ekzoderil

A körömgomba olyan betegség, amely megváltoztathatja a köröm szerkezetét és színét, így törékeny, unalmas és formás. Halálos esetekben a betegség a körömlemez teljes megsemmisüléséhez vezethet.

Ma, az onokomikózis (mint a tudományos fogalomban ez a betegség) a lakosság 10% -ában fordul elő. Érdemes megjegyezni, hogy a köröm gombájáról származó Exoderil gyógyszert joggal tekintik a legjobb gyógymódnak, amely a beteg testével szemben kárt okoz a betegség ellen.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel az Exodermil-et, beleértve a gyógyszertárakhoz tartozó használati utasításokat, analógokat és árakat. REKLÉMIAI MEGJEGYZÉSEK, akik már használtak az Exoderil előnyeit, olvashatóak a megjegyzésekben.

A kibocsátás és az összetétel formája

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes gyógyszer külső használatra.

 1. Exoderil oldat 1%. 10 és 20 ml-es üvegpalack, kartonpapír 1 db. A hatóanyagot 10 mg / ml koncentrációban tartalmazza az oldat. Segédanyagok: propilénglikol, etanol és tisztított víz.
 2. Krém (kenőcs) Exoderil (Exoderil) 1%. 15 és 30 g alumínium csövek, kartonpapucs 1.
 3. Krém Exoderil tartalmazza az összetételében naftifin hidroklorid koncentrációban 10 mg / g, és a nátrium-hidroxid, az alkoholok (benzil-, cetil- és sztearil), szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, a poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, tisztított víz.

Miért kell az Exoderyl-t használni?

Az "Exoderil" gyógyszer (az olcsó analógok az alábbiakban kerülnek felsorolásra) akkor jelenik meg, ha:

 1. A bőr candidiasis.
 2. Bőrradírok és bőr gombás fertőzései, köztük interdigital mycoses.
 3. Perevidnom megfosztja.
 4. A köröm gombás fertőzései (onychomycosis).
 5. Dermatomycosis (viszketéssel és anélkül).

Azt is meg kell jegyezni, hogy az "Exoderil" kezelést olyan mycosisokra írják fel, amelyek a hajnövekedési zónát és a bőrterületet hyperkeratosissal érintik.

Farmakológiai hatás

Hatóanyag ekzoderil - naftifin hidroklorid - utal, hogy a csoport a allilaminok. Ez a csoport protivomikoticheskih gyógyszerek a leghatékonyabb a gombás betegségeinek kezelésére, mivel gátolják a szintézisét az egyik legfontosabb összetevői a sejtmembrán a gomba - ergoszterol. Ezen felül, ezek többnyire hatások nem csak fungisztatikus (növekedésének megállítása gombák), hanem egy fungicid (öl gombák).

Ekzoderil aktívan kezelésére használt különböző típusú gombás fertőzések által okozott kórokozók élesztők (Pityrosporum, Candida), patogén dermatofiták Trichophyton nemzetség, mikrosporum, epidermofiton, Aspergillus és más gombafajok.

A hatóanyag hatásmechanizmusa a kémiai reakciók szuppressziójához kapcsolódik, amelyek hozzájárulnak az ergoszterin termelésének csökkenéséhez, amely fontos szerepet játszik a gomba sejtmembránjában.

Használati utasítások

Exoderil kell felvinni az érintett bőrfelületre, és a szomszédos részek 1 alkalommal / nap, miután egy alapos tisztítás és szárítás, elfog körülbelül 1 cm-es egészséges bőrfelületre szélei körül az érintett területet.

 • A dermatomycosis kezelésének időtartama 2-4 hét (szükség esetén - legfeljebb 8 hétig), candidiasis esetén - 4 hét.
 • Az onikomicózissal a megoldás első alkalmazása előtt a köröm érintett részeit lehetőleg ollóval és körömfájllal kell eltávolítani. A gyógyszert naponta kétszer kell alkalmazni, a kezelés időtartama legfeljebb 6 hónap.

A fertőzés megismétlődésének megakadályozása érdekében a terápiát a klinikai tünetek eltűnése után legalább 2 héttel meg kell adni.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok

Ilyen esetekben ne alkalmazza a kábítószert:

 1. A gyógyszer összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység.
 2. A gyógyszer ellenjavallt alkalmazása a sérült bőrfelületeken (égések és sebfelületek).
 3. Kerülje a szembe és nyálkahártyákkal való érintkezést.

A gyógyszert óvatosan alkalmazzák a gyermekek kezelésére.

Mellékhatások

A helyi alkalmazással az Exoderyl gyakorlatilag nincs mellékhatása. A bőr ritkán előforduló bőrkiütése, égő, száraz bőr, nem igényel gyógyszerek kivonását, kezeletlen kezelés után nem kezelhető.

Terhesség alatt

A topikális alkalmazásra szánt gyógyszer nem teratogén és embriotoxikus hatást fejt ki. A terhesség ideje alatt a gyógyszert azonban orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni. A kábítószer terhesség ideje alatt lehetséges, ha az anya várható élettartama magasabb, mint a magzat potenciális kockázata.

A hatóanyagot óvatosan alkalmazzák a laktációs időszakban. A gyógyszer alkalmazását csak a felíró orvos alkalmazhatja.

analógok

A körmök kezelésére a következő Exoderyl analógok használhatók:

 1. Analógokat kenőcs: Mikoderil (szinonima) Atifin, Batrafen, Lamisil, Mozoyl, Terbizil, Fungoterbin, Tebikur.
 2. Az analógok ekzoderil csepp: Mikoderil (szinonima), Lamisil Uno Lotseril, Nitrofungin, Nihlofen, Oktitsil, Saledez, MC Peel.

Az analógok olcsóbbak, mint az Exoderil

Az Exoderil olcsó analógjai hazai gyártású készítmények. Az orosz vállalatok által gyártott analógok ugyanazt a hatóanyagot tartalmazhatják, de áruk alacsonyabb lesz a külföldi alapokhoz képest.

Az exoderil első és egyetlen helyettesítője Oroszországban a Micoderil készítmény. Egy százalékos Mikoderil oldat 380 rubelből, krémből - 290 rubelből vásárolható meg.

Az orosz analógok árának szoros akció mechanizmusa 60 rubel.

Az átlagár EXODORED a gyógyszertárak (Moszkva) 500 rubel.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

Nagyon elhanyagolt esetet gyógyítottak, mindkét lábán 2-3 egészséges köröm volt. Nem vettem el semmit, és nem változtattam meg. De a kezelés nagyon hosszú, készen áll rá. A körömot teljesen meg kell újítani. Körülbelül hat hónapig tartottam. És hogy a köröm sebészi eltávolítása a kezelés előtt, van egy mód.

Exoderil egy évet használ. Ütött egy hüvelykujj köröm noge.kroshilsya, szűkült formájában potemnel.no nincs javulás ekzoderil nem proizoshlo.posovetovali köröm Lotseril.dorogo konechno.no stoit.nogot elkezdett nőni, a forma az ujj lett normalnaya.teper I egészséges köröm.vsem sovetuyu.v box kompleks.protsedura egy folyamán stoit.nanosit nudnovataya.no csak egyszer nedelyu.chtob védelme más nogti.kupila a gyógyszertárban okos zománc gombás zabolevaniy.teper nyugodtan menjen a medencéhez.

Exoderil, utasítás a körömgombák használatáról

Az Exoderyl egy külső felhasználásra szánt gombaellenes szer, amely a kábítószerek - allilaminok csoportjába tartozik. Az oldat fő aktív komponense a naftifin-hidroklorid, a segédkomponensek az etanol, a propilénglikol és a tisztított víz.

A gyógyszer aktívan kezelésére használják különböző típusú gombás fertőzések által okozott kórokozók élesztők (Pityrosporum, Candida), patogén dermatofiták Trichophyton nemzetség, mikrosporum, epidermofiton, Aspergillus és más gombafajok.

Összetétel és kibocsátás formája

Az utasítások szerint az Exoderyl krém formájában és külső használatra alkalmas megoldásként szabadul fel.

