Az Acriderm GK és SK összehasonlító jellemzői

A bőrbetegségek súlyos formáinak (dermatitis, ekcéma, pikkelysömör és mások) kezelésére gyakran vagy egy vagy több hormonális kenőcs típust írnak elő. E drogcsoport gyógyszerei közé tartoznak az Acriderm névvel kombinált alapok. Ezek közé tartozik a közös komponens - a glükokortikoid-csoport betametazon hormon gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, anti-exudatív és antipruritikus hatással. A készítmények tulajdonságai kiegészítik a segédkomponenseket.

Pozitív visszajelzés az Akriderm SK-ről és a sorozat más termékeiről megerősíti hatékonyságát a bőrgyógyászati ​​problémák megoldásában. Fontos a megfelelő fajta kiválasztása, mivel az Acriderm SK és a GK összetételük és hatásuk a bőrtől eltérő.

Acriderm SK

Az Acryderm SK kenőcs használata indokolt, ha a betegnél a bőr hyperkeratosisának jelei vannak. Fő tünete az epidermisz szarurétegének proliferációja. A gyógyszert szubakut és krónikus dermatózisok kezelésére használják:

 • pikkelyes zuzmó (pikkelysömör);
 • neurodermitis;
 • ekcéma;
 • megfosztva Wilsontól (lichen planus);
 • az ichthyosis típusú bőr, az ichthyosis;
 • dupydric dermatitis.

A készítményben a betametazon fő összetevője mellett a szalicilsav. A segédanyagok - a vazelin és a vazelinolaj - biztosítják az anyag szükséges konzisztenciáját, kiegészítve terápiás tulajdonságait.

A gyógyszert felírják, hogy megszüntessék a bőrdermatózisok fő jelét - hornyos növekedést.

Acriderm GK

A Cream Acriderm GK kombinált terápiás tulajdonságokkal rendelkezik - antibakteriális és gombaellenes, gyulladáscsökkentő. Kültéri használatra készült. A betametazon-dipropionát mellett a hatóanyag összetevőket is tartalmaz:

 • Clotrimazole (antimikotikus);
 • gentamicin-szulfát (antibiotikum);
 • Vazelin és vazelin;
 • nipazol;
 • izopropil-mirisztát.

A gyógyszer alkalmas ilyen betegségek kezelésére:

 • dermatitis (egyszerű és allergiával társult);
 • neurodermatitis, beleértve a diffúz és korlátozott;
 • ekcéma;
 • ótvar.

A gyógyszerek összehasonlító jellemzői

A fő különbség a kétféle GK és SK kenőcs között - azok összetétele, amely meghatározza az egyes alkalmazások jellemzőit. A betametazon jelenléte a gyógyszerkészítmény képletében lehetővé teszi az ekcéma, dermatitis kezelésére alkalmas betegeket.

A fő különbség az, hogy a HA hatékony bakteriális fertőzéssel bonyolult bőrbetegségekben. Az SK formát ilyen esetekben nem nevezik ki.

A betegség lefolyásának sajátosságai külön-külön meghatározzák az előírt külső eszköz típusát.

Ezeknek a formáknak az általános tulajdonságai a következők:

 • a gyógyszer alacsony ára és elérhetősége a különböző népességcsoportok számára;
 • a pénzeszközök gazdaságosak - csak egy csomag szükséges a kezelés során.

Hasonló mellékhatások az egyes gyógyszerek alkalmazásakor:

 • súlyos viszketés és égő érzés;
 • allergiás reakciók;
 • striák;
 • bőrfelületi megbetegedések az alkalmazás helyén.

A kenőcsökkel végzett kezelés nem különbözhet. Az utasításoknak megfelelően az anyagot helyileg alkalmazzák a bőr sérült területére (napi 1-2 alkalommal), kissé dörzsölve, áztatásra hagyva. A kezelés időtartama általában nem haladja meg a három hetet.

Van különbség a kenőcsök használatához a gyermekek számára. A szalicilsav-hatóanyag korlátozás nélkül beadható egy olyan gyermeknek, aki elérte a 12 éves kort. A GK egy sor egy évnél régebbi gyermekek esetében, ha krémet használnak, és 2 évnél idősebb a kenőcs kezelésénél. Óvatosan, orvosi felügyelet mellett a terhes nők terápiát kapnak.

A kenőcsök analógok, beleértve a nem hormonokat is:

Vélemények a kábítószerekről

Az alapokat jó páciensek jellemzik. Sokan, akik a gyógyszeres kezelésben részesültek, gyorsan elértek 1-2 hétig.

Elégedett az Acryderm SK kóros bőrápoló kezelésének eredményével - alacsony költséggel és könnyű használat mellett a kezek bőrkiütésében jelentkező viszketés csökkent, majd a tünetek teljesen eltűntek.

Natalia: 33 éves

Az orvos az Acriderm GK kenőcsre allergiás dermatitis kezelést írt elő. A betegséget súlyos gyulladás kísérte. 2 hét elteltével a bőr kiütések láthatatlanná váltak, majd teljesen eltűntek.

Én folyamatosan szenvednek ekcéma. A tünetek súlyosbodnak, majd elmúlnak. Ezt megelőzően a Diprospan-t használták, segített csökkenteni a peelinget, de 1-2 héttel kezdtem dolgozni a kezelés megkezdése után. Átkerültem az Acriderm-re - a tünetek 3-4 napig csökkentek.

Acriderm GK

A külső felhasználásra szánt készítmények csoportja Az Acriderm, mint fő hatóanyag glükokortikoszteroid hormon betametazon, amely erős gyulladásgátló és antiallergiás hatással bír. Ezért a kenőcsök és a krém Acriderm hatékonyak a bőrön fellépő erős gyulladásos folyamatok enyhítésére

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért jelölik ki az Acriderm GK-t, beleértve a gyógyszertárakban alkalmazott gyógyszer használati utasítását, analógjait és árait. Azok az emberek, akik már használtak Acriderm GK-t, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A készítmény krém és kenőcs formájában készül külső felhasználásra:

 1. A Cream Acriderma egy csőben 15 g vagy 30 g - 1 g krémben 0,64 mg betametazon-dipropionátot (0,5 mg tiszta betametazon) tartalmaz.
  A GENTA - tejfehérje formája 15 g-os és 30 g-os csőben. Ez egy többkomponensű gyógyszer, 1 gramm 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 1 mg gentamicin-szulfátot (antibiotikum) tartalmaz.
 2. Acryderm GK - krém 15 g vagy 30 g csőben. 1 g tejszínben 0,64 mg betametazon-dipropionátot, 10 mg klotrimazolt (gombaellenes szer) és 1 mg gentamicin-szulfátot tartalmaz.
 3. Akriderm SK - kenőcs egy csőben 15g vagy 30g. 1 gramm kenőcsben 0,64 mg betametazon-dipropionátot és 30 mg szalicilsavat tartalmaz.

Klinikai-farmakológiai csoport: antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású készítmény külső használatra.

