Hogyan lehet gyorsan gyógyítani herpesz az ajkakon otthon

Herpesz az ajkakon - fertőző betegség, amely a kiütés kis buborékok formájában jelentkezik. A betegség kialakulása a fekélyek kialakulásához vezet, amelyet egy olyan kéreg borít, amely fájdalmas érzések és súlyos viszketés következtében erős diszkomfortérzetet eredményez. Ez a patológia elég gyakori, így otthon is beazonosíthatja a betegséget. A kezdeti szakaszban a beteg enyhe égési érzést érez a szájüregben. Ebben a cikkben azt javasoljuk, hogy beszéljünk arról, hogyan lehet gyorsan gyógyítani herpesz az ajkakon otthon.

Az úgynevezett pattanások az ajkán, egy bizonyos idő elteltével, egy kéreg, viszket és fáj

Betegség veszélye

A legtöbb esetben a herpesz megjelenése csak esztétikai kényelmetlenséget okoz. Ugyanakkor a szervezet védőfunkcióinak erőteljes csökkenésével a fertőzés jelenléte súlyos patológiás folyamatokat okozhat. Ezt a helyzetet rákos megbetegedésben, AIDS-ben vagy HIV-ben szenvedő emberek csoportjában, valamint a nemrégiben szervátültetetteknél tapasztalták. A fent leírt esetekben a vírus aktivitása a belső szervek vereségéhez vezethet.

A központi idegrendszerben a fertőzés jelenléte az egyik legnehezebb szövődmény. Ennek a kórtanának a veszélye az olyan betegségek kialakulásával járó fokozott kockázat, mint a meningitis és az encephalitis. Továbbá a betegség fokozott kockázata a három év alatti gyermekeknél fordul elő.

Hogyan lehet megszabadulni egy vírustól?

Az olyan betegség, mint a herpesz az ajakján, az otthoni kezelés nem fog gyorsan működni. Az a tény, hogy nem lehet teljes mértékben elnyomni a fertőzés aktivitását, még akkor is, ha erős gyógyszert alkalmazunk.

A terápia fő célja a kényelmetlenséget okozó tünetek és az immunitás erősítése.

A vírus maga a génsejtekben helyezkedik el, és ennek szétválása számos sejtben változást eredményez. Ezért teljesen lehetetlen a vírus elpusztítása. A modern gyógyszerek kiküszöbölhetik a fertőzések harcát és megakadályozhatják a kórokozó terjedését. Amikor megjelenik a betegség első tünete, szükség van szakemberre. A klinikai kép alapján az orvos határozza meg a sérülés súlyosságát, és kiválasztja a kezelés módját.

Ha a betegség kialakulásának kezdeti szakaszában orvosi segítséget keres, megakadályozhatja a fekélyek és egyéb súlyos tünetek előfordulását. Vegyük fontolóra, hogy az ajkán lévő herpesz milyen módon használatos otthon.

gyógyszer

A betegség kialakulásának kezdeti szakaszában ajánlott külső felhasználásra szánt gyógyszerek alkalmazása. Azok a betegek, akiknek krónikus patológiájuk van, azt tanácsolják, hogy hasonló gyógyszereket kapjanak otthoni gyógymódjukban. A legtöbb gyógyszert az acyclovir alapján állítják elő. Ez a komponens hasonlít a DNS elemeivel, amely lehetővé teszi, hogy integrálódjon a vírusos sejtekbe és megsemmisítse azokat.

Az ajkán megjelenő és nagyon sok ismerős herpesz olyan vírusos betegség, amelyben nem csak a bőr, hanem a nyálkahártya is érintett

A kenőcseket egy speciális spatulával vagy pamut törlőkendővel kell alkalmazni. Miután a kenőcs első rétege felszívódott a nyálkahártyába, újra kell alkalmazni a készítményt. A gyógyszerek e csoportjának alkalmazása a betegség korai szakaszában megakadályozhatja a fekélyek megjelenését.

Ha a megfelelő idő hiányzik, a vírus aktivitása megjelenik a hólyagok megjelenésében, fekélyes elváltozások az ajkak nyálkahártyáján. A herpesz kezelése az ajkán 1 napig lehetetlen, mert a vírus aktivitását szöveti pusztulás kíséretében végzi. A betegség ezen időszakában a következőket kell használni:

 • helyi készítmények;
 • antivirális tabletták orális adagolásra.

A krémek és kenőcsök fő előnye, hogy tevékenységüket megtakarítónak tekintik. Az ilyen gyógyszerek összetétele gyakorlatilag nem lép be a véráramba. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a helyi alkalmazásra szánt gyógyszerek a terhesség és a szoptatás idején alkalmazhatók. A helyi gyógyszerektől eltérően a tabletták hatékonyabbak, mivel elnyomják a vírus aktivitását a test egészében.

A hólyagok megnyitásának szakaszában a herpeszterápia jelentősen bonyolult. Az ilyen helyzet feltételezése mély ajkak kialakulását eredményezheti az ajkak körzetében. A terápia fő célja nem csak a fekélyek és kiütések eltávolítása, hanem az immunrendszer erősítése is. Ehhez külső hatóanyagokkal kombinálva számos immunglobulinból származó vitaminokat és készítményeket készítenek. Immunglobulinok szükségesek a vírus fertőzőképességének csökkentése érdekében. Ezenkívül ajánlott a hagyományos orvoslás gyakorlatának alkalmazása az érintett szövet kiszáradása érdekében.

A kábítószerek listája

Nézzük meg, mi segít a herpesznek az ajkakon, és milyen gyógyszereket kell használni. A komplex kezelésben leggyakrabban olyan gyógyszereket alkalmaztak, amelyek elnyomják a vírus aktivitását és csökkentik a fő tünetek súlyosságát. A gyermekeknél a herpesz kezelésére szolgáló tabletták használata csak akkor engedélyezett, ha a gyermek több mint két éves. Az erős gyógyszerek alkalmazása során különös figyelmet kell fordítani összetételükre, ellenjavallatokra és mellékhatásokra. Egyes gyógyszerek csökkentik a szervezetből a folyadék kiválasztásának mértékét. A gyógyszerek ezen tulajdonsága miatt a kezelési rend kinevezését szakember végezheti.

A mai napig megállapították, hogy a világ minden lakója mintegy 90% -a fertőzött a vírussal

"Vatsiklovir"

A készítmény összetétele a vírussejtek mélyén behatol, teljesen elpusztítva szerkezetüket. CAz átlagos napi dózis fél grammról kettőre esik. A felvételi rendszer és a kurzus időtartama szakember által a betegség súlyossága alapján történik. Az ilyen belső szervek - például a vesék és a máj - munkájának megzavarásával járó betegségek jelenlétében a dózis különleges módon történik. Amikor a herpeszet az ajkak területére kezelik az idősebb korosztályban, a szakértők javasolják, hogy nagyobb mennyiségű folyadékot használjanak.

"Famvir"

A Famciclovir hatóanyaga a gyógyszer. Lenyeléskor ezt az összetevőt átalakítják a penciklovir aktív formájává. Ez az átalakulás lehetővé teszi a vírus patogén sejtjeinek a testben jelenlévő eliminációját. A kábítószert mind étkezés előtt, mind étkezés után inni lehet. Az átlagos napi dózis egy gramm.