Egy milliliter oldat összetételét 10 milligramm naftifin hidroklorid és bizonyos kiegészítő komponensek: etanol - 400 milligramm, propilén-glikol - 50 milligramm és tisztított víz - 475 milligramm. Végrehajtása 1% lokális oldat sötét üvegpalackban 10 ml, a kartonok.

Egy gramm krém 10 milligramm naftifin-hidrokloridot és további anyagokat, mint például: benzil-alkohol, nátrium-hidroxid, szorbitán-sztearát, cetil-alkohol, cetil-palmitát, sztearil-alkohol, izopropil-mirisztátot, a poliszorbát 60 és a tisztított víz.

A krém 15 és 30 gramm alumínium csövekben, kartonpapírban készül.

farmakodinámia

Mindkét alapfajta kizárólag kültéri használatra készült. Az alkalmazás után az érintett területen kezdődik 2.3 kidolgozása szkvalén epoxidáz, hogy provokálja csökkent a tartalmát ergoszterin gombasejtek.

Szintetikus antimycoticumok az alapja a gyógyszert, akkor aktív a különböző dermatophytes, élesztőgomba, és penész eredetű. Ekzoderil végez antibakteriális szer Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, amelynek aktivitása provokál fertőző állapotban.

Az oldat gyulladásgátló hatását a gyulladáscsökkentő terápia területén nagyobb mértékben fejezzük ki. A használat, a bőrpír és a viszketés hátterében a gyulladás csökken. A fungisztatikus és fungicid hatások hatékonysága a gombák törzsétől függ.

Használati utasítások

A gombafertőzés első tüneteit és klinikai megnyilvánulásait a dermatovenerológushoz azonnal meg kell oldani.

Az Exodermil segít a következő diagnózisokban:

 1. Láb- és bőrráncok epidermofitikuma;
 2. Az interdigitális tér mycosis;
 3. Körömlemezek gombás sérülései (onychomycosis);
 4. Trichophytosis (gyűrűs);
 5. Microsporia - a fejbőr sérülései a haj növekedési zónájában;
 6. Dermatológiai candidiasis;
 7. Különböző típusú dermatomiózis;
 8. Pityriasis lichen;
 9. Otomikov - gomba külső hallókészülék.

Mellékhatások

Talán a hiperémia megjelenése, égése, a bőr kiszáradása hámlással. Mindezek a jelenségek a felhasználási területre korlátozódnak, és az Exoderil elhagyása után megszűnnek.

A legkevésbé valószínű, hogy allergiás reakció lép fel. Ez megköveteli az orvostól, hogy nevezzen ki egy speciális ügynököt.

Terhesség alatt

A topikális alkalmazásra szánt gyógyszer nem teratogén és embriotoxikus hatást fejt ki. A terhesség ideje alatt a gyógyszert azonban orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni. A kábítószer terhesség ideje alatt lehetséges, ha az anya várható élettartama magasabb, mint a magzat potenciális kockázata.

A hatóanyagot óvatosan alkalmazzák a laktációs időszakban. A gyógyszer alkalmazását csak a felíró orvos alkalmazhatja.

Ellenjavallatok

A krém és az Exoderyl oldat ellenjavallt alkalmazásra a következő állapotok jelenlétében:

 1. Egyéni túlérzékenység vagy allergiás reakciók a gyógyszer bármely összetevőjére;
 2. Terhesség és a szoptatás ideje;
 3. Nyitott seb a területen, amelyre a hatóanyagot alkalmazni kell.

18 évesnél fiatalabb gyermekeknél az Exoderyl oldatot és krémet óvatosan kell használni.

Használati utasítások

A kibocsátás formájától függően az Exoderil használati utasításai kissé eltérnek egymástól.

 1. A kenőcs alkalmazható minden olyan helyzetben, amely gombás fertőzéssel jár.
 2. Az oldat rendkívül hatásos a sima felületeken, hyperkeratosis és a fejbőrön.

A gyógyszer specifikus formájának megválasztása a bőrgyógyász számára.

A megoldás használata

Ha körömvirágos fertőzést észlelünk, akkor az Exoderyl oldat formájában történő kezelése legfeljebb 6 hónapig tart.

Az első munkamenet előtt az érintett területet levágjuk, ollóval vágjuk vagy karbamiddal lágyítjuk. Az utóbbi esetben, miután az érintett felületet karbamidos oldattal elkenik, az ujját polietilénbe csomagolják, és a filmet szorosan rögzítik 3 napig. Ezután a karbamidos alkalmazás eltávolításra kerül és a köröm sérüléseit ollóval vágják ki. A palackból származó oldatot az ujjpárnára csepegtetik, és a folyadék egyenletesen oszlik el a körömágyon, a lemezen és a kutikulakon. A kezelt ujjhoz (kivéve a hermetikusan lezárt) kötést kell alkalmazni. Az antimikotikus kezelés minden egyes lépése előtt a körmöket mossák és törölik egy puha szalvétával.

Ha az első hónapban az alkalmazás oldat vagy krém Exoderil nem állapotának javítása körmök, a kezelést megszakították és újra alkalmazni az orvos a folyosón új felmérések és értékelje a diagnózist.

Az Exoderyl krém használatára vonatkozó utasítások

Az érintett terület kezelése előtt a kezét vagy lábát a gomba tüneteivel mossák és leürítik. Ezután a körömfájl vagy ollók használatával a köröm érintett területét a lehető legnagyobb mértékben eltávolítják. A lemezt naponta kétszer kenjük meg, megragadva az ágyat és a kutikulát. Az onychomycosis ellen Az Exoderyl-t 6-8 hónapig alkalmazzák.

Vélemények

A Simaizmok-mikózisok kezelésére való exodéció használatára vonatkozó megjegyzések kevés, de a leginkább elérhetőek között pozitívak. Ennek oka a gyógyszer nagy hatékonysága, melynek köszönhetően a bőrön lévő gomba gyorsan meggyógyult. A felülvizsgálatokban külön meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer alkalmazását követően nem volt relapszus.

 1. Szeretnék beilleszteni a saját 5 kopeckemet. Véletlenül hajtott egy szöget a karon szálkát, gyulladás eltávolítjuk, és körülbelül a gomba nem podumala.V végül köröm szinte nem volt, a folyamatos szörnyű narost.V évekig szenvedett, perezhivala.Ne emlékszik pontosan, ahonnan megtudtam ekzoderil (csepp), de nagyon jól és meglehetősen gyorsan megbirkózott. Most gyönyörű és sima körmök, nem vettem az elemzést, de párhuzamosan ott vettem nystatinot, talán belőlük segített.
 2. Az ápolás után 1 évig és 8 hónapig a Mikozan körömszöveteit kezelte, de nincs eredmény. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Exoderyl megoldást. Eltávolítottam a kefét a mikocinból, és az Exoderil injekciós üvegére helyeztem, minden tökéletesen ment, és a folyadék most már nem terjedt el a beteg szögtől.
 3. Szia, úgy gondolom, hogy meg kell osztanom a saját tapasztalataimat az Exoderyl kábítószer cseppek (megoldás) használatában. Vettem egy megoldást Exoderil a köröm gomba, ami megjelent a férjem. A körmök hámozottak voltak, repedtek, furcsa barna foltok voltak, és az ujjai között elviselhetetlenül nyákolt. Megvettem a kábítószert egy helyi gyógyszertárban, és adtam a reklámozásra, amit a TV-ben mutattunk be. A körmöket naponta három héten onychomycosisban kezeltük. Egy hét alkalmazást követően a helyzet észrevehetően javult, bár a gomba még mindig bizonyos helyeken maradt. Úgy döntöttek, hogy tovább dolgoznak. Egy hónappal később a gomba szinte eltűnt. Három palackot töltött, mielőtt az onokomikózis teljesen eltűnt. Méltóság - tényleg meggyógyítja a gombát. A hátrány a hosszú távú kezelés, és meglehetősen magas ár (550 rubel egy üveg esetében)
 4. Nagyon kellemetlen számomra, hogy elmondjam neked, de egy napon a lábam elszenvedte ezt a gyalázatos dolgot, még azt sem sikerült tudnom, hogy hol lehet a körömgomba. A bőrgyógyász elmondta, hogy gyógyítok exoterikusnak. Elmentem a legközelebbi gyógyszertárba, és gyorsan megvettem, de az egyébként nem olyan drága. Naponta párolt lábak és elkenett érintett területek. Két hónapig minden eltűnt.