Akriderm GC és Akriderm SK - mi a különbség?

A szinte azonos név ellenére ezek a formák különbséget tesznek az összetétel és a gyógyszerhatás terén.

 • Az Akriderm GK-ban a betametazon-dipropionát mellett aktív hatóanyagot is tartalmaz, a gentamicint és a klotrimoxazolt is tartalmazzák. Ezért a gyógyszer a gyulladáscsökkentő és antiallergén hatás mellett antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
 • A Akriderm SC mellett betametazon-dipropionát (fő komponens), aktivált szalicilsav azonban Akriderm SC teszi csak antiszeptikus és keratolitikus (podsushivayuschee) hatások a bőrön.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Acryderm GK?

Egy gyógyszer segítségével számos betegséget kezelnek:

 1. Ha a páciensre korlátozott neurodermatitis van diagnosztizálva, akkor kenőcs vagy krém alkalmazható a kezelésre.
 2. A hagyományos orvoslás segítségével egy egyszerű zuzmó eltávolodik, amely krónikus formában van.
 3. A használati utasítás azt állítja, hogy a gyógyszer alkalmazását olyan esetekben lehet alkalmazni, amikor ezek a betegségek szövődnek másodlagos dermatitisszel.
 4. A gyógyszer ilyen jellegű utalásokat tartalmaz az atópiás dermatitisz és diffúz neurodermatitis kezelésére.
 5. Számos beteget írnak fel az ekcéma kezelésére.
 6. A kenőcs kiválóan alkalmas a dermatoxicosis megszüntetésére.
 7. A gyógyszeres kezelésnek olyan jelzései vannak, mint a candidiasis vagy dermatophytosis.
 8. A gyógyszeres kezelés eltávolítja az egyszerű és allergiás dermatitist.
 9. Többszinű zuzmó kezelésére használják, különösen akkor, ha olyan területeken lokalizálódik, mint a bőr vagy a hüvelyi területek nagy összecsukása. Ebben az esetben a használati utasítás javasolja krém használatát.

A hagyományos gyógyszereket széles körben használják a dermatitis különböző típusainak szabályozására.

Farmakológiai hatás

Az Acriderm GK terápiás hatása alkotó összetevőinek köszönhető. A betametazon anti-allergiás, gyulladáscsökkentő, antipruritikus és anti-exsudatív hatással rendelkezik.

 1. Klotrimazol erős gombaellenes aktivitást szemben aktív Trichophyton mentagrophytes, Candida albicans, a Trichophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, Malassezia furur (Pityrosporum orbiculare) és Microsporum canis.
 2. A Gentamicin az aminoglikozid csoport antibiotikuma, amely baktericid tulajdonságokkal rendelkezik. Aktivitást mutat szemben érzékeny törzsei alfa- és béta-hemolitikus Streptococcus A csoport, valamint a koaguláz-pozitív és a koaguláz-negatív törzsek termelő penicillináz.

Az Acriderm GK kombinált hatása miatt a gyulladásos és allergiás bőrbetegségek széles körének kezelésére vonatkozó utasítások szerint.

Használati utasítások

Kenőcs Az Acriderm GK használatára vonatkozó utasítások csak külsőleg alkalmazhatók.

Az érintett bőrre kis mennyiségű, enyhén dörzsölő krém vagy kenőcs 2 nap / nap. A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, és függ a betegség nosológiai formájától és súlyosságától. Dermatomycosis esetén a kezelés átlagos időtartama 2-4 hét.

Ha a közeljövőben klinikai javulás nem fordul elő, tisztázni kell a diagnózist, vagy módosítani kell a kezelést.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok

Összhangban az utasítás HA Akriderm ellenjavallt túlérzékenység a hatóanyaggal, a bőr tuberkulózis, varicella, nyílt sebek, dobhártya perforáció, herpes simplex, bőr tüneteinek szifilisz és szoptatás alatt.

Az Acryderm CK krémet 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára nem írják elő, és kenőcs a 2 év alatti csecsemők számára. Az Acriderm GK-t óvatosan alkalmazzák a terhesség első trimeszterében, valamint a két évnél idősebb gyermekek esetében.

Mellékhatások

Az utasítások szerint az Acryderm GK a következő mellékhatásokat okozhatja:

 1. Rendszer: alkalmazva nagy területeken a test és a hosszú távú kezelés növelheti a testtömeg, megnövekedett vérnyomás, csontritkulás, stimuláció, súlyosbodása látens a fertőzési gócok, kifejezése a nyálkahártya a gyomor-bél traktus, álmatlanság, hiperglikémia, ödéma, dysmenorrhoea.
 2. Helyi: égési érzés, viszketés, száraz bőr, irritáció, hypertrichosis, folliculitis, hypopigmentation, szteroid pattanások, allergiás reakciók. Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, fertőzés, izzadás, sztrájk, maceráció, bőrgyulladás lehetséges.

Amikor a gyógyszer gyermekek a lehetséges mellékreakciók, mint például reverzibilis gátlása mellékvesekéreg funkció, glycosuria, kijelző Cushing-szindróma (okozta hatás következtében a betametazon), ototoxikus és nefrotoxikus hatását (okozta hatás következtében a gentamicin).

Terhesség és laktémia

A terhesség alatt (különösen az I. trimeszter) a kábítószer-használat csak akkor engedélyezett, amennyiben a várható előnye az anya meghaladja a lehetséges magzati kockázatot. Ilyen esetekben a gyógyszer alkalmazásának rövidnek és korlátozottnak kell lennie a kis bőrterületekre.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért, ha Acriderm GK-t kell alkalmazni a laktáció idején, szüntesse be a szoptatást.

analógok

A vizsgált hatóanyag kevésbé ismert és ugyanakkor kevésbé hatékony analógjai a következő kenőcsök és krémek is:

A "Kanison-Plus" és a "Triderm" készítményekkel ellentétben a fenti analógok kis mértékben különböznek egymástól. Ezért használat előtt alaposan el kell olvasni az utasításokat, illetve orvoshoz kell fordulni.

Az átlagár az Acryderm GK, krém a gyógyszertárakban (Moszkva) 360 rubel.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

Acriderm a psoriasis számára

A pszoriázis komplex terápiájában fontos helyet foglalnak el a hormonális kenőcsök. Használatuk lehetővé teszi, hogy gyorsan megszüntesse a betegség tüneteit. Ennek a gyógyszercsoportnak a jelentős hátránya a komoly mellékhatások nagy valószínűsége. A gyakran alkalmazott kortikoszteroidok a psoriasis az Acriderm.

A készítmény leírása

Az Akriderm kétféle formában kapható:

 • fehér vagy fehéres fehér vagy fehér színű;
 • fehér, fehér krémek vagy sárgás színű kenőcsök, néha gyenge szaggal.

