Hogyan kezeljük a gombát az amorolfinnal? Patient Reviews

A bőr és a köröm gombás fertőzése számos ember számára ismerős. A szövetek csillognak, hámlasztják, durvítják és egészségtelen megjelenést kölcsönöznek. A progresszív betegség mérgezi a testet olyan toxinokkal, amelyek többszörös micéliumot termelnek.

Az onokomikózis kezelésére a dermatológusok az Amorolfin különböző formáit írják elő. A gyógyszert recept nélkül adják fel, a költség megfizethető. Az összetevők toxicitása elhárítja a gyógyszer súlyos mellékhatásait, és ha igen, csak enyhe égetés, viszketés vagy a kezelt terület kipirulása.

Amorolfinum: összetétel és farmakológiai tulajdonságok

Az amorolfin egy morfolin-származék.

A gyártási üzemek háromféle formában termelik a hatóanyagot:

A gyógyszerek minden grammján 5 ml amorolfin-hidroklorid szükséges. Ez az anyag számos antimikotikus anyagban megtalálható. Fungicid és fungisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Az aktív komponens megtisztítja a gombaspórák sejtjeit, erősíti a helyi immunitást és megvédi a szervezetet az újbóli fertőzéstől. A szagló gomba Amorolfin lemezének jelentős sérülése esetén a szakemberek szisztémás gombaölő szerekkel kombinálhatják.

A jogorvoslat különböző formáinak használatára utaló jelek a következők:

 • Onychomycosis.
 • Ótvar.
 • A sima bőr kandidái.
 • Lichen nyers.
 • Epidermofitia a lábakon és a lágyékzónában.

Megszabadulni a gomba Amorolfin, mint a gyakorlat mutatja, akkor 3-12 hónap. A kurzus időtartama függ a mycosis súlyosságától és az egyes betegek egyéni jellemzőitől.

Hogyan kezeljük a gomba amorolfinnal: utasítás

A terápiás foglalkozások mindig a forró fürdő fogadásával kezdődnek.

Egy láb vagy kézi ecsetet párolognak és szárazra törik. A beteg megpróbálja a lehető legrövidebbre vágni a körömet, és lenézni. Az eljárás után manikűr kell fertőtleníteni. Az eldobható körömfájlokat feltöltheti és felhasználás után eldobhatja.

A Lam Amorolfin körömgomba hatással van a patológiás fejlődés kezdeti szakaszában, amikor az egész lemez legfeljebb 2/3-a érintett, és a környező bőr egészséges marad. A gyógyszer tamponokkal, körömfájlokkal és spatulákkal van kiegészítve a körömkezeléshez. A terápiás bevonatot hetente egyszer alkalmazzák.

Az eljárás a következő:

Amikor háztartási vegyi anyagokkal érintkezik, ajánlott védeni a kezét a gomba által érintett gumikesztyűvel.

Krém formájában, amikor a gombát a körmökön és a bőrön kezeljük, naponta egyszer alkalmazzuk 1,5 hónapig. A kezelést este végezzük, dörzsöljük a krémet az érintett lemezre és a szomszédos epidermális szövetre.

permet

Spray spray elkészített körmök és bőr többször is naponta. A kezelést addig végezzük, amíg az onychomycosis minden jele el nem tűnik teljesen.

A körömlakk, spray és krém körömgombák elleni ellenjavallatok felsorolása a következő:

 • Újszülött időszak.
 • A gyermek korai életkora.
 • Terhesség.
 • Szoptatás ideje alatt.
 • Egyéni intolerancia az Amorolfin komponensekhez (az egész készítményt a gyártó utasításai szerint tekintjük át).

Ár és analógia

A kábítószerek Amorolfin a gomba a körmök ára néhány fogyasztó tűnhet magasnak. A lakk költsége eléri a 900 rubelt, a krém árusítása 1200 - 1400 rubel, a spray - 1100-1200 rubel. De a gyógyszereket jól tolerálja a szervezet, és gyors eredményeket ad a gombás fertőzések kezelésében.

Hiperérzékeny betegeknél a bőr és a szögek fokozott viszketéssel és vörösödéssel reagálhatnak a kezelésre.

A terápia kimondott mellékhatásai vagy rossz hatásossága miatt az amorolfint a dermatológussal egyetértésben helyettesíti az egyik analóg:

 • Ekzifin.
 • Oflomil.
 • Onihelp.
 • Kanespor.
 • Lamikan.
 • Terbinafin.
 • Tsinkudan.
 • Mikonorm.
 • Undecinil-.
 • Ekziter.
 • Lamizil Dermgel.
 • Metil-salicilát és mások.

Vélemények

Az orvosok véleményeikben Amorolfint hívják a legbiztonságosabb módja a gomba kezelésére. A lakk a körmöket meggyógyítja, megkerüli az emésztőrendszert, és nem károsítja a májat. Csak az érintett területet érinti. Az eszközök ideálisak a kéz és láb gombás fertőzésének megelőzésére, ha az ember magas páratartalmú helyeken van.

A gyógyszer minden összetevője együtt dolgozik, hogy megakadályozza a micélium terjedését a test egészséges részeihez. A sejtek szintjén elpusztítják a törzseket, és kiküszöbölik az onychomycosis összes tünetét. Ennek eredményeképpen egy személy megszabadul a betegségtől és önbizalmat szerez.

Mit mondanak az Amorolfin betegek hatékonyságáról:

Amorolfin a körömgombából

A körömgombás Amorolfin tökéletesen kezeli a feladatot, enyhíti a kellemetlen érzést és a káros mikroorganizmusokat. A gyógyszer az onychomycosis különböző szakaszaiban hatásos. A körmével való időben történő segítségnyújtás ezzel a kábítószerrel a gyönyörű és jól ápolt ujjak ígérete a kézen és a lábakon.

A kibocsátás és az összetétel formája

A felszabadulás formája színtelen körömlakk. A készlet magában foglalja az alkoholtartalmú pamut törlőkendőket, a speciális termékeket, az eldobható körömfotókat. A készítményt biztonságosan csomagolják.

A fő anyag az amorolfin-hidroklorid. A hatóanyag alapján más dózisformákat állítanak elő - krém, spray és kenőcs. De e márka alatt nem leszel képes megvásárolni.

Az amorolfin jól segíti a körömgombák kezelését

Az Amorolfin árai és analógjai

A körömgomba elleni szer költsége 600 és 900 rubel között változik. A gyógyszert kizárólag a gyógyszertárban értékesítik, de ott nem mindig lehet megvásárolni.

A gyógyszer hasonló analógjai, hasonló összetételűek, leírással, jelzéssel és használati utasítással rendelkeznek. Hasonló gyógyszerformák és hatóanyagok - Lotseril (1500 rubel) és Oflomil (legfeljebb 1000 rubel). Az Amorolfinnal ellentétben nem csak a gyógyszertárban vásárolhatók meg, hanem az interneten is megrendelhetők. A fő különbség az antimikotikus gyógyszerek között határozott gyártója.

Farmakológiai hatás

A legfontosabb farmakológiai hatás antimikotikus, gyulladásgátló, fungicid. Ha a fő anyag, az amorolfin, a paraziták sejtmembránja azonnal érintett. Emiatt növekedésük és fejlődésük megszűnik, a reprodukciós folyamatok leállnak. A gomba már nem megy a szomszédos körmökre, vagy a lábfejet süvítheti, mert a hatóanyag blokkolja a hatóanyagot.

Az Amorolfin mycosis elváltozásokra gyakorolt ​​hatása a koncentrációtól függ: minél alacsonyabb, annál gyengébb a hatás.

Gombaellenes körömlakk alkalmazása

bizonyság

A Lac-ot az onychomycosis terápiájára és megelőzésére írják fel enyhe, krónikus és akut formában. A betegek tapasztalatai szerint azonban jobb, ha Amorolfint használnak, amikor a gomba a lemez 2/3-át fertőzte meg. Más esetekben ajánlott vagy teljesen átkapcsolni egy másik gyógyszerre, vagy egy további eszközzel - tabletta, krémet (az érintett területek kezelésére a köröm körül), egy gélt vagy egy megoldást, amely szintén elfogyasztható.

Használati utasítások

A készlet egy üveg Amorolfin tartalmaz speciális körömfájlokat, alkoholos törlőkendők és botok folyadék alkalmazására. Segítségükkel előkészíteni a beteg körömeket.

Előzetesen a lemezt gőzölni kell (lágyítani) és alaposan meg kell tisztítani. Maximálisan távolítsa el a fertőzött területeket speciális eszközökkel, majd kezelje a körömot a mellékelt tamponok valamelyikével. Egy darabig tegye félre - később lesz szüksége, hogy tisztítsa meg a botokat és eldobható körömfájlokat. Próbálja meg, hogy ne érintse meg a termék használt alkatrészeit tiszta körmökkel.

Hetente 1-2 alkalommal folyadékot kell a palackról alkalmazni. Óvatosan zárja le a fedelet használat után, hogy megakadályozza a paraziták belépését. Ne érintse meg az applikátort a palack nyakának behelyezéséhez - lehetnek gombák is. Ne felejtse el fertőtleníteni a kefét a kezelés után. A szögeket hagyja megszáradni. A kezelés során a színes lakklemezek fedele szigorúan tilos.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Az amorolfin segít az egészség megújításában

A kezelés időtartamát az orvos egyedileg határozza meg, a következő tényezők alapján:

 • onychomycosis lokalizációja;
 • fokozat, a fertőzés formája;
 • a beteg kora;
 • az egészségre és a testre jellemző sajátosságok.

Ismeretes, hogy a láb körömfájás gomba általi megközelítésének megközelítő iránya - 9 és 12 hónap között; a kéz körmökön - kb. 6 hónap.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Amorolfin alkalmazására nincs különösebb korlátozás, nem számítva a túlérzékenységet - a hatóanyag egyéni intoleranciáját. Az orvosok nem javasolják a gyógyszer gyermekek általi használatát, mivel a vonatkozó tanulmányokat nem végeztek el - kiszámíthatatlan mellékreakciók lehetségesek.

A lakk használata enyhe szédülést okozhat

Ne alkalmazzon lakkot a körmökre a terhesség és a szoptatás idején, akkor is, ha a valószínű előnyök sokszor nagyobbak, mint a lehetséges károk. Mint a gyermekek esetében, a szakemberek nem tanulmányozták ezt a kérdést, ezért jobb, ha a kábítószert helyettesítenék.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • enyhe szédülés (ritkán), enyhe fejfájás;
 • az allergiás reakciók tipikus megnyilvánulása - égetés, viszketés, irritáció az alkalmazási területen vagy annak közelében, bőrpír, duzzanat, urticaria.

Ha a betegnek más mellékhatása van, azonnal forduljon orvoshoz. Ez egyaránt lehet a túlérzékenységnek egy másik formája, és a belső szervek súlyos betegségeiről szóló jelzés, amelynek kezelése nem késleltethető. Az utóbbi időben ilyen esetekről nem számoltak be, ezért az Amorolfint halkan hatékony, biztonságos gyógyszernek nevezik.

Vélemények

"Egy nap kórházba helyeztek. A padló állapota egyszerűen szörnyű volt, de hanyagságból többször is odamentem papucs nélkül. Néhány héttel később, kisütés után észrevette a szörnyű onychomycosis. Olyan gyorsan megsemmisítette a körmemet, hogy rögtön az orvoshoz szaladtam! Amorolfint írta fel a gomba ellen. Elégedett vagyok az eredménnyel. "

"A használati utasítás azonnal megadja az összes szükséges információt. Az előkészítés minőségi, látható, próbált. Mennyibe kerül a termék, nem érdekel - készen állok bármiért a marigoldok egészségére! A körömgombákból való kilábalás után nem fertőtlenítettem a cipőt, így újra fertőzött. Ez a lakk megmentette az életemet.

"A palack elég hosszú ideig, csak egy pillanatot kellett vásárolnom a kezelés végén! Ez jó, mert az ár harap egy kicsit. De a kábítószerek minősége mindig ugyanaz. Vettem egy orosz analógot az onychomycosisról, nem igazán segítene nekem - csak megszüntette a tüneteket. Meg kellett gyógyítanom Amorolfint. A gyógyszer jó, tanácsot adtam mindenkinek, akit ismerek.

Amorolfin a körömgombából

A köröm gombafelhasználásában használt amorolfin egy modern és rendkívül hatásos gyógyszer, mely a mycosis helyi kezelésére szolgál. A használati utasítás betartása mellett a termék enyhíti a személynek a betegség jellemzőivel kapcsolatos kozmetikai és fizikai problémáit.

Összetétel, gyártási forma és ár

A hatóanyag hatóanyaga az amorolfin-hidroklorid, egy morfolin-származék. A gyógyszer háromféle kibocsátással rendelkezik:

A felsorolt ​​gyógyszerek minden grammjára 5 ml amorolfin-hidrokloridot kell alkalmazni. Ez az összetevő az erős antimikotikumok csoportjába tartozik, amelyek kombinált fungisztatikus és fungicid hatással bírnak.

Az amorolfint nem nevezhetjük olcsó eszköznek - az ár magasabb, mint az orosz gyártás egyes analógjai. Ez egy importált gyógyszer, amelyet az indiai Ratiofarm gyárt. A gyógyszer ára közvetlenül függ a kibocsátás formájától. Vegyük ezeket a mutatókat egy kis táblázatban.

Jelentős hatással van arra, hogy mennyi a gyógyszertár költsége a gyógyszertárban attól a helytől függ, ahol a beteg él és a beszállítói margó. Az Amorolfin bármilyen felszabadulási formában vény nélkül kapható.

A működés elve

Így a gyógyszer megtisztítja a szöveteket a gombaspórától, megerősíti a helyi immunvédelmet és megakadályozza a mikrobák újbóli fertőzését. Az amorolfin gyakorlatilag nem szívódik fel a szisztémás véráramba, és nem gyakorol negatív hatást a szervezetre, kizárólag a sérülést okozó helyszínen. De amikor elhanyagolt körömgombákról van szó, a hatóanyagot orális antimikotikus szerekkel - fungicid hatású antibiotikumokkal kombinálják.

bizonyság

Az amorolfin ajánlott a köröm és a bőr bőrét érintő mycoticus fertőzések kezelésére és megelőzésére. Ebben az esetben a gyógyszer terápiás hatása a következő gombákra irányul:

Használati utasítások

Az Amorolfin bármely formájának hatékonyságának növelése érdekében a körmök előzetes előkészítését követően meg kell kezdeni a kezelést. Ehhez a lábakat vagy kezeket (a kóros folyamat lokalizációjától függően) forró fürdőben gőzölni kell, pihentető anyagokkal - tengeri sóval vagy szódával. Az eljárást követően a végtagokat szárazra töröljük. A fertőzés által érintett körömgörbék széleit rövidre vágják, kezelik a lemez felső rétege körömfájl vagy horzsakővel. Ezután terápiás intézkedéseket indítanak.

VARNISH ALKALMAZÁSA. A körömlakk, mint más amorolfin készítmények, ajánlott az onychomycosis korai szakaszában való alkalmazásra. Ebben a szakaszban a körömlemezt nem szabad több mint ⅓ a teljes területre vonatkoztatni, miközben viszonylag egészséges megjelenést, és a szomszédos bőrt nem befolyásolja a fertőző folyamat.

Az Amorolfin ezen formájára vonatkozó készlet tartalmazza:

 • magának a gyógymódnak;
 • eldobható körömfájlok;
 • tamponok a kezelendő felület tisztításához;
 • applikátorok a gyógyszer alkalmazására.

A lakkot a következő séma szerint kell alkalmazni:

 • A köröm felületét körömfájl segítségével dolgozzák fel, eltávolítva az érintett szövetek töredékét, amennyire csak lehetséges;
 • A tampont alkoholban áztatják, és egy tányér zsírtalanítja;
 • Az applikátort felvisszük a betegség előkészített fókuszaira, majd hagyjuk megszáradni, anélkül, hogy a gyógyszert legalább 3 percig megérintenénk.

A gyógyszert a rendszer szerint alkalmazzák - egyszer 7 napon belül. A terápia időtartama 3 hónap lehet. Ha ezen idő alatt nincsenek pozitív változások, ajánlott orvoshoz fordulni, és cserélje ki hatékonyabban a hatóanyagot.

A CREAMS FELHASZNÁLÁSA. Ezt a felszabadulást többnyire egy régi gombafertőzésre írják fel, míg a gyógyszert önálló szerekként és szisztémás antimikotikus gyógyszerekkel kombinálva lehet alkalmazni.

A körmök előkészítése és tisztítása után a krémet a felületre felületén finom masszírozó mozgásokkal kezelik, a közeli egészséges bőr és szövetlemezek befogásával. A manipulációt a rendszer szerint végezzük - hetente háromszor 1,5 hónapig.

A NÉGY FELHASZNÁLÁSA. Az aeroszol Alomorfin általában megelőző jellegű. A körömgombák helyi kezelésével együtt alkalmazható lábbeli fertőtlenítésére is. Ebben az esetben a gyógyszer használata teljesen megfelel a krémnek.

A gyógymód hatékony, ha a gomba körmöket lőnek?

Ez annak köszönhető, hogy a külső gyógyszerek "kizárólag" a betegség forrásában "működnek", vagyis a gomba helyileg elpusztulnak. Amikor fut formájában betegség kórokozói onychomycosisban behatolnak a szervezetbe, és megbirkózni vele, akkor kell csatlakoztatni a kezelés segítségével nehéztüzérség, különösen orális gombaellenes szerek rendszeres.

Alkalmazás gyermekek számára, terhes és szoptatós

Annak ellenére, hogy az aktív hatóanyag gyakorlatilag nem hatolnak át a véráramba, és jár lehetőleg az alkalmazási területen amoroifine nem ajánlott elleni küzdelem köröm gombás terhes és szoptató nők esetében. Mindenesetre az orvosok úgy vélik, hogy ez a gyógyszer lehetséges veszélyt jelent a magzatra és a csecsemőre nézve.

A gyermekek organizmusának reakciója az amorolfinnak nem volt tudományos kutatása. Ezért ez a gyógyszer szerepel a kisbetegek felírási korlátozásának listáján.

Ellenjavallatok, mellékhatások

Az Amorolfin használatának tilalma a következő:

 • terhesség és szoptatás;
 • gyermekkor;
 • a készítmény összetételére való egyéni túlérzékenység;
 • nyitott sebfelületek, fekélyek stb.

Az amorolfin egy kevéssé toxikus gyógyszer, amely, ha azt a használati utasítás követte, nem okoz nemkívánatos reakciókat a szervezetből. A negatív hatások közül meg lehet határozni:

 • a kezelés forrásában a bőrpír;
 • égő, viszketés;
 • kiütések a bőrön.

Általában a test ilyen reakciója nem igényel további beavatkozást és több órán keresztül függetlenül jár. Ha a kényelmetlenség érzése hosszabb ideig tart, mint a megadott idő, akkor orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

A klinikai vizsgálatok lefolytatása során a kábítószer-túladagolás esetei nem merültek fel.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Az amorolfin nem kölcsönhatásba lépett semmilyen gyógyszerrel, ezért használatát bármilyen gyógyszerrel kombinálhatjuk.

Analógok és azok költségei

A tervezett készítmény ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza - amorolfin-hidrokloridot. Ugyanaz az összetevő része a generikus gyógyszernek, amelyet hasonló hatásmechanizmus miatt gombás fertőzések kezelésére használnak.

A Amorolfin szerkezeti felépítésében és terápiás aktivitásában a legközelebb található a Loceril és a Oflomil lakk. Mivel az összes készítménynek ugyanaz a hatóanyaga van, az alkalmazásuk hatékonysága hasonló. Ezért a szervezetnek az amorolfin-hidrokloridra való érzékenységének hiányában szakember helyettesítheti a hatóanyagot az alábbi analógokkal:

Terbinafin. A terbinafin alapú gombaellenes szer. Tabletták, spray és gél formájában állítják elő. A gyógyszer minden formája az onokomikózis és más gombás bőrelváltozások kezelésére ajánlott. Az ár a Lamisil Oroszországban változó 550 rubel, Ukrajnában - 180 hrivnya.

Mikoseptin. Antimikotikus kenőcs, amely magában foglalja az undecilénsavat és a cink undekilénátját. A bőr és a köröm gombás elváltozására van szükség. A gyógyszer ára 279 rubel Oroszországban és 112 UAH Ukrajnában.

Az Amorolfin analógjainak listája nagyon hosszú lehet, mivel számos, fungicid és fungisztatikus hatású, helyi terápiára szánt gyógyszer van.

Vélemények

Az amorolfin egy olyan széles hatókörű gyógyszer, melynek hatékonyságát az idő múlásával bizonyították. A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy konzultáljon orvosával és válasszon egy egyedi terápiás rendszert.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, gomba.

amorolfine

Jelentkezzen be, hogy egy véleményt hagyjon.
Kevesebb mint 1 percig tart.

Az "amorolfin" nem a szó teljes értelmében vett lakk, hanem egyszerűen egy nagyon viszkózus vastag folyadék, amelyet egy beteg körömön kell lefedni. Gyorsan szárad, a körmöket kis fényességgel adja, és nem ad el semmit. Eladva apró buborékokban, spatulákkal kiegészítve, hogy a terméket a körmökre, körömfájlokra fektesse, hogy kezelje a lemezt, hogy jobban behatolhasson a hatóanyagba. És még egy sor steril szalvétát is, melyeket nemcsak a szalagot ajánlani az eljárás előtt, hanem az utána szükséges eszköztárat is.
Nem tetszett, hogy a buborék nyaka keskeny, és a spatula széles, nehéz és nehéz bejárni. Tehát elveszíthet néhány értékes cseppet a remedy. Drága a szó legtisztább értelmében, mivel az "Amorolfin" költsége egyszerűen transzcendentális. Bár a cselekvési mechanizmus egyáltalán nem hatékonyabb, mint az analógok, például "Lotserila" vagy "Ofmolila", amelynek költsége nagyságrenddel kisebb. Vagyis a lakk egy légmentes filmet hoz létre a körömön, amely alatt az oxigénhiány és a nedvesség hiánya következtében a gombás sejtmembrán lebomlik. És a vita már nem fejlődhet és szaporodhat.
A kis ujj körmének kezelésére a kezem három hónapot hagyott rólam, mielőtt egy új, egészséges köröm nőtt, és egy injekciós üveg. Ha szükség van a gombaellenes terápiára, talán megfizethetem a kedvezőbb lehetőségeket.

A lakk meglehetősen drága, ugyanakkor különleges eldobható szerszámok és alkoholos törlők nem tartoznak az alkalmazandó gombákkal fertőzött körömlemezek készítéséhez. Alkalmazó nem rossz, de nem tökéletes, sokszor kényelmesebb lehet. A lakk egyidejűleg két irányban működik, megsemmisíti a gombát, megsemmisítve sejtszerkezeteit, és hozzájárul a köröm teljes helyreállításához. A legjobb hatás elérése érdekében helyezze megfelelően a lakkot. Nem csak a köröm érintett részében, hanem egész felületén, sőt a szélén is, ha van ilyen lehetőség. A gomba, mivel be van zárva, megállítja annak eloszlását, elveszíti a reprodukálhatóságot.
A lakk egy másik hátránya a kezelési folyamat időtartama, akár hat hónapig terjedhet a kezében és legfeljebb egy évig a lábakon. Az új körmök rendkívül lassan nőnek, türelmesnek kell lenned. Az új, egészséges szögek csak a rendszeres használat harmadik hónapjában kezdtek növekedni. És nem azonnal ideális. Először valamiféle porózus szerkezetűek és természetellenes icteris színűek voltak, de a körmök már nem morzsolódtak, és nem szétváltak. A lakkot alaposan fel kell használni az antibiotikumokkal együtt, erősítik hatását.

Ez az eszköz csak első pillantásra egyszerűnek és gazdaságosnak nevezhető. Úgy tűnik, ami egyszerűbb - heti egy alkalommal fedte le a beteg köröm lakkával, és várja a helyreállítást. De a gyakorlatban mindennek nem olyan egyszerű. A kábítószer eléggé kopár. Teljesen lehetetlen, hogy olyan embert használjanak, aki allergiás a gumira vagy a latexre. És ezért - a lakk használata során számos elővigyázatosságra van szükség. Például mosogatás vagy tisztítás, különösen a folyékony mosószerek használatával kapcsolatban csak gumikesztyűben lehet. És ha elfelejtette, és bejutott a víz puszta kézzel, majd a védőréteg megtörik, és meg kell alkalmazni zanovo.Zakreplyat azonos, és védi a gyógyulás bevonattal bármilyen vízálló hipoallergén kozmetikai lakk kategorikusan lehetetlen. Egy adott túlzott költségek „amorolfin” - körülbelül 1000 rubelt mikroszkópos lombik térfogata 2,5 ml vagy 1500 per 5 ml-es ampullába, túl drága kezelést kiszámíthatatlan eredményeket.
Maga a lakk elég vastag, nem könnyű alkalmazni, még mindig izzadnia kell egyenletesen terjeszteni. Nincsenek igények a csomagolásra és a szedésre: az injekciós üveg megbízhatóan záródik, nem szivárog, vannak alkalmazók és eldobható körömfájlok.

amorolfine

A leírás aktuális 2017/02/20

 • Latin név: Amorolfinum
 • ATX kód: D01AE16
 • Összegképlet: C21H35NO
 • CAS-kód: 78613-35-1

Kémiai név

Kémiai tulajdonságok

Amorfolinszármazék morfolint, gombaellenes gyógyszer, helyileg alkalmazva.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

Ez az anyag gátolja az enzimek aktivitását, amelyek részt vesznek a bioszintézis folyamatában szterinek gomba sejtekben. Az amorolfin gátolja az enzimeket delta -14 reduktáz és delta-7-8 izomeráz, jelentősen csökkenti a koncentrációt ergoszterol, ami a sterolok rendellenes sztereoizomerjeinek sejtekben való felhalmozódásához vezet. A hatóanyag hatására a gomba sejtmembránjának szerkezete zavart okoz. A felhasznált dózistól függően az ágens fungicid vagy fungisztatikus hatást fejthet ki.

Az anyag aktív a nemzetség gombájával szemben Candida, Cryptococcus és Malassezia; dermatophytákhoz Microsporum, Trichophyton és Epidermophyton; penészgombák Scopulariopsis, Alternaria és Hendersonula; dimorf gombák Histopiasmaq, Coccidioides és Sporothrix; Actinomycetes, gombák Dematiaceae.

Leggyakrabban a hatóanyagot körömlakk formájában használják. A körömfelületre való felhordás után a termék könnyen és mélyen behatol a körömlemezbe, a körömágyba. Alacsony fokú szisztémás felszívódás.

Használati utasítások

 • kezelésre onychomycosisban, amelyet élesztőgombák okoznak, dermatophytes, penészgomba (a köröm legfeljebb kétharmadát meghaladó sérülésekkel);
 • mint megelőző intézkedés.

Ellenjavallatok

Az anyag ellenjavallt felhasználásra:

Mellékhatások

Az amorolfin általában jól tolerálható, nem okoz szisztémás reakciókat. A köröm beadása után megfigyelhető: hiperémia, viszketés és égő.

Használati utasítás (Módszer és adagolás)

A gyógyszert külsőleg alkalmazzák. Az adagolás, a használati gyakoriság és a kezelés időtartama a lexikustól függ. a betegség formáját és mértékét elhanyagolják.

túladagolás

Túladagolási adatok hiányoznak.

kölcsönhatás

Ne vegyen be gyógyszerkölcsönhatást más eszközökkel.

Eladási feltételek

A receptre nincs szükség.

Különleges utasítások

Szerves oldószerek használata esetén ajánlott védőkesztyűt viselni, hogy elkerülje az Amorolfin védőréteg feloldását.

A kezelés alatt lehetetlen használni a hamis körmöket, vagy alkalmazni egy kozmetikai lakkot a körömre.

Terhesség és laktáció

Terhesség és szoptatás ideje alatt a gyógyszer nem használható.

Előkészületek (analógok)

A termék kereskedelmi neve: Offomil Luck, Lakomik, Lotseril, Onihell.

Vélemények

Vélemények a körömlakk Amorolfin:

 • "... Miután meglátogattam a kórházat, észrevettem, hogy gombaim volt a körmömön, kenőcsökkel kezdtem, de nekem nem tűnt hatásosnak. De a köröm nagyon hasznos volt, hogy azt egyszer 7 napig, egy év telt el, és a körmök a gomba nem nyom„
 • "... több hónapig kezelem a gomba ilyen gyógymóddal, ha követi az utasításokban szereplő ajánlásokat, akkor a gyógyszer nagyon hatásos. Három naponta használom a lakkot. Még mindig elégedett vagyok mindennel„
 • "... Ez a megoldás nem segített nekem, a gomba vele vagy anélkül nőtt, ahogy akartam. Két körmöket találtak, népi jogorvoslatokkal kellett kezelni„
 • "... A lakk úgy tűnik, hogy segít, ha rendszeresen alkalmazzák, de az ár nem felel meg nekem. Szeretnék valami olcsóbbat találni”.

Ár Amorolfina, hol vásárolni

A körömlakk Amorolfin ára változik, a gyártótól függően. Vásárlás Amorolfine formájában körömlakk Lotseril vagy Offomil Luck lehet bármely gyógyszertárban. Az Amorolfin körömgombák átlagos ára 1300 rubel / 2,5 ml-es üveg, 5% -os oldat.

Amorolfin a körömgombából

A közelmúltban az orvosi dolgozók egyre inkább tanácsot adnak az Amorolfin-nak a körömgombákról. Ez a morfolinból származó anyagok speciális kémiai szintézise. A gombafertőzések megszüntetésére szolgál.

A fogyasztók kényelme érdekében ez a gyógyszer lakk, spray vagy kenőcs formájában kapható. Bármilyen konzisztenciában ez az antifungális szer ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír. Gátolja a fertőzött területen található gombasejtek fejlődését, mélyen behatolva az érintett szervbe.

Ennek a gyógyszernek az előnye a hatások széles köre. Ugyancsak hatással lehet mind a dermatophytákra, mind a gombák penészes és élesztő jellegére. Azonban ez azt jelenti, hogy az Amorolfin 100% -os hatékonyságú lesz? Nézzük részletesebben a tulajdonságait.

A gyógyszer árát számos tényező befolyásolja:

 • gyógyszerforma;
 • a gyártó;
 • értékesítési módszer;
 • a csomag mennyiségét;
 • földrajzi helyzet;
 • egy adott értékesítési pont árpolitikája, amely a helyszíntől és a területi versenytől függ.

Így a termék pontos ára közvetlenül az eladótól érhető el. Az Amorolfin átlagos költsége a következő:

 • krém, adagolás - 20 g: 1200 - 1500 rubel.
 • Spray térfogata 3 ml: 1100-1250 rubel.
 • A lakk 2,5 ml-es adagban 950-1000 rubel, és 5ml - 1700-1950 rubel.

Az értékesítés orvosi rendelvény nélkül történik.

analógok

A gyógyszer analógjai ugyanolyan összetételű és tulajdonságú gyógyászati ​​oldatok. Ezek az alapok rendszerint különböző gyártókkal és árral rendelkeznek, de hatásuk megegyezik egymással.

Amorolfin esetében nem annyira gyógyszer, mint hatóanyag. Analógjai hasonló gombaellenes szerek, hasonló hatásmechanizmusúak.

Ha azonban az orvos kijelölte vagy kinevezte az Amorolfint, nem kell pótolni, vagy más készítményeket helyettesíteni, mindazonáltal a kémiai struktúrában. Ez azt jelenti, hogy az akció valamivel más lehet. Például ilyen gyógyszerek nem rendelkeznek ilyen hatások széles skálájával, vagy mellékhatásokat okozhatnak.

Azonban néhány hatóanyagot az Amorolfin hatóanyag alapján állítanak elő. A leggyakoribb közülük:

Használati utasítások

A gyógyszert két esetben írják elő:

 1. Ha a betegség onychomycosis (gombás fertőzés), ha nem fedik több mint kétharmada a lemez. A betegség a dermatophyták, az élesztőgombák vagy a penészgombák vereségének eredményeként alakul ki.
 2. Megelőző intézkedésként, ha fennáll a veszélye a gombás fertőzésnek. Például ha egy személy meglátogat egy úszómedencét vagy valakit a családjában, ez a betegség megtörtént.

Amorolfin lakk

A gyógyszer ilyen típusú felszabadulása a legkényelmesebb. A lakk könnyen alkalmazható és jól felszívódik, ami befolyásolja a gombás gyulladás fókuszát.

Amikor eléri a problémás területet, a gyógyszer leállítja az enzimek termelését, amelyek részt vesznek a gombasejtek szintézisében.

A lakk 2,5 ml vagy 5 ml térfogatban kapható egy kényelmes ecsettel.

Érdemes megfontolni, hogy a kezelés alatt el kell hagynia a színes díszítő lakkokat vagy a mesterséges körmöket, különben a jogorvoslatnak nincs hatása.

A lakk csak akkor lesz hatásos, ha az érintett lemez területe nem foglalja el a köröm legfeljebb kétharmadát. Ellenkező esetben erősebb, széles spektrumú gyógyszerre van szükség.

A lakk hátránya, hogy nem könnyű megtalálni a gyógyszertárakban. Gyakran nem áll rendelkezésre. Azonban vannak ugyanazon komponensen alapuló cserélhető analógok.

Amorolfine Spray

A gyógyszerformának ez a formája sem kis népszerűségnek örvend. Azonban a fogyasztása sokkal nagyobb, mint például a lakkok. Mindezt azért, mert a permetet néhány kattintással óvatosan permetezni kell a lemezre.

Ennek a következetességnek az az előnye, hogy a hatóanyag nem csak egy körömre esik, hanem a körülötte lévő bőrön is. Nagymértékben hidratálja és kezeli a betegség fókuszát.

Amorolfin gél

Ez nem kevésbé hatékony formája az anyagnak, hasonló összetevőkkel. A gél kis formában kapható.

Az egyetlen hátránya, hogy a fertőzött terület közvetlen érintkezésbe kerül az adagolóval. Annak érdekében, hogy a gomba sejtjei ne maradjanak a csövön, a gélt nem ujjal, hanem speciális spatulával kell alkalmazni. Gyakran nem értékesítik a készletben, ezért külön kell megvásárolni.

Ennek a formátumnak a hátrányai között - a gél lassan felszívódik, hosszú ideig szárad. Ha nem várja meg az anyag teljes behatolását a lemezbe, előfordulhat, hogy nem működik megfelelően.

oktatás

Az orvosi készítményt külsőleg alkalmazzák. Mindig az alkalmazás előtt egy bizonyos eljárást kell végrehajtania.

 1. Különleges körömfájl segítségével óvatosan, könnyű mozgásokkal távolítsa el a köröm sérült részeit.
 2. Tisztítsa meg a tampont alkoholokkal és fertőtlenítse a köröm területét.
 3. És csak akkor alkalmazzák a gyógyszert.

Az Amorolfin dózisa, az alkalmazás időtartama és az alkalmazási gyakoriság a betegség és a forma színpadától függ. A szakértők átlagosan 7 nap alatt javasolják az anyag alkalmazását legalább 1-2 alkalommal.

Nézzük meg részletesebben, hogyan kell használni mindegyik bemutatott űrlapot.

1. Lakk. A fertőzött körmök előzetes kezelése után az injekciós üveg az anyaggal kinyílik. Ne érintse meg magát a kefével az ujjaival. Következő:

 • Minden elmosódott lapot gondosan bevonják egy anyaggal;
 • Alkalmazás után várjon 3-5 percig, amíg teljesen fel nem szívódik;
 • Amikor az eljárást befejeztük, az ecsetet alaposan meg kell törölni.

Az üveget az eljárás befejeződése után szorosan zárva kell tartani.

Fontos megjegyezni, hogy a betegeket és az egészséges területeket nem szabad ugyanazzal az ecsettel kezelni.

A lakkot hetente kétszer használják.

2 Spray. Alkalmazás előtt a porlasztót alkohollal kell kezelni. A permetezést 5-7 cm távolságban kell végezni. Minden helyszínen 2-3 kattintást kell megismételni, hogy a gyógyszer elegendő mennyiségben érje el a problémás területet.

A spray-t legalább 3 alkalommal kell alkalmazni 7 napon belül. Ezt a formát akkor kell alkalmazni, ha a gomba közvetlenül több szögre terjed, vagy a páciensnek jele van a dermatomycosis.

3. Krém. Először is meg kell vizsgálni az adagoló tisztaságát. Alkalmazás és az alkalmazás után alkohollal kell törölni. Ha spatulát használnak, azt is fertőtleníteni kell. A krém, mint a spray, jobban alkalmazható a betegség kezelésére a lábakon, mivel sokkal lassabban behatol a szögbe. A krémes formát háromszor kell használni 7 napon belül.

Mindenesetre a gyógyszer típusát és az alkalmazás gyakoriságát az orvos határozza meg. Ami az időtartamot illeti, átlagosan legalább 6 hónapig tart. Bizonyos esetekben a folyamat egy évig húzódik.

A sikeres kezelés legjobb mutatója az erős lemez.

Vélemények

Maria, 25 éves

Írja meg visszajelzését a megjegyzésekben

Megvettem egy férfiféle Amorolfin nevű lakkot. Az orvos ajánlotta. A férj 4 hónapig megkente a gyógyszert. Ez idő alatt a hatás észrevehetővé vált. Hat hónappal később megjelent egy gyönyörű, egészséges köröm. Semmi sem maradt a gombából!

Vitali, 25 éves

Korábban egy hostelben éltem, és mezítláb volt a fürdőszobában. A gomba másnap megjelent. Rögtön elmentem az orvoshoz, és elkezdtem lakkozni Amorolfint. Mazal körmök menetrend szerint. Az első néhány hónapban nem láttam az eredményt. Már úgy gondolta, hogy a gyógyszer nem hatékony. De jó, hogy nem adta fel, mert néhány hét után a jobb változások elmentek. Most minden rendben van. Ha bármi, akkor tudom, melyik eszköz segít.

Gennagyij, 32 éves

Valahol felemeltem egy láb dermatomycosisát. Rosszindulatú betegség. Egy barátom tanácsolta az Amorolfin kenőcsöt, és elkezdtem használni. Az eredmény teljesül - nincs gomba. Mindenkinek tanácsot adok.

Amorolfin a körömgomból: használati útmutató, áttekintés, ár

Az oychomycosis egy általános betegség, melyet gombás fertőzés okoz, és azonnali kezelést igényel. Amorolfin a körömgombákon a lábakon nemcsak a betegség megelőzésére, hanem az anti-mycotic terápiára is hatásos.

A készítmény összetétele, kibocsátás formája

Antimikotikus gyógyszer Amorolfin két dózisformában áll rendelkezésre - színtelen lakk és spray. A legalkalmasabb a lakk, de a permetezéssel nem csak a körömlemez, hanem a környező bőr is feldolgozható. A kereskedelmi név vonalában a gomba krémet nem képviselik. Egy másik hatóanyaggal azonos hatóanyagú, de eltérő kereskedelmi névvel rendelkező gyógyszer található.

Körömlakk Amorolfin Ratiofarm - 5% -os térfogatú oldat, 3 vagy 5 ml injekciós üvegben. A létesítmény gyártója a Ratiopharm. A készlet tartalmazza:

 • alkohollal impregnált pamut törlőkendők;
 • spatula a készítmény alkalmazásához;
 • eldobható körömfájlok.

Spray Amorolfin - 5% -os, 2,5 ml térfogatú oldat szabadul fel egy palackban permetezővel, a Sandoz gyártó céggel.

Helyileg alkalmazható antimikotikus készítmény. A hatóanyag - az amorolfin morfolin-származék. Az ágens a gomba sejtfalán működik: a sejtek külső héjja, a környezeti hatásoktól való védelem funkciói, a tápanyagok szállítása. A terápiás hatás az építésért felelős enzimek gátlása miatt valósul meg. Az anyag csökkenti a sejtfal "helyes" szterinek tartalmát, ami abnormális anyagok felhalmozódásához vezet, aminek következtében a külső héjszerkezet megszakad, ami a gomba nem életképességéhez vezet.

Kis koncentrációban az anyagnak fungisztatikus hatása van, vagyis késlelteti a növekedést és a fejlődést. A szövetben lévő tartalom növelése megöli a gomba (fungicid hatás).

Amorolfine készítmények ellen hatásos különböző szervezetekben, amely lehetővé teszi azok használatát a legtöbb gombás fertőzések: aktinomicéta, élesztők, dermatophytes, gombák elváltozás.

Az érintett köröm kezelésekor a hatóanyag átjut a körömlemezre, majd átterjed az ágyra. A megfelelő használat csak lokális, a vérbe jutásnak nincs kimutatható klinikai hatása.

A hatóanyagot gombás fertőzések kezelésére írják fel, ha a gombás lézió a köröm kevesebb mint 2/3-át érintette, és megakadályozza a mycosis fertőzést (ismétlődő vagy érintkezésben lévő betegekkel).

Használati utasítások

Használati utasítás Amorolfin részletezi, hogyan kell helyesen eljárni. A készítmény helyi alkalmazását megelőzi a lábak, a körmök előkészítése, ugyanaz a legtöbb onychomycosis esetében:

 1. Alaposan mosson lábat szappannal.
 2. Vágd körmöket, távolítsd el a lemez gombás töredékeit.
 3. Vágja fel a köröm filét, hogy megkönnyítse az amorolfin bejutását a gomba sejtjeibe.

Ha a gomba hetente 1-2 alkalommal kerül alkalmazásra. A tanfolyam időtartamát egy dermatológus választja ki. Tevékenységek sorrendje:

 1. Az érintett körömlemezeket speciális alkoholos törlőkendővel kezelje.
 2. A lakkot egy spatulával kell felhordani, amely a gomba által fertőzött köröm teljes területét lefedi.
 3. Várjon 3-5 percet, amíg a lakk teljesen megszárad.
 4. Tisztítsa meg a spatulát alkohollal.

Ha a gyógyszer célja preventív, minden körömre fel kell használni. Ha mind az egészséges, mind a beteg körömlemezeket egyidejűleg kezelik, különböző spatulákat kell használni a fertőzés megelőzésére.

permet

Az Amorolfin adagolási formájának alkalmazása akkor indokolt, ha a gomba számos körömlemezt fertőzi meg, vagy ha a láb bőrén mycosis van.

 1. Az eljárást megelőzően az üveg adagolót alkohollal kezeljük.
 2. A permetezés a körömlemeztől 5 cm távolságra történik.
 3. Alkalmazzon akár 3 lépést minden egyes gombát érintő körömre. Ez biztosítja a hatóanyag kívánt koncentrációját.
 4. Az eljárásokat hetente háromszor kell végrehajtani.

A gyógyszer szabadon bocsátására vonatkozó választás megmutatja az amorolfin gomba körmeivel való kezelést a lábakon, bőrmegállást.

Mellékhatás, ellenjavallatok

Szisztémás (az egész szervezetre nézve) az Amorolfin hatása nincs regisztrálva. Lehetnek viszketés, égetés az alkalmazás helyén.

Az amorolfinnak jó toleranciája van, de vannak olyan körülmények, amikor a cél nem lehetséges. Ellenjavallatok:

 1. Egyéni túlérzékenység. Ha a helyi alkalmazás során szokatlan reakciók jelentkeznek, a kezelést abba kell hagyni, és az orvos azonnal konzultál.
 2. A kábítószert nem csecsemőknek és újszülötteknek adták, mert a gyógyszerbiztonsági klinikai vizsgálatokat nem végeztek.
 3. Terhesség, szoptatás.

Ár a gyógyszertárban, analógok

Az Amorolfin ára a gyógyszertárban 1200 és 2000 rubel között változik. Azonban még a megrendelés alatt ez a gyógyszer ritkán adható el. Ezért, ha a kezelőorvos javasolja az Amorolfint (vagy az amorolfin-hidrokloridot), akkor az analógok a terápiás kezelés fenntartására választhatók. Ezeket a gyógyszereket ugyanazon hatóanyag felhasználásával állítják elő:

 • Loceril (lakk, oldat);
 • Oflomil (lakk);
 • Onyelp (lakk);
 • Mikolak (lakk);
 • Exorollinolac (lakk).

Az Amorolfin orosz analógját nem állítják elő.

Kezelési ajánlások

Az egyszerű ajánlások végrehajtása növeli a gomba elleni küzdelem hatékonyságát, és megakadályozza a fertőzés terjedését, a családtagok fertőzését:

 • a terápia során tilos díszítő lakkal festeni a körmöket;
 • Az amorolfin a körömgombák kezelésére hatékonyabban működik a szisztémás hatással szembeni anti-mikotikumokkal együtt (tabletta formájában);
 • A körmöket, melyet a beteg köröm tisztítására használtak, ne kerüljön érintkezésbe az egészséges körömlemezekkel;
 • ne hagyja, hogy a gyógyszer a nyálkahártyákra kerüljön.

Vélemények

Két körme fertőzött egy gombával. Elkezdtem alkalmazni egy amorolfin lakkot bőrgyógyász ajánlására. A köröm egészséges, de az orvos azt mondta, hogy folytassam ezt a gyógyszert egészen a regrowthig.

A férj felvette a körömfungust, és azonnal elkezdett kipróbálni Amorolfinnal, hogy ne fertőzze meg. Tehát már 3 hónapig kezeljük: tabletták és kenőcsök, és gondoskodom a megelőzésről. Nem felejtem el mosogatni a házat fehérítővel.

Házban lakom, véletlenül felfedeztem a nagy lábujjak gombáját. Amorolfin az orvos tanácsára kezdte alkalmazni a gyógyszert, amíg a fertőzés tovább nem terjed. A mycológusom azt mondta nekem, hogy hosszú ideig kell kennelnie, mert a hüvelykujjak legalább hat hónapos kezelést igényelnek. De látom, hogy a gomba segít, ezért egyetértek abban, hogy folytatni, bár nem olcsó.

Nem fekszem betegséggel, de láttam, hogy néz ki - ez csak szörnyű! Mivel gyakran látogattam a medencét, úgy gondolom, hogy óvatosabbnak kell lennie a megelőzésben. Rendszeresen megkenem a körömemet Amorolfin, mert könnyebb megelőzni, mint megszabadulni a fertőzéstől.

Amorolfine a körömgomból - felszabadulás, összetétel, használati utasítás, analógok és ár

A körömlemezek kóros elváltozásakor a mycológus orvosi készítményt ír elő amorolfinnak külső használatra. Ez a gyógyszer gyorsan elpusztítja a patogén növényzetet, hozzájárul a sérült köröm korai helyreállításához. Az ismétlődő mycosis miatt ez a megoldás önálló vagy kiegészítő kezeléssé válik.

Amorolfin összetétele és formája

Az orvosi készítményt viszkózus konzisztencia, tiszta folyadék - aeroszol (spray) és fehér krém formájában használják külső használatra. A hatóanyag, az amorolfin-hidroklorid egy morfolin-származék. A felszabadulás minden formájánál a hatóanyag 50 mg / g hatóanyag koncentrációban van jelen. A cső 20 g tejszínt, 2,5-5 ml lakkot vagy 2,5 ml aeroszolos folyadékot tartalmaz. A kémiai összetétel jellemzői az amorolfin egyes dózisformáitól a körömgomból:

Az említett gyógyszer felszabadulásának formája

etil-acetát, butil-acetát, vízmentes etanol, glicerin-triacetát, ammónium-metakrilát kopolimer, vízvisszatartó adalék

továbbá pirogénmentes víz

Amorolfin fellépés

Amennyiben helyileg alkalmazzuk a hatóanyagot behatol az érintett köröm szerkezetében megsérti a integritását struktúrák kórokozók, csökkenti a vegyület aktivitása. Amorolfin hidroklorid fungicid és fungisztatikus hatású, ad szintézis kulcsfontosságú enzimek megakadályozza a további növekedését és szaporodását a káros gomba.

Az említett gyógyszert jellemzi helyi cselekvés a szervezetben, nem adszorbeálódik az emésztőrendszerben nem halmozódik fel a szövetekben eléri a plazmában nagy koncentrációkat. Az intoxikáció veszélye minimális. A dimorf, élesztő és penészgombák, dermatophyták ellen aktív. Bonyolult klinikai esetekben antimikotikumok (fungicid hatású antibiotikumok) együttes alkalmazása javasolt.

Használati utasítások

Orvosi előkészítés Az Amorolfin külső használatra készült, közvetlen alkalmazásra a patológiában. Az otthoni kezelés megkezdése előtt az érintett körmöket fel kell készíteni a következő kezelésre. Ehhez szükség van:

 1. Az első lépés az érintett körömlemezek forró fürdőben történő gőzölése, pihentető anyag, például szóda vagy tengeri só hozzáadásával. Az eljárást 15 percig kell végrehajtani.
 2. A vízkezelés befejezése után a körömlemezeket szárítani kell, továbbá orvosi alkohollal vagy más helyi fertőtlenítőszerrel fertőtleníteni kell.
 3. Ezután a lágyított körmök hosszát a lehető legszélső részre kell vágni, amennyire csak lehetséges, továbbá körömfájlokat (kezelő lakkokkal).
 4. Vigyük fel a lakkot az érintett körmökre, és várjuk, amíg a gyógyszerkészítmény teljesen száraz (3 perc). Ilyen eljárásokat hetente egyszer kell elvégezni a lakkhoz, hetente 2-3 alkalommal - a permetezéshez és a krémhez.
 5. Az ajánlott kezelés - a szorongásos tünetek teljes eltűnéséig és a körömszerkezet helyreállításáig - 6-12 hónapig tart.

A krémt vékony rétegben kell felhordani, és az egészséges lágyszövetet 3 cm-rel megragadva kívánatos. A permetet gyakran megelőző célokra használják, például a beteg cipőjének kezelésére. A többiek ugyanúgy használják a krémet, mint a korábban tisztított és szárított patkányok, amelyek a gyógyszerkészítmény teljes száradását várják. A megelőzés időtartama 2 hónap, az eljárás javasolt heti 2-3 alkalommal.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Amorolfin hatóanyaga a körömgombáktól a külső használat miatt gyakorlatilag nincs orvosi ellenjavallatokkal. A használati utasítás kimondja, hogy ilyen gyógyszeres használat tilos ilyen klinikai esetekben:

 • a szervezet hatóanyagokkal szembeni túlérzékenysége;
 • gyermekek 18 éves korig;
 • terhesség
 • szoptatás (laktáció);
 • fekélyek, nyílt sebek, a bőrön való nyálkahártya.

A mellékhatások ritkán fordulnak elő, átmenetiek. Az Amorolfin esetében gyakrabban allergiás reakció a bőrön, amelyet a gyógyszerrel való érintkezés helyének pirossága, égése és viszketése, bőséges kiütések jelentenek. Amikor ezek a tünetek megjelennek, ideiglenesen le kell állítani az otthoni kezelést, vegye fel a kapcsolatot bőrgyógyászával vagy mycológussal egyéni konzultáció céljából.

Amorolfin analógjai

Ha ez a gyógyszer a testre gyakorolt ​​mellékhatásokat okoz, vagy terápiás hatása nem képes visszaállítani az érintett körmök integritását, a mycológusok egyénileg módosítják az otthoni terápia előírt rendjét. Az amorolfin megbízhatósága a körömgomból:

 1. Oflomil. Ez egy gombaellenes szer külső használatra lakk formájában. A gomba körömbetegséggel rendelkező betegeknek több hónapig tartó betegeknek a kompozíció által jelzett patológiás gócokat hetente 1-2 alkalommal kell kezelniük. A kellemetlen tünetek eltűnése után a kezelést további 2 hétig meghosszabbítják.
 2. Onihelp. Ez egy újabb terápiás körömlakk sárga. A gyógyszerkészítményt akkor írják fel, amikor a körömlemezt egy gombával érintik, hogy megakadályozzák a rendkívül nemkívánatos fertőzést. Kezeléshez az eljárást hetente 1-2 alkalommal végezzük, a megelőzéshez - 7 napon belül legfeljebb 1 alkalommal.
 3. Lotseril. A fentiekben ismertetett gyógyszerek analógja, amely gyógyszerkészítmény formájában is előállítható szögek kezelésére. Az eljárást hetente 1-2 alkalommal kell elvégezni 2-3 hónapig szünet nélkül. Az ellenjavallatok és a mellékhatások jegyzéke minimális, részletesen leírva a használati utasításban.
 4. Lakomik. A külső használatra szánt gyógyszerek olyanok, mint az amorolfin a körömgombákból. A lakkot az előtisztított és zsírtalanított körömlemezre hetente kétszer alkalmazzák. Az ajánlott kezelést egyénileg határozzák meg, a kóros folyamat stádiumától függően.

Egy orvosi terméket városi gyógyszertárakban vény nélkül kapnak. Az ilyen akvizíció nem olcsó: az Amorolfin átlagos ára 800-1100 rubelt hagy maga után egy üveg lakkhoz. Pénzt megtakarítani, ajánlott az interneten keresztül megrendelni, a gyógyszer minősége ugyanaz.

"Amorolfin" - hatékony eszköz a körömgombák kezelésére

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Az Amorolfin egy egyedülálló antimikotikus gyógyszer, amely háromféle formában áll rendelkezésre: kenőcs, lakk, aeroszol. Nem csak gombás fertőzés kezelésére, hanem onychomycosis megelőzésére is. Javasoljuk, hogy a gyógyszert a körmökön és lábakon alkalmazzák, mielőtt nyilvános szaunákat, uszodákat, valamint tornákat látogat. A hatóanyag negatívan befolyásolja a patogén mikroflórát, elpusztítja és rövid idő alatt teljesen kiküszöböli a gombák szerkezetét.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Összetétel és farmakodinamika

Az Amorolfin antimikotikus szerek sorában a következők tartoznak:

 • amorolfin-hidroklorid - a fő hatóanyag;
 • alkohol - fertőtlenítőszer;
 • pirogénmentes víz;
 • sűrítőszer (kenőcsben);
 • vízmegtartó adalék (lakkban).

farmakodinámia

Hatóanyag - amorolfin-hidroklorid, behatol a sejtmembránba, és ad egy gombás fertőzés sztearin-szintézis, amely csökkenti a ergoszterol és mycosis sejtek pusztulását okozza. A hatóanyag ezen összetevője fungisztatikus és fungicid hatású.

A készítményre vonatkozó utasítás szerint az Amorolfin képes küzdeni a gomba kórokozóival:

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

 • Candida;
 • pityrosporum;
 • Dematiaceae;
 • Histopiasmaq;
 • Coccidoides;
 • Trichophyton;
 • Hendersonula;

Elpusztítja az Actinomycetes nemzetség baktériumát is.

topikális készítményeket tartalmazó amorolfin hidroklorid előírt kezelésére onychomycosis, amelynek okát voltak élesztő, penészgombák és dermatophytonok is.

Ellenjavallatok felhasználásra

Kenőcs, gél és spray amorolfin gomba kezelésére ellenjavallt terhesség, szoptatás és allergiás reakciók, az aktív komponenst. Szintén körültekintően kell alkalmazni, hogy megszabaduljon az onychomycosis kisgyermekeknél.

A gyógyszer szabályozatlan használata esetén a betegnek lehetnek:

 • a köröm körüli bőrpír;
 • égett a körömlemez alatt;
 • kiütés a lábakon;
 • viszketés.

Az Amorolfin tesztelésének folyamán nem volt negatív kölcsönhatás más gyógyszerekkel és alkoholokkal.

Körömgomba kezelése

A kúra a gomba a kezdeti és középső szakaszában kialakulása kell alkalmazni körömlakk amorolfine legalább két alkalommal egy héten. Gombaellenes hatóanyag képez sűrű réteg az érintett terület, amely megakadályozza a terjedését gombaspórák normál lábujjak, és is védi a szerkezet a körömlemez a nedvesség behatolása a külső, hogy ad kedvező feltételeket a fejlesztés a patogén mikroflóra.

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

A kenőcs és az aeroszol úgy lett kialakítva, hogy a bőrt az ujjakon és annak környékén kezelje. Ezenkívül a kenőcs közvetlenül alkalmazható a körömre, de ebben az esetben a lakkot nem szabad használni.

Az amorolfinnal végzett mikózisos kezelés időtartama körülbelül 4 hónap. A gomba megszabadulása után a lábak kezelését folytatni kell, amíg az új köröm nő.

Útmutató a kezeléshez

Az érintett területek kezelése előtt tanácsos a lábakat lazítani tiszta vízzel szóda vagy ecetsav hozzáadásával. Ez lágyítja a körömlemezt és megtisztítja a szennyeződéseket.

Ezután le kell vágnia a szöget, el kell távolítania a díszítő bevonatot, majd fertőtlenítő oldattal előkezelt manikűr körömfestékkel tisztítsa meg.

Helyi készítmények használata esetén tilos kozmetikai lakkot használni. Sűrű réteget hoznak létre, amely nem hagyja, hogy a gyógyszer áthaladjon, és késleltesse a nedvességet, amely a gombás fertőzés fő oka.

A helyreállítás folyamatának felgyorsítása, valamint a betegség ismételt kitörésének elkerülése érdekében antimikotikus szerek alkalmazását antibiotikumokkal történő külső használatra kell kiegészíteni. Küzdeni fognak a fertőzéstől belülről, és megakadályozzák a betegség visszaesését. Ehhez el kell kezdeni a tabletták szedését: Terbinafine, Diflucan, Irunin, Fluconazole.

A gyógyszer megvásárlása előtt konzultálnia kell egy olyan bőrgyógyászattal, aki laboratóriumi vizsgálatokat fog végezni a mycosis körmök kórokozójának meghatározására. Csak ezt követően, a szükséges antibiotikumot a gombafertőzésnek a hatóanyagokkal szembeni érzékenységével összhangban kell kiválasztani.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

Mik a gyógyszer analógjai és mennyibe kerül?

Az amorolfin-hidroklorid a leghatásosabb antimikroxiás anyag, amely számos, a szakemberek által jól bevett gyógyszer alapja. A gyógyszertárban megtalálhatók az Amorolfin következő analógjai:

Ugyanazon hatóanyagból állnak, a különbség csak a segédanyagok kiválasztásában áll.

Az Amorolfin költsége a gyógyszer felszabadításának formájától, valamint attól a régiójától függ, ahol megvásárolták. Az átlagos orvosi árak:

 • lakk - 900 rubel;
 • krém - 1300 rubel;
 • aeroszol (szórás) - 1200 rubel.

Az onokomikózis profilaxisa

A körömgombák megelőzése több részből áll - az immunrendszer fenntartása, a test gondozása, a ház fertőtlenítése.

Az immunitás megerõsítése érdekében javasolt étrendhez hozzáadni több friss növényi élelmiszert, amely elegendõ mennyiségû hasznos mikroelemeket és vitaminokat tartalmaz. A hideg évszakban helyettesíthető a biológiailag aktív adalékokkal - Duovit, Alphabet, Multabs.

A személyi higiéniának és a rendszeres testmozgásnak való megfelelés kedvező hatással lesz a szervezet védő funkcióira is. Napi kocogás, reggeli gyakorlatok, zuhanyozás lefekvés előtt - megbízható védelem sok betegség megismétlődése ellen.