Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Mi a különbség az Akriderm GK és az Akriderm Gent között?

Az Akrihin gyógyszergyár különböző típusú gyógyszereket termel az Akriderm vonalon. A gyógyszerek hasonlóak egymáshoz, ugyanakkor jelentős különbségek vannak. Az Acriderm GK Acriderm Genttől való megkülönböztetése gyakran érdeklődik a vásárlók iránt, és ha nem veszi észre a különleges különbségeket, összekeverik a gyógyszereket. Ez elfogadhatatlan, és a pótlást mindig meg kell állapodni a kezelőorvosnál.

Kiadás és költségforma

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy nincs különbség ezen alapok között. Mindkét készítmény kenőcs és krém formájában kapható külső alkalmazásra. A gyógyszertárban 15 vagy 30 gramm súlyú csomagot vásárolhat. Az Acriderm Ghent ára 240 és 350 rubel, míg az Akriderm GK ára 450 és 650 rubel. Ugyanakkor a szokásos Acriderm 100 rubel. Gyakran a gyártó árpolitikája arra kényszeríti a vevőt, hogy gondolja át, hogy az Acriderm eltér-e Acriderm Gent-től vagy sem.

A cselekvési mechanizmus és a hatékonyság

A gyógyszerek összetételében azonos hatóanyag - a betametazon. Gyulladáscsökkentő, antipruritikus és anti-exudatív hatása van a bőrön. Elmondható, hogy Acriderm, Acriderm SK, Acriderm GK és Acriderm Gent analógok. Mindazonáltal mindannyian segítenek különböző körülmények között.

Az Akriderm Genta egy további aktív komponenst tartalmaz - gentamicint. Antimikrobiális hatással rendelkezik, tönkreteszi a gram-negatív és gram-pozitív baktériumokat. Ezzel egyidejűleg ez a szer nem befolyásolja a gombás kórokozókat és a vírusfertőzést. A hatóanyag hatékonysága észrevehető az epidermisz gyulladásos és nem gyulladásos allergiás betegségeiben, másodlagos bakteriális fertőzéssel együtt.

Az Akriderm GK egy drágább gyógyszer, ami indokolja a cselekvési mechanizmust. A kenőcs és krém összetételében gentamicin is jelen van. A gyógyszer ugyanolyan hatásos az elődjénél. Azonban még mindig létezik gombaellenes szer - klotrimazol. A kórokozók széles körű hatással bírnak, növelve a kezelés hatékonyságát. A drogok közötti különbség csak ebben van. Ha a bőrbetegséget másodlagos gombafertőzés kísérte, akkor az Acriderm GK analógokkal való helyettesítésére lehetetlen.

Alkalmazási jellemzők

Az Akriderm GK az Akriderm Genttől is különbözik, mivel gyermekeknél két év elteltével használható. A használati utasítás előírja, hogy a gentamicinnel (gombaellenes komponenst nem tartalmazó) kenőcs 12 év után biztonságosan beadható a gyermekeknek. Korábban a gyógyszer csak szigorú orvosi felügyelet mellett használható. Az Acryderm GK nem ajánlott terhes nők számára az első trimeszterben. Analógja korai rendelhető hozzá, ha a várható előny meghaladja a magzat kockázatát.

Ha az alkalmazási rend felé fordulunk, akkor majdnem azonos. Mindkét gyógyszert naponta kétszer alkalmazzák, és ha lehetséges - minden másnap. Az Acriderms használatának időtartama nem haladhatja meg az egy hónapot. Lehetséges, hogy az orvos ajánlása helyett az egyik hatóanyagot mással helyettesítik. Továbbá, a szakorvos, amikor allergiás gyógyszert ír elő, megváltoztathatja a betegtájékoztatási rendszert és annak időtartamát. Ha az orvos szigorúan egy gyógyszert ír elő, akkor ne vásároljon más Acriderm-típust, mivel az ilyen terápia nem hatékony.

Ha a gyógyszertárban nincs ajánlott krém vagy kenőcs, forduljon ismét orvosához, és keresse meg, mely analóg lehet ebben az esetben kiválasztható.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Mi különbözteti meg a kenőcsöt az Acriderm krémetől

A szép és egészséges bőr minden józan ember álma. Gyakran előfordul, hogy ez a legnagyobb emberi szerv a környezet káros hatásainak van kitéve, a bőr számos problémát mutat. Egyes kiütések társulhatnak a belső szervek betegségeivel. Valójában a bőr állapota az emberi egészség általános állapotát tükrözi.

A bőrbetegségek meglehetősen gyakoriak a lakosság körében. Kellemetlen megnyilvánulásokkal és hosszú kezeléssel jellemezhetők. A modern gyógyszerkészítmények azonban képesek gyors és kvalitatív módon megoldani a bőrrel kapcsolatos számos problémát.

Acryderm kenőcs formájában

Számos bőrbetegség kezelésére fejlesztették ki az Acriderm hatóanyagot. Külső használatra szánták a bőrbetegségek széles körének kezelésében. A gyógyszer maga a hatásos és hatásos terápiás szerek kategóriájába tartozik, hormonális és szteroid anyagok vannak jelen a készítményben, ez azt jelenti, hogy orvos kinevezése után érdemes használni, nem profilaxisra.

Az Akridermot az Orosz Föderációban tervezték és gyártották, talán kenőcsök és krémek formájában. A gyógyszerhez hasonló analógok megtalálhatók a "Triderm" és a "Canison Plus" gyógyszer formájában, ezek a költségek és a gyártó országában különböznek.

Az Acriderm kenőcs enyhén sárgás színű, gyorsan felszívódik, és nem hagyja el a foltokat, amikor ruhával érintkezik. A gyógyszer kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Gyulladáscsökkentő.
 • Hipoallergén.
 • Decongestant.
 • Bakteriális.
 • Gombaellenes.
 • Nyugtató.

Hozzon ki egy kenőcsöt, ha:

 1. Fertőző, gombás vagy bakteriális etiológiájú dermatózisok.
 2. A dermatitisz atópiás és allergiás.
 3. Ekcéma.
 4. Neurodermatitis.
 5. Mycosis.

A kenőcs alakú készítmény különféle összetételű lehet, és további neveknek felel meg:

 • Akriderm (erős bőrgyulladásos folyamattal, allergiás reakcióval bonyolult).
 • Acriderm Genta (bakteriális fertőzéssel).
 • Acriderm GK (gombás elváltozással).
 • Akriderm SK (hyperkeratosis jelenléte).

