Akriderm

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: A betametazon (betametazon)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele tartalmazza a fő komponenst: betametazon-dipropionát.

További összetevők: nipagin, vazelin, paraffin, propilénglikol, vazelinolaj, alkohol, viasz emulgeáló, dinátrium-só, nátrium-szulfit és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadott Akriderm krém vagy kenőcs formájában, 15 vagy 30 g csőben csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer mutatja gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, nem-ellenáztató, dekongesztáns és antipruritic hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ez az eszköz glukokortikoszteroid topikus alkalmazás. Fő összetevői - betametazon-dipropionát - képesek gátolni a felhalmozódást leukociták, a lizoszómák felszabadulásának folyamata enzimek, valamint a gyulladáscsökkentő gyulladásgátló mediátorok. Ezenkívül előfordul a fagocitózis elnyomása, a vaszkuláris-szöveti permeabilitás csökkenése, megelőzve a gyulladásos puffadás kialakulását.

Használati utasítások

A kenőcs és a krém használatának főbb jellemzői Akriderm:

 • különböző allergiás bőrbetegségek, például: dermatitis, neurodermatitis, viszkető bőr, ekcéma;
 • pszoriázis;
 • a nem allergiás dermatitisz különböző formáit.

Ellenjavallatok

Krém vagy kenőcs alkalmazása Az Acryderm nem ajánlott, ha:

 • túlérzékenység a gyógyszerre;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrkiütések szifilisz;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • nyílt sebek;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • trofikus fekélyek;
 • vulgáris akne.

Mellékhatások

Az SCS külső alkalmazását égési, irritációs, száraz bőr kísérheti, folliculitis, hypertrichosis, a pattanások megjelenése, hypopigmentation, bőrgyulladás. Hosszú távú alkalmazás, különösen az okklúzódó kötszerekben, előidézheti a fejlődést purpura, a bőr macerációja, másodlagos fertőzés, izzadás, bőröregedés és így tovább.

Használati utasítás Acriderma (Módszer és adagolás)

Az akrydrom kenőcs, melynek használati utasítása azt javasolja, hogy alkalmazza a bőr érintett felületére, naponta kétszer használják. Egy másik terápiás adagolási rend is előírható a betegség súlyossága miatt.

Az Acriderm krém enyhe adagolásának kezelésére egyszerre alkalmazható az alkalmazás utasítás, és súlyosabb sérülések - akár naponta többször is.

A kezelés időtartama függhet különböző tényezőktől: a hatékonyság és tolerálhatóság, a betegség súlyosságától és a beteg jellemzői. Átlagosan a terápiás tanfolyam 2-4 hét.

Ha a javulás hosszú ideig nem fordul elő, sürgős diagnózisra van szükség.

túladagolás

A kenőcs vagy az Acriderm krém alkalmazása nehézséget jelent a túladagoláshoz, de nagymértékű elhúzódó alkalmazás esetén ez teljesen lehetséges. A krónikus túladagolás tünetei lehetnek: hyperglykaemia, glükózuria, mellékvesekéreg funkciók szuppressziója, Cushing-szindróma.

Ebben az esetben tüneti kezelést kell végezni. A krónikus toxikus hatás megjelenése a gyógyszer fokozatos visszavonását igényli.

kölcsönhatás

Ez a külső hatóanyag nem kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel.

Különleges utasítások

A túlérzékenységi tünetek kezelési idejének megjelenése, viszkető és a bőrirritáció megköveteli ennek a gyógyszerkészítménynek a megszüntetését és a megfelelőbb kezelést a beteg számára.

Hosszú távú terápia, a hatóanyag nagy mennyiségben történő alkalmazása a bőr jelentős felületére, az okklúziós kötszerek használata és a gyermekek kezelése a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

A gyermekek kezelését szigorúan az orvos utasításai és előírása szerint kell végezni, amely lehetővé teszi a szisztémás nemkívánatos hatások lehetséges fejlődésének ellenőrzését. Nem kizárt a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer teljes körű szupressziója, a hypercorticizmus tüneteinek manifesztációja, a kiválasztás csökkenése hormon növekedés, megnövekedett koponyaűri nyomás.

Különösen gyakran fordul elő mellékhatások kialakulása, amikor a hatóanyagot felviszik az arc bőrére. Ezért a terápiás kurzusnak nem szabad 5 napnál tovább tartania.

Ne alkalmazza az Acriderm-et a szemészetben. Kerülje a szembe és nyálkahártyákkal való érintkezést.

Ha a gyógyszert hosszú ideig kezelték, akkor a terápia fokozatos visszavonása ajánlott.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolás esetén helyiség szobahőmérsékleten, amely nem elérhető a gyermekek számára, megfelelő.

Lejárat dátuma

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos az eszköz használata terhesség alatt, nincs telepítve. Ezért e csoportba tartozó gyógyszerek alkalmazása ebben az időszakban megengedett, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a valószínű kockázatot. Fontos, hogy ne használja a terméket hosszú ideig emelt adagokban.

Acryderm analógok

Az analógok ára körülbelül 470-550 rubel.

Vélemények Akriderme-ről

Meg kell jegyeznünk, hogy számos bőrprobléma aggodalomra ad okot sok ember számára, akik ezt a gyógymódot használják megoldani. Mivel a vélemények tejszín Akriderm, előnyös okozhat megjelenése tüdő elváltozások a bőrön: enyhe viszketés, bőrpír és irritáció.

Ugyanakkor az Acriderm kenőcsről szóló vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyógyszer ilyen formáját általában olyan személyek használják, akik pontosan ismerik a diagnózist. Azonban még ebben az esetben is a kezelés nem mindig jár komplikáció nélkül. Ennek fő oka a gyógyszer hosszú távú alkalmazása, ami a hatékonyság csökkenéséhez, az addiktológiai fejlődéshez és mellékhatásokhoz vezethet.

Egyes felhasználók azt is jelentik, hogy amikor ezt a gyógyszert alkalmazták először - segített a betegség tüneteinek gyors megszüntetésében. Amikor a gyógyszert a következő alkalommal használták fel, hosszabb kezelésre volt szükség, és a hatás már kevésbé volt ellenálló.

Néha akrydermot használnak a pattanásoknál, és észrevesz egy hasonló helyzetet. Először a kiütések gyorsan eltűnnek, de akkor jönnek vissza, és sokkal gyakrabban fordul elő. Ezen túlmenően megjegyezzük a pigmentált és könnyű területek megjelenését, a bőr szerkezetének romlását. Bár az ilyen felhasználók még csak nem is tudják, hogyan kell használni az Acriderm kenőcsöt, ami segít és mennyi ideig alkalmazzák.

