Krém és kenőcs Triderm: felülvizsgálatok és alkalmazások

Számos gyógyszer van, amelyek segíthetnek a gombás és bakteriális bőrfertőzések kezelésében, a terápiás hatással járó gyulladásos folyamatok megállítása. Az ilyen terv hatékony és univerzális orvoslása a Tridentum kenőcs, amely tulajdonságaiban egyedülálló. Ennek a hatóanyagnak összetett hatása van, amely az alkotó aktív komponenseken alapul. A Triderm gyulladásos folyamatokban alkalmazható a dermatitis hátterében, amelyet másodlagos fertőzés okoz.

Triderm: összetétel, felszabadulási formák

Triderm krém formájában

A Tridermet a jól ismert svájci Schering-Plough cég fejlesztette ki, amely a gyógyszeripar világpiacán széles körben ismert. Jelenleg a termék Belgiumban és Portugáliában készül.

Kétféle gyógyszer létezik:

A Triderm gyógyszer a felszabadulás formájától függetlenül hasonló összetételű aktív komponensekkel rendelkezik:

 • Betametazon-dipropionát
 • klotrimazol
 • gentamicin

További komponensként vazelin, paraffin, olaj.

A betametazon hormon antihisztaminnal és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik az emberi szervezetre.

A klotrimazol gátolja a gombák szintézisét, megsemmisítve ezen patogén mikroorganizmusok membránjait. A leghatékonyabb Triderm az alábbi fajok gomba elleni küzdelemben:

Erős antibiotikus anyag, a gentamicin gyorsan behatol a bakteriális sejtek membránjaiba, és gátolja a fehérjeszintézist. Ez az antibiotikum baktériumölő hatást fejt ki, ami a különböző bőrfertőzések kezelésének magas hatékonyságát biztosítja. Aktivitást találtunk néhány gram-negatív és gram-pozitív mikroorganizmus ellen.

Felhasználási javaslat Triderma

A Triderm használatára és rendeltetésére utaló jelek különböző állapotok és betegségek:

 • különböző etiológiájú dermatitis, beleértve allergiás, atópiás stb.
 • ekcéma
 • megfosztja a csípős és egyszerű
 • a lábak epidermofitája
 • különböző dermatomycosisok: a bőr candidiasis,
 • színezett lichen

A gyógyszer alkalmas sebek, lézeres léziók fertőzésére. A Tridermot gyakran alkalmazzák olyan esetekben, amikor más gyógyszerek nem képesek segíteni.

Abban az esetben, ha nincs lehetőség más eszköz használatára, a külső fül használata esetén a Triderm használata abszorpció nélkül megengedett.

Mellékhatások

A Triderma alkalmazása esetén azonban mellékhatások jelentkezhetnek.

A hatóanyag komponensei képesek aggregálódni és egyedileg képesek az emberi test elégtelen reakcióját kiváltani. Leggyakrabban mellékhatások formájában fordul elő a gyógyszer:

 • égő
 • viszket
 • akne kitörések
 • fokozott szőrnövekedés
 • száraz bőr
 • depigmentation
 • bőrgyulladás
 • sorvadás
 • stretch marks
 • kivonatolás
 • sudamen
 • hólyagok
 • peeling lapok
 • duzzanat
 • urticaria
 • folliculitis
 • vörösség

A legtöbb megnyilvánulás tranziens, és nem igényli a gyógyszer alkalmazását vagy annak pótlását. A Triderma bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére történő felhasználásának teljes időtartama alatt nem jelentettek gyógyszerkölcsönhatást más gyógyszerekkel.

Ellenjavallatok és korlátozások

Számos ellenjavallatot jelent a krém és a kenőcs Triderm alkalmazása. Ez a gyógyszer nem ajánlott a következő betegségek és állapotok esetén:

 1. szifilisz külső megnyilvánulásokkal
 2. csirke pox
 3. herpeszkiütés
 4. bőr tuberkulózis
 5. krónikus veseelégtelenség
 6. összetevőkre való túlérzékenység
 7. legfeljebb 2 éves korig

A gyermekkori ellátás kontraindikáció

Különleges gondozásra van szükség a gyógyszer alkalmazására a bőr nagy területein, különösen akkor, ha a bőr integritásának sérülése van. A Triderm nem használható hosszú ideig.

A terhesség és a laktáció ideje alatt a gyógyszer alkalmazása nem kívánatos. Az egyetlen kivétel azok az esetek, amikor a várandós nő használatának lehetséges előnyei meghaladják a jövőbeli gyermek kockázatát. Laktáció alatt a gyógyszer a szoptatás kötelező feltétellel írható elő.

Az alkalmazás módja

A tridermet könnyű mozdulatokkal alkalmazzák az érintett területeken, vékony réteg krémmel vagy kenőccsel. A gyógyszernek meg kell ragadnia az egészséges bőr határát. A terápia időtartama 3-4 hét, de legfeljebb 2 hónap.

Alkalmazás gyakorisága - naponta kétszer: reggel és este. Az alkalmazás hatékonysága érdekében kötelező feltétel a szabályosság.

Meg kell védened magad attól, hogy gyógyszereket kapj a nyílt sebeken és nyálkahártyákon. A sérült bőrre jutáskor a Triderm káros hatásokat vált ki, ami a hatóanyagok vérben való fokozott felszívódásához kapcsolódik.

Ha az orvos által választott kezelési időszak alatt a beteg állapota nem javul, akkor meg kell szakítani a gyógyszer alkalmazását. A Triderma megszakítását fokozatosan kell végrehajtani, fokozatosan csökkentve az adagot.

Ha a Triderm-t alkalmazzák, nem szükséges pár aminosav más antibiotikumokkal párhuzamosan alkalmazni, mivel előfordulhat az allergiát okozó keresztreakció.

Különleges feltételek

A kenőcsök alkalmazásának jellemzői

Ha a test jóllakottsága ezzel a gyógyszerrel történik, a mellékvese funkcionális aktivitásának elnyomása lehetséges. A helyzet veszélyezteti a vesekárosodás kialakulását a hypercorticizmus hátterében. Ez a jelenség csak akkor fordul elő, ha a gyógyszer hosszú ideje használatos.

A speciális óvintézkedések betartása az immunhiányos betegek és a gyermekek kezelésében szükséges.

A Triderm hatását a mozgások és a figyelem korrekciójára nem észlelték. Ezért a kezelés során nincs szükség a járművek kezelésére és a mechanizmusokkal való együttműködésre.

analógok

Gyógyszerészetben számos Triderm analóg van, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek. A hasonló struktúrájú kábítószerek közül a legnépszerűbb:

 • Acriderm, gyártó: Akrihin (Oroszország)
 • Candiderm, gyártó: Glenmark Pharmaceuticals Ltd. (India)
 • Canison, az Agio Pharmaceuticals (India)

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező analógok vannak más hatóanyagokkal:

 • Travokort, Intendis Manufacturing S.p.A. (Olaszország)
 • Betaderm, Jelfa S.A. (Lengyelország)
 • Lotriderm, Schering-Plough (Belgium)
 • Elokom, Zentiva Saglik Urunleri Sanayi ve Ticaret A.S. (Törökország)
 • Fenistil gél, Novartis Consumer Health (Svájc)
 • Celestoderm a Garamycinnel, Schering-Plough Labo N.V. (Belgium)
 • Betasal, Bosnalijek (Bosznia és Hercegovina)

Vélemények a kábítószerről

A legtöbb esetben a betegek pozitívan reagálnak erre a gyógyszerre. Tehát Hope Orenburgból úgy véli, hogy a Triderm "családi kenőcs". Ennek a gyógyszernek köszönhetően sikerült megszabadulnia az ekcémától a kezén és az arcán lévő piros bőrkiütésektől.

Az Orel városából származó Margarita gyógyult bőrgyulladást okozott, amely a sinusitisz alapján keletkezett.

"Csodálatos kenőcs" - így Olga beszél Tridermáról a Rostov-on-Donról. A tridentum kenőcs segítette megszabadulni a születés után keletkező ekcéma megszüntetéséért. Igaz, el kellett utasítanunk a szoptatást.
Sokan kezelik a Triderm kenőcsöt. Az áttekintések az alábbi következtetéseket vonhatják le:

 1. Hatékony eszközök
 2. Sokoldalú összetett akció
 3. Gazdaságos használat
 4. Gyors hatás
 5. Segítség a különböző bőrbetegségek kezelésében
 6. A betegség tüneteinek gyors visszavonása

Negatív válaszok:

 • A gyógyszer magas költsége
 • Hosszú távú, nemkívánatos hatások
 • A kenőcs elnyelt felszívódása
 • A hormonok tartalma

Ritka esetekben a betegek azt mondják, hogy nincs hatása a Tridermának.

Annak ellenére, hogy ezt a gyógyszert felszabadítják a gyógyszertári hálózatba, recept nélkül, önmagától nem használhatja öngyógyításra. A Triderm nem ártalmatlan megoldás.

Triderm kenőcs vagy krém - mit válasszunk?

A Kábítószerek március 28, 2018 173 Megtekintés

A "mindentől" külső használatra szánt kombinált eszközök a kényelem és a széles körű akciók miatt nagy szükség van. Egy tipikus példa a német Triderm készítmény, amely három aktív összetevőt kombinál, amelyek különböző típusú elváltozásokból állnak: nem fertőző gyulladás, gombás, bakteriális és kenőcs vagy krém. Kiderül, mi a különbség, és milyen formában érdemes választani.

A kenőcs vagy krém alapösszetétele mind a minőségi, mind a mennyiségi szempontból egyaránt bír - erőteljes komponensek kombinációja, amelyek az ajánlott mennyiségeken kívül, ritkán okoznak negatív hatásokat:

 1. glükokortikoid betametazon (0,5 mg / g) eltávolítja a gyulladást, viszketést, vörösséget. Ez a hormonális szer, de ha nem alkalmazza nagy területekre sérült bőrrel, akkor a betametazon gyakorlatilag nem lép be a vérbe, és nem károsítja a testet.
 2. antimycoticumok klotrimazol (10 mg / g) különböző gombás bőrelváltozásokkal küzd, hatásos a 7 leggyakoribb bőrinfúziós fertőzés ellen. candida.
 3. antibiotikum gentamicin (1 mg / g) elpusztítja a kórokozó növényeket (streptococcusok, staphylococcus), amelyek gyakran karcinogatással vagy rossz sebkezeléssel járnak. Ezenkívül a fent említett betametazon csökkentheti a helyi immunitás (mint minden GCS) aktivitását, így egy antibakteriális összetevő jelenléte megelőző intézkedés.

Mindkét formát a különböző etiológiájú dermatitis, ekcéma és zuzmó használják. A Triderm krémet vagy kenőcsöt azonban nem tartalmaz antivirális komponenst, ezért nem alkalmazható herpesz vagy csirke pox kezelésére.

Mi a különbség a krém és a kenőcs között?

Először is, az űrlap építőelemei, amelyek meghatározzák a zsírtartalmat és a konzisztenciát. Ennek megfelelően különbség van a kenőcs és a Triderm krém között a jelzések jellegében és enyhe különbség a használat ellenjavallatában.

A kenőcs vastagabb sűrű bázissal rendelkezik (2 féle paraffin), ezért száraz és csípős sérülések esetén ajánlatos használni. Ne alkalmazza a nyitott (nedvesítő) bőrelváltozásokat primer granulálás nélkül. Bár mindkét formát naponta kétszer alkalmazzák, a kenőcs rosszabbul párolog, és lassabban szívódik fel, így a terápiás hatás kissé tovább tart.

A krémben sokkal több segédanyag van, beleértve a petrolátumot, az alkoholt és viszonylag sok vizet. A vizesbb textúra miatt a Triderm krémet jobban és gyorsabban felszívja, közepesen nedves sebekre alkalmazható. Vékony filmet képez a felületen, amikor szárad.

Ha úgy dönt, melyik Triderm a legjobb az otthoni gyógymód mellé való tároláshoz, akkor a krém a legjobb lehetőség. Az alkohol és más tartósítószerek tartalma miatt másfélszer hosszabb ideig lehet tárolni, mint a kenőcs (3 év kettővel). A költségek majdnem ugyanazok.

Cream Triderm

A széles körben ismert antibakteriális és gombaellenes hatóanyag Triderm krém és kenőcs formájában kapható. A gél Triderm nem létezik, de néha ezt krémnek nevezik, amely lényegében hasonló a gélszerű anyaghoz.

A krém összetétele Triderm

1 g tejszínben Triderm tartalmaz:

 • betametazon-dipropionát 0,64 mg;
 • Clotrimazole - 10 mg;
 • gentamicin - 1 mg (gentamicin-szulfát formájában);
 • Segédanyagok: a fehér vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, propilén-glikol, cetomacrogol 1000 foszforsav, nátrium-foszfát dibázikus dihidrát, nátrium-hidroxid, tisztított víz.

15 és 30 gramm fémcsövekből, karton dobozokba csomagolva (1 doboz egy dobozban).

Cream Triderm - hormonális gyógyszer vagy sem?

A legfontosabb hatóanyagok a betamizon, a klotrimazol és a gentamicin.

