Acriderm GK

A leírás aktuális 2016/06/22

 • Latin név: Akriderm GK
 • ATX kód: D07XC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Akrihin (Oroszország)

struktúra

A hatóanyag összetétele hatóanyagokat tartalmaz: betametazon dipropionát, klotrimazol és gentamicin-szulfát.

További alkatrészek: vazelin, propilénglikol, vazelinolaj, cetosztearil-alkohol, cetosztearil makrogol-észter, trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és tisztított víz.

A kibocsátás formája

Kiadja az Akriderm GK-t krém vagy kenőcs formájában, külső alkalmazásra, 15 és 30 g csövekbe csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális és gombaellenes hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ennek a kombinációs gyógyszernek a hatása az összetevői, amelyek glükokortikoszteroidok, antibiotikum-aminoglikozidok és gombaellenes szerek.

A betametazon-dipropionát alkalmazása hozzájárul a koncentráció gátlásához leukociták, lizoszomális képződés enzimek és számos gyulladásgátló mediátor a gyulladás területén. Ebben az esetben a fagocitózis elnyomása következik be, csökkenti az ér-szövetek permeabilitását és megelőzi a gyulladásos puffadás kialakulását.

A gentamicin esetében, ami antibiotikum az aminoglikozidok csoportjába tartozó akció széles spektruma jellemzi a baktériumölő hatást. Tevékenységét a bőr számos elsődleges, másodlagos bakteriális fertőzése okozza, nevezetesen: gram-negatív és gram-pozitív baktériumok. Az anaerobok, a gombák és a vírusok azonban nem érzékenyek erre az anyagra.

A gyógyszer gombaellenes hatását a klotrimazol biztosítja. Ugyanakkor az ergoszterin szintézisében is fennáll a zavar, amely a gombák sejtmembránját alkotja.

A tevékenység a leggyakoribb gombákban nyilvánul meg: Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Candida albicans és így tovább.

Használati utasítások

A kezelés ideje alatt Acriderm GK-t alkalmazzák:

Ellenjavallatok

Az Acriderm GK krém vagy kenőcs használata nem ajánlott:

 • túlérzékenysége;
 • bőr tuberkulózis;
 • bőrszifilisz;
 • bőr utáni mellékhatások;
 • csirke pox;
 • egyszerű herpesz;
 • szoptatás;
 • egy évnél fiatalabb gyermekek;
 • külső otitis.

Alkalmazás terhesség alatt

Mennyire biztonságos ez a gyógyszer bevétele a terhesség, nem teljesen meghatározott. Ezért kenőcs vagy Acriderm GK krém használata ebben az időszakban csak akkor lehetséges, ha a potenciális előny jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot. Mindenesetre az ilyen csoportba tartozó készítményeket hosszú ideig nem szabad magas dózisban alkalmazni.

Mellékhatások

Az SCS alkalmazása gyakran olyan mellékhatásokat okoz, mint: égés, irritáció, bőr túlzott szárazsága, hypertrichosis, folliculitis, pattanás, hypopigmentáció, bőrgyulladás és így tovább.

A hosszan tartó használat, különösen az okklúziós kötések során, a bőr krémet, macerációt vagy atrófiát okozhat, másodlagos fertőzést, lila.

A lehető legnagyobb körültekintéssel a gyermekeket kezelni kell annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szisztémás káros hatások bekövetkezését hyperglykaemia, glükózuria, a mellékvesekéreg elnyomása, Cushing-szindróma és így tovább.

Használati utasítás Acryderm GK (Módszer és adagolás)

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók. Ebben az esetben a hatóanyagot elegendően vékony réteggel alkalmazzuk a bőr sérüléseire. Ezt kétszer kell megtennie.

Meg kell jegyezni, hogy az Acriderm GK krémmel való használati utasítás ugyanazt a terápiás rendszert tartalmazza. De lehetséges, hogy az orvos a betegség súlyosságától függően egyedi kezelést írjon elő. A könnyű esetek csak naponta egyszer engedik a krém használatát, míg a nehezebb esetek ellenkezőleg növelik az alkalmazás gyakoriságát.

A terápia időtartama általában attól függ, hogy mennyire hatékony ez a megoldás egy konkrét esetben, és 2-4 hét lehet.

Ha hosszantartó pozitív eredmény hiánya van, meg kell adni a diagnózist.

túladagolás

E gyógyszer alkalmazása ritkán akut túladagolás kialakulásához vezet. Azonban a hosszú távú használatra nagy mennyiségben, nem zárja ki az esemény a krónikus túladagolás, majd Cushing-szindróma tüneteinek, például hiperglikémia, glükózuria, depresszió működését a mellékvese kéreg, Cushing-szindróma.

A nemkívánatos hatások megjelenése tüneti terápiát igényel a gyógyszer fokozatos kivonásával.

kölcsönhatás

A különböző gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatások eseteit nem azonosították.

Különleges utasítások

Az érzékenység tünetei, a bőr irritációja és más, a gyógyszer alkalmazását kiváltó nemkívánatos tünetek megjelenése megköveteli a terápia elhagyását és más megfelelő eszköz kiválasztását.

Hosszú távú kezelés, krém vagy kenőcs alkalmazása kiterjedt bőrfelületeken, az okklúziós kötszerek alkalmazása és a gyermekek terápiája a GCS szisztémás felszívódását okozhatja.

