Acriderm GK

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm GK
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele hatóanyagokat tartalmaz: betametazon dipropionát, klotrimazol és gentamicin-szulfát.

További alkatrészek: vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, cetosztearil-alkohol, cetosztearil makrogol-észter, trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadja az Akriderm GK-t krém vagy kenőcs formájában, külső alkalmazásra, 15 és 30 g csövekbe csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális és gombaellenes hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ennek a kombinációs gyógyszernek a hatása az összetevői, amelyek glükokortikoszteroidok, antibiotikum-aminoglikozidok és gombaellenes szerek.

A betametazon-dipropionát alkalmazása hozzájárul a koncentráció gátlásához leukociták, lizoszomális képződés enzimek és számos gyulladásgátló mediátor a gyulladás területén. Ebben az esetben a fagocitózis elnyomása következik be, csökkenti az ér-szövetek permeabilitását és megelőzi a gyulladásos puffadás kialakulását.

A gentamicin esetében, ami antibiotikum az aminoglikozidok csoportjába tartozó akció széles spektruma jellemzi a baktériumölő hatást. Tevékenységét a bőr számos elsődleges, másodlagos bakteriális fertőzése okozza, nevezetesen: gram-negatív és gram-pozitív baktériumok. Az anaerobok, a gombák és a vírusok azonban nem érzékenyek erre az anyagra.

A gyógyszer gombaellenes hatását a klotrimazol biztosítja. Ugyanakkor az ergoszterin szintézisében is fennáll a zavar, amely a gombák sejtmembránját alkotja.

A tevékenység a leggyakoribb gombákban nyilvánul meg: Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Candida albicans és így tovább.

Használati utasítások

A kezelés ideje alatt Acriderm GK-t alkalmazzák:

Ellenjavallatok

Az Acriderm GK krém vagy kenőcs használata nem ajánlott:

 • túlérzékenysége;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrszifilisz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • külső otitis.

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos ez a gyógyszer bevétele a terhesség, nem teljesen meghatározott. Ezért kenőcs vagy Acriderm GK krém használata ebben az időszakban csak akkor lehetséges, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot. Mindenesetre az ilyen csoportba tartozó készítményeket hosszú ideig nem szabad magas dózisban alkalmazni.

Mellékhatások

Az SCS alkalmazása gyakran olyan mellékhatásokat okoz, mint: égés, irritáció, bőr túlzott szárazsága, hypertrichosis, folliculitis, pattanás, hypopigmentáció, bőrgyulladás és így tovább.

A hosszan tartó használat, különösen az okklúziós kötések során, a bőr krémet, macerációt vagy atrófiát okozhat, másodlagos fertőzést, lila.

A lehető legnagyobb körültekintéssel a gyermekeket kezelni kell annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szisztémás káros hatások bekövetkezését hyperglykaemia, glükózuria, a mellékvesekéreg elnyomása, Cushing-szindróma és így tovább.

Használati utasítás Acryderm GK (Módszer és adagolás)

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók. Ebben az esetben a hatóanyagot elegendően vékony réteggel alkalmazzuk a bőr sérüléseire. Ezt kétszer kell megtennie.

Meg kell jegyezni, hogy az Acriderm GK krémmel való használati utasítás ugyanazt a terápiás rendszert tartalmazza. De lehetséges, hogy az orvos a betegség súlyosságától függően egyedi kezelést írjon elő. A könnyű esetek csak naponta egyszer engedik a krém használatát, míg a nehezebb esetek ellenkezőleg növelik az alkalmazás gyakoriságát.

A terápia időtartama általában attól függ, hogy mennyire hatékony ez a megoldás egy konkrét esetben, és 2-4 hét lehet.

Ha hosszantartó pozitív eredmény hiánya van, meg kell adni a diagnózist.

túladagolás

E gyógyszer alkalmazása ritkán akut túladagolás kialakulásához vezet. Azonban a hosszú távú használatra nagy mennyiségben, nem zárja ki az esemény a krónikus túladagolás, majd Cushing-szindróma tüneteinek, például hiperglikémia, glükózuria, depresszió működését a mellékvese kéreg, Cushing-szindróma.

A nemkívánatos hatások megjelenése tüneti terápiát igényel a gyógyszer fokozatos kivonásával.

kölcsönhatás

A különböző gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatások eseteit nem azonosították.

Különleges utasítások

Az érzékenység tünetei, a bőr irritációja és más, a gyógyszer alkalmazását kiváltó nemkívánatos tünetek megjelenése megköveteli a terápia elhagyását és más megfelelő eszköz kiválasztását.

Hosszú távú kezelés, krém vagy kenőcs alkalmazása kiterjedt bőrfelületeken, az okklúziós kötszerek alkalmazása és a gyermekek terápiája a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

Ez a külső eszközt lehet használni a gyermekek kezelésére az évben, de csak a tanácsadás és szigorú felügyelete alatt a szakember elkerülése érdekében megnyilvánulásai szisztémás mellékhatásokat. Megállapítást nyert, hogy a kérelem a krémek vagy kenőcsök Akriderm HA sokáig hatalmas területeket kezelés következtében a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer hypercortisolismussal, csökkent kiválasztás hormon a növekedés és a megnövekedett koponyaűri nyomás.

Ezenkívül az arc hosszantartó alkalmazásával gyakran vannak atrophiás változások, összehasonlítva más bőrfelületekkel. Ezért egy standard terápiás kurzust kell követni, ami 5 nap.

Ellenjavallt, hogy a gyógyszer bármely formáját a szemészetben alkalmazza, elkerülve véletlen expozícióját nemcsak a szemek, hanem a nyálkahártyák számára is.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A gyógyszert szobahőmérsékleten, 15-25 ° C-on tárolják, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

Acriderm GK analógok

A legfontosabb analógokat gyógyszerek képviselik: triderm és Canison.

Ugyanakkor az analógok ára 470-720 rubel határain belül változik.

Értékelések Akriderm GK

Sok felhasználó szerint ez a külső eszköz az egyik leghatékonyabb. Bár az Acriderm HC krémet vizsgálják gyakrabban, mint a kenőcsök. Mindenesetre ennek a gyógyszernek mindegyik formáját különféle bőrbetegségek kezelésére írják fel, és általában néhány napon belül a betegek javulást észlelnek.

Meg kell jegyezni, hogy a pozitív visszajelzések mellett jelentéseket is találhat a mellékhatások kifejlődéséről. Általában olyan tüneteket ismertetnek, amelyek a gyógyszer intoleranciáját vagy érzékenységét jelzik: fokozott bőrpír, hámlás, gyulladás stb.

Emellett a betegek gyakran jelzik, hogy a gyógyszer csak akkor segít, ha használja, és röviddel az elvonási tünetek visszatérését követően.

Ennek oka valószínűleg az, hogy az Akriderm GK segít megelőzni a betegség megnyilvánulásait, de a betegség még mindig nem működik. Ezért a páciens állapotát megkönnyítő gyógyszeren kívül az egészségügyi rendellenesség forrásának fő kezelését is el kell végezni.

Mindenesetre nem ajánlott az eszköz használata szakember kijelölése nélkül. Amellett, hogy a terápia egyszerűen haszontalan, lehetséges, hogy a legsúlyosabb szövődmények, amelyek általában hosszú távú kezelést igényelnek, nem kizárt.

Ár Akristerm GK, hol vásárolhat

Az Acriderm GK krém ára 130-400 rubel.

"Acriderm GK": áttekintés, használati utasítások, utasítások, összetétel, analógok

A bőrproblémák jelzik, hogy problémák vannak a test belsejében. És nem a tüneteket, hanem az okot kell kezelnünk. A bőr állapotának javítása érdekében használja a külső használatra szolgáló eszközöket. Tekintsük az egyik legkedveltebb bőrbetegség kezelésére szolgáló gyógyszert - az Akriderm GK-t. A gyógyszer értékelését, utasításait és összetételét tovább tárgyalja.

Összetétel és kibocsátás formája

Az "Akriderm GK" antibiotikum-aminoglikozidos helyi glükokortikoszteroidok csoportjába tartozik. Szintén gombaellenes szer.

Krém és kenőcs formájában kapható, amelyek fehér vagy majdnem fehér színűek.

Az "Akriderm GK" tejszín összetétele számos hatóanyagot tartalmaz:

 • betametazon-dipropionát;
 • gentamicin-szulfát;
 • klotrimazol.

További komponensek: petrolátum, folyékony paraffin, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, makrogol tsetostearat, dinátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, tisztított víz.

Ha figyelembe vesszük, hogy mi különbözteti meg az Akridermt az Akriderm GK-tól, akkor láthatjuk, hogy a második gyógyszer clotrimazol és gentamicin. Milyen intézkedés van? Erről később a cikk.

Mi az Akriderm GK akciója?

Figyelembe véve a készítmény összetételét, megvizsgáljuk, milyen hatással van a krém és kenőcs "Acriderm GK" a testen.

A betametazon hatóanyag, glükokortikoszteroid:

 • Eltávolítja az ödémát.
 • Van gyulladáscsökkentő hatása.
 • Anti-allergiás tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Megszünteti a viszketést.
 • Megszünteti az emelkedett vascularis permeabilitást és a folyadékhozamot a szövetben.

A gentamicin egy antibiotikum. Baktériumölő és antibakteriális hatással rendelkezik. Mivel elpusztíthatja a kórokozó mikroorganizmusokat, amelyek gyulladásos patológiák kialakulásához vezethetnek.

Klotrimazol. Van gombaellenes hatása. Aktívan cselekszik a kórokozó dermatophytákkal, élesztő- és penészgombákkal kapcsolatban. Ennek hatása az ergoszterin vegyület megzavarása, amely a gombás sejtek membránjának kötelező része.

Krém vagy kenőcs használata esetén a hatóanyag a vérben elenyésző mennyiségben felszívódik. A bőrön fellépő gyulladásos folyamatok hozzájárulnak a gyógyszer gyorsabb felszívódásához, és ez akkor is előfordul, amikor a készüléket a bőrre alkalmazzák. Az okklúziós kötszer formájában történő felhasználás növeli a gentamicin és a betametazon abszorpcióját, ami hozzájárulhat a mellékhatások kialakulásához.

Az ilyen készítményt gyakran alkalmazzák a gyulladás vagy az allergiás reakció gyors leállítására.

Kinek nevezzen

Krém vagy kenőcs "Akriderum GC" felhasználási jelek a következők:

 • Dermatitis és annak különböző formái.
 • Diffúz neurodermatitis.
 • Krónikus és színes lichen.
 • Korlátozott neurodermatitis.
 • Ekcéma.
 • Candidiasis.
 • Moly.
 • Ótvar.
 • Dermatózisok szövődnek a fertőzéssel.

Hozzárendeljük a gyógyszert, főleg akkor, amikor a betegség gócjait a bőr és az ágyék lapjaiban terítjük fel.

A kinevezéskor figyelembe kell venni az Acriderm GK összetételét. Mi segít a gyógyításban? Például egy egyszerű Acriderm nem segít a betegségben, amelyhez gombás fertőzés csatlakozott. Mivel a „Akriderm CC” áll gentamicin és klotrimazol gombaölő és baktériumölő hatású, akkor megbirkózni ezzel a problémával gyorsan.

Ellenjavallatok használata

Számos olyan betegséget és körülményt sorolunk fel, amelyekben nem használhatja az Akriderm GK-t:

 • Intolerancia a gyógyszer összetevőire.
 • Csirke pox.
 • A timpan membrán perforálásakor.
 • Herpes.
 • A bőr tuberkulózisa.
 • Szifilisz megnyilvánulása a bőrön.
 • Bőrreakciók vakcinázás után.
 • Nyitott sebek jelenléte.
 • Szoptatási időszak.

Emellett nem használhat krémeket vagy kenőcseket két év alatti gyermekeknél.

Használati utasítások

A gombafertőzések kialakulásakor ajánlott Acriderm GK, krém vagy kenőcs használata.

Hozzon ki kenőcsöt a túlságosan száraz bőrre mérlegekkel, és a bőséges váladékban lévő nedves sebek esetén egy krém alkalmas.

Az "Akriderm GK" krém használata az alábbiakat javasolja:

 • Kis mennyiségű krém lesz.
 • Alkalmazzon az érintett területekre, enyhén dörzsölje.
 • A gyógyszer alkalmazási gyakoriságát az orvos határozza meg. De általában kétszer: reggel és este. A gyakoribb használat megengedett.
 • A kezelés időtartama 2-4 hét.

A kezelés időtartama befolyásolja a gyógyszer tolerálhatóságát és az alkalmazás hatékonyságát a kezelés első napjaiban.

Az "Akriderm GC" (kenőcs) a következőképpen használható:

 • A bőr érintett felületére kenőcsöt alkalmaznak masszírozó mozgásokkal, ha lehetővé teszi a sérülések természetét.
 • Használja naponta többször.
 • A kezelést az orvos határozza meg, a beteg állapota alapján.
 • A lábak kezelése dermatomycosisból 2-4 hétig tart.

A terápiás hatás fokozása érdekében kemény vagy okklúziós kötést alkalmazhat a krém vagy a kenőcs felett. Megváltoztatható a bőr következő kezelésével a gyógyszerrel. Az "Akriderm GK" krémet vagy kenőcsöt egy steril szalvétra helyezzük, majd steril kötéssel felkenjük. Ha ez egy elduguló öltözködés, akkor légmentes anyagot alkalmaznak rajta. Steril kötéssel is rögzítik.

A 10x10 cm-nél nagyobb károsodású bőrterületek nagyobb területeken történő kötése nem ajánlott. Jelentősen növeli a nagy mennyiségű hatóanyag felszívódásának kockázatát a vérben. Ez okozhat mellékhatásokat.

Ha a kívánt hatást már korábban, mint néhány hét alatt érik el, akkor leállíthatja a gyógyszert. Továbbá, ha a gyulladásos folyamat nagyon erős, a krémet vagy kenőcsöt naponta 6-szor használhatja. A betegség enyhe lefolyásával a krémet egyszer, reggelente lehet alkalmazni.

A kezelés a láb és a tenyerek engedélyezett gyakoribb alkalmazása krémek vagy kenőcsök, mint az epidermisz ezeken a területeken sűrűbb, és a gyógyszer könnyen eltávolítható, vagy törölheti.

A stop kezelést követően szükség van a cipő fertőtlenítésére annak érdekében, hogy elkerülje a betegség visszaesését.

A gyermekek kezelésére a krém "Akriderum GC" utasítás ajánlása csak 2 év. Ebben az esetben az orvosnak feltétlenül ellenőriznie kell. A gyermek sérülékeny területe nagyon nagy lehet. Krém vagy kenőcs alkalmazása esetén a hatóanyagok felszívódása magasabb lesz, mint a megengedett aránynak a testtömeghez viszonyított aránya, így a mellékhatások kockázata nő. A gyermekek rövid időre és orvosi felügyelet mellett írják fel a gyógyszert. A gyógyszer előnyös, nem ártalmas.

A krém mellékhatásai

A krém vagy kenőcs külső alkalmazásával ilyen mellékhatások lehetségesek:

 • Égő érzés.
 • Irritációt.
 • A bőr túlzott szárazsága.
 • Akne-szerű kiütések.
 • Folliculitis.
 • Hypertrichosis.
 • Allergiás kontakt dermatitisz.
 • Hypopigmentáció.
 • Perioralis dermatitis.

A tejszín hosszantartó használata lehetséges:

 • Másodlagos fertőzés.
 • Bőrradír.
 • Sudamen.
 • Purpura.
 • A bőr macerációja.

