A gombaellenes szerek típusai

A jelenlegi kémiai csoport szerint a gombaellenes szerek besorolásában a farmakológiai aktivitást polién és nem-neolén antibiotikumok, azolok, allil-aminok, pirimidinek, echinokandinok számára osztják szét.

Gombaellenes antibiotikumok

Rendszeres hatást fejtsen ki és gyakran a mycosis gyógyszerek amfotericin B, griseofulvin, mycoheptin kezelésére írja elő. Dermatomycosis esetén gombaölő antibiotikumokat használnak griseofulvin, amfoglucamin, nystatin.

Ők egyre inkább helyettesítik a gombaellenes szerek Lamizil, Orungal. A candidiasis kezelésében az antimikotikumok előnyben részesítik a flukonazolt, a ketokonazolt, a levorint, a nystatint és a mikonazolt.

A dermatophyták ellen használják az Oksiconazole, Griseofulvin, Toltsiklat, Tolnaftat. A választott gyógyszerek közé tartoznak a naftifin, a natamycin, az amorolfin, a terbinafin, a batrafen, az amfotericin B.

Az antifungális szerek modern osztályozásában a polién és a nem polién antibiotikumok izoláltak.

Polién antibiotikumok

A poliészter gombaellenes antibiotikumokat súlyos mycosis formában alkalmazzák gyengített immunitással rendelkező betegeknél.

A gombaellenes antibiotikum, a natamycin a makrolidok csoportjába tartozik, széles hatásspektrummal rendelkezik, amely a legaktívabb az élesztőszerű gombákhoz képest. A natamycin fungicid hatása a gombák membránjának megsemmisítésében nyilvánul meg, ami halálát okozza.

Gyulladáscsökkentő kúpok széles spektrumú hatásmechanizmussal Natamycin, Pifamucin, Primafungin, Ecofucin natamycinnel hatóanyagként használják a toll, kután candidiasis kezelésére.

A pifamucin aktív mint a penészgomba aspergillus, penicillin, élesztőszerű candida, cefalosporin, fusárium.

A gyógyszer Pifamucin tabletta, krém, vaginális kúp formájában kapható, a gyógyszer olyan gombaellenes gyógyszerekre vonatkozik, amelyek terhesség és laktáció során megengedettek.

A natamicin nem hatásos a dermatophyták ellen, pszeudokémia.

Az amfotericin B-t dermatomycosisra, a belső szervek candidiasisára, penészgombákra, mély mikózisokra írják fel. A gyógyszer kenőcsök, oldatos injekció formájában kapható. Az Amfhotericin B hatóanyaga az Amphoglucamine, Fungizone.

A gombaellenes gyógyszerek A Nystatin, a Levorin a candida gombákkal szemben aktív, komplex terápiában alkalmazzák penicillin és tetraciklin antibiotikumok hosszú távú kezelésére.

A gombaellenes antibiotikum mycoheptin a hatás spektrumánál hasonló az amfotericin B-hez, a penészgomba, a candidiasis, a mély gombás fertőzésekre.

A mycoheptin mérgező, tablettákban nem terhességre és 9 évesnél fiatalabb gyermekek számára előírt.

Nem polién antibiotikumok

A griseofulvin a Penicillium nigricans által termelt gombaellenes antibiotikum. A hatóanyag legnagyobb hatékonyságát orális adagolással érik el.

A griseofulvin elnyomja a dermatomycetes gombáinak növekedését, az egyik legfontosabb gyógyszer a trichophytosis kezelésében, a fejbőr mikroporózisában, a favusban, a körmökben.

A Griseofulvin gombaellenes szereket tartalmaz Gritsin, Grifulin, Grifulvin, Fulzin, Fulvin, Grisefulin, Lamoril, Sporostatin.

A griseofulvin tabletták formájában lenyelve hatásos, ez a gombaellenes szer a gyűrűs gyulladásra vonatkozik.

A gombaellenes griseofulvint szuszpenzióként 3 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére használják. A serdülők és felnőttek tablettákon szedett gyógyszereket, a napi adagot a beteg súlya alapján számítják ki.

A griseofulvint nem használják candidiasisban, nem terhességre, szoptatásra van szükség. A gyógyszer teratogén hatást fejt ki, a magzat fennállása a griseofulvin-kezelést követő egy évig fennmarad.

Szintetikus antimikotikumok

A modern gombaellenes szerek szintetikus kábítószerekhez tartoznak, széles spektrumú hatásúak, a mycoses helyi és szisztémás kezelésére használják. A szintetikus antimikotikumok közé tartoznak az azolok, az allil-aminok, a pirimidinek.

azolokra

A gombaellenes hatóanyagok a gomba reprodukcióját és fungicid hatását fungisztatikusan gátolják.

A gombaölő tulajdonságokat a gombasejtek megsemmisítésével fejezzük ki, a hatást csak magas antimikotikus koncentrációkban lehet elérni. Az azolcsoport az alábbiakat foglalja magában:

 • ketokonazol, bifonazol, klotrimazol, econazol, mikonazol, oxikonazol, butokonazol, izokonazol, sertakonazol, fentonazon-imidazolok;
 • vorikonazol, flukonazol, itrakonazol - triazolok.

A triazolok közül a vorikonazol és az itrakonazol a legaktívabb.

vorikonazol

A vorikonazolt tartalmazó gombaellenes szerek széles spektrumú hatással bírnak, hatásosak az aspergillózis, a candidiasis, a sokszínű lichen, a szubkután és a mély mikózisok kezelésében.

A vorikonazol a tabletta és por Vfend, Voriconazole, Vikand tabletta, Biflurin tabletta része.

A gombaellenes gyógyszereket ebben a csoportban súlyos gombás fertőzések kezelésére, az antibiotikumok tartós felhasználására alkalmazzák, a szervátültetés után a gombafertőzés veszélye esetén.

itrakonazol

Az itrakonazolt tartalmazó antimikotik szinte ugyanolyan széles hatáskörrel rendelkeznek, mint a vorikonazollal.

A kapszulák orálisan beadhatók kapszulák, penészgombák, candida bőrmikózumok, körömgomba, vulvovaginalis candidiasis, mély mikózisok szisztémás kezelésével.

Az itrakonazol az itrazol, itrakonazol, orcsin, rumikoz, orunit, itramikol, kanditral, tecnazol, orungamin, irunin készítményekben található.

flukonazol

A flukonazol alapú gombaellenes készítmények hatásosak candidiasis, dermatophytosis, mély mikózisok kezelésére. De ezek nem aktívak a penészgombákkal szemben, számos candida gombát.

Hatékony vegyületként a fluconazol Mikosist, Diflazon, Mikoflukan, kombinált gyógyszer Safotsid, Diflukan, Flukostat, Fungolon, gombaellenes gél Flukorem.

Az imidazolok közé tartozik a jól ismert tulajdonságokkal rendelkező gombaellenes gyógyszerek, amelyeket hosszabb ideig használnak az orvosi gyakorlatban és az új gyógyszerek.

oxmetidin, a fentikonazol

A jelölt gomba elleni új szintetikus imidazolok közé tartozik a fenticonazol széles spektrumú gombaellenes szer.

Szájon át adagolható kapszulák, vaginális kapszulák és Lomexin krém formájában készülnek.

