Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Akriderm - használati utasítás, analógok, vélemények és kiadás formájában (CC krém, kenőcs, SC, GC, és Gent) hormonális kezelés pikkelysömör, bőrgyulladás és viszketés felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben ismerkedhet meg a hormonális gyógyszer használatára vonatkozó utasításokkal Akriderm. A webhely látogatóinak megjegyzései - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok véleménye az Acriderm használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Acriderm analógok meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás pikkelysömör, dermatitis és viszketés kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

Akriderm - kombinált készítmény kültéri használatra gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, gombaellenes és antibakteriális hatással.

A betametazon gyulladáscsökkentő, antiallergiás, anti-exudatív és antipruritikus hatással rendelkezik. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és mediátorok a gyulladás a lézió, gátolja a fagocitózist, csökkent vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Aktív gombák ellen Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furur (Pityrosporum orbiculare).

Gentamicin - széles spektrumú antibiotikum baktericid hatása az aminoglikozid, aktiv Gram-negatív baktériumok a Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgáris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok Streptococcus spp. (Érzékeny törzsek alfa- és béta-hemolitikus csoportba tartozó streptococcusok), Staphylococcus aureus (koaguláz-pozitív és koaguláz-negatív néhány termelő törzsek penicillináz).

struktúra

Betametazon-dipropionát + szalicilsav + segédanyagok (kenőcs SK).

Betametazon dipropionát + Clotrimazole + Gentamycin sulfate + segédanyagok (GK Cream).

Betametazon dipropionát + Clotrimazole + Gentamycin sulfate + segédanyagok (GK kenőcs).

Betametazon-dipropionát + Gentamycin-szulfát + segédanyagok (Gent-kenőcs).

farmakokinetikája

A gyógyszer terápiás dózisú külső alkalmazásával a hatóanyagok transzdermális felszívódása a vérbe nagyon kicsi. Az okklúziós kötszerek használata növeli a betametazon és a gentamicin felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

bizonyság

Az Akriderm a külső kortikoszteroid terápiára érzékeny szubakut és krónikus dermatosis terápiájára alkalmazható, hyperkeratosis kíséretében:

 • a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái;
 • pszoriázis;
 • atópiás dermatitis (neurodermatitis);
 • piros lapos zuzmó;
 • ekcéma;
 • szuszpenziós dermatitis;
 • ichthyosis és ichthyosoform változások;
 • dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen), különösen akkor, ha lokálisan az ágyékban és a nagy bőrrésszel rendelkeznek.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 0,064%.

Kenőcs külső használathoz Acriderm SK.

Cream Acriderm.

Kenőcs külső használathoz Acriderm Genta.

Használati útmutató és használatuk

Az Acriderm-et vékony réteget kell alkalmazni az érintett területeken napi 1-3 alkalommal, enyhén dörzsölve. A kezelés időtartama nem haladhatja meg a 3 hetet.

Az Acryderm alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél orvosi felügyelet mellett történik.

Az Acriderm SK hatóanyagot naponta kétszer vékony rétegre helyezzük a gyulladt felületen, enyhén dörzsölve. Könnyebb esetekben elegendő egyetlen felhasználás.

A kezelés időtartama általában 3 hétre korlátozódik. Ha hosszabb kezelésre van szüksége, akkor ajánlatos a gyógyszert ritkábban használni, például minden másnap. Amikor krónikus betegségeket kezelnek az orvos állandó felügyelete alatt, a kezelésnek az összes tünet eltűnése után egy ideig folytatnia kell a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

A gyógyszer alkalmazását 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

A krémet egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületeken naponta kétszer (reggel és este). Enyhe esetekben a kérelem elegendő hatóanyag naponta 1-szer, a súlyosabb esetekben - több alkalommal a kezelés időtartama függ a hatékonyságát és tolerálhatóságát terápia, és általában nem több, mint 2-4 hét.

Kicsi kenőcsöt alkalmaznak a bőr érintett területére, enyhén dörzsölve, naponta kétszer. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. A dermatomycosis leállása esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

A kenőcsöt vékony réteget alkalmazzák a bőr és a környező szövetek érintett területére naponta kétszer (reggel és este), enyhén dörzsölve körkörös mozdulatokkal. A vastagabb bőrfelületen és olyan helyeken, ahol a gyógyszer könnyen eltávolítható (tenyér és láb), a kenőcsöt gyakrabban kell alkalmazni. A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és általában nem több, mint 2-4 hét.

A gyermekek csak 2 éves időtartamra írhatják fel a gyógyszert szigorú útmutatáson és orvosi felügyelet mellett.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, és az epidermisz nem eléggé fejlett, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatásokat. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

Mellékhatás

 • égő;
 • a bőr irritációja és szárazsága;
 • folliculitis;
 • hypertrichosis;
 • hypopigmentation;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • bőr atrófia;
 • striák;
 • sudamen.

Ellenjavallatok

 • a bőr tuberkulózisa;
 • perioral dermatitis;
 • rózsaszín akne (rosacea);
 • a gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékenység:
 • vírusos bőrfertőzések;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • csirke pox;
 • herpes simplex;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • nyílt sebek;
 • a timpan membrán perforálása (külső otitis media kezelésére);
 • laktációs időszak (szoptatás);
 • 1 év alatti gyermekek (tejszínre);
 • 2 év alatti gyermekek (kenőcs).