By the way, az ilyen eseteket gyakran leírják. Ez azért van, mert ez a gyógyszer nem képes befolyásolni a dermatitisz okait, eltávolítva a betegség megnyilvánulásait. Ezért az Acriderma használata csak ideiglenes enyhülést, majd szövődmények kialakulását eredményezheti.

Azonban ez a gyógyszer segít sok betegnek enyhíteni a dermatitisz akut periódusát. Természetesen egyidejűleg kijavítani a betegség okait: másokat kell kinevezni vitaminok, regeneráló gyógyszerek, adszorbensek, gyógyászati ​​kivágások. A bőr külső károsodásának eltávolítása kenőcs vagy krém segítségével.

Emellett a felhasználók gyakran érdeklik az Acriderm kenőcs hormonális vagy sem? Az a tény, hogy egyes betegek félnek hormonális gyógyszereket. De valójában csak szigorúan követnie kell az alkalmazási tervet, és be kell tartania az előírt adagot. Ezért a szakértők nem javasolják gyógyszeres kezelést anélkül, hogy illetékes orvos kijelölné.

Ár Akriderma, hol vásárolni

Az Acryderm kenőcs ára 85 rubel.

Az Acriderm krém ára 100-300 rubel.

Vásároljon bármilyen formát bármely orosz gyógyszertárban, valamint az országon kívül.

Például az ár Ukrajnában 80-385 UAH, attól függően, hogy a csomagolás mennyisége.

Akriderm

Acryderm: használati utasítás és visszacsatolás

Latin név: Akriderm

ATX kód: D07XC01

Hatóanyag: Betametazon (betametazon)

Gyártó: ХФК Акрихин, ОАО (Orosz Föderáció)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/02/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 79 rubel.

Az Acryderm egy kombinált készítmény külső használatra, amely anti-allergiás, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatást fejt ki.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Akriderm 0,064% krém és kenőcs formájában készül 15 g-os és 30 g-os alumínium csövekben.

1 g hatóanyag 640 μg betametazon-dipropionátot tartalmaz. Segédanyagok: vazelinolaj, paraffinviasz, emulgeáló viasz, petrolátum, propilénglikol, Trilon B, nátrium-szulfit, tisztított víz, nipagin.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A betametazon egy glükokortikoszteroid, amelyet kívülről alkalmaznak. Gyulladáscsökkentő, antiproliferatív, antipruritikus, anti-allergiás, vazokonstriktív és antiexsudatív hatással rendelkezik. A gyógyszer gátolja halmozása a leukociták a szervezetben, és lassítja a gyulladáskeltő mediátorok és lizoszomális enzimek a gyulladásos gócok elnyomja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

Amikor a bőrre a gyógyszer gyorsan és intenzíven hat a közepén gyulladás, súlyosságának csökkentésére szubjektív érzés (fájdalom, irritáció, viszketés) és objektív tünetek (lichenificatio, ödéma, erythema).

farmakokinetikája

A betametazon effimero alkalmazásával az ajánlott dózisokban a transzdermális felszívódás a vérben nagyon elhanyagolhatónak tekinthető. A gyulladás és a bőrbetegségek esetében az okklúziós kötszerek használata lehetővé teszi a hatóanyag transzdermális felszívódásának növelését, ami szisztémás mellékhatások kialakulásához vezethet.

Használati utasítások

A hatóanyag hatóanyaga antipruritikus, antibakteriális és vazokonstrikciós hatást fejt ki. Az Akriderm csökkenti a vaszkuláris szövetek permeabilitását és megakadályozza a gyulladásos ödéma kialakulását; nem mutat aktivitást anaerob mikroorganizmusok, gombák és vírusok ellen.

Az utasítások szerint az Acryderm-ot az alábbiak kezelésére használják:

 • Akut, szubakut és krónikus kontakt dermatitis;
 • Atópiás, foglalkozási, napelemes, kétgyógyászati ​​bőrgyulladás;
 • neurodermitis;
 • A bőr viszketése;
 • pszoriázis;
 • Nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái.

Ellenjavallatok

Az Acriderm alkalmazása a következő ellenjavallatokkal jár:

 • A bőr tuberkulózisa;
 • Vakcinázás utáni reakciók;
 • Csirke pox;
 • Vírusos bőrfertőzések;
 • Herpes simplex;
 • Rózsaszín pattanás (rosacea);
 • Perioralis dermatitis;
 • Egyéni intolerancia a hatóanyag bármely összetevőjével;
 • Szoptatási időszak;
 • Gyermekek legfeljebb 1 éves korig.

Az Acryderma terhesség alatt történő alkalmazásának biztonságossága nem állapítható meg, ezért a gyógyszer alkalmazását ebben az időszakban csak szigorú indikációk és kis dózisok mellett lehet alkalmazni.

Használati utasítás Acryderma: módszer és adagolás

Krém és kenőcs Az Acriderm ajánlott, enyhén dörzsölje az érintett bőrön napi 1-3 alkalommal.

A kezelés időtartama függ a betegség lefolyásától és a terápiás hatástól, de nem haladhatja meg a három hétet. Ha a javulás nem jelentkezik a gyógyszer két hete alatt, erről tájékoztatni kell az orvost.

Mellékhatások

A gyógyszer a következő mellékhatásokat okozhatja:

 • Égő érzés;
 • folliculitis;
 • Irritáció és száraz bőr;
 • hypertrichosis;
 • Allergiás kontakt dermatitis;
 • hypopigmentation;
 • Bőrradír;
 • sudamen;
 • A stria (bőrstrize) megjelenése.

Nemkívánatos hatások esetén forduljon orvoshoz.

Túladagolás esetén Akriderm képes gátolni a funkciója a hipofizis-adrenális rendszer, így válik egy okoznak másodlagos mellékvese-elégtelenségben, valamint a megjelenése a tünetei Cushing, beleértve a Cushing-szindrómát.

túladagolás

Akriderma akut túladagolás ritka, de amikor a gyógyszer nagy adagban vagy elhúzódó terápia, bizonyos esetekben, a tünetek a Cushing fejleszteni: aláírja Ishchenko szindróma - Cushing-szindróma, magas vércukorszint, reverzibilis visszaszorítására mellékvesekéreg funkciót, glycosuria. Ebben az esetben az Acriderm fokozatosan törlődik, és ha szükséges, tüneti kezelést írnak elő.