Ez a helyi gyógyszeres kezelés a jelölt gyulladásgátló, allergiaellenes, viszketés elleni, anti-ödéma, antiexszudatív tulajdonságokkal. Kortikoszteroid tartalmaz betametazon-dipropionát, lerakódásának megakadályozása leukociták és a gyulladásos mediátorok felszabadulását - anyagok felelősek a tünetek megjelenését a gyulladásos folyamat.

Az értékesítés során négy fajta kenőcs a pikkelysömör Acryderm:

 • Akriderm;
 • Akriderm Genta;
 • Acriderm GK
 • Acriderm SC.

struktúra

Akriderm

Helyi alkalmazásra szánt glükokortikoszteroid.

Hatóanyag: betametazon-dipropionát.

A fő segédösszetevők a következők:

 • szilárd paraffin;
 • folyékony paraffin;
 • propilénglikol;
 • dinátrium-edetát;
 • nátrium-szulfit
 • olaj vazelin.

Akriderm GENTA

Kombinált külső készítmény glükokortikoszteroid és antibiotikum és aminoglikozid kombinációján alapul.

Aktív komponensek: betametazon-dipropionát és gentamycin-szulfát.

 • propilénglikol;
 • nipaginnal;
 • Cetosztearil makrogol-észtere;
 • monoszubsztituált kálium-foszfát;
 • Nátrium-foszfát diszubsztituált
 • dinátrium-etilén-diamin-tetraacetát stb.

Acriderm GK

Az Akriderm GK egy kombinált készítmény, amelyet pikkelysömörben használnak a bőrelválások hatékony kezelésére. A krém alapja a kortikoszteroid, az antibiotikum és a gombaellenes szer kombinációja.

A hatóanyagok a következők: betametazon-dipropionát, gentamicin-szulfát és klotrimazol.

A fő segédanyagok:

 • propilénglikol;
 • Cetosztearil makrogol-észtere;
 • vazelin orvosi olaj;
 • Trilon B;
 • cetosztearil-alkoholt stb.

Acriderm SK

A kenőcsöt pikkelysömörként használják glükokortikoszteroidként és keratolitikus szerként.

Aktív összetevők: Acridum SK - betametazon-dipropionát és szalicilsav. Kiegészítő: vazelinolaj és vazelin.

Kenőcsök farmakológiai hatása

Az Akriderm gyulladáscsökkentő, antiallergiás, anti-exudatív, vazokonstriktív, antiproliferatív tulajdonságokkal rendelkezik, segít a viszketés, az irritáció, az ödéma megszüntetésében. Az érintett területeken történő alkalmazás erős és gyors hatást gyakorol a gyulladásos fókuszban. Csökkenti a tünetek súlyosságát: erythema, duzzanat, irritáció, viszketés, fájdalom.

Az Akkiderm GENTA hatékonyan eltávolítja a gyulladást, antibakteriális és antiallergiás hatást fejt ki.

Az Akriderm GK rendelkezik gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes és allergiaellenes hatásokkal.

Az Acriderm SK elősegíti a gyulladásos folyamat csökkentését, antiszeptikus, allergiás, keratolitikus hatású.

A szakértők és az Akriderm gyógyszereket alkalmazó betegek visszajelzései a pikkelysömör különböző formáiban és szakaszaiban jelentkeznek.

farmakodinámia

Hatóanyagok kenőcsök és krémek Akriderm pikkelysömör és más dermatózisok gátolják a leukocita felhalmozódás a gyulladásos folyamat, hozzájárulnak a gyulladásos mediátorok és enzimek lizoszómákban.

Betametazon-dipropionát, amely része a mind a négy gyógyszerek, egy szintetikus glükokortikoszteroid, egyszerre előállító több műveletet: viszketés elleni, gyulladásgátló, anti-allergiás és érszűkítő. A topikális alkalmazásra a kenőcsök csökkenti a gyulladásos mediátorok felszabadulását, a gamma-interferon, interleukin 1 és 2, aktivitását csökkenti hialuronidáz, gátolja a fagocitózist és teszi a szövet és a véredények kevésbé átjárható falán, megakadályozza a gyulladásos ödéma.

A Gentamicin, amely az Acriderma GENTA és Acriderma GK hatóanyaga, egy széles spektrumú antibiotikum, amely az aminoglikozidok csoportjába tartozik. Baktériumölő hatást mutat a mikroorganizmusok ellen, amelyek primer és másodlagos fertőzések kialakulását okozzák. Távolítja el a Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumokat. Nem aktív vírusokkal, gombákkal és anaerobokkal szemben.

Klotrimazol (Akriderma HA komponens) rendelkezik gombaellenes szerek az imidazol-csoport. Ez egy széles spektrumú aktivitást, amely magában foglalja szinte minden kórokozó fertőzést okozó gombák emberekben: dermatophytes, penészgombák, biasztomikőzis, aktinomicéta, dimorf gombákkal szemben.

A gentamicin kis koncentrációi fungisztatikus hatásúak és nagy fungicid hatásúak. A hatóanyag hatásmechanizmusa az ergoszterin szintézisének gátlására épül, amely a gomba sejtmembránjának szerkezetének fő eleme. Abban az esetben, ha hiányzik, a szerkezet és a tulajdonságok a héj jelentősen változik. A Gentamicin antibakteriális, antitrichomonadikus, anti-amoeb hatásokkal is rendelkezik.

Szalicilsav tagja Akriderma SC, egy komponense számos kenőcsök és krémek használt psoriasis. Gyárt gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, keratolitikus, hámosító, megszárítja, mestnorazdrazhayuschee gyenge mikrobaölő hatású. Hatással van az idegvégződésekre, javítja a trofizmust, csökkenti a fájdalmat. Kis koncentrációkban keratoplasztikus, magas koncentrációban keratolítikus hatású. Amikor a bőrre ereket, javítja a szerkezetét a falaik, csökkenti a viszketést, irritációt, gyulladást, gyengéden hámlasztja a stratum corneum, felszabadít pórusokat glükokortikoszteroid elősegíti penetráció a mély rétegeiben a bőr.

farmakokinetikája

Az Acriderm külső alkalmazása az előírt adagokban az aktív komponensnek a véráramba történő enyhe felszívódása kíséri. Abban az esetben, bevezetése okkluzív kötszerek súlyos gyulladást, a betegség súlyosabb transzdermális felszívódását kortikoszteroid növekszik, ez növeli annak valószínűségét, szisztémás mellékhatásokat.

A kábítószerek hatékonysága

Az Acriderm psoriasisban történő alkalmazására vonatkozó klinikai vizsgálatok eredményei a legtöbb beteg esetében egyértelmű terápiás hatást fejtettek ki:

 • 7-10 nap elteltével a gyulladásos jelenségek csökkentek, a papulák és a plakkok laposodtak, a hámlás eltűnt;
 • 14 nap elteltével a pszoriázisos kitörések a betegek kb. 34% -ánál jelentkeztek;
 • 21 nap elteltével a betegek 50% -ában hasonló hatás figyelhető meg.

