Az Acriderm és a Triderm összehasonlítása

A gyógyszerek kiválasztása a gyógyszertárban a bőrbetegségek kezelésére, az emberek gyakran a választás problémájával szembesülnek. Ez általánosságban olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek kombinált farmakológiai hatást fejtenek ki. Tehát a Triderm és az Acriderm klotrimazolt, betamizont és gentamicint tartalmaz, de az ár jelentősen eltér egymástól. Mi a különbség ezek között a gyógyszerek között, és helyettesíthetik egymást?

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A Triderm és az Akriderm ugyanazokkal a hatóanyagokkal rendelkezik, amelyek meghatározzák a farmakológiai hatásukat:

 1. Betametazon-dipropionát - glükokortikoszteroidokra utal. Erős antiallergiás hatása jellemző erre a csoportra. Eltávolítja a duzzanatot és a gyulladást, valamint a kellemetlen érzést (viszketés, égetés). Csökkenti a megrongálódott felületen felszabaduló folyadék mennyiségét.
 2. A klotrimazol antimikrózis anyag. A gomba kórokozóinak halálához vezet, megzavarva az ergoszterol szintézisét (a sejtmembrán fő eleme), így sokféle paraziták ellen aktív. Dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák fertőzésére használják.
 3. A Gentamicin egy aminoglikozidokkal kapcsolatos antibiotikum. Az akció típusa túlnyomórészt baktericid (ami sejtes halálhoz vezet). Hatékony mind a Gram-pozitív, mind a Gram-negatív baktériumok ellen. Primer és másodlagos bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazzák.


Mindkét gyógyszer kétféle formában áll rendelkezésre:

 • Krém - nedves területeken való használatra;
 • kenőcs - száraz és pikkelyes területekre való alkalmazásra.

A fő eltérés a kenőcs (krém) alap összetétele. Az Acryderma GK dózisformát alkotó komponensek bizonyos eltéréseket mutatnak a Triderma segédanyagaitól.

bizonyság

Az Acriderm és a Triderm használatára utaló jelek közötti különbség hiányzik, mivel azonos hatóanyagot tartalmaz. A gyógyszert terápiára írták:

 • mindenféle dermatitis, beleértve a másodlagos fertőzéssel bonyolódókat is;
 • diffúz és korlátozott neurodermatitis;
 • egyszerűen megfosszák a krónikus jellegét (egyfajta neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • az érzékeny kórokozók típusai által okozott mikózisok, a test bármely részén található lokalizációval.

korlátozások

A kenőcs és a krém mindkét név használata nem ajánlott a következő körülmények között:

 • vírusos bőrelváltozások (csirke pox, egyszerű és herpes zoster);
 • bőr-tuberkulózis;
 • a szifilisz második fázisa;
 • legfeljebb 2 éves korig;
 • allergia az alkotóelemekhez;
 • a vakcina bevezetésével kapcsolatos különböző bőrreakciók.

Szintén körültekintően a terhes nők kezelésére és a gyermekkorban gyógyszerek alkalmazására kerül sor.

A gyógyszerek előírása csak orvos lehet. Hatékony anyagok jelenléte miatt a független alkalmazás szisztémás jellegű szövődmények kialakulásához vezethet.

Használhatok Acriderm kenőcsöt a Triderm helyett?

Annak ellenére, hogy ugyanaz a készítmény a hatóanyagok részében, az Acriderm és a Triderm észrevehető árkülönbséggel bír:

Hogyan válasszuk ki a Triderm olcsó analógját és helyesen használjuk?

A bőrelválások kezelésére gyakran szintetikus hormonok vagy antibiotikumok alapján - például "Triderm" -on alapuló kenőcsöket kell alkalmazni. Ő birkózik jól pelenka dermatitisz babák, és megfosztani a lágyéki területen, és egy egyszerűbb neurodermitis, ekcéma, pikkelysömör. Jelentős hátrány - a gyógyszer költsége, ami a 15 grammonként 500-600 rubel tartományban van, valamint a hormonalapú. Lehet találni valami olcsóbb és biztonságosabb, de ugyanolyan hatékonysággal?

"Triderm": a használati utasítás és a készítmény általános leírása

A hatóanyag felszabadulási formája kenőcs és krém, miközben teljesen aktívak és aktivitási koncentrációjukban egymással megegyeznek egymással. Az egyetlen különbség - a konzisztencia jelenléte miatt segédanyagok: krém képviseli, mint egy kocsonyás tömeg, így gyakran megtalálható említése gél vagy sampon „Triderm”, amely nem létezik.

 • A gyógyszer hatóanyagai - betametazon-diproonát, 643 μg mennyiségben 1 g termékre, valamint klotrimazolra és gentamicinre. A kenőcsben a vazelint segédkomponensnek tekintik, a krém-alkoholokban és a foszforsavban.
 • "Triderm"ahormonkábítószer - a származéka a fő hatóanyag a szintetikus hormonoké, amelyek hamarosan addiktívakká válnak, ezért a gyógyszer alkalmazása rövid távon jelentkezik anélkül, hogy ezt ismételten megismételnék. Ebben az esetben a kortikoszteroidnak számos mellékhatása van, köztük a dermatitisz hormonális eredetű. A Triderm használata csak akut szükség esetén engedélyezett, nem pedig megelőző célokra. És ha lehetséges, a szakértők azt javasolják, hogy megtalálják a nem hormon jellegű analógot.

A hatás spektrumánál a "Triderm" képes eltávolítani a gyulladást és irritációt, enyhíteni a viszketést és fertőtleníteni. Gombaellenes, antiallergiás és antibakteriális gyógyszerként használják, melynek célja a másodlagos fertőzések elleni küzdelem. A szintetikus hormon és az antibiotikum vegyülete lehetővé teszi az agenstől származó jelzésekben a következő problémákat:

 • Dermatomycosis az ágyékban, candidiasis
 • ekcéma
 • Streptococcus, Staphylococcus, E. coli (külső manifesztációk)
 • Lishayi (beleértve az otrebust)
 • Dermatosis a másodlagos fertőzés szövődményével
 • Allergiás és atópiás dermatitis
 • Diffúz neurodermatitis

A "Triderma" alkalmazása csak terhesség alatt és terhes nőknél nemkívánatos, és legfeljebb 2 éves gyermekek esetében. E kor elérésekor a gyógyszert orvos felügyelete mellett alkalmazzák, mivel a gyermek nagyobb érzékenysége a szintetikus hormonnak, és a gyógyszer aktívabb felszívódása a baba vérébe. Mellékhatások között gyermekeknél kenőcsök és krémek láthatók nem csak a késleltetett növekedés és fejlődés, hanem a fejfájás által okozott megnövekedett koponyán belüli nyomás, zavarok a hipofízis és a mellékvesék.

 • A "Triderm" gyermekek 7 napig használhatók, ezt követően még a befejezetlen helyreállítás esetén a tanfolyam befejeződik.
 • Felnőtteknél a gyógyszert 4 héttel (a maximális időtartammal) használják, miután a pálya is sikeresen megáll. Ha a javulást nem rögzítették, meg kell vizsgálni a megállapított diagnózist.
 • Függetlenül a specifikus bőrbetegségtől, a "Tridentum" az érintett területen nagyon vékony rétegben terjed, enyhén dörzsölve a bőrbe. Ebben az esetben fontos a 2-3 mm-es egészséges bőr felvétele a gyulladás körül. Megengedett az okklúziós kötszer alkalmazása, amely fokozza a hatóanyagok vérbe jutását.
 • Különös figyelmet kell fordítani a hatóanyag nyílt sebekre történő alkalmazásakor, mivel az antibiotikum nagyobb koncentrációban szívódik fel a vérben, ezért használatának mellékhatásai lehetnek.
 • A "Triderma" felnőttek alkalmazásának gyakorisága - naponta kétszer, ébredés után és lefekvés előtt.
 • Fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagot nem alkalmazzák a szem körüli területre, és a felszívódásnak fokozatosnak kell lennie a használat gyakoriságának csökkentésével.
 • Nem ajánlott más antibiotikumokat alkalmazni a "Triderm" kezelés alatt, különösen az aminoglikozidok csoportjából, mivel ez allergiás reakció megjelenéséhez vezet.

Sok figyelmeztetés és mellékhatás ahhoz vezet, hogy fontolóra kell venni a gyógyszer analógjait, előnyösen nem hormonális. Vannak ilyenek? És mi a különbség a hatásukban?

A "Trihederm" nem hormon analógjai

A Triderm-hez hasonló spektrum bizonyított módja, nem hormon analógjai csak 2 gyógyszernek tekinthetők.

Fenistil

Antihisztamin gél, amely a H1-receptor blokkolója. A gyógyszer hatóanyaga dietetizált maleát, amely eltávolítja a viszketést, az allergia külső megnyilvánulásait, csökkenti a gyulladás mértékét a kapillárisok permeabilitásának csökkentésével. A hosszan tartó használat gyenge nyugtató hatást eredményezhet.

 • A vér maximális koncentrációját 2 óra elteltével érik el, a májban 6 óra elteltével metabolizálódik, teljesen megszűnik. Biohasznosítható 70% -kal.
 • A "Fenistila" alkalmazására utaló jelek között az allergiás reakciók bármely bőrének megnyilvánulása, bármilyen eredetű viszketés. Továbbá a gyógyszer az allergia elleni megelőzésre is jóváhagyásra kerül, mivel gyengéden hat, és hosszantartó hatást fejt ki.
 • A gyógyszer mellékhatásai közé tartozik az álmosság és a csökkent koncentráció, a lehetséges hányinger, dehidráció, gyengeség és fejfájás túladagolása esetén. A "Fenistil" fokozhatja a nyugtatók és az alvászavarok hatását, lelassíthatja a pszichomotoros reakciókat.
 • A terhesség 1. trimeszterében és egy év alatti gyermekeknél, valamint a bronchiális asztmában, glaukómában nem engedélyezett a felvétel.

Elidel

Gyulladásgátló kenőcs az atópiás dermatitisz ellen. Alapján pimerokrolimuse, rendelkezésre álló alumínium csövek kapacitása 15-től 100 g lehet használni alatti gyermekek hat hónapos, vagy annál idősebb, a hosszú megengedett annak használatát - 6-12 hónap. Bizonyított, hogy egy ideig ő nem csak eltávolítja a bőr allergiás reakció, hanem befolyásolja a rohamok gyakoriságát.

 • Az "Elidel" használatának biztonságát a gyengített immunitással rendelkező személyeknek, akik súlyos bőrelváltozásokkal rendelkeznek, nem vizsgálták. Nemkívánatos a rosszindulatú daganatok, valamint a bakteriális vagy gombás betegségek esetében.
 • A mellékhatások között csak a kenőccsel kezelt helyen fokozott véráramlást, valamint enyhe égést vagy viszketést észleltek. Lehet, hogy a bőr hámlik, megduzzad. A tünetek önmagukban távoznak, miután a gyógyszer megszűnt.

Az orosz származású "Triderm" kenőcs analógjai

A "Triderma" fennmaradó analógjai - olcsó és nem túlságosan - hormonálisak, többnyire ugyanazon glükokortikoidon alapulnak. A fő különbség az alábbiakban ismertetett kábítószerek árkategóriájában, valamint a segédkomponensekben is megfigyelhető: az antibiotikumok nem mindig játsszanak szerepet a szerepükben.

Belosalik

Agent alapuló szalicilsav és betametazon orientált dermatitis különböző eredetű, pszoriázis, lichen planus, ichthyosis és keratózis, száraz bőr és a lupus. Kenőcs rendelkezik nemcsak antipruriticus és gyulladáscsökkentő hatása, hanem a keratolitikus és antigistiminnym. 20-40 g-os csövekben áll rendelkezésre.

 • A kenőcs felhasználásának időtartama meghaladhatja a 28 napot, de a felhasználás ebben az esetben nem lehet napi. Ha a hatóanyag 4 hét elteltével nincs hatással a bőrre, cserélje ki a kenőcsöt egy másik gyógyszerrel.
 • Ha a "Belosalik" krónikus formában kezeli a bőrbetegségeket, akkor a kenőcs 3-5 napig meghosszabbodik, hogy elkerülje a visszaesést a tünetek megszüntetése után. Az év folyamán ismételt eljárások engedélyezettek.

Acriderm GK és SK

Ez egy teljes körű orosz analóg a "Triderma", amely jelentősen felülmúlta: egy cső 15 g-os térfogatban 80 rubel. Ugyanakkor teljesen azonos hatóanyagokkal rendelkeznek - gentamicinnel és betametazonnal az Acriderm Genta számára; betametazon, gentamicin és klotrimazol - az Acriderm GK esetében. Van egy változata az Akriderm SK, amely a betametazon és a szalicilsav. A kompozíciótól függően meghatároztuk a kenőcs és a krém hatásának spektrumát.

 • "AkridermGK„Mivel a legpontosabb analóg” triderm „pontosan ugyanazt a jelzések: gombaellenes antibiotikum, és a glükokortikoid dolgozik pityriasis versicolor, tinea, atópiás dermatitisz, bőrgyulladás.
 • "Akridermbiztosítás"Hasonló a" Belosalik "-hoz, amely dermatózisokra, ichthyosisokra, lapos lichenre, neurodermatitisre koncentrál.
 • "Akridermférfi"Érinti a dermatitis (beleértve a másodlagos), ekcéma, lichen, psoriasis, pruritus és intertrigo.

Az Akriderm alfaja bármelyik szakaszának időtartama nem haladhatja meg a 4 hetet, naponta 1-2 alkalommal, az érintett területen helyi szinten. Ha fokozott érzékenység vagy más mellékhatás lép fel, akkor a tanfolyam leáll.

Rederm

Ugyanaz az orosz analóg a "Triderma", azonban a betametazonon és szalicilsavon alapul. Van gyulladáscsökkentő és antipruritikus hatása, enyhíti az allergiás reakciót, enyhíti a bőrt.

