Hány napot tudsz gyógyítani a herpesz az ajkán

"Hideg", az ajak körüli herpesz az I. típusú herpeszvírus emberi testére gyakorolt ​​hatás klinikai megnyilvánulása. A betegséget jellemzi a hólyagok kialakulása, melynek tipikus csoportosulása és bejárata a pályának. Az idő (napok vagy hetek), amelyre a betegség megnyilvánulása a beteg korától, immunrendszerétől és számos intézkedéstől függ.

Kiindulópont: amikor minden megkezdődik

A herpes simplex vírus 1 (herpeszvírus) - egy kockával emlékeztető DNS vírus jelen van a legtöbb emberben, de a jó immunrendszer miatt nem mindig jelenik meg. Az ajkakon fellépő kiütések csúcs aktivitása az őszi-téli időszakban történik, amikor az összes megfázás aktiválódik, gyakran előfordul a hipotermia, a fény napja csökken és a napi aktivitás csökken.

Gyakran, hosszan tartó herpesz-kiütés az ajkán, ilyen okok miatt:

 • gyakori stressz;
 • állandó érzelmi tapasztalatok;
 • túlzott fizikai aktivitás.

Ha a test olyan negatív tényezők hatását tapasztalja, amelyek szisztematikusan gyengítik azt, akkor a hideg nem tart sokáig. Az ajkakon lévő hólyagok gyógyulásának időtartamának csökkentése érdekében fontos, hogy kiküszöbölje a provokáló tényezőket, és vegyen olyan gyógyszereket, amelyek növelik a szervezet ellenállását.

A herpeszvírus családban 6 faj található. Az I típusú törzs a derék feletti bőrt okozza. Leggyakrabban a buborékok az ajkakra, az állára, az orr körül tapadnak.

A szakaszos áramlás és a gyógyulási idő

Jó immunitással a herpesz tünetei minden erőfeszítés nélkül el fognak menni egy ember részéről. Ha egyáltalán nem gyógyul, akkor a kiütések pillanatától kezdve a száraz korom kialakulása legalább egy hétig tart. Manapság a bosszúság érzése bosszantja az embert. Terápia nélkül a herpesz nem távozik egy napra, és a beteg megjelenése sok kívánnivalót hagy maga után.

A herpeszvírus manifesztáció szakaszai:

 1. Előfutárai. Az ajkán nincs látható kitörés, de gyengeség, gyengeség, álmosság, viszketés, merevség vagy enyhe bizsergés érzése van. Ez a szakasz akár 20 órát is igénybe vehet, és enyhén pirosodás képződhet.
 2. Bubbles. A klinikai megnyilvánulásokhoz a hőmérséklet emelkedése társul, néha subfebrilis. Mikor fog megjelenni a kiütés? Minden szigorúan egyéni, az átlagos szakasz 7-10 napig tarthat.
 3. Fekélyesedés. A hólyagok felrobbannak, a másodlagos fertőzés a gyulladásos folyamathoz kapcsolódik, a háttere ellenére kellemetlen, fájdalmas szúrás alakul ki.
 4. Varasodás. A kéreg alatt gyógyul a seb, a fiatal bőr kialakulása. Ha nem érintkezik a szegéllyel, akkor ez a szakasz 3-5 napig tart. A seb integritásának állandó sérelmével a helyreállítási folyamat egy vagy több hétig tart.

Érdemes megjegyezni, hogy a buborékkiütés előfordulásának pillanatától kezdve egy személy fertőzővé válik másokkal szemben. 10-12 napon belül tiszteletben kell tartani a személyi higiénia szabályait, kerülni kell a többiekkel való szoros kommunikációt, csókolózni, buborékok és piszkos kezek érintkezését.

Újra folyó tanfolyam

A legtöbb esetben a herpeszvírus krónikusan terjed. Ha a HSV-1 behatolt az emberi szervezetbe, akkor számos izgalmas tényező hatására herpesz jelenik meg az ajkakon.

Az akut kurzussal ellentétben a krónikus tanfolyam két szakaszban folytatódik:

 1. Súlyosbodása. A tünetek hasonlítanak az akut herpeszhez, de az egyes vesékecskék kialakulásával.
 2. Elengedés. A klinikai kép, a látható jelek, beleértve a kitörések csillapítását, hiányoznak.

Milyen hosszú ideig tart az herpesz az ajkán, a tünetek és a visszaesések sokszorosodása attól függ, hogy milyen gyakran az emberi szervezetben ezek vagy más tényezők cselekednek. Különösen: hipotermia, hypo- és avitaminosis, egyidejű kórképek (ARI, ARVI), krónikus fáradtság szindróma, stressztényezők, tartós étrend (éhezés). A nőknél a tünetek nem tarthatnak sokáig a menstruáció vagy a havi ciklus megsértése miatt.

A herpesz komplikációi az ajkán jelentős ideig halasztják a gyógyulást. Amikor jellegzetes buborékok jelennek meg, akkor nem kell megérinteni őket a kezeiddel, fésülni őket, hogy megakadályozzák a lehetséges szövődményeket és kerüljék a fertőzést egészséges területekre.

 • Suppuration. Amikor egy személy önállóan megnyitja (fésűi) a herpesz tobozát az ajkakon, másodlagos fertőzés következik be a staphylococcus és más káros flórába való behatolással. Megnövekedett gyulladás, a teljes hőmérséklet növekedése, valamint a forralás vagy a fonák lehetséges kialakulása sok napra késleltetett gyógyulással.
 • A kiütések nyújthatósága. A fagyasztott elemeket az alapvető higiénia hiánya, a nem megfelelő kezelés, az olyan kenőcsök alkalmazása okozza, amelyek nem rendelkeznek az I. típusú herpeszvírus ellen. A klinikai vizsgálat során a buborékokat nemcsak az ajkakon láthatja, hanem a test bőrére való áttérés során is az egész arcra lokalizálódik. Ebben az esetben a behajtás feltételeit hosszabb időre (átlagosan 7-20 napra) elhalasztják.
 • Herpesz a belső szerveken. A legveszélyesebb szövődmény, amikor a buborékok nem az ajkakon, hanem a belső szervek nyálkahártyáján vannak kialakítva. Ebben az esetben a herpeszvírus nem haladja meg a standard 5-10 napot, fennáll a szeptikémia és peritonitis veszélye végzetes kimenetellel.

A csökkent immunitás és a krónikus betegségek súlyosbodásának kockázata növeli a herpesz gyógyulási idejét az ajkakon. Ebben az esetben a kezelés nem csupán az ajkak körüli látható tünetek megszüntetésére szolgál, hanem olyan terápiás intézkedések alkalmazását is magában foglalja, amelyek növelik a szervezet ellenállását és a meglévő krónikus patológiákat.

Terápiás módszerek

Ha a herpeszvírus ajkán lévő tünetei "kezdetén" megfogódnak, akkor 5-6 napig tart, hogy teljesen megszabaduljon az általános rossz közérzet látható tüneteitől és érzéseitől. Erős immunitás és komplikációk nélkül a kezelés járóbeteg-alapon történik. A súlyos betegség, a krónikus kóros megbetegedések súlyosbodása vagy az ajkak körüli kiterjedt elváltozások kórházi kezelést igényelnek.