Különleges utasítások

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek csak szigorú útmutatáson és orvosi felügyelet mellett használják a gyógyszert.

Az Acriderm nem ajánlott az arcbőr hosszabb kezelésére.

A gombafertőzés, a glaukóma, a szürkehályog és a herpesz fertőzés súlyosbodásának elkerülése érdekében a hatóanyagot nem szabad a szem területére alkalmazni.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

Az Acriderm nem befolyásolja a járművek vezetését, illetve olyan összetett feladatokat, amelyek fokozott koncentrációt és gyors pszichomotoros reakciókat igényelnek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A glükokortikoszteroidok (GCS) lokális alkalmazásának biztonságossága várandós betegeken nem bizonyított. Ezért az Acriderm terhesség alatt történő kijelölése csak akkor javasolt, ha az anya kezelésének potenciális előnye jelentősen meghaladja a magzatra és a pszichofiziológiai fejlődésre gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat. A terhes nők nem használhatják a gyógyszert nagy dózisban vagy hosszú ideig.

Ha az Acriderma-t szoptatás alatt kell alkalmazni, az ápoló anyáknak meg kell szüntetniük a szoptatást.

Alkalmazás gyermekkorban

Gyermekek mutathatnak magasabb érzékenységet a használatát betametazon, megkönnyítve a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely (HPA), mint az idősebb betegek megnövekedett abszorpciós Akriderma miatt egy nagy érték aránya a felszínük és súlya. A kezelt gyermekeknél betametazon, megfigyelt mellékhatások, mint például megnövekedett koponyán belüli nyomás, elnyomása HPA tengely funkció a rendszer, a rossz súlygyarapodás, Cushing-szindróma.

Gátlása mellékvesekéreg funkció gyermekgyógyászati ​​betegek kifejezett csökkentést a kortizol szintje a plazmában és nincs válasz stimulálása ACTH (adrenokortikotrop hormon). A megnövekedett koponyaűri nyomás tünetei a látóideg kétoldali ödémája, fejfájás, kidudorodó fontanel.

Kábítószer kölcsönhatások

Nincs információ az Acryderm és más gyógyszerek kölcsönhatásáról.

analógok

Az Acriderma szerkezeti analógjai a következő készítményeket tartalmazzák: Celestoderm-B, Beloderm, Betliben. A gyógyszer analógokkal való felváltása előtt konzultáljon orvosával.

A tárolás feltételei

A gyermekek számára elérhetetlen helyen 15-25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 4 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények Akriderme-ről

A gyógyszert gyakran alkalmazzák a bőrbetegségek kezelésére. Mivel az értékelés Akriderme a krém formájában, ez az adagolási forma előnyösen alkalmazható abban az esetben, enyhe bőrbetegségek, amelyek nyilvánul formájában enyhe viszketést, irritációt és vérbőséget. Az Acriderm Kenőcsöt gyakran olyan betegek vásárolják meg, akik már ismerik a diagnózist. Azonban, ebben az esetben a terápiát néha kísérik komplikációk a hosszú távú kezelés, amely kíséri mellékreakciók, csökkenti a hatékonyságot és az addikció kifejlődésében.

A betegek azt is jelentik, hogy az Acriderm alkalmazásával a betegség kellemetlen tünetei először gyorsan eltűnnek. A gyógyszer ismételt felhasználásával gyakran hosszabb ideig tartó kezelésre volt szükség, és csökkent a hatás rezisztenciája. Néha egy gyógyszert használnak az akne kezelésére, és a helyzet hasonló. Először a bőrkiütések láthatatlanná válnak, de akkor jönnek vissza, és ezt gyakran megfigyelik. Emellett a felhasználók a bőr szerkezetének romlását és a könnyű és pigmentált területek váltakozását jelzik a kezelés alatt. Sokan nem tudják pontosan, hogy miként és mikor használják az Akridermot.

A függőség hatását azzal magyarázza, hogy a gyógyszer nem befolyásolja a dermatitisz okait, és csak kiküszöböli a betegség megjelenését. Ezért a kezelés csak ideiglenes enyhülést eredményezhet, ami később súlyos szövődményekhez vezethet. Az Acriderm azonban jelentősen enyhítheti a dermatitisz folyamatait és kiküszöbölheti az akut tüneteket. A legjobb, ha azt a betegség okait befolyásoló eszközökkel kombináljuk: gyógynövényeket, vitaminokat, adszorbenseket, helyreállító gyógyszereket. Gyakran a betegek megkérdezik, hogy a gyógyszer hormonális-e vagy sem. A szakértők azonban azt mondják, hogy amikor az illetékes szakemberre, aki gondosan kiválasztja a kezelési rendet és figyelembe veszi az ajánlott dózist, az Acriderm viszonylag biztonságos.

Az Acriderm ára a gyógyszertárakban

Az Acriderm krém formájában kifejezett ára hozzávetőlegesen 92-121 rubel (15 g csőhöz) vagy 135-159 rubel (30 g csőhöz). Kenőcsöt használhat külső használatra 75-100 rubel (15 g csőhöz) vagy 102-119 rubel (30 g csőhöz).

Acryderm - felszabadulási forma és javallatok, használati utasítás, összetétel és mellékhatások

A bőrgyógyászok Acriderm készítmények fajtáját írják elő bizonyos diagnózisokra, beleértve a gombákat, allergiákat, viszketést és égést, valamint néhány más bőrbetegséget. Ezeknek a gyógyszereknek a alapja egy glükokortikoszteroid hormon, amely erős gyulladáscsökkentő, allergiás és antiedematós hatást mutat. E hatások miatt a gyógyszer segít a krónikus, akut és szubakut bőrbetegségekben, amelyek erős gyulladásos folyamattal járnak.

