metronidazol

A metronidazol népszerű antimikrobiális gyógyszer, amely számos farmakológiai hatással jár, gyakran a különböző patológiák komplex kezelésében.

A baktericid hatás az, hogy a gyógyszer képes befolyásolni a káros anaerob mikroorganizmusok légzési folyamatait és a nukleinsavak szintézisét.

A gyógyszert az orvosi gyakorlatban protozoális fertőző betegségek, csontok és ízületek fertőző betegségei, a hasüreg fertőző betegségei kezelésére használják.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiprotozoális készítmény antibakteriális hatással.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül a Metronidazole? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A metronidazol tabletta fehér vagy fehér, sárgás-zöld színű színű, lapos hengeres, elválasztási kockázatú. A gyógyszer fő hatóanyaga a metronidazol, 250 mg-os tablettában. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is:

 • Talkum.
 • Burgonyakeményítő.
 • Sztearinsav.

A metronidazol tablettákat 10 és 20 darabos buborékcsomagolásba csomagolják. A karton csomag 1-től 10 buborékcsomagot tartalmaz, megfelelő számú tablettával és használati utasítással.

Farmakológiai hatás

Antibakteriális gyógyszer egy speciális hatásmechanizmusa, amely magában foglalja az aktiválás biokémiai helyreállítási ötödik nitro keresztül intracelluláris transzport fehérjék egysejtűek és anaerob mechanizmusok leírt használati utasítás. A visszaállított sejtek kölcsönhatásba lépnek a mikroorganizmusok DNS-jével, melyet nukleinsav szintézisének gátlásával kísérnek. Ennek eredményeképpen a baktériumok azonnal meghalnak.

Az antibakteriális tabletta készítmény tartalmaz információt arról, hogy hatékony a gram-negatív és néhány pozitív anaerob ellen. A kórokozó mikroorganizmusok megsemmisítéséhez szükséges minimális elnyomó koncentráció 0,125-6,25 μg / ml dózis. Az antibiotikum az amoxicillinnel együtt aktív a Helicobacter pylori ellen, mivel ez a gyógyszer-kombináció segíti az ellenállás kialakulását.

A "Metronidazole" gyógyszer nem aktív az aerob mikroorganizmusok és az anaerobok fakultatív formái ellen. Meg kell jegyezni, hogy vegyes növényzet jelenlétében ez a gyógyszer szinergikusan hat az antibiotikumokkal szemben, amelyek hatékonyak az egyszerű aerobokkal szemben. A metronidazol hatással van a tumorokra, növelve a sugárzással szembeni érzékenységüket. A gyógyszer diszulfram-szerű hatással rendelkezik, amely szenzibilizáló hatású az alkohollá, és javító folyamatot is vált ki.

Használati utasítások

Mi segít? A metranidazolt a következő esetekben alkalmazzák:

 • alkoholizmussal;
 • gasztritisz és nyombélfekély kezelésére;
 • a Bacteroides spp. által kiváltott fertőzésekkel. (Fertőző betegségek a hasüreg, kismedencei szervek, fertőző betegségek a lágy szövetek és a bőr, petefészek tályog, petevezeték, hüvelyi mandzsetta fertőzések a műtét után);
 • A protozoon-fertőzések (bél- vagy extraintesztinális amebiasis, balantidiasis, kután leishmaniasis, trichomoniasis, Trichomonas húgycsőgyulladás, giardiazise, ​​Trichomonas vaginalis);
 • a központi idegrendszer fertőző betegségeinek, csontjainak és ízületeinek kezelésére, amelyeket a Bacteroides spp. aktivitása okoz;
 • antibiotikumok alkalmazásával járó pseudomembranosus colitis; a mellékhatás, a nőgyógyászati ​​műtétek, a perifériás végbélműködés megelőzésére.

A metronidazol kúpokat az urogenitális trichomoniasis és bakteriális vaginitis kezelésére használják, amelyek a gyógyszerre érzékeny mikroorganizmusok által okozottak.

Ellenjavallatok

 • laktációs időszak;
 • leukopenia (beleértve az anamnézist is);
 • a központi idegrendszer szerves károsodása (beleértve az epilepsziát);
 • fokozott érzékenység a metronidazol hatóanyag összetételére, amelyből mellékhatások alakulhatnak ki;
 • májelégtelenség (nagy dózisok kijelölése esetén);
 • terhesség (1 ciklus).

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

A gyógyszer kategorikusan ellenjavallt az első trimeszterben. A II. És III. Pontban a gyógyszert kizárólag a kezelőorvos döntése alapján írják fel.

A szoptatott gyermeket át kell adni a mesterséges táplálékba, ha szükség van a metronidazol kinevezésére.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Metronidazole tablettákat szájon át, étkezés közben vagy után (vagy rántott tej) szedik rágás nélkül.

 1. Giardiasis - 15 mg / kg / nap 3 osztott adagban 5 napig.
 2. Giardiasis - 500 mg 2 alkalommal / nap 5-7 napig. Gyermekek 1 év alatti - 125 mg / nap, 2-4 éves -, de 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap több mint 8 év - 500 mg / nap (két adag). A kezelés időtartama 5 nap.
 3. A krónikus amoebiásisban a napi adag 1,5 g, 3 osztva, 5-10 napig.
 4. Felnőttek: tünetmentes amebiasis esetén (ha cisztát észlelnek), a napi adag 1-1,5 g (500 mg 2-3 alkalommal / nap) 5-7 napig.
 5. Akut amoebás vizenyőben - 2,25 g 3 adagban, amíg a tünetek abbamaradnak.
 6. Balantidáz esetén - 750 mg 3 alkalommal / nap 5-6 napig.
 7. Máj tályog - a maximális napi adag - 2,5 g 1 vagy 2-3 dózisban, 3-5 napig, antibiotikumokkal (tetraciklinekkel) és egyéb terápiás módszerekkel kombinálva. Gyermekek 1-3 évesek - a felnőtt dózis 1/4-e, 3-7 év - a felnőtt adag 1/3-a, 7-10 év - 1/2 felnőtt adag.
 8. Pszeudomembranosus vastagbélgyulladás esetén - 500 mg 3-4 alkalommal naponta.
 9. Ulceratív szájgyulladás esetén a felnőttek 500 mg-ot írnak naponta kétszer 3-5 napig; Ebben az esetben a gyermekek nem mutatják a kábítószert.
 10. Az anaerob fertőzés kezelésében a maximális napi dózis -1,5-2 g.
 11. A krónikus alkoholizmus kezelésében napi 500 mg-ot írnak elő legfeljebb 6 hónapig (nem több).
 12. A fertőző szövődmények megelőzésére - 750-1500 mg / cito 3 dózisban 3-4 nappal a műtét előtt vagy 1 g a műtét utáni első napon. 1-2 nappal a műtét után (ha engedélyezett a lenyelés) - 750 mg / nap 7 napig.
 13. A Helicobacter pylory felszámolása - 500 mg 3-szor naponta 7 napig (kombinációs terápia részeként, például 2,25 g / nap amoxicillinnel kombinálva).
 14. Trichomoniasis esetén naponta kétszer 250 mg 10 napig vagy 400 mg 2 alkalommal / nap 5-8 napig. A nőknek a Metronidazol-t is fel kell tüntetni vaginális kúpok vagy tabletták formájában. Szükség esetén ismételheti meg a kezelést vagy növelheti az adagot 0,75-1 g / napra. A tanfolyamok között meg kell szünetelni 3-4 héten belül az ismételt kontrolllaboratóriumi tesztek végrehajtásával. A terápia másik alternatívája a betegnek és szexuális partnernek történő 2 g-os kinevezése. Gyermekek 2-5 év - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, több mint 10 év - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 10 ml / perc) a napi dózis felére csökken.

