Az ágynemű mosása és fertőtlenítése beteg beteg után

Ha valakinek a családjában beteg van, úgy érzi, hogy nem védett és boldogtalan, ezért érdemes biztosítani a legkényelmesebb feltételeket, amelyeknek főleg tisztán ágyneműnek kell lennie.

Miközben kényelmet kíván nyújtani a betegnek, ne felejtse el az egészségeseket, és védje magát és más családtagjait a vírus levegőházi szárnyán. Csak az ágyneműkkel való érintkezés és a beteg beteg dolgai miatt fertőződhet meg, emlékezz erre.

Ma arról fogunk beszélni, hogyan lehet mosni a beteg egy ágyneműjét, és hogyan kell eltávolítani a hányást, a vizeletet, a vért és a kiömlött gyógyszereket.

Hogyan kezeljük az ágynemű betegeket?

Ha valaki beteg, választhat neki 100% fehér pamut lapot. Miért? Ezek unalmasak és monotonok lehetnek, de csak meleg vízzel és magas hőmérsékleten fertőtleníthetők. Ágynemű szintetikus ágynemű élénk színek nem bírják ellen a kémiai fertőtlenítőszerek hatását.

Az egyik legjobb módja annak, hogy megvédje magát, gumi kesztyűt kell viselni, ha kézi üzemmódban ruhát visel, és bármilyen érintkezésbe kerül a beteg ágyával. A potenciálisan szennyezett ruhaneműket ne tegye az arcához vagy a testéhez közel. Mindig mossuk le az ágyneműt a lehető legrövidebb időn belül, és amilyen hamar csak lehet, hogy megakadályozzuk a mosodai kosárban lévő keresztszennyeződést más dolgokkal.

Pizsamák és ruhák fertőtlenítése

A megfelelő mennyiségű és forró vízzel kombinált klór-fehérítő kiváló fertőtlenítőszer a ruhák számára. Azonban nem minden szövet képes elviselni a klóramin hatásait.

A Cornell Egyetem kutatói nemrég készítettek egy nagyszabású tanulmányt a ház fertőtlenítésére szolgáló legjobb módszerekről, amelyek segítenek megvédeni családját a bakteriális fertőzések és vírusok okozta sok költség és roncsolás nélkül. A mikrobiológusok három olyan termékkategóriát azonosítottak, amelyek hatékonyak, biztonságosak a szövetek számára és a boltokban is kaphatók. Ezek a következők:

 • tűlevelű olaj,
 • fenolon alapuló fertőtlenítőszer,
 • nátrium-hipoklorit.

Hogyan lehet eltávolítani a kábítószerek nyomai az ágyneműből?

A folyékony gyógyszerek - a halolajtól a népi gyógynövények csalánig - nagyon különleges illatúak, néha színesek. Az ilyen foltokat mindig mindig nehéz megállapítani.

Minél előbb elkezdi megszabadulni a folttól, annál nagyobb esélye van a sikernek.

 1. Közvetlenül az erős hideg folyóvíz alatt fordult el a termékből, hogy lemossa a lehető legnagyobb mennyiségű gyógyszert.
 2. Keverj össze egy evőkanál fehér ecetet és kétharmad egy pohár orvosi alkoholt. Tiszta fehér ruhával törölje le a foltot ezzel a megoldással az elülső és az alsó oldalról.
 3. Ezután mossa meg a terméket a szokásos módon.

Hogyan lehet eltávolítani az olajos kenőcsök nyomait?

Annak ellenére, hogy a kenőcsök rendkívül hatásosak lehetnek egyes betegségek kezelésében, kellemetlen foltok megjelenését okozhatják az ágyneműben, figyelmetlen módon. Fontos, hogy ezeket a foltokat a lehető leggyorsabban távolítsuk el annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szövetben való letelepedésüket.

 1. Mindig egy kést használjon a kenőcs felső rétegének eltávolítására a mosnivalóból. Ne dörzsölje semmilyen módon! Ezáltal a zsír mélyebbre hatol a szövetek rostjaiból.
 2. A következő lépés -, hogy egy folttisztítóval, akkor különösen fontos, hogy a foltokat szintetikus textíliák, mint poliészter, amely, mint általában, a „csapdák” zsíros foltokat. Az ujjával vagy puha fogkefével vigye fel a tisztítószert a vaseline helyére. Ha nincs folteltávolító, használjon erős folyékony mosószert (Tide vagy Persil), amely enzimet tartalmaz a foltok eltávolítására. Hagyja a terméket a szöveten legalább tizenöt percig, majd enyhén dörzsölje le a foltot puha kefével és öblítse le forró vízzel.
 3. Végezetül, mossa meg a terméket, mint általában.

Hogyan távolítsuk el a vér, hányás, vizelet és ürülék nyomait?

Az ilyen incidensek mindegyikünknél fordulnak elő, normális. Éppen ezért jobb, ha egy további ágyneműt helyezünk el a páciens szobájában. Mivel az ilyen ellenőrizetlen események általában az éjszaka közepén fordulnak elő, ez megmentheti a pácienst, hogy a szekrényben tiszta ágyneműt kell keresnie.

Minden hasonló jellegű folt fehérje jellegű. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a foltok festését a szövetben, hideg vízzel kell kezelni, hogy a fehérje ne települjön a rostokba. A hasonló jellegű foltokat a lehető leggyorsabban le kell mosni.

 1. Először is, minden szilárd elemet ki kell húzni egy kaparással, majd helyezze a terméket hideg folyóvíz nyomására.
 2. Ha a folt nem friss, érdemes áztatni a terméket egy oxigénes fehérítőn.
 3. Ezután mossa meg a ruhát a címkén feltüntetett ajánlásoknak megfelelően.

Hogyan kell fertőtleníteni a dolgokat?

Adjunk hozzá egy csésze folyékony klór fehérítőt a mosáshoz. Bleach állt az idő próbáján, és amikor a ruhák fertőtlenítésére, a leghatékonyabb és leghatékonyabb. Használata azonban korlátozott a fehér ruhákra és a dolgokra, mert hatással lehet a színére, sárga színezésére vagy szürkésére. De hogyan lehet fertőtleníteni a dolgokat otthon, nem tud mindent, bár ez a tapasztalat nagyon hasznos minden hostess.

Öntsön fenolos fertőtlenítőszert a csészébe és adj hozzá tisztítószert. A fenolos fertőtlenítőszerek többcélúak, fertőtlenítésére és szagtalanítására használják. Megvásárolható egy boltban vagy az interneten. A fenolos fertőtlenítőszerek megölik a baktériumokat, és maguk után friss illatot hagynak.

Tegyen egy csésze tiszta fenyőolajat a mosáshoz, amely legalább tizenkilenc százaléka fenyőolajat tartalmaz. A fenyőolaj eltávolítja a kellemetlen szagokat és fertőtleníti a ruhákat. Minél magasabb a fenyőolaj százalékos aránya, annál hatékonyabb lesz, ha mosnivaló mosásakor használják.

Várjon, amíg a mosógép befejezi az öblítési ciklust olyan kvaterner ammóniumvegyületek alkalmazásával, amelyek antimikrobiális hatást fejtenek ki és biztonságosan használhatók. Ha a dolgok fertőtlenítése folytatódik, két evőkanál kvaterner vegyületet kell hozzáadni.

Forraljuk fel a ruháidat. A forralás régimódi, de hatékony módszer a mikrobák ruháinak tisztítására. Egyszerűen helyezzen néhány ruhadarabot egy nagy fazék vízbe a tűzhelyen, és forraljuk fel. Hagyja lehűlni a vizet, és tegye rá a száraz ruhákat, majd helyezze a szárítóra.

A ruhanemű tisztításához ne tegyen további mosópor adagot a mosógépbe. A kiegészítő hab csak akkor akadályozza a dolgokat, ha lemossa a dolgokat, és csökkenti a tisztító hatást. Az extra hab is károsíthatja a mosógépet.