Használati utasítások

Napjainkban számos gyógyszerfajtát állítanak elő, amelyek nemcsak egy közös név, hanem egy összetevőben is aktív összetevők. Minden formát különböznek a segédanyagok, amelyek további tulajdonságokat adnak. Mivel a drogfajták ugyanazon alapon fejlődtek, a glükokortikoszteroid gyógyszerek egy nagy csoportjába kerültek.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszer számos formája létezik. Mindegyik aktív komponense a betametazon - glükokortikoid hormon. Ez az anyag felelős az immunmoduláló, gyulladáscsökkentő és allergiás hatásokért. A segéd komponensek különbözőek a készítmény minden egyes formájához. A kompozíció részletesebb tanulmányozásához lásd a táblázatot:

Egy egyszerű forma, amelynek csak a hormonja van a készítményben (15 vagy 30 gramm csövekben csomagolva)

Betametazon-dipropionát 0,064% vagy 0,05%

Metil-parahidroxibenzoát, paraffinviasz, nátrium-szulfit, a propilén-glikol, emulgeáló viasz, petrolátum, tisztított víz, folyékony paraffin, dinátrium-edetát.

Betametazon-dipropionát-0,05%

Izopropil-mirisztát, paraffin-folyadék, petrolátum, propil-hidroxi-benzoát.

Betametazon-dipropionát 0,064%, gentamicin-szulfát 0,01%

Metil-parahidroxibenzoát, propilén-glikol, makrogol-sztearát, cetosztearil-alkohol, kálium-dihidrogén-foszfát, tisztított víz, folyékony paraffint, nátrium-foszfát-dodekahidrát, dinátrium-edetát.

Paraffin, vazelin, nipóz, izopropil-palmitát.

Betametazon-dipropionát 0,064%, klotrimazol 0,01%, gentamicin-szulfát 0,01%

Propilén-glikol, makrogol tsetostearat, cetosztearil-alkohol, tisztított víz, folyékony paraffint, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-edetát.

Paraffin, vazelin, nipóz, izopropil-palmitát.

Betametazon-dipropionát 0,064%, szalicilsav 0,03%

Vazelin, vazelin.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A bőrre való felhordás után a hatóanyagok kissé felszívódnak a vérbe. A biológiai hozzáférhetőség növelése érdekében az okklúziós kötszereket alkalmazhatjuk, de ez a módszer növeli a mellékhatások számát. A gyógyszer minden formája a glükokortikoszteroidok kategóriájába tartozik helyi alkalmazáshoz. A betametazon aktív összetevője megakadályozza a leukocita infiltrációt, a lizoszómális enzimek és gyulladásgátló mediátorok felszabadulását a gyulladásos területeken.

Ezenkívül ez az anyag csökkenti a fagocitózist, csökkenti a szövetek és az erek permeabilitását, ami nem teszi lehetővé a gyulladásos puffadás kialakulását. A betametazon számos hatása van:

 • antiexszudatív;
 • egy gyulladáscsökkentő;
 • sejtburjánzást gátló;
 • antiallergiás;
 • antipruritic;
 • érszűkítő.

Hormon gyógyszer vagy sem

A hatóanyag aktív komponense a glükokortikoszteroid-betametazon - a mellékvese által termelt hormon. Emiatt a gyógyszer hormonális gyógyszer. Nagyon erős hatása van a glükokortikoszteroidoknak, mivel sok ajánlása és korlátai vannak a használatban. Csak a megfelelő adagolással elkerülheti a mellékhatások előfordulását.

Milyen akridermi kenőcs

A gyógyszer minden fajtája számos általános terápiás hatással és további tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek mindegyik formára jellemzőek. Betametazon enyhíti a gyulladást, csökkenti a viszketést és a szövetek gyulladásos duzzadását. A gentamicin széles spektrumú antibiotikum, amely megöli a baktériumokat. A klotrimazol hatékony a gombás fertőzések ellen. A szalicilsav keratolitikus, azaz hámlasztó hatás. Az általános használati utasítások listája a következőket tartalmazza:

 • seborrheás dermatitis;
 • diszidrotikus dermatitis;
 • intertrigo;
 • kontakt dermatitis;
 • atópiás dermatitis;
 • atópiás dermatitisz;
 • viszketés;
 • ekcéma;
 • napos dermatitis;
 • pszoriázis;
 • gyulladás rovarcsípés után;
 • fészkelő alopecia;
 • viszketés a nemi szervekben.

A pikkelysömör

A psoriasis az autoimmun természetű krónikus bőrbetegség. A bőr folyamatosan gyulladt, pikkelyes. Ez a pikkelysömör segít a viszketés, duzzanat és irritáció megszüntetésében. Használhat egy egyszerű űrlapot, vagy Gent, GC vagy SK. Az első segíti a mellékelt bakteriális bőrfertőzés jelenlétét, a második pedig gombás támadás esetén. A szalicilsavas kenőcs erős hámlasztó hatással bír. A krém formájában lévő gyógyszer nem teszi lehetővé a kiütések továbbterjedését. A kenőcs is segít a lágyításnak, a pirosság eltávolításában.

Fosztástól

Az orvosok szerint ez a hormonális gyógyszer segít az akut vagy krónikus deprivációban - piros, rózsaszín, pikkelyes. Ezekkel a kórképekkel szemben a felszabadulási formát szalicilsavval, azaz pl. UK. Ennek az összetevőnek köszönhetően a kezelés gyorsul és hatékonyabbá válik. A szalicilsav hámlasztó hatása van, így a gyulladás fókusza sokkal gyorsabban gyógyul. A legtöbb beteg 20-30 napon belül gyógyul meg.

A herpesztől

A használati utasítás szerint a herpesz szimplex ellenjavallt ennek a glükokortikoszteroidnak. A kenőcs és az Acryderm krém nem kezeli ezt a bőrbetegséget, mert nincs vírusellenes hatása. Csak hormont tartalmaz antibiotikummal, gombaellenes szerrel vagy szalicilsavval kombinálva. Emiatt a vírusos betegség kezelése ezzel a gyógyszerrel egyszerűen nincs értelme. A terápia semmilyen hatással nem jár. Ezenkívül csak rosszabbá teheti az állapotot. A herpesz kezelésére jobb az Acyclovir használata.

Adagolás és adminisztráció

A készítmény minden formája külső felhasználásra javasolt. Többször alkalmazzák a fertőzésre. A terápiás kezelés gyakran kétszeres alkalmazást igényel, de az orvos a betegség súlyosságától függően további kezelést is előírhat. Enyhe esetekben egyszeri napi alkalmazás megengedett. A kezelés folyamatát a test jellemzői, a patológia súlyossága és a gyógyszer tolerálhatósága határozza meg.

Kenőcs és krém

Bármely felszabadulás, krém vagy kenőcs bármely formája napi 1-3 alkalommal naponta. Az anyagot enyhén dörzsölte a könnyű masszírozó mozgások. Ezután meg kell várni, amíg a gyógyszer teljesen felszívódik. A terápiás hatás megerõsítéséhez feszes vagy elzáró kötést helyezhet a tetejére. A következő kérelmezési eljárásig húzódik hús. A kötést a nagy területeken a bőr nem, mert így növeli a kockázatot a mellékhatások. Ne használjon kenőcsöt és krémet a nyálkahártyákra.

Acriderm GK

Antibakteriális hatású krém és kenőcs vékony réteget alkalmaz az érintett bőrfelületeken, enyhén dörzsölve is. Ismételje meg az eljárást naponta kétszer. A terápia a legtöbb esetben 2-4 hétig tart. A specifikus időtartamot a betegség diagnózisa és súlyossága határozza meg. Ha a gyulladás nagyon súlyos, akkor napi 6 alkalommal növelhető az alkalmazás gyakorisága. Az orvosok nem javasolják, hogy alkalmazzák őket a szem körüli területre, mert hozzájárul a glaukóma és a szürkehályog kialakulásához.

Acriderm Genta

A gombaellenes hatással történő felszabadulás formáját a bőr érintett területeire kell alkalmazni, ami a közeli kis egészséges területeket érinti. A vastagabb epidermisz helyén, ahol a készítmény könnyen eltávolítható, gyakrabban kell használni. A kezelés nem tarthat tovább 2-4 héten keresztül, különben a függőség alakul ki, és valószínűleg az elvonási szindróma.

Acriderm SK

Enyhe esetekben naponta egyszer alkalmazhatja a krémet vagy kenőcsöt, enyhén dörzsölve az érintett területekre. Súlyosabb esetekben napi 2 alkalommal kell elvégezni az eljárást. A legtöbb beteg esetében a kezelés 3 hétig tart. Szükség esetén a gyógyszer egy nap után is alkalmazható. Fontos, hogy a terápia néhány nappal a tünetek teljes enyhülése után folytatódjon a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

Különleges utasítások

Ha a kezelés alatt viszketés, irritáció és túlérzékenység jelentkezik, akkor a terápiát haladéktalanul le kell állítani, és válasszon egy másik, alkalmasabb gyógyszert. A krém vagy kenőcs hosszú ideig történő használata a bőr nagy felületén, vagy a gyermekeknél az okklúzódó kötszerek használata szisztémás felszívódást okozhat egy glükokortikoszteroidnak. A gyógyszer a hypothalamus-hipofízis-mellékvese rendszer teljes működésének elnyomását, a növekedési hormon termelésének csökkenését, a hypercorticoidizmus tüneteit és az intracranialis nyomás emelkedését okozhatja.

A mellékhatásokat gyakrabban említik krém vagy kenőcs használata az arcbőr kezelésére. Ezért a terápia nem haladhatja meg az 5 napot. Egyébként a glükokortikoszteroid-visszavonási szindróma kialakul. Ezt a bőr, a pattanások, a pattanások és az abszorberek romlása okozza. Nem használható szemészethez. A szemmel való érintkezést ki kell zárni. Ha a hosszan tartó használat nem javul, akkor orvoshoz kell fordulni. Hosszú távú használat esetén fokozatosan meg kell szüntetni a gyógyszert.

Krém és kenőcs Acryderm: oktatás, ár, vélemények és analógok

Erről az orvosi cikkről megismerkedhet a Acriderm gyógyszerrel. A használati utasítás megmagyarázza, hogy mely esetekben tudja a gyógyszert szedni, attól, hogy mit segíti, milyen használati útmutatások, ellenjavallatok és mellékhatások. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben az orvosok és a fogyasztók csak az Acriderm-ról szóló valódi véleményeket hagyhatják el, amelyekből kiderül, hogy a gyógyszer felnőttek és gyermekek esetében segített-e pikkelysömör, dermatitis és viszketés kezelésében. Az utasítások felsorolják az Acriderma analógját, a gyógyszertár gyógyszertárakat, valamint terhességi használatát.

Az anti-allergiás, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású hormonális hatóanyag az Acriderm. A GK krém, az SK, a GK és a Gent kenőcs a bőrgyulladás, szeborrhea, pikkelysömör, bőrviszketés kezelésére ajánlott.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Acriderm a következő dózisformákban áll rendelkezésre:

 1. Krém külső használatra 0,064%.
 2. Kenőcs külső használathoz Acriderm SK.
 3. Cream Acriderm. Kenőcs GK.
 4. Kenőcs külső használathoz Acriderm Genta.

A kenőcs SC hatóanyagai: betametazon-dipropionát és szalicilsav. A krém és kenőcs GC tartalmaz betametazon-dipropionátot, klotrimazolt és gentamicin-szulfátot. A Gent kenőcs összetevőjeként betametazon-dipropionátot és gentamicin-szulfátot tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A kenőcs és a Cream Acriderm, a használati utasítás megerősíti ezt, kifejezett anti-allergiás és gyulladáscsökkentő hatással bír. A gyógyszer hatóanyaga A kortikoszteroid Betametazon leállítja az enzimek és mediátorok felszabadulását a gyulladásos fókuszban, megelőzi a leukocita infiltrációt és gátolja a fagocitózist.

Ez a hatóanyag megakadályozza a szöveti ödémát és stabilizálja az érfalat.

Mi segít az Akridermnek?

A gyógyszer alkalmazási területei a következők:

 • ótvar (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen a lokalizáció az ágyéki területen, és a nagy redők;
 • pszoriázis;
 • atópiás dermatitis (neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • ichthyosis és ichthyosoform változások;
 • szuszpenziós dermatitis;
 • piros lapos zuzmó;
 • a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái.

Használati utasítások

Az Acryderm ajánlott, hogy enyhén dörzsölje az érintett bőrön napi 1-3 alkalommal. A kezelés időtartama függ a betegség lefolyásától és a terápiás hatástól, de nem haladhatja meg a három hétet. Ha a javulás nem jelentkezik a gyógyszer két hete alatt, erről tájékoztatni kell az orvost.

Kenőcs és krém GK

A gyógyszert külső használatra szánják. Kenőcs vagy krém kis mennyiségben kerül alkalmazásra az érintett bőrfelületekre, enyhén dörzsölve. Az ajánlott használati gyakoriság naponta kétszer.

A kezelés optimális időtartamát az orvos minden egyes beteg esetében egyedileg választja ki. A betegség súlyosságától és a nosológiai formától függ. A láb dermatomycosis kezelésének átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben nem fordul elő klinikai javulás, akkor meg kell tisztázni a diagnózist vagy megváltoztatni a terápiás rendszert.

Kenőcs SK

Az Acriderm SK hatóanyagot naponta kétszer vékony rétegre helyezzük a gyulladt felületen, enyhén dörzsölve. Könnyebb esetekben elegendő egyetlen felhasználás. A kezelés időtartama általában 3 hétre korlátozódik. Ha hosszabb kezelésre van szüksége, akkor ajánlatos a gyógyszert ritkábban használni, például minden másnap.

Amikor krónikus betegségeket kezelnek az orvos állandó felügyelete alatt, a kezelésnek az összes tünet eltűnése után egy ideig folytatnia kell a betegség visszaesésének elkerülése érdekében. A gyógyszer alkalmazását 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

Gent kenőcs

A hatóanyagot fel kell használni az érintett bőrre reggel és este. Akriderm Gent utasításaiban meg kell jegyezni, hogy a kenőcsöt könnyű körkörös mozdulatokkal kell a bőrön eloszlatni. A vastagabb bőrfelületen (a tenyéren és a lábakon) a bőrön kenőcsöt gyakrabban kell alkalmazni.

A terápiás képzés időtartama általában nem haladja meg az egy hónapot. A gyógyszer felhasználása a megadott időtartamnál hosszabb ideig elindíthatja a nem érzékeny növényzet kialakulását, valamint a túladagolás előfordulását.

A gyógyszert krém formájában két év óta használják a gyermekgyógyászatban. Ebben az esetben a gyógyszert ebben az esetben csak akkor írják elő, ha szigorú jelzések vannak. Az okklúziós kötszerek használata nemkívánatos mellékhatások kialakulásához vezethet, ezért csak indikációkat kell alkalmazni.

Az Acryderm Genta kenőcsöt nem szabad a fejbőrre, hanem az arc bőrére is alkalmazni. Szükséges elkerülni, hogy a gyógyszer a periorbitalis részre és a szemre kerüljön.

A használati utasításban megjegyezzük, hogy a gyógyszert nem használják nyitott sebek és az alsó lábszár varicose trophikus fekélyeinek kezelésére. Az Acriderm Genta krém hosszú távú alkalmazása a perianalis területre, a hüvelyi ráncok és a hónalj üregei csíkozást okozhatnak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak (szoptatás);
 • túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • 2 év alatti gyermekek (kenőcs);
 • 1 év alatti gyermekek (tejszínre);
 • nyílt sebek;
 • csirke pox;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • herpes simplex;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • vírusos bőrfertőzések;
 • rózsaszín akne (rosacea);
 • perioral dermatitis;
 • A timpan membrán perforálása (külső otitis media kezelésére).

Mellékhatások

 • bőrstressz jelek megjelenése;
 • folliculitis;
 • hypopigmentation;
 • bőr atrófia;
 • sudamen;
 • hypertrichosis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • égő;
 • irritáció és a bőr szárazsága.

Gyermekek, terhesség és szoptatás

Az Acriderm terhesség alatti biztonságos használata nem bizonyított. Ezért e csoportba tartozó gyógyszerek alkalmazása ebben az időszakban megengedett, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a valószínű kockázatot. Fontos, hogy ne használja a terméket hosszú ideig emelt adagokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, a megnövekedett adszorpciója a hatóanyag lehet a tünetek, mint például a funkció gátlását, a HPA-rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás.

Vannak mellékvese-cortex-szuppresszió tünetei, például a plazma kortizol csökkenése és az ACTH stimulálásának hiánya. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Különleges utasítások

Ha a hatás két héten belül hiányzik, akkor ajánlott tisztázni a diagnózist. Ha túlérzékenységi reakciók jelentkeznek, a kezelést haladéktalanul vissza kell vonni, és orvoshoz kell fordulni.

Másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzés esetén megfelelő gyógyszeres kezelésre van szükség. Gyors pozitív hatás hiányában az Akriderm-ot meg kell szüntetni, mielőtt a fertőzés összes jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Az Acriderm nem alkalmazható a szemkörnyékben a szürkehályog, a glaukóma, a gombás fertőzés és a herpesz fertőzés fokozódása miatt.

Kábítószer kölcsönhatások

Ez a külső hatóanyag nem kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel.

Acriderm analógjai

A szerkezet különbözteti meg az analógokat:

 1. Flosteron.
 2. Betnoveyt.
 3. Diprospan.
 4. Kuterid.
 5. Tselestoderm-B.
 6. Betliben.
 7. Betazon.
 8. Tseleston.
 9. Betamethasone.
 10. Beloderm.

Hagyja a feltételeket és az árat

Az Akriderm Genta átlagára 30 g (Moszkva) kenőcs 235 rubel. Kijevben, akkor lehet vásárolni gyógyszert 380 hrivnya, Kazahsztánban - 1030 tenge. Minszkben problémát jelent a drog, a gyógyszertárak kínálnak analógokat. A kenőcsöt és a krémet vényre szabják.

Acriderm® (Akriderm)

Hatóanyag:

tartalom

Farmakológiai csoport

3D képek

Összetétel és kibocsátás formája

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 g vagy 30 g csövekben; egy csomag 1 kartonból.

Az adagolási forma leírása

krém - fehér vagy majdnem fehér.

kenőcs - fehérről fehérre sárgás vagy kremovatym színárnyalat. Gyenge szeszes szag megengedett.

vonás

Glükokortikoszteroid lokális alkalmazásra.

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + antibiotikum-aminoglikozid).

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + antibiotikum-aminoglikozid + gombaellenes szer).

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + keratolitikus szer).

Farmakológiai hatás

Pgyulladáscsökkentő, anti-allergiás, anti-exudatív, dekongestáns, antipruritikus

Pgyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális

Pgyulladásgátló, anti-allergiás, antibakteriális, gombaellenes hatású

Pgyulladásgátló, allergiaellenes, antiszeptikus, keratolitikus

farmakodinámia

Kortikoszteroid betametazon dipropionát gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és a pro-gyulladásos mediátorok a gyulladásos gátolja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból. Baktériumölő hatást fejt ki primer és másodlagos bakteriális bőrfertőzések kórokozóira. Gram-negatív baktériumokkal szemben aktív: Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok: Streptococcus spp. (a béta és az alfa-hemolitikus streptococcus A csoport érzékeny törzsei), Staphylococcus spp. (koaguláz-pozitív, koaguláz-negatív és néhány penicillináz termelő törzs). Inaktív anaerobok, gombák és vírusok ellen.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Aktív kapcsolatban: Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furtur (Pityrosporum orbiculare).