Ha a krémet a bőr nagy területein, különösen a gyermekeknél használja, ilyen mellékhatások alakulhatnak ki:

 • Fokozott vércukorszint.
 • A mellékvese funkció visszafordítható formája.
 • Cushing-szindróma.
 • A glükóz megjelenése a vizeletben.
 • Veszteség a vesék.
 • Negatív hatás a hallószervek és a vestibularis készülékekre.

Gyermekeknél szisztémás mellékhatások alakulnak ki a glükokortikoszteroidok és a gentamicin tartalmának köszönhetően.

Ezeket a reakciókat olyan gyermekeknél is megfigyelték, akiknél gyakrabban alkalmaztak ilyen készítményeket:

 • Növekedési késleltetés.
 • Lassú a súlygyarapodás.
 • Megnövekedett koponyaűri nyomás. A fejfájás, a fontanelle duzzasztása, a látóideglemez kétoldalú ödémája manifesztálódik.

Ha a mellékhatások jelei jelennek meg, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és forduljon orvoshoz.

A kábítószer-használat jellemzői

Az Acryderm GC alkalmazása előtt orvos konzultációra van szükség.

Néhány további ajánlás, ha ezt a gyógyszert szedik kezelés céljából:

 • Ha az Acriderm GK első alkalmazása során irritációt, égést, viszketést észlel, akkor a kezelést nem szabad folytatni. Forduljon orvoshoz.
 • Ha nem tolerálja a hatóanyag egyik összetevőjét, akkor nem kezdheti el a kezelést, ezért először olvassa el az utasításokat a gyógyszerhez.
 • Ha a kezelés első hete alatt nem látja a terápiás hatást, orvost kell keresnie a pontosabb diagnózis és a gyógyszer pótlásához.
 • Másodlagos fertőzés esetén más gyógyszereket kell alkalmazni a kezelésre. Ideiglenesen hagyja abba az akryderm GK krém használatát, amíg a fertőzés megszűnik. Forduljon orvosához.
 • Ne használja a kábítószert hosszú ideig az arcra. A kezelést legfeljebb 5 napig végezzük.
 • A "Acriderm GK" krém vagy kenőcs nem alkalmazható a szem területére. Lehetséges olyan mellékhatások kialakulása, mint a glaukóma, a szürkehályog, a herpetikus fertőzés vagy a gombák.
 • Lehetetlen lehet Acriderm GK-t alkalmazni a nyitott sebek és a varikózus trofikus fekélyek kezelésére.
 • Legyen óvatos, ha hosszú ideig használja a terméket a bőr nagy területein, az epidermisz sértetlenségének megsértésével. Az ototoxicitás tünetei lehetnek.
 • Területeken a test, mint a hónalj, ágyék gyűrődések és a végbélnyílás régióban, krém alkalmazása szigorúan korlátozott, mivel ezek a területek vannak kitéve a csíkok megjelenését.
 • Krém vagy kenőcs alkalmazása esetén kerülje a szembe és a szemhez való érintkezést.

Ha laknak az adott gyógyszer és az a kérdés hogy mi különbözteti meg „Akriderm” a „Akriderm GC”, meg kell jegyezni, hogy a krém tartalmaz gentamicin atibiotik és klotrimazol (gombaellenes) kell használni nagyobb óvatosság, mivel a penetráció Az anyagok a vérben okozhatnak mellékhatásokat, különösen a gyermekeknél.

A gyógyszer több, mint 4 hétig nem. Szükség van fokozatosan törölni, csökkentve a dózist és a használat gyakoriságát, hogy ne okozzon visszavételi szindrómát.

Terhesség és laktáció

A "Acriderm GK" krém hosszú ideig és nagy dózisokban nem alkalmazható terhes nőkön. A gyógyszer glükokortikoszteroidokat tartalmaz. Mennyire veszélyes a magzatra, ha helyileg használják, nem állapítható meg. De a drog felhasználása az élet szükségleteihez megengedett. Az adagot az orvos állapítja meg, és általában minimális, valamint a kezelés folyamata.

Továbbá nem állapítható meg, hogy a glükokortikoszteroidokat tartalmazó készítmények helyileg alkalmazhatók-e az anyatejbe. Ezért ajánlott a szoptatás abbahagyása az Acriderm GK kezelés ideje alatt, vagy cserélje ki a gyógyszert.

Analógok és árak

Hasonló hatóanyagot tartalmazó készítmények krém formájában:

Mielőtt az analóg Acryderm GC kenőcsöt vásárolna, forduljon orvosához. A készítményt helyettesítheti:

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Acriderm GK kinevezésével az árat nem lehet a lakosság összes szegmense rendezi, ez körülbelül 600 rubel. De megvásárolhatod a fent felsorolt ​​analógokat, amelyek ugyanolyan hatásúak, de olcsóbbak, költségük alacsonyabb.

Másrészről, az Acriderm GC ára indokolt, mivel a kívánt hatás gyors. A krém és a kenőcs gazdaságosan fogyasztható, ráadásul nem igényelnek gyakori használatukat.

Vélemények a kábítószerről

A drog "Akriderm GC" felülvizsgálatai többnyire pozitívak. A betegek tudomásul veszik, hogy a betegség manifesztációja a krém használata után észrevehetően csökkent. Néhány napon belül a bőrt teljesen megtisztították. A fejlettebb esetekben szükséges a teljes kezelés folyamata.

Az "Acriderm GK" kenőcs kevésbé ismert, mint a krém. Meg kell jegyezni, hogy a krémmel és más gyógyszerekkel kombinált kezelés gyorsítja a helyreállítás folyamatát.

A krém "Akriderm GK" felülvizsgálata nemcsak pozitív. A betegek elégedetlensége a mellékhatások megnyilvánulásával jár együtt. Így néhányan a gyógyszer-intolerancia jeleit mutatták ki a felvétel első napjaiban. Vagyis a betegség tünetei nem csökkentek, hanem éppen ellenkezőleg, súlyosbodtak: a vörösödés megnövekedett, egy másodlagos fertőzés csatlakozott vagy gyulladásos folyamat alakult ki.

Néhány áttekintés tartalmaz adatokat a mellékhatások előfordulásáról az Acriderm GK hosszú távú alkalmazása után. A bőr túlzott hámlása, száraz bőr, viszketés. Szükséges az orvos ajánlásait követni és követni az adagot.

Számos pozitív vélekedés a gyermek allergiás dermatitiszben való alkalmazásáról. Az Akriderm GK-ról szóló válaszokban az anyukák megjegyzik, hogy más gyógyszerekkel kombinálva a gyógyszer gyors és tartós eredményt ad. A kiütések nyomon követhetők. A kezelés folyamata az érintett bőrterülettől függ. Minél több, annál hosszabb a kezelés. Jó segítség a diátézissel.

Véleményünk szerint a "Akriderm GK" gyógyszer csak a betegség külső megnyilvánulásával küzd, de belülről nem gyógyul. Az alapok visszavonása után minden visszatér. Ezért a betegséget átfogó módon kell kezelni. Tartalmazzanak olyan gyógyszereket, amelyek az okot kezelik, és nem csak a külső megnyilvánulást.

Ne használja a gyógyszert anélkül, hogy felírná az orvost. Súlyosbíthatja a betegség kialakulását, szövődmények jelentkezhetnek, vagy fertőzés lép fel. Emlékeztetni kell arra is, hogy a glükokortikoszteroidokat tartalmazó készítmények mellékhatásokat okozhatnak. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy Acriderm GK-t alkalmazzon gyermek kezelésére.

A bőrbetegségek terápiája hatékonyabb lesz, ha időben figyelemmel kíséri a problémát, és követi az orvos ajánlásait.

Mi segít a krém Acriderm

Az emberi bőr, mint a legnagyobb szerv, többet szenved a test többi részében. Különböző bőrbetegségek kezelésére gyakran hormonokat kell használni, mint például az Acriderm.

Akriderm GK - leírás

alatt márkanév Acriderm többféle kenőcs keletkezik, az egyik legnépszerűbb az Akriderm GK. Kombinált készítmény antimikotikus, gyulladásgátló, antimikrobiális hatással. A kompozícióban három aktív összetevő található:

 1. Betametazon-dipropionát. A glükokortikoszteroid, erős antieszudativnym, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatású.
 2. Gentamicin-szulfát. Az antibiotikum-aminoglikozid hatalmas mennyiségű baktérium ellen hat.
 3. klotrimazol. Antimikotik, segít megbirkózni egy gombás fertőzéssel.

A fehér, sárgás színű készítményeket 15,30 gramm csövekből állítják elő, amelyeket karton dobozokba csomagolnak.

Ahogy további összetevők jelennek Trilon B, tisztított víz, makrogol-cetosztearil, paraffinolaj, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát.

Akriderm GK egy hormon, kenőcs, mint a készítmény glükokortikoszteroid (hasonló anyag a hormonok a mellékvese mirigyek), és visszaélés ez elfogadhatatlan!

Az Akriderm név alatt külső használatra készült kenőcsök is készülnek Akriderm SK, Akriderm Genta. Az összes hatóanyag fő összetevője a betametazon. A további anyagok különbsége: y Acriderm SK ez a szalicilsav, Acriderm Gent - gentamicin (klotrimazol nélkül).

A gyógyszer hatása

A gyógyszer bármely formájánál van egy megkülönböztető tulajdonság - egy kimondott gyulladáscsökkentő hatás, melyet glükokortikoszteroid jelenlétében adnak. A betametazon a következő lépésekkel jár:

 • protivoekssudativnoe;
 • decongestant;
 • gyulladáscsökkentő;
 • antipruritic;
 • antiallergén.

A kenőcs helyi alkalmazását követően a helyi gyulladásos folyamat súlyosságának csökkenése, a viszketés leállítása, az allergiás reakció leáll.

A gyulladásos folyadék megszünteti a szövetek átterjedését, ami miatt az ödéma csökken. A betametazon hatásossága a leukociták sejtekben történő felhalmozódásának gátlása. Az anyag nem engedi, hogy a gyulladás közvetítői behatoljanak a szövetekbe, csökkentsék a kapillárisok permeabilitását és gátolják a fagocitózist.

A Gentamicin különböző baktériumok ellen hatékony:

 • streptococcus;
 • E. coli;
 • staphylococcus;
 • hemofil rúd;
 • Neisseria;
 • Klebsiella stb.

A Gentamicin baktériumölő hatással rendelkezik számos ellenálló törzs ellen, így az Acriderm GK krém segít a legtöbb bőrfertőzésben. Ezenkívül a gyógyszeres gombás patológiák használatára utaló jelek között van, mert a készítményben egy modern antimikotikus klotrimazol található.

Elpusztít minden olyan gombát, amely dermatophytosis, mycosis. Az anyag hatása az ergoszterin termelésének megsértésére alapul - a gombák membránjának alkotóeleme.

A kenőcs használata

A gyógyszert különböző gyulladásos dermatológiai betegségek kezelésére alkalmazzák. Segít a különböző típusú zuzmók ellen:

 • rózsaszín;
 • piros lapos;
 • szín, stb.

Az Acryderma kenőcs használatára utaló jelek közé tartoznak az allergiás reakciók a bőrön - neurodermitis (atópiás dermatitisz), eczematous megnyilvánulások, kontakt dermatitis. A bőrt csalánkiütéssel, hideg, szoláris allergiákkal, egyéb fizikai tényezők által okozott allergiás reakciókkal kémhatják.

A dermatitisz közül Acrydermát kezelnek professzionális, seborrheás, kétgyógyászati, toxikus és hólyagos dermatitisz miatt.

A jelenlét miatt klotrimazol a gyógyszer tökéletesen dermatomycosisokkal szembesül az arcon, a testen, a genitális területen, a lábakon. Használhatja az Akriderm GK-t a tünet (candidiasis) külső megjelenési formáitól, nagyméretű bőrráncok, izzadási területek mycosisával. Egyéb kórtörténetek, amelyeknél a kenőcs használata indokolt, a következők:

 • pszoriázis;
 • A betegség ideje alatt;
 • Lyell-szindróma;
 • gyógyszermellékhatás;
 • impetigo;
 • pemphigus.

Továbbá a gyógyszer gyakran ajánlott az arcra és a nyakon lévő purulens pattanásokra, amelyeket bakteriális fertőzés okoz.

A termék használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszert csak külsőleg használják. Az érintett területet alaposan kenje meg a bőrön naponta kétszer, vékony réteget alkalmazva. Tanfolyam - 2-4 hét. Lehetőség van egy egyedi tanfolyam kiválasztására, a probléma típusától függően. Könnyű esetekben elegendő az Acriderm naponta egyszer, éjszaka, nehéz esetekben - 3-4 alkalommal, de csak orvos jóváhagyásával.

Amikor planus hatékony alkalmazni Akriderm HA reggel és este, kenje helye lézió kenőcs Akriderm SC - szalicilsav javítja behatolását a hormon a szövetekben.

A tanfolyamtól való megfosztás általában 20-30 napot tesz ki.

A pszoriázisból a kenőcsöt legalább 3 héten át kell alkalmazni, de a kezelés első 7 napján észrevehető javulás tapasztalható. A pikkelysömör kezelésének technikája a következő:

 • meleg vízzel nedvesítse meg a felhordott lemezeket;
 • csatlakozzon a bőrbetegségek fókuszához;
 • hagyja a lemezeket 10 percig;
 • távolítsa el a lemezeket, a száraz bőr száraz legyen;
 • a krémet vékony rétegben terjessze.

A nõktõl kezdve a gyógyszert külsõleg alkalmazzák a külső nemi szervek viszketésének kiküszöbölésére. A tamponokra (naponta egyszer 10 napig) tölthetőek be. A pattanásoktól legfeljebb 5 napig kezelik, kenőcsöt naponta kétszer.

Ellenjavallatok, "pobochki"

Ne használjon kenőcsöt 2 év alatti gyermekeknél, 2-18 éves korban óvatosan alkalmazzák. Ellenjavallt, hogy alkalmazza az ilyen patológiákat:

 • bőr-tuberkulózis;
 • herpes simplex;
 • bőrszifilisz;
 • otitis externa;
 • csirke pox;
 • foszt meg egy egyszerű buborék.

A felhasználandó ellenjavallatok közé tartoznak az összetevők intoleranciája, a történelemben allergia, nyílt sebek jelenléte, vakcinázás jelei. Helyi mellékhatások:

 • száraz;
 • égő;
 • hypopigmentation;
 • túlzott haj;
 • irritáció;
 • sudamen;
 • bőrpír;
 • stretch marks;

Nagy dózisú, ellenőrizetlen alkalmazás esetén fennáll a túladagolás és a szisztémás "pobochek" kialakulása, bár ez nagyon ritkán fordul elő. Minél nagyobb a kockázata a gyermekeknél, az időseknél, akiknél fokozódhat a vércukorszint, a duzzanat, a Cushing-szindróma, a megnövekedett nyomás, a testtömeg, az álmatlanság.

Analógok és speciális utasítások

A gyógyszer ára (15 g) körülbelül 400 rubel. Számos analóg van, némelyik olcsóbb.

Acryderm - hormonális szer bőrbetegségek kezelésére

Akriderm - hormonális szer (glükokortikoszteroid), amely kezelésére használják krónikus bőrgyulladások (psoriasis, dermatitis, ekcéma, stb) és allergiás reakciók (urticaria, atopiás dermatitis, stb). A készítményt úgy állíthatunk elő különböző formákban kombinálva antibakteriális és gombaellenes komponenseket.

Az Acriderma fő hatóanyaga a betametazon (szteroid hormon). A készítmény krém és kenőcs formájában készül külső felhasználásra:

 • A Cream Acriderma egy csőben 15 g vagy 30 g - 1 g krémben 0,64 mg betametazon-dipropionátot (0,5 mg tiszta betametazon) tartalmaz.
 • A GENTA - tejfehérje formája 15 g-os és 30 g-os csőben. Ez egy többkomponensű gyógyszer, 1 gramm 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 1 mg gentamicin-szulfátot (antibiotikum) tartalmaz.
 • Acryderm GK - krém 15 g vagy 30 g csőben. 1 g tejszínben 0,64 mg betametazon-dipropionátot, 10 mg klotrimazolt (gombaellenes szer) és 1 mg gentamicin-szulfátot tartalmaz.
 • Akriderm SK - kenőcs egy csőben 15g vagy 30g. 1 gramm kenőcsben 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 30 mg szalicilsavat tartalmaz.

Az Acryderma farmakológiai hatása, alkalmazásának módja és dózisa

A készítmény minden formája gyulladásgátló és antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik.

Kortikoszteroid betametazon gátolja a mediátorok és enzimek a gyulladást, megakadályozza a leukociták infiltrációját és gátolja a fagocitózist, stabilizálja az érfalban és megakadályozza a szövetek megduzzadása.

Akriderm használt allergiás és gyulladásos bőrbetegségek (dermatitisz, seborrhea, atópiás dermatitisz, leégés, neurodermatitisz, ekcéma); örökletes bőrbetegségekkel, például ichthyosis; a bőr megnyilvánulásainak akut és krónikus formáiban autoimmun betegségek - pikkelysömör, neurodermatitis, szisztémás lupus erythematosus stb.

A betametazonot tartalmazó kombinált készítmények más tulajdonságokat mutathatnak a hatóanyagtól függően:

Krém Akriderm Gent - miatt a karbantartási gentamicin fejezzük bakteriosztatikus tulajdonságai számos Gram-pozitív (Staphylococcusok és néhány streptococcusok) és Gram-negatív (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Proteus és mtsai.) Baktériumok.

Krém Akriderm Gent használt másodlagosan fertőzött dermatitis, ekcéma, krónikus egyszerű herpesz, napenergia dermatitis, exfoliatív, sugárzás dermatitis, pelenkakiütés, pszoriázis, és mások. A fertőző és gyulladásos bőrbetegségek.

Az Akriderm GK antibakteriális hatást fejt ki a gentamicin és a gombaellenes hatás miatt a klotrimazol miatt.

A clotrimazole megzavarja az ergoszterin szintézisét, amely a gombás sejtmembrán fő összetevője. Aktív a Candida albicans, a Trichophyton rubrum, a Microsporum canis, stb.

Alkalmazás Akriderma HA lehetséges dermatózisok komplikált bőrfertőzések, pityriasis versicolor, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, néhány dermatomycosis (például candidiasis).

Az Akriderm SK - a szalicilsav tartalmának köszönhetően antiszeptikus és keratolitikus (oldódik és segít elhagyni az epidermisz felső rétegét) akciókkal. Ennek az akryderm kenőcsnek a szalicilsav jelenléte miatt a kortikoszteroidok penetrációja a bőr mélyebb rétegeibe nő.

A Akriderma SC hajtjuk topikális dermatózisok kezelésére hiperkeratózissal, mint például psoriasis, atópiás dermatitis, ekcéma, lichen planus, ichthyosis és egyéb kóros bőrelváltozások egy hámlás a felső epidermális réteg.

Az Acrydroma krém vagy kenőcs alkalmazása

Az Acridermot egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületen naponta kétszer - lehetőleg ugyanabban az időben, reggel és este. A kezelés másik módját orvos írhatja fel. Az adag függ a betegség súlyosságától. Könnyű esetekben elégséges az Akriderm kenőcs használata naponta egyszer, súlyos betegség gyakrabban igényli a gyógyszert.

A kezelés átlagos időtartama 14 naptól 1 hónapig tart, de nem több annál. Ha a betegség tünetei ebben az időben nem szűnnek meg, akkor meg kell vizsgálni a beteget a helyes diagnózis tisztázása érdekében.

Ellenjavallatok, mellékhatások és speciális utasítások

Csakúgy, mint az Akridermu GK, SK vagy az Akriderm GENT krémet tartalmazó hormonális eszközökre, számos ellenjavallatot és figyelmeztetést tartalmaz. Íme néhány az Akriderm utasításaiban felsoroltak közül:

 • Allergia a betametazon vagy más összetevők kombinált gyógyszer (gentamicin, clotrimazole, szalicilsav);
 • A bőr tuberkulózisa;
 • Szifilisz bőrváltozással;
 • Vírusos betegségek (bárányhimlő vagy herpesz szimplex);
 • A bőrön bekövetkező vakcinázás után bármilyen szövődmény;
 • Friss sebek vagy sebek, amelyek nem gyógyulnak jól (ha lehetséges, a hormon közvetlen bevétele a vérbe);
 • A szoptatás időtartama és a gyermek kora egy év alatt;
 • Trophikus fekélyek az alsó láb bőrén, rózsaszín és vulgáris pattanások;
 • Csak Acriderma GK - nem használható külső nyaki fülgyulladás kezelésére a hüvelyes membrán perforálásával;
 • Csak Acriderm SK - nem alkalmazható perioral dermatitis esetén.

Az Akriderm-nak szóló utasítások nem tilosak kenőcsöt vagy krémet a terhesség ideje alatt, de körültekintően kell eljárni egy nőgyógyász javaslatára. Az Akriderma vélemények arra utalnak, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a magzat vérében és hormonjain (hormonok, antibiotikumok és gombaellenes szerek) káros hatású anyagok vérbe kerülnek.

Miután megkapta kortikoszteroid betegek kenőcsök Akriderm, értékelés azt sugallják, a bennük való jelenléte bizonyos mellékhatások: égő, irritáció és bőrszárazság, gyulladás szőrtüszők, peeling a felső réteg a felhám, akne kiütések, bőr depigmentációja, periorális dermatitis, allergiás reakciók (duzzanat és bőrpír) a bőrt.

Hosszú használat Akriderm kenőcsök, valamint a használatát okkluzív (csipet) kötszerek macerálás a bőr is előfordulhat, kapcsolása egy másodlagos fertőzés, bőr atrophia, purpura és sudamen. Emellett véleménye szerint Akriderme alkalmazása az érintett bőrfelületet elnyelőkötések krémmel vagy kenőccsel Akriderm, nagyban felgyorsítja a felszívódását betametazon, gentamicin vagy klotrimazol a vérben. Ez növeli a rendszeres mellékhatás kialakulásának kockázatát. Ha Akriderm kenőcs vagy krém hosszú ideig alkalmazott kiterjedt bőrfelületet, ez is okozhat szisztémás reakciók kortikoszteroidok (növekedése vércukorszint és a vizelet, hipertenzív krízisek alultápláltság mellékvese Cushing-szindróma, stb), és gentamicin (csökkentés a hallás intenzitása és a veseműködés megzavarása).

Az Acriderm, Acriderm Genta krém, a HA vagy SC készítmények kombinált formáinak tárolására ajánlott legfeljebb 2 évig hűvös helyen tartani.

Átlagosan 15 g Acriderm, az ár körülbelül 75 rubel. kenőcs és 90 dörzs formájában. krém formájában. Általában azonban az Acriderm árait a gyógyszertári pontokon különböző kritériumok alapján állítják be, így ingadozhatnak.

Acriderm GK

A kibocsátás formái

Az acryderma gk

Akriderm HA (betametazon-dipropionát + clotrimazol + gentamicin): kombinált gyógyszer helyi alkalmazásra bőrgyógyászati ​​gyakorlatban (dermatitis különböző eredetű, dermatomycosis, ekcémás elváltozások). A hatóanyag hatását a hatóanyag összetétele határozza meg. A gyógyszer gyulladáscsökkentő, antiallergiás, antimikotikus és antimikrobiális hatást fejt ki. Glükokortikoszteroid A betametazon gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatása, elnyomja az izzadást. A aminoglikozid sorozat antibiotikum gentamicin széles terápiás tartományban baktericid aktivitás szemben aktív különféle fertőző szer, köztük Proteus, E. coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Ser-Pseudomonas, tsitrobakter. Nem hatékony a neisseria, treponem, streptococcusok ellen (kivéve a tüdőgyulladást). A gombaellenes szer clotrimazol megzavarja az ergoszterolképződést - a gombák sejtmembránjának egyik legfontosabb szerkezeti elemét. A trichofitonok, epidermofitonok, mycosporok, candida és pitiroporok ellen hat. Ha az Acriderm GK hatóanyagot az ajánlott adagokban alkalmazzák, az aktív komponensek perkután felszívódása a véráramba rendkívül alacsony. A betametazon felszívódásának intenzitását nagymértékben meghatározza a bőr állapota. Az Acriderm GK krém és kenőcs formájában kapható.

Alkalmazás többszöröse - naponta kétszer. A gyógyszertanfolyam időtartamát egyénileg határozzák meg, és függ a betegség lefolyásának jellemzőitől, a súlyosság mértékétől. Néhány napi kábítószer-használat után a klinikai javulás hiányában a terápiás algoritmushoz kell igazítani, vagy tisztázni kell a diagnózist. Akriderm GC lehet használni a gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban, hiszen a kor két, hanem használja a gyógyszert a betegek 18 évesnél fiatalabb legyen óvatosan. Ez az igény annak a ténynek köszönhető, hogy a terület a bőr tömegére vonatkoztatva a gyermekkori több, mint a felnőtt, és nem fejlettek bőr külső rétegét, ahol a lehetséges felszívódását indokolatlanul nagy mennyiségű aktív komponenseket, ami növeli a szisztémás mellékhatásokat. E tekintetben a gyógyszerkészítménynek ebben a betegcsoportban a lehető legrövidebbnek kell lennie. Rezisztens bakteriális vagy gomba törzsek kialakulásával meg kell szakítani az Acriderma GK folyamatát, és módosítani kell a kezelést. A túladagolás (amely megnyilvánul jelei Cushing) szükséges, hogy fokozatosan csökkentse az adagot, amíg a teljes törlési egyidejű korrekciója tüneti terápia és vizes ásványi rendellenességek. Az Acriderm GK és az orvosi szakirodalom egyéb gyógyszerei közötti kölcsönhatási eseteket nem írják le.

Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Acriderm GK

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

Az Akriderm GK antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású, külső használatra szánt gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

A hatóanyagot fehér krémet és kenőcsként szabadítják fel. 1 g Acriderm GK tartalmaz:

 • 640 μg betametazon-dipropionát;
 • 10 mg klotrimazol;
 • 1 mg gentamicin-szulfát.

A gyógyszer 15 és 30 g alumínium csövekben áll rendelkezésre.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Acryderm GK-t az alábbiak kezelésére használják:

 • Egyszerű és allergiás dermatitis, különösen bonyolult a másodlagos fertőzés;
 • Diffúz neurodermatitis, beleértve az atópiás dermatitist;
 • Limited neurodermatitis, beleértve az egyszerű krónikus lichen;
 • ekcéma;
 • Dermatomycosis, beleértve a candidiasis, dermatophytosis és színes lichen.

Ellenjavallatok

Az Acryderm GK ellenjavallt:

 • A szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • A gyűrűs membrán perforálása;
 • Bőr tuberkulózis;
 • Nyílt sebek;
 • Csirke pox;
 • Bőr vakcinázás utáni reakciók;
 • Egyszerű herpesz;
 • A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

A terhesség első trimeszterében a hatóanyag rövid időtartamú alkalmazása a bőr kis területein szigorú indikációk mellett lehetséges. Ha a szoptatás alatt a gyógyszer kezelésére van szükség, javasoljuk, hogy szüntesse be a szoptatást.

A gyermekgyógyászatban a krémet 1 éves, kenőcs - 2 év alatt használják. Gyermekek esetében a gyógyszert rendkívüli óvatossággal és orvosi felügyelet mellett írják fel.

Adagolás és adminisztráció

Az utasítások szerint az Acriderm GK enyhe esetekben a bőr érintett területeire naponta egyszer, és nehezebb esetekben - naponta kétszer, reggel és este kerül alkalmazásra. A gyógyszer tolerálhatóságától és a terápia hatékonyságától függően a kezelés 2-4 hétig tarthat. Ha egy héten belül nincs javulás, meg kell változtatni a kezelést, vagy tisztázni kell a diagnózist.

A hosszantartó használat után fokozatosan meg kell szakítani a gyógyszert.

Mellékhatások

Az Acryderm GK mellékhatásai ritkák. A leggyakoribb helyi reakciók a következők:

 • Száraz bőr;
 • hypertrichosis;
 • Viszketés, égő érzés;
 • Bőrirritáció;
 • Szteroid akne;
 • folliculitis;
 • Különböző helyi allergiás reakciók (urticariától az angioneurotikus ödémaig);
 • Hypopigmentáció.

Az Acriderm GK hosszan tartó alkalmazása esetén szisztémás mellékhatások alakulhatnak ki:

 • Fokozott vérnyomás;
 • Fokozott testtömeg;
 • duzzanat;
 • hiperglikémia;
 • dysmenorrhoea;
 • csontritkulás;
 • álmatlanság;
 • A gyomor-bél traktus nyálkahártya fekélye;
 • A fertőzés rejtett nyüzsgéseinek súlyosbodása;
 • Fokozott izgatottság.

Az okklúziós kötszerek használata növeli a szisztémás mellékhatások kockázatát.

Gyermekeknél a gyógyszer glükózuria, Cushing-szindróma megnyilvánulása és a mellékvesekéreg működésének reverzibilis gátlása lehet.

Különleges utasítások

Ezt az eszközt nem használják szemészetben. Vigyázzon, hogy ne engedje be a szemébe.

Hosszú távú használata a gyógyszer és az alkalmazás részletes testtájakat segítségével elzáró kötözés vezethet a fejlesztési sorvadásos változásait a bőrt.

Abban az esetben, a rezisztens gombás és bakteriális flóra, valamint fokozott érzékenység, szükséges, hogy megszünteti a létesítményt, és megkapja a megfelelő kezelést.

A kenőcs és a krém Acryderm GK utal a nem vényköteles gyógyszerekre.

analógok

Az Acriderm GK analógjai Triderm és Canison Plus.

A tárolás feltételei

A kenőcsöt és a Cream Acryderm GK-t olyan száraz helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető, 15-25 ° C-os hőmérsékleten.

Felhasználhatósági időtartam - 2 év.

Acryderm GC kenőcs 15g

Acriderm GK krém 15 g

Acriderm GK krém 15g

Acryderm GC kenőcs 15g

Acryderm GK kenőcs 15 g n1

Acryderm GK krém 15g n1

Acryderm GK kenőcs 15g

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A legmagasabb testhőmérsékletet Willie Jones-ben (USA) jegyezték fel, aki 46,5 ° C hőmérsékleten lépett be a kórházba.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

Az emberi csontok négyszer erősebbek, mint a beton.

A WHO tanulmányai szerint napi félórás beszélgetés a mobiltelefonon 40% -kal növeli az agydaganatok kialakulásának valószínűségét.

A ritka betegség a Kuru-kór. Csak az új-guineai Fores törzsének képviselői betegek. A beteg hal meg a nevetésből. Úgy gondolják, hogy a betegség oka az emberi agy eszik.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

Az ember gyomra idegen tárgyakkal és orvosi beavatkozás nélkül bánik. Ismert, hogy a gyomornedv is feloldja az érméket.

74 éves Ausztrália lakosa, James Harrison 1000 alkalommal vért adományozóvá vált. Van egy ritka vércsoportja, amelynek antitestjei segítik a súlyos vérszegénységben szenvedő újszülöttek túlélését. Így az ausztrál mintegy két millió gyermeket mentett meg.

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

Négy szelet sötét csokoládé tartalmaz körülbelül kétszáz kalóriát. Tehát ha nem akarsz jól kijönni, akkor jobb, ha nem eszel naponta több mint két darabot.

Az emberi vér "óriási nyomás alatt" folyik az edényeken, és ha integritásukat megsértik, akár 10 méteres távolságon is képes lőni.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

Az amerikai kutatók kísérleteket végeztek az egereken, és arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye lé megakadályozza az erek arterioszklerózisának kialakulását. Az egerek egy csoportja szokásos vizet ivott és a második görögdinnye lé. Ennek eredményeképpen a második csoport edényei koleszterin-plakkoktól mentesek voltak.

A máj a testünk legnehezebb szerve. Átlagos súlya 1,5 kg.

Ha naponta csak kétszer mosolyog, akkor csökkentheti a vérnyomást és csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát.

Úgy tűnik, nos, mi új lehet olyan furcsa témában, mint az influenza és az ARVI kezelése és megelőzése? Mindenki régóta ismert, mint a régi "nagymama" módszerei, az egyik.

Acryderm GC kenőcs: részletes használati útmutató, felülvizsgálatok és analógok

Az Acryderm GK tanfolyam alkalmazása rövid idő alatt megszabadulhat a különböző bőrbetegségekből. A kombináció összetétele számos hatóanyagot tartalmaz. Komplex pozitív hatásuk van a szövetre - gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és antimikrobiális. A gyógyszer nemcsak a kényelmetlen érzetektől mentesíti a személyt. Hatékonyan kiküszöböli a patológia okát - gombák és patogén baktériumok.

Az Acryderm GK egy glükokortikoszteroidot tartalmaz, amely, ha visszaélnek, káros reakciókat okozhat. A hormonvegyület jelenléte a krémben vagy a kenőcsben korlátozza alkalmazási területét. Ezért a kezelés megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával a gyógyszer alkalmazhatóságával kapcsolatban.

Klinikai és farmakológiai csoport

Az Acriderm GK a glükokortikoszteroidok kiterjedt farmakológiai csoportjába tartozik. Mindezeket a gyógyszereket a bőrgyógyászok írják fel gyermekek és felnőttek bőrbetegségek komplex kezelésére. Különösen jó az Acryderm CC az allergiás dermatózis kezelésében. A kombinált glükokortikoszteroidok csoportjából származó készítmények több hatóanyagot is tartalmazhatnak:

 • gombaellenes szerek;
 • antibiotikumok különböző csoportokból;
 • nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek;
 • a regeneráció stimulátorai.

Ez lehetővé teszi a kezelés megkezdését anélkül, hogy várni kellene a laboratóriumi vizsgálatok eredményére. Ha az Acriderm GK-t kisgyermekhez rendelik, akkor a szülők mindig érdekelnek egy orvos - ez a hormonális kenőcs vagy sem. A hatóanyag összetétele glükokortikoszteroid-betametazon-dipropionát. A szintetikus hormonvegyület antiexudatív és anti-edematós aktivitást mutat.

A kibocsátás és az összetétel formája

A kábítószert az orosz Akrihin gyógyszergyár állítja elő. Elsődleges csomagolás Az Acryderm GK - alumínium cső, amely 15,0 vagy 30,0 g hatóanyagot tartalmaz. A csavaros sapkának van egy kiemelkedése a gyors és biztonságos nyitás érdekében. A készítmény másodlagos csomagolása egy karton doboz, részletes használati utasítással.

A gyógyszertári számlálóknál két dózisforma létezik a helyi alkalmazásra, összetételenként eltérőek:

 • Acryderm GC kenőcs - átlátszó gélszerű anyag sárgás színű;
 • Az Akriderm GK krém fehér, pasztaszerű massza.

A kenőcs és a krém hatóanyagainak mennyiségi és minőségi összetétele megegyezik.

A segédanyagok összetételének különbségei. A kenőcsben kevés közülük - paraffin, petrolátum és propilparaben. A krémet nátrium-edetáttal és propilénglikollal egészítik ki. Határozza meg az Acryderm GK hatóanyagainak terápiás hatását:

 • glükokortikoszteroid-betametazon;
 • a gentamicin aminoglikozid csoportjának antibiotikumát;
 • antimikotikus szer clotrimazol.

A bázis kialakításához szükséges komponensek fokozzák és meghosszabbítják az összetevők hatását. A vegyületek gyors transzdermális és transepidermális penetrációját is biztosítják a gyulladásos fókuszban.

Farmakológiai hatás

Az Acryderm GC kenőcsök használatára utaló jelek olyan kóros állapotok, amelyek akut vagy krónikus gyulladással járnak. Ennek elnyomására a betametazon szerepel a hatóanyag összetételében. A glükokortikoszteroid gátolja a ciklooxigenáz enzimet, megelőzve a fájdalom és gyulladás mediátorai - prosztaglandinok és bradikininek termelődését. Jelentősen korlátozza a leukociták gyulladásos gócokba való migrációját. A glükokortikoszteroidok stabilizálják a lizoszómális membránokat és csökkentik a kapillárisok permeabilitását. Az antibiotikum gentamicin szintén gyulladáscsökkentő hatással bír. Ő aktív az ilyen kórokozókkal kapcsolatban:

 • Proteus;
 • staphylococcus;
 • bélrudak;
 • streptococcus;
 • Klebsiella;
 • Shigella;
 • szalmonella.

A gentamicin hatása miatt a baktériumok növekedése és sokszorozódása lelassul. Az antibiotikum jelenléte a kenőcsben vagy a krémben nem csak a bakteriális fertőzés megszüntetését teszi lehetővé, hanem annak megelőzését is. A klotrimazol antimikotikus ágens gátolja az ergoszterin termelését patogén élesztőszerű gombákkal. Ez a kapcsolat szükséges a sejtmembránok kialakításához. Az ergoszterol hiánya a gombák számának fokozatos csökkenéséhez vezet a bőrön.

Használati utasítások

Az Acriderm GK csomaghoz mellékelt használati utasítás figyelmezteti a gyógyszer használatának lehetőségét csak orvoshoz való látogatás után.

A hormonális gyógyszer irracionális alkalmazása gyakran visszafordíthatatlan szövődményeket okoz.

Az Acryderm HC kenőcs olyan betegségek kezelésére szolgál, amelyekben a gyulladásos fókusz a bőr felületén található. Alkalmazása után vékony film keletkezik, amely megakadályozza a sérült szövetek fertőzését.

A Cream Acriderm GK ajánlott olyan gyulladásokban való alkalmazásra, amelyek az epidermisz több rétegére terjednek ki. A krém összetétele magában foglalja a propilénglikolt, amely a hatóanyagokat mélyen behatolja a fertőző fókuszba. A kezelés alatt nem szabad túllépni az orvos által javasolt dózisokat és a terápiás képzés időtartamát. A gyógyszer hatóanyagai képesek felszívódni a véráramba, és felhalmozódni a szövetekben.

Használati utasítások

A gyógyszeres kezelés eltávolítja az egyszerű dermatitist. Ez a bőr gyulladásos elváltozása, amely különböző negatív tényezők hatására jelentkezik.

Akriderm GC kezelésére használják moly és neurodermitis, gyakran kíséri a bakteriális vagy gombás fertőzés.

A krémt gyakran alkalmazzák, ha a patogén mikroorganizmusok helyei a bőr hajtásában találhatók. Az allergiás dermatosisban szenvedő betegek számára az arcra és a végtagokra helyezett betegek felírták. Mi segít a kenőcsben Acriderm GC:

 • színes és herpes zoster;
 • ekcéma, különösen a tanfolyam ismétlődő jellege;
 • A dopidrotikus dermatitis egyfajta ekcéma, amely a kezeket és a lábakat érinti;
 • közös vagy vulgaris ichthyosis.

Egyes esetekben a gyógyszer bevonható a candidiasisban szenvedő betegek terápiás kezelésébe. A kinevezésének előfeltétele a súlyos gyulladás kialakulása, amelyet patogén gombák indítanak. A gyógyszer bizonyult a neurogén eredetű bőrbetegségek kezelésében.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Acriderm GK hormonális gyógyszer hatásosságát a mellékhatások egy egész csoportja egyenlítheti ki. Glükokortikoidból, antibiotikumból és antimikotikumból áll, amelyek mindegyike negatív hatást gyakorol egy személyre. Kombinációban a mellékhatások súlyossága és gyakorisága nő. Mi lehet a kenőcs vagy a krém alkalmazása után?

 • allergiás reakció a csalánkiütés típusa miatt - bőrkiütés, bőrpír, duzzanat, viszketés, epidermisz szárazsága;
 • a szőrtüszők gyulladása;
 • a testfelesleg növekedése;
 • Aknás kiütés, amelyet hormonális hatóanyag hatására alakítottak ki;
 • sudamen;
 • a bőr bizonyos területeinek elszíneződése;
 • stretch marks kialakulása.

A szisztémás véráramban kis mennyiségű glükokortikoszteroid és egyéb aktív komponensek behatolnak. Ennek ellenére szisztémás mellékhatások jelentkezhetnek. Leggyakrabban diagnosztizálják a hasmenéses rendellenességeket és a neurológiai rendellenességeket. Az embernek hányingertől, hányingerektől, túlzott gázképződéstől, álmatlanságtól, pszichoemotikus instabilitástól szenvednek. Az Acriderm GK hosszantartó és irracionális alkalmazása arteriális magas vérnyomáshoz és eróziós gasztritiszhez vezet. Vannak olyan esetek, amikor megnövekedett a testtömeg és a megnövekedett vércukorszint. Ritkán a glükokortikoszteroidok leghangsúlyosabb mellékhatása - a csontszövet elvékonyodása.

A fő ellenjavallatok Az Acriderm GK 2 évesnél fiatalabb gyermekek, a szoptatás ideje, a külső otitis. A kenőcs és krém kezelésére használják bárányhimlő, a tuberkulózis, a bőr, herpes simplex, szifiliszes elváltozások.

A gyártó nem végzett teratogén hatások klinikai vizsgálatát gyógyszer. Ezért a terhesség ideje alatt az Acryderm GK-t akkor alkalmazzák, ha az anya kockázata a magzatra meghaladja az anyát.

Kábítószer kölcsönhatások

Az Acriderm GK alkalmazása során nem találtak interakciót más gyógyszerekkel. Használatánál azonban a bőrgyógyászok javasolják, hogy ugyanazon összetevőkön kívül tiltsák le a külső hatóanyagok bőrét. Ellenkező esetben a hatóanyagok kumulációját keltik a szövetekben, ami mellékhatásokat vált ki.

Adagolás és adminisztráció

A napi és egyszeri dózist, valamint a terápiás kurzus időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Az Acryderm GK használatára vonatkozó utasításokban javasoljuk, hogy naponta kétszer alkalmazzon egy külső gyógyszert a gyulladásos gócokra.

Kívánatos rendszeres időközönként elvégezni az eljárást, hogy hosszú terápiás hatást biztosítson.

A termék alkalmazása előtt a bőrt fertőtlenítő oldatokkal kell kezelni, és törölközővel átitatni. A hatóanyagot oldalsó allergiás hatás jellemzi, így a kenőcsöt a bőr egy kis területére kell dörzsölni. A kezelést fél órán át a bőrpír és a kiütések hiányában végezzük. Az Acriderm GK-t két módon alkalmazhatja:

 • egyenletesen oszlatják el a vékony réteget a bőr felszínén és hagyják áztatni;
 • a kenőcsöt steril szalvétra és a sérült területre kell ragasztani. Biztonságos kötés keskeny kötéssel vagy sávos ragasztó vakolattal.

Mivel a külső felhasználásra szánt készítmény tartalmazza a glükokortikoidot, óvatosan kell alkalmazni a gyermekek kezelésében. Az orvos a betegség súlyossága alapján határozza meg az adagolásokat. A kisgyereknek nagy a véredényáteresztő képessége, így több összetevő hatol be a szisztémás véráramba. Ha a kenőcsöt a bőr hatalmas felületére alkalmazzák, szisztémás mellékhatások jelentkezhetnek.

Ezért az orvosok azt javasolják, hogy a gyógyszert naponta egyszer alkalmazzák a gyermekek bőrére.

A gyógyszer alkalmazása a mellékhatások kifejlődésével vagy hatástalanságával 10-14 napig folytatódik. Ezekben az esetekben kapcsolatba kell lépnie egy bőrgyógyászattal. A dózist módosítja, vagy a hatóanyagot hasonló hatással helyettesíteni fogja, de más összetételű.

A tárolás feltételei

Krém és kenőcs Az Acryderm GK-t hűvös helyen (15-25 ° C hőmérsékleten) kell tárolni, a napfénytől védve. Ne tartsa az alumínium csöveket a hűtőszekrényben. A gyógyszer nem állhat a kisgyermekek számára. A gyógyszer eltarthatósága 24 hónap.

Meg kell jegyezni, hogy a felnyitását követően azonnal az elsődleges csomagolás eltarthatósága kenőcsök és krémek Akriderm CC csökken 2-3 hónap.

Eladási feltételek

Az Acriderm GK vényköteles gyógyszerekre utal. A gyógyszer megvásárlása előtt a gyógyszerkészítménnyel és az adagolással együtt be kell mutatni a gyógyszerésznek az orvos kivonatát. Ez nem csak az eladás szükséges feltétele, hanem a hibák elkerülésének módja is. Az a tény, hogy a gyártó Acriderm terápiás vonalat állít elő, amely körülbelül tíz gyógyszert tartalmaz.

A helyi alkalmazásra szánt hormon viszonylag olcsó. Itt van az átlagár a gyógyszertárakban:

 • krém Akriderm GK 15,0 g - 390 rubel;
 • kenőcs Akriderm GK 15,0 g - 400 rubel;
 • krém Akriderm GK 30,0 - 630 rubel;
 • Kenőcs Acryderm GC 30,0 - 620 rubel.

Az Akriderm GK analógok még nem olcsóbbak. Az értékesítés során csak olyan készítmények készülnek, amelyek nagyjából azonos összetételűek. De a költségek sokkal magasabbak.

A kenőcsöt vagy a krémet az orvos hosszútávú kezelésre vagy kiterjedt bőrfelületre való felszívásra előírhatja. Ilyen esetekben jobb, ha nagyobb csomagot vásárol. Tehát jelentős mennyiségű pénzt takaríthat meg. Ezenkívül nem kell időt fordítania a gyógyszertár rendszeres látogatására.

Acriderm analógjai

A kenőcs vagy krém szerkezeti analógja - importált Triderm gyógyszer (alkalmazási utasítás). Ők biztonságosan helyettesíthetik az Acriderm GK-t, de sokkal többet költenek. A Triderm ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza ugyanabban a koncentrációban.

A gyógyszertári standokon a kenőcs alábbi analógjai a gyulladáscsökkentő hatásra:

Nem tartalmaznak gombaellenes és antibakteriális összetevőket, ezért kiegészítő beszerzésre lesz szükség.

Vélemények

Natalia, Csehov: saját tapasztalatommal megerősíthetem, hogy az Akriderm GK biztonságos a gyermekek számára. 3 éves korukban a lányt allergiás dermatitisz diagnosztizálta a pollent. Az allergiás orvos az immunterápia előtt azt tanácsolta, hogy a krémet a bőrre kenje. Nagyon gyorsan segített, egy nap múlva a gyermekem bőre teljesen megszűnt.

Evgenia, Chelyabinsk: Acryderm GC kenőcsöt alkalmaztam neurodermatitis kezelésére. Megér egy kicsit ideges, mivel a bőrt vörös foltok borították fel és duzzadtak. A kenőcsöt antiszeptikumokkal és nyugtatókkal együtt alkalmazták. Néhány hónapig nem volt relapszus, de a csövet az otthoni orvosi szekrényben tartottam.