A gyógyszer férfiak és nők genitális candidiasisát kezeli, a krém antibakteriális hatású, hüvelyi trichomoniasisra.

ketokonazol

Imidazol harmadik generációs ketokonazol hatásosságát és hatásspektrum hasonló itrakonazol, de nem aktív a penészgombák Aspergillus, és néhány Candida törzsek.

A ketokonazol tartalmaz gombaellenes kenőcs Mikozoral, Perhotal, Sebozol, Mikoket, Nizoral krém és sampon, sampon emberek Keto Plus, Mikanisal.

bifonazol

A bifonazol hatóanyagként használt gombaellenes gyógyszereket elsősorban külső kezelésre használják, fungicid és fungisztatikus aktivitást mutatnak.

Bifonazol mélyen behatol a bőrbe megmarad tartósan a szövetekben a terápiás koncentrációt termelt formájában krémek, lotionok, gélek Kanespor, Bifon, Mikospor, Bifosin, bifonazol por.

klotrimazol

A clotrimazol hatóanyaga a Candid, Kanison, Amicon, Kanesten, Imidil, Lotrimin, Kandizol, Clomegel gombaellenes szerek része.

Széles körben alkalmazható a mycosis bőr Candid-B gombaellenes ágens kezelésére, a férfiak kenőcsében Clotrimazole.

szertakonazol

A szertakonazol elleni gombaellenes hatóanyagokat tartalmazó készítmények széles spektrummal rendelkeznek, külsőleg használják a lábak, a fej, a szakáll, a törzs, a bőrrétegek bőrének mikózisának kezelésére.

A szertakonazol Zalain krémet, tejszínt és Sertamicol oldatot tartalmaz, a lidocain Optiginal hüvelykúpjait.

Összehasonlító tulajdonságok

Az azolcsoportban a legnagyobb hepatotoxicitás a ketokonazol, a gyógyszert főként helyi kezelésre használják.

Az azol kevésbé toxikus készítménye a flukonazol, azonban mellékhatásokat okozhat:

 • allergiás reakciók;
 • fejfájás, alvászavarok, görcsök, homályos látás;
 • hányinger, hányás és székletzavarok.

Az azole-csoport gombaellenes készítményei közül a terhesség ideje alatt a flukonazol megengedett.

Különböző lokalizációjú mikózisokra van előírva, beleértve a gombás fertőzés megelőzését sugárterápiában vagy antibiotikum-kezelésben.

allil

Az alilaminok - szintetikus készítmények terbinafin, naftifin képviselői. A gombaellenes szerek besorolásában a terbinafin hatóanyagként része az antimikotikumok új generációjának.

Ez a csoport magában foglalja az anti-gombás tabletták, krémek, kenőcsök, spray-k, a bőr Lamisil, Ekzifin, terbinafin, Fungoterbin, Lamisil Dermgel, Binafin, Atifin, Mikonorm gél Mikoferon.

A terbinafin fungisztatikus és fungicid hatású, dermatophytosis, candidiasis, chromomycosis, onychomycosis, mély mikózisok kezelésére alkalmas gyógyszer.

A terbinafinnel végzett készítmények aktívak minden ismert gombás megbetegedés ellen, valamint a prosztoó által okozott leishmaniasis és trypanosomiasis ellen.

A terbinafinnel gerinctelen gyógyszerek szájon át történő bevételére tablettákban, melyek a test, a lábak, a fej, a körmök, a kefék sima bőrét tartalmazzák.

A terbinafin hatóanyaggal rendelkező gyógyszereket mikroszkopikus, trichofitózisos, candidiasis, pityriasis, chromomycosis kiterjedt gócok szisztémás kezelésére írják fel.

A terbinafinnek a körömgombákkal történő kezelése pozitív eredményt ad az esetek 93% -ában.

A naftifin hatóanyagot tartalmazó gombaellenes készítmények közé tartozik a krém és az Exoderyl oldat. A gyógyszereket a bőr, a körmök kezelésére használják, naponta egyszer alkalmazzák.

echinocandinok

Az echinocandin új gombaellenes készítmények csoportja az Anidulafungin, Kaspomfungin, Mikafungin. Az echinocandin gerinctelen készítmények nem megengedettek 18 év alatti gyermekek, terhesség és laktáció miatt az adatok hiánya miatt.

Egyéb antimikotikus csoportok

amorolfine

Az Amorolfinból származó Oflomil Lak, Lotseril készítményeket mycosis körmökből, candidiasis szögekből és bőrből használják.

ciklopirox

A vegyület egy része lakkok, krémek Batrafen, Fongzhial, hüvelykrém és gyertyák Dafnejin. A külső eszközök hatásosak az onychomycosisban, a bőr candidiasisában, a dermatophytosisban.

flucitozint

Ennek a gyógyszercsoportnak a gyógyszerét az Ancotyl az aspergillózis, az elszámolatlan mikózis, a cryptococcosis, a candida szeptikémia kezelésére alkalmazza.

Klórozott nitrofenol

Nitrofungin oldatot használnak kívülről a lábizom mycosisának, lágyékos epidermofitának, candidiasisnak, körömgomba, dermatophytosis kezelésére.

Nirtofungin gátolja a kolóniák mikroorganizmusok, megöli gombasejtnek kezelésére használt kevert fertőzések esetében a bakteriális fertőzés. Terhesség és a 2 év alatti gyermekek ellenjavallt.

Külső eszközök

A hatások széles skálájához modern, szintetikus gombaellenes gyógyszerek tartoznak a tablettákba, oldatok infúzióhoz és külső használathoz, kenőcsökhöz, krémekhez, lakkok kezeléséhez.

A körömgomba kezelésénél a lábak biztosítják az antifungális ágenshez való hozzáférést a sérülések középpontjához, a korábban eltávolított hornyos felszíni bőrréteget.

A reszorbát (keratolitikus) kenőcsök közé tartoznak a naftalan, a kénkészítmények, az ihtil, a szalicilsav tejzel keverékben, kátrány.

A bőrt a gomba, a körmök kezelt gombaellenes kenőcsök, krémek Travokort, Lotriderm, Triderm, Sikorten plusz Sinalar K Sanguirythrine.

A szövetre gyakorolt ​​mély hatások gombaölő lakkokat tartalmaznak. A lakk olyan kollódium, amelybe egy gyógyszert adnak be egy gombából. Ha bőrre, bőrre alkalmazzák, a felületen vékony film keletkezik, amely terápiás hatással bír. A körömgomba Lotseril, Batrafen lakkokkal kezelt.

A kátrány, a kén, az undikilénsav, a jód tartalmú kenőcsök és az anilin színezékek nem veszítenek értéket a gomba kezelésében.

Szőrös fejbőr kezeléséhez használjon gombaellenes sampont, a Nizoral, Mycosoril, Cinovit, Sebiprox, Mikanisal.

A gombás fertőzések kezelésére, a bőr, a bőr redők, fejbőr, szakáll, sima bőr a törzs valamely gombaellenes kenőcs Nystatin, Amiklon, Lamisil.

A gombaellenes kenőcsök általában korhatárok és az ellenjavallatok nagy száma nem megengedett a terhesség alatt, laktáció alatt.

Self antimycoticumok veszélyes ellenőrizetlen felhasználása gombaellenes szerek okozhatnak allergiát, dermatitis, megzavarhatja a májban.

Az antifungális szerekkel végzett szisztémás terápia kevesebb mellékhatást okoz a vitaminok, hepatoprotectorok egyidejű bevitelével.