A szalicilsav keratolitikus, antimikrobiális hatású, kiküszöböli a kancsó rétegeket, és elősegíti a GCS mélyebb behatolását.

Indikációk Acriderm ®

Allergiás bőrbetegségek (ideértve az akut, szubakut és krónikus kontakt dermatitisz, a foglalkozási dermatitis, a seborrhoeás dermatitis, atopiás dermatitis, napenergia dermatitisz, neurodermatitisz, viszketés, disgidrotichesky dermatitis ekcéma); a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái; pikkelysömör.

Dermatitis (egyszerű és allergiás), különösen a másodlagosan fertőzött, ekcéma (atópiás, gyermek, nummular), atópiás dermatitis (neurodermitis diffúz), az egyszerű krónikus herpes zoster (korlátozott neurodermatitis), napenergia dermatitis, hámlásos bőrgyulladás, sugárzás dermatitis, pelenkakiütés, pszoriázis, bőrviszketés.

A dermatózisok bonyolult elsődleges és / vagy másodlagos fertőzések, tinea versicolor, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, dermatomycosis (beleértve a lágyéki, stop), által okozott érzékeny kórokozók gyógyszer.

Helyi kezelés dermatózisok kíséretében hyperkeratosis: pikkelysömör, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, lichen planus, ekcéma, disgidrotichesky dermatitis, ichthyosis és ichtiózisos változásokat.

Ellenjavallatok

A készítmény bármely összetevője a gyógyszer, a lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, szoptatás és 1 kor alatti gyermekek; az Acriderm® mellett: az alsó láb, rosacea, akne vulgaris trópikus fekélyei; az Acriderm ® GK mellett: külső gyulladáscsillapítás - a gyulladásos membrán perforációja; továbbá az Acriderm ® SK készítményhez: perioral dermatitis.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A GCS terhes nőkön történő topikus alkalmazásának biztonsága nincs megállapítva; a terhesség alatt e csoportba tartozó gyógyszerek felírása csak akkor indokolt, ha a lehetséges előny meghaladja a lehetséges kockázatot. A terhesség alatt a gyógyszereket nem szabad magas dózisban vagy hosszú ideig használni.

Nem sikerült megállapítani, hogy a GCS helyi alkalmazása okozhatja-e az anyatejben való megjelenést, ezért foglalkozni kell a szoptatás megállításával.

Mellékhatások

A helyi kortikoszteroidok alkalmazása lehet figyelni: égő, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, aknepodobnye kitörések, hypopigmentáció, periorális dermatitis, allergiás kontakt bőrgyulladás. Hosszú távú használat, valamint az okklúziós kötszerek használata - bőrmasszírozás, másodlagos fertőzés, bőrgyulladás, izzadás, purpura.

Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél okozhat szisztémás mellékhatásainak kortikoszteroidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma).

Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél okozhat szisztémás mellékhatásainak kortikoszteroidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma) és gentamicinnel (nefrotoxikus és ototoxikus hatások).

Ha kiterjedt testfelületekre, főleg gyermekekre alkalmazzák, a GCS és a szalicilátok szisztémás mellékhatásai jelentkezhetnek.

Ha az utasításokban nem szerepel mellékhatások, keresse fel kezelőorvosát.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították.

Adagolás és adminisztráció

külsőleg. Vékony réteget alkalmazzon az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este. A kezelés másik gyakoriságát az orvos határozhatja meg, a betegség súlyossága alapján. Könnyű esetekben a krém elegendő ahhoz, hogy általában napi 1 alkalommal alkalmazza; a súlyosabb sérüléseknél gyakrabban kell használni.

A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és 2-4 hét.

Ha a klinikai javulás nem jelentkezik, tisztázni kell a diagnózist.

külsőleg. Vékony réteget alkalmazzon az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este. A kezelés másik gyakoriságát az orvos határozhatja meg, a betegség súlyossága alapján. Könnyű esetekben a kenőcs elegendő ahhoz, hogy általában napi 1 alkalommal alkalmazzon; a súlyosabb sérüléseknél gyakrabban kell használni.

túladagolás

Akut túladagolás nagyon valószínűtlen, azonban a túlzott vagy hosszan tartó használata rendelkezésre álló gyógyszer a krónikus túladagolás kíséretében jelei Cushing: magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma.

kezelés: tüneti kezelés. Krónikus toxikus hatások esetén a gyógyszer fokozatos visszavonása ajánlott.

Különleges utasítások

Ha a gyógyszerek használatával kapcsolatos megnövekedett érzékenység vagy bőrirritáció jelei vannak, hagyja abba a kezelést, és válassza ki a beteg megfelelő terápiáját.

Hosszú távú kezelés esetén, amikor a hatóanyagot a bőr hatalmas felületére alkalmazzák, az okkluzív kötések használatával, valamint a gyermekeknél a GCS szisztémás felszívódása lehetséges.

Az 1 éves gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mert a betametazonhoz társuló szisztémás mellékhatások lehetséges fejlődése. Alkalmazásakor a hatóanyag kiterjedt felületek és / vagy alatt okkluzív kötés lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer és a fejlesztés a Cushing-tünet nem tapasztalható csökkenés kiválasztódását növekedési hormon, megnövekedett koponyán belüli nyomás.

Az arc bőre gyakrabban, mint a test többi felületén, a helyi SCS hosszantartó kezelése után atrofiás változások jelennek meg; a kezelés folyamata ebben az esetben nem haladhatja meg az 5 napot.

A krém és a kenőcs nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést.

A gyógyszer hosszantartó használatával fokozatosan meg kell szüntetni.

gyártó

OJSC "Chemical-Pharmaceutical Plant" Akrihin, Oroszország.

Az Acryderm® tárolási feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

Az Acriderm ® élettartama

krém külső használatra 0,064% - 4 év.

krém külső használatra - 2 év.

krém külső használatra 0,05% - 4 év.

kenőcs külső használatra - 3 év.

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Acryderm krém - hivatalos használati utasítás

Regisztrációs szám:

A készítmény kereskedelmi neve: Acriderm®

Nemzetközileg elismert név:

Adagolási forma:

Hozzávalók:

leírás
A krém fehér vagy majdnem fehér.