Ez a külső eszközt lehet használni a gyermekek kezelésére az évben, de csak a tanácsadás és szigorú felügyelete alatt a szakember elkerülése érdekében megnyilvánulásai szisztémás mellékhatásokat. Megállapítást nyert, hogy a kérelem a krémek vagy kenőcsök Akriderm HA sokáig hatalmas területeket kezelés következtében a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer hypercortisolismussal, csökkent kiválasztás hormon a növekedés és a megnövekedett koponyaűri nyomás.

Ezenkívül az arc hosszantartó alkalmazásával gyakran vannak atrophiás változások, összehasonlítva más bőrfelületekkel. Ezért egy standard terápiás kurzust kell követni, ami 5 nap.

Ellenjavallt, hogy a gyógyszer bármely formáját a szemészetben alkalmazza, elkerülve véletlen expozícióját nemcsak a szemek, hanem a nyálkahártyák számára is.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A gyógyszert szobahőmérsékleten, 15-25 ° C-on tárolják, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

Acriderm GK analógok

A legfontosabb analógokat gyógyszerek képviselik: triderm és Canison.

Ugyanakkor az analógok ára 470-720 rubel határain belül változik.

Értékelések Akriderm GK

Sok felhasználó szerint ez a külső eszköz az egyik leghatékonyabb. Bár az Acriderm HC krémet vizsgálják gyakrabban, mint a kenőcsök. Mindenesetre ennek a gyógyszernek mindegyik formáját különféle bőrbetegségek kezelésére írják fel, és általában néhány napon belül a betegek javulást észlelnek.

Meg kell jegyezni, hogy a pozitív visszajelzések mellett jelentéseket is találhat a mellékhatások kifejlődéséről. Általában olyan tüneteket ismertetnek, amelyek a gyógyszer intoleranciáját vagy érzékenységét jelzik: fokozott bőrpír, hámlás, gyulladás stb.

Emellett a betegek gyakran jelzik, hogy a gyógyszer csak akkor segít, ha használja, és röviddel az elvonási tünetek visszatérését követően.

Ennek oka valószínűleg az, hogy az Akriderm GK segít megelőzni a betegség megnyilvánulásait, de a betegség még mindig nem működik. Ezért a páciens állapotát megkönnyítő gyógyszeren kívül az egészségügyi rendellenesség forrásának fő kezelését is el kell végezni.

Mindenesetre nem ajánlott az eszköz használata szakember kijelölése nélkül. Amellett, hogy a terápia egyszerűen haszontalan, lehetséges, hogy a legsúlyosabb szövődmények, amelyek általában hosszú távú kezelést igényelnek, nem kizárt.

Ár Akristerm GK, hol vásárolhat

Az Acriderm GK krém ára 130-400 rubel.

Acriderm GK analógok

Olcsó analógok Acriderm GK

A költség kiszámításakor olcsó analógok Akriderm GK figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

Népszerű Acriderm GK analógok

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

Az Acriderm GK analógjai

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben helyettesítő Acriderm GK, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Analógok a jelzés és a felhasználási mód szerint

Különböző összetételű, egybeeshet a jelzéssel és az alkalmazás módjával

Acriderm GK utasítás

Adagolási forma: krém

Hozzávalók: 1 gramm krém tartalmaz:
hatóanyagok: betametazon-dipropionát - 0,64 mg, klotrimazol - 10 mg, gentamycin-szulfát - 1 mg;
segédanyagok: Vazelin, propilén-glikol, folyékony paraffin, orvosi, cetosztearil-alkohol, makrogol-cetosztearil-éter, Trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát (egybázisú nátrium-foszfát 2 aq), tisztított víz.

Leírás: A krém fehér vagy majdnem fehér.

Farmakoterápiás csoport: glükokortikoszteroid topikális alkalmazásra + antibiotikum-aminoglikozid + gombaellenes szer

ATX kód: D07XC01

Farmakológiai hatás
Kombinált gyógyszer külső használatra, gyulladáscsökkentő, antiallergiás, antibakteriális, gombaellenes hatással kombinálva.
Betametazon-dipropionát - glükokortikoszteroid, gyulladásgátló, antiallergiás, antiekssudativnoe, dekongesztáns és antipruritic hatást. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és a pro-gyulladásos mediátorok a gyulladásos gátolja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.
A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Ellen hatásos: Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furtur (Pityrosporum orbiculare).
A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból. Baktériumölő hatást fejt ki primer és másodlagos bakteriális bőrfertőzések kórokozóira. Gram-negatív baktériumok ellen aktív: Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerugenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok: Streptococcus spp. (érzékeny béta- és alfa-hemolitikus streptococcus A-törzsek), Staphylococcus spp. (koaguláz-pozitív, koaguláz-negatív és néhány penicillináz termelő törzs).

Használati utasítások
A dermatózisok bonyolult elsődleges és / vagy másodlagos fertőzések, tinea versicolor, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, dermatomycosis (t. H. Lágyéki, stop), által okozott érzékeny kórokozók gyógyszer.

Ellenjavallatok
A készítmény bármely összetevője a gyógyszer, a lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, a szoptatás alatti gyermekek 1 éves, a kezelés otitis externa - perforált dobhártya.

Terhesség és laktáció alkalmazása
A glükokortikoszteroidok lokális alkalmazásának biztonsága terhes nőkön nem állapítható meg; a terhesség alatt e csoportba tartozó gyógyszerek felírása csak akkor indokolt, ha a lehetséges előny meghaladja a lehetséges kockázatot. A terhesség alatt a gyógyszereket nem szabad magas dózisban vagy hosszú ideig használni.
Nem derült fény arra vonatkozóan, hogy a glükokortikoszteroidok helyi alkalmazása miatt az anyatejben megjelenik-e, ezért foglalkozni kell a szoptatás megállításával.