Negatív visszacsatolás a sima bőr gombás fertőzéseinek kezelésére használt gyógyszer gyakorlatilag nem létezik, és a rendelkezésre álló adatok az Exoderil inefficienciájának köszönhetőek egy adott esetben.

Exodermil, analógok olcsóbbak

Az alábbiak olcsóbbak az Exoderil-hoz képest:

 • Binafine krém - 70 - 250 rubel;
 • Mikoderil - 200 - 350 rubel;
 • Nitrofungin - 106 - 260 rubel;
 • Terbisil - 70-350 rubel;
 • Terbinoks - 70 - 110 rubel;
 • Terbinafin - 50 - 250 rubel;
 • Fungoterbine - 230 - 350 rubel.

A körmök kezelésére a következő Exoderyl analógok használhatók:

 • Batrafen körömlakk;
 • Binafin;
 • Lotseril;
 • Mikoderil;
 • Tiltott körömlakk;
 • Fonjial körömlakk.

Exoderyl teljes orosz analógjai naftiin alapúak - Micoderil.

A gyógyszertárak Exoderyl krém (kenőcs) és megoldás (csepp) formájában kerül forgalomba.

 • Az Exoderil krém vagy kenőcs (15 g) költsége átlagosan 400 rubel, a 30 g-os cső 718 rubel és több.
 • A külső használat költsége 550 rubel.

Eladási feltételek

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

Hogyan kell alkalmazni az Exodermilt a körömgombák kezelésére?

A gombafertőzés vagy mycosis gyakori probléma. A gombák gyakran befolyásolják a körömlemezeket, amit a színe és szerkezete megváltozik. Kezelés hiányában a körmök szétesnek, ami komoly kényelmetlenséget okoz. Kiderítjük, hogyan kell helyesen alkalmazni az Exodermil-t a körmök gombájáról: a gyógyszerhez intézett utasítás azt állítja, hogy ez az egyik leghatékonyabb eszköz.

A gomba köröm- és bőrelváltozások kezelésére az orvos gyakran írja elő a kábítószert Exoderyl-et. Ez a kültéri alkalmazásnak több éven keresztül történő felhasználása megerősítette annak hatékonyságát. Kitaláljuk, hogyan kell használni ezt a bevált eszközt. A használati utasítás, valamint a szakemberek által adott ajánlások segítenek ebben.

leírás

A gyógyszert kétféle formában állítják elő:

 • Külső alkalmazásra szánt oldat;
 • krémet.

A hatóanyag naftin-hidroklorid, koncentrációja 1%. Ez az anyag megakadályozza a gombák reprodukcióját és elpusztítja a patogén sejteket. Ezenkívül a hatóanyag gyulladásgátló hatása gyorsan eltávolítja a mycosis (viszketés, égés) által okozott kellemetlen érzeteket, és stimulálja a regenerációs folyamatokat, hozzájárulva a szövetek gyorsabb helyreállításához.

Tipp A gombafertőzés nagyon titokban áll, ezért semmi esetre sem tudja megszakítani a kezelést, ha a betegség külső megnyilvánulása eltűnik és a köröm egészségesnek tűnik. További 15 napig folytatni kell a tanfolyamot, hogy végre megszabaduljon a fertőzéstől.

bizonyság

Assign Exederyl különböző gombás fertőzésekhez. A gyógyszer alkalmas a következő betegségekben való alkalmazásra:

 • Microsporia. Ez a gombás fertőzésnek ez a változata a leggyakrabban a bőrre hat.
 • Sportoló. A gombafertőzés elsősorban a talpra és az interdigital zónában lévő bőrre hat.
 • Rubromikoz. A betegséget a trichofitonok szomszédságából származó gomba okozza. Érinti a körömlemezeket. Pácienseknél a körmök először színt váltanak, majd elkezdenek lepecsételni a körömágyat.
 • Candidiasis. A Candida nemzetség gombái befolyásolhatják a nyálkahártyákat, a bőrt és a körmöket. Ezzel a betegséggel gyakori gyulladásos folyamat van prigotovyh tekercsekben.
 • Élesztő. Ez a gombás fertőzés gyakran gyulladással jár, hatással van a körmökre és a bőrre.
 • Trihofitia. Ez a gyűrűs kórokozó, amely befolyásolhatja a körömlemezeket. A köröm rongyos lesz, a lemez zavarossá válik, piszkos szürke lesz.

Tipp A jobb eredmény elérése érdekében az Exoderyl-t a gombákban időnként kétféle formában írják elő. Az oldat feldolgozott körmök és krém - a környező bőr.

Hogyan kell helyesen alkalmazni?

Meg fogjuk érteni, hogy mit mond a kábítószer e vagy az adott formájának használatáról szóló utasítás.

A tejszín használata egyszerű, ezért a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • a szervezet fertőzött területét gombás fertőzéssel, öblítse le szappannal és törölje át fertőtlenítő oldattal átitatott törlőkendőt. Használhat klórhexidint vagy orvosi alkoholt;
 • gondosan szárítsuk meg a bőrt papírtörlővel;
 • a tenyérbe egy körülbelül 1 cm hosszú krémszínű oszlopot préselnek;
 • a krémet az érintett területen alkalmazzák, körkörös, dörzsölő mozdulatokkal;
 • A krém dörzsöléséhez nem csak a sérülés középpontjában van szükség, hanem gyulladásos területek határainál legalább 1 cm egészséges bőrfelületet kell megragadni;
 • fontos, hogy lágy mozgásokkal dörzsölje a krémet, kivéve a bőr károsodását.

Tipp Próbáljon meg egy marék krém tenyerébe szorítani, ami feldolgozásra lesz szüksége. Folyamatosan, hogy egy krémt egy csőből vegyen be, nem ajánlott, mivel így a patogén mikroflóra csőbe kerül.

A megoldás

Ha az Exoderyl oldatot a körömgombákra írják fel, akkor az alábbiak szerint kell használni:

 • A termék használata előtt alaposan meg kell tisztítani a körmöket, a szál szappannal lemosni és a nedvességcseppeket papírpapírtörlővel eltávolítani;
 • Egy beteg körömön egy csepp oldatot (az injekciós üveget csepegtetővel ellátott) kell lehűlni és finoman dörzsölni;
 • A kezelés nemcsak páciens, hanem egészséges köröm is a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.

Utólagos feldolgozás

Függetlenül attól, hogy az Exoderil melyik formája volt a körömgombáknak, az alkalmazás után az alkalmazási sorrendnek a következőnek kell lennie:

 • a gyógyszert felszíni felületet 10 percig szabad levegőn hagyni;
 • a tíz perces expozíciót követően zoknit vagy más ruhát viselhet;
 • a terméket nem szabad legalább 12 órán keresztül mosni;
 • Naponta egyszer alkalmazza a gyógyszert.

Tipp Kívánatos, hogy körülbelül egyidejűleg alkalmazzák a hatóanyagot, ez növeli a kezelés hatékonyságát.

A tanfolyam hossza a kórokozó természetétől és a folyamat elhanyagolásától függ. Rendszerint a kábítószert több hónapig kell használni, amíg az egészséges köröm nő. De még a körömlemez cseréje után is két hétig kell alkalmaznia a gyógyszert, hogy elkerülje a visszaesést.

