus tünete a nemi szervek nyálkahártyáján megjelenő apró viszkető bőrkiütés, melynek elemei színtelen folyadékot tartalmaznak.

A genitális herpesz kezelése általában szabályos rendszert foglal magában, amely általánosságban növeli az immunállapotot, és leküzdi a HSV-2 típust. A megfelelő terápia minimálisra csökkentheti a betegség relapsáinak számát. Sajnos egyetlen orvos sem garantálhatja, hogy a genitális herpesz megnyilvánulása örökre elhagyja Önt.

Tehát a tablettákban alkalmazott acyclovir a betegség valamennyi szakaszának kezelésére szolgál, kezdettől a krónikus visszatérő fertőzésig, nevezetesen:

- a genitális herpesz kezdeti epizódjai felnőtteknél és serdülőknél, beleértve a HIV-fertőzött betegekét;

- a genitális herpesz kezdeti epizódjai, proctitis formájában (a végbél gyulladása);

- felnőtteknél és serdülőknél a nemi herpesz ismétlődő epizódjai.

Sok szakértő nemcsak tablettázott Acyclovir, hanem származékai - a Famciclovir és a Valaciclovir tablettákat is ajánlja.

Acyclovir in chicken pox

Az enyhén súlyos bárányhimlő általában nem igényel semmilyen speciális gyógyszert. Még a kreatív napi rajzok a testen, amelyek sok felnőtt annyira szeretik és gyűlölik az összes gyermeket, nagyobb valószínűséggel cselekednek a szülők számára. Végtére is, szinte minden első anya és apa minden második nem lehet nézni nyugodtan a „liszt” borítja sűrű kiütés Csád, egy őrület nyitó színes foltok.

Így a szülők minden reggel bonyolult mintákat rajzolnak. Sőt, a színe ilyen művészeti lehet ragyogó zöld, ha a festéket használunk ragyogó zöld, mérgező vagy bíbor, ha az orvos nem preferálja fukortsin. Egy gyerek, mellesleg talpra teljesen függetlenül, és a klinikai eredmények előre eldöntött ügy - Windmill ítélve.

Ezért, ha az orvos az Acyclovir gyermekeit egy banális, könnyen folyó bárányhimlővel írta fel, érdemes elgondolkodni. Az antivirális szerek vagy származékaik immunkompetens, azaz általában egészséges gyermekek és serdülőkorúak használatának szükségessége rendkívül megkérdőjelezhető.

Bizonyos esetekben azonban a csirkehimlő folyamata különös figyelmet igényel a fertőző betegség orvosától. A betegség átlagos mértékét általában gyengített gyermekeknél rögzítik. A bárányhimlő esetek felnőtteknél - szinte mindig komoly fertőzéssort jelent, amelyet gyakran kórházakban kezelnek modern antivirális szerek alkalmazásával.

Tehát az Acyclovir az első vonalbeli gyógyszer a bárányhimlő kezelésére:

 • gyengített immunitású gyermekek és serdülők;
 • felnőttek;
 • A HIV-fertőzött betegek közül.

Hello gyermekkorától: herpes zoster

Kevesen tudják, hogy mind a csirkehimlő, mind a zsindelyeket ugyanaz a varicella zoster vírus, a Varicella zoster okozza. A vírus, amely az ideg ganglionokban a gyermekkorban szenvedő bárányhimlő után maradt, 40-60 év múlva ismét emlékezteti magát.

A leggyakoribb herpesz zoster vagy herpesz zoster, 60 év feletti időskorban fejlődik ki. Annak ellenére, hogy a betegség, mint a bárányhimlő önmagában is, a fertőző betegségek inkább antivirális és immunmoduláló terápiát használnak. Kérdezed, miért kellene inni extra gyógyszert?

Az a tény, hogy a herpesz zoster gyógykezelése minimálisra csökkenti a komplikációk lehetőségét, ami nagyon súlyos lehet az izombénulásig. Emellett az antivirális terápia hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz, valamint a betegség klinikai megnyilvánulásainak fényességének csökkenéséhez.

Az acyclovir a súlyos vagy gyakori herpesz zoster-betegségben szenvedő felnőtteknél, valamint a HIV-fertőzött betegeknél választott szer. Ezenkívül az acyclovir széles körben alkalmazható herpesz zoster kezelésére felnőttek és normális immunválaszú gyermekek, valamint gyengített betegek esetében.

Fertőző mononucleosis

Az Acyclovir aktivitásával kapcsolatos adatok ellenére az Epstein-Barr vírus fertőző mononukleózisának kórokozójával kapcsolatban a hatóanyag ritkán alkalmazható a betegség kezelésére.

Ez annak köszönhető, hogy az Epstein-Barr vírus önmagában megszűnik, és általában nem igényel különleges kezelést.

Információk a hatékonyságát acyclovir terápia egyszerű, súlyos vagy krónikus fertőző mononukleózis, valamint más megnyilvánulásait hordozók a vírus (pl orális leukoplakia) nagyon ellentmondásos.

Az acyclovir segít a cytomegalovírus fertőzésben

A citomegalovírus prevalenciáját az Egészségügyi Világszervezet adatai szolgáltatják. Azt állítják, hogy a 80 év feletti világ lakosságának 90% -ánál fertőzés szerológiai jelei vannak. Vagyis, ha ilyen szilárd korban élünk, akkor a CMV fertőzés szinte elkerülhetetlen.

És ebben nincs semmi szörnyű. Végül is a betegség, hasonlóan a herpeszvírusok által okozott egyéb fertőzésekhez, rendszerint latens, vagyis klinikai tünetek nélkül. És nem okoz bajt.

A citomegalovírus fertőzés veszélyes, ha először terhes nő fertőződik meg, különösen a terhesség korai szakaszában. Ezután a vírus megtámadja a magzatot, és ez tele van a gyermek különféle rendellenességeinek kialakulásában.

Ezenkívül az immunrendszerünk aktiválásából biztonságosan tárolt CMV felkelhet, ha az immunitás meghiúsul. Ebben az esetben a betegség gyorsan fejlődik és helyes kezelést igényel.

Abban a kérdésben, hogy az Acyclovir segít-e az aktív CMV fertőzésben, nehéz egyértelműen válaszolni. De mindenképpen hatástalan a jelenlegi aktív betegségben.