A vírusellenes hatással bíró készítmények (kenőcsök, gélek, tabletták) jelentősen felgyorsítják a gyógyulást, és a herpesz az ajkán néhány napig gyorsabban halad.
hozzárendelése:

 1. Kenőcs Acyclovir (Zovirax). A kezelés 5-10 napig tart.
 2. Valtrex (Valaciclovir). A tabletták bevétele 5-10 napon belül megtörténik.
 3. Allomedin. A gél formájában lévő gyógyszert 2-3 alkalommal használják 2-3 napig.
 4. Infagel. Immunstimuláns, a kezelés feltételei szigorúan egyedileg vannak meghatározva.
 5. Kenőcs Oksolinovaya. Mind ARVI-profilaxist, mind az ajkak herpeszét használják. A kezelés időtartama 14-60 nap alatt megengedett.
 6. Viru-Merz szürke. A gél formájában lévő gyógyszer aktív az I. és II. Típusú herpesz ellen, általában 2 nap elteltével javul. Ha ez nem következik be, ki kell cserélnie a gyógyszert.
 7. Rimantadine. A gyógyszer tabletta formájában van, hatásos az influenza vírus és a herpesz az ajkán. A kezelés időtartama szigorúan egyénis.

Mennyi ideig tarthat a herpesz az ajkakon? Minden attól függ, hogy mennyire erős az immunitás egy személyben, függetlenül attól, hogy vannak-e egyidejűleg patológiák és szövődmények. Az elsődleges jelek kezdetétől kezdve a seb gyógyulásának befejezése után átlagosan 5-10 nap eltelik. Az immunstimulánsok és az adaptogének alkalmazása csökkenti a gyógyulási időszakot.

Mikor herpesz az ajkakon?

Sok ember hajlamos a herpesz megjelenésére, amelyet "hideg az ajkán" is neveznek. Ma ez a patológia az egyik leggyakoribb a világon. A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy szinte lehetetlen megvédeni a fertőzést, és a vírus, amely bejutott a testbe, örökre ott marad. Hol kapja meg, és hány nap alatt áthalad a herpesz az ajkán? Próbáljuk megérteni.

Patológiai fejlődés

Az ajkán lévő herpesz a vírus jellegű betegség súlyosbodása. A lakosság 96% -a vírus hordozója. A betegség csökkent humán immunitást mutat. Ebben az esetben a betegség megjelenik a kis fekélyek az ajkakon. Megjelenésüket provokatívnak tekintik megfázásnak, hipotermiának, érzelmi stressznek. Néha az emberi szervezet önmagában képes legyőzni a herpeszvírust, de bizonyos esetekben a helyzet komplex kezelést igényel.

A herpesz a testen és az ajkán ilyen tényezők hatására jelentkezhet:

 • menstruációs időszak nőknél;
 • a krónikus betegségek súlyosbodása, amelyek csökkentik az immunitás szintjét;
 • alultápláltság vagy alultápláltság;
 • fizikai, pszichoemotikus kimerültség;
 • dohányzás;
 • alkoholfogyasztás;
 • nagy mennyiségű erős tea, kávé fogyasztása.

Mennyi ideig tart a herpesz az ajkakon és a testen? A betegség standard időtartama 5-10 nap, a lézió nagyságától függően. Ebben az esetben a betegség bizonyos szakaszokon halad át. Meddig tartanak - a páciens immunitásától függ. A herpesz szakaszok a következő megnyilvánulásokkal rendelkeznek:

 1. Kezdetben egy személy enyhe bizsergést érez, amely viszket az ajkakon.
 2. Néhány órával később pirosság van, egy kis duzzanat az ajak egyik oldalán.
 3. 2-3 nap alatt a vörösödés kis buborékokká fejlődik, tele folyadékkal.
 4. Néhány nappal később a héjak képződése a buborékok helyén kezdődik.
 5. Ezután kezdődik a gyógyulási fázis, a vírus passzív és nem fertőző.

3 fertőzött herpesz lesz, amikor folyékony buborékok vannak. Az a tény, hogy a folyadék nagyszámú, az aktív vírussal fertőzött részecskéket tartalmaz, amely a buborék elterjedése esetén.

Fontos, hogy olyan gyógyszereket használjunk, amelyek megölik a vírust, úgyhogy a kezeid nem terjednek át a testen, és nem adják át másnak. Az emberi fertőződés a sebek gyógyulási szakaszáig tart. A gyógyszerek kiválasztása a herpeszfejlesztés szakaszától függ. A megfelelő gyógyszer függ a vírustól.

Az elhúzódó áram

Szóval, hány herpesz átereszt az ajkán? Normális esetben a betegség legfeljebb 7-10 napig tarthat, néha 14 napig engedélyezett. Ha a herpeszet 14 napnál hosszabb ideig az ajkán tartják, akkor a következő tényezők fordulnak elő:

 • az elégtelen kezelés vagy annak hiánya. Fontos, hogy a betegség kezdeti szakaszában gyógyszert is alkalmazzanak a herpesz ellen, amely esetben akár meg is akadályozhatja a hólyagok képződését folyadékkal;
 • a herpesz megjelenése krónikus betegség súlyosbodása során jelentkezik. Ebben az esetben a vírus egy gyengített szervezetre hat, amely már két betegség ellen küzd. Az orvosnak konzultációra és komplex gyógyszeres kezelésre van szükség;
 • a vírussal való gyakori fertőzés a csökkent immunitás és a bőrelváltozások jelenléte ellen szól. Ebben az esetben nemcsak az orvosi készítmények kezelésére van szükség, hanem vitaminkomplexek bevitelére is, hogy növeljék az immunitás szintjét.

A megfelelő kezelés kezdetétől függően a győzelem sebessége függ a vírustól. Sajnos, a harcok elleni küzdelem ellenére, miután bejutott a testbe, a vírus örökre ott marad. Ez azt jelenti, hogy az idõszakban az immunrendszer gyengülése vagy a krónikus betegségek súlyosbodása esetén a vírus is aktívabb lehet.

Gyakran előfordul, hogy a herpeszet meglehetősen gyorsan kezelik, különösen akkor, ha a gyógyszert időben elkezdték. Gyógyszeres összetételben vírusos betegségek legfeljebb 5 napig tarthatnak. Ha a herpesz még a 14. napon sem jut el az ajkán, a betegséget átfogóan kell kezelni. Ehhez:

 • antivirális kenőcsök használata - Acyclovir, Zovirax, Fenistil. A betegség kezdeti szakaszában történő alkalmazásra ajánlott. Az előkészületek teljesen biztonságosak, mivel csak a bőr fölött alkalmazzák őket. Ha időben alkalmazzák őket, a betegség 1-2 napig tarthat;
 • herpesz elleni tabletták befogadása - Valaciclovir, Acyclovir, Farmavir. Ha beismerik, a betegség 4-5 napig tart;
 • az immunmodulátorok befogadása megengedett abban az esetben, ha a betegség kezdeti szakasza már elhaladt és buborékok keletkeztek. Bármilyen fertőzéssel harcolnak, immunstimuláló hatást fejtenek ki. Gyakran használt gyógyszerek, például Kagocel, Cycloferon, Arbidol, Viferon.