Cream Acriderm

A gyógyszer másik formája krém. Ellentétben a krémek kenőcsével, jelen van több segédanyag mint például a folyékony paraffin, fehér petrolátum, propilénglikol, sztearil- és cetosztearil-alkoholok, Trilon B, tisztított víz, makrogol tsetostearat, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát. Az alapösszetétel szerint azonban a készítménynek krém formájában történő felszabadulása nem különbözik a kenőcstől. A felhasználási jelzések teljesen analógok lehetnek az akril kenőccsel.

A kenőcs különbsége Acriderm krémetől

A kenőcs formájában lévő Acriderm hatóanyag hasonló hatású krémmel. Ezeknek a kibocsátásformáknak a célja azonos. De számos megkülönböztető jegy van:

 1. Egy kenőcs termelt minden típusú készítmény 4 (Akriderm, Akriderm Gent Akriderm HA Akriderm SC), míg a krém csak az első három készítmények offline Akriderm SC.
 2. A gyógyszer ilyen vagy ilyen formája a bőr sérülésének mértékétől és mértékétől függ.
 3. A krém jobban használható nedves nedves sérülések esetén, és kenőcs a felület hámozásának és erős felszívódásának köszönhetően.

Így a modern farmakológia és gyógyszer lehetővé teszi az időben, gyorsan és egyszerűen a betegség diagnosztizálását és a szükséges terápia elvégzését. Ne indítsa el a folyamatot, és próbálja meg kezelni a problémát, mert minden gyógyszer ellenjavallt. A bőrbetegségek diagnózisát csak szakember végezheti el, szinte lehetetlen pontos diagnózist meghatározni.

Triderm vagy akryderma: mi a jobb, hatékonyabb és visszacsatolható a bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésében?

A modern emberek ritkán keresnek segítséget az orvosoktól, különösen ha a probléma a bőrbetegségekre vonatkozik, természetétől függetlenül. A honfitársaink túlnyomó többsége a gyógyszeriparban szerzett saját ismereteire támaszkodik, és valójában gyakran reklámokra korlátozódik. Ez a fő probléma a társadalom az egészségügyi ágazatban - mi kezeljük a nekik tetsző, emlékezve az orvos csak akkor, ha a test megy visszafordíthatatlan következményekkel járna.

A bőrgyógyászati ​​megbetegedések a természetben, a megnyilvánulásokban és az egyidejű szövődményekben változatosak. A legtöbb beteg számára ez nyilvánvaló, mivel a dermis vékony rétege elválasztja az ember belső szervezeteit az agresszív környezeti tényezőktől. Mint minden más védelmi mechanizmus, a bőr időnként segítségre van szüksége a kórokozók elleni küzdelemben.

De mi van akkor, ha a választás két hatékony gyógyszer között zajlott? Milyen gyógyszert szeretnék? Mi a jobb - triderm vagy akryderm a dermatológiai betegségek elleni küzdelemben, csak szakemberek tudják. Ezért a saját egészségével kapcsolatos kísérletek kizárásához javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi anyagokat.

Triderm vagy akryderm - mi hatékonyabb?

A legtöbb páciens a gyógyszer kiválasztásánál visszautasítja a gyógyszer költségét. Nyilvánvaló, hogy a drága gyógyszerek a modern valóságban egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a betegeket, de ez a megközelítés alapvetően irracionális. Ez könnyen ellenőrizhető a triderm és a trichrome kenőcs részletes összehasonlításával.

 1. A Triderm egy széles körű hatású gyógyszer. A kenőcs összetétele tartalmaz gentamicint (antibiotikumot), klotrimazolt (gombaellenes szer), valamint számos további összetevőt. Mivel ez egy hatalmas gyógyszer, nem kerül felhasználásra megelőző célokra.
 2. Acriderm - a hatásmechanizmushoz hasonló gyógyszer, kivéve egy fontos pontot - a hatóanyagokat csak egy hormon - betametazon képviseli. Aktívan küzd a dermatológiai megbetegedésekkel és az allergiás etiológiával, a nem fertőzött fertőzésekkel együtt. A gyógyszerben nincsenek antibakteriális és gombaellenes szerek.

A készítmények között nincs alapvető különbség, ezért nehéz egyértelműen megállapítani, melyik közülük hatékonyabb. A főbb különbségek - az ár, a gyártó országa és a tevékenységek köre. A bőrkezelés megkezdése előtt fontos, hogy egy dermatológussal konzultáljon, mivel csak alkalmas gyógyszert, terápiás rendszert választhat ki.

Az adagolási forma kiválasztásának szabályai

Sok betegnek nehézségei vannak a megfelelő triderma és akryderma dózisformák kiválasztásában. Nem tudják, mit kell használni - krém vagy kenőcs. A valóságban minden egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

A bőrgyógyászok javasolják, hogy emlékezzenek és kövessék az egyszerű függőségeket:

 1. A kenőcs alapja ideális a tiszta és száraz bőrre, epithelization jeleire, hámló területek vagy kis méretek formájában.
 2. A krém jobban kezeli a dermis nedves és nedves területeit (beleértve a bőséges folyadékkibocsátást is).
 3. Annak ellenére, hogy a krém és a kenőcs felcserélhető, az orvosok javasolják, hogy tartsák be a fenti előírásokat. Ha bizonyos körülmények miatt lehetetlen megszerezni a gyógyszer ajánlott formáját, akkor lehetséges a kenőcs krémmel való helyettesítésére és fordítva.

Használhatok akril kenőcsöt a triderm helyett?

Fentebb megemlítettük, hogy a triderm eltér az akrydermától. Ha összefoglaljuk mindazt, amit mondottunk, akkor a triderm egy drága és hatalmas, széles spektrumú gyógyszer. A készítmény neurodermatitisre és dermatomycosisra vonatkozik. Akriderm - a bőr lokális sérüléseire alkalmazható anélkül, hogy fertőző vagy gomba szövődéseket okozna.

A hazai termelés kenőcsét használhatják a triderm helyettesítőjeként, feltéve, hogy az analógot a kezelőorvos írja fel. Ellenkező esetben ajánlott Acriderm GK-t használni.

Ez egy allergiaellenes és gombaellenes gyógyszer, amelyet neurodermatitisre, jegesedésre, dermatomycosisra írtak. Ugyanolyan összetételű, mint egy külföldi gyógyszerészeti termék, azonos hatásmechanizmussal rendelkezik.

különbségek

Melyek a fő különbségek a triderm és a kenőcs között? A szóban forgó gyógyszerek hasonlósága miatt számos súlyos különbség van.