Ugyanakkor az acyclovir a citomegalovírus fertőzés megelőzésére javallt szervátültetés vagy vörös csontvelő után. Mindazonáltal a gyakorlatban gyakrabban használják a kábítószer hatékonyabb származékait, különösen a választott eszköz a Ganciclovir.

Krém és kenőcs Acyclovir - hogyan kell alkalmazni?

Az Acyclovir külső dózisformáit nagyon biztonságosnak tartják. És mindenekelőtt ez annak a ténynek tudható be, hogy a gyógyszer a bőrön vagy a nyálkahártyákon történő alkalmazása során gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben. És következésképpen nem lép be a szervezetbe, és nincs rendszerszintű hatása.

Van egy szabály a gyógyszerek külső formáinak felhasználására mind gyermekek, mind felnőttek számára. Az Acyclovir 5% -át tartalmazó krém vagy kenőcs rendszeres időközönként ötször naponta kerül az érintett területekre.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kenőcs vagy krém hatékonysága teljesen független a rétegtől, amellyel alkalmazza a gyógyszert. A kenõréteg vastagságának és hatékonyságának közvetlen összefüggésén alapuló vélemény nem felel meg a kritikának. Végtére is, a bőrünk nem egy feneketlen hordó. Csak a hatóanyag szigorúan meghatározott mennyisége szívódik fel a dermisbe.

Ezért a gyógyszerészek figyelmeztetnek arra, hogy krémeket vagy kenőcsöket kell alkalmazni az érintett bőrfelületekre egy vékony réteggel.

Meg kell jegyezni, hogy a külső alakja acyclovir - egy krém és kenőcs, beleértve a szem, kezelésére herpeszes keratitis és blepharitis értékesítik nélkül kapható. A szabad hozzáférésben értékesített OTC szerek magukban foglalják az Acyclovir származékokból származó külső készítményeket is. A leghatékonyabb és legnépszerűbb külső vírusellenes hatóanyagok közül megemlítjük a penciklovir, a Fenistil Penzivir hatóanyagot.

Acyclovir tabletták: farmakokinetikai adatok

A gyógyszerek tablettázott formái nem olyan biztonságosak, mint a külsőek. Ez érthető: mert a hatóanyag belép a bélbe, ahol felszívódik a vérbe.

Ez az axióma teljes egészében az Acyclovirra vonatkozik. Ezért, a kenőcs vagy krém helyett a tabletták megvásárlásához orvoshoz kell rendelni. Ne feledje, hogy csak a kezelőorvos és senki más nem készíthet rajzot a gyógyszer alkalmazásáról.

Az Atsiklovira tabletta elég alacsony biológiai hozzáférhetőségű, ami csak 15-30%. Mindazonáltal a készítmény tökéletesen behatol a szervekbe és testnedvekbe. Ne feledje, hogy sem a vér-agy, sem a placenta akadály nem akadályozza a hatóanyagot. Ez azt jelenti, hogy amikor beadásra Acyclovir behatol a cerebrospinalis folyadékba, és a keringési rendszerbe a magzat, és az anyatejben.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Acyclovir-kezelés ideje alatt bármikor, bármikor, az étkezéstől függetlenül bármikor megteheti. A gyógyszer ugyanabban a sebességgel szívódik fel, függetlenül attól, hogy üres gyomorral vagy sűrű vacsora után ivott-e.

Acyclovir tabletták: standard dózisok a gyermekek számára

Az acyclovir-kezelés rendszere az adott betegségtől függ. Szóval, kitaláljuk, hogyan kell az Acyclovir-t beadni a herpeszvírusos fertőzésben szenvedő gyermekeknél.

Labialis herpesz (a perioralis régió sérülései)

A gyengébb immunitással rendelkező gyermekek számára rendszeres időközönként ajánlott napi 1 gramm Acyclovir alkalmazását, 3-5 részre osztva. A kezelés folyamata a fertőzés súlyosságától függ és rendszerint 7-14 nap.

Herpetikus gingivostomatitis (az orális nyálkahártya és az íny károsodása)

HIV-fertőzött gyermekek súlyos gingivostomatitis ajánlott dózisa 20 mg acyclovir per testtömeg-kilogramm naponta háromszor, a kezelés időtartama 7-14 nap. A gyógyszer maximális adagja az utasításoknak megfelelően 400 mg Acyclovir naponta.

Alacsonyabb dózis immunkompetens, azaz általában egészséges gyermekek esetében: naponta 15 mg testtömegkilogramm. Ugyanakkor az alkalmazás gyakorisága naponta ötször van, és a sztomatitisz vagy az ínygyulladás kezelésének folyamata Acyclovir egy hét.

Szeretném megjegyezni, hogy a szájgyulladás és a fogínygyulladás nem mindig vírusos. Gyakran előfordul, hogy a betegséget baktériumok vagy gombák okozzák. Ezért az Acyclovir orvos ajánlása nélkül nagy hiba, esetleg távoli helyreállítás.

Herpetikus szemfertőzések ismétlődésének megelőzése

Herpetikus blepharitis, keratitis, iritis gyulladásos epizódok esetén 12 évnél idősebb gyermekeknél naponta kétszer 400 mg Acyclovir ajánlott. Bizonyos esetekben az orvosok 80 mg testtömeg kilogrammonként részesülnek, három dózisra osztva.

Az optimális kezelési folyamat még mindig nem tisztázott. Leggyakrabban a kezelés 12-18 hónapig tart.

Immunokompetens, két évnél idősebb gyermekeknél az Acyclovir terápiás dózisa naponta négyszer 20 mg testtömeg kilogrammonként. A kezelés időtartama rövid - mindössze öt nap.

A 40 kg-ot meghaladó testtömegű gyermekek esetében napi négyszer 800 mg Acyclovir-t ajánlunk, ismét 5 napon keresztül.

Az Acyclovirrel végzett bárányhimlő-kezelés a leghatékonyabb, ha a betegség első korai tüneteivel (a kiütés kezdetétől számított 24 órán belül) kezdődik.

Kezdje a kezelést az első kiütés után 48 órán belül.