Komplikációk és megelőzés

Ritka esetekben a herpesz komplikációkat okozhat, ami jelentősen meghosszabbítja a kezelés időtartamát. Előfordulhatnak a betegség elégtelen kezelésével, valamint a beteg helytelen viselkedésével. Például, ha egy kézzel, majd egy szemmel megérint egy feltörő buborékot, kaphat egy szemhéjakat, amelyek hosszú és fájdalmasan gyógyulnak, és egyes esetekben vizuális csökkenést okozhatnak. Továbbá, amikor a kezek bőrét és más testrészeit érintik, lehetőség van arra, hogy a herpesz ekcémát enyhén bonyolultabbá és hosszabb ideig kezeljék, mint a szokásos herpeszkiütés az ajaknál.

A vírusfertőzés során kerülni kell az orális szexet, mivel amikor belép a nemi szervek nyálkahártyájába, sok kellemetlenséget okozhat. Annak érdekében, hogy a vírus ne tartson sokáig, és a betegség komplikációk nélkül ment, a kezelést időben el kell kezdeni.

A megismétlődés és a szövődmények megelőzése érdekében be kell tartani a megelőzésre vonatkozó néhány ajánlást:

 1. Egészséges életmód fenntartása. Minimalizálja az alkohol, az erős teát és a kávét, valamint a dohányzást.
 2. Állítsa be a nap alatt töltött időt. Az ultraibolya sugárzás sok esetben provokálhatja a herpeszvírus kialakulását.
 3. Kerülje a stresszes helyzeteket. Mint tudják, aktívak provokátorai a herpesz sebek megjelenésén az ajkakon. Ha lehetséges, egy másik relapszus után érdemes nyaralni és pihenni.
 4. Optimalizálja az étrendet. Annak érdekében, hogy a betegség gyorsabban áthaladhasson, meg kell enni. A tápláléknak tartalmaznia kell a húst, a halat, a friss zöldséget és a gyümölcsöket.

Annak érdekében, hogy egyértelműen válaszoljon, hány napig terjedő vagy herpeszes állapotban van, lehetetlen. Azon a tényezőktől függ, mint a megfelelő kezelés, a páciens immunitása, stb. Mindazonáltal érdemes megemlíteni, hogy ha két hét után a tünetek nem csökkennek, érdemes szakemberrel konzultálni a súlyos szövődmények elkerülése érdekében.

Hány napig terjed a herpesz az ajkakon?

Kitörések az ajakra - a herpeszvírus exacerbációjának következménye, amely a csökkent immunitással szemben támad. Ez a vírus szinte a bolygó teljes népességét érinti, lehetetlen megszabadulni, csak megpróbálhatja elkerülni a gyakori megnyilvánulásokat. Hány napig terjed a herpesz az ajkán és hogyan kell elkerülni a relapszust - a gyakori kérdéseket, amelyek a betegségben szenvedőknél merülnek fel.

Klinikai kép

Herpetikus bőrkiütés megjelenik a test védő funkcióinak csökkenésével, amely megfázás, influenza, stressz következménye lehet. Miután hány nap telt el a herpesz az ajkán, az az immunitás függvénye. A nehézség abban rejlik, hogy egy olyan személy, aki vírussal fertőzött, sokáig nem tudhat róla. Ezért az első megnyilvánulása meglepetéssé válik, és a személynek egyszerűen nincs ideje reagálni időben.

Átlagosan 5-10 napig tart a herpesz megnyilvánulása. Miután a vírus aktiválódott, a szervezet antitestek előállításával reagál erre.

A betegség 3 szakaszra oszlik:

 1. A kezdeti szakaszban kitaláljuk, hogy a betegség megközelítése érzékelhető: van bizsergés, viszketés, kellemetlen érzés az ajkakon. Az a helyszínen, ahol kiütések vannak, hyperemia és duzzanat jelentkezik. Ebben a szakaszban a betegség nem fertőző. Ebben az időszakban már intézkedéseket kell hozni - ez lehetővé teszi a betegség megnyilvánulásainak csökkentését vagy a víruskiütés kialakulásának teljes megelőzését. Ajánlatos az Acyclovir kenőcs külső használatra, valamint a C-vitamin bevitele az immunrendszer erősítésére.
 2. A második szakasz fájdalmas vezikulumok megjelenése, amelyek belsejében a folyadék összegyűlik. A kialakuló kiütések nagyon fertőzőek, sok fertőzött részecskéket tartalmaznak. A szakasz időtartama 2-4 nap. A hányás segít eltávolítani a szóda tömörítéseket, valamint elhomályosítja a hólyagokat egy menta kivonattal. Az alacsony immunitású elváltozások nagy területet foglalnak el, a buborékok sokat jelentenek, egymással egyesülnek. Ha az immunitás megmarad, a bőrkiütések szórványosak lesznek.
 3. Az utolsó szakaszban a fertőzés valószínűsége is magas. Ebben az időszakban a buborékok felrobbannak, és tartalmuk kifolyik. Ezen a helyen gyomorfekélyt mutatnak. Ebben a szakaszban feltétlenül vírusellenes kenőcsöt kell használnia, és gondosan figyelnie kell a higiéniát. Először is figyelmet kell fordítani, mert fennáll a veszélye annak, hogy a szennyezett részecskéket a test más részeire terjeszti. A sebek 2-3 napig tartanak.
 4. A sebek ropogtak. Ha véletlenül fáj, akkor vérzik, fáj. Ebben a szakaszban a fertőzés valószínűsége csökken, az immunitás visszatér a normális szintre. Közvetlenül a kéreg eltűnése után kis különbség van a bőr színében, de egy idő után mindent kiegyenlített. Ebben a szakaszban egy speciális kenőcs is ajánlott - lágyítja a bőrt és felgyorsítja a helyreállítási folyamatot. A kenőcs helyett tengeri törpe és fenyőolajat használhat.


Egyes betegeknél a herpeszkiütés hosszabb időt vesz igénybe - ez nem feltétlenül 2 hét. Ez az időtartam azt jelzi, hogy az immunrendszer nagymértékben gyengül, és a szervezet további támogatásához vitaminok szükségesek.

Mennyibe kerül a herpesz az ajakra? Ha a herpesz az ajakon több mint 5-10 napig tart, akkor gyorsan konzultáljon orvosával. Ilyen esetekben a bőrkiütések más betegséget jelezhetnek.

Azok a kiütések, amelyek hosszú ideig tartanak és nem járnak el, súlyos károsodást okozhatnak az immunrendszerben. Ezek megfigyelhetők az AIDS-ben, onkológiai betegségekben. Immundeficienciában szenvedő betegeknél gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a vírus manifesztációja egyenként megtörténik - a vizsgálat során mind a kéreg, mind a vesék találhatók.

