Milyen feltételek mellett vannak antibiotikumok a herpesz kezeléséhez?

A herpeszes fertőzést elsősorban antivirális szerekkel kezelik. A herpes simplex vírusokra, valamint a Zoster vírusra és az Epstein-Barra kifejlesztett termékek egész gyógyászati ​​termékcsaládja van. Ezek a DNS-szintű vírus túlnyomó tevékenységei és rosszul tanulmányoztak olyan gyógyszereket, amelyek nem gátolják a DNS polimerázt.

Az első csoport a következőket tartalmazza:

 • Nukleozidok aciklikus analógjai. Az ilyen gyógyszereket leggyakrabban felírják, beleértve az Acyclovirot, a Famciclovirot, a Valaciclovirot, a Penciclovirot, a Ganciclovirt és ezek különböző analógjait. Ebben a sorozatban a Ribavirin, Bofanton, Flacoside és Alpizarin is szerepel.
 • Nukleotidok aciklikus analógjai. Ebben a sorozatban csak két alapvető gyógyszer ismert: Adefovir és Cidofovir.
 • Pirofoszfát analógjai. Ehhez a gyógyszercsaládhoz tartozik a foszfonoacetil-sav, a Foskavir és a Foscarnet készítmények.

A második csoportba tartozik a rosszul vizsgált, de már hatékony maribavir, indolokarbazol és béta-l-5-uracil-jodiodi-oxolán. Amint látja, az antibiotikumok nem szerepelnek a herpeszhez használt gyógyszerek listáján. Miért és hogyan kezelhetik a fertőzést?

Antibiotikumok alkalmazása herpeszre

A herpesz elsősorban az emberi lényben már meglévő sejtek DNS-jébe beültetett vírus, mint parazita, és ott szorozódik. Az antibakteriális gyógyszerek nem képesek bejutni a sejtszerkezetbe és elpusztítani a vírus DNS-ét, mint antivirális szerek.

Az egyszerű herpesz antibiotikumok használata az arcra és az ajkára (1-es típus) vagy a testre és a nemi szervekre (2 típus) egyszerűen értelmetlen. Teljesen hatástalanok a vírusok ellen, így semmilyen eredményre nem vezetnek.

viszont egyes esetekben az antibiotikum-terápia kiegészíti a vírusellenes gyógyszert. Ez akkor fordul elő, ha másodlagos fertőzést adtak a fő fertőzéshez - bakteriális vagy gombás.

Milyen esetekben indokolt az antibiotikumok alkalmazása a herpesz számára?

Különböző antibiotikumokat írnak elő, ha a páciens (egy felnőtt és egy gyermek) egy vagy több alábbi betegségből alakul ki herpetikus fertőzéssel:

 • lacunar tonsillitis;
 • necrotizáló angina;
 • tüdőgyulladás;
 • csípős fertőzés a seben a bőrön;
 • a reproduktív rendszer bakteriális betegsége (pl. a chlamydia);
 • gőzsölő mérgezés;
 • Gyomorhurut és a belső szervek egyéb betegségei.

Az antibiotikumok kezelésére utaló jelek (a gyulladásos folyamatokhoz hasonlóan) és a lázcsillapított láz (a hőmérséklet több mint 2-3 nap alatt 38,5 ° C-on).

Milyen antibiotikumokat írhatnak fel komplex terápiában?

Egy adott gyógyszer célja az érintett területen élő baktériumok érzékenységétől függ. A kutatás szerint a leggyakrabban a következő fertőzések kapcsolódnak a herpeszhez:

 • Staphylococcus okozta;
 • streptococcus (pyogén);
 • Candida (Candida gomba);
 • valamint egy hemofil rúd.

Az ilyen baktériumok által okozott herpeszes szekunder fertőzések kezelésére ajánlott kábítószert használni:

 • a cefalosporin 2. és 3. generációi;
 • makrolidok;
 • linkozamidokat;
 • gombaellenes gyógyszerek (elsősorban flukonazol vagy metronidazol).

Az antibiotikumok terápiás dózisa általában 5-10 napig tart, az egyidejű herpesz fertőzés súlyosságától függően. Ebben az esetben szükséges, hogy ne felejtsünk el inni és antivirális gyógyszereket gyengíteni a herpeszvírus tüneteinek.

Antibakteriális kenőcs a herpesz regressziója során

A bőrön jelentkező herpeszes fertőzés visszaszorításának szakaszában, amikor a kiütéses buborékok felrobbannak, és elkezdenek túlzni a kéreggel, kenőcs antibiotikumokat használhat:

 1. a sérült felület védelme patológiás baktériumok okozta fertőzéssel, ami másodlagos dermatológiai megbetegedések gyulladásához és fejlődéséhez vezet - furunculosis és streptoderma;
 2. a regeneráló tulajdonságok miatt a szövetgyógyulás gyorsulása;
 3. megelőzve a nem gyógyuló herpetikus fekélyek kialakulását az arcra és a testre.

Leggyakrabban a következő kenőcsöket írják fel erre a célra:

 • tetraciklin 1 vagy 3%;
 • erythromycin;
 • tebrofén 0,5, 2 vagy 5%;
 • levomekol;
 • pimafutsin;
 • cink;
 • streptocid;
 • kék vagy zöld.

is használjon növényi olajokat antibiotikus hatással - teafa, fenyő, tengeri homoktövis - és propolisz tinktúra.

Bármilyen antibiotikumok alkalmazása a herpesz, együtt kell antivirális kezelés - kenőcsök (. Pl oksolinovuyu, Viru-Merz Serolom aciklovir, Panavir), tabletták és injekciók (majdnem minden antiherpethetical alapok állnak rendelkezésre, ezek a formák) és más fajuk (spray, krém, gélek stb.).

A herpesz vírusellenes kezelésének hiányában a terápia nem hoz semmilyen pozitív eredményt, mivel vírus, és nem szüntethető meg (elnyomva) kizárólag antibakteriális szerekkel.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Milyen antibiotikumokat szednek a herpesz az ajkán

Mi köze a herpeszhez?

A herpeszmeghűlés meglehetősen gyakori. Az ajkán, orrán, arcán és ujjain megjelenhet. A herpesz egy kis buborékkiütés, az emberek lázának nevezik.

A herpesz okozója a vírus, az intracelluláris parazita. A herpesz befolyásolja a génkészülékében található emberi sejtet. Ezért a sejtek elosztásakor a vírus más sejtekbe kerül, az összes örökletes információval. Az első típusú herpeszvírus felelős az ajkak kiütéséért, a második típusú herpesz vírusért - a nemi szerveken jelentkező kiütésekért. A páciens a vírus aktiválása során fertőzés következik be.

A tünetek 20 nappal a vírusnak való kitettség után jelentkezhetnek. A herpesz szimplex a szájnyílás, az arc, az ajkak, az orr szárnya, a szemhéja körüli forma formájában jelenik meg. A betegséget rossz egészségi állapot, csökkent étvágy, frusztráció, láz, ágyéki fájdalom, ingerlékenység és rossz alvás kísér.

A herpesz a test védekezésének csökkenését jelzi, és ha évente 2-3 alkalommal jelenik meg, akkor ez már jelzi az immunitás jelentős csökkenését. Miután fertőzött herpesz, egy személy válik tulajdonosa ennek a betegségnek az élet. Van egy vírus túlmelegedése, hipotermia, menstruáció, terhesség, alkohol, stressz, mentális szorongás, fertőző betegségek, beleértve az influenza.

Az első típusú Herpes simplex vírus akkor is továbbítható, ha nincsenek hólyagok. De a legnagyobb kockázat az, hogy elkapják, amikor csak a hólyagok jelentek meg, és amíg teljesen eltűnnek. Ez gyakoribb a serdülőkorban és a fiatal felnőtteknél, de bármelyik korban lehet. A kitörések 35 év után ritkán fordulnak elő.

Mi köze a herpeszhez? A herpeszes megfázás általában különleges bánásmód nélkül halad, az alábbi akciók megkönnyebbülhetnek. Béke, fájdalomcsillapító (ha van láz), vény nélkül értékesített kenőcsök (nem gyorsítják a gyógyulást). A gyermekeknek nem szabad aspirint adni. Ne nyomja, ne szúrja vagy ne csípje be a buborékfóliát. Kerülje a csókokat és a bőrrel való érintkezést a betegekkel. Mossa meg a kezét miután kapcsolatba lépett más emberekkel. Használjon fényvédőt az ajkakra, mielőtt a napsugárzás hosszú ideig marad - télen és nyáron - a herpesz megelőzésére.

Ha gyakori herpesz kitörése tapasztalható, a probléma megoldása lehet antivirális antibiotikum. Gyakran írja elő a gyógyszer acyclovir. Ez a gyógyszer megakadályozza a herpeszvírus növekedését. Szintén léteznek kenőcsök a helyi alkalmazásra.

A buborékképződés megkezdése előtt bizsergő érzés tapasztalható. Számos orvos javasolja a gyógyszerek használatát az előző betegség kezdetétől.

Figyelem! Ha megfázott, próbálja elkerülni a kapcsolatot kisgyermekekkel, ekcéma emberekkel. Fertőzésre hajlamosabbak, mint mások. Kerülje az embereket is, akik rákos gyógyszereket szednek a túlélő szervek túléléséért, mert különösen gyenge immunrendszerük van. A vírus veszélyt jelenthet az életükre.

A terhes nők és szoptató anyák nem vehetnek fel antibiotikumokat a herpesz kezelésére orvos ajánlása nélkül.

Az első típusú herpeszvírusnak komoly szövődményei lehetnek, mivel terjedhet a szem területére. Ez a vakság leggyakoribb oka. Ha élesedő fájdalmat észlel a szemében, kiütés a szem körül vagy az orr hegyén, azonnal forduljon orvoshoz.

Mi a teendő a herpesz és egyéb cikkek a szakaszban Throat betegségek

Orvosi konzultáció és telefonfogadás

Az antibiotikumok hatékonyak a herpesz kezelésében?

Fontos! Eszközök a herpeszre, amelyet Elena Markovich ajánlott! Bővebben.

A herpesz kezelésére vírusellenes szerekkel:

 1. Az acyclovir - a vírusellenes hatás farmakológiai előkészülete, a bőr herpeszes lézióira tabletták és helyi kenőcs formájában történik. Az acyclovir kenőcsöt naponta 5 alkalommal alkalmazzák a herpesz által érintett területekre, 4 óránként. A gyógyszer tabletta tabletta 200 mg-ot tartalmaz egy naponta 5-szer, a dózisok közötti intervallum 4 óra. A terápiás kurzus 5 nap, a betegség súlyos szakaszát az orvos egyénileg meghosszabbíthatja. A relapszusok előfordulásának megakadályozása érdekében a gyógyszert a rendszer szerint kell előírni: naponta négyszer, egy tabletta vagy két tabletta - naponta kétszer.
 2. Gerperferon - kenőcs kombinált hatás, összetételében a hatóanyagok az interferon és az aciklovir. Kenőcsöt alkalmaznak a herpesz fertőzés akut fázisának kezelésére. Kenőcsöt alkalmaznak a herpesz által sújtott bőrterületekre, napi 5-6 alkalommal, a 4 órás alkalmazások között. A kiütések csökkenésével a gyógyszer alkalmazási gyakorisága is csökken. A kezelés átlagosan 6-7 nap.
 3. Valaciklovir - a hatóanyag hasonló hatású az Acyclovir számára, de hatékonyabb. A készítmény tabletták formájában van. Belépési rendszer: napi kétszer 500 mg 3-5 napig. A vírusellenes szer bejutása a tünetek megjelenésének kezdetétől számított két órán belül megakadályozza a fertőzés kialakulását és felgyorsítja a gyógyulást.

Az antibiotikumok hatásosak?

Sokan kezelik a herpeszről, megveszik az antibiotikumokat a gyógyszertárakból. Mennyire hatékonyak a herpesztől? Az antibiotikumok a herpesz kezelésében használhatatlanok, mivel nem gyógyíthatnak fertőző vírusos betegséget. Ehhez a gyógyszeripar gyárt antivirális gyógyszereket. De ha a fekélylyel herpesz sebek az ajkak, a sarkokban a szája, más testtájakat tört, repedt, nagy a kockázata a behatolást a mikrotrauma kórokozó baktériumok. A herpeszet fertőzéssel együtt antibiotikumokkal kezelik.

Az orvosok nem írnak fel antibiotikumot herpeszre, kivéve a tetraciklin kenőcsöt. A buborékokat tetraciklin kenőcs vagy Levomecol kenéssel lehet kenni. Az első kenőcs széles spektrumú antibiotikum tetraciklinet tartalmaz.

A tetraciklin kenőcs lehet használni a helyi kezelésére szolgáló Herpes az ajkak és az orr, de a herpesz fertőzés a szájüregben vagy más nyálkahártya szervek nem alkalmazható. Ezekben az esetekben ajánlatos részesülő általános gyógyszer hatásait az előállított tabletták, kúpok, intravénás injekció.

Cikkeket ajánlanak a témában:

A tetraciklin - igen hatékony antibiotikum a herpesz elváltozások, de csak akkor, ha a fertőzés diagnosztizálása és gyorsan kezelés megkezdése után azonnal az első jelei zabolevaniya.Tetratsiklin a herpes rendszeresen használható egy bizonyos minta: az érintett bőrt és bárhol alkalmazható kenőcs 4 alkalommal nap.

A herpesz kezelésére és megelőzésére olvasóink sikeresen alkalmazták Elena Markovich módszerét. Bővebben

Miután az első napon alkalmazta a gyógyszert, fájdalmas érzeteket és bőrterületek gyulladását eltávolítják. A kenőcsök megfelelő és szisztematikus használata a kórokozók szerint három-négy napon belül segít megszabadulni a fertőzéstől. A betegség súlyos formái esetén a tetraciklin nem alkalmazható nyitott sebekre, csak a fekélyek éleire. Ha a kenőcs bejut a sebbe, akkor zsugorodás léphet fel, ami meghosszabbítja a helyreállítási időszakot. Még ha a gyulladás is elhalad, a kenőcsöt még egy napra használják a terápiás hatás megszüntetésére. A kenőcs használata megáll, ha nincs fájdalom vagy gyulladás.

Ha genitális herpesz fertőző betegség antibiotikumok nevezi az alapvető kezelés elvégzése után az összes szükséges vizsgálatot, abban az esetben egyidejű alkalmazásakor a bakteriális infektsii.Posle herpeszvírus nem fog menni a szervezetből, hogy „hibernálás” vár egy adott pillanatban. Amikor egy olyan környezet gerpesa.Esli relapszus a herpes kiegészítő terápiaként beadott antibiotikumok befejezése után immunterápia van szükség, például az antibiotikumok elnyomják immunitást, megzavarhatja a normál flóra, hogy mellékhatásokat okoznak.

Mit kell tudnom az antibiotikumok szedésekor?

 1. Nagy hiba, hogy megpróbálja gyógyítani a vírusos betegségeket - herpesz, influenza, parotitis, antibiotikumokkal. Az antibiotikumok gátolják az immunitás aktivitását - vírusos megbetegedésekben való felhasználásukkal, amelyek tovább károsíthatják már meggyengült testüket.
 2. Egy csoport antibiotikumainak hosszú ideje történő felhasználása esetén antibiotikum-rezisztens fertőző szereket lehet vásárolni.
 3. Sok esetben fennáll a veszélye az allergiás reakciók kialakulásának, az antibiotikumok gyakori használatával, deenzitizáló szerek nélkül.
 4. A kimondottan antibakteriális hatású antibiotikumok hosszú ideje fennáll a dysbacteriosis kialakulásának kockázata.
 5. A baktériumok és nyálkahártyák mikroflórájából származó hasznos baktériumok antibiotikumainak csökkenése miatt helyüket patogén baktériumok és gombák foglalják el. A szervezet kifejleszti a bélgyulladást, a gombás hasmenést.
 6. Az antibiotikumok toxikusak, a szervezetben felhalmozódnak - a vesék, csontvelő, máj - zavarják a normális működésüket.
 7. Az antibiotikumok kezelésénél fontos, hogy kövessük az alkalmazás módját és dózisát: legalább 5 nap, figyelembe véve a napi adagot. Minden gyógyszert használati utasítás kísér, olvasható.
 8. Az antibiotikumokat nem írhatják fel maguknak a felíró orvos nélkül.

Milyen feltételek mellett vannak antibiotikumok a herpesz kezeléséhez?