12 évesnél idősebb, immunokompetens gyermekeknek ajánlott az Acyclovir 800 mg tabletta naponta ötször 5-10 napig történő bevétele.

Acyclovir adagok felnőtteknek

Csakúgy, mint a gyermekek kezelésében, herpesz fertőzésben felnőtteknél, az Acyclovir terápia folyamata a betegségtől függ.

Herpeszkiütés a bőrön és a nyálkahártyákon

A száj és a bőr nyálkahártyáján a bőrkiütés elemeinek lokalizálásakor a dózis 400 mg Acyclovir négy óránként (vagyis ötször egy nap). A kezelés időtartama 1-2 hét.

A herpesz leggyakoribb megnyilvánulásának kezelési rendje - az ajkakra és a perioralis területekre - nagyon egyszerű. Csökkentse a kiütés intenzitását és felgyorsítsa a gyógyulását, napi öt alkalommal 400 mg Acycloviret szedve. A kezelés átlagos időtartama öt nap.

Herpetikus keratitis és egyéb szemészeti megnyilvánulások

A szemészeti megnyilvánulások kezelésére 400 mg Acycloviret alkalmaznak öt alkalommal naponta. A terápiás kurzus sajátossága az időtartam, ami nagyon fontos a visszaesések megelőzéséhez.

A szemfertőzések megelőzése napi kétszer 400 mg acyclovir alkalmazását idézi elő 12-18 hónapig.

- Az első epizód kezelése.

A gyártó ajánlása szerint az első megjelenő kiütések terápiája 200 mg Acyclovir 4 óránként (naponta öt alkalommal) 10 napig.

Azonban a legtöbb szakértő betartja az alternatív rendszert - 400 mg naponta háromszor vagy 200 mg öt alkalommal naponta 7-10 napig. Ha a tanfolyam végén a tünetmentáció továbbra is fennáll, az Acyclovir-kezelés folytatható.

- Többszörös epizódok kezelése.

A szájon át adott acyclovir használatára vonatkozó utasítások szerint a kezelés időtartama 400 mg naponta háromszor, vagy 800 mg naponta kétszer 3-5 napig.

Minél előbb kezdődik a visszatérő genitális herpesz kezelése, annál nagyobb a terápia hatékonysága. Ezért azonnal vegye be az Acyclovir-t azonnal a relapszus első jeleinek megjelenése után.

Felnőtteknél az akyclovir dózisa a bárányhimlőben napi 20 mg / testsúlykilogramm, négy dózisra osztva. A kezelés időtartama öt nap. A terápia hatékonysága a kezelés korai kezdetétől függ. Ezért, ha az első jelei vannak a bárányhimlőnek, el kell kezdeni az Acyclovir szedését.

Az aszkvírir herpes zoster dózisa 800 mg négy óránként 7-10 napig. A kezelést a kiütés megjelenését követő első 48 órán belül el kell kezdeni.

Mikor nem alkalmazza az Acyclovir-t?

Ellenjavallatok krém és kenőcs használatához Acyclovir:

Már említettük, hogy a külső dózisformákat a magas szintű biztonság jellemzi. Ezt megerősíti az a tény, hogy egyszerűen nincs ellenjavalltság az Acyclovir krémet vagy kenőcs alkalmazását illetően. Természetesen, kivéve egyetlen:

1. az Acyclovirre való egyéni érzékenység jelenléte.

Rendszerint az egyéni reakció nagyon valószínűtlen. Ha soha nem tapasztalt allergiát (például allergiás nátha és egyéb tünetek) a gyógyszereken, valamint a vazelin, a lanolin és egyéb kenőcs komponenseken, biztonságosan alkalmazhat külső Acyclovir-t.

Ellenjavallatok az Acyclovir tabletta használatához:

2. a szoptatás időtartama.

Bizonyított, hogy a készítmény tökéletesen behatol az anyatejbe. Ezért az Atsiklovira tabletta tabletta alkalmazása során a laktáció alatt jobb megtagadni.

3. Egyéni túlérzékenység.

Az allergiás reakció valószínűsége kevesebb, mint 1%.

Használhatok acyclovir terhesség alatt?

Az Acyclovir hatását a terhességi folyamatra emberben nem vizsgálták megfelelően. A teljes körű kutatás hiánya nem a gyártó mulasztása, hanem az ilyen tesztek etikai összetevője miatt következett be. Az állatkísérletek azonban megerősítették az Acyclovir negatív hatását a magzatra.

Ezenkívül a forgalomba hozatalt követő vizsgálatok nem mutatták ki ennek a gyógyszernek a mellékhatásait a terhesség folyamán. Ezért az a kérdés, hogy lehet-e kezelni acyclovir terhesség alatt, válaszolni fogunk így: a gyógyszer besorolása B és lehet orvosi felügyelet mellett használható.

Káros hatások az acyclovir kezelésében: mit várhatunk?

Az Acyclovir külső formáinak mellékhatásai

 • helyi reakció.

Nagyon rövidtávú, és az alkalmazás helyén fellépő bőrpír, viszketés vagy bizsergés jelentkezik. Néhány percig magadon halad;

Lehetséges az érzékenyített, azaz érzékeny betegek esetében az esetek kevesebb mint 0,1% -ában.

Az Acyclovir tabletták és injekciók mellékhatásai

nagyon gyakran (az esetek több mint 12% -ában)

gyakran (az esetek 1-10% -ában)

 • hányinger (2-5%).
  Az émelygés valószínűsége sokkal magasabb az Acyclovir nagy dózisú hosszú távú kezelésénél;
 • hányás (a betegek kevesebb, mint 3% -a).
  Hányás esetén értesíteni kell az egészségügyi szolgáltatót. Lehet, hogy át kell váltani az Acyclovir parenterális alkalmazására;
 • Hasmenés (az esetek 2-3% -a).
  A széklet-rendellenességekre adott megfelelő válasz a loperamidot tartalmazó antidiarrhealis gyógyszerek hozzáadása a kezelésre;
 • fejfájás (az esetek 2% -a).
  A fájdalomcsillapítók alkalmazása semlegesítheti ezt a káros hatást.

ritkán (az esetek kevesebb mint 1% -a)

 • hasi fájdalom;
 • hangulati rendellenességek;
 • anémia;
 • csökkent étvágy;
 • szédülés;
 • fáradtság;
 • DIC.