Vannak olyan esetek is, amelyek nem voltak eredményesek, de a helyreigazítás helytelen vagy szabálytalan alkalmazásához kapcsolódtak. A mellékhatások vagy az összetevők intoleranciájának kialakulását nem figyelték meg.

A vizsgálatok eredményei a következők: Az Acryderm krémek és kenőcsök nagyon hatékony gyógyszerek, könnyen kezelhetőek, a betegek jól tolerálják. A pikkelysömörben a betegség külső terápiájára ajánlott. Az Acriderm-betegeket író dermatológusok megjegyzései azt is mutatják, hogy kimutatható pozitív dinamikát mutatnak.

bizonyság

Az Acrydermot a következő betegségekre alkalmazzák:

 • pszoriázis;
 • allergiás bőrbetegségek (foglalkozási dermatitis, kontakt dermatitis, neurodermatitis, ekcéma stb.);

Az Acriderma GENTA kinevezésére utaló jelek a következők:

 • pszoriázis;
 • különböző típusú dermatitis - különösen másodlagosan fertőzött;
 • egyszerű krónikus lichen;
 • viszketés;
 • pelenkakiütés.

Az Acryderm GK-t az alábbi betegségekre írják fel:

 • pszoriázis;
 • Elsődleges vagy másodlagos fertőzéssel bonyolódott dermatózisok;
 • pityriasis lichen;
 • neurodermatitis (korlátozott és diffúz);
 • Dermatomycosis, amelyet kórokozó kórokozókra érzékenyek.

Az Acriderm SK hatékonyan működik:

 • pszoriázis;
 • piros lapos zuzmó;
 • dermatózusok hyperkeratosis kíséretében;
 • gyulladásos dermatitis.
 • korlátozott és diffúz neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • ichthyosis.

Ellenjavallatok

Ezek a következők:

 • túlérzékenység a gyógyszer egy adott összetevőjére;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • csirke pox;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • herpes simplex;
 • nyílt sebek;
 • poszt-vaszkuláris bőrreakciók;
 • legfeljebb 1 éves korig.

Az Acriderm további ellenjavallatai:

 • Acne vulgaris;
 • rosacea;
 • trófikus fekélyek az alsó láb.

Az Acriderm SK esetében:

Terhesség és szoptatás

A terhesség és a szoptatás ideje alatt nincsenek teljes körű információk a glükokortikoszteroidok biztonságosságáról. Ezért Acriderm gyógyszerek kijelölése csak vészhelyzet esetén lehetséges. Ebben az esetben a dózisnak minimálisnak kell lennie, és a kezelés ideje korlátozott.

Továbbá nem állapítható meg, hogy a betametazon-dipropionát behatol-e az anyatejbe, ezért jobb, ha abbahagyja a szoptatást Acryderma használata közben.

A pikkelysömör használatának módja

Acriderm, Acriderm Gent és Acriderm GK pikkelysömörre naponta kétszer alkalmazzák. Kenőcsöket alkalmaznak az érintett területeken vékony réteggel. A tünetegyüttes súlyosságától függően egy másik kezelési program is választható. A betegség enyhe lefolyásában napi egyszeri alkalmazásra korlátozódhat, a súlyos bőrkárosodás gyakrabban igényel pénzeszközöket.

A tanfolyam időtartamát a terápia hatékonysága és tolerálhatósága határozza meg, átlagosan 14-28 nap. Pozitív dinamika hiányában tisztázni kell a diagnózist.

Az Acriderm SK-t naponta kétszer alkalmazzák a plakk lokalizálására. Súlyos tünetek esetén a gyógyszert gyakrabban használják, a könnyű alkalmazások száma napi egy alkalommal csökken.

Mellékhatások

A glükokortikoszteroidok helyi alkalmazása a következő jelenségek kialakulásához vezet:

 • irritáció;
 • égő;
 • a bőr fokozott szárazsága;
 • hypertrichosis;
 • folliculitis;
 • hypopigmentation;
 • pattanásszerű kiütések;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • perioral dermatitis.

Hosszantartó kezelés, az okklúziós kötszerek alkalmazása a következő mellékhatásokat idézheti elő:

 • a bőr áthatolása;
 • a bőr macerációja;
 • másodlagos fertőzés;
 • purpura;
 • sudamen.

Az Acriderm alkalmazása a szervezet nagy területein szisztémás mellékhatások kialakulásához vezethet:

 • glükózuria;
 • hiperglikémia;
 • a mellékvesekéreg elnyomása visszafordítható;
 • Cushing-szindróma.

Akriderm Gent és Akriderm HA alkalmazva nagy területen a bőr okozhat a fenti jelenségek rendszer, valamint a fejlődés a jellemző mellékhatásai gentamicin: nefrotoxicitás és ototoxikus hatásokat.

Az Acriderm SK nagy területeken történő alkalmazás esetén gyakran a meghatározott szisztémás jelenségek előfordulásához vezet, és a szalicilátokra jellemző mellékhatások is.

Ha más nemkívánatos következményekkel is jár, akkor szakemberhez kell fordulnia.

Túladagolás

Szakemberek szerint, a valószínűsége az akut túladagolás esetén Akriderma psoriasis nagyon alacsony, de a hosszú távú terápia okozhatnak krónikus túladagolás amelyben jelei mutatkoznak Cushing:

 • glükózuria;
 • hiperglikémia;
 • Cushing-szindróma;
 • a mellékvesekéreg működésének reverzibilis gátlása.

Tüneti terápiát alkalmaznak az ilyen jelenségek kiküszöbölésére. A krónikus hatás mérgező hatása miatt a gyógyszer fokozatosan megszűnik.

Különleges utasítások

 • Ha irritáció alakul ki, a túlérzékenységi tüneteket, a gyógyszer alkalmazását fel kell függeszteni és megfelelő terápiát kell alkalmazni.
 • A hatóanyag hosszú távú kezelése vagy alkalmazása nagy területekre, az okklúziós kötszerek alkalmazása gyakran a GCS szisztémás felszívódásához vezet.
 • Az 1 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésénél a kenőcs vagy krém kijelölése csak szigorúan feltüntethető, orvosi felügyelet mellett, mivel a glükokortikoszteroid okozza a mellékhatásokat.
 • Alkalmazás Akriderma kiterjedt felület vagy a kötés alatt vezethet elnyomása a rendszer funkcióit „hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely és fejlesztése Cushing-szindróma tüneteinek, valamint a megnövekedett koponyán belüli nyomás és csökkenti kiválasztódását növekedési hormon.
 • Az atrófiás változások leggyakrabban az arc bõrére történõ elhúzódó alkalmazással fordulnak elõ. Ilyen esetekben a tanfolyamot egy 5 napos időszakra kell korlátozni.
 • Elfogadhatatlan, hogy a kábítószert szemmel tartsuk.
 • Hosszú használat esetén a pénzeszközök eltörlése fokozatosan történik.

Általános ajánlások

A psoriasis kenőcsét és krémet óvatosan kell használni.