A herpeszes fertőzést elsősorban antivirális szerekkel kezelik. A herpes simplex vírusokra, valamint a Zoster vírusra és az Epstein-Barra kifejlesztett termékek egész gyógyászati ​​termékcsaládja van. Ezek a DNS-szintű vírus túlnyomó tevékenységei és rosszul tanulmányoztak olyan gyógyszereket, amelyek nem gátolják a DNS polimerázt.

Az első csoport a következőket tartalmazza:

 • Nukleozidok aciklikus analógjai. Az ilyen gyógyszereket leggyakrabban felírják, beleértve az Acyclovirot, a Famciclovirot, a Valaciclovirot, a Penciclovirot, a Ganciclovirt és ezek különböző analógjait. Ebben a sorozatban a Ribavirin, Bofanton, Flacoside és Alpizarin is szerepel.
 • Nukleotidok aciklikus analógjai. Ebben a sorozatban csak két alapvető gyógyszer ismert: Adefovir és Cidofovir.
 • Pirofoszfát analógjai. Ehhez a gyógyszercsaládhoz tartozik a foszfonoacetil-sav, a Foskavir és a Foscarnet készítmények.

A második csoportba tartozik a rosszul vizsgált, de már hatékony maribavir, indolokarbazol és béta-l-5-uracil-jodiodi-oxolán. Amint látja, az antibiotikumok nem szerepelnek a herpeszhez használt gyógyszerek listáján. Miért és hogyan kezelhetik a fertőzést?

Antibiotikumok alkalmazása herpeszre

A herpesz elsősorban az emberi lényben már meglévő sejtek DNS-jébe beültetett vírus, mint parazita, és ott szorozódik. Az antibakteriális gyógyszerek nem képesek bejutni a sejtszerkezetbe és elpusztítani a vírus DNS-ét, mint antivirális szerek.

Az egyszerű herpesz antibiotikumok használata az arcra és az ajkára (1-es típus) vagy a testre és a nemi szervekre (2 típus) egyszerűen értelmetlen. Teljesen hatástalanok a vírusok ellen, így semmilyen eredményre nem vezetnek.

viszont egyes esetekben az antibiotikum-terápia kiegészíti a vírusellenes gyógyszert. Ez akkor fordul elő, ha másodlagos fertőzést adtak a fő fertőzéshez - bakteriális vagy gombás.

Milyen esetekben indokolt az antibiotikumok alkalmazása a herpesz számára?

Különböző antibiotikumokat írnak elő, ha a páciens (egy felnőtt és egy gyermek) egy vagy több alábbi betegségből alakul ki herpetikus fertőzéssel:

 • lacunar tonsillitis;
 • necrotizáló angina;
 • tüdőgyulladás;
 • csípős fertőzés a seben a bőrön;
 • a reproduktív rendszer bakteriális betegsége (pl. a chlamydia);
 • gőzsölő mérgezés;
 • Gyomorhurut és a belső szervek egyéb betegségei.

Az antibiotikumok kezelésére utaló jelek (a gyulladásos folyamatokhoz hasonlóan) és a lázcsillapított láz (a hőmérséklet több mint 2-3 nap alatt 38,5 ° C-on).

Fontos! Egy specifikus hatóanyagot a mikroflóra elemzésének mutatói szerint írnak elő - a különböző antibiotikumok hatásosak különböző baktériumok és gombák ellen. Az ilyen gyógyszerek bevitelét időben korlátozni kell - túl hosszú a betegség komplikációkat okozhat.

Milyen antibiotikumokat írhatnak fel komplex terápiában?

Egy adott gyógyszer célja az érintett területen élő baktériumok érzékenységétől függ. A kutatás szerint a leggyakrabban a következő fertőzések kapcsolódnak a herpeszhez:

 • Staphylococcus okozta;
 • streptococcus (pyogén);
 • Candida (Candida gomba);
 • valamint egy hemofil rúd.

Az ilyen baktériumok által okozott herpeszes szekunder fertőzések kezelésére ajánlott kábítószert használni:

 • a cefalosporin 2. és 3. generációi;
 • makrolidok;
 • linkozamidokat;
 • gombaellenes gyógyszerek (elsősorban flukonazol vagy metronidazol).

Az antibiotikumok terápiás dózisa általában 5-10 napig tart, az egyidejű herpesz fertőzés súlyosságától függően. Ebben az esetben szükséges, hogy ne felejtsünk el inni és antivirális gyógyszereket gyengíteni a herpeszvírus tüneteinek.

Fontos! A herpeszes aminopiricinek tilosak. Az antibiotikumok - az amoxicillin, az ampicillin, az amoxicillin és a klavunát - ezen csoportja exanthemát (bőrkiütést) okozhat a bőrön, amelyet nem lehet eltávolítani a hisztamin receptor blokkolók segítségével.

Antibakteriális kenőcs a herpesz regressziója során

A bőrön jelentkező herpeszes fertőzés visszaszorításának szakaszában, amikor a kiütéses buborékok felrobbannak, és elkezdenek túlzni a kéreggel, kenőcs antibiotikumokat használhat:

 1. a sérült felület védelme patológiás baktériumok okozta fertőzéssel, ami másodlagos dermatológiai megbetegedések gyulladásához és fejlődéséhez vezet - furunculosis és streptoderma;
 2. a regeneráló tulajdonságok miatt a szövetgyógyulás gyorsulása;
 3. megelőzve a nem gyógyuló herpetikus fekélyek kialakulását az arcra és a testre.

Leggyakrabban a következő kenőcsöket írják fel erre a célra:

 • tetraciklin 1 vagy 3%;
 • erythromycin;
 • tebrofén 0,5, 2 vagy 5%;
 • levomekol;
 • pimafutsin;
 • cink;
 • streptocid;
 • kék vagy zöld.

is használjon növényi olajokat antibiotikus hatással - teafa, fenyő, tengeri homoktövis - és propolisz tinktúra.

Bármilyen antibiotikumok alkalmazása a herpesz, együtt kell antivirális kezelés - kenőcsök (. Pl oksolinovuyu, Viru-Merz Serolom aciklovir, Panavir), tabletták és injekciók (majdnem minden antiherpethetical alapok állnak rendelkezésre, ezek a formák) és más fajuk (spray, krém, gélek stb.).

A herpesz vírusellenes kezelésének hiányában a terápia nem hoz semmilyen pozitív eredményt, mivel vírus, és nem szüntethető meg (elnyomva) kizárólag antibakteriális szerekkel.

Herpes antibiotikumok kezelése

A herpesz antibiotikuma minden beteg számára pótolhatatlan. Készítmények kialakulásának megelőzése encephalitis, meningitis, hepatitis, enyhítésére egy HIV-fertőzött beteg súlyosbodásához a kóros folyamatot és a megjelenése elhalt fekélyek a bőrön.

Kapcsolódó herpeszes fertőzés megmutatkozó igen súlyos a kisgyermekek, akik belehalnak a tüdőgyulladás, intravascularis koaguláció (DIC), szepszis. Antibakteriális gyógyszereket írnak intramuscularis injekció, ha a beteg voltak fenyegető szövődmények:

 • dermatitis;
 • aphthous stomatitis;
 • staphylococcus pyoderma;
 • horzsolások.

A cefalosporin megbízható kezelést biztosít

A herpetikus eruptionok kezelésére a modern antibakteriális szereket használják. Szelektíven blokkolják a gyulladást, intravénásan vagy közvetlenül az izomba kerülnek be. A herpetikus bőrfertőzések nagyon kemények. A felszakadások hozzájárulnak a gümős vesicles megjelenéséhez a testen. Ebben az esetben írja elő a cefalosporin antibiotikumok kezelését:

A gyógyszerek nagyon jó tolerálhatóságot mutatnak, nem okoznak nagyszámú mellékhatást.

A Supraks (Cefixime) egy biztonságos és hatékony gyógyszer. Használata lehetővé teszi, hogy megszüntesse az 1. típusú herpesz tüneteit, a szteromás stomatitist és a bőr gyulladását. Az antibiotikummal párhuzamosan vírusellenes gyógyszereket is szednek:

A herpes zosterben, amelyet a herpesvirus 3-as típusú okoz, többször is kiütések keletkeznek a testen. A beteg rontja az általános állapotot, a hőmérséklet emelkedik. A herpesz antibiotikuma csökkenti az intoxikációt, megakadályozza a staphylococcusok és streptococcusok reprodukcióját.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a herpesz fertőzés súlyos vírusos betegség, és a cefalosporinok nem nyújtanak gyógyulást.

A makrolidok segítenek megbirkózni a betegséggel

A 6. vagy 7. vírus által okozott fertőzés kezelésére alkalmazott antibakteriális gyógyszerek számos terápiás tulajdonsággal rendelkeznek. Leggyakrabban az orvos az azitromicint vagy az eritromicint jelölte ki. A gyógyszer napi dózisa a páciens testtömegétől, korától, egyidejű betegségétől függ.

A szisztémás antibiotikumot Kitasamycin-t használják a kórokozó mikroorganizmusok által a vért okozó gyulladás fókuszából származó vérszennyezés esetén. A hatóanyagot tabletták vagy szirup formájában szabadítják fel. A gyógyszer mellékhatása ritka. Az antibiotikumot nem írják fel az allergiás betegek számára.

Midecamycin sikeresen használják a kezelés a bőr és lágyrész fertőzések eredő másodlagos immunhiányos. Számos fekélyek a test, a nyálkahártyák, a nemi szervek, a dermatitis és vasculitis, kiütéseket kezeljük szisztémás antibiotikumok.

A hatóanyagot szuszpenzió formájában szabadítják fel. Ne alkalmazza terápiaként máj- vagy vesebetegségben szenvedő betegeknél. Az antibiotikum a leghatékonyabb a HIV-fertőzött betegek általánosított folyamatának kialakulásában és a gyermekek bakteriális fertőzésében.

Kenőcsökkel való kezelés

Egy gyengített személynél herpetikus eruptions jelennek meg a testen, miután hosszú ideig negatív tényezők voltak kitéve: hipotermia, túlmelegedés, stressz. A speciális antivirális szerek mellett a páciens az antibiotikum széles spektrumát tartalmazó gyógyszereket használ.

Az orvos a következő kenőcsöket írja elő a külső használatra:

Ne használja őket, ha a betegnek allergiás tünetei vannak:

 • a felső vagy alsó ajak duzzanata;
 • kiütés a bőrön;
 • viszketés.

Gentamicin kenőcs 0,1% hatékony gyógymód. A kábítószer vazokonstriktív hatása, alacsony toxicitása a gyermekek szövődményeinek kezelésére szolgál. Kenőcsöt alkalmaznak az érintett területeken naponta többször egy héten.

Nagy figyelmet fordítva a herpesz antibiotikumok kezelésére, meg kell érteni, hogy csak antibakteriális hatásuk van, és hasznosak egy másodlagos bakteriális fertőzés kialakulásában. Az ilyen gyógymódok nem gyógyítják meg a herpeszvírust.

Semiszintetikus gyógyszerek a betegség bonyolításához

A bőr és a nyálkahártyák kezelését antibiotikumok segítségével végzik, amelyek szűk spektruma bakteriosztatikus hatással bír. A Lincomycin-t akkor alkalmazzák, ha a betegnél szeptikus folyamat alakul ki.

A genitális gyulladással kinevezi a Clindamycin-t. Nem javasolt emésztőrendszeri betegeknél.

A terápia időtartama az akut gyulladásos folyamat regressziójának dinamikájától függ. Allergiás reakció esetén cserélje ki az antibiotikumot. A gyógyszer megszűnik, ha a betegnek a következő tünetei vannak:

A kezelést vérvizsgálatokkal végzik. Tartson be bizonyos szabályokat a lincosamid terápiára. Ne használja a Clindamicyt olyan gyógyszerekkel együtt, amelyek lazítják a vázizmokat.

Antibakteriális spray-k és gélek

A herpetikus eruptionok gyógyítására a testen nem szabad figyelmen kívül hagyni egy kis buborék megjelenését, a seb fertőtlenítését és fertőtlenítését, valamint a karcolások helyét időben. Ha bakteriális fertőzés lépett fel, az orvosok javasolják a következő gyógyszerek alkalmazását:

 • Hexiderm spray;
 • Gyioxysone kenőcs 10 mg;
 • Baimicin aeroszol;
 • Dalacin-gél 1%;
 • Streptocid oldható liniment 5%.

A Baimycin aeroszol modern felkészülés a helyi alkalmazásra. A hatóanyag 3,6% oxitetraciklin-hidroklorid. Alacsonyan mérgező anyag, gyengéden megtisztítja a bőrt, meggyógyítja a karcolásokat és karcolásokat, amelyek a beteg övsömörében jelennek meg. Kezelje a sebfelületet az orvos ajánlása szerint.

A Dalacin gél több hete bőrkiütéshez is segít. Csak a készítmény összetétele szerint a klindamicin-foszfát hatóanyag teljesen megszünteti a gyulladásos folyamatot, ami különösen fontos a herpes zoster kezelésében.

Az antibiotikumok használata a herpeszre a testen lehetővé teszi a göbös gyulladás rövid időn belüli megszüntetését.

A kábítószerek alkalmazása gyermekeknél

A herpesz olyan betegségekhez tartozik, amelyek elpusztítják a gyermek egészségét, csökkentik az immunitást, növelik a halálozási arányokat a szövődményekből. Különösen érintettek a HIV-fertőzött anyák születése. Az antibiotikumok használata indokolt abban az esetben, ha a göbös fertőzést fájdalom, fekélyek jelennek meg a bőrön, a vér változásának összetétele. A kezelésre pótolhatatlanok a következő kenőcsök:

 • Tebrofen 5%;
 • Cink 0,5%;
 • Metiluracil 10%;
 • Levosin.

Ha egy 6. típusú herpeszes betegségben szenved, a gyermek kiütéses a testen és a hőmérséklet emelkedik. Ebben az esetben az orvos széles spektrumú antibiotikumokat ír elő:

A HIV-fertőzés és a herpesz kialakulása esetén a cefalosporinok 4 generációjának terápiájához szükséges gyógyszerek jegyzékét be kell vonni, amelyek elősegítik a szövődmények megelőzését:

Terhes nők antibiotikum kezelése

A herpesz egy jövőbeli anyában nagyon veszélyes. A testen kör alakú buborékok képződnek, amelyek összeolvadnak egymással, viszketnek és fájnak. A gyenge immunitás mellett a nyitott sebek nem gyógyulnak, baktériumok vagy gombák érintik őket.

Hólyagos bőrkiütés kezelésére a test nyílt területein specifikus kemoterápiát és helyi kezelést alkalmaznak antibakteriális kenőcsökkel. A kezelés taktikája a fertőzés súlyosságától, az egyidejűleg előforduló betegségek jelenlététől, a terhesség időtartamától függ.

Egyes nőknek kis fekélye van az ajkakon és a száj sarkain. Terápiás célra használjon antibakteriális kenőcsöt.

A Vilprafen antibiotikum nem káros hatással van egy nő és egy jövőbeli gyermek testére. A gyógyszert a herpesztől az orvos által javasolt adagban, 10-15 napon belül használják. Nem okoz a dysbiosis megjelenését.

A fő cél a herpesz - csökkenteni a kábítószer kórokozó aktivitás és a megjelenése szeptikus szövődmény - időben megkezdését antibiotikum-terápia.

Mikor kell antibiotikumot alkalmazni a herpesz számára?

A herpesz antibiotikumokat nagyon ritkán használják a betegség virális etiológiája miatt. Az antibakteriális aktivitású orvosok a páciensek terápiás kezelési sorrendjében tartalmazzák a másodlagos bakteriális fertőzést. A vírusos patológia kezdeti szakaszában a makrolidok vagy a cefalosporinok alkalmazása semmilyen terápiás hatással jár, de súlyos komplikációkat válthat ki. Az antibiotikumok kinevezése herpeszre a testen vagy az arcon csak az orvos. Figyelembe veszi a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, a beteg korát és a krónikus betegségek jelenlétét a történelemben.

Használati utasítások

Az 1. vagy a 2. típusú vírusellenes gyógyszerek immunmodulátorokkal kombinálva történő kezelésére alkalmazzák. Segítenek megerősíteni az ember védelmeit, mobilizálni a szervezetet a kórokozók elleni küzdelemben. Ha a felnőtteknek vagy a gyermekeknek magas a fertőző ágensekkel szembeni ellenállása, akkor az immunrendszer egyedül kezeli a herpeszvírusokat, és nem igényel farmakológiai hatóanyagokat.

"Figyelmeztetés: Az antibiotikumokkal történő öngyógyítás az immunitás erőteljes csökkenését és a herpeszvírusok még aktiválódását okozza. Ez jelentősen késleltetheti a helyreállítást, és az életet támogató rendszerek funkcionális aktivitásának csökkenéséhez vezethet. "

Belföldi vagy szexuális úton szenvedő személy fertőzését követően a herpeszvírus örökre az emberi szervezetben marad, és a védőerők hirtelen csökkenése után fellépő relapsusokban jelentkezik. Egyes esetekben az immunrendszer nem képes megbirkózni, és a patogén baktériumok behatolnak a gyulladásos fókuszba:

 • staphylococcus;
 • streptococcus;
 • pneumococcus;
 • Proteus;
 • E. coli.

A herpesz antibiotikumát ölni és megakadályozni az egészséges szövetek és szervek terjedését. Ez a szükség általában felmerül a következő kórállapotok diagnosztizálásakor:

 • lacunar vagy nekrotikus torok;
 • a nyálkahártyákon képződő fekélyek képződnek;
 • általános testmérgezés;
 • akut gyulladásos folyamat egy vagy több belső szervben (vesék, húgyhólyag, máj, húgycső);
 • a vénás fertőzés egyidejű alapját képező patológiája.

Antibakteriális szerek szerepelnek a herpeszvírusok terápiás kezelési rendjében, amelyek a testhőmérséklet gyakori és hirtelen emelkedését okozták a subfebrile értékek fölé. Az antibiotikumok és az antimikrobiális szerek használatára utaló jelek a vér összetételének patológiás változásai. Gyakran, amikor az immunitás gyengül, az élesztőszerű gombák behatolnak a felső légzőrendszerbe vagy bőrkiütésekbe. A pusztításukhoz antimikotikumok (itrakonazol, flukonazol, ketokonazol) és antibiotikumok kombinációját alkalmazzák.

Az antibakteriális szerek fő csoportjai

A herpesz antibiotikumok kezelése a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek figyelembevételével történik, amelyek során a patogén mikroorganizmushoz tartozó fajok létrejöttek. Fontos meghatározni a patogén baktériumok érzékenységét az antibakteriális gyógyszerek főbb csoportjaihoz. Néhány tanulmány időtartamának több napja van, és a beteg sürgős antibiotikum-terápiára van szüksége. Ilyen esetekben az orvosok széles spektrumú gyógyszereket írnak elő, amelyek baktériumölő hatást mutatnak a herpeszkibocsátások leginkább fertőző ágenseivel szemben. A gyógyszereknek meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 • baktériumsejteket termelő enzimekkel szemben rezisztens;
 • a maximális terápiás koncentráció hosszú ideig tart;
 • könnyű felszívódni a szisztémás véráramba és a célszervekbe.

Az antibiotikum terápia következményeinek minimálisra csökkentése érdekében az orvos alacsony toxicitást mutató gyógyszereket választ ki, amelyeknek nincs negatív hatásuk a májra és a húgyutakra.

„Tipp: Miután megkapta eszközökkel antibakteriális hatású ajánlott kapó betegeknél eubiotics - Bifidumbacterin, Tejsavbaktérium, Atsipol, Linex, Hilak Forte. Ez segít a bél mikroflora optimális egyensúlyának gyors visszaállításában. "

cefalosporinok

A genitális herpeszre gyakran előírt antibiotikumok közé tartozik a cefalosporinok csoportja. A patológia súlyos következtében a gyógyszerek intramuszkuláris injekció formájában történő injekciós oldatok formájában kerülnek felhasználásra. A gyógyszerek ilyen módon történő alkalmazása gyorsan meg tudja állítani az összes gyulladásos folyamatot és csökkenti a klinikai tünetek súlyosságát. A beteg korától és általános egészségi állapotától függően az orvos előírhatja a következő gyógyszereket:

 • a cefalosporinok első generációja - Cefazolin, Cefalexin, Cefadroxil;
 • a cefalosporinok második generációja - Cefuroxim, Cefaclor, Cefamandol;
 • a cefalosporinok harmadik generációja - a cefotaxim, a cefoperazon, a ceftriaxon, a ceftibutén, a ceftazidim;
 • a cefalosporinok negyedik generációja - Cephpyr, Cefepim;
 • a cefalosporinok ötödik generációja - Tsefpyrom, Cefepim.

Ezek az antibiotikumok mindig az elsődleges gyógyszerek közé tartoznak a genitális herpesz diagnosztizálásában az akut relapszus szakaszában. Leggyakrabban az orvosok a második és a harmadik generáció gyógyszereit preferálják, ami hosszú ideig megőrzi a vérben a maximális terápiás koncentrációt. Ha a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a Gram-negatív kórokozók jelenlétét a betegben, akkor a Cephposoxime vagy a Cefixime-et be kell vonni a kezelésbe. A cefalosporinok hátrányai közé tartoznak a napi gyakori tabletták vagy kapszulák bevitelének szükségessége.

linkozamidokat

A cefalosporinok gyakran alkalmazzák felnőttek és gyermekek dyspeptikus rendellenességeinek tüneteit - émelygés, hányás, túlzott gázképződés. Ilyen esetekben, valamint allergiás kiütések esetén az antibakteriális szereket lincosamidokkal helyettesítik. Az antibiotikumok ilyen csoportját alacsony toxicitás jellemzi, meglehetősen magas terápiás aktivitással. A béta-hemolitikus streptococcusok okozta fertőzések diagnosztizálása során különösen előnyös a lincosamid alkalmazása. A leghatékonyabb ilyen antibakteriális gyógyszerek:

A lincosamidok ugyanazt a baktericid aktivitást mutatják, függetlenül az adagolás módjától, parenterálisan vagy orálisan. Az antibakteriális szerek ezen csoportja szintén nem rendelkezik szelektív hatással, elpusztítva a mikroorganizmusokat mind a gyors, mind a lassú sejtosztódással. A herpesz kezelésére, amely a szervezet általános mérgezésének hátterében a staphylococcusok vagy az Escherichia coli létfontosságú aktivitásának termékeivel fordul elő, az antimikrobiális szerekkel kombinált kötőszöveteket használnak. Az orvosok tipikusan a Metronidazol terápiás kezelések közé tartoznak, vagy az importált trichopoli partnerük. A gyógyszerek kombinációja maximálisan meghosszabbítja a baktericid hatását, és jelentősen felgyorsítja a gyógyulást.

makrolidok

A makrolid csoportból származó antibiotikumokat herpesz elleni szerek is alkalmazzák. Használatuk a legfontosabb, ha a bakteriális fertőzést bonyolítja a mycoplasmák és a klamidia penetrációja a szervezetbe. Ebben az esetben a cefalosporinok és a lincosamidok kinevezése nem hozza meg a kívánt eredményt, mivel aktív anyagaik nem jutnak be a bakteriális sejtekbe. Bonyolult herpesz esetén a macrolid csoportból származó gyógyszerek alkalmazása:

A herpeszkiütésnek az intracelluláris mikroorganizmusokkal való fertőzéshez történő társulása nem igényel hosszabb kezelést. Általában három nap makrolid alkalmazás elegendő az összes patogén kórokozó teljes megsemmisítésére.

Félszintetikus penicillinek

A bakteriális fertőzésekre a leggyakrabban felírt antibiotikum a félszintetikus penicillinek, például az amoxicillin. De nem a herpesz 1-es és 2-es típusával. Ebben a betegségben a szervezet gyakran reagál a súlyos bőrkiütésekkel küzdő gyógyszerekre, amelyeket nehéz kezelni. A félszintetikus penicillineket kivételes esetekben lehet előírni, ha más antibakteriális szerek alkalmazása nem hozza meg a kívánt eredményt. A terápiás kezelés magában foglalja az antihisztaminokat (Loratadin, Suprastin, Tavegil), amelyek megakadályozzák az allergiás reakciók kialakulását és megállítják a duzzanatot. A legnagyobb baktericid hatás védett szintetikus penicillinek:

A gyógyszerek összetétele magában foglalja a klavulánsavat, amely nem rendelkezik terápiás hatással. Fő feladata a patogén baktériumok félszintetikus penicillinekkel szembeni ellenállásának megakadályozása.

Az antibiotikum terápia veszélyei

A legmodernebb antibiotikumok alkalmazása bármilyen típusú herpeszre semmilyen értelmezést nem igényel. A vírusok az intracelluláris lakosok, akik belépnek a szisztémás keringésbe, amikor a betegség visszatér. Az antibiotikumok nem mutatnak vírusellenes aktivitást sem a remisszió szakaszában, sem a patológiás exacerbációval. Az orvosok kivételes esetekben írják fel a betegeket a kábítószer-csoportok számára, amikor a befogadásuk tényleg nem képes. Az antibiotikumokban szelektív hatás hiányában és komoly mellékhatások jelenléte nélkül. Mi vezet az antibakteriális szerek nemkívánatos használatához a herpesztől az ajkakon vagy a testen:

 • a cefalosporinokkal vagy makrolidokkal szembeni ellenálló képességgel rendelkező patogén mikroorganizmusok kifejlesztése, amelyek a jövőben negatív hatással lesznek a terápiás hatásukra;
 • csökkenti az immunrendszer működését az allergiás és fertőző ágensek semlegesítésében és megsemmisítésében;
 • a hatóanyag aktív és segédanyagainak kumulációja (felhalmozódása) a test sejtjeiben és szöveteiben.

Az antibiotikumok használata komoly csapást jelent a bél mikroflóra. A laktó- és bifidobaktériumok száma csökken, az opportunista kórokozók, a staphylococcusok, az élesztőszerű gombák növekedni kezdenek és aktívan reprodukálódnak. Mindez még nagyobb mértékben csökkenti a herpeszvírus immunitását és aktiválódását.

A herpesz kezelése során ne lépje túl az antibiotikum ajánlott dózisát az orvosnál abban a reményben, hogy felgyorsítja a gyógyulást. A hatás visszafordul - a provokált szövődmények a terápiás kurzus időtartamának növekedéséhez fognak vezetni. "

Herpes simplex antibiotikumok kezelése felnőtteknek és gyermekeknek

A herpesz a lakosság közel kilencven százalékában fordul elő. A betegség okozza a herpeszvírust, amely teljesen más módon továbbítható. A kezelés pedig vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szed. De egyes esetekben antibakteriális szereket írnak fel. Mikor kell antibiotikumot szedni a herpesz számára?

A herpesz standard kezelése

Mivel a herpesz vírusfertőzésre utal, a páciens vírusellenes gyógyszereket ír elő. Két csoportra oszthatók:

 • reakciójában. Ezeket az alapokat leggyakrabban előírják. Ezek közé tartozik az Acyclovir, Valaciclovir, Ribavirin;
 • olyan gyógyszerek, amelyek a herpes simplex ellen hatnak. Ide tartozik a Maribavir, az Indolokarbazol.

Gyakran használjon Acyclovir vagy Valaciclovir.

Az Acyclovir tabletta és kenőcs formájában kapható. A kenőcs helyi hatóanyagként alkalmazható, a bőr kisebb sérülése esetén. Hatékony a fejlesztés kezdeti szakaszában. Az érintett területet öt napig három-négy alkalommal kell megkenni. A tablettákban lévő Acyclovir-t ajánlott orálisan bevenni, ha a vírus nagy aktivitást mutat. A kezelés időtartama 5-7 nap, amíg a herpesz fertőzés tünetei teljesen eltűnnek.

A valaciklovir olyan gyógyszer, amely hasonlít az Acyclovir-hoz. De hatékonyabbnak tekintik. A hatóanyagot tabletták formájában szabadítják fel. A kezelés időtartama 3-5 nap.

Antibiotikumok alkalmazása herpeszre


Számos, a herpesz fertőzéses manifesztációban szenvedő beteg kap antibiotikumot a gyógyszertárakban. De mennyire hatékonyak a kezelésben?
A herpesz egy DNS-beültetett vírus. Az emberi testben állandóan él, és ha kedvező körülmények kezdődnek aktívan növekedni és szaporodni.

A vírusellenes hatóanyagok képesek behatolni a vírus sejtszerkezetébe, ami lehetővé teszi, hogy újra aktiválódjon. És itt, hogy elfogadja az antibiotikumokat a herpeszes egyszerű típusnál, egyszerűen értelmetlen. Az antibakteriális szerek nem képesek behatolni és elpusztítani a vírusokat.

De bizonyos esetekben a herpeszet antibiotikumokkal kezelik. Ez abban az esetben történik, ha egy másodlagos fertőzés csatlakozott a vírusfertőzéshez. Ez magában foglalja:

 1. lacunar angina;
 2. nekrotikus angina;
 3. tüdőgyulladás;
 4. a bőr durva elváltozása;
 5. a bakteriális nemi genitális terület betegségei;
 6. gőzsölő mérgezés;
 7. Gyomorhurut és belső szervek betegségei.

Szintén szokásos a vér összetételének változása a herpesz fertőzéssel és meghosszabbított lázas állapotban, amelyet a 38,5 fok feletti hőmérséklet emelkedés kísér.

Cél antibakteriális szerek a herpesz számára

Ha herpesz antibiotikummal kezelik, meg kell tudni, melyik kórokozó okozta a betegséget, és van-e hajlamos ilyen gyógyszerekkel szemben. Gyakran előfordul, hogy a herpesz fertőzéshez streptococcusok, staphylococcusok, candida és hemofil rúdok kapcsolódnak.

Az elemzést követően az orvos hatékony gyógyszert választ. Bakteriális fertőzés a herpeszben:

 • a második és a harmadik generációs cefalosporinok;
 • makrolidok;
 • penicillinek;
 • linkozamidokat.

Gyakran betegeket írnak fel amoxicillin, ampicillin, azitromicin. A kezelés időtartama 5-7 nap. A herpesz antibiotikumai nem okoznak irritációt az emésztőrendszerben, ezért probiotikumot tartalmazó gyógyszereket kell bevenni. Ez magában foglalja a Lineks, Normobakt, Bifiform.

Antibakteriális kenőcsök herpesz használatával

Ha az orvos megállapította, hogy a betegséget a baktériumok okozzák, akkor a regressziós állapotban antibakteriális kenőcsök alkalmazhatók. Ezeket olyan időpontokban alkalmazzák, amikor a buborékok már feltörik. Az antibakteriális kenőcsök segítenek:

 • védi az érintett felületet a különböző baktériumok okozta fertőzésektől és a furunculosis kialakulásától;
 • felgyorsítja a szövetek gyógyulási folyamatát;
 • megakadályozzák az arc és a test területének kialakulását.

Gyakran szakértők javasolják:

 • levomekol;
 • tetraciklin kenőcs;
 • eritromicin kenőcs;
 • pimafutsin;
 • cink kenőcs.

A herpeszfejlesztés kezdeti szakaszaiban olyan antibiotikus tulajdonságokkal rendelkező olajok, mint például teafa, fenyő és tengeri tyúk, használhatók.

A herpesz kezelése gyermekeknél

A gyermekek herpesz fertőzés veszélyes betegségnek számít. Bár a betegség nem túl súlyos, fennáll annak a kockázata, hogy szövődményt kap a következő formában:

 • meningitis, encephalitis;
 • Agyi bénulás;
 • szem betegségek;
 • ínygyulladás és szájgyulladás;
 • károsítja a májat.

A herpesz kezelése gyermekeknél vírusölő gyógyszerek szedése. Ha a hőmérsékletet több mint öt napig tartják, a seb kezd süllyedni, vagy tüdőgyulladás vagy necrotizáló angina gyanúja merül fel, az orvos előírhat antibakteriális hatóanyagot. A kezelés időtartama hét-nyolc nap.

A helyreállítás után a szülőknek meg kell fontolniuk az immunfunkció erősítését. A vírus teljes kiküszöbölése nem fog működni, de mindent meg lehet tenni annak biztosítására, hogy nem kezdte meg aktív tevékenységét. Ehhez szükség van:

 1. végezzen keményedési eljárásokat;
 2. vitamin-komplexek inni;
 3. egyenesen eszik;
 4. tartsa be a higiéniai szabályokat;
 5. sportolni;
 6. vezet aktív életmód.

Kategorikusan tilos a herpesz fertőzés hormonkészítményekkel történő kezelése. Ez csak súlyosbíthatja a helyzetet, és alááshatja az immunrendszert.

Az érintett területet ne égesse alkoholos tinktúrákkal, jóddal, mangánnal. Nincs vírusellenes tevékenységük. Emellett a bőrön égési sérülést is okozhatnak.

A bakteriális fertőzés nem csatlakozik a herpeszhez, meg kell kezdenie a kezelést az első jelzések megjelenésével. Tilos az érintetlen terület érintése kézzel is, mivel lehetséges más szervek fertőzése.

Az antibiotikumok segítenek a herpeszben?

Gyakran előfordul, hogy a különféle megfázás (ARI, ARVI) kis kiütések formájában jelentkezik. Ezek befolyásolhatják a szemeket, a nemi szerveket, de leggyakrabban az ajkakon jelennek meg. Ezt a betegséget herpesznek hívják. Sokan a vírus hordozói, mivel könnyen érintkezéssel vagy különböző témákon keresztül továbbíthatók. De nem sokáig jelenik meg.

Az emberi immunrendszer speciális ellenanyagokat termel, amelyek a fertőzést gátolják. De ha a beteg immunitásának gyengülése hideg, vitaminok, paraziták hiánya és így tovább, a herpeszvírusok aktívabbá válnak, a betegség érezhetővé válik. Ebben az esetben ne vegyen részt öngyógyításban, tanácsos orvoshoz fordulni, és vegye be azokat a tablettákat, amelyeket ő fog kinevezni.

Az antibiotikum segít a herpesznek?

Mindannyian tudjuk, hogy az antibiotikumok az egyik leghatékonyabb és leghatékonyabb gyógyszerek sok betegség kezelésére. És ez igaz, de megölik a baktériumokat, és a herpesz okozza a vírus. Csak akkor, ha vírusellenes szereket szed, elnyomhatja reprodukcióját és fejlődését. És ezek a gyógyszerek tehetetlenek előttük, ezért ezen a betegségen értelmetlen, hogy elviszi őket, bizonyos mértékig még káros is.

Harmaddal az öngyógyításban

A szakképzett orvos soha nem ír elő antibiotikumot a herpeszre:

 1. Az orvos megérti, hogy ez a drogcsoport hasznos ebben a betegségben.
 2. Súlyosbítják az immunrendszert, és így gyengítik a szervezet vírusai, továbbá olyan mikroorganizmusok kialakulását is eredményezik, amelyek ellenállnak nekik.
 3. Ezek miatt az allergia kialakulásának kockázata nő.
 4. A páciens ezeknek a gyógyszereknek köszönhetően dysbiosis alakulhat ki, mivel ezek a gyógyszerek nem csak patogén, hanem hasznos mikroorganizmusokat is károsíthatnak. Később a patogén mikroorganizmusok helyettesíthetik a hasznos baktériumok helyét, ami további egészségügyi problémákat okoz.
 5. A vesékben, a májban és a csontvelőben felhalmozódhatnak, vagyis toxikus gyógyszerek, ezért fontos, hogy csak az orvos ajánlása alapján vegye be őket, ha valóban szükség van rájuk.

Miért inni ezeket a gyógyszereket a herpesz számára?

De ha herpeszünk van, és az orvos még mindig antibiotikumot ír elő, ne hibáztassák őt a hozzá nem értésért. Gyakran előfordul, hogy az ajkak kiütések más betegségek, például lacunar-angina, tüdőgyulladás, mellhártyagyulladás és mások hátterében jelentkeznek. Ez azt jelenti, hogy a páciensnek nem csak a herpesz van, de más bakteriális vagy gomba eredetű betegségek is vannak, a teste gyengül, és ezek a vírusok aktiválódnak. Az antibiotikumok gyógyítása nélkül nem működik, ezért a beteg ezeket a gyógyszereket felírhatja. Ezeket egyenként választják ki. Gyakran előfordul, hogy az orvos arra kéri Önt, hogy vizsgálatokat végezzen, például bak-vetést, hogy megtudja, mely fertőzés okozta a betegséget. Ez segít kiválasztani a kívánt csoport gyógyszerét.

A herpesz esetében nem gyakori az aminopenicillinek (oxacillin, amoxicillin) felírása, mert kiütést (exanthema) okozhatnak, melyeket nehéz lesz megszabadulni. Leggyakrabban a betegek gyógyszert szednek cefalosporin-csoport, lincosamidok, gombaellenes szerek, makrolidok. A beteget öt-tíz napig kell bevenni. Az orvosnak mennyi ideig kell inni, és melyik dózis a legoptimálisabb.

Ha az antibiotikumokat csak orvos ajánlására kívánják használni, akkor ezekkel az anyagokkal végzett kenőcsök hasznosak a betegség regressziójának szakaszában, vagyis amikor az orrán levő buborékok felrobbannak, és kialakul a kéreg. Megvédik a sebet a fertőzéstől, felgyorsítja a gyógyulást. Az orvos ezeket a kenőcsöket vírusellenes szerekkel együtt írhatja elő. Ezek csak a betegség genitális formájának kezelésében hatástalanok.

A legnépszerűbb kenőcsök nevei:

 • erythromycin;
 • streptocidal;
 • tetraciklin;
 • cink;
 • Tebrofenovaya;
 • pimafutsin;
 • Levomekol.

Az antibiotikumok hatékony gyógyszerek, de baktériumok, nem vírusok elleni küzdelem során. Ha orvos által kijelöltek, nem kell megtagadni a kezelést, segíteni fognak egy másodlagos fertőzés kezelésében. De önmagukban nincs értelme. Kivétel - antibiotikumokkal kenőcsök, amelyek elősegítik a seb gyors gyógyulását.

Antibiotikumok a herpesz kezelésére - a modern gyógyszerek áttekintése

A herpeszvírus szinte minden ember testében van, de csak kedvező körülmények között tüneteket mutat és akut áramot okoz. A herpesz elleni gyógyszereket általában a kezelésre használják, de néha hatástalanok, és a páciens antibiotikumot ír elő. Milyen esetekben és milyen antibiotikumokat lehet alkalmazni a herpeszre?

Herpes okai

A herpesz típus szerinti besorolás és a kiütések lokalizációja. A kitörések helyén a herpesz az ajkán, a nemi szerveken és a környéken megkülönböztetett. Összesen nyolcféle herpeszvírus létezik, amelyek közül a leggyakoribb:

 1. Herpes simplex vírus - befolyásolja az ajkak és az arc területét.
 2. Herpes simplex vírus - hatással van az emberi nemi szervekre.
 3. A harmadik típusú herpesz vírus - herpesz zoster, csirke pox.
 4. IV típusú IV Epstein-Barr - a betegség mononukleózisát idézi elő.
 5. Az ötödik típusú herpeszvírus (cytomegalovirus) - hamis rubeola nyilvánul meg.

A fennmaradó három típus kevésbé gyakori és rosszindulatú daganatok és szarkóma kialakulásához vezethet, és problémákat okozhat az emberi nyirokrendszerben.

A herpeszvírus megjelenésének fő okai az immunrendszer gyengülése, stressz, helytelen életmód, rendszeres alvászavar és túlzott munka. Ezenkívül a herpesz a következők miatt keletkezik:

 • a higiéniai szabványok megsértése - a fertőzés a kapcsolattartó háztartásban történik;
 • éles változás az éghajlati viszonyokban;
 • túl sok zsírt, fűszeres, édes vagy sós ételeket fogyaszt;
 • vitaminhiány - a természetes eredetű vitaminok hiánya;
 • a felesleges aminosav-arginin jelen van a tökmagban és szezámmagban, földimogyoróban, tenger gyümölcseiben, csirkefilében, sovány sertéshúsban.

A jegyzethez! Az arginin hiánya a munkaképesség csökkenéséhez, a gyors fáradtsághoz és stresszhez vezet. Ennek az aminosavnak a napi bevitele felnőtteknél 6 grammnak kell lennie, a gyermekeknél - 4. A sportolóknál ez az arány 9 grammra nő.

A genitális felszakadások leggyakrabban a személyes higiénia figyelmen kívül hagyása miatt jelennek meg, amikor nyilvános WC-t, medencét és szaunát látogatnak. Egy másik ok az alkalmi szex és a védetlen kapcsolat a fertőzött partnerrel.

A csecsemőknél a fertőzés a szülők, az intrauterin fertőzés - az anyától származik. A tervezett terhesség csökkenti a fertőzés kockázatát, mivel a szülők korábban teljes körű orvosi vizsgálaton estek át.

Herpeszvírus tünetei

A herpesz kellemetlen érzéssel kezdődik a jövő kiütések helyén: égő, varrni kívánt bőr, viszketés. Aztán apró buborékok vannak feltöltve folyadékkal. A hólyagok nőnek, és egy közös buborékfóliába olvadnak össze, amely egy bizonyos idő után megnyílik és fájdalmas kéreggé változik. A formázott törmelék általában mikrocukrokból áll, amelyek fájdalmas érzéseket okoznak. Kezelés hiányában a herpetikus fertőzés 10-14 napon belül elhagyódik.

A jövőben a kiütések terjedhetnek az arc szomszédos területeire, ami esetleg érintheti a szem közelében lévő területet. A vírus képes átjutni a nyálkahártyára és befolyásolni a szemeket, a nazofaringist és a nemi szerveket.

Szembetegségek

A szem nyálkahártyájának elváltozásait keratoconjunctivitisnek nevezik, amely komplikációk lehetnek a sclera-on a hegek és a szaruhártya opacitása formájában. A látás százaléka az átvitt betegség után jelentősen csökken, a vakság komplex folyamatban fejlődik ki.

Nasopharynx fertőzés

A szájüreg nyálkahártyáján buborékok képződnek, amelyek fájdalmas eróziókká válnak. Bár ez a jelenség ritkán fordul elő, de az eróziók képesek gyógyulni 10-14 nap alatt. Ez nem jelenti azt, hogy a fertőzés megszűnt. A mély légcsőbe mélyedik a felső légutakba és a nyelőcsőbe, amely tele van a fekélyes oesophagitis megjelenésével.

Kisgyermekeknél a herpeszvírus elváltozásokat gyakran sztomatitisz diagnosztizálják, mivel hasonló tüneteket mutatnak. A nyirokcsomók és a lázas állapotok növekedésével jár.

A nemi szervek veresége

Különböző módon folyik: az egyéni betegek olyan kis formációkat alkotnak, amelyek szinte azonnal összekeverednek a hólyagokkal, és a szaporodási rendszer szerves részein tovább erózió alakulnak át. Egyes betegeknél a genitális herpesz hosszú ideig tünetmentes lehet, anélkül, hogy az általános állapotban rendellenességek lennének.

Akut irányba és a kezelés hiányában a herpesz elkezd terjedni a test szomszédos területeire: a prianális zóna, a fenék és a belső combok. A nőknél a fekélyek a hüvelyre és a méhnyakra terjedtek ki. A genitális herpesz szövődményei a lymphoma lymphopathia és a hyperthermia.

Herpeszes övsömör

A herpesz zoster esetében az idegvégződések részt vesznek a folyamatban, ami súlyos fájdalmat okoz. A sérülés jelentős területe nem teszi lehetővé az ember számára, hogy normális életet éljen. A betegséget általános láz és általános mérgezés tünetei kísérik. A herpesz zoster betegei szükségképpen kórházba kerülnek.

A kezelés taktika

A herpesz elnyomja az antivirális szereket, az antibiotikumok nem tudják megszabadulni. A vírust az emberi DNS-be beültetik és sokszorozódik. A sejten belüli antibakteriális szerek nem tudnak behatolni, ellentétben a herpesz vírus DNS-t intracelluláris szinten elpusztító vírusellenes szerekkel.

Az antibiotikumok ellenőrizetlen alkalmazása az első és második típusú herpesz szimplexek kezelésében teljesen ellentétes eredményhez vezethet. Az antibiotikumok mind a kórokozó mikroorganizmusokat, mind a hasznos növényeket elpusztítják, ezáltal csökkentve az emberi immunitást. A gyengített immunitás pedig a vírus aktiválásának legfőbb oka. Ennek eredményeként a herpesz antibiotikumok után nem tűnik el, de megjelenik.

Vírusellenes szerek

A standard kezelés a nukleozidcsoport - Acyclovir, Ribavirin, Valaciclovir - gyógyszereinek alkalmazása. Az acyclovir tablettázott formában és kenőcsként kerül forgalomba a gyógyszertárban.

Kenőcs Az Atsiklovira a betegség kezdeti szakaszában öt napig alkalmazandó. Ha a herpeszvírus aktivitása nem csökken, akkor az Acyclovir szájon át történő beadása 7 napig tart.

A ribavirin és a valaciklovir hasonló hatású az akiklovirral szemben, de hatékonyabbnak tekinthetők. Ezeknek a gyógyszereknek a folyamata 3-5 nappal a herpeszvírus teljes szuppressziója előtt.

antibiotikumok

Antibiotikumokat csak vírusellenes gyógyszerekhez adnak csak komplikációk esetén, amikor a bakteriális vagy gomba eredetű egyéb betegségek súlyosbítják a herpeszvírus hátterét:

 • purulens dermatitis;
 • a vizelet-nemi szervek bakteriális betegségei;
 • mellhártyagyulladás;
 • pneumonia:
 • necrotizáló angina;
 • lacunar tonsillitis.

Az antibiotikumok kinevezése csak a kezelőorvos által végzett laboratóriumi vizsgálatok után jelentkezik. A jelzések a vérkompozíció változásai, lázas állapotok, amelyek testhőmérséklete 38,5 ° C fölött van, két vagy több napig.

Az antibiotikumok belső alkalmazása

Amint azt az orvosi gyakorlat mutatja, a másodlagos fertőzések általában staphylococcusokat, streptococcusokat, hemofil rudakat, candida gombákat okoznak. Kezelésükre a következő csoportok antibakteriális hatásait alkalmazzák:

 1. A makrolidok.
 2. Linkozamidokat.
 3. Cefalosporinok (második és harmadik generáció).
 4. Gombaellenes eszközök.

A jegyzethez! A herpesz kezelésében számos aminopenicillin (Ampicillin, Amoxicillin) gyógyszert nem használnak fel, mivel a kiütés (exanthema) kialakulását okozhatja, ami nehezen kezelhető.

A makrolidok (eritromicin, azitromicin) csoportjának előkészítése a legkisebb toxicitással jár. Az antibakteriális tulajdonságokat ezen túlmenően az e gyógyszerek gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatása is támogatja. A lágyrészek és az emberi bőr fertőzéseinek kifejlesztésére használják őket.

A cefalosporinok csoportjából a leghatékonyabb gyógyszerek a cefazolin, a Zinnat, a Ceftriaxone, a staphylococcusok és a streptococcusok.

A herpeszes szekunder fertőzések kezelésére a lincosamidok csoportjától Clindamycin vagy Lincomycin írható elő. Ezek a gyógyszerek szuppresszálják a staphylococcusok, pneumococcusok, streptococcusok aktivitását.

A gombaellenes szerek közé tartozik a Metronidazole, Trichopolum, Flucanazole.

Mivel az antibakteriális és gombaellenes szerek hasznos mikroorganizmusokat és patogén növényeket elpusztítanak, egyidejűleg biológiai készítményeket írnak elő probiotikumokkal: Linex, Bifiform és más hasonló hatású eszközök.

Antibakteriális kenőcsök

Azon a szakaszon, amikor a herpeszképződések hólyagjai felrobbannak, használhat antibakteriális kenőcsöket Pimafucin, Levomekol, valamint cink, eritromicin vagy tetraciklin kenőcs. Antibakteriális hatású kenőcsök megakadályozzák:

 • a herpeszképződés baktériumok általi fertőzése;
 • a herpesz terjedése a test szomszédos részeihez;
 • furunculosis kialakulása.

A jegyzethez! A herpesz kezelésére szigorúan tilos a hormonális gyógyszerek alkalmazása, és olyan rögtönzött termékek, mint a jód és az alkohol tinktúrája, érzékeny szöveteket gyújtanak a herpesz helyen.

A herpeszvírus kezelése az első tünetek megjelenésével kezdődik. Ez a megközelítés csökkenti annak valószínűségét, hogy a másodlagos fertőzések kapcsolódnak egymáshoz. A gyógyszerek lefolyását csak szakemberrel konzultálva kell elvégezni, és felügyelete alatt kell elvégezni.