Kockázati csoportok

Az ereszkedések az ajkán, akik:

 • rendszeresen érzelmi stressz állapotban vannak;
 • a krónikus betegségek gyakori súlyosbodása;
 • rossz szokásokat, alkoholt, füstöt;
 • figyelmen kívül hagyja a megfelelő táplálkozást (szabálytalan étrend és vitaminhiány);
 • hipodinamikus életmódot vezetnek.

Ezenkívül a fenyegetést a hormonális változások, beleértve a menstruáció időszakát is magában foglaló körülmények okozzák. A nők gyakran szembesülnek herpeszkiütéssel a terhesség és a szoptatás idején.

Mennyi ideig tart a veszélyes szakasz?

A napok pontos száma, hány herpesz után halad, nehéz megnevezni. Az akut fázis időtartama átlagosan körülbelül 5 nap. Ez az időszak a higiéniai szabályok gondos betartását teszi szükségessé, ezért alaposan meg kell mosni a kezét a krém alkalmazása előtt és után.

Az acyclovir kenőcsöket azonnal alkalmazzák, amint az első tüneteket érezni fogják. Kezelés hiányában olyan komplikációk alakulhatnak ki, amelyek súlyos kezelést igényelnek.

Lehetséges szövődmények

A szövődmények leggyakoribb oka a vírus részecskéinek a fertőzött helyről a más nyálkahártyákba való átvitele. Amikor elérik a szemet, fennáll a veszélye egy szemészeti holterek kialakulásának - a betegség teljes látásvesztést okozhat. Ha nem mosson kezet a kenőcs alkalmazása után, akkor lehetőség van a herpesz ekcéma kialakulására a kezek bőrén. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen veszélyekkel jár, hogy leselkednek a intimszféra: orális szexet ebben az időszakban vezet az a tény, hogy a vírus a nyálkahártya az ajkak kerül nyálkahártya nemi szervek.

Komplikált áramlást gyakran megfigyelnek a gyermekek. Ez azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a csecsemők nem várhatják meg a seb gyógyulását és a formázott kéreg eltávolítását.

kezelés

Mennyi ideig tart a herpesz a megfelelő kezeléshez? A helyreállítási folyamat felgyorsítása érdekében további támogatást kell nyújtania a szervezetnek. Kifoglalja az acyclovir kenőcsöt, belsejében - az echinacea tinktúráját. Ezen alapok felhasználásával a vírus megszabadulhat 3-4 nap. A kenőcs használata segít megelőzni a bőrkiütést hólyagok és fekélyek formájában. A herpesztől szenvedõknek mindig kenõcsõvel kell rendelkezniük. A herpesz elleni kenőcsök összetétele nemcsak az aciklovir, hanem a valaciklovir is lehet.

Külső használatra az Infagel is használható. A termék kényelmesen használható - nem terjed, nincs szín és szag. A hatóanyagot a bőr érintett területére naponta kétszer alkalmazzák.

A gyógyszerek alkalmazását óvatosan kell végezni, hogy ne érintse meg a vírus fertőzött területeit.

A betegség kezdeti szakaszában a kezelés zöld, alkohol, teafaolaj, valocordin. A viszketés területét egy fokhagymás szelet kenjük. Mindezeket a termékeket antiszeptikus hatás jellemzi. Az ilyen gyógyszerek alkalmazását azonban csak felületes hatás jellemzi, és nem befolyásolja közvetlenül a vírust.

Ha elkezdi a kezelést, amikor a hólyagok már megjelennek, akkor nem lesz képes gyorsan megszabadulni a vírus manifesztációitól. A kitörések ebben az esetben legalább egy hétig tartanak. Azonban még mindig érdemes használni a speciális kenőcsöket, még akkor is, ha hiányzott a betegség kezdete. Közelebb viszik a hólyagok felnyitását és a bõr regenerálódását.

Az acyclovir alapján nem csak krémek, hanem tabletták is vannak. Azonban csak szakember írhatja fel őket. A kezelés ideje alatt a fertőzött személy csak személyi edényeket és személyi higiéniai tételeket használhat. A herpesz nem befolyásolja a test általános állapotát, ezért ha a hőmérséklet emelkedik és az általános jólét romlik, orvoshoz kell fordulnia.

Akció tabletták

Az orális adagolásra szánt gyógyszerek alkalmazása növeli a kezelés hatékonyságát. Az alkalmazások azonban hátrányosak.

Az ilyen gyógyszereket nem írják elő, ha 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére van szükség, a terhes nők és a szoptatás ideje alatt nem alkalmazhatók.

Mennyi ideig tart a herpesz a kezelés helyességétől függ: az Acyclovir 5 tablettát tartalmaz 5-7 napig.

A tablettákat csak végső megoldásként kell alkalmazni, mivel hátrányosan befolyásolhatják az emésztőrendszer állapotát. Sokkal biztonságosabb a külső használatra szánt termékek használata.

A tablettákat általában kiterjedt kiütésekkel szedik.

További testtartás

A tabletták helyett ajánlatos figyelni a vitaminterápiára, valamint a megfelelő táplálkozásra. Az étrendnek a friss gyümölcsök és zöldségek használatán kell alapulnia, ne fogyaszthasson zsíros húst.

Egyéb megelőző intézkedések fontosak: gondosan figyelemmel kíséri az egészségét, időben megbetegít a betegségeket, hogy ne menjenek krónikus állapotba. Egy jó módszer az immunitás erősítésére keményedik.

Óvintézkedéseket kell tenni a megismétlődés megakadályozására. Ne használjon maszkoló kozmetikumokat a fekélyek elrejtésére. Ez bonyolítja a gyógyulást. Ha a betegség kezelésénél a rúzsot használja, akkor el kell dobnia - nem használható fel a helyreállítás után, mivel ez gyorsan a vírus új megnyilvánulásaihoz vezethet.

Hány nappal áthatja a herpesz az ajkakon

Hány nap a herpesz fertőző az ajkakon?

A herpesz sok ember számára ismert, így a kérdés, hogy hány nap fertőző herpesz az ajkakon, mindig releváns. Szinte minden ember az első típusú herpes simplex vírus hordozója. Különböző gyakorisággal, a betegség a fertőzés hordozóinak 20-40% -ában fellobban. Ebben az esetben az egyszerű fogalom nem jelenti azt, hogy nem szükséges a betegség súlyosbodásának kezelésére és megelőzésére. Herpesz az ajkán (herpes labialis) - fertőző vírusos betegség, amely véglegesen befolyásolja a sejtmagot, a vírus alszik, és nem érezheti magát érezni addig, amíg a szaporodás kedvező feltételei nem fejlődnek.

Hogyan kezdődik ez minden?