 • A gyógyszer javallt pikkelysömör, ekcéma, dermatitisz és hámlás durvulási, neurodermatitis, ichthyosis, urticaria, lichen planus, ekssuzativnoy ekcéma, a bőr dyshydrosis.
 • A gyermekek 2 évesnél fiatalabbak, a terhesség és a szoptatás ideje alatt nem engedélyezettek, valamint májkárosodásban. A kenőcs alkalmazása során nem ajánlott okklúzív kötést alkalmazni. A felhasználás gyakorisága - napi 2-szer, vékony réteg, 14-28 napig.

A herpesz, a csirkehimlő, a szifilisz, a nyitott sebek, a bőr tuberkulózisa, a terhesség, a laktáció és a gyermekkortól egy évig nem megengedett ezeknek a kenőcsöknek a használata. A központi összetevők aktivitása miatt tanácsos orvoshoz fordulni, mielőtt minden gyógyszert felvenne.

Kenőcs triderm - használati utasítás, ár, analógok, értékelés, összehasonlítás az akrydermával

A Triderm egy külső kenőcs, amelyet fertőző bőrbetegségek kezelésére alkalmaznak. Leggyakrabban másodlagos fertőzés, bakteriális vagy gombás kötődés esetén alkalmazható már meglévő gyulladásra, melyet a szervezet érzékenysége a külső allergén tényezők okoz.

A tridentum kenőcs használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszer egyedülálló összetételű, amely bonyolult fertőzések esetén hatékony, ezért nem ajánlott mindenféle bőrbetegség kezelésére. Szigorú vallomása van, és a kezelés kezdetének feltétlenül egyet kell értenie az orvossal.

A triderm antibiotikum vagy nem?

A hatóanyag három összetevőt tartalmaz - egy antibiotikumot, egy szintetikus kortikoszteroidot és egy gombaellenes anyagot, amely a neve - Tri-Derm, azaz három hatékony hatóanyag a bőrön. Ezért a Triderm nem csak antibiotikum, hanem hormon is, amely különös gonddal követeli meg őket.

Farmakológiai csoport

A gyógyszer egy olyan gyógyszercsoport része, amely antibakteriális, gombaellenes és hormonális hatású, külső használatra.

A kenőcs összetétele: Triderm

A Triderm kenőcs hatóanyagai:

 • betametazon-dipropionát - 0,643 milligramm;
 • Clotrimazole - 10 milligramm;
 • gentamicin - 1 milligramm vagy 1000 nemzetközi egység.

A készítmény alapjául paraffinfolyadékot és paraffin puha fehéret használnak. A termék áttetsző kenőcs fehér vagy világos sárga színű, konzisztenciája puha, homogén.

A hatóanyag hatása három aktív komponens kombinált hatásán keresztül valósul meg.

betametazon - szintetikus hormon, amely allergiaellenes hatással rendelkezik: viszkető és égő viszketést, enyhíti a bőrpír és a fájdalmat. Ez a reakció az erek szűkülése miatt következik be - ez nem teszi lehetővé a mediátorok (az allergénekkel való érintkezés során képződött anyagokat) bejutását a vérbe, hogy a gyulladásos folyamat fokozatosan csökkenjen.

klotrimazol - gombaellenes komponens, amely megakadályozza a kémiai reakciókat a kórokozó mikroorganizmusok membránjaiban, ami halálhoz vezet. A legnagyobb hatékonyság a candidiasisban (tuska), a mikrospórában és a trichofitózisban nyilvánul meg.

gentamicin - olyan antibiotikum, amely magában kórokozó folyamatokban lebontja a kémiai folyamatokat, ezáltal lassítja életfolyamatukat és elveszti reprodukciós képességüket. Staphylococcusok, streptococcusok, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa és Escherichia coli ellen hatékony.

Triderm forma

A gyógyszer a következő formákban áll rendelkezésre:

 • kenőcs 15 vagy 30 gramm külső használatra, alumínium csövekbe csomagolva;
 • 15 vagy 30 gramm külső használatra készült krém, alumínium csövekben.
Kenőcs Triderm 15 g külső használatra (betametazon + gentamicin + klotrimazol)

A Triederm gyártója Schering-Plau Labo N.V. (Belgium), amely a német farmakológiai vonatkozású Bayerhez tartozik.

Triderm recept latinul

A Triderm hormonális kenőcs a gyógyszertárakban szabad forgalomba hozható, de kizárólag szakemberhez kell rendelni. Az orvosi rendelvényeket az alábbiak szerint jelöljük:

Rp: UngTriderm 30,0

D.S: Napi 2 alkalommal alkalmazza az érintett területeket.

Kenőcs Triderm - felhasználási tünetek

Az alapvető gyógyászati ​​célok listája magában foglalja a bőrbetegségeket, amelyeket bonyolítanak a kórokozó mikroflóra jelenlétében, érzékenyek a hatóanyag összetevőire és az ilyen betegségekre:

 • a dermatitisz egyszerű és allergiás;
 • atópiás dermatitisz, beleértve diffúz neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • a gomba jellegű dermatitis (tuska, dermatophytosis, színes lichen), beleértve azokat is, amelyek befolyásolják a inguinális régiót és a nagy bőrráncokat;
 • megfosztanak egy egyszerű krónikus (korlátozott neurodermatitis).

Mi használják és mi segít a kenőcsön Triderm

Leggyakrabban a Triderm-et a bőr bonyolult fertőző károsodásaira és a körömgomba kezelésére írják fel a lábra, de más jelek is vannak a használatára.

Tehát a Tridentum kenőcsöt a nőgyógyászatban alkalmazzák a súlyos formában történő duzzanat leküzdésére, amikor csak az antifungális szerek használata nem ad a kívánt eredményt. A kenőcsöt a nemi szervek érintett részeinek kenésére vagy tamponok intravaginális adagolására impregnálják.

A Triderm ugyancsak hatásos az urológiában a nemi szervek fertőző betegségeinek kezelésére. A leggyakoribb rendeltetési hely ugyanaz, mint a fertőzött partnerrel való kapcsolat. A candidiasis kezelésénél a Triderm férfiakat naponta kétszer kell a pénisz fejére alkalmazni, míg a kellemetlen tünetek teljesen eltűnnek.

A következő jelek a balanitis és postitis, gyulladásos folyamatok, amelyeket a kórokozó mikroflóra okoz, amely befolyásolja a pénisz vagy a fityma fejét. Habár a Triderm hatóanyagnak tekinthető, a gyermek egyensúlyban szenvedhet, de szigorú orvosi felügyelet mellett.

A Triderm segít a pattanásnak az arcon, ha a pattanások vagy a furunculosis szövődményei streptococcus, staphylococcus vagy mycotic microflora. A kenőcs azonban csak dermatológus engedélyével és a klinikai tesztek leadása után használható. független hormonális visszaélés vezethet komoly szövődmények kifejlődéséhez, nemcsak a bőrhöz, hanem a belső szervekhez is.

