Acriderm GK

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm GK
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele hatóanyagokat tartalmaz: betametazon dipropionát, klotrimazol és gentamicin-szulfát.

További alkatrészek: vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, cetosztearil-alkohol, cetosztearil makrogol-észter, trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadja az Akriderm GK-t krém vagy kenőcs formájában, külső alkalmazásra, 15 és 30 g csövekbe csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális és gombaellenes hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ennek a kombinációs gyógyszernek a hatása az összetevői, amelyek glükokortikoszteroidok, antibiotikum-aminoglikozidok és gombaellenes szerek.

A betametazon-dipropionát alkalmazása hozzájárul a koncentráció gátlásához leukociták, lizoszomális képződés enzimek és számos gyulladásgátló mediátor a gyulladás területén. Ebben az esetben a fagocitózis elnyomása következik be, csökkenti az ér-szövetek permeabilitását és megelőzi a gyulladásos puffadás kialakulását.

A gentamicin esetében, ami antibiotikum az aminoglikozidok csoportjába tartozó akció széles spektruma jellemzi a baktériumölő hatást. Tevékenységét a bőr számos elsődleges, másodlagos bakteriális fertőzése okozza, nevezetesen: gram-negatív és gram-pozitív baktériumok. Az anaerobok, a gombák és a vírusok azonban nem érzékenyek erre az anyagra.

A gyógyszer gombaellenes hatását a klotrimazol biztosítja. Ugyanakkor az ergoszterin szintézisében is fennáll a zavar, amely a gombák sejtmembránját alkotja.

A tevékenység a leggyakoribb gombákban nyilvánul meg: Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Candida albicans és így tovább.

Használati utasítások

A kezelés ideje alatt Acriderm GK-t alkalmazzák:

Ellenjavallatok

Az Acriderm GK krém vagy kenőcs használata nem ajánlott:

 • túlérzékenysége;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrszifilisz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • külső otitis.

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos ez a gyógyszer bevétele a terhesség, nem teljesen meghatározott. Ezért kenőcs vagy Acriderm GK krém használata ebben az időszakban csak akkor lehetséges, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot. Mindenesetre az ilyen csoportba tartozó készítményeket hosszú ideig nem szabad magas dózisban alkalmazni.

Mellékhatások

Az SCS alkalmazása gyakran olyan mellékhatásokat okoz, mint: égés, irritáció, bőr túlzott szárazsága, hypertrichosis, folliculitis, pattanás, hypopigmentáció, bőrgyulladás és így tovább.

A hosszan tartó használat, különösen az okklúziós kötések során, a bőr krémet, macerációt vagy atrófiát okozhat, másodlagos fertőzést, lila.

A lehető legnagyobb körültekintéssel a gyermekeket kezelni kell annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szisztémás káros hatások bekövetkezését hyperglykaemia, glükózuria, a mellékvesekéreg elnyomása, Cushing-szindróma és így tovább.

Használati utasítás Acryderm GK (Módszer és adagolás)

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók. Ebben az esetben a hatóanyagot elegendően vékony réteggel alkalmazzuk a bőr sérüléseire. Ezt kétszer kell megtennie.

Meg kell jegyezni, hogy az Acriderm GK krémmel való használati utasítás ugyanazt a terápiás rendszert tartalmazza. De lehetséges, hogy az orvos a betegség súlyosságától függően egyedi kezelést írjon elő. A könnyű esetek csak naponta egyszer engedik a krém használatát, míg a nehezebb esetek ellenkezőleg növelik az alkalmazás gyakoriságát.

A terápia időtartama általában attól függ, hogy mennyire hatékony ez a megoldás egy konkrét esetben, és 2-4 hét lehet.

Ha hosszantartó pozitív eredmény hiánya van, meg kell adni a diagnózist.

túladagolás

E gyógyszer alkalmazása ritkán akut túladagolás kialakulásához vezet. Azonban a hosszú távú használatra nagy mennyiségben, nem zárja ki az esemény a krónikus túladagolás, majd Cushing-szindróma tüneteinek, például hiperglikémia, glükózuria, depresszió működését a mellékvese kéreg, Cushing-szindróma.

A nemkívánatos hatások megjelenése tüneti terápiát igényel a gyógyszer fokozatos kivonásával.

kölcsönhatás

A különböző gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatások eseteit nem azonosították.

Különleges utasítások

Az érzékenység tünetei, a bőr irritációja és más, a gyógyszer alkalmazását kiváltó nemkívánatos tünetek megjelenése megköveteli a terápia elhagyását és más megfelelő eszköz kiválasztását.

Hosszú távú kezelés, krém vagy kenőcs alkalmazása kiterjedt bőrfelületeken, az okklúziós kötszerek alkalmazása és a gyermekek terápiája a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

Ez a külső eszközt lehet használni a gyermekek kezelésére az évben, de csak a tanácsadás és szigorú felügyelete alatt a szakember elkerülése érdekében megnyilvánulásai szisztémás mellékhatásokat. Megállapítást nyert, hogy a kérelem a krémek vagy kenőcsök Akriderm HA sokáig hatalmas területeket kezelés következtében a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer hypercortisolismussal, csökkent kiválasztás hormon a növekedés és a megnövekedett koponyaűri nyomás.

Ezenkívül az arc hosszantartó alkalmazásával gyakran vannak atrophiás változások, összehasonlítva más bőrfelületekkel. Ezért egy standard terápiás kurzust kell követni, ami 5 nap.

Ellenjavallt, hogy a gyógyszer bármely formáját a szemészetben alkalmazza, elkerülve véletlen expozícióját nemcsak a szemek, hanem a nyálkahártyák számára is.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A gyógyszert szobahőmérsékleten, 15-25 ° C-on tárolják, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

Acriderm GK analógok

A legfontosabb analógokat gyógyszerek képviselik: triderm és Canison.

Ugyanakkor az analógok ára 470-720 rubel határain belül változik.

Értékelések Akriderm GK

Sok felhasználó szerint ez a külső eszköz az egyik leghatékonyabb. Bár az Acriderm HC krémet vizsgálják gyakrabban, mint a kenőcsök. Mindenesetre ennek a gyógyszernek mindegyik formáját különféle bőrbetegségek kezelésére írják fel, és általában néhány napon belül a betegek javulást észlelnek.

