A tejszín és az Acryderm kenőcs közötti különbség és a felhasználás szabályai

A bőrbetegségek kezelése átfogó megközelítést igényel, és nemcsak a gyógyszerek megfelelő megválasztását, hanem farmakológiai formáját is. A választási kérdés különösen fontos az allergiás reakciókkal szembeni gyulladáscsökkentő gyógyszerek és a kórokozó mikroflóra, például az Acriderma expozíciójának hatására. Nem lehet pontosan megmondani, mi a legjobb - kenőcs vagy Acriderm krém. Nemcsak a betegséget, hanem a stádiumát, a bőr állapotát és a test egészét is figyelembe kell venni.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A farmakodinamika a gyógyszer típusától függően különbözik:

 1. Az Acryderm tartalmaz egy glükokortikoszteroid-betametazont, amely gyulladáscsökkentő hatással bír, csökkentve a viszketést, duzzanatot és vörösséget. Ez felszabadulását gátolja a pro-gyulladásos mediátorok helyén megnyilvánulása az allergiás reakciók és a csökkenti a vaszkuláris permeabilitás, megakadályozza a folyadék felhalmozódása a szövetekben.
 2. Az Acriderm Genta, amely egy aminoglikozid antibiotikum gentamicint is tartalmaz, gyulladáscsökkentő és baktericid hatással bír.
 3. Az Acriderm GK három aktív összetevőt tartalmaz: betametazon, gentamicin és klotrimazol. Ez utóbbi antifungális hatású gombaellenes hatású antimikotikum.
 4. Az Akriderm SK kombinálja a betametazon és a szalicilsav - keratolitikus szereket, amelyeket hyperkeratosisra alkalmaznak. A gyógyszer ilyen formáját kizárólag kenőcsként állítják elő.

Külső alkalmazás esetén a hatóanyagok felszívódása elhanyagolható.

A farmakológiai forma kiválasztásának szabályai

Mielőtt kiválasztaná a gyógyszer formáját, el kell döntenie a gyógyszerek típusát.

Ha a bőr gyulladt erősen, ami megfigyelhető dermatitis, ekcéma, allergiás reakciók és a gyógyszerekre kell alkalmazni Akriderm alkatrészek nélkül.

Ha a másodlagos fertőzés a dermatitishez kapcsolódik, vagy a gyulladás bakteriális fertőzés következtében jelentkezik, akkor a gyógyszert a gentamicinnel kell felírni. Abban az esetben, ha a bakteriális fertőzés és a mycosis nagy kockázata, valamint a gombák hatása miatt allergiásodik, ajánlott Acriderm GK-t használni. Az a szerkezet, amellyel a krém különbözik a kenőcstől, csak a betegség különböző szakaszaiban történő felírást javasolja.

Az Akriderm SK bőrgyógyászati ​​megbetegedésekhez alkalmazható, amelyek a bőr megvastagodásával, durvaságával és bőrkiemelésével nyilvánulnak meg.

Az Acriderm kenőcs gyenge jellegzetes szaggal és sárgás színárnyalattal rendelkezik a segédanyagok miatt. A készítmény tartalmaz:

 • Betametazon (származékokban - gentamicin, klotrimazol, szalicilsav);
 • vazelin;
 • vazelin.

A vazelin lágyító hatású, és védi a bőrt a nedvesség elvesztésétől, csökkentve a bőrgyulladás súlyosbodásának kockázatát.

A krém fehér és gazdagabb segédanyagokkal rendelkezik. Az alap szerkezete:

 • aktív összetevők;
 • a víz;
 • Vazelin és vazelin;
 • propilénglikol;
 • cetosztearil-alkohol és makrogol-észter;
 • adalékanyagok Е339, Е386 (Trilon B).

Ezek következetes konzisztenciát és jó abszorpciót biztosítanak.

A kenőcs különbsége Acriderm krémetől

A hatóanyagok összetételében és számában nincs különbség a kenőcsök és az egyidejű fajták közötti krémben. Az adagolási formák közötti különbség a következő:

 1. Az Acriderm krémet könnyebb textúrájú és a bőrre való alkalmazásra ajánlott, gyakran érintkezve más felületekkel (pl. Kezek, csuklók). A gyógyszer gyors felszívódása csökkenti a gyógyszer törlésének kockázatát.
 2. Kenőcs formájában a gyógyszer minden típusa, beleértve a keratolitikus anyagot is.
 3. A krém ajánlott a vetéshez és sebek jelenlétéhez, amelyből a váladékot felszabadítják. A kenőcsöt a bőr súlyos szárazságára és érzékenységére, hámozására és hyperkeratosisára használják.

Milyen dózisformák - krém vagy kenőcs - minden klinikai esetben előnyben részesítik a dermatológust.

A kezelés jellemzői

Az adagolási formákban tapasztalt különbségek kevéssé befolyásolják a használatukra vonatkozó szabályokat. Mindkét szer használatos az utasításoknak megfelelően:

 • Az emulziót a gyulladt területekre kis réteggel keverve, finoman dörzsölni;
 • a kenőcsöt 5-7 percig hagyni kell, amíg teljesen fel nem szívódik;
 • az alkalmazás naponta 6-szor ismétlődik;
 • a nagyobb hatékonyság érdekében a krémhez egy eltömődéses öltözködést vagy egy szalvétot alkalmaznak, amelyet szoros kötéssel kötnek fel rajta;
 • A kötés jelentősen növeli a kenőcs hatását, így ritkán használják ezt a formát;
 • kiterjedt (több mint 100 cm2) elváltozásokkal, a kötések nem kerülnek egymásra.

A terápia időtartama általában nem haladja meg a 4 hétet és az 5 napot - dermatitis az arcon. Ha 3 hetes tanfolyam után lemondja a gyógyszert, fokozatos dóziscsökkentésre van szüksége.

Melyik a jobb: akryderm krém vagy akryderm kenőcs?

Az Akriderm négyféle kábítószert termel külső használatra. Mindegyiknek megvan a maga sajátos funkciója és dózisformája. A fő fajták kenőcs és krém. Ezeket a formákat különböző típusú károkra tervezték. Amikor eldönti, mi a legjobb - Acriderm krém vagy kenőcs, meg kell találnia az alapvető tulajdonságait.

A döntés meghozatala előtt: kenőcs vagy krém - megtudja, melyik gyógyszerre van szüksége. Acryderm - allergiás betegeknél, pikkelysömör, stb. Az Akriderm Genta egy antibiotikum jelenlétében különbözik, ami nyílt sebekkel és súlyos gyulladással jár. Az Acryderm csoport egyetemesnek tekinthető. Magában foglalja a betametazon (mindenki számára közös) mellett a gentamicint (antibiotikum) és a klotrimazolt (gombaellenes szer). Ezek a zárványok teszik a harmadik formáját a gyógyszer Acryderm rendkívül univerzális.

Mind a kenőcs, mind a krém formájában mindössze három típus keletkezik. A negyedik faj - az Acriderm SC csak kenőcs formájában létezik. Amikor eldöntötte a problémát, és felvette kezelését az Acriderm gyógyszerek egyik fajtájából - itt az ideje, hogy Acriderm kenőcsöt vagy krémt válasszon. Általában csak abban különböznek a képességük, hogy behatolnak a bőrbe.

Az Acrydrom kenőcs fő tulajdonságai

A kenőcsök és az Acriderma krém közötti főbb különbségek a segédelemek száma. Az Acryderm aktív speciális anyagain kívül a kenőcs összetétele minimális:

 • A ni-sáv. A fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező segédanyag. Nem okoz allergiát, hatásos a penészgombák megsemmisítésében. Gyorsan kiürül a szervezetből;
 • Folyékony paraffin. Kenőcsökben a kívánt konzisztencia eléréséhez;
 • Vazelin. A bőrszövet lágyulásához. Létrehoz egy zsíros "filmet", amely védi a sebet attól, hogy bejusson idegen baktériumokba és törmelékbe, hozzájárul a hasznos elemek jobb felszívódásához.

A kenőcs fő funkciója a hatóanyag, amely mélyen behatol az epidermisz rétegébe, belép a véráramba, és szisztémás hatást fejt ki. Ha összehasonlítja a tejszínt és a kenőcs Acriderma, meg lehet jegyezni, hogy a kenőcs alkalmazható száraz sebek észrevehető peeling a bőr és a jelenléte mérlegek.

Az Acriderm krém alapvető tulajdonságai

A krém az Acryderm kenőcstől a segédanyagok gazdag összetételétől eltérő. Ezek a következők:

 • Desztillált víz;
 • vazelin;
 • Folyékony paraffin;
 • Dinátrium edetát és mások.

Vegye figyelembe, hogy az Acryderm krémben több olyan elem található, amelyek szükségesek a kívánt konzisztencia megteremtéséhez. Miután az érintett bőrfelületre került, nem zsíros film. A krém az Acriderm kenőcstől lágy szerkezettel különbözik. Jobb lesz alkalmazni a sebeket, amelyek erősen bocsátanak ki folyadékot és nedvességet. Nem olyan mélyen felszívódik, helyi akciója. A készítményben lévő magas vízmennyiség segít enyhén nedvesíteni és hűteni a sérült bőrt.

A kenőcs és krém használatának jellemzői Acriderm

A különböző típusú krémek és az Acriderm kenőcsök ellenére hangsúlyozni kell, hogy az adagolási forma nem befolyásolja a gyógyszer farmakológiai tulajdonságait. És úgy döntöttünk, hogy jobb lenne az Acriderm krém vagy kenőcs formájában használni, ha csak egy lehetőséged van otthon - feltételes analógként szolgálhat.

Hangsúlyozzuk, hogy jobb, még mindig tartsuk be a használati utasítást és a krémet a nedves bőrre, és a kenőcs alkalmasabb szárazra.

A krém az Acrydrom kenőcstől az alkalmazás időtartamától is különbözik:

 • Cream. Alkalmazni, ha a bőrnek akut gyulladása van;
 • Kenőcs. Alkalmas krónikus gyulladások kezelésére.

Ne feledje, hogy bármilyen kenőcs vagy Acriderm krém használata tilos, ha a beteg:

 • Szifilisz bőrének manifesztációja;
 • Csirke pox;
 • Herpesz egyszerű;
 • A bőr tuberkulózisa.

Ilyen esetekben célszerű orvosi segítséget kérni, hogy elkerülje a betegség súlyosbodását.

Az akryderm készítmények hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek miatt ezek a krémek és kenőcsök nem alkalmazhatók a nők számára a helyzetben, valamint a 2 év alatti gyermekek esetében.

Ha figyelembe vesszük az árcédulát, azt mondhatjuk, hogy mind az Acriderm kenőcs, mind a krém ugyanaz. Az ár csak a cső térfogatától függ. Eladásra 15 és 30 grammosak.

A kiválasztás során az érintett bőrfelület (száraz, vagy nyálkahártya, vér) kiválasztásának megfigyelése alapján kell irányítani. Ezek fontos és alapvető kiválasztási kritériumok. Ne felejtsük el továbbá a betegség formáit - krónikus vagy akut. Ezután választani tudod a megfelelő Akriderm drogot, ami észrevehető és hatékony hatást fog kifejteni.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Az Acriderma típusai gomba és analógjai kezelésére

Mint a legtöbb külső gyógyszer Acriderm a gomba különösen hatékony korai szakaszában. Az antibakteriális és antimikotikus anyagok gazdag tartalma funkcionális segédkészítményt tesz lehetővé komplex kezelésre.

 • 1. Az Acryderma felszabadulási formája
 • 2. Milyen akrydermet alkalmaznak a gombából?
 • 3. A készítmény összetétele
 • 4. A kenőcs különbsége Acriderm krémetől
 • 5. Használati utasítás
 • 6. Terhesség és szoptatás alkalmazása
 • 7. akryrdromális mellékhatások
 • 8. Ellenjavallatok az Acriderma használatához
 • 9. Akriderm - hasonlóan olcsó és drága
 • 10. Tárolási feltételek és eltarthatósági idő
 • 11. Gyakran feltett kérdések

A felszabadulás formája Akriderma

Az Akriderm felszabadulásának formája kevés, kenőcs vagy krém a 15 és 30 ml-es csövekben. A fajtától függően a gyógyszer fehér színe sárgás színű lehet. A termék gyártási típusai:

 1. Klasszikus összetétele Acriderm a betametazon alapján.
 2. Az Acriderm GK az aktív komponens mellett tartalmaz gentamicin-szulfátot és klotrimazolt.
 3. A "Genta" elnevezéssel kiegészített változat összetétele hasonló az előző változathoz, a klotrimazol - kálium-foszfát helyett.
 4. Az "SK" rövidítéssel végzett módosítás szalicilsav, vazelinolaj és viasz jelenlétében különbözik az előzőtől.

Minden típus a dermatológiai fertőzések külső terápiájára szolgál, de az összetételbeli különbség meghatározza a kinevezés különbségeit.

Mely akrydermot alkalmaznak a gombából

A hatóanyag és az Akriderm Genta klasszikus változata nem rendelkezik elegendő antimikotikus hatással. A felhasználásuk jelzései:

 • különböző típusú dermatitis;
 • pikkelysömör és ekcéma;
 • atópiás dermatitisz;
 • puffadás, intertrigo, irritáció.

A gombaellenes komponenseket a HA és az SC módosításai tartalmazzák. Ez utóbbi speciális gombafertőzések, például a lapos lichen piros formája. A körömgombák kezelésére az Acryderm GK a legalkalmasabb.

A készítmény szerkezete

Az aktív hatóanyagok, az Acridum HA betametazon, gentamicin-szulfát és klotrimazol:

 • az első megakadályozza a gyulladásos folyamatokat, megakadályozza a patogén növényzet terjedését, csökkenti a szövetek áteresztőképességét;
 • a gentamicin - antibiotikum, hatékonyan elpusztítja a bakteriális fertőzések kórokozóit;
 • A klotrimazol elpusztítja a legtöbb fajta gomba sejtszerkezetét, biztosítja a körömlemez helyreállítását.

A gyógyszer összetételében felsoroltak mellett további elemek is vannak. Ezek közé tartoznak a nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, cetosztearil-alkohol, petrolátum és kivonata olaj, propilénglikol, makrogol-éter, trilon B.

A kenőcs különbsége Acriderm krémetől

A két forma között nincs sok különbség, a különbségek az alkalmazás és a kibocsátás jellemzőihez kapcsolódnak:

 • a kenőcs intenzívebb, és súlyos tünetekkel járó léziók súlyos gócainak kezelésére alkalmazzák, a tejszín viszont ellenkezőleg finomabb hatású, az ellentétes helyzetben van előírva;
 • a krémet nedves sebek kezelésére használják, a kenőcs enyhíti a hámlasztást, meggyógyítja a túlságosan megszáradt bőrt;
 • Az akriderm szalicilsavval (CK) csak kenőcs formájában állítják elő.

Egy másik különbség a kompozícióra vonatkozik, a krém, amely nem különbözik a kenőcstől a főkomponensektől, további elemek tekintetében változatosabb. De a felhasználási jelzések azonosak lesznek.

Használati utasítások

A gyógyszer bármilyen formában külső használatra készült. Annak érdekében, hogy a kezelés hatékony legyen, meg kell felelni az egyes készletekkel kapcsolatos utasításokat tartalmazó követelményeknek. A körmök kezelését megelőzően ajánlatos előzetes gőzölést végezni a fürdőben, majd ezt követően a lábak kezelését:

 • a körömlemezeket szappanoldat-oldattal sztrippeljük;
 • Tisztítsa meg az elhalt bőrrétegeket fűrészekkel;
 • a lehető legrövidebb legyen a szabad széltől.

Az eljárás felgyorsítja az aktív elemek abszorpcióját a köröm szerkezetében, növeli a gyógyszer terápiás hatását. A gyógyszer elkészítése után:

 • kis dózisokban a beteg körmök felületén szorítanak;
 • Alkalmazzon egy réteg kenőcsöt ajánlott egyenletesen, megragadva a szomszédos bőrterületeket;
 • ha alkalmazzák, a könnyű masszírozó mozgások hasznosak.

A kezdeti szakaszban a gyógyszert naponta egyszer használhatják, az intenzívebb tünetek napi kétszeri használatát igénylik reggel és este. A kezelés időtartama 14-30 nap, amennyiben a pozitív változásokat nem tartják be, tisztázni kell a diagnózist. A körömgombák gombás formájához szükség van az orvos által előírt szisztémás gyógyszerek kombinációjára.

Terhesség és szoptatás alkalmazása

Terhesség alatt a gyógyszer nagy adagokban és hosszú ideig nem ajánlott. Csak abban az esetben nevezik ki, ha a köröm kezelésére szolgáló terápiás hatás magasabb, mint a negatív következmények valószínűsége, amelyektől a magzat szenvedhet. A gyermekeket csak 12 év után írják fel. Ebben az esetben az elhúzódó kezelés nem ajánlott, a gyógyszer elnyomhatja a növekedési hormont.

Az Acrydroma mellékhatásai

A készítmény szintetikus összetevői bőségesen növelik a mellékhatások kockázatát, amelyek előfordulhatnak:

 • szárazság és bőrirritáció;
 • az atrófia tünetei;
 • izzadás, égetés és viszketés;
 • egészségtelen pigmentáció;
 • stretch marks a bőrön;
 • a szőrtüsző gyulladása.

Ellenőrizheti a test reakcióját a hatóanyag összetevőivel. Kis mennyiségű kenőcsöt alkalmaznak a bőr korlátozott területére, és néhány órára elhagyják. Ha nincsenek irritációs tünetek, a gyógyszer biztonságosan használható. Ha a vizsgálat során vagy a kezelés alatt a szervezet negatívan reagál, a gyógyszert el kell hagyni, és orvos segítségével biztonságosabb gyógyszert kell választania.

Ellenjavallatok az Acriderma használatához

Az Acriderm minden formája kiterjedt felsorolást tartalmaz az ellenjavallatokról. Nem ajánlott használni, ha rendelkezésre áll:

 • összetevőkre való túlérzékenység;
 • bőrszifilisz, tuberkulózis, postvakcin reakció;
 • csirke pox és herpesz;
 • külső otitis media.

Ne használjon gyógyszereket egyéves kor alatti gyermekek vagy szoptatás céljára. A nagyfokú abszorpció az aktív komponensek vérbe jutását eredményezi, amelyektől a gyermek szenvedhet.

Az Akriderm analógok olcsóak és drágák

A készítmény hatása és hasonlósága szerint körülbelül 10 külső készítmény található, amelyek egyenértékűek lehetnek az Acriderm-rel. A lista tartalmaz krémeket és kenőcsöket:

 1. Elokom S.
 2. Diprosalik.
 3. Canison Plus.
 4. Betasalik.
 5. Triakutan.
 6. Momat S.
 7. Rederm.
 8. Losterin.
 9. Belosalik.

A csere kiválasztásakor figyelembe kell venni az ellenjavallatokat, amelyek egybeeshetnek az Acriderm-rel. A gyógyszerek ára a költségvetéstől a lenyűgözőig változik. A jelenlegi érték jobb megismerni az értékesítő vállalatok erőforrásait.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A hosszú távú tárolásra különleges feltételek nem szükségesek. Vannak olyan követelmények, amelyeknek a helyiség hőmérséklete nem lehet 15 fok alatti, nem emelkedik fel a 25-nél. A maximális eltarthatóság a terápiás tulajdonságok elvesztése nélkül legfeljebb 2 év.

Gyakran feltett kérdések

Akriderm - hormonális kenőcs vagy sem?

Igen, aktív elemként betametazonot alkalmaznak, amelyet kortikoszteroidnak tekintünk. Ez nagyobb hatékonyságot biztosít a gomba kezelésében, de óvatosságra szorul, és a hosszú távú kezelést nem kívánja.

Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Mi különbözteti meg a kenőcsöt az Acriderm krémetől

A szép és egészséges bőr minden józan ember álma. Gyakran előfordul, hogy ez a legnagyobb emberi szerv a környezet káros hatásainak van kitéve, a bőr számos problémát mutat. Egyes kiütések társulhatnak a belső szervek betegségeivel. Valójában a bőr állapota az emberi egészség általános állapotát tükrözi.

A bőrbetegségek meglehetősen gyakoriak a lakosság körében. Kellemetlen megnyilvánulásokkal és hosszú kezeléssel jellemezhetők. A modern gyógyszerkészítmények azonban képesek gyors és kvalitatív módon megoldani a bőrrel kapcsolatos számos problémát.

Acryderm kenőcs formájában

Számos bőrbetegség kezelésére fejlesztették ki az Acriderm hatóanyagot. Külső használatra szánták a bőrbetegségek széles körének kezelésében. A gyógyszer maga a hatásos és hatásos terápiás szerek kategóriájába tartozik, hormonális és szteroid anyagok vannak jelen a készítményben, ez azt jelenti, hogy orvos kinevezése után érdemes használni, nem profilaxisra.

Az Akridermot az Orosz Föderációban tervezték és gyártották, talán kenőcsök és krémek formájában. A gyógyszerhez hasonló analógok megtalálhatók a "Triderm" és a "Canison Plus" gyógyszer formájában, ezek a költségek és a gyártó országában különböznek.

Az Acriderm kenőcs enyhén sárgás színű, gyorsan felszívódik, és nem hagyja el a foltokat, amikor ruhával érintkezik. A gyógyszer kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Gyulladáscsökkentő.
 • Hipoallergén.
 • Decongestant.
 • Bakteriális.
 • Gombaellenes.
 • Nyugtató.

Hozzon ki egy kenőcsöt, ha:

 1. Fertőző, gombás vagy bakteriális etiológiájú dermatózisok.
 2. A dermatitisz atópiás és allergiás.
 3. Ekcéma.
 4. Neurodermatitis.
 5. Mycosis.

A kenőcs alakú készítmény különféle összetételű lehet, és további neveknek felel meg:

 • Akriderm (erős bőrgyulladásos folyamattal, allergiás reakcióval bonyolult).
 • Acriderm Genta (bakteriális fertőzéssel).
 • Acriderm GK (gombás elváltozással).
 • Akriderm SK (hyperkeratosis jelenléte).

Cream Acriderm

A gyógyszer másik formája krém. Ellentétben a krémek kenőcsével, jelen van több segédanyag mint például a folyékony paraffin, fehér petrolátum, propilénglikol, sztearil- és cetosztearil-alkoholok, Trilon B, tisztított víz, makrogol tsetostearat, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát. Az alapösszetétel szerint azonban a készítménynek krém formájában történő felszabadulása nem különbözik a kenőcstől. A felhasználási jelzések teljesen analógok lehetnek az akril kenőccsel.

A kenőcs különbsége Acriderm krémetől

A kenőcs formájában lévő Acriderm hatóanyag hasonló hatású krémmel. Ezeknek a kibocsátásformáknak a célja azonos. De számos megkülönböztető jegy van:

 1. Egy kenőcs termelt minden típusú készítmény 4 (Akriderm, Akriderm Gent Akriderm HA Akriderm SC), míg a krém csak az első három készítmények offline Akriderm SC.
 2. A gyógyszer ilyen vagy ilyen formája a bőr sérülésének mértékétől és mértékétől függ.
 3. A krém jobban használható nedves nedves sérülések esetén, és kenőcs a felület hámozásának és erős felszívódásának köszönhetően.

Így a modern farmakológia és gyógyszer lehetővé teszi az időben, gyorsan és egyszerűen a betegség diagnosztizálását és a szükséges terápia elvégzését. Ne indítsa el a folyamatot, és próbálja meg kezelni a problémát, mert minden gyógyszer ellenjavallt. A bőrbetegségek diagnózisát csak szakember végezheti el, szinte lehetetlen pontos diagnózist meghatározni.

Acryderm kenőcs a segítőkből, terhességi utasítások, analógok

Az Acryderm egy kombinált hatású gyógyszer, amely gyulladáscsökkentő hatással bír. Számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek kortikoszteroidokat tartalmaznak. A használati utasítás szerint a gyógyszer képes gátolni a fagocitózist és csökkenti a gyulladás fókuszát. Az időskorúak felszívódása valamivel alacsonyabb, mint a fiataloké. Az Acrydermot arc- és testhéjra használják, a kenőcs gátolja a leukociták felhalmozódását. Ami segít, az információ, a használati utasítás, az analógok Oroszországban, a különbség és a különbség, az alábbiakban lesz megvizsgálva. Melyik kábítószert választani?

Összetétel, ez hormonális kenőcs?

A kenőcs speciális összetételű, a hatóanyag a betametazon és számos segédelem. Hormonal kenőcs.

A költségek és mennyire függ a gyártó országától. A hivatalos honlapon kiszámíthatja az árat.

Mi segít, használatra utaló jelek

A gyógyszer a következő esetekben használható:

 • 1. Akne
 • 2. pikkelysömörrel
 • 3. dermatitisz esetén
 • 4. Herpesz az ajkakon
 • 5. krónikus gomba esetén
 • 6. Égés esetén
 • 7. fertőzéssel
 • 8. Amikor a bárányhimlő
 • 9. Rózsaszín zuzmóval
 • 10. Ekcéma esetén
 • 11. A balanoposthitis
 • 12. aranyérrel
 • 13. Állatgyógyászatban macskáknak, kutyáknak
 • 14. fejbőrre
 • 15. Fimózisból

analógok

A gyógyszer számos helyettesítõ és analógja olcsóbb. Közülük:

 • 1. Genta krém
 • 2. Triderm Denta
 • 3. Acry Advantan
 • 4. Sinaflan
 • 5. A lokoid
 • Betametazon
 • 7. Afloderm
 • 8. Celestoderm
 • 9. Akrihin

Mi a különbség az Akriderm és az Akriderm gk között?

Az Acriderm lágyabb hatású, de ugyanolyan hatásos, mint az acriderm gk. Egy farmakológiai csoportra vonatkoznak, és azonos összetételűek, helyettesíthetik egymást.

Acryderm használati útmutató

A krém és a kenőcs szigorúan külső használatra készült. Kezelése a bőrfelületre kell megfelelően előkészíteni, mert ez a legjobb, hogy mossa a helyszínen meleg forralt vízzel és dörzsölje az érintett területet egy krém vagy kenőcs formájában. Alkalmas allergiás kiütések kezelésére, mint például csalánkiütés, dermatitis, idegi dermatitis, viszketés, ekcéma.

A pikkelysömör akut időszakában a bőrt naponta többször kell kezelni, a hatóanyag vékony rétegét alkalmazva. Ne alkalmazza a hatóanyagot a száj nyálkahártyájára, a bőrre. Ez égési sérülést és kellemetlenséget okozhat. Ne alkalmazzon krémet vagy gélt a kötés alatt a műtét után. A kezelést az orvos választja ki egyéni vizsgálat és diagnózis után. Ne öngyógyítson. Ha mellékhatásokat észlel, törölje a gyógyszert, és forduljon orvoshoz a gyógyszer pontosabb kiválasztása érdekében.

Terhesség, szoptatás

A terhesség ideje alatt ezt a gyógyszert kizárólag szélsőséges esetekben használja az orvos utasításai szerint. Az újszülöttet meg kell vizsgálni. Szoptatással és szoptatással a hatóanyag hatóanyagai képesek behatolni az anyatejbe. A laktáció eltörlése szükséges, hogy ne okozzon mellékhatásokat csecsemőkben. Terhes lehet?

Dermatitis, égési sérülések

Ha dermatitis és égési sérülések kerülnek a nyílt sebre naponta háromszor egy vékony réteggel. Ez segít eltávolítani a kellemetlen érzést ezen a területen, eltávolítani és égni és viszketni.

Gyermekek allergiája

Gyermekeknél allergiás kiütések esetén kenőcs vagy krém csak az 1 évnél idősebb betegeknél alkalmazható. Használat előtt orvosi tanácsot kell kérni.

Vélemények

A fórumon található számos internetes áttekintés szerint elemezheti, hogy sok beteg azonnali javulást észlel, valamint egy nyitott seb szárítását. Ez lehetővé teszi a gyógyulás gyorsítását.

Akriderm kenőcs vagy krém, mi a különbség, ami jobb?

A krém és a gél közötti különbség csak textúrában van. A gélnek gélszerű szerkezete van, ami nagyban megkönnyíti az alkalmazás és az abszorpciós folyamatot. A krémet elsősorban az érintett területekhez használják. Ha egy adott túlérzékenységet érez, akkor törölje a gyógyszer változatát a bőr ezen területén. A férfiak kijelölik a Belodermot, a tabletta elokom.

Ellenjavallatok

A gyógyszer számos ellenjavallatot tartalmaz. Közülük:

 • 1. A bőr tuberkulózisa és szifilise
 • 2. Bőrrák
 • 3. 1 évesnél fiatalabb gyermekek
 • 4. Egyéni intolerancia a gyógyszerre
 • 5. Az anyag összetevőivel szembeni túlérzékenység
 • 6. Katasztrófa
 • 7. Glaukóma
 • 8. Diabetes mellitus

Mellékhatások - sztrájk, izzadás, a bőr túlzott szárazsága, a helyszín torzulása. Túladagolás esetén a mellékvesekéreg aktivitását csökkenteni lehet. Az atópiás allergiaellenes réteg veszélyes. A fejbőrre belosalikra van szükség.

Kompatibilitás az antibiotikumokkal

A gyógyszer kompatibilis az antibiotikumokkal, valamint az alkoholokkal. A korai életkorú alkalmazási esetek nem adtak negatív következményeket. Leírás, reakció, név, csecsemők, összehasonlítás, kozmetika, fotó További információk Wikipedia-ben vagy a csomagolásban.

Kenőcs vagy krém Acriderm - mit válasszunk?

a gyógyszerek 2017. július 19. 2179 megtekintések

Senki sem mentes a bőrproblémáktól. Nagyon gyakran váratlanul jelentkeznek súlyos viszketés, duzzanat, vörösség és hámlás formájában. A gyógyszertárban különböző gyógyszerek találhatók, amelyek enyhítik a kellemetlen tüneteket. Komplex gyógyszerek, amelyek képesek leküzdeni a bőrbetegség valamennyi megnyilvánulását, nem annyira. Az egyik közülük Acriderm kétféle formában - kenőcsök és krémek.

Krém és kenőcs Acryderm GK - mi a különbség?

Az "Akrihin" hazai vállalat több mint fél évszázada fejleszti és viszonylag olcsó, de hatékony gyógyszereket fejleszt. Termékeit hatalmas számú különböző gyógyszer képviseli.

Az Acriderm 4 termékből áll:

 1. Az Akriderm GK tejszín és kenőcs formájában egyszerű dermatitist bonyolít le, melyet másodlagos fertőzés, neurodermatitis, ekcéma és zuzmó bonyolít.
 2. Az Akriderm SK kenőcs formájában pikkelysömör, dermatosis, ekcéma, lapos zuzmó és ichthyosis kezelésére alkalmas.
 3. Az Acryderm (kenőcs és krém) kontakt dermatitis, viszketés, pikkelysömör stb.
 4. Az Akriderm Genta (kenőcs és krém) atópiás ekcéma, atópiás dermatitis, napi dermatitis, pikkelysömör kezelésére javallt.

"Acriderm Genta" krém

Ezek közül a gyógyszerek közül a legelterjedtebb az Acryderm GC összetett hatása:

 • egy gyulladáscsökkentő;
 • antiallergiás;
 • gombaellenes;
 • antimikrobiális.

A hatóanyag ilyen széles spektrumát azzal magyarázza, hogy a készítményben három aktív összetevő jelen van:

 1. gentamicin - A széles spektrumú antimikrobás szerek antibakteriális hatásúak.
 2. betametazon - szintetikus hormon, amely rövid ideig képes a gyulladás, ödéma és allergiás bőrkiütések megállítására.
 3. klotrimazol - gombaellenes szer, amely elpusztítja a gombák sejtmembránját. Elpusztíthat sok patogén, penészes és élesztőszerű gombát.

Ha megismerik a gyógyszerrel kapcsolatos utasításokat, az ügyfelek megkérdezhetnek: mi a különbség a krém és a kenőcs Acryderm GK között? Ennek a kérdésnek a megértéséhez meg kell tudni, hogy a krém és a kenőcs összetétele megegyezik-e, az indikációk, amelyeknek több ellenjavallata van, és ezek közül melyik a leghatékonyabb.

Ugyanazok a hatóanyagok rovására mutatják ugyanazon bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére: egyszerű és allergiás dermatitis, amelyet egy másodlagos fertőzés bonyolít; diffúz és korlátozott neurodermatitis; candidiasis; ótvar; színezett lichen.

A gyógyszer mindkét formáját ugyanúgy használják: naponta kétszer alkalmazzák az érintett bőrfelületet. A kezelés időtartamát csak az orvos határozza meg (mindez a betegségtől és a sérülés területétől függ).

Az egyetlen összetett különbség a kenőcs és a krém között lehet a segédanyagok jelenléte. Például, egy krém őket sokkal: ez és a petrolátum, valamint a propilén-glikol, és a dinátrium-edetát, tisztított víz, folyékony paraffin, stb A kenőcs csak nipasol, folyékony paraffin és petrolátum..

Bár a kenőcs és a krém közötti különbség nem áll fenn az alapanyagok esetében, véletlenül nem keletkeznek különböző formákban, amelyek a penetráló képességük különbségeit okozzák. Az alapja kenőcsök tartalmazhatnak zsíros anyagok, vazelin, lanolin, stb Fő funkciója -. Létrehozása a film a bőrön, amely megkönnyíti a behatolást a mélyebb rétegeibe a fő aktív hatóanyagok. A kenőcsök, a krémektől eltérően, mélyen behatolhatnak a bőrrétegbe, elérhetik a véráramot, akár szisztémás hatással is járhatnak. A krém világosabb textúrában különbözik. A bőrön való alkalmazás után nincs zsíros film. Nem lép be a bőr mély rétegeibe, sem a véráramba. Csak helyi tevékenységeket biztosít. A krémes anyagban lévő magas vízmennyiség miatt hidratálja és hűti a bőrt.

Tehát, ha nem csak a bőrfelületen, hanem a mélyebb rétegeken is meg kell dolgozni, kenőcsöt kell választania. Ha a hibát csak a bőr felszínén kell megszüntetni, vagy hidratálja, akkor krémt kell választania. A gyártó azt jelzi, hogy a krém Akriderm jobb az akut gyulladás a bőr, mint a hidratáló és hűtőközeg, és a kenőcs, köszönhetően a jó átható ereje, fel lehet használni a krónikus gyulladás.

Mindkét formája ellenjavallt súlyos dermatológiai patológiában: bőr tuberkulózis, szifilisz bőrkiütés, csirke pox, egyszerű herpesz, terhesség és 2 év alatti gyermekek. Amellett, hogy az utasítások kenőcsök és krémek Akriderm hangsúlyozta, ez a gyógyszer tartalmaz hormonokat és antibiotikumokat, tárgya hatásos eszközökkel, így a kérdés - Hogyan válasszuk ki a kenőcs vagy krém Akriderm CC elsősorban azokra az orvos.

A kenőcs és az Acriderm krém ára ugyanaz. A gyógyszer mindkét formája különféle dózisokban áll rendelkezésre: 15 és 30 g csövek, karton dobozban csomagolva.

Kenőcs vagy krém Acriderm - mit válasszunk?

Senki sem mentes a bőrproblémáktól. Nagyon gyakran váratlanul jelentkeznek súlyos viszketés, duzzanat, vörösség és hámlás formájában. A gyógyszertárban különböző gyógyszerek találhatók, amelyek enyhítik a kellemetlen tüneteket. Komplex gyógyszerek, amelyek képesek leküzdeni a bőrbetegség valamennyi megnyilvánulását, nem annyira.

Mi a különbség a krém és az Acriderm kenőcs között?

Az "Akrihin" hazai vállalat több mint fél évszázada fejleszti és viszonylag olcsó, de hatékony gyógyszereket fejleszt. Termékeit számos különböző előkészítés képviseli.

Az Akriderm márka 4 termékcsaláddal rendelkezik:

 1. A szokásos (kenőcs / krém) kontakt dermatitisz, viszkető bőr, pikkelysömör stb.
 2. „SC” - formájában krémek és kenőcsök egyszerű kezeli dermatitisz bonyolítja egy másodlagos fertőzés, neurodermitis, ekcéma és az övsömör.
 3. "SK" - kenőcs formájában pikkelysömör, dermatosis, ekcéma, lapos zuzmó és ichthyosis.
 4. A "Genta" - (krém / kenőcs) atópiás ekcéma, atópiás dermatitis, napi dermatitis, psoriasis kezelésére javallt.
"SK" 30 g krém "Genta"

Ezek közül a legelterjedtebbek közül az Acryderm GC összetett hatása volt:

 • egy gyulladáscsökkentő;
 • antiallergiás;
 • gombaellenes;
 • antimikrobiális.

A hatóanyag ilyen széles spektruma a készítményt alkotó három aktív komponens jelenlétének tulajdonítható:

 1. gentamicin - A széles spektrumú antimikrobás szerek antibakteriális hatásúak.
 2. betametazon - szintetikus hormon, amely rövid ideig képes a gyulladás, duzzanat és allergiás bőrkiütések megállítására.
 3. klotrimazol - gombaellenes szer, amely elpusztítja a gombák sejtmembránját. Elpusztíthat sok patogén, penészes és élesztőszerű gombát.

Ugyanazokat a hatóanyagokat mutatják be azonos dermatológiai megbetegedések kezelésére: egyszerű és allergiás dermatitis, amelyet egy másodlagos fertőzés bonyolít; diffúz és korlátozott neurodermatitis; candidiasis; ótvar; színezett lichen.

A gyógyszer mindkét formáját azonos módon alkalmazzák: naponta kétszer alkalmazzák az érintett bőrre. A kezelés időtartamát csak orvos határozza meg (minden a betegségtől és a sérülés területétől függ).

Az egyetlen összetett különbség lehet a segédanyagok jelenléte. A krém őket sokkal: ez és a petrolátum, valamint a propilén-glikol, és a dinátrium-edetát, tisztított víz, folyékony paraffin, stb A kenőcs csak nipasol, folyékony paraffin és petrolátum..

Bár a főbb anyagokban nincs különbség, nem véletlenül állítják elő különböző formákban, amelyek a penetráló erejükben okozzák különbségeiket. A kenőcs alapja a zsíros anyagok, petróleum zselé, lanolin, stb. Ennek fő feladata egy olyan film létrehozása a bőrön, amely elősegíti a hatóanyag fő hatóanyagainak mély rétegeibe való behatolását. A kenőcsök mélyen behatolhatnak a bőrrétegbe, elérhetik a véráramot, még szisztémás hatással is járhatnak. A krémnek könnyebb a textúrája. Használata után zsíros filmek nem maradnak a bőrön. Nem lép be a bőr mély rétegeibe, sem a véráramba. Csak helyi tevékenységeket biztosít. A krémes anyag nagy víztartalma miatt hidratálja és hűti a bőrt.

Tehát, ha nem csak a bőrfelületen, hanem a mélyebb rétegeken is meg kell dolgozni, kenőcsöt kell választania. Ha a hibát csak a bőr felszínén kell megszüntetni, vagy hidratálja, akkor krémt kell választania. A gyártó azt jelzi, hogy a krém jobb használni az akut gyulladás a bőr, mint a hidratáló és hűtőközeg, és a kenőcs, köszönhetően a jó átható ereje, fel lehet használni a krónikus gyulladás.

Mindkét formája ellenjavallt súlyos dermatológiai kórképekben: bőr tuberkulózis, szifilisz, csirkeplazma, herpesz szimplex, terhesség és 2 év alatti gyermekek bőrtünetei. Ezenkívül a kábítószerre vonatkozó utasítások hangsúlyozzák, ez tartalmaz hormont és antibiotikumot, erős hatóanyagokra utal.

A kenőcs és krém ára ugyanaz. A gyógyszer mindkét formája különféle dózisokban áll rendelkezésre: 15 és 30 g csövek, karton dobozban csomagolva.

Akriderm krém vagy kenőcs: mi a különbség és mi a legjobb választás?

A belföldi termelő Akrikhin kétféle dózisformában - tejszín és kenőcs formájában - állítja elő az Akriderm hatóanyagot. A külső eszközök hatékonyan eltávolítják az allergiás dermatitis, ekcéma, pikkelysömör bőrön jelentkező kiütéseket. Az Acriderm gyulladásgátló hatása glükokortikoszteroid-betametazont és segédanyagokat tartalmaz.

Ha kiválasztja a betegnek, krémnek vagy kenőcsnek a legjobb kiválasztását, akkor a bőrgyógyász számos kritériumot figyelembe vesz. Ez a szövetkárosodás mértéke, a betegség színtere és típusa, a beteg kora, más patológiák jelenléte. Bizonyos esetekben az egyik komponens egyéni intoleranciája meghatározó tényezővé válik.

Különböző kenőcs krémből

Az Acriderm gyógyszerei teljesen azonos minőségi és mennyiségi összetételűek a hatóanyagon. Jelentősen különböznek a komponensek tartalmában, amelyeket a gyártók alapul vettek. A betegnek nem szabad eldöntenie, hogy mi kell a kezeléshez - kenőcs vagy Acriderm krém. Mindez az orvostól függ, aki figyelembe veszi a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, figyelembe veszi a lehetséges kockázatokat. Mi a fő különbség a két adagolási forma között:

 • a segéd kenőcs összetevők biztosítják a hatóanyag optimális transepidermális penetrációját a szövetekbe;
 • a krémalap létrehozására szolgáló összetevők terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek, megkönnyítik a tünetek súlyosságát.

A krém könnyen felszívódik és eloszlik a gyulladásos folyamatban károsodott szövetekben. És a kenőcs jellegzetes és megelőző tevékenység. Alkalmazása után zsírfilm keletkezik a bőrön, megakadályozva a patogén mikroorganizmusok sebét és sebét.

Az adagolási forma kiválasztásának szabályai

A bőrgyógyászok szívesen alkalmazzák az Acriderm krémet az akut bőrgyulladásra, különböző lokalizációval. Ez az adagolási forma lágyító és hidratáló hatású. A krém hűti a bőrt, segít csökkenteni a klinikai tünetek súlyosságát:

 • viszketés és égés;
 • duzzanat és vörösség;
 • fájdalmas érzések.

A kenőcs leggyakrabban krónikus bőrbetegségek kezelésében alkalmazható. A glükokortikoszteroid behatol az epidermisz legmélyebb rétegei közé, megállítja a gyulladást, megakadályozza a terjedését. A kenőcs miatt a sérült szövetek maximális és hosszú távú terápiás hatása biztosított.

Terápiás vonalzó Az Akridermot négyféle módon reprezentálják, amelyek különböznek a glükokortikoszteroid és az egyéb aktív komponensek tartalmában. Itt például, mi a különbség az Akriderm és az Akriderm GK között:

 • a hatóanyagok koncentrációja lényegesen magasabb az Acriderm GK-ban;
 • jelenléte az Acrylidum GK antimikotika clotrimazole és az antibiotikum gentamicin.

A gyógyszer minden fajtájának két adagolási formája is van: krém és kenőcs. Mely gyógyszer alkalmas a beteg számára egyénileg a bőr gyulladásának típusától függ.

A készítmény leírása

Az Acriderm csoport (HA, SC, Ghent) hatóanyagainak fő különbségei a hatóanyagok minőségi és mennyiségi összetétele. Együttműködnek egy glükokortikoszteroid jelenlétével, ami megmagyarázza a gyógyszerek erőteljes gyulladáscsökkentő hatását. Minden gyógyszer képes különböző mértékben kicserélni egymást. De a maximális terápiás hatás akkor nyilvánul meg, ha racionálisan használják őket:

 • Az Acriderm csak hormonális hatóanyagot tartalmaz, és egyszerű betegségben szenvedő betegek esetében írják elő;
 • az Acriderm SK készítményt szalicilsavval kiegészítjük. A hatóanyagot szöveti nedvességgel járó betegségek kezelésére használják;
 • Az Acryderm GK kenőcs antimikrobiális hatást fejt ki a benne található gentamicin miatt. A gyógyszer a bakteriális fertőzés által bonyolódott bőrkiütések megszüntetésére szolgál.

A legkülönbözőbb klinikai hatás az Akriderm GK. Többkomponensű összetétele antimikotikus, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású anyagokat tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy használják a bőrbetegségek kezelésére visszatérő jellegét a tanfolyam.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A farmakológiai hatás közvetlenül függ a krémek és kenőcsök összetételétől. A bőrbetegségek terápiájában vezető szerepet kapott a glükokortikoszteroid-betametazon. Megakadályozza a leukociták felszívódását gyulladásos gócokban, miközben visszaállítja a mikrocirkulációt. A szövetek javítják a vérkeringést, vizualizálják az ödéma megszüntetését és a bőr pattanását. A glükokortikoszteroid gátolja a fájdalom és a gyulladás mediátorai termelődését:

Így a kenőcs érzkonstriktív és antiproliferatív aktivitást mutat. Természetesen a szövetek gyors regenerálódása elősegíti a kis erek permeabilitásának csökkentését. Közvetlenül a gyógyszer alkalmazását követően a viszketés, égés, fájdalmas érzések eltűnnek.

Az Akriderm vonalból származó gyógyszerek farmakológiai tulajdonságait más hatóanyagok biztosítják, így például:

Az antibiotikum megakadályozza a bakteriális sejtek termelődését a replikációhoz szükséges fehérjékkel. És az antimikotikumok a klotrimazol gátolják az ergoszterin, a gomba sejtmembránok építőanyagának szintézisét.

A betametazon biológiai hozzáférhetősége viszonylag alacsony. Az alacsony koncentrációban felszívódik a véráramba. Ez a glükokortikoszteroid-tartalom ritkán okoz mellékhatásokat.

Összetétel és kibocsátás formája

Gyógyszergyár Akrikhin termel egy krém és kenőcs alumínium csövek, csomagolt 15,0 g és 30,0 g Ha a termék a hosszú távú kezelés, célszerű, hogy vesz egy nagy csomag. Így lehetséges megtakarítani a gyulladáscsökkentő gyógyszer költségének egyharmadát. Átlagos ára a gyógyszertárakban:

 • Kenőcs 15 g - 96 rubel;
 • kenőcs 30 g - 125 rubel;
 • tejszín 15 g - 122 rubel;
 • krém 30 g - 160 rubel.

A gyógyszerkészítmények másodlagos csomagolása egy kartondoboz, amelyhez részletes jegyzet található. A krém és a kenőcs azonos koncentrációjú glükokortikoidot tartalmaz. Csak a gyártó által az alapszerkezethez felhasznált összetevők összetétele különbözik:

 • kenőcs - paraffin, propilénglikol, desztillált víz, petrolátum, viasz;
 • krém - metilparaben, vazelinolaj, propilénglikol, szerves alkohol, stabilizátorok.

A kenőcsök és krémek egyes segédanyagai fertőtlenítő hatásúak, gyulladásos gócokat fertőtlenítenek. Javítják és meghosszabbítják a hatóanyag hatását a glükokortikoszteroid fokozatos teljes felszívódása miatt.

Használati utasítások

A gyógyszer napi és egyszeri dózisa jelentősen változhat, valamint a terápiás kezelés időtartama is. A glükokortikoszteroidok alkalmazását orvosi felügyelet mellett, különösen a kisgyermekek terápiájában végzik. Teljes nem hormonális analóg jelenlétében az Acridermet egy biztonságosabb anyag váltja fel.

Szigorúan tilos a kezelés alatt növelni a letétbe helyezett pénzeszközök gyakoriságát és összegét. Ez nem csak felgyorsítja a gyógyulást, hanem lelassítja a gyulladással érintett szövetek regenerálódását is.

Javallatok és ellenjavallatok

A gyógyszert olyan betegek számára írják fel, akiknél dermatitis, pl. Pikkelysömör diagnosztizáltak, viszketést és fájdalmat okoztak. A gyógyszer hatékonyan szembeszáll a neurogén eredetű patológiákkal, a stresszes helyzetek hátterében. A kenőcsök és krém Acriderm használatának főbb jellemzői:

 • allergiás dermatitis;
 • egyszerű dermatitis;
 • pszoriázis;
 • száraz és nedves ekcéma;
 • neurodermitis.

A gyógymód a szoptatás alatt nem alkalmas a biológiai korlátok leküzdésére való képességére. A gyógyszert nem írják elő egy év alatt gyermekek és az összetevőkre érzékeny betegek számára. Az Acryderm nem alkalmazható akne, herpeszkiütés, nemi patológiák terápiájában.

Mellékhatások és speciális utasítások

A hormonvegyület jelenléte a készítményben megköveteli a kezelés során felmerülő összes orvosi ajánlás betartását. Az enyhe felesleges dózis érzékenyítő reakció kialakulását idézi elő. A bőrön megjelenő kis buborékok, vörösség és súlyos puffadás megjelenése jellemzi.

Hosszan tartó kenőcsök és krém használata esetén a szőrtüszők gyulladása, a pigmentáció csökkenése, az intercelluláris anyag oldódása lehetséges.

Néha szisztémás mellékhatások vannak:

 • fejfájás, alvászavarok, fokozott fáradtság;
 • emésztési zavar és perisztaltia.

Az Acryderm nemkívánatos az arc bőrbetegségeinek kezelésére. Ha ilyen igény mutatkozik, ne kerüljön kapcsolatba a külső anyaggal a szemébe. Mint minden hormonális gyógyszer, az Acriderm is fokozatosan törlésre kerül, hogy megelőzze a betegség súlyosbodását.

Adagolás és adminisztráció

Az Acriderm (GK, SK, Genta) terápiás vonalból készült készítményeket naponta kétszer vékony réteggel kell felhordani. Nem ajánlott dörzsölni a krémet vagy kenőcsöt a sérült bőrbe. A gyógyszert reggel és este használják egy hétig. A krónikus máj- és veseműködésű betegeknél, valamint a kisgyermekeknél a gyógyszer egyszeri alkalmazását írják elő.

Ha két nap elteltével nincs javulás, vagy jelentéktelen, akkor erről tájékoztatnia kell a bőrgyógyászt. Dózisokkal vagy helyettesítésekkel módosítja a hatékonyabb kábítószert.

analógok

Az Acryderm az egyik legolcsóbb készítmény a bőrön előforduló gyulladásos folyamatok felszámolására. Szükség esetén a bőrgyógyász helyettesítheti meglévő analógokkal - Triderm, Uniderm, Fenistil, Advantan krém (oktatás), Beloderm, Belosalik.

Vélemények

Vladimir, Volgodonsk: Az allergiás bőrgyulladástól a háztartási kémiaig több mint tíz éve szenvedek. A bőrgyógyász nemrég tanácsolta, hogy kipróbálja az orosz drog Acridermot. Megdöbbentem, hogy a gyógyszertárnak pontosan meg kell határoznia, hogy mely gyógymód szükséges. Fel kellett hívnom a bőrgyógyászt. Az orvos elmagyarázta nekem, hogy mi a különbség a krém és az Acriderm kenőcs között. A krémet kisebb gyulladással és kenőccsel használják - és komoly súlyosbodással.

Alain, Voronezh: Talán csak az Acriderm gyorsítja a fájdalmat és a gyulladást a pikkelysömörben. Néhány óra múlva eltűnik az erős duzzanat és bőrpír. Kellemesen boldog és alacsony ár. Már megszoktam, hogy nagy összegeket fizessek a hormonkészítményekért.

Akriderm

Acryderm: használati utasítás és visszacsatolás

Latin név: Akriderm

ATX kód: D07XC01

Hatóanyag: Betametazon (betametazon)

Gyártó: ХФК Акрихин, ОАО (Orosz Föderáció)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/02/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 79 rubel.

Az Acryderm egy kombinált készítmény külső használatra, amely anti-allergiás, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatást fejt ki.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Akriderm 0,064% krém és kenőcs formájában készül 15 g-os és 30 g-os alumínium csövekben.

1 g hatóanyag 640 μg betametazon-dipropionátot tartalmaz. Segédanyagok: vazelinolaj, paraffinviasz, emulgeáló viasz, petrolátum, propilénglikol, Trilon B, nátrium-szulfit, tisztított víz, nipagin.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A betametazon egy glükokortikoszteroid, amelyet kívülről alkalmaznak. Gyulladáscsökkentő, antiproliferatív, antipruritikus, anti-allergiás, vazokonstriktív és antiexsudatív hatással rendelkezik. A gyógyszer gátolja halmozása a leukociták a szervezetben, és lassítja a gyulladáskeltő mediátorok és lizoszomális enzimek a gyulladásos gócok elnyomja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

Amikor a bőrre a gyógyszer gyorsan és intenzíven hat a közepén gyulladás, súlyosságának csökkentésére szubjektív érzés (fájdalom, irritáció, viszketés) és objektív tünetek (lichenificatio, ödéma, erythema).

farmakokinetikája

A betametazon effimero alkalmazásával az ajánlott dózisokban a transzdermális felszívódás a vérben nagyon elhanyagolhatónak tekinthető. A gyulladás és a bőrbetegségek esetében az okklúziós kötszerek használata lehetővé teszi a hatóanyag transzdermális felszívódásának növelését, ami szisztémás mellékhatások kialakulásához vezethet.

Használati utasítások

A hatóanyag hatóanyaga antipruritikus, antibakteriális és vazokonstrikciós hatást fejt ki. Az Akriderm csökkenti a vaszkuláris szövetek permeabilitását és megakadályozza a gyulladásos ödéma kialakulását; nem mutat aktivitást anaerob mikroorganizmusok, gombák és vírusok ellen.

Az utasítások szerint az Acryderm-ot az alábbiak kezelésére használják:

 • Akut, szubakut és krónikus kontakt dermatitis;
 • Atópiás, foglalkozási, napelemes, kétgyógyászati ​​bőrgyulladás;
 • neurodermitis;
 • A bőr viszketése;
 • pszoriázis;
 • Nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái.

Ellenjavallatok

Az Acriderm alkalmazása a következő ellenjavallatokkal jár:

 • A bőr tuberkulózisa;
 • Vakcinázás utáni reakciók;
 • Csirke pox;
 • Vírusos bőrfertőzések;
 • Herpes simplex;
 • Rózsaszín pattanás (rosacea);
 • Perioralis dermatitis;
 • Egyéni intolerancia a hatóanyag bármely összetevőjével;
 • Szoptatási időszak;
 • Gyermekek legfeljebb 1 éves korig.

Az Acryderma terhesség alatt történő alkalmazásának biztonságossága nem állapítható meg, ezért a gyógyszer alkalmazását ebben az időszakban csak szigorú indikációk és kis dózisok mellett lehet alkalmazni.

Használati utasítás Acryderma: módszer és adagolás

Krém és kenőcs Az Acriderm ajánlott, enyhén dörzsölje az érintett bőrön napi 1-3 alkalommal.

A kezelés időtartama függ a betegség lefolyásától és a terápiás hatástól, de nem haladhatja meg a három hétet. Ha a javulás nem jelentkezik a gyógyszer két hete alatt, erről tájékoztatni kell az orvost.

Mellékhatások

A gyógyszer a következő mellékhatásokat okozhatja:

 • Égő érzés;
 • folliculitis;
 • Irritáció és száraz bőr;
 • hypertrichosis;
 • Allergiás kontakt dermatitis;
 • hypopigmentation;
 • Bőrradír;
 • sudamen;
 • A stria (bőrstrize) megjelenése.

Nemkívánatos hatások esetén forduljon orvoshoz.

Túladagolás esetén Akriderm képes gátolni a funkciója a hipofizis-adrenális rendszer, így válik egy okoznak másodlagos mellékvese-elégtelenségben, valamint a megjelenése a tünetei Cushing, beleértve a Cushing-szindrómát.

túladagolás

Akriderma akut túladagolás ritka, de amikor a gyógyszer nagy adagban vagy elhúzódó terápia, bizonyos esetekben, a tünetek a Cushing fejleszteni: aláírja Ishchenko szindróma - Cushing-szindróma, magas vércukorszint, reverzibilis visszaszorítására mellékvesekéreg funkciót, glycosuria. Ebben az esetben az Acriderm fokozatosan törlődik, és ha szükséges, tüneti kezelést írnak elő.

Különleges utasítások

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek csak szigorú útmutatáson és orvosi felügyelet mellett használják a gyógyszert.

Az Acriderm nem ajánlott az arcbőr hosszabb kezelésére.

A gombafertőzés, a glaukóma, a szürkehályog és a herpesz fertőzés súlyosbodásának elkerülése érdekében a hatóanyagot nem szabad a szem területére alkalmazni.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

Az Acriderm nem befolyásolja a járművek vezetését, illetve olyan összetett feladatokat, amelyek fokozott koncentrációt és gyors pszichomotoros reakciókat igényelnek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A glükokortikoszteroidok (GCS) lokális alkalmazásának biztonságossága várandós betegeken nem bizonyított. Ezért az Acriderm terhesség alatt történő kijelölése csak akkor javasolt, ha az anya kezelésének potenciális előnye jelentősen meghaladja a magzatra és a pszichofiziológiai fejlődésre gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat. A terhes nők nem használhatják a gyógyszert nagy dózisban vagy hosszú ideig.

Ha az Acriderma-t szoptatás alatt kell alkalmazni, az ápoló anyáknak meg kell szüntetniük a szoptatást.

Alkalmazás gyermekkorban

Gyermekek mutathatnak magasabb érzékenységet a használatát betametazon, megkönnyítve a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely (HPA), mint az idősebb betegek megnövekedett abszorpciós Akriderma miatt egy nagy érték aránya a felszínük és súlya. A kezelt gyermekeknél betametazon, megfigyelt mellékhatások, mint például megnövekedett koponyán belüli nyomás, elnyomása HPA tengely funkció a rendszer, a rossz súlygyarapodás, Cushing-szindróma.

Gátlása mellékvesekéreg funkció gyermekgyógyászati ​​betegek kifejezett csökkentést a kortizol szintje a plazmában és nincs válasz stimulálása ACTH (adrenokortikotrop hormon). A megnövekedett koponyaűri nyomás tünetei a látóideg kétoldali ödémája, fejfájás, kidudorodó fontanel.

Kábítószer kölcsönhatások

Nincs információ az Acryderm és más gyógyszerek kölcsönhatásáról.

analógok

Az Acriderma szerkezeti analógjai a következő készítményeket tartalmazzák: Celestoderm-B, Beloderm, Betliben. A gyógyszer analógokkal való felváltása előtt konzultáljon orvosával.

A tárolás feltételei

A gyermekek számára elérhetetlen helyen 15-25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 4 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények Akriderme-ről

A gyógyszert gyakran alkalmazzák a bőrbetegségek kezelésére. Mivel az értékelés Akriderme a krém formájában, ez az adagolási forma előnyösen alkalmazható abban az esetben, enyhe bőrbetegségek, amelyek nyilvánul formájában enyhe viszketést, irritációt és vérbőséget. Az Acriderm Kenőcsöt gyakran olyan betegek vásárolják meg, akik már ismerik a diagnózist. Azonban, ebben az esetben a terápiát néha kísérik komplikációk a hosszú távú kezelés, amely kíséri mellékreakciók, csökkenti a hatékonyságot és az addikció kifejlődésében.

A betegek azt is jelentik, hogy az Acriderm alkalmazásával a betegség kellemetlen tünetei először gyorsan eltűnnek. A gyógyszer ismételt felhasználásával gyakran hosszabb ideig tartó kezelésre volt szükség, és csökkent a hatás rezisztenciája. Néha egy gyógyszert használnak az akne kezelésére, és a helyzet hasonló. Először a bőrkiütések láthatatlanná válnak, de akkor jönnek vissza, és ezt gyakran megfigyelik. Emellett a felhasználók a bőr szerkezetének romlását és a könnyű és pigmentált területek váltakozását jelzik a kezelés alatt. Sokan nem tudják pontosan, hogy miként és mikor használják az Akridermot.

A függőség hatását azzal magyarázza, hogy a gyógyszer nem befolyásolja a dermatitisz okait, és csak kiküszöböli a betegség megjelenését. Ezért a kezelés csak ideiglenes enyhülést eredményezhet, ami később súlyos szövődményekhez vezethet. Az Acriderm azonban jelentősen enyhítheti a dermatitisz folyamatait és kiküszöbölheti az akut tüneteket. A legjobb, ha azt a betegség okait befolyásoló eszközökkel kombináljuk: gyógynövényeket, vitaminokat, adszorbenseket, helyreállító gyógyszereket. Gyakran a betegek megkérdezik, hogy a gyógyszer hormonális-e vagy sem. A szakértők azonban azt mondják, hogy amikor az illetékes szakemberre, aki gondosan kiválasztja a kezelési rendet és figyelembe veszi az ajánlott dózist, az Acriderm viszonylag biztonságos.

Az Acriderm ára a gyógyszertárakban

Az Acriderm krém formájában kifejezett ára hozzávetőlegesen 92-121 rubel (15 g csőhöz) vagy 135-159 rubel (30 g csőhöz). Kenőcsöt használhat külső használatra 75-100 rubel (15 g csőhöz) vagy 102-119 rubel (30 g csőhöz).