Gombaellenes készítmények gyermekeknek

Az újszülöttek, a csecsemők és a 3 év alatti gyermekek hajlamosak a gombás betegségekre, mint a felnőttek bőrén. A bőrt érintő hibák az élesztőgombák Candida gombájaként szolgálnak.

A gyermekek kezelésére Candid-B gombaellenes kenőcs megengedett, a nyálkahártyák károsodásával - a Pifamucin cseppekkel.

Ha a pelenka dermatitisz kenőcsöt nystatinot használják, a nystatinnal készült porokat állítanak elő. A por használatakor ügyeljen: a gyermek ne lélegezze be a port.

A csecsemők egy év alatti, vagy annál idősebb kezelt bőr candidiasis klotrimazolkenőcs vagy hasonló termékek: Klotrimazol Acre, Kandibene, imid-, Kandizol.

A klotrimazollal gerinctelen kenőcseket felnőtteknél is használnak urogenitális fertőzések kezelésére, az intim zónában levő viszketés megszüntetésére, a fertőzés tüneteire.

A 3-5 évnél idősebb gyermekeknél a fejbőr bőrének sérülései gyakoribbak: mikroszporia, trichofitózis, a gyűrűgyulladás és a lábak epidermofitája.

A gombaellenes készítmények a testre, a lábakra, az arcbőrre és a klotrimazollal hatékonyak a bőrön jelentkező mycosisok minden típusában, megfizethető áron elérhetőek, gyermekek számára engedélyezettek.

Sok növény rendelkezik gombaellenes tulajdonságokkal.

A gombaellenes tevékenységet fekete ribizli, kapor, zsálya, fekete tea, gyömbér, borsmenta, citrom jelzi. Az allergiák hiányában a gyermekben gyengék a növények gyomrában a bőrt, a pelenka bőrkiütését.

A gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek

Gombás betegségek kezelik az összetett, több beadott gyógyszerek szélesíteni a hatásspektrum, különböző formái gyógyszerek - kenőcsök, krémek, tabletták, oldatok.

A mély mikózisok szisztémás kezelése

 • Gombaellenes antibiotikumok amfotericin B, mycoheptin.
 • Mikonazol, ketokonazol, itrakonazol, flukonazol alapú gombaellenes szerek.

További részletekért lásd a "Deep Mycoses" részt.

ótvar

 • Gombaölő antibiotikum griseofulvin.
 • Antimikotikumok terbinafinnel, klór-nitro-fenollal (nitrofunginnal), jódkészítményekkel.

További részletekért lásd a "Dermatomycosis" részt.

candidiasis

 • Gombaellenes antibiotikumok levorin, nystatin, amfotericin B.
 • A mikonazol, a klotrimazol és a dequalinium-klorid elleni védőoltások.

További részletekért lásd a "Candidiasis" részt.

Több gyógyszer felhasználásával történő kombinált kezelés szükséges a mycosis minden lehetséges kórokozójának teljes körű lefedéséhez.

Tehát az echinocandin csoportból származó új gombaellenes szerek nem aktívak a kriptokokkuszokkal szemben. Az echinocandin hatását erősíti az amfotericin B kinevezése, amely elnyomja a cryptococci növekedését.

A kezelés pozitív eredményeit észlelték az immunhiányos állapotú betegek komplex terápiájának kijelölésében. Az antimikotikumok kombinációját a gombák típusától, az agresszivitástól, a beteg állapotától függően választjuk ki.

Olcsó és hatékony gombaellenes szerek - a legjobbak listája

A folyamatosan növekvő életszínvonal ellenére a gomba a föld szinte minden második lakosában megtalálható. A gombás elváltozások kezelése gyógyszerek alkalmazása nélkül lehetetlen, de a sikeres kezeléshez csak kiváló minőségű és hatékony gombaellenes gyógyszereket kell használni.

A minőség és a hatékonyság kombinációja nem mindig jelenti a szuper drága gyógyszerek megszerzését. A gombákkal szemben meglehetősen olcsó készítmények állnak rendelkezésre, amelyeket a nagy hatékonyság és a gyors működés jellemez. Ezenkívül a gomba kezelésében költséges gyógyszerek analógjai is alkalmazhatók, amelyek ugyanazt az eredményt adják, mint az eredeti hatóanyag.

A gombaellenes szerek különbségei és jellemzői

A gomba elleni készítményeket a mycosis lefolyásának időtartamától, az érintett felület térfogatától, az egyidejűleg előforduló betegségek jelenlététől, a gomba megnyilvánulásainak jellegétől függően választják ki.

A gombaellenes hatóanyagok felszabadulási formái változatosak - tabletták, kenőcsök, gélek, oldatok, kúpok formájában kaphatók. A felszabadulási formák sokfélesége lehetővé teszi nemcsak a mycosis külső formáinak kezelését (lábak, nemi szervek, lábak és kezek körmök), valamint a gomba belső megnyilvánulásainak kezelésére. A gombaellenes szerek szisztémás hatása a tablettákban, helyi kezeléshez géleket, kenőcsöket, permeteket, krémeket használ.

A modern farmakológia sikeresen kezelheti a gombás betegségeket bármilyen természetben

Figyelj! Az egyetlen gyógyszerrel történő terápia általában nem hozza meg a kívánt hatást, mert gyakran többféle kórokozó csapódik ki a szervezetre. Ezért az orvosnak előírnia kell a gomba átfogó kezelését.

A gombafertőzés minden körülmények között könnyen alkalmazható, gyorsan fejlődik a különböző hatóanyagokkal szembeni ellenállás. Ezért nem szükséges külön-külön kiválasztani a készítményt a gombából, tk. ez a gomba mutációjához és stabilabb formáinak kialakulásához vezethet.

Gombaellenes szerek alkalmazása esetén:

 • Mycosis a láb;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • kríptokokkózis;
 • A légzőszervi traktus gombás fertőzései;
 • Vaginális candidiasis;
 • Parakoktsidoidomikoz;
 • hisztoplazmózis;
 • onychomycosisban;
 • A hüvelyi régió epidermofitózisa;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • candidemia;
 • A nyelőcső és a szájüreg gyulladása;
 • sporotrichózis;
 • A fejbőr gombája;
 • pelenkakiütés;
 • A test bőrének gombája.

A gombaellenes gyógyszerek a kórokozók megsemmisítésére és megsemmisítésére irányulnak, és megakadályozzák a fertőzés terjedését. Néhány gyógyszer sikeresen legyőzte a dermatophytákat (penészgombák), mások közvetlenül az élesztőgombák megsemmisítésére irányultak. Ezért a gyógyszerek kiválasztása a kórokozó típusától függ, amelyet az orvos a megfelelő tesztek után határoz meg.

A gomba elleni készítmények áttekintése

A gomba-készítményeket kémiai szerkezetük, klinikai céljuk és hatásuk spektruma alapján osztályozzák. A leggyakoribb és hatékonyabb gyógyszeres gombaellenes szerek az azolok, poliének és alil-aminok csoportjai közé tartoznak.

Poléncsoportok

A poliének széles spektrumú gombaellenes szerek a tablettákban és kenőcsökben, amelyek a mycosis kezelésében a legkedveltebbek. Leggyakrabban a nyálkahártya, a bőr, a gyomor-bél traktus candidiasisának kezelésében alkalmazzák.

 • Nystatin - kenőcsök és tabletták formájában kapható nyálkahártyák és a test bőrének kezelésére. Alkalmazása a bőr, a belek, a hüvely, a szájüreg candidiasisában. Gyakorlatilag nincs ellenjavallat, lehetséges mellékhatások allergiás megnyilvánulások formájában. A kezelés időtartama 10-14 nap (az utasításoknak megfelelően). Az ár 40 rubelből áll.
 • Levorin - a gyomor-bélrendszer és a bőr candidiasisára alkalmazható, nagy aktivitást mutat a trichomonadák, Candida gombák, leishmania ellen. Terhesség alatt, 2 éves kor alatt, laktáció alatt, máj- és veseelégtelenségben, hasnyálmirigy-gyulladásban, a bélben és a gyomorban nem alkalmazható. Az ár 100-130 rubel.
 • A Pimafucin - hatalmas számú kórokozó gombát érint, amely befolyásolja a szervezetet. A gyomor-bél traktus, vagina candidiasisára van előírva, hogy eltávolítsa az antibiotikumok és a kortikoszteroidok kezelésének hatásait. Az ár 250 rubel.
Az alacsony ár és a hatékony hatás miatt Nystatin továbbra is az első számú gyógyszer a mycosis bőrön való kezelésében

Azol csoportja

Azoles - a fejbőr, a bőr, a lábak és kezek körmök kezelésében használt szintetikus gyógyszerek, megfosztva. Néhány gyógyszer ebben a sorozatban a nyálkahártyák és a mocsok kandidiózisának kezelésére szolgál.

A gombaellenes gyógyszerek listája:

 • Ketokonazol - dimorf és élesztőszerű gombák, folliculitis, dermatophytes, seborrheic dermatitis, lichen, krónikus candidiasis elleni készítmény. Gyakran használják a bőrt és a fej gombájának kezelését, ha magas a károsodás és a fertőzéssel szembeni ellenállás. A gyógyszer kiterjedt mellékhatásokat okozhat, óvatosan adva gyermekeknek és idős betegeknek. Az ár 100 rubel.
 • Mycosoril kenőcs epidermophytosis, pityriasis, seborrheic dermatitis, dermatomycosis, különböző típusú candidiasis kezelésére. Gombás készítmények a körmökre, a kézfejekre, a lábakra, a ketokonazol hatóanyagra alapozva, szintén hozzáférhetőek samponok és tabletták formájában. Az ár 200 rubel.
 • Sebozol - készítmény sampon kenőcs formájában, élesztőszerű gombák, dimorfitok, streptococcusok és staphylococcusok ellen. A lábak, a körmök, a fejbőr, a kezek gombás elváltozásainak kezelésére szolgál. Az ár 130 rubel.
 • A flukonazol - számos hatással jár a Cryptococcus gombák, a szájon át és a garat candidiasis, a légzőrendszer, a reproduktív rendszer szervek, a körömgombák és a lichen vereségében. A kapszulákat óvatosan alkalmazzák terhesség alatt, a máj és a szív kóros betegségeivel. Az ár 20 rubel.
Az azole-gyógyszereket gyakran használják a gomba szőrtüszőkön és körmökön történő kezelésére

Figyelj! A gomba kórokozói önálló gyógyszerként használhatók a mycosis esetében, ha a sérülés területe elenyésző, és a betegség kezdeti állapotban van. Más esetekben a kenőcsök a komplex gombás terápia részeként használatosak.

Alil-aminok csoportja

A sorozat előkészületei dermatomikózissal küzdenek - a haj, a bőr, a köröm gombás sérülései.

A csoport leggyakoribb gyógyszere a terbinafin. Ez egy topikális készítmény (krém, kenőcs), amelyet a köröm és a bőr gombák, a dimorf és a penészgén kórokozók kezelésére használnak. A köröm, a láb, a fej, a törzs súlyos gombás sérüléseire van előírva. Az ár 48 rubel.

A terbinafin nem hagyja a szervezetben mérgező anyagokat, ezért nagyszerű a kisgyermekek és a várandós anyák kezelésében történő mycosis kezelésére

A terbinafin hatóanyag megsemmisíti a gomba membránjának sejtjeit, és a gombás kolónia halálát idézi elő. Ezenkívül az anyag nem halmozódik fel a szervezetben, és teljes egészében eltávolítja a májat, ami lehetővé teszi alapok felhasználását a terhes nők és gyermekek gombás fertőzéseinek kezelésére.

Olcsó analógok

Sok a gomba elleni készítmény, de alapvetően ezek a gyógyszerek egymás analógjai. Ennek az az oka, hogy idővel szabadalmaztatott gyógyszerkészítményt állítanak elő olyan gyógyszergyártók számára, amelyek generikus készítményeket állítanak elő - azonosak a gyógyszerek összetételében és a kábítószerekkel szembeni fellépéshez, ugyanakkor nem annyira drágák az árnál.

A generikumoknak megvan a maga nevük a gyógyszerre, de analógia alapján kiszámíthatók a gyógyszer hatóanyaga szerint, amelyet a csomagoláson fel kell tüntetni.

A terbinafin, az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer a következő analógokkal rendelkezik:

A fluconazol hatóanyagot a készítmények tartalmazzák:

A ketokanazol ható analógjai - Fungavis, Nizoral, Mikozoral.

A gombaellenes gyógyszerek ára nem mindig a minõséggel függ össze. A drága antimikotikus gyógyszerek olcsó analógjai általában nem hatékonyabbak

A gombák elleni készítmények ára nagyon különböző, nagyon olcsó és nagyon olcsó termékekre változik. A legolcsóbb analógok ketokonazol és flukonazol alapú készítmények sorában találhatók. A terbinafin analógjai átlagos pozíciót foglalnak el, és a legdrágább az itrakonazolra (Itramikol, Irunin, Itrazol, Kanditral) alapuló készítmények.

Gyermek előkészületek

A gombaellenes gyógyszerek elsősorban helyi kenőcsöket, krémeket, permeteket, külső használatra szolgáló porokat, lakkokat, cseppeket, samponokat használnak. A helyi alkalmazási módok a triazol, az allilamin, az imidazol hatóanyagainak hatásán alapulnak.

A helyi gyógyszerek a leghatékonyabbak a candidiasis, az epidermophytosis és a színes lichen kezelésében.

Kandidáns szájgyulladással a gyermek gyógyszert szed, tabletták vagy lemezek formájában reszorpcióra. A gombafertőzés kezelése a szisztémás szuszpenzió használatán alapul. A körömgomba gyermekeknél különleges lakk, amely nemcsak a gombák kolóniáját neutralizálja, hanem védőfóliát is létrehoz a körömlemezen.

Az antimikotikus gyógyszerek használata akut allergiát okozhat, és súlyosan megzavarhatja a gyermekek egészségét, ezért semmilyen esetben sem öngyógyíthatják a gyermeket

A legelterjedtebb helyi készítmények a következők:

A szisztémás terápiát csak akkor hajtják végre, ha nagy léziók fordulnak elő és terjednek gyorsan. A szisztémás készítmények:

A gyermekgyógyászatban alkalmazott gombaellenes gyógyszerek önkezelése nem megengedett, mert a gyógyszerek számos mellékhatással és ellenjavallattal rendelkeznek. A megfelelő kezelési tervet csak szakképzett orvos végezheti.

Gombaellenes kenőcsök

Gomba a bőrön vagy a körmökön - nem a leginkább kellemes betegség, melyben az orvosok a gombaellenes kenőcsök használata mellett minden gyógyszert ajánlanak. A gyógyszertárak és az online áruházak több mint egy tucat elemet kínálnak, amelyek különböznek a gyártó áraihoz és ígéreteihez. Melyik közülük jobb, és hogyan kell kiválasztani a megfelelő kábítószert, különösen a gyermekek és a terhes nők számára?

Mi a gombaellenes kenőcs

Amikor sújtotta kiterjedt területen, orvosok találni a hatékony felhasználását krémek és kenőcsök, amelyek nagy a hatóanyag koncentrációja, de ellentétben a megoldások mentes alkohol komponens, azonban nem rontja a szárazság és viszkető bőr. A kenőcsök tartós hatást fejtenek ki a gombákon, könnyen kezelhetők, jól felszívódnak. Az orvostudományban mindössze 3 ilyen gyógyszercsoport létezik:

 • Antibiotikumok, amelyekből a gombaellenes hatás elsősorban Nystatin kenőcs.
 • Azolszármazékokra. Átjut a spórák membránján, megsemmisítve azt, és elnyomja a gombák szintézisét. Képviselők - Dermazol, flukonazol stb.
 • Allilamin. A gyógyító hatás mellett megelőző jellegű is. A farmakokinetikai tulajdonságokat figyelembe véve e csoport preparátumait elsősorban a körömlemez kezelésére használják.

Gombaellenes kenőcsök a bőrön

Amikor kiválasztunk egy gyógyszert kell nem csupán a betegség típusától, hanem, hogy milyen típusú kórokozó - azonos gombaellenes kenőccsel a lába nem tud dolgozni, vagy hogy kevés eredménnyel, ha veszel egy gyógyszert anélkül, hogy tudnánk, aki provokált mycosis. A gyógyszernek dolgoznia kell:

 • élesztőgombák;
 • dermatophytes;
 • penészes gomba.

Az intim zónához

A fogakkal az orvosok javasolják a ketokonazol vagy a klotrimazol alapú alapanyagok alkalmazását, amelyek kombinálhatók a metronidazollal. Még az ilyen gombaellenes szerekkel való hosszú távú kezelés sem vezet a hatóanyag felhalmozódásához a szervezetben, így a lehető legbiztonságosabb. A nőgyógyászok ajánlották:

 • A Candida egy jó gombaellenes kenőcs a klotrimazol intim zónájához. Antifungális és antibakteriális hatása van, hatással van a penészgombákra, az erythrasma okozó ágensére.
 • A Clomegel kombinált antimikrobiális hatóanyag a vaginitis, a vaginosis és az urogenitalis trichomoniasis esetében.

A test bőrére

A külső használatra szánt, a kézre, lábra és arcra alkalmazott gyógyszerek többsége ajánlott és a test bőrének kezelésénél. Gyakran az orvosok javasolják az ilyen gyógyszerek terápiáját:

 • Ekzoderil. A hatóanyag a naftiin-hidroklorid, felhalmozódik a bőrön. A túladagolás esetei nem rögzítettek, de allergiát okozhatnak.
 • Zalain. A hatóanyag a szertakonazol, ezért gyakran okoz egyéni intoleranciát. Elfojtja a gombák növekedését és aktivitását, a kezelés több mint egy hónapig tart.

Fejbőrre

A terbinafin gombaellenes szerek a fejbőr bőrbetegségeihez, a szakértők szerint, a leghatékonyabban dolgoznak. Ez Terbinox, Atifin, Myconorm név alatt történik. Kitűnő az élesztő és a parazita gombák ellen, elnyomja a Candida nemzetségbe tartozó mikroorganizmusok reprodukcióját. A kezelést kombinálni kell a gombaellenes hatású samponnal.

Kenőcs a gombából az arcon

Az arc bőrét érintő gombás fertőzések kezelésében az orvos gyakran írja elő a Orbinát a betegnek, de ez nem kenőcs, hanem kapszulák orális adagolásra. Kombinálhatod őket a Mikoket kábítószerrel. Gombaellenes hatás, kötelessége a ketokonazol, megakadályozza a kórokozók mycosisának reprodukcióját. A kezelés időtartama meghaladja a 14 napot: 21 napos megfosztás, dermatomycosis esetén - 28. A bőr allergiás reakciói ritkán okoznak.

A lábakért

mycosis kezelés során eltávolítását gyulladás, kiküszöböli a kellemetlen érzetek, javítja a vérkeringést, és megsemmisítése a kórokozó. A kezdeti szakaszban, mint kenőcs a gomba ellen, még egy egyszerű antiszeptikus - szalicilsav, cink is használható. Súlyos formában komolyabb gyógyszerre van szükség. Ezen túlmenően az orvosok azt javasolják, hogy ne használjanak antibiotikumokat és kortikoszteroidokat a mycosis során - ez rontja a betegség lefolyását.

A lábakhoz használjon kenőcsöket:

 • Terbizil. A hatóanyag szinte nem szívódik fel a vérben, de az anyatejjel továbbítódik. Hatékony dermatophytákra és élesztőszerű gombákra. Az ellenjavallatok száma minimális.
 • A Fucis - működik a flukonazollal, gél formájában kapható, a felhasználás időtartama nem haladhatja meg a 3 hetet.

A kezekért

Antimikotikus szerek, amelyeket a gombák gomba kezelésére mutatnak be, ugyanúgy használhatók a kezek vereségében, mivel az egyik kórokozó gyakran hibás. Azonban a kezek bőrén túlnyomórészt gombaellenes krémet kell küzdenie a candidiasis, a leggyakoribb betegség ezen a területen. Ha a stádium súlyos, a gyógyszer antibiotikummal rendelkezhet. Különösen az orvosok javasolják:

 • A Mikozolon - kombinált gyógyszer, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, az eredmény 2-4 hét után látható.
 • A szertakonazol - az imidazolon, segít a candidiasis elleni küzdelemben, megfosztjuk a dermatofititistól. A hatóanyag nem hatol be a vérbe.

Gomba elleni készítmények körmökhöz

Az onokomikózisban alkalmazott gyógyszereknek többféle formában kell lenniük: a gombaellenes kenőcsök mellett olyan lakkokat is használnak, amelyek jobban működnek a körömlemezzel. Az előkészítésnek keratolitikus hatással kell rendelkeznie, mivel a fertőzött köröm eltávolítása szükséges. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak:

 • Bifonazole - segít a gomba elleni küzdelemben, nem csak a tányéron, hanem a okolonogtevom tálcán is. Érinti a kórokozó növekedését és megöli.
 • A flukonazol egy széles spektrumú anyag, amely a test számára legbiztonságosabb.
 • A terbinafin - számos gombát is érint, gátolja a szterinek szintézisét és elpusztítja a fertőzés okozó ágensének sejtjeit.

A lábamon

Tekintettel a körömlemez sűrűségére a lábujjakon, az orvosok azt ajánlják, hogy válasszanak egy gombaellenes kenőcsöt, amely enyhítené a fertőzött terület eltávolítását. A kábítószerek közül a szakértők a Mikosporot osztják ki. A kombinált hatóanyag a bifonazolra és a karbamidra (az antifungális hatóanyag hatékonyabbá teszi), antimikotikus hatással rendelkezik. A kezelést az ergoszterin bioszintézisének 2 szinten történő elnyomásával végezzük. A Kanespor hasonlóan működik.

A kezekben

A kezek és lábak körmei között nincsenek nyilvánvaló különbségek a gombaellenes szerek között, kivéve az érintett lemez vastagságát. Elsősorban kezek kezelésére a krém a Lamiderm gomba, amely fungicid aktivitást mutat. A gyógyszert fel lehet használni a megelőzésre is. A kezelés során ne engedje, hogy a napfény elérje a körmöket. Kívánt esetben klór-nitro-fenol oldattal kombinálható.

Gombaellenes kenőcsök gyermekeknek

A magas toxicitás miatt a gyermekgyógyászatban ritkán alkalmazzák a gombaellenes hatású gyógyszereket, ezért ezeket az orvosnak kell kiválasztania, a test állapotára és a betegség súlyosságára vonatkozó adatok alapján. Számos pont van a gombaellenes hatású szerek kiválasztására:

 • A Terbizil még a legfiatalabb gyermekeknél is használható (biztonságosnak tekinthető), de csak helyi szinten. A szóbeli vétel csak 2 év után engedélyezett.
 • Az allilamin-sorozat (Exoderyl, Lamizil) gombaellenes készítmények nem alkalmazhatók 12 év alatti gyermekeknél.
 • A candidiasis akut helyzetében az Amphotericin B alkalmazható, de nem szisztémásan.
 • Gyermekkori onokomikózis esetén az orvos tanácsot ad az azol (Nizoral, Mifungar) alapú kenőcsök használatára.
 • Dermatophytosis esetén Tolnhthate megengedett.

Gombaellenes kenőcs, széles spektrumú hatással a hatékony bőrkezelésre

Ez a betegség fizikai és pszichológiai kényelmetlenséget okoz, függetlenül a sérülés helyétől. Gombaellenes kenőcs széles spektrumú hatás - hatékony antibiotikum, amely segít megbirkózni a fertőzés, a bőr, a szögek. Mi a különbség a gombaellenes szerek, amelyek hatóanyagai, hogy van-e ellenjavallata az - ez a felülvizsgálat a kábítószer elleni küzdelem a gomba.

Antimikotikumok - mi ez?

A bőrgyógyászatban patogén mikroorganizmusok által okozott betegségek kezelésére széles körben alkalmazzák a gombaölő krémeket és kenőcsöket. Az antimikotikus gyógyszerek fungicid és fungisztatikus hatásúak - megállítják a gombák növekedését, teljesen elpusztítják a spórákat. A kibővített spektrum-gyógyszerek számos betegség kórokozója által okozott betegségek gyógyításában segítenek:

 • candidiasis;
 • onychomycosisban;
 • mikrosporiya;
 • ótvar;
 • trichophytosis;
 • keratomikoz;
 • a mycosis a bőr, megáll.

Vannak antimikotikus gyógyszerek, amelyek célja egy adott típusú kórokozó mikroorganizmus elleni küzdelem. Ha a kórokozó nem állapítható meg, de sürgősen kezelni kell, számos olyan gombaellenes hatóanyagot írnak elő, amelyek széles körben alkalmazzák az ismert gombák típusát. A gyógyszerek ebben a formában hatékonyak:

 • a betegség kezdeti szakaszában;
 • fertőzés komplex kezelésénél.

Gombaellenes készítmények széles spektrumú hatással a külső alkalmazásra

A patológia a bőrbetegségekre utal, ezért a helyi készítményekre a kezelésre van szükség. A gombaölő krémeket, kenőcsöket egy vékony réteget alkalmaznak a körömlemezek, nemi szervek, lábak felületén - ahol a sérülést megfigyelik. A kibővített hatókörű gyógyszerek különböznek:

 • megbízás a lokalizációtól függően;
 • a gombás sejtekre gyakorolt ​​hatásmechanizmus;
 • hatóanyag;
 • hatékonyságát.

A kóros gombákkal szembeni gyógyszerek, amelyek korlátlan hatást fejtenek ki, segítik a fertőzést korai diagnózis esetén. Amikor a betegség a fejlődési szakaszban van, vagy erősen elkezdődik, a gombaellenes krémeken kívül szisztémás gyógyszereket alkalmaznak tablettákban. Fontos, hogy vegye fel a kapcsolatot az orvosokkal a gyógyszer felírásával:

 • mellékhatásokat figyeltek meg;
 • a készítmények ellenjavallatok;
 • meg kell határozni a terápia időtartamát.

A cselekvési mechanizmussal való osztályozás

A gombafertőzés a lokalizáció helyén, a klinikai megnyilvánulásokban, a sérülés mértékében eltér. Mindezt figyelembe veszik, amikor széles körű befolyást gyakorolnak. A gombaellenes kenőcs az alábbiakra hat:

 • gyulladás hiányában az epidermisz szarurétegének külső része - keratomikózis;
 • a Candida gomba által érintett felületek;
 • lábak és kezek körömlemezének onychomycosis.

A test bőrére kifejtett antimikotikus kenőcsök segítenek megbirkózni a megnyilvánulásokkal:

 • gyulladás, az epidermisz, a fejbőr - dermatomycosis, trichomycosis;
 • mycosis a szájüregben;
 • a kefék, az interdigital terek sérülései, a penészgombák által kiváltott pelenka kiütés;
 • epidermisz, szubkután szövet - szisztémás gombás fertőzések;
 • dimorf gomba által okozott színes zuzmó;
 • lábak epidermofitája, inguinális zóna, bőrráncok.

A hatóanyag szerint

A széles spektrumú gombaellenes kenőcsök a kémiai szerkezettől függően befolyásolják a kórokozó mikroorganizmusokat. A gyógyszerek minden csoportja különbözik a gombák hatásaival szemben. Vannak polién antibiotikumok, amelyek:

 • elpusztítják a mikroorganizmusok sejtjeinek membránburkolatát, amely halálát okozza;
 • Súlyos fertőzésben alkalmazzák;
 • Amfotericin B - penészgombák, dermatomycosis;
 • Natamycin - hatékony a bél belgyuhanásakor, nyálkahártyák kezelésében.

A gombaellenes szerek közül ismertek:

 • Azolok - tönkreteszik az ergoszterin sejtmembrán szintézisét, megállítva a mikroorganizmusok sokszorozódását. Nagy mennyiségű anyag szükséges. Itraconazole - kezeli a bőr mycosisát, az onychomycosisot, a lichen-t. A ketokonazol - nagy károsodás esetén használatos, nem ellenáll a penészgombáknak.
 • A nepulének - gátolják a hasadási folyamatokat a sejtekben, mintsem elpusztítják a gombák szerkezetét. Griseofulvin - ellensúlyozza a Candida nemzetség valamennyi mikroorganizmusát.

A gombafertőzések leküzdésére a mikroorganizmusok kiterjesztett hatókörű gyógyszereit írják elő:

 • Alilaminok - a sejtek halálát okozzák, megszüntetik az ergoszterin szintézisét és elősegítik a szkvalén felhalmozódását. Terbinafine - ellenáll mindenféle gombafajnak, kezeli a mycosis, a multi-colored lichen. Naftitin - a sima bőr fertőzésével, a candidiasis ellen küzd.
 • A pirimidinek behatolnak a sejtmembránba, megzavarják a DNS, a fehérjék szintézisét. Cyclopyrox - hatékony a candidiasis, az onychomycosis elleni küzdelemben. Batrafen - felhasználási tünetek - bőrre, nyálkahártyákra.

Megbízás szerint

A gombaellenes szerek, amelyek a mikroorganizmusok széles körét ellensúlyozzák, rendeltetésszerű felhasználásuk szerint osztályozzák. Választhat olyan kenőcsöket, amelyek hatékonyan küzdenek a gombákkal az egyes testfelületeken. Javasoljuk, hogy megvásárolja az orvos által előírt gyógyszereket a házhoz legközelebb eső gyógyszertárban:

 • az intim zónához - kenőcs a fogak kezelésére - Natamycin, vaginális krém Clotrimazole;
 • a gomba lábakkal szemben - terbinafin, naftifin;
 • a fej felületének kezelésére - Griseofulvin, Ketokonazol;
 • Eszközök a sima bőr mikózisának ellensúlyozására - Imizil, Lamisil.

Milyen antimikotikus kenőcsök a leghatékonyabbak?

A bőrgyógyászok azt tanácsolják, hogy ne vegyenek részt öngyógyításban, és csak az általuk kijelölt pénzeket vásárolják és vásárolják az online gyógyszertárakban. Mentheti a szállítást, ha a szállító képviselője a városban van például Moszkvában, Szentpéterváron.

Antimikotikus gyógyszerek

Minden ember testében sokféle gomba van. A gombaellenes kenőcsöket, krémeket és tablettákat csak alacsonyabb immunitás esetén alkalmazzák, amikor a gombás fertőzés külső tünetekként manifesztálódik, ami kényelmetlenséget okoz. A test külső részeit gyakrabban érintik (bőr, körömlemez), de ritka esetekben a belső szervek gyulladnak.

A terápiát a lehető legkorábban el kell kezdeni a komplikációk megelőzése és a gombás fertőzések súlyosabb formájához való átmenet érdekében.

Patogén gombák: okok és tünetek

A gombás fertőzés az ENT szervek krónikus betegségeinek egynegyedét érinti. Nagyon könnyű provokálni a külső fül gombájának megjelenését. Pamut törlővel és a kén füle tisztításával a finom bőr sérült. A fogpótlás használata plakk kialakulásához vezet, amely gomba és baktériumok formájában jelenik meg, amelyeket átvittek az ínybe, annak köszönhetően, hogy azokat egy pohár vízben tárolják. A karcsú üregek (fogak) gyakran az ENT szervek gombás fertőzéseinek forrásai.

A láb és a köröm gombája az alábbiak eredménye:

 • enyhe károsodás a bőrön, különösen túlzott izzadás esetén;
 • A cipő viselése nem méretű, vagy egyszerűen nem megfelelően illeszkedik a láb formájához;
 • a vénák vénás kiterjedésének hajlamára, az érrendszeri problémákra;
 • a lábak kifáradása hosszabb tartózkodás miatt függőleges helyzetben;
 • stresszes helyzetek;
 • kapcsolatba lép a beteggel.

A fertőzött bőrön a gombafertőzések helyei jelennek meg. Először a bőr az ujjak közé kerül, majd a piros csíkok eltérnek a sérült területektől. A körömlemez először megváltoztatja a színt, majd a felületi struktúra (durva lesz), a köröm alakja tovább deformálódik. A lemez annyira vastag, hogy problémák vannak a vágással, és a cipő viselése során kellemetlen érzés tapasztalható.

A szisztémás felhasználású gombaellenes szerek formái

A gombaellenes szerek osztályozását különböző formákban mutatják be:

 • tabletták és kapszulák;
 • krémek, kenőcsök, gélek;
 • folyadékok és lakkok.

Az ilyen szisztémás szereket gyakran használják gomba kezelésére antibiotikum-kezelés után, amikor az immunitás gyengül, és átfogó megoldást igényel a problémára. A gombás támadások minden formája felelős a kezeléshez, ezért fontos, hogy kövesse az utasításokat és vegye be a gyógyszer minden egyes adagját ugyanabban az időközönként. A rehabilitáció és a terápia során a legfontosabb, hogy az orvosok és az ajánlások által előírt előírások kötelezőek.

Körömlakkok

A kenőcsökkel és krémekkel ellentétben a lakkok nagyon kényelmesek, mivel befagyasztják és nem okoznak kellemetlenségeket. De csak olyan esetekben alkalmazható, amikor az egész köröm érintett, de csak 60%. Ezek a helyi bőrkészítmények csak az érintett területen használatosak. Az ilyen gyógyszerek a körömgomba kezelésére elég gyorsan járnak, mert hosszú ideig maradnak a lemezen, és mélyen behatolnak belsejébe. Már két nap múlva pozitív eredményt figyeltek meg: a bőrkiütés, a vörösödés csökken, ami a gombás mikroorganizmusok halálát jelzi.

A lakkok jegyzéke, amelyek nevét meg kell említeni:

 • "Mikozan" - eldobható körömfájlokkal együtt kerül forgalomba. Ez a gombaellenes szer áttetsző filmet képez a körömlemezen. A lakk simább és egészségesebb.
 • A "Batrafen" egy erős gyógyszer, amely a legtöbb gomba kezelésére szolgál.
 • "Demite" - a lakk, amely eltávolítja a puffadást és a bőrpírot, gyógyító sebeket.
Vissza a tartalomhoz

Spray és csepp

A gombafertőzés terápiája ilyen gyógyszerek formájában történik. A folyadék behatol a körömlemez alá a szabad széleken keresztül. Alkalmazásuk fő mutatói a következők:

 • a köröm színének és vastagságának megváltoztatása;
 • teljes tányér atrófia.
A permetezés sokkal kényelmesebb.

A cseppeket gerinctelen oldatokat alkalmazzák az érintett területre. Az egyik ilyen a Bifonazol, amelyet a lábakra fektetett túlzott izzadáshoz használnak. Az ujjai között a pelenka kiütésekkel kezelik, amikor diagnosztizálja a pityriasis, orr candidiasis, mikrosporia és más típusú gomba. A gombaölő cseppek szisztémás alkalmazása lehetővé teszi a kórokozó sejtek szerkezetének elpusztítását, valamint a szaporodás megakadályozását.

Ilyen permet, mint "Terbinafine", elsősorban a körömgombák kezelésére használják. Gyakran előfordulnak ilyen dermatológiai megbetegedések kezelésére is, mint a candidiasis, trichophytosis, microsporia és epidermophytia. Gyógyszert is használnak a pityriasis számára. Miután a permetet a lábak érintett területeire helyezte be, a ragasztót karbamiddal ragaszthatja.

Kenőcsök és gélek

A mycosisok kezelésére gombaölő krémek, például "Lamisil", "Amicon", "Nystatin" segítségével kerülnek sor. Ezek a modern hatékony gombaellenes szerek. Terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt ilyen kenőcsök használata. És vannak korlátozások is a gyermekek számára. Ezek a gombaellenes gyógyszerek külső használatra a máj megzavarására, a dermatitis és egyéb betegségek kialakulására vezetnek. A mellékhatások vitaminok bevitelével elkerülhetők.

A gyermekek bőrének érzékeny a gombás flóra, ezért természetes kezelésre ajánlott a kezelés. Gyakran előfordul a pelenka dermatitisz, amelyet a "Nystatin" kenőcszel kezelnek. Ez egy olcsó gombaellenes kenőcs. A gyermekkori gombás megbetegedések kezelésében gombaölő krémet is használnak, amelyet Candide-B-nek hívnak. A legkisebb betegeket "Clotrimazole" atópiás dermatitisszel kezelik, vagy más hasonló géleket és kenőcsöket használnak szisztémás alkalmazásra.

Speciális készítmények a gombák elleni küzdelemben

Az ilyen gyógyszerek listája elég nagy, de mindegyik tabletták és kapszulák formájában kapható. A gyógyszeres kezelés megkezdése előtt meg kell határozni a gomba típusát a laboratóriumi diagnosztika segítségével, valamint annak megállapítására, hogy van-e allergia a betegben vagy más ellenjavallatokban. Újak a gyógyszeriparban és a legjobb gombaellenes szerek: "Lamisil", "Diflucan", "Orungal". A legtöbb esetben az onychomycosis minden tünetét minőségileg megszüntetik.

Gyakorlatilag minden gombás betegséget komplex módon kezelünk, különböző gyógyszerek alkalmazásával. A mély gombás fertőzések ellen küzdenek antibiotikumokkal és más gombaellenes krémekkel, például:

A candida kezelés elleni gombaellenes kezelés során antibakteriális szerek, mint például a "Levorin", "Nystatin" és gombaellenes szerek, beleértve a "Mikonazol", "Clotrimazole" komplexet is tartalmaznak. A komplexben felhasznált gombák gyógyszereinek számos hatása van, amelyek lehetővé teszik a betegség bármely kórokozójának felszámolását.

Milyen gyógyszereket használnak a terápiában?

antibiotikumok

Fungicid és fungisztatikus hatású készítményeket neveznek gombaellenes antibiotikumoknak. A gombafertőzésekkel gyakran felírják az "Amfotericin B" gombaölő szereket, és dermatomycosis esetén - "Amfoglucamin". Az orvosok megpróbálják helyettesíteni az antibiotikumokat a legjobb gombaellenes szerekkel, mint például a "Lamizil" vagy a "Orungal". A gombás élesztő és más csoportok halálát okozzák, megzavarják az anyagcserét.

Políén és nem polién

Az antibiotikum antibiotikumok két csoportra oszthatók. Az első, poliénnek széles spektruma van. Ezek a következők:

 • "Nystatin" - egy olcsó gombaellenes gyógyszer tabletta, amelyet a bonyolult formák mycosis szögek.
 • "Levorin" - antibiotikum, küzdenek a Candida nemzetség gombás gombájával. A gyógyszert megelőző célokra is felhasználják.
Ennek a csoportnak a készítmények mérgezőek.

Mivel a poliének nem szívódnak fel az emésztőrendszerből, sok mellékhatásuk van. Fejlett másodlagos nepolenovye antifungális antibiotikumok, kevésbé toxikusak. Ilyenek például az "Amphotiricin B" és a "Griseofulvin" - gombaellenes készítmények az arc, a kéz, a láb és a test bőrére. Az alapokat külsőleg és orálisan alkalmazzák. A szögek gombájából, valamint a trichofitózis kezelésekor a fejbőr mikroszporája.

Szintetikus antimikotikus gyógyszerek

A dermatomycosis kezelésére antibiotikumokat és antimikotikus gyógyszereket kell szedni. Ezek a gyógyszerek kezelik a gyurmát, a fejbőr, a körmöket és a hajat. példák:

 • A "Lamisil" egy antimikotikus krém, melynek széles spektruma van. Terhesség alatt nem ajánlott. A bevételnek belsőnek kell lennie, függetlenül az ételtől.
 • A "Binafin" - spray-k, cseppek és oldatok, valamint porok formájában készül. Az ilyen gombaellenes ágens teljes mértékben kijavítja a kórokozó gombákat.
 • A Candide és a Dermazol antimikotikus szerek, amelyek képesek a dermatophyte, az élesztőgombák és a penész gyógyítására. Antimikotikus kenőcsök könnyedén kiküszöbölik a viszketést és a vörösséget.
Vissza a tartalomhoz

Azolok és tulajdonságaik

Az ilyen gombaellenes szerek gátolják a gomba reprodukcióját, megsemmisítve sejtjeiket. Az azolok csoportja a következők:

 • A "ketokonazol" és a "Bifanal" gombaellenes készítmények széles spektrumú hatással bírnak. Fungicid és fungisztatikus hatásuk van.
 • A "vorikonazol" gyógyszer a lichen kezelésére. A betegség súlyos eseteiben használatos.
 • A "flukonazol" gombaellenes szer. Alkalmas szisztémás mikózisok, candidiasis, dermatophytosis kezelésére.
Vissza a tartalomhoz

Baba gombaellenes gyógyszerek és krémek

A gyermekek hajlamosak gombás megbetegedésekre, mivel bőrük tompán és hajlamos a pelenka kiütésére. Ennek eredményeként élesztőszerű gombák jelennek meg a sérült területeken. A legfeljebb 3 éves gyermekek leggyakoribb diagnózisa a helyi bőrgyulladás. Gyermekeknél a gomba által károsodott helyeket Candide-B krémet kenjük, sérült nyálkahártyák esetén jobb választani a "Pimafucin" -ot. A kompozíció nystatinnal szembeni erőteljes gyógyszereket pelenka dermatitisz ellen használnak. Antimikrobiális és gombaellenes kenőcs "Clotrimazole" gyermekek és felnőttek kezelésére használják az intim zóna viszketésének enyhítésére. Használja a kenőcs külső használatra a gyerekeket 1 éves kortól.

Terhesség alatt végzett készítmények

Hatékony eszköz a terhes nők számára - tabletta "Pimafucin", mivel hatékonyak és nem károsak a magzatra nézve. A legtöbb bakteriális mikroorganizmust a "Natamycin" - antibiotikum segítségével - elpusztítják, amely biztonságosan megteremti az embriót. A fennmaradó gyógyszerek nem használhatók, mivel mérgezik a magzatot, ami vetéléshez vagy rosszformálódáshoz vezet. Vészhelyzet esetén a terhesség alatt a "flukonazol" - a gombaellenes hatással bíró gyógyszer minimális adagját alkalmazhatja.

Népszerű eszközök

Vannak olyan olcsó és drága gombaellenes szerek is, köztük:

 • Az "Exoderil" egy új generációs, gombaölő gyógyszer, melyet a körmök és a lábak bőrére használnak. A hatóanyag a szövetekben eloszló naftiinre épül, ami káros hatással van a legtöbb gombára.
 • "Nizoral". A ketokonazol hatóanyaga a szisztémás antimikotikumok csoportjába tartozik. A gyógyszer hatásos gombás betegségekben. A "Nizoral" samponokat a hajfürtől használják.
 • "Lamisil". Terbinafin hatóanyaga van. Ez egy gyógyszer a körömgombák és a lábak bőrének kezelésére. Megakadályozza a betegség megismétlődését, és megelőzésre szolgál.

Sok ember legalább egyszer életében szembe kell néznie a gomba problémájával a lábakon, ujjakon, körömlemezeken és más testrészeken. A mindennapi életben nélkülözhetetlenek a gombaellenes és antimikotikumok, a gombaellenes tabletták és megoldások. A választást és az alkalmazást össze kell hangolni a beavatkozó orvossal, a független terápia tilos.