Meg kell jegyezni, hogy a pozitív visszajelzések mellett jelentéseket is találhat a mellékhatások kifejlődéséről. Általában olyan tüneteket ismertetnek, amelyek a gyógyszer intoleranciáját vagy érzékenységét jelzik: fokozott bőrpír, hámlás, gyulladás stb.

Emellett a betegek gyakran jelzik, hogy a gyógyszer csak akkor segít, ha használja, és röviddel az elvonási tünetek visszatérését követően.

Ennek oka valószínűleg az, hogy az Akriderm GK segít megelőzni a betegség megnyilvánulásait, de a betegség még mindig nem működik. Ezért a páciens állapotát megkönnyítő gyógyszeren kívül az egészségügyi rendellenesség forrásának fő kezelését is el kell végezni.

Mindenesetre nem ajánlott az eszköz használata szakember kijelölése nélkül. Amellett, hogy a terápia egyszerűen haszontalan, lehetséges, hogy a legsúlyosabb szövődmények, amelyek általában hosszú távú kezelést igényelnek, nem kizárt.

Ár Akristerm GK, hol vásárolhat

Az Acriderm GK krém ára 130-400 rubel.

"Acriderm GK": áttekintés, használati utasítások, utasítások, összetétel, analógok

A bőrproblémák jelzik, hogy problémák vannak a test belsejében. És nem a tüneteket, hanem az okot kell kezelnünk. A bőr állapotának javítása érdekében használja a külső használatra szolgáló eszközöket. Tekintsük az egyik legkedveltebb bőrbetegség kezelésére szolgáló gyógyszert - az Akriderm GK-t. A gyógyszer értékelését, utasításait és összetételét tovább tárgyalja.

Összetétel és kibocsátás formája

Az "Akriderm GK" antibiotikum-aminoglikozidos helyi glükokortikoszteroidok csoportjába tartozik. Szintén gombaellenes szer.

Krém és kenőcs formájában kapható, amelyek fehér vagy majdnem fehér színűek.

Az "Akriderm GK" tejszín összetétele számos hatóanyagot tartalmaz:

 • betametazon-dipropionát;
 • gentamicin-szulfát;
 • klotrimazol.

További komponensek: petrolátum, folyékony paraffin, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, makrogol tsetostearat, dinátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, tisztított víz.

Ha figyelembe vesszük, hogy mi különbözteti meg az Akridermt az Akriderm GK-tól, akkor láthatjuk, hogy a második gyógyszer clotrimazol és gentamicin. Milyen intézkedés van? Erről később a cikk.

Mi az Akriderm GK akciója?

Figyelembe véve a készítmény összetételét, megvizsgáljuk, milyen hatással van a krém és kenőcs "Acriderm GK" a testen.

A betametazon hatóanyag, glükokortikoszteroid:

 • Eltávolítja az ödémát.
 • Van gyulladáscsökkentő hatása.
 • Anti-allergiás tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Megszünteti a viszketést.
 • Megszünteti az emelkedett vascularis permeabilitást és a folyadékhozamot a szövetben.

A gentamicin egy antibiotikum. Baktériumölő és antibakteriális hatással rendelkezik. Mivel elpusztíthatja a kórokozó mikroorganizmusokat, amelyek gyulladásos patológiák kialakulásához vezethetnek.

Klotrimazol. Van gombaellenes hatása. Aktívan cselekszik a kórokozó dermatophytákkal, élesztő- és penészgombákkal kapcsolatban. Ennek hatása az ergoszterin vegyület megzavarása, amely a gombás sejtek membránjának kötelező része.

Krém vagy kenőcs használata esetén a hatóanyag a vérben elenyésző mennyiségben felszívódik. A bőrön fellépő gyulladásos folyamatok hozzájárulnak a gyógyszer gyorsabb felszívódásához, és ez akkor is előfordul, amikor a készüléket a bőrre alkalmazzák. Az okklúziós kötszer formájában történő felhasználás növeli a gentamicin és a betametazon abszorpcióját, ami hozzájárulhat a mellékhatások kialakulásához.

Az ilyen készítményt gyakran alkalmazzák a gyulladás vagy az allergiás reakció gyors leállítására.

Kinek nevezzen

Krém vagy kenőcs "Akriderum GC" felhasználási jelek a következők:

 • Dermatitis és annak különböző formái.
 • Diffúz neurodermatitis.
 • Krónikus és színes lichen.
 • Korlátozott neurodermatitis.
 • Ekcéma.
 • Candidiasis.
 • Moly.
 • Ótvar.
 • Dermatózisok szövődnek a fertőzéssel.

Hozzárendeljük a gyógyszert, főleg akkor, amikor a betegség gócjait a bőr és az ágyék lapjaiban terítjük fel.

A kinevezéskor figyelembe kell venni az Acriderm GK összetételét. Mi segít a gyógyításban? Például egy egyszerű Acriderm nem segít a betegségben, amelyhez gombás fertőzés csatlakozott. Mivel a „Akriderm CC” áll gentamicin és klotrimazol gombaölő és baktériumölő hatású, akkor megbirkózni ezzel a problémával gyorsan.

Ellenjavallatok használata

Számos olyan betegséget és körülményt sorolunk fel, amelyekben nem használhatja az Akriderm GK-t:

 • Intolerancia a gyógyszer összetevőire.
 • Csirke pox.
 • A timpan membrán perforálásakor.
 • Herpes.
 • A bőr tuberkulózisa.
 • Szifilisz megnyilvánulása a bőrön.
 • Bőrreakciók vakcinázás után.
 • Nyitott sebek jelenléte.
 • Szoptatási időszak.

Emellett nem használhat krémeket vagy kenőcseket két év alatti gyermekeknél.

Használati utasítások

A gombafertőzések kialakulásakor ajánlott Acriderm GK, krém vagy kenőcs használata.

Hozzon ki kenőcsöt a túlságosan száraz bőrre mérlegekkel, és a bőséges váladékban lévő nedves sebek esetén egy krém alkalmas.

Az "Akriderm GK" krém használata az alábbiakat javasolja:

 • Kis mennyiségű krém lesz.
 • Alkalmazzon az érintett területekre, enyhén dörzsölje.
 • A gyógyszer alkalmazási gyakoriságát az orvos határozza meg. De általában kétszer: reggel és este. A gyakoribb használat megengedett.
 • A kezelés időtartama 2-4 hét.