Súlyos elváltozások esetén

Ha a kezelés a betegség előrehaladott stádiumában kezdődik, amikor a körömlemez szinte teljesen hámlik vagy megsemmisül, akkor egy másik kezelési módszer kerül kiválasztásra. Az első szakaszban az érintett köröm eltávolításra kerül. Ehhez a művelethez speciális készítményeket vagy karbamid oldatot használnak. eljárás:

 • a köröm lágyító oldattal van kenve;
 • az ujja egy darab élelmiszer-filmré változik, majd kötéssel vagy vakolattal van rögzítve;
 • egy nappal később távolítsa el a kötést és távolítsa el a körömot.

Tipp Ha önmagában nem tudja eltávolítani a szagot, akkor szakember segítségére van szüksége a lemez műtéti eltávolítására.

A lemez eltávolítása után a terápiát a hatóanyag kiválasztott formájával végezzük. Az anyagot vékony rétegre helyezzük a köröm és a hengerek helyén az oldalakon és az alapon. A feldolgozás ebben az esetben napi kétszer szükséges. Miután a kezelés befejeződött, várjon 10 percet, majd tegye be az ujjhoz egy kötést.

A betegség előrehaladott stádiumában csak külső kezelés nem képes. Ilyen esetekben az orvos szisztémás gyógyszereket (tablettákat) ír elő, hogy megölje a fertőzést belülről. Önállóan írja elő magának, hogy a gombaellenes tabletták nem, mert sok ellenjavallatot és gyakran negatív mellékhatásokat eredményeznek.

További ajánlások

A kezelés ideje alatt a következő irányelveket kell betartani:

 • a gyógyszer használata előtt alaposan mosson kezet szappannal;
 • a kezelés befejezése után a kezeket ismét mosni és antiszeptikus oldattal kezelni;
 • fontos, hogy elkerüljük a gyógyszer szedését a nyálkahártyákra, valamint a bőrön lévő nyílt sebekre. Ha a termék a szemébe vagy a nyálkahártyákba kerül, azonnal öblítse le vízzel. Ha az ilyen kezelés után bőrpír vagy duzzanat figyelhető meg, orvosi segítségre van szükség.

óvintézkedéseket

Számos ellenjavallatot mutat az Exodderil alkalmazása. Az ügynök nem használható:

 • nagy érzékenységgel a készítményben lévő összetevők számára;
 • a csecsemő anyatejjel történő terhesség és etetés ideje alatt;
 • nyílt sebek jelenlétében a bőrön az érintett terület közelében;
 • a gyógyszert óvatosan használják.

A gyógyszer alkalmazása allergiás reakciók hiányában rendkívül ritka. Néha megjegyezte:

 • enyhe bőrpír;
 • égő érzés előfordulása;
 • fokozott szárazság és a bőr hámlása az alkalmazás helyén.

Amikor ezek a tünetek megjelennek, nem szükséges megszakítani a kezelést, a negatív tünetek végül további kezelés nélkül áthaladnak. De ha allergiát (kiütéseket, buborékokat, viszketést) használ, akkor meg kell szakítania a gyógyszert, és egy biztonságos analógra kell mennie egy dermatológushoz.

Így a köröm gombájával gyakran alkalmazzák az Exoderilt. A gyógyszer könnyen alkalmazható és elég hatékony. De az előírt séma szerint rendszeresen használnia kell. Ha rendszeresen kihagyja a kezelést, akkor ne várjon jó eredményt. Az orvos receptje nélkül a gyógyszer nem használható, mivel bizonyos típusú gombák, amelyek köröm sérüléseket okozhatnak, érzéketlenek lehetnek erre a gyógyszerre.

ekzoderil

A gombafertőzések széles körben elterjedtek az emberek körében. Ennek oka az egyedi gombák testében való reprodukció. Leggyakrabban a lábak, a körmök bőrén jelentkeznek.

A gombás megbetegedésekkel való fertőzés egy már nagy emberrel való érintkezésből származhat. Gyakran ennek az oka a háztartási tárgyak. Leggyakrabban az emberek megbetegednek, fürdők, manikűrtermek, tornatermek, szaunák látogatása. A kockázati zónában a sportolók, a nyílt strandok látogatói, a hosszú, nehéz cipőben lévők, akiket izzadás jellemez.

Ha gyanús egy gombás betegség, akkor jobb, ha felkeresi a bőrgyógyszert. A kezelés különböző módokon történik (kenőcsök, lakkok, tapaszok). Ezek közül az egyik az Exoderyl - a külső, helyileg alkalmazható gyógymód.

A kibocsátás formái különbözőek. Kenőcs, gél, lakk, porlasztva kapható. Kezelik a bőr fertőzését, a körmöket (bőr candidiasis, dermatomycosis, mycosis másodlagos fertőzés). A gyógyítható betegségek listáján - pityriasis lichen, amely a gyakorlatban nagyon ellenálló a különböző gyógyszerek.

Az exoderil felszabadulásának, összetételének és analógjainak formái

Krém (vagy kenőcs) - a kibocsátás egyik formája. Fehér színű, kissé elakadt, homogén konzisztencia és jellegzetes halvány szag. 1% -os gél 15 vagy 30 g-os csövekben.

Kenőcs utasítások szerint kezelésére tinea (bőr gomba) és onychomycosis (köröm gomba). Ezeket az élesztőgombák, dermatophyták stb. Okozzák. Az utasítások szerint a lichen pendulous, amelyet nem tökéletes gombák okoznak (Pityrosporum orbiculare).

Bár ezek az utasítások ígéretesek különböző gombás elváltozásokra, úgy vélik, hogy hatékonyabb a bőrgomba. Ezért a körömbetegségek esetében jobb megoldás, spray használata.

cseppek

A gyógyszer 1% -os oldat. Átlátszó, színtelen vagy enyhén sárgás látványa. Legyen az etanol szaga. Az orosz piacon szállították 10 ml-es üveg sötét üvegből. Vény nélkül kapható gyógyszertárak, karton dobozban. Kötelező az utasítással, amely az alkalmazásáról szól.

tárolás

A tárolás során el kell rejteni a gyermekektől. Nem lehet "túlmelegedett" - 30 ° C feletti hőmérsékleten tönkremegy.

A gyártó biztosítja a gombafertőzésekre gyakorolt ​​hatás hatékonyságát a kibocsátás utáni 5 éves időszakban. Később a gyógyszert el kell távolítani az otthoni gyógyszertárból. Nem veszélyes a környezetre és a szemetesbe dobható.

struktúra

1 ml oldat formájában:

 • 10 mg naftalihid-hidroklorid (hatóanyag);
 • 50 mg propilénglikol (segédanyag);
 • 400 mg etanol (segédanyag);
 • 475 mg tisztított víz (oldószer).

1 g tejszín formájában tartalmaz:

 • 10 mg naftifin-hidroklorid (hatóanyag);
 • nátrium-hidroxid, tisztított víz, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60, cetil-alkohol, cetil-palmitát, szorbitán-sztearát, benzil-alkohol, sztearil-alkohol.

analógok

A világban az Exoderil összetételével és hatásával járó gyógyszer "Naphthyfine" név alatt található. Ez a nem kizárólagos nemzetközi név.

Az Exoderyl használatára utaló jelek és ellenjavallatok

bizonyság

A mellékelt utasításoknak megfelelően egy oldat, egy permet, krém alkalmazása hatékony, ha:

 • bőrrétegek, bőr (tinea inquinalis, tinea corporis) gombás fertőzései;
 • interdigital mycosis (tinea pedum, tinea manum);
 • onychomycosis (a köröm gombás fertőzései);
 • bőr candidiasis;
 • fenyegeti a szenvedést;
 • dermatomycosis (viszketés nélkül vagy vele együtt).

Alkalmazható a fülekre. De csak a gombás betegségek kezelésére, a külső hallójáratban.

Exodrate a gomba: egy utasítás a krém és a kenőcs. Vélemények és árak, analógok

Azt jelenti, Exoderil ölő köröm - egy nagy gyógyszer, amely segíthet megszabadulni a viszketés, égő érzés, kellemetlen tartós szag jön a láb bőrét. Ha megfelelő módon használják, azt jelenti, a beteg tudja menteni a körömlemez, és vezeti őket az előző állapot. A legfontosabb dolog a gombás fertőzés elleni küzdelem.

A kábítószer Exodermil leírása

A lábak és kezek körmök gombájából való túláramlás kétféle formában érhető el:

 • csepp Exoderyl;
 • kenőcs vagy krém Exoderil.

Az eszköz használata nem feltétlenül egy szakemberre vonatkozik, az Exodarilt önállóan is alkalmazhatja. Teljesen ártalmatlan, és kiváló megelőzést nyújthat a gomba ellen. A gyógyszert vény nélkül kapják.

Fontos: A körömgombáskodás profilaktikus alkalmazásának ajánlása olyan emberek számára ajánlott, akik gyakran látogatják a nyilvános fürdőket, szaunákat, uszodákat és tornatermekeket. Nagyon nagy az a valószínűsége, hogy a gombák ilyen helyeken kerülnek el.

Fotó: Kenőcs vagy krém Exoderil a gomba elleni profilaktikussá

Külsőleg a cseppek sárgás vagy átlátszó színűek. A cseppeken, valamint a krém Exoderilum nincs szaga. A cseppek szerkezete Exoderil olajos.

A Viharosodott Vélemények rámutatnak arra, hogy a gomba által szenvedett betegek nem használják a kábítószert és a népi módszereket egyidejűleg. Az Exodermil önállóan megbirkózik a fertőzéssel és elnyomja a kórokozókat. A legfontosabb a drog helyes használata. Számos szabály van:

 • alkalmazza a gyógyszert a megfelelő adagolásban;
 • betartani a higiéniát;
 • ne szakítsa meg a kezelést.

Fontos: Attól függően, hogy a betegség típusától, az orvos előírhatja a használata nem csak a betegek Exoderil cseppek vagy krémek, hanem néhány gombaellenes tabletta formájában. Általában ez a kezelési rendszer jellemző a súlyosan érintett körömlemezekre. Tabletták bevétele esetén az Exoderil hatása javul, és a gyógyulási folyamat sokkal gyorsabb.

struktúra

A készítmény egy hatóanyagot, valamint számos további komponenst tartalmaz. Az Exoderyl- naftifin. A továbbiak közül:

A szerkezet magában foglalja továbbá:

 • tartósítószerek;
 • poliszorbát;
 • alkoholok;
 • nátrium-hidroxid.

Ez az összetétel Exoderil lehetővé teszi, hogy megbirkózzon a gomba, nem csak hatékony, hanem nagyon gyorsan. A gyógyszer elpusztítja a kórokozó mikroflórt, és kíséri a sérült körömlemez aktív regenerálódását.

Használati utasítások

Az Exoderil utasításai a lábszegekből a körmökre utalnak arra vonatkozóan, hogy a készítményt csak külső használatra tervezték. A kórokozó mikroflóra elleni küzdelem mellett az Exoderyl antibakteriális hatása is van, így a gyógyszer felhasználható a gombafejlődés megelőzésére.

Alkalmazza az Exoderyl-t bizonyos szabályok szerint:

 1. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell mossuk a lábat.
 2. A hatóanyag hatásának javítása érdekében a körömlemez felső, érintett rétegét egy fűrészrel el kell távolítani. Tehát a gyógyszer mélyebbre hatolhat a körömlemez szövetében.
 3. Érdemes több időt adni a személyes higiéniára. A zoknikat naponta kétszer kell cserélni. A zoknit külön kell mosni a ruházat többi részétől. Tehát a fertőzés nem terjedt el más családtagokra.
 4. A lábhigiéniára vonatkozóan külön törülközőt kell kiosztania. Csak egy családtagot használjon. A lábak mosása után gondosan törölje át őket száraz törölközővel, és fordítson különös figyelmet az ujjai közé.

A gomba kezelésének időtartama általában 2-5 hét. Különösen nehéz esetekben legfeljebb 8 hétig. Candidiasis - 4 hét.

Alkalmazza a gyógyszert az érintett bőrfelületeken és a sérülést körülvevő területen (kb. 1 cm a kandalló körül), naponta 1 alkalommal.

Az onychomycosis során a gyógyszer alkalmazása előtt a lehető legjobb gondossággal kell eltávolítani az érintett köröm felső rétegét. Miután a gyógyszert naponta kétszer használják 6 hétig.

Fotó: Az Exoderil a körömgomból a lábakon

bizonyság

Az Exoderyl a következő esetekben jelenik meg:

 • Bőrradírok és szövetek gombás fertőzései;
 • a körömlemez gombás fertőzései;
 • interdigital gombás fertőzések (mycoses);
 • bőrreakciók a candidiasisban;
 • dermatomycosis (egyidejű tünetek - viszketés);
 • lichen típus.

Ellenjavallatok és mellékhatások Exoderil

Számos ellenjavallat létezik az Exoderyl használatára. Ezek közül az orvosok kiemelték:

 • túlérzékenység propilénglikolra vagy naftifinre;
 • laktációs időszak (a gyógyszer biztonságossága és hatékonysági szempontjai nincsenek meghatározva);
 • a gyermek viselkedésének időszaka (a használati biztonságról és a hatékonyság szempontjairól nincs orvosi adat);
 • Ne érintkezzen a sebes felületre.

Fontos: Gyermekkorban a gyógyszert óvatosan kell alkalmazni. Ez annak köszönhető, hogy korlátozott klinikai tapasztalat áll fenn az Exoderil alkalmazására a körömgombák gyermekek lábain történő kezelésére.

Ritka esetekben a betegek számos helyi reakciót tapasztalhatnak, amelyek között:

 • a bőr pirosodása;
 • száraz;
 • enyhe égési érzés;
 • vérbőség.

Ezek a klinikai tünetek nem kritikusak és teljesen reverzibilisek. Szintén nem szükséges a gyógyszerrel való kezelés abbahagyását ilyen tünetek megjelenése esetén. Az eltávolításhoz érdemes konzultálni az orvossal.

Tárolási feltételek

A gyógyszert alacsony nedvességtartalmú helyen tárolja, a napfénytől elrejtve. A termék tárolásának optimális hőmérséklete nem lehet +25 Celsius fok felett. Az orvosok nem javasolják a gyógyszer hidegben tartását. Alacsony és magas hőmérsékletnek kitéve az Exoderyl elveszítheti saját gyógyító tulajdonságait.

Az Exoderil ára a lábak körmök gombájától Oroszország különböző régióiban változik. Tehát Moszkvában az Exoderil átlagárai a következők:

 • A lábszárak körmeiről a 10 láb körüli körömgombákon túláradni - 510-700 dörzsölni.
 • Exoderyl cseppek (20 ml) - 860-ról 1020 dörzsölésre.
 • Egzotikus krém (15 g) - 420-560 rubel.
Fotó: Exoderil krém - használati utasítás, ár

Az Exoderyl árai Szentpéterváron valami más, mint a moszkvai árak, és a következők:

 • Exoderil a körömgomból a lábakon cseppenként (10 ml) - 518-580 dörzsölés.
 • Cseppek Exoderyl (20 ml) - 946-1202 rubel.
 • Exoderil krém (15 g) - 396-470 rubel.

Az Exoderyl márkanevű tablettában vagy injekciós formában készített készítményeket nem állítják elő. A kezelést szisztémásan, reggelente Exoderyl cseppek alkalmazásával, este pedig a tejszínre helyezzük.

Az Exodermil ára is függhet a grammatikától és a gyógyszertől, ahol a gyógyszert megvásárolják.

analógok

Az Exoderyl a legerősebb és leghatékonyabb gyógyszer a körömgomba ellen a lábakon és más gombás fertőzéseken, függetlenül azok helyétől. Az Exoderil eddig nem létezik teljes értékű és abszolút hatékony analógja.

