A körömgomba Exoderil: tulajdonságok, szinonimák és analógok

Az Exoderyl egy gombás gombaellenes szer, amely szinte mindenféle kórokozó gombát képes kifejteni, ami emberben mycosisokat okoz. Szükség esetén az Exoderyl helyébe olyan analógok lépnek be, amelyek széles választékkal rendelkeznek, és képesek megállítani a gombák növekedését és reprodukcióját.

Exodermil tulajdonságai

Exoderil első gombaellenes gyógyszert tartalmaz hatóanyagként osztályából allilamin naftifin, szemben aktív dermatophytes, gombák, élesztők, penészgombák és bizonyos más fajokra mikroszkopikus gombák.

Exoderil mutat igen nagy aktivitást az élesztők Candida, kábítószer megöli gombasejteket (fungicid tulajdonságok) és korlátozza a a kolóniák növekedése a mikroorganizmusok (fungisztatikus tulajdonságait).

Az Exodermil külső kezelésre alkalmas, oldat (csepp), krém, gél formájában kapható. Az összes dózisformát napi egyszeri helyi kezelésre használják, a kurzus időtartama a gombás betegség kórokozójától, a betegség állapotától, a beteg immunitásának állapotától függ.

Helyi alkalmazás esetén az Exoderil naftilhid hatóanyag nem lép be a véráramba, és nem befolyásolja negatívan a beteg belső szervét. A túláradást széles körben használják, de a terhesség és a szoptatás idején a kisgyermekek idős korban orvosi konzultációra van szükség.

Exoderil analógjai és szinonimái

A gyakorlatban a kábítószer-helyettesítőt kétféle módon választják ki:

 • a hatóanyag;
 • a betegség típusától és természetétől függően.

Azok a gyógyszerek, amelyek ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, szinonimáknak nevezik.

Az ellenpélda egy hatóanyag, amely különböző hatóanyagokat tartalmaz, de ugyanazon betegségek kezelésére alkalmazzák.

A szinonimák általában teljesen felcserélhetők, pontosan ugyanolyan hatást gyakorolnak a testre, mint a vényköteles gyógyszerek.

Az analógok esetében a kompozíció nagyon különböző lehet, lehetetlen, hogy ebben az esetben teljesen orvos orvos segítségével kiválasszon egy teljesen egyenértékű helyettesítőt a receptre.

Az Exoderil szinonimái

A naftin mint hatóanyag, Exoderil kivételével, Mycoderyl, naftifin, naftifin-klorid.


Az Exoderil orosz analógja megoldás és Mikoderil krém. A Micoderil összetétele ugyanazt az anyagot foglalja magában, mint az osztrák Exodermil-gyógyszer, az ilyen gombaellenes szerek hatása ugyanaz.

A Mikoderil és az Exoderil teljesen felcserélhetőek, de értékük eltér. A Micoderil, az Exoderil orosz ekvivalensének 10 ml-es ára körülbelül 350 rubel, míg az ugyanolyan mennyiségű Exodderil csepp ára 560 rubel.

Az ukrajnai gombaellenes gyógyszer hatóanyagként naftódin tartalmú Exoderil teljesen cserélhető analógja Exo-Derm.

A gyógyszer krém, spray, oldat formájában kapható, bőrbetegségek kezelésére, körömgombák kezelésére. Az Exo-Derm ugyanazokkal az ellenjavallatokkal rendelkezik, mint az Exoderyl és az orosz szinonimája Mikoderm.

A gyógyszert nem írják elő vagy törlik a naftifinnal szembeni túlérzékenység, nem alkalmazzák a sérült bőrre és kerülik a szem érintkezését.

Exodermil analógjai

A bőrgomba és a köröm kezelésére szolgáló olcsó Exoderil-analógokat olyan széles körű gombaellenes hatású gyógyszerek között kell keresni.

Antifungális krémek, gélek, permetezők - Exoderil analógjai

Az Exoderyl gyógyszerészeti megfelelője antifungális gyógyszerek:

 • terbinafinnel - Lamisil, Fungoterbine, Lamicon, Terbizil, Lamifast, Exifin, Lamifene gél, Terbinorm spray, Thermicon;
 • a bifonazollal - Bifonaz gél egészség, Kanospore krém;
 • izokonazollal - krém Travogen;
 • natamycinnel - Pifamucin, Primafungin krémek;
 • a szertakonazollal - Krém Zalain, Onabet;
 • ketokonazollal - krémek Dermazol, Ketodin, Nizoral, samponok Kenazol, Ebersept;
 • a mikonazollal - Gel Mikogel;
 • klotrimazollal - Kandisan kenőcs, Kanesten, Clotrimazole, Candide.

Nem hatékonynak, hatékonysága és olcsóbb, mint az Exoderyl Exiferic Exizin krémet. Az ára 10 gramm 1% krém Exifin az orosz gyógyszertárak 200 - 250 rubel. Moszkvában és 175 rubel. a Rostov-on-Donban.

Az Exoderyl félelem nélkül cserélhető az Exifin hatóanyaggal, amely hosszantartó hatással van, és lehetővé teszi naponta egyszer történő alkalmazását, mint az első generációktól származó gombaellenes szerekkel szemben.

A kesztyű Exoderil legolcsóbb analógja a Clotrimazole 1% krémje, a romániai gyógyszer által gyártott 20 g ára 54 rubel. a moszkvai gyógyszertárakban. Az Exoderil - kenőcs Clotrimazole egy orosz analógja olcsóbb pénzkészletet költ, az ára 38 rubel.

Csepp Clotrimazole (Lengyelország) a palackok sötét üveg egy cseppentő kissé drágább - 120 rubel. Moszkvában. Az oldatot sikeresen alkalmazzák a bőr és a köröm mikózisban, de az Exoderil-tól eltérően ez az analóg a napi 2-3 alkalommal a gomba által érintett felületre vonatkozik.

Az antimikotikus klotrimazol nagy aktivitást mutat a kórokozó gombákkal szemben, de ha tabletta formájában alkalmazzák, mellékhatásokat okoz.

A külső alkalmazásra szánt készítményben a klotrimazol gátolja a gombák életét, elpusztítja sejtjeit, nem szívódik fel a vérben, és nem befolyásolja a belső szervek működését. A klotrimazollal előállított kenőcseket széles körben alkalmazzák gombás fertőzések kezelésére.

Az Exoderil olcsó analógjai, ideértve a klotrimazolt is, tartalmazzák a köröm és krémmel jelölt cseppeket, 225 rubel áron. és 200 rubel. volt.

Az Exoderil egyéb analógjai

Az undecilénsavat tartalmazó gombaellenes készítmények Exoderyl analógokként használhatók.

Az undecilénsav segíti a gomba sejtfalának elpusztítását, a kombinált készítményekben dermatophyták elleni gombaellenes szerekként alkalmazzák.

A undecilénsavat tartalmazó népszerű gyógyszerkészítmény a kenőcs Mikoseptin. A 30 g kenőcs költsége átlagosan Oroszországban 270 rubel.

Az Exoderyl csepp analógja hatékonyságának és költségének közelében a Nitrofungin oldata a chloronitrophenol hatóanyaggal - az undecilénsav származékával.