Naponta háromszor, hét napig vegye be a gyógyszert. A betegség súlyosságától függően ez a kezelés szabályozható.

„Az aciklovir”

Az anyag humán DNS-vel való hasonlósága lehetővé teszi, hogy integrálódjon a vírussejtekbe, és blokkolja a vírus aktivitásához szükséges valamennyi elem szintézisét. Az acyclovir fokozott penetrációs hatást fejt ki, és szó szerint az emberi test minden szegletében szóródik. A herpesz kezelésére az ajkak területén öt napig tartó kezelés folyik.

Naponta ötször alkalmazzuk a gyógyszert kétszáz milligrammra. A felvétel közti optimális időtartam négy óra. A betegség nagyfokú súlyossága esetén a felvétel folyamata az eredmény eléréséig meghosszabbítható.

Kenőcs "Zovirax"

Ez a gyógyszer külső használatra megakadályozza a vírus DNS-sejtek termelését anélkül, hogy megzavarná az egészséges sejtek szerkezetét. Alkalmazza a formulát speciális pengékkel. A nyálkahártya sérült részeihez körülbelül egy centiméter hosszúságú kenőcsöt alkalmaznak.

A gyógyszert naponta ötször négy órában kell alkalmazni. Használja a kenőcsöt a teljes gyógyulást megelőzően. A másodlagos fertőzés megelőzése érdekében a gyógyszer alkalmazását a betegség minden tünete eltűnését követő három napon belül engedélyezni kell. A formulát a terhesség ideje alatt csak abban az esetben szabad megengedni, ha az eredmény meghaladja a lehetséges kockázatokat.

Oldatos injekció "Panavir"

A panavir egy növényi komponenseken alapuló antivirális szer. Az oldatot a komplex kezelés részeként alkalmazzák számos fertőző betegség, köztük genitális herpesz kezelésénél. Az injekciózás során nagyon fontos, hogy a hatóanyagot lassan adagoljuk. A felvételi rendszer, valamint a kurzus időtartama külön-külön történik. A készítmény terhesség alatt csak szakember felügyelete mellett, minimális dózisban alkalmazható. A Panavirt a szoptatás ideje alatt nem javasolt.

A herpesz kórokozója többféleképpen továbbítható

Folk módszerek kezelése

Gyors kezelés a herpesz népi jogorvoslat, csak akkor érhető el, ha népi módszereket használnak együtt a hagyományos kezelés. Nézzük meg a leghatékonyabb módszereket a patológia megszüntetésére.

aloé. Ez a gyógynövény felgyorsítja a sérült szövetek regenerálódását. A gyógyszer elkészítéséhez kis tartályra van szükség, amelyben egy desszertkanálnyi növényi lé és tíz gramm természetes méz keveredik. Vegye a gyógyszert minden étkezés előtt.

Használhatod az aloe-t is független eszközként. Ehhez egy kis darabot tisztítanak a felső rétegről, és felszúrják a fájdalmat. Annak érdekében, hogy rögzítse az aloe, használhat egy szokásos javítást. Napi háromszor, húsz percig készíthet ilyen lotionokat.

Ice. Jégkockákat alkalmazzon a nyálkahártya érintett területére naponta többször. Az eljárás időtartama kb. Húsz másodperc, annak érdekében, hogy ne kapjon hipotermiát. A jég használatával nemcsak a sebeket száradni, hanem néhány nap alatt megszabadulni a herpesztől.

Sót. A só csodálatos hatása sokáig ismert. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a közös hidegtől az ajkakon, elegendő kis mennyiségű sót használni az érintett szövetek kezelésére. A só alapján elkészíthet egy speciális tömörítést, amelyet egész éjszaka alkalmaznak. Főzéshez egy desszertes kanálnyi sót kell feloldani 100 milligramm vízben. A kapott oldatban egy nagy darab gézt vagy steril kötést impregnáltunk, majd a tapasz sérült területére tapasztva helyezzük fel.

A herpeszet fogkrémmel száradja szájon. Ehhez kis mennyiségű fogkrémet kell alkalmazni a nyálkahártya sérült területeire. Tartsa a pasztát teljesen szárazra, majd mossa le folyó vízzel. A kezelést addig végezzük, amíg a fekélyek és a vesikulák teljes eltávolítása meg nem történik. A paszta használata a betegség kialakulásának szakaszában megakadályozza a súlyosabb tünetek kialakulását.

Csökkentse a viszketés súlyosságát és a kamilla lángolásával. A levest használják a száj öblítésére és a nyálkahártya sérült területeinek kezelésére. A húsleves elkészítéséhez egy kanál szárított fű és kétszázötven milliliter forró víz szükséges. Miután a fű forró vízzel van feltöltve, hagyja, hogy a húsleves több órán át forralja. Ezután törölje le a húsleveset egy szitán vagy gézzel. Annak érdekében, hogy ez a termék hatékonysága javuljon a kapott oldatban, néhány csepp propolisz tinktúrát adhat hozzá alkohollal. A kapott hatóanyagot naponta kétszer kell kezelni.

A herpesz az ajkán lévő vírus, még a gyermekkorban is bejut az emberi testbe

A fekély hólyagainak felderítése egy desszertkanál segítségével, tűzzel fűtött. Ez a módszer nagyon traumatikus. Annak érdekében, hogy ne súlyosíthassa a helyzetet, használhat forrásban lévő vizet a kanál felmelegítésére. Alkalmazzon kanál a herpesz az ajkak kell többször is a nap folyamán. Ezzel a módszerrel rövid idő alatt legyőzheti a betegséget.

Hogyan lehet felgyorsítani a szöveti gyógyulást?

A megfelelően kiválasztott terápia lehetővé teszi a herpesz gyógyítását néhány napig. Miután a betegség összes tünete megszűnt, kisméretű depresszió marad a szájüreg nyálkahártyáján. A gyógyulás felgyorsítása érdekében használhatja a gyógynövényeket tartalmazó gyümölcslevet, valamint a tengeri törpe vagy fenyő alapú olajat.

A nyálkahártya normalizálása érdekében több hétig tart. A betegség lefolyásának időtartama két-három hét, a terápia módjától függően. Ha a gyógyszereket a fejlődés kezdeti szakaszában használják, néhány nap alatt felszámolhatja a herpeszet.

Hogyan kell megfelelően száraz herpesz az ajakra

A herpesz egy undorító betegség, nem végzetes, de nehéz gyógyítani. A herpeszvírus az idegvégződésekbe behatol, beilleszkedik a genetikai készülékébe, és "az egyik" részévé válik, így már nem lehet eltávolítani a testből, az "élet" marad. És kedvező körülmények között saját magának fejlõdik és megjelenik a száj vagy a nemi szerv nyálkahártyáján. Az a személy, aki egyszer volt herpesz, a vírus hordozója lesz a nap végéig. A tudósok szerint az ilyen emberek 80-95% -ban élnek a bolygón.