Terhesség és laktáció alkalmazása

Tekintettel arra, hogy a biztonságát a használata a helyi glükokortikoszteroidok (GCS) terhes nőknél még nem állapították meg, a használata ezen gyógyszercsoport a terhesség csak akkor indokolt, ha az előny az anya számára egyértelműen meghaladja a lehetséges magzati károsodás. Ennek a csoportnak a gyógyszerei hosszú ideig nem alkalmazhatók terhes nőknél nagy dózisokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Gyermekekben való alkalmazás

Gyermekek lehetnek fogékonyak a kortikoszteroidok közé okozva gátolja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese (HPA), mint az idősebb betegek, a megnövekedett a hatóanyag abszorpciójának társított nagyobb nagyságrendű kapcsolatok a fajlagos felülete és tömeg. Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, vegye figyelembe a következő mellékhatások: funkció gátlása a HPA rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás. A depresszió tünetei a mellékvesekéreg funkciót gyermekek közé tartozik a csökkent kortyazola a plazmában és a hiányzó válasz ACTH stimuláció. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Különleges utasítások

A kezelés hatásának hiányában két hétig ajánlott orvoshoz fordulni a diagnózis egyértelművé tétele érdekében. Ha a gyógyszer alkalmazása során irritáció vagy fokozott érzékenységi reakció lép fel, a kezelést meg kell szakítani és orvosával kell konzultálnia. Másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzéssel megfelelő gyógyszereket kell alkalmazni. Gyors pozitív hatás hiányában az Acriderm alkalmazását meg kell állítani mindaddig, amíg a fertőzés minden jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Ne használja az Acriderm-ot a szemkörnyékben, mert ebben az esetben szürkehályog, glaukóma, gombás fertőzés és herpeszes fertőzés súlyosbodása.

Ne engedje, hogy az Acrydrom kenőcs belépjen a szemébe és a periorbital területbe.

A kenőcsöt nem szabad az alsó láb és a nyitott sebek hasnyálmirigy fekélyeinek kezelésére használni.

Az Acriderm kenőcs hosszú távon történő használata a bőr nagy felületén, veszélyeztetett integritás mellett a gentamicin felszívódásának lehetősége, és ennek megfelelően az ototoxicitás tüneteinek kialakulása.

A test egyes területei (inguinalis hajtások, agyhalás üregek és perianalis terület) hajlamosabbak a striae kockázatára. Ezért a hatóanyagnak a test ezen területein történő alkalmazásának időtartamát korlátozni kell.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem volt klinikailag jelentős kölcsönhatás más gyógyszerekkel.

Acriderm gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Beloderm;
 • Betazon;
 • betametazon;
 • Betliben;
 • Betnoveyt;
 • diprospan;
 • Kuterid;
 • Flosteron;
 • Tselestoderm-B;
 • Tseleston.

Acryderm-GK és alkohol - Kompatibilitás

A táblázat megmutatja az alkoholt és az Acryderm-GK-t - miután és mikor, vegye be a kábítószert

• 12 órával a nők alkoholt fogyasztása előtt.

• 6 órával a férfiak alkoholt fogyasztása után.

• 9 órával a nők alkoholt fogyasztása után.

[! ] Az egészségre gyakorolt ​​lehetséges kockázatok elkerülése érdekében szüntesse meg az alkoholt a teljes kezelés ideje alatt.

• alkoholt alkohollal a kezelés alatt, férfiak és nők semmilyen körülmények között sem.

Alkohollal való érintkezéskor az acryderm-gk csökkenti hatékonyságát addig, amíg nincs hatása. Erősíti a mellékhatásokat, kiütéseket a bőrön. Ritka esetekben álmosságot, levertséget okoz.

• Ne hagyja abba az alkoholt.

• A következő 4 óra több vizet inni.

• A gyógyszer jegyzetében olvassa el az elemet - ellenjavallatok, és kövesse azokat.

• Ha a gyógyszert kezelés alatt tartották, az alkohol ellenjavallt 3 naptól 1 hónapig (a kezelőorvos utasításaitól függően).

• Nem számít, hogy az akryderm-gka melyik formáját veszi az alkohollal, a hatás mind tabletta, mind kenőcs.

• Ha ez először fordul elő, az egészségre ártalmas kockázatot jelent.

• További segítségért és tanácsért forduljon orvosához.

- A táblázat számításaiban a részegek átlagos mutatóját (átlagos mérgezési fokozatot) kiszámítjuk, a testtömeg 60 kg-os arányában számolva.

- Az alkohol, amely befolyásolhatja a kábítószert, tartalmaz: sört, bort, pezsgőt, vodkát és más erős italokat.

- Még 1 adag alkohol befolyásolhatja a gyógyszert a szervezetben.

1 adagban inni különböző italokra, akkor tekinthető:

Acryderm: Használati utasítás, ár és termék véleménye

Akriderm, mint a fő hatékony komponensként tartalmaz betametazon-dipropionát - szintetikus analógja glükokortikoszteroid hormonok által termelt mellékvesék.

Adagolási forma

Helyileg alkalmazható krém formájában kapható, a kompozíció fehéres árnyalatú és gyakorlatilag nem szaga.

farmakodinámia

A gyógyszer allergiás és gyulladásgátló hatással bír. Megakadályozza a gyulladás közvetítőit, gátolja a leukociták aktivitását az alkalmazás helyén. Szűkíti az ereket, csökkenti az ödémát. Helyileg befolyásolja a gyulladást, csökkenti a bőrkiütések súlyosságát és csökkenti a kellemetlen érzést: viszketés, égetés és fájdalom.

farmakokinetikája

Helyileg alkalmazzák, gyakorlatilag anélkül, hogy bejutnának a szervezetbe. Nincs jelentős hatása. Szoros kötéssel viselve a hatóanyag abszorpciója a bőrön keresztül nő, ami növeli a mellékhatások valószínűségét.

Használati utasítások

Az Akridermet előfordulás esetén nevezik ki:

 • Allergiás dermatitisz
 • pikkelysömör
 • Különböző etiológiájú ekcéma
 • Piros lapos zuzmó
 • Nem allergiás dermatitis és dermatosis
 • Erythema multiforme
 • A különböző etiológiájú bőrreakció tünetei

Az autoimmun betegségekre, például a szisztémás lupus erythematosusra is előírt. A glükokortikoszteroidok befolyásolják a szervezet immunválaszt, csökkenti a leukociták aktivitását és csökkenti az autoimmun konfliktusokat.