A kezelés időtartama befolyásolja a gyógyszer tolerálhatóságát és az alkalmazás hatékonyságát a kezelés első napjaiban.

Az "Akriderm GC" (kenőcs) a következőképpen használható:

 • A bőr érintett felületére kenőcsöt alkalmaznak masszírozó mozgásokkal, ha lehetővé teszi a sérülések természetét.
 • Használja naponta többször.
 • A kezelést az orvos határozza meg, a beteg állapota alapján.
 • A lábak kezelése dermatomycosisból 2-4 hétig tart.

A terápiás hatás fokozása érdekében kemény vagy okklúziós kötést alkalmazhat a krém vagy a kenőcs felett. Megváltoztatható a bőr következő kezelésével a gyógyszerrel. Az "Akriderm GK" krémet vagy kenőcsöt egy steril szalvétra helyezzük, majd steril kötéssel felkenjük. Ha ez egy elduguló öltözködés, akkor légmentes anyagot alkalmaznak rajta. Steril kötéssel is rögzítik.

A 10x10 cm-nél nagyobb károsodású bőrterületek nagyobb területeken történő kötése nem ajánlott. Jelentősen növeli a nagy mennyiségű hatóanyag felszívódásának kockázatát a vérben. Ez okozhat mellékhatásokat.

Ha a kívánt hatást már korábban, mint néhány hét alatt érik el, akkor leállíthatja a gyógyszert. Továbbá, ha a gyulladásos folyamat nagyon erős, a krémet vagy kenőcsöt naponta 6-szor használhatja. A betegség enyhe lefolyásával a krémet egyszer, reggelente lehet alkalmazni.

A kezelés a láb és a tenyerek engedélyezett gyakoribb alkalmazása krémek vagy kenőcsök, mint az epidermisz ezeken a területeken sűrűbb, és a gyógyszer könnyen eltávolítható, vagy törölheti.

A stop kezelést követően szükség van a cipő fertőtlenítésére annak érdekében, hogy elkerülje a betegség visszaesését.

A gyermekek kezelésére a krém "Akriderum GC" utasítás ajánlása csak 2 év. Ebben az esetben az orvosnak feltétlenül ellenőriznie kell. A gyermek sérülékeny területe nagyon nagy lehet. Krém vagy kenőcs alkalmazása esetén a hatóanyagok felszívódása magasabb lesz, mint a megengedett aránynak a testtömeghez viszonyított aránya, így a mellékhatások kockázata nő. A gyermekek rövid időre és orvosi felügyelet mellett írják fel a gyógyszert. A gyógyszer előnyös, nem ártalmas.

A krém mellékhatásai

A krém vagy kenőcs külső alkalmazásával ilyen mellékhatások lehetségesek:

 • Égő érzés.
 • Irritációt.
 • A bőr túlzott szárazsága.
 • Akne-szerű kiütések.
 • Folliculitis.
 • Hypertrichosis.
 • Allergiás kontakt dermatitisz.
 • Hypopigmentáció.
 • Perioralis dermatitis.

A tejszín hosszantartó használata lehetséges:

 • Másodlagos fertőzés.
 • Bőrradír.
 • Sudamen.
 • Purpura.
 • A bőr macerációja.

Ha a krémet a bőr nagy területein, különösen a gyermekeknél használja, ilyen mellékhatások alakulhatnak ki:

 • Fokozott vércukorszint.
 • A mellékvese funkció visszafordítható formája.
 • Cushing-szindróma.
 • A glükóz megjelenése a vizeletben.
 • Veszteség a vesék.
 • Negatív hatás a hallószervek és a vestibularis készülékekre.

Gyermekeknél szisztémás mellékhatások alakulnak ki a glükokortikoszteroidok és a gentamicin tartalmának köszönhetően.

Ezeket a reakciókat olyan gyermekeknél is megfigyelték, akiknél gyakrabban alkalmaztak ilyen készítményeket:

 • Növekedési késleltetés.
 • Lassú a súlygyarapodás.
 • Megnövekedett koponyaűri nyomás. A fejfájás, a fontanelle duzzasztása, a látóideglemez kétoldalú ödémája manifesztálódik.

Ha a mellékhatások jelei jelennek meg, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és forduljon orvoshoz.

A kábítószer-használat jellemzői

Az Acryderm GC alkalmazása előtt orvos konzultációra van szükség.

Néhány további ajánlás, ha ezt a gyógyszert szedik kezelés céljából:

 • Ha az Acriderm GK első alkalmazása során irritációt, égést, viszketést észlel, akkor a kezelést nem szabad folytatni. Forduljon orvoshoz.
 • Ha nem tolerálja a hatóanyag egyik összetevőjét, akkor nem kezdheti el a kezelést, ezért először olvassa el az utasításokat a gyógyszerhez.
 • Ha a kezelés első hete alatt nem látja a terápiás hatást, orvost kell keresnie a pontosabb diagnózis és a gyógyszer pótlásához.
 • Másodlagos fertőzés esetén más gyógyszereket kell alkalmazni a kezelésre. Ideiglenesen hagyja abba az akryderm GK krém használatát, amíg a fertőzés megszűnik. Forduljon orvosához.
 • Ne használja a kábítószert hosszú ideig az arcra. A kezelést legfeljebb 5 napig végezzük.
 • A "Acriderm GK" krém vagy kenőcs nem alkalmazható a szem területére. Lehetséges olyan mellékhatások kialakulása, mint a glaukóma, a szürkehályog, a herpetikus fertőzés vagy a gombák.
 • Lehetetlen lehet Acriderm GK-t alkalmazni a nyitott sebek és a varikózus trofikus fekélyek kezelésére.
 • Legyen óvatos, ha hosszú ideig használja a terméket a bőr nagy területein, az epidermisz sértetlenségének megsértésével. Az ototoxicitás tünetei lehetnek.
 • Területeken a test, mint a hónalj, ágyék gyűrődések és a végbélnyílás régióban, krém alkalmazása szigorúan korlátozott, mivel ezek a területek vannak kitéve a csíkok megjelenését.
 • Krém vagy kenőcs alkalmazása esetén kerülje a szembe és a szemhez való érintkezést.