Adagolás és adminisztráció
Külsőleg. Az Acridum ® HA vékony réteget alkalmaz a bőr érintett területére naponta kétszer - reggel és este.
A kezelés másik gyakoriságát az orvos határozhatja meg, a betegség súlyossága alapján. Könnyű esetekben a krém elegendő ahhoz, hogy általában naponta egyszer alkalmazzon; a súlyosabb sérüléseknél gyakrabban kell használni.
A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és 2-4 hét.
Ha a klinikai javulás nem jelentkezik, tisztázni kell a diagnózist.

Mellékhatás
A helyi alkalmazása glukokortikoszteroidokat lehet megfigyelni: égő érzés, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis aknepodobnye kitörések, hypopigmentáció, száj körüli bőrgyulladás, allergiás kontakt dermatitis. Hosszú használat, valamint a használatát okkluzív kötszerek - kivonatolásával a bőr, másodlagos fertőzés, bőr atrophia, sudamen, purpura. Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél okozhat szisztémás mellékhatásokat a glükokortikoidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma) és gentamicinnel (nefrotoxikus és ototoxikus hatások).
Ha az utasításokban nem szerepelnek mellékhatások, keresse fel kezelőorvosát.

túladagolás
Akut túladagolás nagyon valószínűtlen, azonban, ha a túlzott vagy tartós alkalmazása a kábítószer-túladagolás, a krónikus lehetséges kíséretében jelei Cushing: magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma. A kezelés. Megmutattuk a megfelelő tüneti kezelést. Krónikus toxikus hatások esetén a gyógyszer fokozatos visszavonása ajánlott.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították.

Különleges utasítások
Ha a gyógyszer alkalmazásával összefüggő fokozott érzékenység vagy bőrirritáció jelei vannak, hagyja abba a kezelést, és válassza ki a beteg megfelelő terápiáját.
Hosszantartó kezelés esetén, amikor a hatóanyagot a bőr hatalmas felületére alkalmazzák, az okklúzós kötszer használatával, valamint a gyermekeknél a kortikoszteroidok szisztémás felszívódása lehetséges.
Az arc bőrén az atrófiás változások gyakrabban jelentkezhetnek a bőrön, mint a test más felületén, a helyi glükokortikoszteroidokkal végzett tartós kezelés után.
Az Acryderm ® GK krém nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést.
A gyógyszer hosszantartó használatával fokozatosan meg kell szüntetni.

A kibocsátás formája
15 vagy 30 g alumínium csőben. Minden egyes csövet a használati utasítással együtt kartonpapírba helyezzük.

Lejárat dátuma
2 év. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után nem szabad felhasználni.

Tárolási feltételek
15-25 ° C-on tárolandó. Tartsa távol gyermekektől.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei
Vény nélkül.

gyártó
JSC "Chemical-Pharmaceutical Plant" Akrihin, Oroszország.
142450, Moszkva régió, Staraya Kupavna, ul. Kirova, 29.
Tel./fax: (495) 702-95-03.

Acriderm® GK (Akriderm GK)

Hatóanyag:

tartalom

Farmakológiai csoport

Nosológus besorolás (ICD-10)

3D képek

Összetétel és kibocsátás formája

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 vagy 30 g-os csövekben; egy csomag 1 kartonból.

15 g vagy 30 g csövekben; egy csomag 1 kartonból.

Az adagolási forma leírása

krém - fehér vagy majdnem fehér.

kenőcs - fehérről fehérre sárgás vagy kremovatym színárnyalat. Gyenge szeszes szag megengedett.

vonás

Glükokortikoszteroid lokális alkalmazásra.

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + antibiotikum-aminoglikozid).

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + antibiotikum-aminoglikozid + gombaellenes szer).

Kombinációs gyógyszer külső használatra (glükokortikoszteroid + keratolitikus szer).

Farmakológiai hatás

Pgyulladáscsökkentő, anti-allergiás, anti-exudatív, dekongestáns, antipruritikus

Pgyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antibakteriális

Pgyulladásgátló, anti-allergiás, antibakteriális, gombaellenes hatású

Pgyulladásgátló, allergiaellenes, antiszeptikus, keratolitikus

farmakodinámia

Kortikoszteroid betametazon dipropionát gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és a pro-gyulladásos mediátorok a gyulladásos gátolja fagocitózis, csökkentett vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból. Baktériumölő hatást fejt ki primer és másodlagos bakteriális bőrfertőzések kórokozóira. Gram-negatív baktériumokkal szemben aktív: Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok: Streptococcus spp. (a béta és az alfa-hemolitikus streptococcus A csoport érzékeny törzsei), Staphylococcus spp. (koaguláz-pozitív, koaguláz-negatív és néhány penicillináz termelő törzs). Inaktív anaerobok, gombák és vírusok ellen.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Aktív kapcsolatban: Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furtur (Pityrosporum orbiculare).

A szalicilsav keratolitikus, antimikrobiális hatású, kiküszöböli a kancsó rétegeket, és elősegíti a GCS mélyebb behatolását.

Indikációk: Acryderm ® GK

Allergiás bőrbetegségek (ideértve az akut, szubakut és krónikus kontakt dermatitisz, a foglalkozási dermatitis, a seborrhoeás dermatitis, atopiás dermatitis, napenergia dermatitisz, neurodermatitisz, viszketés, disgidrotichesky dermatitis ekcéma); a nem allergiás dermatitisz akut és krónikus formái; pikkelysömör.

Dermatitis (egyszerű és allergiás), különösen a másodlagosan fertőzött, ekcéma (atópiás, gyermek, nummular), atópiás dermatitis (neurodermitis diffúz), az egyszerű krónikus herpes zoster (korlátozott neurodermatitis), napenergia dermatitis, hámlásos bőrgyulladás, sugárzás dermatitis, pelenkakiütés, pszoriázis, bőrviszketés.

A dermatózisok bonyolult elsődleges és / vagy másodlagos fertőzések, tinea versicolor, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, dermatomycosis (beleértve a lágyéki, stop), által okozott érzékeny kórokozók gyógyszer.

Helyi kezelés dermatózisok kíséretében hyperkeratosis: pikkelysömör, korlátozott és diffúz neurodermatitisz, lichen planus, ekcéma, disgidrotichesky dermatitis, ichthyosis és ichtiózisos változásokat.

Ellenjavallatok

A készítmény bármely összetevője a gyógyszer, a lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, szoptatás és 1 kor alatti gyermekek; az Acriderm® mellett: az alsó láb, rosacea, akne vulgaris trópikus fekélyei; az Acriderm ® GK mellett: külső gyulladáscsillapítás - a gyulladásos membrán perforációja; továbbá az Acriderm ® SK készítményhez: perioral dermatitis.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A GCS terhes nőkön történő topikus alkalmazásának biztonsága nincs megállapítva; a terhesség alatt e csoportba tartozó gyógyszerek felírása csak akkor indokolt, ha a lehetséges előny meghaladja a lehetséges kockázatot. A terhesség alatt a gyógyszereket nem szabad magas dózisban vagy hosszú ideig használni.

Nem sikerült megállapítani, hogy a GCS helyi alkalmazása okozhatja-e az anyatejben való megjelenést, ezért foglalkozni kell a szoptatás megállításával.

Mellékhatások

A helyi kortikoszteroidok alkalmazása lehet figyelni: égő, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, aknepodobnye kitörések, hypopigmentáció, periorális dermatitis, allergiás kontakt bőrgyulladás. Hosszú távú használat, valamint az okklúziós kötszerek használata - bőrmasszírozás, másodlagos fertőzés, bőrgyulladás, izzadás, purpura.

Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél okozhat szisztémás mellékhatásainak kortikoszteroidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma).

Amikor alkalmazott széles felülete a test, főleg gyermekeknél okozhat szisztémás mellékhatásainak kortikoszteroidok (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma) és gentamicinnel (nefrotoxikus és ototoxikus hatások).

Ha kiterjedt testfelületekre, főleg gyermekekre alkalmazzák, a GCS és a szalicilátok szisztémás mellékhatásai jelentkezhetnek.

Ha az utasításokban nem szerepel mellékhatások, keresse fel kezelőorvosát.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították.

Adagolás és adminisztráció

külsőleg. Vékony réteget alkalmazzon az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este. A kezelés másik gyakoriságát az orvos határozhatja meg, a betegség súlyossága alapján. Könnyű esetekben a krém elegendő ahhoz, hogy általában napi 1 alkalommal alkalmazza; a súlyosabb sérüléseknél gyakrabban kell használni.

A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és 2-4 hét.

Ha a klinikai javulás nem jelentkezik, tisztázni kell a diagnózist.

külsőleg. Vékony réteget alkalmazzon az érintett bőrfelületen naponta kétszer - reggel és este. A kezelés másik gyakoriságát az orvos határozhatja meg, a betegség súlyossága alapján. Könnyű esetekben a kenőcs elegendő ahhoz, hogy általában napi 1 alkalommal alkalmazzon; a súlyosabb sérüléseknél gyakrabban kell használni.

túladagolás

Akut túladagolás nagyon valószínűtlen, azonban a túlzott vagy hosszan tartó használata rendelkezésre álló gyógyszer a krónikus túladagolás kíséretében jelei Cushing: magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, egy megnyilvánulása Cushing-szindróma.

kezelés: tüneti kezelés. Krónikus toxikus hatások esetén a gyógyszer fokozatos visszavonása ajánlott.

Különleges utasítások

Ha a gyógyszerek használatával kapcsolatos megnövekedett érzékenység vagy bőrirritáció jelei vannak, hagyja abba a kezelést, és válassza ki a beteg megfelelő terápiáját.

Hosszú távú kezelés esetén, amikor a hatóanyagot a bőr hatalmas felületére alkalmazzák, az okkluzív kötések használatával, valamint a gyermekeknél a GCS szisztémás felszívódása lehetséges.

Az 1 éves gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mert a betametazonhoz társuló szisztémás mellékhatások lehetséges fejlődése. Alkalmazásakor a hatóanyag kiterjedt felületek és / vagy alatt okkluzív kötés lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer és a fejlesztés a Cushing-tünet nem tapasztalható csökkenés kiválasztódását növekedési hormon, megnövekedett koponyán belüli nyomás.

Az arc bőre gyakrabban, mint a test többi felületén, a helyi SCS hosszantartó kezelése után atrofiás változások jelennek meg; a kezelés folyamata ebben az esetben nem haladhatja meg az 5 napot.

A krém és a kenőcs nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést.

A gyógyszer hosszantartó használatával fokozatosan meg kell szüntetni.

gyártó

OJSC "Chemical-Pharmaceutical Plant" Akrihin, Oroszország.

Az Acryderm ® GK tárolási feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

Az Acriderm ® GK élettartama

krém külső használatra 0,064% - 4 év.

krém külső használatra - 2 év.

krém külső használatra 0,05% - 4 év.

kenőcs külső használatra - 3 év.

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

oktatás

A hivatalos aktuális GRLS utasítás

Utoljára módosítva: 2016/08/12

Adagolási forma

Kenőcs külső használatra

struktúra

100 g kenőcs tartalmaz:

Betametazon-dipropionát tekintve 100% anyag - 0,064 g, megfelel 0,05 g betametazon, gentamicin-szulfát egyenértékű Gentamicin - 0,1 g, a klotrimazol, számítva 100% anyag - 1 g;

Propil-parahidroxibenzoát (nipazol) - 0,05 g paraffinfolyadék (vazelinolaj) - 5 g izopropil-mirisztát - 1 g, vazelin - 100 g-ig.

Az adagolási forma leírása

Az áttetsző kenőcs fehér vagy majdnem fehér.

Farmakológiai csoport

Helyi alkalmazásra szánt glükokortikoszteroid + antibiotikum-aminoglikozid + gombaellenes szer

farmakodinámia

A kombinált készítmény gyulladáscsökkentő, allergiás, antibakteriális és gombaellenes (fungicid hatású) hatású.

A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozidok csoportjából, baktericid hatású. Nagyon érzékeny Gram-negatív mikroorganizmusok - Proteus spp. (Indol pozitív és indolotritsatelny), Escherichia coli, Klebsiella spp., Salmonella spp., Shigella spp., Campylobacter spp., Staphylococcus spp. (Metitsilliporezistentnye). Érzékeny: Enterococcus faecalis, Serratia fajok, Pseudomonas spp, Acinetobacter spp, Citrobacter spp.... Resistant: Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, anaerob baktériumok: Streptococcus spp. (Kivéve Streptococcus pneumoniae), Enterococcus faecalis; Providencia rettgeri. Betametazon - glükokortikoszteroid, helyi gyulladáscsökkentő, antiedemás, anti-allergiás hatással rendelkezik.

A klotrimazol helyi hatású imidazol-származékok csoportjába tartozó gombaellenes szer. Ez az ergoszterin szintézisének zavara miatt működik, amely a gombák sejtmembránjának szerves része. Számos fellépés van. Aktív elleni patogén dermatofiton (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), élesztőgombák és gombák (Candida spp., Torulopsis glabrata, Rhodotorula spp., Pilyrosporum kör alakú e).

farmakokinetikája

Ha a gyógyszert terápiás dózisokban alkalmazzák, a hatóanyagok transzdermális felszívódása nagyon alacsony. A bőrön történő alkalmazásra a betametazon abszorpciójának intenzitása függ a epidermális gát állapotától (a gyulladás és a bőrbetegségek fokozzák a felszívódást). Az okklúziós kötszerek alkalmazása növeli a betametazon és a gentamicin transzdermális felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

bizonyság

Egyszerű és allergiás bőrgyulladás (különösen bonyolult szekunder fertőzés), atópiás dermatitisz (beleértve atópiás dermatitis), atopiás korlátozott (beleértve az egyszerű krónikus psoriasis), ekcéma, dermatomycosis (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen akkor, ha lokalizáció az ágyékban és nagy bőröndök.

Ellenjavallatok

A készítmény bármely összetevője a gyógyszer, a lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, a gyermekek életkor (2 év).

Terhesség (különösen a trimeszterben). 2 és 18 év közötti gyermekek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terhesség alatt (különösen az első trimeszterben) a kenőcsök terhesség alatt történő helyi alkalmazását csak olyan esetekben szabad megengedni, ahol az anya számára tervezett előny meghaladja a magzat potenciális kockázatát. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért az Acryderm ® GK kenőcs felírása a szoptatás ideje alatt javasolt a szoptatás abbahagyása.

Adagolás és adminisztráció

Külsőleg. Kenőcsöt alkalmaznak a bőr érintett területeire, enyhén dörzsölve, napi 2 alkalommal kis mennyiségben. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. A dermatomycosis leállása esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Mellékhatások

Viszketés, égő, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, szteroid akne, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. Az alkalmazás okklúziós kötszerek - kivonatolás, fertőzés, bőr atrophia, striák, Miliaria. Hosszan tartó kezelés vagy alkalmazás nagy felületen - a fejlesztés a szisztémás mellékhatások: súlygyarapodás, csontritkulás, magas vérnyomás, ödéma, fekélyesedés a nyálkahártya a gyomor-bélrendszer, súlyosbodása látens fertőzés gócok, hiperglikémia, izgatottság, álmatlanság, fájdalmas menstruáció.

túladagolás

Tünetek: a hypercorticizmus jelenségei.

Kezelés: a gyógyszer fokozatos visszavonása. Tüneti kezelés. Szükség esetén - elektrolit zavarok korrigálása.

kölcsönhatás

A más gyógyszerekkel való kölcsönhatást nem azonosították.

Különleges utasítások

Kerülje a szemmel való érintkezést.

Ha van egy stabil bakteriális vagy gombás mikroflóra, meg kell szüntetni a gyógyszert, és fel kell írni a megfelelő terápiát.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, mint a felnőttek, valamint a nem eléggé fejlett epidermiszben, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatások. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

A kibocsátás formája

Kenőcs külső használatra, 0,05% + 0,1% + 1%.

15 vagy 30 g alumínium csőben. Minden egyes csövet a használati utasítással együtt kartonpapírba helyezzük.