A folyamatos használat révén lehetőség nyílik a függőség kialakítására és a pénzeszközök hatékonyságának csökkentésére. Ennek elkerülése érdekében a kenőcsöket váltakozva kell váltakoznia, és időnként másokat kell kicserélnie másokkal.

A bőr terápiás hatásának javítása érdekében fel kell készülni a gyógyszer alkalmazására. Ehhez meleg vízzel tamponokat kell nedvesíteni, hogy a hatóanyagok mélyebben behatoljanak a bőrbe.

Ha nincs eredmény, ne változtassa meg azonnal a krémt vagy a kenőcsöt. Az ok nem lehet a használt gyógyszerben, hanem például az étrend megsértésével. Ezért először is figyelmet kell fordítani az életmódra.

A pikkelysömör öngyógyítás elfogadhatatlan. Ami segített, az lehet haszontalan, sőt kárt okozhat a másiknak. Ezért más betegek felülvizsgálatai nem lehetnek a gyógyszerek kiválasztásának alapjai. Ezt a betegséget az áramlás egyedi jellemzőinek jelenléte jellemzi. Még ha egy pácienst is kijelöltek, az Akridermot nem lehet egyedül megváltoztatni, például Acriderm GK vagy SK. Mindegyik eszköznek megvan a maga sajátossága, amelyet a szakértő a kinevezés során figyelembe vesz.

Nem ajánlott egyszerre több kenőcs beindítását. Ebben az esetben nem lehet meghatározni, hogy melyik segített.

Meg kell figyelni az úgynevezett "létra elvét" - az egyszerű drogoktól az összetettebbekig. Ha erős hormonális gyógyszereket használ a kezelés korai szakaszában, akkor nem lesz képes helyettesíteni őket. Ezért biztonságosabb, nem hormonális gyógyszerekkel kell kezdeni.

Az Acryderma használatával egyidejűleg a terápiás hatás megerısítéséhez az általános szabályokat követni kell: a táplálkozás nyomon követése, az egészséges életmód fenntartása és a stressz elkerülése.

költsége

Az Acrydrom pikkelysömörre vonatkozó alapok árai a következők:

 • 15 grammos cső - 80-110 rubel.
 • 30 grammos cső - 130-150 rubel.

Az Acriderm krém átlagosan:

 • 15 gramm - 92-120 rubel.
 • 30 gramm - 150-170 rubel.

Kenőcs Acryderm GENTA:

 • 15 gramm - 157-190 rubel.
 • 30 gramm - 268-290 rubel.

Cream Acriderm GENTA:

 • 15 gramm - 187-200 rubel.
 • 30 gramm - 134-310 rubel.

Kenőcs Acryderm GK:

Cream Acriderm GK:

 • 15 gramm - 134-280 rubel.
 • 30 gramm - 185-530 rubel.

Kenőcs Acriderm SK:

 • 15 gramm - 195-225 rubel.
 • 30 gramm - 312-370 rubel.

Hogyan kezeli az akryderm kenőcs a pikkelysömörhöz?

A psoriasis egy krónikus bőrbetegség, melyet száraz, pelyhes plakkok jelennek meg. A betegség jelentős fizikai és pszichológiai kényelmetlenséget eredményez, mivel a bőrön lévő pikkelysömör szerepe kozmetikai hibának érzékelhető. A betegség folyamatosan megismétlődik, és idővel a bőr nagy területeire hat, és elhanyagolt esetekben súlyos szövődményekkel és ízületi károkkal fenyeget.

Jelenleg a pikkelysömör gyógyíthatatlan betegségnek számít. A gyógyszeres terápia nem tudja legyőzni a betegséget, de eltávolíthatja külső tüneteit és meghosszabbíthatja az elengedés állapotát. A bonyolult kezelésben fontos szerepet játszanak a helyi hormonális szerek, amelyek közül az Acriderm kenőcs pikkelysömörrel a leghatékonyabb gyógyszerré vált. Többet megtudunk a gyógyszer tulajdonságairól, és hogyan alkalmazzuk azt a betegség leküzdésére.

Acriderm kenőcs a pikkelysömörre: a leírás és a gyógyszer tulajdonságai

Akriderm kétféle módon: a krém fehér, mely egy könnyű szerkezetű és sűrű konzisztencia kenőcs, fehéres-sárga, enyhe jellegzetes szag.

A gyógyszert a pikkelysömör károsodásának külső kezelésére használják. Ez hatékonyan csökkenti a gyulladást, kiküszöböli tünetek az allergia, enyhíti a viszketést, duzzanat, bőrpír, felgyorsítja a hámlás az elhalt sejteket az epidermisz.

A gyógyszer alapja a betametazon hatóanyag, amely természeténél fogva szteroid hormon. Intézkedése a vaszkuláris permeabilitás csökkentésére, a gyulladásos ödéma kiküszöbölésére, a leukociták felgyülemlésére és a gyulladásos mediátorok gátlására irányul.

A gyógyszer négy típusa létezik:

 • Cream Acriderm
 • Cream Acriderm Genta - kombinált gyógyszer, amely a hormonális komponenst (betametazon) és az antibiotikum gentamicint kombinálja.
 • Kenőcs Acryderm SK - az anyag a betametazon és szalicilsav hormonokat tartalmazza.
 • Az Acryderm HC kenőcs magába foglalja a betametazon, a klotrimazol gombaölő komponensének és a gentamicin antibiotikum kombinációját.

Az Acriderm minden formáját arra tervezték, hogy hatékonyan megszüntesse a pikkelysömör, a különböző etiológiájú dermatitis, az ekcéma és más bőrbetegségek tüneteit. A pikkelysömörben gyakran felírják az Acryderm GK kenőcsöt, mivel ez a kombinált készítmény hatékonyan kezeli a sok problémát, és a fő megnyilvánulások megszüntetése mellett megakadályozza a szövődmények kialakulását.

A psoriasisos Acriderm GK azonnal több szinten hat. Először is csökkenti a leukociták számát, és lelassítja a bőrsejtek el nem osztott folyamatát, ami megakadályozza az új plakkok megjelenését és a pikkelysömör fokozódását.

Másodszor, eltávolítja a gyulladást és a duzzanatot, megszünteti a fájdalmas viszketést és gyorsan enyhíti a beteg állapotát. A gyógyszer másik fontos előnye az antibakteriális és gombaellenes komponens tartalma, amely megakadályozza a másodlagos fertőzések és a szövődmények kialakulását.

Az Acriderma pikkelysömörben kifejtett hatásait tanulmányozó orvosi vizsgálatok a következő eredményeket mutatják:

 • A gyógyszer alkalmazásának hetében a legtöbb betegben csökkent a gyulladás, a sérülések dermedése a bőrön át eltűnt.
 • A kezelés 14 napja alatt a betegek 34% -a rendelkezett a pszoriázis összes külső megnyilvánulásával.
 • A 21. napig a hasonló hatású betegek száma elérte a 50% -ot, míg az alanyok megjegyezték a tartós remisszió kialakulását.