3.3. A ruhák és cipők, valamint az egyéni védőeszközök fertőtlenítésére szolgáló módszerek

A ruhák fertőtlenítési és védelmi módszerek a forró levegő, forrásban lévő, áztatással fertőtlenítő oldat, levegő-gőz keverék és paroformalinovoy helyhez kamerák és fertőtlenítés-zuhanyzó telepítést.

A forrást gyapot ruhákat, egyéni védőeszközöket és egyéb, gumiból és gumírozott anyagból készült tárgyak fertőtlenítésére használják. A mikrobák növényi formái 60-70 ° C-on meghalnak forró vízben, a mikroorganizmusok spóra formái csak a forró víz hőmérsékletén lesznek elpusztítva. A fertőtlenítés folyamatának felgyorsítása érdekében javasoljuk, hogy 1-2% szóda hamut vagy 0,3% SF-2 porot adjunk hozzá.

A fertőtlenítő oldatokban való áztatás képes fertőtleníteni a pamutszövetből készült ruhákat és az egyéni védőeszközöket. Termékek fertőtlenítjük áztatással vagy törlés ezután alaposan vízzel, cipők, ruhák és egyéb bőr elemek, továbbá szárítás után kenni cipőkrém. A mikrobák vegetatív formáival való fertőzés esetén ezeknek a dolgoknak a fertőtlenítését gőz formalin módon kell végrehajtani.

Gőz-levegő módszer fertőtlenítésére minden típusú ruházat és PPE-vel fertőzött vegetatív és spóra formái mikroorganizmusok, kivéve a bőr-és szőrme, amelyek lerontják hevítve nedves állapotban 60 ° C fölötti Mivel a legtöbb kórokozó körülbelül 100 ° C hőmérsékleten hal meg, a gőz erős fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik. Amikor belép a tartályba (kamrába), ahol a szennyezett termékek találhatók, a gőz felmelegíti a levegőt és összekeveredik vele, gőz-levegő keveréket alkotva. A fertőtlenítéshez általában telített telített gőzt használnak. Normál nyomáson 100 ° C-os hőmérsékleten és finom cseppecskék formájában bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz. A szennyezett termékek gőz-levegő keverékkel való kezelése hatékony és megbízható.

Minden pamut, ló, gyapjú, gumírozott és egyéb tétel gőz formalinban feldolgozható. A szőrmebőrből készült termékeket azonban csak 58-59 ° C-os hőmérsékleten kell gőz-formalin keverékkel fertőtleníteni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gőz át ezen a hőmérsékleten kevesebb fertőtlenítő hatása, mint 100 ° C hőmérsékleten egy légmentesen gőz keveréket injektálunk formalin, ami fokozza a fertőtlenítő tulajdonságaihoz. A kezelés időtartama függ az anyag mennyiségétől és állapotától, a fertőzés jellegétől.

A rágcsálók fertőtlenítési szabályai

A rüh a fertőző bőrbetegség. Ezt a láthatatlanság okozza a szemkendüléseknek - viszketnek. A bőrbe történő bevezetése olyan gyorsan megtörténik, hogy még a rövid távú érintkezés esetén is nagy a fertőzés valószínűsége. Ezért nem kevesebb időigényes intézkedést adnak a kezeléshez - fertőtlenítés mások fertőzésének megakadályozása érdekében.

Alapelvek

Amikor az atkák nincsenek a testen, gyorsan kiszáradnak. Elveszítik a bőrön való áthatolás képességét és gyorsan elkezdenek meghalni. A rühösen fertőtlenítés egy olyan komplex intézkedés, amely a paraziták külső környezetben történő megsemmisítésére szolgál.

Ehhez a következő hatásmechanizmusokat kell alkalmazni:

 1. Fizikai módszerek. Tegyük fel a forrást, a vasalást, az időjárást.
 2. Vegyi hatás. A felületek és dolgok kezelése speciális antiszeptikumokkal (pl. A-PAR).

A fertőtlenítési tevékenységek kezdete megegyezik a diagnózis felállításával és a kezelés kezdetével. A rágás végső fertőtlenítése a kezelés befejezése után történik. A terápia eredménye a fertőtlenítés helyességétől függ.

A Zudene alacsony ellenállású a környezeti feltételek hatásaival szemben. Kényelmes neki a szobahőmérséklet, 60 ° C-os hőmérséklet - már káros a parazitákra, és amikor forraljuk vagy fagyasztjuk, azonnal halnak meg. Ellenáll a kullancs tojásainak.

A fertőtlenítés fő szabályai a következők:

 1. A törülközőket, a vászonokat, a páciens ruháját a lehető leggyorsabban meg kell változtatni, és a feldolgozás előtt egy polietilén táskában kell húzni.
 2. Fontos szokás ez a napi nedves tisztítás.
 3. A kezelés megkezdése előtt ellenőriznie kell azokat a dolgokat és tárgyakat, amelyeket a beteg megérint. Ne hagyja figyelmen kívül az olyan tárgyak felületét, mint az ajtókilincsek, a vezérlőpanel, a cipőtölcsér. Célszerű egy kis időt tölteni, és részletes listát készíteni, amelyet kiegészíthet.
 4. El kell dönteni, hogy milyen dolgok szükségesek a további felhasználáshoz, és ahonnan megszabadulhat. Például a gyermekek puha játékát újakkal kell helyettesíteni. Ne légy nagy érték, és a régi papucsok, amelyeken a beteg sétált. A feldolgozásra kerülő alapok költsége meghaladhatja az ilyen dolgok értékét.
 5. A háziállatok fertőződhetnek is ezzel a betegséggel. Ebben az esetben a kezelés mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy kezeljük az alomot, tálat, ahonnan eszünk.
 6. A kezelést gumi kesztyűk behelyezése útján kell végrehajtani. A kezelendő hely fertőtlenítése során nem lehet gyermek és háziállat. A fertőtlenítés után szellőztetés szükséges.

A beteg dolgainak megtisztítása

A viszketés nemcsak közvetlen érintkezéssel, hanem a beteg által használt dolgokon keresztül is előfordulhat. A fertőtlenítéshez a következő intézkedések szükségesek:

 1. A feldolgozás fő módja forrásban van. Az ágyneműt, a törülközőt és a személyes ruhát viselik. A forrázást 1-2% koncentrációjú szóda vagy detergenspor oldatával végezzük. A feldolgozási idő körülbelül 10 perc, a forrásidő kezdetétől számítva. A klórtartalmú oldatok, például a fehérség vagy az AC, egyszerűen áztathatók egy órán keresztül.

Vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet főzni: matracok, párnák, takarók, felsőruházat, kalapok. A feldolgozáshoz meg kell vásárolnia az A-Par kábítószert, amelynek gyártója francia cég. A terméket kifejezetten a textilanyagok fertőtlenítésére tervezték, amikor a paraziták fertőzöttek voltak, beleértve a rühök eltávolítását.

Aeroszol formájában állítják elő. Kényelmes, mivel nem hagyja el a foltok alkalmazása után. Az A-Par körülbelül 30-40 cm-es távolságról a feldolgozott termékek teljes felületére kerül. Az öltözetnek kétoldalúnak kell lennie, a belső felületen gyűrődésekre és varratokra kell figyelni. Használjon fertőtlenítőszert nem csak a dolgokra, hanem a felületekre, például a padlókra is.