Ellenjavallatok a Tridentum kenőcs használatához

Tilos a gyógyszert felírni, ha:

 • egyéni intolerancia az alkotóelemek bármelyikére;
 • a tuberkulózis és a bőr szifilise;
 • csirke pox;
 • herpes simplex vírus;
 • vakcinázás által okozott bőrbetegségek;
 • nyílt sebek;
 • gyermekek 2 éves korig.

Óvatosan és szakorvos szigorú felügyelete mellett a terhesség alatti nőknek, különösen a korai stádiumban és a nyitott sebeken szenvedő betegeknek szánt gyógyszert kell előírniuk, ha a használat nagy kiterjedésű területet igényel. Az orvos szigorú felügyelete mellett kenőcsöt alkalmazzon 2 évig terjedő csecsemőknek, valamint minden olyan kicsi betegnek, akinek terápiája okklúzív kötszer használatát igényli.

A Tridentum kenőcs használata

Kenőcsöt alkalmaznak az érintett bőrfelületekre naponta kétszer - reggel és este, és igyekeznek betartani a használat közbeni egyenlő időtartamot. A terápia időtartama minden egyes beteg számára külön-külön történik, és függ a megállapított diagnózistól és az epidermális károsodás mértékétől.

A kezelés a gyógyszer rendszeres használatát igényli, megszakítások és kihagyások nélkül. A kábítószert nem lehet hirtelen eltörölni, fokozatosan történik, csökkenti az alkalmazás gyakoriságát. Ha a beteg állapotának javulását 3-4 hét után nem tartják be, akkor a betegnek ajánlott további vizsgálatot végezni, és ha szükséges, más gyógyszerekkel történő kiválasztására is szükség van.

A Triderm mellékhatásai

A javasolt gyógyszeradagok vagy a túl hosszú kezelést meghaladó mértékű túllépése esetén a test egyik vagy másik komponensének következtében nemkívánatos reakciókat okozhatnak:

 • glükokortikoszteroidok (betametazon): viszketés, égő érzés, és szárazra bőrben megjelenése tüszők vagy striák, a fokozott szőrnövekedés a helyszínen kenőcsök, akne, csökkent pigmentáció, dermatitis fejlesztés (allergiás vagy száj körüli), a bőr maceráláshoz csatlakozás másodlagos fertőzés, sorvadásos folyamatok bőrben egy tampont;
 • gombaellenes elem (klotrimazol) túlzott bőrpír, bizsergés, hólyagosodás, hámlás, duzzadás a helyi jellegű, csalánkiütés, irritációt;
 • antibiotikum (gentamicin): a dermis irritációja viszketés vagy vörösség formájában, amely önmagában eltűnik, ahogyan a gyógyszerhez szokott.

A mellékhatások előfordulási gyakorisága az okklúziós kötszerek alkalmazásával nő.

Triderm kenőcs terhesség és szoptatás céljából

A gyógykezelést a nők számára a terhesség ideje alatt lehet előírni, de csak akkor, ha az anya szándékolt előnye magasabb, mint a magzat fejlődése és életveszélye. Ugyanakkor a használat helyileg és időben korlátozott.

Klinikai bizonyítékok, amelyek igazolják vagy megcáfolják a főkomponensek anyatejbe való behatolását, így nem, így a kenőcs kezelésének időtartamára a laktáció javasolt megszakadni.

Triderm és alkohollal való kompatibilitás

Az etilalkohol és a kenőcs komponensei teljesen összeegyeztethetetlenek, ezért szigorúan tilos az alkoholfogyasztás a gyógyszeres kezelés során. Az utolsó poharat legkésőbb a terápia megkezdése előtt 8-12 óráig kell inni, az első pedig legfeljebb 6-8 órával a vége után.

A tilalom megsértése számos mellékhatást eredményezhet, amelyek közül a leginkább "fénye" a terápiás hatás gyengülése vagy teljes hiánya. A mellékhatások kockázata is nő, súlyosabb formák, valamint súlyos patológiák kialakulása a szív- és érrendszeri és vérképző rendszerek szerveiben.

Az eltarthatóság és a tárolás feltételei Triderma

A gyógyszer eltarthatósága 2 év, tárolja olyan helyen, ahol a gyermekek nem érhetik el a 25 fokot. A lejárt gyógyszer szigorúan tilos.

Mi helyettesítheti a Tridentum kenőcsöt?

A helyettesítő Triderma hasonló összetételű Acriderm GK és Kanison kenőcs.

A terápiás hatás analógjai a következők:

 • Acriderm SK;
 • Belosalik;
 • Betaderm A;
 • Betasal;
 • Diprosalik;
 • Kandiderm;
 • Kleore;
 • Momat-C;
 • Rederm;
 • Travokort;
 • Triakutan;
 • Elokim-C.

Milyen különbségek vannak a Triderm és az Acriderm GK között?

Ha összehasonlítja a Triderm és Acriderm GK összetételét, akkor a különbséget nagyon nehéz megtalálni. Az azonos összetevők jelenléte meghatározza a gyógyszerek hatásának elvét és a használatukra utaló jeleket. A mellékhatások listája között nincs különbség, de az Acriderm korlátozásaiban a GC enyhe előnye van - a gyermekek csak az élet első évében tilosak, míg a Triderm csak két évig félelem nélkül írható fel.

De a fő és alapvető különbség a kábítószerek között a költségek. Tehát a hazai gyártásnak köszönhetően az Akriderm - ez a Triderm kenőcsének legolcsóbb cseréje, ára nem több, mint 100 rubel, míg a német ekvivalens költségek több mint 600 rubel.

Melyik a jobb, a Triderm vagy a Celestoderm?

A Celestoderm a külső alkalmazás eszköze, amelyet a német Bayer cég is gyárt. A Tridermtől összetételben különböztetik meg: a klasszikus változat csak a szteroid betametazonot tartalmazza, a kiegészített pedig a Garamycin antibiotikumot is tartalmazza. mert a gyógyszer nem tartalmaz gombaellenes komponenst, nem lesz hatásos a mikotag mikroflóra ellen.

Egy másik jelentős hátránya a gyógyszer - nem ajánlott a gyermekgyógyászatban, míg Triderm már lehet rendelni 2 éves, és még fiatalabb korosztály - óvatosan.

Vélemények

Az orvosok és a páciensek véleménye szerint a Triderm a leghatékonyabb a pikkelysömörben és más bőrfertőzésekben: a kezelés hatása a drog használatának néhány napja után észrevehető, és 3-4 hét elteltével a patológia a stabil remisszió szakaszába kerül. Ekcéma triderm is ad nagyon pozitív eredményeket hozott - a teljes megtisztítása a bőr sok beteg után eléri 1-1,5 hét, és súlyos esetekben - 2-3 hét.

Pozitív módon utalnak az urológusok és nőgyógyászok előkészítésére, és előírják a nemi szervek gombás fertőzéseinek súlyos formáinak orvoslását, beleértve. kis betegeknél. A kenőcs segítségével gyorsan megszabadulhat a szorongásos tünetektől, amely után a beteg kevésbé hatékony gyógyszereket írhat elő, amelyek az előző szakaszban nem voltak hatékonyak. Ez a terápiás megközelítés jelentősen csökkenti a test terhét, mert nem igényel hathatós gyógyszerek hosszú távú használatát.

Bár sok páciens alkalmazza a Triderm-et a pattanásokra, a dermatológusok maguk nem hagyják jóvá a gyógyszer ilyen használatát a "gyilkos" hatása miatt. De ha a terápiát szakemberrel koordinálják és az ő irányítása alatt áll, eredményei meghaladják a legvadabb várakozásokat.

A kombinált fellépés kegyetlen viccet is játszik a betegeken - egyesek megpróbálják megszabadulni a herpesztől az ajkán, majd csalódást kapnak. a megoldás nemcsak hatástalan, hanem gyakran komoly mellékhatásokat is okoz. A negatív ebben az esetben nem megfelelő, tk. Herpes simplex vírus bekerül a lista ellenjavallatok, és így a beteg úgy döntött, hogy kezelje a „hideg” az ajkak, a megkérdezése nélkül az orvos. A negatív következmények elkerülése segít abban, hogy meglátogassa az orvost, aki a megfelelő, biztonságos és hatékony gyógyszereket választja.

Bízza az egészségét a szakembereknek! Most hívja meg a legjobb orvost a városban!

Egy jó orvos egy generalista, aki a tünetei alapján helyes diagnózist és hatékony kezelést ír elő. Portálunkon orvos választhat Moszkvából, Szentpétervárból, Kazanból és Oroszország más városaiból a legjobb klinikákból, és 65% -os kedvezménnyel veheti igénybe a felvételt.

* A gombra kattintva a webhely speciális oldalára, keresési űrlaphoz és rekordhoz juthat az érdeklődõ szakemberhez.

* A rendelkezésre álló városok: Moszkva és környéke, St. Petersburg, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Kazan, Samara, Perm, Nyizsnyij Novgorod, Ufa, Krasznodar, Rosztov-na-Donu, Cseljabinszk, Voronyezs, Izhevsk

Mi a különbség az Acriderm és a Triderma között?

Az Akriderm és a Triderm kiváló gyógyszerek a dermatovenerológiában az allergiás, bakteriális és gombás eredetű bőrbetegségek kezelésében. Mi jobb, mint a Triderm vagy az Acriderm? A gyógyszerek szerkezeti analógjai egymásnak. Felcserélhetőnek tekinthetők. Mindkét gyógyszert csak külsőleg használják. Krém és kenőcs formájában készül. A gyógyszerek hatékonysága meglehetősen magas. Alkalmazása gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban és terhesség alatt is megengedett, szigorúan az indikációk szerint.

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A különbség a Triderm vagy az Akriderm között kicsi. Ezeknek a gyógyszereknek gyakorlatilag nincs különbsége, mivel ugyanolyan összetételűek. Ha összehasonlítjuk a Tridermt és az Acridermot, gyakorlatilag nincs különbség ezeknél a gyógyszereknél.

A gyógyszerek aktív gyógyászati ​​összetevői (1 g késztermékre vonatkoztatva):

 • Betametazon-0, 64 mg;
 • Clotrimazole 10 mg;
 • Gentamicin - 0, 1 g.

Mindkét gyógyszer krém és kenőcs formájában készül. A kenőcs zsírtartalma nagyobb, hosszabb a bőrön. A krém kevésbé zsíros.

Mivel mindkét hatóanyagot kombinálják (3 hatóanyagot tartalmaznak), ezeknek az orvosi elemeknek a hatása szerint is hatásuk van. A betametazon, amely mindkét formában része, gyulladáscsökkentő hatással van a sérült bőrre. A gyulladásos reakciók csökkentek a gyulladásos citokinek és gyilkosok károsodásának következtében, amelyek a károsodás helyére jönnek (immunszuppresszió).

A clotrimazol olyan közös anyag, amely meggátolja a gombaellenes szerek reprodukcióját. Ez zavarja a reprodukciós és az élet Candida gombákkal epidermofiton, Trichophyton, és más típusú kórokozók gombás betegségek. A Gentamicin egy antibakteriális komponens, amely megakadályozza a másodlagos bakteriális növényzet bekötését. Az anyag aktívan segít megsemmisíteni gampolozhitelnye, valamint a grmotnazatelnye baktériumok. Ezek közé tartozik: Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, tsitrobakter Neisser, Treponema, Streptococcus, Staphylococcus aureus.

A Triderma különbségei az Akriderma-tól csak a gyógyszerek korlátozásai. A hivatalos utasítások szerint a Triderm 2 éves korától kezdve használható, az Acriderm évre szabható.

A gyógyszerek felírása és korlátozása:

bizonyság

korlátozások

 • allergiás dermatitis;
 • gyakori neurodermatitis;
 • helyi jellegű neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • gombás megbetegedések a bőr (dermatofiták megfertőzni gomba Candida, pityriasis versicolor) különösen lokalizált az ágyék, hónaljban, az emlők alatti;
 • rovarcsípés;
 • discoid lupus erythematosus;
 • pszoriázis;
 • különböző etiológiák viszketése.

abszolút:

 • tuberkulózis bőrkárosodása;
 • a bőr szifilikus elemei;
 • herpeszkitörések;
 • bőrkárosodás vakcina beadását követően;
 • nyissa meg a bőr károsodását;
 • fekélyes bőrelváltozások;
 • a bőr neoplazma (melanoma, hemangioma, atheroma, nevi);
 • szoptatás;
 • akne a bőrön;
 • 1 év alatti gyermekek.

relatív:

 • 1-18 éves gyermekek (Akriderm), 2-18 évesek (Triderm);
 • terhesség (1 ciklus).

Az Acriderm viszonylag olcsó. A gyógyszer ára 70-97 rubel. A Triderm nem olcsó. A gyógyszertárak ára 640 rubel.

Az Acriderm és Triderm gyógyszerek analógjai:

Ezekkel az eszközökkel megengedett a Triderm és az Akriderm helyettesítése.

A gyógyszerek alkalmazási szabályai

Alkalmazzon krémet és kenőcsöt Az Acriderm vagy a Triderm csak külsőleg lehet. Vigyázzon a hatóanyagokra tiszta bőrre vékony réteggel. A terápiás gyógymód 3-4 hét. A bőrbetegségek kezelésének időtartama függ a betegség típusától, valamint a beteg állapotától. A pénzösszegeket naponta kétszer használhatja: reggel és este.

Fogadja el a Triderm és az Acriderm együttest, mivel túladagolás lehetséges a hatóanyagokkal, különösen a betametazonnal. Ha a Triderm és az Acriderm egyidejű alkalmazásakor általános nemkívánatos megnyilvánulások fordulhatnak elő: Cushing-szindróma, mellékvese elégtelenség. A terhes nőknél, valamint a 18 éves korig a gyermekek csak korlátozottan (szigorúan a sérült helyeken egy építés), nem több, mint 2-szer egy nap.

következtetés

Az Acriderm és a Triderm bőrbetegségek kezelésére alkalmazhatók. Ezek a szerek egymás szerkezeti analógjai, így nem használhatja őket együtt. Mindkét gyógyszer hormonális komponenst tartalmaz, amely hatékonyan kiküszöböli a gyulladást. A gyógyszerek csökkentik a bakteriális és gombás növényzet bekötésének valószínűségét. Ezeknek a gyógyszereknek a megfelelő alkalmazása nagyon pozitív hatással van a bőrbetegségek kezelésére.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Triderm (Akriderm GK, Kanizon)

A szerző válaszai az oldal látogatóinak jellemző kéréseire:

Használhatok Acriderm kenőcsöt a Triderm helyett?

Számos Acriderm kenőcs létezik. Az Akriderm GK (nevezetesen GK) egy komplett analóg a Triderm összetételében, használható.

Az analógok és az árak táblázata:

Vannak ellenjavallatok. A vétel elkezdése előtt forduljon orvoshoz.

Itt csak a betametazon tartalmú készítményeket ismertetjük.

Itt találhatók a betametazon és a szalicilsav kombinációi.

Más külső használatra szánt glükokortikoszteroidok itt találhatók.

Itt vannak a bőrgyógyászatban használt összes gyógyszer.

Kérdezzen, vagy hagyja felül a gyógyszert (kérjük, ne felejtse el feltüntetni a gyógyszer nevét az üzenet szövegében).

Betametazon és antibiotikum kombinált készítmények külső és topikus alkalmazásra:

Triderm - használati utasítás:

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

Krém külső használatra. 1 g tartalmaz:

 • 640 mcg betametazon-dipropionát (beleértve a betametazon 500 mcg-ot)
 • 10 mg klotrimazol
 • gentamicin (szulfát formájában) 1 mg

Klinikai és farmakológiai csoport:

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással külső használatra

A TRIDERM® használatára utaló jelek

A Triderm® krém a bőrbetegségek gyulladásos manifesztációinak csökkentésére javallt:

 • Primer és szekunder fertőzés által bonyolódott dermatózisok;
 • a lábak epidermofitája;
 • aljzatos lichen;
 • dermatomycosis (beleértve a lágyékot is), amely a kábítószer kórokozókra érzékeny.

Adagolási rend

A Triderm® krémet vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer - reggel és este. A kezelés hatékonyságának biztosítása érdekében a Triederm® krémet rendszeresen kell használni. A terápia időtartama függ a lézió méretétől és lokalizációjától, valamint a beteg válaszától.

Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, ez a diagnózis pontos meghatározásának oka lehet.

Mellékhatás

Helyi reakciók: égő érzés, erythema, exudatio, pigmentáció és viszketés.

Mellékhatások miatt a betametazon: égő érzés, viszketés, szárazra pároljuk, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis akne, hypopigmentáció, periorális dermatitis, maceráció a bőr, fejlesztése rezisztens organizmusok szekunder, bőr atrophia, striák, sudamen.

Mellékhatások miatt klotrimazol: bőrpír, hámlás, helyi duzzanat, viszketés, csalánkiütés, a bőr macerálás, paresztézia.

A gentamicin okozta mellékhatások: hyperemia, pruritus.

Ha a mellékelt mellékhatások nem szerepelnek ebben a kézikönyvben, forduljon orvosához.

Ellenjavallatok a TRIDERM® használatához

 • a gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékeny.

A TRIDERM készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt történő alkalmazása

Alkalmazás Triderma® terhesség alatt csak akkor lehetséges, ha a tervezett előnyei az anya meghaladja a lehetséges kockázatot a ploda.Neizvestno hogy az a készítmény összetevőinek kiválasztódnak az anyatejbe. Ezért a Triderma® szoptatás alatt történő kijelölésekor a szoptatás megállításának kérdését meg kell oldani.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

A tárolás feltételei

Gyermekektől távol tartandó, 2-30 ° C hőmérsékleten.

A gyártástól számított 3 évig eltartható. A gyártási dátum és a lejárati idő a csomagoláson található. A gyógyszer nem jogosult a lejárt használatra.

"Triderm" előkészítés: analógok és azok különbségei

A "Triderm" kenőcs analógjai

Nem titok, hogy a modern ember több időt fizet a munkára. Rövid életű lazítani ő inkább költeni aktív: látogatás uszodák, tornatermek, egészségügyi központok és más központokban, nagy koncentrációjú emberek. Azonban az ilyen mobilitás lehet tele van súlyos veszélyben van, mint a fentiek közül bármelyik nyilvános helyeken, még a leginkább steril közülük lehet fertőzött a gomba, mert mindenhol van vízhez való szabad hozzáférés (kád, zuhanyzó). Ezért szinte lehetetlen elkerülni a kellemetlen bőrbetegség kockázatát. Az első lépés a gomba befolyásolja az alsó végtagok, amely befolyásolja a bőr és a köröm. De nem minden olyan szörnyű, sőt kiváló megoldás a kezelés a betegség lenne a használata a kenőcs „Triderm”, amely nem csak megbirkózni a betegség tüneteit, hanem hogy végre legyőzni, nem hagy látható nyomot a bőrön. Ez a külső használatra szánt gyógyszer tökéletesen küzd össze a bőrformák megjelenésével. De vannak más kenőcsök, amelyek helyettesíthetik a "Triderm" -et. Az analógok eltérhet a prototípus alacsonyabb költséggel és jóval kevesebb a mellékhatása, van a szervezetben, így úgy gondoljuk, hogy ezek biztonságosabbak. Ugyanolyan krémalapjuk van, és azonosak az alkalmazott módon. A gyógyszerek alapja a glükokortikoid és szalicilsav. Néhányan nem rendelkeznek hormonokkal és antibiotikumokkal. Néha szükség van a "Triderm" gyógyszer cseréjére. Analógok e kenőcs mutatjuk útján „Diprosalik”, „Belosalik” és „Akriderm GC”.

A "Diprosalik" kenőcs hatása

Összetételében, valamint a "Triderm" -ban szerepel a glükokortikoid, de a szalicilsav és a betametazon-dipropionát kombinációja hatásosabbá teszi a hatását. Ez a kenőcs antiallergén, gombaellenes és vasodilatációs hatás. A gyógyszer gyengéden hat a bőrre, így terápiás hatása gyorsabb, és az epidermis mélyebbre hűl. Ez a kenőcs alkalmas olyan betegségek kezelésére, mint pikkelysömör, atópiás és seborrheás dermatitis, neurodermatitis, ichthyosis, ekcéma. Fontos megjegyezni, hogy a Tridentum kenőcs alkalmazása előtt ellenőrizni kell a bőrt, hogy ellenálljon az allergiás hatásoknak. Az analógok szintén e szabály végrehajtása alá tartoznak.

Alkalmazás és ellenjavallatok kenőcs "Acriderm GK"

Alapkészítmény lényegében azonos úton „Triderm”, de meg kell tenni, hogy a ez magában foglalja anyagok, mint a klotrimazol, gentamicin és dipropionát, ami miatt a mikrobaellenes aktivitás fokozódik. Kenőcs kezelésére egyszerű és atópiás dermatitis, a diffúz és korlátozott neurodermatitisz, ekcéma. Ezzel pozitív hatással van az ilyen problémás területeken a test, mint a láb és a lágyéki redők. Mellékhatások a gyógyszer válhat a száraz és irritált, különösen érzékeny bőrű embereknél a készítmény a hatóanyag. Ugyancsak ellenjavallt felhasználása nyílt sebek, varicella, szifilisz, herpesz, otitis externa, és az oltás után. Terhes és szoptató nőknél a gyógyszert csak receptre írják fel.

A "Belosalik" kenőcs tulajdonságai

Gondolkodni, hogy mit helyett „Triderm”, akkor választhatja a készítmény „Belosalik”, amely tartalmazza teljesen hiányzik antibiotikumok. Ez a gyógyszer a gyulladás kezelésére és viszketés, ez is megvan az a képessége, hogy állítsa le a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot és az irritációt. Továbbá, része az alap szalicilsav elpusztítja gomba és egyéb bakteriális fertőzések. A gyógyszer már sikerrel használták kezelésére szubakut és krónikus dermatózisok, pszoriázis, vörös lapos és asbestovidnymi zoster, ichthyosis, neurodermatitisz, ekcéma, seborrheás dermatitis, lupus. Az ápolás és a terhes nők csak a bőr kis területét kezelik. Mint azt a „Triderm” kenőcs-analóg „Belosalik” kategorikusan ellenjavallt nyílt sebek, varicella, bármilyen formában a szifilisz és a herpesz. Tehát szükség van, hogy legyen óvatos, hogy azok a betegek, amelyek hám bármely összetevőjével szembeni túlérzékenysége a kábítószert.

Hogy helyettesítse a "Triderm" kenőcsöt?

Akarta, hogy talál egy jó helyettesítheti-e az eszköz alapján tejszín, emlékeztetni kell arra, hogy a gyógyszert tartalmazhat olyan elemeket, mint a paraffin és vazelin, amelyek oxidok és nátrium-foszfátok, foszforsav, egy alkohol és makrogol. Termékek ebben a kategóriában is „Canison plusz”, „Lokoid”, „Dermokas” és „Triakutan”. Ezek közül a krémek közül egyik sem rendelkezik semmilyen mellékhatással, ellentétben a Triderm hatóanyaggal. Az ezekkel analóg aktívan befolyásolják a kellős közepén, a bőrelváltozások, ami megkönnyíti a betegség tüneteit, és aktívan küzd az oka annak előfordulása. Az ára sokkal kisebb, és a hatás ugyanaz marad.

Nem-hormonális analógok kenőcs "Triderm"

Az ilyen készítményekhez lehetséges az "Elidel" és a "Fenistil" hordozás. Nem tartalmaz adalékanyagokat és ösztönző képes gyógyítani minden típusú bőrgyulladás, ekcéma, gombás és más bőrbetegségek az ember. Hatóanyag kenőcs „Fenistil” - dimetinden-maleát - csökkenti a viszketést és csökkenti az általános gyulladás sérült bőrt része, amelynek anelgeziruyuschim akció, és pimekrolimusz, része a „Elidellel” készítmény képes elpusztítani mikrobák eltávolítás feltörekvő tumoros és elve alapján működnek az antiszeptikus, védő az epidermisz.

Acriderm GK a körömgomból, láb (láb)

Akriderm GK - a helyi alkalmazásra szánt eszköz, amelyet számos bőrgyógyászati ​​betegségre írtak fel. Jelentős antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatással rendelkezik. Az orvosi rendelvény nélkül szabadul fel, kizárólag a gyógyszertáron keresztül értékesítik. Az Acriderm GK a hormonális gyógyszerek csoportjába tartozik.

A megvalósítás összetétele és formája

Az Akriderm GK kenőcs és krém formájában kapható. Mind az első, mind a második kiviteli alak esetében a termék a megadott komponenseket tartalmazza a megadott arányokban.

Egy gramm Acriderm GC:

 • betametazon-dipropionát - 640 mcg (hormon);
 • Clotrimazole - 10 mg (antibiotikum, antimikrobiális hatás);
 • gentamicin-szulfát - 1 mg (gombás fertőzés elpusztítása).

Tara: 15 g térfogatú alumínium csővel. vagy 30 g.

Válassza ki a vásárlás formáját, és a kötetnek egyedileg kell lennie, az igényektől függően. Például, ha hosszabb ideig szándékozik használni, jobb egy kompozíció megvásárlása egy nagyobb térfogatú csőben és fordítva.

Ha kétféle értékesítési módot választasz, vegye figyelembe a bőrfelület állapotát a károsodás területén (lakosságösszetétel). Ha a terméket szárazon kell alkalmazni, akkor a kenőcs nagyon alkalmas. A kompozíció alkalmazása a nedvesítő felületeken (a szifilisz elosztása) magában foglalja a krém használatát.

Az Akriderm GK-t Oroszországban gyártják a Chemical-Pharmaceutical Plant Akrihin OJSC-nél.

Használati utasítások

A gyógyszert a következő betegségekre írják fel:

 • Dermatitis (minden típus, beleértve a másodlagos fertőzést);
 • diffúz neurodermatitis;
 • korlátozott neurodermatitis;
 • különböző típusú zuzmók;
 • ekcéma;
 • ótvar;
 • a Candida nemzetség gomba által okozott betegségek;
 • moly

Annak ellenére, hogy az Acriderm GK-t over-the-counter adagolják, a bonyolult kezelés céljából szakemberrel kell konzultálnia, és meg kell határoznia a kenőcs felhasználásának célszerűségét.

Ellenjavallatok

Mint minden más megoldás, az Acriderm GK-nak számos korlátozása van a kérelemben. A gyógyszer nem ajánlott kimutatásra:

 • herpes fertőzés a súlyosbodás fokában (herpesz);
 • szifilisz (nem alkalmazható bőrfekélyek kezelésére);
 • a bőr tuberkulózisa;
 • csirke pox.

Az Acriderm GK nem alkalmazható a nyílt sebek területén. Emellett az összetevők egyéni intoleranciája, az allergiás reakciók ellenjavallatként szolgálnak.

Mellékhatások

A termék használata mellékhatásokat okozhat. Leggyakrabban ezek helyi reakciók, amelyek helyi szinten jelentkeznek az alkalmazás területén:

 • peeling és szárazság
 • a bőr pirosodása;
 • kellemetlen érzés viszketés vagy égés formájában;
 • a theroid akne megjelenése;
 • folliculitis kialakulása;
 • allergiás reakciók;
 • a pigmentáció fokozódása.

A termék hosszantartó használata szisztémás mellékhatások megjelenéséhez vezethet:

 • magas vérnyomás;
 • súlyváltozás;
 • duzzanat;
 • ingerlékenység;
 • hiperglikémia;
 • dysmenorrhoea;
 • a vázizomrendszer betegségei;
 • alvászavarok;
 • az emésztőrendszeri betegségek (a nyálkahártya fekélye);
 • krónikus betegségek súlyosbodása.

A szisztémás mellékhatások valószínűsége nő az okklúzódó kötszerek időtartamával.

