Mi a különbség az Acriderm és a Triderma között?

Az Akriderm és a Triderm kiváló gyógyszerek a dermatovenerológiában az allergiás, bakteriális és gombás eredetű bőrbetegségek kezelésében. Mi jobb, mint a Triderm vagy az Acriderm? A gyógyszerek szerkezeti analógjai egymásnak. Felcserélhetőnek tekinthetők. Mindkét gyógyszert csak külsőleg használják. Krém és kenőcs formájában készül. A gyógyszerek hatékonysága meglehetősen magas. Alkalmazása gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban és terhesség alatt is megengedett, szigorúan az indikációk szerint.

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A különbség a Triderm vagy az Akriderm között kicsi. Ezeknek a gyógyszereknek gyakorlatilag nincs különbsége, mivel ugyanolyan összetételűek. Ha összehasonlítjuk a Tridermt és az Acridermot, gyakorlatilag nincs különbség ezeknél a gyógyszereknél.

A gyógyszerek aktív gyógyászati ​​összetevői (1 g késztermékre vonatkoztatva):

 • Betametazon-0, 64 mg;
 • Clotrimazole 10 mg;
 • Gentamicin - 0, 1 g.

Mindkét gyógyszer krém és kenőcs formájában készül. A kenőcs zsírtartalma nagyobb, hosszabb a bőrön. A krém kevésbé zsíros.

Mivel mindkét hatóanyagot kombinálják (3 hatóanyagot tartalmaznak), ezeknek az orvosi elemeknek a hatása szerint is hatásuk van. A betametazon, amely mindkét formában része, gyulladáscsökkentő hatással van a sérült bőrre. A gyulladásos reakciók csökkentek a gyulladásos citokinek és gyilkosok károsodásának következtében, amelyek a károsodás helyére jönnek (immunszuppresszió).

A clotrimazol olyan közös anyag, amely meggátolja a gombaellenes szerek reprodukcióját. Ez zavarja a reprodukciós és az élet Candida gombákkal epidermofiton, Trichophyton, és más típusú kórokozók gombás betegségek. A Gentamicin egy antibakteriális komponens, amely megakadályozza a másodlagos bakteriális növényzet bekötését. Az anyag aktívan segít megsemmisíteni gampolozhitelnye, valamint a grmotnazatelnye baktériumok. Ezek közé tartozik: Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, tsitrobakter Neisser, Treponema, Streptococcus, Staphylococcus aureus.

A Triderma különbségei az Akriderma-tól csak a gyógyszerek korlátozásai. A hivatalos utasítások szerint a Triderm 2 éves korától kezdve használható, az Acriderm évre szabható.

A gyógyszerek felírása és korlátozása:

bizonyság

korlátozások

 • allergiás dermatitis;
 • gyakori neurodermatitis;
 • helyi jellegű neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • gombás megbetegedések a bőr (dermatofiták megfertőzni gomba Candida, pityriasis versicolor) különösen lokalizált az ágyék, hónaljban, az emlők alatti;
 • rovarcsípés;
 • discoid lupus erythematosus;
 • pszoriázis;
 • különböző etiológiák viszketése.

abszolút:

 • tuberkulózis bőrkárosodása;
 • a bőr szifilikus elemei;
 • herpeszkitörések;
 • bőrkárosodás vakcina beadását követően;
 • nyissa meg a bőr károsodását;
 • fekélyes bőrelváltozások;
 • a bőr neoplazma (melanoma, hemangioma, atheroma, nevi);
 • szoptatás;
 • akne a bőrön;
 • 1 év alatti gyermekek.

relatív:

 • 1-18 éves gyermekek (Akriderm), 2-18 évesek (Triderm);
 • terhesség (1 ciklus).

Az Acriderm viszonylag olcsó. A gyógyszer ára 70-97 rubel. A Triderm nem olcsó. A gyógyszertárak ára 640 rubel.

Az Acriderm és Triderm gyógyszerek analógjai:

Ezekkel az eszközökkel megengedett a Triderm és az Akriderm helyettesítése.

A gyógyszerek alkalmazási szabályai

Alkalmazzon krémet és kenőcsöt Az Acriderm vagy a Triderm csak külsőleg lehet. Vigyázzon a hatóanyagokra tiszta bőrre vékony réteggel. A terápiás gyógymód 3-4 hét. A bőrbetegségek kezelésének időtartama függ a betegség típusától, valamint a beteg állapotától. A pénzösszegeket naponta kétszer használhatja: reggel és este.

Fogadja el a Triderm és az Acriderm együttest, mivel túladagolás lehetséges a hatóanyagokkal, különösen a betametazonnal. Ha a Triderm és az Acriderm egyidejű alkalmazásakor általános nemkívánatos megnyilvánulások fordulhatnak elő: Cushing-szindróma, mellékvese elégtelenség. A terhes nőknél, valamint a 18 éves korig a gyermekek csak korlátozottan (szigorúan a sérült helyeken egy építés), nem több, mint 2-szer egy nap.

következtetés

Az Acriderm és a Triderm bőrbetegségek kezelésére alkalmazhatók. Ezek a szerek egymás szerkezeti analógjai, így nem használhatja őket együtt. Mindkét gyógyszer hormonális komponenst tartalmaz, amely hatékonyan kiküszöböli a gyulladást. A gyógyszerek csökkentik a bakteriális és gombás növényzet bekötésének valószínűségét. Ezeknek a gyógyszereknek a megfelelő alkalmazása nagyon pozitív hatással van a bőrbetegségek kezelésére.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Triderm használati utasítások és felülvizsgálatok

Amikor a bőr gyulladt, mindig fájdalmat, viszketést és kellemetlen érzeteket érez. Ezután jöjjön a különböző tabletták, krémek, kenőcsök és krémek támogatásához. Az egyik ilyen "mentő" a Triderm. Elemezzük használati utasításait és megtudjuk a bizonyságot.

Felhasználási javaslat Triderm

A használati utasítás azt jelzi, hogy gyulladáscsökkentő, allergiás, antibakteriális, gombaellenes és antiexedatív gyógyszer. Segít a bakteriálisan fertőzött ekcéma különböző formáiban. Emellett a gyógyszert ekcéma kezelésére használják az ágyékban.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt. Allergiás a kenőcs, a bőr tuberkulózis, a szifilisz, a bárányhimlő és a vakcinázás után fellépő bőrreakciók bármely összetevőjére. Az eszközön feltüntetett adatok szerint a gyermekek nem használhatják.

Terhesség esetén használja a Triderm

Mivel a hivatalos használati utasítás nem említi a terhességet, a tridermot csak orvos írhatja fel. Összetétele ártalmatlan a terhes nők számára. De ha rosszul használja a kenőcsöt, megsérülheti a magzatot. A terhesség alatt a gyógyszert szájpadra, dermatitisre és dermatomycosisra írják fel. Ha ez a gyógyszer nem működik, az analógok olcsóbban vásárolhatók meg.

A készítmény összetétele - Triderm hormonális, vagy sem?

A hatóanyag a betametazon, a gentamicin és a klotrimazol. A mellékvesekéreg hormonaira utal. Ez a gyógyszer hormonális. Ez egy kenőcs 10 és 30 g csőben.

Triderm kenőcs

A tridermot naponta kétszer kell alkalmazni - reggel és lefekvés előtt. Nem hagyhatja ki a kezelést, különben a várható eredmény nem lesz. Az anyagot felvisszük az érintett területre és körülötte.

Triderm krém alkalmazási utasítás

A használati utasítás szerint napi kétszer kell alkalmazni ezt a gyógyszert. Vékony réteget alkalmazzon a gyógyszerre, enyhén dörzsölje és hagyja abszorbeálni. Általában a kezelés időtartama 2-4 hét. Ha a terápiás hatás nem látható, akkor módosítania kell a gyógyszert.