Ajánlott olvasmány: Az ingervezett toenail eltávolítása

Ellenjavallatok felhasználásra

A gyógyszer ellenjavallatai:

 • Kutya tuberkulózis
 • Szifilisz, herpesz, csirkehimlő megnyilvánulása
 • Nyitott sebek esetén az Acriderm égetése nem alkalmazható annak elkerülése érdekében, hogy a hormon a vérbe kerüljön
 • Trophikus fekélyek különböző helyszíneken
 • Akne kiütés
 • Bőrkiütés az antimikrobiális és antivirális vakcinák bevezetése után
 • Epidermális vagy kötőszöveti betegség rosszindulatú daganata
 • Diabetes mellitus
 • A glaukóma a gyógyszer nagy dózisú hosszú távú kezelésének ellenjavallata

A kábítószer nem az első életéves gyermekekhez tartozik. A tuberkulózis pulmonáris formájával - óvatosan és szigorú orvosi felügyelet mellett. A glaukóma használata csak szakember felügyelete mellett megengedett, a fundus vizsgálatát rendszeresen bemutatják.

Terhesség és laktáció

A terhesség korai szakaszában a bőr hormonális gyógyszerek alkalmazása szigorúan tilos a második és harmadik trimeszterében - ha az előny, hogy az anya nem múlja felül a magzati kockázatot. A gyógyszer alkalmazása során a kezelőorvos figyelemmel kíséri.

A laktáció ideje alatt az Acriderm óvatos alkalmazása megengedett, ezért nem javasolt a hatóanyag alkalmazása az emlőmirigyek területére.

Gyermekkorban

A gyógyszert két év közötti gyermekek számára írják fel. Mivel a felnőtteknél nagyobb a felszívódás az epidermiszen, a gyermekeknél mellékhatások, valamint allergiás tünetek jelentkezhetnek. A használat csak gyermekorvos felügyelete mellett megengedett.

Adagolás és adminisztráció

A tanfolyam időtartama általában egy hónap. A krémet egy vékony rétegre helyezzük az érintett bőrön és kissé dörzsöljük. Az alkalmazás naponta kétszer, a tenyér, láb és könyök körüli vastag bőrön történik, a krémet gyakrabban és nagyobb mennyiségben alkalmazzák.

Akut fázisban gyulladásos folyamatot lehet alkalmazni, nedves ekcémával.

Használat előtt tisztázni kell a klinikai diagnózist, hogy megállapítsák a gyógyszer alkalmazásának helyénvalóságát.

Az ekcémával

Amikor ekcéma gyakran használják Akriderm SC tartalmazó szalicilsavat kiegészítő komponenseként hozzájáruló fertőtlenítésére és helyreállítása a sérült bőrt. A kenőcs bőrének lágyítására a vazelinolajat hozzáadják.

Gombás fertőzésekkel

Amikor kifejlesztett a háttérben gyulladás másodlagos gombafertőzés rendelt Akriderm CC, amely magában foglalja a klotrimazol. Gátolja a gombák, Candida nemzetségbe amelyek kezdik proliferálódó gyulladásos folyamatok a bőr. Leggyakrabban, bőr candidiasis alakul, míg a hosszú áramló gyulladás, legyengült immunitás, valamint abban az időszakban a súlyosbodása krónikus fertőző betegségek.

Mikrobiális károsodással

A küzdelem mikrobiális fertőzések másodlagos jellege előírt Akriderm Gent antibiotikumot tartalmazó gentamicin. A gyógyszer az antibiotikum hozzáadása hatékonyan kezeli tünetei streptococcus fertőzés a gyulladás, gátolja a Staphylococcus aureus és a Pseudomonas aeruginosa, snizhet kockázata bőrtályogok, cellulitis, tályogok és kelések.

A gyógyszer mellékhatása

A bőr alkalmazásával a mellékhatások rendkívül ritkák. Lehetséges negatív megnyilvánulások:

 • A bőr szárazsága, irritációja, viszketése és a bőr égetése
 • Kontaktus dermatitis kialakulása
 • sudamen
 • Stretch marks a bőrön (striae)
 • Helyi hypertrichosis
 • urticaria
 • Pustuláris bőrbetegségek kialakulása - folliculitis, pyoderma
 • A bőr atrófia

A kötszer viselése során lehet maceráció, moha. Hosszú ideig tartó kezelés esetén másodlagos fertőzést lehet kialakítani, follicularis bőrelváltozások alakulhatnak ki.

A használat jellemzői

Ha nincs két héten belül látható javulás, akkor a diagnózist tisztázni kell. Másodlagos fertőzés esetén a gyógyszert el kell dobni.

Hosszú alkalmazás esetén a betametazon testben felhalmozódhat, ami gyakran különböző szervekből és rendszerekből származó mellékhatásokhoz vezet:

 • A gyomor-bélrendszeri fekélyes elváltozások kialakulásának kockázata súlyosbodik
 • Növeli a vércukorszintet
 • A mellékvese funkció elnyomott
 • A hormonális egyensúly megszakadhat
 • Van egy testtömeg
 • Fokozott artériás, intraoculáris és intracranialis nyomás kialakulhat glaukóma
 • A bőr az alkalmazás helyén lehet vékony és elveszíti a rugalmasságot

Bőr alkalmazása esetén a mellékhatások általában reverzíbilisek és a gyógyszer visszavonása után következnek.

A betametazon gátolja a növekedési hormon egy fiatal testben, a gyermekek és serdülők csak a klinikai felügyelet mellett használhatják a gyógyszert.

A bőrbetegségek kezelésére használata szükséges speciálisan kiválasztott higiéniai termékek: szappan a legjobb indikátora a pH, puha mosogatórongy és egy törülközőt - a felesleges trauma a bőrt.

Ajánlott olvasás: Körömfájl

Túladagolás tünetei

A tünetek külső alkalmazásával nem volt túladagolás. Gyakori és hosszantartó alkalmazása fokozatosan felhalmozódhat a szervezetben, ami krónikus túladagolást, megnövekedett vérnyomást és vércukrot okozhat. Tartós kezelés esetén szüneteltetnie kell a gyógyszer alkalmazását, hogy elkerülje a szervezetben való felhalmozódását.

Kábítószer kölcsönhatások

A klinikai vizsgálatok során a kenőcsök egyéb gyógyszerek kombinációjával kapcsolatos mellékhatásokat nem azonosították. Kombinált felhasználás más külső eszközökkel.

Az alkohol és az élelmiszer kölcsönhatása

Az alkohol növeli a hormonok felszívódását, így a kezelés ideje alatt tartózkodnia kell az alkoholtartalmú italoktól. A mellékvese és az erős alkohollal kezelt kenőcsökkel történő hosszú távú kezelés kombinációja mérgező károsodást okozhat a májban.

Az etil-alkohol roncsolja az epidermisz vérellátását, felgyorsíthatja a bőr atrófiáját és nekrózisát.

Az Akridermot az allergiás reakciók leállítására írják fel, és az etanol növeli a sejtmembránok permeabilitását, és elősegíti az allergéneknek a sejtekbe való behatolását. Az alkohol használata súlyosbítja az allergiás reakciók lefolyását, ezért kategorikusan ellenjavallt olyan betegeknél, akiknek allergiás vagy érintkezési allergiája van.

Amikor egy élelmiszerre allergiás reakciót alakít ki, akkor egy étrendet is követnie kell, szigorúan a kezelőorvos utasításainak megfelelően. El kell kerülni a nagyon allergén termékek használatát, az édes italok, a csokoládé és a citrusfélék elutasítását, valamint a konzervek és készenlétben lévő ételek fogyasztását. Ha az ekcéma ajánlott a gyors szénhidrátok mennyiségének korlátozására.

A mellékvese hormonjaival kenőcsökkel végzett hosszú távú kezelés esetén jobb, ha nemcsak a szénhidrátokat, hanem a zsírok mennyiségét is korlátozzák a túlsúly súlyának megakadályozása érdekében.

Patient Reviews

A betegek véleménye szerint az Akriderm hatékonyan küzd a gyulladásos bőrkiütésekkel szemben. A betegek 70% -ánál a kezelés 2.-3. napján a puffadtság csökken, a bőrpír eltűnik.

Az Acriderm fájdalmas érzéseket is kímél - az Acriderm-t használó betegek 90% -ánál fájdalom, viszketés és égő érzés tűnt el.

Allergiás betegeknél az ödéma észrevehetően csökken és a bőrkiütések intenzitása csökken.

A kenőcs másik előnye az ár - sokkal alacsonyabb, mint a külföldi analógoké, hasonló expozíciós mechanizmussal.

A mellékhatások kialakulásával kapcsolatos panaszok az esetek kevesebb mint 2% -ánál fordultak elő.

Javasoljuk olvasni: Sípoló láb - miért van rejtve az ok?

Analógok és a gyógyszer ára

A gyógyszer analógjai:

És más készítmények alapján a betametazon különböző gyártók. A gyógyszer ára átlagosan Oroszországban kezdődik a 110 rubel, egyes régiókban elérheti a 250 rubel.

Eladó és tárolási feltételek

A gyógyszer engedélyezett a túlterheléses értékesítéshez. A kenőcs eltarthatósága 4 év, a gyártási dátum a csomagoláson szerepel. A lejárati idő után az Acryderm használata tilos. A terméket sötét helyen, a gyermekek számára elérhetetlen helyen tárolja, legfeljebb 25 Celsius fokos hőmérsékleten.

Acriderm kenőcs a pikkelysömörre

A pikkelysömör nem gyógyítható teljesen, mivel krónikusan folyik. A tudósok azonban évtizedek óta olyan módszereket keresnek, amelyek csökkentik az akut tüneteket. Először is külső eszközöket használnak. Hosszú távú megfigyelések kimutatták, hogy az Acriderm hatékony eszköz a pszoriázis kezelésében. A külső készítményt krém és kenőcs formájában használják. Az akriderm és a pikkelysömör gyorsan eltávolítja a negatív tüneteket és javítja a páciens állapotát.

A gyógyszer erős gyógyszerekre utal. Hormonális összetevőket tartalmaz.

A külső hatóanyagot csak gyógyászati ​​célokra használják, kivéve a megelőzést, ami a szteroidok jelenlétével magyarázható.

Acriderma GK összetétele

A krém aktív összetevői:

 • antibiotikum - Gentamycin-szulfát (hatékony a Pseudomonas aeruginosa és Escherichia coli, streptococcus stb. elleni küzdelemben);
 • kortikoszteroid - Betametazon-dipropionát (segít az allergiás megnyilvánulások felszámolásában és a gyulladásos folyamatok semlegesítésében);
 • antimikotikus szer - Clotrimazole (gombafertőzések és dermotophyták enyhítése);
 • paraffin folyadék, petrolátum;
 • sztearil és cetosztearil-alkohol;
 • Trilon B, desztillált víz;
 • makrogol, cetosztearát, propilénglikol;
 • nátrium-dihidrofoszfát.

A hormonális hatóanyag hosszú távú hatással bír. A kenőcs segéd alkotórészei olaj és vazelin.

Acriderma GK terápiás tulajdonságai

Összetevői miatt a gyógyszer hatása a következő lehet:

 • antiallergiás;
 • gyulladáscsökkentő;
 • gombaellenes;
 • antibakteriális.

Ezenkívül a hatóanyag hatékonyan eltávolítja a viszketést és semlegesíti a bőr szövetének duzzadását.

Vényköteles javallatok

Az Acryderm a következő esetekben ajánlott:

 • bonyolult dermatózisok;
 • atopiás és allergiás dermatitis;
 • a psoriasis különböző formái;
 • ekcémás eruptions;
 • dermatophytosis, candidiasis;
 • a lábak epidermofitája.

Ezenkívül a gyógyszer ajánlott korlátozott neurodermatitis kialakulásához, ideértve egy egyszerű krónikus lichen kialakulását.

Ellenjavallatok használata

A hatóanyag nem ajánlott a nyitott sebfelületre való alkalmazáshoz és a betegnek a készítménybe bejutó anyagokkal szembeni magas érzékenységéhez. Ezenkívül a gyógyszer nem alkalmazható vakcinázás utáni szövődmények, herpesz kiütések, szifilisz, csirkehimlő és tuberkulózis bőrbetegségek kezelésére.

Az Acryderm nem adható 2 év alatti gyermekeknek. Laktáció és terhesség esetén a gyógyszert csak vészhelyzet esetén írják fel, mivel az Acriderm hormonális anyag, és képes negatív hatást gyakorolni a magzatra, valamint az újszülött váltakozó anyatejre.

Mellékhatások

Bizonyos esetekben a következő negatív reakciók lehetségesek a gyógyszer alkalmazására:

 • a bőr túlérzékenysége, elviselhetetlen viszketés;
 • fokozott bőrhámozás és égetés a krémben;
 • a bőr irritációja;
 • a hajhagymák gyulladásának kialakulása;
 • a szteroid akne-kitörések megjelenése;
 • jelzett bőr pigmentáció;
 • a nem kívánt haj növekedése;
 • allergiás reakció lehetséges.

Az Acriderma alkalmazása után perioral dermatitis alakulhat ki. Ez a betegség akkor fordul elő, amikor a hormonális hatóanyagot aktív módon használják az arcon. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszer használatának hirtelen megszakítása a bőr öblítését és duzzadását okozza. A kezelés további folytatásával jelentősen javul a beteg állapota. Beszélhet a betametazon használatáról. Ezért nem ajánlott az Acriderm pszoriatikus megnyilvánulásokból hosszú ideig használni.

Ezen túlmenően, ha a hatóanyagot kiterjedt psoriasis területekre alkalmazzák, lehetséges hyperglykaemia, magas vérnyomás, osteoporosis, alvászavarok, éles testtömeg-súly és menstruációs rendellenességek kialakulása.

Különbségek Acriderma GC az Acriderm SK-ből

A szinte azonos név ellenére ezek a formák különbséget tesznek az összetétel és a gyógyszerhatás terén.

Az Akriderm GK-ban a betametazon-dipropionát mellett aktív hatóanyagot is tartalmaz, a gentamicint és a klotrimoxazolt is tartalmazzák. Ezért a gyógyszer a gyulladáscsökkentő és antiallergén hatás mellett antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

A Akriderm SC mellett betametazon-dipropionát (fő komponens), aktivált szalicilsav azonban Akriderm SC teszi csak antiszeptikus és keratolitikus (podsushivayuschee) hatások a bőrön.

Használati utasítások

A Cream Acriderm, valamint a kenőcs csak külsőleg használható:

CREAM GK. Alkalmazható pórusérzékenységi területekre, 2 r vékony réteggel. naponta. A pikkelysömör enyhe formájával megengedett a krém egyetlen alkalmazása, és a betegség súlyos fejlődése esetén az alkalmazási gyakoriság a beteg állapotának súlyosságától függően növelhető. A kezelés általános terjedelme nem haladhatja meg a 4 hetet.

Kenőcs GK. A hatóanyagot a pórusos területekre alkalmazzuk. (reggel és este). A terápia időtartama függ a páciens egyedi jellemzőitől és a pikkelysömör tüneteinek súlyosságától, de általában 4 héttel. Ha nincs hatásfok, a kezelést módosítani kell.

Kenőcs SK. Acriderm SK alkalmazva 2 db. egy nap vékony réteg a gyulladt bőröndön. A pikkelysömör fényében az Acriderm SK egyszeri alkalmazása ajánlott. A kezelés időtartama 3 hét. Abban az esetben, ha a terápia folytatása szükséges, a kenőcsöt 1 napos szünettel kell alkalmazni. A kezelés befejezése után a beteg állapota szükséges. Ez lehetővé teszi a betegség visszaesésének időben történő megelőzését.

A gyógyszer ára

A gyógyszer átlagos költsége:

 • Acryderm GK (kenőcs) 15 gr. - 500 rubel;
 • Acryderm GK (krém) 15g-290 dörzsölje;
 • 30 gr. - 550 rubel;
 • Acriderm SK (kenőcs) 15 gr. - 250 rubel;
 • 30 gr. - 390 rubel.

A gyógyszer költsége a beteg lakóhelyétől függően változhat.

Vélemények a kábítószerről

A betegek visszacsatolása az Acriderma hatásáról többségében megerősíti annak hatékonyságát.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Acryderma SK és HA esetében a legjobb hatékonyság érdekében megfelelő táplálékot kell betartani, és fel kell számolni a rossz szokásokat. Ezenkívül nem szabad öngyógyulni, mivel ezek a szerek negatív következményekkel járhatnak. Ezért a hormonterápia megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, pikkelysömör.

Megjegyzések a cikkhez "Kenőcs Acryderm for psoriasis"

Egyszer pattanással metrogillal párosítottam... És most a problémát komolyabban vonják le. Ha a bőr nem egészséges, nyilvánvalóan bármit is elvárhat.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Copyright © 2016 Allergia. Az oldal anyagai az internetes oldal tulajdonosának szellemi tulajdonai. Az erőforrásból történő adat másolása csak akkor engedélyezett, ha a forrásra teljes aktív linket ad meg. Az anyagok használata előtt kötelező az orvoshoz való konzultáció.

Acryderm kenőcs a segítőkből, terhességi utasítások, analógok

Az Acryderm egy kombinált hatású gyógyszer, amely gyulladáscsökkentő hatással bír. Számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek kortikoszteroidokat tartalmaznak. A használati utasítás szerint a gyógyszer képes gátolni a fagocitózist és csökkenti a gyulladás fókuszát. Az időskorúak felszívódása valamivel alacsonyabb, mint a fiataloké. Az Acrydermot arc- és testhéjra használják, a kenőcs gátolja a leukociták felhalmozódását. Ami segít, az információ, a használati utasítás, az analógok Oroszországban, a különbség és a különbség, az alábbiakban lesz megvizsgálva. Melyik kábítószert választani?

Összetétel, ez hormonális kenőcs?

A kenőcs speciális összetételű, a hatóanyag a betametazon és számos segédelem. Hormonal kenőcs.

A költségek és mennyire függ a gyártó országától. A hivatalos honlapon kiszámíthatja az árat.

Mi segít, használatra utaló jelek

A gyógyszer a következő esetekben használható:

 • 1. Akne
 • 2. pikkelysömörrel
 • 3. dermatitisz esetén
 • 4. Herpesz az ajkakon
 • 5. krónikus gomba esetén
 • 6. Égés esetén
 • 7. fertőzéssel
 • 8. Amikor a bárányhimlő
 • 9. Rózsaszín zuzmóval
 • 10. Ekcéma esetén
 • 11. A balanoposthitis
 • 12. aranyérrel
 • 13. Állatgyógyászatban macskáknak, kutyáknak
 • 14. fejbőrre
 • 15. Fimózisból

analógok

A gyógyszer számos helyettesítõ és analógja olcsóbb. Közülük:

 • 1. Genta krém
 • 2. Triderm Denta
 • 3. Acry Advantan
 • 4. Sinaflan
 • 5. A lokoid
 • Betametazon
 • 7. Afloderm
 • 8. Celestoderm
 • 9. Akrihin

Mi a különbség az Akriderm és az Akriderm gk között?

Az Acriderm lágyabb hatású, de ugyanolyan hatásos, mint az acriderm gk. Egy farmakológiai csoportra vonatkoznak, és azonos összetételűek, helyettesíthetik egymást.

Acryderm használati útmutató

A krém és a kenőcs szigorúan külső használatra készült. Kezelése a bőrfelületre kell megfelelően előkészíteni, mert ez a legjobb, hogy mossa a helyszínen meleg forralt vízzel és dörzsölje az érintett területet egy krém vagy kenőcs formájában. Alkalmas allergiás kiütések kezelésére, mint például csalánkiütés, dermatitis, idegi dermatitis, viszketés, ekcéma.

A pikkelysömör akut időszakában a bőrt naponta többször kell kezelni, a hatóanyag vékony rétegét alkalmazva. Ne alkalmazza a hatóanyagot a száj nyálkahártyájára, a bőrre. Ez égési sérülést és kellemetlenséget okozhat. Ne alkalmazzon krémet vagy gélt a kötés alatt a műtét után. A kezelést az orvos választja ki egyéni vizsgálat és diagnózis után. Ne öngyógyítson. Ha mellékhatásokat észlel, törölje a gyógyszert, és forduljon orvoshoz a gyógyszer pontosabb kiválasztása érdekében.

Terhesség, szoptatás

A terhesség ideje alatt ezt a gyógyszert kizárólag szélsőséges esetekben használja az orvos utasításai szerint. Az újszülöttet meg kell vizsgálni. Szoptatással és szoptatással a hatóanyag hatóanyagai képesek behatolni az anyatejbe. A laktáció eltörlése szükséges, hogy ne okozzon mellékhatásokat csecsemőkben. Terhes lehet?

Dermatitis, égési sérülések

Ha dermatitis és égési sérülések kerülnek a nyílt sebre naponta háromszor egy vékony réteggel. Ez segít eltávolítani a kellemetlen érzést ezen a területen, eltávolítani és égni és viszketni.

Gyermekek allergiája

Gyermekeknél allergiás kiütések esetén kenőcs vagy krém csak az 1 évnél idősebb betegeknél alkalmazható. Használat előtt orvosi tanácsot kell kérni.

Vélemények

A fórumon található számos internetes áttekintés szerint elemezheti, hogy sok beteg azonnali javulást észlel, valamint egy nyitott seb szárítását. Ez lehetővé teszi a gyógyulás gyorsítását.

Akriderm kenőcs vagy krém, mi a különbség, ami jobb?

A krém és a gél közötti különbség csak textúrában van. A gélnek gélszerű szerkezete van, ami nagyban megkönnyíti az alkalmazás és az abszorpciós folyamatot. A krémet elsősorban az érintett területekhez használják. Ha egy adott túlérzékenységet érez, akkor törölje a gyógyszer változatát a bőr ezen területén. A férfiak kijelölik a Belodermot, a tabletta elokom.

Ellenjavallatok

A gyógyszer számos ellenjavallatot tartalmaz. Közülük:

 • 1. A bőr tuberkulózisa és szifilise
 • 2. Bőrrák
 • 3. 1 évesnél fiatalabb gyermekek
 • 4. Egyéni intolerancia a gyógyszerre
 • 5. Az anyag összetevőivel szembeni túlérzékenység
 • 6. Katasztrófa
 • 7. Glaukóma
 • 8. Diabetes mellitus

Mellékhatások - sztrájk, izzadás, a bőr túlzott szárazsága, a helyszín torzulása. Túladagolás esetén a mellékvesekéreg aktivitását csökkenteni lehet. Az atópiás allergiaellenes réteg veszélyes. A fejbőrre belosalikra van szükség.

Kompatibilitás az antibiotikumokkal

A gyógyszer kompatibilis az antibiotikumokkal, valamint az alkoholokkal. A korai életkorú alkalmazási esetek nem adtak negatív következményeket. Leírás, reakció, név, csecsemők, összehasonlítás, kozmetika, fotó További információk Wikipedia-ben vagy a csomagolásban.

Acriderm GK

Az Acriderm GK nevű gyógyszert dermatitis, ekcéma és dermatomycosis betegek számára írják fel. Antimikrobiális, glükokortikoszteroid, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes és gombaellenes hatású komplex gyógyszer. A hatóanyagok segítik a bőrt a korábbi selymesség és egészséges megjelenés helyreállításához.

Használati utasítások

Mit tartalmaz a gyógyszer és hogyan?

Farmakológia és farmakokinetika Acriderma GK

A hatóanyag aktív hatóanyagai pozitív hatással vannak a bőrre: antibakteriális, gombaellenes, allergiaellenes és mások. Mindegyik hatóanyag fontos és nem hiába szerepel a hatóanyagban.

A betametazon-dipropionát enyhíti a gyulladást, megnyugtatja a viszketést, pozitív hatással van a bőrkiütésre, amelyet allergiák okoznak. Ez a komponens lysoszómális enzimeket szabadít fel a gyulladás középpontjában, gátolja a leukociták felhalmozódását, és számos alkalommal csökkenti a szövet-ér-permeabilitást. A betametazon sokkal gyorsabban behatol a kisgyermekek bőrébe, mint felnőtt férfiaknál és nőknél.

A hatékony hatású gombaellenes hatóanyagot klotrimazolnak tekintik. Elpusztítja a gombákat, megakadályozza növekedésüket és fejlődésüket, így elpusztulnak. Sokféle gomba nagyon érzékeny erre a hatóanyagra.

A baktericid hatású antibiotikum a gentamicin. Az Accriderm GK ezen összetevője megöli a baktériumok aerob fajtáinak törzseit. A teljes transzdermális felszívódással rendelkező aktív összetevők majdnem nem lépnek be a vérbe. A bőrön történő alkalmazáskor a hatóanyagok penetrációja elsősorban az úgynevezett epidermális gáton függ. Gyulladásos folyamatok és bőrbetegségek fokozzák a klotrimazol, betametazon és gentamicin felszívódását többszörös mértékben.

Nem ajánlott az okklúziós kötszer alkalmazása, mivel a gentamicin és a betametazon gyorsabban felszívódik, és ez mellékhatásokhoz vezethet.

Használati utasítások

A Nemzetközi Betegségek Osztályozása (ICD-10) szerint számos olyan betegségről van szó, amelyeket az Acriderm GK-vel kell kezelni. A gyógyszer a következőkre terjed ki: lábizom, epidermophytosis az ágyékban, színes lichen, atróp és fertőző dermatitis.

Szintén ajánlatos egy egyszerű dermatitis, allergiás (bonyolult vagy nem komplikált ismétlődő fertőzés), neurodermatitis és ekcéma foltok kezelésére.

A kenőcsöt vagy krémet a különösen érzékeny mikroflóra által okozott dermatomycosis terápiájára írják fel (pl. Mindkét láb dermatomikózisa és az ágyék térhálója).

Acriderm és annak ellenjavallatai

A gyógyszeres kezelés ellenjavallt az emberben:

 • a készítmény hatóanyagaival szembeni egyéni intolerancia vagy túlérzékenység;
 • tuberkulózis, szifilisz, herpes simplex bőr; csirke pox;
 • azok, akiknek nyitott sebük van a bőrükön;
 • allergiás kiütés megnyilvánulását vakcinázás után (a vakcina reakciójaként).

A krém ellenjavallt a csecsemőknél 1 év alatt, és kenőcs 3 évig. A gyermekorvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a különös gonddal rendelkező gyermekeknek gyógyszert kell előírniuk. Az arc bőrét csak akkor szabad alkalmazni, ha nincs külső sérülés a bőrön.

A használati utasítás jellemzői

A fehér krém külső (meztelen) alkalmazásra szolgál a szervezet érintett területére. Ne engedje, hogy a gyógyszer belépjen a szemébe és a szemhéjába. Az Acryderm GK-t egy vékony rétegre kell önteni a test egy meghatározott területére, nem erősen dörzsölve. Az adagolást és a kezelés optimális időtartamát a kezelőorvos határozza meg a beteg vizsgálata és a vizsgálatok eredményei alapján.

A kenőcsöt naponta egyszer alkalmazzák a betegség által érintett területekre (ekcéma, lichen plakkok). A betegség típusától és összetettségétől függően az orvos növelheti a napi dózist.

A terápia általában 14-28 nap (2-4 hét). Az Acryderm GK az arcbőrre helyezésre nem kerül több, mint 5 napra a vége felé. Az arc a bőr más részeivel szemben nagyon érzékeny és érzékeny az Acryderma GK összetevőire.

A terápia 4-7 napja után, ha nincs észrevehető előny, forduljon orvoshoz és orvoshoz kell fordulnia. Ha a kezelést meghosszabbították a kenőcs vagy a krém abbahagyására, fokozatosan csökkenteni kell a dózist.

A terhes nőket orvosi vizsgálat után egyénenként írják fel a gyógyszerre. A kezelés folyamán számos diagnosztikai vizsgálatot kell elvégezni a csecsemőnél. A szoptatás ideje alatt tilos gyógyszert használni a terápia céljára. A gyermek biztonsága érdekében a szoptatást abba kell hagyni, vagy a gyógyszert vissza kell vonni.

Túladagolás és mellékhatások

A gyógyszer külső felhasználásával a vizsgálatok azt mutatták, hogy a túladagolás akut tünetei nem voltak. Ha nagyobb dózist vagy hosszú terápiát írnak elő, akkor előfordulhat túladagolás a hatóanyagok (különösen a betametazon) miatt, ami a nefrotoxikus és ototoxikus hatás kialakulásának kockázatát eredményezi.

Ha a túladagolás a krónikus fázisba kerül, a beteg a hypercorticismus jeleit, a mellékvesekéreg funkcióinak és problémáinak elnyomását, a vér glükózszintjének emelkedését okozhatja.

Az antidotum nem létezik, ezért a túladagolás első gyanúja miatt szükség van egy gyógyszeres hatóanyag visszavonására. A beteg általános jólététől fog függni, mely kezelést fogják végrehajtani.

Az Acriderm GK ritka esetekben nemkívánatos hatások megjelenéséhez vezethet:

 • Viszketés.
 • Égő érzés.
 • A bőr túlzott szárazsága és irritációja.
 • Hypertrichosis.
 • Folliculitis.
 • Kiütések pattanás formájában.
 • Allergiás reakciók.
 • Malária.

A gyermekek fokozhatják a koponyaűri nyomást és megzavarhatják a növekedési folyamatot. Ezért a kábítószer megvásárlása előtt olvassa el az utasításokat, és ismerje meg a különböző kockázatokat, mielőtt alkalmazná azokat a testrészekhez.

Az Acriderm GK és más gyógyszerekkel való kölcsönhatása még nem derült fényre. Az alkoholtartalmú italokkal való kompatibilitást nem vizsgálták.

analógok

Ha nincs lehetőség különféle okokból a gyógyszer megvásárlására, akkor kereshet a gyógyszertárakban az analógjai számára:

 • 1. A Triederm - hasonló összetételű és a bőrbetegségekre gyakorolt ​​hatás spektruma. A bőrgyógyászat nagyon népszerű, mert ez egy minőségi gyógyszer, gyors pozitív hatással. A kinevezéssel óvatosnak kell lennie, mert más gyógyszerekkel és anyagokkal kölcsönhatásban van.
 • 2. Cannison-plus - külső krém, összetételében nagyobb számban betametazon. A gyógyszer a jó oldalon mutatkozik meg: tönkreteszi a gombákat, baktériumokat és enyhíti a gyulladást. A negatív következmények elkerülése érdekében gondosan olvassa el a betétet.
 • 3. A triacután minőségi analóg, amely széles hatást gyakorol a bőrbetegségekre. Érinti a betegség okait, és egy, legfeljebb két héten belül megszünteti. Az összetételben lévő antibiotikumoknak köszönhetően hatékonyan eltávolítja a fájdalmas érzeteket az érintett területeken.

Lishay, ekcéma és bőrgyulladás - ez egy olyan probléma, amely hirtelen fordulhat elő, és a kezelésnek sok időt és energiát kell eltöltenie. Ezért a bőrbetegségek első tüneteire szükség van egy bőrgyógyászra és egy terápiás kezelésen át, hogy véglegesen megszabaduljon nemcsak a betegség külső megnyilvánulásaitól, hanem annak okaitól is.

acryderm gk használati utasítás, analógok, ellenjavallatok, összetétel és árak a gyógyszertárakban

Latin név: Akriderm GK

Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)

ATX kód: D07XC01

gyártó: Akrikhin (Oroszország)

A hatóanyag akryderm gk: 2 év

A gyógyszer tárolásának feltételei: A gyógyszert szobahőmérsékleten, 15-25 ° C között tárolják, gyermekek számára megközelíthetetlen helyen.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei: Vényköteles

Összetétel, kibocsátás formája, Farmakológiai hatás akryderm gk

A gyógyszer akryderm gk

A hatóanyag összetétele hatóanyagokat tartalmaz: betametazon dipropionát, klotrimazol és gentamicin-szulfát.

További alkatrészek: vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, cetosztearil-alkohol, cetosztearil makrogol-észter, trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és tisztított víz.

A hatóanyag akryderm gk

Kiadja az Akriderm GK-t krém vagy kenőcs formájában, külső alkalmazásra, 15 és 30 g csövekbe csomagolva.

A gyógyszer akryderm gk

A gyógyszer minden formája gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális és gombaellenes hatást fejt ki.

Az akryderm gk használatára utaló jelek

Az akryderm GK használatára utaló jelek:

A kezelés ideje alatt Acriderm GK-t alkalmazzák:

 • különböző dermatózisok;
 • aljzatos lichen;
 • neurodermitis;
 • moly.

Ellenjavallatok az acryderm gk használatához

Az akryderm GK alkalmazása ellenjavallt:

Az Acriderm GK krém vagy kenőcs használata nem ajánlott:

 • túlérzékenysége;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrszifilisz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • külső otitis.

acryderm gk - Használati utasítás

Mellékhatások

Az SCS alkalmazása gyakran olyan mellékhatásokat okoz, mint: égés, irritáció, túlzott száraz bőr, hypertrichosis, folliculitis, akne, hypopigmentation, dermatitis és így tovább.

Hosszú távú használat, különösen az okklúzódó kötszerekben, okozhat krémet, macerációt vagy atrófiát a bőr, másodlagos fertőzés, lila.

A lehető legnagyobb gondossággal kell kezelni a gyerekeket, hogy elkerüljék az ilyen káros hatásokat, mint például a magas vércukorszint, glükózuria, depresszió működését a mellékvese kéreg, Cushing-szindróma, és így tovább.

acryderm gk - A készítmény analógjai

A gyógyszer akryderm gk analógjai:

akryderm gk alkohollal

akryderm gk terhesség és laktáció

A gyógyszer terhesség alatt történő biztonságos bevitelének biztonságossága nem teljesen bizonyított. Ezért kenőcs vagy Acriderm GK krém használata ebben az időszakban csak akkor lehetséges, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot. Mindenesetre az ilyen csoportba tartozó készítményeket hosszú ideig nem szabad magas dózisban alkalmazni.

akryderma gyermekeknek

Különleges utasítások

Az érzékenység tünetei, a bőr irritációja és más, a gyógyszer alkalmazását kiváltó nemkívánatos tünetek megjelenése megköveteli a terápia elhagyását és más megfelelő eszköz kiválasztását.

Hosszú távú kezelés, krém vagy kenőcs alkalmazása kiterjedt bőrfelületeken, az okklúziós kötszerek alkalmazása és a gyermekek terápiája a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

Ez a külső eszközt lehet használni a gyermekek kezelésére az évben, de csak a tanácsadás és szigorú felügyelete alatt a szakember elkerülése érdekében megnyilvánulásai szisztémás mellékhatásokat. Megállapítást nyert, hogy a kérelem a krémek vagy kenőcsök Akriderm HA hosszú ideig a hatalmas területen a művelet vezet a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer, hypercortisolismus, a kiválasztás csökkentése a növekedési hormon, és nőtt a koponyán belüli nyomás.

Ezenkívül az arc hosszantartó alkalmazásával gyakran vannak atrophiás változások, összehasonlítva más bőrfelületekkel. Ezért egy standard terápiás kurzust kell követni, ami 5 nap.

Ellenjavallt, hogy a gyógyszer bármely formáját a szemészetben alkalmazza, elkerülve véletlen expozícióját nemcsak a szemek, hanem a nyálkahártyák számára is.