Akriderm

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: A betametazon (betametazon)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele tartalmazza a fő komponenst: betametazon-dipropionát.

További összetevők: nipagin, vazelin, paraffin, propilénglikol, vazelinolaj, alkohol, viasz emulgeáló, dinátrium-só, nátrium-szulfit és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadott Akriderm krém vagy kenőcs formájában, 15 vagy 30 g csőben csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer mutatja gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, nem-ellenáztató, dekongesztáns és antipruritic hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ez az eszköz glukokortikoszteroid topikus alkalmazás. Fő összetevői - betametazon-dipropionát - képesek gátolni a felhalmozódást leukociták, a lizoszómák felszabadulásának folyamata enzimek, valamint a gyulladáscsökkentő gyulladásgátló mediátorok. Ezenkívül előfordul a fagocitózis elnyomása, a vaszkuláris-szöveti permeabilitás csökkenése, megelőzve a gyulladásos puffadás kialakulását.

Használati utasítások

A kenőcs és a krém használatának főbb jellemzői Akriderm:

 • különböző allergiás bőrbetegségek, például: dermatitis, neurodermatitis, viszkető bőr, ekcéma;
 • pszoriázis;
 • a nem allergiás dermatitisz különböző formáit.

Ellenjavallatok

Krém vagy kenőcs alkalmazása Az Acryderm nem ajánlott, ha:

 • túlérzékenység a gyógyszerre;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrkiütések szifilisz;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • nyílt sebek;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • trofikus fekélyek;
 • vulgáris akne.

Mellékhatások

Az SCS külső alkalmazását égési, irritációs, száraz bőr kísérheti, folliculitis, hypertrichosis, a pattanások megjelenése, hypopigmentation, bőrgyulladás. Hosszú távú alkalmazás, különösen az okklúzódó kötszerekben, előidézheti a fejlődést purpura, a bőr macerációja, másodlagos fertőzés, izzadás, bőröregedés és így tovább.

Használati utasítás Acriderma (Módszer és adagolás)

Az akrydrom kenőcs, melynek használati utasítása azt javasolja, hogy alkalmazza a bőr érintett felületére, naponta kétszer használják. Egy másik terápiás adagolási rend is előírható a betegség súlyossága miatt.

Az Acriderm krém enyhe adagolásának kezelésére egyszerre alkalmazható az alkalmazás utasítás, és súlyosabb sérülések - akár naponta többször is.

A kezelés időtartama függhet különböző tényezőktől: a hatékonyság és tolerálhatóság, a betegség súlyosságától és a beteg jellemzői. Átlagosan a terápiás tanfolyam 2-4 hét.

Ha a javulás hosszú ideig nem fordul elő, sürgős diagnózisra van szükség.

túladagolás

A kenőcs vagy az Acriderm krém alkalmazása nehézséget jelent a túladagoláshoz, de nagymértékű elhúzódó alkalmazás esetén ez teljesen lehetséges. A krónikus túladagolás tünetei lehetnek: hyperglykaemia, glükózuria, mellékvesekéreg funkciók szuppressziója, Cushing-szindróma.

Ebben az esetben tüneti kezelést kell végezni. A krónikus toxikus hatás megjelenése a gyógyszer fokozatos visszavonását igényli.

kölcsönhatás

Ez a külső hatóanyag nem kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel.

Különleges utasítások

A túlérzékenységi tünetek kezelési idejének megjelenése, viszkető és a bőrirritáció megköveteli ennek a gyógyszerkészítménynek a megszüntetését és a megfelelőbb kezelést a beteg számára.

Hosszú távú terápia, a hatóanyag nagy mennyiségben történő alkalmazása a bőr jelentős felületére, az okklúziós kötszerek használata és a gyermekek kezelése a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

A gyermekek kezelését szigorúan az orvos utasításai és előírása szerint kell végezni, amely lehetővé teszi a szisztémás nemkívánatos hatások lehetséges fejlődésének ellenőrzését. Nem kizárt a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer teljes körű szupressziója, a hypercorticizmus tüneteinek manifesztációja, a kiválasztás csökkenése hormon növekedés, megnövekedett koponyaűri nyomás.

Különösen gyakran fordul elő mellékhatások kialakulása, amikor a hatóanyagot felviszik az arc bőrére. Ezért a terápiás kurzusnak nem szabad 5 napnál tovább tartania.

Ne alkalmazza az Acriderm-et a szemészetben. Kerülje a szembe és nyálkahártyákkal való érintkezést.

Ha a gyógyszert hosszú ideig kezelték, akkor a terápia fokozatos visszavonása ajánlott.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolás esetén helyiség szobahőmérsékleten, amely nem elérhető a gyermekek számára, megfelelő.

Lejárat dátuma

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos az eszköz használata terhesség alatt, nincs telepítve. Ezért e csoportba tartozó gyógyszerek alkalmazása ebben az időszakban megengedett, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a valószínű kockázatot. Fontos, hogy ne használja a terméket hosszú ideig emelt adagokban.

Acryderm analógok

Az analógok ára körülbelül 470-550 rubel.

Vélemények Akriderme-ről

Meg kell jegyeznünk, hogy számos bőrprobléma aggodalomra ad okot sok ember számára, akik ezt a gyógymódot használják megoldani. Mivel a vélemények tejszín Akriderm, előnyös okozhat megjelenése tüdő elváltozások a bőrön: enyhe viszketés, bőrpír és irritáció.

Ugyanakkor az Acriderm kenőcsről szóló vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyógyszer ilyen formáját általában olyan személyek használják, akik pontosan ismerik a diagnózist. Azonban még ebben az esetben is a kezelés nem mindig jár komplikáció nélkül. Ennek fő oka a gyógyszer hosszú távú alkalmazása, ami a hatékonyság csökkenéséhez, az addiktológiai fejlődéshez és mellékhatásokhoz vezethet.

Egyes felhasználók azt is jelentik, hogy amikor ezt a gyógyszert alkalmazták először - segített a betegség tüneteinek gyors megszüntetésében. Amikor a gyógyszert a következő alkalommal használták fel, hosszabb kezelésre volt szükség, és a hatás már kevésbé volt ellenálló.

Néha akrydermot használnak a pattanásoknál, és észrevesz egy hasonló helyzetet. Először a kiütések gyorsan eltűnnek, de akkor jönnek vissza, és sokkal gyakrabban fordul elő. Ezen túlmenően megjegyezzük a pigmentált és könnyű területek megjelenését, a bőr szerkezetének romlását. Bár az ilyen felhasználók még csak nem is tudják, hogyan kell használni az Acriderm kenőcsöt, ami segít és mennyi ideig alkalmazzák.

By the way, az ilyen eseteket gyakran leírják. Ez azért van, mert ez a gyógyszer nem képes befolyásolni a dermatitisz okait, eltávolítva a betegség megnyilvánulásait. Ezért az Acriderma használata csak ideiglenes enyhülést, majd szövődmények kialakulását eredményezheti.

Azonban ez a gyógyszer segít sok betegnek enyhíteni a dermatitisz akut periódusát. Természetesen egyidejűleg kijavítani a betegség okait: másokat kell kinevezni vitaminok, regeneráló gyógyszerek, adszorbensek, gyógyászati ​​kivágások. A bőr külső károsodásának eltávolítása kenőcs vagy krém segítségével.

Emellett a felhasználók gyakran érdeklik az Acriderm kenőcs hormonális vagy sem? Az a tény, hogy egyes betegek félnek hormonális gyógyszereket. De valójában csak szigorúan követnie kell az alkalmazási tervet, és be kell tartania az előírt adagot. Ezért a szakértők nem javasolják gyógyszeres kezelést anélkül, hogy illetékes orvos kijelölné.

Ár Akriderma, hol vásárolni

Az Acryderm kenőcs ára 85 rubel.

Az Acriderm krém ára 100-300 rubel.

Vásároljon bármilyen formát bármely orosz gyógyszertárban, valamint az országon kívül.

Például az ár Ukrajnában 80-385 UAH, attól függően, hogy a csomagolás mennyisége.

Akriderm gyerekeknek

Az allergiás bőrelváltozások és egyéb bőrbetegségek kezelésére gyakran alkalmaznak hormonális gyógyszereket, amelyek közül az Acryderm nagyon népszerű. Milyen hatással van a készítmény használatára vonatkozó útmutatás, és a gyermekek egy év alatt kenhetik a bőrt az Acriderm-mel?

struktúra

Az Acriderma fő hatóanyagát szteroid hormon betametazon képviseli. A krémben ezt a vegyületet szilárd és folyékony paraffin, viasz, tisztított víz, vazelin, nátrium-szulfit, dinátrium-edetát és E218 tartósítószer egészíti ki. A betametazon mellett a kenőcsök vazelin, folyékony paraffin, E216 tartósítószer és izopropil-mirisztát is tartalmaznak.

Emellett olyan gyógyszereket is előállítottak, amelyekben a betametazont más aktív komponensekkel egészítik ki:

 • Acriderm Genta. Gentamicint adtak ehhez a hormonhoz (1 mg ezt az antibiotikumot tartalmaz 1 gramm gyógyszer).
 • Acriderm SC. Az ilyen készítmény nemcsak a betametazonot, hanem a szalicilsavat is tartalmaz 30 mg / g gyógyszerkészítmény mennyiségben.
 • Acriderm GK. Ebben a gyógyszerben a betametazon és a gentamicin mellett klotrimazol is jelen van (1 gramm 10 mg ilyen gombaellenes szert tartalmaz).

A kibocsátás formája

Az Akriderm a következő formákban készül:

 1. 0,05% krém. Fehér színű és könnyű textúrájú, gyorsan felszívódik a bőrbe. Az értékesítés során 15 grammos, 30 gramm vagy 50 gramm tejszínt tartalmazó csövek találhatók.
 2. 0,05% kenőcs. Ez fehér vagy fehér-sárga színű, áttetsző vastag anyag. 15 és 30 gramm csövekbe van csomagolva.

Az Akriderm Genta és az Akriderm GK krémek és kenőcsök formájában is készülnek, és az Acriderm SK kenőcs. Mindezen adagolási formákat a csomag két változatában állítják elő - 15 gramm csövekben és 30 gramm csövekben.

A gyógyszer Acriderm GK reklámfilmje:

A működés elve

A Acriderm hatóanyagot külső hormonális szerekre utalják. Hatóanyaga behatol a bőrsejtekbe, antiallergiás és antipruritikus, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A betametazon csökkenti a gyulladás súlyosságát, blokkolja az enzimek és mediátorok felszabadulását az érintett bőrben, valamint megakadályozza a leukociták fagocitózisát és torlódását. Ezenkívül az edények falaira hat, csökkentve a permeabilitást, ami segít a duzzanat kiküszöbölésében. Ennek eredményeként az allergiás kiütés elég gyorsan halad.

Nézzen meg egy videót, amelyben egy gyakorló dermatovenereologist elmondja a különböző típusú Acriderm felnőttek és gyermekek sajátosságait:

bizonyság

Az Acriderm alkalmazása a leggyakoribb a bőrre ható allergiás betegségek esetében:

 • Érintkezéses bőrgyulladással.
 • Atópiás dermatitisz esetén.
 • Napgyulladással.
 • Bőrviszketéssel.
 • A kétgyógyászati ​​bőrgyulladás.

Továbbá, egy ilyen gyógyszer lehet használni a nem-allergiás bőrgyulladások, a herpesz (piros lapos), psoriasis, ichthyosis, neurodermatitisz, vagy szisztémás lupus erythematosus. Akriderm GC kinevezi és ótvar, beleértve elváltozások a nagy redők és szeméremszőrzet.

Nézd meg Dr. Komarovszkij programjának kiadását, amely részletezi a gyermekkori dermatitisz okait, megelőzési és kezelési módszereit:

Milyen korban megengedett?

Az Acriderm használata legfeljebb 12 éves kortól megengedett. Ha a gyógyszert 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára írják fel (például 2 éves allergiás dermatitis esetén), akkor azt orvos felügyelete mellett kell alkalmazni. A gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban az Acridermot egy évnél régebbi gyermekek számára írják fel.

Ellenjavallatok

Akridermot nem nevezték ki:

 • Vakcinázás után (ha szövődmények vannak a bőrön).
 • Gyermekek tuberkulózisos bőrelváltozásokkal.
 • A perioral dermatitis.
 • Olyan vírusos fertőzésekkel rendelkező gyermekek, amelyek a bőrt érintik, például csirkehimlővel.
 • Rosaceával.
 • Olyan gyermek, aki fokozott érzékenységet mutatott a gyógyszerkészítmény összetevőinek bármely összetevőjéhez.

A gyógyszer nyílt sérülésekkel vagy trophikus fekélyekkel nem kenhető. Az arc bőrén az Acriderm alkalmazása korlátozott időtartamú (legfeljebb 5 napig). Nem alkalmazhat gyógyszert a szemkörnyékben, mivel ez gombás vagy herpeszes elváltozást, valamint glaukóma vagy szürkehályog kialakulásához vezethet.

Mellékhatások

Az Acriderma alkalmazásának helyén előfordulhat a bőr égése, mérete vagy irritációja. Egyes gyermekeknél kontakt dermatitis vagy folliculitis alakulhat ki. Ezen gyógyszer alkalmazása is okozhat hypopigmentációt, a striae és a hypertrichosis kialakulását.

Ha az Acryderm-mel való kenés után az okklúziós kötszer kerül a bőrre, ez fertőzést vagy izzadást okozhat. Ezenkívül a gyógyszer ilyen felhasználása gyorsabban felszívódik, ami szisztémás hatást gyakorol a gyermek testére, például Cushing-szindróma kialakulására.

Az Acriderm Genta vagy az Acriderma HA alkalmazása csökkentheti a hallás vagy a vese diszfunkcióját a gentamicin jelenléte miatt.

Használati és adagolási utasítások

Az Acriderm az érintett bőrre naponta három-három alkalommal kerül alkalmazásra. Ebben az esetben a kenőcs vagy krém rétegének vékonynak kell lennie. Alkalmazásakor a terméket könnyen dörzsöljük a bőrbe.

Ha a bőr megrepedt és száraz, akkor inkább a kenőcsöt használja, és tompa vereséggel válasszon krémet. Egy egységesebb alkalmazáshoz keverni lehet a baba krémet, de nem lesz képes keverni a baba krémet és az Acriderm kenőcsöt. A gyermekkrémeket csak Acriderm krémmel kell keverni.

Leggyakrabban a bőr naponta kétszer egyenlő távolságú, például este este 9-kor és este 21-kor. A kezdeti szakaszban napi egyszeri kenés elegendő, és ha a betegség elkezdődik, az orvos más adagot és alkalmazási gyakoriságot is előírhat.

Az Acryderma használatának időtartama - legfeljebb 3 hétig. Ha a kezelés kezdetétől számított 14 nap elteltével a bőrön nem észlelhetőek pozitív változások, a gyógyszer lemerül, és orvoshoz fordul, hogy tisztázza a diagnózist. Ha a kezelés folytatódik, orvosi konzultációra van szükség.

Acriderm a gyermekek számára: utasítások kenőcsök és krémek használatára

Gyakran a gyermekek allergiás reakciókban szenvednek, melyet bőrkiütés, kellemetlen viszketés jelent. Az antihisztaminok nem mindig szembesülnek ezzel a problémával, hormonális gyógyszereket kell alkalmazniuk. Az Akriderm GK egyike azon kevés, külső használatra szánt gyógyszereknek, amelyek megengedettek a gyermekek kezelésében.

A lehetséges mellékhatások és a túladagolás során jelentkező szisztémás manifesztáció súlyossága miatt a gyógyszert csak a kezelőorvos írja elő és szigorú ellenőrzés alatt. A használati utasításokat az egyes csövekhez kell csatlakoztatni, használat előtt, olvassa el.

Farmakológiai hatás

Helyi alkalmazású hormonkezelés, amelynek fő összetevője a glükokortikoszteroid-betametazon. Segít eltávolítani a gyulladás, az allergiás tünetek, az ödéma és a viszketés minden jeleit. A készítményben lévő hatóanyag gátolja a gyulladásos mediátorok felszabadulását, csökkenti a leukociták akkumulálódását az érintett területen és gátolja a fagocitózist. Mindez csökkenti az érpermeabilitást, ezáltal megakadályozza az ödéma megjelenését a szövetekben.

Mivel a gyógyszert külsőleg használják és gyakorlatilag nem hatol be a véráramba, nem okoz kedvezőtlen szisztémás megnyilvánulást, ha helyesen használják. De a gyermekeknél a bőr sokkal vékonyabb, mint a felnőtteknél, ezért a hatóanyagnak a vérben való intenzívebb felszívódása van. Éppen ezért az Acryderma alkalmazása a gyermekorvos állandó felügyeletét igényli.

Használati utasítások

Ezt a gyógyszert a bőrön szenvedő gyermekek allergiás reakcióinak különböző megnyilvánulásaira írják fel, kifejezve:

 • érintkezés, nap- és atópiás dermatitis;
 • ételallergia;
 • a viszketés megjelenése.

A gyógyszer hatásos a szisztémás betegségekben, gombás bőrelváltozásokban, így például:

 • piros lapos zuzmó;
 • pszoriázis;
 • ichthyosis;
 • neurodermitis;
 • ótvar.

Ellenjavallatok

A gyógyszer korlátozott: nem használható egy évnél fiatalabb gyermekek kezelésében.

Az Acryderm ellenjavallt az alábbi esetekben is:

 • szövődmények a bőrön oltások után;
 • a dermis tuberkulózis és vírusfertőzések elleni sérülései;
 • a xanthom, a hemangiomák vagy a rosszindulatú daganatok (melanoma) bőrön való jelenléte.

Nem javasolt, ha:

 • perioral dermatitis;
 • rózsaszín akne;
 • túlérzékenység a kenőcs összetevőire.

Ne nyissa ki a sérüléseket..

Használati utasítások

A hatóanyagot kenőcs formájában szabadítják fel, amelyet száraz bőrre és repedésekre és krémet alkalmaznak, amelyek a nedves területeket kenik. A hatóanyagot vékony rétegben kell alkalmazni az érintett területeken napi 1-2 alkalommal. A betegség enyhe formájával egyetlen alkalmazás megengedett, a folyamat súlyosabb folyamata - naponta kétszer.

Az érintett terület kezelése közötti intervallumoknak azonosnak kell lenniük: ajánlott egyszerre reggel és este elkészíteni. Az anyagot kissé dörzsölni kell a bőrbe. Nem lehet eldugulást előidézni, mivel ez az anyag gyors felszívódásához és mellékreakciók megjelenéséhez vezethet.

Kerülje az Aceridm-szel való érintkezést a szemekben, a paraorbitális területeken és a nyálkahártyákon. Nem ajánlatos alkalmazni a gyógyszert a nagy bőrfelületeken.

A gyógyszer legfeljebb három hétig használható fel. Ha az állapot az első 14 napban nem javul, akkor a kezelést fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni a diagnózis egyértelművé tétele vagy a gyógyszer cseréje érdekében.

Milyen korban lehet használni

Használhatja a korrekt gyermekek kezelésére szolgáló gyógymódot. A krémet egy évig, kenőcsig - 2 évig kaphatják a csecsemőknek. Mivel a gyógyszer hormonális, nemkívánatos mellékreakciók fordulhatnak elő, ezért az Acriderm-et szigorúan az orvos felügyelete alatt és a kinevezésével kell alkalmazni.

túladagolás

Ha a kenőcsöt vagy krémet túlzottan alkalmazzák a baba bőrére, az agyalapi mirigy-mellékvese rendszerében szövődmények léphetnek fel. Ez a pattanás és a tapasz túlzott megjelenéséhez vezet a bőrön. A gyermek súlyát és magasságát késleltetheti.

Nincs speciális antidotum (olyan anyag, amely semlegesíti a hatóanyagot a szervezetben). Ezért, ha túladagolás jelei vannak, a gyógyszer megszakad. A hormonális gyógyszerek alkalmazása fokozatosan nullára csökken a dózis csökkentésével, a szedés azonnali leállítása nem ajánlott. Ilyen esetekben a szövődmények típusától függően tüneti terápiát végeznek.

Kölcsönhatás más eszközökkel

Az Akriderm használata bármely gyógyszeres kezeléssel lehetséges. Más eszközökkel való kölcsönhatása nem feltárt.

Mellékhatások

Az Acryderm alkalmazása esetén a mellékhatások ritkák. Általában a következő tünetek jelentkeznek:

 • száraz bőr;
 • a haj növekedése;
 • viszketés, égő érzés, irritáció azokon a területeken, ahol a gyógyszert alkalmazzák;
 • az akne és a folliculitis megjelenése;
 • különböző típusú allergiás reakciók (urticariától az angioödémáig);
 • csökkent bőr pigmentáció.

A gyógyszer hosszantartó alkalmazása és helytelen alkalmazása (a krém felhordása során az Acryderma gyors felszívódását okozó védőruha alkalmazása) szisztémás megnyilvánulások megjelenéséhez vezethet, mint például:

 • magas vérnyomásméretek;
 • a testsúlynövekedés;
 • különböző lokalizáció ödémája;
 • a vércukorszint növekedése és megjelenése a vizeletben;
 • a menstruációs ciklus megsértése;
 • csontritkulás;
 • álmatlanság;
 • a fekélyek kialakulása a gyomor és a bél nyálkahártyáján;
 • fokozott izgatottság;
 • Cushing-szindróma.

Ha mellékhatásai vannak, azonnal forduljon a gyermekorvoshoz, aki módosítja az adagot, vagy teljesen lemondja a gyógyszert, és felveszi az alternatívát.

Vélemények

A betegek véleménye a gyógyszer hatékonyságáról szól. Valaki számára a gyógyítás üdvösséggé vált, de valaki nem segített. Annak érdekében, hogy a gyógyszer hatékony legyen, és nem okozhat nemkívánatos reakciókat, meg kell állapítani a helyes diagnózist és a gyógyszert szigorúan az utasításoknak megfelelően kell alkalmazni.

Anasztázia, 25 éves

Amikor a gyermekem 2 éves volt, megjelent a test allergiája. Az orvoshoz fordultak, "atópiás bőrgyulladást" diagnosztizáltak, és kijelölték vagy kinevezték az Akridermot. Kövesse az utasításokat, vékony réteget maszatolt a piros foltokra reggel és este. Három nappal később a foltok világosabbá váltak, a baba kevésbé karcolódott. Két hét alatt nem maradt nyom a bőrön. A krém 100% -ot segített. De az orvos kinevezése nélkül jobb, ha nem használják a kábítószert, sok mellékreakció van benne.

A lányom gyermekkora óta a diatézis, a citrus a házban nem jelennek meg sokáig. Az üdvösség számunkra az Akriderm kenőcs volt. Először drágább analógot használták, de aztán elhagyták, mivel ugyanazt a hatást kapták kevesebb pénzért. A gyógyszer nem tartalmaz mellékhatásokat, ezért a lehető legegyszerűbben a lehető legegyszerűbben használjuk a gyógyszert.

A baba 1,5 éves. A mesterséges etetés. Egyik reggel kiütés volt az arcon és a lábakon. A barátom azt tanácsolta, hogy vegyek Akridermot. Elolvasta a leírást egy készítményen, de maga is félt a használatától, a bőrgyógyászhoz fordult. Azt mondta, hogy ezzel a krémmel lehet kezelni. A vörösség 5 nap elteltével eltűnt, a gyógyszer nem tartott tovább. Azóta 6 hónap telt el, bőrkiütések a bőrön már nem jelennek meg. Úgy gondolom, hogy a kábítószer a feladata.

Akriderm - használati utasítás, analógok, vélemények és kiadás formájában (CC krém, kenőcs, SC, GC, és Gent) hormonális kezelés pikkelysömör, bőrgyulladás és viszketés felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben ismerkedhet meg a hormonális gyógyszer használatára vonatkozó utasításokkal Akriderm. A webhely látogatóinak megjegyzései - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok véleménye az Acriderm használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Acriderm analógok meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás pikkelysömör, dermatitis és viszketés kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

Akriderm - kombinált készítmény kültéri használatra gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, gombaellenes és antibakteriális hatással.

A betametazon gyulladáscsökkentő, antiallergiás, anti-exudatív és antipruritikus hatással rendelkezik. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és mediátorok a gyulladás a lézió, gátolja a fagocitózist, csökkent vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Aktív gombák ellen Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furur (Pityrosporum orbiculare).

Gentamicin - széles spektrumú antibiotikum baktericid hatása az aminoglikozid, aktiv Gram-negatív baktériumok a Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgáris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok Streptococcus spp. (Érzékeny törzsek alfa- és béta-hemolitikus csoportba tartozó streptococcusok), Staphylococcus aureus (koaguláz-pozitív és koaguláz-negatív néhány termelő törzsek penicillináz).

struktúra

Betametazon-dipropionát + szalicilsav + segédanyagok (kenőcs SK).

Betametazon dipropionát + Clotrimazole + Gentamycin sulfate + segédanyagok (GK Cream).

Betametazon dipropionát + Clotrimazole + Gentamycin sulfate + segédanyagok (GK kenőcs).

Betametazon-dipropionát + Gentamycin-szulfát + segédanyagok (Gent-kenőcs).

farmakokinetikája

A gyógyszer terápiás dózisú külső alkalmazásával a hatóanyagok transzdermális felszívódása a vérbe nagyon kicsi. Az okklúziós kötszerek használata növeli a betametazon és a gentamicin felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

bizonyság

Az Akriderm a külső kortikoszteroid terápiára érzékeny szubakut és krónikus dermatosis terápiájára alkalmazható, hyperkeratosis kíséretében:

 • a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái;
 • pszoriázis;
 • atópiás dermatitis (neurodermatitis);
 • piros lapos zuzmó;
 • ekcéma;
 • szuszpenziós dermatitis;
 • ichthyosis és ichthyosoform változások;
 • dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen), különösen akkor, ha lokálisan az ágyékban és a nagy bőrrésszel rendelkeznek.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 0,064%.

Kenőcs külső használathoz Acriderm SK.

Cream Acriderm.

Kenőcs külső használathoz Acriderm Genta.

Használati útmutató és használatuk

Az Acriderm-et vékony réteget kell alkalmazni az érintett területeken napi 1-3 alkalommal, enyhén dörzsölve. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 3 hetet.

Az Acryderm alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél orvosi felügyelet mellett történik.

Az Acriderm SK hatóanyagot naponta kétszer vékony rétegre helyezzük a gyulladt felületen, enyhén dörzsölve. Könnyebb esetekben elegendő egyetlen felhasználás.

A kezelés időtartama általában 3 hétre korlátozódik. Ha hosszabb kezelésre van szüksége, akkor ajánlatos a gyógyszert ritkábban használni, például minden másnap. Amikor krónikus betegségeket kezelnek az orvos állandó felügyelete alatt, a kezelésnek az összes tünet eltűnése után egy ideig folytatnia kell a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

A gyógyszer alkalmazását 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

A krémet egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületeken naponta kétszer (reggel és este). Enyhe esetekben a kérelem elegendő hatóanyag naponta 1-szer, a súlyosabb esetekben - több alkalommal a kezelés időtartama függ a hatékonyságát és tolerálhatóságát terápia, és általában nem több, mint 2-4 hét.

Kicsi kenőcsöt alkalmaznak a bőr érintett területére, enyhén dörzsölve, naponta kétszer. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. A dermatomycosis leállása esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

A kenőcsöt vékony réteget alkalmazzák a bőr és a környező szövetek érintett területére naponta kétszer (reggel és este), enyhén dörzsölve körkörös mozdulatokkal. A vastagabb bőrfelületen és olyan helyeken, ahol a gyógyszer könnyen eltávolítható (tenyér és láb), a kenőcsöt gyakrabban kell alkalmazni. A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és általában nem több, mint 2-4 hét.

A gyermekek csak 2 éves időtartamra írhatják fel a gyógyszert szigorú útmutatáson és orvosi felügyelet mellett.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, és az epidermisz nem eléggé fejlett, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatásokat. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

Mellékhatás

 • égő;
 • a bőr irritációja és szárazsága;
 • folliculitis;
 • hypertrichosis;
 • hypopigmentation;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • bőr atrófia;
 • striák;
 • sudamen.

Ellenjavallatok

 • a bőr tuberkulózisa;
 • perioral dermatitis;
 • rózsaszín akne (rosacea);
 • a gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékenység:
 • vírusos bőrfertőzések;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • csirke pox;
 • herpes simplex;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • nyílt sebek;
 • a timpan membrán perforálása (külső otitis media kezelésére);
 • laktációs időszak (szoptatás);
 • 1 év alatti gyermekek (tejszínre);
 • 2 év alatti gyermekek (kenőcs).

Terhesség és laktáció alkalmazása

Tekintettel arra, hogy a biztonságát a használata a helyi glükokortikoszteroidok (GCS) terhes nőknél még nem állapították meg, a használata ezen gyógyszercsoport a terhesség csak akkor indokolt, ha az előny az anya számára egyértelműen meghaladja a lehetséges magzati károsodás. Ennek a csoportnak a gyógyszerei hosszú ideig nem alkalmazhatók terhes nőknél nagy dózisokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Gyermekekben való alkalmazás

Gyermekek lehetnek fogékonyak a kortikoszteroidok közé okozva gátolja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese (HPA), mint az idősebb betegek, a megnövekedett a hatóanyag abszorpciójának társított nagyobb nagyságrendű kapcsolatok a fajlagos felülete és tömeg. Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, vegye figyelembe a következő mellékhatások: funkció gátlása a HPA rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás. A depresszió tünetei a mellékvesekéreg funkciót gyermekek közé tartozik a csökkent kortyazola a plazmában és a hiányzó válasz ACTH stimuláció. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Különleges utasítások

A kezelés hatásának hiányában két hétig ajánlott orvoshoz fordulni a diagnózis egyértelművé tétele érdekében. Ha a gyógyszer alkalmazása során irritáció vagy fokozott érzékenységi reakció lép fel, a kezelést meg kell szakítani és orvosával kell konzultálnia. Másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzéssel megfelelő gyógyszereket kell alkalmazni. Gyors pozitív hatás hiányában az Acriderm alkalmazását meg kell állítani mindaddig, amíg a fertőzés minden jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Ne használja az Acriderm-ot a szemkörnyékben, mert ebben az esetben szürkehályog, glaukóma, gombás fertőzés és herpeszes fertőzés súlyosbodása.

Ne engedje, hogy az Acrydrom kenőcs belépjen a szemébe és a periorbital területbe.

A kenőcsöt nem szabad az alsó láb és a nyitott sebek hasnyálmirigy fekélyeinek kezelésére használni.

Az Acriderm kenőcs hosszú távon történő használata a bőr nagy felületén, veszélyeztetett integritás mellett a gentamicin felszívódásának lehetősége, és ennek megfelelően az ototoxicitás tüneteinek kialakulása.

A test egyes területei (inguinalis hajtások, agyhalás üregek és perianalis terület) hajlamosabbak a striae kockázatára. Ezért a hatóanyagnak a test ezen területein történő alkalmazásának időtartamát korlátozni kell.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem volt klinikailag jelentős kölcsönhatás más gyógyszerekkel.

Acriderm gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Beloderm;
 • Betazon;
 • betametazon;
 • Betliben;
 • Betnoveyt;
 • diprospan;
 • Kuterid;
 • Flosteron;
 • Tselestoderm-B;
 • Tseleston.

AKRIDERM

◊ Krém külső használatra 0,05% fehér vagy majdnem fehér.

Segédanyagok: metil-parahidroxibenzoát - 0,2 g szilárd paraffin - 9 g vazelinnel - 3 g propilén-glikolt - 5 g paraffin Folyékony - 18 g, a viasz emulzió - 7 g nátrium-edetát - 0,1 g nátrium-szulfit - 0,05 g Tisztított víz - 100 g-ig.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
50 g - alumínium csövek (1) - kartondobozok.

◊ Kenőcs külső használatra 0,05% fehérről fehérre sárgás színű árnyalatú, áttetsző.

Segédanyagok: propil-parahidroxibenzoát - 0,05 g folyékony paraffin (vazelinolaj) - 4 g izopropil-mirisztát - 1 g, vazelin - 100 g-ig.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

GCS, van gyulladáscsökkentő, antipruritikus és vazokonstriktív hatása.

- allergiás rendellenességek a bőr (beleértve az akut, szubakut és krónikus kontakt dermatitisz, a foglalkozási dermatitis, napenergia dermatitisz, neurodermatitisz, viszketés, disgidrotichesky dermatitis);

- nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái;

- vírusos bőrfertőzések;

- rózsaszín akne (rosacea);

- túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére.

Az Acriderm-et vékony réteget kell alkalmazni az érintett területeken 1-3 alkalommal naponta, enyhén dörzsölve. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 3 hetet.

A Acriderm u 12 év alatti gyermekek az orvos felügyelete alatt történik.

Vannak: égés, irritáció és száraz bőr, folliculitis, hypertrichosis, hypopigmentation, allergiás kontakt dermatitis, bőr atrophia, striae és izzadás. A mellékhatások esetén forduljon orvoshoz.

tünetek: Túlzott vagy hosszan tartó használata a helyi kortikoszteroidok okozhat funkció gátlása a hipofizis-adrenális rendszer, amely okozhat a fejlesztés másodlagos mellékvese-elégtelenség, és a tünetek megjelenése a Cushing, beleértve a Cushing-szindrómát.

kezelés: a megfelelő tüneti kezelést jelezzük. A hypercorticoidizmus akut tünetei általában reverzibilisek. Szükség esetén az elektrolit kiegyensúlyozatlanságának korrigálása látható. Krónikus toxikus hatások esetén a GCS fokozatos megszüntetése ajánlott.

Nem volt klinikailag jelentős kölcsönhatás más gyógyszerekkel.

A kezelés hatásának hiányában két hétig ajánlott orvoshoz fordulni a diagnózis egyértelművé tétele érdekében. Ha a gyógyszer alkalmazása során irritáció vagy fokozott érzékenységi reakció lép fel, a kezelést meg kell szakítani és orvosával kell konzultálnia. A másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzésnél megfelelő gyógyszereket kell alkalmazni. Gyors pozitív hatás hiányában az Acriderm alkalmazását meg kell állítani mindaddig, amíg a fertőzés minden jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Ne használja az Acriderm-ot a szemkörnyékben, mert ebben az esetben szürkehályog, glaukóma, gombás fertőzés és herpeszes fertőzés súlyosbodása.

Használat gyermekgyógyászatban

Gyermekek lehetnek fogékonyak a kortikoszteroidok közé okozva gátolja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese (HPA), mint az idősebb betegek, a megnövekedett a hatóanyag abszorpciójának társított nagyobb nagyságrendű kapcsolatok a fajlagos felülete és tömeg. Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, vegye figyelembe a következő mellékhatások: funkció gátlása a HPA rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás. A depresszió tünetei a mellékvesekéreg funkciót gyermekek közé tartozik a csökkent kortyazola a plazmában és a hiányzó válasz ACTH stimuláció. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Mivel a helyi GCS terhes nőkön történő alkalmazásának biztonságosságát nem állapították meg, az ebbe az osztályba tartozó kábítószerek alkalmazása a terhesség ideje alatt csak akkor indokolt, ha az anya előnye egyértelműen meghaladja a magzat esetleges károsodását. Ennek a csoportnak a gyógyszerei hosszú ideig nem alkalmazhatók terhes nőknél nagy dózisokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Acryderm krém - hivatalos használati utasítás

Regisztrációs szám:

A készítmény kereskedelmi neve: Acriderm®

Nemzetközileg elismert név:

Adagolási forma:

Hozzávalók:

leírás
A krém fehér vagy majdnem fehér.

Farmakoterápiás csoport:

ATX: D07AC01

farmakodinámia
Az Acriderm® glükokortikoszteroid külső használatra. Van gyulladáscsökkentő, antiallergiás, nem-ellenes, vazokonstriktív, antipruritikus és antiproliferatív hatás. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és a pro-gyulladásos mediátorok a gyulladásos gátolja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.
Amikor alkalmazni a bőr felületén, a gyógyszer egy gyors és erős hatását a gyulladásban, súlyosságának csökkentésére objektív tünetek (bőrpír, ödéma, lichenificatio) és szubjektív érzés (viszketés, irritáció, a fájdalom).

farmakokinetikája
Ha a gyógyszert terápiás dózisokban alkalmazzák, a hatóanyag transzdermális felszívódása nagyon alacsony. Az okklúziós kötszerek használata növeli a betametazon transzdermális felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

Használati utasítások

 • atonikus dermatitis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • ekcéma (különféle formák);
 • kontakt dermatitisz (ideértve a szakembereket is) és egyéb nem allergiás dermatitis (beleértve a napsugárzást és a sugárzásos bőrgyulladást);
 • reakciók a rovarcsípésekre;
 • pszoriázis;
 • bullous bőrgyulladás;
 • discoid lupus erythematosus;
 • piros lapos zuzmó;
 • exudatív erythema multiforme;
 • bőr-DMD különböző etiológiákkal. Ellenjavallatok
  A betametazon vagy a készítmény egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység.
  Lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, fekélyek lábát, rosacea, acne vulgaris, a bőrrák, a anyajegyet, faggyúmirigyek ciszta, melanoma. hemangioma, xanthoma. szarkóma, laktáció és 1 év alatti gyermekek. Óvatosan
  Hosszú használat vagy nagy felületeken való alkalmazásra: szürkehályog, cukorbetegség, glaukóma, tuberkulózis. Terhesség és laktáció alkalmazása
  A glükokortikoszteroidok lokális alkalmazásának biztonsága terhes nőkön nem állapítható meg; A terhesség alatt az e csoportba tartozó gyógyszerek felírása csak akkor indokolt, ha az anya esetleges előnye meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot. A terhesség alatt a gyógyszereket nem szabad magas dózisban vagy hosszú ideig használni.
  A szoptatás ideje alatt a gyógyszer szigorú útmutatások szerint alkalmazható, de a készítményt a táplálkozás előtt nem szabad alkalmazni a mell bőre. Adagolás és adminisztráció
  Külsőleg. Az Acriderm® krémet egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este, finoman dörzsölve. A sűrűbb bőrű helyeken (pl. Könyökök, tenyér és láb), valamint olyan helyeken, ahol a készítmény könnyen törölhető, az Acriderm ® krémet gyakrabban lehet alkalmazni. A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és általában nem több, mint 4 hét. Az év során ismételt terápia lehetséges.
  Az Acriderm® krémet a betegség gyulladásos fázisának kezelésére alkalmazzák, beleértve a bőrön haldokló bőrt.
  Ha a klinikai javulás nem jelentkezik, tisztázni kell a diagnózist. Mellékhatás
  Rendszerint gyenge karakter.
  A helyi alkalmazása glükokortikoszteroidok figyelhető: egy égő érzés, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, striák, aknepodobnye kiütés ( „szteroid” mitesszerek), hypopigmentáció, periorális dermatitis, allergiás kontakt bőrgyulladás. A hosszan tartó használatot, és a használata elzáró kötözés - kivonatolás a bőr, a másodlagos fertőzés, a bőr sorvadása, a helyi fokozott szőrnövekedés, teleangíektázia hőkiütés, purpura. Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél, okozhat szisztémás mellékhatásokat a glükokortikoidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, kijelző-Cushing-szindróma Ishengo).
  Ha az utasításokban nem szerepelnek mellékhatások, keresse fel kezelőorvosát.túladagolás
  Akut túladagolás nagyon valószínűtlen, azonban a túlzott tüzet tartós alkalmazása a kábítószer-túladagolás, a krónikus lehetséges kíséretében jelei Cushing: magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, kijelző-Cushing-szindróma Itsengo.
  kezelés: ajánlott elhagyni a gyógyszert és szükség esetén tüneti kezelést alkalmazni. Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
  A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították. Különleges utasítások
  Nem ajánlott a gyógyszer hosszú távú külső alkalmazása az arcbőrre, mivel rosacea, perioral dermatitis és akne kifejlődésére van lehetőség. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot.
  Az Acryderm krém nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést. Ha a termék a szem nyálkahártyájára jut, akkor szürkehályog, glaukóma, gombás fertőzések és a herpesz fertőzés súlyosbodása lehetséges.
  Hosszan tartó kezelés, amikor azok a kiterjedt bőr előkészítése felületen, valamint a hónalj és az ágyék redők használatakor okkluzív kötszerek lehetséges szisztémás felszívódását kortikoszteroidok.
  Gyermekek 1 éves a gyógyszer előírt csak szigorú indikációk és orvosi felügyelet mellett, mivel kialakulhat szisztémás mellékhatások kapcsolódó betametazonnal. Alkalmazásakor a hatóanyag kiterjedt felületek és / vagy alatt okkluzív kötés lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer és a fejlesztés a Cushing-tünet nem tapasztalható csökkenés kiválasztódását növekedési hormon, megnövekedett koponyán belüli nyomás. A járművek vezetésére és egyéb potenciálisan veszélyes tevékenységekre gyakorolt ​​hatás befolyásolja a pszichomotoros reakciók fokozott koncentrációját és sebességét
  Nem érinti. A kibocsátás formája
  Krém külső használatra 0,05%.
  15, 30 vagy 50 g alumínium csőben. Mindegyik cső együtt egy használati utasítással egy karton kartonban. Tárolási feltételek
  15-25 ° C hőmérsékleten.
  Tartsa távol gyermekektől. Lejárat dátuma
  4 év.
  Ne használja a lejárati dátumot követően. A gyógyszertárak szabadságának feltételei
  Vény nélkül. Gyártó. A követelések elfogadása:
  Open Joint Stock Company "kémiai-gyógyszerészeti Plant" quinacrine "(JSC" quinacrine „), 142450. A moszkvai régió, Noginsk kerület, Staraya Kupavna, Kirova str., 29.

  Akriderm gyerekek: használhatok használati utasítást

  Acriderm - glükokortikoszteroid hatóanyag betametazon. A bőrre kifejtett aktív képességének köszönhetően gyulladáscsökkentő, antipruritikus tulajdonságokkal rendelkezik, és más allergén tulajdonságok bőrének kezelésére is használható.

  A bőr betegségei bármely életkorban előfordulhatnak: nagyon fiatal betegeknél és felnőtteknél. Az ok lehet allergia vagy a szervezet egyéni jellemzője.

  Adhatok gyermekeket

  A gyógyszer gyermekeknek adható csak 12 évesnél fiatalabbak. Ha sürgős szükség lenne (orvos kinevezése), hogy korábban használhassák a gyógyszert, akkor a gyermek állapotának folyamatos ellenőrzését és ellenőrzését meg kell valósítani. Egy év alatt Acriderm SK 2 éves kortól - Akriderm GK, 12 év után - Akriderm és Acriderm Gent. Gyermekeknél az allergiás reakció akár közvetlenül a születés után is előfordulhat.

  Az orvosok megpróbálnak biztonságos gyógyszereket előírni. Vannak azonban olyan esetek, hogy a nem hormonális gyógyszerek alkalmazása nem ad semmilyen eredményt, ebben az esetben az Acriderm vagy az egyik fajtája előírható.

  Használati utasítások

  • Kapcsolat dermatitis.
  • Viszketés viszket.
  • Napos dermatitis.
  • Dyshidrotikus dermatitis.
  • Atópiás dermatitis.

  Az Akridermot a pikkelysömör, a lupus erythematosus, a nem allergiás bőr gyulladásos folyamata, a megfosztás, a dermatomycosis, az ichthyosis kezelésére is fel lehet írni.

  A készítmények felszabadulási formái és a gyógyszertárak üdülési feltételei

  A gyógyszer kétféle formában áll rendelkezésre:

  Kenőcs 0,05% - vastag áttetsző szerkezetű. Krém 0,05% - fehér színű, nagy abszorbancia. Az Acriderm a gyógyszertárban vény nélkül kapható.

  Ha a bőrnek gyulladása vagy allergiás megnyilvánulása van, használnia kell az Acriderm-ot. Ha bőrön megjelenik a bakteriális jelleg (ráncok, karcolások), jobb használni az Acriderm Genta-t. A gombás gyulladások kimutatásakor az Akriderm GK. A hyperkeratosis - acrderm SK.

  A kábítószer több mint egy hónapig történő felhasználása függőséget okozhat, ha a gyógyszert hosszú távú (több mint 2 hétig) orvos írta fel - a lemondásnak fokozatosnak kell lennie.

  Használati utasítások

  A gyógyszert csak külső használatra szabad használni. A krém használata az 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára az orvos által kijelölt és pontos adagolás esetén engedélyezett. Akár 2 évig használhatja a kenőcsöt ugyanolyan feltételek mellett.

  Ha a hatóanyagot a bõrbõr nagy területével kezelik, a hormonok túladagolása lehetséges, és a mellékhatás valószínûsége magas.

  Az Acriderm-et vékony réteget alkalmazzák az érintett bőrfelületen naponta akár háromszor. A kenőcs alkalmas száraz bőrre, így a réteg egyenletesen keverhető egyenlő arányban a baba krémmel. Használja a gyógyszert legfeljebb 3 hétig, de ha 2 héttel a használat megkezdése után, az eredmény nem szükséges megváltoztatni a kezelést. 1 éves kor alatti gyermekeknél ezt a gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel.

  Ha irritáció vagy viszketés jelentkezik a bőrön a használat során, haladéktalanul hagyja abba a gyógyszeres kezelést ezzel a gyógyszerrel. Hosszú távú terápia esetén az Acriderm nagy mennyiségben történő alkalmazása a GCS általános felszívódását idézheti elő.

  1. Betamethasone.
  2. Paraffin folyékony és szilárd anyag.
  3. A viasz.
  4. Tisztított víz.
  5. Vazelin.
  6. Nátrium-szulfit.
  7. Dinátrium-edet.
  8. E218.

  A fokozott összetételű gyógyszer típusai:

  • Acriderm Genta - gentamicinnel kiegészítve, amely baktericid hatással bír.
  • Acriderm SK - hozzáadott szalicilsav, antibiotikumokkal szembeni intoleranciát írtak fel.
  • Acriderm GK - Ezen kívül van klotrimazol, gombaellenes szer.

  Ellenjavallatok

  A Acriderm gyógyszer ellenjavallt felhasználásra:

  1. A betegség, orális dermatitis.
  2. Rosacea jelenlétében.
  3. Vírusfertőzés észlelésekor.
  4. Fokozott érzékenységgel a gyógyszer bármely összetevőjére.
  5. A tuberkulózis tünetei.

  Kategorikusan ellenjavallt, hogy a krém nyílt sebeken, a szem közelében (herpeszes betegség esetén) alkalmazható, az arcon a kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot.

  Mellékhatások

  A gyermekeknél a leggyakoribb mellékhatások:

  • Cider Cushing.
  • A mellékvesék sérülései.
  • Allergiás reakciók.
  • Növeli a vércukorszintet.

  Az Acriderm-mal kezelt bőrfelületen a bőr hámlását, égését vagy irritációját okozhatja. A gyógyszer alkalmazása hypopigmentáció, kontakt dermatitis megjelenését okozhatja.