Általában a fertőzés a korai gyermekkorban a szülők vagy más felnőttek körében fordul elő. Az első epizód gyakran észrevétlenül megy, de a szervezet véglegesen elrendeli a herpeszvírust. A megfázás, stresszes helyzetek és fertőző betegségek esetén aktiválódik, és az ajkakon megjelenik az ajkakon kívül lévő buborék. Nem csak fájdalmasak, kellemetlenségeket okoznak a hazai tervben, de pszichológiai kényelmetlenséget is hordoznak az illetőnek. Ha az ajkán lévő betegségek jelei vannak, úgy tűnik, hogy mások a betegre figyelnek. Egy ember érzést érez a szégyentelenségért. Az ajkán lévő herpesz rendkívül fertőző: közvetlen érintkezéssel, háztartási cikkeken és levegőben levő cseppeken keresztül továbbítja. A fertőzés folyamata észrevehetetlenül, nincsenek olyan jelek, mint a hőmérséklet vagy az általános rossz közérzet.

A betegség okai

A herpesz fő okai, mint például a közvetlen kapcsolat vagy a közös háztartási cikkek használata, további tényezők is vannak. Összefüggésüknél sokkal nagyobb a vereség valószínűsége, a betegség akut periódusai erősebben és gyakrabban folytatódhatnak. Íme, amit különös figyelmet kell fordítania a következőkre:

 • csökkent immunitás;
 • stressz és depresszió;
 • a test hipotermiája;
 • fertőző betegségek;
 • általános mérgezés;
 • napenergia tevékenység;
 • premenstruációs időszak;
 • fizikai fáradtság;
 • beriberi;
 • repedések és ajakbetegség.

A fertőzés súlyos exacerbációja elsősorban a megfázás és az immunitás csökkenése miatt fordul elő. Az egészséges táplálkozást, a testmozgást és a teljes alvást immunitást növelik.

A hormonális háttér intenzív ingadozása gyakori visszaesést eredményez, nőknél a terhesség és a menstruáció lehet.

Nem csak a hideg, hanem a hő a piszkozatokkal kombinálva a kiütések megjelenéséhez vezet. A fertőzés megelőzése érdekében időben meg kell vizsgálni a repedések, az ajak sérüléseit és a szájüreg betegségeit.

A fejlődés és a betegség lefolyásának szakaszai

Amikor herpes simplex fordul elő, az eljárás 10-12 napig tart. Feltételesen megfontolhatjuk a betegség 5 szakaszát, amelyek egyértelmű különbségeket mutatnak:

 • herpesz herpeszek;
 • a buborékok megjelenése;
 • erózió képződés;
 • szúrás képződése;
 • gyógyulást.

A kezdeti szakaszban enyhe bizsergés, viszketés és kellemetlen érzés váltja fel az érintett terület pirosodását és ödémáját. Ezen a ponton a személy még nem fertőző, és enyhítheti vagy megelőzheti a betegséget. A külső vírusellenes szerek, például az Acyclovir alkalmazása révén csökkentheti a vírusfertőzés terjedését. Az immunitás növelése érdekében 5-7 napig C-vitamint kell szednie.

Ha az ajkán lévő buborékok megjelennek, folyadékkal töltöttek és minden mozdulatot megsértettek, akkor már fertőződtek. A buborékok több millió fertőzött mikrorészecskét tartalmaznak 2-5 mm méretűek. A színpad 2-4 napot vesz igénybe, ebben az időszakban fájdalmat okozhat egy könnyű szóda tömörítéssel és menta kivonattal, amely kis fagyási hatást fog kifejteni.

Az erózió kialakulásának fázisa a leginkább fertőző, mivel a buborékok felrobbannak, és zavaros folyadék áramlik ki belőlük. Fájdalmas sebek képződnek, amelyeket kenéssel kell kenni a herpesz ellen. A pillanat nagyon veszélyes, a herpeszet a test más részeire is áttervezheti, beleértve a szemeket is. Hány napig tart a fekélyképződés ideje - mindig egyedi, de általában 2-3 nap.

Az erózió helyén egy kéreg keletkezik, amely véletlenül sérült, vérzik és fáj. Ez az időszak kevésbé veszélyes a fertőzés szempontjából, az immunitás fokozatosan felépül. Amikor a rágó eltűnik, az új bőrt először vizuálisan fel kell osztani, és gyorsan áthalad. A kenőcs használata ebben a szakaszban lágyítja a nyomokat, és segít a bőrt a seb körül gyorsabban felépíteni. A homoktövis és a fenyőolaj segítenek a sérült bőrterület helyreállításában.

Mindig legyen a figyelmeztetés!

Hány nap fertőző herpesz az ajkán, csak nehéz megmondani, de az akut fázis nem tart sokáig, körülbelül 5 napig. Ebben az időszakban alaposan mosson kezet, különösen a kenőcs alkalmazása előtt és után. Milyen intézkedésekkel jár, ha hidegre esik, attól függ, hogy milyen gyorsan halad át a herpesz.

Mindig hordja az Acyclovir kenőcsét vagy annak származékait, és az első tünetek kezdik az érintett területek kenését. Az egyszerű herpesz nem igényel kórházi kezelést, de a kezelést nem szabad elhanyagolni, mivel ebben az esetben a komplikált kezelést igénylő szövődmények kialakulhatnak.

Egészségügyi kérdések

Hány nap alatt áthalad a herpesz?

A herpesz (hideg az ajkán) 7-10 napig tart, majd ha speciális kenőcsöt használ. Napjainkban számos herpeszvírus van. Alapvetően, ha a herpeszet nem kezelik, akkor 5-7 nap alatt átmegy. De tovább maradhat. És a herpesz kialakulására az ajkán, előfeltétel az immunhiány.

Ha csak herpesz jelentkezik, a lokalizáció helyzete kicsi, a gyapotszivacsot erős sóoldatban áztassa, és a herpeszhez kapcsolja. Ne feledje, hogy a herpeszet nem szabad traumatizálni (herpesz injekciós üveg), ezáltal növelve a gyógyulási időt. A herpesz-megnyilvánulások gyógyulási ideje a helyétől, az alkalmazott kezeléstől (kenőcsök, tinktúrák, külső kezelés, egyéb módszerek), valamint a fejlődés mértékétől függően változik.

Amint úgy érzi, hogy a herpesz megjelent, kezdjen alkalmazni. A herpeszet naponta két tabletta acyclovir-gyel kezelik, a kezelés időtartama 5-7 nap. Azt mondják, hogy ha egy vírus belép a szervezetbe, ott örökké ott ül, ezért csak az exacerbáció eseteit kezelik. Már két éve nem tudom, hogy ilyen herpesz. A bizonyított herpeszvírus mennyisége attól függ, hogy hol jelenik meg, függetlenül attól, hogy bármilyen kezelést alkalmaznak-e, a lokalizáció mérete és az immunitás állapota.

Hány nap alatt áthalad a herpesz?

A leghatékonyabb módja a herpesz megszabadulása az infagel. Az ajkán lévő herpesz tipikusan súlyosbítja a vírusfertőzést, amely a csökkent immunitással szemben támad. A herpeszvírus az emberi testben továbbra is fennmarad az életben, mivel inaktív állapotban van.