A bentamizon gyulladáscsökkentő, antiallergiás és antipruritikus hatással rendelkezik. Megjegyzendő, hogy ez a gyógyszer szintetikus hormon.

A clotrimazol egy gombaellenes gyógyszer, amely különösen hatásos a candidiasisban.

A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum, amely hatékonyan képes a bakteriális fertőzések leküzdésére.

Így a Triderm krém kombinált hatású gyógyszer, amely hormonális, gombaellenes és antibiotikumokat tartalmaz. Éppen ezért érdemes megfontolni az egyes összetevők hatását, és ne alkalmazzuk ezt a kenőcsöt a hormonális gyógyszerek ellen.

Triderm - krém vagy kenőcs?

A triderm krémben és kenőcsben lévő fő hatóanyagok tartalma megegyezik, csak a segédkomponensek összetételében vannak különbségek. Így a terápiás hatás, függetlenül attól, hogy a választott gyógyszer melyik formája van, ugyanaz. Előnyös kenőcs vagy krém legyen adott a test egyedi tulajdonságainak és bőrelváltozásainak figyelembevételével.

Úgy véljük, hogy a kenőcs súlyosabb esetekben, kiterjedt bőrelváltozások és a krém - a betegség kis gócpontjai esetén - jobban alkalmazható. Továbbá, a krém gyorsabban felszívódik, ezért ha szükséges, alkalmazza a kábítószert a ruhák alatt kell választani ezt az űrlapot.

Mivel a Triderm tejszín összetétele alkoholokat tartalmaz, a bőr nedves területein kell használni, ahol szárító hatású lesz. A kenőcs viszont éppen ellenkezőleg, száraz bőrre és allergiás reakcióra hajlamos bőr esetén alkalmazható.

A Triderm krém használatára vonatkozó utasítások

Cream triderm használják különféle bőrgyulladás, bonyolult szekunder vagy primer fertőzés, herpes különböző eredetű ekcéma, gombás elváltozások láb és más szerveket, különösen a területén a különböző redők.

A hatóanyagot az érintett területre naponta kétszer vékony rétegen alkalmazzák a kezelés során. Mivel a Triderm krém összetétele antibiotikum, nem szükséges kihagyni a gyógyszer alkalmazását, mivel ez csökkentheti a terápiás hatást.

Átlagosan a gyógyszer egyértelműen kimondott pozitív hatása 8-12 nap elteltével kezdődik. Ha az eredmény nem jelenik meg három héten belül, meg kell szakítania a kezelést, és orvoshoz kell fordulnia a diagnózis egyértelművé tétele érdekében.

Óvintézkedések és mellékhatások

Gyermekek A Tridentum kenőcsöt kétéves koruktól és óvintézkedésekkel kell előírni. Terhesség alatt a Triderm krém alkalmazása nem kívánatos, és csak akkor engedélyezett, ha az anya esetleges előnye meghaladja a születendő gyermek kockázatát. A szoptatás alatt a gyógyszer alkalmazását szüneteltetni kell.

Emellett a krém használata során előfordulhatnak egyedi allergiás reakciók, viszketés, további bőrirritáció, szárítás.

Mi segít a Tridentum kenőcsben?

A Triderm kenőcs gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes szer külső használatra. A bőrbetegségek másodlagos fertőzéssel történő kezelésére szolgál. A termék nagyon népszerű Oroszországban, mivel a bőrgyógyászati ​​megbetegedésben szenvedő emberek száma évről évre növekszik. Ez a megnövekedett stresszes élethelyzeteknek, a kiegyensúlyozatlan táplálkozásnak és a rossz ökológiának köszönhető. A Tridentum kenőcs használata pozitív hatást gyakorol a kórokozó mikroflóra szabályozására.

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A Triderm kenőanyag egy kombinált készítmény, amely széles spektrumú antibiotikummal, gombaellenes komponenssel és hormonkomponenssel rendelkezik. A fő hatóanyagok a gentamicin, a clotrimazole és a betaminazone. A betamazon-dipropionát aktívan küzd az allergiás megnyilvánulásokkal, viszketéssel és különböző bőrgyulladásokkal szemben, mivel szintetikus hormon. Ezért a Triderma felvásárlásakor figyelembe kell venni a hormonális összetevő hatását az embereknek, akik hormonokat tartalmazó gyógyszerekkel szemben ellenjavalltok.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Triderm krém és kenőcs formájában kapható a SCHERING-PLOW LABO N.V gyógyszergyártó cégtől Belgiumban és Portugáliában. Ezeket 15 vagy 30 grammos alumínium csövekben értékesítik. Aktív hatóanyagként a Triderm kenőcs betaminazont (kortikoszteroidot), klotrimazolt (gombaellenes), gentamicint (antibiotikum) tartalmaz. Segédanyagok a kenőcs összetételében:

 • vazelin;
 • propilénglikol;
 • folyékony paraffin;
 • cetosztearil-alkohol;
 • benzil-alkohol;
 • foszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • makrogol-cetosztearát;
 • tisztított víz.

Farmakológiai hatás

Klotrimazol rendelkezik gombaellenes aktivitással, mivel a megsemmisítése ergoszterol, amely a fő része a gombasejtek. Ez a széles spektrumú antimikrobiális szert, amely elősegíti a felbomlása celluláris nukleinsav, amely csökkenti a szintézisét oxidatív enzimek, ahol a hidrogén-peroxid koncentrációja az ott növeljük a maximális szintet, és ez vezet a nekrózis sejtorganellumoké.

A Gentamicin antibiotikum, amely széles körű hatással rendelkezik az aminoglikozid csoportról, amely sok gram-negatív és gram-pozitív baktériumra hatásos. Az anyag aktív baktericid hatással rendelkezik. A különböző baktériumok sejtmembránján keresztül behatolva a bakteriális riboszómákhoz kötődik, ezáltal gátolja a kórokozó fehérje szintézisét.

A betaminazon olyan hormonális anyag, amely gyulladáscsökkentő, anti-exszudatív, immunszuppresszív, allergiás hatásokat fejt ki a szervezetre. Csökkenti az erek nagy permeabilitását, a sejtek érzékenységét negatív külső tényezőkhöz, eltávolítja a felesleges folyadékot. A szubkután borítás hatással van a fehérjék, szénhidrátok, zsírok metabolizmusára.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

Alkalmazásra a kenőcsök Triderm orvosok felírni betegek dermatózisok egy primer vagy másodlagos fertőzés, amely által okozott mikroorganizmusok vagy érzékeny baktériumok gentamicinnel és klotrimazol. Használjon kenőcsöt gombafertőzésekhez, zuzmókhoz, bizonyos fertőzött sebekhez. A Triderm kenőcsre előírt betegségek:

 • Allergiás, atópiás dermatitis.
 • Többszínű, pityriasis lichen.
 • Ekcéma.
 • Atrophia a bőr hajtásában.
 • Candidiasis.
 • Dermatophytosis és egyéb dermatomycosis.
 • Sportoló.
 • Korlátozott, diffúz neurodermatitis.

Adagolás és adminisztráció

A használati utasítás szerint Triderm kenőcsöt alkalmaznak az epidermisz érintett (fertőzött) területére, próbálva megakadályozni, hogy egészséges területet elfogjanak. Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon, általában reggel és este. A kezelés maximális időtartama 1 hónap.

A pozitív terápiás hatás elérése érdekében a gyógyszer alkalmazásának rendszeresnek kell lennie. Ha a hónap folyamán nincs pozitív dinamika a Triderm kenőcs alkalmazásától, a kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni a terápia módosításához. Különleges esetekben a kurzus időtartama meghosszabbítható. A bőrfelszín elváltozásainak színétől és lokalizációjától függ.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ítélve az értékelés a készítmény Triderm, mellékhatások között megfigyelt szárazra, erythema és egyéb bőrirritációk, gyulladás a faggyúmirigyek, helyi duzzanat, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. A használata okkluzív kötszerek, impregnált kábítószer, károsodását okozhatják, és bőrpuhító miatt hosszan tartó expozíció zsíros kenőcsök, valamint előfordulása striák, és Miliaria urticaria.

A gyógyszer nem kapcsolódik az alkoholhoz. Ha kenőcs alkalmazzák Triderm hosszú, előfordulhat, hogy a szisztémás mellékhatások, amelyek tipikusak hormonális készítmények: gyulladás és égő nyálkahártyák, rekedtség, anyagcsere-rendellenesség. A gyógyszer gyermekeknél történő elhúzódó alkalmazása esetén a korhatárig 7 oszteoporózis vagy növekedési retardáció alakulhat ki.

Abszolút ellenjavallatok, vélemények szakemberek olyan betegségek, mint például a lupus, a bárányhimlő, a szifilisz, a herpes labialis-, bőrreakciók, hogy vakcinázás, fokozott érzékenység anyagok kenőcs. Azt szintén nem használható Triderm csecsemők legfeljebb 2 évig, a terhes nők és a fiatal anyák a szoptatás időszakban nem árt a gyermek egészségére. Ha kell használni a gyógyszert a terhesség alatt, a döntés az ő kinevezése kap orvos és terápia zajlik a lehető leghamarabb az ő vigyázó szemét.

Különleges utasítások

Kerülje triderm olyan helyekre, ahol sérül a integritását a bőrre, gentamicin, bekerülni a vér, gyorsan felszívódnak, ami oda vezethet, hogy a túladagolás az antibiotikumok és a megjelenése mellékhatásokat. Nem használhat kenőcsöt a szembetegségek kezelésére. Ne alkalmazza a hormont a szem környékére. Krónikus toxicitás esetén a gyógyszer fokozatos felszámolása ajánlott.

Mennyibe kerül a Triderm kenőcs? Az ár 600 750 rubel. Az oroszországi drogériákban könnyű belga vagy portugál gyártót készíteni. Eredeti kenőcs 15 g ára 600-650 rubel, és 30 g - 700-750. Az Oroszországban gyártott Tridentum kenőcs olcsóbb analógja olcsóbban vásárolható meg. Tehát egy 15 g-os cső átlagosan 350-450 rubel lesz. Vásárlás krém Triderm fog kerülni több mint 100 rubel.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

A Triderm kenőcs összetétele nem különbözik a Triderm krém összetételétől. Az egyetlen különbség az, hogy a kenőcs hatékonyabb súlyos bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitiszre. A krém-kenőcs abban is különbözik, hogy a készítményben lévő krém alkoholokat tartalmaz, ami hatásos a nedves bőrfelületek kezelésére, mivel szárító hatása van. Más tekintetben a Triderma mindkét formájának terápiás hatása ugyanaz.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Ha nem találja a legközelebbi Triderm gyógyszertárt, akkor a gyógyszer az alábbi gyógyszerekkel helyettesíthető, amelyek hasonló összetételűek:

 1. Diprosalik. Kiváló helyettesítője a tridentum kenőcsnek, hiszen betaminazont is tartalmaz. Ez egy helyi hatású kenőcs, amelyet seborrheás dermatitisz, pikkelysömör, atópiás dermatitis, neurodermatitis kialakulásához használnak.
 2. Canison. Antifungális hatása van, elnyomja a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitását, kiküszöböli a gombákat. A gyógyszer hatásos gombás bőrelváltozások és szexuális megbetegedések kezelésére.
 3. A lokoid. A kenőcsöt úgy tervezték, hogy az epidermisz felületi rétegeit pikkelysömörben, rovarcsípésben, ekcémában és más gyulladásos folyamatokban kezelje. (Lásd a Lokoid Kenőcs használatára vonatkozó részletes utasításokat).

Vélemények

Наталия, 26 éves: Kiválasztottam a gyógyszert azon betegek véleményeiről, akik, mint én, dermatosisban szenvednek. A Triderm kenőcs kiváló lehetőség volt a tünetek gyors csökkentésére. Három héten belül teljesen megszabadultam a reménytelen örökös kórtól.

Дмитрий, 49 éves: A Triderm ENT orvosát írta fel, amikor a középső fülem gyulladt. Nem nevezhetem olcsó gyógyszert, de ha fájdalmat érez, akkor minden pénz készen áll fizetni. Az orvos 3 napig fehér színű kenőccsel turundumot adott be, de semmilyen hatás nem következett be. Miután a diagnózist tisztázták, egy másik gyógyszer segített, de a Tridermából nem volt előny.

Marina, 31 évesA kenőcs kiválóan alkalmas dermatitis kezelésére. Amint a viszketés elkezdődik, az arcon levő hámozás azonnal alkalmazza a gyógyszert - gyorsan eltávolítja a pirosságot és a hólyagokat. Ha nem csinálod időben, néhány óra múlva mindent elkezd viszketni és nedvesíteni, nem is beszélve az undorító kozmetikai hatásról. Általánosságban elmondható, hogy Triederm a megmentőm, bár nem szabad belekevernem, mert a gyógyszer hormonokat tartalmaz.

Kenőcs Triderm: mi segít, ellenjavallt és felülvizsgálja

Kenőcs A Triderm erős dermatológiai hatást fejt ki. A gombás megbetegedések kezelésére használják, és egyedülálló gyógymódnak bizonyult a bőrproblémákkal küzdő betegek körében. Érdemes megjegyezni, hogy a betegségek kezelésére irányuló erős fellépése miatt nem ajánlott a kenőcs megelőzésére. A Triderm kenőcsöt és ellenjavallatokat a használat során részletesebben meg kell fontolni

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A kenőcs részét képező betametazon hormonális anyag, ezért egyértelműen elmondható, hogy Tridentum kenőcs is. Meg kell venni a betegek, akik ellenjavallt hormonterápia, valamint figyelembe kell venni, hogy a hormonok lehet addiktív, és ennek következtében a megjelenése száj körüli bőrgyulladás, ami sokkal nehezebb kezelni, mint más bőrbetegségek. Ezt elkerülheti a Tridentum kenőcs használatával kapcsolatos utasítások betartásával.

A kibocsátás és az összetétel formája

Ez a gyógyszer három aktív összetevőt tartalmaz: betametazon, klotrimazol és gentamicin. Ezenkívül a Tridentum kenőcs összetétele magában foglalja:

 • folyékony paraffin;
 • paraffin puha fehér;
 • 1,2-propándiol;
 • cetil-sztearil-alkohol;
 • fenil-karbinol;
 • ortofoszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • polietilénglikol;
 • a víz.

Ez a gyógyszer krém formájában is kapható. Mindkét kenőcs és krém egy alumínium csőben vásárolható, 15 vagy 30 gramm anyagtartalommal. Egy kartonpapír és egy részletes kivonat kíséretében.

Farmakológiai hatás

Az első hatóanyag (betametazon), mint már említettük, hormonális anyag, eliminálja a bőr gyulladását, rövid idő alatt eltávolítja az allergiás reakciókat és fájdalomcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. A klotrimazol elpusztítja a gombák sejtmembránját, és tovább roncsolja, és megakadályozza a micélium kialakulását. A Gentamicin egy antibiotikum, és megzavarja a fehérje bioszintézisét a riboszómákban, ami megzavarja a sejt funkcionalitását. Az alkalmazások széles körében, ezen két anyaggal kombinálva, megakadályozza a különböző baktériumok további szaporodását. Így a Triderm kenőcs gombaellenes, gyulladáscsökkentő és antibiotikumot tartalmaz.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

A gyógyszert bőrbetegségekre, lábak gombás lézióira írják fel. A Tridentum kenőcs használata segít a gyulladásos folyamatok kezelésében. Általánosságban elmondható, hogy fellépése a gentamicin által érintett gombás betegségek leküzdésére irányul. Betegségek, amelyekben a felhasználás különösen hatásos:

 • bőr allergia;
 • atópiás dermatitisz;
 • atópiás ekcéma;
 • gombás fertőzések;
 • zoster;
 • bőr candidiasis.

Adagolás és adminisztráció

A Triderm nevű gyógyszer alkalmazásával fontos megjegyezni az alkalmazásának szabályszerűségét, csak ebben az esetben a kezelés az eredményt eredményezi. Ezt minden nap, legalább 2 alkalommal. Az érintett területre történő alkalmazáskor kerülni kell a bőr fertőzött területét, de a környező területek megragadásával. A kezelés nyolcadik napján pozitív eredmény figyelhető meg. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, rendszerint nem haladja meg a hónapot, de mindegyik egyénileg és attól függ, hogy mennyire elhanyagolt. A fertőző betegségek jelenlétében ne felejtsük el kezelni a cipőt fertőtlenítőszerekkel, így nincs visszaesés.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Először Triderm ellenjavallt gyermekek, terhes és szoptató nők, valamint a betegek, akik allergiás összetevői a gyógyszert, és számos bőrbetegség (bárányhimlő, bőr szifilisz, herpesz). A kezelés során el kell kerülni az alkohol használatát, mint más hormonális gyógyszereket. A Triderma mellékhatásai a következők: viszketés, vörösség, égő érzés és hámlás. Hólyagok vagy kiütések jelennek meg. A kenőcs is hozzájárulhat a bőr pigmentáció zavarához. Ha a kezelés meghaladja a megengedett, a túladagolás bétametaszon- okozhat hormonális mellékhatások - gyulladás, romboló hatással van a hang és a hiba az anyagcsere. Ha megtalálja ezeket a jeleket, haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és keresse fel orvosát. Az öngyógyítás ezzel a gyógyszerrel szintén ellenjavallt.

Különböző bőrbetegségekkel az Acriderm Gent kenőcs kiváló gyógymód, melyet Triderhez hasonlóan különböző dermatológiai megbetegedések elleni küzdelemre is felszólítanak.

Az ízületi problémák és a csontok elváltozásait interchondral terek jól kenőcs Chondroxide - http://wdesire.ru/articles/78_mazy-khondroksid-ot-chego-pomogajet/.

A zúzódások, nyomaték, a Viprosal kenőcs kiváló gyógymód. Ezt a gyógyszert részletesebben ismertetjük.

Különleges utasítások

Ha a bőr elváltozásai a sérüléseknél megfigyelhetők, akkor a Tridentum készítményt ilyen esetekben nem alkalmazzák. Óvatosan kell eljárni a Triderm-szel együtt más eszközök kezelésére antibiotikum jelenléte miatt - a melléktermékekkel való kölcsönhatás esetén allergiás lehet. Ellenjavallt kenőcs a szemészeti betegségekre, nem alkalmazható a nyálkahártyákra és a szomszédos területekre.

Mennyibe kerül a tridentum kenőcs a gyártótól és a csomag súlyától? Az első esetben a belga vagy a portugál termelés (650-750 rubel) kicsit drágább, mint az Oroszországban gyártott gyógyszer (kb. 650 rubel). A másodikban - egy 30 grammos tömegű csomag költsége átlagosan 200 rubel, mint 15 gramm.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

Különbség a két kiadás űrlapok megtalálhatók a készítményben, amely abban az esetben gyors felszívódás krém, ami nagyon kényelmes, ha azt akarjuk, hogy segítségével a ruha alá, és abban az esetben, kenőcsök - nagyobb hatékonyság jelenlétében súlyos fertőző betegség, hogy egy szélesebb területre.

A Tridentum kenőcs használata akkor is előnyös, ha az érintett területet meg kell száradni. Ezenkívül az összetételbeli különbség az, hogy a kenőcs sokkal kíméletesebb, és ez a forma jobb az érzékeny bőrű emberek számára és az allergiára hajlamos.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Az olcsóbb Trihederm analógokat a gyógyszerek meglehetősen széles skálája képviseli, de kiemeljük a leggyakoribbakat, amelyek spektruma más és nem csak a gombás betegségek elleni küzdelemre irányul:

 1. A Diprosalik egy kenőcs formájában előállított gyógyszer, amely elősegíti az olyan betegségek kezelését, mint a pikkelysömör, a gyulladás, a seborrhea, az ichthyosis, a neurodermatitis. A fő hatóanyag az is betometazon.
 2. Canisone - nagy analóg, hozzájárulva a gombás betegségek megszüntetéséhez. Ez is látható mycosis, erythrasis, és a lichen. Gomba és nyálkahártyák kezelésére használják.
 3. A Lokoid - az ekcéma és a pikkelysömör hatására kialakuló különböző etiológiájú bőrgyulladásokra alkalmazható, megszünteti a zuzmót. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy rovarcsípéshez használják.

Triderm és balanopostitis

Ezzel a betegséggel a Tridentum kenőcsöt széles körben használják, de óvatosan kell alkalmazni, mert a hatóanyag negatív hatást gyakorolhat a hormonokra a bőrön a nemi szervek alatt. Jobb biztonságosabb analógot keresni a balanoposthitis kezelésében.

Vélemények

Надежда, 28 éves: Évek óta szenvedek a periodikusan kialakuló dermatosis miatt. Egy orvos tanácsára úgy döntöttem, hogy új gyógyszert veszek. A Triderma felvásárlásakor észrevettem, hogy krém formájában is kapható. Kiderült, hogy az érzékeny bőrömre - erre van szükség. Az eredmény fokozatosan jelenik meg, de hosszú ideig rögzítve.

Eugene, 46 éves: A középfül gyulladása volt. Megvettem a Tridermet, és kenőcsbe áztattam a gyapotot. 4 nap alatt elvégeztem ezt a kezelést, de nem tapasztaltam semmilyen javulást. Ennek eredményeképpen kiderült, hogy haszontalan kezelésben vettem részt, és a betegségtől egy másik gyógyszer segített, ami egyébként olcsóbb volt.

Maria, 30 éves: Észrevettem, hogy a dermatitis jeleinek legkisebb megjelenésénél azonnal kimutathatja a Triderm-et, és azonnal elhaladnak. Ez kiküszöböli a hámlás és a bőrpír. Folyamatosan kozmetikumokat használok, és a legkisebb hiba azonnal megfigyelhetővé válik, így a Triderm valódi ajándék lett számomra. De mivel hormonális tulajdonságai miatt jobb, ha ritkábban használják.

triderm

A leírás aktuális 2016/04/19

 • Latin név: Triderm
 • ATX kód: D07CC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. (Belgium), Schering-Plough (Portugália)

struktúra

 • 1 grammban Kenőcs Triderm 10 mg-ot tartalmazklotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az összetétel 1 gramm krém Triderm 10 mg-ot is tartalmaz klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kibocsátás formája

 • Homogén átlátszó fehér kenőcs puha konzisztencia, amely nincsenek külföldi zárványokkal, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.
 • Homogén fehér krém puha konzisztencia, külföldi zárványoktól mentes, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

Farmakológiai hatás

Glükokortikoid, antibakteriális, gombaellenes hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Polycomponent külső használatra. Kombinál antipruritic, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és anti-exudativ hatás betametazon gombaellenes hatással klotrimazol és antibakteriális aktivitást gentamicin.

klotrimazol gombaellenes hatást fejt ki a bioszintézis gátlásának képessége miatt ergoszterol, amely a gombasejtek membránjának fontos szerkezeti egysége. Cselekedni Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum és mentagrophiták, Candida albicans, Microsporum canis, Malassezia furtur.

gentamicin számos hatással rendelkezik. Baktériumölő hatással rendelkezik, és helyi kezelést biztosít a bakteriális bőrelváltozások kezelésére. Érvényes:

 • gram-negatív baktériumok - Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, a Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes;
 • Grampositive baktériumok - Staphylococcus aureus.

farmakokinetikája

Nincsenek adatok a gyógyszer farmakokinetikájáról.

Használati utasítások

Mi gyógyítja és milyen kenőcs Triderm és krém Triderm? A Tridentum kenőcs használatára utaló jelek:

 • a gyógyszer mikroorganizmusokra érzékeny fertőzésekkel és a háttérrel szemben bőrbántalmak, minden gyanú rájuk, beleértve atópiás, allergiás és egyszerű dermatitis, szétszórt és korlátozott neurodermatitis, ótvar (candidiasis, moly, színezett lichen) ekcéma;
 • lichen simplex krónikus természet.

Ellenjavallatok

 • bőr tünetei szifilisz;
 • csirke pox;
 • tuberkulózis bőr;
 • poszt-vaszkuláris bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • túlérzékenység a hatóanyag komponenseire;
 • 2 év alatti életkor.

A gyógyszer hosszú távú terápiára, 2 éves gyermekeknél, terhesség idején, a bőr nagy részén vagy sebek jelenlétében ajánlott óvatosan alkalmazni az okklúzók kezelésére.

Mellékhatások

 • Helyi jelenségek: bőrvörösség, égő érzés, pigmentációs zavar, izzadás, viszketés.
 • Mellékhatások az alkalmazás után helyi glükokortikoszteroidok: viszketés, égő érzés, folliculitis, száraz bőr, hipertrigózis, hipopigmentáció, akne, kontakt allergiás dermatitis, a bőr macerációja, perioralis bőrgyulladás, sorvadás bőr, másodlagos fertőzés megjelenése, izzadás, striák.
 • Mellékhatások az alkalmazás után klotrimazol: urticaria, bizsergő érzés, bőrvörösség, hámlás megjelenése, viszketés, helyi ödéma, irritáció.
 • Mellékhatások az alkalmazás után gentamicin: ideiglenesbőrvörösségés viszketés, amely nem igényli a terápia abbahagyását.

Használati utasítás Triderma (Módszer és adagolás)

Tridentum kenőcs, használati utasítás

A kenőcs csak külső használatra szolgál.

A Tridentum kenőcs alkalmazását az alábbi módon végezzük: az érintett és a környező bőrre vékony réteget alkalmazunk naponta kétszer (reggel és este). Annak érdekében, hogy a hatóanyag terápiás hatását rendszeresen alkalmazzák. A kezelés időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a terápiára adott választól függ.

Ha a javulást 4 hetes kezelés után regisztrálják, orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a diagnózist.

Tridentum krém, használati utasítás

A krém csak külső használatra alkalmas. Az alkalmazás módja és a dózis a krém használata során teljesen megfelel azoknak, amikor a kenőcsöt alkalmazzák.

túladagolás

Túladagolás jelei helyi glükokortikoszteroidok: nagy dózisú, hosszú ideig tartó alkalmazás esetén a mellékvese működésének elnyomása lehetséges mellékvese elégtelenség és Cushing.

túladagolás klotrimazol helyi alkalmazásával nem járul hozzá a tünetek kialakulásához.

Túladagolás esetén gentamicin sem tüneteket nem észleltek. Hosszú távú kezelés gentamicin nagy dózisokban érzéketlen növényzet megjelenését okozhatja.

Túladagolás: tünetek. Akut hypercorticosis, mint általában, reverzibilis. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus túladagolás esetén helyi glükokortikoszteroidok ajánlott lassan törölni őket.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel történő interakciójának jellemzőit nem jegyezték fel.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolja 25 foknál kisebb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Krém - 3 év, kenőcs - 2 év.

Különleges utasítások

Kenőcs és krém A Triderm nem szánt szemészeti kezelésre szánt.

Folyamatos használat helyi antibiotikumokegyes esetekben rezisztens mikroflóra kialakulásához vezethet. Ebben az esetben, mikor és mikor érzékenyítés, irritáció vagy felülfertőződés, Terápia A Tridermát le kell állítani, és tüneti kezelést kell indítani. Nem zárható ki kereszt allergiás jelenségek a aminoglikozid antibiotikumok.

Az összes mellékhatás, mely a szedés során jelentkezik szisztémás glükokortikoszteroidok, beleértve a mellékvesekéreg elnyomását is, képesek kifejlesztésre és alkalmazásra helyi glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek számára.

A hatóanyagoknak a szisztémás véráramba történő felszívódása helyi alkalmazással javul, ha a kezelést okklúzív kötszerek vagy a bőr nagy területein alkalmazzák, különösen hosszan tartó kezelés vagy bőrfertőzés esetén. Erősen ajánlott elkerülni gentamicin nyílt sebeken vagy sérült bőrön, mivel ez a szisztémás alkalmazásra jellemző mellékhatások megjelenését okozhatja gentamicin.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén lassan meg kell szüntetni.

A gyógyszer nem befolyásolja a járművek vezetésére való képességet.

A Triderma analógjai

Krémek és kenőcsök analógjai Triderm: Acriderm GK (Orosz helyettesítő), Canison, Triacutan, Betazon Ultra, Lokoid, Diprosalic, Betasalik.

A fent felsorolt ​​tridentum kenőcs analógjainak ára lényegesen kisebb, mint maga a leírt anyag ára.

gyerekek

A gyógyszert csak a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mivel a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos szisztémás mellékhatások előfordulása betametazon, a betegek e kategóriájában gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Ilyen mellékhatások a következők: Cushing-szindróma, a munka elnyomása hipofízis-hipotalamusz-mellékvese rendszer, a növekedési retardáció, a megnövekedett koponyaűri nyomás (ennek következtében fejfájás, optikai idegödéma és fontanel duzzanat), a testsúlynövekedés lelassulása.

újszülöttek

Nem használják ebben a betegcsoportban.

Terhesség és laktáció

Terhesség esetén a Triderma csak a kezelőorvos kinevezésével és felügyeletével lehetséges. Ne alkalmazza a terhes nőkön a hatóanyagot a bőr nagy területére és sokáig.

Laktáció alatt tilos a gyógyszer felírása és használata.

Triederme vélemények

A krémre vonatkozó vélemények, valamint a Tridentum kenőcsökről szóló beszámolók ritka eseteket jelentenek az inefficienciáról, és még ritkábban vannak nemkívánatos hatások (főleg viszketés). Más tekintetben a jelentések 90% -a kiváló értékelést ad a gyógyszerről. A komplex összetétel és a súlyos mellékhatások előfordulásának lehetősége miatt ez a gyógyszer nem ajánlott önállóan és kontrollálatlanul használni.

Kenőcs Triderm hormonális vagy sem?

Az azonos nevű kenőcs és krém tartalmazza a hormonális összetevőt betametazon, így hormonálisak lehetnek.

Triderm és balanopostitis

A kezelés jó eredményei ellenére balanoposthitis ez azt jelenti, hogy sok orvos nem javasolja ennek a patológiának a használatát, mivel a hormonok hatására a nemi szervek bőrének nagy valószínűsége van.

Krém vagy kenőcs: ami jobb?

A felülvizsgálatok nem mutatnak szignifikáns összefüggést az ilyen készítmények hatásossága között.

Ár Triderma, hol lehet megvásárolni

A kenõzsírok ára 15 g Oroszországban 570-680 rubel, és a 15 g-os krém 580-640 rubel. Vásárlás krém Moszkvában (mint a kenőcs) fog kerülni egy nagy mennyiségű, itt a költsége eléri a 820 rubelt.

Kenőcs 15 g költségek Ukrajnában 230-300 hrivnya. Az ára egy krém 15 gramm Triderm átlagosan 230-290 hrivnya.

Triderm kenőcs, krém: használati utasítás

A kenőcs és krém Triderm kapcsolódnak a farmakológiai csoportja gyógyszerek gyulladásgátló gyógyszerek antibakteriális és gombaellenes hatású helyi alkalmazás céljára. A bőr különböző kórokozóinak kezelésére használják, melyeket főleg a készítmény aktív összetevőire érzékeny mikroorganizmusok okoznak.

A dózisforma, összetétel leírása

A Triderm hatóanyag a kenőcs és a krém külső helyi alkalmazására szolgáló dózisformákban kapható. Nekik van egy egységes természetű viszkózus (krém nagyobb viszkozitású, mint a krém), fehér színű. A hatóanyag összetétele többféle bázikus hatóanyagot tartalmaz, ezek tartalma 1 g kenőcs vagy krém:

 • Clotrimazole - 10 mg.
 • Betametazon - 0,643 mg.
 • Gentamicin - 1 mg vagy 1000 NE (nemzetközi egységek).

A kenőcs összetétele tartalmaz egy további lágy paraffin komponenst. A krém tartalmaz számos kiegészítő komponenseket, amelyek közé tartozik a benzil-alkohol, vazelin, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, propilén-glikol, makrogol tsetostearat, vazelin, folyékony paraffin, a foszforsav. A kenőcs és krém Triderm vannak csövek 15 vagy 30 g. Karton csomagolás 1 csövet tartalmaz, kenőcs vagy krém, valamint a gyógyszer használatát utasítást.

Terápiás hatások, farmakokinetika

Kenőcs vagy krém A Triderm bonyolult terápiás hatással rendelkezik, amely a fő hatóanyagok előállításának számos összetevője miatt valósul meg:

 • A betametazon a mellékvesekéreg által termelt glükokortikoszteroidok egyik képviselőjének kémiai hormonszármazéka. Jelentős gyulladáscsökkentő, antipruritikus és antiedematós hatása van, amelyet a proinflammatorikus mediátorok szintjének csökkentésével érik el a patológiás reakciók középpontjában.
 • Klotrimazol - széles spektrumú gombaellenes hatást, amely gátolja a szintézisét sejtfal ergoszterol patogén (betegséget okozó) és az opportunista gombák, ami a haláluk. Megfelelő aktivitással rendelkezik mikroszporák, eritrofiton, fitoszporok, trichofiton ellen.
 • Gentamicin - aminoglikozid antibiotikum gátolja a fehérjeszintézist a vegyületek bakteriális sejtekben, ami viszont a halál vagy növekedés megállása. Ez az antibiotikum kellő aktivitással szemben számos különböző gram-pozitív (Streptococcusok, Staphylococcusok) és Gram-negatív (E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa) patogén és feltételesen patogén baktériumok.

A kenőcs vagy krém Triderm bőrön való alkalmazása után a hatóanyag hatóanyagai a bőrbe adszorbeálódnak, ahol terápiás hatásuk van. Gyakorlatilag nem szívódnak bele a szisztémás keringésbe.

Használati utasítások

A krém vagy kenőcs használata A Triderm különféle gyulladásos bőrbetegségekre javallt, amelyeket a készítmény aktív összetevőire érzékeny mikroorganizmusok okoztak:

 • Dermatitis (a bőr gyulladása), amely toxikus, bakteriális vagy allergiás eredetű.
 • Az atópiás dermatitis egy allergiás patológia, amely alapvetően született eredetű.
 • Korlátozott neurodermatitisz krónikus gyulladásos folyamat, amely a bőr innervációjának megsértése miatt alakul ki.
 • Dermatomycosis - különböző kórokozók által okozott gombás fertőzések, beleértve a dermatophytosisot, rózsaszín lichen, candidiasis.

A hatóanyagot az ekcéma komplex terápiájára is felhasználják, amely a bőr nem fertőző krónikus gyulladását jelképezi, melynek kialakulása autoimmun komponens.

Ellenjavallatok használata

Abszolút orvosi ellenjavallata kenőcs vagy krém Triderm egy sajátossága minden eleme a drog, a tuberkulózis bőr, bárányhimlő, herpesz fertőzés, bőr tüneteinek szifilisz oltás utáni reakciók a bőrön, hogy milyen korú a gyermek 2 éves korig. Óvatosan a gyógyszer használata a terhesség alatt, a gyermekek 2 évnél idősebb, a használata esetén elzáró kötözés vagy az alkalmazás nagy területen a bőr, hogy vezethet felszívódása jelentős mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak.

Használati szabályok, dózis

A krém és a gél Triderm külső helyileg alkalmazható. Vékony réteget alkalmaznak a bőr érintett területére, valamint a szomszédos egészséges szövetekre naponta kétszer, általában reggel és este. A megfelelő hatás eléréséhez a gyógyszert rendszeresen kell használni. A krém akut gyulladásos folyamatok kezelésére szolgál, melyet nedvesítés követ, és a kenőcsöt a patológiás folyamat krónikus folyamán használják. A terápia időtartamát a gyulladásos folyamat természete és oka, valamint a bőrön való lokalizációja határozza meg. Ha 3-4 héten belül nincs klinikai javulás, akkor a diagnózist felül kell vizsgálni a terápiás taktika esetleges korrekciójával.

Mellékhatások

Általában a Triderm krém vagy kenőcs jól tolerálható. Előfordul, hogy a háttérben a használatuk tüneteket okozhat bőr irritációt az alkalmazási területen, amelyek közé tartozik a bőrpír, égő, viszkető, pigmentációs rendellenességek, túlzott mértékű hámlás. Szisztémás felszívódása bétametaszon- gyulladást okoznak a szőrtüszők, hypertrichosis (fokozott ovolosenenie), a megjelenése akne, csatlakozás másodlagos fertőzés, sorvadás (ritkítás) a bőr. Klotrimazol okozhat bőrkiütés, a peeling, helyi duzzanat, viszketés, égő érzés. A Gentamicin átmeneti bőrirritációt okozhat, ami nem igényel gyógyszert. Ha a tünetek a káros mellékhatások reakciók alkalmazásával kenőcs vagy krém Triderm abba kell hagyni, és orvoshoz, aki meg fogja határozni a lehetőséget a további gyógyszer használatát.

A használat jellemzői

A krém vagy kenőcs kinevezése előtt az orvosnak gondosan tanulmányoznia kell az utasításokat a kábítószerre, és felhívja a figyelmet a használatának számos jellemzőjére, amelyek a következőket foglalják magukban:

 • A gyógyszer nem szánt szemészeti kórképek kezelésére és szemészeti kezelésére alkalmas.
 • A hatóanyag hosszan tartó alkalmazása megfigyelést igényel, mivel az antibakteriális szer alkotórésze a bakteriális rezisztencia és a felülfertőzés kialakulásához vezethet.
 • A hosszan tartó használata nagy területeken a bőr előkészítése vezethet káros mellékhatások a szisztémás expozícióval összefüggő glükokortikoszteroid belépő összetételének, így csökkenteni kell a funkcionális aktivitása a mellékvesék.
 • A fő hatóanyagok felszívódása magasabb lesz a Tridentum krém vagy kenőcs alkalmazása esetén a sérült bőrre.
 • A gyógyszer csak 2 évnél fiatalabb gyermekeknek adható csak szigorú orvosi célokra.
 • A terhesség és a szoptató nők esetében a kábítószer használatának lehetőségét csak az orvos határozza meg szigorú egészségügyi feltételek mellett, amikor az anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.
 • A hatóanyag azonnali hatást gyakorolt ​​az idegrendszer funkcionális állapotára.

A gyógyszertári hálózatban a kenőcsöt vagy a Triderm krémet vény nélkül kapják. A komplikációk és a súlyos egészségügyi következmények elkerülése érdekében a gyógyszert nem használják egyedül.

Túllépte az ajánlott adagot

Túladagolás kialakulása a gyógyszer hosszadalmas használatával lehetséges. Ez összefügg az aktív komponensek felszívódásával a szisztémás keringésben és a negatív reakciók megnyilvánulásainak megjelenésével vagy fokozásával jellemezhető. Ebben az esetben a gyógyszert törölni kell, és megfelelő patogenetikai és tüneti terápiát kell végezni.

Triderm analógok

A Triderm kenőcséhez és kréméhez hasonló összetétel és terápiás hatás az Acriderm.

Helyes tárolás

A Triderm kenőcs és krém eltarthatósága 3 év. A készítményt az eredeti gyári csomagolásban kell tárolni, sötét, száraz, gyermekek számára megközelíthetetlen, +2 és +30 ° C közötti levegő hőmérsékleten.

Triderm kenőcs, krémár

A Moszkvában található gyógyszertárakban a Triderm gyógyszerár átlagos ára függ az adagolási formától:

 • Krém, 15 g - 804-893 rubel.
 • Kenőcs, 15 g - 774-860 rubel.