A herpesz vírus aktiválódásának okai a szervezetben sokak, de a sebek mindig rosszul jelennek meg, és a lehető leghamarabb meg akarják őket szabadulni. Nos, ez a herpesztől is sokat jelent, és mindkettő fertőtlenítő, szárító és gyógyító hatású.

Hogyan száraz herpesz az ajakra? Ha a herpesz túl gyakran fordul elő, komplex kezelésre van szükség orvosi felügyelet mellett. Az orvos gyógyszereket fog felírni a fekélyek lenyelésére és kezelésére, valamint az immunitás erősítésére. Azonban még ezek az intézkedések sem segítenek megszabadulni a herpesztől teljesen, ezért gyakran kell küzdenie a megnyilvánulásaival.

Gyógyszerek egy gyógyszertárból

A gyógyszerészek számos gyógyszert termelnek a herpesz ellen, amelyeket egy vény nélkül kapható gyógyszertárban lehet megvásárolni. Röviden írjuk le őket.

Az acyclovir vagy a Zovirax antivirális szer a herpes simplex, csirke pox és herpes zoster (lichen) kezelésére. A herpesz esetén a gyógyszerkészítmény megakadályozza az új sebek kialakulását, a herpesz zoster fájdalmát, a nedvesítő kiütés felgyorsítja a szárítást és a ráncosodást.

Az acyclovir a primer vagy visszatérő herpesz megelőzésére használatos gyenge immunitású betegeknél.

Szájon át történő beadásra alkalmas tabletták formájában, intravénás injekciókhoz, valamint helyi kenőcsökhöz és krémekhez való helyi alkalmazásra.

A Valtrex drágább, de hatékonyabb gyógyszer is, mint az Acyclovir. Tabletta formájában készült. Ugyanazok a jelzések, mint az Acyclavir.

A Bonafton Tromantadine egy antivirális kenőcs vagy gél, amely különösen aktív a herpesz ellen. A fő hatóanyaguk a bróm-nafto-kinon. A gyógyszerek megzavarják a vírus törzsek reprodukcióját, ennek eredményeként fokozatosan meghalnak.

Csirkehimlővel, herpesz vagy övsömör, kenőcs vagy gél 4-5 napig 2-3-szor naponta alkalmazható a problémás területeken. A genitális herpeszet körülbelül egy hétig kezelik.

Az allomedin a herpesz kezdeti szakaszában alkalmazott gél, valamint papillomavírusfertőzés, molluszum fertőző, szemölcsök, genitális szemölcsök kezelése.

Ez a gyógyszer helyileg alkalmazható, sérült területekkel kezelik a betegség első jelei között - viszketés, duzzanat, fájdalom, bőrpír, égő. Az allomedint naponta 2-3 alkalommal 2-3 napig használják. A genitális herpesz esetén a kezelést 1 hétig végezzük. Szükség esetén a kezelést a végleges gyógyulásig végezzük.

Az Alpisarin növényi összetevőkből készült antivirális szer. Az Alpizarin antivirális, immunstimuláló, antibakteriális hatással rendelkezik. Alkalmazzuk herpesz, csirke pox, aphthous stomatitis kezelésére.

Alpizarint állítanak elő tabletták és kenőcsök formájában helyi alkalmazásra, mindkét formában a fő hatóanyag a mangerbin.

Dexpanthenol - egy másik gyógyszer, amely kiszárad és meggyógyítja a herpeszkiütést. Injekciós oldat, aeroszol, krém, emulzió, gél és kenőcs külső használatra, valamint szemgél formájában készült.

A szervezetbe való belépéshez a dexpanthenolt pantoténsavvá alakítják át, amely elősegíti a bőr és a nyálkahártyák regenerálódását, aktiválja a sejtek anyagcseréjét, megerősíti a kollagénrostokat és enyhíti a gyulladást.

A Mirametin átlátszó színtelen folyadék, amelynek fő hatóanyaga benzil-dimetil. A gyógyszer baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik, a külső alkalmazás során nem nyálkahártyákba szívódik fel. A herpes herpesznek ki kell törölnie napi 5-6 alkalommal.

A Flucinar egy hormonális gyógyszer, amely első pillantásra semmi köze a herpeszvírushoz. De képes száraz a sebek, eltávolítja a bőrpír, viszketés, duzzanat a nyálkahártyák, amelyek megjelennek a herpesz.

Flutsinar, kapható kenőcs vagy gél, rendelkezésre szinte minden otthoni házipatika, akkor lehet használni a bőrirritációt, allergiát, ekcémát, dermatitisz, szúnyogcsípés, pszoriázis, lupus erythematosus, urticaria, sömör. A herpesz használatával a Flucinar alkalmazható a problémás helyre, rövid időtartamú, alkoholos, 3-4 napig tartó kauterizáció után.

Balzsam "Aranycsillag" - felmelegedő, gyulladásgátló és fertőtlenítő hatása van. A herpesz használata naponta 3-4 alkalommal, a kezelés folyamán - 2-3 nap.

Népi jogorvoslatok

A gyógyszertári termékek jóak, mert a gyógyszerészek mindig tájékoztathatnak róluk. De néha hirtelen megjelenik a herpesz, ha nincs időnk a gyógyszerre menni, de holnapnak formálisnak kell lennie. Ebben az esetben szükség van arra, hogy otthon kezeljük, azaz népszerű módszerekkel. Meg kell mondani, hogy a legtöbb népi jogorvoslat segít megszabadulni a herpesz megnyilvánulásától, de nincs vírusellenes hatása. Vagyis csak átmeneti megkönnyebbüléshez jutnak. És mégis, ezekhez az eszközökhöz kell fordulnunk. Mi van otthoni herpesz ellen?

Fogkrém - szárító és fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik. Alkalmazza, amikor a betegség első jelei megjelennek, amíg a buborékcsíkok nem jelennek meg.

Illóolajok - fenyő, tengeri fonák, teafa, levendula, fenyő, mandula. Ezek az anyagok 2-3 óránként kenje a gyomort. Ezenkívül 5-10 percen keresztül nedvesített pamutgyapotot is képesek gyógyítani a sebeket.

Propolis - lágyul és a fájdalomra alkalmazzák. Néha méz és propolisz keverékét használják a herpesz kezelésére.

Kalanchoe és aloe, citromlé, nyárfa levele - használhatja a hólyagok kenésére is. Az aloe vagy a calanchoe leafleteket le lehet hámozni és a gyomorfekélyre rögzíteni.

Fokhagyma - lehet két részre vágtuk, és kéri, hogy a seb, vagy nyomja össze a levet nedvesítsük meg a vattát, és alkalmazza 5-10 percig. A fokhagyma lehet használni, mint megelőzésére herpesz időszakokban, amikor úgy tűnhet - minden ember egy fuvarozó a vírus a „kritikus napok”, amikor a megjelenése herpesz az ajkakon a legvalószínűbb. ajkak kell kenni minden este megelőzésére herpesz fokhagyma lé éjszakán át, majd alkalmazni egy kis mézet.

Kenőcs fokhagymából, mézből és papírból vagy fából készült hamu. Vegyünk 1 evőkanál. hamu, 0,5 evőkanál. mézet, 2 vágott fokhagymát, és keverje össze az összetevőket. Kenőcsöt kapsz, amelyet naponta 2-3 alkalommal kell használni.