Acyclovir analógjai: mit válasszunk?

Bármelyik, még a legszennyezőbb gyógyszertár is könnyen megtalálhatja az Acyclovir számos analógját. A nagyméretű online gyógyszertárak több tucat generikus gyógyszert kínálhatnak Önnek. Érdekes, hogy a különböző analógok ára kétszer vagy annál is nagyobb mértékben ingadozhat.

Próbáljuk meg felsorolni az Acyclovir legáltalánosabb analógjait:

1. A Zovirax a Glaxo által gyártott legmagasabb minőségű és legdrágább készítmény. A Zovirax mint szemészeti kenőcs, 5% krém vagy tabletta, amely 200 mg Acyclovir-t tartalmaz. Ezenkívül a hatóanyag injekciós por formájában is kapható.

Az orvosok bizonysága szerint a Zovirax az Acyclovir egyik leghatékonyabb analógja.

2. A Virolex egy nagyon jó minőségű és meglehetősen költséges generikus Acyclovir, amelyet a szlovák KRKA gyárt. Vannak szem kenőcs, krém és 200 mg tabletta.

3. Az Acyclovir-Hexal egy demokratikusabb lehetőség, amelyet a német Hexal cég gyárt. Eladva 5% -os krém formájában.

4. Az orosz Synthesis cég által gyártott Acyclovir-Acos készítményt 5% -os kenőcs és 200 mg tabletta formájában mutatják be.

5. Az Acyclovir Acry, amelyet az orosz Akrihin szövetség állít elő, 5% -os kenőcs és 200 és 400 mg tabletta formájában kapható.

6. Az Obolenskoe cég által gyártott "Forte" változat 400 mg Acyclovir tartalmú tabletta.

Meg kell jegyezni, hogy a hagyományosan orosz készítmények meglehetősen magas minőségűek a demokratikus árnyalat ellenére.

És végül emlékezzünk arra, hogy az Acyclovir külső és belső formáinak tárolása szobahőmérsékleten sötét helyen kell, hogy legyen.

A fenti cikk és az olvasók által írt megjegyzések tisztán tájékoztató jellegűek, és nem igényelnek önfogyasztást. Forduljon szakemberhez a saját tüneteit és betegségeit illetően. Ha bármilyen gyógyszert iránymutatásként kezel, mindig használja a csomagban feltüntetett utasításokat, valamint az orvos ajánlásait.

Annak érdekében, hogy ne hagyja ki az új kiadványokat a webhelyen, e-mailben is megkaphatja azokat. Iratkozzon.

Szeretne megszabadulni az orr, a torok, a tüdő és a megfázás betegségeitől? Akkor győződjön meg róla, hogy itt ellenőrizze.

Érdemes figyelni más gyógyszerekre is:

Acyclovir a szájüreg számára

Van egy bizonyos listája a sztomatitis gyermeket szedő gyógyszerekről, és mindegyiknek megvan a maga sajátos akciója. A választásuk és dózisuk a szájgyulladás kiváltó okaitól függ, hiszen a candida, aphthos, bakteriális és herpetikus szájgyulladás saját módján eltérően kezel. Ez utóbbit a sztomatitisz leggyakoribb formájának nevezhetjük a gyermekeknél, és ha valaha orvoshoz kell fordulnia a betegség kezelésével kapcsolatban, valószínűleg az acyclovirt írja fel Önnek. Hogy pontosan megértsük, hogy ez a gyógyszer hogyan segíti a gyermekeket, meg kell vizsgálnia funkcióit és funkcióit.

A gyógyszer hatása

Az acyclovir az antivirális szerek kategóriájába tartozik. Bizonyos dózisokban különösen hatásos a herpesz szimplex vírusokkal szemben, valamint megfosztja a csirke poxot gyermekeknél. Ez a DNS-komponens analógja, és képes blokkolni a víruslánc szintézisét, míg a gazdaszervezet DNS-jén, vagyis az emberi szervezetben ez a gyógyszer nincs hatással. Így az acyclovir kezelés hatékonyan semlegesíti a herpeszet, anélkül, hogy károsítja a gyermek testét. Ennek hatására a szájgyulladás fejlődése és terjedése jelentősen lelassul, és a szervezetnek lehetősége van a betegség leküzdésére.

A gyógyszer gyakorlati hatása a következő:

 • Segíti az új sebek számának csökkentését, és csökkenti a sztomatitis különböző szövődményeinek valószínűségét a gyermekek körében;
 • Jelentősen felgyorsítja a kéreg képződését, és ezáltal a szövetek megújulását és gyógyulását;
 • Az akut fázisban segít a fájdalom és a kényelmetlenség enyhítésében.

A tablettákat és a kenőcsöt az acyclovir nemcsak a kezelésre, hanem egy kis dózisban is alkalmazza a herpesz szájgyulladásának megelőzésére, ha a gyermeknek a betegség visszatérő formája volt. Bár hosszú távú kezelés és gyakori alkalmazás esetén az immunhiányos és a vírus jelenlétében szenvedő gyermekeknél az acyclovir rezisztencia kialakul, ezért használatát nem lehet visszaélni.

Használati utasítások

Az Acyclovir olyan gyógyszer, amely felnőtteknek és gyermekeknek is alkalmas. Figyelemre méltó, hogy nem ajánlott 3 év alatti gyermekeknek adni - egészségükre, ennek a gyógyszernek a hatása nem feltétlenül a leghatékonyabb. A többieknél a felhasználási jelek a következők:

 • Az acyclovir szisztémás kezelésre alkalmas olyan gyermekeknél, akiknél a bőr és a nyálkahártya elsődleges, valamint visszatérő károsodása van;
 • Fertőzés, amely kezelésére használt gyógyszer okozhatja a herpes simplex vírus, herpesz immunhiányos betegségek, valamint a kezelésére és megelőzésére herpes zoster és bárányhimlő, mint már említettük;

A megfelelő használat érdekében ajánlatos alaposan követni a kenőcs vagy tabletta adagolását

 • Csak olyan betegeknél szabad megengedni, akiknél a vesefunkció súlyos megsértése, a hematopoietikus rendszer betegségei, valamint az adott gyógyszerre való túlérzékenység hiánya miatt;
 • Ajánlatos a sztomatitis herpetikus formában történő alkalmazása gyermekeknél, súlyos esetekben gyermekek számára legfeljebb egy évig engedélyezett. Bár az eladó acyclovir tabletták, vélemények azt mondják, hogy a leggyorsabb hatást biztosítja köszönhetően aciklovir a kenőcs, mert ily módon az érintkezik közvetlenül a sérülések.