A kísérlet során olyan betegek voltak, akiknek kis pozitív hatásuk volt, de ez a gyógyszer helytelen vagy szabálytalan használatához kapcsolódott.

A szakértők következtetései szerint az Acriderm nagyon hatékony drognak bizonyult. Könnyen használható, könnyen hordozható és rövid ideig lehetővé teszi a pozitív dinamika elérését.

Használati utasítások

Acriderm kenőcs pikkelysömörhöz külsőleg alkalmazzák, az orvos adagolásában. A gyógyszert alacsony felszívódás jellemzi, azaz külsőleg alkalmazva a hatóanyagok csak kis mennyiségben hatolnak be a vérbe. Ezért az Acriderm nem képes súlyos mellékhatásokat okozni az életfontosságú testrendszerekből, és mindegyik ajánlással kimondott terápiás hatást fejt ki, és gyorsan eltávolítja a betegség megnyilvánulásait.

A pikkelysömör, az Acriderm, az Acriderm Genta és a GK kezelésére naponta kétszer kerül sor. A betegség súlyos formái esetén az orvos növelheti a gyógyszer alkalmazási gyakoriságát, enyhe tünetek esetén csökkentheti. Kenőcsöt kell alkalmazni a bőr érintett területeire vékony réteggel, dörzsölve könnyű, körkörös mozdulatokkal. Orvos javaslatára más kezelési módok is alkalmazhatók, például Acriderm és más gyógyszerek váltakozásával.

A kezelés időtartama függ a betegség dinamikájától és a hormonális gyógyszer egyéni tolerálhatóságától. Átlagosan az Acriderm terápia időtartama 14-28 nap. Ha ebben az időszakban a pozitív hatás elérése nem sikerült, keresse fel orvosát, hogy tisztázza a diagnózist.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A hormonális szerek alkalmazása ellenjavallt a következő feltételek:

 • A kenőcs összetevőivel szembeni túlérzékenység
 • Szifilisz bőrkiütésekben
 • Vírusos fertőzések (herpesz, csirke pox)
 • Bőr tuberkulózis
 • Nyitott sebek, kopás és egyéb bőrelváltozások a feldolgozó területeken
 • A beteg kora legfeljebb egy évig
 • Trophikus fekélyek
 • Bőrbetegségek (rosacea, akne vulgaris)
 • Terhesség és laktémia

A gyógyszer képes olyan mellékhatásokat kiváltani, mint az irritáció, a száraz bőr, az égő érzés. A gyógyszer hosszantartó és ellenőrizetlen alkalmazása a hypertrichosis tüneteit, a folliclicitis, perioralis dermatitis, a bőr hypopigmentációját okozhatja.

A hosszú távú kezelés vagy az okklúziós kötszerek alkalmazása esetén a következő szövődmények fordulhatnak elő: bőr atrófia, bőrméregtelenítés, másodlagos fertőzés kialakulása, purpura és izzadás.

Ezenkívül a hatóanyag nagy mennyiségű bőrfelületen való alkalmazása növeli a túladagolás kockázatát, és számos szisztémás mellékhatást kiváltó hatással járhat, beleértve a Cushing-szindrómát és a mellékvesekéreg elnyomását. De az ilyen megnyilvánulások valószínűsége elhanyagolható. A mellékhatások esetén orvoshoz kell fordulni, aki csökkentheti a gyógyszerhasználat gyakoriságát, visszavonhatja a gyógyszert és más gyógyszereket írhat fel.

A terhesség ideje alatt felírhatja a gyógyszert csak bizonyos indikációkra. Figyelmesen és szakorvos felügyelete mellett alkalmazzuk ezt, ez annak köszönhető, hogy nem végeztek részletes vizsgálatokat a hatóanyagnak a magzatra gyakorolt ​​hatásáról és az anyatejbe való behatolásának mértékéről. Ezért az orvosok csak akkor alkalmazzák az Acriderm-ot, ha szükséges, kis mennyiségben és korlátozott időközönként.

Ezenkívül elfogadhatatlan az Acriderm alkalmazása egy éven aluli gyermekeknél, mivel a bőr tökéletlensége ebben a korban számos hatóanyag felszívódásához vezethet, ami veszélyezteti a szisztémás mellékhatások kialakulását.

További ajánlások

Az Acryderma hosszantartó használata esetén a habituáció hatása lehetséges, ezért más gyógyszerekkel kell váltakozni. Kenőcsöt és krémet kell alkalmazni a megtisztított bőrre. Az arcra történő felhordáskor a hatóanyagnak nem szabad belépnie a szembe vagy a periorbital területbe, mert ez szürkehályog vagy glaukóma kialakulásához vezethet.

Másodlagos bakteriális vagy gombafertőzés esetén a kezelést megfelelő gyógyszerekkel kell kiegészíteni. Ön nem vehet részt önkezelésben és kenőcs kiválasztásakor, hogy csak a beteg visszajelzésére összpontosítson. Minden páciensnek saját tünetei vannak és a betegség folyamatának jellemzői, így az Acriderm hatása más lehet. A gyógyszert szakorvosnak kell előírnia, figyelembe véve a lehetséges ellenjavallatokat, az egyidejű betegségeket és a beteg általános állapotát.

Ezenkívül elfogadhatatlan, hogy a hatóanyagot függetlenül helyettesítsük analógokkal. Az orvos bizonyos tünetek szerint előírja az Acriderm egy bizonyos típusát, és egy másik gyógyszer alkalmazása nem kívánt szövődményeket vagy allergiás reakciókat okozhat.

Általánosságban elmondható, hogy az Acriderm a pozitív oldalon bizonyult, és sok dermatológus aktívan bevonja a pikkelysömör komplex kezelésébe. Az Acriderm pikkelysömörre vonatkozó megjegyzései azt mutatják, hogy a gyógyszer hatékonyan kezeli a betegség megnyilvánulásait. Ugyanakkor néhány felhasználó megjegyzi, hogy a remisszió a hormonális gyógyszeres kezelés után, a kezelés tartós és pozitív hatása hosszú ideig tart.

A legjobb eredmény az Acryderma egyidejű alkalmazásával érhető el más kezelési módokkal (fizioterápiás eljárások, vitaminterápia, iszapkezelés és tengeri fürdők).

Visszajelzés a kezelésről

Hivatkozási szám 1

A psoriasis elváltozásainak kezelésére gyakran használom a Acriderm drogot. Elég elfogadható áron van más hormonális kenőcsökhöz képest, így a 30 g-os csövek mindössze 100 rubelre kerülnek. Az orvos javasolta ezt a gyógyszert rövid tanfolyamokon, hogy elkerülje a nemkívánatos mellékhatásokat.