Mellékhatások

A gyógyszer számos mellékhatást fejt ki sok testrendszer részéről.

 1. Az emésztőrendszer oldalától megfigyelhető hányás, hányinger, szájszárazság, glossitis, hasnyálmirigy-gyulladás.
 2. A húgyúti rendszertől kezdve lehet cystitis, candidiasis, vizeletinkontinencia, vizeletfestés.
 3. A bőrön megfigyelhető csalánkiütés, viszketés, torlódás.
 4. Az idegrendszer tud válaszolni fejfájás, álmatlanság, perifériás neuropátia, hallucinációk, zavartság, ingerlékenység, izgatottság, ataxia, koordinációs mozgások, depresszió.

A fenti jelek mindegyike a mérgezés tüneteire vonatkozik, amikor előfordulnak, sürgősen le kell állítania a kezelést, majd öblítse le a gyomrot vagy a bőrt, és forduljon orvosához. A giardiasis tünetei a patológia sikeres kezelésével jelentkezhetnek, 3-4 naponta háromszor kell ellenőrizni.

túladagolás

Ha a gyógyszer túladagolása fordul elő, a betegnek ataxia, émelygés, hányás léphet fel. Súlyos túladagolás esetén perifériás neuropathia és görcsök jelentkezhetnek.

Ebben az esetben szimptomatikus terápiát alkalmaznak, nincs specifikus antidotum.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A sötét színű vizeletet piszkálja.
 2. Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél alkalmazni.
 3. Hosszú ideig tartó terápiával, a vérkép figyelése szükséges.
 4. Leukopénia esetén a folyamatos kezelés lehetősége függ a fertőző folyamat kialakulásának veszélyétől.
 5. A ataxia, a szédülés és a betegek neurológiai állapotában bekövetkező egyéb romlása megköveteli a kezelés abbahagyását.
 6. Megállíthatja a treponemát, és a Nelson hamis pozitív tesztéhez vezethet.
 7. A trichomonadalis vaginitis kezelésére a nőknél és a trichomoniasisban a férfiaknál szükség van a szexuális aktivitásra. Szükség van a szexuális partnerek egyidejű kezelésére. A kezelés nem szűnik meg a menstruáció során. A trichomoniázisos terápia után a menstruáció előtt és után három egymást követő ciklust kell elvégezni.
 8. A kezelés után a giardiasis, ha a tünetek továbbra is fennállnak után 3-4 héttel, hogy végezze el az analízist 3 időközönként széklettel néhány napon (néhány sikeresen kezelt betegek laktóz intolerancia, inváziója által okozott, hogy fennállhat több hétig vagy hónapig, emlékeztetve giardiasisnak tünetek).

Kompatibilitás az alkohollal

A kezelés időtartama alatt az etanolbevitel ellenjavallt (diszulfiramszerű reakció alakulhat ki: spasztikus hasi fájdalom, émelygés, hányás, fejfájás, vér hirtelen előfordulása az arcra).

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer alkalmazása során figyelembe kell venni a más gyógyszerekkel való kölcsönhatást:

 1. A szulfonamidok növelik a metronidazol antimikrobiális hatását.
 2. Növeli a közvetett antikoagulánsok hatását, ami a prothrombin képződésének növekedéséhez vezet.
 3. A diszulfiramhoz hasonlóan az etanolhoz való intoleranciát okoz.
 4. Lítiumkészítményekkel történő egyidejű alkalmazás esetén az utóbbi koncentrációja a plazmában és a mérgezés tüneteinek kialakulása fokozódhat.
 5. Nem ajánlott kombinálni a nem-depolarizáló izomrelaxánsokkal (vaszuronium-bromid).
 6. A cimetidin gátolja a metronidazol metabolizmust, ami a szérumkoncentráció növekedéséhez és a mellékhatások fokozott kockázatához vezethet.
 7. A mikrosomális oxidációs enzimek (a fenobarbitál, fenitoin) enzimjeit stimuláló gyógyszerek egyidejű alkalmazása felgyorsíthatja a metronidazol eliminációját, aminek következtében a plazmában való koncentrációja csökken.
 8. A diszulfirammal történő egyidejű alkalmazás különböző neurológiai tünetek kialakulásához vezethet (a találkozók közötti időszak legalább 2 hét).

Vélemények

Vettünk néhány véleményt az embereket, akik a kábítószer Metronidazole:

 1. Catherine-t. Reggel és este 2 tablettával látta a doxiciklinet 7 napig. Eleinte nem értettem, hogy mi fékezi a fejemet, zajt, zörgést és betegséget okoz. Olvastam a félelemrıl, a fele, amit most gyűjtöttem. Remélem tényleg segít, és nem vágytam meggyűlölve.
 2. Elena. Mindazok számára, akik észrevették a mellékhatások gyógyszeres kezelés: szem előtt tartani, hogy ezek a tünetek termelnek mérgezés termékek lamblia összeomlás megölt metronidazol, talán csak a látens krónikus Giardiasis...
 3. Karina. A metronidazolt erős aknával használtam, orvosomat kozmetológusként írtam fel, tetszett a hatás, a pattanások sokkal kisebbek lettek. Ez csak egy kicsit hányinger a szedés után, majd az émelygés valamilyen módon elhaladt.
 4. Tatiana. A metronidazol gyógyszer me „varázspálca”. Mindig a pénztárcámban van. Mint sok nő, sokszor a cystitis. Előfordul, hogy ez a betegség meglepő módon veszik a munkát. Ebben az esetben azt kell metronidazol, és tudom, hogy ő biztosan segíteni fog. Ez egy régi bevált eszköz, amelyet anyám használ. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő gyógyszer. A tabletták kerek színűek, enyhe sárgasággal. Az íz nagyon keserű, és ez az egyetlen negatív számomra. Alatt súlyosbodása hólyaghurut hogy segít nekem, 20 percen belül a beadás után. Az egyetlen dolog, amit szeretnék mondani, hogy mint minden hatásos antimikrobiális gyógyszerek metronidazol öl és jótékony mikroflóra, úgyhogy nincsenek problémák és a bél, a beadás után kívánatos ital bifidobaktériumok.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Batsimeks;
 • Deflamon;
 • Clione;
 • Metrovagin;
 • metrogil;
 • Metroksan;
 • Metrolaker;
 • Metron;
 • Metronidazole Nycomed;
 • Metronidazol-ICCO;
 • Metronidazol-Altfarm;
 • Metronidazol-link set;
 • Metronidazol-UBF;
 • Metronidal;
 • Metroseptol;
 • Orvagil;
 • Rozamet;
 • Rozeks;
 • Siptrogil;
 • Trichomes intravénás kábítószer-fogyasztók;
 • Trihobrol;
 • trihopol;
 • Trihosept;
 • zászlók;
 • Efloran.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

Tartsa a tablettákat alacsony nedvességtartalmú helyen, napfénytől védve, ≤ 25 ° C-os hőmérsékleten. Tartsa távol a gyerekektől!

Az eltarthatósági idő a kiadástól számított 2 év; Ne használja a lejárati dátumot követően.

Milyen segítséget nyújt a Metronidazole tabletta: felhasználási tünetek

Mi segít az orvosi gyógyszer Metronidazol alkalmazásában? Ezt tükrözi az a személy, aki látta ezt az orvosi terméket a gyógyszertár polcán vagy egy televíziós reklámban. Fő feladata a testben felmerülő bakteriális aktivitás leküzdése. A beteg, aki megvásárolja ezt a gyógyszert, figyelmeztet az általános állapot károsodása ellen a fertőző patológiák okozta kórokozó hatására.

Gyártási forma és összetevők

A szóban forgó készítményt főként tabletták formájában állítják elő. A forma planocylindrical. A tablettákon is van egy osztószalag. Színük túlnyomórészt fehér, zöldesen sárgás színű. A fő, ugyanaz a hatóanyag - metronidazol. Egy tablettában 250 mg tartalmú. A segédelemek közé tartozik a keményítő, sztearinsav és kis mennyiségű talkum.

Ezenkívül a gyógyszerészeti termék hüvelykúp formájában áll rendelkezésre.

Egy csomagban a tabletták száma 10 és 20 egység. Egy köteg nem tartalmazhat legfeljebb 10 buborékfóliát.

Gyógyászati ​​beavatkozás

A metronidazol antimikrobiális és antiprotozoáiis szer. A gyógyszerek képesek visszaállítani az anaerob mikroorganizmusok intracelluláris fehérjéit, ami biztosítja a káros baktériumok akadálytalan halását.

Minőségileg megszünteti mindenféle baktériumok - Gardnerella, Giardia, vaylonellu, fuzobakterii, eubaktériumot, prevotellu, peptokokki, peptostreptokokki, Giardia, clostridiumokhoz.

Milyen tablettát jelentenek a Metronidazol?

Használati utasítás:

 • hüvelygyulladás;
 • húgycsőgyulladás
 • giardiasisnak;
 • gyomorhurut;
 • A duodenum fekélye;
 • Petefészek, máj;
 • A hasüregben előforduló fertőzések - peritonitis;
 • Az antibiotikumok szedése által okozott colitis;
 • Különböző fertőzések kialakulásának megakadályozása műtét után;
 • Erős alkoholos italok krónikus használata.

Ellenjavallatok

 • A leukociták csökkent vérszintje;
 • A mozgás koordinációjának problémái;
 • Szerves természetű központi idegrendszeri rendellenességek, beleértve az epilepsziát;
 • Súlyos máj patológia;
 • A készítmény alkotóelemeinek nem emészthetősége.

Elfogadható-e a nők a laktáció helyzetében és időszakában?

Különös figyelmet kell fordítani azoknak, akik a magzat viselésének utolsó feltételein vannak. Kategorikusan tiltott terápia az első időszakban, valamint a szoptatás időszakában.

Negatív párhuzamos megnyilvánulások

A legtöbb terápiás esetnél biztonságosan tolerálható. Azonban ritkán található a testen bőrkiütések, ízlelési zavarok, fémes íz, nem hajlandó enni, fájdalom a gyomortáji régióban súlyos székletürítés vagy hasmenés, és a sötét vizelet.

A gyógyszer túlzott dózisban történő alkalmazásának következményei

A fő tünetek a hányás, görcsös állapotok, önkéntes izommozgások, neuropátia iránti vágy.

A túladagolás ellen csak tüneti és fenntartó terápia segítségével lehetséges.

A kezelés fontos pontjai

 • A kábítószer-használat során elfogadhatatlan az etanol alkalmazása, mivel ez előidézi a fent említett mellékhatásokat;
 • A fiúk nem adhatják a hatóanyagot amoxicillinnel;
 • A vérvizsgálat időszakos monitorozása szükséges, különösen a hosszú távú gyógyszeres kezelés során;
 • Szükség van arra, hogy tartózkodjanak a szexuális kapcsolattól a szexuális szféra betegségei ellen;
 • Ha a giardiasis tünetei továbbra is fennállnak, több székletvizsgálatot kell végezni;
 • Ne vegyen részt olyan tevékenységekben, amelyek fokozott figyelmet és gyors reagálást igényelnek. Ez annak a mellékhatásainak valószínű előfordulásából adódik, amelyek jelentősen befolyásolhatják azokat a folyamatokat, ahol ezek a jellemzők szükségessé válnak.

Adagolás és alkalmazás gyermekek és felnőttek számára

Általában a felvételi rendszert az orvos külön-külön állítja be. A diagnózis függ.

A hét folyamán napi 1,5 gramm, 3 felhasználásra osztva. 18 éves kor alatt - a rendszer hasonló, de az adagot 30 kg-ról 40 mg-ra számolják 1 kg testtömegre;

5 nap alatt - 750-1000 mg naponta felnőttek. A 2-5 éves gyermekek - legfeljebb 250 mg naponta, 5-10 évig 375 mg-ot neveznek ki és 10-15 éves serdülőket 500 mg-ot írnak elő. A tabletták étkezés után inni. Többszörös használat - legfeljebb 3-szor.

1 vételt 24 órán keresztül. A kezelési eljárás nem késik több mint 10 napig. A nők párhuzamosan használhatják a hüvelykúpok bevezetését. Ebben az esetben, ha a nőnek állandó partnere van a szexuális kapcsolatokban, akkor köteles a szóban forgó gyógyszert is használni.

Azokban az esetekben, ahol erős alkoholtartalmú italok túlzott fogyasztása áll fenn, ajánlott napi 1 g-os dózisú tablettát inni. Kedvező klinikai kép mellett néhány nap múlva 1,5 g-ra emelkedik, egy héttel később 500 mg-ra csökken. Ezután a gyógyszereket 6 hónapig kell használni.

Ezzel a diagnózissal csak a felnőttek kezelésére hatásos. Naponta 2 tablettát mutatunk be. Ezt a rendszert legfeljebb 5 napig kell betartani.

Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek, az első dózis 4 tabletta. A következő 3 napban legfeljebb 250 mg-ot alkalmaznak, három dózisra osztva. 5 éves kortól és 12 évig nem érte el 125 mg-ot.

Ajánlott 1 tabletta (250 mg) naponta kétszer.

1 és 1,5 g között 24 órán át. Kiskorúaknál az adagot a beteg súlya határozza meg - legfeljebb 30 mg / kg.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

 • A gyógyszerek egyidejű alkalmazása, amelyek magukban foglalják az antacideket, a hidroxid - hatással van a hatóanyagok abszorbeálására a gyomor-bél traktusban, nevezetesen csökkenti azt;
 • Erősíti az antikoagulánsok hatékonyságát;
 • A diszulfiram képes a pszichózis kialakulására;
 • A lansoprazol sztomatitist okozhat, sötét színű foltot nyel el;
 • A prednisone gyengíti a hatást;
 • A fenitoin növeli ugyanazon anyag koncentrációját a vérben, ami toxikus hatásokhoz vezet;
 • A fenobarbitál gyorsítja a hatóanyag eltávolítását a szervezetből, csökkenti a terápiás hatást;
 • A klorokin akut dystonia kialakulhat.

Kábítószer-analógok

 • metrogil;
 • Clione;
 • trihopol;
 • Vagisept;
 • Metromikon-Neo;
 • Klion-D 100;
 • Rozeks;
 • Neo-Penotran;
 • Flag.

Mennyibe kerül a Metronidazole

A gyógyszert a megfizethető érték jellemzi. A gyógyszertár 20 és 133 rubel áron vásárolható meg. De a vásárlás előtt szükség van orvoshoz receptre. Figyelembe véve ezt, nem érdemes megkeresni a gyógyszerek harmadik fél segítségét igénylő egyéb módjait. Mivel az öngyógyítás számos rossz következményhez vezethet. Csak szakképzett, szakképzett szakember jogosult gyógyszerkészítményt előírni.

Patient Reviews

Eugene. 38 éves. Krasnodar.

Az orvos, miután felfedezte a szervezetemben a gombás fertőzést, kinevezte vagy jelölt nekem ezt a gyógyszert. Viszonylag olcsó volt - az ára nem haladja meg a 100 rubelt csomagonként, amely 20 tablettát tartalmaz, amelyek adagja 250 mg.

Nem voltam elég egy csomag a teljes kezelésre. Ez csak egy hétig tartott. De pozitív hatást fejtett ki két nappal a gyógyszer kezdete után. Nem voltak káros párhuzamos jelenségek. De itt minden egyedi - minden beteg eltérő módon terápiát vehet át. Ajánlom gyógyszerek szedését, de előtte meg kell keresnie egy orvost, aki meghatározhatja a pontos adagolási és kezelési szabályokat.

Anna. 42 éves. Saransk.

A múlt héten megkerestem a kórházat, ahol adnexitist diagnosztizáltak. Az orvos írt nekem gyógyszert. Családtagjai már igénybe vették ezt az orvosi eszközt. Nagybátyámat a tüdőgyulladás kezelésére használta. Ezután a meglévő betegség elleni küzdelemben kellett használnom. Ez a gyógyszer nagyon hatásos volt. Ráadásul szeretnék kiemelni alacsony költségét

Kezelésem során 2 hétre volt szükségem. Három tablettát ivtam naponta. Miután elolvasta a gyógyszerek használatára vonatkozó utasításokat, megtanultam, hogy a protozoán mikroorganizmusok elleni küzdelemre specializálódott.

A kezelés során nem tapasztaltam semmilyen romlást az állapotomban, amit az utasítások tartalmaztak. A Farmprodukt nagyon hatásosnak bizonyult és segített abban, hogy szembenézzen a meglévő betegséggel.

Ljudmila. 40 éves. Orenburg.

Az ilyen gyógyszereket, mint a Metronidazol, mindig egy családi orvosi mellkasban kell tartani. Sokat segít a különböző gombás megbetegedések leküzdésében, és ellenáll számos olyan mikrobának, amelyek a szervezetben vannak. Kompetenciája, vaginitis, szepszis, trichomoniasis, gasztritisz terápiája. És ez nem minden bizonyíték - a lista elég nagy.

Amikor az orvos felfedezte a gombaimat, ez az orvosi termék ajánlott nekem. A gyógyszertárhoz megérve meglepődtem - a 20 tabletta (250 mg-os dózis), mindössze 120 rubel.

A tabletták fehérek. Ízük nem volt a leginkább kellemes - nagyon keserű. Az utasítások tanulmányozása után attól tartottam, hogy negatív reakciókat fogok végezni - a hányáshoz, a depressziós állapotokhoz, az alvászavarokhoz és általában a központi idegrendszerhez vágyak lesznek. De két hetes terápiára, ami sikeres volt - nem volt ilyen káros hatása.

Metronidazol: használati utasítás

A vásárlás előtt az antibiotikum metronidazol figyelmesen olvassa el a használati utasítást, alkalmazási módszereket és az adagolásra, valamint egyéb hasznos információkat a kábítószer metronidazol. A site „Encyclopedia Diseases” meg fogja találni az összes szükséges információt: az utasításokat a helyes használata, ajánlott adagolás, ellenjavallatok, és a beteg beszámolók, már alkalmazza ezt a gyógyszert.

metronidazol Egy népszerű antimikrobiális gyógyszer, amely számos farmakológiai hatással jár, gyakran különböző patológiák komplex kezelésében.

Ezt a gyógyszert 1960-ban kapták, és aktívan használják az orvostudományban a mai napig. Nagyon aktív gyógyszer, trihomonatsidnoe, antibakteriális, antimikrobiális, antiprotozoális, antiulcer és antialcohol hatású.

A metronidazol a mikroorganizmusok és protozoák széles skálájával szemben aktív. Szisztémás, intravaginális és topikális alkalmazásra különféle dózisformákban kapható, és a biológiai szövetekben való nagy permeabilitás jellemzi. Növeli a daganatok érzékenységét a besugárzásra, diszulfiramszerű hatással bír (a recepció hátterén, az alkohol kialakulására érzékenyebbé válik), és aktiválja a reparatív folyamatokat a szervezetben.

Metronidazol - Összetétel és kibocsátás formája

Orosz neve: Metronidazole

Az anyag latin neve Metronidazole: Metronidazolum (Metronidazoli family)

Kémiai megnevezés: 2-metil-5-nitro-1H-imidazol-1-etanol

A tabletták fehér vagy fehér színűek, sárgás-zöldes árnyalatúak, laposhengeresek, kockázattal és szemmel.

metronidazol 250 mg

Segédanyagok: burgonyakeményítő, sztearinsav, talkum.

Metronidazol - Nosológus besorolás (ICD-10)

A06.0 Akut amoebás vizenyő

A06.4 Amoebic máj tályog

A06.8 Más helyszín amoebic fertőzése

A41.9 Nem meghatározott szeptikémia

A59.0 Urogenital Trichomoniasis

E14.5 Hasmenéses fekély

G00.8 Egyéb baktériumok okozta meningitis

G06 Intracranialis és intraspinalis tályog és granuloma

I33.0 Akut és szubakut fertőző endocarditis

I83.0 Az alsó végtagok hasnyálmirigyjei fekélyesek

J18 pneumonia a patogén meghatározása nélkül

J22 Akut légúti fertőzés az alsó légúti traktusban, nem specifikált

J32.0 Krónikus maxilláris sinusitis

J85 Lung tályog és mediastinum

K05.6 Nem meghatározott periodontális betegség

K10.2 Az állkapcsok gyulladásos megbetegedései

K12 Szájgyulladás és rokon elváltozások

K26 A duodenum fekélye

K52.8.0 * Colitis pszeudomembranus

K60.2 Anus törése, meg nem határozva

K75.0 Máj türke

L08.9 A bőr és a szubkután szövet lokális fertőzése, nem specifikált

L89 Decubitus fekély

L98.4.2 * Trophikus bőrfekély

M00.9 Piogén arthritis, nem specifikált (fertőző)

N34 Urethritis és húgycső-szindróma

N70.9 Salpingitis és oophoritis, nem specifikált

N71 A méh gyulladásos megbetegedései, a méhnyak kivételével

N76 A hüvely és vulva egyéb gyulladásos betegségei

T14.1 Nyílt, meg nem határozott testtömeg

T30 Meghatározatlan termikus és kémiai égések

XXII. SZAKASZ Sebészeti Gyakorlat

Z51.0 A sugárterápia folyamata

Metronidazol - Farmakológiai hatás

Farmakológiai hatás antibakteriális, daganatellenes, antialcoholic, antiprotozoal, trihomonatsidnoe, antimikrobiális.

A nitrocsoportot a molekula, amely egy elektron-akceptor beépül a légúti áramkör a legegyszerűbb és anaerobok (verseng fehérjékkel elektrontransportiruyuschimi -. Flavoprotein, stb), ami a légzési folyamatok és sejthalált okoz. Ezenkívül egyes anaerob-fajok képesek a DNS-szintézist elnyomni és degradálódni.

Orális adagolás után gyorsan és teljesen felszívódik az emésztőrendszerből (a biológiai hozzáférhetőség nem kevesebb, mint 80%). A Cmax-ot 1-3 óra elteltével érik el, és a dózistól függően 6-40 μg / ml. A plazmafehérjékhez való kötődés elhanyagolható - 10-20%. Ez behatol a szövetek és testfolyadékok, ami baktericid koncentrációk nyál, ondó, hüvelyváladék; behatol a GEB-be és a placenta gátjaiba, kiválasztódik az anyatejbe. A szervezetben, körülbelül 30-60% által metabolizált hidroxilezés metronidazol, oldallánc oxidáció és glükuronsavval való konjugáció útján alakul aktív és inaktív (2-oximetronidazole) metabolitok. A fő metabolit antiprotozoális és antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. T1 / 2 normál májfunkció - 8 óra (6-12 óra), alkoholos májbetegség - 18 óra (10-29 h) olyan csecsemőknél vemhességi korban 28-30 hét - körülbelül 75 óra; 32-35 hét - 35 óra; 36-40 hét -. 25 órán kiválasztódik a vesék 60-80% az adag (20% módosítatlan formában), és a beleken keresztül (6-15%). A vese clearance 10,2 ml / perc. A betegek a károsodott vesefunkciójú ismételt adagolás után halmozása metronidazol szérumban megfigyelhető (ezért súlyos vesekárosodás vételi frekvencia, hogy csökkenteni kell). Metronidazol és fő metabolitok is gyorsan eltávolítjuk a vérből hemodialízissel (T1 / 2 csökkentjük 2,6 óra). Ha a peritoneális dialízist a vesék kis mennyiségben választják ki.

Ez hatásosak Trichomonas vaginalis ellen, Entamoeba histolytica, Gardnerella vaginalis, Giardia intestinalis, Lamblia spp.; anaerob gram-negatív mikroorganizmusok: Bacteroides spp. (Ideértve a B. fragilis, B. distasonis, B. ovatus, B. thetaiotaomicron, B. vulgatus), Fusobacterium spp, Veillonella spp, Prevotella (P. bivia, P. buccae, P. disiens)..; anaerob Gram-pozitív pálcák: Clostridium spp., Eubacterium spp.; anaerob Gram-pozitív coccusok: Peptococcus spp, Peptostreptococcus spp.. Trichomonasid-hatás (a fent felsorolt ​​protozoák 99% -ának halálát) 24 μg / ml hatóanyag-koncentrációnál figyelhető meg, míg az anaerob mikroorganizmusok esetében az MPC90 8 μg / ml. Az amoxicillinnel kombinációban Helicobacter pylori elleni aktivitás mutatkozik (az amoxicillin elnyomja a metronidazol rezisztencia kialakulását).

Amikor a krónikus alkoholizmusban szenvedő embereket nevezik ki, az alkohollal szembeni undorodást okoz (az antagonista-szerű szindrómát okoz).

Metronidazol - mi segít?

Protozoafertőzés: extraintesztinális amebiasis, beleértve amebic májtályog, bél amoebiasis (amoebic vérhas), a trichomoniasis (Trichomonas beleértve hüvelygyulladás, húgycsőgyulladás Trichomonas).

A Bacteroides spp. Által okozott fertőzések (Például a Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaiotaomicron, Bacteroides vulgatus): csont- és ízületi fertőzések, a központi idegrendszer (CNS), beleértve a következőket: meningitis, agytályog, bakteriális endocarditis, tüdőgyulladás, empyema és tüdőtályogban, szepszis.

Által okozott fertőzések fajok Clostridium spp., Peptococcus niger és Peptostreptococcus spp.: Hasi fertőzések (peritonitis, májtályog), kismedencei fertőzések (endometritis, tályog, petevezeték és petefészek, vaginális boltozatot fertőzés).

Pseudomembranosus colitis (beleértve az antibiotikumok). Helicobacter pylorihoz társuló gyomorhurut vagy nyombélfekély. Postoperatív szövődmények megelőzése (különösen a vastagbélre, a végbélrégió közelében, apendektómia, nőgyógyászati ​​beavatkozások).

Daganatos betegek sugárterápiája - radioszenzitizátor, abban az esetben, ha tumorrezisztenciát okoz a hypoxia a tumorsejtekben.

Metronidazol - Adagolási rend

Vigyen étkezés közben, étkezés közben vagy után (vagy rántott tej), rágás nélkül.

Trichomoniasis - 250 mg naponta kétszer. 10 napig vagy 400 mg-mal naponta kétszer. 5-8 napig. A nőknek továbbá metronidazolt kell felvenniük hüvelykúpok vagy tabletták formájában. Szükség esetén ismételheti meg a kezelést vagy növelheti az adagot 0,75-1 g / napra. A tanfolyamok között meg kell szünetelni 3-4 héten belül az ismételt kontrolllaboratóriumi tesztek végrehajtásával. A terápia másik alternatívája a betegnek és szexuális partnernek történő 2 g-os kinevezése.

Gyermekek 2-5 év - 250 mg / nap; 5-10 év - 250-375 mg / nap, 10 év alatt - 500 mg / nap. A napi adagot két részre kell osztani. A kezelés időtartama 10 nap.

1 év alatt - 125 mg / nap, 2-4 év - 250 mg / nap, 5-8 év - 375 mg / nap, 8 év alatt - 500 mg / nap. (2 felvétel). A kezelés időtartama 5 nap.

Tünetmentes amoebiásis felnőtteknél (ha cisztát észlelnek) napi adag - 1-1,5 g (500 mg naponta 2-3 alkalommal) 5-7 napig.

A krónikus amoebiásisban a napi dózis 1,5 g 3 dózisban 5-10 napig, akut amoebicusziás herpeszgel 2,25 g 3 dózisban, amíg a tünetek abbamaradnak.

Május tályog - a maximális napi adag - 2,5 g 1 vagy 2-3 dózisban 3-5 napig, antibiotikumokkal (tetraciklinekkel) és egyéb terápiás módszerekkel kombinálva.

Gyermekek 1-3 évesek - a felnőtt dózis 1/4-e, 3-7 év - a felnőtt adag 1/3-a, 7-10 év - 1/2 felnőtt adag.

A fekélyes szájgyulladással a felnőtteket 500 mg naponta kétszer írják elő. 3-5 napon belül; Ebben az esetben a gyermekek nem mutatják a kábítószert.

Pszeudomembranosus vastagbélgyulladás esetén 500 mg naponta 3-4 alkalommal.

A Helicobacter pylory felszámolása - 500 mg naponta háromszor. 7 napig (kombinációs terápia részeként, például 2,25 g / nap amoxicillinnel kombinálva).

Az anaerob fertőzés kezelésében a maximális napi dózis 1,5-2 g.

A fertőző szövődmények megelőzésére - 750-1500 mg / nap. 3 dózisban 3-4 nappal a műtét előtt, vagy egyszer 1 g az első napon. a művelet után. 1-2 nappal a műtét után (ha engedélyezett a lenyelés) - 750 mg / nap. 7 napon belül.

Súlyos vesekárosodásban (kreatinin clearance kevesebb, mint 10 ml / perc), a napi adagot fel kell számolni.

Metronidazol - Ellenjavallatok és korlátozások

Hiperszenzitivitás (beleértve a más nitro-imidazol-származékok), leukopenia (beleértve a történelem), szerves CNS (beleértve az epilepsziát), májelégtelenség (abban az esetben, nagy dózisban a célállomás), terhesség (I trimeszterében ), szoptatás.

A használat korlátozása

Májbetegség (lehetséges kumuláció), vese, központi idegrendszer, terhesség (II-III trimeszter).

Terhesség és laktáció alkalmazása

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében, a II-III. Trimeszterben - óvatosan (a metronidazol átjut a placentán).

A magzat FDA általi cselekvési kategóriája B.

A metronidazol kiválasztódik az anyatejbe, és így a vérplazmához hasonló koncentrációk keletkeznek. Az anyatejre keserítő ízelítőt adhat. Annak érdekében, hogy elkerüljük a gyógyszer hatását a csecsemőre, meg kell szüntetni a szoptatást a kezelés megszakítása alatt és után egy újabb 1-2 napig.

Metronidazole - mellékhatások

Az emésztőrendszer: hasmenés, étvágytalanság, hányinger, hányás, bél kólika, székrekedés, kellemetlen „fémes” íz és szájszárazság, nyelvgyulladás, szájgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás.

Az idegrendszer és az érzékszervek: fejfájás, szédülés, koordinációs zavar, syncope, ataxia, zavartság, ingerlékenység, depresszió, ingerlékenység, fáradtság, álmatlanság, hallucinációk; hosszú távú kezelés nagy dózisú - perifériás neuropátia, tranziens epilepsziás rohamok.

Az ízületi húgyúti rendszertől: dysuria, cystitis, poliuria, vizelet inkontinencia.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés, bőrhiperémia, orrdugulás, láz.

Egyéb: arthralgia, az EKG T hullámának lerakása; hosszantartó terápiában nagy adagokban - leukopenia, candidiasis.

Helyi reakciók: intravénás beadás esetén - thrombophlebitis (fájdalom, hiperémia vagy duzzanat az injekció beadási helyén). Intravaginális alkalmazás esetén - viszketés, égés, fájdalom és irritáció a hüvelyben; vastag, fehér, nyálkahártya-elvezetés a hüvelyből szag nélkül vagy gyenge szaggal, gyakori vizelés; a gyógyszer visszavonása után a hüvely candidiasisának kialakulása; a szexuális partnerben a penis égő érzése vagy irritációja. Külső alkalmazással - hiperémia, hámlás és a bőr égése, könnycsepp (ha a gélt a szemhez közelítik).

Tünetek: hányinger, hányás, ataxia, súlyos esetekben - perifériás neuropathia és epilepsziás rohamok.

Kezelés: tüneti; nincs specifikus antidotum.

Metronidazol - Különleges utasítások

A kezelés időtartama alatt az etanolbevitel ellenjavallt (diszulfiramszerű reakció alakulhat ki: spasztikus hasi fájdalom, émelygés, hányás, fejfájás, vér hirtelen előfordulása az arcra).

Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél alkalmazni.

Hosszú ideig tartó terápiával, a vérkép figyelése szükséges.

A leukopenia kialakulásával a folyamatos kezelés lehetősége függ a fertőző folyamat kialakulásának kockázatától. A ataxia, a szédülés és a betegek neurológiai állapotában bekövetkező egyéb romlása megköveteli a kezelés abbahagyását.

A trichomonadalis vaginitis kezelésére a nőknél és a trichomoniasisban a férfiaknál szükség van a szexuális aktivitásra. Szükség van a szexuális partnerek egyidejű kezelésére. A trichomoniázisos terápia után a menstruáció előtt és után három egymást követő ciklust kell elvégezni.

A kezelés után a giardiasis, ha a tünetek továbbra is fennállnak 3-4 hét után kell elvégezni 3 elemzését széklet időközönként néhány nap (néhány sikeresen kezelt betegek laktóz intolerancia, inváziója által okozott, fennállhat több hétig vagy hónapig, emlékeztetve giardiasisnak tünetek).

Külső alkalmazás esetén kerülje a szemmel való érintkezést (nyelőcső keletkezhet). Ha a gélzel érintkezik, azonnal mossuk le bő vízzel.

Ügyeljen arra, hogy a szedéshez kapcsolódó szédülés lehetősége, különösen a járművek vezetői és más mechanizmusokat kezelő személyek legyenek.

Megállíthatja a treponemát, és a Nelson hamis pozitív tesztéhez vezethet.

A vizelet festése vörösesbarna színű (a metronidazol anyagcseréjének eredményeképpen képződött vízoldékony pigment jelenléte miatt) megfigyelhető.

Terhesség és laktémia

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében, laktáció alatt.

Óvatosan: terhesség (II-III trimeszter).

Alkalmazás gyermekkorban

Az alkalmazás lehetséges az adagolási rend szerint.

Az amoxicillinnel kombinációban nem ajánlott 18 évnél fiatalabb betegeknél ezt a gyógyszert használni.

Vesefunkció megsértése esetén

Óvatosan: veseelégtelenség. Súlyos vesekárosodásban (kreatinin clearance kevesebb, mint 10 ml / perc), a napi adagot fel kell számolni.

A betegek a károsodott vesefunkciójú ismételt adagolás után halmozása metronidazol szérumban megfigyelhető (ezért súlyos vesekárosodás vételi frekvencia, hogy csökkenteni kell).

A májfunkció megsértésével

Óvatosan: májelégtelenség. Májelégtelenség esetén nagy dózisokat nem szabad beadni.

Metronidazol - gyógyszerkölcsönhatások

Erősíti a közvetett antikoagulánsok hatását.

A lítiumkészítmények egyidejű alkalmazásakor az utóbbi koncentrációja a plazmában és a mérgezési tünetek kialakulásának valószínűsége megnőhet.

A fenitoin és a fenobarbitál csökkentik a metronidazol hatását a máj mikrosomális rendszerének aktiválásával, gyorsítva az anyagcserét és a kiválasztódást.

A cimetidin gátolja a metronidazol metabolizmust, ami a szérumkoncentráció növekedéséhez és a mellékhatások fokozott kockázatához vezethet.

A metronidazol nem kompatibilis az alkohollal (egyidejűleg az antabuse-szerű szindróma kialakulása).

A diszulfirammal történő egyidejű alkalmazás különböző neurológiai tünetek kialakulásához vezethet (a találkozók közötti időszak legalább 2 hét).

Nem ajánlott kombinálni a nem-depolarizáló izomrelaxánsokkal (vaszuronium-bromid).

A szulfonamidok növelik a metronidazol antimikrobiális hatását.

Az intravénás alkalmazást nem szabad összetéveszteni más gyógyszerekkel.

Metronidazol - analógok

A metronidazolnak számos szerkezeti analógja van a hatóanyagnak.

Analóg metronidazol Bacimex

Ha a Metronidazol gyógyszer analógjait keresik a dropper megoldás formájában, akkor ideális Bacimex. Alkalmazása: extraintestinalis vagy bélbeli amebiasis; trichomoniasis; a hasüreg, az ízületek és a csontok egyes fertőzései; a központi idegrendszer különböző fertőzései (meningitis, empyema, az agy és a tüdők, a szepszis).

A Bacimexot endometritis, hüvelyi vaginális fertőzések és a petevezetékek vagy petefészkek tályogjának kezelésére is alkalmazzák. A gyógyszer alkalmazására utaló jelek a posztoperatív szövődmények (különös tekintettel a vastagbél-és nőgyógyászati ​​beavatkozásokra).

A Bacimex ellenjavallt. Ezek közé tartozik: leukopenia; a központi idegrendszer súlyos szervi sérülései; májelégtelenség.

Analóg metronidazol-metrogil

A metrogil a Metronidazol analógja, amely tabletták formájában kapható, valamint intravénás beadásra alkalmas oldat. Ezt a gyógyszert olyan fertőzések kezelésére alkalmazzák, amelyeket különböző metronidazollal szemben érzékeny mikroorganizmusok okoznak. Ezek közé tartozik: tüdőgyulladás; endocarditis; szepszis; agyhártyagyulladás; Protozoalis fertőzések (amóbás máj tályog, trichomoniasis, amoebicus vizens, giardiasis, bőrfertőzések); endometritis; a petefészkek fertőzése; hashártyagyulladás; a máj tályogja.

Metrogil használatra, mint sok más szinonimák vagy ekvivalens metronidazol és megelőzésére anaerob fertőzések után különböző műveletek a hasi szervek bármilyen nőgyógyászati ​​műtétek, beavatkozások okolorektalnoy területen. Ennek a mellékhatásnak van mellékhatása. Miután megkapta, lehet, hogy: fejfájás; a tájékozódás megsértése az űrben; fokozott izgatottság; hallucinációk; székletzavarok; vörösség a perineumban; urticaria.

A Metrogyl szigorúan tilos használni, ha a páciens epilepsziás vagy hajlamos görcsrohamokra, vérbetegségekre vagy máj- vagy vesefunkció súlyos károsodására.

Analóg Metronidazole Flagyl

A metronidazol analógjai gyertyák formájában készülnek. A legnépszerűbb és leghatékonyabb közülük Flagil. Ez egy intravaginális gyógyszer, amelynek kimondott antimikrobiális hatása van. Általában ezeket a kúpokat olyan nők kezelésére alkalmazzák, akik nemspecifikus vagy trichomonadalis vaginitisben szenvednek.

Más analógokhoz hasonlóan a Metronidazol helyett a Flagyl nem írható elő metronidazollal szembeni intoleranciában szenvedő betegeknél, és nem alkalmazható gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban. Ellenjavallt a nyilvánvaló neurológiai rendellenességekben szenvedő betegeknél.

Analóg Metronidazole Trichosept

Ha érdekli a metronidazol analógok gélek és kenőcsök formájában, figyeljen a Trichoseptra. A felhasználásra utaló jelek a következők: urogenital trichomoniasis; vaginitis (nem specifikus).

A Trichosept nem ajánlott leukopenia, mozgásszervi rendellenességek, epilepszia és májelégtelenség kezelésére. A gél alkalmazása után mellékhatások léphetnek fel: allergiás reakciók; a szájnyálkahártya szárazsága; hányinger; székrekedés vagy hasmenés.

Metronidazol - Vélemények

Mindent szigorúan a recept szerint tartottam, a dózis kicsi volt, azonnal kezdtem inni, amikor megjelentek az első jelek. Ki tudja, van-e ilyen kenőcs?

Nagyon tetszett a metronidazol kúpok, jól segített, mennyire nem emlékszem, de egyáltalán nem olcsó, a hatás kiváló, gyorsan gyógyul, az absztrakt világos.

Az orvos kinevezte a fogorvost, hogy kezelje a fogakat a klindamicinnel, remélem, hogy felépül.

Kiírták a heliklbakter pylori tablettait, gyomorfekélyt. A tanfolyam még folyamatban van, de a megkönnyebbülés már a 2. napon volt. A legfontosabb dolog: ne felejtsd el a diétát.

A tabletták nagyon keserűek, de miután az orvos kijelölte, előnynek kell lennie, én iszom. Egy másik nagyon fontos egy olcsó gyógyszer!

Volt valami bonyolult fájdalomcsillapításom és egy nőgyógyász egy teljes előkészítő komplexumot. Két héttel aztán mindezek a tabletták ivott, és egész idő alatt általában a mosdóba menni nem tud -, hogy a székrekedés, éppen ellenkezőleg, a hasmenés. De az ellenőrzési tesztek ideálisak voltak.

Hüvelygyulladás metronidazollal kezelt, 2 hét, egy gyertya az éjszaka - a hatás már az első héten, a kisülés sokkal kisebb, és a fájdalom hajtások jól tolerálja a szervezet, ez egy enyhe bőrpír és égető érzést, és ez majd sok a gyógyszert a fehérneműt, de a kezelés után került sor az összes nem hiába.

Brother bánt vele, néhány STD és meglepődtem mikor lemerült kezelésére demodectic rühösség (bőr atka), de úgy döntöttem, hogy orvos lesz, jobban látható és inni tabletta. A hatás nem azonnali, hanem csak egy héttel később, még az interneten találtam egy érdekes módszert alkalmazzák ezeket a tablettákat külsőleg: egy pár darab tört, vízzel hígítjuk, és az iszapot az arcra, mint egy maszk. Itt a metronidazol alkalmazásával két hypostase-t is 1 hónap alatt nyertem egy kullancsot!

Jó napot! Soha nem tudtam, milyen trichomonadal-vaginitis. De néhány évvel ezelőtt, a polgári férjem, ilyen ajándékot adott nekem. Szinte azonnal kezdtem aggódni a habos, sárga kisülés, a fájdalom a női orgonában. Később a kibocsátás hasonló volt a trombushoz, de a viszketés sokkal erősebb volt, mint a hüvelyi candidiasis.

Teljes vizsgálat után Metronidazolot írtak fel. Ez egy széles spektrumú antimikrobiális gyógyszer. Ez előírt trichomoniasis, Trichomonas vaginalis, amőbás tályog a máj, giardiasis, meningitis, agytályog, gastritis, nyombélfekély. Trichomonas vaginitis kezelésére 1 tablettát vettem naponta háromszor 25 mg-mal. A kezelés időtartama 7 nap, majd orvosi utasítás szerint. A metronidazol tabletták mellett vaginális kúpokat is alkalmaztam. Így kettős csapást kapunk a fertőzésre. Továbbá, én douching kamilla és tölgyfa kérge enyhíti súlyos viszketés és duzzanat a gyulladás helyén. A kezelés után átadtam a fizetett elemzéseket, ahol arról tájékoztatták, hogy a trichomonas vaginitis nem található.

Szeretném megjegyezni, hogy ilyen fertőzéseket partnerrel kezelnek, különben minden mindenképpen haszontalan lesz. Nem bántam a férjemmel, csak rúgtam ki a házból, miután tájékoztatták arról, hogy mit ítélt oda. A mellékhatások között gyakori álmatlanság, megnövekedett idegi izgalom, néha a kezek bőrének nyírása. Ezen tabletták használata után a vizelet sötétbarna színűvé vált, a máj pedig kezdett dolgozni a terheléssel. Ezt bizonyította a fémes íz a szájban reggel. Ez a gyógyszer ellenjavallt vese- és májkárosodásban szenvedő betegeknél. Ennek a gyógyszernek köszönhetően megszabadultam a nők egészségével kapcsolatos nagy problémáktól. Azóta nem hiszek semmilyen embernek, és mindig az intimitásomra gondolok.

A gyógyszert a húgyutak gyulladásos és fertőző betegségeire írják fel. Minden gyógyszertárban könnyedén megkaphatja. Az akvizícióra vonatkozó recept nem szükséges. Nagyon erős tabletták, így sok mellékhatása és ellenjavallata van. A tanácsadás előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel. Éppen ezért, a megelőzéshez, nem iszom. Császármetszés után vettem, elég hosszú vételre volt szükségem, de a testem nem viselte ezt a kábítószert. A recepció következtében hányinger és tűrhetetlen fejfájás volt, ezért a következmények elkerülése végett meg kellett állnom. Szeretném elmondani a tabletták kellemetlen ízeiről is, miután tartósan keserű ízeket szedett a szájban. És így teljes mértékben megbirkózik az összes olyan betegséggel, amelyet a kábítószer utasításai tartalmaznak.

A metronidazol gyógyszer me „varázspálca”. Mindig a pénztárcámban van. Mint sok nő, sokszor a cystitis. Előfordul, hogy ez a betegség meglepő módon veszik a munkát. Ebben az esetben azt kell metronidazol, és tudom, hogy ő biztosan segíteni fog. Ez egy régi bevált eszköz, amelyet anyám használ. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő gyógyszer. A tabletták kerek színűek, enyhe sárgasággal. Az íz nagyon keserű, és ez az egyetlen negatív számomra. Alatt súlyosbodása hólyaghurut hogy segít nekem, 20 percen belül a beadás után. Az egyetlen dolog, amit szeretnék mondani, hogy mint minden hatásos antimikrobiális gyógyszerek metronidazol öl és jótékony mikroflóra, úgyhogy nincsenek problémák és a bél, a beadás után kívánatos ital bifidobaktériumok.

A metronidazol régi és időigényes gyógyszer. Széles körben használják a nőgyógyászatban, a fogászatban és az orvostudomány más területein. Antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek a gyógyszerkészítménynek köszönhetően sok krém és kenőcs készül. A metronidazol jó eredménnyel jár, és egy fillért sem okoz. Ezt a gyógyszert szedtem egy nőgyógyásznak, amikor mikroflóraszedéseim voltak. Tíz napot ivtam, ahogy azt az orvos írta, és segített nekem. Azonban meg kell jegyezni, hogy az anyag hányingert okozhat a felvétel során. Különösen, ha az első alkalommal inni. Ezért nem ajánlott a gyógyszert üres gyomorba bevenni. És a többi egy csodálatos gyógymód, amelyet idővel teszteltek, ami soha nem fog sikerülni.

A metronidazol hazai analóg trihopol összhangban egy nagyságrenddel eltér az árat. A gyógyszer antimikrobiális aktivitással rendelkezik a szervezetben. Meggyilkolja a szervezetünkben élő paraziták legnagyobb részét, elsősorban olyan anyagot, mint a Trichomonas. Aki nem talál egy személy 30 év feletti nem szembesülnek még egyszer az antibiotikum, mert trichomoniázis helyre került között húgy-ivarszervi megbetegedések. Még ha nem is ez a probléma, és egyszerűen eltávolítható a fogat, az orvos fogja felírni Önnek metronidazol kizárólag megelőző intézkedésként, mert ha eltávolítja a fogat, bármilyen műtéti eljárás, lehetséges a fertőzés kockázatát a szervezetben. A felnőtteknek napi 2 vagy 3 alkalommal 2-3 tablettát kell bevenni 8-10 napig. A gyógyszer szedése undorító, és nem kompatibilis az alkoholfogyasztással, itt legyen a figyelmeztető jelzés. Barátom, az orvos évente egyszer tanácsolja a metronidazol lefolyását, csak profilaxisban. Egész óriási egészségre!

Úgy gondolom, hogy minden ember időről időre megbetegszik és orvoshoz fordul. Ezek között az elkerülhetetlen betegségek között természetesen a fogorvosok és a női betegségek kezelése vezet. Egyszerre elmondom, hogy ez az előkészítés más módon Trichopolum néven ismert, és a neve nem hangzik jól. Azonnal megjelenik egy beteg ember, aki szenved valami érzéketlen nemi betegségtől. Ne félj és féljen. Tény, hogy a gyógyszer számos hatással rendelkezik, és sikeresen alkalmazzák a különböző gyógyászati ​​területeken. By the way, véleményem szerint még mindig nincs egyetértés az orvosok között arról, hogy ez a gyógyszer antibiotikum, vagy sem. Azt hiszem, igen, nem pedig. Igaz, nem egy nagyon erős antibiotikum. Bár a nagy dózisokban és koncentrációkban, véleményem szerint, nem rosszabb az erős. Személy szerint egy fogorvos rendelte hozzá egy kódot egy kis dózisban a gyors helyreállításhoz. Sokat segített. Én is belevetettem, amikor egy női konzultációban egy nappali kórházban diagnosztizáltam a "gyulladást." Emlékszem, rozsdásodtam, és párhuzamosan tabletta formájában vettem. Amellett, hogy vitaminok és nem-mentes. A helyreállítás nem volt lassú. És anélkül, hogy valamiféle kocsány lenne, ami bizonyosan az antibiotikumok szedésének hátterében áll. Igaz, hogy a mellékhatások között megfigyelhető volt a fémes íz a szájban, amely azonban gyorsan elpárolog, és enyhe szédülés. De amikor nagy dózisokkal befecskendeztek. És így - egy kiváló termék, alacsony áron. Ráadásul az idő ellenőrzi.

A fogorvosi klinikán megismerkedtem ezekkel a tablettákkal. Aztán a fog nagyon rosszul fáj. Először az anesztetikával próbáltam megbirkózni a fájdalommal, mivel nincs idő arra, hogy az orvos menjen. Eleinte a fájdalmat nagyon hatékonyan enyhítették. De két nap elteltével a fájdalom egyszerűen elviselhetetlenné vált, ráadásul az arc kezdett felduzzasztani a fájdalmas fogat. Nyilvánvalóan az áramlás kezdett kialakulni. A klinikára való utazás most elkerülhetetlen volt, el kellett hagynom az összes üzletet, és minden lábaimmal repülni kellett. Természetesen a fogamat eltávolítottam, de nem teljesen biztonságosan. Hosszú várakozás következtében kialakult az izületi gyulladás és a gyulladás nagyon erős gyulladása. A fogorvos megdorgált, mert elhanyagolta az egészségemet, és azt írta, hogy intenzíven inni fogja ezt a gyógyszert - erős antibakteriális és baktericid hatóanyagot. Napi 3 alkalommal vettem ezeket a kis tablettákat. Ezek nagyon olcsóak, 30 rubelre kerülnek a csomagoláshoz 20 darabban. És kiderült, hogy nagyon hatékonyak voltak. Már a következő napon a sebek kiáramlása megállt, az orcak duzzanata gyorsan kezdett süllyedni, és a fájdalmas fájdalom enyhült. Egy héttel később egészen egészségesnek éreztem magam, és a seb az ínyében majdnem elhúzódott. Tehát ez a gyógyszer az én nagy tiszteletem és hálám.

A tárolás feltételei

A gyógyszert száraz, könnyű helyen, 25 ° C-nál magasabb hőmérsékleten kell tárolni.

Tartsa távol gyermekektől.

Felhasználhatósági időtartam - 2 év. Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

A gyógyszertárakból történő kiadagolás feltételei: A gyógyszert rendelvény nélkül adják ki.

Különös figyelmet fordítunk arra a tényre, hogy a Metronidazol antibakteriális gyógyszer leírását csak tájékoztató célokra lehet bemutatni! A Metronidazol kábítószer pontosabb és pontosabb információi tekintetében kérjük, hogy kizárólag a gyártó megjegyzésére hivatkozzon! Ne öngyógyítás! A gyógyszer beindítása előtt feltétlenül konzultáljon orvosával!