Hogyan kell alkalmazni a gyermekeket

A legtermékenyebb eredmény érdekében a kenőcs alkalmazása előtt elő kell készíteni a nyálkahártyát.

Kezdetben célszerű a fogat megkenni, majd a szájüreget valamilyen antiszeptikus kezeléssel kezelni: a tengeri tyúkolajat vagy a körömvirágos infúziót használják. A legfontosabb dolog az, hogy ne szedje túl a nyálkahártyát túl erős orvossággal;

Ezután el kell távolítania a száj felszínén kialakult kéregeket. Ehhez egy darab steril géz vagy kötés. A szövetet ujjunkra fújjuk, és szájjal finoman kezeljük őket;

Most a nyálkahártyát le kell engedni, hogy jobban ki lehessen viselni a kenőcsöt;

A pályán később a kenőcs - pontosan kell alkalmazni, biztosítva, hogy az érintett területek teljes felületét eltalálja - mind a fájdalom, mind a perem körül.

A gyermekek adagolását az orvosnak kell kiszámítania, mert a gyermek testtömegétől, nemétől és korától függ. A legalacsonyabb elegendő ahhoz, hogy naponta egyszer alkalmazzon 5-7 napig tartó kezelést.

Egyes, az acyclovirrel egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek növelhetik a kenőcs hatását, ami nem kívánatos, ezért bizonyos gyógyszerekkel való összeegyeztethetőség érdekében konzultáljon orvosával.

Általában véve az acyclovir meglehetősen hatékony gyógymód, melynek mindig a gyógyszeres szekrényben kell lennie a szájgyulladás ismétlődésének esetére. A legfontosabb dolog az, hogy ezt a betegséget herpesz formájában kezeljük.

Hogyan fejti ki hatását az Acyclovir a herpeszes szájgyulladással?

Az orosz polcokon a szájnyálkahártya leghíresebb az Acyclovir. Ez egy vírusellenes gyógyszer, amely alacsony az emberre nézve mérgező, és szelektíven hat a vírussejtekre, megsemmisítve DNS-jét. Segít megbirkózni a betegség akut és visszatérő folyamatával. A hatóanyag nem tartalmaz hatóanyagokat, de az enzim általi expozíció utáni vírusok ellen aktív. A szervezetben acyclovirrythophosphate-ba alakul, elnyomja a vírusok szaporodását, kiválasztódik a vizeletbe.

Az orvosok azt mondják, hogy a gyógyszer kissé elavult, de ha herpetikus típusú szájgyulladás jelentkezik először, akkor képes megbirkózni a vírusokkal. A betegek 60% -ában rezisztencia van - a gyógyszer nem képes elnyomni a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitását, ami szükségessé teszi a hatékonyabb analógok keresését. A plusz gyógyszerek:

 • a kábítószer - tabletta, kenőcs, különböző koncentrációjú krémek, intravénás injekciók széles választéka;
 • alacsony ár, a gyógyszerek olcsóak;
 • jó penetráció a sejtekbe - akár 20%;
 • Gyermeke kezelésére használják óvatosan - terhesség és szoptatás idején.

Kenőcs a szájgyulladásra

A gyógyszertárakban sztomatitisz-gyógyszert szedhetnek kedvező áron, de a leginkább megfizethető kenőcs vagy krém zsír alapon. A herpeszet külsőleg használják, amikor a bőr sérült vagy az ajkak piros szegélye látható - az interneten található fénykép jeleit látja. Ha a gyógyszert megfelelően használják, a kiütések egy héten belül megtörténnek. A nyálkahártyákon alkalmazható, de nemkívánatos, mert a nedves felületen rosszul rögzítették, és a hatóanyagok alacsony penetrációja miatt.

Az acyclovir szájgyulladásban történő alkalmazására utaló jelek a herpesz, és az ellenjavallatok a terhességgel szembeni túlérzékenység a gyógyszerre és a szoptatásra. A kenőcs eltávolítja a viszketést, égést, fájdalmat, kiszáradva a hólyagokat. A mellékhatások közé tartozik a duzzanat, viszketés, szárazság, hányinger és hiperémia. Ha az akció visszaesése vagy a fekélyek súlyos formája, a kenőcs tablettával kombinálva alkalmazható.

Acyclovir tablettákban

A sztomatitisz vagy a herpesz hatékony gyógyszere a gyógyszer tabletta formájában, 200 és 400 mg dózisban. A tabletták szükségszerűen vízzel moshatók, olcsóak. A mellékhatásai:

 • gyomor, belek, hányásig;
 • végtagok duzzanata;
 • általános gyengeség, álmosság;
 • vérzés az orrból;
 • fájdalom a húgyhólyagban, a hát alsó része.

Az Acyclovir használatára utaló jelek

Az Acyclovir szájgyulladásban történő alkalmazásán kívül a felhasználásra utaló jelek:

 • Herpes simplex a szemen;
 • az ajkak és a bőr piros határának vírusának sérülései;
 • akut és visszatérő szájgyulladás;
 • genitális herpesz;
 • herpetikus encephalitis.

Hogyan kell az Acyclovir-t bevenni?

A gyógyszer különböző formákban létezik, amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak. A felnőttek számára ajánlott tabletta és krém használata normál adagban, gyermek esetében, csökken. Ha az újszülött beteg, akkor az intravénás injekciókat írják elő, amelyek hatékonyan ellensúlyozzák a betegség manifesztációit. A gyógyulás ígérete a gyógyszer szokásos bevitele az orvos utasításainak vagy utasításainak megfelelően.