Akriderm genta használati utasítások kenőcsök

Ezt a kenőcsöt 2 p. egy nap egy vékony réteg. Nem kell burkolattal és polietilénnel felmelegíteni. Az akryderma terápiája legfeljebb 4 hétig tart, és ha az akne kezelésére alkalmazzák az arcon, akkor a tanfolyamot 5 napra kell csökkentenie. A végső dózist azonban az orvos írja le. A kenőcs leírása azt mondja, hogy hosszas használat után nem hagyhatja abba a kezelést.

A gomba és a kocsányadag

A bőrből a gomba krémet naponta kétszer kell alkalmazni, lehetőleg a párolt bőrt. A szúrással a javítás csak a tüneteit fogja eltávolítani. A külső krémet a bőrre és a nyálkahártyára helyezzük. Alkalmazzuk csak 1-2 napot. A betegség kezelése gyertyákkal és hüvelyi tablettákkal komplex módon történik.

A krém triderm analógok olcsóbbak

Nincs ilyen olcsó analógja. A fő terméket ilyen gyógyszerekkel helyettesítheti:
• Betazon
• Triacután
• Belogent
• Celestrode
• Fusiderm
• Kemgen
• Acriderm
Az ezekhez az analógokhoz használt utasítások ugyanazokat a hatóanyagokat jelzik, és a segédanyagok teljesen eltérőek.

Az Acriderm vagy a Triderm jobb

Meg kell jegyezni, hogy az Akriderm analóg. A konzisztenciánál sokkal ritkább, mint a fő drog, és rövid idő alatt megragadja a gyakori használat. Az Acriderm nem olyan hatékony, mint a triderm. A kisebb sérüléseket, repedéseket és gyulladásokat sokkal lassabban gyógyítja. De a gombák nagyon hosszúak. De a költsége majdnem fele kevesebb az összehasonlított alap krémet. Mégis a leírt eszköz a legjobb.

Vélemények a kenőcsökről és krémekről

Nincs olyan vélemény, amely megemlíti a gyógyszer hatástalanságát. Ez egy meglehetősen erős hormonális gyógyszer, amely egy hétig képes gyógyítani a gomba és a különböző allergiás megnyilvánulások. A vélemények szerint a kenőcs erősebb a hormonok nagyobb koncentrációja miatt. Sűrűbb, mint a krém, és hosszabb ideig szívódik fel, de az eredmény még a kezelés mindkét formájának első alkalmazásakor is észrevehető.

Mellékhatások

A mellékhatások nagyon ritkák, de az alkalmazásukkal kapcsolatos utasítások nem zárják ki őket. Ezek közé tartozik a viszketés, égő érzés, a hagymás szőrök gyulladása és egy kis kiütés.

költsége

A 15 grammos csomag ára 715 rubel. Ez változhat.

Kenőcs triderm - használati utasítás, ár, analógok, értékelés, összehasonlítás az akrydermával

A Triderm egy külső kenőcs, amelyet fertőző bőrbetegségek kezelésére alkalmaznak. Leggyakrabban másodlagos fertőzés, bakteriális vagy gombás kötődés esetén alkalmazható már meglévő gyulladásra, melyet a szervezet érzékenysége a külső allergén tényezők okoz.

A tridentum kenőcs használatára vonatkozó utasítások

A gyógyszer egyedülálló összetételű, amely bonyolult fertőzések esetén hatékony, ezért nem ajánlott mindenféle bőrbetegség kezelésére. Szigorú vallomása van, és a kezelés kezdetének feltétlenül egyet kell értenie az orvossal.

A triderm antibiotikum vagy nem?

A hatóanyag három összetevőt tartalmaz - egy antibiotikumot, egy szintetikus kortikoszteroidot és egy gombaellenes anyagot, amely a neve - Tri-Derm, azaz három hatékony hatóanyag a bőrön. Ezért a Triderm nem csak antibiotikum, hanem hormon is, amely különös gonddal követeli meg őket.

Farmakológiai csoport

A gyógyszer egy olyan gyógyszercsoport része, amely antibakteriális, gombaellenes és hormonális hatású, külső használatra.

A kenőcs összetétele: Triderm

A Triderm kenőcs hatóanyagai:

 • betametazon-dipropionát - 0,643 milligramm;
 • Clotrimazole - 10 milligramm;
 • gentamicin - 1 milligramm vagy 1000 nemzetközi egység.

A készítmény alapjául paraffinfolyadékot és paraffin puha fehéret használnak. A termék áttetsző kenőcs fehér vagy világos sárga színű, konzisztenciája puha, homogén.

A hatóanyag hatása három aktív komponens kombinált hatásán keresztül valósul meg.

betametazon - szintetikus hormon, amely allergiaellenes hatással rendelkezik: viszkető és égő viszketést, enyhíti a bőrpír és a fájdalmat. Ez a reakció az erek szűkülése miatt következik be - ez nem teszi lehetővé a mediátorok (az allergénekkel való érintkezés során képződött anyagokat) bejutását a vérbe, hogy a gyulladásos folyamat fokozatosan csökkenjen.

klotrimazol - gombaellenes komponens, amely megakadályozza a kémiai reakciókat a kórokozó mikroorganizmusok membránjaiban, ami halálhoz vezet. A legnagyobb hatékonyság a candidiasisban (tuska), a mikrospórában és a trichofitózisban nyilvánul meg.

gentamicin - olyan antibiotikum, amely magában kórokozó folyamatokban lebontja a kémiai folyamatokat, ezáltal lassítja életfolyamatukat és elveszti reprodukciós képességüket. Staphylococcusok, streptococcusok, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa és Escherichia coli ellen hatékony.

Triderm forma

A gyógyszer a következő formákban áll rendelkezésre:

 • kenőcs 15 vagy 30 gramm külső használatra, alumínium csövekbe csomagolva;
 • 15 vagy 30 gramm külső használatra készült krém, alumínium csövekben.
Kenőcs Triderm 15 g külső használatra (betametazon + gentamicin + klotrimazol)

A Triederm gyártója Schering-Plau Labo N.V. (Belgium), amely a német farmakológiai vonatkozású Bayerhez tartozik.

Triderm recept latinul

A Triderm hormonális kenőcs a gyógyszertárakban szabad forgalomba hozható, de kizárólag szakemberhez kell rendelni. Az orvosi rendelvényeket az alábbiak szerint jelöljük:

Rp: UngTriderm 30,0

D.S: Napi 2 alkalommal alkalmazza az érintett területeket.

Kenőcs Triderm - felhasználási tünetek

Az alapvető gyógyászati ​​célok listája magában foglalja a bőrbetegségeket, amelyeket bonyolítanak a kórokozó mikroflóra jelenlétében, érzékenyek a hatóanyag összetevőire és az ilyen betegségekre:

 • a dermatitisz egyszerű és allergiás;
 • atópiás dermatitisz, beleértve diffúz neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • a gomba jellegű dermatitis (tuska, dermatophytosis, színes lichen), beleértve azokat is, amelyek befolyásolják a inguinális régiót és a nagy bőrráncokat;
 • megfosztanak egy egyszerű krónikus (korlátozott neurodermatitis).

Mi használják és mi segít a kenőcsön Triderm

Leggyakrabban a Triderm-et a bőr bonyolult fertőző károsodásaira és a körömgomba kezelésére írják fel a lábra, de más jelek is vannak a használatára.

Tehát a Tridentum kenőcsöt a nőgyógyászatban alkalmazzák a súlyos formában történő duzzanat leküzdésére, amikor csak az antifungális szerek használata nem ad a kívánt eredményt. A kenőcsöt a nemi szervek érintett részeinek kenésére vagy tamponok intravaginális adagolására impregnálják.

A Triderm ugyancsak hatásos az urológiában a nemi szervek fertőző betegségeinek kezelésére. A leggyakoribb rendeltetési hely ugyanaz, mint a fertőzött partnerrel való kapcsolat. A candidiasis kezelésénél a Triderm férfiakat naponta kétszer kell a pénisz fejére alkalmazni, míg a kellemetlen tünetek teljesen eltűnnek.

A következő jelek a balanitis és postitis, gyulladásos folyamatok, amelyeket a kórokozó mikroflóra okoz, amely befolyásolja a pénisz vagy a fityma fejét. Habár a Triderm hatóanyagnak tekinthető, a gyermek egyensúlyban szenvedhet, de szigorú orvosi felügyelet mellett.

A Triderm segít a pattanásnak az arcon, ha a pattanások vagy a furunculosis szövődményei streptococcus, staphylococcus vagy mycotic microflora. A kenőcs azonban csak dermatológus engedélyével és a klinikai tesztek leadása után használható. független hormonális visszaélés vezethet komoly szövődmények kifejlődéséhez, nemcsak a bőrhöz, hanem a belső szervekhez is.

Ellenjavallatok a Tridentum kenőcs használatához

Tilos a gyógyszert felírni, ha:

 • egyéni intolerancia az alkotóelemek bármelyikére;
 • a tuberkulózis és a bőr szifilise;
 • csirke pox;
 • herpes simplex vírus;
 • vakcinázás által okozott bőrbetegségek;
 • nyílt sebek;
 • gyermekek 2 éves korig.

Óvatosan és szakorvos szigorú felügyelete mellett a terhesség alatti nőknek, különösen a korai stádiumban és a nyitott sebeken szenvedő betegeknek szánt gyógyszert kell előírniuk, ha a használat nagy kiterjedésű területet igényel. Az orvos szigorú felügyelete mellett kenőcsöt alkalmazzon 2 évig terjedő csecsemőknek, valamint minden olyan kicsi betegnek, akinek terápiája okklúzív kötszer használatát igényli.

A Tridentum kenőcs használata

Kenőcsöt alkalmaznak az érintett bőrfelületekre naponta kétszer - reggel és este, és igyekeznek betartani a használat közbeni egyenlő időtartamot. A terápia időtartama minden egyes beteg számára külön-külön történik, és függ a megállapított diagnózistól és az epidermális károsodás mértékétől.

A kezelés a gyógyszer rendszeres használatát igényli, megszakítások és kihagyások nélkül. A kábítószert nem lehet hirtelen eltörölni, fokozatosan történik, csökkenti az alkalmazás gyakoriságát. Ha a beteg állapotának javulását 3-4 hét után nem tartják be, akkor a betegnek ajánlott további vizsgálatot végezni, és ha szükséges, más gyógyszerekkel történő kiválasztására is szükség van.

A Triderm mellékhatásai

A javasolt gyógyszeradagok vagy a túl hosszú kezelést meghaladó mértékű túllépése esetén a test egyik vagy másik komponensének következtében nemkívánatos reakciókat okozhatnak:

 • glükokortikoszteroidok (betametazon): viszketés, égő érzés, és szárazra bőrben megjelenése tüszők vagy striák, a fokozott szőrnövekedés a helyszínen kenőcsök, akne, csökkent pigmentáció, dermatitis fejlesztés (allergiás vagy száj körüli), a bőr maceráláshoz csatlakozás másodlagos fertőzés, sorvadásos folyamatok bőrben egy tampont;
 • gombaellenes elem (klotrimazol) túlzott bőrpír, bizsergés, hólyagosodás, hámlás, duzzadás a helyi jellegű, csalánkiütés, irritációt;
 • antibiotikum (gentamicin): a dermis irritációja viszketés vagy vörösség formájában, amely önmagában eltűnik, ahogyan a gyógyszerhez szokott.

A mellékhatások előfordulási gyakorisága az okklúziós kötszerek alkalmazásával nő.

Triderm kenőcs terhesség és szoptatás céljából

A gyógykezelést a nők számára a terhesség ideje alatt lehet előírni, de csak akkor, ha az anya szándékolt előnye magasabb, mint a magzat fejlődése és életveszélye. Ugyanakkor a használat helyileg és időben korlátozott.

Klinikai bizonyítékok, amelyek igazolják vagy megcáfolják a főkomponensek anyatejbe való behatolását, így nem, így a kenőcs kezelésének időtartamára a laktáció javasolt megszakadni.

Triderm és alkohollal való kompatibilitás

Az etilalkohol és a kenőcs komponensei teljesen összeegyeztethetetlenek, ezért szigorúan tilos az alkoholfogyasztás a gyógyszeres kezelés során. Az utolsó poharat legkésőbb a terápia megkezdése előtt 8-12 óráig kell inni, az első pedig legfeljebb 6-8 órával a vége után.

A tilalom megsértése számos mellékhatást eredményezhet, amelyek közül a leginkább "fénye" a terápiás hatás gyengülése vagy teljes hiánya. A mellékhatások kockázata is nő, súlyosabb formák, valamint súlyos patológiák kialakulása a szív- és érrendszeri és vérképző rendszerek szerveiben.

Az eltarthatóság és a tárolás feltételei Triderma

A gyógyszer eltarthatósága 2 év, tárolja olyan helyen, ahol a gyermekek nem érhetik el a 25 fokot. A lejárt gyógyszer szigorúan tilos.

Mi helyettesítheti a Tridentum kenőcsöt?

A helyettesítő Triderma hasonló összetételű Acriderm GK és Kanison kenőcs.

A terápiás hatás analógjai a következők:

 • Acriderm SK;
 • Belosalik;
 • Betaderm A;
 • Betasal;
 • Diprosalik;
 • Kandiderm;
 • Kleore;
 • Momat-C;
 • Rederm;
 • Travokort;
 • Triakutan;
 • Elokim-C.

Milyen különbségek vannak a Triderm és az Acriderm GK között?

Ha összehasonlítja a Triderm és Acriderm GK összetételét, akkor a különbséget nagyon nehéz megtalálni. Az azonos összetevők jelenléte meghatározza a gyógyszerek hatásának elvét és a használatukra utaló jeleket. A mellékhatások listája között nincs különbség, de az Acriderm korlátozásaiban a GC enyhe előnye van - a gyermekek csak az élet első évében tilosak, míg a Triderm csak két évig félelem nélkül írható fel.

De a fő és alapvető különbség a kábítószerek között a költségek. Tehát a hazai gyártásnak köszönhetően az Akriderm - ez a Triderm kenőcsének legolcsóbb cseréje, ára nem több, mint 100 rubel, míg a német ekvivalens költségek több mint 600 rubel.

Melyik a jobb, a Triderm vagy a Celestoderm?

A Celestoderm a külső alkalmazás eszköze, amelyet a német Bayer cég is gyárt. A Tridermtől összetételben különböztetik meg: a klasszikus változat csak a szteroid betametazonot tartalmazza, a kiegészített pedig a Garamycin antibiotikumot is tartalmazza. mert a gyógyszer nem tartalmaz gombaellenes komponenst, nem lesz hatásos a mikotag mikroflóra ellen.

Egy másik jelentős hátránya a gyógyszer - nem ajánlott a gyermekgyógyászatban, míg Triderm már lehet rendelni 2 éves, és még fiatalabb korosztály - óvatosan.

Vélemények

Az orvosok és a páciensek véleménye szerint a Triderm a leghatékonyabb a pikkelysömörben és más bőrfertőzésekben: a kezelés hatása a drog használatának néhány napja után észrevehető, és 3-4 hét elteltével a patológia a stabil remisszió szakaszába kerül. Ekcéma triderm is ad nagyon pozitív eredményeket hozott - a teljes megtisztítása a bőr sok beteg után eléri 1-1,5 hét, és súlyos esetekben - 2-3 hét.

Pozitív módon utalnak az urológusok és nőgyógyászok előkészítésére, és előírják a nemi szervek gombás fertőzéseinek súlyos formáinak orvoslását, beleértve. kis betegeknél. A kenőcs segítségével gyorsan megszabadulhat a szorongásos tünetektől, amely után a beteg kevésbé hatékony gyógyszereket írhat elő, amelyek az előző szakaszban nem voltak hatékonyak. Ez a terápiás megközelítés jelentősen csökkenti a test terhét, mert nem igényel hathatós gyógyszerek hosszú távú használatát.

Bár sok páciens alkalmazza a Triderm-et a pattanásokra, a dermatológusok maguk nem hagyják jóvá a gyógyszer ilyen használatát a "gyilkos" hatása miatt. De ha a terápiát szakemberrel koordinálják és az ő irányítása alatt áll, eredményei meghaladják a legvadabb várakozásokat.

A kombinált fellépés kegyetlen viccet is játszik a betegeken - egyesek megpróbálják megszabadulni a herpesztől az ajkán, majd csalódást kapnak. a megoldás nemcsak hatástalan, hanem gyakran komoly mellékhatásokat is okoz. A negatív ebben az esetben nem megfelelő, tk. Herpes simplex vírus bekerül a lista ellenjavallatok, és így a beteg úgy döntött, hogy kezelje a „hideg” az ajkak, a megkérdezése nélkül az orvos. A negatív következmények elkerülése segít abban, hogy meglátogassa az orvost, aki a megfelelő, biztonságos és hatékony gyógyszereket választja.

Bízza az egészségét a szakembereknek! Most hívja meg a legjobb orvost a városban!

Egy jó orvos egy generalista, aki a tünetei alapján helyes diagnózist és hatékony kezelést ír elő. Portálunkon orvos választhat Moszkvából, Szentpétervárból, Kazanból és Oroszország más városaiból a legjobb klinikákból, és 65% -os kedvezménnyel veheti igénybe a felvételt.

* A gombra kattintva a webhely speciális oldalára, keresési űrlaphoz és rekordhoz juthat az érdeklődõ szakemberhez.

* A rendelkezésre álló városok: Moszkva és környéke, St. Petersburg, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Kazan, Samara, Perm, Nyizsnyij Novgorod, Ufa, Krasznodar, Rosztov-na-Donu, Cseljabinszk, Voronyezs, Izhevsk

A Triderma olcsó analógjai: hormonális és nem hormonális

Bőrgyulladások esetén helyi antibakteriális kenőcsöket és krémeket írnak elő. Az ilyen kenőcs összetétele számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek biztosítják a bőr fertőtlenítését, a sebek kiszáradását és kiszáradását. Az ilyen kombinált gyógymód a kenőcs és a krémes Triderm.

A Triderm használatának leírása és jellemzői

A Triderm a belga gyártás gyógyszere, három fő hatóanyagot tartalmaz:

 • gentamicin (antibiotikum);
 • Clotrimazole (gombaellenes szer);
 • betametazon (szintetikus hormon - glükokortikoid).

A Cream Triderm helyileg alkalmazható, hatása gyulladáscsökkentő, antihisztamin, antiszeptikus és gombaellenes hatás. A gyógyszert kenőcs és krém formájában is előállítják - a Triderma mindkét gyógyászati ​​formája hasonló összetételű és ugyanolyan. A gyógyszer a következő bőrbetegségekre utal:

 • atópiás dermatitisz;
 • ótvar;
 • dermatitis (allergiás és atópiás);
 • ekcéma;
 • zoster;
 • a lábfej epidermofitája.

A Tridentum kenőcs használata számos ellenjavallatot tartalmaz, így a készítmény nem javasolt 2 év alatti gyermekeknél, terhes nőknél, a készítmény összetevőire túlérzékeny személyeknél. Ilyen helyzetekben az orvos tanácsot adhat, mint a Triderm kenőcs helyett. A gyógyszer bizonyos betegségek ellenjavallt is:

 • égő;
 • bőrpír;
 • striák;
 • csökkent pigmentáció;
 • sudamen;
 • atrófia jelenségei;
 • urticaria.

A hatóanyagban található glükokortikoid képes befolyásolni a szervezet metabolikus folyamatait, így a kenőcs legfeljebb 7-10 napig használható. Ha a terápiás kurzus után nincs javulás, vagy ha vannak mellékhatások, a kezelés megszakad, és a Triderm analógját írják elő.

Fontos! Annak ellenére, hogy a hatóanyagot topikálisan alkalmazzák, a hatóanyagnak a bőrön át behatolnak a vérbe, és szisztémásan befolyásolják a testet. Ezért a Triderm krémet csak akut szükség esetén írják fel.

Egy krémes vagy kenőcses cső ára meglehetősen magas - az árak 740 rubelből indulnak 15 g-ig, egy csőből. Ezért sok beteg csodálkozik: van-e olcsóbb, de hasonló hatású.

Az olcsó generikus kenőcsök közül két csoport különböztethető meg: a Triderma hormonális és nem hormonális analógjai. A hasonló gyógyszerek terápiás hatása hasonló, de az alapanyagok tartalma kissé eltér. Tekintsük a Triderma fő olcsó analógjait.

Hormon analógok

Acriderm GK

Az Akriderm GK a Triderm orosz analógja, azonos tartalommal:

A hatása csökkenti a viszketést, a bőr duzzadását, gyulladását és elősegíti a sebek gyors gyógyulását. Izolálták továbbá az Akriderm SK készítményt, amely a betametazon mellett szalicilsavat és Acriderm Genta-t tartalmaz a gentamicinnel és a betametazonnal együtt.

Használati utasítás:

 1. Acriderm GK: neurodermatitis, dermatitis, pityriasis, dermatomycosis.
 2. Akriderm SK: ichthyosis, dermatosis, lapos lichen, neurodermatitis.
 3. Akriderm Genta: másodlagos dermatitis, ekcéma, pikkelysömör, lichen, bőr viszketés és intertrigo.

Az ellenjavallatok és mellékhatások megegyeznek a Triderm kenőcs kezelésével.

A terápia időtartama legfeljebb 4 hét, az érintett felületet naponta kétszer kezeljük - reggel és lefekvéskor. A kábítószerek költsége:

 1. Acriderm (kenőcs) - 80 rubel / cső 15 g-nál.
 2. Acryderm GK (krém) - 130 rubel / cső 15 g, kenőcs - 240 rubel.
 3. Akriderm SK (kenőcs) - 300 rubel / cső.

Fontos! Ezek az alapok olyan gyermekek számára használhatók, akik már egy évnél fiatalabbak.

Belosalik

A Belosalik Tridentum kenőcs horvát analógja, a szalicilsav és a betametazon. Ebben a szerben a hormon kevesebb, mint a Triderm, és nincs antibiotikum.

A gyógyszer kiküszöböli a gyulladást, viszketést, a szövetek duzzadását, antibakteriális, vazokonstriktív és allergiás hatású.

Használati utasítás:

 • a fejbőr seborrhea;
 • ichthyosis;
 • hyperkeratosis;
 • atópiás dermatitisz;
 • pszoriázis;
 • piros lapos zuzmó;
 • az epidermisz gyulladása;
 • ekcéma;
 • lupus.

A csecsemőknél (legfeljebb 6 hónapig), valamint a szalicilsav és a glükokortikoid egyéni intoleranciájára nem ajánlott a lotion.

 • nedvesíti a sebeket a bőrön;
 • trofikus fekélyek;
 • vírusos bőrfertőzések;
 • rózsahimlő;
 • vakcinázás utáni reakciók a bőrön.

A nemkívánatos események ritkán előfordulnak, viszketés és égő, ritkán hypertrichosis, telangiectasia észlelhető. A terápia időtartama 3-4 hétig tart, naponta kétszer kell kenni a fájdalmas területeket - reggel és este.

Fontos! A gyermekek ne hordozzanak kenőcsöt kötszerekhez és pelenkákhoz.

 • Belosalik (kenőcs) - 30 g-os cső ára 450 rubelből indul;
 • Belosalik (krém, spray) - 400 rubel / palack 20 ml-ben.

Rederm

Rederm - orosz hormon analóg kenőcs Triderm, glükokortikoiddal és szalicilsavval a készítményben.

A gyógyszer gyulladáscsökkentő és antihisztamin hatású, hatása lágyítja a bőrt és megszünteti a peelinget és a keratinizációt.

Használati utasítás:

 • krónikus és akut dermatitis;
 • ekcéma;
 • ichthyosis;
 • bõrgyógykezelés;
 • csalánkiütés;
 • dermatitisz (atópiás, allergiás);
 • exudatív erythema;
 • zoster.

A gyógyszer nem ajánlott a készítmény elemeinek, a 2 év alatti gyermekek számára intolerancia esetén, tumoros, vírusos, bakteriális bőrbetegségek és bőr fekélyek esetén. Használjon óvatosan a terhesség 1. és 2. trimeszterében, laktációval, máj- és veseelégtelenséggel.

 • száraz bőr;
 • hypertrichosis;
 • viszketés;
 • égő;
 • a bőr erythema.

Ha a kezelés során nagy elváltozásokat észlelnek, szisztémás események fordulhatnak elő - fokozott vérnyomás, fejfájás és elhúzódó növekedés gyermekekben és serdülőkben.

Ezt a Triderm analógot 2 hétig lehet alkalmazni, a gyógyszert napi 1 vagy 2 alkalommal alkalmazzák. A kenőcs tetejére megengedett a kötszer elkészítése.

Költség a kenőcs - a 120 rubel / cső 15 g.

Canison

A Canisone egy indiai gyógyszer, amely gombaellenes hatást fejt ki. A fő összetevője - a klotrimazol, kisebb mennyiségben tartalmaz betametazonot és gentamicint.

A Canison hatékonyan kiküszöböli a bőrgyulladékot, megakadályozza a bakteriális fertőzés kialakulását. A hatása anti-ödémás, antibakteriális, antihisztamin hatású.

Fontos! Gyermekeknél a gyógyszert csak vészhelyzet esetén szabad használni, mivel a mellékhatások előfordulása valószínű.

Használati utasítás:

 • ótvar;
 • lábgombásodás;
 • ekcéma;
 • candidiasis;
 • korlátozott neurodermatitis;
 • színezett lichen;
 • gomba az ágyékban.
 • gyermekek legfeljebb 2,5 évig;
 • szifilisz nyílt sebekkel;
 • a bőr tuberkulózisa;
 • herpesz;
 • egyéni intolerancia a gyógyszerre.

A terhesség első és második trimeszterében elővigyázatossággal alkalmazzák a nőket.

 • égő;
 • exudatív jelenségek;
 • hypopigmentation;
 • hólyagok;
 • száraz;
 • bőrpír;
 • viszketés.

A kezelés időtartama 3 hét, a terápia évente többször megismételhető. Az anyagot naponta kétszer, reggel és lefekvés előtt alkalmazzák.

A Canison Plus költsége - 450 g / csőenként 15 g.

Nem hormonális analógok

Fenistil

A Fenistil gél egy svájci generikus triderma, antihisztamin hatással. A készítmény dimethindén-eleátot, karbomert, nátrium-hidroxidot tartalmaz.

A hatása anti-ödémás, antipruritikus és anti-allergiás hatást fejt ki. Bőrre, viszkető allergiára, nem baktériumok és mikrobák okozta. A kezelés időtartama elérheti a 4 hétet, a gélt naponta többször is fel lehet használni (4-5 alkalommal). Mellékhatások - álmosság, a mnemikus folyamatok megsértése. Nem ajánlott szemészeti betegségek, prosztata betegség, terhesség első trimeszterében, bronchiális asztma esetén. Ellenjavallt csecsemőknél legfeljebb 1 hónapig. Használjon óvatosan a szoptatás, valamint a gyermekek egy év alatt.

Az ár 380 rubelből egy csőhöz 30 g.

Elidel

Az Elidel a Triderma kenőcs német analógja, pimecrolimust, monoglicerideket, triglicerideket, nátrium-hidroxidot, propilénglikolt tartalmaz.

A krémnek gyulladásgátló, antihisztamin hatása van. Úgy ítélik meg, hogy a leghatékonyabb megoldás az allergiák bőrének megnyilvánulásaival szemben.

A felhasználás jelzései:

A kezelés időtartama 3 hét, naponta kétszer, reggel és lefekvés előtt alkalmazzák a gyógyszert.

A Triderm ilyen analógjának immunitással szembeni hatását nem vizsgálták teljes körűen, ezért a csökkentett immunitású személyeknél óvatosan kell alkalmazni a gyógyszert. A gyermekkrémek 3 hónapos korban engedélyezettek. A gyógyszer ellenjavallt gombás és bakteriális bőrfertőzésekben. A mellékhatások ritkán fordulnak elő, az enyhén égető, viszkető és az érintett területek bőrpírja lehet.

Az ár 900 rubelből van, egy csésze krém esetében 15 g.

A modern gyógyszerpiacon számos olcsó Tridentum kenőcs található. Cserélje ki a kábítószer lehet mind a külföldi és az orosz társaik. A Triderm árai, az analógok a gyártó országától, valamint a készítmények összetételétől függenek. A hormonokkal végzett külföldi kenőcsök drágábbak, mint azok nem hormonális helyettesítői.

A Triderma - Akriderm, Rederm, olcsón olcsóbbak az Akriderm GK, SK, Belosalik és Fenistil analógjai. A legdrágább eszközök az Elidel krém és a Canison Plus.

Az Acriderm és a Triderm összehasonlítása

A gyógyszerek kiválasztása a gyógyszertárban a bőrbetegségek kezelésére, az emberek gyakran a választás problémájával szembesülnek. Ez általánosságban olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek kombinált farmakológiai hatást fejtenek ki. Tehát a Triderm és az Acriderm klotrimazolt, betamizont és gentamicint tartalmaz, de az ár jelentősen eltér egymástól. Mi a különbség ezek között a gyógyszerek között, és helyettesíthetik egymást?

A gyógyszerek farmakológiai tulajdonságai, gyógyszerek összehasonlítása

A Triderm és az Akriderm ugyanazokkal a hatóanyagokkal rendelkezik, amelyek meghatározzák a farmakológiai hatásukat:

 1. Betametazon-dipropionát - glükokortikoszteroidokra utal. Erős antiallergiás hatása jellemző erre a csoportra. Eltávolítja a duzzanatot és a gyulladást, valamint a kellemetlen érzést (viszketés, égetés). Csökkenti a megrongálódott felületen felszabaduló folyadék mennyiségét.
 2. A klotrimazol antimikrózis anyag. A gomba kórokozóinak halálához vezet, megzavarva az ergoszterol szintézisét (a sejtmembrán fő eleme), így sokféle paraziták ellen aktív. Dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák fertőzésére használják.
 3. A Gentamicin egy aminoglikozidokkal kapcsolatos antibiotikum. Az akció típusa túlnyomórészt baktericid (ami sejtes halálhoz vezet). Hatékony mind a Gram-pozitív, mind a Gram-negatív baktériumok ellen. Primer és másodlagos bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazzák.


Mindkét gyógyszer kétféle formában áll rendelkezésre:

 • Krém - nedves területeken való használatra;
 • kenőcs - száraz és pikkelyes területekre való alkalmazásra.

A fő eltérés a kenőcs (krém) alap összetétele. Az Acryderma GK dózisformát alkotó komponensek bizonyos eltéréseket mutatnak a Triderma segédanyagaitól.

bizonyság

Az Acriderm és a Triderm használatára utaló jelek közötti különbség hiányzik, mivel azonos hatóanyagot tartalmaz. A gyógyszert terápiára írták:

 • mindenféle dermatitis, beleértve a másodlagos fertőzéssel bonyolódókat is;
 • diffúz és korlátozott neurodermatitis;
 • egyszerűen megfosszák a krónikus jellegét (egyfajta neurodermatitis);
 • ekcéma;
 • az érzékeny kórokozók típusai által okozott mikózisok, a test bármely részén található lokalizációval.

korlátozások

A kenőcs és a krém mindkét név használata nem ajánlott a következő körülmények között:

 • vírusos bőrelváltozások (csirke pox, egyszerű és herpes zoster);
 • bőr-tuberkulózis;
 • a szifilisz második fázisa;
 • legfeljebb 2 éves korig;
 • allergia az alkotóelemekhez;
 • a vakcina bevezetésével kapcsolatos különböző bőrreakciók.

Szintén körültekintően a terhes nők kezelésére és a gyermekkorban gyógyszerek alkalmazására kerül sor.

A gyógyszerek előírása csak orvos lehet. Hatékony anyagok jelenléte miatt a független alkalmazás szisztémás jellegű szövődmények kialakulásához vezethet.

Használhatok Acriderm kenőcsöt a Triderm helyett?

Annak ellenére, hogy ugyanaz a készítmény a hatóanyagok részében, az Acriderm és a Triderm észrevehető árkülönbséggel bír:

Hogyan válasszuk ki a Triderm olcsó analógját és helyesen használjuk?

A bőrelválások kezelésére gyakran szintetikus hormonok vagy antibiotikumok alapján - például "Triderm" -on alapuló kenőcsöket kell alkalmazni. Ő birkózik jól pelenka dermatitisz babák, és megfosztani a lágyéki területen, és egy egyszerűbb neurodermitis, ekcéma, pikkelysömör. Jelentős hátrány - a gyógyszer költsége, ami a 15 grammonként 500-600 rubel tartományban van, valamint a hormonalapú. Lehet találni valami olcsóbb és biztonságosabb, de ugyanolyan hatékonysággal?

"Triderm": a használati utasítás és a készítmény általános leírása

A hatóanyag felszabadulási formája kenőcs és krém, miközben teljesen aktívak és aktivitási koncentrációjukban egymással megegyeznek egymással. Az egyetlen különbség - a konzisztencia jelenléte miatt segédanyagok: krém képviseli, mint egy kocsonyás tömeg, így gyakran megtalálható említése gél vagy sampon „Triderm”, amely nem létezik.

 • A gyógyszer hatóanyagai - betametazon-diproonát, 643 μg mennyiségben 1 g termékre, valamint klotrimazolra és gentamicinre. A kenőcsben a vazelint segédkomponensnek tekintik, a krém-alkoholokban és a foszforsavban.
 • "Triderm"ahormonkábítószer - a származéka a fő hatóanyag a szintetikus hormonoké, amelyek hamarosan addiktívakká válnak, ezért a gyógyszer alkalmazása rövid távon jelentkezik anélkül, hogy ezt ismételten megismételnék. Ebben az esetben a kortikoszteroidnak számos mellékhatása van, köztük a dermatitisz hormonális eredetű. A Triderm használata csak akut szükség esetén engedélyezett, nem pedig megelőző célokra. És ha lehetséges, a szakértők azt javasolják, hogy megtalálják a nem hormon jellegű analógot.

A hatás spektrumánál a "Triderm" képes eltávolítani a gyulladást és irritációt, enyhíteni a viszketést és fertőtleníteni. Gombaellenes, antiallergiás és antibakteriális gyógyszerként használják, melynek célja a másodlagos fertőzések elleni küzdelem. A szintetikus hormon és az antibiotikum vegyülete lehetővé teszi az agenstől származó jelzésekben a következő problémákat:

 • Dermatomycosis az ágyékban, candidiasis
 • ekcéma
 • Streptococcus, Staphylococcus, E. coli (külső manifesztációk)
 • Lishayi (beleértve az otrebust)
 • Dermatosis a másodlagos fertőzés szövődményével
 • Allergiás és atópiás dermatitis
 • Diffúz neurodermatitis

A "Triderma" alkalmazása csak terhesség alatt és terhes nőknél nemkívánatos, és legfeljebb 2 éves gyermekek esetében. E kor elérésekor a gyógyszert orvos felügyelete mellett alkalmazzák, mivel a gyermek nagyobb érzékenysége a szintetikus hormonnak, és a gyógyszer aktívabb felszívódása a baba vérébe. Mellékhatások között gyermekeknél kenőcsök és krémek láthatók nem csak a késleltetett növekedés és fejlődés, hanem a fejfájás által okozott megnövekedett koponyán belüli nyomás, zavarok a hipofízis és a mellékvesék.

 • A "Triderm" gyermekek 7 napig használhatók, ezt követően még a befejezetlen helyreállítás esetén a tanfolyam befejeződik.
 • Felnőtteknél a gyógyszert 4 héttel (a maximális időtartammal) használják, miután a pálya is sikeresen megáll. Ha a javulást nem rögzítették, meg kell vizsgálni a megállapított diagnózist.
 • Függetlenül a specifikus bőrbetegségtől, a "Tridentum" az érintett területen nagyon vékony rétegben terjed, enyhén dörzsölve a bőrbe. Ebben az esetben fontos a 2-3 mm-es egészséges bőr felvétele a gyulladás körül. Megengedett az okklúziós kötszer alkalmazása, amely fokozza a hatóanyagok vérbe jutását.
 • Különös figyelmet kell fordítani a hatóanyag nyílt sebekre történő alkalmazásakor, mivel az antibiotikum nagyobb koncentrációban szívódik fel a vérben, ezért használatának mellékhatásai lehetnek.
 • A "Triderma" felnőttek alkalmazásának gyakorisága - naponta kétszer, ébredés után és lefekvés előtt.
 • Fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagot nem alkalmazzák a szem körüli területre, és a felszívódásnak fokozatosnak kell lennie a használat gyakoriságának csökkentésével.
 • Nem ajánlott más antibiotikumokat alkalmazni a "Triderm" kezelés alatt, különösen az aminoglikozidok csoportjából, mivel ez allergiás reakció megjelenéséhez vezet.

Sok figyelmeztetés és mellékhatás ahhoz vezet, hogy fontolóra kell venni a gyógyszer analógjait, előnyösen nem hormonális. Vannak ilyenek? És mi a különbség a hatásukban?

A "Trihederm" nem hormon analógjai

A Triderm-hez hasonló spektrum bizonyított módja, nem hormon analógjai csak 2 gyógyszernek tekinthetők.

Fenistil

Antihisztamin gél, amely a H1-receptor blokkolója. A gyógyszer hatóanyaga dietetizált maleát, amely eltávolítja a viszketést, az allergia külső megnyilvánulásait, csökkenti a gyulladás mértékét a kapillárisok permeabilitásának csökkentésével. A hosszan tartó használat gyenge nyugtató hatást eredményezhet.

 • A vér maximális koncentrációját 2 óra elteltével érik el, a májban 6 óra elteltével metabolizálódik, teljesen megszűnik. Biohasznosítható 70% -kal.
 • A "Fenistila" alkalmazására utaló jelek között az allergiás reakciók bármely bőrének megnyilvánulása, bármilyen eredetű viszketés. Továbbá a gyógyszer az allergia elleni megelőzésre is jóváhagyásra kerül, mivel gyengéden hat, és hosszantartó hatást fejt ki.
 • A gyógyszer mellékhatásai közé tartozik az álmosság és a csökkent koncentráció, a lehetséges hányinger, dehidráció, gyengeség és fejfájás túladagolása esetén. A "Fenistil" fokozhatja a nyugtatók és az alvászavarok hatását, lelassíthatja a pszichomotoros reakciókat.
 • A terhesség 1. trimeszterében és egy év alatti gyermekeknél, valamint a bronchiális asztmában, glaukómában nem engedélyezett a felvétel.

Elidel

Gyulladásgátló kenőcs az atópiás dermatitisz ellen. Alapján pimerokrolimuse, rendelkezésre álló alumínium csövek kapacitása 15-től 100 g lehet használni alatti gyermekek hat hónapos, vagy annál idősebb, a hosszú megengedett annak használatát - 6-12 hónap. Bizonyított, hogy egy ideig ő nem csak eltávolítja a bőr allergiás reakció, hanem befolyásolja a rohamok gyakoriságát.

 • Az "Elidel" használatának biztonságát a gyengített immunitással rendelkező személyeknek, akik súlyos bőrelváltozásokkal rendelkeznek, nem vizsgálták. Nemkívánatos a rosszindulatú daganatok, valamint a bakteriális vagy gombás betegségek esetében.
 • A mellékhatások között csak a kenőccsel kezelt helyen fokozott véráramlást, valamint enyhe égést vagy viszketést észleltek. Lehet, hogy a bőr hámlik, megduzzad. A tünetek önmagukban távoznak, miután a gyógyszer megszűnt.

Az orosz származású "Triderm" kenőcs analógjai

A "Triderma" fennmaradó analógjai - olcsó és nem túlságosan - hormonálisak, többnyire ugyanazon glükokortikoidon alapulnak. A fő különbség az alábbiakban ismertetett kábítószerek árkategóriájában, valamint a segédkomponensekben is megfigyelhető: az antibiotikumok nem mindig játsszanak szerepet a szerepükben.

Belosalik

Agent alapuló szalicilsav és betametazon orientált dermatitis különböző eredetű, pszoriázis, lichen planus, ichthyosis és keratózis, száraz bőr és a lupus. Kenőcs rendelkezik nemcsak antipruriticus és gyulladáscsökkentő hatása, hanem a keratolitikus és antigistiminnym. 20-40 g-os csövekben áll rendelkezésre.

 • A kenőcs felhasználásának időtartama meghaladhatja a 28 napot, de a felhasználás ebben az esetben nem lehet napi. Ha a hatóanyag 4 hét elteltével nincs hatással a bőrre, cserélje ki a kenőcsöt egy másik gyógyszerrel.
 • Ha a "Belosalik" krónikus formában kezeli a bőrbetegségeket, akkor a kenőcs 3-5 napig meghosszabbodik, hogy elkerülje a visszaesést a tünetek megszüntetése után. Az év folyamán ismételt eljárások engedélyezettek.

Acriderm GK és SK

Ez egy teljes körű orosz analóg a "Triderma", amely jelentősen felülmúlta: egy cső 15 g-os térfogatban 80 rubel. Ugyanakkor teljesen azonos hatóanyagokkal rendelkeznek - gentamicinnel és betametazonnal az Acriderm Genta számára; betametazon, gentamicin és klotrimazol - az Acriderm GK esetében. Van egy változata az Akriderm SK, amely a betametazon és a szalicilsav. A kompozíciótól függően meghatároztuk a kenőcs és a krém hatásának spektrumát.

 • "AkridermGK„Mivel a legpontosabb analóg” triderm „pontosan ugyanazt a jelzések: gombaellenes antibiotikum, és a glükokortikoid dolgozik pityriasis versicolor, tinea, atópiás dermatitisz, bőrgyulladás.
 • "Akridermbiztosítás"Hasonló a" Belosalik "-hoz, amely dermatózisokra, ichthyosisokra, lapos lichenre, neurodermatitisre koncentrál.
 • "Akridermférfi"Érinti a dermatitis (beleértve a másodlagos), ekcéma, lichen, psoriasis, pruritus és intertrigo.

Az Akriderm alfaja bármelyik szakaszának időtartama nem haladhatja meg a 4 hetet, naponta 1-2 alkalommal, az érintett területen helyi szinten. Ha fokozott érzékenység vagy más mellékhatás lép fel, akkor a tanfolyam leáll.

Rederm

Ugyanaz az orosz analóg a "Triderma", azonban a betametazonon és szalicilsavon alapul. Van gyulladáscsökkentő és antipruritikus hatása, enyhíti az allergiás reakciót, enyhíti a bőrt.

 • A gyógyszer javallt pikkelysömör, ekcéma, dermatitisz és hámlás durvulási, neurodermatitis, ichthyosis, urticaria, lichen planus, ekssuzativnoy ekcéma, a bőr dyshydrosis.
 • A gyermekek 2 évesnél fiatalabbak, a terhesség és a szoptatás ideje alatt nem engedélyezettek, valamint májkárosodásban. A kenőcs alkalmazása során nem ajánlott okklúzív kötést alkalmazni. A felhasználás gyakorisága - napi 2-szer, vékony réteg, 14-28 napig.

A herpesz, a csirkehimlő, a szifilisz, a nyitott sebek, a bőr tuberkulózisa, a terhesség, a laktáció és a gyermekkortól egy évig nem megengedett ezeknek a kenőcsöknek a használata. A központi összetevők aktivitása miatt tanácsos orvoshoz fordulni, mielőtt minden gyógyszert felvenne.

Akriderm - analógok olcsóbbak (listák), mint helyettesíteni a kábítószert

Az Acryderm egy epidermális betegségek kezelésére alkalmazott helyi hatóanyag. Hatása, hogy elnyomja a folyamatok provokáló megnövekedett leukocita szám, gátlása fagocitózis, a gyulladás csökkentése és megelőzése, valamint a szövetkárosodás csökkentésére vaszkuláris permeabilitás. Az átlagos költsége a gyógyszer szintjén meghatározott 770 rubelt, így sokan hajlandóak kicserélni Akriderm olcsóbb társaik.

Mielőtt a kábítószer analógjait keresné, meg kell értenie összetételét és a testre ható cselekvés elveit. Az a tény, hogy az Acriderm-et több változatban állítják elő. Az Acriderm Genta a betametazon fő aktív komponensén kívül gentamicin-szulfátot is tartalmaz, és az Acriderm GK készítményét klotrimazollal kiegészítik.

Akriderm: olcsó analógok

Az Acryderm olcsó analógjai úgy vannak kialakítva, hogy kiküszöbölik a gyulladást, duzzanatot, allergiát, bőrgyulladást, más jellegűek. Érdemes megfontolni, hogy egy ilyen termék eltérő összetételű lehet, ezért Ön nem helyettesítheti az előírt gyógyszert. Ezt orvosnak kell elvégeznie a beteg testének sajátosságai alapján, diagnózisa alapján.

Orvosa javasolhatja bizonyos gyógyszerek, mint helyettesíti Akriderm, a leghatékonyabb közülük Beloderm, Celestoderm V. Is, az orvos is ki lehet jelölni szerek helyett egy speciális változata ezt a kenetet.

Beloderm

A gyógyszer ára átlagosan 120-240 rubel, a kibocsátás formájától függően. Az alkalmazott gyógyszer hatékonyan eltávolítja a fájdalmat, puffadást, erythemát, irritációt.

Ezt a gyógyszert a következő kórképek kezelésére lehet előírni:

 • lapos lichen;
 • szolár dermatitis;
 • pszoriázis;
 • allergiás dermatitis;
 • exudatív multiform erythema;
 • ekcéma;
 • sugárzásos bőrgyulladás;
 • neurodermitis.

Használható a viszketés és a fájdalom leküzdésére is, ha rovarokat harapanak. A Beloderm nem ajánlott olyan személyek számára, akik túlérzékenyek a gyógyszer összetevőire. És azt is fel kell adni a terhes nőknek, gyermekeknek, akiknek életkora nem éri el a hat hónapot. A Beloderm alkalmazása ellenjavallt:

 • az epidermis gombás, vírusos, bakteriális patológiás veresége;
 • bárányhimlő;
 • rosacea;
 • trofikus fekély;
 • bőr-tuberkulózis;
 • bőrdaganatok;
 • a szifilisz bőrének tünetei.

Ne használja ezt a gyógyszert a vakcina beadása után bekövetkező reakciók kezelésére.

triderm

A Triderm az Accriderm GK analógja. Ezt a gyógyszert alkalmazzák olyan betegségek kiküszöbölésére, amelyeket a páciens másodlagos fertőző módszerrel szerzett. A Triderm nem alkalmazható a bőrbetegségek megelőzésére. Ennek költsége 670-700 rubel.

A tridermet a kezelőorvos írhatja elő kezelésre:

 • candidiasis;
 • dermatophytákkal való vereség;
 • atópiás és allergiás dermatitis;
 • ekcéma;
 • krónikus megfosztja;
 • színezett lichen;
 • korlátozott neurodermatitis.

Sok beteg csodálkozik: mi a jobb - Acriderm vagy Triderm? Ez függ a test egyéni jellemzőitől és az ellenjavallatok jelenlététől. Tehát a kenőcs vagy krém használatának kizárására a Triderm-et a következő ellenjavallatok jelenlétében lehet biztosítani:

 • bőr-tuberkulózissal;
 • herpesz;
 • nyílt sebek jelenlétében;
 • a bárányhimlő hátterével járó komplikációk kialakulásával;
 • ha tüneti szifilisz van a bőrön.

Ne alkalmazza a Triderm-et a vakcinázási hely kezelésére. Az ilyen kenőcs vagy krém használata ellenjavallt is a gyermekek életkora 2 év.

A Triderm egy bizonyos felhasználási módot igényel. A gyógyszert naponta egyszer kell használni, akkor a dózist a kenőcs más napi alkalmazásával csökkenteni lehet. Ezután az érintett epidermisz hetente egyszer kezelhető, majd teljesen leállítható. Ezért a Triderm-kezelésnek fokozatosnak kell lennie.

Celestoderm B

Ez a gyógyszer gyulladásgátló, varikstrikciós. Ez a krém hasonló az Acriderma-hoz, ára 100-120 rubel. Számos ellenjavallatot jelent az eszköz használatával kapcsolatban. Közülük:

 • herpesz;
 • bárányhimlő;
 • repedések jelenléte az epidermiszben;
 • bőr-tuberkulózis;
 • a szifilisz tüneteinek megjelenése a bőrön.

A Celestoderm B nem alkalmazható laktáció és terhesség alatt. A gyermekeket nem írják fel erre a gyógyszerre, ha 6 évesnél fiatalabbak. Ha a készítmény összetevőinek egyéni intoleranciája van, a következő mellékhatások fordulhatnak elő:

 • folliculitis;
 • viszkető érzés;
 • másodlagos fertőzés;
 • allergiás dermatitis;
 • hypertrichosis;
 • kontakt dermatitis.

Ha a fenti reakciók bármelyike ​​előfordul, a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni.

Betaderm

Ez a gyógyszer az Acriderma Genta analógja, mivel összetétele a gentamicinnel és a betametazonra épül. A Betaderm-ot a következő kórokozók jelenlétében írják fel:

 • allergiás és szokásos dermatitis;
 • ekcémával;
 • eritrodermával;
 • krónikus egyszerűen megfosztva;
 • gyengeséggel;
 • pelenka kiütés, piros lapos lichen;
 • pikkelysömörrel;
 • szolár dermatitisz;
 • atópiás dermatitisz;
 • exfoliatív dermatitisz esetén.

Számos ellenjavallatot jelent a Betaderm alkalmazása:

 • bőr-tuberkulózis;
 • herpesz;
 • bárányhimlő;
 • szifilikus tünetek a bőrön;
 • a vakcináció után bekövetkezett reakciók.

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert a nők szoptatásához. A krém költsége körülbelül 180 rubel.

Sinaflanc vagy Acriderm?

A Sinaphlane az Acriderm névvel azonos, mivel hasonló hatású, de más összetételű. Ennek a kenőcsnek a fő komponense a synaflan - fluocinolon acetonid. Ez a kenőcs széles körű felhasználási jelzéseket tartalmaz:

 • ekcéma;
 • pszoriázis;
 • piros lapos zuzmó;
 • a kefék gyanúja;
 • atópiás, allergiás, seborrheás dermatitis;
 • egyszerű krónikus lichen;
 • gyógyszermellékhatás;
 • pelenkakiütés;
 • discoid lupus erythematosus.

Továbbá a külső otitis, az 1. fokú égési sérülések, a rovarcsípések előírják.

Van még egy lista a Sinaflana használatával kapcsolatos ellenjavallatokról:

 • vírusok, gombák, baktériumok károsodása a bőrön;
 • szifilikus bőr tünetei;
 • bőr-tuberkulózis;
 • pelenka kiütés;
 • anogenitalis viszketés;
 • a lábujjak okozta trófikus fekélyek az alsó lábakon;
 • acne rosacea;
 • erózió és gyomor-bélrendszeri fekélyek;
 • Sebek kezelése a felszínen;
 • bőrrák;
 • melanóma;
 • szarkóma;
 • atheroma;
 • hemangioma.

A Sinaphlan nem alkalmazható terhes és szoptató nők, 2 év alatti gyermekek bőrének kezelésére. Különleges óvatossággal, a serdülőkorúaknál a pubertás szakaszában gyógyszert kell alkalmazni a bőrbetegségek kezelésére. A gyógyszer átlagos ára 20 és 100 rubel között van, a gyártótól függően.

Acriderm vagy Advantan: mi a jobb?

Az Acriderm másik szinonimája az Advantan. Fő hatóanyaga a metilprednizolon-aceponát. A gyógyszer gyulladáscsökkentő, glükokortikoid, antiallergiás hatással rendelkezik. Ezért ezt a kenőcsöt az alábbi patológiák jelenlétében írják elő:

 • atópiás, allergiás dermatitis;
 • ekcéma;
 • egyszerű kontakt dermatitis.

Ha emulziót vásárol, emellett gyógyíthatja a seborrheás dermatitis és ekcéma, fotodermitisz, napégés. Költsége meghaladja a kenőcs árát átlagosan 50 rubel.

Döntse el, melyik a jobb, vagy Akriderm Advantan csak orvos alapján az adott beteg adatait, valamint a fejlettségi foka bőrbetegségek és ellenjavallatok a használatát egy adott gyógyszer. Az Advantan-ot nem írják fel, ha egy személy:

 • a szifilisz tünete a bőrön;
 • bőr-tuberkulózis;
 • bárányhimlő;
 • oposyaschivayuschy megfosztja;
 • rosacea;
 • perioral dermatitis.

A gyógyszer nem használható a 4 hónaposnál fiatalabb gyermekek bőrének, a terhes és a szoptató anyák bőrének kezelésére. Az Advantan átlagos költsége körülbelül 500-550 rubel.

Candide B

Egy másik kedvező analóg Acriderma a Candide B, amelynek költsége 450-500 rubel. Hatóanyaga a klotrimazol és beklometazon.

A Candida B-t a következő kórokozók jelenlétében adják be:

Ellenjavallatok:

 • bőr-tuberkulózis;
 • herpes simplex;
 • kanyaró;
 • bárányhimlő;
 • a szifilisz bőrének tünetei.

A Candida B szoptatás alatt tilos.

Belosalik

Ez a készítmény egy Acriderm SC analógja. Árfolyama 400-500 rubel között ingadozik. A gyógyszerek alkalmazása javasolt a következő kóros megbetegedések kiküszöbölésére:

 • pocakos, lapos piros lichen;
 • ekcéma;
 • pszoriázis;
 • ichthyosisos betegség;
 • seborrheás dermatitis;
 • csalánkiütés;
 • keratosis;
 • neurodermitis;
 • krónikus discoid lupus.

Javasolt továbbá a krémet is alkalmazni, ha a bőr rendellenes szárazsága fennáll.

A Belosalik alkalmazása nem ajánlott, ha rendelkezésre áll:

 • csirke pox;
 • anyajegyet;
 • perioral dermatitis;
 • hemangiomas;
 • vulgáris pattanás;
 • posztvakcinális reakciók;
 • trofikus fekélyek;
 • szarkóma;
 • bőrelváltozások vírusokkal;
 • atheroma;
 • epitelomy;
 • bakteriális bőrbetegségek;
 • gombás bőrbetegségek;
 • bőrrák;
 • xantómák;
 • melanoma.

Ne kezelje a bőrt az 1 évesnél fiatalabb gyermekek, valamint a terhes és szoptató nők körében.

Függetlenül a kinevezett vagy jelölt eszközök analógmal történő helyettesítésére semmi esetre sem lehetetlen, mivel ez komplikációk kialakulásához vezethet, allergia előfordulhat. Válassza ki a legjobb választás csak orvos alapján a sajátosságait a páciens testét, a fejlődési szakaszában a betegség.