Ha laknak az adott gyógyszer és az a kérdés hogy mi különbözteti meg „Akriderm” a „Akriderm GC”, meg kell jegyezni, hogy a krém tartalmaz gentamicin atibiotik és klotrimazol (gombaellenes) kell használni nagyobb óvatosság, mivel a penetráció Az anyagok a vérben okozhatnak mellékhatásokat, különösen a gyermekeknél.

A gyógyszer több, mint 4 hétig nem. Szükség van fokozatosan törölni, csökkentve a dózist és a használat gyakoriságát, hogy ne okozzon visszavételi szindrómát.

Terhesség és laktáció

A "Acriderm GK" krém hosszú ideig és nagy dózisokban nem alkalmazható terhes nőkön. A gyógyszer glükokortikoszteroidokat tartalmaz. Mennyire veszélyes a magzatra, ha helyileg használják, nem állapítható meg. De a drog felhasználása az élet szükségleteihez megengedett. Az adagot az orvos állapítja meg, és általában minimális, valamint a kezelés folyamata.

Továbbá nem állapítható meg, hogy a glükokortikoszteroidokat tartalmazó készítmények helyileg alkalmazhatók-e az anyatejbe. Ezért ajánlott a szoptatás abbahagyása az Acriderm GK kezelés ideje alatt, vagy cserélje ki a gyógyszert.

Analógok és árak

Hasonló hatóanyagot tartalmazó készítmények krém formájában:

Mielőtt az analóg Acryderm GC kenőcsöt vásárolna, forduljon orvosához. A készítményt helyettesítheti:

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Acriderm GK kinevezésével az árat nem lehet a lakosság összes szegmense rendezi, ez körülbelül 600 rubel. De megvásárolhatod a fent felsorolt ​​analógokat, amelyek ugyanolyan hatásúak, de olcsóbbak, költségük alacsonyabb.

Másrészről, az Acriderm GC ára indokolt, mivel a kívánt hatás gyors. A krém és a kenőcs gazdaságosan fogyasztható, ráadásul nem igényelnek gyakori használatukat.

Vélemények a kábítószerről

A drog "Akriderm GC" felülvizsgálatai többnyire pozitívak. A betegek tudomásul veszik, hogy a betegség manifesztációja a krém használata után észrevehetően csökkent. Néhány napon belül a bőrt teljesen megtisztították. A fejlettebb esetekben szükséges a teljes kezelés folyamata.

Az "Acriderm GK" kenőcs kevésbé ismert, mint a krém. Meg kell jegyezni, hogy a krémmel és más gyógyszerekkel kombinált kezelés gyorsítja a helyreállítás folyamatát.

A krém "Akriderm GK" felülvizsgálata nemcsak pozitív. A betegek elégedetlensége a mellékhatások megnyilvánulásával jár együtt. Így néhányan a gyógyszer-intolerancia jeleit mutatták ki a felvétel első napjaiban. Vagyis a betegség tünetei nem csökkentek, hanem éppen ellenkezőleg, súlyosbodtak: a vörösödés megnövekedett, egy másodlagos fertőzés csatlakozott vagy gyulladásos folyamat alakult ki.

Néhány áttekintés tartalmaz adatokat a mellékhatások előfordulásáról az Acriderm GK hosszú távú alkalmazása után. A bőr túlzott hámlása, száraz bőr, viszketés. Szükséges az orvos ajánlásait követni és követni az adagot.

Számos pozitív vélekedés a gyermek allergiás dermatitiszben való alkalmazásáról. Az Akriderm GK-ról szóló válaszokban az anyukák megjegyzik, hogy más gyógyszerekkel kombinálva a gyógyszer gyors és tartós eredményt ad. A kiütések nyomon követhetők. A kezelés folyamata az érintett bőrterülettől függ. Minél több, annál hosszabb a kezelés. Jó segítség a diátézissel.

Véleményünk szerint a "Akriderm GK" gyógyszer csak a betegség külső megnyilvánulásával küzd, de belülről nem gyógyul. Az alapok visszavonása után minden visszatér. Ezért a betegséget átfogó módon kell kezelni. Tartalmazzanak olyan gyógyszereket, amelyek az okot kezelik, és nem csak a külső megnyilvánulást.

Ne használja a gyógyszert anélkül, hogy felírná az orvost. Súlyosbíthatja a betegség kialakulását, szövődmények jelentkezhetnek, vagy fertőzés lép fel. Emlékeztetni kell arra is, hogy a glükokortikoszteroidokat tartalmazó készítmények mellékhatásokat okozhatnak. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy Acriderm GK-t alkalmazzon gyermek kezelésére.

A bőrbetegségek terápiája hatékonyabb lesz, ha időben figyelemmel kíséri a problémát, és követi az orvos ajánlásait.

Acriderm GK

A külső felhasználásra szánt készítmények csoportja Az Acriderm, mint fő hatóanyag glükokortikoszteroid hormon betametazon, amely erős gyulladásgátló és antiallergiás hatással bír. Ezért a kenőcsök és a krém Acriderm hatékonyak a bőrön fellépő erős gyulladásos folyamatok enyhítésére

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért jelölik ki az Acriderm GK-t, beleértve a gyógyszertárakban alkalmazott gyógyszer használati utasítását, analógjait és árait. Azok az emberek, akik már használtak Acriderm GK-t, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A készítmény krém és kenőcs formájában készül külső felhasználásra:

 1. A Cream Acriderma egy csőben 15 g vagy 30 g - 1 g krémben 0,64 mg betametazon-dipropionátot (0,5 mg tiszta betametazon) tartalmaz.
  A GENTA - tejfehérje formája 15 g-os és 30 g-os csőben. Ez egy többkomponensű gyógyszer, 1 gramm 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 1 mg gentamicin-szulfátot (antibiotikum) tartalmaz.
 2. Acryderm GK - krém 15 g vagy 30 g csőben. 1 g tejszínben 0,64 mg betametazon-dipropionátot, 10 mg klotrimazolt (gombaellenes szer) és 1 mg gentamicin-szulfátot tartalmaz.
 3. Akriderm SK - kenőcs egy csőben 15g vagy 30g. 1 gramm kenőcsben 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 30 mg szalicilsavat tartalmaz.

Klinikai-farmakológiai csoport: antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású készítmény külső használatra.

Akriderm GC és Akriderm SK - mi a különbség?

