ACRIDERM GK

◊ Krém külső használatra 0,05% + 0,1% + 1% fehér vagy majdnem fehér.

Segédanyag: vazelin - 15 g propilén-glikolt - 10 g paraffin Folyékony - 6 g cetosztearil-alkoholt [Cetil-alkohol, 60% sztearil-alkoholt, 40%] - 7,2 g makrogol tsetostearat (makrogol-20-cetosztearil-éter) - 2,3 g dinátrium- edetát - 0,5 g, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát - 0,26 g, tisztított víz - 100 g-ig.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

◊ Kenőcs külső használatra 0,05% + 0,1% + 1% áttetsző, fehér vagy majdnem fehér.

Segédanyagok: propil-parahidroxibenzoát (nipasol) - 0,05 g folyékony paraffin (vazelinolajat) - 5 g izopropil-mirisztát - 1 g Petrolátum - 100 g

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

Kombinált gyógyszer külső használatra gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, gombaellenes (fungicid) és antibakteriális hatással.

gentamicin - az aminoglikozidok csoportjából származó baktericid hatás széles spektrumú antibiotikum, nagyon aktív a Gram-negatív baktériumok ellen Proteus spp. (Indol-pozitív és indol-negatív törzsek), Escherichia coli, Klebsiella spp., Salmonella spp., Shigella spp., Campylobacter spp., Staphylococcus spp. (Meticillin-rezisztens). A legaktívabb a Serratia spp., Pseudomonas spp., Acinetobacter spp., Citrobacter spp. A gentamicinhez rezisztens: Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, anaerobok (Streptococcus spp. (Kivéve a Streptococcus pneumoniae), Providencia rettgeri).

betametazon - GCS, van gyulladáscsökkentő, allergiás, anti-exsudatív hatása.

klotrimazol - gombaellenes szer az imidazol származékok csoportjából. Ennek hatása az ergoszterin szintézisének megzavarása, amely a gombák sejtmembránjának szerves része. Számos fellépés van. Aktív kapcsolatban patogén dermatofiton (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), élesztőgombák és gombák (Candida albicans, Turolopsis glabrata, Rhodotorula spp., Pityrosporum orbiculare).

A gyógyszer terápiás dózisú külső alkalmazásával a hatóanyagok transzdermális felszívódása a vérbe nagyon kicsi. A bőrön történő alkalmazásra a betametazon abszorpciójának intenzitása függ a epidermális gát állapotától (a gyulladás és a bőrbetegségek fokozzák a felszívódást).

Az okklúziós kötszerek alkalmazása növeli a betametazon és a gentamicin transzdermális felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

- dermatitis egyszerű és allergiás (különösen bonyolult másodlagos fertőzés);

- diffúz neurodermatitis (ideértve az atópiás dermatitiszt is);

- korlátozott neurodermatitis (beleértve az egyszerű krónikus zuzmót is);

- dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen), különösen akkor, ha lokálisan az ágyékban és a nagy bőröndben található.

- a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;

- bőrkiütés utáni reakciók;

- 2 év alatti gyermekek;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Óvatosan A gyógyszert terhesség alatt (különösen az első trimeszterben), a 2-18 éves gyermekek és serdülők esetében kell alkalmazni.

A gyógyszert külsőleg használják.

Az érintett bőrre kis mennyiségű, enyhén dörzsölő krém vagy kenőcs 2 nap / nap. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. a dermatomycosis a lábak a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Helyi reakciók: viszketés, égő érzés, irritáció, száraz bőr, folliculitis, hypertrichosis, szteroid akne, hypopigmentáció, allergiás reakciók. Az alkalmazás okklúziós kötszerek - kivonatolás, fertőzés, bőr atrophia, striák, Miliaria.

Szisztémás reakciók: a folyamatos kezelés vagy az alkalmazás a bőr felületén kiterjedt - megnövekedett testtömeg, csontritkulás, magas vérnyomás, ödéma, fekélyesedés a gyomor-bél nyálkahártya, súlyosbodása látens fertőzés gócok, hiperglikémia, izgatottság, álmatlanság, fájdalmas menstruáció.

tünetek: a hypercorticizmus tüneteinek kialakulása.

kezelés: a gyógyszer fokozatos kivonása, tüneti terápia, ha szükséges - az elektrolit rendellenességek korrigálása.

Kerülje a szemmel való érintkezést.

Ha van egy stabil bakteriális vagy gombás mikroflóra, meg kell szüntetni a gyógyszert, és fel kell írni a megfelelő terápiát.

Használat gyermekgyógyászatban

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, mint a felnőttek, valamint a nem eléggé fejlett epidermiszben, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatások. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

A terhesség alatt (különösen az I. trimeszter) a kábítószer-használat csak akkor engedélyezett, amennyiben a várható előnye az anya meghaladja a lehetséges magzati kockázatot. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért, ha Acriderm GK-t kell alkalmazni a laktáció idején, szüntesse be a szoptatást.

A gyógyszer ellenjavallt használata gyermekkorban 2 évig.

C óvatosság 2 és 18 év közötti gyermekeknél és serdülőknél kell alkalmazni.

A gyógyszert gyermekektől távol kell tartani 15 ° C és 25 ° C közötti hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 2 év. Ne használja a lejárati dátumot követően.

Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Acriderm GK

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm GK
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele hatóanyagokat tartalmaz: betametazon dipropionát, klotrimazol és gentamicin-szulfát.

További alkatrészek: vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, cetosztearil-alkohol, cetosztearil makrogol-észter, trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadja az Akriderm GK-t krém vagy kenőcs formájában, külső alkalmazásra, 15 és 30 g csövekbe csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális és gombaellenes hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ennek a kombinációs gyógyszernek a hatása az összetevői, amelyek glükokortikoszteroidok, antibiotikum-aminoglikozidok és gombaellenes szerek.

A betametazon-dipropionát alkalmazása hozzájárul a koncentráció gátlásához leukociták, lizoszomális képződés enzimek és számos gyulladásgátló mediátor a gyulladás területén. Ebben az esetben a fagocitózis elnyomása következik be, csökkenti az ér-szövetek permeabilitását és megelőzi a gyulladásos puffadás kialakulását.

A gentamicin esetében, ami antibiotikum az aminoglikozidok csoportjába tartozó akció széles spektruma jellemzi a baktériumölő hatást. Tevékenységét a bőr számos elsődleges, másodlagos bakteriális fertőzése okozza, nevezetesen: gram-negatív és gram-pozitív baktériumok. Az anaerobok, a gombák és a vírusok azonban nem érzékenyek erre az anyagra.

A gyógyszer gombaellenes hatását a klotrimazol biztosítja. Ugyanakkor az ergoszterin szintézisében is fennáll a zavar, amely a gombák sejtmembránját alkotja.

A tevékenység a leggyakoribb gombákban nyilvánul meg: Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Candida albicans és így tovább.

Használati utasítások

A kezelés ideje alatt Acriderm GK-t alkalmazzák:

Ellenjavallatok

Az Acriderm GK krém vagy kenőcs használata nem ajánlott:

 • túlérzékenysége;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrszifilisz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • külső otitis.

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos ez a gyógyszer bevétele a terhesség, nem teljesen meghatározott. Ezért kenőcs vagy Acriderm GK krém használata ebben az időszakban csak akkor lehetséges, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot. Mindenesetre az ilyen csoportba tartozó készítményeket hosszú ideig nem szabad magas dózisban alkalmazni.

Mellékhatások

Az SCS alkalmazása gyakran olyan mellékhatásokat okoz, mint: égés, irritáció, bőr túlzott szárazsága, hypertrichosis, folliculitis, pattanás, hypopigmentáció, bőrgyulladás és így tovább.

A hosszan tartó használat, különösen az okklúziós kötések során, a bőr krémet, macerációt vagy atrófiát okozhat, másodlagos fertőzést, lila.

A lehető legnagyobb körültekintéssel a gyermekeket kezelni kell annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szisztémás káros hatások bekövetkezését hyperglykaemia, glükózuria, a mellékvesekéreg elnyomása, Cushing-szindróma és így tovább.

Használati utasítás Acryderm GK (Módszer és adagolás)

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók. Ebben az esetben a hatóanyagot elegendően vékony réteggel alkalmazzuk a bőr sérüléseire. Ezt kétszer kell megtennie.

Meg kell jegyezni, hogy az Acriderm GK krémmel való használati utasítás ugyanazt a terápiás rendszert tartalmazza. De lehetséges, hogy az orvos a betegség súlyosságától függően egyedi kezelést írjon elő. A könnyű esetek csak naponta egyszer engedik a krém használatát, míg a nehezebb esetek ellenkezőleg növelik az alkalmazás gyakoriságát.

A terápia időtartama általában attól függ, hogy mennyire hatékony ez a megoldás egy konkrét esetben, és 2-4 hét lehet.

Ha hosszantartó pozitív eredmény hiánya van, meg kell adni a diagnózist.

túladagolás

E gyógyszer alkalmazása ritkán akut túladagolás kialakulásához vezet. Azonban a hosszú távú használatra nagy mennyiségben, nem zárja ki az esemény a krónikus túladagolás, majd Cushing-szindróma tüneteinek, például hiperglikémia, glükózuria, depresszió működését a mellékvese kéreg, Cushing-szindróma.

A nemkívánatos hatások megjelenése tüneti terápiát igényel a gyógyszer fokozatos kivonásával.

kölcsönhatás

A különböző gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatások eseteit nem azonosították.

Különleges utasítások

Az érzékenység tünetei, a bőr irritációja és más, a gyógyszer alkalmazását kiváltó nemkívánatos tünetek megjelenése megköveteli a terápia elhagyását és más megfelelő eszköz kiválasztását.

Hosszú távú kezelés, krém vagy kenőcs alkalmazása kiterjedt bőrfelületeken, az okklúziós kötszerek alkalmazása és a gyermekek terápiája a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

Ez a külső eszközt lehet használni a gyermekek kezelésére az évben, de csak a tanácsadás és szigorú felügyelete alatt a szakember elkerülése érdekében megnyilvánulásai szisztémás mellékhatásokat. Megállapítást nyert, hogy a kérelem a krémek vagy kenőcsök Akriderm HA sokáig hatalmas területeket kezelés következtében a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer hypercortisolismussal, csökkent kiválasztás hormon a növekedés és a megnövekedett koponyaűri nyomás.

Ezenkívül az arc hosszantartó alkalmazásával gyakran vannak atrophiás változások, összehasonlítva más bőrfelületekkel. Ezért egy standard terápiás kurzust kell követni, ami 5 nap.

Ellenjavallt, hogy a gyógyszer bármely formáját a szemészetben alkalmazza, elkerülve véletlen expozícióját nemcsak a szemek, hanem a nyálkahártyák számára is.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A gyógyszert szobahőmérsékleten, 15-25 ° C-on tárolják, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

Acriderm GK analógok

A legfontosabb analógokat gyógyszerek képviselik: triderm és Canison.

Ugyanakkor az analógok ára 470-720 rubel határain belül változik.

Értékelések Akriderm GK

Sok felhasználó szerint ez a külső eszköz az egyik leghatékonyabb. Bár az Acriderm HC krémet vizsgálják gyakrabban, mint a kenőcsök. Mindenesetre ennek a gyógyszernek mindegyik formáját különféle bőrbetegségek kezelésére írják fel, és általában néhány napon belül a betegek javulást észlelnek.

Meg kell jegyezni, hogy a pozitív visszajelzések mellett jelentéseket is találhat a mellékhatások kifejlődéséről. Általában olyan tüneteket ismertetnek, amelyek a gyógyszer intoleranciáját vagy érzékenységét jelzik: fokozott bőrpír, hámlás, gyulladás stb.

Emellett a betegek gyakran jelzik, hogy a gyógyszer csak akkor segít, ha használja, és röviddel az elvonási tünetek visszatérését követően.

Ennek oka valószínűleg az, hogy az Akriderm GK segít megelőzni a betegség megnyilvánulásait, de a betegség még mindig nem működik. Ezért a páciens állapotát megkönnyítő gyógyszeren kívül az egészségügyi rendellenesség forrásának fő kezelését is el kell végezni.

Mindenesetre nem ajánlott az eszköz használata szakember kijelölése nélkül. Amellett, hogy a terápia egyszerűen haszontalan, lehetséges, hogy a legsúlyosabb szövődmények, amelyek általában hosszú távú kezelést igényelnek, nem kizárt.

Ár Akristerm GK, hol vásárolhat

Az Acriderm GK krém ára 130-400 rubel.

Mi segít a krém Acriderm

Az emberi bőr, mint a legnagyobb szerv, többet szenved a test többi részében. Különböző bőrbetegségek kezelésére gyakran hormonokat kell használni, mint például az Acriderm.

Akriderm GK - leírás

alatt márkanév Acriderm többféle kenőcs keletkezik, az egyik legnépszerűbb az Akriderm GK. Kombinált készítmény antimikotikus, gyulladásgátló, antimikrobiális hatással. A kompozícióban három aktív összetevő található:

 1. Betametazon-dipropionát. A glükokortikoszteroid, erős antieszudativnym, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatású.
 2. Gentamicin-szulfát. Az antibiotikum-aminoglikozid hatalmas mennyiségű baktérium ellen hat.
 3. klotrimazol. Antimikotik, segít megbirkózni egy gombás fertőzéssel.

A fehér, sárgás színű készítményeket 15,30 gramm csövekből állítják elő, amelyeket karton dobozokba csomagolnak.

Ahogy további összetevők jelennek Trilon B, tisztított víz, makrogol-cetosztearil, paraffinolaj, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát.

Akriderm GK egy hormon, kenőcs, mint a készítmény glükokortikoszteroid (hasonló anyag a hormonok a mellékvese mirigyek), és visszaélés ez elfogadhatatlan!

Az Akriderm név alatt külső használatra készült kenőcsök is készülnek Akriderm SK, Akriderm Genta. Az összes hatóanyag fő összetevője a betametazon. A további anyagok különbsége: y Acriderm SK ez a szalicilsav, Acriderm Gent - gentamicin (klotrimazol nélkül).

A gyógyszer hatása

A gyógyszer bármely formájánál van egy megkülönböztető tulajdonság - egy kimondott gyulladáscsökkentő hatás, melyet glükokortikoszteroid jelenlétében adnak. A betametazon a következő lépésekkel jár:

 • protivoekssudativnoe;
 • decongestant;
 • gyulladáscsökkentő;
 • antipruritic;
 • antiallergén.

A kenőcs helyi alkalmazását követően a helyi gyulladásos folyamat súlyosságának csökkenése, a viszketés leállítása, az allergiás reakció leáll.

A gyulladásos folyadék megszünteti a szövetek átterjedését, ami miatt az ödéma csökken. A betametazon hatásossága a leukociták sejtekben történő felhalmozódásának gátlása. Az anyag nem engedi, hogy a gyulladás közvetítői behatoljanak a szövetekbe, csökkentsék a kapillárisok permeabilitását és gátolják a fagocitózist.

A Gentamicin különböző baktériumok ellen hatékony:

 • streptococcus;
 • E. coli;
 • staphylococcus;
 • hemofil rúd;
 • Neisseria;
 • Klebsiella stb.

A Gentamicin baktériumölő hatással rendelkezik számos ellenálló törzs ellen, így az Acriderm GK krém segít a legtöbb bőrfertőzésben. Ezenkívül a gyógyszeres gombás patológiák használatára utaló jelek között van, mert a készítményben egy modern antimikotikus klotrimazol található.

Elpusztít minden olyan gombát, amely dermatophytosis, mycosis. Az anyag hatása az ergoszterin termelésének megsértésére alapul - a gombák membránjának alkotóeleme.

A kenőcs használata

A gyógyszert különböző gyulladásos dermatológiai betegségek kezelésére alkalmazzák. Segít a különböző típusú zuzmók ellen:

 • rózsaszín;
 • piros lapos;
 • szín, stb.

Az Acryderma kenőcs használatára utaló jelek közé tartoznak az allergiás reakciók a bőrön - neurodermitis (atópiás dermatitisz), eczematous megnyilvánulások, kontakt dermatitis. A bőrt csalánkiütéssel, hideg, szoláris allergiákkal, egyéb fizikai tényezők által okozott allergiás reakciókkal kémhatják.

A dermatitisz közül Acrydermát kezelnek professzionális, seborrheás, kétgyógyászati, toxikus és hólyagos dermatitisz miatt.

A jelenlét miatt klotrimazol a gyógyszer tökéletesen dermatomycosisokkal szembesül az arcon, a testen, a genitális területen, a lábakon. Használhatja az Akriderm GK-t a tünet (candidiasis) külső megjelenési formáitól, nagyméretű bőrráncok, izzadási területek mycosisával. Egyéb kórtörténetek, amelyeknél a kenőcs használata indokolt, a következők:

 • pszoriázis;
 • A betegség ideje alatt;
 • Lyell-szindróma;
 • gyógyszermellékhatás;
 • impetigo;
 • pemphigus.

Továbbá a gyógyszer gyakran ajánlott az arcra és a nyakon lévő purulens pattanásokra, amelyeket bakteriális fertőzés okoz.

A termék használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszert csak külsőleg használják. Az érintett területet alaposan kenje meg a bőrön naponta kétszer, vékony réteget alkalmazva. Tanfolyam - 2-4 hét. Lehetőség van egy egyedi tanfolyam kiválasztására, a probléma típusától függően. Könnyű esetekben elegendő az Acriderm naponta egyszer, éjszaka, nehéz esetekben - 3-4 alkalommal, de csak orvos jóváhagyásával.

Amikor planus hatékony alkalmazni Akriderm HA reggel és este, kenje helye lézió kenőcs Akriderm SC - szalicilsav javítja behatolását a hormon a szövetekben.

A tanfolyamtól való megfosztás általában 20-30 napot tesz ki.

A pszoriázisból a kenőcsöt legalább 3 héten át kell alkalmazni, de a kezelés első 7 napján észrevehető javulás tapasztalható. A pikkelysömör kezelésének technikája a következő:

 • meleg vízzel nedvesítse meg a felhordott lemezeket;
 • csatlakozzon a bőrbetegségek fókuszához;
 • hagyja a lemezeket 10 percig;
 • távolítsa el a lemezeket, a száraz bőr száraz legyen;
 • a krémet vékony rétegben terjessze.

A nõktõl kezdve a gyógyszert külsõleg alkalmazzák a külső nemi szervek viszketésének kiküszöbölésére. A tamponokra (naponta egyszer 10 napig) tölthetőek be. A pattanásoktól legfeljebb 5 napig kezelik, kenőcsöt naponta kétszer.

Ellenjavallatok, "pobochki"

Ne használjon kenőcsöt 2 év alatti gyermekeknél, 2-18 éves korban óvatosan alkalmazzák. Ellenjavallt, hogy alkalmazza az ilyen patológiákat:

 • bőr-tuberkulózis;
 • herpes simplex;
 • bőrszifilisz;
 • otitis externa;
 • csirke pox;
 • foszt meg egy egyszerű buborék.

A felhasználandó ellenjavallatok közé tartoznak az összetevők intoleranciája, a történelemben allergia, nyílt sebek jelenléte, vakcinázás jelei. Helyi mellékhatások:

 • száraz;
 • égő;
 • hypopigmentation;
 • túlzott haj;
 • irritáció;
 • sudamen;
 • bőrpír;
 • stretch marks;

Nagy dózisú, ellenőrizetlen alkalmazás esetén fennáll a túladagolás és a szisztémás "pobochek" kialakulása, bár ez nagyon ritkán fordul elő. Minél nagyobb a kockázata a gyermekeknél, az időseknél, akiknél fokozódhat a vércukorszint, a duzzanat, a Cushing-szindróma, a megnövekedett nyomás, a testtömeg, az álmatlanság.

Analógok és speciális utasítások

A gyógyszer ára (15 g) körülbelül 400 rubel. Számos analóg van, némelyik olcsóbb.

Krém és kenőcs Acryderm: oktatás, ár, vélemények és analógok

Erről az orvosi cikkről megismerkedhet a Acriderm gyógyszerrel. A használati utasítás megmagyarázza, hogy mely esetekben tudja a gyógyszert szedni, attól, hogy mit segíti, milyen használati útmutatások, ellenjavallatok és mellékhatások. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben az orvosok és a fogyasztók csak az Acriderm-ról szóló valódi véleményeket hagyhatják el, amelyekből kiderül, hogy a gyógyszer felnőttek és gyermekek esetében segített-e pikkelysömör, dermatitis és viszketés kezelésében. Az utasítások felsorolják az Acriderma analógját, a gyógyszertár gyógyszertárakat, valamint terhességi használatát.

Az anti-allergiás, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású hormonális hatóanyag az Acriderm. A GK krém, az SK, a GK és a Gent kenőcs a bőrgyulladás, szeborrhea, pikkelysömör, bőrviszketés kezelésére ajánlott.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Acriderm a következő dózisformákban áll rendelkezésre:

 1. Krém külső használatra 0,064%.
 2. Kenőcs külső használathoz Acriderm SK.
 3. Cream Acriderm. Kenőcs GK.
 4. Kenőcs külső használathoz Acriderm Genta.

A kenőcs SC hatóanyagai: betametazon-dipropionát és szalicilsav. A krém és kenőcs GC tartalmaz betametazon-dipropionátot, klotrimazolt és gentamicin-szulfátot. A Gent kenőcs összetevőjeként betametazon-dipropionátot és gentamicin-szulfátot tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A kenőcs és a Cream Acriderm, a használati utasítás megerősíti ezt, kifejezett anti-allergiás és gyulladáscsökkentő hatással bír. A gyógyszer hatóanyaga A kortikoszteroid Betametazon leállítja az enzimek és mediátorok felszabadulását a gyulladásos fókuszban, megelőzi a leukocita infiltrációt és gátolja a fagocitózist.

Ez a hatóanyag megakadályozza a szöveti ödémát és stabilizálja az érfalat.

Mi segít az Akridermnek?

A gyógyszer alkalmazási területei a következők:

 • ótvar (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen a lokalizáció az ágyéki területen, és a nagy redők;
 • pszoriázis;
 • atópiás dermatitis (neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • ichthyosis és ichthyosoform változások;
 • szuszpenziós dermatitis;
 • piros lapos zuzmó;
 • a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái.

Használati utasítások

Az Acryderm ajánlott, hogy enyhén dörzsölje az érintett bőrön napi 1-3 alkalommal. A kezelés időtartama függ a betegség lefolyásától és a terápiás hatástól, de nem haladhatja meg a három hétet. Ha a javulás nem jelentkezik a gyógyszer két hete alatt, erről tájékoztatni kell az orvost.

Kenőcs és krém GK

A gyógyszert külső használatra szánják. Kenőcs vagy krém kis mennyiségben kerül alkalmazásra az érintett bőrfelületekre, enyhén dörzsölve. Az ajánlott használati gyakoriság naponta kétszer.

A kezelés optimális időtartamát az orvos minden egyes beteg esetében egyedileg választja ki. A betegség súlyosságától és a nosológiai formától függ. A láb dermatomycosis kezelésének átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben nem fordul elő klinikai javulás, akkor meg kell tisztázni a diagnózist vagy megváltoztatni a terápiás rendszert.

Kenőcs SK

Az Acriderm SK hatóanyagot naponta kétszer vékony rétegre helyezzük a gyulladt felületen, enyhén dörzsölve. Könnyebb esetekben elegendő egyetlen felhasználás. A kezelés időtartama általában 3 hétre korlátozódik. Ha hosszabb kezelésre van szüksége, akkor ajánlatos a gyógyszert ritkábban használni, például minden másnap.

Amikor krónikus betegségeket kezelnek az orvos állandó felügyelete alatt, a kezelésnek az összes tünet eltűnése után egy ideig folytatnia kell a betegség visszaesésének elkerülése érdekében. A gyógyszer alkalmazását 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

Gent kenőcs

A hatóanyagot fel kell használni az érintett bőrre reggel és este. Akriderm Gent utasításaiban meg kell jegyezni, hogy a kenőcsöt könnyű körkörös mozdulatokkal kell a bőrön eloszlatni. A vastagabb bőrfelületen (a tenyéren és a lábakon) a bőrön kenőcsöt gyakrabban kell alkalmazni.

A terápiás képzés időtartama általában nem haladja meg az egy hónapot. A gyógyszer felhasználása a megadott időtartamnál hosszabb ideig elindíthatja a nem érzékeny növényzet kialakulását, valamint a túladagolás előfordulását.

A gyógyszert krém formájában két év óta használják a gyermekgyógyászatban. Ebben az esetben a gyógyszert ebben az esetben csak akkor írják elő, ha szigorú jelzések vannak. Az okklúziós kötszerek használata nemkívánatos mellékhatások kialakulásához vezethet, ezért csak indikációkat kell alkalmazni.

Az Acryderm Genta kenőcsöt nem szabad a fejbőrre, hanem az arc bőrére is alkalmazni. Szükséges elkerülni, hogy a gyógyszer a periorbitalis részre és a szemre kerüljön.

A használati utasításban megjegyezzük, hogy a gyógyszert nem használják nyitott sebek és az alsó lábszár varicose trophikus fekélyeinek kezelésére. Az Acriderm Genta krém hosszú távú alkalmazása a perianalis területre, a hüvelyi ráncok és a hónalj üregei csíkozást okozhatnak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak (szoptatás);
 • túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • 2 év alatti gyermekek (kenőcs);
 • 1 év alatti gyermekek (tejszínre);
 • nyílt sebek;
 • csirke pox;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • herpes simplex;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • vírusos bőrfertőzések;
 • rózsaszín akne (rosacea);
 • perioral dermatitis;
 • A timpan membrán perforálása (külső otitis media kezelésére).

Mellékhatások

 • bőrstressz jelek megjelenése;
 • folliculitis;
 • hypopigmentation;
 • bőr atrófia;
 • sudamen;
 • hypertrichosis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • égő;
 • irritáció és a bőr szárazsága.

Gyermekek, terhesség és szoptatás

Az Acriderm terhesség alatti biztonságos használata nem bizonyított. Ezért e csoportba tartozó gyógyszerek alkalmazása ebben az időszakban megengedett, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a valószínű kockázatot. Fontos, hogy ne használja a terméket hosszú ideig emelt adagokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, a megnövekedett adszorpciója a hatóanyag lehet a tünetek, mint például a funkció gátlását, a HPA-rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás.

Vannak mellékvese-cortex-szuppresszió tünetei, például a plazma kortizol csökkenése és az ACTH stimulálásának hiánya. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Különleges utasítások

Ha a hatás két héten belül hiányzik, akkor ajánlott tisztázni a diagnózist. Ha túlérzékenységi reakciók jelentkeznek, a kezelést haladéktalanul vissza kell vonni, és orvoshoz kell fordulni.

Másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzés esetén megfelelő gyógyszeres kezelésre van szükség. Gyors pozitív hatás hiányában az Akriderm-ot meg kell szüntetni, mielőtt a fertőzés összes jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Az Acriderm nem alkalmazható a szemkörnyékben a szürkehályog, a glaukóma, a gombás fertőzés és a herpesz fertőzés fokozódása miatt.

Kábítószer kölcsönhatások

Ez a külső hatóanyag nem kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel.

Acriderm analógjai

A szerkezet különbözteti meg az analógokat:

 1. Flosteron.
 2. Betnoveyt.
 3. Diprospan.
 4. Kuterid.
 5. Tselestoderm-B.
 6. Betliben.
 7. Betazon.
 8. Tseleston.
 9. Betamethasone.
 10. Beloderm.

Hagyja a feltételeket és az árat

Az Akriderm Genta átlagára 30 g (Moszkva) kenőcs 235 rubel. Kijevben, akkor lehet vásárolni gyógyszert 380 hrivnya, Kazahsztánban - 1030 tenge. Minszkben problémát jelent a drog, a gyógyszertárak kínálnak analógokat. A kenőcsöt és a krémet vényre szabják.

Kenőcs Akriderm hormonális vagy sem, és mikor használja?

Ha akne és dermatitis megjelenése különböző bőrbetegségekkel jár, sokan vásárolnak speciális gyógyszereket a gyógyszertárakban, hogy kiküszöböljék ezt a problémát. Az ilyen gyógyszereknek tulajdonítani kell az Akridermot.

Azonban nem minden ember ismeri a gyógyszer hatásainak teljes listáját, és kíváncsi, hogy melyik akryderm kenőcs segít és hogyan használja megfelelően a gyógyszert.

Acryderm bőrbetegségek kezelésére

Gyógykészítés Az Akriderm kenőcs szteroid anyag, amelynek hatása számos bőrprobléma hatékony megszüntetésére irányul. Csak külső használatra használható, és számos, különböző gyulladásos képződést okozó mikrobák eltávolítására szolgál.

Az Acriderm alkalmazása csak orvos kinevezése után ajánlott, mivel a bőrön jelentkező hibák megjelenése gyakran különböző belső megbetegedésekkel jár, amelyek csak speciális diagnózisokkal ismerhetők fel.

Az időben történő kezelés csökkenti a mellékhatások kockázatát. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszert olyan gyakori problémák megszüntetésére szánják, mint a pikkelysömör, bőrgyulladás, ekcéma, gyulladásos formációk a bőrön.

Az Acriderm kenőcs részét képező hormonok segítenek csökkenteni a bőr gyulladását és duzzanatait, segítenek megakadályozni a betegség további fejlődését és kiküszöbölni a bőr károsodását.

Akriderm hormonális kenőcs vagy sem?

A gyógyszer alapanyaga a betametazon, amely hormonális anyagokra utal. A hormonális anyagnak köszönhetően hatékonyan kezelik számos betegségtípust, és célja a bőrbetegség okának megszüntetése.

A hormonális gyógyszerek a leghatékonyabbnak számítanak számos probléma kiküszöbölésére, mivel a tulajdonságuk az epidermisz mély rétegeibe behatol, és nem csak kívülről, hanem belülről is küzd a betegség tényezőivel.

A hormonális kenőcs használata csak orvos kinevezése után ajánlott.

Az Acriderm fajtái

Az Acriderm alábbi fajtái vannak:

 • Acriderm kenőcs - a készítmény összetétele a betametazon aktív komponensét tartalmazza, és általános terápiás hatással rendelkezik, és eltávolítja a gyulladásos képződményeket a bőr felületén;
 • Acriderm Genta - A hatóanyag teljes összetételéhez és a gentamicin antibiotikumhoz. A gyulladásos folyamat eltávolítása mellett az ágens baktericid hatással rendelkezik, és megakadályozza a vírusvegyületek terjedését a bőr egészséges területeire;
 • Acriderm GK - a klotrimazol hatásos összetevõjét adták a készítmény általános összetételéhez, amelyet úgy alakítottak ki, hogy kiküszöböljék a különféle gombás elváltozásokat. A hatóanyag további komponensei segítik az anyagot a bőrbe gyorsan felszívni, és kiküszöbölni a kórokozó gombákat az epidermisz rétegeiben;
 • Acriderm SK - szalicilsav jelenlétének köszönhetően antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Ha helyesen használják, az epidermisz tisztítására és a mikroorganizmusok fejlődésének csökkentésére szolgál, amelyek hátrányosan befolyásolják az epidermisz külső állapotát.

Összetétel és kibocsátás formája

Az Acriderm gyógyszerek fő hatóanyaga a betametazon, azonban az Acriderm-vonal minden egyes anyaga egyedi összetevőket tartalmaz, amelyek fokozzák a betegség egy adott típusának kezelésére kifejtett hatását.

Akriderm

Gyógyászati ​​készítményt állítunk elő sárga színű kenőcs formájában, enyhe szaggal, és a fehér színű krém vastag sűrűségű.

Az Akriderm összetétele a következő:

 • betametazon;
 • Tisztított víz;
 • Vazelin alapon.

Kenőcs formájában készült, 15, 30 gramm térfogatú alumínium csövekben.

Acriderm SK

Összetétel Acryderm SC:

 • Betametazon dipirán;
 • Tisztított víz;
 • vazelin;
 • Szalicilsav.

Az alumínium csövekben 15, 30 gramm krém formájában kapható.

Acriderm GK

A Akriderm GK gyógyszer összetétele:

 • Betametazon dipirán;
 • Tisztított víz;
 • vazelin;
 • Klotrimatazol.

Külső használatra krém formájában kapható 15, 30 gramm.

Acriderm Genta

A Acriderm Genta hatóanyag összetétele:

 • Betametazon-dipropionát;
 • Gentamicin-szulfát;
 • Tisztított víz;
 • Vazelin.

A tejszínt 15, 30 gramm speciális alumíniumcsövekben állítják elő.

A működés elve

Az egyes gyógyszerkészítmények hatásmechanizmusa kissé eltér egymástól, ez a fő hatású komponensek összetételének különbségeinek köszönhető. Meg kell azonban jegyezni, hogy minden gyógyszernek hatékony gyógyító tulajdonságai vannak, és célja, hogy gyorsan megszüntesse az ember bőrén felmerülő problémákat.

Acriderm kenőcs

A kenőcs fő összetevője a betametazon, amely hormonális eredetű anyag, az a tulajdonsága, hogy mélyen behatol az epidermisz rétegeibe, és csökkenti a gyulladásos folyamatok fejlődését a nutriából.

Megfelelő használatával eltávolítja a bőrfelszínen kialakuló gyulladásos folyamatokat, és csökkenti a betegség további fejlődésének kockázatát.

További összetevők Az Acryderm kenőcsök célja a bőr szárazságának és irritációjának megelőzése.

Acriderm Genta

A hormonális eredetű hatóanyagok megszüntetik a gyulladásos formációkat és megakadályozzák a bőrbetegség további fejlődését. További hatóanyag, a gentamicin egy antibiotikum, és általános terápiás hatással van a bőr problémás területeire.

Ezenkívül a gentamicin növeli a vér áramlását a problémás helyre, melynek következtében a felépülés gyorsul, és csökken a vörösvérsejtek száma.

Acriderm GK

Összetételében az Akriderm GK hormonális anyagon kívül a klotrimatazol anyagot is tartalmazza. Ennek a gyógyszerkészítménynek a hatása a bőrrétegek gyors behatolására és a különböző eredetű patogén gombák eltávolítására irányul.

A hatóanyag hatása a gombás kórokozók sejtmembránjainak kitágítására és a sérült epidermális sejtek természetes javítási folyamatának aktiválására irányul.

Acriderm SK

A gyógyszert kifejezetten a gyulladásos formációk kialakulásának csökkentésére tervezték, és csökkentették az epidermisz károsodását okozó baktériumokat.

Az aktív komponensek kombinációjának köszönhetően mélyen behatol a gyulladásos fókuszba, és kiküszöbölik azokat a tényezőket, amelyek a betegséget okozzák.

Használati utasítások

Az Acryderm alapok hatóköre számos intézkedés hatására irányul, de a gyógyszer használatának megkezdése érdekében ajánlatos pontosan megismerni a betegség diagnózisát.

Gyógykészítmények Az Akriderm a következőket használja a felhasználásra:

 • Acrydrom kenőcs:
  • Kontakt dermatitis;
  • Seborrhees dermatitis;
  • Allergiás reakciók a gyógyszerek használatára;
  • Viszketés viszket;
  • ekcéma;
  • Dermatitis napos;
  • A dermatitisz mérgező;
  • A zuzmó egyszerű;
  • pszoriázis;
  • Fertőző betegségek a nemi szerveken, viszketés;
  • A bőrviszketés a korral kapcsolatos változásokhoz kapcsolódik;
  • Gyulladásos formációk rovarcsípés után;
  • akne;
  • Akne-kiütés;
 • Acriderm Genta:
  • Allergiás reakciók kiütés kíséretében;
  • A dermatitisz gyakori;
  • ekcéma;
  • zoster;
  • pszoriázis;
  • pelenkakiütés;
  • A bőr fertőzése, melyet súlyos viszketés kísér;
 • Akriderm GK:
  • pemphigus;
  • pszoriázis;
  • A vesicularis dermatitis;
  • herpesz;
  • zoster;
  • Gombás bőrelváltozások;
 • Acriderm SK:
  • pszoriázis;
  • zoster;
  • dermatitis;
  • ichthyosis;
  • Szellemi gyulladásos formációk.

Az adagolási forma és fajták kiválasztásának szabályai Akriderm

A gyógyszer megválasztásakor az Akriderm a következő szabályokat javasolta:

 • Pontosan határozza meg a bőrön felmerülő problémát;
 • Határozza meg a betegség mértékét és összetettségét;
 • Konzultáljon szakértővel;
 • Olvassa el a használati utasítást annak érdekében, hogy elkerülje az alkotóelemek esetleges allergiás reakcióit.

A gyógyszer megvásárlása előtt meg kell felelnie a megfelelő orvosi diagnózisnak, amely segít meghatározni a betegség típusát és meghatározni a gyógyszer megfelelő adagját.

Ne rendelje meg a terméket a találkozó nélkül, mivel a zárt hormonanyag számos további problémát okozhat.

Acrydrom kenőcs

Az Acriderm alkalmazása attól függ, hogy milyen problémát kell eltávolítani, és milyen súlyosságú. A gyógyszer alkalmazását naponta 2-3 alkalommal száraz, tisztított bőrön kell végrehajtani, enyhén dörzsölve a lézió helyett.

Amikor megfosztja

A zuzmó megjelenése a bőrön a fertőző betegségek kezelésére, és speciális kezelést igényel.

A gyógyszer hatásának olyan tulajdonsággal kell rendelkeznie, hogy mélyen behatol a lézióba, és megszünteti a baktériumokat, amelyek hozzájárulnak a problémához.

Gyakran használják az akryderm kenőcsöt, rózsaszínű roncsolással és laposan.

Kezeléshez vigyen fel egy vékony réteg kenőcsöt a bőrfelületre naponta háromszor. A kezelés időtartama 20-30 nap.

Azon esetekben, amikor a kezelés meghosszabbítása szükséges, az adagot napi két alkalmazásra kell csökkenteni.

A pikkelysömör

Az Acriderm alkalmazása a pikkelysömör megdöntésében segít megakadályozni a betegség további terjedését és csökkenti a kellemetlen érzések előfordulását. A megfelelő használat csökkenti a bőr duzzadását és megszünteti a gyulladásos folyamatot.

Az Acriderm eszköz használatához a következőket kell tennie:

 • Nedvesítse meg a vattapálcát meleg vízben;
 • Tegyen egy plakkot néhány percig. Ez javítja az ágens penetrációs képességét a sérült rétegekben;
 • Miután vékony réteg gyógyszert adtak be;
 • A maradékig teljesen felszívódik;
 • Két héten át naponta kétszer elvégezték a kezelést.

Dermatitis esetén

A gyógyszer alkalmazása nagy mennyiségű dermatitis megszüntetésére irányul, amely magában foglalja:

 • A dermatitisz allergiás;
 • Kontakt dermatitis;
 • Seborrhees dermatitis;
 • Orális dermatitis;
 • Atópiás dermatitis;
 • Napos dermatitis;
 • A dermatitisz gyakori;
 • Toxikus dermatitis.

Dermatitis fajták esetében a gyógyszer egyéni dózisának leggyakrabban javasolt beállítása.

A gyógyszer leggyakrabban naponta kétszer, reggel és este használatos, vékony réteget kell alkalmazni a korábban tisztított pontra, és addig hagyja teljesen felszívódva.

Azokban az esetekben, amikor a felületi réteg túlságosan sűrű szerkezettel rendelkezik, naponta háromszor ajánlott az Akriderm használata.

A bőrgyulladás kezelésének folyamata legalább egy hónapig tart. Szükség esetén a kurzus ismét megismételhető, de a gyógyszer adagja csökken.

A nőgyógyászatban

A nőgyógyászatban alkalmazott gyógyszerek célja a genitális szervek gombás tüneteinek és egyéb gombás fertőzéseinek megszüntetése.

Az alkalmazás módja a következő:

 • A nők esetében a krémnek egy vékony réteget kell alkalmazni a korábban tisztított nemi szervekre naponta egyszer, lefekvés előtt. A kezelés időtartama nem haladja meg a 10 napot;
 • Az anyagot gyapotgyapotra és gézre kell felhordani, és több óráig be kell illeszteni a végbélbe. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy harcolj a gomba nemi szervekkel szemben. Az aktív komponenseket a végbél falai abszorbeálják, és befolyásolják a gombafejlődés gócáit. A kezelés időtartama 7 nap;
 • A férfi felét egy vékony rétegre kell felvinni a tisztított nemi szervekre, és teljesen el kell szívni. A kezelés időtartama 10 nap.

A szakemberek egyidejűleg más gyógyszereket is előírhatnak a betegség okainak megszüntetésére. Azonban ilyen kezeléssel szoros figyelemmel kell kísérni a szervezet reakcióját egy átfogó kezelés módjára.

Az akne kezelésére

A hatóanyagnak a gyulladásos hatás kiküszöbölésére való képességének köszönhetően az Acryderm az arc pattanása kezelésére szolgál.

Az ilyen kezelés elvégzéséhez azonban ajánlott egy dermatológus és egy rövid tanfolyam felügyelete mellett.

A kezeléshez az anyagot pontosan kell az érintett területekre alkalmazni naponta kétszer 5 napig.

Ichthyosis

Ha egy szikrázó bőrréteget, amelyet ichthyosisnak is neveznek, a gyógyszert az alábbiak szerint használják:

 • Tisztítsa meg a bőr felületét a hámlasztott epidermisz részecskéitől;
 • Az anyag egy egyenletes vékony réteget alkalmazzon a bőrre, és enyhén dörzsölje;
 • Naponta kétszer használják 10-20 napig.

Az ilyen típusú betegség teljesen gyógyítható.

A gyógyszer alkalmazása segít megállítani a betegség további fejlődését és csökkenteni a kényelmetlenséget.

Gombával

A különböző típusú komplexitású gombás léziók kezelésében Acryderm GK-t kell alkalmazni.

Az ágens hatékonyan és gyorsan behatol az érintett területre patogén gombákkal és megszünteti azok előfordulásának okait.

A legjobb minőségi eredmények elérése érdekében a korábban tisztított bőrön vékony rétegben vigye fel a hatóanyagot, és enyhén masszírozó mozgásokat dörzsölje a bőrbe, amíg teljesen fel nem szívódik.

A kezelés időtartama legfeljebb 15 napig tart, attól függően, hogy milyen mértékben sérült meg a bőrfelület.

Bőrviszketéssel

Az anyag bőrviszketés alkalmazása csak az orvos részletes vizsgálata és a betegség súlyosságától függően egy speciális kezelés megkezdése után ajánlott.

A gyógyszer felhasználása kiküszöböli a bőr duzzadását és csökkenti a kellemetlen érzést.

Vékony réteget alkalmazzon naponta egyszer, mielőtt lefeküdt az előtisztított bőrre.

A kezelés folyamata a betegség összetettségétől függ és legfeljebb 3 hétig tarthat.

Az ekcémával

Ha a bőrt az ekcéma befolyásolja, naponta kétszer ajánlott a krémet reggel és este.

Ügyeljen arra, hogy vékony réteget alkalmazzon az érintett területeken.

A kezelés időtartama legfeljebb egy hónap.

Szükség esetén ismételje meg, de egy második kezelés előtt rövid szünetet kell tartania, és csökkentenie kell az Acriderm kenőcs adagolását.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Elfogadhatatlan hormonvegyületeket tartalmazó gyógyszerek alkalmazása a terhesség és a szoptatás idején.

A hatóanyagnak nagyon erős a bejutása a szövetbe, ami elősegítheti a beültetést a placentán keresztül, ami a magzat károsodásához vezet.

A táplálkozás ideje alatt az anyatejjel együtt a hatóanyag beléphet a baba testébe.

Abban az esetben, ha ilyen kezelésre még szükség van, a nőnek el kell utasítania a szoptatást és a gyermeket száraz keverékekre.

Alkalmazás gyermekkorban

Nem ajánlott a hormonokat tartalmazó gyógyszerek alkalmazása gyermekkorban, ez sokféle egyéb betegség kialakulásához vezethet.

Azonban akut szükség esetén ez a fajta gyógyszer még mindig használják a bőrbetegségek felszámolására. A kezelést orvos felügyelete mellett legfeljebb egy hétig kell elvégezni.

Az alkalmazás módját egyénenként határozzák meg minden egyes betegnél.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszerhez hasonlóan, az Acriderm sokféle ellenjavallattal rendelkezik, amelyet figyelembe kell venni az anyag megvásárlásakor.

Acriderm és Acriderm SK

Az Akriderm kenőcs és az Acriderm SK ellenjavallt:

 • Egyéni érzékenység az összetevőkhöz;
 • Terhesség és szoptatás;
 • tuberkulózis;
 • szifilisz;
 • bárányhimlő;
 • Rózsaszín akne;
 • Nyílt sebek;
 • A közeljövőben készült oltások;
 • 2 éves kor alatt.

Acriderm GK

Az Akriderm GK a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • Egyéni intolerancia az összetevőkre;
 • Terhesség és szoptatás;
 • tuberkulózis;
 • szürkehályog;
 • glaukóma;
 • A cukorbetegség minden formában cukor;
 • Nyílt sebek;
 • Az életkor 7 évnél fiatalabb.

Acriderm Genta

Az Akriderm Genta a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • A gyógyszer alkotórészeinek egyéni intoleranciája;
 • tuberkulózis;
 • Terhesség szoptatás;
 • Vírusos bőrelváltozások;
 • Rózsaszín akne;
 • szifilisz;
 • Az életkor kevesebb, mint 3 év.

A fenti ellenjavallatok egyikének jelenlétében a gyógyszer a bőrproblémák kiküszöbölésére tilos.

És tilos az anyag beléptetése a nyálkahártyákba, mivel égési sérülést és károsodást okozhat. Ha a gyógyszer a nyálkahártyákra kerül, a szerveket nagy mennyiségű vízzel kell öblíteni.

Nemkívánatos események

A hormonális ágensnek számos mellékhatása van a kezelés során, amely ilyen korreláció.

Acriderm kenőcs

Az Akriderm kenőcs az alábbi mellékhatásokkal jár:

 • Égő érzés;
 • Allergiás kiütés;
 • Száraz bőr;
 • folliculitis;
 • Növelje a haj növekedésének sebességét;
 • Kiütések pattanás formájában;
 • A bőr világítása területének megjelenése;
 • Pirosság az alkalmazás helyén;
 • viszketés;
 • nyújtás;
 • Érrendszeri csillagok.

Acriderm Genta

Az Acriderm Genta az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • Fokozott vércukorszint;
 • Fájdalom a gyomorban;
 • csontritkulás;
 • duzzanat;
 • Gyengített immunitás;
 • álmatlanság;
 • overexcitement;
 • A nők havi ciklusaiban bekövetkezett kudarcok.

Acriderm GK

Az Acryderm GK az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • csalánkiütés;
 • A bőr puffadtságának megjelenése;
 • Dermatitisz exacerbációja;
 • Vese fájdalom;
 • viszketés;
 • bőrpír;
 • Égő érzés.

Acriderm SK

Az Akriderm SK az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • sápadtság;
 • viszketés;
 • Égő érzés;
 • bőrpír;
 • duzzanat;
 • Gyors fáradtság;
 • Alvási zavar;
 • Hányinger.

Ha a fenti mellékhatások bármelyike ​​jelentkezik, hagyja abba az anyag alkalmazását, és forduljon orvoshoz. Ellenkező esetben a betegség súlyosbodhat.

túladagolás

Abban az esetben, ha nem tartja be a szükséges kezelést, előfordulhat túladagolás, amely hányingert és hányást jelent. Is, lehet, hogy a duzzanat a bőr és a tartós fejfájás, veseelégtelenség.

Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a betegség progresszíven halad, így túladagolás esetén orvoshoz kell fordulni.

Gyógyszerkölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazását nem ajánlott kombinálni a hasonló hatású anyagokkal. Különböző típusú antibiotikumokat kell alkalmazni, mivel a mellékhatások súlyosbodhatnak.

Más esetekben a gyógyszer más orvosi gyógyszerkészítménnyel egyeztetést igényel az orvos által.

A tárolás feltételei

Vásárolhat gyógyszert bármely gyógyszertárban anélkül, hogy receptet kellene adnia.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje a csomagoláson feltüntetett dátumtól számított két év. A cső kinyitása után az anyagot hűtőszekrényben, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten, legfeljebb hat hónapig tárolják.

Korlátozza a gyermekek hozzáférését az Akriderm kenőcshöz.

költsége

A gyógyászár ára függ a cső térfogatától és a gyógyszerkészítmény változatosságától:

 • Az akrydrom kenőcs átlagos költsége 120 rubel ;
 • A Cream Acryderm Genta átlagos költsége 250 rubel ;
 • Az Acryderm SC átlagos költsége 200 rubel ;
 • Acriderm GK átlagos költség 350 rubel.

Ajánlott az anyag megvásárlása csak gyógyszertári kioszkokban, különben hamis gyógyszerrel találkozhat.

analógok

Szükség esetén analóg szerek írhatók elő, amelyek hasonló hatást gyakorolnak a testre.

Acriderm kenőcs

Analógok Acriderm Kenőcs:

 • Triderm krém - antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer, kültéri használatra, átlagár 700 rubel ;
 • Betaderm kenőcs - kombinált külső antibakteriális gyógyszer erős gyulladáscsökkentő, antipruritikus, vazokonstriktív és antiallergiás hatással, átlagár 210 rubel ;
 • Celestoderm kenőcs Komplex antibakteriális és gyulladáscsökkentő gyógyszer antibiotikum tartalmú helyi alkalmazás, az átlagár 200 rubel ;
 • Avecourt kenőcs - a gyógyszert a bőr gyulladása és viszketése (bőrpír, atópiás bőrgyulladás), az átlagos ár 180 rubel ;
 • Szilikéna krém - a gyógyszer segítséget nyújt az epidermisz különféle patológiáinak kezelésében, amelyek gyulladásos folyamatok és allergiás reakciók tünetei, az átlagos ára 120 rubel ;
 • Momat kenőcs - gyulladáscsökkentő, antipruritikus és nem-ellenes hatású gyógyszer, az átlagár 350 rubel ;
 • Flucinar gél - a gyógyszer csökkenti a gyulladásos bőrreakciók megnyilvánulását, az átlagárat 260 rubel ;
 • Elocom krémet - olyan hormonális gyógyszer, amely eltávolítja a gyulladásos folyamatokat, és hozzájárul az elváltozás csökkentéséhez és a viszketés eltűnéséhez, az átlagárhoz 300 rubel ;
 • Uniderm krém - különböző dermatózisok kezelésére szolgáló gyógyszer, a mometazon hatóanyag, az átlagár 300 rubel.