Tárolási feltételek

15-25 ° C hőmérsékleten.

Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Ne használja a lejárati dátumot követően.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

gyártó

Vegyipari gyógyszergyár "Akrihin" részvénytársaság

(JSC AKRIHIN), Oroszország

142450, Moszkva régió, Noginsk kerület, Staraya Kupavna, ul. Kirova, d 29.

Akriderm GK - hivatalos használati utasítás

Regisztrációs szám:

A készítmény kereskedelmi neve: Acriderm GK

Nemzetközi nem védett név vagy csoportnév:
Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole

Adagolási forma:

struktúra
100 g tejszín tartalmaz:
hatóanyagok: betametazon-dipropionát 100% -os anyagtartalommal - 0,064 g, klotrimazol 100% -os anyag tekintetében - 1 g, gentamicin-szulfát a gentamicin tekintetében -0,1 g;
segédanyagok: petrolátum, propilén-glikol, folyékony paraffin (vazelinolajat), cetosztearil-alkohol [60% cetil-alkohol, sztearil-alkohol, 40%]. tsetostsarat makrogol (makrogol 20-cetosztearil-éter), dinátrium-edetát (Trilon B), nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát (egybázisú nátrium-foszfát 2 aq), tisztított víz.

leírás
A krém fehér vagy majdnem fehér.

Farmakoterápiás csoport:

ATX kód: D07XC01

Farmakológiai tulajdonságok
farmakodinámia
A kombinált készítmény gyulladáscsökkentő, allergiás, antibakteriális és gombaellenes (fungicid hatású) hatású.
A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozidok csoportjából, baktericid hatású. Nagyon érzékeny a gram-negatív mikroorganizmusokra - Proteus spp. (indol-pozitív és indolotrikus), Escherichia coli, Klebsiella spp., Salmonella spp. Shigella spp., Campylobacter spp., Staphylococcus spp. (Meticillin-rezisztens). Érzékenység: Enterococcus faecalis, Serratia spp., Pseudomonas spp., Acinetobacter spp., Citrobacter spp. rezisztens: Neisseria meningitidis, Treponema pallidum, anaerob mikrobák: Streptococcus spp. (Kivéve Streptococcus pneumoniae), Enterococcus faecalis; Providcncia rettgeri. Betametazon - glükokortikoszteroid, helyi gyulladáscsökkentő, antiedemás, anti-allergiás hatással rendelkezik.
A klotrimazol helyi hatású imidazol-származékok csoportjába tartozó gombaellenes szer. Ez az ergoszterin szintézisének zavara miatt működik, amely a gombák sejtmembránjának szerves része. Számos fellépés van. Aktív kórokozó dermatophyták ellen (Trichophyton rubrum. Trichophyton mentagrophytes, Fpidermophyton floccosum, Microsporum canis, élesztő- és penészgombák (Candida fajok, Torulopsis glabrata, Rhodotorula spp., Pityrosporum orbicularc).

farmakokinetikája
Ha a hatóanyagot terápiás dózisokban alkalmazzák, a hatóanyagok transzdermális felszívódása nagyon alacsony. A bőrön történő alkalmazásra a betametazon abszorpciójának intenzitása függ a epidermális gát állapotától (a gyulladás és a bőrbetegségek fokozzák a felszívódást). Az okklúziós kötszerek alkalmazása növeli a betametazon és a gentamicin transzdermális felszívódását, ami fokozhatja a szisztémás mellékhatások kockázatát.

Használati utasítások
Egyszerű és allergiás bőrgyulladás (különösen bonyolult szekunder fertőzés), atópiás dermatitisz (beleértve atópiás dermatitis), atopiás korlátozott (beleértve az egyszerű krónikus psoriasis), ekcéma, dermatomycosis (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen akkor, ha lokalizáció az ágyékban és nagy bőröndök.

Ellenjavallatok
A készítmény bármely összetevője a gyógyszer, a lupus, bőr tüneteinek szifilisz, bárányhimlő, herpes simplex, bőrreakciók az oltás után, nyílt sebek, a gyermekek életkor (2 év).

Óvatosan
Terhesség (különösen a trimeszterben).
2 és 18 év közötti gyermekek.

Terhesség és laktáció alkalmazása
A terhesség alatt (különösen az első trimeszterben) a terhes nők helyi alkalmazása csak akkor megengedett, ha az anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre. Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért az Acriderm GK tejszín szedése során javasolt szoptatás leállítása javasolt.

Adagolás és adminisztráció
Külsőleg. A krémet az érintett bőrfelületekre helyezzük, enyhén dörzsölve, napi 2 alkalommal kis mennyiségben. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. A dermatomycosis leállása esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.
Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Mellékhatás
Viszketés, égő, irritáció, szárazság, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, szteroid akne, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. Az alkalmazás okklúziós kötszerek - kivonatolás, fertőzés, bőr atrophia, striák, Miliaria. Hosszan tartó kezelés vagy alkalmazás nagy felületen - a fejlesztés a szisztémás mellékhatások: súlygyarapodás, csontritkulás, magas vérnyomás, ödéma, fekélyesedés a nyálkahártya a gyomor-bélrendszer, súlyosbodása látens fertőzés gócok, hiperglikémia, izgatottság, álmatlanság, fájdalmas menstruáció.

túladagolás
tünetek: a hypercorticizmus jelenségei.
kezelés: a gyógyszer fokozatos visszavonása. Tüneti kezelés. Szükség esetén elektrolit zavarok korrigálása.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatását nem azonosították.

Különleges utasítások
Kerülje a szemmel való érintkezést.
Ha van egy stabil bakteriális vagy gombás mikroflóra, meg kell szüntetni a gyógyszert, és fel kell írni a megfelelő terápiát.
Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, mint a felnőttek, valamint a nem eléggé fejlett epidermiszben, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatások. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

A kibocsátás formája
Krém külső használatra.
15 vagy 30 g alumínium csőben. Minden egyes csövet a használati utasítással együtt kartonpapírba helyezzük.

Tárolási feltételek
15-25 ° C hőmérsékleten.
Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma
2 év.
Ne használja a lejárati dátumot követően.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei
Vény nélkül.

Gyártó. A követelések elfogadása:
Nyitott Vegyipari Gyógyszergyár "Akrihin", 142450, Moszkva Régió, Noginsk körzet, Staraya Kupavna, Kirova utca, 29.

Akriderm GK analógok hazai és importtermékei

Akriderm GC - hormonális drog orosz gyártási krémes, előállított csöveket 15 g vagy 30, a kereset ellen irányul allergiás tüneteket és krónikus járó bőrbetegségek gyulladás, viszketés, peeling. Vannak analógjai az Acriderm GK-nak, amelynek gyártója hazai gyógyszeripari vállalkozások és külföldi növények. A különbségek az árindikátorok, az aktív összetevők összetétele és koncentrációja.

A gyógyszer használatára és jellemzőire vonatkozó utasítások

Az Acriderm GK a glükokortikoszteroidok csoportjába tartozó szintetikus kombinált kötőanyag. A gyógyszert olyan idegrendszeri betegségek külső terápiájára szánják, amelyek gombásodással, allergiás reakciókkal, gyulladásos folyamatokkal és viszketéssel járnak. A gyógyszer a következő problémákkal küzdő betegek számára javasolt:

 • dermatitis (atonikus, allergiás érintkezés, sugárzás, szakmai);
 • ekcéma (különféle formák);
 • neurodermatitis (korlátozott, diffúz);
 • rovarcsípések, ételek, növények allergiás megnyilvánulása;
 • pszoriázis;
 • bullous bőrgyulladás;
 • lupus piros;
 • lapos, színes, rózsaszín, pityriasis;
 • dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen)
 • bőrpír.

Kenőcs Akriderm HA tartalmaz mellékvese hormon - betametazon (glükokortikoidok), hatékonyan harcol a bőr gyulladása, gombaellenes szer (klotrimazol), baktericid antibiotikum (gentamicin-szulfátot). A felhasználási útmutató a segédanyagok jelenlétét is jelzi:

 • a propilparaben (nipazol) fertőtlenítő hatású, szárító hatással;
 • A vazelinolaj vagy a folyékony paraffin lágyító és hidratáló hatású;
 • izopropil-mirisztát - emolens, amely lágyítja az epidermisz szarurétegét és elősegíti a hatóanyagok gyors és könnyű behatolását;
 • A vazelin pozitív hatással van a durvább bőrfelületekre és biztosítja a szükséges nedvességtartalmat.

A gyógyszerkészítmény különlegessége a készítmény, amely azonnal három irányban működik:

 1. Antibakteriális.
 2. Gombaellenes.
 3. Gyulladáscsökkentő.

Javasoljuk olvasni:

A gombaellenes ágens a clotrimazol ellenezte az ergoszterol termelését, amelyből a gombafertőzés sejtjeinek membránja áll. Képes elpusztítani a Trichophyton, Candida, Microsporum nemzetség gombáját. A bőrbetegségek szövődményeivel, amelyeket a másodlagos fertőzés csatolása okoz, a széles hatású antibiotikum sikeresen küzd.

Az Acryderma használata egy krémösszetétel külső alkalmazása a szervezet érintett területeire naponta kétszer. A gyógyszer felhasználásának időtartama függ a betegség jellemzőitől és formájától. A kezelés időzítését az orvos határozza meg. A terápia 2-4 hétig tarthat.

Kenőcsök-helyettesítő készítmények Acryderm GK

Az Akriderm GK (Akriderm) krém hasonlóan a legtöbb gyógyszerhez hasonló analógokkal is rendelkezik: olcsóbb hazai és drága importtermékek. Ezek előállíthatók különféle formákban (gélek, spray-k, kenőcsök, krémek, tabletták, oldatok injekcióhoz való ampullák) különböznek a hatóanyagok koncentrációja, összetevők. Megkülönböztetik továbbá a hormonális és nem-hormonális gyógyszereket. Az alábbiakban felsoroljuk az Acryderma helyettesítőit, amelyeket egy városi gyógyszertárban lehet megvásárolni, vagy online megrendelhető.

Acriderm® gk (Akriderm gk)

◊ krém 640 g + 10 mg + 1 mg / 1 g: 15 g vagy csövek 30g Reg. №: Р N002179 / 01

Klinikai és farmakológiai csoport:

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással külső használatra

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

◊ krém fehér vagy majdnem fehér.

Segédanyagok: petrolátum, propilén-glikol, az orvosi vazelinolajat, cetosztearil-alkohol, makrogol-cetosztearil-éter, Trilon B, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát (egybázisú nátrium-foszfát 2 aq), tisztított víz.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

A készítmény aktív összetevői leírása «Acriderm® gk"

Farmakológiai hatás

Kombinációs gyógyszer külső használatra gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, gombaellenes és antibakteriális hatással.

A betametazon gyulladáscsökkentő, antiallergiás, anti-exudatív és antipruritikus hatással rendelkezik. Gátolja a leukocita felhalmozódás miatt, felszabadulását lizoszomális enzimek és mediátorok a gyulladás a lézió, gátolja a fagocitózist, csökkent vaszkuláris szövet permeabilitását, meggátolja a gyulladásos ödéma.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Tökéletes a gombák ellen Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furur (Pityrosporum orbiculare).

A gentamicin antibiotikum, amely széles körben baktericid hatású az aminoglikozidok csoportjából, aktív a gram-negatív baktériumok ellen Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok Streptococcus spp. (Érzékeny törzsek a- és β-hemolitikus csoportba tartozó streptococcusok), Staphylococcus aureus (koaguláz-pozitív és koaguláz-negatív néhány termelő törzsek penicillináz).

bizonyság

- dermatitis egyszerű és allergiás (különösen bonyolult másodlagos fertőzés);

- diffúz neurodermatitis (ideértve az atópiás dermatitiszt is);

- korlátozott neurodermatitis (beleértve az egyszerű krónikus zuzmót is);

- dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen), különösen akkor, ha lokálisan az ágyékban és a nagy bőröndben található.

Adagolási rend

A Cream Acriderm ® HA vékony réteget alkalmaz az érintett bőrön naponta kétszer (reggel és este). Enyhe esetekben elegendő a gyógyszert naponta 1 alkalommal használni, súlyosabb esetekben - naponta többször. A kezelés időtartama a terápia hatékonyságától és tolerálhatóságától függ, és általában nem több, mint 2-4 hét.

Kenőcs Acriderm ® HA kis mennyiségben az érintett bőrre, enyhén dörzsölve, naponta kétszer. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. A dermatomycosis leállása esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Mellékhatás

Helyi reakciók: viszketés, égő érzés, irritáció, száraz bőr, folliculitis, hypertrichosis, szteroid akne, hypopigmentáció, allergiás reakciók. Az alkalmazás okklúziós kötszerek - kivonatolás, fertőzés, bőr atrophia, striák, Miliaria.

Szisztémás reakciók: a folyamatos kezelés vagy az alkalmazás a bőr felületén kiterjedt - megnövekedett testtömeg, csontritkulás, magas vérnyomás, ödéma, fekélyesedés a gyomor-bél nyálkahártya, súlyosbodása látens fertőzés gócok, hiperglikémia, izgatottság, álmatlanság, fájdalmas menstruáció. Amikor a krém alkalmazása gyermekeknél is lehetséges glycosuria, reverzibilis depresszió mellékvesekéreg funkció, megnyilvánulása a Cushing-szindróma (okozta hatás következtében a betametazon), nefrotoxikus és ototoxikus hatás (intézkedés miatt a gentamicin).

Ellenjavallatok

- a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;

- bőrkiütés utáni reakciók;

- a gyulladásos membrán perforációja (külső otitis media kezelésére);

- laktációs időszak (szoptatás);

- 1 év alatti gyermekek (krémek esetében);

- A gyermekek életkora 2 évig (kenőcs);

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C óvatosság A gyógyszert terhesség alatt kell alkalmazni, különösen az első trimeszterben, 2-18 éves gyermekeknél.

Terhesség és laktémia

A terhesség alatt (különösen az I. trimeszter) a kábítószer-használat csak akkor engedélyezett, amennyiben a várható előnye az anya meghaladja a lehetséges magzati kockázatot. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért, ha a kábítószert a szoptatás alatt kell alkalmazni, abbahagyja a szoptatást.

Gyermekkedvezmény

- 1 év alatti gyermekek (krémek esetében);

- A gyermekek életkora 2 évig (kenőcs);

C óvatosság 2-18 éves gyermekeknél kell alkalmazni.

Különleges utasítások

Az Acryderm ® GK nem szemészeti használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést.

A túlérzékenységi reakciók, a bőrirritáció, a stabil bakteriális vagy gombás mikroflóra kialakulása esetén szükség van a gyógyszer elhagyására és a megfelelő terápiára.

Hosszú ideig tartó kezelés esetén, amikor a hatóanyagot kiterjedt testfelületekre alkalmazzák, az okklúziós kötszer használatával, valamint a gyermekeknél történő alkalmazáskor atrofiás változások alakulhatnak ki.

Hosszú használat esetén a fokozatos kivonás javasolt.

Használat gyermekgyógyászatban

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyermekek területen a bőr tekintetében testtömeg nagyobb, mint a felnőttek, valamint a nem eléggé fejlett epidermiszben, ha használják helyileg gyógyszer felszívódását arányosan több hatóanyagot, és ennek következtében fennáll a kockázata nagyobb szisztémás mellékhatások, valamint az atrófiás bőrváltozások. Gyermekeinek a kábítószer-használatnak a lehető legrövidebb és minden óvintézkedésre van szüksége.

túladagolás

tünetek: A túlzott vagy tartós alkalmazása a hatóanyag tünetei Cushing (magas vércukorszint, cukorvizelés, reverzibilis visszaszorítására a mellékvese kéreg, megnyilvánulásai Cushing-szindróma).

kezelés: a gyógyszer fokozatos kivonása, tüneti terápia, ha szükséges - az elektrolit rendellenességek korrigálása.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem volt klinikailag jelentős kölcsönhatás az Acriderm ® GK és más gyógyszerek között.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

A tárolás feltételei

A gyógyszert gyermekektől távol kell tartani 15 ° C és 25 ° C közötti hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 2 év.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem volt klinikailag jelentős kölcsönhatás az Acriderm ® GK és más gyógyszerek között.