Stomatitis tabletta felnőtteknél

Az Acyclovir sikeres gyógyítására a szájgyulladásban napi 5 alkalommal használatos, és a tanfolyam 5-10 nap. Ha a betegség formája súlyos, 400 mg tabletta egyszerre engedélyezett, de ezt csak orvosával lehet megegyezni. Az orvos vizsgálja a beteget a gyógyszer intoleranciájára a mellékhatások elkerülése érdekében. A gyógymód felhasználható a betegség megelőzésére, ha valaki tudja, hogy hajlamos rá. Ebben az esetben 6 óránként naponta négyszer 200 mg koncentrációjú tablettákat veszünk.

Acyclovir gyermekeknek

Amikor a gyermek betegessé válik, a sztomatitissel kezelt aciklovir a megfelelő kezelés módja lesz. A tabletták 200 mg-os dózisban 2 éves kortól, és a korábbinál fiatalabbak. A krém nem korlátozza az alkalmazást, napi 5-6 alkalommal egyenlő időközönként. A csecsemőknek a hatóanyag intravénás infúziójával van ellátva, amely 8 órás intervallumon keresztül történik. Akár 2 évig, az injekció beadása 10 mg / kg, az idősebb - legfeljebb 250 mg.

Krém Acyclovir a herpesz számára

A sztomatitiszre ható Acyclovir-t az alábbiak szerint alkalmazzák:

 • kenőcsöt vékony réteget adnak a szájüreg érintett területére, napi 5 alkalommal, egységes beavatkozási idő figyelése után - 4 óránként;
 • a kezelést nem végezik több mint 10 napig, de ez az idő elegendő a tünetek teljes eltávolításához, és amíg a kéreg eltűnik.

Az orvosok azt javasolják kezelés megkezdése a gyógyszer a lehető leghamarabb, különösen a betegek, akik szenvednek a krónikus stomatitis - alig egy buborék tervezik, szükséges, hogy kenje a krémet azonnal, hogy a fertőzés nem terjedt tovább, és okozott minimális kárt a szervezetben. A krém vagy kenőcs felhordásához speciális spatulát, pamut törlőkendőt vagy védőkesztyűt kell használni.

Ki ellenjavallt az Acyclovir gyógyszerben?

A jogorvoslat nem biztonságos, ezért az orvosok figyelmeztetik az ellenjavallatokra:

 • A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység;
 • terhesség
 • szoptatás;
 • vesefunkció rendellenességei;
 • öregség.

Acyclovir ára

Arra a kérdésre, hogy mennyi az Acyclovir, a gyógyszerészek különböző módon reagálnak, a költség a gyártótól függ. A külföldi analógok magas árat mutatnak a hazaiakhoz képest, de összetételükben nem különböznek egymástól. A gyógyszer online gyógyszertárban vásárolható meg a következő, közelítő áron rubelben:

 • 200 mg - 100 tabletták;
 • tabletta 400 mg - 150;
 • oldatos injekció - 150;
 • kenőcs 5% - 40;
 • kenőcs 3% - 35;
 • krém 5% - 60;

Videó: Hogyan kell inni az Acyclovir

Vélemények

Időnként a herpesz által okozott szájgyulladás szenved, de már megtanultam, hogyan kell megakadályozni az Acyclovir szedését. Mindig van készletem a tablettákról, amit az első tüneteknél szedek. Segíti a gyors viszketést és irritációt, gyorsítja a gyógyulást.

Az akut szájgyulladás kialakulásának problémája a tengeren eljutott. Jó, hogy egy elfogadható árú Acyclovir kenőcsöt vettem a szokásos herpesz elleni biztosításért. A sebeket naponta 4 alkalommal kenveem, ami nagymértékben megkönnyítette a viszketést és az égést. 5 nap elteltével a betegség nem volt látható.

Ismeretlen okokból kaptam herpes sztomatitist, ami nagyon szerencsétlen volt. Az orvos az Acyclovir-t olcsó tabletta és tejföl adta nekem, de nem segített, csak kellemetlenséget okozott. Kiderült, hogy testem nem érzékeny a hatóanyag aktív összetevőjére, ezért más eszközöket kellett kiválasztanom.

Analgetikumok, antiszeptikumok a szájgyulladásra

Szájgyulladás, a szájüregben súlyos fájdalommal járó betegség, kellemetlen érzés, különösen nagy károsodás esetén, ami megakadályozza a gyermekek és a felnőttek normális étkezését.

A fájdalomcsillapítás érdekében az orvos különböző érzéstelenítő gyógyszereket ajánlhat a szájgyulladásra, hogy enyhítse a kellemetlen tüneteket, és enyhítse a fájdalmat.

Lehet reszorpciós cukorkák, gélek fekélyek kezelésére, permetezők permetezésére a nyálkahártya érintett részén, megoldások az érintett területre történő alkalmazásra.

Antimikrobiális, gyulladáscsökkentő gyógyszerek szájgyulladásra

A traumatikus, bakteriális stomatitis használhatja a következő antiszeptikumok ellen stomatitis, a legtöbbjük összetett készítmények, amelyek mellett antibakteriális, és is rendelkeznek gyulladásgátló tulajdonságokkal, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Szájgyulladásra utaló szerek, amelyek elősegítik a hám gyors gyógyulását

Mert sokkal gyorsabban gyógyult, mint a gombaellenes vagy antimikrobiális, fájdalomcsillapító, vírusellenes gyógyszereket lehet használni olyan gyógyszerek, amelyek a stomatitis elősegítik a gyors sérült szövet regenerációja, hogy van egy sebgyógyító hatása, és lehetővé teszi a legrövidebb idő alatt, hogy megszabaduljon a fekélyek és afta a szájban.

Vírusellenes szerek szájgyulladásra

A sztomatitisz leggyakoribb kórokozója a herpeszvírus, ha ez befolyásolja a szájüregi nyálkahártyát, akkor lehetetlen helyi antiherpetikus gyógyszerek nélkül. Az orvos választhat megfelelő szájgyulladásra szánt gyógyszert, előírhatja az adott kezelést, figyelembe véve a beteg életkorát, a betegség relapszusainak időtartamát és jelenlétét.

Herpetikus szájgyulladás

A betegség oka az immunitás gyengülése. A szájgyulladás ezen formája gyakran a 6 hónapos és 3 év közötti kisgyermekeket érinti. A betegség enyhe, közepes vagy súlyos. Az általánosított típus nemcsak a szájüreget érinti, hanem a gége, a felső légutak, a herpesz terjedhet a szemre, a nemi szervekre. Ezért a kezelést a betegség első tünetei alapján kell elvégezni.

Enyhe formájú szájgyulladás a szájüregben a gyermek megjelenik 2-3 buborék, amelyek egy idő után nyitottak. Fájdalom és égetés evés közben, az íny duzzanata, erózió formájában a hólyagok helyén. A testhőmérséklet 37,5 ° -ra emelkedhet.

Mérsékelt formában a láz 38,5 fokosra nő, a nyálasodás nő. A legsúlyosabb esetekben a hőmérséklet 39 ° -ra ugrik, hányás, hasmenés, szédülés lehetséges. A regionális nyirokcsomók megnövekednek, számos kiütések jelentik az erózió hatalmas területét. A rangok megjelenik a nyelvben, az égben, az ajkak külső oldalán, az arcokban.

Az Acyclovir segít szájüregi károsodásban szenvedő gyermekek herpesz sztomatitisében, milyen formában alkalmazható?

Az Acyclovir farmakológiai tulajdonságai

Ez egy gyógyszer, amely herpeszkiütés kezelésére alkalmazható a bőrön és a nyálkahártyán. Az acyclovir antivirális, antibakteriális, immunstimuláló hatással rendelkezik, felgyorsítja a sérülések regenerálódását. A gyógyszer megakadályozza az új kiütések megjelenését és a lehetséges szövődmények kialakulását.

A gyógyszer hatóanyagai kölcsönhatásba lépnek a herpeszvírus enzimjeivel, elnyomják a patogén sejtek multiplikációját.

A kibocsátás formái

Az acyclovir tabletták, krémek, kenőcsök és ampullák formájában kerül forgalomba. A gyógyszert szájon át (szájon át), topikálisan (kenőcs, krém) vagy intravénásan lehet bevenni.

Tabletták Az Atsiklovir 0,2 g 20 vagy 100 db adagonként állított elő. Az intravénás injekciót a betegség súlyos stádiumában vagy alacsony immunitásában írják fel. A kezelést csak az orvos által a 12 évesnél idősebb gyermekek számára előírt orvosi előírásoknak megfelelően végezzük.

Az acyclovir kenőcs gyulladásos szájgyulladásra gyermekeknél alkalmazzák a külső bőr érintett fókuszaira. A nyálkahártyákat tilos kezelni, mert ödéma és mérgezés kialakulhat. A kenőcs 5 g-os, 50 mg-os dózisú cső formájában kerül kibocsátásra.

Alkalmazási szabályok

A tablettákban lévő gyógyszert 5-7 napon át naponta 5 alkalommal kell bevenni. A dózis kijelöli a résztvevő orvos-gyermekorvost, figyelembe véve a gyermek korát, testsúlyát, a sérülés mértékét, a betegség stádiumát. Ellenjavallt gyermekek 3 hónap alatt.

A tabletta terápia 5 napig tart. A krém és a kenőcs külsőleg 5-10 napig kerül alkalmazásra, a sérülést és a környező szöveteket kezelve.

A gyógyszert naponta 5 alkalommal alkalmazza. Kenőcs Acyclovir gyorsítja a kiütések gyógyulását, enyhíti a viszketést és az égést.

A gyógyszeres kezelés mellett több folyadékot kell inni, megfigyelni kell egy olyan étrendet, amely kizárja a savas, édes, akut, sós ételeket. Az ételek és italok melegek.

A szájüreg antiszeptikus kezelését naponta 5-6 alkalommal kell elvégezni. Ehhez használjon Furacilin oldatot vagy gyógynövényeket. Ha a gyermek kicsi, és nem önállóan öblítse ki a száját, az anya kell csavarja ujja steril gézzel, nedvesítsük antibakteriális szer és finoman dörzsöljük a teljes száj gyerek.

A lázcsökkentés érdekében vegyük le a lázcsillapítót, és az altatás segít a fájdalom enyhítésében.

Mellékhatások

Az Acyclovir tabletta beadása során lehetséges mellékhatások kialakulása:

 • allergiás reakció;
 • hányinger;
 • hányás;
 • székletzavar;
 • fejfájás;
 • csalánkiütés;
 • kenőcsök okozhat bőrszínt;
 • ha az intravénás injekció megsérti a májat.

Ellenjavallt kezelés az Acyclovir aktív összetevőinek egyéni intoleranciájának jelenlétében.

A herpesz szomatitis megelőzése

A herpesz vírussal fertőzött személy továbbra is fertőzés hordozója az életnek. A betegség külső megnyilvánulásait, a rossz közérzetet a szervezet védő erejének éles csökkenésével fordítják elő. Ezért a visszaesés megakadályozása érdekében meg kell erősíteni az immunitást, kerülni kell a beteg gyermekekkel való érintkezést, mivel a szájgyulladás fertőző betegség. Fontos, hogy rendszeresen törődjünk a gyermek szájüregével, megelőzve a nyálkahártya sérülését.

A hatékony kezeléshez gyermekgyógyászati ​​konzultációra van szükség. Ön nem gyógyíthat, nem szedhet gyógyszert csak az orvos által előírt módon, miután meghatározta a betegség pontos diagnózisát és állapotát.

Az "Acyclovir" összetétele és formája

A népszerű kenőcs hatóanyaga az acyclovir. Ahogy segédanyag komponensként használt csirke olaj, tisztított víz, emulgeálószer №1, makrogol 400, propilén-glikol és a propil-parahidroxi. Miután áttekintette a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat, megtudjuk, hogy a lejárati dátum 2 év. A lejárati dátum végén az Acyclovir tilos.

A gyógyszert az Acyclovir gyógyszertárakban olyan gyógyászati ​​formában értékesítik, mint kenőcs, tabletta és injekciós por. A beteg specifikus betegségétől és egyéni jellemzőitől függően a gyógyszer ilyen vagy ilyen formáját írják elő.

A gyógyszer alkalmazási területei

A gyógyszert széles körben alkalmazzák a cytomegalvírus és a herpeszvírus által okozott betegségek kiküszöbölésére. Az Acyclovir alkalmazásával bármely vírusos betegség gyorsabban halad. Az orvos a következő betegségekre írhatja fel a gyógyszert:

 • herpetikus szájgyulladás, amely gyermekkorban gyakori - 1-5 év;
 • Herpesz torokfájás, amelyet gyakran a gyermekek is érintettek;
 • légúti cseppecskék által közvetített adenovirális kötőhártya-gyulladás;
 • herpesz.

A gyermekek és a felnőttek szájgyulladásának gyógyszereinek oktatása

A szomatitis kezelése az Acyclovir-ben szenvedő gyermekeknél nem különbözik a felnőttek felnőtt betegségének felszámolásától. A gyógyszer terápiás célokra történő alkalmazása intravénás injekciók és / vagy kapszulák alkalmazását foglalja magában.

A gyógyszer adagolását a kezelőorvos írja elő, aki előzetesen megvizsgálja a pácienst, és további laboratóriumi vizsgálatokat rendel hozzá. Ezenkívül figyelembe veszik a páciens egyéni jellemzőit, és ezután a hatóanyagot beadják. Az Acyclovir alkalmazása felnőttkorban vagy szájgyulladásban szenvedő gyermeknél az alábbi ajánlásokat tartsa be:

 • a krém formájában lévő gyógyszer nem eshet a száj nyálkahártyájára;
 • a terápia időtartama legalább 5-10 nap, azonban az időtartamát sem lehet meghaladni;
 • A kenőcs felszínét antiszeptikus kezeléssel kell előkezelni;
 • A kábítószer alkalmazásával több vizet kell inni, sót kell adni, fűszeres és zsíros ételeket;
 • Az Acyclovir folyamata hatékonyabb lesz, ha a sztomatitis, a herpesz vagy más vírusos betegségek kialakulásának korai stádiumában szedik a gyógyszert.

Orális adagolású tabletták

Szájgyulladás gyakran előfordul gyermekkorban. A gyógyuláshoz különböző gyógyszereket használnak, beleértve az Acyclovirt. Nem használható kenőcsök és krémek formájában, hanem tabletták formájában is. A fogorvosok tanácsot adnak a gyakori szájüregi gyulladás ellen, hogy tablettákat szedjenek - nagyobb hatékonyságot mutatnak, mint a helyi gyógyszerek.

 • Ha a kábítószert a sztomatitis fő terápiájaként írják fel egy 3 éves gyermek számára, az adag 100 mg.
 • A 7 éves kor alatti gyermekeknél 200 mg gyógyszeradagot kell beadni. Egyetlen dózis növekedése akkor jelentkezik, amikor a betegség súlyos formában van.
 • Felnőtt gyógyszer naponta ötször 200 mg-ot ír elő.

Kenőcs külső használatra

Az Acyclovir kenőcs és krém részeként nagy mennyiségű zsír van, ezért kizárólag külsőleg használják. Ha szájjal szembe kerül a szájjal (pl. Szájgyulladás ellen), akkor ez semmilyen hatással nem jár. Ezt azzal magyarázza, hogy a kenőcs a zsíros bázison keresztül csúszik le a nyálkahártyáról, és nem áthatol rajta. A herpesz kezelésére a hatóanyagot naponta 4-5 alkalommal alkalmazzák az érintett területeken.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Acyclovir alkalmazásának fő ellenjavallata az acyclovirra vagy a valaciklovirra gyakorolt ​​túlérzékenység, a gyermekek életkora legfeljebb 3 év. Ha egy olyan beteg, akinél a vírusos betegség kezelésére ezt a gyógyszert felírták, vesebetegséggel jár, akkor erősen ajánlott az ilyen terápia eldobása. Mint említettük, a kenőcs készítményt nem szabad alkalmazni a száj, a szem és a hüvely nyálkahártyájára.

Bár a gyógyszert még kisgyermekek számára is fel lehet használni, annak alkalmazása nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. Az Acyclovir tabletták formájában történő bevételének időszakában a következő mellékhatások fordulhatnak elő:

 • hányinger;
 • hányás különböző bőségben;
 • laza széklet;
 • fejfájás;
 • bőrkiütés a testen;
 • szédülés.

A fenti tünetekkel szembesülve a gyógyszerrel történő kezelés alatt meg kell szakítani a kezelést. A vírusos betegség további kezelését orvosnak kell elrendelnie.

Alkalmazás terhesség és laktáció idején

Kevesen tudják, mennyire veszélyes a várandós nő a herpesz megszerzésére. A herpesz miatt a vetélések gyakran előfordulnak mind a terhesség korai, mind későbbi szakaszában. Ennek eredményeként a betegség megjelenik magzati patológia, kimaradt az abortusz, stb Zabolev herpesz helyzetben nő kell utalni futnak az orvoshoz, aki felírt a hatékony terápia. A herpesz terhesség alatt gyakran alkalmazzák az Acyclovir-et.

Az öngyógyszert azonban nem lehet elvégezni, negatívan befolyásolhatja a gyermeket. A terápiás kurzust és az adagolást egy orvos írja fel, aki ellenőrzi ezt a folyamatot. A terhesség alatt alkalmazott gyógyszeres kezelés indokolt, ha a jövendő anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​potenciális kockázatot.

A szoptató anya, aki vírusos megbetegedéssel találkozott, elkezdheti a kezelést a gyógyszerrel. Az ismertetett hatóanyagot csak intravénás beadással szabad alkalmazni, a gyógyszer más formái nem kívánatosak, mivel károsíthatja a baba egészségét. Maga a gyógyszer, adagja és kezelési sorrendje a kezelőorvos által előírt. A gyógyszeres kezelés megköveteli a szoptatás ideiglenes megszakítását.

Kábítószer-analógok

Miután tanulmányozta az Acyclovir hatóanyag használatára vonatkozó utasításokat, megértheti, hogy szinte minden gyógyszertárban könnyen vásárolható. Ha bármilyen okból kifolyólag a gyógyszertárban lévő gyógyszer nem áll rendelkezésre, megvásárolhatja annak analógját. Az Acyclovir analóg gyógyszerei általában csak az árban különböznek egymástól. A gyógyszer analógjai közül a következő gyógyszerek kerülnek elosztásra:

 1. Zovirax;
 2. Viroleks;
 3. Az aciklovir-Agos;
 4. Az aciklovir-hexán;
 5. Az aciklovir-Forte.