Infúzió aloe juice, hagyma lé, szódabikarbóna, só, tengeri tyúkolaj, almabor ecet. Vegyünk minden összetevőt 0,5 ts-ig, keverjük össze, öntsünk 100 ml forrásban lévő vizet, ragaszkodunk 20 percig, használjuk a tömörítéseket. A tömörítéseket óránként 5-10 percig tartja.

Amikor megjelenik a herpesz első jele, a fájó helyet bármilyen módon fel kell melegíteni anélkül, hogy égne. Lehet hajszárító, teáskanál, forró vízben, szálvasban melegítve.

Káposzta kén, amelyet háziállatok és baromfi célokra használnak. A herpesz megelőzéséhez kis adagot kell fogyasztani tejelő vagy más élelmiszerekkel havonta 1-2 alkalommal.

Corvalol, Valocordinum, Barboval - ezek a szívkészítmények az alkohol alapján segítik a gyorsan megszabadulni a herpesztől. Az első tünetekkel meg kell nedvesíteni őket pamut gyapjú, és tartsa a probléma helyén 5-10 percig, hogy mennyit elviselni. Az eljárást óránként kell végrehajtani.

A hidrogén-peroxid egy másik népi gyógymód a herpesz számára. Használja ugyanúgy az alkoholtartalmú készítményeket a moxibúzióhoz és a fertőtlenítéshez.

Kasha a szódabikarbóniából a problémás területek kenésére.

A por oldatához, a Ceftriaxone antibiotikumot kis mennyiségű vazelinnel keverje össze, és naponta többször kenje a sebeket.

Manganetsovka - vattapálcával és száraz mangánnal mártott. A mangán kristályok ragadnak a nedves bothoz, ezeket a süllyedő sebekre kell alkalmazni.

Otthon számos ilyen eszközt és módszert használhat. Végtére is, meg kell kezelnie a herpeszet óránként vagy kétszer. Először is, akkor törölje hólyagok hidrogén-peroxid vagy Corvalolum, majd kenje aloe, kalanchoe vagy fokhagymát, majd felmelegítjük alkalmazni más eszközökkel. A legfontosabb dolog - ne vigyük túlzásba, és ne károsítsuk az egészséges bőrterületeket.

Ha a herpesz túl gyakran támad, akkor meg kell erősíteni az immunitást, vezetnie kell az egészséges életmódot, részt kell vennie a testnevelésben. Nem felesleges a diétát felülvizsgálni, megszabadulni az édes és a zsíros ételektől, több gyümölcsöt és zöldséget enni, továbbá vitaminokat és ásványi anyagokat is felhasználni.

Hogyan gyógyítsuk meg gyorsan a herpeszet

Sajnos nincs olyan gyógyszer, amely teljesen felszámolja a herpeszvírust. De megakadályozni a csúnya buborékok megjelenését és a herpesz kialakulását, ez teljesen lehetséges.

Ehhez meg kell kezdeni a kezelést a herpesz első szakaszában, az első tünetekkel - az ajkakon égő és bizsergő tünetek. Ez segít a hagyományos gyógyszerek kezelésében a herpesz és bizonyított "nagymama" jogorvoslatok kéznél.

Hogyan lehet gyorsan gyógyítani herpesz.

Szárítsa meg a sebeket.

 • Propolisz alkoholos oldata. Ez a hatóanyag szárazza a bőrt, és nem teszi lehetővé a gyulladás terjedését a szomszédos területekre, valamint fertőtleníti a sebet és elősegíti a gyors gyógyulást.
 • A herpeszből származó kenőcsök, amelyek közé tartozik az aciklovir. Kezeljük a sebeket ezekkel a kenőcsökkel 2 óránként az utasításoknak megfelelően, és a kellemetlen "pattanások" sem jelennek meg.

Az érintett bőrfelületeket kenje meg.

 • Hamu kezelés. Egy fehér papírlapot égetnek, hogy keletkezzen, majd a hamut 1 teáskanál mézzel őröljük. A keveréket az érintett bőrre 4 óránként 10 percen keresztül kell felhordani. A herpesz azonnal mérséklődött, majd teljesen megszáradt.
 • Fogkrém. Az érintett területet sűrű fogkrémréteggel azonnal tüntesse fel az első tünetek megjelenése után. A paszta alkalmazása után 20 perccel később alaposan le kell mosni meleg, forralt vízzel.

Tömörítünk.

 • Ice. A jégkockát egy szalvétba csomagoljuk, és néhány percig alkalmazzuk az ajkakra. Tartsa meg a folyadékot annyira, ameddig csak tudsz ellenállni, mégis túlhűtve.
 • Cink. Forralt hűtött vízben oldjunk fel 4 g cink-szulfátot. A kapott oldatból géztömörítést készítünk és az ajkakat 30 percig tartjuk.
 • Tojáshéj.A tojáshéjból készült filmet óvatosan felvisszük az érintett területre, és teljesen megszáradnak. Az ilyen eszköz gyógyítja a herpeszet 1 napra!
 • Valocordin vagy Corvalolum. A szív fájdalmából való cseppek hatékonyan megszáradják a kiütést. Elég, hogy nedvesítse meg a gyapotot cseppekben és 2-3 percig vigye az ajkára. Ha ezt az eljárást ismételjük 5-6 alkalommal a nap folyamán, a kellemetlen kiütések gyorsan eltűnnek.

Kenőcsöt készítünk.

 • Tea.Ez a kezelés nagyon gyors hatású, de nagyon fájdalmas. Egy forró, frissen főzött teába engedett egy teáskanálot és hagyja melegedni. Ezután egy ideig hozzáfűzzük az érintett területhez (próbáljuk meggyulladni!). Elég, ha egy ilyen eljárást végeznek naponta kétszer, hogy megszabaduljon a herpesztől.
 • Asztali só.Naponta többször 10 percig sós csipet adunk az érintett területeknek. Éjjel készítsen egy krémesítőszert a sebre, egy sóoldat gézzel megnedvesítve.
 • Természetes olajok. A teafaolajok, az eukaliptusz, a bergamott nem csak a herpesz kezelésénél hatékonyak, hanem teljesen biztonságosak és ártalmatlanok is. Néhány csepp olajat alkoholos oldattal (5 ml alkohol - 6 csepp olaj) hígítanak. Alkalmazzuk a herpeszhez használt krémeket naponta 5-6 alkalommal.

Herpes kezelés gyógynövényekkel.

 • Melissa. 10 gramm citromlevelű leveleket öntsük az alkohollal és ragaszkodunk hozzá 5-6 napig. A kapott oldatot a napi többszöri ajakra adják.
 • Málna.Friss ága a málna őrölni, amíg kialakul a hab. És a kapott massza kenje a fájdalmas foltot.
 • Mint. Egy evőkanál borsmentát egy pohár forraló vízzel öntünk, lehűtjük, szűrjük és a bőr érintett területeire óránként felvisszük.

Mi más a herpesz gyors kezelésére?

A herpesz felsorolt ​​kezelési módjaival együtt további eszközöket kell alkalmazni a vírus leküzdésére.