 • Az A-PAP erős szagú, ezért ajánlatos friss levegővel ellátni, majd ezt követően szellőztetni. A feldolgozott dolgokat viselni kell, miután a szag teljesen eltűnik. A termék gyúlékony, ezért ne tegye tűzbe.
 • A páciens érintkezésének nem fertőzött tárgyainak fertőtlenítését polietilén zacskókba csomagolva, antiszeptikumokkal öntik. Az expozíció időtartama legalább két nap.
 • A fertőtlenítést kesztyűvel kell elvégezni. Ha a termék bőrre vagy a szemre kerül, azonnal tiszta vízzel öblítse le.
 • A hatékony kezelési módok között szerepel a levegőztetés is.
 • Különösen hatékony a dolgok maradása a fagyban, mert az atkák gyorsan meghalnak 0 ° C-os hőmérsékleten.
 • A páciens holmijának és cipőjének kezelését rendszeresen, a betegség első napjától kezdve kell elvégezni.
 • a tartalomhoz ↑

  Helyiségek feldolgozása

  A rákos betegek nem mindig kórházba kerülnek, így az otthoni kezelési rendszer magában foglalja a nyilvános helyeket: a kórházakat, a gyógyszertárakat. A kezelés nem egy nap, és ezúttal a fertőzés hordozója továbbra is az emberek közé tartozik. Nehéz nem észrevenni - szinte lehetetlen, hogy a beteg ellenálljon a várakozásnak, hogy megkarcolódjon.

  A helyiséget, ahol egy ilyen személy található, feldolgozni kell, amelyet bizonyos módon kell végrehajtani:

  1. A helyiségek kezelésére a Medifox rovarirtó szert használják, amely különböző felszabadítási formákkal és ennek megfelelően különböző alkalmazási területekkel rendelkezik.
  2. Ha a betegség kitörése fordult elő csoportok, például, egy óvodában, a fertőtlenítést végezzük vizes oldata emulzió koncentrátum márkanéven Medifoks szuper 20%. Ezeket a tevékenységeket csak szakemberek végezhetik - az egészségügyi járványügyi állomások vagy egészségügyi intézmények alkalmazottai. A kezelést olyan dobozoknak kell alávetni, ahol ezeket a betegeket megvizsgálják.

  A helyiségek fertőtlenítésével a fent említett készítményekkel a rögöket Rosinka vagy Kvazar kezeljük. A fennmaradó felületeket törlőkendővel töröljük, amelyet korábban a készítmény vizes emulziójának oldatával nedvesítettünk.

  Attól függően, hogy a kezelt felület nedvszívó vagy sem, a gyógyszerfogyasztási ráta kiszámításra kerül. Kb. 30-50 ml négyzetméterenként. Rövid idő múlva a kezelés után a felületeket, amelyek az emberek kapcsolatba, a tiszta hatóanyag maradékok nedves eljárás alkalmazásával szóda oldatot az arány egy evőkanál egy gallon vizet.

 • Koncentrátum A Medifox 5% -ot használják a rezgés megelőzésére otthon. Megvásárolható a gyógyszertárban. Az ilyen megoldások közötti különbség az összetevő különböző koncentrációja az aktív hatóanyaggal - a permetrin.
 • Az olyan helyiségek fertőtlenítése, ahol a rákos betegek ellátogattak, egy rovarölő szereket tartalmazó szerrel készíthető A-PAR permet formájában. A tartályokat a padlón, a falakon és a bútorokon keresztül permetezik. Emellett kilenc négyzetméter felületet is kezelhet. A roncsolás helyiségének fertőtlenítése az egyik kötelező intézkedés.
 • a tartalomhoz ↑

  Otthoni módszerek

  Ha a ház egy férfi beteg rüh lenne megpróbáltatás neki és a családjának, fertőtlenítése lakások kell majd rendszeresen el kell végezni, különben a betegség nem fog működni, hogy megszabaduljon az összes.

  Az otthoni rohamokkal végzett fertőtlenítés számos tevékenységet foglal magában:

  1. A napi nedves tisztításnak tartalmaznia kell a padlók vízzel történő lemosását klórtartalmú anyagokkal vagy 1-2% -os szódaoldattal.
  2. Az ajtók, bútorok, kapcsolók fogantyúit forró szappanos oldattal kell kezelni, hozzáadva a szódát.
  3. A kárpitozott bútorokat és szőnyegeket rendszeresen porszívózzuk vagy vasaljuk gőzzel.
  4. Különös figyelmet kell fordítani az otthoni rágásokra a fürdőszobában és a fürdőszobában. Az ilyen fertőtlenítést a beteg maga és az őt gondozó személyek végezhetik.
  5. A kezelés kezdetén azonnal ki kell cserélni az ágyneműt és törölközőt.
  6. A fertőzött ruhák nem érintkezhetnek tiszta dolgokkal.
  7. Ha van ilyen lehetőség, minden nap ki kell venni egy matracot, egy takarót, párnákat a fagyban vagy a napsütésben, ami ugyanolyan sebezhető a rühös atkák számára.
  8. Felületek feldolgozása során használjon antiszeptikumokat, például az A-Par.
  9. Óvintézkedéseket kell tenni antiszeptikumok fertőtlenítésénél. Szükséges az egyéni védelmi intézkedések alkalmazása: a kezeknek kesztyűnek kell lenniük, a szemeket speciális szemüveggel kell védeni. Az egészségügyi beavatkozás befejezése után a használt gyógyszert el kell távolítani az élelmiszer tárolási helyéről, és alaposan meg kell mosni a kezét.
  10. Ha a házban vannak háziállatok, ne felejtsd el fertőtleníteni azokat a dolgokat, amelyekkel kapcsolatba lépnek.

  Az otthoni fertőtlenítés hatékonysága nagyon magas. A statisztikák azt mutatják, hogy ha a meglévő szabályokat a kezeléssel megfelelően végrehajtják, hamarosan elfelejtik ezt a problémát. Szükséges minden olyan kisebb kérdést eldobni, amelyik várhat, és a fertőtlenítési tevékenység fő feladata.

  Rüh - bár kellemetlen, de gyógyítható betegség. A további eloszlás megelőzése a fertőtlenítés. A végrehajtás szabályai meglehetősen egyértelműen megfogalmazottak, ezért gondosan tanulmányoznia kell őket, és gondosan figyelemmel kell kísérnie őket.

  Hogyan és hogyan kell kezelni a tetvek és dolgok a tetvekből

  A pediculózis sikeres megszabadulása után fontos, hogy a ház minden elemét fertőtlenítsék, beleértve a fésűket, fésűket, ágyakat és személyes tárgyakat. A tetvek és a köldök kezelése szerves részét képezi a daganatellenes intézkedéseknek.

  Ha kihagyja ezt a stádiumot, a relapszus valószínűsége valószínű. Az elhullott csomók ismét átsiklanak az emberre, és elkezdenek fajtatni.

  Lehetséges, hogy önállóan végezzen fertőtlenítést otthon vagy ebben a kérdésben csak segít csak sanepidemstantsiya, később megtudja.

  A helyiség fertőtlenítése

  A vérszívók megszabadulása érdekében a helyiséget fel kell készíteni:

  1. Mossa meg a padlókat, halott embereket, és gyűjti össze a csöveket egy kanálon és égesse el;
  2. Ágyneműk, dolgok, játékok mosásához és feldolgozásához;
  3. Az élelmiszereket, kozmetikumokat és higiéniai termékeket le kell fedni vagy ki kell venni a helyiségből;
  4. Szőnyeg, szőnyegek és repedések a padlóban, mielőtt fertőtlenítenék a vákuumot;
  5. Hígítsuk fel a munkaoldatot a felületek fertőtlenítésére, szigorúan a jelölésnek megfelelően;
  6. A fertőtlenítés során különös figyelmet kell fordítani a félreeső sarkokra: lábazatok, bútorzárók, puha játékok, párnák, takarók;
  7. Az események időtartama alatt vegye ki a négylábú háziállatokat, a gyermekeket és a bedridden betegeket a lakásból. Legkésőbb 3 órával a fertőtlenítés után lépjen be a helyiségbe;
  8. Az események végén az apartman legalább másfél óráig szellőztetett, hogy elkerülje a vegyi készítmények mérgezését;
  9. A háztartási cikkek nedves tisztítását, a padlót nem kell törölni;
  10. Az üldöztetés során védje meg a légzőkészüléket légzésvédővel és bőrgumi kesztyűvel. Minden ruhát, amelyben a fertőtlenítést elvégezték, fertőtlenítik.

  7-10 nappal az első fertőtlenítés után általános tisztítást végezzen a lakásban. Így megszabadulhatsz a halott egyedektől és a kémiai maradványoktól.

  A harmadik szakasz a fő csali után 14 nappal tart. Tehát megszabadulni a keltető korábbi nits.

  A végső takarítást a rovarölő szer alkalmazásától számított három héten belül végezzük. Mossa le a padlót mosogatószerrel, vákuummentesítési bútorokkal és szőnyegekkel.

  Hogyan kezeljük a dolgokat és a játékokat?

  A személyes tárgyak, ágyneműk és bútorok kötelezően fertőtleníthetők. Csak a fejlécek kezelését alkalmazzuk emberekre nem elég. "Recovered" lefekszik, és reggel újra felébred a paraziták a haj.

  Az ágynemű és ágynemű fertőtlenítése az alábbiak szerint történik:

  1. A ruhák feldolgozásához egy tapsolás és egy trikó megengedett hőmérséklete mellett lehetséges.
  2. Ellenáll a ruhák varrása és zsugorodása - forrázás sós oldatban. A munkaközvetítés során a szódabikarbóna hozzá kell adni a vízhez;
  3. A finomabb mosáshoz tervezett fehérnemű a kerozin és a szappan kombinációjával öblítse ki. A fertőtlenítőszer elkészítése: egyenlő arányban keverje össze a szappanos vizet és a kerozint. Az oldatba merítse a ruházatot 25-30 percig;
  4. A tetvek meghaladják az alacsony hőmérsékletet. Helyezze a ruhát 24 órán át a fagyasztóba, vagy vegye ki a fagyot a téli szezonban;
  5. Ha nincs lehetőség a ruhák minden nyári mosására, hagyja a ruhákat és az ágyneműt a szabad levegőn. Napfény hatása alatt az egyének és a tojások meghalnak;
  6. A finom szövetek gőzölős vasat adnak, különös figyelmet fordítva a varratok közötti hajtásokra;
  7. Az ágybetegség kezelését napnyugtázással és szárítással végzik. A tollelemek hatékonyságának növelése érdekében a gőzölős vasat átadják;
  8. Csomagoljunk puha és szövetű játékokat műanyag zacskóba, és hagyjuk 10 napig. Oxigén nélkül, a paraziták meghalnak, és a köpet nem fejlődhet. A lejárati dátumot követően távolítsa el a játékokat a táskából, és mossa le a mosógépben.

  A kabátok és a kalapok ajánlott a száraz tisztításhoz. Kabátok és dzsekik maradnak a szabadban a nap alatt.

  A személyi higiéniai tárgyak fertőtlenítése

  A személyi higiéniai tárgyakat szintén kötelezően fertőtleníteni kell. Az anti-pediculosis-intézkedéshez használt dudák tartalmazhatnak olyan házakat, amelyek akár 4 napig is otthon nélkül élhetnek.

  A fésűk, a rugalmas szalagok, a fésűk és a fésűk fertőtlenítése:

  • Használjon speciális permeteket és megoldásokat a gyógyszertárban. A fésűnek a tetvek után történő kezelése a Paranita, a Nix, a MediFox, a Veda által javasolt. Caps fertőtlenít hasonló gyógyszerekkel;
  • A fésülést ecettel és hidrogén-peroxiddal fertőtlenítse. Az oldatot ugyanolyan gyakori készítményekkel és víz felével keverjük össze. Merítse a higiéniai termékeket a megoldásba, és hagyja 3-4 órát. Az idő letelte után tegye vízbe 70 * C-ra, majd tartsa 20 percig. További mosóeszközök folyó vízben, mosószerrel;
  • Egyszerű és gyors módszer a tetvek és az alom fésűk és az íny kezelésére - 3-5 percig forraljuk, majd dörzsöljük az alkohollal.

  A kerozin, a diklorvos és más erősen szagú készítményekkel történő fertőtlenítés nem végezhető el, mivel a műanyag elnyeli a szagokat, ami rendkívül nehéz megszabadulni.

  Népi módszerek az apartmanok paraziták fertőtlenítésére

  A lakást népi tanácsadás után lehet dekontaminálni.

  Figyelem! A gyógynövény-készítmények nem hatékonyak a fejlécek ellen, és nem eredményezik a várható eredményt.

  A fertőtlenítéshez aromás fűszernövényeket, illóolajokat és egyes termékeket használnak:

  • Aromás gyógynövények. Vigye el a parazitákat igazán tyúk, tansy, eukaliptusz. A szárnyas fű a lakás peremén, kárpitozott bútorokon helyezkedik el;
  • Használja a borsmentát, tegye a ház sarkára, a kanapéra és a fotelekre, a szőnyeg alá;
  • A kártevők megfigyelésére tűlevelű fák fűrészét használják. A zúzott fa fonott zacskókban van elhelyezve és a ház körül van elhelyezve;
  • Dörzsölje a lábazatot ecettel, éles szaggal nem engedi, hogy a rovarok a lakásban maradjanak;
  • Keverjük össze azonos arányban nátrium-kloridot és nátrium-hidrogén-karbonátot (szóda). A keletkező por, hogy törölje a kárpit bútorok, padló, ágynemű. A népi orvoslás pillanatától számított 3 óra elteltével a fertőtlenített tárgyakat porszívózzuk;
  • Az illóolajok és a citrusfélék megrémülése elrettentő hatást gyakorol a tetvekre és a könedre. A citrom- vagy narancshéjat tegye a lakás körül, majd néhány csepp olajjal törölje le a padlót és a bútorokat. Illatosított vizet készíthet, citromlét és egy csepp narancsolajat.

  A közönség ismert módon, hogy megölje a jeleneteket a szobában, a fokhagyma. Tisztított szeleteket vagy zúzott termékeket helyeztek el a lakás körül. Ezt a módszert nehéz eldönteni a ház körüli kellemetlen szag miatt.

  Milyen formában vannak a kezeléshez felhasznált készítmények

  A gyógyszertárak és a háztartási vegyi üzletek sok olyan gyógyszert árulnak, amely rövid idő alatt megígéri, hogy megszabadul a rovaroktól. Nem mindegyik kényelmesen használható, sokan vannak mérgező hatásúak, és nem alkalmasak a kisgyermekek élethelyzetének fertőtlenítésére.

  Röviden vizsgáljuk meg az egyes inszekticidek felszabadulási formáit és hatásait.

  1. Porképző porok (por). Kényelmetlen használni. Behatolhat az állatok és az emberek légzőrendszerébe, ami allergiás reakció kialakulásához vezethet. Nehéz alkalmazni az ágynemű és a játékok feldolgozásában;
  2. A kenőcsök, gélek és krémek mérgező anyagai szintén nem ajánlottak a szoba fertőtlenítésére. A vegyi anyagokban lévő olajok a védőruhákon maradnak;
  3. A spray-k és aeroszolok használata a legmegfelelőbb és leghatékonyabb módszer az apartmanok, bútorok és ruhák feldolgozására. Az aeroszol alkalmazása során a bőrrel való érintkezés kizárt. A légzőszerveket védőberendezéssel kell védeni;
  4. Egy koncentrált kémiai anyag alapján előállított oldat. A hátrány a gyógyszer megfelelő arányú keverése, egyébként - a módszer hatékony és eredményes;

  A ceruza nem alkalmas arra, hogy a tetvekből készült bútorokat dolgozzon fel. Kémiai anyag hiányában tilos anti-pediculos sampont használni, amelyet hajjal kell mosni, vízzel hígítani és fel kell használni a felületen.

  vegyszerek

  És keresni a bizalmat kedvelt a fogyasztók elismert vegyi hatóanyagot tartalmazó piretroid hlorpirefos cipermetrint.

  Hatékonyan kezelni a dolgokat és egy lakást:

  1. A diklorvos és analógjai a Carbophos. Az aknák és a köldök a hatóanyagok befojtó hatásából halnak meg. Negatív - erős szag és toxicitás. A fertőtlenítés végén a helyiségeket legalább másfél óráig szellőztetni kell;
  2. Almetrin, Zipermetrim. A mérgező anyagok halálos hatást fejtenek ki a vérszívó egyénekre és tojásaikra. Alacsony toxicitás;
  3. Pyrétrum. A rovarok elpusztításának hatékony és biztonságos eszközei. Az alap a kamilla, amely nem jelent veszélyt az emberre;
  4. Get-el. Az oldat elkészítéséhez használt folyékony koncentrátum biztonságos, de veszélyes a paraziták számára. A hígított oldatot olyan felületekkel és tárgyakkal kezelik, amelyekkel a páciens pediculózissal volt érintkezve;
  5. Reid. Aeroszol, amely nagy aktivitást mutat a rovarokkal szemben. Gyakorlatilag szagtalan. Az alkalmazás során a vegyi anyaggal való érintkezés kizárt. rovarirtó részecskék nagyon kicsik, ezek nem toxikus hatású az emberre, de biztos halált okoz a vérszívó fajok;
  6. Spray Combat. A két fajta kérdés: széles és keskeny cselekvési spektrum. A második célja, hogy elpusztítsa a vérfegyvereket: bolhákat, tetűket és nőket. Tartson aromás vegyületeket. Kellemes illatú, biztonságos használat;
  7. Lambda-zónával. A finom diszpergált részecskék fojtó hatást gyakorolnak a tetvekre.

  Az ágy, a párnák, a szőnyeg fertőtlenítéséhez Veda, Itax, Nyx kezelést kell végezni. Ezek a termékek nagy aktivitást mutatnak a fehérneműs szemektől.

  Az az őr meghal a hőből. Mosás, valamint vasalási ruhák - a paraziták elleni küzdelem leghatékonyabb módszere. A ház újrafeldolgozása legkésőbb egy héten belül megtörténik.

  Annak érdekében, hogy megszüntesse a kártevők a fejbőr kell kezelni fej hellebore víz vagy kémiai gyógyszerek - Nydala, paranoia Pedikulin.

  Önzetlen kezelés a tetvekből vagy a desesluzhbából?

  Abban az esetben, ha az objektum erőteljes fertőzése és a független intézkedések eredményei hiányoznak, hívjon speciális szolgáltatást.

  A nagy teljesítményű berendezésekkel felszerelt, minősített fertőtlenítőszerek egy lépésben fertőtlenítő tevékenységet végeznek. A munkában egy ködgenerátort használnak, amely a mérgező anyagot felhő formájában formálja.

  A vegyi anyag a felfüggesztett állapotban hosszú ideig marad. Ez a fertőtlenítési módszer lehetővé teszi a paraziták és a tojások maximális hatékonysággal történő elpusztítását.

  Minden munkára a lelkiismeretes vállalat garanciális kötelezettséget vállal. Időtartam - legfeljebb három hónap. A garancia akkor érvényes, ha a fertőtlenítőszer ajánlásait betartják.

  A munkában használt valamennyi gyógyszer tanúsítvánnyal rendelkezik, és nagy aktivitással rendelkezik a vérszívás ellen.

  A pedikulózissal kapcsolatos megjegyzés

  Sokan észreveszik, hogy a kezelés után nagyon viszkető. A paraziták eltűnnek, és a viszketés elviselhetetlen. Miért történik ez?

  Az a tény, hogy a harapások következtében vannak sebek és kaparók. A paraziták üldözésében egy vegyi anyag behatol az erózióba, amely viszketést és irritációt vált ki. Egy személy nemcsak viszketést érez, hanem égési érzést is okoz a sérülés helyén. Kényelmetlenség lép fel, ha a hatóanyag leáll.

  A fej más okból viszkethet - eróziós károsodás gyógyítása. A sorok a kéreghez tapadnak, a szövetek összehúzódnak és viszket.

  Ha az anti-pediculosis után egy tojást találsz, próbáld összetörni. A nits kattintanak, ami azt jelenti, hogy életben vannak. Meg kell duplázni a kártevők támadását 7 napos intervallummal.

  Fontos, hogy megelőzze az anti-pediculosis intézkedéseket az újbóli fertőzés megelőzése érdekében. A lakóegységek és a háztartási cikkek feldolgozása olyan lépés, amely felgyorsítja a hasznosítást.

  Ahelyett, hogy előkészítenének egy elváltozást egy viszkető atka ellen?

  Az otthoni rohamokkal végzett fertőtlenítés olyan tevékenység, amely a fertőző fókuszok és a betegek környezetének fertőtlenítésére irányul. Ez a fertőző parazita betegség, amelyet viszkető atkák okoznak, és amelyek a bőr alatti rétegekbe behatolnak, és intenzíven szaporodnak ott.

  A fertőzést viszkető érzések kísérik, éjszaka erősödve, számos kiütés, amely szakképzett és tartós kezelés nélkül pustulákká változik és forraljuk.

  Abban az esetben, a tünetek a rüh a család minden tagja, és kitett személyek betegek küldött diagnózis a bőrgyógyász fertőtlenítési és megelőző kezelésére (gyanakvással esetleges szennyeződés).

  A probléma jellege

  A sápadt paraziták fertőzése a következő módon történhet:

  • közvetlenül a beteggel;
  • ruházaton és ágyneműn keresztül, higiéniai cikkek;
  • alkalmi szexuális kapcsolatokon;
  • nyilvános helyeken (úszómedence, szauna, tornaterem, szállodák stb.) egészségügyi és higiéniai normák megszegésével;
  • a tömegközlekedésben;
  • házi vagy vadon élő állatokon keresztül, különösen az őszi-téli időszakban.

  Különös figyelmet kell fordítani a megelőzésre, különösen a fertőtlenítés megelőzésére.

  Az emberi bőrön kívüli rókák nem különösebben szívósak: a paraziták a természetes hőmérsékletről 60 percig hűtik vagy forralják - azonnal. Azonban tojásokat több védett a külső hatások, így a kezelés a rüh kezelést kell végezni, legalább 2-szer, és nem csak letörölte az emberi test, hanem a fertőtlenítés ruháját, személyes tárgyak, ágynemű és lapos.

  A feldolgozás típusai

  Jelenleg és végleges fertőtlenítés. A paraziták elpusztítására irányuló kezelést speciális fertőtlenítőszerekkel és antiszeptikumokkal végzik. A feldolgozás módszerei lehetővé teszik a fizikai (forró, forró gőzölés, hermetikus csomagokban lévő tárgyak elhelyezése) és a kémiai fertőtlenítést speciális fertőtlenítőszerek segítségével.

  Aktuális fertőtlenítés

  A jelenlegi fertőtlenítést a páciens vagy munkatársai végezhetik el, amelynek fő célja, hogy megszüntesse azokat a kullancsokat, amelyek a páciens ruhái és háztartási tárgyai között szaporodnak. Az otthoni fertőtlenítés a páciens külön helyiségben történő elszigetelésével kezdődik, személyes ágyneműt, ágyneműt, higiéniai termékeket és edényeket.

  A helyiségben naponta nedves tisztítást kell végezni - padlóburkolatok, bútorok, ajtókilincsek és kapcsolók mosásához szappanoldat-oldatot használva. A páciens minden ruházatát és személyi higiéniai elemét fel kell forralni vagy forralni, mosogatás után, mindkét oldalon vasat vasaljon.

  Azok a dolgok, amelyeket nem lehet főzni, fertőtlenítő spray-kkel kell fertőtleníteni, 5 napig a levegőben vagy egy hideg napra. A gyermekjátékokat, cipőket, könyveket, magazinokat fertőtlenítik, hermetikus zsákokban helyezik őket fertőtlenítő hatással. Továbbá minden ruhát, ágyat és kanapét, párnát és egyéb dolgot kezelhet A-Par permetezéssel vagy Spregal permetezéssel. A kezelés utáni dolgok nem igényelnek mosást vagy mosást.

  Amellett, hogy a család tagja, aki a rühösen megbetegedett, az egész lakásban fertőtlenítik. A páciens által érintkező felületek és tárgyak nedves kezelése, klóramin (5% -os oldat) vagy szódaoldat (2%) kerül végrehajtásra. A jelenlegi fertőtlenítés elvégzéséhez permetezés A-Par permetezéssel végezhető.

  Fertőtlenítés a házban is elvégezhető permetezésével oldatot 2% -os vagy 0,3% chlorophos emulziót malation (1 m² felülete áramlási 50 és 150 ml), vagy 3-5% Lysol oldatot (0,5 liter per 1 m²).

  Tetvetlenítő szobák is használják a beporzás 5% porát atsetofosa vagy metilnitrofosa, 5 tömeg% -os por malation, piretrum por (áramlási sebesség 25 gramm per 1 m² padló).

  A beteg újbóli fertőzésének elkerülése érdekében ajánlatos a következő intézkedéseket tenni:

  1. Adja meg a betegnek saját ágyát, egyéni ágyneműt és személyes higiéniai elemeket (törölközőt, szivacsot, fésűt stb.).
  2. Szükség van rendszeresen felforralni a ruhát hozzáadott mosószerrel, vasaljon a fehérnemű és a pizsamák mindkét oldalon.
  3. Viseljen felsőruhát forró gőzzel, vasalattal, lógni friss levegővel 5-7 napig.
  4. Obrabatyvanii párnák, matracok, kárpitozott bútorok, könyvek, töltött állatok és egyéb elemek, amelyeket nem lehet mosni vagy meleg, úgy hajtjuk végre, expozíció parazitaellenes aeroszolok és spray-k (A-gőz Spregal et al.).
  5. Ezenkívül számos dolog fertőtleníthető, ha 5-7 napig műanyag zacskókba helyezi őket.

  A fertőtlenítést kétszer végezzük el - a betegség kimutatásakor és a kezelés végén.

  A ruhanemű fertőtlenítése az otthoni környezetben

  Amikor azonosítunk egy humán rüh sürgősen szervezni fertőtlenítő kezelés az egész az ő ruházati cikkek, ágynemű, törülközők forralva detergens hozzáadásával, vagy 1-2% -os szódabikarbóna legalább 10 percig. Ágynemű használat közben egy ideig klórtartalmú oldatban áztassa magát:

  • fehér;
  • ACE;
  • BOS;
  • Domestos.

  Azok a dolgok, amelyeket nem lehet főtt, meg kell töltse speciális parazitaellenes porok és helyezzük 48 órán át egy műanyag zsákba vagy tartályba lezárjuk őket. Nagyobb közösségekben, ahol az esetekben a rüh (óvodák, kórházak, gyógyszertárakban, hostelek, nyaralók, és így tovább. D.) találtak fehérnemű kezeljük 0,2% -os oldatával emulzió Medifoks Super vízzel hígítjuk.

  Szoba kezelés

  A helyiségek fertőtlenítése speciális klór tartalmú gyógyszerek és klórmentes anyagok használatával történik. Ez az intézkedés szükséges a testen kívüli rágcsálók - ruhák, edények, bútorok, háztartási cikkek megsemmisítésére. A feldolgozás során minden parazita meghal, és a gyógyulás után ismétlődő fertőzést és családtagjait kizárják. Fontos tudni, hogy a fertőtlenítést helyesen kell elvégezni, ha nincsenek gyermekek és állatok a szobában.

  Végleges fertőtlenítés

  A mai végleges fertőtlenítést csak az állami szervezetekben, a gyermekintézetekben, a kórházakban és az orvosi rendelőkben végzik. Ezt a fertőtlenítő állomások fizikai és kémiai eszközökkel végzik.

  A fizikai fertőtlenítés a ruhák és az ágyneműk forralását vagy kamrák fertőtlenítését jelenti. Kémiai kezelést úgy végezzük, áztatás a ruhaneműt fertőtlenítő oldatok, permetezés felületek és bútorok 0,2% -os oldatot vagy Medifoksa Medifoksa Super 0,5% -os emulzió Tsifoksa.

  A gyermekgondozási központok (. Faiskola és a gyermekek, iskolák, bentlakásos iskolák, árvaházak és gyermekotthonok, stb) végleges fertőtlenítés történik 2 alkalommal - amikor azt érzékeli a beteg és a befejezése után orvosi kezelést. Az ebben a kezelésben alkalmazott fertőtlenítő szerek a szobákat és a nyilvános helyeket teljesen biztonságosak és tiszták.

  A végleges fertőtlenítés a következő műveletekből áll:

  1. Elvégzése nedves tisztítás a helyszínen, aki ellátogatott a beteg - a bökkenő ajtók, párkányok, ajtó és ablak kilincsek, elektromos kapcsolók, bútorok, székek egy különleges ruhával (ronggyal) mártott dezinfikatorom. Leghatékonyabb tisztító szappan szóda megoldás.
  2. A betegek gondozásának tárgya (edények, csónakok, edények, szerszámok stb.) Különleges fertőtlenítő oldatokkal ellátott tartályokban. A fertőtlenítés után minden tálcát tiszta vízzel kell öblíteni.
  3. Mosogatók, WC-kagylók, kádak, zuhanykabinok rendes háztartási tisztítószerekkel (AOS, Domestos, ASIA, kloramin oldat) kezelik.
  4. A ruhákat, ruhákat és más, mosható és mosható tárgyakat legalább 1/4 órán át forraljuk.
  5. A cipőket tamponokkal töröljük 10% formalin oldattal, míg a tamponokat 20 percen belül hagyjuk. A cipő után, ha szükséges, szárítják és szellőztetik.
  6. Ágynemű, törölközők, lepedők, kendő vasaló.
  7. A kezelés a beteg vizes Medifoksa - Tiszta minden testrészét kivétel nélkül (a bőr, a fej, az arc, fül, nyak, kezek, bedobja a könyök és a térd, ujjak közötti terület, fenék, csípő, láb), különös figyelmet fordítva a kezelés intim helyeken és a nemi szervek a férfiaknál.
  8. A beteggel érintkező személyek fertőtlenítése.

  készítmények

  A betegség elterjedésének kezelésére és megakadályozására a szájbetegség diagnosztizálásakor széles körben alkalmazták a következő eszközöket:

  1. Spregal - elpusztítja mind az atka, mind a lárváiat. 1 tartályt 3 ember fertőtlenítésére használnak.
  2. Permethrin elpusztítja a felnőtt kullancsokat, spray, krém vagy lotion formájában kapható. Terhesség és laktáció ellenjavallt, 5 év alatti gyermekek.
  3. A MediFox hatékony parazitaellenes fertőtlenítő, az egyik alkalmazásból származó paraziták elpusztítása, nem mérgező az emberre. Ellenjavallatok - 18 év alatti személyek számára.

  Így a fertőtlenítés fontos intézkedés a rühkek elterjedésének megakadályozására, ami jelentősen csökkenti a kellemetlen betegség leküzdésének kockázatát.

  A dolgok kezelése szájjal

  Annak érdekében, hogy teljesen megszabaduljon a rühös atkáktól, nem elegendő csak az érintett bőr benzil-benzoáttal, spray "Spregal" vagy kénes kenőccsel kezelni. Így meggyógyul önmagad, de bármilyen dologgal, amit megérintett, tojások, lárvák vagy érett egyedek is megmaradhatnak. Nem lehet észrevenni, hogy a szabad szemmel tartott rovarok nem haladják meg a 0,1-0,4 millimétert, de a fejlődés korai szakaszában még kevésbé vannak kártevők. Ennek a beszédnek a testi, pálmákkal, újságokkal, papuccsal és más "sokk" beszédsugarakkal kapcsolatos paraziták fizikai pusztulásáról szóló beszédét nem lehet. A rágás kezelése az alábbiak segítségével hajtható végre:

  • forró vízzel
  • alacsony hőmérséklet hatások
  • háztartási készülékek
  • speciális vegyi anyagok a szubkután paraziták megsemmisítésére
  • a SES dolgozóinak szakmai feldolgozása.

  Nincs szükség egyetlen lehetőség kiválasztására. A különböző anyagokból származó dolgok közül néhány alkalmas lehet, és más módszereket nem szabad megközelíteni. A legmegfelelőbb technikákat alkalmazva minden egyes alany esetében hatékonyan megtisztíthatja a paraziták lakását.

  Hogyan kezeljük a dolgokat a viszketés után?

  Ha megpróbál egy listát készíteni arról a dolgról, amelyet egy személy otthon a nap folyamán kapcsolatba lép, akkor kiderül, hogy több mint lenyűgöző. Tudva, hogyan kell kezelni a dolgokat a rögeszmék után, akkor biztosan nem fogja elrontani a kedvenc ruháidat vagy más tárgyakat véletlenül, és az információ, hogy mit kezelni a dolgokat a rühösen segít kiválasztani az optimális eszközt minden.

  Ruhák kezelése a ruhában

  Ágyneművel egy személy érintkezik a test teljes felületével, ezért az első dolog, hogy a gyógyulás után parazitákkal kezeljék. Ha nem bánja meg neki, akkor csak dobja ki a készletet. Ellenkező esetben mossa le 55 fokos vagy annál magasabb hőmérsékleten. Ha ez nem lehetséges a szövet összetételének köszönhetően, akkor a termékek fagyaszthatóak vagy A-Par permetekkel kezelhetők.

  A házban minden dolgot újra kell mosni, nem csak azok, akiknek a fertőzött személy kapcsolatba került. Ha a ruhákat magas hőmérsékleten lehet mosni - tegye meg. Ha nem tudja, majd néhány napig befagy vagy "A-Par" spray-vel permetezheti, akkor lehet vásárolni egy gyógyszertárban.

  Kárpitozott bútorok, matracok

  Székek, matracok, fotelek, ülőgarnitúrák és ülőpárnák alaposan vákuumos mosogatással, speciális eszközökkel fertőtlenítő hatású kárpitozott bútorok tisztítására.

  A lakkozott felületeket és a kezeletlen faanyagot szappanoldattal és a kívánt árnyalat polírozásával kell törölni.

  A lemezeket, a mikrohullámú sütőket, a vízforralókat, kávéfőzőket, klímaberendezéseket, televíziókat, konzolokat és egyéb szerkentyűket kifejezetten azok számára tervezik.

  Rozsdamentes acél, üveg, műanyag

  A megfelelő anyagokat fertőtlenítő és polírozó vegyszerekkel törölje le.

  Gyakran használt anyagok különböző anyagokból

  Ez a kategória magában foglalja a lakás és az autó kulcsait, a cipőkhöz tartozó szarvakat, a szemüvegtokokat, a pénztárcákat, a fedőlapok, díszítések, telefonok és egyéb dolgok, amelyeket minden nap érint. Kezelje őket kézzel fertőtlenítővel vagy A-Par permetezéssel.

  Ha van autója, hasonlítsa össze a ház puha bútorával. Az árnyékoló paneleket és más szilárd elemeket tisztítószerekkel törölje le. Fertőtlenítse a légkondicionálót.

  Padló, fal, mennyezet

  A négyzetméteren végzett feldolgozás hosszú és kemény, ezért jobban bízzák meg a munkának ezt a részét az SES szakembereivel. A ködgenerátorok és a modern eszközökkel a kártevők megszabadulása sokkal gyorsabb lesz, mint egy teljesen független módszerrel.

  Baba lágy játékok

  Ez az egyik olyan kevés dolog, amely jobban eldobhatja, mint fertőtleníteni, még akkor is, ha bízik benne a használt eszközökben. A puha játékok felülete és töltése ideális eszköz minden háztartási kullancshoz. A tisztítószer és a forró víz néha nem teljesen impregnálják a termékeket, és még akkor is, ha elpusztítják a parazitákat, nem szabad teljesen lemosni. Ez a bőrben irritációt és allergiát okozhat.

  A háziállatok dolgai

  A házi kutyák játékait, kanapéit, pórázait, tálakat, fésűket és ruhákat meg kell mosni vagy forró vízzel kezelni. Shampoo az állat. Ha lehetséges, akkor tegye meg ezt az esetet, ha a kullancs nem fertőzött, különben az állatot is fertőzheti meg.

  A rühös atkák csak a bőr alatt élnek és parazitálnak, de bármelyik felületen mozoghatnak az áldozatok között, ezért figyelmet kell fordítania az egész lakásra.

  Rüh: a dolgok kezelése és kezelése

  A rühék atkák gyógyszereinek eltávolítása nem eredményez garantált eredményt a szoba tisztítása és a dolgok érintése nélkül. Átfogó megközelítés nélkül a probléma nem oldható meg teljesen. A rüh, a dolgok kezelése és feldolgozása elválaszthatatlanul összekapcsolódik egymással. A paraziták az ellenük folytatott küzdelemben gyakorlatilag láthatatlanok maradnak, és ez nagymértékben bonyolítja a pusztításuk folyamatát. A SES szakmai kezelése nem hagyja esélyét a kártevők túlélésére.

  Rendelni a megsemmisítése a rüh atkák és fertőtlenítő, kérjük, forduljon a tanúsított Rospotrebnadzor SES „Des Group” az érintkezés alábbi számokon, vagy hagyja meg elérhetőségét formájában visszajelzést a helyszínen - maguk a tanácsadók fogja hívni.

  Fertőtlenítő és antibakteriális mosószerek mosáshoz

  Számos mikroorganizmus vesz körül, hasznos és káros. Belélegezzük őket levegővel, vízzel és táplálékkal, a bőrt folyamatosan ki vannak téve a mikroszkopikus behatolók támadásának, de ez nem jelenti azt, hogy valaki félnie kell tőlük. Megfelelő intézkedéseket kell hoznunk annak biztosítására, hogy testünk viszonylagos harmónia mellett baktériumokkal és vírusokkal éljen. Először is tiszteletben kell tartani a higiéniai alapszabályokat, és nem csak a kézmosásról, a fogmosásról, a fogak tisztításáról és a lelkéről gondoskodnak a reggeleken és az estéken. Szükséges megemlíteni a Mosó mosás közben történő mosogatás kötelező antimikrobiális kezeléséről.

  A modern ember valahogy elfelejtette az olyan trükköket, amelyeket őseink megszabadították a ruháktól a piszoktól és a mikrobáktól. Nos, ez öntötte a port Küvettába automata mosógép, indítsa el a programot, és hogy a kilépési mosott és préselt ágynemű, de nem az a tény, hogy a megfelelő módon fertőtleníteni mosoda. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan kell megfelelően fertőtleníteni a ruhákat, milyen fertőtlenítőszereket használni és hogyan optimalizálni őket.

  Hogyan lehet megszabadulni a mikrobáktól?

  A mosógépekre alkalmazott antibakteriális szer olyan kémiai anyag vagy olyan anyagok elegye, amelyek kimondottan antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban nem minden antibakteriális eszköz mosható szabadon, mert az agresszív kémia gyakran nemcsak a mikrobákat, hanem a szövet szálát is károsítja, fokozatosan letiltja a ruhákat. Ezért a nagyszüleink, és jelentős számú modern háziasszonyok inkább a fertőtlenítik a mosodát, mint a megtakarító módszerek. Idővel négy fő megközelítést fejlesztettek ki a mosószerek antibakteriális kezelésére:

  • forrázással történő fertőtlenítés;
  • antimikrobiális kezelés agresszív kémiával klór és alkáli alapon;
  • fertőtlenítés, rögtönzött, házi jogorvoslatok segítségével;
  • Mosás mosás közben modern antibakteriális vegyületekkel.

  Még mindig van egy mechanikus módszer, bár a mi esetünkben nem a mosás alatt, hanem annak kiegészítéseként alkalmazzuk. Gőzölésről van szó, amikor a ruhaneműt mosogatógépbe teszik, és a mosógép egy bizonyos ideig dolgozza fel a dolgokat, ami a mikroflóra halálának 98% -át okozza.

  A ruhanemű mosás utáni mosogatás mechanikus eljárásához a vasalás is bekerülhet.

  Azonban nem fogunk zavarni, és vissza fog térni a mosás elleni antibakteriális kezelési módszerekhez a mosás alatt, és forralással kezdjük. Ez a módszer az egyik legrégebbi és mégis népszerű. Lényege mindenki számára nyilvánvaló. Az ágyneműt egy megfelelő edénybe merítjük, forró vízzel, az alját egy felesleges ronggyal előre lefektetve, hogy a dolgok ne égjenek, majd forraljuk fel a vizet és forraljuk kb. 40 percig. Ezután a tűz fokozatosan csökken, és hagyja a tartályt mosással a már lehűtött lemezen, amíg teljesen lehűl, majd öblítse le.

  A tiszta formában, forrásban lévő hostess alig használt, amely egyesíti a hőkezelés a kémiai mosodai hozzáadásával forrásban lévő vízben, hogy a különböző detergens, még szappant, klóros fehérítőt, hidrogén-peroxid vagy borax. A fehérítővel történő forralás szuper hatásos. Egyetlen piszok sem marad túlságosan, és a mikrobák még rosszabbak lesznek, de mi lesz a ruhából? Nem csoda, hogy a fehérítővel történő forralás csak a természetes festetlen pamut- vagy vászonszövetekkel szemben állhat.

  Ha szintetikus vagy vegyes ruházatai vannak, akkor jobb, ha tartózkodni fog az agresszív kémiától vagy forrástól, és más módon megszabadulni a baktériumoktól. 50 ml hidrogén-peroxidot és 100 g boraxot vehet fel. Adja hozzá a mosógéphez a porral együtt, a szokásos módon kezdjen mosni, majd várja meg a program végét. A mosodában lévő antibakteriális hatás még enyhébb módja a grapefruit mag kivonat használata. Vegyünk 10 csepp kivonatot 4 liter vízre, és adjunk hozzá a géphez a porral együtt.

  A grapefruit mag kivonatán levendula ill. Teafa illóolajokat használnak. Ez utóbbi alkalmas az allergiás betegek számára, mivel egyáltalán nem hagy semmiféle aromát, kivéve a frissesség illatát. Ha a hazai jogorvoslatok használata elfogadhatatlan, akkor használhatja a modern gyárilag fertőtlenítőszereket, amelyeket alább tárgyalunk.

  Áttekintés antimikrobiális termékek vászonra

  Milyen antibakteriális detergens választani? A kérdés meglehetősen komoly, tekintettel a kínálat mennyiségére a jelenlegi piacon. Szakembereink már tesztelt több fajta az antimikrobás szerek mosoda és arra a következtetésre jutott, hogy a lista a hatékony és biztonságos fertőtlenítőszer nem olyan nagy.

  1. Lion Top Hygia. Egyedülálló a japán mosószerrel és a ruhák biztonságos fertőtlenítésével. Ez a gél egyedülállósága a mosáshoz az, hogy tökéletesen eltávolítja a különféle, sőt tartósan megmaradt talajokat, anélkül, hogy ártalmas lenne a szöveten. Óvatosan kiküszöböli a kórokozókat, és nem kevésbé hatékony, mint a klór fehérítő. Nem károsítja az emberi egészséget és kevéssé fogyaszt.
  2. Fa Fa mosógéppel. Egy másik japán gél a mosáshoz. Szintén nagyon jó, de a tulajdonságai nem olyan lenyűgözőek, mert ez az eszköz nem koncentrált és többet költ, de alkalmas gyermekruhák mosására.
  3. Fejmosás. Professzionális fertőtlenítő por, amely többek között különleges mosáshoz készült. vászonból, pamutból, kevertből és szintetikus anyagból készült ruhák. Ez a por nem mosható ruhát, természetes gyapjúból és selyemből készült ruhákat. Tartalmazza a por alakú anyag teljesen elnyomja M. tuberculosis, influenza, HIV, herpesz, Candida gombák és más mikroorganizmusok.

  A mosóeszközök eszközei a speciális orvosi és egyéb intézmények személyzetének mosandó ruhákhoz használhatók.

  1. Antibakteriális detergens Plus. Tény, hogy ez egy gél a mosás kimondott antibakteriális hatás. Ez nemcsak tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket és a mikroflóra 97% -át a szövetből, hanem megakadályozza a mikrobák reprodukcióját a felületén és a rostokon belül egy ideig. A gél fő hátránya a klórvegyületek tartalma. Tehát nem ajánlott a "szelíd" szövetekhez használni. Ne mosasson gyermekruházatot és allergiát.
  2. Sarma aktív. Az általános mosóporokból a Sarma a vizsgálati eredményekből nyert adatok alapján a legkifejezettebb fertőtlenítő hatással rendelkezik. Igaz, ez a por meglehetősen agresszív összetételű, és rosszul öblítik ki, ezért ha úgy döntesz, hogy lemossa, kétszer öblítse le.

  Az öt legjobb fertőtlenítőszert bemutattuk a ruhák mosásához. Ezeket a porokat és géleket alaposan tesztelték, és antibakteriális hatásukat bizonyították. A porok, gélek, spray-k és egyéb eszközökről nem tudunk semmit meghatározni, ezért folytatni kell a kutatást.

  Antimikrobiális kémia alkalmazása

  Amint az áttekintésünkből kitűnik, a legtöbb gyári fertőtlenítő termék tartalmaz mosó- és tisztítószer-géleket, ami azt jelenti, hogy használatuknak semmi problémája nincs. Szélsőséges esetekben elolvashatja az utasításokat a csomagoláson és tisztázni néhány érthetetlen pillanatot. Egy kicsit rosszabb a fertőtlenítőszerekkel. Könnyen elrontják a ruhákat, csak egy kis hibát okoznak a dózisban, vagy a vegyi anyagokat rossz arányban keverik össze. Vannak erre vonatkozó javaslatok.

  1. Mielőtt rögtönözö eszközöket használna az egyedi ruhák antimikrobiális kezelésére, mossa le azokat a szövetmintákat, amelyeket a gyártó általában rájuk alkalmaz. Ha egy darab szövet nem változott színben és nem romlott, akkor ez a kompozíció biztonságos a dologért.
  2. Klór-fehérítőt csak a festetlen durva természetes szövetek fertőtlenítésére használjon. A vegyes és szintetikus szövetekhez, valamint a gyapjúhoz és a selyemhez nem alkalmasak.
  3. Az illóolajok illóolajaként való felhasználása csak olyanokat tartalmazzon, amelyek nem hagynak nyomokat a dolgokban, és nincsenek kifejezett illata. Az illóolaj adagjának túllépése szintén nem ajánlott, nehéz kiszedni a szövetből és magas koncentrációban allergiás reakciót okozni.
  4. Különösen ne hordozzon boraxot, kalcinált szódát vagy hidrogén-peroxidot. Ezek az anyagok nagy koncentrációban elrontják a dolgokat, és egyes esetekben még egy mosógépet is.

  Tehát amikor antibakteriális mosószerek mosáshoz használnak, gyakran különleges porokat vagy géleket vagy házi készítésű eszközöket jelentenek. Használja ezeket az alapokat szigorúan a szabályoknak megfelelően, mert egyébként nemcsak a dolgai, hanem az egészségére is komoly következményekkel jár. Kellemes mosás!