A szinte azonos név ellenére ezek a formák különbséget tesznek az összetétel és a gyógyszerhatás terén.

 • Az Akriderm GK-ban a betametazon-dipropionát mellett aktív hatóanyagot is tartalmaz, a gentamicint és a klotrimoxazolt is tartalmazzák. Ezért a gyógyszer a gyulladáscsökkentő és antiallergén hatás mellett antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
 • A Akriderm SC mellett betametazon-dipropionát (fő komponens), aktivált szalicilsav azonban Akriderm SC teszi csak antiszeptikus és keratolitikus (podsushivayuschee) hatások a bőrön.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Acryderm GK?

Egy gyógyszer segítségével számos betegséget kezelnek:

 1. Ha a páciensre korlátozott neurodermatitis van diagnosztizálva, akkor kenőcs vagy krém alkalmazható a kezelésre.
 2. A hagyományos orvoslás segítségével egy egyszerű zuzmó eltávolodik, amely krónikus formában van.
 3. A használati utasítás azt állítja, hogy a gyógyszer alkalmazását olyan esetekben lehet alkalmazni, amikor ezek a betegségek szövődnek másodlagos dermatitisszel.
 4. A gyógyszer ilyen jellegű utalásokat tartalmaz az atópiás dermatitisz és diffúz neurodermatitis kezelésére.
 5. Számos beteget írnak fel az ekcéma kezelésére.
 6. A kenőcs kiválóan alkalmas a dermatoxicosis megszüntetésére.
 7. A gyógyszeres kezelésnek olyan jelzései vannak, mint a candidiasis vagy dermatophytosis.
 8. A gyógyszeres kezelés eltávolítja az egyszerű és allergiás dermatitist.
 9. Többszinű zuzmó kezelésére használják, különösen akkor, ha olyan területeken lokalizálódik, mint a bőr vagy a hüvelyi területek nagy összecsukása. Ebben az esetben a használati utasítás javasolja krém használatát.

A hagyományos gyógyszereket széles körben használják a dermatitis különböző típusainak szabályozására.

Farmakológiai hatás

Az Acriderm GK terápiás hatása alkotó összetevőinek köszönhető. A betametazon anti-allergiás, gyulladáscsökkentő, antipruritikus és anti-exsudatív hatással rendelkezik.

 1. Klotrimazol erős gombaellenes aktivitást szemben aktív Trichophyton mentagrophytes, Candida albicans, a Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Malassezia furur (Pityrosporum orbiculare) és Microsporum canis.
 2. A Gentamicin az aminoglikozid csoport antibiotikuma, amely baktericid tulajdonságokkal rendelkezik. Aktivitást mutat szemben érzékeny törzsei alfa- és béta-hemolitikus Streptococcus A csoport, valamint a koaguláz-pozitív és a koaguláz-negatív törzsek termelő penicillináz.

Az Acriderm GK kombinált hatása miatt a gyulladásos és allergiás bőrbetegségek széles körének kezelésére vonatkozó utasítások szerint.

Használati utasítások

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók.

Az érintett bőrre kis mennyiségű, enyhén dörzsölő krém vagy kenőcs 2 nap / nap. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. Dermatomycosis esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok

Összhangban az utasítás HA Akriderm ellenjavallt túlérzékenység a hatóanyaggal, a bőr tuberkulózis, varicella, nyílt sebek, dobhártya perforáció, herpes simplex, bőr tüneteinek szifilisz és szoptatás alatt.

Az Acryderm CK krémet 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára nem írják elő, és kenőcs a 2 év alatti csecsemők számára. Az Acriderm GK-t óvatosan alkalmazzák a terhesség első trimeszterében, valamint a két évnél idősebb gyermekek esetében.

Mellékhatások

Az utasítások szerint az Acryderm GK a következő mellékhatásokat okozhatja:

 1. Rendszer: alkalmazva nagy területeken a test és a hosszú távú kezelés növelheti a testtömeg, megnövekedett vérnyomás, csontritkulás, stimuláció, súlyosbodása látens a fertőzési gócok, kifejezése a nyálkahártya a gyomor-bél traktus, álmatlanság, hiperglikémia, ödéma, dysmenorrhoea.
 2. Helyi: égési érzés, viszketés, száraz bőr, irritáció, hypertrichosis, folliculitis, hypopigmentation, szteroid pattanások, allergiás reakciók. Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, fertőzés, izzadás, sztrájk, maceráció, bőrgyulladás lehetséges.

Amikor a gyógyszer gyermekek a lehetséges mellékreakciók, mint például reverzibilis gátlása mellékvesekéreg funkció, glycosuria, kijelző Cushing-szindróma (okozta hatás következtében a betametazon), ototoxikus és nefrotoxikus hatását (okozta hatás következtében a gentamicin).

Terhesség és laktémia

A terhesség alatt (különösen az I. trimeszter) a kábítószer-használat csak akkor engedélyezett, amennyiben a várható előnye az anya meghaladja a lehetséges magzati kockázatot. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért, ha Acriderm GK-t kell alkalmazni a laktáció idején, szüntesse be a szoptatást.

analógok

A vizsgált hatóanyag kevésbé ismert és ugyanakkor kevésbé hatékony analógjai a következő kenőcsök és krémek is:

A "Kanison-Plus" és a "Triderm" készítményekkel ellentétben a fenti analógok kis mértékben különböznek egymástól. Ezért használat előtt alaposan el kell olvasni az utasításokat, illetve orvoshoz kell fordulni.

Az átlagár az Acryderm GK, krém a gyógyszertárakban (Moszkva) 360 rubel.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Acriderm GK

A kibocsátás formái

Az acryderma gk

Akriderm HA (betametazon-dipropionát + clotrimazol + gentamicin): kombinált gyógyszer helyi alkalmazásra bőrgyógyászati ​​gyakorlatban (dermatitis különböző eredetű, dermatomycosis, ekcémás elváltozások). A hatóanyag hatását a hatóanyag összetétele határozza meg. A gyógyszer gyulladáscsökkentő, antiallergiás, antimikotikus és antimikrobiális hatást fejt ki. Glükokortikoszteroid A betametazon gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatása, elnyomja az izzadást. A aminoglikozid sorozat antibiotikum gentamicin széles terápiás tartományban baktericid aktivitás szemben aktív különféle fertőző szer, köztük Proteus, E. coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Ser-Pseudomonas, tsitrobakter. Nem hatékony a neisseria, treponem, streptococcusok ellen (kivéve a tüdőgyulladást). A gombaellenes szer clotrimazol megzavarja az ergoszterolképződést - a gombák sejtmembránjának egyik legfontosabb szerkezeti elemét. A trichofitonok, epidermofitonok, mycosporok, candida és pitiroporok ellen hat. Ha az Acriderm GK hatóanyagot az ajánlott adagokban alkalmazzák, az aktív komponensek perkután felszívódása a véráramba rendkívül alacsony. A betametazon felszívódásának intenzitását nagymértékben meghatározza a bőr állapota. Az Acriderm GK krém és kenőcs formájában kapható.