Néha az ajkán levő herpesz 14-15 napig fogy le, de ebben az esetben a személynek enyhe immunhiányossága van, amely korrekciót igényel a hagyományos immunitást erősítő módszerekkel. A tudomány bebizonyította, hogy a világ lakosságának csak 3-4% -a soha nem volt fertőzött a herpesz vírussal.

Hány napig terjedhet a herpesz az ajkán?

Miért történik ez, és miért hiányzik a betegség, a tudósok nem tudják. Azonban, amikor a viszketés buborékok jelennek meg az ajkán, legtöbbjük nem érdekli az elmélet. És nem szabad elismerni a jövőben! Az elsődleges fertőzéssel a betegség 7-30 napon belül alakul ki. A szervezet antitesteket termel és megszünteti a legtöbb idegen fehérjét.

Jelek és herpesz manifesztációja

Különösen veszélyes az orális szex a betegség újbóli károsodása során: az ajkak héjából a vírus könnyen átkerül a nemi szervek nyálkahártyájába, ahol a betegség legérzékenyebb és rendkívül kellemetlen lefolyását okozza. Használható kenőcs kenőcs a herpesz (olcsó Acyclovir AZT, drágább Zovirax vagy Valaciclovir). Mindegyik közvetlenül jár a betegség kórokozóján, ezért körültekintően cauterizálják és kiszárítják a herpeszet. Ezért szükség van a herpesz vitaminokra.

Szinte minden ember az első típusú herpes simplex vírus hordozója. Különböző gyakorisággal, a betegség a fertőzés hordozóinak 20-40% -ában fellobban. Az első epizód gyakran észrevétlenül megy, de a szervezet véglegesen elrendeli a herpeszvírust. A herpesz fő okai, mint például a közvetlen kapcsolat vagy a közös háztartási cikkek használata, további tényezők is vannak.

A herpesz kezelése az ajkakon? És mennyi az egész?

A fertőzés megelőzése érdekében időben meg kell vizsgálni a repedések, az ajak sérüléseit és a szájüreg betegségeit. Ezen a ponton a személy még nem fertőző, és enyhítheti vagy megelőzheti a betegséget. Ha az ajkán lévő buborékok megjelennek, folyadékkal töltöttek és minden mozdulatot megsértettek, akkor már fertőződtek.

Herpesz az ajkán - elég kellemetlen jelenség, minden embert kivétel nélkül bosszant. Így általában az immunrendszer a herpeszvírust 5-7 napig kúrja ki, és a kiütés az ajkán eltűnik 7-10 nappal a beindulás időpontjától.

Kapcsolódó szoftver:

A fő oka a nem-megálló hideg sebek

A herpeszkiütés súlyosbodása esetén orvoshoz kell fordulni.

A herpesz vírusos és (jelenleg) gyógyíthatatlan betegségekre utal, amelyek az emberi testbe való bejutás örökre ott maradnak. Számos herpesz hordozója tapasztalt időszakos jellegzetes kiütésekhez, amelyek az off-season során jelentkeznek, és katarhás betegségek és immunhiányos állapotok társulnak.

Azonban nagyon kevés ember tudja, mi okozza a hosszan tartó herpesz kiütéseket a bőrön és a nyálkahártyán. Időközben sürgősen felkéri a kezelőorvost a vizsgálat elvégzésére. De miért nem megy át a herpesz?

Hány nap eltelik a betegség?

Mennyi a herpeszvírus-megbetegedés súlyosbodása? És hány herpesz áthalad a körülmények hiányában, ami megnehezíti a betegségét?

A herpesz sebének gyógyítása 3-5 napig tart.

Függetlenül attól, hogy mennyire kiterjedt a kiütésük, megjelenésüktől kezdve egészen a helyi formájú hólyagok gyógyulásáig, a sebek 3-5 napig tartanak.

Ritka esetekben a sérüléseket 14 nap után is meg lehet gyógyítani.

Ez annak köszönhető, hogy az emberi test bőrén megjelenő herpesz mindig négy egymást követő fejlődési szakaszban halad át, amelynek időtartama az egyes egyéni sajátosságoktól függ.

 1. Az első fokozatot a viszketés és az enyhe vörösség jelenléte jellemzi a szervezet fertőzött részén. Ha ebben az időben a herpes gyógyszerek (zovirax, acyclovir stb.) Alkalmazása időben elkezdődik, akkor a kiütés intenzív fejlődése megakadályozható.
 2. Ha valamilyen oknál fogva a kedvező pillanatot kimaradták, akkor a bőr felszínén egy kis zavaros folyadékkal töltött buborékok keverednek. Ezt a jelenséget a herpesz daganatos viszketése és növekedése kísérte. Ekkor tilos a kiütés mechanikai igénybevételre, hogy elkerülje a folyadék belépését a bőr egészséges területére.
 3. A következő lépés a vezikulumok megnyitása (önkényes vagy akaratlan), valamint a helyén előforduló jellegzetes sebek kialakulása, fájdalmas érzések kíséretében.
 4. Idővel a fekélyek hegesednek, és helyükön egy kéreg jelenik meg, amely sikeresen eltűnik a bőr gyógyulása során.

De vannak olyan esetek, amikor a herpeszkiütés kialakulása és fejlődése nem felel meg a szokásos forgatókönyvnek. Így például folyamatosan nőhet a számuk és a gyógyulási idő, valamint a kiütés intenzív terjedése a test más részeire. Mi okozhatja ezeket a szövődményeket?

Miért nem múlik el?

A herpesz számos okból meghiúsulhat.

Számos lehetséges oka van annak, hogy a herpesz nem jár. Ezek a következők:

 1. Nem megfelelő, szakképzetlen kezelés vagy annak hiánya. A betegség súlyosbodása a bevált antivirális szerek (kenőcsök, tabletták) és immunmodulátorok rendszeres használatát igényli. Ami a hagyományos orvoslás eszközeit illeti, alkalmazásuk lehetőségeit és célszerűségét a kezelőorvosnak meg kell erősítenie. Ellenkező esetben jobb lenne elhagyni ezeket a módszereket, ha nincs herpesz az ajkakon (vagy a test más részein).
 2. A herpesz súlyosbodása krónikus betegség jelenlétében a páciens testében. Ebben az esetben, ha a herpesz nem jár, a kezelés a vírusos és krónikus betegség komplex hatását tartalmazza antivirális gyógyszerek, antibiotikumok és immunmodulátorok alkalmazásával.
 3. A bőr folyamatos fertőzése a herpesz-vesikulák megnyitásával, mivel képtelenek ellenállni a vírus hatásainak. Ezt a jelenséget az immunitás és a bőrelváltozások erőteljes csökkenésének hátterében figyeljük meg. Ez a formáció kialakulásának állandó megújulása, a lokalizáció helyszínein vagy mellette, ami a fertőzés terjedésének jele. Gyakran a kiütések nagy léptékű fájdalmas alakzatokká válnak.

Mi van, ha a vírus nem múlik el?

A herpeszkiütés elmulasztásával ne vegyen részt öngyógyításban.

Mi van, ha nincs herpesz az orrodban, az ajkán vagy a nemi szerveken? Először is próbálj meg minél kevesebbet érinteni a vírus által érintett helyet.

Az acyclovir gyógyszerek (kenőcs) helyi alkalmazása szintén hatásos lesz. És függetlenül attól, hogy milyen betegségben nem jársz: az 1. és a 2. típusú herpesz vagy a herpes zoster. a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia. Ez azzal jár, hogy szükség van a test alapos vizsgálatára krónikus betegségek jelenlétére és az immunitás javítására irányuló komplex terápia kijelölésére.

Tipp Semmilyen esetben sem szabad az öngyógyításra a nem átterjedő herpeszkiütés miatt, és megpróbálják helyettesíteni őket gyógyszeres kezeléssel is!

Napjainkig az internet sokféle, nem tesztelt módszert talál a herpesz kezelésére, legtöbbjük hatástalan, és egyes esetekben akár egy már meglévő problémát is súlyosbíthat.

A vírus kezeléséről bővebben a videóról lehet megtudni.

Mennyi időbe telik a herpesz

A herpesz a virális természet egyik leggyakoribb patológiája, amely számos negatív érzést okoz a megnyilvánulásaival.
A mai napig több mint 100 fajta herpesz vírusok különböznek a klinikai tünetek, a krónikus változatai során és a különböző átviteli módok, de az emberek gyakran szembesülnek az első kiviteli herpesz - az emberek azt nevezik „hideg”.

A herpeszet a génszerkezetben található humán sejtbe ültetik be. Ezért a virális szerek képesek továbbadni a sejtek későbbi generációi számára. Ez a patológia sajátossága - egyszer fertőzött, egy személy már nem képes teljesen megszabadulni a herpesztől.

Orvosi statisztikák azt mutatják, hogy több mint 75% -át a lakosság a vírus hordozójává közvetlen szerek bármelyikének 8 változatai a herpesz, a többségük csak nem is tud róla - nincsenek klinikai tünetei.

Hogyan fertőző herpesz

Behatolnak az emberi testbe a herpes simplex vírus rendkívül könnyen elérhető a mikro repedések és microtraumas textílián közönséges háztartási cikkek, mint például törölköző, ágynemű, és még közvetlen kapcsolat révén levegőn csöpög.

A kellően magas immunválasztó korlátokkal a szervezet képes önálló vírusellenes szerek elfojtására. Ha a mentesség nem színvonalas, vírusellenes szerek behatolnak a véráramba vagy a nyirokrendszer a gerincvelői gyökerek, és van „alszik”. Évekig inaktívak lehetnek.

Egy személy, a herpetikus patológia hordozója még csak nem is gondolhatja azt a tényt, hogy ő a fertőzés potenciális elsődleges forrása. Például egy terhes nő átviheti a herpeszvírust a csecsemőnek az intrauterin fejlődése során.

Ezért, ha az esztétikai kitörésekkel szembesül az ajkán, a beteg a konzultáció során megkérdezi a szakembertől, hogy egy jól megalapozott kérdés, hány herpesz áthalad. Ezzel egyidejűleg olyan választ is kaphatunk, amelyről nem számítunk, hogy ez a relapszus 5-7 napig leállítható, és maga a fertőzés szinte lehetetlen nyerni.

Hogy kezdődik minden

A herpesz egy egyszerű variánsa vírusellenes szerekkel való fertőzése általában a korai gyermekkorban fordul elő, például a banális bárányhimlő, ugyanaz a herpesz. A gyermekek szervezett kollektíveiben a vírus természetének kórtörténete rendkívül fertőző. Az óvodákat évente csirkehimlővel karanténba zárják.

A fertőzés kezdeti szakaszát követően az emberi immunrendszer sikeresen inaktiválja a vírust, de a virális ágensek továbbra is fennmaradnak a dorzális gyökerek ganglionjában. A patológia latens fázisa kialakul - maga a vírus megfelelő diagnosztikai vizsgálatokkal kimutatható, de nincs klinikai manifesztáció.

Kedvező körülmények között a herpeszvírus "felébred", a replikációs mechanizmus újraindul, új aktív vírusellenes szerek jönnek létre, amelyek újra megfertőzhetik a dermis struktúrákat.

Felkészülõ tényezõk

A jellegzetes klinikai megnyilvánulásokkal járó relapszusok száma nagyon fájdalmas és esztétikus vesekövek kiütéseként évente 2-től 12-ig terjedhet.

A herpesz aktiválás provokáló tényezői:

 • az akut formában szomatikus patológiás átadott betegségek vagy a meglévő krónikus betegségek súlyosbodása az emberi immunérzékenységek jelentős gyengülését eredményezi;
 • a túlzott tartózkodás az UV sugárzás alatt meggyógyítja a dermist, különböző véletlenszerű dermedéseket képez rajta - a vírusos és bakteriális szerek bejárati kapuit;
 • krónikus stresszes helyzetek kimerítik az emberi test védelmét, elveszítik a vírusaktivitás elnyomásának képességét;
 • a hormonális háttér jelentős ingadozása jól kombinálható a herpesz fertőzés kitörésével. Gyakrabban vannak kitéve a tisztességes szexuális menstruációs ciklusoknak, a bébi időszakoknak, a klimatikus "viharoknak". Számos helyzet állhat fenn - ennek eredményeképpen: a herpesz súlyosbodása;
 • expresszált immunszuppresszió - a kemoterápia, az egyes alcsoportok hosszantartó bevitele miatt kedvező hátteret teremt az alvó vírusaktívumok aktiválásához.

A negatív tényezők közül a szakértők szerint:

 • alkohol és dohánytermékekkel való visszaélés;
 • a minőségi éjszakai pihenés hiánya;
 • korrekció nélküli étrend;
 • gyakori hipotermia;
 • termelési káros hatás, mérgezés;
 • az emésztőrendszer patológiája.

A saját helyzet alapos elemzésével egy személy képes azonosítani és megszüntetni a fenti negatív tényezőket, ezáltal megakadályozva a herpesz visszatérését vagy kialakulását.

tünetegyüttes

A kezdeti idõszakban a szájszuszpenzió helyi érzést kelt az ajkán, amely idõszakos égést, viszketést okozhat. 1-2 nap elteltével buborékképződés alakul ki - herpetikus csomók. Gyorsan növekednek, Nagyon érzékenyek, fájdalmasak, vonzóak a megjelenésükben.

Az életminőség romlása mellett a herpeszhez a hőmérsékleti paraméterek növekedése, a regionális nyirokcsomók növekedése is társulhat. Herpetikus eruptions nem csak az ajkakon, hanem a test - arc, test, végtagok bármely részén is kialakul.

A hólyagok már 2-3 nappal fekszenek a kialakulásuk után. Fedezett egy olyan kéreggel, amely fokozatosan megszilárdul. Az eltávolítás után a szövet helyén továbbra is könnyű marad.