 1. A Triderm széles spektrumú gyógyszer. A gyógyszer komponensei felszámolják a gyulladást, gombás és fertőző kórokozókat. Nagy hatásfok érhető el a klotrimazol és a gentamicin jelenléte miatt.
 2. Az Akriderm egy hormonális gyógyszer, amelynek hatóanyaga a betametazon. Ez az anyag nagy aktivitást mutat az allergénekkel szemben, de gyakorlatilag inert a gombákra és a fertőző ágensekre.

Egyszerű szavakkal, az utolsó kábítószer megfizethetőbb a nyugati termék analóg áránál.

A készítmények leírása

A Triderm a hormon típusú kombinált gyógyszer. Jellegzetes gombaellenes, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal jellemezhető. A kezelés hatékonyságát széles alapú antibiotikum aktivitásával érik el. Leggyakrabban a bakteriális vagy gombafertőzés által bonyolult bőrbetegségek megszüntetésére.

Az Acryderm a hazai termelés jó gyógyszeripari terméke. A hormonális kenőcs anti-allergiás és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A bőr helyi sérüléseinek, gyulladásának és kisebb sérüléseinek kezelésében alkalmazzák. A "GK" elnevezésű liniment teljesen azonos a nyugati gyógyszerrel.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Beszéljünk részletesebben a vizsgált gyógyszerek farmakológiai tulajdonságairól és jellemzőiről.

 • Kenőcs (krém) Triderm - kombinálva gyógyszer antiexudativ, allergiaellenes, gyulladásgátló és antipruritic hatása betametazon (glükokortikoszteroid). A klotrimazol antifungális aktivitást mutat, amely a szulfát-gentamicin antibakteriális tulajdonságaival kombinálva hatékony terápiát biztosít. A vegyület gátolja az ergoszterin szintézisét a gombás szerkezetek sejtjeinek membránján. A készítmény gentamicint tartalmaz, amely eltávolítja a dermis primer és másodlagos bakteriális elváltozásait (Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumokkal szembeni aktivitást mutat).
 • Kenőcs (krém) Acriderm - glükokortikoszteroid, helyi bőrbetegségek helyi kezelésére. A liniment tulajdonságait a kortikoszteroid hatása határozza meg. A fő hatóanyag a betametazon-dipropionát. Ez az anyag gátolja a lizoszómális enzimek szintézisét, megakadályozza a leukociták felhalmozódását a problémás zónában, elnyomja a fagocitózis biokémiai folyamatait. A párhuzamos szövet és az érpermeabilitás megszűnik, ami kizárja az ödéma kialakulását.

Mindkét gyógyszer helyi, külső használatra szánt, ezért gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba. 48 órán belül természetes módon válik ki.

Összetétel és kibocsátás formája

A gk és a triderm aceradermal kenőcsök fő különbségei összetételükben vannak. Hasonló formában készül - krém és kenőcs. 30 és 15 gramm alumíniumcsövekben szállítva, amelyek kartoncsomagolásban vannak. Minden csomag kiegészül egy feliratozással és használati utasításokkal.

 • Acryderm - betametazon dipropionát (fő hatóanyag), nipagin, vazelin, orvosi alkohol, tisztított víz. A glükokortikoszteroid a GC-ben jelen van.
 • A Triderm a betametazon-dipropionát, a gentamicin és a klotrimazol.

A közelmúltban hazai termékek jelentek meg a piacon, amelyek összetételében megegyeznek a nyugati gyógyszerkészítménnyel (GK, SK, Genta).

Használati utasítások

A használati utasításnak megfelelően a vizsgált gyógyszereket felületesen, vékony rétegben alkalmazzák, egyenletes eloszlással a lézió egész területére. Az eljárásokat napi 1-3 alkalommal hajtják végre, helyi szinten. Az adagot a kezelőorvos egyénileg határozza meg. A kezelés átlagos időtartama 2-3 hét. A terápia maximális időtartama 4 hét.

Ha 1 héten belül nincs pozitív dinamika, forduljon orvoshoz a terápiás kurzus módosításához.

A kenőcs használata csak az orvos utasításai szerint meghosszabbodik. Erős hormonális gyógyszerekről van szó, így az öngyógyítás veszélyes lehet a beteg egészségére nézve.

Javallatok és ellenjavallatok

A megfontolt gyógyszereket bőrgyógyászati ​​elváltozásokra, a szövetekben lokalizált gyulladásos folyamatokra írják fel. Szinte azonos mutatókkal rendelkeznek az egyetlen különbséggel való használatra, hogy a tridermnek szélesebb spektruma van.

Az akryderm használatára utaló jelek:

 • allergiás etiológiájú bőrbetegségek (pruritus, neurodermatitis, foglalkozási, érintkezés, krónikus és szubakut dermatitis);
 • pszoriázis;
 • pemphigus;
 • impetigo;
 • nem allergiás elváltozások krónikus formában.

A kenőcs triderm megjelölésére utaló jelek:

 • pszoriázis;
 • piros, lapos lichen;
 • atópiás és allergiás dermatitis;
 • ótvar;
 • A dermis candidiasis;
 • a lábak epidermofitája.

A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy konzultáljon a bőrgyógyászról. A szakember egyedileg meghatározza a liniment alkalmazásának sokféleségét és dózisát. Ami a gyógyszerek használatának korlátozását illeti, mind a hazai drogok, mind a nyugati kábítószerek esetében gyakoriak.

 • a kábítószert nem szabad laktáció alatt alkalmazni;
 • a nők a terhesség alatt;
 • a bőr szifilise;
 • posztvakcinális reakciók;
 • az összetevők egyéni intoleranciája (a savnak kifejezett és irányított hatása van).

A mellékhatások kockázatának kiküszöbölése érdekében fontos, hogy összehangolja a gyógyszer alkalmazását egy bőrgyógyászattal. Ebben a kiadásban nincs különbség a triderm és az akryderm között, annak ellenére, hogy túlterheltek.

Mellékhatások

A hormonális gyógyszerek túladagolása esetén az allergiás reakciók kialakulásának és megnyilvánulásának elkerülése, mellékhatások:

 • hormonális egyensúlytalanság és egyidejű szövődmények;
 • kontakt dermatitis;
 • száraz bőr, égés és viszketés;
 • a problémás területek depigmentálása;
 • az epidermis helyi atrófiája.

Ha mellékhatásokat észlel, fontos, hogy hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, forduljon orvoshoz orvoshoz. A gyógyszer eltörlésének fokozatosnak kell lennie, mivel hormonkészítményekről van szó.

Adagolás és adminisztráció

Ha összehasonlítjuk az acrderm-et és a tridermet a beadás módjával és az ajánlott dózisokkal, akkor nincs különbség a készítmények között. Ez nagyrészt a gyógyszerek hormonális alapjainak köszönhető.

Az utasításnak megfelelően a gyógyszerek csak külsőleg, helyileg használhatók:

 • napi 1-5 alkalommal (legfeljebb 3 g kenőcs / nap);
 • a terápia időtartama - legfeljebb 30 nap;
 • ha a kezelés hosszabb, a sokaságot úgy állítjuk be, hogy a készítményt kétnaponta alkalmazzuk.

A kezelésre vonatkozó konkrét ajánlásokat az orvos határozza meg, a kóros folyamat súlyossága és jellemzői alapján.

Vélemények

Átfogó válasz a legjobb kérdésre - egy triderm vagy egy akryderm képes csak magának a betegnek adni. Íme néhány áttekintés a szóban forgó gyógyszerekről:

Tamila, 32 éves, Szentpétervár

5 éve beteg vagyok a pikkelysömörben. A bőrkiütés a nyakon belül lokalizálódik - a zóna észrevehető, ezért speciális megközelítést igényel, különösen a súlyosbodás időszakában. Gyakran használom a Tridermt, mert ez a kenőcs a leginkább a gyulladás megszüntetésére, a gyulladás eltávolítására szolgál. Itt megpróbálom kipróbálni a hazai analógot, mivel az árak nem olyan "harapósak".

Victor, 45 éves, Murmansk

A Triderm jó előkészítés, de költsége indokolatlanul magas. 10 éve használtam egy köteg metrogil és akryderma. A betegség sokkal jobban megbirkózik a nyugati analógokkal, és áron - sokkal olcsóbb. Csak szezonális exacerbációk során használom, de ugyanaz a kezelés fájdalmasan verte a zsebét. Miért fizet többet, ha nincs különbség?

Az Uniderm krém analógjai

Uniderm (krém) Értékelés: 10

Az Uniderm szinonimái és helyettesei

Sinaflanc (kenőcs) → helyettesítő Értékelés: 7

Analóg olcsóbb 123 rubelt.

Gyártó: Akrihin (Oroszország)
Kiadványok:

 • Kenőcs 0,025%, 10 g; Az ára 46 rubel
 • Kenőcs 0,025%, 15 g; Az ár 53 rubel
Használati utasítások

Silkaren (krém) → Szinonimája Értékelés: 5

Az analóg olcsóbb, mint 53 rubel.

Beloderm (tejszín) → helyettesítő Értékelés: 12

Analóg olcsóbb 49 rubelből.

Avecourt (kenőcs) → Szinonimák Értékelés: 6

Az analóg drágább 50 dörzsöléssel.

Gyártó: Зеленая Дубрава (Oroszország)
Kiadványok:

 • 0,1% kenőcs, 15 g; Az ár 219 rubel
Az Avecourt árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 59 dörzsölésből.

Gyártó: Akrihin (Oroszország)
Kiadványok:

 • 0,1% kenőcs, 15 g; Az ár 228 rubel
 • Kenőcs 0,1%, 30 g; Az ár 391 rubelből indul
A Komoderm online gyógyszertárak árai
Használati utasítások

Kenőcs Akriderm hormonális vagy sem, és mikor használja?

Ha akne és dermatitis megjelenése különböző bőrbetegségekkel jár, sokan vásárolnak speciális gyógyszereket a gyógyszertárakban, hogy kiküszöböljék ezt a problémát. Az ilyen gyógyszereknek tulajdonítani kell az Akridermot.

Azonban nem minden ember ismeri a gyógyszer hatásainak teljes listáját, és kíváncsi, hogy melyik akryderm kenőcs segít és hogyan használja megfelelően a gyógyszert.

Acryderm bőrbetegségek kezelésére

Gyógykészítés Az Akriderm kenőcs szteroid anyag, amelynek hatása számos bőrprobléma hatékony megszüntetésére irányul. Csak külső használatra használható, és számos, különböző gyulladásos képződést okozó mikrobák eltávolítására szolgál.

Az Acriderm alkalmazása csak orvos kinevezése után ajánlott, mivel a bőrön jelentkező hibák megjelenése gyakran különböző belső megbetegedésekkel jár, amelyek csak speciális diagnózisokkal ismerhetők fel.

Az időben történő kezelés csökkenti a mellékhatások kockázatát. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszert olyan gyakori problémák megszüntetésére szánják, mint a pikkelysömör, bőrgyulladás, ekcéma, gyulladásos formációk a bőrön.

Az Acriderm kenőcs részét képező hormonok segítenek csökkenteni a bőr gyulladását és duzzanatait, segítenek megakadályozni a betegség további fejlődését és kiküszöbölni a bőr károsodását.

Akriderm hormonális kenőcs vagy sem?

A gyógyszer alapanyaga a betametazon, amely hormonális anyagokra utal. A hormonális anyagnak köszönhetően hatékonyan kezelik számos betegségtípust, és célja a bőrbetegség okának megszüntetése.

A hormonális gyógyszerek a leghatékonyabbnak számítanak számos probléma kiküszöbölésére, mivel a tulajdonságuk az epidermisz mély rétegeibe behatol, és nem csak kívülről, hanem belülről is küzd a betegség tényezőivel.

A hormonális kenőcs használata csak orvos kinevezése után ajánlott.

Az Acriderm fajtái

Az Acriderm alábbi fajtái vannak:

 • Acriderm kenőcs - a készítmény összetétele a betametazon aktív komponensét tartalmazza, és általános terápiás hatással rendelkezik, és eltávolítja a gyulladásos képződményeket a bőr felületén;
 • Acriderm Genta - A hatóanyag teljes összetételéhez és a gentamicin antibiotikumhoz. A gyulladásos folyamat eltávolítása mellett az ágens baktericid hatással rendelkezik, és megakadályozza a vírusvegyületek terjedését a bőr egészséges területeire;
 • Acriderm GK - a klotrimazol hatásos összetevõjét adták a készítmény általános összetételéhez, amelyet úgy alakítottak ki, hogy kiküszöböljék a különféle gombás elváltozásokat. A hatóanyag további komponensei segítik az anyagot a bőrbe gyorsan felszívni, és kiküszöbölni a kórokozó gombákat az epidermisz rétegeiben;
 • Acriderm SK - szalicilsav jelenlétének köszönhetően antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Ha helyesen használják, az epidermisz tisztítására és a mikroorganizmusok fejlődésének csökkentésére szolgál, amelyek hátrányosan befolyásolják az epidermisz külső állapotát.

Összetétel és kibocsátás formája

Az Acriderm gyógyszerek fő hatóanyaga a betametazon, azonban az Acriderm-vonal minden egyes anyaga egyedi összetevőket tartalmaz, amelyek fokozzák a betegség egy adott típusának kezelésére kifejtett hatását.

Akriderm

Gyógyászati ​​készítményt állítunk elő sárga színű kenőcs formájában, enyhe szaggal, és a fehér színű krém vastag sűrűségű.

Az Akriderm összetétele a következő:

 • betametazon;
 • Tisztított víz;
 • Vazelin alapon.

Kenőcs formájában készült, 15, 30 gramm térfogatú alumínium csövekben.

Acriderm SK

Összetétel Acryderm SC:

 • Betametazon dipirán;
 • Tisztított víz;
 • vazelin;
 • Szalicilsav.

Az alumínium csövekben 15, 30 gramm krém formájában kapható.

Acriderm GK

A Akriderm GK gyógyszer összetétele:

 • Betametazon dipirán;
 • Tisztított víz;
 • vazelin;
 • Klotrimatazol.

Külső használatra krém formájában kapható 15, 30 gramm.

Acriderm Genta

A Acriderm Genta hatóanyag összetétele:

 • Betametazon-dipropionát;
 • Gentamicin-szulfát;
 • Tisztított víz;
 • Vazelin.

A tejszínt 15, 30 gramm speciális alumíniumcsövekben állítják elő.

A működés elve

Az egyes gyógyszerkészítmények hatásmechanizmusa kissé eltér egymástól, ez a fő hatású komponensek összetételének különbségeinek köszönhető. Meg kell azonban jegyezni, hogy minden gyógyszernek hatékony gyógyító tulajdonságai vannak, és célja, hogy gyorsan megszüntesse az ember bőrén felmerülő problémákat.

Acriderm kenőcs

A kenőcs fő összetevője a betametazon, amely hormonális eredetű anyag, az a tulajdonsága, hogy mélyen behatol az epidermisz rétegeibe, és csökkenti a gyulladásos folyamatok fejlődését a nutriából.

Megfelelő használatával eltávolítja a bőrfelszínen kialakuló gyulladásos folyamatokat, és csökkenti a betegség további fejlődésének kockázatát.

További összetevők Az Acryderm kenőcsök célja a bőr szárazságának és irritációjának megelőzése.

Acriderm Genta

A hormonális eredetű hatóanyagok megszüntetik a gyulladásos formációkat és megakadályozzák a bőrbetegség további fejlődését. További hatóanyag, a gentamicin egy antibiotikum, és általános terápiás hatással van a bőr problémás területeire.

Ezenkívül a gentamicin növeli a vér áramlását a problémás helyre, melynek következtében a felépülés gyorsul, és csökken a vörösvérsejtek száma.

Acriderm GK

Összetételében az Akriderm GK hormonális anyagon kívül a klotrimatazol anyagot is tartalmazza. Ennek a gyógyszerkészítménynek a hatása a bőrrétegek gyors behatolására és a különböző eredetű patogén gombák eltávolítására irányul.

A hatóanyag hatása a gombás kórokozók sejtmembránjainak kitágítására és a sérült epidermális sejtek természetes javítási folyamatának aktiválására irányul.

Acriderm SK

A gyógyszert kifejezetten a gyulladásos formációk kialakulásának csökkentésére tervezték, és csökkentették az epidermisz károsodását okozó baktériumokat.

Az aktív komponensek kombinációjának köszönhetően mélyen behatol a gyulladásos fókuszba, és kiküszöbölik azokat a tényezőket, amelyek a betegséget okozzák.

Használati utasítások

Az Acryderm alapok hatóköre számos intézkedés hatására irányul, de a gyógyszer használatának megkezdése érdekében ajánlatos pontosan megismerni a betegség diagnózisát.

Gyógykészítmények Az Akriderm a következőket használja a felhasználásra:

 • Acrydrom kenőcs:
  • Kontakt dermatitis;
  • Seborrhees dermatitis;
  • Allergiás reakciók a gyógyszerek használatára;
  • Viszketés viszket;
  • ekcéma;
  • Dermatitis napos;
  • A dermatitisz mérgező;
  • A zuzmó egyszerű;
  • pszoriázis;
  • Fertőző betegségek a nemi szerveken, viszketés;
  • A bőrviszketés a korral kapcsolatos változásokhoz kapcsolódik;
  • Gyulladásos formációk rovarcsípés után;
  • akne;
  • Akne-kiütés;
 • Acriderm Genta:
  • Allergiás reakciók kiütés kíséretében;
  • A dermatitisz gyakori;
  • ekcéma;
  • zoster;
  • pszoriázis;
  • pelenkakiütés;
  • A bőr fertőzése, melyet súlyos viszketés kísér;
 • Akriderm GK:
  • pemphigus;
  • pszoriázis;
  • A vesicularis dermatitis;
  • herpesz;
  • zoster;
  • Gombás bőrelváltozások;
 • Acriderm SK:
  • pszoriázis;
  • zoster;
  • dermatitis;
  • ichthyosis;
  • Szellemi gyulladásos formációk.

Az adagolási forma és fajták kiválasztásának szabályai Akriderm

A gyógyszer megválasztásakor az Akriderm a következő szabályokat javasolta:

 • Pontosan határozza meg a bőrön felmerülő problémát;
 • Határozza meg a betegség mértékét és összetettségét;
 • Konzultáljon szakértővel;
 • Olvassa el a használati utasítást annak érdekében, hogy elkerülje az alkotóelemek esetleges allergiás reakcióit.

A gyógyszer megvásárlása előtt meg kell felelnie a megfelelő orvosi diagnózisnak, amely segít meghatározni a betegség típusát és meghatározni a gyógyszer megfelelő adagját.

Ne rendelje meg a terméket a találkozó nélkül, mivel a zárt hormonanyag számos további problémát okozhat.

Acrydrom kenőcs

Az Acriderm alkalmazása attól függ, hogy milyen problémát kell eltávolítani, és milyen súlyosságú. A gyógyszer alkalmazását naponta 2-3 alkalommal száraz, tisztított bőrön kell végrehajtani, enyhén dörzsölve a lézió helyett.

Amikor megfosztja

A zuzmó megjelenése a bőrön a fertőző betegségek kezelésére, és speciális kezelést igényel.

A gyógyszer hatásának olyan tulajdonsággal kell rendelkeznie, hogy mélyen behatol a lézióba, és megszünteti a baktériumokat, amelyek hozzájárulnak a problémához.

Gyakran használják az akryderm kenőcsöt, rózsaszínű roncsolással és laposan.

Kezeléshez vigyen fel egy vékony réteg kenőcsöt a bőrfelületre naponta háromszor. A kezelés időtartama 20-30 nap.

Azon esetekben, amikor a kezelés meghosszabbítása szükséges, az adagot napi két alkalmazásra kell csökkenteni.

A pikkelysömör

Az Acriderm alkalmazása a pikkelysömör megdöntésében segít megakadályozni a betegség további terjedését és csökkenti a kellemetlen érzések előfordulását. A megfelelő használat csökkenti a bőr duzzadását és megszünteti a gyulladásos folyamatot.

Az Acriderm eszköz használatához a következőket kell tennie:

 • Nedvesítse meg a vattapálcát meleg vízben;
 • Tegyen egy plakkot néhány percig. Ez javítja az ágens penetrációs képességét a sérült rétegekben;
 • Miután vékony réteg gyógyszert adtak be;
 • A maradékig teljesen felszívódik;
 • Két héten át naponta kétszer elvégezték a kezelést.

Dermatitis esetén

A gyógyszer alkalmazása nagy mennyiségű dermatitis megszüntetésére irányul, amely magában foglalja:

 • A dermatitisz allergiás;
 • Kontakt dermatitis;
 • Seborrhees dermatitis;
 • Orális dermatitis;
 • Atópiás dermatitis;
 • Napos dermatitis;
 • A dermatitisz gyakori;
 • Toxikus dermatitis.

Dermatitis fajták esetében a gyógyszer egyéni dózisának leggyakrabban javasolt beállítása.

A gyógyszer leggyakrabban naponta kétszer, reggel és este használatos, vékony réteget kell alkalmazni a korábban tisztított pontra, és addig hagyja teljesen felszívódva.

Azokban az esetekben, amikor a felületi réteg túlságosan sűrű szerkezettel rendelkezik, naponta háromszor ajánlott az Akriderm használata.

A bőrgyulladás kezelésének folyamata legalább egy hónapig tart. Szükség esetén a kurzus ismét megismételhető, de a gyógyszer adagja csökken.

A nőgyógyászatban

A nőgyógyászatban alkalmazott gyógyszerek célja a genitális szervek gombás tüneteinek és egyéb gombás fertőzéseinek megszüntetése.

Az alkalmazás módja a következő:

 • A nők esetében a krémnek egy vékony réteget kell alkalmazni a korábban tisztított nemi szervekre naponta egyszer, lefekvés előtt. A kezelés időtartama nem haladja meg a 10 napot;
 • Az anyagot gyapotgyapotra és gézre kell felhordani, és több óráig be kell illeszteni a végbélbe. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy harcolj a gomba nemi szervekkel szemben. Az aktív komponenseket a végbél falai abszorbeálják, és befolyásolják a gombafejlődés gócáit. A kezelés időtartama 7 nap;
 • A férfi felét egy vékony rétegre kell felvinni a tisztított nemi szervekre, és teljesen el kell szívni. A kezelés időtartama 10 nap.

A szakemberek egyidejűleg más gyógyszereket is előírhatnak a betegség okainak megszüntetésére. Azonban ilyen kezeléssel szoros figyelemmel kell kísérni a szervezet reakcióját egy átfogó kezelés módjára.

Az akne kezelésére

A hatóanyagnak a gyulladásos hatás kiküszöbölésére való képességének köszönhetően az Acryderm az arc pattanása kezelésére szolgál.

Az ilyen kezelés elvégzéséhez azonban ajánlott egy dermatológus és egy rövid tanfolyam felügyelete mellett.

A kezeléshez az anyagot pontosan kell az érintett területekre alkalmazni naponta kétszer 5 napig.

Ichthyosis

Ha egy szikrázó bőrréteget, amelyet ichthyosisnak is neveznek, a gyógyszert az alábbiak szerint használják:

 • Tisztítsa meg a bőr felületét a hámlasztott epidermisz részecskéitől;
 • Az anyag egy egyenletes vékony réteget alkalmazzon a bőrre, és enyhén dörzsölje;
 • Naponta kétszer használják 10-20 napig.

Az ilyen típusú betegség teljesen gyógyítható.

A gyógyszer alkalmazása segít megállítani a betegség további fejlődését és csökkenteni a kényelmetlenséget.

Gombával

A különböző típusú komplexitású gombás léziók kezelésében Acryderm GK-t kell alkalmazni.

Az ágens hatékonyan és gyorsan behatol az érintett területre patogén gombákkal és megszünteti azok előfordulásának okait.

A legjobb minőségi eredmények elérése érdekében a korábban tisztított bőrön vékony rétegben vigye fel a hatóanyagot, és enyhén masszírozó mozgásokat dörzsölje a bőrbe, amíg teljesen fel nem szívódik.

A kezelés időtartama legfeljebb 15 napig tart, attól függően, hogy milyen mértékben sérült meg a bőrfelület.

Bőrviszketéssel

Az anyag bőrviszketés alkalmazása csak az orvos részletes vizsgálata és a betegség súlyosságától függően egy speciális kezelés megkezdése után ajánlott.

A gyógyszer felhasználása kiküszöböli a bőr duzzadását és csökkenti a kellemetlen érzést.

Vékony réteget alkalmazzon naponta egyszer, mielőtt lefeküdt az előtisztított bőrre.

A kezelés folyamata a betegség összetettségétől függ és legfeljebb 3 hétig tarthat.

Az ekcémával

Ha a bőrt az ekcéma befolyásolja, naponta kétszer ajánlott a krémet reggel és este.

Ügyeljen arra, hogy vékony réteget alkalmazzon az érintett területeken.

A kezelés időtartama legfeljebb egy hónap.

Szükség esetén ismételje meg, de egy második kezelés előtt rövid szünetet kell tartania, és csökkentenie kell az Acriderm kenőcs adagolását.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Elfogadhatatlan hormonvegyületeket tartalmazó gyógyszerek alkalmazása a terhesség és a szoptatás idején.

A hatóanyagnak nagyon erős a bejutása a szövetbe, ami elősegítheti a beültetést a placentán keresztül, ami a magzat károsodásához vezet.

A táplálkozás ideje alatt az anyatejjel együtt a hatóanyag beléphet a baba testébe.

Abban az esetben, ha ilyen kezelésre még szükség van, a nőnek el kell utasítania a szoptatást és a gyermeket száraz keverékekre.

Alkalmazás gyermekkorban

Nem ajánlott a hormonokat tartalmazó gyógyszerek alkalmazása gyermekkorban, ez sokféle egyéb betegség kialakulásához vezethet.

Azonban akut szükség esetén ez a fajta gyógyszer még mindig használják a bőrbetegségek felszámolására. A kezelést orvos felügyelete mellett legfeljebb egy hétig kell elvégezni.

Az alkalmazás módját egyénenként határozzák meg minden egyes betegnél.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszerhez hasonlóan, az Acriderm sokféle ellenjavallattal rendelkezik, amelyet figyelembe kell venni az anyag megvásárlásakor.

Acriderm és Acriderm SK

Az Akriderm kenőcs és az Acriderm SK ellenjavallt:

 • Egyéni érzékenység az összetevőkhöz;
 • Terhesség és szoptatás;
 • tuberkulózis;
 • szifilisz;
 • bárányhimlő;
 • Rózsaszín akne;
 • Nyílt sebek;
 • A közeljövőben készült oltások;
 • 2 éves kor alatt.

Acriderm GK

Az Akriderm GK a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • Egyéni intolerancia az összetevőkre;
 • Terhesség és szoptatás;
 • tuberkulózis;
 • szürkehályog;
 • glaukóma;
 • A cukorbetegség minden formában cukor;
 • Nyílt sebek;
 • Az életkor 7 évnél fiatalabb.

Acriderm Genta

Az Akriderm Genta a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • A gyógyszer alkotórészeinek egyéni intoleranciája;
 • tuberkulózis;
 • Terhesség szoptatás;
 • Vírusos bőrelváltozások;
 • Rózsaszín akne;
 • szifilisz;
 • Az életkor kevesebb, mint 3 év.

A fenti ellenjavallatok egyikének jelenlétében a gyógyszer a bőrproblémák kiküszöbölésére tilos.

És tilos az anyag beléptetése a nyálkahártyákba, mivel égési sérülést és károsodást okozhat. Ha a gyógyszer a nyálkahártyákra kerül, a szerveket nagy mennyiségű vízzel kell öblíteni.

Nemkívánatos események

A hormonális ágensnek számos mellékhatása van a kezelés során, amely ilyen korreláció.

Acriderm kenőcs

Az Akriderm kenőcs az alábbi mellékhatásokkal jár:

 • Égő érzés;
 • Allergiás kiütés;
 • Száraz bőr;
 • folliculitis;
 • Növelje a haj növekedésének sebességét;
 • Kiütések pattanás formájában;
 • A bőr világítása területének megjelenése;
 • Pirosság az alkalmazás helyén;
 • viszketés;
 • nyújtás;
 • Érrendszeri csillagok.

Acriderm Genta

Az Acriderm Genta az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • Fokozott vércukorszint;
 • Fájdalom a gyomorban;
 • csontritkulás;
 • duzzanat;
 • Gyengített immunitás;
 • álmatlanság;
 • overexcitement;
 • A nők havi ciklusaiban bekövetkezett kudarcok.

Acriderm GK

Az Acryderm GK az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • csalánkiütés;
 • A bőr puffadtságának megjelenése;
 • Dermatitisz exacerbációja;
 • Vese fájdalom;
 • viszketés;
 • bőrpír;
 • Égő érzés.

Acriderm SK

Az Akriderm SK az alábbi mellékhatásokkal rendelkezik:

 • sápadtság;
 • viszketés;
 • Égő érzés;
 • bőrpír;
 • duzzanat;
 • Gyors fáradtság;
 • Alvási zavar;
 • Hányinger.

Ha a fenti mellékhatások bármelyike ​​jelentkezik, hagyja abba az anyag alkalmazását, és forduljon orvoshoz. Ellenkező esetben a betegség súlyosbodhat.

túladagolás

Abban az esetben, ha nem tartja be a szükséges kezelést, előfordulhat túladagolás, amely hányingert és hányást jelent. Is, lehet, hogy a duzzanat a bőr és a tartós fejfájás, veseelégtelenség.

Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a betegség progresszíven halad, így túladagolás esetén orvoshoz kell fordulni.

Gyógyszerkölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazását nem ajánlott kombinálni a hasonló hatású anyagokkal. Különböző típusú antibiotikumokat kell alkalmazni, mivel a mellékhatások súlyosbodhatnak.

Más esetekben a gyógyszer más orvosi gyógyszerkészítménnyel egyeztetést igényel az orvos által.

A tárolás feltételei

Vásárolhat gyógyszert bármely gyógyszertárban anélkül, hogy receptet kellene adnia.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje a csomagoláson feltüntetett dátumtól számított két év. A cső kinyitása után az anyagot hűtőszekrényben, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten, legfeljebb hat hónapig tárolják.

Korlátozza a gyermekek hozzáférését az Akriderm kenőcshöz.

költsége

A gyógyászár ára függ a cső térfogatától és a gyógyszerkészítmény változatosságától:

 • Az akrydrom kenőcs átlagos költsége 120 rubel ;
 • A Cream Acryderm Genta átlagos költsége 250 rubel ;
 • Az Acryderm SC átlagos költsége 200 rubel ;
 • Acriderm GK átlagos költség 350 rubel.

Ajánlott az anyag megvásárlása csak gyógyszertári kioszkokban, különben hamis gyógyszerrel találkozhat.

analógok

Szükség esetén analóg szerek írhatók elő, amelyek hasonló hatást gyakorolnak a testre.

Acriderm kenőcs

Analógok Acriderm Kenőcs:

 • Triderm krém - antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer, kültéri használatra, átlagár 700 rubel ;
 • Betaderm kenőcs - kombinált külső antibakteriális gyógyszer erős gyulladáscsökkentő, antipruritikus, vazokonstriktív és antiallergiás hatással, átlagár 210 rubel ;
 • Celestoderm kenőcs Komplex antibakteriális és gyulladáscsökkentő gyógyszer antibiotikum tartalmú helyi alkalmazás, az átlagár 200 rubel ;
 • Avecourt kenőcs - a gyógyszert a bőr gyulladása és viszketése (bőrpír, atópiás bőrgyulladás), az átlagos ár 180 rubel ;
 • Szilikéna krém - a gyógyszer segítséget nyújt az epidermisz különféle patológiáinak kezelésében, amelyek gyulladásos folyamatok és allergiás reakciók tünetei, az átlagos ára 120 rubel ;
 • Momat kenőcs - gyulladáscsökkentő, antipruritikus és nem-ellenes hatású gyógyszer, az átlagár 350 rubel ;
 • Flucinar gél - a gyógyszer csökkenti a gyulladásos bőrreakciók megnyilvánulását, az átlagárat 260 rubel ;
 • Elocom krémet - olyan hormonális gyógyszer, amely eltávolítja a gyulladásos folyamatokat, és hozzájárul az elváltozás csökkentéséhez és a viszketés eltűnéséhez, az átlagárhoz 300 rubel ;
 • Uniderm krém - különböző dermatózisok kezelésére szolgáló gyógyszer, a mometazon hatóanyag, az átlagár 300 rubel.

Akriderm Genta - a krémek és kenőcsök használatára vonatkozó utasítások, árak és vélemények

A bőrbetegségek okai eltérőek lehetnek, míg a modern orvostudományban van egy univerzális eszköz, amely segít gyorsan megbirkózni az ilyen betegségekkel - az Akriderm Genta. Ez a kombinált hormonkészítmény gyulladáscsökkentő, antibakteriális, allergiaellenes hatású. A termék kenőcs vagy krém formájában kapható. Akriderm tervezte külső használatra.

Acriderme Genta készítmény

A hatékony Acryderm a bakteriális másodlagos és primer bőrfertőzések kezelésére szolgál. Ez a gyógyszer antipruritikus, gyulladásgátló, antibakteriális hatást fejt ki. A kompozíció a hormon gyógyszerek közé tartozik a betametazon-dipropionát (glükokortikoszteroid), amely érösszehúzó hatást. Továbbá, Ghent Akriderm tartalmaz antibiotikum gentamicin-szulfát, mutat baktericid hatása kapcsolatban bizonyos törzsei streptococcusok és a Gram-pozitív baktériumok ellen. További alkatrészek:

 • vazelinolaj;
 • nipaginnal;
 • Makrogol-észter;
 • tisztított víz;
 • propilénglikol;
 • nátrium-foszfát;
 • cetosztearil-alkohol;
 • kálium-foszfát;
 • dinátrium-etilén-diamin-tetraacetát.

Kenőcs Acryderm Genta

Áttetsző kenőcs betametazon fehér vagy sárga színű, amelyet gyakran használnak a kezelésére dermatitis, valamint enyhíti a viszketést, az ereket, csökkenti a kiválasztást a gyulladásos mediátorok és interleukinok, csökkenti a permeabilitás a vascularis falak, gátolja a hialuronidáz. A kültéri alkalmazásokhoz kenőcsök Akriderm Gent terápiás dózisokban abszorpciós bázikus hatóanyagok - jelentéktelen. A kenőcs formájában lévő szer különböző összetételű és megfelelő kiegészítő nevekkel rendelkezhet:

 • Genta (bakteriális fertőzéssel);
 • Acriderm (allergiás reakcióval bonyolódott gyulladásos folyamattal);
 • Akriderm SK (ha hyperkeratosis van);
 • Acriderm GK (gombafertőzéssel).

Krém Acriderm Genta

A termék másik formája a krém. A kenőccsel ellentétben több segédanyagot tartalmaz: petrolátum, folyékony paraffin, propilénglikol, trilon stb. Alapanyagában azonban az Acriderm Genta krém nem különbözik a kenőcstől. A gyógyszer kétféle formájára való alkalmazásra utaló jelek teljesen analógok. Bár a krémet jobb nedves nedvesítő sebekkel lehet használni, és kenőcs súlyos túlszárítás és hámozás esetén.

Használati utasítások

A gyógyszer utasításai olyan információkat tartalmaznak, amelyek szerint a készítményt gyakran akut és allergiás dermatitiszre írják fel, beleértve a fertőzötteket is. A gyógyszert a krónikus nélkülözéshez használhatja. Ezenkívül az Acriderm Gent használata a következőkkel lehetséges:

 • érmeszerű, atópiás, gyermek ekcéma;
 • viszketés, pelenka kiütés;
 • varicose veins;
 • pszoriázis;
 • sugárzás, nap- és atópiás dermatitis.

Használati utasítások

A gentamycin krém vagy kenőcs közvetlenül és az érintett bőrön kell felvinni este és reggel. Utasítások Az Akriderm Genta azt jelzi, hogy a gyógyszert körkörös könnyű mozgásokban kell elosztani. A vastag bőrfelületen (láb és tenyér) kenőcsöt a lehető leggyakrabban kell alkalmazni. A drogról szóló számos vélemény szerint a kurzus időtartama nem haladhatja meg a hónapot. A gyógyszer ezen időszak alatt hosszabb ideig történő felhasználása érzéketlen növényzet kialakulását eredményezheti.

Két év óta használják a gyermekgyógyászatban krém formájában lévő szert. A gyógyszert csak szigorú jelölésekkel látják el. Szükséges elkerülni, hogy az Acriderm bejusson a szemekbe és a szemöldök köré. Emellett a hatóanyagnak a hónaljon, a hüvelyi hajtásokon, a perianalis területeken való hosszan tartó használata ráncok megjelenését okozhatja. A krém tetejére gyakorolt ​​hatás fokozásához el kell zárni az elzáródást, ezért hagyja a készítmény következő alkalmazásáig. Ha a bőr nagy területét kezelik, akkor ilyen kötést nem szabad alkalmazni.

Ellenjavallatok

A terhesség alatti nőknél krém vagy kenőcs használata csak szakember felügyelete mellett megengedett. Használja a gyógyszert, ha a szoptatás ellenjavallt. A gyógyszert nem szabad két évnél fiatalabb kisgyermekek számára elkendőzni. Az Acriderma fő ellenjavallatai: