Mikosist

A leírás aktuális 2016/06/26

 • Latin név: Mycosyst
 • ATX kód: J02AC01
 • Hatóanyag: Flukonazol (flukonazol)
 • Gyártó: Richter Gedeon, Magyarország

struktúra

A Mikosista aktív összetevõt tartalmaz: flukonazol.

A hatóanyag további komponensei a kapszulákban: szilícium-dioxid kolloid, magnézium-sztearát, talkum, kukoricakeményítő, povidon, laktóz Vízmentes.

Injekciós oldatokban az alapanyag mellett nátrium-kloridot és injekcióhoz való vizet is tartalmaznak.

A kibocsátás formája

Kaptak Mikosist kapszulák és oldatos infúzió formájában.

Az 50 mg, 100 mg és 150 mg kapszulák buborékcsomagolásban vannak csomagolva, 1, 2 vagy 4 csomagonként.

Az infúziós oldatot üvegben, gondosan lezárt palackokba helyezzük, és egy műanyag tartóval együtt csomagoljuk.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája rendelkezik gombaellenes akció.

Farmakodinamika és farmakokinetika

anyag flukonazol a származékok osztályának képviselője triazol és szelektív szintézis-inhibitorokra utal szterinek, a gombák sejtjeiben előfordul. Képes blokkolni a lanoszterol gombák cellán belüli átalakításának folyamatát ergoszterol. Megemlítették a sejtmembrán permeabilitásának növekedését. Nem jellemző az androgén aktivitásra.

Ez a készítmény mutat magas hatásfok a betegségek kezelésére okozó Candida spp., Microsporum spp., Cryptococcus neoformans, Trichophyton spp., Coccidioides immitis Blastomyces dermatitidis, és így tovább.

Kapszulák befogadása a test belsejében vagy bevezetése esetén a fluconazol jó felszívódást mutat, és biológiai hozzáférhetősége körülbelül 80-90%. Az élelmiszerbevitel nem befolyásolja annak felszívódását. Rendszerint a gyógyszerrel végzett kezelés nagyobb dózissal kezdődik, hogy növelje az anyag koncentrációját és teljes gyógyulást. A főkomponens gyakorlatilag minden szövetben, fiziológiai folyadékban található meg, mivel könnyen leküzdhetővé teszi a test összes akadályát. Mikosist választja ki a vesék.

Használati utasítások

Ez a készítmény a következő célokra használható fel:

 • különböző formák kríptokokkózis;
 • kezelés és megelőzés candidiasis;
 • megelőzés gombafertőzések betegeknél rosszindulatú daganatok, hajlamos az ilyen fertőzésekre, mert citosztatikus kemoterápia, sugárkezelés és így tovább;
 • mycoses a bőr különböző lokalizációját és a bőr egyéb gombás elváltozásait.

Ellenjavallatok

Mikosist nem nevezett ki:

 • érzékenysége;
 • laktóz-intolerancia, laktázhiány és glükóz-galaktóz malabszorpció - kapszulák esetében;
 • szoptatás ideje alatt.

a a terhesség a gyógyszert óvatosan adják be, összehasonlítva a kezelés előnyeit a magzat esetleges káros hatásaival.

Mellékhatások

A Mycosyst-kezelést különböző rendellenességeket és szerveket érintő mellékhatások kísérhetik. Ezért olyan tünetek, mint például: thányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés, flatulencia, az íz perverziója, problémák a máj munkájával, fejfájás, görcsök, szédülés.

Lehetséges, hogy a hematopoézis, a fejlődés fejlődése megszakad allergiás reakciók és a test más működési zavarai.

Használati utasítás Mikosista (Módszer és adagolás)

A drog Mikosist használati utasítás szerint intravénás beadásra vagy intravénás beadásra ajánlott, az adagolási formától függően. Ebben az esetben az egyik formáról a másikra való áttérés nem igényel változást a napi dózisban.

Meg kell jegyezni, hogy az adagolás célja, a terápiás adagolás és a felhasználás időtartama függ a betegség típusától és összetettségétől, valamint a beteg egyéni jellemzőitől. A kapszulák beadása során rendszerint 100 vagy 150 mg dózist alkalmaznak, ami megduplázódhat a kezelés kezdetén. Mindenesetre ez csak a kezelőorvos felügyelete alatt lehetséges.

túladagolás

A véletlen túladagolás előfordulhat olyan tünetekkel, mint például hasmenés, hányinger, hányás, görcsök, hallucinációk.

A túladagolás, tüneti kezelés, beleértve a gyomormosást, hemodialízis, kényszeres diurézis és így tovább.

kölcsönhatás

A gyógyszer felírása során, a kumarinos antikoagulánsokkal együtt gondosan figyelemmel kell kísérnie a PV-t, amely növelheti a hatóanyagot.

A szulfonilureákkal való kombináció fejlõdést okozhat hipoglikémia.

Egyidejű használat a Fenitoin, zidovudin és ciklosporin gyakran növeli koncentrációjukat, ezért az adagolás korrekciójára van szükség. rifampicin csökkentheti a fluconazol koncentrációját.

A mycosist fokozhatja a szérumkoncentrációt rifabutin, ami az uveitis kialakulásához vezet.

Ellenjavallt egyidejű használat a Terfenadin, ciszaprid, teofillin, midazol, takrolimusz, mivel ez komoly veszélyt jelenthet a beteg egészségére és életére.

Különleges utasítások

A teljes klinikai és hematológiai remisszió előtt szükséges a flukonazol-kezelés. Ha a kezelés idő előtt abbahagyja a kezelést, előfordulhat, hogy ismétlődik.

A gyógyszer szedésénél elővigyázatosság szükséges veseelégtelenség és csökkent májfunkció.

A flukonazol vétele során előfordulhat szédülés, ezért gondoskodni kell a szállítás irányításán és a rendkívüli óvatosságot igénylő munkák elvégzésén.

Eladási feltételek

A kapszulákban lévő gyógyszert recept nélkül adják ki.

Bár az infúziós oldatot csak receptre lehet vásárolni.

Tárolási feltételek

A gyógyszer tárolása normál körülmények között lehetséges, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

A Mycosyst analógjai

A Mycosyst fő analógjai: Fluconazol, Mycoflucan, Diflucan, Mycomax, Flucostat, Flucosan és mások.

Mycosist vagy flukonazol - ami jobb?

Ez a gyógyszer sok analógot tartalmaz, ezek közül az egyik a flukonazol. Ezért a betegek mindig foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy melyik gyógyszer jobb. Az a tény, hogy ezeknek a gyógyszereknek a fő anyaga a fluconazol. Ami a gyógyszerek hatékonyságát illeti, nem kérdőjelezhető meg. De az egyéni tolerancia különbözhet. Más, valamint a költségek.

Mikosiste vélemények

A hálózatban számos vélemény van a Mikosistról, amely a legtöbb esetben nagyon pozitív. Ezt a gyógyszert aktívan tárgyalja azok a betegek, akik a kezelés alatt átvette candidiasis. Ugyanakkor kiemelik a magas hatékonyságot és a fenntartható eredmény elérését a többi népszerű eszközzel összehasonlítva szájpenész.

Vannak továbbá viták arról a lehetőségről, hogy ezt a kábítószert terhesség alatt használják. Az a tény, hogy sok gombaellenes szer ellenjavallt ebben az időszakban. A 150 mg Mikosist azonban a terhesség alatt alkalmazható maximális óvatossággal.

Egyes betegek azonban azt állítják, hogy a gyógyszerrel való kezelés nem vált ki megkönnyebbülést. Azt is írja le, hogy a betegség megszabadulása után hamarosan megjelenik a tünetei. Ez általában akkor következik be, amikor a gyógyszert egyedül szedik, vagy nem teljes terápiás úton mennek keresztül.

Így nyilvánvalóvá válik, hogy a gyógyszerrel végzett kezelés mind nagyon hatékony lehet, és nem vezet pozitív eredményhez. Ezért fontos, hogy válassza ki a megfelelő gyógyszer, hogy figyelemmel kíséri a terápiás folyamatot, és sikerül jó eredményt tölteni a megfelelő csere időben, és képes arra, hogy csak szakember végezheti.

Ár Mikosista, hol lehet megvásárolni

A Mycosyst tabletta (50 mg) és kapszula ára 290-2250 rubel között változik.

Megvásárolni egy infúziós megoldás ára 418 rubel.

A Mikosista 150 mg gyógyszertárak ára 290 rubel.

Mi a jobb: Mycosist vagy flukonazol?

A gombás fertőzések által okozott betegségek kellemetlenséget okoznak és sok kellemetlen pillanatot hoznak. Kezelésükhöz gombaellenes szereket alkalmaznak. Sok beteg szeretné tudni, hogy mi a jobb Mikosist vagy flukonazol, a gomba elleni küzdelemben. Próbáljunk választ adni erre a kérdésre, miután megértettük a gyógyszerek tulajdonságait és a használatuk módját.

Farmakológiai tulajdonságok

A hivatalos információk szerint a Mycosyst és a Fluconazole hatóanyaga a flukonazol, amely erőteljes gombaellenes hatást fejt ki. Gyógyszerfelvétel után a sejtmembránok permeabilitása nő, és az ergoszterin metabolizmusához szükséges specifikus enzimek aktivitása blokkolódik. Ami sejtes halálhoz vezet, mivel ez a növényi szterin közvetlen szerepet játszik a gombasejtek kifejlesztésében és reprodukciójában.

A flukonazol szelektíven csak egy bizonyos típusú enzimre hat, amely a gombák sejtjeinek része, és gyakorlatilag nem befolyásolja az emberi szervezetben lévő hasonló enzimeket. Ez megkülönbözteti a Mikosist-ot és a Flukonazol-ot a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozó egyéb gyógyszerektől. Mivel ezek a humán enzimek hatására gátolják a máj mikroszómák oxidatív reakcióinak aktivitását. Mi okozza a különböző mellékhatásokat, amelyek leggyakrabban a máj megsértése.

Megállapítottuk, hogy a fluconazol mindkét szer aktív összetevője, és a flukonazol és a mycosist közötti különbség csak a gyógyszerek nevében létezik.

kérelem

Mindkét gyógyszer ugyanazokkal a felhasználási jelekkel rendelkezik:

 • a különböző cryptococcusok (Cryptococcus) által okozott betegségek, különösen cryptococcosis és meningitis;
 • Fertőző-gyulladásos folyamatok, amelyek kórokozói candida (Candida), ezek a betegségek különböző típusú candidiasis, beleértve a hasüreg súlyos fertőzési formáit;
 • a gombafertőzések megelőzése olyan betegeknél, akiknél onkológiai megbetegedések vannak;
 • gombás fertőzések okozta bőrelváltozások;
 • súlyos endémiás mikózisok, beleértve a coccidioidomycosis, paracoccidiomycosis, sporotrichosis és histoplasmosis kezelését.

Az egyik leggyakoribb betegség, amelyet a gombák okoznak, például a Candida, candida colpitis vagy duzzanat. A betegség hatalmas kényelmetlenséget okoz, és ha nem kezdi meg a megfelelő kezelést idővel, az idő múlásával az emberi szervezet különböző megsértéseit okozhatja.

Ez a betegség tökéletesen kezelhető gombaellenes szerekkel. Mivel a flukonazol a Mycosyst analógja, mindkét gyógyszer alkalmazható a terápiához. Továbbá a flukonazol fő előnye a többi gombaellenes szerrel összehasonlítva az emberi enzimek aktivitásának hiánya.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszer esetében, az antifungális szerek ellenjavallt.

A flukonazol esetében ezek a következők:

 • az egyéni intolerancia vagy a készítményt alkotó anyagokkal szembeni túlérzékenység;
 • olyan gyógyszerek alkalmazása, amelyek kiterjesztik a QT-intervallumot (az elektrokardiogram mutatója);
 • 4 évesnél fiatalabb gyermekgyógyászatban alkalmazzák.

A gyógyszert a kezelőorvos felügyelete alatt és rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni:

 • egyidejű alkalmazása hepatotoxicitással rendelkező gyógyszerekkel;
 • ha a beteg károsítja a vesék és a máj funkcionális aktivitását;
 • ha a terápia ideje alatt kiütéses reakciók vannak;
 • többszörös kockázati tényezők jelenlétében, különösen a szív- és érrendszeri betegségek, az anyagcserezavarok és az elektrolit-egyensúly, valamint a terhesség alatt.

Ha összehasonlítja a Mycosyst-ot a flukonazollal, akkor az ellenjavallatok csak egy tételben különböznek. Mivel a Mikosist kapszulák szacharózt tartalmaznak, a gyógyszer csak laktóz intoleranciára, laktáz hiányára és glükóz-galaktóz malabszorpciós szindrómára korlátozódik.

Ez a különbség azonban csak akkor áll fenn, ha a tablettát használják. A megoldások alkalmazása esetén az ellenjavallatok hasonlóak.

A kibocsátás formája és a felhasználási mód

Az készítményeket kapszulák és parenterális beadásra alkalmas oldatok formájában állítják ki.

Miután az orvos elvégezte a megfelelő vizsgálatot és kutatásokat, a flukonazol és a Mycosyst egyéni kezelési rend szerint alkalmazzák. A dózis, a felhasznált adagolási forma, a terápiás kezelés időtartama és a felhasználási mód függ a betegség súlyosságától és a beteg állapotától.

A gombaellenes szer standard dózisa 50-400 mg naponta egyszer. A használt eszközök mennyisége nem függ attól, hogy a fogadás hogyan történik.

A gyermekgyógyászatban a gyermek súlya 3-12 mg / testsúlykilogrammonként alkalmazandó. A gyógyszer gyermekeknél történő alkalmazása azonban rendkívüli óvatossággal és orvosi felügyelet mellett történik. A terápia során szigorúan be kell tartani az előírt kezelési rendszert a negatív megnyilvánulások elkerülése érdekében.

A máj és a vesék káros funkcionális aktivitása esetén a terápia során szükség van a gyógyszer adagjának korrekciójára.

Nem tilos a flakonzolt a Mikosist helyett bevinni, mert analógok.

Az orvosok és a betegek számos megítélése alapján a flukonazol kiváló eszköz, amely gyorsan bizonyítja hatékonyságát. A tampon (Candida colpitis, hüvelyi candidiasis) kezelésében a diszkomfort érzés már a használat első napján van. És ami a legfontosabb, a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és használata nem okoz mellékhatást.

Mellékhatások

Nagyon ritka esetekben, ha a flukonazol túlérzékenységben szenvedő betegeknél terápiát végeznek, negatív mellékhatások fordulhatnak elő.

Ezek a hatások émelygés, hányás, fájdalom a hasban és a fejben, görcsös megnyilvánulások formájában fejezhetők ki. És az allergiás reakciók kialakulásában is, amelyek bőrkiütés, viszketés, bőrpír és duzzanat jelentkezhetnek.

Ha bármilyen terhességet tapasztal a terápiás kurzus során, kérjen tanácsot orvosától.

túladagolás

Nagyon fontos, hogy a kezelési rendet és az orvos által előírt gyógyszeradagolást használja. Mivel a maximális terápiás dózis túllépése esetén negatív megnyilvánulások fordulhatnak elő bizonyos testrendszer részeként. Ilyen tünetek lehetnek: az emésztési funkciók megsértése, a hallucinációk kialakulása, a viselkedési funkciók rendellenességei.

Mivel a Mycosyst és a Fluconazole ugyanazokkal a hatóanyagokkal rendelkezik, nem szabad együtt inni.. Ez súlyos túladagolás negatív hatásához vezethet.

Kezeléshez gyomormosást végzünk, valamint hemodialízissel végzett vérpótlást. A tisztítási eljárást három órán keresztül 50% -kal csökkenti a vérben a flukonazol szintje.

A mellékhatások kifejlődésével ajánlott abbahagyni a gyógyszer alkalmazását, és helyettesíti a flukonazolt egy másik gombaellenes gyógyszerrel.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

A mycosist vagy a flukonazol jobb

Hello mindenkinek. Az orvosom írt gyógymódot a tollnak, de hallottam, hogy van analóg a flukonazol, ami többször olcsóbb. Lányok, és így ebben a tekintetben kérdésem van: lehet-e valaki már megvásárolni a Mycosyst-ot, milyen ajánlásokról van szó, tényleg jó vagy nincs értelme a túlfizetésben? Mi a tanács? Számos tapasztalt köztetek vártam a válaszokat.

Elfogyott az összes nőgyógyászati ​​betegségek rigó, amelynek oka egy gomba Candida, található az első meste.Na orosz gyógyszeripari piacon, a választás a gyógyszerek élesztőből képviselők meglehetősen széles körben, és többek között egy nagy választéka gyógyszerek, megpróbáljuk azonosítani a leghatékonyabb, amelyek nagyobb valószínűséggel kijelölt orvosok. A szerszám száma 1 A Diflucan a legnépszerűbb megoldás. A kapszulák flukanazolt tartalmaznak, ami gátolja a gombák növekedését. Nagyon könnyű kezelni őket - csak egy kapszulát inni 150 mg hatóanyaggal. Ellenjavallatokkal rendelkezik a terhesség, a laktém időszaka, a máj és a vesék betegségei. 2. számú szer Pimafucin.

Számomra ugyanúgy, mint az anyáknál gyakorlatilag állandóan - kezelni fogják, és egy hónap múlva újra, általában én csinálom vagy csinálom: mikosist és háromszor pimafutsin. Egy időben az orvos 10 napos terzinánt és 2 flukonazolt adott nekem. Ugyanaz a vissza gadina ((((hogyan lehet teljesen megszabadulni?

Jó napot. A gyermekem majdnem 8 hónapos. A flukonazol 50 mg-os bevételének másnapi kérdése háromszor. Treat gombát kakahah (hatás vétel nekem antibiotikumot a kórházban). A kérdés az, aki feliratkozott a flukonazol (nem csak a bélflóra, hanem a szájnyálkahártya fekély, stb), hanem a széles analóg Mikosist, Diflucan, Flucostat. A készítményben és a dózisban nincs különbség. Köszönjük a válaszát.

Lányok, köszönjük mindenkinek. A helyzet a következő: trombita van. Most már 30 hét. Az orvos a flukonazolt írta le. Vásárolt vagy vásárolt, olvastam az utasítást - lehetetlen terhesség alatt. Információ keresése a nete-ben - teratogén és toxikus hatása van a magzatra. Bizonyos zavartságban vagyok. Nos, ennek megfelelõen a kérdések: Ha a terhesség alatt valami tompává válna, mit kezeltek? Kizárólag helyi vagy tabletták kerülnek kijelölésre? Különösen érdekesek a flukonazol (fluconosztát, difluán, mikoszóma) készítményei? Milyen időpontban? Nos, ha elfogadják, vannak-e következmények?

Nos, ott származott az anyja lábáról, a gonosz nem elég. Túrós kakas. Most néztem meg az értékelés Flucostat ismerős régen tanácsolta, tudta, hogy van valami trükk, olvassa el a felülvizsgálatot, hogy Flucostat csak enyhíti a viszketést és a mentesítési idején !! Ez a szájpenész nem lesz ideje, hogy nyilvánvaló akkor escho.Tak raktárká válik. És mégis, hogy a Flukostat az orosz gyártó Diflukan analógja, a hatóanyag ugyanaz - a flukonazol. Nem csak a tejre, hanem a nyálkahártyák candidiasisára is.

. a gyógyszerekről. Először is, ha valaki nem tudja, van http://vapteke.ru honlap - könnyen nyomon, hogy hol van, és hogy mennyi. Másodszor, elő őket rendszeresen, és alapvetően bal oldali oszlopban. És az oszlopok egyenértékűek. Bár kinyomtatják. Ambrobene 130-140r (tabletta) - 26 ambroxol rub.amoksiklav - amoxicillin; Belosalik (380rub) és Akriderm SC (40rub) Bepanten (250rub) és a pantenol (100rub) Betaserk (600rub) és betahisztin (250rub) Bystrumgel (180rub) és ketoprofen (60rub) Voltaren (300rub) és diclofenac (40rub) és OrtofenGastrozol (120rub) és az omeprazol (50rub) Geptral-GeptorDetraleks (580rub) és Venarus (300rub) Diflucan (400rub) (Diflazon, medoflyukon, mikomaks, mikosist) és a flukonazol ( 30 rubel) és FlucostatDlanos.

Mit írnak az interneten:

Nos, úgy döntöttem, hogy még mindig a flemoxint írják fel. Attól tartok, hogy ezután is kijöttem, és úgy döntöttem, hogy beviszem a gyógyszert, mert már 3 hete beteg voltam. immunopovyshayuschie, otkarkivayuschie, fű és td pomagayut, könnyebbé vált, de a következő tsmkle nem akar fájni, csak egy hét. De nem akarok lenni a tejesnővel sem. aki ismeri a megelőzés módszereit, ossza meg, kérem. Itt találtam egy tollat: Kezelés egy könnyen folyó kandidoznogo a vulvovaginitis (a sérülés a hüvely és a külső nemi szervek). Helyileg alkalmazandó gyógyszerek (hüvelyi tabletták.

Sugárzási eredmény (kimutatott - => 10 ^ 4 a mintában). Tehát a kezelés hatástalan volt! Tehát tudtam, hogy a kerületi orvos nem érdekli. Most azt akarom, hogy kezeljék azokat a gyógyszereket, amelyek 5 évvel ezelőtt voltak (amikor ezt a byaku-ot találta). Aztán mindent átmentek. 1. Sumamed (1g * 1 alkalommal hetente, №3) vagy JUnidoks Soljutab (100mg * 2 №10) Vypisyyali bármelyike, de nem emlékszem, hogy mit vásárolnak. Sums segített Sumamednak. És én írtam a zárójelben több Azitrox - hasonlóan kiderül (ez olcsóbb).

Mikosist

A mycosist egy széles spektrumú gombaellenes szer, amely a triazolszármazékok osztályához tartozik.

A Mycosyst hatóanyaga a flukonazol, amely a triazolok csoportjába tartozó szintetizált vegyület. Erős és szelektív tulajdonságokkal rendelkezik: gátolja a kórokozó életviteléhez szükséges enzimek termelését.

Ebben az esetben csak a kórokozót érinti, anélkül, hogy befolyásolná az emberi szervezet enzimjeit. A flukonazol gátolja a különböző fajok, cryptococci, penészgombák kórokozóinak kórokozóinak létfontosságú aktivitását. A gyógyszer bevétele után az anyag gyorsan és szinte teljesen felszívódik: biológiai hozzáférhetősége 90% -ot ér el.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Mycosyst? A gyógyszertárak átlagos ára 700 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Mycosyst 50, 100 és 150 mg kemény zselatin kapszulák formájában kapható, és infúzióként oldható. Gyakran az orvosi gyakorlatban a Mikosist 150-et kapszulákban használják.

 • A fő hatóanyag a fluconazol.

A Mycosyst 50 50 mg flukonazolt, 100-100 mg Mycosystot és 150 mg Mycosyst 150 mg flukonazolt tartalmaz.

 • Az infúziós oldat 1 ml-ében 2 mg flukonazolt tartalmaz.

A Mycosyst összetételében lévő segédanyagok a következők:

 • kapszulák - kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, talkum, kukoricakeményítő, laktóz;
  oldat - desztillált víz és nátrium-klorid.

Farmakológiai hatás

A flukonazol a triazolszármazékok osztályának képviselője, és a gombákban előforduló szterinek szintézisének szelektív inhibitoraira utal. Képes blokkolni a lanoszterin gombák sejtszinten ergoszterinné történő átalakítását. Megemlítették a sejtmembrán permeabilitásának növekedését. Nem jellemző az androgén aktivitásra.

Ez a készítmény mutat magas hatásfok a betegségek kezelésére okozó Candida spp., Microsporum spp., Cryptococcus neoformans, Trichophyton spp., Coccidioides immitis Blastomyces dermatitidis, és így tovább.

Kapszulák befogadása a test belsejében vagy bevezetése esetén a fluconazol jó felszívódást mutat, és biológiai hozzáférhetősége körülbelül 80-90%. Az élelmiszerbevitel nem befolyásolja annak felszívódását. Rendszerint a gyógyszerrel végzett kezelés nagyobb dózissal kezdődik, hogy növelje az anyag koncentrációját és teljes gyógyulást. A főkomponens gyakorlatilag minden szövetben, fiziológiai folyadékban található meg, mivel könnyen leküzdhetővé teszi a test összes akadályát. Mikosist választja ki a vesék.

Használati utasítások

Mi segít? A mycosistot a következő betegségekre írják fel:

 1. A hüvelyi régió, a törzs, a bőr mycosisai.
 2. Genital candidiasis: hüvelyi (krónikus vagy akut visszatérő).
 3. A nyálkahártyák kandíliaiája: a szájüreg (beleértve a szájüreg atrófiás candidiasisát, amelyet a fogsorok viselése okoz), nyelőcső, garat; candiduria; nem invazív bronchopulmonalis fertőzések; az oropharyngeal candidiasis újbóli kifejlődésének megakadályozása AIDS-es betegeknél.
 4. Mély endémiás mikózisok (beleértve paracoccidioidomycosis, kokcidioidomikózis és hisztoplazmózis immunkompetens betegeknél).
 5. A gombafertőzések megelőzése rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél, akik ilyen sugárterápiás vagy citosztatikus kemoterápiában szenvedő fertőzésekre hajlamosak.
 6. Cryptococcosis: megelőzés relapszusának kríptokokkózis AIDS-es betegeknél, szervátültetés vagy más esetben az immunhiányos, Cryptococcus szepszis, Cryptococcus meningitis, Cryptococcus fertőzések a bőr és a tüdő.
 7. Általános candidiasis, disszeminált candidiasis, candidemia és egyéb invazív Candida fertőzések (szemek, endokardiális, a has, a húgyúti és légúti), beleértve olyan betegeknél során immunszuppresszív vagy citosztatikus terápia, valamint a jelenlévő egyéb tényezők hajlamosító candidiasis - kezelés és megelőzés.

Ellenjavallatok

 1. Kombináció asztemizollal;
 2. Laktáz hiánya, laktóz intolerancia, glükóz-galaktóz felszívódás (kapszulák esetében);
 3. A szoptatás időszaka (anyatejben a hatóanyag ugyanabban a koncentrációban van jelen, mint a plazmában);
 4. Egyidejű alkalmazása terfenadin (állandó vételi flukonazol 400 mg naponta, vagy magasabb), és ciszaprid, miatt QT-szakaszt nyúlás mindkét gyógyszer és fokozott a súlyos szívritmuszavar;
 5. Túlérzékenység az anyag komponenseire vagy az azolvegyületek hasonló szerkezetére.

Relatív (rendkívül óvatosan, lehetőleg komplikációk kialakulásával):

 1. Vese- és / vagy májelégtelenség;
 2. Intolerancia az acetilszalicilsavra;
 3. A rifabutin egyidejű alkalmazása (uveitis kialakulását okozhatja);
 4. Potenciálisan proaritmogén állapotok több rizikófaktorral rendelkező betegeknél (szerves szívbetegség, aritmiát okozó gyógyszerek kombinációja, elektrolit egyensúlyi rendellenességek);
 5. A flukonazol alkalmazásának hátterében fellépő kiütés megjelenése invazív / szisztémás gombás fertőzésekben szenvedő betegeknél, valamint felületes gombás fertőzések esetén;
 6. Kombinált más citokróm P450 izoenzimekkel metabolizált gyógyszerek.

Terhesség alatt a Mycosyst alkalmazása csak akkor lehetséges, ha a gyógyszer bevételének várható előnyei és a mellékhatások kialakulásának kockázata összefüggésbe hozható.

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

Mivel a hatóanyag Mikosista - flukonazol átjut a méhlepényen a magzatba és az anyatejben, találják magukat velük azonos koncentrációban a vérben a nők, akkor kell használni terhesség és szoptatás alatt csak akkor lehetséges, ha a várható előny meghaladja a lehetséges kockázatot a gyermek számára.

Jelenleg, mivel a egyszer használatos, és a meglehetősen nagyszámú eset, a gyakorlat mutatja ártalmatlanságát a gyógyszer a magzatra, az orvosok úgy vélik, Mikosista kezelésére alkalmas hüvelyi gombás fertőzés terhesség és szoptatás alatt is elég biztonságos. Más esetekben, amikor a Mycosyst hosszabb alkalmazása várható, ellenjavallt terhes és szoptató anyáknál.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetették, hogy a Mikosist kapszulát be kell venni. A felnőtteknek javasolt a következő adagolási rend használata:

 1. A cryptococcus fertőzéseknél a szokásos flukonazol adag 400 mg 1 nap / nap a kezelés első napján, további 200-400 mg 1 alkalommal / nap. A cryptococcus fertőzések kezelésének időtartama a klinikai hatékonyságtól függ, amelyet mikológiai vizsgálat igazol, és általában 6-8 héten át.
 2. A cryptococcus meningitis kezelésének javasolt időtartama 10-12 hét a cerebrospinális folyadék minta mikrobiológiai vizsgálatának negatív eredménye után.
 3. A cryptococcus agyhártyagyulladás megismétlődésének megakadályozása érdekében az elsődleges terápia teljes lefolyása után a flukonazolt hosszú távon 200 mg / nap dózisban kell előírni.
 4. Candidiasis és más invazív candidiasis fertőzések esetén a flukonazol dózisa 400 mg az első napon és 200 mg a következő napokban. Szükség esetén a hatóanyag dózisa 400 mg / napra emelhető. A kezelés időtartama a klinikai hatékonyságtól függ.
 5. Súlyos szisztémás candidiasis esetén napi 800 mg-ra emelhető. A terápia időtartama a klinikai hatékonyságtól függ. Folytatni kell legalább 2 héttel a negatív vérkultúrák befogadása vagy a betegség tüneteinek eltűnése után.
 6. A atrófiás orális candidiasis viselésével kapcsolatos fogsor rendszerint flukonazol 50 mg 1 alkalommal / nap 14 napig együtt antiszeptikus szerek kezelésére a protézis.
 7. Amikor oropharyngealis candidiasis, beleértve azokat a betegeket a csökkent immunitás, a szokásos adag 50-100 mg flukonazol 1 alkalommal / nap, 7-14 napig. Annak érdekében, hogy az elsődleges terápia teljes lefolyása után - 150 mg hetente egyszer - az AIDS-betegek oropharyngealis candidiasisának megismétlődhessenek. Szükség esetén a kezelés hosszabb lehet, különösen súlyos immunrendellenességek esetén.
 8. Más candidiasis fertőzések esetén például a nyelőcső, a neminvazív bronchopulmonalis fertőzések, a candiduria, a bőr és a nyálkahártyák candidiasisai esetén a napi adag 50-100 mg 14-30 napig.
 9. A nyálkahártyák súlyos candidiasisában - 100-200 mg / nap.
 10. Hüvelyi candidiasis esetén - 150 mg egyszer. A relapszusok gyakoriságának csökkentése érdekében, havonta egyszer 150 mg-ot használnak 4-12 hónapig, néha gyakrabban kell használni.
 11. A fungális fertőzések megelőzésére betegeknél rosszindulatú daganatok a flukonazol adag 50 mg 1 alkalommal / nap, amíg a beteg nagy a kockázata miatt a citosztatikus vagy sugárterápia.
 12. A mély endémiás mikózisokkal a gyógyszert napi 200-400 mg / nap dózisban kell alkalmazni 2 évig. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 11-24 hónap lehet koccidioidomikózissal; 2-17 hónap parakoccidioidomycosis és 3-17 hónap histoplasmosis.
 13. A candidiasis megelőzésére a flukonazol ajánlott adagja 50-400 mg 1 alkalommal naponta, a gombás fertőzés kockázatától függően. Ha az általánosított fertőzés nagy kockázata áll fenn, például a várható súlyos vagy perzisztens neutropénia esetén az ajánlott adag napi 400 mg. A flukonazolt néhány nappal a neutropenia várható megjelenése előtt írják fel; a neutrofilek számának 1000 / μl-nél nagyobb növekedése után a kezelést további 7 napig folytatják.

Gyermekeknél a terápia időtartamát a klinikai és a mikológiai hatás határozza meg. A betegek e korcsoportjának napi adagja nem haladhatja meg a felnőttekét.

Mellékhatások

A terápia ideje alatt a Mikosist néhány testrendszer mellékhatásai lehetnek:

 1. Idegrendszer: görcsök, szédülés, fejfájás;
 2. Hematopoiózis szervezetei: agranulocitózis, neutropenia, thrombocytopenia, leukopenia;
 3. Metabolizmus: hypokalaemia, hypertriglyceridaemia, hypercholesterinaemia;
 4. Kardiovaszkuláris rendszer: a kamrák flutterje / fibrillációja, a QT-intervallum EKG elektrokardiogramjának emelkedése;
 5. Emésztőrendszer: sérti (hepatocelluláris nekrózis, beleértve a halálos kimenetelű, hepatitis, sárgaság, emelkedett alkalikus foszfatáz, a máj-transzaminázok, hiperbilirubinémia), májfunkció, változások az íz, flatulencia, hasi fájdalom, hányinger, hasmenés, hányás;
 6. Allergiás reakciók: asztma (gyakran intoleráns ACK), anafilaktoid reakciók (beleértve a bőrt viszketés, angioödéma, csalánkiütés, az arc), Lyell szindróma, eritéma multiforme (beleértve a Stevens-Johnson-szindróma), bőrkiütések;
 7. Egyéb: alopecia, csökkent vesefunkció.

túladagolás

A Mikosist kapszulák ajánlott terápiás dózisának szignifikáns többletét, hányingert, hányást, görcsöket és mentális zavarokat mutatnak ki paranoid megnyilvánulásokkal és hallucinációkkal.

Ebben az esetben a gyomor, a belek, az intesztinális szorbensek (aktív szén) bevitelét, a tüneti terápiát, valamint a hemodialízist (a vér hardver tisztítását) végzik el.

Különleges utasítások

A "Mycosyst" gyógyszerrel folytatni kell a kezelést, amíg meg nem jelenik a klinikai-hematológiai remisszió.

A terápia korai befejezése relapszusokkal teli. Amint már említettük, a veseelégtelenségben szenvedő betegeknek a gyógyszert a lehető legaktuálisabban kell felhasználniuk, mivel elsősorban a vesék választják ki. Hosszú távú kezelést kell adni, mivel a QC. Néha a flukonazol alkalmazása mérgező hatást gyakorol a májra, ezért szükséges a szerv működésének figyelemmel kísérése. Ha sérülést észlelnek, a gyógyszert fel kell függeszteni.

A betegek a háttérben a „Mikosist” azt jelenti, ritkán észlelések exfoliatív bőrreakciók, mint például a toxikus epidermális necrolysis, Stevens-Johnson-szindróma. Malignus daganatok és AIDS hajlamosabbak a megjelenése súlyos bőrreakciók használatakor tartalmazó készítmények flukonazol. Ha felületes gombás fertőzés kezelésénél fellépő bőrkiütés jelentkezik, a gyógyszert el kell dobni.

Ha azt tapasztalja, kiütés emberek invazív vagy szisztémás gombás fertőzés az orvost, ha felügyelet megerősítése és hatályon kívül helyezi a gyógyszer abban az esetben, kidolgozza erythema multiforme, vagy hólyagos elváltozások. A kezelés során a gyógyszert „Mikosist” (vélemény erősítse meg) szédülést okozhat, ezért a betegeknek kell legyen különösen óvatos, ha dolgozik, a technika és a kezelési járművek.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazása során figyelembe kell venni a más gyógyszerekkel való kölcsönhatást:

 1. A flukonazol együttes alkalmazása hosszabbíthatja a szulfonilureák T1 / 2 származékát, ezért együttesen figyelembe kell venni a hipoglikémia kialakulásának lehetőségét.
 2. A flukonazol és a kumarin-sorozat közvetett antikoagulánsai kezelésben részesülő betegeknél a protrombin idő gondos megfigyelése szükséges, mivel nőhet.
 3. A rifampicin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a Cmax és a T1 / 2 csökkenti az utóbbit, ezért szükség esetén a kombinált alkalmazás növelheti a flukonazol dózisát.
 4. A flukonazol és a fenitoin egyidejű alkalmazását a fenitoin koncentrációjának klinikailag jelentős mértékű növekedésével lehet kísérni, ami a dózis csökkentését igényli.
 5. A flukonazol és a rifabutin együttes alkalmazását az utóbbi szérumkoncentrációjának növekedése, esetleg az uveitis kialakulásával kíséri.
 6. A gombaellenes szerekkel - azolszármazékok és terfenadinnal kombinációban szenvedő betegek súlyos, életveszélyes aritmiájának előfordulása miatt - közös alkalmazásuk ellenjavallt.
 7. A flukonazol és a ciklosporin együttes alkalmazása esetén ajánlott az utóbbinak a vérben való koncentrációjának figyelemmel kísérése, mivel nőhet.
 8. A flukonazollal kombinációban a vérplazmában a zidovudin koncentrációjának növekedése lehetséges. A kombinációt kapó betegeknél figyelni kell a zidovudin mellékhatásainak azonosítására.
 9. A flukonazol és a ciszaprid egyidejű alkalmazásakor a szív nem kívánt reakciói, beleértve a kamrai tachycardia paroxizmusait is leírják. A szimultán fogadás ellenjavallt.
 10. A flukonazol és a midazolám egyidejű alkalmazása jelentősen növeli az utóbbi vérplazma koncentrációját és a pszichomotoros reakciók kialakulásának kockázatát.
 11. A flukonazol alkalmazása a vérplazmában a teofillin átlagos clearance-csökkenését eredményezi, ezért a toxikus teofillin kockázata és túladagolása megnő.
 12. A flukonazol és a hidroklorotiazid egyidejű alkalmazásakor a flukonazol koncentrációja a vérplazmában 40% -kal nő.
 13. Óvatosan kell eljárni, ha a flukonazolt olyan betegeknél alkalmazzák, akik egyidejűleg más, a citokróm P450 izoenzimek által metabolizált gyógyszereket is kapnak.
 14. A flukonazol és a takrolimusz egyidejű alkalmazásával az utóbbinak a szérumban való koncentrációja növekszik, ami fokozza a nephrotoxicitás kockázatát.

Vélemények

Megvettünk néhány véleményt a kábítószer-használókról, Mikosistról:

 1. Maria. Ha ittam mikosisit szájpenész, én kiszálltam az allergia formájában fekélyek a szájban, és evett úgy gondolta, hogy valami baj van. Egy hónappal később, ismét felmászott a szájpenész mikosist ivott itt olyan fájdalmas fekélyek a szájban, és kiszállt, és az ajkak, szenvedett két hétben nem tudott, semmi sem segített, a bőrgyógyászok is nem tudott segíteni, amíg maga nem telt el. Sokkal jobb, hogy kezelni szájpenész természetesen inkább elnéző, vagy helyileg preporaty kevésbé koncentrikus.
 2. Elena. A terhesség alatt a vaginális nyálkahártya candidiasisát fejlesztettem ki a csökkent immunitással szemben. Az orvos megvizsgálta és Mikosist akart kinevezni, de úgy döntött, hogy a gyermek fenyegetése magasabb, és a Mycosyst analógját írja elő. Örültem, hogy gondoskodott a jövőbeli baba egészségéről, és csak utána olvasta el véleményét e gyógyszerről, és elégedett volt a hatással.
 3. Svetlana. Nem tudom, hogy miért, de évente egyszer vagy kétszer egy tollat. A férjem sosem volt beteg, nincs más partner. Ebben benne is, biztos vagyok benne, tudni fogom, ha oldalra jár. Az orvos csak genetikai hajlamot mond. Régen drága tablettákat kezeltem, most átkapcsoltam a mikosistára. Egy tabletta és hogyan kell eltávolítani. És ez nem olyan drága. Mindenesetre nem láttam analógokat, mindenkinek tanácsot adok.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Vero flukonazol;
 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Tsiskan.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Mycosist vagy flukonazol - ami jobb?

Mindkét hatóanyag gombaellenes, ugyanazzal a hatóanyaggal, de a Mycosyst az eredeti, és a flukonazol általános. A szabadalmaztatott gyógyszer tiszta hatóanyagot tartalmaz szennyeződés nélkül, ezért jól tolerálható, gyors hatású és minimális mellékhatással rendelkezik.

A generikus gyógyszerkészítményben csak a hatóanyag koncentrációját figyelték meg, de tolerálhatósága és minősége nem ellenőrizhető.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Mikosist kapszulák eltarthatósága 5 év. Azokat száraz helyen kell tárolni, amelyek gyermekek számára nem elérhetőek + 30 ° C-ot meg nem haladó levegő hőmérsékleten.

flukonazol

A gombaellenes készítménnyel a flukonazol fungisztatikus hatással van a gombasejtekre. Ez a szintetikus antimikotikum gátolja az ergoszterin képződését, amely megakadályozza a gomba sejtmembránjának kialakulását.

A Diflucan tulajdonságai - az eredeti készítmény flukonazollal

Egy eredeti gombaellenes készítmény, amely flukonazol molekulát tartalmaz, a Pfizer (USA) "Diflucan" -ja és múlt század végén szabadalmaztatott.

Az eredeti Diflucan gyógyszer egy széles hatásspektrumú, szemben mutatott hatását, bizonyos gombafaj, dermatophytes, de a fő célja a flukonazol molekulák - élesztő gombák a Candida nemzetség.

A flukonazolt hatóanyagként tartalmazó Diflucan sikeresen alkalmazzák a bőrön jelentkező kisméretű károsodások, szögek, nyálkahártyák és nemi szervek károsodásának kezelésére.

A fent felsorolt ​​betegségekről részletes információkat a következő cikkek tartalmaznak:

A véleménye szerint egyes kutatók Finnországban, az Egyesült Államok és a szakemberek, flukonazol gyógyít nemcsak Candida köröm gomba, de hatékonyan segíti a gomba láb és a körmök, bőrbetegségek okozzák Trichophyton rubrum - „vörös trihofitonom”.

A körömgomba kezelése még nagyobb, a külföldi és orosz orvosok szerint a flukonazol ajánlott kezelni a gomba kezelését a Candida gomba okozta esetek 50% -ában.

Analóg vagy eredeti készítmény

A szabadalomnak az eredeti formulával való lejárta után más gyógyszerkészítmények készítenek másolatot a gyógyszer - generikumok, analógokról.
A törvény szerint a szabadalmaztatott terméknek csak a kész formula származik a gyógyszergyártók rendelkezésére, a molekula megszerzésének módja nélkül.

Generikumok vagy analógok, a Diflucan szinonimái számosak, csak Oroszországban több mint 30 cím ismeretes. Leggyakrabban a gyógyszertárakban lesz Diflazon, Vero flukonazol, Mikosist, Flukoral, Flucostat, Medoflyukon, Flyumikon, Forkan, Fungolon.

Az ára generikus flukonazol eltérhet többször is, de ítélve az értékelés a vásárlók gyakran „olcsóbb” - nem azt jelenti, „rosszabb”, és lehetetlen, ha vásárol hagyatkozzunk kizárólag a gyógyszerek ára.

Így a Fluconazole-Teva (Magyarország) 160-180 rubel, Mikoflukana (India) kapszula 200-210 rubel áron. vagy a Flucostat (Oroszország) gyakorlatilag nem kevésbé hatékony, mint az eredeti Diflucan-kezelés, 500-1 000 rubel értékben. a csomagolástól függően.

Miért olcsóbbak az analógok?

A generikumok gyártói nem viselik a klinikai vizsgálatok költségeit, ami jelentősen csökkenti a gyógyszer költségét. A nem eredeti gyógyszerek ára jelentősen eltérhet a szabadalmaztatott termék értékétől.

Drug gyártó cégek generikus gyógyszerek a piacon kell összehasonlítani, hogy a termék egy szabadalmazott eszközt a kémiai képlet, és a farmakológiai hatás: jellemzői a felszívódás az emésztőrendszerben, hatása a belső szervek, a kiválasztás sebessége a szervezetből, a képesség, hogy hozzon létre egy terápiás dózis a szövetekben.

A jól ismert gyógyszergyártók generikája nagyon közel áll az eredeti gyógyszerhatáshoz.

Ezek a gyógyszerek közé tartoznak Mikosist (cég Richter Gedeon), Diflazon (KRKA, Szlovénia), Mikoflyukan (India), Flucostat (Oroszország).A ezek a szerek a flukonazol a kívánt koncentrációban, és gyakorlatilag azonos az eredeti gyógyszer terápiás hatás.

A kiadás az analógok néhány országban, köztük Oroszország, hagyjuk összehasonlítani az új generikus nem az eredeti, szabadalmaztatott gyógyszerek, mint a korábban bejegyzett példányt szabadalmaztatott gyógyszerek - más generikumok.

Az orvosok szerint ezzel a megközelítéssel olcsó, de hatástalan hatóanyagok, amelyek jelentősen különböznek az eredeti gyógyszerektől, a gyógyszertárakba esnek. Az orvosok negatív véleménye a flukonazol olcsó analógjairól a gyakorlaton alapul, és egyszerű kísérletekkel igazolható.

Annak érdekében, hogy megértsük, milyen különbözik a generikus gyógyszerek az eredeti hatóanyagtól és egymástól, elegendő a flukonazolt tartalmazó készítmények kapszuláinak megnyitása és a tartalom alapos vizsgálata.

A különféle készítmények kapszuláiból származó porok különböznek egymástól a színtől, a részecskék méretétől, az idegen impregnálás jelenlététől.

Ha feloldja a porokat vízben egy különálló üvegből, és megfigyeli az oldódási folyamatot, látja, hogy a kép is változatos.

Néhány generikus anyag gyorsan és maradék nélkül oldott, mások alsó részre esnek vagy lebegtek a felszínre. Egyszóval úgy viselkednek, mint olyan anyagok, amelyek nagyon kevés közös tulajdonsággal rendelkeznek.

Ez azt sugallja, hogy a testben az analógok eltérő módon fognak viselkedni, különböző sebességgel szállítják a szövetekbe, és elégtelen koncentrációban felhalmozódnak a sérülésekben.

A készítményre vonatkozó további információk A flukonazol és analógjai segítenek Önnek a következő cikkben: A flukonazol utasításai és analógjai.

A flukonazol kezelésének jellemzői

Problémák merülhetnek fel, és az eredeti gyógyszerrel kezeltek, az orvosok szerint nem mindig elegendő az egyszeri adagú flukonazol (Diflucan) adagolása 150 mg dózisban duzzanat kezelésére.

Így akut hüvelyi candidiasis esetén 150 mg flukonazolt az első dózis után 2 nappal megismételjük.

A kezelés problémáit a patogén flukonazol rezisztenciája okozhatja. A candida albicans - a candidiasis fő patogénje - nagyon érzékeny a flukonazolra és általában jól kezelhető.

De más élesztő-szerű gomba, Candida is okoz szájpenész, köröm gomba, bőr ellenállóbb a flukonazol és a gomba Candida krusei különböző teljes hiánya érzékenység flukonazol.

Ezenkívül a flukonazol kezelés nem állítható meg azonnal a betegség tüneteinek eltűnése után, ezért ajánlatos szigorúan követni az orvos által javasolt gyógyszeres kezelést. A gyógyszer idő előtti és ésszerűtlen visszavonásával később lehetőség nyílik a visszaesésekre.

Bőrkiütés, anafilaktoid reakciók esetén allergia esetén a hatóanyagot törlik és egy másik gombaellenes szerrel helyettesítik.

Hasznos lehet, hogy tanulmányozza a többi gombaellenes gyógyszer listáját a cikkekben:

Veseelégtelenség, gyermekkori terhesség esetén a flukonazolt óvatosan adják be, pontosan kiszámítva az adagot a beteg korának és súlyának megfelelően.

Az ügyfél véleménye a flukonazolról

A flukonazol egy általánosan alkalmazott gombaellenes gyógyszer, így nem meglepő, hogy a vevők között stabil véleményt dolgoz ki.

Ez abban áll, hogy a hatóanyag kifejezetten hasznos a kezelés Candida gombás fertőzések és körömgombásodás, de az ár közötti különbség a szabadalmaztatott gyógyszerek és hazai ekvivalens flukonazol indokolatlanul magas.

Azonban, ha elemezzük a vásárlói vélemények, a legnépszerűbb termékek tartalmazó flukonazol, egy szabadalmaztatott eredeti gyógyszer Diflucan (USA), a külföldi Mikosist (Magyarország), flukonazol-Teva (Izrael), flukonazol (Szerbia), a hazai Flucostat (Oroszország).

Mint kiderült, a vevők a gombaölő szereket előnyben részesítik megbízható, elismert farmakológiai vállalatok, jóhiszemű gyártók.

És az orvosok azon törekvése, hogy nevezzék ki az eredeti gyógymódot, annak köszönhető, hogy a szabadalmaztatott készítményt klinikailag tesztelték, és az összes dózist és kezelési rendszert úgy tervezték meg, hogy az eredeti gyógyszert alkalmazzák.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a nem eredeti termékek aránya a hazai gyógyszertári számlákon 95% -ot ér el. Egy olcsó orosz féllel flukonazol, mint a STADA flukonazol, flukonazol-OBL, Flucostat megfelelő módon figyelembe magukat, és sikeresen alkalmazzák a köröm gomba, szájpenész és egyéb gombák által okozott betegségek a Candida nemzetségbe.

Mikosist - használati utasítást, analógok, áttekintésre és felszabadulású formák (kapszulák vagy tabletták 50 mg, 100 mg és 150 mg, az oldatot infúziós fiolákba) kezelésére szolgáló gyógyszerkészítmények a candidiasis (szájpenész), a felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Mikosist. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint a szakértők orvosainak véleményét a Mycosyst használatáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Mikosista analógok meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás candidiasis (tuska) és egyéb mikózisok kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Mikosist - gombaellenes szer. Flukonazol (hatóanyag Mikosist hatóanyag), képviselője az osztály a triazol gombaellenes szerek szelektív inhibitora a szterin szintézisre, a gombasejt.

Flukonazol, hogy nagymértékben szelektívek a gomba citokróm P450, gyakorlatilag nem gátolja a citokróm P450 rendszer az emberi szervezetben (összehasonlítva itrakonazol, klotrimazol, ekonazol és ketokonazol kisebb mértékben gátolja a citokróm P450-függő oxidatív folyamatok humán máj mikroszóma).

Nem rendelkezik androgénaktivitással.

A Candida spp. Által okozott kórokozók ellen aktív. (Candida), Cryptococcus neoformans (Cryptococcus), Microsporum spp., Trichophyton spp. A flukonazol továbbá aktivitást mutatott modellek endémiás mikózisok, beleértve által okozott fertőzések Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis és suiatum.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Intravénás beadás után a Mycosyst jól behatol a szövetekbe és testnedvekbe. A nyálban, a köpetben, az anyatejben, az ízületi és peritoneális folyadékban a hatóanyag koncentrációja hasonló a vérplazmában való koncentrációjához. A gombás agyhártyagyulladásban szenvedő betegeknél a cerebrospinalis folyadék fluconazol-tartalma eléri a megfelelő plazmakoncentráció 80% -át. A plazmakoncentrációk közvetlen arányban vannak a dózissal. A 90% -os egyensúlyi koncentráció 4-5 napon belül napi egyszeri adagolással érhető el. A dózis első napján, a szokásos napi dózis kétszeresével történő alkalmazása lehetővé teszi az egyensúlyi koncentráció 90% -ának elérését a második napig. A látszólagos eloszlási térfogat közelíti meg a test teljes vízmennyiségét. A fluconazol 11-12% -a kötődik a plazmafehérjékhez. A perifériás vérben lévő metabolitokat nem észlelték. A flukonazol kiválasztódik a szervezetből, elsősorban a vesékből; míg a beadott dózis körülbelül 80% -a változatlan marad.

bizonyság

 • cryptococcosis: cryptococcus meningitis, a tüdő és a bőr cryptococcus fertőzései; cryptococcus szepszis; a cryptococcosis megismétlődésének megakadályozása AIDS betegeknél, szervátültetés vagy más immundeficiencia esetén;
 • általános candidiasis; candidemia, disszeminált candidiasis és egyéb invazív Candida fertőzések (hasi fertőzések, a szívbelhártya, szemet, a légutakat és a húgyúti fertőzések), beleértve a következőket: kapó betegeknél egy folyamán citotoxikus vagy immunszuppresszív terápiában, valamint a jelenléte egyéb tényezők hajlamosító fejlődését candidiasis - kezelése és megelőzése;
 • A nyálkahártyák kandíliaiája: szájüreg, a szájüregi atrófiás candidiasis, amely a fogsor viselésével jár; garat; nyelőcső és nem invazív bronchopulmonalis fertőzések, candiduria; AIDS-betegek oropharyngeal candidiasis megismétlődésének megakadályozása;
 • genitális candidiasis: hüvelyi (akut vagy krónikus visszatérő);
 • a gombafertőzések megelőzése rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél, akik citosztatikus vagy sugárterápiás kemoterápia következtében hajlamosak ilyen fertőzésekre;
 • a bőr, a törzs, a köldökzsinóros mycosis;
 • Mély endemikus mycoses, beleértve a coccidioidomycosis, paracoccidioidomycosis és histoplasmosis normális immunitású betegekben.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg és 150 mg kapszula (néha tévesen nevű tabletta).

Oldat infúzióhoz 2 mg / ml (ampullákban).

A gyógyszer más gyógyszerei, akár gyertyák, kenőcsök vagy krémek, nem léteznek.

Használati és adagolási utasítások

A cryptococcus fertőzésben a Mycosyst szokásos adagja 400 mg naponta egyszer a kezelés első napján, majd 200-400 mg naponta egyszer. A cryptococcus fertőzések kezelésének időtartama a klinikai hatékonyságtól függ, amelyet mikológiai vizsgálat igazol, és általában 6-8 héten át.

A cryptococcus meningitis kezelésének javasolt időtartama 10-12 hét a cerebrospinális folyadék minta mikrobiológiai vizsgálatának negatív eredménye után.

Megelőzése kiújulásának Cryptococcus meningitis AIDS betegeknél követően elsődleges kezelés a teljes hossza alatt Mikosist dózisban nem kevesebb, mint 200 mg naponta hosszú ideig.

Candidiasis és más invazív candidiasis fertőzések esetén a flukonazol dózisa 400 mg az első napon és 200 mg a következő napokban. Szükség esetén a hatóanyag dózisa napi 400 mg-ra emelhető. A kezelés időtartama a klinikai hatékonyságtól függ.

Súlyos szisztémás candidiasis esetén napi 800 mg-ra emelhető. A terápia időtartama a klinikai hatékonyságtól függ. Folytatni kell legalább 2 héttel a negatív vérkultúrák befogadása vagy a betegség tüneteinek eltűnése után.

A oropharyngealis candidiasisban, beleértve a csökkent immunitású betegeket is, a szokásos flukonazol adag napi 50-100 mg 7-14 napig. Annak érdekében, hogy az elsődleges terápia teljes lefolyása után - 150 mg hetente egyszer - az AIDS-betegek oropharyngealis candidiasisának megismétlődhessenek. Szükség esetén a kezelés hosszabb lehet, különösen súlyos immunrendellenességek esetén.

A atrófiás orális candidiasis viselésével kapcsolatos fogsor rendszerint flukonazol 50 mg 1 alkalommal naponta 14 napig együtt antiszeptikus szerek kezelésére a protézis.

Más candidiasis fertőzések esetén például a nyelőcső, a neminvazív bronchopulmonalis fertőzések, a candiduria, a bőr és a nyálkahártyák candidiasisai esetén a napi adag 50-100 mg 14-30 napig.

A nyálkahártyák súlyos candidiasisában - 100-200 mg naponta.

A gombás fertőzések megelőzésére rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél a Mycosyst napi adagja napi 50 mg, amíg a beteg citotoxikus vagy sugárkezelés miatt nagy kockázattal jár.

Hüvelyi candidiasis esetén - 150 mg egyszer. A relapszusok gyakoriságának csökkentése érdekében, havonta egyszer 150 mg-ot használnak 4-12 hónapig, néha gyakrabban kell használni.

A candidiasis megelőzésére a flukonazol ajánlott adagja 50-400 mg naponta egyszer, a gombás fertőzés kockázatának mértékétől függően. Ha az általánosított fertőzés nagy kockázata áll fenn, például a várható súlyos vagy perzisztens neutropenia esetén, az ajánlott adag 400 mg naponta egyszer. A flukonazolt néhány nappal a neutropenia várható megjelenése előtt írják fel; a neutrofilek számának 1000 / μl-nél nagyobb növekedése után a kezelést további 7 napig folytatják.

A mély endémiás mikózisokkal a gyógyszert napi 200-400 mg dózisban kell alkalmazni két évig. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 11-24 hónap lehet koccidioidomikózissal; 2-17 hónap parakoccidioidomycosis és 3-17 hónap histoplasmosis.

Gyermekeknél a gyógyszert napi adagban nem szabad felnőtteknek meghaladó adagban alkalmazni. A kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatástól függ.

A nyálkahártyák candidiasisában az ajánlott fluconazol adag napi 3 mg / kg. Az első napon 6 mg / kg dózisú sokk adható gyorsabb egyensúlyi koncentráció eléréséhez.

Az általános candidiasis és cryptococcus fertőzés kezelésére az ajánlott adag napi 6-12 mg / kg, a betegség súlyosságától függően.

A fungális fertőzések megelőzésére gyermekeknél immunkompromittált, akiknél a fertőzés veszélye neutropeniát, hogy eredményeként fejlődik ki a citotoxikus kemoterápia vagy sugárkezelés, a gyógyszer előírt 3-12 mg / kg per nap, attól függően, hogy a súlyossága és időtartama megőrzése-indukált neutropenia.

Újszülöttek Mikosist tűnik lassabb, így az első 2 hétben az élet a drogot beadtuk, azonos dózisban (mg / kg), mint az idősebb gyermekek, de időközzel 72 óra. Év alatti gyermekek 3-4 hetes azonos dózisban beadott egy 48 órás intervallumot.

A veseelégtelenségben szenvedő idős betegeknek a szokásos adagolási javaslatokat kell követniük.

Alkalmazási szabályok

Intravénásán csepegtetjük percenként legfeljebb 20 mg (10 ml) sebességgel. Ha a bevezetésről / bevezetésről a kapszulák beadására és fordítva kerül sor, nincs szükség a gyógyszer napi adagjának megváltoztatására.

A Mycosyst infúziós oldat kompatibilis a következő oldatokkal: 20% -os glükózoldat, Ringer-oldat, Hartman-oldat, glükóz-kálium-klorid-oldat, nátrium-hidrogén-karbonát oldat, 0,9% -os nátrium-klorid-oldat. A fluconazol infúzióját hagyományos transzfúziós készletekkel lehet elvégezni a fent felsorolt ​​megoldások egyikével.

Mellékhatás

 • hányinger, hányás;
 • hasmenés;
 • felfúvódás;
 • hasi fájdalom;
 • ízváltozás;
 • károsodott májfunkció (hiperbilirubinémia, fokozott májelégteljesítmény, lúgos foszfatáz, sárgaság, májgyulladás, hepatocelluláris nekrózis, beleértve a végzeteseket is);
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • görcsök;
 • leukopenia, thrombocytopenia, neutropenia, agranulocytosis;
 • bőrkiütés;
 • több formájú exudatív erythema (beleértve a Stevens-Johnson szindrómát);
 • toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma);
 • anafilaktoid reakciók (ideértve az angioödémát, az arcödedelmet, a csalánkiütéseket, a bőr viszketését);
 • bronchiális asztma (gyakrabban acetil-szalicilsav intoleranciával);
 • a QT intervallum időtartamának növelése az EKG-n;
 • a kamrák fibrillációja / flutterje;
 • koleszterin a vérben;
 • hypokalemia;
 • károsodott vesefunkció;
 • alopecia.

Ellenjavallatok

 • a terfenadin egyidejű beadása (a flukonazol állandó bevitelének hátterében 400 mg napi és napi dózis mellett) és a ciszaprid, mindkét gyógyszer kiterjeszti a QT-intervallumot és növeli a súlyos szívritmuszavarok kockázatát;
 • az asztemizol egyidejű alkalmazása;
 • laktációs időszak (szoptatás);
 • gyermekek kora legfeljebb 6 hónapig (orális adagolás esetén);
 • túlérzékenység a hatóanyag komponenseire vagy hasonló szerkezete az azolvegyületekre.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Mikosist terhesség alatt történő alkalmazása csak akkor lehetséges, ha az anya esetleges előnyei meghaladják a magzat kockázatát.

A flukonazolt az anyatejben ugyanolyan koncentrációban határozták meg, mint a plazmában, ezért alkalmazása laktáció alatt ellenjavallt.

Alkalmazás idős betegeknél

A veseelégtelenség jeleinek hiányában az idős betegeknek a szokásos adagolási rendet kell követniük.

Gyermekekben való alkalmazás

A gyógyszert az indikációk szerint kell alkalmazni, az ajánlott felszabadulási formában és a beteg korának figyelembe vételével. Ellenjavallt 6 hónaposnál idősebb gyermekeknél (orális adagolás esetén).

Különleges utasítások

A flukonazol kezelést addig kell folytatni, amíg a klinikai-hematológiai remisszió megjelenik. A kezelés korai befejezése visszaesést eredményez.

Mivel a flukonazol elsősorban a vesék által ürül, óvatosság szükséges a veseelégtelenségben szenvedő betegeknél. A flukonazollal történő hosszú távú kezelés esetén az adagolást a KK figyelembe vételével kell elvégezni.

Ritka esetekben a Mycosyst használatát a máj mérgező hatása kísérte, beleértve a és halálos kimenetelűek, főleg súlyos egyidejűleg szenvedő betegeknél. Szükséges a májfunkció megfigyelése. Ha a flukonazol használatával járó májkárosodás jelei vannak, a gyógyszert fel kell függeszteni.

A gyógyszer szedésének hátterében a betegek ritkán fordultak elő exfoliatív bőrreakciók, például Stevens-Johnson szindróma és toxikus epidermális nekrolízis. Az AIDS-szel és rosszindulatú daganatokkal rendelkező betegek nagyobb valószínűséggel alakulnak ki súlyos bőrreakciók sok gyógyszerrel. Ha a beteg a kezelés során felszínes gombás fertőzést alakít ki, amely összefüggésben lehet a flukonazollal, akkor a gyógyszeret fel kell függeszteni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

Szükség van a protrombin idő monitorozására olyan betegeknél, akik egyidejűleg kapnak fluoronazolt és a kumarin-sorozat közvetett antikoagulánsai.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A betegeknek óvatosnak kell lenniük a járművek vezetésénél vagy a gépekkel való munka során, mivel szédülés fordulhat elő a flukonazol kezelés során.

Kábítószer kölcsönhatások

A Mikosist-ot és a kumarin-sorozat közvetett antikoagulánsát szedő betegeknél a protrombin idő gondos megfigyelésére van szükség, mivel ez megnőhet.

A flukonazol együttes alkalmazása hosszabbíthatja a szulfonilureák T1 / 2 származékát, ezért együttesen figyelembe kell venni a hipoglikémia kialakulásának lehetőségét.

A Mycosyst és a fenitoin egyidejű alkalmazása a klinikai szempontból jelentős mértékben megnő a fenitoin koncentrációjának növekedésével, ami a dózis csökkentését igényli.

A flukonazol és a rifabutin együttes alkalmazását az utóbbi szérumkoncentrációjának növekedése, esetleg az uveitis kialakulásával kíséri.

A flukonazol és a ciklosporin együttes alkalmazása esetén ajánlott az utóbbinak a vérben való koncentrációjának figyelemmel kísérése, mivel nőhet.

A gombaellenes szerekkel - azolszármazékok és terfenadinnal kombinációban szenvedő betegek súlyos, életveszélyes aritmiájának előfordulása miatt - közös alkalmazásuk ellenjavallt.

A Mycosyst és a ciszaprid egyidejű alkalmazásával a szívből nem kívánt reakciók, beleértve a kamrai tachycardia paroxizmusait ismertetik. A szimultán fogadás ellenjavallt.

A flukonazollal kombinációban a vérplazmában a zidovudin koncentrációjának növekedése lehetséges. A kombinációt kapó betegeknél figyelni kell a zidovudin mellékhatásainak azonosítására.

A flukonazol alkalmazása a vérplazmában a teofillin átlagos clearance-csökkenését eredményezi, ezért a toxikus teofillin kockázata és túladagolása megnő.

A flukonazol és a midazolám egyidejű alkalmazása jelentősen növeli az utóbbi vérplazma koncentrációját és a pszichomotoros reakciók kialakulásának kockázatát.

A flukonazol és a hidroklorotiazid egyidejű alkalmazásakor a flukonazol koncentrációja a vérplazmában 40% -kal nő.

A flukonazol és a takrolimusz egyidejű alkalmazásával az utóbbinak a szérumban való koncentrációja növekszik, ami fokozza a nephrotoxicitás kockázatát.

A Mikosist drog analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Vero flukonazol;
 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Tsiskan.