Az a személy, aki nem-esztétikai kiütéseket mutatott, természetesen érdekli a hány herpesz átadása, és ez 4-6 nappal az első tünetek után.

A herpesz szakaszai

A szakemberek meghatározzák a patológia szakaszait:

 1. A vírusellenes szerek aktiválásának első napján a személy szorongást érez - a test egy külön részében lokálisan viszketés, égetés, bizsergés. Ha egy személy már megtapasztalta a herpeszet, azonnal felismeri a jellegzetes tüneteket.
 2. Szó szerint ugyanazon a napon a szövetek ödéma és a hyperemia vizuálisan figyelik a bizsergő helyszínen. Kísért intenzív viszketés, a feltétel 1-2 napig tart.
 3. Rövid idő elteltével egy személy kis, fájdalmas hólyagok képződését észleli a hiperémia helyén, belsejében súlyos folyadékkal. A vírus több százezer aktív részecskéjét tartalmazza - az ember rendkívül fertőzővé válik másokkal szemben. A formációk gyorsan növekednek a méretben, egyes tojások egyesülnek, átmérője 5 mm-ig terjed.
 4. A harmadik napon buborékok nyílnak ki, és a felületük fekélyes. Fájdalmas érzések növekednek - egy személy nem tud enni a fájdalom miatt. Az esztétikai megjelenés jelentős pszichológiai kényelmetlenséget okoz. A látható hibák mellett a nyirokcsomók is növekedhetnek, a hyperthermia megfigyelhető - néha magas szintre.
 5. Ahogy a fekélyhiba megszárad, felszínén egy speciális kéreg keletkezik, a károsodás területe csökken. Amikor a kéreg hámlik, vérzéses repedés jelenhet meg a helyén. A kéreg kialakulása jelzi a helyreállítás folyamatának kezdetét.
 6. A herpeszkitörések gyógyulásával megfigyelhető a dermis érintett területeinek intenzív hámlása, a szövetek duzzanata, enyhén hiperimpozíciós színárnyalat. A vírusellenes szerek ismét inaktívak. Hosszan tartó súlyos betegség - megfelelő terápiás taktika hiányában, a herpetikus formációk után kialakulhat a bőrön a bőrön lévő perem.

A patológia fenti szakaszainak elemzése alapján a személy válaszolhat arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz, vagyis 3-5 napig kielégítő immunitással újra élvezheti a tiszta bőrt.

A kezelés taktika

Az ajkakon kívüli nem-esztétikai kiütések felszabadulásának sebessége - "megfázás" nagyban függ a megfelelő terápiás intézkedések elfogadásának kezdetétől.
A herpesz minden gyógyszere sokkal hatékonyabb, ha a fogadás a viszketés és a helyi bizsergés első pillanataitól kezdődik. Az első szakaszban külső eszközökkel - antiherpetikus zselék, kenőcsök, például Zovirax, Acyclovir használata javasolt.

Az anyag az emberi DNS "darabja", amely az érintett sejtbe ágyazódik, és elpusztítja a vírus DNS-ét. A kenőcsöt csak higiénikus pamut törlőkendővel ajánljuk, minden alkalommal, amikor újat használ. Az első réteg felvétele után ismét meg kell osztani a kenőcsöt - a hatékonyabb védelem érdekében.

Ha a gyógyszert a vírusellenes szerek aktiválásának első perce óta használják, a kiütések elkerülhetők. Szó szerint a következő nap jelentős javulást tapasztal - a helyi ödéma és a hiperémia eltűnnek, és az ajkakon megjelenő esztétikus "ékszerek" nem jelennek meg.

Amikor az első buborék megjelenése - az első tünetek idejének elmulasztása - a helyi terápiás vírusellenes szerekhez, szisztémás szerekhez ajánlott: Acyclovir, Zovirax, Panavir, Famvir tabletták. Ők üdvözlik a vírus tevékenységét belülről, erős szisztémás hatással. Ennek köszönhetően a fekélyes szövethibák időtartamának lerövidítése 3 napról 1-2 napra. A gyorsabb hatás aligha lehetséges - szövetkárosodás történt már.

A hólyagok felnyitása után a felépülés valószínűleg nem gyorsul fel. Ahhoz, hogy segítsen a különböző alkoholtartalmú tinktúrákban, például a kalendulán alapulva, hogy megszüntesse a hibákat, megakadályozza az újbóli fertőzést, már csak a bakteriális növényzetet.

A modern immunstimulánsok és vitamin komplexek segítik az emberi test védő erejének növelését a herpeszvírus aktiválásának pillanatában. A konzultáció során a vírusellenes terápia optimális változatán kívül a konzultáció során szakembereket is ajánlunk, például Immunal, Centrum, Vitrum.

Miért nem sokáig tart a hideg

A szakemberek a legfontosabb okokra hivatkoznak - miért nem tartják sokáig a hideg sebek:

 • nem megfelelő kezelés, vagy teljes hiánya. A herpeszkiütés exacerbációja a modern herpesz elleni kenőcsök, tabletták, immunmodulátorok, vitaminterápia rendszeres használatát igényli;
 • kizárólag a hagyományos orvoslás receptjeit használjuk - szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül, külön vírusellenes szerek megfelelő támogatása nélkül;
 • egyéb szomatikus patológiák jelenléte fokozódása fokozatosan, ami ismételten gyengíti az emberi test védő erejét. Csak a betegségek gyógyítására irányuló intézkedések kombinációja;
 • a szövetek folyamatos fertőzése a herpeszes hólyagok megnyitásának és a helyi immunitás gyengeségének következtében: egy személy nem kezeli az észlelt hibákat alkoholtartalmú tinktúrákkal, az alapvető higiéniai normák betartását;

A herpesz minden exacerbációja - akár 20-szoros is - kötelező speciális konzultációt igényel. Különösen, ha a tünetek túlságosan hangsúlyosak vagy a gyógyulás nagyon lassan megy végbe.

Általános ajánlások

A herpesz fertőzés súlyos exacerbációjának hatékony védelmére ajánlott az általános szabályok betartása:

 • egészséges életmód vezetése - diétaterápia, megfelelő testmozgás, teljes éjszakai pihenés;
 • mérsékelt UV-sugárzásnak, a dermis óvatos védelme UV-védő krémek segítségével;
 • kerülje a tartós tartózkodást stresszes helyzetben - menjen nyaralni, részt vegyen jógaórákon, tanuljon relaxációs technikákat;
 • rendszeres orvosi látogatások - a diagnosztikai vizsgálatok nyomon követésével: az erős immunitás rendszeres megfigyelést igényel.

Vírusfertőzés - herpesz - komplex patológia, amely komplex intézkedéseket igényel a tünetek enyhítésére. Megfelelő terápiás taktikával a nem-esztétikai kiütéseket 1-3 nap alatt le lehet állítani. Az öngyógyítás teljesen tilos - komoly szövődmények csak súlyosbíthatják az ember jólétét.