Olyan esetekben, amikor egy gyógyszer ára túl magas a beteg számára, az egyik analógra helyettesíthető. A csere érdekében mindig konzultáljon orvosával, mely analógokat kell alkalmaznia ebben az esetben. A következő gyógyszerek hasonló terápiás hatással bírnak:

 • Lamisil. A gyógyszer hatékonyan küzd a szögek és a bőr gombájával szemben.
 • Naftifin. Ez az Exoderil első és egyetlen teljes analógja. A hatóanyag fő komponense a naftifin. Aktívan harcol a fertőzésekkel, gombákkal, a körmök mycosisával, a bőrrel és a bőrrel.
 • Atifin. Hatékonyan kiküszöbölheti a gombák szerkezetét befolyásoló összes gombát.
 • Terbinafin. Képes nemcsak a gombafertőzések leküzdésére, hanem a köröm és a szövetek regeneráló funkciójának javítására is.
 • Batrafen. A gombás mikroflóra hatásának gyorsasága jellemzi. Lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt megszabaduljon a betegségtől.

Mindezen analógok hasonlóak az Exoderyl-hez a hatása és az alkalmazás módja szempontjából, de egyikük sem ismeri fel teljesen az Exoderyl hatékonyságát.

Patient Reviews

Felülvizsgálat 1:

A köröm gomba Exoderil a legjobb megoldás! Nem tudtam segíteni abban, hogy megírja a drogról szóló véleményét, mert személy szerint éreztem a hatását. A lábamra fecskendeztem. A hüvelykujj körömlemeze alatt üres tér jelent meg, mintha a szög a szükség szerint nem nőtt volna a szövetekhez. Két hónapig mentem így, azt hittem, minden magától megy. Aztán rájöttem, hogy ez a hely nemcsak nagyobb lett, hanem egy undorító szag is. A címzett az orvoshoz, a nekem tulajdonított csepp Ezoderilum. Megtalálható bármely gyógyszertárban, viszonylag olcsón vásároltam. Exoderil ára körülbelül 500 rubel volt (nem emlékszem pontosan). Reggel és este becsapódott a körmön, egészen a palack végéig 10 ml-re. Kezdetben a gomba egyszerűen megállt, egy idő után a szag teljesen eltűnt. Nos, végül csak levágtam a növekvő körömlemezt, amíg a köröm normális lett, mint a másik lábán.

Felülvizsgálat 2:

Felszedtem a gomba lábánál egy nyilvános fürdőben. Vélemények a Exoderil-ről a köröm gombájáról jó volt, úgy döntöttem, hogy megpróbálom magam. Ezt megelőzően olcsó analógokat használtam, de időben rájöttem, hogy egy ilyen fertőzés, mint egy köröm gombája, nemcsak feladja. Exoderil cseppekben vásárolt. Útmutatásul cselekedett. A harmadik naptól kezdve a viszketés végül megtorpant és leállt. De hasonló eszközökkel egyáltalán nem volt értelme. Ezért azt javaslom, hogy próbáld ki azokat, akik már régóta küzdenek a fertőzéssel. A pénzük drogja egyértelmű.

Áttekintés 3:

Úgy gondolom, hogy a gomba örökletes. Nem tudom, hogy a szülõktõl a gyermekekig terjednek-e, de egész életemben szenvedtem el, mint anyám és nagyanyám. A legcsekélyebb izzadás a cipőben, és ez a szemetet azonnal elkezdi. Nem tudtam, hogy mit találjak fel.

A feleség úgy döntött, hogy megvásárolja az Exodermil krémet, és cseppent a lábából. Minden nap kezdte használni. Először meleg vízzel mostam a lábam, majd az érintett területre krémet alkalmaztam, és az Exoderil körömcseppjét. Egy hónapig kezelték, de sikeresen. Az eredmény jó, már 4 hónap nem emlékezett a gomba és a kapcsolódó problémák, mint a viszketés és a szag. Nos, az ár elég jó, elfogadható.

Exodern kenőcs. Használati, összetételi, használati utasítások

A Drug Exoderyl a bőr és a köröm gombás betegségeinek kezelésére szolgál. A gyártó szerint ez az egyik legkedveltebb eszköz a gombás fertőzések kezelésére eddig. A fő hatóanyag a naftifin-hidroklorid.

A gyógyszer - krém, csepp, alkohol oldat számos formája létezik. A krémet gyakran használják a bőr kezelésére és a köröm megoldására. A gyógyszert bármilyen formában csak külsőleg használják.

Kenőcs Exoderyl: a fő előnyei a gyógyszer

Az Exodermil tagadhatatlan előnyt jelent más népszerű eszközök mellett:

 • A gombás betegségek elleni küzdelem hatékonysága.
 • Kenőcs Exoderyl sokat segít: eltávolítja a gyulladást, vasokonstriktív tulajdonságokkal rendelkezik, így gyorsan eltávolítja a fertőzések kellemetlen tüneteit - égő, viszkető, fájdalmas, duzzadt.
 • A hatóanyag komponensei nem halmozódnak fel a májban, és nem károsítják azt, ezért ezt a szerv betegségeinek kezelésében alkalmazzák.
 • Hosszú távú fungicid és fungisztatikus hatás jellemzi. Ez azt jelenti, hogy képes behatolni a körömlemezre, és felhalmozódni, a patogén baktériumok elpusztítása után a kezelés után.
Az előkészítésre vonatkozó utasítás részletesen leírja, mi segít az exoteril kenőcsben. Az ágens aktívan küzd számos gombát, és számos mikrobák ellen is mutat tevékenységet
 • A gyógyszer megakadályozza a kórokozók növekedését és reprodukcióját.
 • A fertőzés közvetlen kórokozói mellett elpusztítja a kísérő mikroorganizmusokat is.
 • Átlagos árkategóriát igényel a hasonló gyógyszerek között. Vény nélkül kapható.
 • Hosszú eltarthatósági ideje 5 év.
 • Nem befolyásolja a pszichomotoros reakciókat.

Milyen problémákat okoz az Exoderyl kenőcs

Mi segít a kenőcsön Exoderyl: mycoses, candidiasis, dermatomycosis, pityriasis, valamint körömfertőzés - onychomycosis.

Figyelj! A gombás megbetegedések elleni küzdelemben a gyógyszer alkalmazása előtt alaposan meg kell tisztítani és meg kell szárítani a kezelendő felületet. Ami a körmök betegségét illeti, a megoldás alkalmazása előtt szükséges a felső réteg tisztítása, hogy a gyógyszer jobban behatoljon.

Exodermil mikroszporúrás

A mikroszporia a bőr, a haj és a köröm gombás megbetegedése, sőt a gyűrű. A kórokozó a Microsporum vagy a fungus-dermatophil nemzetség penészgomba.

A sima bőrön a betegséget a kerek, rózsaszín foltok megjelenése jellemzi, amelyek felülete hámozott. A pólusrészen kb. 0,5 cm magasságú apró foltok keletkeznek.

Használat előtt öblítse le és szárítsa meg a sérült területeket. Néha az orvosok 2-5% -os jód-tinktúrával kezelik őket. Ezután a gyógyító krémet naponta 1 alkalommal alkalmazza. A kezelés időtartama 2 hét és egy hónap között van.

Használhatja az Exederyla krémet a fejbőr fertőzött területeire.

Fontos tudni! Mi más is segít az Exoderyl kenőcsben - megbirkózni néhány gram-pozitív és gram-negatív mikroorganizmusokkal, hatékony a gyulladás ellen. A gyógyszer 24 órán át érvényes.

Lélegezzen a lábak gombás betegségei ellen

A szakértők szerint az egyik leggyakoribb gombás betegség epidermophytosis. Ezt a következő tünetek jellemzik: viszketés, nedves láb, amelyen lapos buborékok jelennek meg.

Ezután kitörtek és eróziót képeznek. A provokáló tényező a fokozott izzadás.

A lábak epidermofitózisának okozója a Trichophyton mentagrophyt gomba.

A kezelés a legalkalmasabb 1% -os oldat Exoderil.

A hatóanyag hatékonysága nagy átható képességének köszönhető, impregnálja a bőrön a sűrűséget, belekerül a bőr hajtásába és mélyen a körömbe.

Ezenkívül képes felhalmozni az érintett területeken, és eléri a koncentrációt, ami szükséges a gomba elpusztításához.

Tevékenységek sorrendje:

 • Mossa le és szárítsa meg a lábát.
 • Alkalmazzon oldatot vagy krémet, kezelje az ujjak közötti réseket.
 • adjon neki egy teljes áztatást, mielőtt zokni. A legjobb megoldás az, hogy az eljárást közvetlenül lefekvés előtt hajtsák végre.


A kezelés nem kevesebb, mint egy hónap. Ez alatt az idő alatt meg kell dolgozni a lábadat, és naponta egyszer változtatni kell a zoknit.

Exodermil bőr candidiasis esetén

A candidiasis bőrelváltozás, a kórokozó élesztőszerű Candida gombák. Először a bőr hajtásaiban kis buborékok jelennek meg egy folyadék belsejében, majd kitörik és eróziós területeket képeznek.

Fokozatosan a betegség sima bőrre, és néha a körmökre megy. A betegség lefolyása tovább romlik, ha a betegnek gyakran érintkezésbe kell kerülnie a vízzel.

A kezeléshez mindkét Exoderyl dózisformát alkalmazzák: először a hólyagok semlegesítésére szolgáló oldatot, majd a krémet, hogy meggyógyítsa a lecsengett bőr felületét.

A bőrelválások kezelésének folyamata 2-4 hét, köröm - akár hat hónapig. A bőrt a bőrön naponta egyszer, a körmökön - 2 alkalommal.

Exoderyl a pityriasis lichen ellen

A pityriasis egy olyan betegség, amely a Pitirosporum gombát okozza. Barnás foltok megjelenésével jellemezhető, amelyek rózsaszínes sárga fókuszokká válnak, enyhén pelyhes felületen. Általában érintett a mellkas, a hát, a has, valamint a hónalj és az ágyék érintett területe.

Mosott és szárított területeken a hatóanyagot naponta egyszer alkalmazzák. A kezelés időtartama 1 hónap. Ezen időszak alatt minden nap napi ágyneműt és fehérneműt kell cserélni.

Ellenjavallatok a kenőcs használatához Exodermil

Az Exoderil kenőcs nagy része segít, de a gyógyszer saját ellenjavallatai vannak. Ajánlatos a gyógyszert orvoshoz fordulni, és gondosan tanulmányozni az utasításokat.

Tehát a fő ellenjavallatok:

 • Ne alkalmazza azokat a személyeket, akik allergén reakcióba lépnek a nátrium-hidroxiddal, propilénglikollal, naftilinnel vagy egyéb összetevőkkel.
 • A terhesség és a laktáció használatának következményei nem teljesen ismertek. A gyógyszert csak akkor írják elő, ha az anya javát meghaladó előny meghaladja a gyermek kockázatát.
 • Ne nyissa ki a nyílt sebeket és kopásokat.
 • Használjon óvatosan gyermekek számára.
 • Ne érintkezzen a szem, a száj és az orr nyálkahártyájával.


Fontos megjegyezni! A terméket nem belső használatra szánták. A szárazság, az égés vagy a bőr kismértékű vörösödése formájában jelentkező mellékhatások normálisak. Minden más esetben orvoshoz kell fordulnia.

Hol lehet megvásárolni Exoderil árát

A Exodernát az online gyógyszertárakban és a hagyományos gyógyszertári láncokban is értékesítik. Az interneten vásárolni kényelmes és jövedelmező.

Az online gyógyszertárak hivatalos honlapjait a táblázat tartalmazza:

Az Exoderyl egy gyógyszer a köröm gombájából. Kézikönyv, ár, vélemények és eredmények

A Exodore-t számos gombás betegség gyógyítására használják. Beleértve az Exodermilt a körömgombából. Vélemények, az ár, annak előnyei, ellenjavallatok, kábítószerek kerülnek tárgya ebben a cikkben.

Ha Exederylt használják

Az orvosok és a betegek szerint az Exoderyl képes megbirkózni ezekkel a betegségekkel, beleértve a körömgomba is.

A gyógyszer alkalmazása a következő betegségekre indokolt:

 1. Microsporia. Ez a betegség széles körben elterjedt. Főleg a bőrre hat, beleértve a fejét is.
 2. Sportoló. A betegség által okozott gomba csak nedves környezetben mutatkozik meg. Ilyen betegség, talp, interdigital zónák szenvednek.
 3. Rubromikoz. Érinti a körömlemezt. Az úgynevezett vörös trichophyton nevű mikroorganizmus. A betegség a bozótban lévő köröm károsodásával kezdődik. A lemez elkenik és elkezd hámlasztani a körömágyból.
 4. A penészgombák által okozott betegségek. A fertőtlenítéssel fertőzöttek a szögbe kerülnek. Először a nagy lábujj felrobban. A köröm színe megváltozik, a növekedés lelassul.
 5. A köröm kandíliaiája. A szögeket élesztőgombák befolyásolják. A gombák be vannak helyezve arra a helyre, ahol a lemezérintkező érintkezik a körömlemezzel. A görgő oly mértékben megdagad, hogy a körömlemezen lóg. Néha ezen a helyen kis sajtos kisülés van.
 6. A szögek trichofitózisa. A körömlemez ilyen típusú sérülését a gombák vágása okozza, főleg az ujjak befolyásolják. A köröm szürke árnyalatúvá válik, és a tuberositás felmerül. A betegség elhúzódó és nehezen kezelhető.
 7. A körmök Favusja. A kórokozó egyike a gomba - trichophyton fajtájának. A körömlemezen sárga és szürke árnyalatok jelennek meg. Először kicsiek, de fokozatosan nőnek a méretük. Nehéz kezelni ezt a fertőzést, mert nehéz diagnosztizálni.

A kezelés ára attól függ, hogy milyen formában használják a gyógyszert, valamint annak használatának időtartamát is.

Az Exodermil kábítószer hatása

A hatóanyag naftilint tartalmaz. Aktívan megsemmisíti a gombás fertőzések sokféleségét. Ezek dermatophyták, élesztők, penészgombák és mások.

A gyógyszer kórokozókra gyakorolt ​​hatása más. Egyes esetekben a naftifin fungicid hatású. A gombák a fejlődés minden szintjén elpusztulnak. Egyéb gombák fogékonyak a fungisztatikus hatásra.

A gombafertőzések sokszorosítása leáll. Új kórokozók nem alakulnak ki

A gyógyszer blokkolja az ergoszterolt. Az ergoszterol a gombás sejtmembrán legfontosabb összetevője. Tekintettel arra, hogy nem képezi, a gombák törékeny membránja lesz. Könnyen átadhatja az ilyen fertőzések káros hatásait.

Az orvosok szerint (a kábítószer árát az alábbiakban tárgyaljuk), az Exoderylt nem csak a körömgombák használják, hanem más mikroorganizmusokat is megsemmisítenek.

Klinikai vizsgálatok kimutatták ezt A naftifin anyag meggátolja a gyulladásos folyamatokat, így a kórokozók ilyen gyorsan eltűnnek. A viszketés az Exoderyl többféle felhasználása után aggodalomra ad okot.

Figyelem! A gomba összes tünete eltűnésével a kezelést nem szabad abbahagyni.
A fertőzés külső megnyilvánulásait követően legalább 0,5 hónapig kell alkalmazni a gyógyszert.

Használt Exodermil csak helyi használatra. Krém, kenőcs és folyékony formában kapható.

Az Exoteryl kenőcs tulajdonságai

Fémtartályban 10 vagy 30 g térfogatú cső formájában adják el, a kenőcs hasonló a normál krémet fehéres színhez. Könnyen eloszlik a bőrön, és behatol. Nem hagy nyomokat.

Úgy néz ki, mint egy kenőcs "Exoderil" kenőcs

A kenőcs az egyszerű használat miatt népszerű. Általában napi 1 alkalommal alkalmazzák hosszas cselekvése miatt. Amikor a körömlemezt kezelik, a kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák.

Figyelem! A kenőcs használata előtt célszerű kezelni a gomba által érintett felületet. Jó hatás akkor lesz, ha erre hidrogén-peroxidot használnak. A körömgomba sokkal gyorsabban halad.

A peroxid ára alacsony, ezért a kezelés költsége nem lesz magasabb. Az Exoteryl kenőcs hatékonysága időnként megnő. A vevői vélemény megerősíti ezt a tényt.

Intézkedés a gombaoldattal Exodermil

A körömlemezeken található gombafertőzés megszüntetése érdekében az Exoderylt gyakran használják oldatként. Tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás színű, folyékony. Injekciós üvegekben kapható, amelynek kapacitása 10 ml vagy 20 ml. Az adagoló rendelkezik adagolóval a kényelmesebb használat érdekében.

Ezek az "Exoderil" cseppjei

A körömgombák eltávolításának megoldása számos előnye van:

 1. Kényelmét. A palackon lévő adagolónak köszönhetően az oldat alkalmazása a körömlemezeken sokkal kényelmesebb, mint a kenőcs alkalmazása. Az adagolónak van egy korlátozója, és a hatóanyag pontosan alkalmazható, ami gazdaságosságát biztosítja.
 2. A költség. A kezelés árát az alábbiakban olvashatjuk, az Exoderil-t a körömgombákból ebben a formában. Ezt sok más ember véleménye is bizonyítja.
 3. Könnyű használat. Ha egy injekciós üveg adagolóval van ellátva, a köröm kezelése nagymértékben leegyszerűsödik. A gyógyszert pontosan a köröm egy bizonyos részén lehet alkalmazni anélkül, hogy megérintene volna az egészséges szövet. Kevesebb az érzékeny bőrre gyakorolt ​​allergiás reakciók valószínűsége.
 4. Az alkalmazás hatékonysága. A kenőcs mélyebbre ható oldata behatol a körömlemezbe, ezért gyógyászati ​​értéke erősebb. A fertőzés elhanyagolt formájával is képes kezelni.

Az Exoderyl krém hatékonysága

Gyakran nem csak a szögeket, hanem a láb másik felületét is befolyásolja a gomba. Talpok lehetnek, hézagok az ujjak között. Ilyen esetekben a krém használata kényelmesebb lesz. Használható köröm kezelésére is, mert a tejben és oldatban lévő hatóanyag ugyanaz. Ebben az esetben naponta kétszer ajánlott a tejszínt alkalmazni.

A körömkezelés folyamata

Egy napon belül mindkét alap felhasználható. Reggel az oldatot csak a körömre kell ráhelyezni, és este az egész lábat krémmel kezeljük.

Ahhoz, hogy a kezelés előnyös legyen, a gyógyszert megfelelő módon kell alkalmazni. Végtére is, visszaélés esetén nem feltétlenül segít, vagy nem elég hatékony.

Használati utasítás:

 • Tiszta nedves tampont vagy szalvétát egy gomba által érintett helyen;
 • száraz;
 • vékony réteg elleni gombaölő szert alkalmazzunk, amely 1,5 cm-nyi bőrt ragad meg a gomba által nem érintett bőrön;
 • dörzsölje;
 • ismételje meg minden nap.

Abban az esetben, ha a szögeket a gombák érintik, a gyógyszer alkalmazását megelőzően meg kell tisztítani a gombát. A köröm felületén 40% karbamidot adunk és 3 napig hagyjuk rajta. Az egészséges szöveteket cinkkeverékkel védik.

A köröm puhává válik, és könnyű tisztítani egy körömfájllal vagy más hasonló eszközzel. Ezután mindent az utasításoknak megfelelően végezzünk.

A gombák kezelése a körmökön nagyon hosszú. Folytatódik, amíg az egész köröm ki nem cserélődik. Ez általában 0,5 év vagy annál több.

Figyelem! Javasoljuk, hogy az Exoderyl-t előzetesen sérült felületekre alkalmazzuk évente egyszer egy hétig.

Az Exoderyl előnyei hasonló termékekkel szemben

Vélemények az orvosokról az Exoderil kezeléséről a körömgombákról, pozitív A magasabb ár ellenére is hatékonyabb, mint a megfelelőek.

Exoderyl - Mycoderyl analógja

Oroszországban Az Exoderil kábítószerének csak egy analógja van - ez Micoderil. Összetételében ugyanaz a hatóanyag, mint az Exoderyl-naftiin hatóanyaga. Ezért ez a két gyógyszer ugyanazt a hatást gyakorolja a gombára.

Mindkét gyógyszer képes megfelelően megszabadulni a fertőzéstől

Az orvosok elemezték a páciensek beszámolóit ezekkel a gyógyszerekkel végzett kezelésről. Kiderült, az Exoderyl alkalmazása esetén ritkábban fordult elő allergiás reakciók. Ezért az érzékeny bőrű embereket ajánlott használni az Exodermil a körömgombákból.

Vélemények (a gyógyszer árát az alábbiakban felsoroljuk) megerősítik, hogy a bőrén halkan hat, és nem okoz irritációt, ha használják.

Az Exodermil mellett az orvosok gyakran olyan gyógyszereket írnak fel, amelyek ugyanolyan hatást fejtenek ki a gombákra, de összetételükben egy másik hatóanyagot tartalmaznak.

A legismertebb kenőcsök, amelyek az Exoderil analógjai:

Az Exifin és a Lamisil kenőcseiben a terbinafin hatóanyagot használják. ezek a láb dermomycosisának kezelésére használt gyógyszerek különböző etiológiát.
A bifozin Exoderil orosz analógja. A bifonazol gyógyszerhatása.

A lábak és szögek gombás lézióinak kezelésére, valamint a megoldásokra. A leghíresebb közülük a következők:

 1. Lamizil Uno. Úgy gondolják, hogy a gomba megállításához elegendő egyszer alkalmazni. De néha vannak ismétlődő betegségek. Egy palack elegendő ahhoz, hogy mindkét lábat kezelje.
 2. Mikospor. A gyógyszerkészítmény összetétele (bifonazol) mindenféle gombafertőzést kezel. A kezelés 5 hétig tart.

ellenjavallatok a gyógyszer

Ennek ellenére a gyógyszer ellenjavallata kevés a gyártó a következőket jelzi:

 1. Egyéni intolerancia esetén az allergiás betegek nem kívánatos reakciókat tapasztalhatnak az Exoderyl-szel. Lehet, hogy bőrkiütés, orrfolyás vagy könnycseppek fordulnak elő. Ebben az esetben a gyógyszer alkalmazása elfogadhatatlan.
 2. A terhesség és a szoptatás ideje alatt a gyógyszert fel kell függeszteni.
 3. A 12 év alatti gyermekek nem használhatják ezt a gyógyszert.
 4. Nyitott sebek a bőrön is ellenjavallatnak a gyógyszer alkalmazásához.

Kenőcs vagy Exoderyl oldat alkalmazása esetén, néha vannak bőrirritációk. Vörösség, égő érzés lehet. Mindezek a gondok gyorsan elmúlnak, és nem igénylik a gyógyszer visszavonását. Ne hagyja, hogy a megoldás belépjen a szemébe.

Mennyibe kerül a drog Exoderil

A gyógyszertárakban könnyű megtalálni az Exoderil hatóanyagot a körömgomból. Vélemények, a termék ára attól függ, hogy a régióban van-e, a gyógyszerészek előnyben részesítik más gyógyszerekkel.

A drog megközelítő költsége Oroszországban

Az orvostudomány költsége Oroszországban átlagosan változik a gyógyszer a következő áron rendelkezik:

 • 30 gramm súlyú krém - 640-790 rubel;
 • 15 gramm súlyú krém - 400-530 rubel;
 • 10 ml - 470-590 rubel oldatot;
 • 30 ml - 600 - 1100 rubel oldatot.

Sokan szeretik ezt a kábítószert. A negatív felülvizsgálatok elsősorban abból adódnak, hogy a gyógyszert nem alkalmazták helyesen, vagy a kezelés nem fejeződött be.

Az Exoderate kezelésének története ebben a videóban látható:

A körmök elleni gombaellenes gyógyszerekről az alábbi videó található:

Az alábbi videó áttekintést nyújt az "Exoderil" gyógyszerről: