Acyclovir a herpesz megelőzésére

Acyclovir a herpesz megelőzésére

Acyclovir a herpesztől

Az acyclovir egy antivirális gyógyszer, amelynek egy tablettája kétszáz, négyszáz vagy nyolcszáz milligramm aciklovirt tartalmaz. A gyógyszer nem csak tablettákban, hanem kenőcs, krém vagy intravénás alkalmazásra is alkalmas. Vessünk egy pillantást az acyclovir alkalmazására a herpeszre.

Az acyclovir a tisztított nukleozid szintetikus analógja. Teljesen az első és a második típusú herpesz szimplexével, valamint a herpesz zoster vírussal szembesül.

A herpeszről származó acycloviret különböző dózisokban alkalmazzák attól függően, hogy vannak-e védő ellenanyagok a páciens testében vagy még nem. Ha az elsőben herpesz van, akkor a szervezetnek még nincs ellenanyaga ennek a vírusnak, így a dózisnak többnek kell lennie. Ha a betegség ismétlődik, a dózis kisebb lehet, és a kezelés folyamata is lerövidül.

A betegség kialakulásának megismétlődésének megelőzése érdekében az aszketszirint a herpesztől naponta és hosszú ideig kell bevenni. A gyógyszer szedésének időpontjában a herpesz új megnyilvánulásai nem zavarják Önt.

Az acikloviret naponta ötször legalább öt napig kell bevenni.

Az aciklovir herpesz adagolása:

A gyermekek két évesek, a herpesz szimplex kezelésére napi öt alkalommal napi egy tablettát kell inni. A herpes zoster kezelésére naponta öt alkalommal négy tabletta ajánlott;

Profilaktikus célokra az acyclovir tablettát naponta négyszer vesznek fel;

A két éves korig beadott csecsemőknek felnőtt adag felét kell adagolni;

A gyógyszert öt napig kell itatni, és teljesen fel kell nyerni a herpesz zosterből, a gyógyszert további három nappal a gyógyulás után be kell itatni;

Az acyclovir intravénásan csak felnőtteknek és tizenkét éves korú gyermekeknek adható be. Az adag naponta háromszor nyolc milligramm kilogrammonként naponta háromszor;

Gyengén immunitású és övsömörű betegek esetében az acyclovir adagja nyolc milligramm testtömegkilogrammonként nyolc óránként. A hatóanyag intravénás beadásához 10 ml sóoldatban kell hígítani.

A mellékhatások bőrkiütés, émelygés, hányás, hasmenés, bél kólika, fejfájás, krónikus fáradtság szindróma, álmosság formájában nyilvánulnak meg.

A herpeszről származó acyclovir ellenjavallt, hogy inni igyon azoknak, akik allergiásak a készítmény összetételére. Ha a páciens csökkent a védettségét a gyógyszerrel való ismételt kezelés során, a herpeszvírus ellenállását acyclovirre fejlesztette ki.

Mivel az acyclovir kiválasztódik a tejjel, nem ajánlott inni a szoptató anyáknak. A terhesség alatt az is jobb, ha tartózkodik a használatától.

Ha a kenőcs acyclovirt kívánja használni, akkor a sérült bőrre négy óránként öt alkalommal kell alkalmazni. A kezelés időtartama legfeljebb tíz napig.

Most már tudod, hogyan kell az acyclovirt használni a herpesztől. Mindig legyen egészséges!

Acyclovir Herpes - Kérdések és válaszok

Injekciót inni a herpesz megelőzésére?

1. vendég | | 04.01, 12:36:19 [3124745867]

Igen, én iszom, és igaza van. Ha a vírus gyakran ismétlődik a rakéták és egy tényező-provoker ismert, például egy hónap vagy súlyos hipotermia, stressz, akkor meg kell inni. Drink Valtreks, könnyedén hordozom az Acyclovir-t és naponta kétszer iszik. Tehát nekem nyugodtabb, jobb, mint hogy megjelenjen egy labióval, majd egy fájdalmas spekulációval.

2. A bukott angyal | | 04.01, 12:49:09 [2418002172]

Nem, csak banki egészség vagyok, megpróbálok elkerülni azokat a helyzeteket, amelyek után rendszerint mászik

3. vendég | | 04.01, 13:01:06 [3282456533]

Nem iszom, nincs herpeszem.

4. egér szürke | | 04.01, 13:27:30 [4023694331]

Nem iszom. herpesz, még mindig, és nem fog kijutni (miután megfázás történt). de a test még mindig saját, bennszülött, és még egyszer szánalom mérgezni.

A Woman.ru webhely felhasználója megérti és elfogadja, hogy ő teljes mértékben felelős minden olyan anyagért, amelyet részben vagy egészben közzétett a Woman.ru szolgáltatás felhasználásával.
A Woman.ru webhely felhasználója garantálja, hogy az általuk benyújtott anyagok elhelyezése nem sérti harmadik felek jogát (beleértve, de nem kizárólagosan a szerzői jogokat), nem károsítja becsületüket és méltóságukat.
A Woman.ru webhely küldő anyaga tehát érdeklődik a weboldalon való közzétételük iránt, és hozzájárulását adja a Woman.ru honlap szerkesztőinek további felhasználásához.
A site Woman.ru minden anyaga, függetlenül a weboldalon történő közzététel formájától és dátumától, csak a szerkesztői oldal beleegyezésével használható fel. A Women.ru oldalról származó anyagok sokszorosítása a szerkesztőség írásbeli engedélye nélkül lehetséges.

A szerkesztők nem felelősek a hirdetések és cikkek tartalmáért. A szerzõk véleménye nem egyezõ a szerkesztõi szempontból.

A Szexben feltüntetett anyagok nem ajánlottak 18 év alattiaknak (18+)

Amikor meglátogatja a woman.ru-t, elfogadja a Woman.ru weboldal használati feltételeit. t.ch. és a cookie-khoz kapcsolódó részben.

Online közzététel Woman.ru (Tanúsítvány a média EL № FS-77 - 65950 kiadta Roskomnadzor 2016. június 10).

Acyclovir a herpesztől - a gyógyszer megfelelő használata

A herpesz meglehetősen gyakori vírusos betegség. Sokan ezt a „közönséges nátha”, mert a jellegzetes sebek jelennek meg az alacsonyabb immunitást, amely következtében fordul elő kihűlés. Ez a betegség fertőző, amelyet a levegőben lévő cseppek továbbítanak. Amint megjelenik a betegség első tünetei, azonnal el kell kezdeni a kezelést, és a helyreállítási folyamat késhet.

Kenőcs Acyclovir

A herpesz fertőzés után egy inkubációs idő jelentkezik, ami néhány naptól két hétig tarthat. Általában ebben az időben nincsenek a betegség tünetei. De amint vannak jellegzetes buborékok az ajkán, azonnal meg kell kezdeni a kezelést.

A legtöbb ember szívesebben kezeli az Acyclovir-t. A tablettákat ritkábban használják, és ehhez néhány egyszerű magyarázat található:

 • A kenőcs lehetővé teszi a bőr érintett területeinek megfigyelését;
 • Elpusztítja a vírust és csökkenti annak terjedésének kockázatát;
 • Sokan hajlamosak arra gondolni, hogy ártalmas az ital tabletták, és köszönhetően egy pontosan kenőcs, a kenőcs sokkal természetes és hatékony.

Meg kell jegyezni, hogy ha a beteg gyakran visszatérő herpeszről van szó, akkor a kenőcsöt azonnal fel kell használni az inkubációs időszak után, amint az ajkakon lévő betegség tünetei megjelennek.

Acyclovir - a herpesz gyógymódja

Mielőtt a bőr érintett felületére kenőcsöt adna, gyengéden nedvesítse meg meleg vízzel. Ezután egy vékony réteget kell kenéssel egy vattacsomóval három óránként alkalmazni. Általában a kezelés időtartama körülbelül 5 nap. A kezelés során a következő ajánlásokat kell figyelembe venni:

 • Kerülje a kenőcs érintkezését a szemen;
 • Nem szúrhatja ki a sebét a szájába, csak az ajkán;
 • Ha a kenőcs véletlenül bejut a szájába, semmi szörnyűség nem fog bekövetkezni, nem szabad cselekedni, kis mennyiségben nem veszélyes az egészségre.

Ha a beteg a herpesz közelében található, akkor a kezelést feltétlenül orvos felügyelete mellett kell elvégezni. Ellenkező esetben egy személy teljesen vagy részlegesen elveszítheti a látását.

Acyclovir tabletták

Napjainkig számos különböző gyógyszer van a herpesz kezelésére. De sokan szívesen küzdenek ezzel a vírussal egy időben tesztelt Acyclovir gyógyszerrel. Nagyon népszerű, mind az orvosok, mind a betegek körében.

Ha a "hideg" az ajkakon rendszeresen megjelenik, akkor orvoshoz kell fordulnia. Ilyen esetekben az aciklovir tablettákat általában herpeszre írják fel. A kezelést azonban orvos felügyelete mellett kell elvégezni. Segít a kábítószer adagjának helyes kiszámításában és a használat időtartamában.

Gyakran előfordul, hogy néhány nappal azután, hogy a gyógyszeres kezelést követően a szájon átesik a sebek, és a betegek nem szedik a gyógyszert. Ennek eredményeként kiderül, hogy a kezelés folyamata nem lesz teljes. Az ilyen emberek általában bizonyos idő elteltével a betegség visszaesése, és már ebben az esetben a betegség sokkal nehezebben kezelhető.

A herpesz Acyclovir-kezelést megelőzően az orvosnak tájékoztatni kell a kompatibilitást ellenőrző gyógyszerekről. Az egyéb gyógyszereket az orvos engedélyével nem szabad más tablettát injekciózni, mivel mindenféle szövődmény keletkezhet. Nagyon fontos, hogy az orvos tisztában legyen a páciens krónikus betegségeivel, hogy amennyiben be tudja állítani a gyógyszer adagját. Érdemes felidézni, hogy mielőtt inni ezeket a tablettákat, olvassa el az utasításokat, mert vannak ellenjavallatok.

megelőzés

Bizonyos, sokan egyetértenek azzal a kijelentéssel, hogy minden betegség könnyebben megakadályozható, mint kezelni. A betegség időben történő megelőzése segít feloldani a herpesz kellemetlen tüneteit. Annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg, vagy ne okozzanak visszaesést a betegségben, csak az orvosok által kidolgozott egyszerű ajánlásokat kell követni.

 1. Kiváló megoldás az ajkak kitörésének megakadályozására vakcina. Ezt háromévente kell elvégezni, így elkerülheti a betegség fertőzését vagy visszaesését.
 2. A betegség megelőzésére az orvosok előírják a páciensnek bizonyos gyógyszereket, amelyeket rendszeresen kell bevenni. Minden beteget egyedileg választanak ki.
 3. Fontos a higiéniai alapszabályok betartása.
 4. Általában a kiütések az ajkán jelennek meg, amikor az immunrendszer gyengül. Mindenféle betegség megelőzéséhez az egészséges életmódot kell vezetnie, egyenesen kell enni és többet kell tennie, akkor minden betegség el fogja kerülni Önt.

A herpesz kezelése a betegség kezdetén a leghatékonyabb, közvetlenül az inkubációs időszak után. Ne késleltesse az orvos látogatását, ne felejtse el, hogy minél korábban elkezdi a kezelést, annál gyorsabban megszabadulhat a betegség kellemetlen tüneteitől.

Acyclovir a herpesz megelőzésére

Acyclovir herpeszvírusok kezelésére és megelőzésére: hogyan kell inni, használati utasításokat

A bolygónk lakosságának közel 90% -a él a herpeszvírus testében. A leggyakoribb forma mellett van egy másik - nemi szerv. A megnyilvánulások sajátosságai miatt sok gondot és sok kellemetlenséget okoz. Teljesen megszabadulni a herpesz nem lehetséges, akkor a testben marad, de megbirkózni annak súlyosbodása és a visszaesés megelőzésére is lehetséges, a gyógyszer Acyclovir. Mi ez a gyógyszer és hogyan kell megfelelően alkalmazni?

A herpesz mindig hatással van a bőrre vagy a nyálkahártyákra, és számos vírusa van. Ha az első jelek nem kezdenek kezelést, akkor nehéz lesz megszüntetni őket, ez sokáig tart. A herpesz betegségének leginkább kellemetlen formája genitális, a HSV-2 okozza, és szexuális úton terjed. A megnyilvánulás gyakoriságának megfelelően a herpesznek ez a formája második helyet foglal el.

Amikor a herpesz vírus a testben ülepedik, örökre ott marad. Közvetlenül a fertőzés után a herpesz különböző betegségekkel kezd megnyilvánulni:

 • a bejáratnál, hogy a hüvely a nyálkahártyára, valamint a falakon az ő szeméremtest, néha a belsejében a comb, fenék hólyagok kezdenek megjelenni;
 • bõvülnek és egyesülnek;
 • fokozatosan a hólyagok kezdik felszakadni, és helyükön süllyedő sebek keletkeznek;
 • A sebek fájdalmas érzeteket keltenek, és ezzel párhuzamosan viszketést is okoznak.

Néha a betegség majdnem tünetmentes. Leggyakrabban sok genitális herpeszes beteg nagyon fájdalmas érzést kelt. Érezhető kellemetlen érzés tapasztalható, ami a vizes hólyagok, a bőrfelszín fekélyeinek és a nemi szervek nyálkahártyájának megjelenése miatt nyilvánul meg. Az ilyen megnyilvánulások után más egészségügyi problémák jelentkeznek a betegeknél:

 • a immunitás és a szaporítószervek gyengülése;
 • a félelem érzése, az új recidivástól való félelem;
 • meddőség.

A genitális herpesz nagy veszélyt jelent a várandós nők számára, mert szövődményeket okoz, és magzati fejlődés patológiájához vezet. A születéskor a baba fertőzhető.

Teljesen megszabadulni a vírustól, még a különböző kezelési módszerek alkalmazása nélkül is lehetetlen. Van azonban egy hatékony gyógyszer, amely enyhítheti a kellemetlen tüneteket, és a relapszusok rendkívül ritkák. Ezek a gyógyszerek közé tartozik az Acyclovir - olyan gyógyszer, amely sikeresen kezel különböző vírusokkal.

Hogyan működik az Acyclovir?

A gyógyszer részeként létezik egy szintetikus változat az anyagnak, amely képes a herpesz vírus DNS-szintjének blokkolására. Emiatt csökken a vírus aktivitása. Acyclovir-t több dózisformában állítják elő:

Amint a hatóanyag belép a vérbe, azonnal megkezdi a cselekvést, elterjedt az összes szöveten. A gyógyszer elnyomja a fertőzést a bőr és a nyálkahártya felületén, valamint a sejtek szintjén. Ez a beavatkozás nem teszi lehetővé az új hólyagok kialakulását a felületen. Azok, amelyek már kialakultak, nem terjednek tovább, és szinte nem okoznak fájdalmat. A testen már meglévő sebek vékony héjjal borítják és gyógyítják.

Acyclovir fő hatóanyaga természetes eredetű. Nukleozidokat használtak fel a Karib-tengeren élő karibi szivacs által kibocsátott készítmény szintézisének létrehozására.

A gyógyszer a vírus elnyomásán túl erősíti az immunrendszert. A belső vételnél nem károsítja a szervezet sejtjeit, csak a vírusok genetikai anyagát befolyásolja.

Mikor kell a kábítószert használni?

A herpeszet az Acyclovir alkalmazásával kezelni kell a betegség első jeleivel. Az ilyen kezelés hatékonyabb lesz. Kezelésre, orális és kenőcstablettákra általában helyileg alkalmazható krémeket használnak. A vírus bonyolult kezelésére a gyógyszerek bevitele kívülről és belülről is társul.

Az acyclovir kezelésre és megelőzésre javallt:

 • a bőr és a nyálkahártya fertőzései, amelyek az 1. és 2. típusú herpeszvírus (primer és szekunder) miatt jelentkeztek;
 • az 1. és 2. típusú herpesz visszatérő fertőzések akut formájának megelőzése normál immunrendszeri betegeknél, valamint immunhiányos állapotban;
 • visszatérő és elsődleges fertőzések kezelése (árpa, csirkehimlő, övsömör), herpeszvírus.

Acyclovir: használati utasítás

Számos gyógyszer közül a herpesz kezelésére Acyclovir vezető szerepet tölt be. Gyorsan kiküszöböli a kellemetlen tüneteket, bár költség nélkül olcsó. A gyógyszert csak orvos írhatja elő, és ha nincs ilyen lehetőség, akkor tartsa be a gyógyszer használatára vonatkozó egyértelmű utasításokat. Sok betegnek van egy kérdése, hogyan kell inni az Acyclovir-t a kezelésre és a herpesz megelőzésére? Számos fő szabályt kell betartani a tabletták használata során:

 • A tablettákat alaposan meg kell mosni egy teljes pohár vízzel, igyekezzen több vizet inni a vesék védelmére;
 • ajánlott tablettákat bevenni étkezés után, hogy csökkentse az emésztőrendszerre gyakorolt ​​hatást.
 • Az adagolást és a kezelést mindig a kezelőorvos írja elő;
 • Alkoholtartalmú italokat ne fogyasszon a kezelés során;
 • mindig az előírt dózist kell inni, ha hirtelen a beteg elfelejtette bevenni a tablettát, akkor egyszerre nem lehet egyszerre inni egy alkalommal;
 • Ön nem tudja felkeresni a szolárium és próbálja elkerülni a napfényt, mert a gyógyszer növeli a hajlamot a bőr ultraibolya sugárzás, mert mit lehet égetni a nap;
 • a tabletták bevétele során ajánlott vitamin-komplex inni.

A gyógyszert fel kell itatni, a használati utasítás szerint:

A 400 mg-os tablettákat naponta háromszor inni, bőséges vízzel lemossák. A felvételi általános képzési idő 7-10 nap. Ez a gyógyszeres kezelésre szolgáló eljárás szükséges a fertőzés első jeleihez. Szintén ajánlatos alkalmazni, ha a bőrkiütés a szájban vagy a herpetikus proctitisben szenved.

200 mg-os tablettákat naponta 5 alkalommal legalább 7-10 napig fogyasztanak.

Néha előfordul, hogy az egyik tanfolyam nem elegendő, ezért néhány napig meghosszabbíthatja. A hatékonyabb kezelés eredményét komplex kezeléssel érik el az interferonkészítmények alkalmazásával. Ez lehetővé teszi a vírus blokkolását, és nem terjed tovább.

Az acyclovir megelőzéséhez a relapsusok gyakoriságát figyelembe véve a kockázat időtartama legfeljebb 6-12 hónap lehet.

A kábítószert terhes nőknél is akut szükségletek miatt írják fel. A gyógyszeres kezelés megakadályozza a magzatot a magzati fejlődés szakaszában, és csökkenti a koraszülés kockázatát. A szoptatás ideje alatt a gyógyszer nem szedhető, mert a fő anyagot az anyatejben tárolják.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A gyógyszer tulajdonságainak leírása szerint tabletták vagy injekciók formájában való alkalmazás után a vérbe jut. Bizonyos esetekben ez negatív jelenségekhez vezet:

 • szédülés és erőtlenség;
 • folyadékretenció a szervezetben;
 • bélrendszeri rendellenességek;
 • orrvérzés;
 • a bőrön lévő, szorosan elhelyezkedő hajók sérültek, és ennek következtében a testen lévő zúzódások jelennek meg;
 • vizelési nehézség, a húgyhólyag fájdalma és a túlcsordulás érzése.

Ha ilyen mellékhatások vannak jelen, meg kell szüntetni az Acyclovir alkalmazását. Az ellenjavallatok listája a következőket tartalmazza:

 • 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek tabletta;
 • laktációs időszakban.

Az Acyclovir-t nagyon óvatosan kell vigyük terhes nőkre és idős emberekre. Szintén gondosan fontolja meg a tabletták szedését azok számára, akik veseműködési zavara, neurológiai betegségek.

Acyclovir a herpesz megelőzésére

Az acyclovir megelőzésére, hogy a magas kockázatú időszakok betegeknél csökkent immunitás, és a krónikus adagolása acyclovir visszatérő genitális herpesz vagy herpes orális jelentősen csökkenti a relapszusok gyakoriságát. Az ismert reakciózó tényező, például a napsugárzás hatása alatt az acyclovir alkalmazása általában megakadályozza a visszaesést.

A herpetikus fertőzés terjedését hagyományos egészségügyi és járványellenes intézkedésekkel lehet megállítani. A herpes zoster megelőzésére a bőrön, a kezek és a nyálkahártyák megbízhatóan le kell záródni. A herpesz gyanúja elleni harcokat fel kell függeszteni a képzésről és a versenyzésről, amíg a kiütés eltűnik. A küzdőcsarnokban lévő szőnyegeket legalább napi klórozott oldattal kell megtisztítani. A herpetikus panáriummal vagy nyitott vesikulummal rendelkezőknek nem kell gondoskodniuk a súlyos herpeszes fertőzésre hajlamos immunhiányos vagy krónikus bőrbetegségben szenvedő gyermekeknél. Ha a gyermeknek aktív herpeszes sebezhetősége van, de lefedhető, a gyermek nem távolítható el az iskolából vagy az óvodai látogatásokból.

Aktív kutatást végeznek a herpesz elleni vakcina létrehozására. A herpesz megelőzése egyes állatokban lehetséges élő, attenuált vírus, izolált DNS vagy egy alegység vakcina bevezetésével.

Egyes, a tisztított glikoprotein HSV-n alapuló vakcinák embereknek antigén tulajdonságokkal rendelkeznek, de a klinikai vizsgálatok szerint hatékonysága nem állandó.

A genitális herpesz szülészeti szempontjai.

A genitális herpesz szülői szülészeti ellátás fő célja az anyai tünetek enyhítése és az újszülött fertőzés megelőzése. Minden nőnek, aki a szülészeti ellátásért folyamodik, igazságos információt kell kapnia a genitális herpeszről.

Az acyclovir nem adható terhes nőknek, kivéve ha az alkalmazás előnyei meghaladják a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot. Megfigyelés több mint 600 kezelt nők acyclovir terhesség alatt, nem rögzíti a nagyfrekvenciás hibák, sem a rendhagyó hibák, de ez a szám ennek a csoportnak túl kicsi ahhoz, hogy észlelni ritka teratogén hatása. Tisztában, hogy az elsődleges herpesz terhes nők fokozott a kockázata életveszélyes szóródás, így az első jele a terjesztés kell kezdeni intravénás aciklovir herpesz megelőzésére.

Ha az elején a nemzetségek megnyilvánulása az elsődleges, az első epizód vagy a visszatérő herpes ajánlani császármetszéssel. A császármetszés szükségességét a herpesz megismétlődésében megkérdőjelezték. Ha figyelembe vesszük a valószínűsége alacsony újszülöttkori herpesz esetén herpesz az anya, akkor minden hárítani kedvezőtlen kimenetele az újszülött kerül sor csaknem 1600 felesleges cesareans, költött 2,5 millió dollárt, továbbá a számos kiegészítő halálesetek anyák körében meghaladhatja az újszülöttekben előforduló megelőzhető halálozások száma.

Előzetes adatok herpesz megelőzésére megbízás aciklovir terhes röviddel a szülés előtt, akiknek a kórtörténetében genitális herpesz vírus izolálása és csökkenti annak szükségességét, hogy a császármetszés. Az acyclovir terhes nőknek történő profilaktikus alkalmazásának stratégiája további bizonyítékokra van szüksége, mielőtt széles körben ajánlható lenne.

Az elsődleges és az első nemi herpesz kissé növeli a spontán abortusz kockázatát. és 30-50% -kal növeli az idő előtti születés kockázatát. A genitális fertőzés ritkán vezet veleszületett herpeszhez.

Ha a születés egy nő egy aktív primer vagy első herpesz véletlenül végre vaginálisan növények tamponokat a szem és a száj, valamint növények vizelet, széklet vagy CSF gyermek pozitív paraméterek CSF ki a normál tartomány vagy az első 4 hét során volt olyan a herpesz fertőzés tünete, az acyclovir-kezelés kötelező. Sok szakértő ajánlom kinevezését figyelmeztetés után a szállítás aciklovir ilyen körülmények között, mert az nagy valószínűséggel az újszülött herpesz, bár nincs bizonyíték arra, hogy csökken a gyakorisága, és néhány esetben jelentésekből kiderül, az nem hozott eredményt, a korai kezelés az újszülött.

A császármetszés védő szerepe nem abszolút; Tehát az újszülött herpeszes gyermekek 20-30% -a császármetszés miatt született. Ezért minden olyan gyermek esetében, akiknek anyái elsődleges herpeszről vagy genitális herpesz első epizódjáról szenvednek, az élet első 48 órájában szükséges a növényi kultúra bevitele; meg kell figyelnie a herpesz tüneteinek megjelenését is, a szállítási módtól függetlenül.

A legtöbb nő, aki herpetikus fertőzéssel szenvedő gyermeket szült, nem ismeri a fertőzést; a születéskor általában nincs tünete. Ezenkívül a születéskor klinikailag nehéz meghatározni a genitális herpesz variánst - relapszust, súlyos primer herpeszet vagy az első epizódot. A jövőben előfordulhat, hogy az ilyen nők és partnereik típus-specifikus antitestek jelenlétét mutatják, és a nemi herpesz kimutatására gyorsított módszereket alkalmaznak a vírusantigének kimutatására.

videók:
Kapcsolódó hozzászólások:

Acyclovir a herpesztől

Az acyclovir egy antivirális gyógyszer, amelynek egy tablettája kétszáz, négyszáz vagy nyolcszáz milligramm aciklovirt tartalmaz. A gyógyszer nem csak tablettákban, hanem kenőcs, krém vagy intravénás alkalmazásra is alkalmas. Vessünk egy pillantást az acyclovir alkalmazására a herpeszre.

Az acyclovir a tisztított nukleozid szintetikus analógja. Teljesen az első és a második típusú herpesz szimplexével, valamint a herpesz zoster vírussal szembesül.

A herpeszről származó acycloviret különböző dózisokban alkalmazzák attól függően, hogy vannak-e védő ellenanyagok a páciens testében vagy még nem. Ha az elsőben herpesz van, akkor a szervezetnek még nincs ellenanyaga ennek a vírusnak, így a dózisnak többnek kell lennie. Ha a betegség ismétlődik, a dózis kisebb lehet, és a kezelés folyamata is lerövidül.

A betegség kialakulásának megismétlődésének megelőzése érdekében az aszketszirint a herpesztől naponta és hosszú ideig kell bevenni. A gyógyszer szedésének időpontjában a herpesz új megnyilvánulásai nem zavarják Önt.

Az acikloviret naponta ötször legalább öt napig kell bevenni.

Az aciklovir herpesz adagolása:

A gyermekek két évesek, a herpesz szimplex kezelésére napi öt alkalommal napi egy tablettát kell inni. A herpes zoster kezelésére naponta öt alkalommal négy tabletta ajánlott;

Profilaktikus célokra az acyclovir tablettát naponta négyszer vesznek fel;

A két éves korig beadott csecsemőknek felnőtt adag felét kell adagolni;

A gyógyszert öt napig kell itatni, és teljesen fel kell nyerni a herpesz zosterből, a gyógyszert további három nappal a gyógyulás után be kell itatni;

Az acyclovir intravénásan csak felnőtteknek és tizenkét éves korú gyermekeknek adható be. Az adag naponta háromszor nyolc milligramm kilogrammonként naponta háromszor;

Gyengén immunitású és övsömörű betegek esetében az acyclovir adagja nyolc milligramm testtömegkilogrammonként nyolc óránként. A hatóanyag intravénás beadásához 10 ml sóoldatban kell hígítani.

A mellékhatások bőrkiütés, émelygés, hányás, hasmenés, bél kólika, fejfájás, krónikus fáradtság szindróma, álmosság formájában nyilvánulnak meg.

A herpeszről származó acyclovir ellenjavallt, hogy inni igyon azoknak, akik allergiásak a készítmény összetételére. Ha a páciens csökkent a védettségét a gyógyszerrel való ismételt kezelés során, a herpeszvírus ellenállását acyclovirre fejlesztette ki.

Mivel az acyclovir kiválasztódik a tejjel, nem ajánlott inni a szoptató anyáknak. A terhesség alatt az is jobb, ha tartózkodik a használatától.

Ha a kenőcs acyclovirt kívánja használni, akkor a sérült bőrre négy óránként öt alkalommal kell alkalmazni. A kezelés időtartama legfeljebb tíz napig.

Most már tudod, hogyan kell az acyclovirt használni a herpesztől. Mindig legyen egészséges!

Acyclovir Herpes - Kérdések és válaszok

Eszközök herpeszre - ami jobb?

Vírusellenes gyógyszerek herpesz kezelésére

A herpeszre vírusellenes szereket mindig előírják. Ezek közé tartoznak különböző csoportok előkészítései, különböző hatásmechanizmusokkal. De a leghatékonyabb vírusellenes gyógyszerek az aciklikus nukleozidok csoportjába tartozó szerek - az acyclovir, a valaciklovir és a famciklovir. Mindezen készítmények felszabadultak a herpeszről tabletta formájában. És csak az acyclovir tartalmaz adagolási formákat az injekcióhoz és a külső használathoz.

Az aciklovir az aciklikus nukleozidok első csoportjába tartozó gyógyszer, melynek hatása a leginkább vizsgált. Egy vírussal fertőzött sejtbe behatol, ahol a herpeszvírus által felszabaduló enzimek hatására aktív formává válik és kifejezi hatását. Ez egy hatékony, nem mérgező, könnyen használható (előállított dózisformák, mind a szisztémás, mind a helyi adagoláshoz) és egy olcsó gyógyszer, amelyet ma széles körben alkalmaznak a herpesz minden típusának kezelésére.

Egyes betegeknél azonban van egy fokozatosan fejlődő ellenállás (stabilitás), hogy az aciklovir, vagy kezdetben nincs terápiás hatása miatt csökken az aktivitás a virális enzimek, amelyek aktiválják az acyclovir emberekben. Az acyclovir hátránya, hogy gyorsan kiválasztódik a szervezetből, ezért aciklovir tablettákat naponta ötször herpeszre írnak fel. A herpesz elleni kezelést az acyclovir beadásával elsősorban fekvőbeteg kezelésben kell előírni.

Az acyclovir a herpesz megelőzésére (pontosabban - a herpesz ismétlése) szintén széles körben alkalmazzák.

Egy másik gyógyszer a herpesz számára a valaciklovir (kereskedelmi név - valtrex), az aciklikus nukleozidok második generációjához tartozik. A valaciklovir előnye abban a tényben rejlik, hogy amikor beadásra átalakul az aktív aciklovir, ami egy magas koncentrációja az utóbbi a vérben, különböző szöveteket és szerveket. Az acyclovir segítségével az ilyen koncentrációkat csak intravénás beadásával lehet előállítani. A betegség súlyosbodása során herpes kezelést végeznek az valtrex-szel. Ehhez elegendő naponta kétszer. A herpesz megismétlődésének megakadályozására a herpes valtrex tablettákat naponta egyszer kell bevenni.

A herpes famciklovir tabletta (kereskedelmi név - famvir) a legújabb generáció gyógyszere, egy viszonylag új herpeszkópia. A szervezetben, ez nem alakul át az aktív aciklovir és más antivirális szer - penciklovir, aktívan gátolja a HSV-1, HSV-2, a varicella zoster és más herpeszvírusok. A Famvir ma a leghatékonyabb gyógymód a herpesz (legjobb herpesz tabletták) számára.

Az összes aciklikus nukleozid minden típusú herpeszre hatásos.

De a hatásuk nagymértékben függ a herpeszvírus által kibocsátott enzimektől, amelyek aktív állapotba hoznak. Ez csökkentheti gyógyhatását, ha genetikailag megváltozott enzimaktivitással rendelkező herpeszvírus törzseknek van kitéve. Ilyen esetekben vírusellenes szereket írnak elő a herpesz kezelésére egy másik hatásmechanizmussal, például foszkarnettel.

A foszkarnet hatásmechanizmusa a vírussejtek metabolizmusának elnyomása és a herpeszvírusok DNS szintézisében részt vevő enzimek hatásának elnyomása. A Foscarnet összetételében foszfort tartalmaz, ami eléggé mérgezővé teszi és korlátozza annak használatát.

Vannak ilyen készítmények is a herpeszvírussal szemben, mint a brivudin, a ribamidil, a metizazon. Másfajta hatásmechanizmusuk van, de antivirális hatásuk alacsonyabb, mint az aciklikus nukleozidoké. Ezért ezeket a herpesz elleni tablettákat abban az esetben írják fel, amikor a beteg ellenállást mutat az utóbbival szemben. Az ilyen vírusellenes szer, mint a herpesz remantadin, hatástalan.

A herpesből származó klórhexidin vaginális kúpjait főként megelőző eszközként használják - a genitális herpesz fertőzés megelőzésére. A gyertyát legkésőbb 2 órával a szexuális érintkezés után be kell illeszteni a hüvelybe.

Forrás: http://surgeryzone.net/infekcii/profilaktika-gerpesa.html, http://kurszdorovia.ru/lechenie/lekarstva/aciklovir-ot-gerpesa, http://www.womenhealthnet.ru/virus/6678. html

Nincs még hozzászólás!

Hogyan kell bevenni a tablettát, beadni az injekciókat és alkalmazni az Acyclovir kenőcsöt a herpeszre az ajkakon

A herpeszvírus mostantól a világ lakosságának 90% -át fertőzte meg. A legtöbb esetben nem jelenik meg az emberi testben, de néha visszaesés tapasztalható.

A modern orvostudomány még mindig nem tudja elpusztítani a vírust teljesen, de már megtanulta kezelni a betegség tüneteit, minden alkalommal segíti az embereket átvészelni ezeket a kellemetlen időszakokat életük, amíg a következő súlyosbodását. A beteg egészségének megkönnyítése érdekében speciális gyógyszereket és eljárásokat alkalmaznak.

Az acyclovir az egyik ismert és hatékony gyógyszer, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a herpeszvírus lehető leggyorsabban.

Az emberi testben élő vírus külső jelei a hipotermia, a megfázás, valamint a depresszió vagy a stressz alapján jelentkeznek.

A herpesz kétféle formában fordul elő:

A herpesz az ajkán túlságosan hosszú barnulást követően jelentkezhet, néha olyan személynél fordulhat elő, aki hosszú ideig működik egy légkondicionáló berendezéssel ellátott szobában. A betegség tünetei számos fizikai, esztétikai és pszichológiai problémát jelentenek az embereknek. Különösen a nőket érinti. A herpeszvírus külső megnyilvánulásai akkor fordulnak elő, amikor az emberi szervezet immunvédelmének szintje csökken.

A fertőzés akkor fordul elő, amikor egy egészséges személy kapcsolatba lép a vírus hordozójával. Ha bejut a szervezetbe, a bakteriofág károsítja a sejteket, egész testével párhuzamosan.

Visszaszorulások során a kiütés az ajkakon és egyéb nyálkahártyákon történik. Ma a gyógyszer nem rendelkezik az emberi testben a vírus teljesen elpusztítására, ezért száraz, fertőtlenítő hatású tüneti gyógyszereket használnak.

A herpeszvírus elleni gyógyszerek közül az acyclovir népszerű az orvosok és a betegek számára kenőcsök, krémek és tabletták formájában. A gyógyszer nagymértékben hat a kórokozóra.

A készítmény általános jellemzői

Az acyclovir egy hatékony vírusellenes gyógyszer, elnyomja a vírusok szaporodását, de sajnos a gyógyszer nem képes leküzdeni a gyógyszert. A gyógyszer különösen hatásos a következő esetekben:

 • az 1. és 2. herpes simplex vírussal fertőzött bőr és nyálkahártyák fertőzéseinek kezelése;
 • az 1. és 2. típusú herpesz által okozott akut állapotok megelőzésére azoknál a betegeknél, akik normál szintű immunvédelemmel rendelkeznek;
 • hogy megakadályozzák az 1. és 2. típusú herpeszes fertőzések primer és visszatérő epizódjait immunhiányos betegekben;
 • a HIV-fertőzés komplex kezelésében, valamint a csontvelő-átültetés alatt álló betegeknél;
 • herpesz keratitis kezelése;
 • a varicella-zoster vírustól és a zsindelyekből eredő orális fertőzések kezelése, mind az elsődleges, mind a visszatérő.

Az acyclovir számos formában áll rendelkezésre, és mindegyikük herpesz kezelésére használják az ajkakon és a szájon:

 • 250 mg-os injekciós üvegekben injekciós üvegek (a csomagolásban 5 db);
 • A tabletták 200 mg hatóanyagot tartalmaznak, a csomagolásban 20 (100) darab;
 • egy kenőcs formájában lévő külső hatóanyag (1 gramm 50 mg hatóanyagot tartalmaz) 5 gramm gyógyszert tartalmaz minden csőben;
 • szem kenőcs 3% (1 gramm - 30 mg) 5 g-os cső.

A gyógyszer alkalmazásával szembeni ellenjavallatok allergiás reakciók.

A gyógyszer megakadályozza az új vezikuláris hólyagok kialakulását, csökkenti annak valószínűségét, hogy a herpeszvírus más bőrfelületekre terjed.

Csökkenti a herpetikus fertőzés szövődményeinek kockázatát, amely károsíthatja a belső szerveket, és segít a bőr gyors felszaporodását a kiütés helyén, gyengíti a betegség súlyosbodásának mértékét.

Hogyan kell szedni az Acyclovir tablettát herpeszrel?

A tabletták mellett a fő hatóanyagot összekeverjük egy komplex nevű 2-amino-1,9-dihidro-9 - ((2-hidroxi-etoxi) -metil) -6H-purin-6-on, segédanyagokat komponenseket, például kalcium-vegyületet, burgonyakeményítő, laktóz, aeroszil.

Atsiklovira tabletta A herpes herpesz összetett formában történő felhasználása esetén a kezelést bizonyos formában és a kezelőorvos felügyelete mellett végezzük.

A program megkezdése előtt a terápiás természetesen a beteg tájékoztassa az orvost arról szól, hogy más gyógyszerekkel, például az átfogó hatása a tablettás aciklovir hátrányosan befolyásolhatja a vesék.

Az orvoshoz intézett látogatás során is szükség van arra, hogy jelentést tegyen a fennálló krónikus betegségekről. A betegség miatt korrekciót lehet tenni a kezelésben, például az adag módosítása.

A kezelést orvos írja le, és semmilyen módon nem szabad megszakítani. A betegség külső tünetei már eltűnhetnek, de a fertőzés teljes elnyomása érdekében a gyógyszereket semmiképpen sem lehet megállítani.

Vegyük a tablettát étellel, vagy közvetlenül utána. Igyál elegendő folyadékkal a gyógyszert.

Vegye az Acyclovir-t az ajkak és szájak herpeszes léziói esetén ebben a sorrendben és az ilyen dózisokban:

 1. A felnőttek, hogy gyógyszert 1 tabletta minden 4 órás időtartam alatt a nap és a 8 órás - éjjel, 5 napig, súlyos betegség orvosok meghosszabbítja a terápiás során 10 napon keresztül.
 2. A gyengített immunitással rendelkező betegeknek ugyanabban az időszakban kell 2 tablettát bevenni.
 3. A 2 évnél fiatalabb gyermekek esetében az orvos felírja a felnőtt adag felét, és 2 év után - teljes.
 4. Az idősek számára egy speciális megközelítés: lelassították a szervezetben lévő folyadék visszavonulását, így az anyag koncentrációja növelhető. Ez növelheti a mellékhatások kockázatát, amelyet a gyógyszer provokálhat. Általában ebben az esetben írjon le egy csökkent gyógyszeradagot, vagy nagyobb vízfelvételt írjon elő.

A kezelés a lehető legkorábban kezdődik, az ajkak bőrének sérüléseinek kezdete előtt vagy az elején.

A gyógyszer tabletta formájában történő bevételének néhány jellemzője

A gyógyszer képes növelni a bőr érzékenységét a nap közvetlen sugaraihoz. Ezért az Acyclovir-kezelés során az orvosokat a természetes és mesterséges napozásról a lehető legnagyobb mértékben védeni kell.

Ritka esetekben a tabletta gyógyszer egy idő után álmosságot és szédülést, látáskárosodást okozhat. Ezek a nemkívánatos reakciók a beteg vesékben szenvedő betegeknél fordulhatnak elő.

A fenti reakciók jelenlétében a betegnek meg kell várnia a kezelési időszakot, hogy késleltesse a gépkocsi vezetését és más olyan munkákat, ahol fokozott figyelemre van szükség.

A herpesz fertőző a környező emberekkel. A vírus megszünteti a veszélyt, ha az érintett területeket már leborítják a kéreg.

Abban az esetben, ha a gyógyszerre allergiás reakció lép fel, ki kell cserélni egy analógra.

Az orvosok nem javasolják az Acyclovir alkalmazását a herpesz terhes nők és nők szoptatásának kezelésére.

Külső kezeléshez kenőcs vagy Acyclovir krémet használnak. Ezeknek az eszközöknek a különbsége egymástól eltérő alapokon nyugszik.

A krém kevésbé zsíros összetevőket tartalmaz, így lágyabb hatással van a problémás területre, a gyógyszer gyorsabban felszívódik. A kenőcs alkalmazása során védőfóliát hoz létre, amely meggátolja a kórokozó mikroorganizmusoknak a herpeti hólyagokba való behatolását.

Ezért az Acyclovir krémet a bőr alatti területeken használják a ruhák alatt, és a kenőcs jól működik a nyitott problémás területeken - az ajkakon, az arcon és a homlokán.

Amikor megjelenik a herpesz első tünete, a beteget a lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni. Ha ez nem az első eset a fertőzés, az ember már tudja a betegség külső jeleit és a kísérő érzéseket.

Ha az ajkak körüli viszketés vagy kellemetlen érzés azonnal kenőcsöt vagy krémet alkalmaz a problémás területre, akkor nem várhat, amíg a buborékok kialakulnak.

A gyógyszer közvetlenül az áztatás után kezd dolgozni. Ugyanakkor a bakteriofág kialakulása gátolt. A hatóanyag hatóanyaga megtisztítja az érintett területeket a herpesztől, majd eltávolítja a vírus létfontosságú tevékenységének termékeit kifelé. A herpesz nagyon érzékeny erre a vírusellenes szerre. Negatív eredményeket csak egy olyan személynél lehet megfigyelni, aki anamnézisben immunhiányos.

Mielőtt a pénztárcákat a foltokra helyezi, azokat szappannal kell mosni, majd természetes törülközővel nedvesíteni.

A herpetikus fertőzés aktív fázisában a páciens személyes hozzátartozói a többi családtaghoz nem használhatók, különösen, hogy az ego törölközőt szigorúan tilos használni. A kezelési periódus befejezése és a későbbi mosás után már nem lesz fertőző.

Kenőcs és krém Atsiklovir 3 óránként (napi 6 alkalommal), 3-5 napig.

A nők ebben az időben nem javasolt kozmetikumok használatára. Nem ajánlott, hogy az érintett területre rúzs vagy arcápoló krém kerüljön.

A vírusölő krémmel történő kezelés kezdetét követő első időszakban a beteg egy bizonyos ideig fertőző. Ezután a fertőzés terjedhet a test más részeire vagy egészséges emberre.

Ezért vannak olyan ajánlások, amelyeket a helyzet megakadályozása érdekében követni kell:

 • Mielőtt a krémet az érintett területre telepítené, ujjlenyomatot vagy gyapotszövetet kell használnia;
 • ha a problémás terület kezelése során kézzel megérintette őket, akkor gondosan meg kell mosni őket;
 • meg kell óvnod a szemedet, hogy ne kerülhessen krémbe, ha ez a helyzet megtörténik, mossa meg őket folyó vízben.

A tejszínt előkészítő készítményt nem szándékosan alkalmazzák a száj nyálkahártyájára. De kis mennyiségben a gyógyszer nem hordoz veszélyt, így az acyclovir az ajkakról való kilépése teljesen egészségre kímélő.

Az acyclovir a külső alkalmazáshoz enyhe égési érzést okozhat a kezelés megkezdése után. Ez normális és nem igényel változást a gyógyszerben.

De ha erős volt a bőrpír, akkor a bőr duzzanata volt, melyet viszketés követ, akkor tanácsot kell kérni egy orvoshoz.

Mikor használják az injekciót?

A herpes fertőzés elleni Nyxes csak gyakori visszaesések vagy kiterjedt károsodások esetén szükséges. Ez a helyzet a megfelelő kezelés hosszú távollétével vagy a test alacsony immunitás-védelme esetén a HIV-ben és csontvelő-átültetés után jelentkezik.

Ez komoly gyógyszer, ezért a kezelés előtt alapos vizsgálatot kell végezni. Ezt a terápiát kizárólag szakember választja, utalva a beteg anamnézisére.

A terápiás kurzus átadása az Acyclovir injekciójának segítségével 5 évig késleltetheti a betegség relapszusának megjelenését, ha a beteg egészséges életmódot eredményez. Hosszabb távú remisszió esetén minden évben megelőző célokra, de csak orvosi rendelvényre van szükség, az Acyclovir injekciómentes gyógyszereinek használatára.

A gyermekek kezelésének jellemzői

Mint a felnőtteknél és gyermekeknél is, a herpesz fertőzés a leginkább alkalmatlan pillanatban érezheti magát. A kiütés megjelenése mellett a gyermeket általános gyengeséggel is leküzdik, a hőmérséklet enyhén emelkedik. A betegség elkapásához a gyermeket a fertőző felnőttekkel, valamint a kortársakkal és a nyilvános helyeken való kapcsolatfelvétellel is megtehetik.

Amikor a herpesz kiüt az ajkán, a gyermekek leggyakrabban az Acyclovir (kenőcs vagy krém) külső formáját írják elő, ritkábban tabletták, a dózis a csecsemő korától és állapotától függ.

A fertőzött területeket a fent leírt módon kezeljük. Ha ez egy veleszületett herpesz, akkor azt tablettákkal kombinálva kezelik.

Kezelhetem a csecsemőket

A vírusos fertőzés csecsemőkben gyakran bonyolult formában alakul ki. A herpesz egy elhízott betegség, és képes okozni a morzsa súlyosan károsítja a belső szerveket és az idegrendszert.

Kisgyermekeknél a kiütés mellett a fertőzés fáradtság, izomfájdalom és láz jelentkezik. A gyermek viszket és ég. A bőrkiütés sebekké alakul, amelyet a baba a vérrel fésül.

Ennek eredményeként nagyon meggyógyulnak. Ezért, ha egy gyermek betegséget fejleszt ki, a szülőknek türelmük legyen, és óvatosan figyelemmel kell kísérniük a gyermekeiket.

A kezelést a betegség kimutatása után azonnal el kell kezdeni. Ehhez használja az Acyclovir tabletták és injekciók formájában (a betegség összetettségétől függ). Továbbá a csecsemőknek olyan gyógyszerekre van szükségük, amelyek elősegítik a szervezet immunrendszereit és interferonjait. A gyógyulási sebesség és a szövődmények hiánya vagy jelenléte a válaszreakció sebességétől és a terápiás folyamat kezdetétől függ.

Közös vétel más kábítószerekkel

A herpesz kezelésének átfogónak kell lennie. A helyesen lefolytatott terápiás kurzus lehetőséget nyújt a stabil remisszió reményére.

A vírusellenes, immunstimuláló szerek és antibiotikumok mellett analgetikumokat is alkalmaznak. Ha súlyos fájdalmas érzések jelentkeznek, akkor gamma-amino-vajsav gyógyszerek, nyugtatók és antikonvulzív szerek kerülnek szedésre.

A versenyen beszélgetések vannak...

A szokásos internethasználók értékeléseiről megítélhető, hogy mennyire hatékony az Acyclovir a súlyos herpeszvírusban az ajkakon.

Amikor diák voltam, időnként kitörtem az ajkán. Kezelték a Zoviraks. Ez egy drága gyógyszer volt, és a cső nagyon kicsi volt. Igazán cselekedett.

De ismét szereztem az Acyclovir-t. Ugyanaz a hatóanyag, és annak költsége többször kevesebb! Ez a Zoviraks válságellenes változata, és nem rosszabb.

Télen volt: a baba az óvodából egy arcfestéssel jött. Az orvosnál végzett vizsgálat során kiderült, hogy herpeszes fertőzés. Akne a gyermek arcán körülbelül 10 db volt. Pirossággal kezdtek, majd vízszivárogtak és nőttek. Mindegyikük a körkörös háromszögben volt. Az orvos a tablettákat és az Acyclovir kenőcsöt számoltatta nekünk, a külső eszköz egyáltalán nem volt drága és nagyon hatékony, és a tablettákkal együtt a betegség gyorsan visszahúzódott. A kezelés hatása szó szerint két nap alatt érezhető: a sebek már kiszáradtak.

De az orvos javaslatára 2 hétig tartottuk a hazai rendszert. Bár a fiam hajlamos volt a különböző allergiás reakciókra, de szerencsére nem követték őket.

Anasztázia, 30 éves

Acyclovir a herpesz megelőzésére

Mindenki tudja, hogy bármely betegség megelőzése sokkal könnyebb és biztonságosabb, mint a további kezelés. Ez teljesen érvényes a herpeszre.

A vírus elleni megfelelő védelem vakcinázásként szolgálhat. A vakcinát 3 évenként le kell szúrni. Az is fontos, hogy megfeleljen a higiéniai eljárásoknak, és még mindig egészséges életmódot vezet, gondoskodjon az immunrendszerről.

Bizonyos gyógyszerek szintén megakadályozzák a vírus súlyosbodását. Az acyclovir is utalhat ezekre a gyógyszerekre.

Az adagolás eltér a kezeléshez használt adagtól. A gyógyszert napi 4 alkalommal 1 tabletta, vagy 2 tablettát naponta kétszer profilaxisra szedik.

Más témákat ajánlanak a témában

Acyclovir - a genitális herpesz egy modern és hatékony gyógyszere

A herpeszvírus a világ népességének 90% -ánál él. Ezen emberek egy részében van egy második formája - a nemi szervek. Ez sokkal kellemetlenebbé teszi a fájdalmas megnyilvánulások jellemzőit. A fertőzés teljes gyógyulása lehetetlen. A "genitális herpesz" nevű "Atsiklovir" gyógyszer azonban gyorsabban képes megbirkózni az exacerbációval, a ritka ritmushoz és a tünetek enyhítéséhez.

Többet a herpeszről

Sok herpeszvírus van. A betegség genitális formáját a HSV-2 okozza, és szexuális úton terjed. És a fertőzés nemcsak a súlyosbodás időszakában jelentkezik, hanem nyugodt is, amikor a tünetek egyáltalán nem zavartanak. Az ilyen betegségek között a genitális herpesz a második helyen gyakori.

Miután letelepedett a szervezetben, a vírus örökké ott marad. A fertőzés után lehetséges a betegség jelentős megnyilvánulása:

 • a hüvely bejáratánál a nyálkahártyán, a szerv falán, a vulván ritkán - a combok és a fenék belső oldala hólyagok;
 • hajlamosak nőni és összekeverni egymással;
 • amikor a hólyagok felrobbannak, az áldozó sebek a helyükön maradnak;
 • A buborékfóliás hólyagok fájdalmasak, mindkettő viszketést okoz.

Ha egy fertőzött személy szexuális kapcsolat volt orálisan vagy análisan, a genitális herpesz kialakulásának kockázata megegyezik a hüvelyi nemmel.

Vannak, akiknek tünetmentes betegsége van. Azok, akik nyilvánvaló megnyilvánulásokkal viselik, óriási kellemetlenséget tapasztalnak a vizenyő hólyagok és fekélyek jelenlétében a nyálkahártyán és a bőrön. A jövőben mindkét fertőzött csoport várhat:

 • a reproduktív szervek egyéb betegségeinek immunitásának gyengülése és csatlakozása;
 • pszichológiai problémák egészen a legsúlyosabbakig, új félrehúzódástól, a partner fertőzésétől való félelem miatt;
 • meddőség.

A genitális herpeszről származó acyclovir

A herpeszvírus "tisztítása" fertőzött szervezetből lehetetlen. De van egy igazi lehetőség arra, hogy csökkentse az akut fertőzés időtartamát, és ritkán tüntesse fel a jelentkező megnyilvánulásokkal járó visszaeséseket, és a tünetek enyhüljenek. Ez a drog Acyclovir.

Az ágens olyan anyag szintetikus analógját tartalmazza, amely képes a herpeszvírus DNS-szintjének gátlására. Ebből az utóbbiak tevékenysége csökken. Ez a tulajdonság jobban megfelel a genitális herpesznek a tablettákba való bevitelére, bár az Acyclovir egyéb formái (krémek, kenőcsök, liofilizátumok) vannak.

A gyógyszer hatása a vérbe való belépéssel kezdődik, ahonnan minden szövetben elterjed. Az acyclovir nemcsak a bőr és a nyálkahártyák felületén gátolja a fertőzést, hanem a sejtek belsejében is. Nem teszi lehetővé az új hólyagok kialakulását, és a már érettben megakadályozza a növekedés lehetőségét, miközben csökkenti a fájdalmat. A "Acyclovir" gyógyszer alkalmazásával előidézett sebek hamutalanak és gyógyulnak.

Fogadási szolgáltatások

Az is fontos, hogy az acyclovirt inni a genitális herpeszben. Ezenkívül vannak más aciklusos nukleozidok is. A betegségben kell egymással kombinálni, mivel már létezik a vírus törzse, "Acyclovir" -hez szokott. Magának a gyógyszernek az alábbiak szerint kell eljárnia:

 • 400 mg naponta háromszor, bő vízzel. A tanfolyam 7 - 10 nap. Ez az eljárás akkor megfelelő, ha a fertőzés első megnyilvánulása, és ha a bőrön a nyálkahártyán vagy herpeszes proktitiszön kiütés lép fel.
 • 200 mg naponta 5 alkalommal naponta 7-10 napig.

Az acyclovir a legjobb eredményt hozza az interferonkészítmények egyidejű alkalmazásával. Ez a fehérje nem teszi lehetővé a vírus szaporodását. A kezelés hatására befejeződött, de mellékhatások nélkül több szabályra is szükség van:

 • Tartózkodj az alkoholtól. Az acyclovir, az alkohollal együtt, fokozott álmosságot okoz, és a látás átmeneti csökkenéséhez is vezethet.
 • Kerülje a napsugarakat, és ne látogassa meg a szoláriumot. A gyógyszer fokozza a bőr érzékenységét az ultraibolya sugárzásnak, ami égési sérülést okozhat. Nem szükséges folyamatosan kijönni a levegőből, elegendő csak hosszú ruhát viselni.

Acyclovir terhesség és laktáció

A vírusellenes hatóanyag terjesztett, azaz kimutatható a vérfertőzésben, és terhes, bár ez egy szélsőséges intézkedés. Mivel egy nő testében jelen van, elősegíti az antitestek felhalmozódását a szövetek fertőzésének kórokozójához. Ez jó védelmet nyújt a magzat számára a születés előtti fejlődésének szakaszában, csökkenti a koraszülés valószínűségét. A genitális herpesz súlyosbodásával korai stádiumban az "Acyclovir" gyógyszer megakadályozza a betegség által kiváltott vetélést. Ebben az időszakban, valamint a második trimeszterben a gyógyszert csepegtető segítségével a vénába injektálják.

A "Acyclovir" gyógyszerre gyakorolt ​​mellékhatás

Mivel a vírusellenes gyógyszer, ha tablettákkal vagy liofilizátummal injekciózásra kerül, belép a véráramba, egyesek lehetnek nemkívánatos megnyilvánulások:

 • erősségvesztés, szédülés;
 • bélrendszeri rendellenesség;
 • folyadékretenció a szervezetben;
 • vérzés az orrból;
 • a bőr közelében elhelyezkedő hajók sérülése, ami zúzódások megjelenését eredményezi;
 • vizelési nehézség, ésszerűtlen érzés a hólyag túlcsordulásában, a fájdalomban.

Mindez megköveteli annak szükségességét, hogy abbahagyja az Acyclovir szedését vagy a helyben történő használatát.

Javasoljuk, hogy olvassa el a menstruációval kapcsolatos herpeszről szóló cikket. Ebből megtudhatja a betegség kialakulásának mechanizmusát, a genitális herpeszet a premenstruációs szindróma jele, a vírus gyakori megismétlődésének okai, a kezelés módszerei.

A genitális herpesz megelőzése

Az elsődleges fertőzés genitális herpesz megment:

 • óvatos az intim kapcsolatokban;
 • óvszer használata a szex alatt (bár ez nem 100% -os garancia);
 • a személyi higiénia betartása, amely abból áll, hogy megtagadják más emberek törülközőinek és egyéb háztartási tárgyainak használatát;
 • az első típusú vírus jelenlétében, az arcon fellépő kiütések, vagyis az önfertőzés megelőzése;
 • a szexuális megtagadás a herpesz exorbitálódása idején az ajkakon.

De vannak olyan megelőző intézkedések is, akik már rendelkeznek vírussal. Ebben az esetben a feladat a fertőzés súlyosbodásának megakadályozása. Ez különösen fontos a kritikus napok előtt, amikor terhességet tervez, amikor a vírus természetes okokból aktiválható. A megismétlődés megakadályozása érdekében egy sor feltételre van szükség:

 • Megfelelő szintű immunitás fenntartása. Elnyomása új betegségek kialakulását és az előbbiek súlyosbodását jelenti, beleértve a herpeszet is. A szervezet saját védőerejének befolyása érdekében megfelelő táplálékra, vitaminokra és mozgásra van szükség. A túlhűtés és a túlmelegedés kerülendő.
 • A stressz elkerülése. Ideges alapon a betegségeknek vissza kell állítaniuk magukat. Ezenkívül a pszichés terhelés befolyásolja a hormonok összetételét, és ezáltal a nyálkahártyák kialakulását. Az anyagok zavaros egyensúlyából a vírus felébredhet.
 • Más szexuális fertőzések elkerülése. Hátrányaikkal szemben a herpesz okozati szeressége fokozódhat, mivel az immunitás terhelése nő, és a helyi védekezést jelentősen elnyomják.
 • Az acyclovir szuppresszív terápiája. A megelőzés ezen része azoknak szól, akik évente több mint 5 alkalommal fordulnak elő. Ez azt jelenti, hogy maga a szervezet nem képes megbirkózni a fertőzéssel és orvosi támogatást igényel. Az "Acyclovir" gyógyszer 6-12 hónapos napi használatát jelenti. A napi adagnak 4 fogadásból kell állnia, amelyek mindegyikében 200 mg részeg. A köztük lévõ intervallumok nem haladják meg a 6 órát. A drog asszimilációjával járó problémák esetén 400 mg-os részeg egy hasonló rendszer szerint.

Az acyclovir nem tekinthető általános orvoslásnak. De már széles körben ismert a hatékonyságáról a genitális herpesz elleni küzdelemben, ha időben és az optimális dózisban kerülnek kijelölésre. Ezért fontos, hogy a vírus megjelenésének legkisebb gyanúja miatt az orvosi rendelőhöz menjen. A higiénia betartása az acyclovir kezelésében fontos, mint korábban.