A Nitrofungin oldata fungicid hatású, körömápolásra, a bőre gombákkal fertőzött bőrön, az Exoderyl farmakológiai hatásának analógja. A Nitrofungin ára 230 rubel. átlagosan 25 ml-es kapacitással.

A bőr és a köröm gombák helyett krémek, kenőcsök, cseppek helyett gombaölő lakkokat használnak. Ami ekzoderil analógok kezelésére köröm, akkor gombaellenes lakk amorolfine - Lotserilom, Oflomil lakk Amorolakom, Mikolakom, lakkok Batrafen a tsiklopiraksom.

A lakk költsége jelentősen meghaladja a krémek árát, így a moszkvai Batrafen lakk átlagos költsége 2100 rubel, és a krém Batrafen - 400 rubel.

Mint olcsó ekzoderil analóg kezelésére bőr, köröm gomba használhatja alkoholos oldat szalicilsav, az ára ennek a fertőtlenítő, fertőtlenítő szer 8-20 rubelt.

Kényelmes eszköz a gombás fertőzött bőrfelületek kezelésére, körmök - terbinafin Thermicon spray-vel.

A fellépés gombák Termikon ekzoderil analóg, a módszer alkalmazása a termék a körmök lehetővé teszi, hogy egyenletesen eloszlassuk a gyógyszert, az ár a patront az aeroszol nem haladja meg a 280 rubelt az orosz gyógyszertárakban.

Biztonságosabb és kényelmesebb a modern filmformáló analóg Exoderil a Lamizil Uno szögekhez, bár magasabb áron - átlagosan 800 rubel áron értékesítik. 4 g csomagoláshoz.

A Lamizil Uno-t az érintett körömre egyszerre alkalmazzák mindkét láb esetében, nem dörzsölik a bőrbe, 24 órán belül nem mossa le. A gomba kezdeti szakaszaiban az ilyen kezelés elegendő lehet, fejlett állapotban, pozitív eredmény hiányában orvoshoz kell fordulnia.

Részletesen tanulmányozhatja a körömgombák fejlett szakaszának kezelését cikkünkben A körömgombák elhanyagolt formájának kezelése.

Olcsó analógok Exoderate: list

A bőrelváltozásokat gyakran károsítja a viszketés, és a test szabad területeinek esztétikai megjelenését okozza. A gyógyszert a gombás fertőzések széles körére írják fel. Annak ellenére, hogy az orvoslás gyorsan megszünteti a betegség jeleit és magas hatékonyságot mutat, a betegek nem kevésbé hatékony, de olcsóbb Exoderyl analógokat keresnek (Svájc).

A gyógyszer ára: tejszín 1% 15 g - 520 rubel, 10 ml - 550 rubel oldat.

A gyógyszer jó minőségű helyettesítőket tartalmaz, és a fogyasztók számára elérhető áron. Krém és spray formájában kapható. A fő aktív összetevő naftifin. Pontos analógok a hatóanyaghoz egy kicsit.

Az Exodermil szerkezeti olcsó analógjai

A lista a hatóanyag pontos helyettesítőit tartalmazza.

1. Micoderil (Oroszország). Számos dózisformában állítják elő, ami kényelmesebbé teszi a különböző betegcsoportokat. A terápiás hatás elég gyorsan teljesül. Hatékony kezelés:

 • A bőr, a nyálkahártyák, a köröm gombasejtjei.
 • A fejbőr mikroszporája.

A megfelelő kezelési taktikával az érintett területeket gyorsan visszaállítják a normális helyzetbe. Az exoderil minőségi analógja a körmök gombájától olcsóbb, mint az eredeti (krém formájában).

 • Krém 1% 15 g. - 390 rubel, 10 ml - 490 rubel oldat.

2. Mizol Evalar (Oroszország). Hatékony gyógyszer gombás fertőzések kezelésére.
Kiváló eredményeket mutat a kezelés során:

 • Moly.
 • A fertőzött sima bőrfelületek, interdigital zónák.
 • A körömlemezeken lokalizált fertőzések.
 • Rövidszőrű zuzmó.
 • A gél tartalmaz továbbá teafaolajat, amely szintén gombaellenes hatású, és fokozza a hatóanyag fő összetevőjének hatását.
 • Gél 1% - 400 rubel, 1% -os oldat 10 ml - 310 rubel.

Gombaellenes pótlások terbinafinnel

A gombás megbetegedések elleni küzdelemre szolgáló gyógyszerek terbinafin állománya kisebb, mint az Exoderil összetétele, amely tartalmazza az anyagot naftifin. Gyakran szerepelnek a kezelési rendszerben a magas hatékonyság és a demokratikus ár miatt.

Az ilyen gyógyszerek gombaellenes hatása magas szinten van. Leggyakrabban a gyakorló orvosok választéka. A farmakológiai piacon sokan vannak. Az alábbiakban egy rövid lista található.

1. Terbinafim (Oroszország). A legolcsóbb analóg Exoderil kenőcs, valamint krém és spray. A hatóanyag a bioszintézis korai szakaszában elpusztítja a patogén gombák sejtjeit.

Pozitív dinamika észlelhető néhány napos alkalmazás után. Gyorsan felszívódik és mélyen átjut a bőr dermális rétegébe. Nem halmozódik fel a szervezetben.

 • A parazita gombák és baktériumok által okozott bőr- és körömbetegségek kezelésére alkalmazzák.
 • Hatékony a varicolored lichen kezelésében.
 • Kényelmes alkalmazási rendszere van - elegendő naponta egyszer.
 • Tube krém 1% 30 g - 160 rubel., Kenőcs 15 gramm - 60 rubel, Spray 20 ml - 170 rubel.

2. Binafin (India). Jelentős gombaellenes hatással rendelkezik a különféle kórokozó mikroorganizmusok ellen. Megsérti a gombák sejtjeiben a reakciók sorrendjét, ami halálát okozza.

Ajánlott kezelési előírások a bőr mikózisaira, pityriasisra. Több alkalmazás után a betegség tünetei észrevehetően visszafejlődnek: viszketés jár, az érintett területek általános megjelenése a fellendülés jeleit észleli.

Ez az analóg Exoderil krém használata gazdaságos. A mellékhatások ritkák.

3. Exifin (India). A használat első napjaitól kezdve csökkenti a dermatomycosis tüneteinek intenzitását. A sima felületek, az interdigital zónák, valamint az intertrigo hajlamos helyek számára nagyon nehéz hozzáférni.

Stabil terápiás hatás elérése érdekében az érintett területeket előzetesen meg kell tisztítani és szárítani. Jó értékelést nyújt a gyakorló orvosokról és a betegekről.

4. Thermicon (Oroszország). Hatékony a gombás fertőzések széles spektrumával. A tünetek fokozatos enyhülése a terápia megkezdése után 5-7 napon belül észrevehető. Ez az Exederyl hazai analógja jól tolerálható.

 • Nagyon hatékony a fertőzöttek kezelésében: izzadás, rossz, nedves területek.
 • Megszünteti a színvesztést.
 • A relapszus valószínűségének csökkentése érdekében ajánlott megelőzésre.
 • A megfelelő alkalmazással a mellékhatások minimalizálhatók.
 • Krém 1% l5 g - 300 dörzsölés, Spray l% 15 ml - 260 r.

5. Fungoterbine (Oroszország). Jó hírnévnek örvendő gyógyszer. Számos klinikai vizsgálatot végeztem. Rendszeres használattal fokozatosan felhalmozódik az expozíció területén, ami biztosítja a terápiás hatás gyors megjelenését.

Alkalmazáskor lágyítja a köröm fertőzött területének felületét, ami megkönnyíti a külső réteg könnyebb eltávolítását. Megszünteti a viszketést és a gyulladást. Jó eredményeket mutat a kezelésben:

 • A test és a végtagok dermatomikózisa.
 • A fejbőr gyűrűhéja. (A kezeléshez spray-formát alkalmaznak - az Exoderyl-oldat analógja).

Segédanyagként karbamidot tartalmaz, amely gyors felszívódást és hidratáló hatást fejt ki. Az orvosi felügyelet mellett történő szisztematikus alkalmazás mindig pozitív eredményt ad.

 • Krém 1% 15 g - 330 rubel, spray 30 ml - 370 rubel.

Milyen olcsó analógok vannak Exoderil-nél?

A cikk tartalma

Exoderil tulajdonságai és analógjai

A bőr és a köröm gombás fertőzése - kellemetlen jelenség. Ez viszketést, kellemetlenséget okoz, és kifelé néz. A patogén gomba magas páratartalmú körülmények között képes támadni. Leginkább nyilvános helyeken, például fürdőkben, szaunákban, úszómedencékben, vízi parkokban történik. Ezért javasoljuk, hogy csak gumi papucsokban látogasson el, hogy elkerülje a padló érintkezését.

Az "Exoderm" nemcsak megállítja és semlegesíti a gomba hatását, hanem lelassítja a kolóniák növekedési ütemét is. Csak külső használatra használja a terméket. Ennek következtében a fő hatóanyag nem befolyásolja egy személy belső szervét, mivel nem lép be a vérbe. A "Exoderil" gyógyszer ajánlott abban az esetben, ha a betegnek érzékeny, allergén-hajlamos bőrére van szüksége. A készítményt terhes nők, gyermekek és idősek kezelésére csak orvoshoz való tanácsadás után használja.

Termék: krém, kenőcs, csepp (oldat). A kezelés időtartamát több tényező határozza meg, és függ a beteg immunitásától, a betegség elhanyagolásától és a gombafertőzés típusától.

Az Exoderil olcsó analógjai

A "Exoderyl" gyógyszer olcsó analógjainak keresniük kell az olyan gombaellenes szerek körében, amelyek széles körű hatással bírnak. A gyógyszerészeti analógok különböző összetételű készítmények, de ugyanazon probléma kiküszöbölésére irányuló intézkedések.

A gomba kezelésére szalicilsav alkoholtartalmú oldatát lehet alkalmazni. A gyógyszertárakban az ár 8 és 20 rubel között mozog.

A gombákkal fertőzött köröm kezelésére Clotrimazol (1% -os koncentrációjú kenőcs) alkalmazható. Ez a Exoderil legolcsóbb analógja, de nagyon hatékony gyógyszer. A relatív kényelmetlenség az, hogy naponta többször kell alkalmazni. A költségvetés megtakarítása érdekében jobb, ha egy házi terméket vásárolnak a gyógyszertárban. Az ár a lengyel vagy román gyártóval összehasonlítva kétszer eltérhet. Az ilyen antimikotikumok tabletta formájában történő alkalmazása hátrányosan befolyásolhatja a testet. Mivel a hatóanyag "Clotrimazole" része a krémnek és cseppeket "Candide". Áruk nagyságrendje magasabb, de nagyon kedvező árú (200-ról 225 rubelre).

További lehetőségek az olcsóbb analógok „ekzoderil” „Fungoterbin”, „naftifin” (a hatóanyag ugyanaz, de a magasabb a koncentráció, ezáltal csökkentve a kezelés időtartama), „Terbinoks”, „Terbizil”, „Mikoderil”, „Nitrofungin”. Ezeknek a gyógyszereknek az ára 50 tonna. akár 350 rubel, míg az ár "Exoderil" a gyógyszertárak 465 rubel. akár 1099 r. (a költség a kibocsátás formájától és a létesítmény összegétől függ).

Exoderil - olcsó analógok, az orosz és az importált helyettesítők ára

Az Exoderyl egy gombaellenes gyógyszer bőrgyógyászatban való alkalmazásra. Az anyag hatóanyaga a nafthin. Tönkreteszi a gombák sejtmembránját, ezáltal elnyomja további terjedését és halálhoz vezet. Az osztrák gyógyszergyár gyógyszerei hatékonyak, de meglehetősen drágák, ezért tanácsos olcsóbb analógokat figyelembe venni a pótlók összetételében vagy működésében, és értékelni a gyógyszertárban felmerülő költségeket.

Hogyan cserélhetem ki az Exoderylt? Az analógok listája megfizethető áron

A gyógyszert a bőrre, az onychomycosisra, a pityriasisra és a viszketésre szánt gombás fertőzések kezelésére használják. A termék antibakteriális hatású és gyorsan csökkenti a gyulladást.

A gyógyszer gyártója az osztrák Sandoz gyógyszergyár.

Az online gyógyszertárak gyógyszereinek költségei a kiadás mennyiségétől és formájától függően különböznek:

 • Cream Exoderil 1%, 15 g ár (apteka.ru, Moszkva) - 487 rubel, 30 g - 752 rubel;
 • Oldat Exoderil 1%, 10 ml - 543 rubel, 20 ml - 962 rubel, 30 ml - 1349 rubel.

Mikoderil (orosz gyógyszerrel azonos hatóanyaggal)

A Mikoderil az Exoderil legnépszerűbb orosz analógja, az OJSC "Pharmstandard-Leksredstva" gyártmánya.

Az általános készítményt a következő formában állítják elő:

 • Mikoderil oldat 1% 10 ml - ára 400-480 rubel, 1% 20 ml - 750-800 rubel;
 • Krém Mikoderil 1% 15 g - 340-360 rubel.

Naftifin része a gyógyszer befolyásolja a dermatofiták, penészgombák és sporotrihumy antimikrobás aktivitással rendelkezik Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok ellen. A mycoderylt dermatomycosis és onyzomycosis kezelésére használják.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható. Néha helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek pirosság, égés és irritáció formájában.

Nem ajánlatos a Micoderil összetevőivel szembeni túlérzékenységet alkalmazni. Ne alkalmazza a terméket nyitott sebekre, és alkalmazzon szemészeti kezelést is.

Batrafen

A Batrafen egy gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A gyógyszert az indiai cég Aventis Pharma LTD gyártja. Az alapok kibocsátásának különböző formái vannak az árban:

 • Batrafen-oldat 1%, 20 ml - 350-400 rubel;
 • Krém Batrafen 1%, 15 g - 390-450 rubel;
 • Körömlakk Batrafen 3 g - 2000-től 2500 rubelig.

A Cyclopyrox a hatóanyag fő hatóanyaga. Harcol a dermatomycetes, az élesztő és a penészgomba. A Gram-negatív kórokozók és Gram-pozitív baktériumok többségével is megbirkózik.

A batrafent bőrmikroszok, körmök, gombás vaginitis kezelésére használják. Ha hosszú ideig nagy bőrfelületeken alkalmazzák, akkor jól felszívódik.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Nem ajánlatos a készítmény túlérzékenységét az összetevőkre, terhesség és szoptatás alatt. A készítmény gyermekek kezelésére nem alkalmas.

Batrafen alkalmazása esetén allergiás reakciók előfordulhatnak bőr viszketés, égés vagy hámlás formájában.

Exo-Derm

Az Exo-Derm hatékony és könnyebben hozzáférhető helyettesítője az Exoodil számára, amelyet az LLC Health gyárt Ukrajnában. Formanyomtatvány:

 • Oldat Exo-Derm 1%, 8 ml - ára 300-320 rubel;
 • Exo-Derm krém 1%, 15 g - 180 - 250 rubel.

A készítmény magában foglalja a naftifina-hidrokloridot, amely az ergoszterin gátlásával elpusztítja a gombák sejtmembránját. A gombák típusától függően mind fungicid, mind fungisztatikus hatással bírhat. Az általános gyorsan megszünteti a gyulladást és viszketést. Exo-Derm-et alkalmaznak abban az esetben, ha a bőrt, a körmöket vagy a fejbőrt egy gomba befolyásolja.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Exo-Derm nem alkalmazható összetevőire való túlérzékenységre. Ezenkívül nem ajánlott nyílt sebeket alkalmazni. Mellékhatások, bőrfelület bőrpírja az alkalmazás területén, viszketés, égő érzés és szárazság megfigyelhető.

Candide

Másik alternatíva egy másik hatóanyaggal. A gyógyszergyártó az indiai Glenmark cég. A gyógyszer forgalomba hozatalának különböző formái vannak:

 • Candide oldat 1%, 20 ml - ára 350-420 rubel;
 • Candida krém 1%, 20 g - 270-300 rubel;
 • Porkamag 1%, 30 g - 340-380 rubel.

A Candida hatóanyaga olcsó, de hatékony klotrimazol. Ez az imidazol-származék elpusztítja a gombák sejtmembránját, ami halálhoz vezet. A gyógyszer hatása a dermatophytákra, az élesztőgomba és a penészgombákra, a gram-negatív és a gram-pozitív baktériumokra.

A Candida-t a test és a fejbőr dermatophytosisának, a pityriasisnak, a bőr candidiasisának, a nyálkahártyáknak és a körmök mikózisának kezelésére használják.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A nagyon ritka esetekben előidézett alkalmazás viszketést és égést okozhat az alkalmazás területén. Ez a mellékhatás önmagában eltűnik a hosszantartó használat miatt. Ne használja a Candide-t abban az esetben, ha összetevőinek allergiája van.

Nitrofungin

Olcsó, de nem kevésbé hatékony analóg. Gyártója a cseh "Avex-Pharmaceuticals" cége.

Oldat Nitrfungin 1%, 25 ml - ára 280-320 rubel.

A Nitrofungin hatóanyaga a klór-nitro-fenol. Megakadályozza a dermatophyták, élesztőgombák, gram-negatív és gram-pozitív baktériumok növekedését.

A trichofitózis, dermatophytosis, mikroszporia, candidiasis kezelésére alkalmazzák. Segít megszabadulni a köröm, a mykotikus ekcéma és az otomycosis gombás betegségeitől.

Mellékhatások és ellenjavallatok

Gyakorlatilag nem felszívódik a bőrbe, így amikor alkalmazzák, a mellékhatások ritka esetekben fordulnak elő, és viszketésnek, irritációnak, szárazságnak vagy bőrpírnak nyilvánulhatnak meg. Nem ajánlatos nagy érzékenységgel használni az alkotóelemekre.

Bifosin (Oroszország)

A bifozin egy hazai gombaellenes szer, amely jó helyettesíti az Exoderilt. A JSC "Sintez" Oroszország gyártója. Az ágens a következő formában szabadul fel:

 • Bifosin oldat 1%, 15 ml - 65-80 rubel ár;
 • Krém Bifosin 1%, 30 g - 75-80 rubel.

A hatóanyag a bifonazol. Hatékonyabb dermatophyták, élesztők és penészgombák ellen. A bifozint a bőr, a körmök és a nemi szervek, a dermatomycosis, az interdigital intertrigo és a lábak hyperhidrosisának candidiasisára használják.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A bifozin jól tolerálható, nagyon ritkán okoz allergiás reakciókat. Nem alkalmazható az összetevők túlérzékenységére és a 2 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére.

klotrimazol

Ez a gyógyszer meglehetősen olcsó alternatíva az Exemderil-hez, egy gombaellenes szerhez, amelyet szinte minden gyógyszertár biztosít. A klotrimazolt számos gyógyszeripari vállalat gyártja, mind külföldi, mind hazai.

A Clotrimazol krém vagy kenőcs formájában kapható, az ár 15-150 rubel lesz, attól függően, hogy hol készült.

A klotrimazol imidazolszármazékként van besorolva. Sikeresen harcol a penészgombákkal és a dimorf gombákkal, dermatophytákkal és actinomycetesekkel. Alkalmazzunk egy szert a mycosis bőr, körmök és nyálkahártyák kezelésére.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ellenjavalltság túlérzékenység esetén. A klotrimazolnak gyakorlatilag nincs mellékhatása. Ritka esetekben a bőr bőrpírja jelentkezhet az alkalmazás vagy a viszketés területén. A gyógyszer további felhasználásával eltűnnek.

A felsorolt ​​helyettesítő helyek árai, például Moszkva és Szentpétervár, eltérhetnek azoktól, amelyek Oroszország más régióiban láthatók.

Az Exoderil gyógyszer olcsó orosz analógjai

A drog Exoderyl megszünteti a gombás betegségeket. Az orvos előírja, hogy többszínű hámlás, gombás fertőzések, dermatomycosis, bőr candidiasis, gombafertőzések az interdigital területen. Készített oldat és krém formájában. Más olcsó analógokkal helyettesíthető.

Az Exoderyl krém mellékhatásait általános bőrirritáció, valamint allergiás reakciók fejezik ki.

Krém és oldat A gombás körmökből való túláradás az alábbi esetekben ellenjavallt:

 • Allergiás reakciók a gyógyszerkészítmények összetevőiről.
 • Terhesség és laktáció.
 • Ha fertőzött a nyílt seben.

Óvatosan alkalmazza az Exoderyl oldatot és a túláradó krémet kiskorúaknak.

Használati utasítások

Miután kezelte az érintett területet az egyik gyógyszerrel, alaposan mosson kezet szappannal és vízzel. Ha a termék szembe kerül, vagy nyissa ki a sebet, azonnal öblítse le a területet tiszta vízzel. A gyógyszer alkalmazását követõen ne alkalmazzon kötszereket.

Az analógok ekzoderil lengyel: Binafin, Mikoderil, Lotseril és analógjai ekzoderil lengyel formájában lakkok: Batrafen, Oflomil, Fonzhial.

Az alábbiakban olcsó orosz analógok Exoderyl. Ezek közé tartoznak a következők: Micoderyl, naftifine, Clotrimazole, Lamisil, Fungoterbine, Fetimin.

Mikoderil

Mikoderil - olcsó orosz analóg Exoderil a körmökhöz. Hatékony gyógyszer a gomba ellen, minimális mellékhatással. Tartalmaz 1% naftil-hidrokloridot, vizet, etanolt és propilénglikolt.

A gyógyszer hatásos a kezelés candidiasis a bőr, fertőzések, gombás eredetű, pityriasis versicolor gomba interdigitalis zóna, körömgombásodás (köröm gomba), hyperkeratosis.

Mikoderil, egyike a kevésnek, nagyon nehéz fejbőrön keresztül áthatol fejbőrön.

Ha egy személynek körömgomba van, akkor fertőzött területet, azaz a körmöket le kell vágni és be kell nyújtani. A Mikoderyl cseppeket naponta kétszer kell alkalmazni. Alkalmazza őket a bőrfelületre, amíg az egész érintett terület teljesen le van fedve és egy centiméterrel közel van. Az eljárást addig kell elvégezni, amíg az egészséges köröm nő. Még ezután is ajánlott a gyógyszert további 14 napig alkalmazni a teljes kikeményedés érdekében.

Bőrmikózis esetén a fertőzött területet meg kell mosni és szárítani, mielőtt a gyógyszert fel lehet használni. Naponta egyszer alkalmazza a gyógyszert a fertőzött területre és egy centiméterrel a közelébe. A tünetek elmulasztása után a Mioderil alkalmazása további 14 napig tart, a relapszusok megelőzése érdekében.

A gyógyszer ellenjavallatai a következők:

 • Az anyaggal szembeni túlérzékenység.
 • Terhesség és a szoptatás ideje.
 • Kor 18 éves korig.

A gyógyszer átlagára 404 rubel.

Az Exoderyl megoldás olcsó analógjainak értékelései elég jóak.

naftifin

A naftifin-hidroklorid egy hatékony gombaellenes szer, egy szintetikus szer, amely az Exoderyl helyettesítője, az alkil-aminok csoportjába tartozik.

A gyógyszert cseppekben és gél formájában (krém) készítik. Naftifin javallt a herpeszt, a bőr gombás, a bőr és a szájpenész candidiasis, gombás elváltozások, körömgombásodás, dermatomycosis.

A kimutatáshoz használt Exoderyla analógja eltérő hatást fejt ki: gombaellenes, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és csökkenti a viszketést.

Használat előtt olvassa el a használati utasításokat, mert ellenjavallt:

 • Használjon nyílt fertőzött területeken.
 • Allergiás reakciók a hatóanyag egyik összetevőjeként.
 • 18 év alatti személyek.
 • A csapágy és a laktáció ideje.

A gyógyszer alkalmazása után nemkívánatos következmények léphetnek fel: szárazság, égés, bőrpír és bőr gyulladása. Ha legalább egy ilyen tünet van, a kezelést törölni kell.

A Naftiphin árai 250 és 600 r közöttiek.

Mivel ez a gyógyszer az Exodderil olcsó analógjai közé tartozik, a leginkább pozitívnak bizonyultak azok a válaszok, akik ezt a kábítószert tapasztalták. Mivel az allergiás reakciók és mellékhatások nem túl gyakoriak.

klotrimazol

A klotrimazol - az oroszországi termelésű Exoderyla helyett egy olcsó helyettesítőt használnak gomba kezelésére. Az olcsó analógot homogén, fehér kenőcs formájában állítják elő, amely enyhe szagú. A készítmény fő hatóanyaga a klotrimazol.

A gyógyszer akkor jelenik meg, ha:

 • a gombák különböző gombáinak okozta gombás fertőzései;
 • pelenka dermatitis, fehér piedra;
 • színezett lichen és erythrasis;
 • a külső fül gyulladásos folyamatai és a diffúz otitis.

A kezelés időtartama 1 hét és 1 hónap közötti, szakember által meghatározott, a betegségtől függően.

A gyógyszer nem javasolt szigorúan az alábbi esetekben:

 1. A gyógyszerre allergiás reakció következtében.
 2. Terhesség és szoptatás alatt.

Terhesség vagy szoptatás alatt a gyógyszert szakorvos írhatja elő, ha a gyógyszer több haszonnal jár a nő testéhez. A klotrimazol kenőcs azonban orvosi felügyelet mellett szükséges.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • különböző bőrkiütések;
 • duzzanat;
 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira - anafilaxiás sokk;
 • csalánkiütés;
 • fájdalmas érzések;
 • a bőr fokozott szárazsága;
 • általános bőrirritáció.

A clotrimazol csökkenti a nystatin, a natamycin, az amfotericin hatékonyságát.

A gyógyszerről szóló feljegyzések pozitívabbak, mint negatívak. Mivel a Clotrimazole könnyen cserélhető, gyorsan felszívódik, legyen az a köröm vagy a bőr.

Lamisil

A Lamisil egy Exoderil orosz analógja, amelynek fő tartalma a terbinafin-hidroklorid. A gyógyszer a körömgomba kezelésére szolgál, fungicid hatású, fungisztatikus hatású.

A Lamisil tablettákra a következő betegségekre van szükség:

 • gombás bőrfertőzések;
 • fehér piedra;
 • a fej reszketése a bőséges hajban;
 • onychomycosisban.

A gyógyszer más típusai a következőkre használhatók:

 • zoster;
 • pelenka kiütés a gombák sokszorosítása miatt;
 • mycosis stop.

Az alkalmazás előtt öblítse le az érintett területet és szárítsa meg. Ne csak a kandallóra, hanem egy centiméterre is alkalmazzuk. Az eljárást napi két alkalommal kell végrehajtani.

A Lamisyl nem megengedett olyan személyek számára, akik nem tolerálják a terbinafinot vagy egyéb gyógyszeres vegyületeket.

Gondosan használja a Lamizil minden fajtáját a daganatok, az endokrin betegségek és az alkoholfüggőség kezelésére. Szakember felügyelete mellett a gyógyszert a veseelégtelenség kialakulásában alkalmazzák.

A Lamizilre adott visszajelzések általában magas és gyors gombaellenes hatást fejtenek ki.

Fungoterbin

Ez a gyógyszer minden lokalizációból származó gombás betegség. A Fungoterbine egy Exoderil analógja.

Hozzárendelt seborrheás dermatitis, tinea sima bőr, sportoló ágyék, pityriasis versicolor, bőr candidiasis, megelőzésére gombás betegségek, gombafertőzések megáll.

A külső használatra szánt gyógyszerek formájában lévő fungoterbin ellenjavallt:

 1. Terhesség alatt.
 2. Gyermekek 12 éves korig.
 3. A készítményben lévő anyagokra utaló allergiás reakciók esetén.

A kérdéses gyógyszer tabletta nem használatos:

 1. Terhesség és szoptatás alatt.
 2. Legfeljebb 3 éves korban.
 3. A máj és veseelégtelenség krónikus formában.
 4. Ha allergiás a fungoterbinre.

Amikor nem megfigyelése a dózis tabletták lehetnek diszpepsziás tünetek, mint például: ízlelési zavarok, thrombocytopenia, agranulocitózis, neutropenia, lymphopenia, anorexia, teltségérzet a has, fájdalom a gyomortáji régióban, és mások.

A Fungoterbin krémet a gyógyszertárakban, átlagos költségük 334 rubel (olcsóbb, mint Exoderil).

Fetimin

A Fetimine egy gombaellenes szer, az Exoderil orosz ekvivalense. A naftiin a hatóanyag hatóanyagaként működik. Cseppek formájában és krém formájában kapható.

A gyógyszert ilyen betegségekre írják fel:

 • pityriasis lichen;
 • a bőr candidiasis;
 • moly.

Csepp és tejszín Fetimin ellenjavallt szembeni túlérzékenység esetén az adatok a gyógyszer vegyület, jelenlétében nyitott gombás elváltozások terhesség és szoptatás alatt, valamint a gyermekek.

A Generic Exoderil-t kívülről egy előre mosott és szárított fertőzött területre alkalmazzák. Az eljárást naponta egyszer kell elvégezni.

Ne engedje, hogy a Fetimine nyílt sebeket és szemeket engedjen be, és szigorúan nem ajánlott a gyógyszer alkalmazását anélkül, hogy felírná az orvost.

Az olcsó Exoderil analógok nagyon népszerűek viszonylag alacsony költségük és jó hatékonyságuk miatt.

Az Exoderil használatának néhány jelentőségű felülvizsgálata közül néhányan pozitívak. Ez annak köszönhető, hogy a gyógyszer nagyon hatásos, aminek következtében a gombás betegség rövid ideig gyógyítható. Továbbá, a vélemények szerint a legtöbb esetben nem történt visszaesés. Az olcsó Exoderil analógok nem rosszabbak a pozitív visszajelzések számában.

Mindig legyen
a hangulatban

Olcsó analóg "Exoderil", vélemények

A Masterweb-től

Rendelkezésre áll a regisztráció után

Az "Exoderil" helyi hatású gombaellenes szerekre utal. A gyógyszer hatékonyan küzd a bőrfelszín betegségei ellen, amelyeket gombák, például dermatophyták okoznak:

A gyógyszer a leghatékonyabban a test szőrzetén található gombák eltávolításában, valamint a bőr hyperkeratosis bőrén (az epidermisz szarurétegének túlzott mértékű megvastagodása). Milyen olcsó analógjai vannak az Exoderyl kenőcsnek?

struktúra

Az "Exoderil" hatóanyagot két dózisformában állítják elő:

Mindkét típus csak helyi használatra alkalmas. A megoldást leggyakrabban cseppeknek nevezik, ami nem igaz, de tükrözi a dolgok állapotát - a gyógyszer folyadék. Az "Exoderil" krém-gélt kongresszusnak is nevezik a társadalomban. De ebben a formában a hatóanyagot nem állítják elő, ezért amikor kenőcsként mondják, krémet jelentenek.

Az "Exoderil" krém és oldata összetételében naftifídin hatóanyagot tartalmaz.

Ezenkívül az alapmikroelem tartalma mindkét formában megegyezik. Ez azt jelenti, hogy egy milliliter oldat és egy gramm krém tíz milligrammot tartalmaz a fő nyomelemből.

A "Exodermil" folyékony formában további anyagokat tartalmaz:

A tejben lévő további összetevők a következő anyagok:

 • benzil-alkohol;
 • a víz;
 • nátrium-hidroxid;
 • izopropil-mirisztát;
 • poliszorbát 60;
 • szorbitán-sztearát;
 • sztearil-alkohol;
 • cetil-alkohol;
 • cetil-palmitát.

Az oldat színtelen folyadék az alkohol szagával, és tíz-húsz milliliteres sötét üvegpalackban készül.

A tejszín egy tejszínes árnyék homogén vagy cseppetett konzisztenciáját jelképezi. A gyógyszertári pontokban tizenöt és harminc gramm alumínium csövekből áll.

Mik a gyógyszer tulajdonságai

Az "Exoderil" gyógyszer, mint az olcsó analógok, kifejezett gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer kiküszöböli a kórokozó gombákat, amelyek a bőr és a körömlemez fertőzései.

Ennek megfelelően a kórokozó eliminálása azt eredményezi, hogy a gyógyszer teljesen megszünteti a bőr és a köröm gombás elváltozását az emberben. A fungicid hatás az, hogy kiküszöbölje a fertőzés olyan fókuszait, amelyek a fejlődés bármely szakaszában vannak.

A Afungistatichesky akció elnyomja a gombák reprodukcióját, aminek következtében egyszerűen elpusztulnak. A hatóanyag gombaellenes hatását azáltal támasztja alá, hogy képes ellenállni az ergoszterin komponens megjelenésének, amely a mikroorganizmusok sejtmembránjának fő strukturális anyagának tekinthető.

Az ergoszterol termelésének következtében a gomba héja sebezhetővé válik, és a fertőzés különböző káros anyagait kihagyja, és végül meghal.

bizonyság

Az "Exodermil" gyógyszer ugyanazon gombás betegségek kezelésére alkalmazható:

 1. Onychomycosis.
 2. A bőr candidiasis.
 3. Peregrine lichen.
 4. Mycosis.
 5. Ótvar.
 6. Inguinális dermatophytosis és törzs.
 7. Sportoló.
 8. Trihofitia.
 9. Microsporia.

oktatás

A krém és az Exoderyl oldatot teljesen azonos szabályok szerint használják. Továbbá ezeknek az adagolási formáknak az alkalmazási módjai, időtartama és gyakorisága is azonos.

A bőr és a fejbőr kezelésére javasoljuk, hogy a krém vagy oldat könnyedén alkalmazható az érintett területekre, és legalább egy centiméter egészséges bőrre kiterjedjen a fertőzés forrásának mentén.

Nem szükséges eltávolítani a hajat a fején, de ez megtehető, hogy az alkalmazás kényelmesebb legyen. A krém minden egyes felhasználása előtt tisztítsa meg a bőrt szappanos vízzel pamut törlővel.

A termék felhordásához kis mennyiségű kenőcsöt kell kiszerelni a kezed tenyerére, és masszírozó mozgásokkal el kell terjeszteni az érintett bőrre. A megoldást a tenyéren lévő bőrre alkalmazva mérje meg néhány cseppet és dörzsölje őket masszírozó körkörös mozdulatokkal.

A gyógyszer rövid ideig történő alkalmazása után hagyja nyitva a bőrfelületet, így a krém vagy az oldat elnyeli.

A gombás fertőzések kiküszöbölése érdekében az Exoderilt naponta egyszer, lehetőleg egyszerre alkalmazzák. A terápia időtartama a gombafertőzés típusa és körülbelül négy hetes. Milyen olcsó analógok a cseppek "Exoderil" létezik, akkor fontolja meg tanulmányozása után mellékhatások.

Nemkívánatos események

Ha az Exoderil-t helytelenül használják fel, a szervezet negatív reakciója lehet a gyógyszer túladagolására:

 1. Vérbőség.
 2. Égő érzés.
 3. A bőr szárazsága hámlással.
 4. Allergiás reakció.

Szakértők és betegek véleménye a gyógyszerről

A kábítószer-használók körében pozitív és negatív vélemények is voltak. Az "Exodermil" és az olcsó analógok a legtöbb esetben hatékonyan kiküszöbölik a köröm és a bőr gombáját meglehetősen rövid idő alatt. Ritkán a gyógyszer hatástalan. Az orvosok ezt az ellentmondást magyarázzák az a tény, hogy egyesek a gyógyszert függetlenül használják anélkül, hogy pontos diagnózist állítanának fel.

Pótló készítmények

Az "Exoderil" analógjai olcsóbban hasonlítanak a szögek és a bőr gombájára, strukturálisan és a cselekvés spektrumában, például:

Az "Exoderil" olcsó analógjai a körmökhöz és a bőrhöz:

"Mikoseptin"

Modern antifungális szer helyi alkalmazáshoz. A "Mikoseptin" krém formájában ajánlott megelőző célokra és a bőr felületén található gombás megbetegedések kezelésére. A fő hatóanyagok a cink-undecilénát, undecilénsav. Származási ország - Cseh Köztársaság.

A "Mikoseptin" nem használható nyílt sebeken, törött bőrön. Kerülje a szemmel való érintkezést. A gyógyszer a szoptatás alatt és a terhesség alatt is alkalmazható nőknek, de a kezelés időtartamát az orvos egyedileg állapítja meg. A gyógyszerre adott pozitív válaszok gyakoribbak, nem pedig negatívak. Azok a személyek, akik a gombás fertőzésekre használják őket, magas hatásfokot jeleznek, feltéve, hogy a betegséget gombák okozzák. A gyógyszer ára 350 rubel.

"Candide"

Széles körű hatású gombaellenes szintetikus gyógyszer, melyet a bőr és a nyálkahártyák gombás elváltozásainak kezelésére használnak. A Candide széles körben alkalmazható különféle candidiasis fertőzések kezelésére. A hatóanyag azonnal belép a bőr különböző rétegeibe és elpusztítja a baktériumok sejtjeit. A gyógyszert felszabadítják krém formájában és külső felhasználásra.

A kezelés meglehetősen hosszú, ezért a jelek eltűnése után egy hónappal a relapszus megelőzését követően kell elvégezni. A Candida költsége 250-460 rubel.

"Lamisil"

Fungicid hatású gombaellenes szer. A "Lamisil" tabletták, spray-k és krémek formájában kapható külső használatra.

A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt a következő feltételek:

 • veseelégtelenség;
 • krónikus alkoholizmus;
 • duzzanat;
 • anyagcserezavar;
 • "Érdekes" álláspontja egy nőnek.

A "Lamizil" ára 450 és 850 rubel között változik.

„Klotrimazol”

Szintetikus gombaellenes szer külső használatra. A "clotrimazole" több adagolási formában áll rendelkezésre:

 • orális adagolásra szolgáló tabletták;
 • kenőcs hüvelyi használatra;
 • gyertyák;
 • kenőcs külső használatra.

A jelentések szerint ismeretes, hogy a "Clotrimazole" gél gyakori alkalmazása esetén migrén és gastralgia alakulhat ki. A gyógyszer ára 30-150 rubel.

Olcsó analógok és a drog exoderil helyettesítői: az árak listája

Az Exoderyl egy modern gombaellenes szer az allil-aminok csoportjából. A gyógyszert csak külső használatra szánják, és krém vagy oldat formájában kapható. A hatóanyag a naftiin, amely a gomba hatására hat, csökkentve az ergoszterol szintjét. A gyógyszer antipruritikus és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

A gyógyszert Ausztriában gyártják. A termék magas áron megkülönböztethető - 15 g tejszín ára 450 rubel, 15 ml oldat - 550. A szalonok exoteiil analógjait orosz gyártók és importőrök készítik.

Az orosz gyártás analógjai

A belföldi gyártótól származó exoderil olcsó analógjai népszerűek bőr- és körömgombás betegeknél. Az alábbiakban egy táblázatot sorol fel orosz közeli helyettesítőiről.

Ukrán helyettesítő

Az exoderil gyógyszer olcsó analógjai megtalálhatók az Ukrajnában gyártott gyógyszerek között. Az alábbi lista röviden bemutatja azok listáját.

 • Az Exoderm. A naftirolon alapuló exuderil olcsó terminológiája. Oldat vagy krém formájában készül. Jelzés: interdigital mycoses, gombás körömfertőzések, pityriasis, bőr gombás fertőzések, dermatomycosis. Az átlagos ár 185-240 rubel.
 • Estezifin. Krém vagy oldat naftalin-hidrokloriddal a gyógyszerben. Az exoderil szinonimája hasonló felhasználási jelekkel, de olcsóbb. Terhesség alatt nem ajánlott a laktáció alatt. Az átlagár 255-290 rubel.
 • Lamifen. Form release - gél külső használatra. A készítmény összetétele a terbinafin, amely hatékonyan gyógyítja a bőr gombás fertőzéseit. A legolcsóbb ukrán helyettesítő exoderil. Az átlagár 95-120 rubel.
 • Lamikon. Spray vagy kenőcs terbinafinnel. A gyógyszert naponta egyszer használják. A hatóanyagot gombás fertőzés okozta gyulladásos folyamatokra írják fel. Az átlagár 180-320 rubel.

Belorusz generikumok

Az olcsó gombaellenes gyógyszerekkel való helyettesítés fehérorosz gyógyszerek között található. A belorusz generikumok segítenek kiválasztani az exoderil helyét.

Egyéb külföldi analógok

Az exoderil analógjai a behozatali gyógyszergyártók körmökhöz az alábbi listát tartalmazzák.

 1. Lamiderm. Készült tejszín formájában. Használati tünetek: dermatophyták a lábak, az ágyék, a csomagtartó, a bőr candidiasis, többszínű lichen. Olcsó import analóg. Származási ország - Egyesült Királyság. Az átlagár 150-180 rubel.
 2. Lamisil. A gyógyszert Svájcban gyártják. Form felszabadító krém, oldat, spray. A bőr, a fejbőr és a pityriasis gombafertőzésekre van előírva. Az átlagár 210-650 rubel.
 3. Mikofin. A terbinafin alapú gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszer. Származási ország - Törökország. Az átlagár 205-250 rubel.
 4. Terbizil. A tejszínt Magyarországon gyártják. Allylamine, amely gátolja a gombák széles skáláját. Ne terhesség alatt, gyermekeknél szoptatni. Az átlagár 320-380 rubel.
 5. Terbinoks. Származási ország - India. A kibocsátás formája - krém. Az átlagos ár 65-75 rubel.
 6. ekzifin. Származási ország - India. A termék krémként egy csőben kapható. Az átlagár 55-75 rubel.

A drog exoderil, mint analógjai, nagyon népszerű a különböző gombafertőzések kezelésében. Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a beteg patológiás állapotának fejlettségi szintjét, és válasszuk ki a megfelelő gyógyszert.

Csak egy képzett dermatológus írhatja fel a megfelelő gyógyszert, legyen az exodermil vagy bármely más.

Az exoderil olcsó analógjai

Az Exoderyl oldat vagy krém formájában lévő gyógyszer az egyik legkedveltebb gyógyszer a láb- és körömmikózis helyi kezelésére. A tünetek gyors visszavonása és a magas biztonság miatt a felszabadulás mindkét formája határozottan vezető szerepet játszik az ilyen gyógyszerek között. Azonban magas költségek (450-600 rubel / csomag) miatt sok beteg választja a kedvezőbb, de nem mindig hatékony gyógyszerek mellett. Fontolja meg, hogy vegye fel az olcsó Exoderyla analógokat a körmökre és a bőrödre a lábadon, és ne legyen rosszabb az eredeti importált gyógyszer hatékonyságánál.

Leírás és Form Release

Az Exoderil fő hatóanyaga a naftiin-hidroklorid, amely az allil-aminok - szintetikus antimikotikumok csoportjába tartozik -, amelyek a gombás fertőzésekkel járó kórokozó mikroorganizmusok többségében aktívak. Külső használattal a komponens gyorsan behatol az érintett szövet vastagságába, és felhalmozódik a szarurétegben, a szőrtüszőkben és a körmökben. A naftil-származékok hatásmechanizmusa a gomba fehérje membránjának alapjául szolgáló komponensek szintézisének elnyomása a sejtek egyidejű megsemmisítésével, ami a készítmény fungisztatikus és fungicid hatásának kifejeződését magyarázza.

Az Exoderyl antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a gombák kellemetlen tüneteinek gyors eltávolítását és a másodlagos fertőzések megszüntetését. Még a bőr nagy részében történő tartós használat esetén sem a naftifin 3-6% -a behatol a teljes véráramba, ami miatt a gyógyszer nem szisztémás hatással van a szervezetre, és gyakorlatilag nincs ellenjavallat.

Az 1% hatóanyag koncentrációjú gombaellenes szer kétféle formában áll rendelkezésre:

 1. Az oldat egy átlátszó, színtelen folyadék édes szagú etilalkohollal, 10-20 ml térfogatú sötét üvegpalackba öntve, fedőcseppel ellátva.
 2. A krém fehér színű, egyenletes konzisztenciájú, gyenge alkoholos illattal, 15-30 g alumínium csövekben.

A körömlemezek gomba kezelésénél hatékonyabb az Exoderyl oldat alkalmazása, és az interdigital mycosis és egyéb bőrelváltozások tüneteinek leállítása érdekében a stop készítmény krém formájában készül.

Kábítószer-analógok

Az Exoderil teljes szinonimája az orosz gyártmányú Micoderil készítmény, amely gyakorlatilag nem különbözik az eredetitől. A hatóanyag 1% -os oldat vagy krém formájában is kapható, hatóanyagként naftilhidrokloridot tartalmaz.

Az antifungális gyógyszer olcsóbb analógjait más szintetikus antimikotikumok alapján állítják elő, amelyek az eredeti eredménnyel azonosak. A mellékhatások és a testre gyakorolt ​​szisztémás hatás hiánya lehetővé teszi az Exoderyl egészségének veszélyeztetése nélkül történő kicserélését. Nézzük meg a legnépszerűbb gyógyszerek közül néhányat.

Az analógok

Az onychomycosis terápiájában széles körben alkalmazzák a gyógyszert oldat vagy csepp formájában. A folyékony formának köszönhetően a termékek összetevői mélyen behatolnak az érintett szövetekbe, köztük a szubunitális térbe, amely abszorbeálódik a gombás fertőzés terjedése irányában. A legtöbb gyógyszer fel van szerelve egy csepegtetővel a könnyű felhordás és az adagolás érdekében.

A gyógyszertárak polcain megtalálhatóak az Exoderyl megoldás olcsó analógjai (az átlagos ár a régiótól függően változhat):

 • Nitrofungin (250 rubel) - egy zöldes-sárga folyadék etanol szagával, 1% klór-nitro-fenollal. A hatóanyagot az érintett területekre naponta 2-3 alkalommal 4-6 héten keresztül alkalmazzák. Ha irritáció jelentkezik, az oldatot vízzel hígítsuk 1: 1 arányban.
 • Terbinafin (200 dörzsölje) - átlátszó folyadék az allilamin alapján, palackokkal öntve szórással. Ajánlott körömlakkot napi 1-2 alkalommal, a kezelés átlagos időtartama 2 hét. A páciensek véleménye szerint ez az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb Exoderil analóg a körmök számára.
 • Bifozin (60 dörzsölés) - tiszta folyadék a bifonazollal szemben. Az oldatot naponta 3 héten át a körömlemezek felületére terítik.

Analóg krém

A bőr lábán lévő gombás léziók kezelésére az Exoderyl krém olcsó analógjai használhatók:

 1. Alapján a terbinafin - Fungoterbin (320 rubelt). Ekzifin (250 rubelt). Terbizil (220 rubelt). Lamikon (200 rubelt.). A krémet a láb érintett részein naponta 1-2 alkalommal 2 héten át terítik.
 2. Alapján natamycin - Pimafucin (270 rubel), Primafungin (200 rubel.). A krém formájában lévő analógokat naponta 4-szer a láb- és körömlemezek bőrére alkalmazzák. A terápia menetét egyedileg választják ki.
 3. Szertaconazol - Zalain (320 rubel) alapján. A krémet az érintett szövetek felett terítik, és a bőr körül egészséges területeket rögzítenek, naponta kétszer 2-4 hétig.
 4. A miconazol - Mikogel (100 rubel) alapján. Az analóg Exoderyl gél formájában kerül felosztásra a láb bőrén, naponta kétszer. A kezelés átlagos időtartama 2-4 hét, tartós vagy bonyolult patológiás folyamattal, a terápia 5-6 hétig meghosszabbodik.

Ezek az analógok nem hatolnak be az általános véráramba, és nem rendelkeznek szisztémás hatással. Stabil eredmény elérése érdekében bármely termék alkalmazása előtt 15-20 percig forró vízben gőzölje ki a lábát, gondosan szárítsa meg és csiszolja a csiszolót. A visszaesések és önmérgezés megelőzése érdekében alaposan mosson kezet szappannal az eljárás előtt és után, rendszeresen fertőtlenítse a cipőket, és gyakran zoknit váltson.

Ha a terápia befejezése után nincs látható hatás, orvoshoz kell fordulni, hogy meghatározza a patológia pontos okait és más gyógyszerek kinevezését.

Az analógok ellenjavallatai és mellékhatásai

Az Exoteril külföldi és orosz analógjai ellenjavallt olyan személyeknél, akik túlérzékenyek az gombaellenes szerek összetevőire. A korai életkorú gyermekek, a terhesség és a szoptatás ideje alatt, valamint egyes súlyos betegségek jelenlétében óvintézkedéseket írnak elő antimikotikumok kezelésére.

A mellékhatások közé tartozik a helyi irritáció viszketés, hámlás, helyi ödéma, bőrkiütés és fájdalmas érzések formájában, amikor megnyomják. Kevésbé gyakoriak az allergiás reakciók, csalánkiütés. A mellékhatások reverzibilisek és teljesen eltűnnek a gyógyszer alkalmazásának abbahagyása után.

A körömgombák és lábak hatékony kezelésére olcsó Exoderyl analógok használhatók. Modern eszközök formájában krém vagy oldat (cseppecske spray) mutatnak kifejezett fungicid és fungisztatikus hatás a patogén mikroorganizmusokkal szemben, és lehet használni, mint profilaktikus. Használat előtt konzultáljon orvosával.