Teszek krémet vagy kenőcsöt egy hétig, és általában ez az idő elég ahhoz, hogy megbirkózzon a kellemetlen tünetekkel, megszüntesse az irritációt és a viszketést. Természetesen csak ez azt jelenti, hogy nem képes megtenni, így évente kétszer átmegyek egy teljes gyógykezelésen és fizikoterápiára. Ez segít a tartós remisszió elérésében, és megakadályozza a betegség progresszióját.

2. hivatkozási szám

A könyökön a psoriasis plakkjai vannak, és a következő megbetegedés során viszketnek és viszketnek. Az Acriderm krémje valódi üdvösséggé vált számomra, gyorsan megszünteti a fájdalmas viszketést, ami miatt nem tudtam aludni éjszaka, enyhíti a gyulladást és csökkenti az irritációt és a fájdalmat.

Már régóta használom ezt az eszközt, és a közelmúltban észrevettem, hogy hatékonysága csökken. Nyilvánvaló, hogy ez a drogfüggőségnek tulajdonítható. Menjen el az orvoshoz és állítsa be a kezelést.

Review №3

Néhány hónappal ezelőtt a karon és az alkaron piros, száraz, foltos fényű folt tűnt fel, a bőr pedig nyirkos és nyirkos. Az orvos diagnosztizálta a pikkelysöműt.

Tudom, hogy ez a betegség gyógyíthatatlannak tekinthető, de most már erős gyógyszerek segítségével is képesek ellenállni a megnyilvánulásainak. Az Acriderm krém segít nekem, gyorsan kiküszöböli a pikkelysömör kellemetlen megnyilvánulásait, kellemetlen érzéssel és viszketéssel küszködik. A gyógyszerek használata lehetővé teszi az elengedés elérését, és ez lehetővé teszi, hogy teljes életet éljen.

Acryderm: típusok, javallatok, utasítások, kritikák - krém és kenőcs

Az Akriderm - hormonális gyógyszerek, segít a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, dermatitis, stb.). Faj: Acriderm, Acriderm Genta, Acriderm GK, Acriderm SK mindenféle krémek és kenőcsök, amelyek különböző komponensekkel rendelkeznek, szélesebb spektrummal. Gyártó: JSC Akrihin, Oroszország. Sok analóg van.

Az orvos utasításainak megfelelően kell használni.

A készítményről

A fő hatóanyag: betametazon. Ez a glükokortikoid csoport hormonja. A következő hatással van a bőrre:

 • antiallergiás - elnyomja az allergiás reakciót a bőrön, csökkenti az immunválaszt a bőrön.
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a gyulladásban résztvevő sejtek aktivitását.
 • dekongestáns cselekvés.
 • csökkenti a viszketést.

A különböző krémek és kenőcsök különbségei és különbségei - további összetevőkben.

Milyen kenőcs Acriderm különbözik a krémtől?

A krém és a kenőcs különböző mennyiségű vazelint és vizet tartalmaz. A vazelin nagyon sok, de a víz nem elég. Van egy csomó víz a krémben, de kevés vazelin. Ezért a krém jól felszívódik a bőrbe, és gyorsan szárad a bőrön. A kenőcs hosszú ideig felszívódik, gyakorlatilag nem kiszárad, hosszú ideig a bőrfelületen van, és hosszú hatással van a bőr felszíni rétegére.

Ezért Acriderma krémet alkalmazzák a betegség akut állapotában, amikor a bőr még nem mutat jelentős megvastagodást, nincs erős koptatás, ha nedvesedés és izzadás (vagyis gyulladásos folyadék felszabadulása a bőrfelszínre). Ha a kenőcs a nedvesítő felületre kerül, a bőr felszínéről származó folyadék nem felszívódik és megszárad, a pelenka kiütés kialakul és a nedvesség növekedni fog.

Az Acryderma kenőcsöket krónikus bőrfolyamatokban alkalmazzák, amikor a bőr jelentős megvastagodása, karcolás, peeling, nincs nedvesedés és izzadás.

Kenőcs vagy krém Acriderm - mit válasszunk?

a gyógyszerek 19 Jul 2017 2,178 Nézetek

Senki sem mentes a bőrproblémáktól. Nagyon gyakran váratlanul jelentkeznek súlyos viszketés, duzzanat, vörösség és hámlás formájában. A gyógyszertárban különböző gyógyszerek találhatók, amelyek enyhítik a kellemetlen tüneteket. Komplex gyógyszerek, amelyek képesek leküzdeni a bőrbetegség valamennyi megnyilvánulását, nem annyira. Az egyik közülük Acriderm kétféle formában - kenőcsök és krémek.

Krém és kenőcs Acryderm GK - mi a különbség?

Az "Akrihin" hazai vállalat több mint fél évszázada fejleszti és viszonylag olcsó, de hatékony gyógyszereket fejleszt. Termékeit hatalmas számú különböző gyógyszer képviseli.

Az Acriderm 4 termékből áll:

 1. Az Akriderm GK tejszín és kenőcs formájában egyszerű dermatitist bonyolít le, melyet másodlagos fertőzés, neurodermatitis, ekcéma és zuzmó bonyolít.
 2. Az Akriderm SK kenőcs formájában pikkelysömör, dermatosis, ekcéma, lapos zuzmó és ichthyosis kezelésére alkalmas.
 3. Az Acryderm (kenőcs és krém) kontakt dermatitis, viszketés, pikkelysömör stb.
 4. Az Akriderm Genta (kenőcs és krém) atópiás ekcéma, atópiás dermatitis, napi dermatitis, pikkelysömör kezelésére javallt.

"Acriderm Genta" krém

Ezek közül a gyógyszerek közül a legelterjedtebb az Acryderm GC összetett hatása:

 • egy gyulladáscsökkentő;
 • antiallergiás;
 • gombaellenes;
 • antimikrobiális.

A hatóanyag ilyen széles spektrumát azzal magyarázza, hogy a készítményben három aktív összetevő jelen van:

 1. gentamicin - A széles spektrumú antimikrobás szerek antibakteriális hatásúak.
 2. betametazon - szintetikus hormon, amely rövid ideig képes a gyulladás, ödéma és allergiás bőrkiütések megállítására.
 3. klotrimazol - gombaellenes szer, amely elpusztítja a gombák sejtmembránját. Elpusztíthat sok patogén, penészes és élesztőszerű gombát.

Ha megismerik a gyógyszerrel kapcsolatos utasításokat, az ügyfelek megkérdezhetnek: mi a különbség a krém és a kenőcs Acryderm GK között? Ennek a kérdésnek a megértéséhez meg kell tudni, hogy a krém és a kenőcs összetétele megegyezik-e, az indikációk, amelyeknek több ellenjavallata van, és ezek közül melyik a leghatékonyabb.

Ugyanazok a hatóanyagok rovására mutatják ugyanazon bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére: egyszerű és allergiás dermatitis, amelyet egy másodlagos fertőzés bonyolít; diffúz és korlátozott neurodermatitis; candidiasis; ótvar; színezett lichen.

A gyógyszer mindkét formáját ugyanúgy használják: naponta kétszer alkalmazzák az érintett bőrfelületet. A kezelés időtartamát csak az orvos határozza meg (mindez a betegségtől és a sérülés területétől függ).