Előnyök és hátrányok

Az Akriderm GK előnyei a következők:

 • rendelkezésre állás - páncéltermi értékesítés;
 • a laboratóriumi vizsgálatok során bizonyított hatékonyság;
 • a felhasználás biztonsága;
 • a kórokozók széles választékával szembeni hatékonyság;
 • a gyógyszer különböző formájú és különböző térfogatú csövekben való értékesítése;
 • Megfizethető ár.

Az Acryderm GC hátrányai:

 • az allergiák, a mellékhatások lehetősége;
 • helyi epidermis irritáció;
 • az atrofiás változások valószínűségét a bőrön.

Fontos! A gyógyszerkészítmény használata előtt szakembert kell konzultálni, diagnosztizálni és megerősíteni a kenőcs vagy a krém szükségességét.

Használati utasítások

Az Acryderm GK-t különböző dermatológiai betegségekre használják. Az alkalmazás időtartama és gyakorisága függ közvetlenül az epidermis állapotától, a betegség formájától, a toleranciától. Bizonyos esetekben elegendő a készítményt naponta egyszer alkalmazni, amíg a tünetek eltűnnek.

Súlyos bőrelváltozások vagy súlyos dermatológiai betegségek komplex kezelést igényelnek. Az Acryderm GK a legelterjedtebb gyógyszerekkel kombinálva használható. Jelenleg nincs komplex felhasználás negatív következménye

Leggyakrabban ilyen esetekben a szakértők javasolják, hogy kenőcsöt alkalmazzanak az érintett területen naponta kétszer. Naponta legfeljebb hat alkalommal alkalmazható. Szükség esetén speciális kötést kell alkalmazni.

Az alkalmazás időtartama egyéni. Átlagosan 2-4 hét. Ha ebben az időszakban nincs javulás - a kezelési séma megváltozik. Gyakran szükséges tisztázni a diagnózist. Az Acryderm GK hosszú távú alkalmazása nem ajánlott egy napon belül abbahagyni. A szakértő általában azt ajánlja, hogy a beteg fokozatosan csökkenti az alkalmazási gyakoriságot.

Acryderm GK dermatitis esetén

Az Acryderm GK hatékony a dermatitisz kezelésében. Különböző típusú dermatózusokra van előírva, beleértve:

 • pemphigus;
 • Lyell-szindróma;
 • pszoriázis;
 • neurodermatitis (beleértve az atópiás dermatitiszt is);
 • Dyurling-kór;
 • cisztás dermatitis;
 • impetigo;
 • kontakt dermatitis;
 • kábítószer-reakció.

A dermatitisz kezelésére kenőcsöt és Acriderm GK krémet használnak. Alkalmazás napi 2-6 alkalommal. Az óvatos kötés csak súlyos esetekben szükséges. Szükség van egy szakemberrel való koordinációra, mivel az öltözködés alkalmazása elősegíti a kompozíció nagyobb átterjedését a vérbe, és a szisztémás reakciók kialakulásához vezethet. Az Acridum GK alkalmazásának időtartamát és gyakoriságát az orvos határozza meg, attól függően, hogy milyen dermatitis alakul ki és a megnyilvánulások súlyossága.

Alkalmazási jellemzők

A hatóanyagot nem szemészeti használatra szánják. Kerülni kell a kenőcs véletlenül a szemébe, amikor az érintett területeket az arcra kezeli. Ezenkívül figyelembe kell venni az allergiás reakciók kialakulásának valószínűségét, a készítmény összetevőinek egyéni intoleranciáját.

Ha a krém felhordása után a beteg viszketést, égést, bőrkiütést, irritációt tapasztal - a szakembernek át kell tekintenie a kezelést. Egyéni intolerancia megállapításakor a hatóanyagot analógokkal helyettesítik.

Az Acriderm GK egy másik jellemzője az atrófiás változások valószínűsíthető alakulása olyan szövetekben, amelyeknél helytelen (hosszan tartó vagy intenzív) használatra, túl hosszú viselésre szolgáló kötések. Ezért szakemberrel folytatott konzultációt követően szükséges a gyógyszer alkalmazása.

Használhatok gyermekeket, terhes és szoptató nőket

Az Acriderm gyermekgyógyászatban a GK-t óvatosan és csak akut szükség esetén alkalmazzák. A két éves kor elérése előtt nem szabad kenőcsöt felszívni. A gyermekek bőrének fokozott sebezhetősége és a külső tényezőkre való hajlam miatt ez a gyógyszer nem ajánlott. Emellett a gyermekek is növelhetik a gyógyszer felszívódását, jelentős dózisokkal a véráramba való bejutással. Mindez nem csupán helyi, hanem szisztémás mellékhatások kialakulásához vezet.

Az Acriderm GK gyermekgyógyászatban a bőr kis területein alkalmazható. Naponta egyszer vagy kétszer alkalmazza a készítményt néhány napig. A kezelés 2-4 héten belül (mint felnőtt betegeknél) nemkívánatos.

Fontos! Az Acryderm GK terhességre és szoptatásra nincs előírva.

Az idősek alkalmazása

Az idősek körében körültekintően kell alkalmazni az Acriderm GK-t, előzetesen felismeri az ellenjavallatok hiányát. Ez összefüggésben van nagyrészt krónikus betegségekkel, amelyek az életkorban szenvedő betegeknél fordulnak elő. Ellenjavallatok hiányában a kenőcsöt az utasításoknak megfelelően alkalmazzák.

Acriderm GK analógok

Az Acriderm CC analógjai:

A kábítószerek összehasonlítása

Emellett a piacon olyan gyógyszerek is megtalálhatók, mint az Acriderm SK vagy az Advantan. A fő különbség itt az aktív komponensek összetételében rejlik.

Acriderm HC vagy SC

Az Akriderm SK szalicilsavval orvosolható. Keratolitikus tulajdonságai vannak, ami különösen fontos a pikkelysömör kezelésében. Dermatitis esetén az Akriderm SK nem annyira hatékony.

Az Akriderm GK tágabb hatóanyag-spektrummal rendelkezik, mivel antimikrobiális, gombaellenes összetevők jelen vannak a készítményben, és bakteriális vagy gomba károsodásra, valamint allergiás bőrreakciókra van szükség.

Acriderm GK vagy Advantan

Advantan - hormonális eszköz, amely szintetikus glükokortikoszteroid metilprednizolont tartalmaz. Az anyagot elsősorban allergiás reakciók kezelésére írják fel.

Vélemények

"A múlt hónapban dermatológust kellett látnom, mert a bőröm a viszketés és a bőrönd. Repedések jelentek meg a bőrön, ami hosszú ideig nem gyógyult. A diagnózis után gombás fertőzést észleltek. Kezelés, főként külső. Hozzárendelt Akriderm GK. Három hétig használtam. A hatás 5-7 nap múlva észlelhető. Most az egykori helyén "vereség" szinte tökéletes bőr. "

"Az Acryderm GK-t az orvos receptje szerint használják. Körömgomba a lábakon. A kezelés hosszú. A kenőcs a feladatával jól működik. A sérülések bőrének állapota jelentősen javult. Egy egészséges köröm nő. Nincs allergia, intolerancia is. "