 • Vírusellenes terápia. A kiütések eltűntek, a lehető leghamarabb ajánlott a vírusölő gyógyszerek lefolyása. Ez segít csökkenteni a mikroorganizmusok koncentrációját a vérben, és csökkenteni fogja az új kiütések valószínűségét.
 • Megnövekedett immunitás. Ahhoz, hogy tovább támogassa a testet a kezelés alatt a herpesz, ha kell egy multivitamin komplexet, és tartalmazza a diéta élelmiszerek gazdag B-vitamin, szelén és cink.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy nem szabad kétségbe vonni, ha nem illeszkedik a fenti receptekhez. Gyakran előfordul, hogy egy eszköz, amely ideális egy személy számára, egyáltalán nem segít a másikban. Próbálj ki egy másik receptet, és látni fogod, hogy a herpesz megszabadulása gyors és egyszerű lehet.

A herpesz gyorsabb gyógymódja az ajaknál. Népi receptek és gyógyszerek

Ha a herpeszvírus az ajkán van diagnosztizálva, fontos, hogy a páciens megismerje a betegség kezelésére vonatkozó összes információt, milyen eszközöket és módszereket tekinthet hatékonyabbnak a probléma gyors megszabadítására.

A herpesznek az ajkakon való kezelésére alkalmazott standard hatékony kezelés a következő:

 • a szigorú higiéniai szabályok betartása;
 • a mentesség támogatása;
 • időszerű átfogó kezelés.

Az orvosi statisztikák azt mondják, hogy legalább egy életre mindenkinek van egy nagyon kellemetlen vírusos betegsége.

Kezdetben apró vizenyő pattanásokként jelenik meg, amelyek végül kitörtek és hosszú, nem gyógyító sebet képeznek a szájterületen - az ajkak sarkain vagy a felszínen.

A szervezet megerősítése és a herpesz megismétlődésének megakadályozása érdekében meg kell felelni a kezelés és megelőzés valamennyi szabályának.

Ezeket a szabályokat rendszeresen követve hosszú időre elfelejtheti a herpeszről.

A higiéniai szabályok betartása

A személyi higiénia nagyon fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a herpesz kezelésére.

Annak érdekében, hogy nem szabad megfertőzni másokat és gyorsan megszabadulni a betegségtől, szükséges:

 1. Használjon egyedi fürdőszobai kiegészítőket, eszközöket és testápolási cikkeket.
 2. Ha lehetséges, kerülje a szoros és tartós érintkezést másokkal;
 3. A gyakori tisztítás és szellőzés csökkentheti a betegség kockázatát;
 4. Fontos, hogy csak tiszta, jól mosott zöldséget és gyümölcsöt eszünk.

Az immunitás támogatása

A herpesz vírus alszik az emberi testben olyan feltételek mellett, mint az immunitás gyengülése. Ezért a tavaszi visszaesések leggyakrabban előfordulnak, amikor a vitaminok hiánya gyengíti a testet.

Annak elkerülése érdekében, hogy a herpesz megjelenjen az ajkakon, szükséges a test megfelelő időben történő megerősítése.

Számos szabály van erre:

 1. Megfelelő táplálkozás. A táplálék ebben az időszakban vitaminokat, mikroelemeket és fehérjéket tartalmazhat. Javasolt alacsony zsírtartalmú hús és halak, zöldségek, különösen hagyma és fokhagyma, valamint kefir és természetes gyümölcslevek.
 2. Sportolás. A mérsékelt testterhelés kedveli a test erősítését, függetlenül attól, hogy milyen sportot szeret. Nagyon hasznos a lehető leggyakrabban menni a friss levegőbe.
 3. Látogatás a fürdőbe erősíti az immunrendszert. A mélymelegítés segít a szervezet megerősítésében és gyorsan megbirkózni a betegséggel.

Mint a herpesz kezelése az ajkán. Gyors kezelés: népi receptek

A természet sokféle gyógyászati ​​receptet tud, beleértve a herpeszet az ajkakon. Könnyen megtalálhatók és főzhetők.

Calendula és vazelin

A kalendula gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és a vazelin zselé lágyítja a bőrt, megelőzve a hegek és mély repedések megjelenését.

A gyógyszer előkészítéséhez friss virágokat kell kihúzni friss virágokból, és petrolátumot egyenlő részekhez kell adni.

Kenje meg az érintett területet, amíg a herpesz teljesen eltűnik.

Aloe Vera

A legértékesebb egy 3 éves üzem, amikor hasznos anyagok elégséges mennyiségben halmozódtak fel.

Nagyon egyszerű alkalmazási módszer: egy alom alsó lapjából egy apró darabot kell vágni, és két részre kell vágni. Az egyik felét kissé megnyomják a sebhez 5 percig, majd egy második felével helyettesítették és rögzítették egy sávszalaggal.

Az este kényelmesebbé tegye az eljárást, és reggelig hagyja el a tömörítést.

Fenyőolaj

Segíti a sebek gyógyulását és a megfázás kezelését. Használja az első tüneteket.

Kis mennyiségű olajat vigyen fel a gyapotra, és csatlakoztassa a sebhez. Biztosítsa ragasztószalaggal és hagyja 10 percig. Ne dörzsölje úgy, hogy ne károsítsa a bőrt.

Légy óvatos! A fenyőolaj nem használható terhesség, gyomorfekély és allergiák esetén - nemkívánatos következményekhez vezethet.

Só »Extra»

A só nedvességet szárít, így hatékonyan segít a herpeszben, kiszáradni a sebet.

A sebet naponta többször sóval kell megszórni. A sós vízben áztatott vattacukorból, hogy éjszakai krémeket készítsen.

Az oldat legyen sós, de nem sós lében.

múmia

Ez egy természetes anyag, amelyet különböző nyomelemekből álló kőzetek alkotnak.

A Mumiye-nak van egy helyreállító, gyógyító gyulladáscsökkentő hatása. Ezért a múmia jól bizonyított a herpesz elleni harcban az ajkakon.

A gyógyszertárak tabletták vagy por formájában kerülnek forgalomba.

A herpesz megszabadulása érdekében vékony porréteget kell felhordani a porra vagy a sebre zúzott tablettára. Vagy a porból és a vízből készítsen egy habot, és alkalmazza az érintett területeken. Naponta többször alkalmazzuk, amíg a tünetek eltűnnek.

Paracetamol vagy aspirin

Hosszú idejű gyulladáscsökkentő gyógyszerek nagyon hatásosak a herpesz vírus elleni küzdelemben is.

A tablettát összetörni kell a víz hozzáadását megelőzően, az érintett területeken alkalmazni kell, amíg a tünetek eltűnnek.

Teafa

Ezt az illóolajat gombaellenes, vírusellenes és baktericid szerekként használják.

Határozottan behatol a bőrbe, így megöli a vírust az előfordulás kezdetén.

Alkalmazzon többször az érintett területre, amíg a kiütés eltűnik.

Hagyma vagy fokhagyma

Természetes antivirális és antibakteriális szerek. Hozzájárul továbbá az immunitás erősítéséhez.

A fokhagymás szegfűszeleteket szeleteljük, és 30 percenként, 3 napig alkalmazzuk a fájó helyre. A hagymával is foglalkoznia kell. Tisztítsa meg és alkalmazza a lédús lobulát, először nyúlik le, a betegség helyére.

Ismételje meg az eljárást naponta 6-7 alkalommal, amíg a fájdalom eltűnik.

Kalanchoe

Ez a Tolstyan család egyik üzeme.

Hemostatikus, tisztító és baktericid tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran alkalmazzák gyulladásos folyamatokban.

A herpesz kezeléséhez használja a Kalanchoe levelét a sebhez való hozzáadásával. És használhatja a Kalanchoe juice is. Préseljük meg a gyümölcslevet, nedvesítsük meg a gyapotot vagy a gézet, és naponta 5-6 alkalommal kenje meg a sebet, minden alkalommal friss levét készítsünk.

méhszurok

Ez egy természetes méh termék, melynek bizonyítéka az antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságok.

A herpesz kezelésére a szájon, mint kész gyógyszerészeti tinktúra, és készítenek függetlenül.

Ehhez önállóan 20 gramm propolisz-adagot kell öntenie, hogy 80 gramm 70% -os alkoholt adjon. Ragaszkodjon egy hétig, időnként rázza a tartalmát.

Kenje be a sérült területet, amíg teljesen fel nem tér.

Fekete tea

Hála neki, gyógyítja a herpesz az ajkakon.

Ehhez a forró teát a melegítés előtt meg kell tartani és fel kell használni a sebre. Ehhez egy tea zsák is alkalmas. Ismételje meg az eljárást a lehető leggyakrabban.

A kezelés időtartama 3-4 nap.

A herpesz elleni kenőcs elkészítéséhez a búzát, a természetes joghurtot, az őrölt kávét, a mézet és a fokhagymát egyenlő arányban keverik össze. Kenőcsöt alkalmazzon az érintett területeken és hagyja teljesen száraz állapotban.

Ismételje meg az eljárást 10 napig.

Száradás után ez a kenőcs nem ajánlott a bőr eltávolítására. Meg kell várni, amikor maga a kéreg eltűnik, majd a következő adagot.

Bár ez egy meglehetősen hosszú kezelés, de nem kevéssé hatékony. Hála neki, a herpesz az ajkán hosszú ideig elfelejtheti.

Gyógyszerészeti tulajdonságait régóta értékelik a népgyógyászatban. Antibakteriális és antiszeptikus tulajdonságai jól működnek a herpeszvírus elleni küzdelemben.

A magas cukortartalom elnyomja a negatív nyomelemek növekedését. Az érintett területeket naponta többször mézzel kell kenni, és fel kell használni a herpesz kenőcsök készítéséhez.

Azonnali kávé

A kávéban adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát, mézet, kefiret és lisztet egyenlő részekben.

Vigye fel a sebet és hagyja megszáradni. Naponta többször elvégezze az eljárást.

Régi kenőcsöket óvatosan eltávolíthatunk meleg vízben áztatott ruhával vagy gyapjújal.

fogkrém

A betegség korai szakaszában használatos, különösen gyógynövény alapú pasztákra vonatkozik.

A fájdalmas helyszín kipréselése naponta többször, így teljesen megszárad. Az alkalmazás időtartama 2-3 nap.

Komplex kezelés

Mint tudják, ha a komplex kezelés legfontosabb módszereit használja, az eredmény sokkal gyorsabb lesz.

A herpesz csak népi gyógymódokkal való kezelése hosszú és hatástalan. Ezért tudnia kell, hogy milyen gyógyszereket kell szedni, hogyan kell bevenni és a gyógyszerek hozzávetőleges árát.

Mielőtt kiválasztaná, hogyan kezelje a herpeszet az ajaknál, hogyan kell ilyen módon végrehajtani a gyors kezelést, próbálja meg az allergiák alapját.

Ezenkívül győződjön meg róla, hogy nincs egyéni intolerancia egy adott gyógyszerre.

A legáltalánosabb eszköz:

 1. "Famvir" - vírusellenes szer. Belépés 500 ml-re. 2 - 3 alkalommal, 1 hétig. A betegség tüneteinek feltárása után azonnal alkalmazható. Költség 1400-2500 rubel.
 2. "Valtrex" - az 1., 2. és 6. típusú herpesz vírusra alkalmazzák. A kurzus hetente tart, napi 3 alkalommal 2 tablettát inni. A költségek a gyógyszertár 180-820 rubel.
 3. "Panavir" - vírusellenes, gyógyító és antiszeptikus hatást fejt ki. A gyertyákat rektálisan 1 naponta 2 napig alkalmazzák. 2350 körül állnak. A gélt az érintett területekre vékony réteggel, naponta többször alkalmazzák. Akár 1 hét. Költsége 150-300 r. A spray-t arra használják, hogy az érintett területeket a teljes gyógyulásig bepermetezze. Költsége 150-400 r.
 4. "Zovirax" - vírusellenes szer. Szemcseppek - legfeljebb 6 csepp, a betegség színétől függően. A felvételi folyamat a tünetektől függ. 50-150 rubelre kerülnek. Tabletták - 1 db 4-5 alkalommal 6 nap. Igyál sok folyadékot. Állnak 105-305 f. A por hígításához szükség van nátrium-kloridra. Intravénásan kell beadni. Az adagolást és a felvételt az orvos írja le. Költsége 150-300 rubel. A krémet topikálisan alkalmazzák, az érintett részen egy kis réteget alkalmazva, amíg a vírus teljesen eltűnik. Költsége 50-100 rubel.
 5. „Az aciklovir” - a herpesz tüneteinek előfordulása és a herpesz későbbi kezelése. A tablettákat 2 óránként kell bevenni. Legfeljebb egy hétig. A gyógyszer ára 25-300 r.
 6. "Vivoraks" - vírusellenes, amely gyengülést követően visszaállítja az immunitást. Vegyen 2 tablettát 2 óránként. A felvétel időtartama több mint egy hét lehet, a tünetektől függ. A költségek körülbelül 27 rubel.
 7. "Valtrex" - A valacicpvirra alapozott gyógyszer. Erősen emészthető vírusellenes. Vegyük a tablettát reggel és este, legfeljebb 2 hétig. És annak kockázata, hogy naponta egy tablettát megismételnek. A költségek körülbelül 250 - 730 rubel.
 8. "Bonafton" - olyan kenőcs, amely a herpesz vírus elleni küzdelemre irányul. Az érintett területekre naponta 4-5-szel alkalmazzuk a teljes gyógyulást. Szintén hatásos a kenőcsök és a tabletták együttes alkalmazása. A költség 25 - 40 rubel.
 9. "Fenistil" - A krém ajánlott a herpesz kezelésére az ajkakon a legkorábbi szakaszokban. Naponta többször alkalmazza az érintett területet a helyreállításig. A költségek 450 r.
 10. "Infagel" - immunmoduláló, vírusellenes és baktériumölő szer, amely segít a herpeszvírus elleni küzdelemben az ajkakon. Kisebb mennyiségű érintett területet kenje meg naponta többször. Az ár 200 rubel.
 11. "Allomedin" - bőrgyógyászati ​​és vírusellenes gyógyszer, amely megakadályozza a herpesz terjedését a korai szakaszban. A sebet naponta többször, legfeljebb 5 napig alkalmazza a sebre. Az ár 400 rubel.
 12. "Viru-Merz" - vírusellenes gél. Megakadályozza a vírus terjedését. Naponta többször alkalmazzuk a fájdalmas foltokat, 3-4 napot. Az ár 400 rubel.
 13. "Gerpevir" Vírusellenes szer. Csökkenti a fájdalmat egy betegség alatt. Kenőcsöt és tablettákat tehet a komplexumban. Kenje meg a fájdalmas helyet naponta többször, körülbelül egy hétig. Ugyanakkor napi 1 tablettát inni. Az ár 45 - 60 r.
 14. "Menaker" Vírusellenes és antiharness szerek. Vegyen 250 ml-t naponta háromszor, körülbelül egy hétig.

Herpesz kezelése az ajkán, homeopátiás készítményekkel

Noha ezt a kezelést nehéz gyorsan felhívni, ennek a módszernek még mindig vannak előnyei.

A szakértők hosszú ideje javasolják a homeopátiás gyógyszerkészítmények alkalmazását, mivel ez a relapszusok csökkenéséhez vezet.

Kezelési előkészületek:

 1. "Anaferon" - homeopátiás és vírusellenes szer, amelyet széles körben használnak a fertőző betegségek kezelésében és megelőzésében. 1 tabletta naponta 6-szor naponta. A felvétel időtartama 1-3 hónap. Az ár 70 rubel.
 2. "Ergoferon" - vírusellenes tabletták reszorpcióra. A kezelés alatt félóránként 1 alkalommal kell inni. Napi egyszeri beavatkozás esetén 1 tablettát inni. A kinevezést az orvos egyenként, 1-6 hónapon keresztül rendeli el. Az ár 150 rubel.

Immunmoduláló szerek és készítmények

Mint tudják, a magas immunitás csökkenti a herpesz megismétlődésének kockázatát. Az immunitás növelésére irányuló folyamat felgyorsítása érdekében több eszköz is használható.

Oksolinovaya kenőcs

Tevékenységének célja a herpeszvírust alkotó savak megsemmisítése.

Nem olyan erős a drog, mint mások, mert a kis behatolás a bőrbe. De segít a korai szakaszban, irritálja a bőrt.

A sérült bőrre naponta többször alkalmazzuk, 4-8 hétig. Az ár 8 - 10 rubel.

Echinacea

Erős antiszeptikus és immunerősítő szer. Az echinaceát természetes antibiotikumnak is tekintik.

Igyál a tünetek idején 2 tablettát naponta. A profilaxisban két naponta vegyen be egy pirulát. Az ár 50 rubel.

„Lizin”

Az aminosav szükséges a növekedéshez, segít a szövetek gyors helyreállításában.

Az alkalmazás módja: naponta kétszer, fél órával étkezés előtt. A tanfolyam körülbelül egy hónap. Az ár 15 - 40 r.

Cink kenőcs

A cink késlelteti a herpesz kialakulását a szervezetben, így a cink alapú kenőcsök nagyon hatékonyak a herpeszvírus elleni harcban az ajkán.

Alkalmazzon kis mennyiséget az érintett részre napi 6 alkalommal, általában a tanfolyam 5-6 nap. Az ár 5-10 r.

«Rimantadin»

Vírusellenes és immunstimuláló tabletták. A tabletták száma a beteg korától függ.

Gyermekeknek naponta két tabletta bevétele. A felnőttek 6 tablettát vesznek a betegség első napján, majd 4 tablettát, az elmúlt napokban naponta kétszer. Az ár 20-30 rubel.

Segédeszközök

Mielőtt a herpeszet az ajakra kezeli, használjon hasznos segédeszközök gyors kezelésére.

Az ilyen segédeszközöket minden bizonnyal otthon vagy a legközelebbi gyógyszertárban megfizethető áron találhatja meg.

Ginseng tinktúra

Tisztító és tonik hatása van.

A cseppek száma egy időben 15-20, 30 perccel étkezés előtt. Alkalmazz legalább egy hónapot. Az ár 30-50 rubel.

Fontos információk! A ginzeng álmatlansághoz vezethet, ezért ne vegye be délután. A legjobb, ha 3 találkozót osztasz a vacsora előtti időkbe.

vadrózsa

A herpesz, gyökerek és gyümölcsök kezelésére használják.

Becsukott gyökerek - 30 g öntsünk 500 ml vizet. Főzzük a húsleves gőzfürdőjét, forraljuk fel. Hűtsük le és alkalmazzunk arcmosással.

Ön is elkészítheti a csipkebogyó csészét és minden nap italt, vacsoraig.

A főtt vízben adjunk hozzá bogyókat és forraljuk fel. Ragaszkodjon körülbelül egy óra múlva. 1 liter 80 gramm földi bogyó. Az ár 10-30 p.

citrom

A citromban lévő C-vitamin magas tartalma nélkülözhetetlenné teszi az immunitás növelését és a vírusok elleni küzdelmet, beleértve a herpeszet az ajkakon.

De óvatosnak kell lenni, amikor citromot alkalmaz a bőrön, mert nagy mennyiségű sav van, amely örökre enyhítheti a bőrt ezen a helyen. Ezért csak a herpesz által érintett területekre kell alkalmazni a citromlét.

Ehhez néhány csepp citromot kell alkalmazni a gyapotra, és alkalmazni kell a sebre. is friss gyümölcslé helyettesíthető illóolaj citrom. Nagyon hatékony citrom kezelés a betegség korai szakaszában. Az ár 60 - 80.

Gipsz a herpesztől

A herpesz gyógyítása az ajkakon. nagyon hatékony, hogy speciális ragasztót használjon. Használható a betegség korai szakaszában.

Ezenkívül a ragasztó nagyon könnyen használható. Használat előtt fertőtlenítse a bőrt.

Kifelé a vakolatot, anélkül, hogy megérintené a párnákat, és simítja a pasztát az érintett részre. Változtassa meg a sávszélességet naponta 2 - 3 alkalommal. Az alkalmazás időtartama általában legfeljebb 4 nap.

A herpesz terhesség és szoptatás ideje alatt

A baba egészsége az anya jólététől függ, így minden betegsége befolyásolja a gyermeket. Különösen a herpeszvírus, mert ennek következtében a szoptatás alatt a tej fogyhat.

Íme néhány ajánlás:

 1. Terhesség és etetés esetén lehetetlen a herpesz tablettát használni, miután mindegyik bejuthat a gyermeke szervezetébe, amely egészségét nem veszélyezteti.
 2. Ne hagyja abba az etetést, ha herpesz van az ajkán. A herpeszes szervezetben olyan antitesteket állítanak elő, amelyek elpusztítják ezt a vírust. Tehát tejjel a gyermek megkapja a szükséges védelmet az ilyen vírusok ellen.
 3. Ne csókolja meg a baba, ha a herpeszet az ajkakon feltünteti, és amikor táplálkozik, használjon maszkot. Tehát nem fertőzi meg vírussal.
 4. A személyi higiénia kulcsfontosságú a nők gyors fellendüléséhez és a baba egészségéhez.

A bőr gyógyítása a betegség után

Sajnos rosszul kezelik a herpesz az ajkakon foltok és még hegek, ami nagyon kellemetlen.

Mielőtt a herpeszet az ajkán kezeli, a gyors kezelés segít a személyi higiéniai szabályoknak való megfelelésben.

Ennek kijavítása érdekében, a bőrt olajjal, aloe vagy calanchoe-val, valamint propolisz alapú krémet kell kenni.

A helyreállítási időszak nem kevesebb, mint egy hét. Ha a foltok ezen idő elteltével nem mennek keresztül, tanácsot kérjen egy szakembertől.

Diéta herpeszre az ajkakon

Egyes ételek nemkívánatosak a nagy mennyiségben a kezelés alatt, mivel lassítják a gyógyulási folyamatot.

A fő termékek, amelyek használatát korlátozni kell:

 1. rizs;
 2. csokoládé;
 3. diófélék;
 4. Olajos és fűszeres étel;
 5. alkohol;
 6. Cukor és édességek;
 7. dohány;
 8. paradicsom;
 9. Fekete tea és kávé.

Ételek, amelyeket el kell fogyasztani, hogy a test tónusos maradjon:

 1. Gyümölcsök és zöldségek;
 2. Seafood;
 3. Tejtermékek;
 4. Gyömbér és citrom;
 5. hal;
 6. Hús (különösen marha- és borjúhús);
 7. Hagyma és fokhagyma;
 8. Gyógyteák;
 9. A zöldek.

Mindezek az ajánlások, ha megfelelően használják őket, segítenek mindig a figyelmeztető jelzéseken, és nem engedik, hogy a herpesz elrontsa a hangulatot. Légy egészséges!

Ebből a videóból megtudhatja, hogyan kezelje a herpeszet az ajakra, és hogyan tudja elvégezni a leggyorsabb kezelést ennek a fertőzésnek.

Ez a videó tanácsolja a hagyományos gyógyszereket, amelyekkel a herpesz elleni harcban az ajkak ellen harcolsz.

Hogyan száraz herpesz az ajakra

Én, amint a lap az ajkán felbukkan herpeszre; és feltételezhetjük, hogy a következő két hetet intenzív kezelésben és inferioritási komplexumban fogják elkölteni. Ugyanazt a gyógyszert használom - a Herpevir gélt, amely öt napig szárad és végül eltávolítja a herpeszet az ajakról. A készítmény nem állítja, de sajnos, ez csak megszünteti a tüneteket, a herpesz, de nem véd az új visszaesés.

Hello, lányok! Ami a Murphy-törvény (három napon várható O) Megvan herpesz az ajkakon, míg a harmadik napon kenjük Fenistilom pentsevirom. Buborékok tört kenje ezt a kenetet teljes ajak, de a kérdés van írva, hogy kenetet 2 óránként, de ha el kell távolítani a réteg kenőcsöt előző, vagy nem? Ha megpróbálom eltávolítani egy pamut törlővel, akkor fáj, mert buborékok után. Mit tegyek? Milyen gyorsan szárítható? És a mocsár kijött. Ne nézz B alatt ebben a hónapban.

Egy hét múlva a tengeren, és én csak egy szörnyű formában - tegnap beugrott ajakherpesz az ajkak és az orr az orr, mind duzzadt. Azonnal, aki ilyen gyakran történik, gyorsabb, mint a gyógyulás, száraz. Zovirax és acyclovir, viferon nem segítenek, sokszor próbáltam. Lehet, hogy néhány népi jogorvoslat vagy valami más, segít tanácsokkal

Mint tudják, a kalcium hiánya, különösen a csontokban, az egyik leggyakoribb anyagcsere-rendellenesség. Ezek a rohamok és a gyermekeknél jelentkező abnormális fogcsúcsok, a gerinc görbülete és a sérült fogak, az időskorú csontok törékenysége. A kalciummetabolizmus rendellenessége gyakran vérszegénységgel, hajhullással szembeni érzékenységgel, allergiával, az ajkán lévő herpeszkékkel jár, csökkentve a sugárzás hatását. A nőknél ezt leukorrhoeával, a munkafájdalmak gyengeségével, a méh izomzatának atónájával egészítik ki. A kalciummetabolizmus megszüntetése nehéz lehet, mert az orvostudomány - a kalcium-klorid, a gipsz, a kréta - gyógyszerei rosszak.

Harc írási gyakorlat férje (azt hiszem, egy-két év, a kéreg már a hátán)) gyógyítható szörnyű dermatitis (ő is orvos).És azt tanácsolta professor.Seychas én is kezdett, hogy Ksyuse, itt van egy pillantást, de gemoroyno de jobb, mint a kimozin, amely nem emésztették. Vettem egy mozsárban fűszerek egy kerámia por és dörzsöli, adjunk hozzá egy csepp citromlé, proiskhdit reatsiya minden bélést válik bezvkusnoy.Sama is iszik. Az orvosok már régóta beszélnek arról, hogy a gyógyszertárakban már elfogyasztott kalciumot tartalmazó gyógyszerek gyakorlatilag haszontalanok - egy fontos makroelem a szervezet számára gyakorlatilag nem szívódik fel. De a másik ismert.

Indikációk: gyulladásos bőrbetegségek (acne, kelések, kelések és mtsai.), Termikus, kémiai és leégés, többszörös trauma (vágások, repedések, állati és rovarcsípés, zúzódások, stb), viszketés, ödéma, orbánc, decubitus y súlyosan megbetegedett, pikkelysömör, atópiás dermatitisz, neurodermitis, bőrirritáció borotválkozás után, a herpesz, stb Action :. krém puhítja a bőrt és megvédi a kiszáradástól, fokozza a vérkeringést, normalizálja a mechanizmusok szöveti anyagcsere, helyreállítja a mikroflóra, elősegíti regenerálódását sérült szöveteket. Még a krém rövid alkalmazásával is helyreállítja az egészséges bőr természetes színét.

Jó napot! A nevem Maria, és szeretnék kínálni Önnek egyedi és sok koreai kozmetikumot. Én magam használom és rendelek kozmetikumokat áprilisban. Az árak és a választék kérjük. Örömmel válaszolok minden kérdésére))) Pozh-hundred, kérdezd meg őket a hozzászólásokban, hogy postai úton tegyenek szert. Következő sorrendben március 13. A munkámat itt találja!

Lányok, mindenki nagyon hálás lesz, ha megosztozik a véleményed a BB-shkami többi tagjával. Természetes gyógyító és megelőző krémek-balzsamok beszerzése. A Moszkvai Állami Egyetem Biotechnológiai Központjának munkatársai által kifejlesztett. MV Lomonosov Moszkvai Állami Egyetem. Azt hiszem, és remélem, hogy benyomások, eredmények, tapasztalat hasznos lesz a többi ügyfelem számára is! A résztvevők véleményét (BB és egyéb fórumok) teszem közzé minden termékhez. A vezetés során a vélemények vásárlása sokat gyűjtött. Az érdekes visszajelzések megtalálásához használja a Ctrl + F kombinációt.