Farmakoterápiás csoport:

ATX: D07AC01

farmakodinámia
Az Acriderm® glükokortikoszteroid külső használatra. Van gyulladáscsökkentő, antiallergiás, nem-ellenes, vazokonstriktív, antipruritikus és antiproliferatív hatás. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és a pro-gyulladásos mediátorok a gyulladásos gátolja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.
Amikor alkalmazni a bőr felületén, a gyógyszer egy gyors és erős hatását a gyulladásban, súlyosságának csökkentésére objektív tünetek (bőrpír, ödéma, lichenificatio) és szubjektív érzés (viszketés, irritáció, a fájdalom).

farmakokinetikája
Ha a gyógyszert terápiás dózisokban alkalmazzák, a hatóanyag transzdermális felszívódása nagyon alacsony. Az okklúziós kötszerek használata növeli a betametazon transzdermális felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

Használati utasítások

 • atonikus dermatitis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • ekcéma (különféle formák);
 • kontakt dermatitisz (ideértve a szakembereket is) és egyéb nem allergiás dermatitis (beleértve a napsugárzást és a sugárzásos bőrgyulladást);
 • reakciók a rovarcsípésekre;
 • pszoriázis;
 • bullous bőrgyulladás;
 • discoid lupus erythematosus;
 • piros lapos zuzmó;
 • exudatív erythema multiforme;
 • bőr-DMD különböző etiológiákkal. Ellenjavallatok
  A betametazon vagy a készítmény egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység.
  Lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, fekélyek lábát, rosacea, acne vulgaris, a bőrrák, a anyajegyet, faggyúmirigyek ciszta, melanoma. hemangioma, xanthoma. szarkóma, laktáció és 1 év alatti gyermekek. Óvatosan
  Hosszú használat vagy nagy felületeken való alkalmazásra: szürkehályog, cukorbetegség, glaukóma, tuberkulózis. Terhesség és laktáció alkalmazása
  A glükokortikoszteroidok lokális alkalmazásának biztonsága terhes nőkön nem állapítható meg; A terhesség alatt az e csoportba tartozó gyógyszerek felírása csak akkor indokolt, ha az anya esetleges előnye meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot. A terhesség alatt a gyógyszereket nem szabad magas dózisban vagy hosszú ideig használni.
  A szoptatás ideje alatt a gyógyszer szigorú útmutatások szerint alkalmazható, de a készítményt a táplálkozás előtt nem szabad alkalmazni a mell bőre. Adagolás és adminisztráció
  Külsőleg. Az Acriderm® krémet egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este, finoman dörzsölve. A sűrűbb bőrű helyeken (pl. Könyökök, tenyér és láb), valamint olyan helyeken, ahol a készítmény könnyen törölhető, az Acriderm ® krémet gyakrabban lehet alkalmazni. A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és általában nem több, mint 4 hét. Az év során ismételt terápia lehetséges.
  Az Acriderm® krémet a betegség gyulladásos fázisának kezelésére alkalmazzák, beleértve a bőrön haldokló bőrt.
  Ha a klinikai javulás nem jelentkezik, tisztázni kell a diagnózist. Mellékhatás
  Rendszerint gyenge karakter.
  A helyi alkalmazása glükokortikoszteroidok figyelhető: egy égő érzés, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, striák, aknepodobnye kiütés ( „szteroid” mitesszerek), hypopigmentáció, periorális dermatitis, allergiás kontakt bőrgyulladás. A hosszan tartó használatot, és a használata elzáró kötözés - kivonatolás a bőr, a másodlagos fertőzés, a bőr sorvadása, a helyi fokozott szőrnövekedés, teleangíektázia hőkiütés, purpura. Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél, okozhat szisztémás mellékhatásokat a glükokortikoidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, kijelző-Cushing-szindróma Ishengo).
  Ha az utasításokban nem szerepelnek mellékhatások, keresse fel kezelőorvosát.túladagolás
  Akut túladagolás nagyon valószínűtlen, azonban a túlzott tüzet tartós alkalmazása a kábítószer-túladagolás, a krónikus lehetséges kíséretében jelei Cushing: magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, kijelző-Cushing-szindróma Itsengo.
  kezelés: ajánlott elhagyni a gyógyszert és szükség esetén tüneti kezelést alkalmazni. Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
  A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították. Különleges utasítások
  Nem ajánlott a gyógyszer hosszú távú külső alkalmazása az arcbőrre, mivel rosacea, perioral dermatitis és akne kifejlődésére van lehetőség. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot.
  Az Acryderm krém nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést. Ha a termék a szem nyálkahártyájára jut, akkor szürkehályog, glaukóma, gombás fertőzések és a herpesz fertőzés súlyosbodása lehetséges.
  Hosszan tartó kezelés, amikor azok a kiterjedt bőr előkészítése felületen, valamint a hónalj és az ágyék redők használatakor okkluzív kötszerek lehetséges szisztémás felszívódását kortikoszteroidok.
  Gyermekek 1 éves a gyógyszer előírt csak szigorú indikációk és orvosi felügyelet mellett, mivel kialakulhat szisztémás mellékhatások kapcsolódó betametazonnal. Alkalmazásakor a hatóanyag kiterjedt felületek és / vagy alatt okkluzív kötés lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer és a fejlesztés a Cushing-tünet nem tapasztalható csökkenés kiválasztódását növekedési hormon, megnövekedett koponyán belüli nyomás. A járművek vezetésére és egyéb potenciálisan veszélyes tevékenységekre gyakorolt ​​hatás befolyásolja a pszichomotoros reakciók fokozott koncentrációját és sebességét
  Nem érinti. A kibocsátás formája
  Krém külső használatra 0,05%.
  15, 30 vagy 50 g alumínium csőben. Mindegyik cső együtt egy használati utasítással egy karton kartonban. Tárolási feltételek
  15-25 ° C hőmérsékleten.
  Tartsa távol gyermekektől. Lejárat dátuma
  4 év.
  Ne használja a lejárati dátumot követően. A gyógyszertárak szabadságának feltételei
  Vény nélkül. Gyártó. A követelések elfogadása:
  Open Joint Stock Company "kémiai-gyógyszerészeti Plant" quinacrine "(JSC" quinacrine „), 142450. A moszkvai régió, Noginsk kerület, Staraya Kupavna, Kirova str., 29.