Alkalmazás többszöröse - naponta kétszer. A gyógyszertanfolyam időtartamát egyénileg határozzák meg, és függ a betegség lefolyásának jellemzőitől, a súlyosság mértékétől. Néhány napi kábítószer-használat után a klinikai javulás hiányában a terápiás algoritmushoz kell igazítani, vagy tisztázni kell a diagnózist. Akriderm GC lehet használni a gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban, hiszen a kor két, hanem használja a gyógyszert a betegek 18 évesnél fiatalabb legyen óvatosan. Ez az igény annak a ténynek köszönhető, hogy a terület a bőr tömegére vonatkoztatva a gyermekkori több, mint a felnőtt, és nem fejlettek bőr külső rétegét, ahol a lehetséges felszívódását indokolatlanul nagy mennyiségű aktív komponenseket, ami növeli a szisztémás mellékhatásokat. E tekintetben a gyógyszerkészítménynek ebben a betegcsoportban a lehető legrövidebbnek kell lennie. Rezisztens bakteriális vagy gomba törzsek kialakulásával meg kell szakítani az Acriderma GK folyamatát, és módosítani kell a kezelést. A túladagolás (amely megnyilvánul jelei Cushing) szükséges, hogy fokozatosan csökkentse az adagot, amíg a teljes törlési egyidejű korrekciója tüneti terápia és vizes ásványi rendellenességek. Az Acriderm GK és az orvosi szakirodalom egyéb gyógyszerei közötti kölcsönhatási eseteket nem írják le.

Krém és kenőcs Acryderm: oktatás, ár, vélemények és analógok

Erről az orvosi cikkről megismerkedhet a Acriderm gyógyszerrel. A használati utasítás megmagyarázza, hogy mely esetekben tudja a gyógyszert szedni, attól, hogy mit segíti, milyen használati útmutatások, ellenjavallatok és mellékhatások. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben az orvosok és a fogyasztók csak az Acriderm-ról szóló valódi véleményeket hagyhatják el, amelyekből kiderül, hogy a gyógyszer felnőttek és gyermekek esetében segített-e pikkelysömör, dermatitis és viszketés kezelésében. Az utasítások felsorolják az Acriderma analógját, a gyógyszertár gyógyszertárakat, valamint terhességi használatát.

Az anti-allergiás, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású hormonális hatóanyag az Acriderm. A GK krém, az SK, a GK és a Gent kenőcs a bőrgyulladás, szeborrhea, pikkelysömör, bőrviszketés kezelésére ajánlott.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Acriderm a következő dózisformákban áll rendelkezésre:

 1. Krém külső használatra 0,064%.
 2. Kenőcs külső használathoz Acriderm SK.
 3. Cream Acriderm. Kenőcs GK.
 4. Kenőcs külső használathoz Acriderm Genta.

A kenőcs SC hatóanyagai: betametazon-dipropionát és szalicilsav. A krém és kenőcs GC tartalmaz betametazon-dipropionátot, klotrimazolt és gentamicin-szulfátot. A Gent kenőcs összetevőjeként betametazon-dipropionátot és gentamicin-szulfátot tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A kenőcs és a Cream Acriderm, a használati utasítás megerősíti ezt, kifejezett anti-allergiás és gyulladáscsökkentő hatással bír. A gyógyszer hatóanyaga A kortikoszteroid Betametazon leállítja az enzimek és mediátorok felszabadulását a gyulladásos fókuszban, megelőzi a leukocita infiltrációt és gátolja a fagocitózist.

Ez a hatóanyag megakadályozza a szöveti ödémát és stabilizálja az érfalat.

Mi segít az Akridermnek?

A gyógyszer alkalmazási területei a következők:

 • ótvar (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen a lokalizáció az ágyéki területen, és a nagy redők;
 • pszoriázis;
 • atópiás dermatitis (neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • ichthyosis és ichthyosoform változások;
 • szuszpenziós dermatitis;
 • piros lapos zuzmó;
 • a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái.

Használati utasítások

Az Acryderm ajánlott, hogy enyhén dörzsölje az érintett bőrön napi 1-3 alkalommal. A kezelés időtartama függ a betegség lefolyásától és a terápiás hatástól, de nem haladhatja meg a három hétet. Ha a javulás nem jelentkezik a gyógyszer két hete alatt, erről tájékoztatni kell az orvost.

Kenőcs és krém GK

A gyógyszert külső használatra szánják. Kenőcs vagy krém kis mennyiségben kerül alkalmazásra az érintett bőrfelületekre, enyhén dörzsölve. Az ajánlott használati gyakoriság naponta kétszer.

A kezelés optimális időtartamát az orvos minden egyes beteg esetében egyedileg választja ki. A betegség súlyosságától és a nosológiai formától függ. A láb dermatomycosis kezelésének átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben nem fordul elő klinikai javulás, akkor meg kell tisztázni a diagnózist vagy megváltoztatni a terápiás rendszert.

Kenőcs SK

Az Acriderm SK hatóanyagot naponta kétszer vékony rétegre helyezzük a gyulladt felületen, enyhén dörzsölve. Könnyebb esetekben elegendő egyetlen felhasználás. A kezelés időtartama általában 3 hétre korlátozódik. Ha hosszabb kezelésre van szüksége, akkor ajánlatos a gyógyszert ritkábban használni, például minden másnap.

Amikor krónikus betegségeket kezelnek az orvos állandó felügyelete alatt, a kezelésnek az összes tünet eltűnése után egy ideig folytatnia kell a betegség visszaesésének elkerülése érdekében. A gyógyszer alkalmazását 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni.

Gent kenőcs

A hatóanyagot fel kell használni az érintett bőrre reggel és este. Akriderm Gent utasításaiban meg kell jegyezni, hogy a kenőcsöt könnyű körkörös mozdulatokkal kell a bőrön eloszlatni. A vastagabb bőrfelületen (a tenyéren és a lábakon) a bőrön kenőcsöt gyakrabban kell alkalmazni.

A terápiás képzés időtartama általában nem haladja meg az egy hónapot. A gyógyszer felhasználása a megadott időtartamnál hosszabb ideig elindíthatja a nem érzékeny növényzet kialakulását, valamint a túladagolás előfordulását.

A gyógyszert krém formájában két év óta használják a gyermekgyógyászatban. Ebben az esetben a gyógyszert ebben az esetben csak akkor írják elő, ha szigorú jelzések vannak. Az okklúziós kötszerek használata nemkívánatos mellékhatások kialakulásához vezethet, ezért csak indikációkat kell alkalmazni.

Az Acryderm Genta kenőcsöt nem szabad a fejbőrre, hanem az arc bőrére is alkalmazni. Szükséges elkerülni, hogy a gyógyszer a periorbitalis részre és a szemre kerüljön.

A használati utasításban megjegyezzük, hogy a gyógyszert nem használják nyitott sebek és az alsó lábszár varicose trophikus fekélyeinek kezelésére. Az Acriderm Genta krém hosszú távú alkalmazása a perianalis területre, a hüvelyi ráncok és a hónalj üregei csíkozást okozhatnak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak (szoptatás);
 • túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • 2 év alatti gyermekek (kenőcs);
 • 1 év alatti gyermekek (tejszínre);
 • nyílt sebek;
 • csirke pox;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • herpes simplex;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • vírusos bőrfertőzések;
 • rózsaszín akne (rosacea);
 • perioral dermatitis;
 • A timpan membrán perforálása (külső otitis media kezelésére).

Mellékhatások

 • bőrstressz jelek megjelenése;
 • folliculitis;
 • hypopigmentation;
 • bőr atrófia;
 • sudamen;
 • hypertrichosis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • égő;
 • irritáció és a bőr szárazsága.

Gyermekek, terhesség és szoptatás

Az Acriderm terhesség alatti biztonságos használata nem bizonyított. Ezért e csoportba tartozó gyógyszerek alkalmazása ebben az időszakban megengedett, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a valószínű kockázatot. Fontos, hogy ne használja a terméket hosszú ideig emelt adagokban.

Mivel eddig még nem állapították meg, hogy glyukokortikosterondy ha helyileg és szisztémás felszívódása az anyatejbe, szükség van arra, hogy egy döntést, hogy hagyja abba a szoptatást, vagy távolítsa el a gyógyszer, figyelembe véve, amennyiben szükséges annak alkalmazása az anya.

Gyermekeknél, figyelembe helyi kortikoszteroidok, a megnövekedett adszorpciója a hatóanyag lehet a tünetek, mint például a funkció gátlását, a HPA-rendszer, Cushing-szindróma, lineáris növekedés retardáció, retardált súlygyarapodás, megnövekedett koponyán belüli nyomás.

Vannak mellékvese-cortex-szuppresszió tünetei, például a plazma kortizol csökkenése és az ACTH stimulálásának hiánya. Az intracranialis nyomásnövekedés megmutatkozik a kifekvő fontanellel, a fejfájással, az optikai lemez bilaterális ödémájával.

Különleges utasítások

Ha a hatás két héten belül hiányzik, akkor ajánlott tisztázni a diagnózist. Ha túlérzékenységi reakciók jelentkeznek, a kezelést haladéktalanul vissza kell vonni, és orvoshoz kell fordulni.

Másodlagos gombás vagy bakteriális fertőzés esetén megfelelő gyógyszeres kezelésre van szükség. Gyors pozitív hatás hiányában az Akriderm-ot meg kell szüntetni, mielőtt a fertőzés összes jele megszűnik.

Nem ajánlott hosszú ideig használni a terméket az arcon. Az Acriderm nem alkalmazható a szemkörnyékben a szürkehályog, a glaukóma, a gombás fertőzés és a herpesz fertőzés fokozódása miatt.

Kábítószer kölcsönhatások

Ez a külső hatóanyag nem kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel.

Acriderm analógjai

A szerkezet különbözteti meg az analógokat:

 1. Flosteron.
 2. Betnoveyt.
 3. Diprospan.
 4. Kuterid.
 5. Tselestoderm-B.
 6. Betliben.
 7. Betazon.
 8. Tseleston.
 9. Betamethasone.
 10. Beloderm.

Hagyja a feltételeket és az árat

Az Akriderm Genta átlagára 30 g (Moszkva) kenőcs 235 rubel. Kijevben, akkor lehet vásárolni gyógyszert 380 hrivnya, Kazahsztánban - 1030 tenge. Minszkben problémát jelent a drog, a gyógyszertárak kínálnak analógokat. A kenőcsöt és a krémet vényre szabják.

Mi segít a krém Acriderm

Az emberi bőr, mint a legnagyobb szerv, többet szenved a test többi részében. Különböző bőrbetegségek kezelésére gyakran hormonokat kell használni, mint például az Acriderm.

Akriderm GK - leírás

alatt márkanév Acriderm többféle kenőcs keletkezik, az egyik legnépszerűbb az Akriderm GK. Kombinált készítmény antimikotikus, gyulladásgátló, antimikrobiális hatással. A kompozícióban három aktív összetevő található:

 1. Betametazon-dipropionát. A glükokortikoszteroid, erős antieszudativnym, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatású.
 2. Gentamicin-szulfát. Az antibiotikum-aminoglikozid hatalmas mennyiségű baktérium ellen hat.
 3. klotrimazol. Antimikotik, segít megbirkózni egy gombás fertőzéssel.

A fehér, sárgás színű készítményeket 15,30 gramm csövekből állítják elő, amelyeket karton dobozokba csomagolnak.

Ahogy további összetevők jelennek Trilon B, tisztított víz, makrogol-cetosztearil, paraffinolaj, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát.

Akriderm GK egy hormon, kenőcs, mint a készítmény glükokortikoszteroid (hasonló anyag a hormonok a mellékvese mirigyek), és visszaélés ez elfogadhatatlan!

Az Akriderm név alatt külső használatra készült kenőcsök is készülnek Akriderm SK, Akriderm Genta. Az összes hatóanyag fő összetevője a betametazon. A további anyagok különbsége: y Acriderm SK ez a szalicilsav, Acriderm Gent - gentamicin (klotrimazol nélkül).

A gyógyszer hatása

A gyógyszer bármely formájánál van egy megkülönböztető tulajdonság - egy kimondott gyulladáscsökkentő hatás, melyet glükokortikoszteroid jelenlétében adnak. A betametazon a következő lépésekkel jár:

 • protivoekssudativnoe;
 • decongestant;
 • gyulladáscsökkentő;
 • antipruritic;
 • antiallergén.

A kenőcs helyi alkalmazását követően a helyi gyulladásos folyamat súlyosságának csökkenése, a viszketés leállítása, az allergiás reakció leáll.

A gyulladásos folyadék megszünteti a szövetek átterjedését, ami miatt az ödéma csökken. A betametazon hatásossága a leukociták sejtekben történő felhalmozódásának gátlása. Az anyag nem engedi, hogy a gyulladás közvetítői behatoljanak a szövetekbe, csökkentsék a kapillárisok permeabilitását és gátolják a fagocitózist.

A Gentamicin különböző baktériumok ellen hatékony:

 • streptococcus;
 • E. coli;
 • staphylococcus;
 • hemofil rúd;
 • Neisseria;
 • Klebsiella stb.

A Gentamicin baktériumölő hatással rendelkezik számos ellenálló törzs ellen, így az Acriderm GK krém segít a legtöbb bőrfertőzésben. Ezenkívül a gyógyszeres gombás patológiák használatára utaló jelek között van, mert a készítményben egy modern antimikotikus klotrimazol található.

Elpusztít minden olyan gombát, amely dermatophytosis, mycosis. Az anyag hatása az ergoszterin termelésének megsértésére alapul - a gombák membránjának alkotóeleme.

A kenőcs használata

A gyógyszert különböző gyulladásos dermatológiai betegségek kezelésére alkalmazzák. Segít a különböző típusú zuzmók ellen:

 • rózsaszín;
 • piros lapos;
 • szín, stb.

Az Acryderma kenőcs használatára utaló jelek közé tartoznak az allergiás reakciók a bőrön - neurodermitis (atópiás dermatitisz), eczematous megnyilvánulások, kontakt dermatitis. A bőrt csalánkiütéssel, hideg, szoláris allergiákkal, egyéb fizikai tényezők által okozott allergiás reakciókkal kémhatják.

A dermatitisz közül Acrydermát kezelnek professzionális, seborrheás, kétgyógyászati, toxikus és hólyagos dermatitisz miatt.

A jelenlét miatt klotrimazol a gyógyszer tökéletesen dermatomycosisokkal szembesül az arcon, a testen, a genitális területen, a lábakon. Használhatja az Akriderm GK-t a tünet (candidiasis) külső megjelenési formáitól, nagyméretű bőrráncok, izzadási területek mycosisával. Egyéb kórtörténetek, amelyeknél a kenőcs használata indokolt, a következők:

 • pszoriázis;
 • A betegség ideje alatt;
 • Lyell-szindróma;
 • gyógyszermellékhatás;
 • impetigo;
 • pemphigus.

Továbbá a gyógyszer gyakran ajánlott az arcra és a nyakon lévő purulens pattanásokra, amelyeket bakteriális fertőzés okoz.

A termék használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszert csak külsőleg használják. Az érintett területet alaposan kenje meg a bőrön naponta kétszer, vékony réteget alkalmazva. Tanfolyam - 2-4 hét. Lehetőség van egy egyedi tanfolyam kiválasztására, a probléma típusától függően. Könnyű esetekben elegendő az Acriderm naponta egyszer, éjszaka, nehéz esetekben - 3-4 alkalommal, de csak orvos jóváhagyásával.

Amikor planus hatékony alkalmazni Akriderm HA reggel és este, kenje helye lézió kenőcs Akriderm SC - szalicilsav javítja behatolását a hormon a szövetekben.

A tanfolyamtól való megfosztás általában 20-30 napot tesz ki.

A pszoriázisból a kenőcsöt legalább 3 héten át kell alkalmazni, de a kezelés első 7 napján észrevehető javulás tapasztalható. A pikkelysömör kezelésének technikája a következő:

 • meleg vízzel nedvesítse meg a felhordott lemezeket;
 • csatlakozzon a bőrbetegségek fókuszához;
 • hagyja a lemezeket 10 percig;
 • távolítsa el a lemezeket, a száraz bőr száraz legyen;
 • a krémet vékony rétegben terjessze.

A nõktõl kezdve a gyógyszert külsõleg alkalmazzák a külső nemi szervek viszketésének kiküszöbölésére. A tamponokra (naponta egyszer 10 napig) tölthetőek be. A pattanásoktól legfeljebb 5 napig kezelik, kenőcsöt naponta kétszer.

Ellenjavallatok, "pobochki"

Ne használjon kenőcsöt 2 év alatti gyermekeknél, 2-18 éves korban óvatosan alkalmazzák. Ellenjavallt, hogy alkalmazza az ilyen patológiákat:

 • bőr-tuberkulózis;
 • herpes simplex;
 • bőrszifilisz;
 • otitis externa;
 • csirke pox;
 • foszt meg egy egyszerű buborék.

A felhasználandó ellenjavallatok közé tartoznak az összetevők intoleranciája, a történelemben allergia, nyílt sebek jelenléte, vakcinázás jelei. Helyi mellékhatások:

 • száraz;
 • égő;
 • hypopigmentation;
 • túlzott haj;
 • irritáció;
 • sudamen;
 • bőrpír;
 • stretch marks;

Nagy dózisú, ellenőrizetlen alkalmazás esetén fennáll a túladagolás és a szisztémás "pobochek" kialakulása, bár ez nagyon ritkán fordul elő. Minél nagyobb a kockázata a gyermekeknél, az időseknél, akiknél fokozódhat a vércukorszint, a duzzanat, a Cushing-szindróma, a megnövekedett nyomás, a testtömeg, az álmatlanság.

Analógok és speciális utasítások

A gyógyszer ára (15 g) körülbelül 400 rubel. Számos analóg van, némelyik olcsóbb.