Az egyetlen összetett különbség a kenőcs és a krém között lehet a segédanyagok jelenléte. Például, egy krém őket sokkal: ez és a petrolátum, valamint a propilén-glikol, és a dinátrium-edetát, tisztított víz, folyékony paraffin, stb A kenőcs csak nipasol, folyékony paraffin és petrolátum..

Bár a kenőcs és a krém közötti különbség nem áll fenn az alapanyagok esetében, véletlenül nem keletkeznek különböző formákban, amelyek a penetráló képességük különbségeit okozzák. Az alapja kenőcsök tartalmazhatnak zsíros anyagok, vazelin, lanolin, stb Fő funkciója -. Létrehozása a film a bőrön, amely megkönnyíti a behatolást a mélyebb rétegeibe a fő aktív hatóanyagok. A kenőcsök, a krémektől eltérően, mélyen behatolhatnak a bőrrétegbe, elérhetik a véráramot, akár szisztémás hatással is járhatnak. A krém világosabb textúrában különbözik. A bőrön való alkalmazás után nincs zsíros film. Nem lép be a bőr mély rétegeibe, sem a véráramba. Csak helyi tevékenységeket biztosít. A krémes anyagban lévő magas vízmennyiség miatt hidratálja és hűti a bőrt.

Tehát, ha nem csak a bőrfelületen, hanem a mélyebb rétegeken is meg kell dolgozni, kenőcsöt kell választania. Ha a hibát csak a bőr felszínén kell megszüntetni, vagy hidratálja, akkor krémt kell választania. A gyártó azt jelzi, hogy a krém Akriderm jobb az akut gyulladás a bőr, mint a hidratáló és hűtőközeg, és a kenőcs, köszönhetően a jó átható ereje, fel lehet használni a krónikus gyulladás.

Mindkét formája ellenjavallt súlyos dermatológiai patológiában: bőr tuberkulózis, szifilisz bőrkiütés, csirke pox, egyszerű herpesz, terhesség és 2 év alatti gyermekek. Amellett, hogy az utasítások kenőcsök és krémek Akriderm hangsúlyozta, ez a gyógyszer tartalmaz hormonokat és antibiotikumokat, tárgya hatásos eszközökkel, így a kérdés - Hogyan válasszuk ki a kenőcs vagy krém Akriderm CC elsősorban azokra az orvos.

A kenőcs és az Acriderm krém ára ugyanaz. A gyógyszer mindkét formája különféle dózisokban áll rendelkezésre: 15 és 30 g csövek, karton dobozban csomagolva.

Melyik a jobb: Acriderm vagy Accriderm GK?

Nem lehet pontosan megmondani, mi a legjobb az Acriderm vagy az Acriderm GK esetében, mivel ezek különböző típusúak ugyanazon Acriderm készítményben.

Jelenleg léteznek ilyen gyógyszerek fajtái:

 • Acriderm (kenőcs és krém) - ajánlott pikkelysömör, bőr viszketés stb.
 • Akriderm Gent (kenőcs és krém) - segíti a atopiás bőrgyulladás kezelésére során vagy a napenergia karakter, pszoriázis, stb.;
 • Az Akriderm GK (kenőcs és krém) - egyszerű dermatitis, neurodermatitis, megfosztva;
 • Akriderm SC (kenőcs) - segít a pikkelysömör kezelésében, dermatosis, lichen planus vagy ichthyosis.

Ezen alapok közül a legkedveltebb az Akriderm GK, mert eszközként működik:

 • gyulladásgátló,
 • allergiaellenes,
 • gombaellenes,
 • antimikrobiális.

különbség

Az Akriderm és az Akriderm GK közötti különbség elsősorban a kompozícióban nyilvánul meg.

Az Acriderm az alap, klasszikus összetételű. A legkisebb kockázatot hordozza az emberi testre gyakorolt ​​mellékhatások, ezért az orvosok előnyben részesítik a különböző bőrbetegségek kezelésében. Ezenkívül tartalmazza a betametoszon hatóanyagot, amelyet a cortikortikoid hormonnak tartanak.

Az Acriderm Csoport három legaktívabb összetevője:

 • Gentamicin (antibakteriális hatásmechanizmus);
 • Betametazon (szintetikus hormon, amely megakadályozza a bőr gyulladását és allergiáját);
 • Clotrimazole (gombaellenes szer).

Valójában minden Acriderm faj különbözik egymástól az aktív és a másodlagos komponensekkel, valamint a fizikai tulajdonságokkal. Így a gyógyszer minden egyes típusát a bőrre kell alkalmazni, ugyanazon problémák által érintettek, de eltérő állapotban vannak.

Ha összehasonlítod az Acriderm GK-t és az Akridermot, találsz ilyen különbségeket:

 • Az Acriderma fő hatóanyaga a betametazon. Általában egy orvos által kinevezett bőrbetegségek egy év alatt. Az ilyen típusú gyógyszerekkel szembeni ellenjavallatok az utasításokban vannak leírva;
 • Az Acriderm GK anyagokat tartalmaz betametazon, gentamicin, klotrimazol. Két éven keresztül bőr- vagy gombás megbetegedések jelenlétében orvosával folytatott megbeszélést követően írják fel. A kontraindikációk önmagukban nem állnak rendelkezésre, de a legmegfelelőbb az utasítások olvasása.

Az alkalmazás módja

Minden Acriderm készítmény csak külső használatra készült.

Szükséges megvédeni magát attól, hogy a terméket a bőrön a szem körül keresse. Továbbá ne alkalmazza a hatóanyagot a nyálkahártyára.

A gyógyszeres kezelés bármely formáját egy vékony réteggel kell felhordani, a bőrön pedig naponta kétszer dörzsölni.

Általános szabályként az orvos által előírt kezelés időtartama átlagosan 3 hét a testen és az arc bőrén - 5 nap.

analógok

Az összes drog ára megközelítőleg azonos. Az egyes gyógyszerek mindkét formáját adagoljuk: 15 és 30 g.

Mint minden más gyógyszer esetében, az Acryderma minden fajának analógjai vannak:

 • Beloderm;
 • Betazon;
 • betametazon;
 • diprospan;
 • Kuterid;
 • Flosteron;
 • triderm;
 • Celestoderm B;
 • Tseleston.

következtetés

Így ez a cikk leírja, hogy az Acriderm hogyan különbözik az Acriderm GK-tól.

Felhívjuk figyelmét, hogy az Acriderm leírása egy nagyon egyszerűsített és kiegészítő változat a hivatalos utasításokhoz.

Mindenesetre, mielőtt elkezdené a gyógyszerek használatának megkezdését, ne bízz a barátok tanácsában vagy a fórumok véleményein. Célszerűbb orvoshoz fordulni, aki eldönti, hogy be kell-e szednie ezt a gyógyszert és meg kell határoznia az adagot.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt