Cink-kenőcs a herpesztől - lehet használni?

A herpesz fő tünetei a viszketés, kellemetlen érzés, égés. Az első pillantásra ártalmatlan betegség fenyegetést jelent az egészségre. Számos rendszert és szervet érinthet, néha még egy személy sem tud róla.

A herpeszből készült cink-kenőcs valóban segít. Tevékenységének spektruma széles, eltávolítja a gyulladásos folyamatokat, felgyorsítja a regenerációs folyamatokat. Rövid idő alatt a gyógyszer segít a betegség tüneteinek megszüntetésében.

Hogyan manifesztálódik a betegség?

A betegség fő tünete a gyulladásos folyamat, amely a hólyagképződést az ajkakon vagy a test más részein képződik. Gyakran a bőrkiütés körülveszi a hónalj területet, ami súlyos kellemetlenséget okoz a személynek.

A genitális herpesz tünetei ugyanazok, de jellemző lokalizációs helyszínen. Úgy gondolják, hogy a fertőzés idején a fejlődés csúcspontja halad, a beteg pedig rendkívül veszélyes mások számára. Amíg az exacerbáció fázisa nem csökken, nem kívánatos, hogy személyhez jusson.

Kezdetben vöröshajó jelenik meg, egy idő után buborékok keletkeznek, amelyek belsejében folyadék van. Soha ne szakítsanak ki vagy ne sérüljenek meg, fertőzés fordulhat elő.

Herpesz az ajkán, ahogy továbbították?

Pirosság az ajkakon, fájdalmas hólyagok - ez a herpesz fertőzés következménye. A tünetek gyakran összeomlottak a hideggel, mert a tünetek hasonlóak lehetnek.

Az ilyen fertőzés fertőzése a következő lehet:

 1. Levegőcsepp-átvitel. Elég, ha közeli kapcsolatban áll egy beteg emberrel, és a vírus egészséges emberhez jut. Az orrnyálkahártya mikroorganizmusai rendkívül ritkán fordulnak elő, és minden azért, mert az üreges felület durva. Éppen ezért a száj nyálkahártyája gyakran szenved. A kockázati csoportba beletartoznak a férfiak és a nők is, gyakran csókolják az ismeretlen embereket. Csak egy ilyen csók okozhat fertőzést.
 2. Háztartási kapcsolattartás esetén. A herpesz típusa nemcsak közeli kommunikációban és csókokban, hanem közös háztartási cikkek használatával is továbbítható. Ennek elkerülése érdekében csak a dolgokat kell használnia - edényeket, törölközőket, fogkeféket és így tovább. Sok dolog és akár gadget is fertőzésforrássá válhat.

A környezetben a vírus nem sokáig él, de még mindig fertőzéshez vezethet, ezért nagyon óvatosnak kell lennie.

A genitális herpesz fertőző?

A herpeszet csak óvszer használata nélkül lehet átadni szoros kapcsolatban a betegekkel. A nőknél a vírusok a vaginában és a szájban lévő nyálkahártyákon élnek.

A férfiaknál a kórokozó mikroorganizmusok a húgycsőben és a fityma exacerbációjának időszakában vannak. A herpesz első vagy második típusával ellentétben ezt kevésbé fertőzőnek tekintik.

Érdekes! A nők az urogenitális rendszer speciális szerkezetének köszönhetően hajlamosabbak a fertőzésre.

A nemi szervek nyálkahártyája egy nőben nagy, ami azt jelenti, hogy a vírus terjedhet nagy mennyiségben a mély lágy szövetekbe. A genitális herpeszes férfiak kevésbé vannak betegek, és mindez azért, mert a vírus csak a húgycsőben lehet megőrizni és szaporodni.

A vizelés során öntisztító tulajdonsággal rendelkezik, így a vírus megőrzése ebben az esetben nem nagyszerű. Ha a védettség erős, akkor a fertőzés kockázata kisebb valószínűséggel csökken. De még ez a tény sem jelenti azt, hogy a barrier fogamzásgátlásból meg kell tagadni.

A cikkben szereplő videó részletesebben leírja a fertőzés bekövetkeztét.

Ki a betegség vírusa?

Bárki, aki kapcsolatba lép a pácienssel vagy használatának tárgyaival, fertőzheti meg a herpesz fertőzést. A herpesz genotípusa oly módon van kialakítva, hogy csak az embereket érintheti, az egyik személyről a másikra átvihető, vagy fertőző tárgyak révén. A fertőzés penetrációja a szervezetbe 100% -kal nem védhető.

Az egészséges életmód fenntartása, a megelőzés szabályainak betartása, rendszeres orvosi vizsgálat - mindez nem zárja ki a fertőzés lehetőségét, kedvező körülmények között a fertőzés könnyen behatol a szervezetbe.

Még miután áthaladt az akut fázisban, a herpesz továbbra is fertőző. Minden fertőzött személy továbbra is a vírus hordozója marad életében. A gyermekek az anyából továbbíthatók, amikor átmennek a szülőcsatornán, vagy az etetési időszak alatt, amikor a szájüreg nyálkahártya érintkezik a bőrrel.

A herpesz különösen veszélyes az újszülöttek számára, mivel az immunitás gyengül, és nem képes teljes mértékben ellenállni a mikroorganizmusoknak. A vírus számos eltérést és hibát okozhat a fejlesztésben.

Kinek a herpesz különösen fertőző?

A világ népessége a herpesz vírus fogékonyságára kétféle. Vannak, akik érzékenyek a fertőzésre. Az esetek több mint 95% -ában a mikroorganizmusok átjutnak a nyálkahártyákba.

A második csoport a vírussal soha nem találkozik, csak azért, mert erős immunitással rendelkezik, és nem teszi lehetővé a mikroorganizmusok számára a sejtek behatolását. Nem lehet pontosan megmondani, hogy hány ember hordozza a herpeszet.

Az emberek első csoportjában a vírus más embereknek kerül át, időről időre aktiválódik.

De ahhoz, hogy ez megtörténhessen, kedvező tényezőnek kell lennie, köztük különbséget lehet tenni:

 1. A herpes fertőzés másik törzsének fő genotípusához való ragaszkodás. Ez akkor történik, amikor például egy személy az első és a második típusú herpesz hordozója, de hirtelen fertőződik a nemi szervvel. Az immunitást új fertőzésre váltják át, pontosabban, elnyomják, és a megszerzett betegségekre reagálnak. Talán a kiütés megjelenése az ajkán, ami sokáig nem fog elhaladni.
 2. Az immunitást más vírusos vagy fertőző ágensek gyengítik. A herpesz fő és természetes gátja az immunsejtek.

Miután kiütések jelentek meg az ajkakon vagy a test többi részén, ajánlott korlátozni az érintkezést egészséges emberekkel. A fertőzött személy ebben az időszakban különösen fertőző, a környezetben naponta több millió életképes vírusrészecskét terjeszt.

Herpes cink kenőcs kezelése

Tehát a cink-kenőcs segít a herpeszben, vagy az időpocsékolás? A kérdés megválaszolása előtt meg kell fontolnia a gyógyszer összetételét. Paszta és kenőcs formájában készül. A gyógyszertárban csövek vagy dobozok láthatók, a térfogat más, 10-25 gramm.

Ami a gyógyszer összetételét illeti, egyszerű:

A rövid időtartamú anyagok képesek legyőzni a betegség tüneteit, de ne pusztítsák el. Amint azt korábban már bemutattuk, a fertőzés az emberi testbe való behatolás után továbbra is örökre ott marad, és időnként megjelenik.

Az alábbi képen egy példa arra, hogy a gyógyszer hogyan néz ki.

Hogyan működik a kenőcs?

A herpeszes cink-kenőcs bizonyos hatásmechanizmussal rendelkezik, nevezetesen:

 • Az érintett terület feldolgozásakor fertőtlenítve van;
 • a problémás hely nyugodt;
 • a cukrok és a folyadék felszívódnak;
 • ha a kezelést kóros tünetek megjelenése előtt indították el, akkor a tipikus megnyilvánulások elkerülhetők;
 • a gyógyszer hatása helyi;
 • a kórokozó aktivitása elnyomódik;
 • amikor a hideg az ajkakon kezeli, akkor tovább nem fog tovább fejlődni;
 • szárító hatás;
 • a gyulladásos folyamat megszűnik;
 • a beteg megszabadul a fájdalomtól és más kellemetlen érzésektől;
 • gyorsított regenerációs folyamatok;
 • a kezelt területen a vírusok aktivitását elnyomják.

A gyógyszer hatása majdnem azonnali. Nem kell sokáig várnia, hogy láthassa a kezelés első eredményeit.

Adagolás és az alkalmazás módja

Az utasításokat tartalmazó utasítások a csomagban vannak, de ennek ellenére terápiás beavatkozásokra csak a kezelőorvos konzultálása után indokolt. A szakember meghatározza a kezelést, a gyógyszer típusát (paszta vagy kenőcs) és a használati gyakoriságot. Lehetetlenné teszi mindezt egyedül, mivel figyelembe kell venni a beteg egyéni jellemzőit, a betegség súlyosságát és még sok mást.

A kezelés megfelelő működése érdekében ajánlatos a következő eljárást követni:

 • antiszeptikus kezek kezelése;
 • gyapotszövet használatával, alkalmazza a hatóanyagot a problémás helyre;
 • egy idő után, gátlástalan kenőcs vagy passz eltávolítani;
 • ismételje meg az eljárást naponta többször;
 • A kezelés időtartama addig tart, amíg a betegség tünetei teljesen megszűnnek.

Az alábbi táblázat egy standard kezelési módra mutat példát:

Ha nincs lehetőség orvoslátogatásra, akkor tarthatja be ezt a kezelési rendet és alkalmazhatja a gyógyszert.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A herpesz elleni cink-kenőcs nem mindig használható, mivel bizonyos korlátozások vannak.

Fontos! Ne engedje, hogy a termék belépjen a szájba, a szembe és a testbe.

A gyógyszer szinte mindenki számára alkalmas, az alkalmazás allergiája ritkán fordul elő, ellenjavallatok minimálisak. Terhes nők, szoptató anyák és kisgyermekek is kezelhetők.

De ennek ellenére vannak néhány korlátozás, hogy ugyanazt használják:

 • a komponens összetevőinek egyéni intoleranciája;
 • a bőrön vagy a nyálkahártyákon gyulladásos folyamat alakul ki göbös tartalmú gyulladással.

Cink-oxidon allergia léphet fel, a tünetek a következők: égetés, csalánkiütés, irritáció viszketés, gyulladás. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, hagyja abba a további kezelést, és forduljon orvoshoz.

Túladagolás tünetei

A herpesz kezelésére a gyógyszer biztonságosan használható és a túladagolástól való félelem. A toxicitási kenőcs nem különbözik, függetlenül attól, hogy milyen dózis van külső alkalmazásra, nincs veszély. A gyógyszer kizárólag a felszínen működik, nem lép be a vérbe, a testbe.

A kenőcs túladagolása csak akkor képes áthatolni a nyálkahártyákon vagy a test belsejében.

Ebben az esetben mérgezés tünetei lehetnek:

 • fájdalomérzet az izmokban és az ízületekben;
 • túlzott izzadás;
 • légzési nehézség;
 • köhögés.

A tünetek nem jelentenek különösebb veszélyt, legtöbbjük függetlenül jár, és nem igényel orvosi beavatkozást. Ha az állapot romlik, menj a kórházba.

A cinkkeverék immunmoduláló hatása nincs, hosszú ideig nem használható. A gyógyszer időben történő felhasználásával gyorsan megbirkózik a feladatával.

A hosszú távú remisszió elérése érdekében ajánlatos a terméket összetett terápiával együtt alkalmazni, amelynek fő célja az immunitás erősítése.

A herpesz megelőzése

Az a személy, aki aktív életmódot vezet, egyik vagy másik módon, szembesül egy herpesz vírussal, és ez csak idő kérdése. Lehetetlen teljesen megvédeni a fertőzést.

A megelőző intézkedések segítenek a fertőzés terjedésének és fejlődésének csökkentésében:

 1. A Herpevac vakcina rendszeres időközönként immunizációt kap a herpesz ellen. Ismételten bizonyított, hogy hatékonysága 73%. A vakcinázott személy számára a vírus sokkal nehezebb továbbadni.
 2. Ha szexel, különösen egy ismeretlen személynél, akkor óvszereket kell használnia.
 3. Tartsa be a személyes higiéniai szabályokat, a háztartási cikkeknek személyesnek kell lenniük.
 4. Végezzen mérsékelt testmozgást az immunrendszer erősítéséhez.
 5. Nem szükséges kapcsolatba lépni egy olyan személyrel, aki a betegség tüneteit a testen szenved.

Ne feledje, a vírus, amely bejutott a testbe, nem korlátozódik a nyálkahártyákra. Elkezdi keresni a lágy szövetekbe való átjutást, megpróbálja elérni a csontvelő és az idegvégződések sejtjeit, ahol az immunitása egyszerűen nem érhető el. Ezért a herpesz korrekció olyan betegségeket kezel, amelyek életveszélyt hordoznak.

Gyakran feltett kérdések az orvoshoz

Herpesz kezelése

Cink-kenőcs és herpesz, tényleg segít-e?

Időben alkalmazott cink-kenőcs megakadályozza a hólyagok megjelenését, a herpeszes fertőzés nem terjedhet tovább. A gyógyszer alkalmazásának gyakorisága függ a betegség súlyosságától és az előfordulásának mértékétől. Ezért biztonságosan elmondhatjuk, hogy a herpeszből készült cinkpaszta nagyon segít.

Cink a herpesz számára


A herpeszvírus vizsgálata megmutatta, hogy ha sok van a testben lizin és kicsit arginin (mindkettő aminosav), akkor ez megakadályozza a vírus felismerését és a herpesz exacerbációjának nyilvánítását. Az arginin stimulálja a vírus szorzását, és a lizin blokkolja azt.

Ezért enni olyan ételeket, amelyekben sok a lizin. A hatékonyság akár 74%.

A lizin olyan termékekben gazdag, mint:
● szilárd sajtok, kefir, joghurt, túró;
● tojás, hús, különösen sertés;
● bab - bab, lencse, szójabab;
● hal, burgonya.

Kerülje az argininben gazdag termékeket:
● csokoládé, diófélék;
● sör, és zselatint tartalmazó termékek.

Nem szükséges teljesen lemondani ezekről a termékekről, de meg kell téríteni a gazdag élelmiszereket lizin.
A gyógyszertár segítségével vehet igénybe. A herpesz első megnyilvánulásaival napi 1500 mg lizint vehet fel. Ha az exacerbáció súlyos, akkor növelje az adagot napi 3000 mg-ra, amíg a sebek nem gyógyulnak, majd egy hetet a gyógyulás után.

FIGYELEM! Ha terhes vagy szoptat, a kezelés előtt lizin forduljon orvosához. Az a tény, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy gátolja a magzat növekedését és fejlődését. Nem ajánlott a lizint gyermekek és serdülők számára is bevenni, mert az emelkedett koncentrációk növekedéshez vezethetnek.

Egyél bors
Az ételt szósszal mártással készítsük, amelyben forró bors van, és antiepileptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Egyél kölest gabona, kattintson a magok, és élvezze az étel gyógynövények.
Csökkentse az enni esõ kenyér mennyiségét, sütni, elkerülni a dióféléket, tartózkodni minden alkoholtól.

Védje meg a fokhagymát
A fokhagyma - kiváló eszköz a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben, beleértve a herpesz vírusát is. Szezon finomra vágott fokhagymás szegfűszeggel.

Kevesebb enni organikus savakat tartalmazó élelmiszereket
Ez segít elkerülni a súlyosbodást, és gyorsan meggyógyul, ha már beteg. Meg kell enni több gyümölcsöt, de kizárni a narancsot, a citromot, a grapefruit, a mandarin, a gránátalma.

VITAMINOK ÉS ADALÉKANYAGOK

C-vitamin
Ez a vitamin, mint antioxidáns, felgyorsítja a gyógyulást, kevesebb fájdalom és viszketés lesz. Emellett növeli az interferon szintjét az emberi test sejtjeiben, egy olyan fehérjével, amely vírusokkal küzd. Naponta 3000 mg C-vitamint vegyen be étkezés közben.

quercetin
Ez az antioxidáns, amely a almás héj, áfonya bogyókban, áfonya, hagyma, zöld tea. Vegyen 1000 mg kvercetin naponta, az egyik a széles körben elérhető bioflavonoidok, és jobb enni természetes alma, bogyós gyümölcsök és zöldek.

Cinkkészítmények
A cink meggátolja a herpesz vírus megszaporodását. Naponta 15-20 mg-ot vehet fel, és ha súlyosbítja a súlyos exacerbációt, akkor az adag 30 mg-ig már magasabb, amíg meg nem gyógyul.
FIGYELEM! A cink adagolása napi 20 mg-ot meghaladó adagban nem biztonságos! Beszéljen orvosával! Ezen kívül, A fokozott cinkfogyasztás rézhiányhoz vezethet. Ezért minden 25 mg cink esetében vegyen 1-2 mg réz készítményt.

A-vitamin, E-vitamin, béta-karotin
Ezek a herpeszvírus elleni küzdelemben elismert kedvencek. A szükséges adagot az orvos írja le.
FIGYELEM! Az A-vitamin napi bevitele több mint 10 000 NE naponta mindenképpen csak orvosi felügyelet mellett lehetséges, mert a tiszta A-vitamin nagy dózisa nagyon veszélyes a májnál!
Jobb béta-karotin beadása. Sokkal biztonságosabb, mint a tiszta A-vitamin, és ha egyszer elfogyasztják, át kell alakítani az A-vitaminra.

Amint érezni a herpesz exacerbációjának megközelítését, vegye be 60 mg béta-karotint naponta, de ne azonnal, de több receptben. Mindenesetre azonban, még a béta-karotin esetében is forduljon orvoshoz.
E-vitamin leukociták véd a vírusok, erősíti az immunrendszert és gyorsítja a gyógyulást.

Cink kenőcs a herpesz elleni küzdelemben

Különböző gyártókból származó cinkkeverék erősen beágyazódik az orosz gyógyszerpiacba, mint egy többfunkciós, külső használatra szánt gyógyszer. Ennek oka több tényező:

 1. Először is. A kenőcs egyszerű összetételű - cink-oxid, vazelin alapon - amely meghatározza a gyógyszer kiszámíthatóságát és jelentősen csökkenti a gyógyszer költségét.
 2. Második. A cink-kenőcs ellenjavaslata gyakorlatilag nem létezik, ezért terhes és újszülöttek számára is kezelhető.

Cink kenőcs: a készítményről

Melyek a cink-kenőcs használata? Az utasítások szerint különböző dermatitis, fekélyes bőrelváltozások (beleértve a trofikus fekélyeket), az ekcéma akut stádiumának, égési sérülések és ágyfekvések kezelésére alkalmazzák. Ezenkívül a cink-kenőcs az újszülöttek pelenka kiütésének kezelésére, pelenka kiütés, izzadás, valamint a herpes simplex okozta fekélyes elváltozások kiküszöbölésére szolgál.

Mi az oka a kábítószer ilyen széleskörű használatának? Először is, a cink lelassítja a gyulladásos tényezők termelődését - ezek olyan anyagok, amelyek fertőző vagy más bőrkárosodásra válaszul keletkeznek. Ez felelős a gyulladáscsökkentő hatásért, amelyet rovarcsípések kezelésére használnak, repedt szőrök, dermatitis stb. Kezelésére. Néhány ember cink-kenőcsöt javasol az akne arcáról is, de ez nem tanácsos, mert A vazelinbázis nem alkalmas érzékeny bőrre.

Ezenkívül a cinkkészítmények szárító hatást fejtenek ki a faggyúmirigyek aktivitásának csökkenése miatt. Ez a tulajdonság a pelenka kiütés, dekubitus, ekcéma kezelésére szolgál, amikor a faggyú termelése súlyosbíthatja a bőrkárosodást. Ismét a cink-kenőcs nem alkalmas a zsíros bőrt érintő kozmetikai hatásokra a vazelinnek.

A cink-kenőcsöt használják a felületes sebek eltűnésének megakadályozására. Osmotikus aktivitása miatt felszívja a felesleges vizet, a kénsavat és a váladékot, ami megfosztja a patogén organizmusokat a reprodukciós és életviteli folyamatoktól. Ez a hatás hasznos égésekhez, sekély sebekhez és fésűkhöz, különösen allergiás reakciókban szenvedő gyermekeknél.

Többek között a cink kenőcs használata lehetővé teszi a bőrsejtek számára, hogy gyorsan javítsák a sérült területeket a regeneráció fokozásával. A termék enyhe fertőtlenítő hatású is van, de használatakor még szükséges a sérült terület tisztítása. Továbbá ha fertőzést gyanítasz, és ha mélyen sérült meg, orvosi segítséget kell kérnie további gyógyszerekért.

Herpes simplex kezelése cink-kenőccsel

A Herpes simplex vírusos betegség, amely a bőr felületén jellemző hólyagokként jelenik meg. Gyakorlatilag mindenki ismeri a herpeszet, amelyet az ajak körvonalára öntött, de kevesen ismerik a genitális herpeszet, annak ellenére, hogy legalább egyszer az életében, a szexuális viszonynak több mint fele szexelt.

Herpes simplex nem azonnal - először az érintett viszketés, égő érzés, bőrpír, majd egy csoport buborékok, amelyek egy pár napig nem tört, így sebek és bőr károsodását. Az ilyen károsodás 3-4 hét után teljesen bekövetkezik, de a herpeszvírus az emberi szervezetben "nyugvó" állapotban marad az életben, és megnyilvánulhat az immunitás csökkenésével.

Amint már említettük, a herpeszet egy vírus okozza, ezért kezelésére antivirális gyógyszerek és antibiotikumok szükségesek a másodlagos fertőzés megelőzésére.

A cink-kenőcs sem egyik sem a másik, ezért csak a feltörő hólyagok által hagyott sebek gyógyítására használható. Fontos tudni, hogy a herpesz kezelése csak orvos felügyelete mellett történhet. ha a kezelés rossz, akkor lehetséges a fertőzés elterjesztése, másodlagos fertőzés kialakulása, felülfertőződések stb. A herpeszes esetek súlyos következményekkel járhatnak a fogyatékosság és a halálig.

Hogyan használjunk cink-kenőcsöt a bőr gyógyítására a herpesz után? A gyógyszert a szokásos módszer szerint alkalmazzák. A kenőcs használata előtt a bőr felületét fertőtlenítőszerrel kell kezelni, eltávolítva a szifilisz, vért, gennyet vagy más váladékot. A bőr kiszáradása után tiszta, antimikrobiális hatású kezek legyenek, vékony réteg kenőcsöt alkalmazzon a bőr egész felületére. Az orvos ajánlásaitól függően a gyógyszert napi 2-6 alkalommal használják. A kozmetikumok nem alkalmazhatók a kenőcsön, és gipszekkel borítják.

A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, de általában a gyógyszert addig kell használni, amíg a bőr eltűnik a fekélyekből. Ne feledje, hogy a kezelés a kiterjedt elváltozások (például, például, a genitális herpesz) rendszeresen orvoshoz, hogy a vizsgálati minták, valamint hogy tartózkodjanak az érintett területről kapcsolatot más emberekkel. A genitális herpeszben kizárják a szexet, a herpesz az ajkakon - csókok, étel és törülközők használata. Az ágyneműt is meg kell osztani a kezelés alatt.

További információk

Bármely beteg aggódik a gyógyszer biztonságossága miatt, amelyet használni fog. A cink kenőcs káros? Nehéz egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Egyrészt a gyógyszer mellékhatásai elhanyagolhatók, és a test egyéni reakciója, nem pedig az anyag összetételének toxicitása okozza. A cink kenőcs viszketést, égést és kiütéseket okozhat a bőrön, amelyek a használat első napjaiban jelentkeznek. Ebben az esetben konzultálnia kell orvosával a gyógyszer visszavonásáról és egy hasonló hatású orvoslásról.

Másrészt a bõr megbetegedések kezelésében a bőr romlása nem mindig ártalmatlan, és növelheti a fertõzõdés kockázatát. Ez különösen akkor lehetséges, ha a terméket más célra használja: pl. Nedves sebek vagy pattanások kezelésére.

Az orvosok általában pozitívan reagálnak a cink-kenőcsre, de a legtöbb dermatológus megjegyzi, hogy jobb a vízalapú termékek alkalmazása a vazelin helyett. Ennek a megoldásnak a fő előnye viszonylag kisszámú mellékhatás és ellenjavallat hiánya. Ezen kívül, cink kenőcs sikeresen együtt más gyógyszerekkel, mert gyakorlatilag nincs más gyógyászati ​​kölcsönhatás más anyagokkal.

A betegek pozitívan reagálnak a cink-kenőcsre, főleg azért, mert nagyon alacsony költséggel jár. Az elégedetlenséget csak kellemetlen szag okozza, a kozmetikum kenőcsének képtelensége és a kombinált és száraz bőrre erős szárítási hatás.

A cink-kenőcs hatékony eszköz a bőrbetegségek elleni küzdelemben, beleértve a herpes simplex hatásait is. A gyógyszer időigényes, nem okoz erős mellékhatásokat, és segít felgyorsítani a bőrelváltozások gyógyulását. Ezenkívül a kenőcs biztonságos a gyermekek és a terhes nők számára, ami kiterjeszti alkalmazási lehetőségeit.

A cink-oxidon alapuló modern vegyületek nem szenvednek prekurzorai hiányosságaitól, például kellemetlen szagoktól, márkajelzéstől és mellékolajoktól, de költségüket felülmúlják. Mindazonáltal a cinkre alapozott alapok továbbra is alacsony árkategóriában maradnak, amely gyógyhatásaikkal együtt a vevő számára vonzóbbá teszi a terméket.

Táplálkozás, vitaminok és adaptogén a herpeszhez az ajkakon

A megfelelő táplálkozás a jó egészség megőrzése és az immunrendszer kiváló teljesítménye. A legújabb tudományos bizonyítékok arra utalnak, hogy egyes élelmiszerek kiváltó kiújulás herpesz, ami a gyengülő immunrendszer: a zsíros ételek gazdag koleszterin, cukor, és mindenki szerette az alkoholt - az oka a gyakori herpesz sebek. A cukor lassítja a B- és C-vitaminok belsejében a felszívódást, ami az immunitás csökkenéséhez vezet. Az alkohol közvetlen mérgező hatással van az immunsejtekre, a koleszterin csökkenti a leukociták (fehérvérsejtek) képződését.

Annak érdekében, hogy növeljék interrecurrent rések szenvedők vírusos betegségek, ajánlott enni a diéta egy nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális aminosav élelmiszerek - lizin.

A lizin megakadályozza a vírusfertőzés aktiválódását és csökkenti a visszaesések gyakoriságát. A Mayo klinikán végzett orvosi vizsgálatok McCume M., Perry H., Muller S. és O'Fallon W. azt mutatta, hogy a napi bevitele 1248 mg lizin a betegségmentes intervallum folyamatos növekedéséhez vezet, és átlagosan 2,4-szer csökkenti a relapszusok gyakoriságát.

Lizin természetes forrása:
- Burgonya húsleves
- laktalbumin
- kazein
- Húsfehérje
- Tojásfehér
- szójabab
- burgonya
- Búzacsírák
- lencse
Íme egy példa a "káros" listára, amelyben az arginin tartalma 2-szer nagyobb, mint a lizin és hasznos a herpeszes betegeknél.

K "káros": földimogyoró, csokoládé, mazsola, bizonyos gabonafélék, különösen búzaalapú termékek.

hasznos - gyümölcsök és zöldségek, hófehér csirkehús, hal, hüvelyesek, bab; tojás. Emlékeztetni kell arra is, hogy a nagy mennyiségű aminosavtartalmú és természetes alkáli ételek közötti egyensúly fontos. Az első a húsételek, a második ételek a gyümölcsökből, zöldségekből és hüvelyesekből. Az egyensúly megsértése azonnal visszaesést eredményez, ezért minden savanyú ételnek alkalikusnak kell lennie.

vitaminok:
C-vitamin - a 600 mg vitamin + 600 mg B-vitamin-vitamin napi 3 napig tartó alkalmazása a prodromalis periódusban kezdődött, ami a tünetek eltűnéséhez vezet.

E-vitamin - az E-vitamin használata az ajkán lázzal csökkentheti a fájdalmat és a tulajdonságok helyreállítása miatt felgyorsítja a fekélyek gyógyulását. 15 percig olajos oldatot kell alkalmazni az érintett területeken. Körülbelül fél óra elteltével a fájdalom csökken. A viszketés és a bizsergés újrakezdése esetén újra kell alkalmaznia a vitamint.

Zn Zn - az időszakos táblázat egyik eleme. Komponens fém tetők és kanalak vételekor naponta kétszer hat hétig terjedő mennyiségben 25 mg együtt 250 mg C-vitamin csökkenti a gyakoriságát és időtartamát visszaesések.

Növényi kivonatok:
színez Eleutherococcus, Zhen-Shen gyökér, Golden root, múmia, Tui kivonat, Echinacea, Pantocrine - felsorolt ​​természetes orvosolható van egy stimuláló hatása az immunrendszerre: fokozott termelése a fehérvérsejtek, normalizált arány közötti altípusok a leukociták, felgyorsul javítja a sérült és a sejtosztódás. Ezeket a növényi készítményeket már évszázadok óta használják, és biztonságukat bizonyították. A kibocsátás formája a legváltozatosabb tabletta, kivonatok, alkohol tinktúrák. Növelje a betegségmentes időszak időtartamát. Jól bevált növényi cseppek Echinacea immunde.

Ajánlások herpeszes betegek etetésére:

 1. enni annyi gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak lehetséges;
 2. naponta 1 - 1,5 liter folyadékot (ha szív- és érrendszeri betegségben vagy veseelégtelenségben szenved - konzultáljon orvosával);
 3. Ne fogyasszon zsíros ételeket;
 4. Csökkentse a cukor és csokoládé bevitelét, a koffeint tartalmazó édes szénsavas italokat;
 5. Kevésbé abszorbeálják a sókat, vodkát, földimogyorót, mogyorót és napraforgómagot;

ORIENTÁLIS ORVOS kezelés a herpes simplex kezelésére NATURAL MEANS:

Relapszus alatt:

 1. A relapszus kezdetén helyezze a jégkockákat a kórokozó helyére 10 percig. Naponta többször;
 2. Alkalmazzon 5% -os acyclovir kenőcsöt a sérülésekre;
 3. Vegyen 1000 mg Lizinpo naponta háromszor;
 4. A C- és B-vitaminok 600-800 mg naponta.

A visszaesésből:

 1. Ragaszkodj a sok lizinhez (zöldség, hal, bab, csirkecomb);
 2. lizin 1500 mg naponta egyszer.

A terhesség alatt kerülni kell a lizin és az adptogén alkalmazását; A lizin gátolhatja a magzati növekedést, és az adaptogének segíthetnek a vérnyomás megemelkedésében. A terhesség alatt, félelem nélkül, külsőleg kenőcsöt használhat a "Zovirax" -ra.

Ez a rendszer és a multivitamin-készítmények elterjedésének folyamata, a legtöbb esetben megakadályozza a vírus reprodukcióját, kétségtelenül növeli a betegségmentes periódust különböző herpetikus elváltozásokkal.

Az alábbiakban egy táblázatot használnak, amelyet az amerikai orvosok használnak a herpeszes betegek számára. Ez tükrözi a tartalmát az aminosavak lizin és arginin számos élelmiszeripari termékek az étrend az átlagos amerikai állampolgár teljesítmény közötti összefüggés ezek az aminosavak. Minél magasabb a szám, amely a lizin / arginin arányt tükrözi, annál magasabb a termék "étkezési" értéke vagy annál magasabb a táblázat a termékhez képest, így hasznosabb. Nézd meg a táblázatot >>

Anekdota a témában:
- Doktor, mit kellene mindig lemondanom a cigarettáról és az alkoholról?
- Természetesen! Négy héttel ezelőtt elmondtam róla!
- Emlékszem, gondoltam, talán ebben a korszakban a tudományban is előrelépés történt!

Használhatok cink-kenőcsöt a herpesz kezelésére?

A herpesz egy olyan fertőző betegség, amely a külső burkolatokat, a test belső rendszereit, az immunitást befolyásolja. Kezelésére különböző eszközöket használnak. Az egyik rendelkezésre álló hatékony alternatíva a herpesz cink-kenőcs, amelyet a gyógyszertárban lehet megvásárolni.

Összetétel és hatás a herpeszre

A cink-kenőcs olyan gyógyszer, amelyet minden gyógyszertárban megfizethető áron adnak el. A gyógyszert számos bőrbetegségben alkalmazzák. A gyógyszert dermatitis, ekcéma, újszülötteknél fellépő bőrkiütés, égési sérülések, pelenka kiütések, fekélyek esetén írják fel. A termék összetétele 2 komponenst tartalmaz - cink-oxid és vazelin.

A cink-oxid gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Megvédi a fertőzés terjedése elleni védelmet, semlegesíti a betegségek tüneteinek megnyilvánulását. Megszünteti az izzadás jelenségét. Az anyag teljesen biztonságos az ember számára. Nem okoz allergiás reakciót, széles körben használják a gyermekgyógyászatban a különböző bőrbetegségek kezelésére.

Vaseline - olyan anyag, amelynek meglehetősen sűrű zsírszerkezete van, mint egy paszta. Ha az érintett területre vonatkozik, védőréteget képez. Nem teszi lehetővé a kórokozó baktériumok bejutását a sebterületre, meghosszabbítja a hatóanyag hatását, megakadályozza annak párolgását. Számos gyógyszerkészítmény alapjául szolgál külső használatra. Hidratálja és lágyítja az érintett területeket.

A hüvelyes cink-kenőcs használata során a következők figyelhetők meg:

 • sebek fertőtlenítése;
 • a viszketés megszűnik;
 • a vörösség eltűnik;
 • új hólyagok nem képződnek;
 • meglévő buborékok szárítása;
 • a duzzadás, a duzzadás semlegesítése;
 • az érintett területek elterjedésének megállítása;
 • a sérült területek helyreállítása.

A gyógyszer aktívan küzd a herpeszvírussal szemben, elnyomva annak reprodukciós képességét. Elfelejtette a betegség további fejlődésének valószínűségét, az elhanyagolt fertőzés hátterében lévő szövődményeket és a visszaesést.

A cink-kenőcsöt herpeszre írják fel az ajkán, nemi szerveken. Ön gyógyíthatja a zsindelyt vagy a betegség más formáit.

Használati utasítások

A gyógyszer alkalmazása előtt olvassa el a használati utasításokat. Van egy bizonyos cselekvési algoritmus, amelyet célszerű elérni, és meg kell előzni a következményeket.

 1. A cink kenőcs alkalmazása előtt a kezeket alaposan meg kell mosni és antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. Alkoholos oldatot, hidrogén-peroxidot vagy speciális antibakteriális gélt használhat.
 2. Alkalmazza a terméket egy külön eldobható eszközzel - pamut törlővel, gézzel, pamutpárnával vagy tamponnyal. Ne érintse meg az ajkak sérült felületét a kezével. Kívánatos, hogy teljesen kizárja a gyulladás fókuszának az arcra való érintését, amíg a tüneti megnyilvánulások eltűnnek. A kezelés után is fennáll a fertőző ágensek bejutása vagy elterjedése.
 3. Egy bizonyos idő elteltével távolítsa el a krémmaradványokat a kezelési területről. A gyermek számára ez az intervallum 1 perc. Felnőtteknek - 10-15 percig.
 4. Az elvégzett műveletet követően alaposan mosson kezet.
 5. Ismételje meg az eljárást a szükséges számú alkalommal naponta. A gyermekeknek ajánlott az anyag 7 - 8-szoros felpermetezésére, a felnőttek 2 - 3-szor 24 órán át.
 6. A kezelést addig végezzük, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. A maximális hatás elérése érdekében kívánatos a gyógyszert 12-24 órával a vírus manifesztációinak befejezése után használni.

A gyógyszer relatív biztonságossága ellenére ajánlott orvoshoz fordulni, mielőtt megbecsülné a beteg állapotát.

A herpesz hatékonysága

A cink-kenőcsöt herpeszes betegek statisztikai megfigyelései arra utalnak, hogy a hatóanyag meglehetősen nagy hatékonyságú. Jelentős javulást tapasztaltak a betegek 90% -ánál az alkalmazás 3. napján. Teljes hasznosítás a felhasználás napján - 97% -ban.

A jó teljesítménymutatóknak köszönhetően a kenőcsöt orvosok és betegek hagyják jóvá.

A visszanyert helyszínekről:

Oksana, 24 éves: "A herpesz számomra tényleges probléma. Amint a hideg jön, folyamatosan kell kezelni. A barátom azt tanácsolta, hogy kipróbálja a cink szalicilsavas kenőcsöt. Őszintén szólva, nem számítottam semmiféle effektust egy ilyen olcsó krémetől. Igen, és a kompozíció nevetségesnek tűnt - csak két összetevő. Nos, úgy döntöttem, megpróbálom. Annyira meglepődtem, amikor a viszketés az alkalmazás után 20 perccel megállt. A sebek a 3. napon megszáradtak, majd az aktív gyógyulás megkezdődött. Most pedig folyamatosan használom.

Victoria, 45 éves: "Herpeszünk van - családi probléma. Amint valaki elkap egy hideg pattanásokat az ajkán, azonnal kilép. Az internet kiterjedéseinek szkennelésével kerestem egy balzsamot, amely gyorsan segít és biztonságban van az egészség számára. Megtalálta az információkat a cink kenőcs, úgy döntött, hogy teszteljék az ilyen módszer. Most mindent kipróbálunk egy krémes gyógyszerrel és gyorsan visszanyerjük ".

Ellenjavallatok

Due természetesség készítmény eszközökkel csak két contra - érzékenység a hatóanyagot a gyógyszer és a jelenléte a gyulladásos folyamatok gennyes váladék a kezelési zónában. A gyógyszer újszülötteket, terhes nőket, szoptató nőket használhat.

Ritka esetekben az anyag alkalmazása allergiás reakciót okozhat kiütés, vörösség, viszketés, égetés formájában. Ilyen tünetek esetén a kezelést törölték.

A herpeszről az ajkakon lévő cinkpaszták gyors és megbízható kezelési módot jelentenek. A gyógyszer alkalmazása a lehető legrövidebb idő alatt megszabadulhat a meglévő problémától.

Milyen vitaminokat kell szednie a herpeszgel, hogy gyorsan megszabaduljon a problémától

Volt egy herpesz a labiumokon? Nem vagy egyedül ebben a problémában. A statisztikák szerint minden ötödik ukrán lakó a "hideg" száján van. Egyes szakértők azt állítják, hogy az emberek mintegy 90% -a különböző herpeszvírusokkal fertőzött.

A legtöbb esetben a herpes labialis hazánkban végzik útján kenőcsök (gerpevir aciklovir, stb.) De mi a teendő, ha allergiás kenőcs és herpesz hólyagok jelennek meg a száját irigylésre méltó rendszeresség?

Milyen vitaminok segítenek a herpeszben?

Ismeretes, hogy a herpesz vírus aktiválódik, amikor az immunitás gyengül. Vagyis először is figyelmet kell fordítani az immunrendszer stabilizálására.

A C-vitamin és a B-vitamin hiánya, ami a cukor lelassulását eredményezi a bélben, az immunitás csökkenéséhez vezet. Az immunsejtek közvetlen toxikus hatása az alkohol és a dohányzás, valamint a stressz, az egészségtelen étrend és egyéb tényezők.

A herpesz számára a leghatékonyabb vitaminok az A, C és E, amelyeket ajánlott szájon át bevenni. Bizonyos esetekben azonban az orvos előírja a B6 és B1 vitamin injekciót.

Az E-vitamin vírusellenes hatással rendelkezik, és antioxidáns tulajdonságai miatt elősegíti a sejtmembránok lipidrétegének stabilizálását. Alkalmazása csökkenti a fájdalmat, ami enyhíti a herpesz tüneteit, felgyorsítja a fekélyek gyógyulását, erősíti az immunrendszert. Az E-vitamin kapszulákon belül alkalmazható, és a bőr érintett területein is ajánlott (15 percig) olajoldatot alkalmazni.

A C-vitamin (aszkorbinsav) antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és ha naponta B-vitaminokkal együtt alkalmazzák, a kiütések gyors eltűnését okozzák. Ezeket a vitaminokat a betegség kezdeti szakaszában három napig (naponta háromszor) kell bevenni. Aszkorbinsav kombinálva nyomelemek (cink) és vitaminok során gyakori kiújulás herpesz erősíti az immunrendszert, és fokozza a szervezet ellenálló képességét a krónikus stressz.

Az A-vitamin csökkentheti a herpesz súlyosbodásának tüneteit és csökkenti a relapszusok gyakoriságát. Azonban csak orvos tanácsát kell figyelembe venni. A hipervitaminózis elkerülése érdekében jobb a béta-karotin alkalmazása. Ez az A-vitamin prekurzor egy erős antioxidáns, amely fokozza az antitestek szintézisét és növeli a leukociták aktivitását. Az A-vitamin testében bekövetkező béta-karotin stimulálja az új sejtek növekedését és erősíti a sejtmembránokat. Ezért a herpesz vírus nehezebb terjedni a sejtek szintjén, és nyilvánvaló, mint a kiütés az ajkakon.

Diéta herpesz ellen

Egy megfelelően kiegyensúlyozott étrend segítségével megakadályozhatja a herpesz kitörését az ajkakon.

A herpesz táplálékának tartalmaznia kell a lizinben és szegény argininben gazdag élelmiszereket, mivel ezek az aminosavak befolyásolják a herpesz megjelenését. A dietetikusok tanácsot adnak a csirke, tojás, tenger gyümölcsei, szója, alacsony zsírtartalmú túrák gyakoribb fogyasztásáról. De a földimogyoróból, csokoládéból, mazsolából és a szeszes italokból is jobb megtagadni.

A lizin mellett a herpeszes táplálék minden olyan ételhez és ételhez is kielégül, amely támogathatja immunitásunkat. Végül is, a herpesz egy vírus, és a vírus sejtjei küzdenek az immunitás sejtjeivel. Ezt figyelembe kell venni a herpesz elleni táplálékban, a diétát telítjük zöldségfélékben gazdag zöldségekkel (hagyma, fokhagyma, citrom, gyömbér).

herpesz

Miután egyszer a testben maradt, az egész életében marad. A vírus az idegrendszer sejtjein nyugszik, de időről időre felébred - és elkezd cselekedni. Sem lehetetlen megölni, sem kivezetni őt a testből örökre lehetetlen. De ahhoz, hogy megtanuljak élni vele, teljesen senki ereje alatt áll.

A SZEMEK FEARJA


Szakértők úgy vélik: semmi borzasztó a "herpeszes betegség" diagnózisában nem, ha a súlyosbodás évente 1-2 alkalommal fordul elő. Még ebben az esetben is betegség, nagy tartalékkal hívható. A WHO szerint ma 86 millió ember fertőzte meg a herpes simplex vírust. A valóságban 10 ember közül 9 érintett. És ez - minden betegnek?


A másik dolog az, hogy az akut - e hólyagok az ajkakon, intim helyeken, és azokon a testrészek, amelyek a saját gondatlanság, akkor hordozzák a vírust, - szállít sok kellemetlenséget, mert a helyszín: kényszerítette az elutasítás a szex, és egy vonzó megjelenést nézd. De semmi több. Mi többnyire terrorizálják: terhes ellenanyagok kimutatására, hogy a herpesz vírus ajánlott az abortuszra, beteg a szemnek, anélkül, hogy alapos előzetes vizsgálat adjuk immunmoduláló szerek, és azt állítják, hogy a herpesz súlyos károkat okoz a belső szerveket. Az egyes szakemberek alkalmatlansága miatt valódi herpeszofóbia alakul ki a társadalomban. De a legtöbb esetben ezek a félelmek nagymértékben eltúlozottak.

A máj, a vesék és az egészséges ember "hideg" ajkai más szerveit egyáltalán nem fenyegeti.

Komoly veszélyt jelent a magzat életére és egészségére csak akkor, ha a terhesség alatt egy nő megbetegedett a herpesz először. És a genitális herpesz nem halálos. Nem okozza a belső szervek megzavarását, és csak a visszaesés során továbbítja más személynek.


Ha az ajkán vagy a nemi szerveken levő herpesz évente négyszer nem aggódik, akkor nincs szükség súlyos vizsgálatokra és beavatkozásokra az immunrendszerben. Csak meg kell tanulnod, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan eltávolítani a súlyosbodást, szigorúan betartani a herpesz elleni védekezés szabályait, és végrehajtani egy sor megelőző intézkedést a vírus eutanizálásához.

HERPES ellen


* Sokan próbálják megbirkózni az ajkak kitöréseivel népi jogorvoslat - fűtött kanál, alkohol, corvalol, zelenka, cseppentsen a hólyagokat fülzsírral vagy fogkrémmel. Az utóbbiak a legelőnyösebbek, mivel mind a kén, mind a zelenka, és a paszta száraz a sebek és elősegíti a korai képződés kéreg. Figyelem! Kenje meg először a területet, és csak akkor a nagyon fájdalmas, és szigorúan egy pamut törlővel. A vírusok koncentrációja ezen a helyen nagyon magas, és könnyen átviheti őket a bőr más területeire. A foltok (alkohol vagy kanál) felmelegedése nem ajánlott, a bőrön hegesedést okozhat.


* Ha a herpesz túl gyakran aggódik, a kiütések területe növekszik, a zöldek, kenőcsök és krémek nem segítenek, érdemes orvoshoz fordulni. Legalább azért, hogy receptet kaphasson vírusellenes gyógyszer, amely nem áll rendelkezésre értékesítésre. Végül is vannak olyan eszközök, amelyek gyorsan és könnyen átviszik a vírust hibernált állapotba - megállítani a gyors reprodukciót. Ezek enyhítik az ödémát, felgyorsítják a gyógyulást crusting nélkül.

A herpesz orvosok beoltása nem ajánlott. Anti-herpesz elleni vakcina létezik, de hatékonysága megkérdőjelezhető.


* Vírusellenes gyógyszerekkel kombinálva, jó vitaminok. 600 mg C-vitamin és 600 mg B-vitamin naponta 3-szor 3 napig, amely a prodromális időszakban kezdődik, a tünetek eltűnéséhez vezet. Az E-vitamin csökkentheti a fájdalmat és felgyorsíthatja a sebek gyógyulását. 15 percig olajos oldatot kell alkalmazni az érintett területeken. Fél óra múlva a fájdalom megszűnik. A viszketés és bizsergés folytatásával az eljárást meg kell ismételni. A cink, ha naponta kétszer 6 héten át, 25 mg-mal és 250 mg C vitaminnal együtt szedik, csökkenti a relapszusok gyakoriságát és időtartamát.


* Növényi kivonatok Eleutherococcus, ginzeng, Echinacea, múmiák, Pantocrinum stimuláló hatása: fokozott termelése a fehérvérsejtek, normalizálni közötti arány alfajok, felgyorsítja a helyreállítási a sérült sejtek. Alkalmas tabletták, valamint kivonatok és alkohol tinktúrák. Mindegyikük hozzájárul a betegségmentes időszak időtartamának növekedéséhez, de az exacerbációk kezelésének egyetlen módja nem hatékony.


* Ha az exacerbáció több mint 4-5 alkalommal fordul elő évente vagy a folyamat általánossága megkezdődik - a kiütések a test más és nagyon nagy területein jelentkeznek, immunológiai vizsgálat, hogy megismerje a "bontás" jellegét, és előírja az immunpreparátumokat.


A herpeszet a legegyszerűbb szabályok védik, amelyeket mindenki ismeri, de soha nem teljesíti.


NE:


* Hűlni kell. Ne akarja megszórni az ajkát - ruhát az időjárás ellen. A keményedés csak ősszel kezdődik és fokozatosan. Semmi sokkolási eljárás!


* Túlmelegedés a napon. Ha van egy tendencia a herpeszre, akkor nem találkozhatsz az új év Kubában, és pihenhet délen, júliusban és augusztusban.


* Nagy érdeklődést kelt sört. Sör - provokátor: 3-4 bögrék képesek más herpesz súlyos exacerbációjára. Korábban a sört még a rejtett gonorrhoea azonosítására használták: ivott - és mindent súlyosbított. A pezsgő italok szintén nem ajánlottak: tartalmaznak nem oxidált termékeket, szabad gyököket, amelyek közvetve befolyásolják az immunitást.


NEED :


* Vitamin komplexek inni, lehetőleg minden évben októbertől áprilisig.


* Kezelje a krónikus betegségeket. A herpesz exacerbációját a caries okozza, és a sinusitis, a mandulagyulladás, és még a mocsok is. A fertőzés bármely fókuszában vagy a hüvely bakteriális flórájának megsértésében - és kérjük, kiütések nem várnak rád várni.


* Óvszer használatával, ha nincs rendszeres szexuális partnere. Minél több védett érintkezés, annál több a törzsek a vírus toborozni és a gyakoribb visszaesések fordulnak elő. Nehéz az ilyen súlyosbodás kezelésére: ami egyszerre segített, nem ment, mert minden súlyosbodás a vírus különböző altípusai miatt okoz. Ne felejtsd el, hogy elkaphatod a vírust és az orális-genitális kapcsolatokat.

Cink-kenőcs herpinnel

Helyi hatások esetén a herpeszből származó cink-kenőcs, amely széles körű hatással bír. Gyulladásos folyamatokkal, vírusfertőzésekkel és sebek gyors gyógyításával küzd. Fontos, hogy a gyógyszert közvetlenül a betegség első tüneteinek kimutatása után kezdjük el. A rövid láncú kenőcs segít elkerülni a kellemetlen megnyilvánulásokat, megbirkózni a fájdalmas érzésekkel és megszüntetni a kozmetikai hibákat.

Összetétel és kibocsátás formája

A herpeszvírus hosszú ideig az emberi szervezetben lehet, de csak kedvező körülmények között nyilvánul meg. Gyakrabban az ok az emberi immunrendszer erős gyengülése.

A cink kenőcs paszta és kenőcs formájában kapható. A gyógyszert 10 mg-ról 25 g-ig különböző mennyiségű gyógyszert tartalmazó dobozokba vagy csövekbe adják, a készítmény összetétele nagyon egyszerű:

Hogyan működik a cink-kenőcs a herpesz kezelésében?

A cink kenőcs hatásmechanizmusa a herpesz fertőzések kezelésében:

 • fertőtleníti az érintett területet;
 • Felszívja a folyadékot és a cukrot;
 • megnyugtatja a problémás területet;
 • Ne engedje, hogy kóros tünetek jelentkezzenek, ha a kezelés a tipikus megnyilvánulások előtt megkezdődött;
 • helyi hatással jellemezhető;
 • elnyomja a kórokozó aktivitását;
 • Támogatja a közös hideg továbbfejlesztését az ajkakon;
 • kiküszöböli a kellemetlen tüneteket (viszketés, kiütés, bőrpír);
 • harcol a gyulladásos folyamatban;
 • nedves csomókat szárít;
 • csökkenti a fájdalmas megnyilvánulásokat;
 • elősegíti a sebek korai gyógyulását;
 • küzd a vírusok ellen a problémás zónában;
 • blokkolja a fertőzés későbbi elterjedését;
 • szinte azonnali hatást fejt ki.
Vissza a tartalomhoz

Mikor kinevezik?

A cink-kenőcsöt felnőttek és még a kisgyermekek bőrbetegségei által jellemzett mindenféle betegség és rendellenesség kezelésére használják. A legfontosabbak a következők:

 • herpesz;
 • pszoriázis;
 • fekélyek;
 • egyenetlen bőrszín;
 • pelenkakiütés;
 • vágások;
 • akne;
 • vírusos betegségek;
 • dermatitis;
 • szeplők;
 • seb;
 • ráncok
 • zoster;
 • malária;
 • hajlam;
 • bárányhimlő;
 • karcolások;
 • pattanás az arcon;
 • ekcéma.
Vissza a tartalomhoz

Adagolás és adminisztráció

Minden, akár a leginkább ártalmatlan, első pillantásra alkalmazott gyógyszert a kezelőorvos szoros felügyelete alatt kell tartani. Meghatározza a kezelés rendjét, a gyógyszer típusát, a felhasználás gyakoriságát, az adagot. Figyelembe veszi továbbá a betegség lefolyásának, tüneteinek, fiziológiai állapotának és életkorának jellemzőit. A herpesz elleni cink pasztát bizonyos szabályok betartásával használják. A gyógyszer helyes terápiás hatására fontos az eljárás követése:

 1. Fertőtlenítsen.
 2. Kenőcsöt alkalmazzon a sérült területen eldobható gyapotszöveten, pamutpárnán vagy tamponon.
 3. Egy idő után, gondosan törölni kell a kenőcs maradványait.
 4. Rendszeresen ismételje meg az eljárást.
 5. A cink-herpesz cinkhez a jelek teljes felszámolásához szükséges.

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó általános ajánlásokat a táblázat tartalmazza:

Cink-kenőcs a herpeszről: részlet a csoda remedy-ről

A herpesz egy vírusfertőzés, amelynek veresége többszörös eruptionokat, viszketést, égést, bőrirritációt okoz. A hatékony terápia kiválasztása szükséges. Jó segítség lehet a cink-kenőcs a herpeszről külső használatra, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, vírusellenes hatással.

Mennyire hatékony ez a gyógyszer, hogyan működik a testen, mi szerepel a készítményben, milyen indikációk és ellenjavallatok használják, és mit mondanak a betegek?

Összetétel, kibocsátás formája

A 10-25 mg térfogatú csöveket tartalmazó cinkkeveréket a gyógyszertárakban orvosi rendelvény nélkül adják el. Csak 2 összetevőből áll:

 1. A cink-oxid egy hatóanyag.
 2. A vazelin egy további elem.

A működés elve

Hatás a gyógyszer célja elnyomja a herpesz vírus, így herpesz sebek, enyhíti a gyulladás, viszketés és a bőr irritációt. Cink - az egyik fontos mikroelem, amely a szervezet számára szükséges, különösen a szövetek és csontszerkezetek összetétele. Ez az ásványi anyag segít:

 1. Az érintett szövetek helyreállítása, regenerálása, helyreállítása.
 2. Növelje a helyi immunitás megfelelő szintjét.
 3. Meg kell erősíteni a fehérvérsejtek termelését.

A kísérletek során a kutatók kimutatták, hogy a cink kiváló harcol a herpesz vírus HSV-1 típusú. A gyógyszer gyorsan behatol a bőrbe burkolatok, megszünteti a kellemetlen tüneteket, a betegség, nem vezet mellékhatásokat. A relapsusok minimálisra csökkennek. Ásványi jótékony hatással van az immunrendszerre, amely egy nyugtató, szárad, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatású. Nem szívódik fel a véráramba, és alkalmas csecsemők, terhes és laktáló nők számára.

Cink-oxid a készítményben aktívan hat közvetlenül az érintett bőrt kültakarón herpes megszünteti a patológiai gyulladás jeleit, égő és viszketés, könnyező szárad nedves buborékok a test és nem okoz allergiás reakciókat. A vazelin védőfilmet hoz létre a bőrön, megakadályozva a fertőzés további terjedését az egész testben.

Használati utasítások

A cink-kenőcs hatékony, olcsó, kereskedelmi forgalomban kapható vírusellenes szer. Aktívan elnyomja a vírusok sok törzset. Gyakran használják a bőr vírusos megbetegedéseinek kezelésére és megelőzésére.

 1. Herpesz a kellemetlen tünetek eltávolítására (viszketés, égés, irritáció).
 2. Psoriasis a szárítás és a regeneráló hatás biztosítására, a viszketés, a gyulladás megszüntetésére.
 3. Lishay azért, hogy megszüntesse a kényelmetlenség jeleit.
 4. Nedvesíti az ekcémat a szárítás, regeneráló hatás biztosításával.
 5. Vadgolyó többszörös kiütésekkel a testen, hogy enyhítse a viszketést, irritációt.

A gyógyszer hatékonyan ráncok, mitesszerek az arc tónusának simítására, a patogén növényzet elnyomására.

Alkalmazási szabályok

A cink meggátolja a vírusfertőzés további szaporodását és fejlődését, megsemmisítve a DNS szerkezetét.

A hatás a hatóanyag beadása után 2-3 perccel figyelhető meg. Az érintett területek felületkezelésére a leghatékonyabb megoldás a cink-szulfát (4%).

A nedves öltözködés 1,5 óránként történő alkalmazása a kellemetlenek eltávolítását eredményezi néhány nap alatt. A gyógyszer felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, megakadályozza a bőrkiütés további terjedését a szervezetben és új herpeszkitöréseket.

A cink-szulfát-oldat (0,25%) napi 10-szeres alkalmazásával hozzájárul a vírus 3-4 órában történő elnyomásához. De ajánlott kezelni a kezelést a lehető leghamarabb, de legkésőbb 1 nappal az elsődleges elváltozások megjelenése után.

Ha a készítményt folyamatosan alkalmazzák, az effektust az első alkalmazás után 30 perccel követik. 2-3 óra múlva kezdenek áthatolni kellemetlen tünetek, viszketés, égetés. Ennek eredményeképpen a herpeszkiütés gyorsan kiszáradni kezd, amely kéreggé válik, és önmagában is leesik.

Így gyermek pelenka kiütések kezelésében naponta 4 alkalommal kell kezelni a sérülési helyeket. Ezenkívül kenhető a baba krémet is. Ha a diatézis az arcon aggódik, akkor a cink összetétele napi 6-szor alkalmazható.

A bárányhimlővel napi 4 alkalommal kell a viszketést megelőzni a viszketés, a ráncok és a pattanások megszüntetése érdekében - 1 alkalommal, lehetőleg lefekvés előtt. A kezelés ideje alatt tanácsos lemondani a dekoratív kozmetikumok használatáról. Mielőtt lefeküdne, törölje le a bőrt egy oldattal a kamilla, majd alkalmazza a cink kompozíció. A bőr túlzott hámozásának megakadályozása segít a normál baba krémet.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a herpesz és a molluscum contagiosum által okozott vírus rendkívül fertőző. A cink-kenőcs használata során gyors pozitív eredmények elérése érdekében fontos számos egyszerű szabály betartása:

 1. Az érintett területek összetételének feldolgozása, anélkül, hogy befolyásolná a közeli (egészséges) szervezetet.
 2. Előzetesen mosson kezet szappannal, hogy a vírus ne szaporodjon, és a test többi részébe kerül.
 3. Kerülje a száj és a szem nyálkahártyájának kenését, amely égési sérülést okozhat.
 4. Higiénés célokra steril kesztyű kezelést végez.
 5. Ne használjon kozmetikumot a cinkkeverék felhordásával. A készítményben levő vazelin gyorsan elkezdődik, és a terápiás hatás jelentősen csökken.

Cink - nélkülözhetetlen ásványi anyag, így tartós eredmények kezelésére HSV 1 és 2 típusú csak egy integrált intézkedéseket. Fontos, hogy telített ásványi test egészére, tehát felvenni a diéta élelmiszerek: dió, csokoládé, gomba, sertés, osztriga, spenót, sütőtök, borjú-, marha-, csirke.

Ha a kiütés kiterjedt elváltozásokhoz vezetett, akkor a kenőcsöt 1,5-2 óránként ajánlott vékony réteggel pamutrügyek alkalmazásával.

Kívánatos, hogy kezdődjön a feldolgozás azonnal, amikor az elsődleges kiütések, papulák, várakozás nélkül azok repedés, nyitás, azaz a kezdeti szakaszban a buborékképződést.

Ez a kenőcs a herpesz kiütések valódi elsősegélye a következő okok miatt:

 1. Van abszorbens hatása.
 2. Húzza ki a folyadékot, a papulák patáját.
 3. Távolítsuk el a herpesz fájdalmas megnyilvánulásait.

A gyors eredmények elérése érdekében a készítményt más gyógyszerekkel, például Gerpevir-szel kombinációban alkalmazhatjuk az acyclovir készítményben.

Terhesség alatt használhatom?

A 40% -os cink-oxid-koncentrációjú kenőcs teljes mértékben megengedett terhes nők számára külsőleges kezelésre víruskiütés esetén. A hatóanyag komponense nem szívódik fel a véráramba, így nem fogja hátrányosan befolyásolni a magzatot. Különösen a részecskék nem lépnek be az anyatejbe, és a szoptatás alatt alkalmazhatók.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok a cink elkészítéséhez - minimális. Csak kisebb esetekben lehet allergiás reakció a bőrön, kis vörösödéma megjelenése, fokozott viszketés és irritáció.

A cinkkel kezelt gyógyszer még a gyakori alkalmazás esetén sem vezet túladagoláshoz. A legfontosabb dolog nem megengedni, hogy a kompozíció elérje a szem, a száj nyálkahártyáját. A kíváncsi babák véletlenül csúsztatják el a kábítószert és lenyelik, ami tele van a mérgezés jeleinek megnyilvánulásával:

 • köhögés;
 • fájó izmok;
 • fejfájás;
 • fulladás;
 • légzési nehézség;
 • hidegrázás.

A szülőknek rendkívül óvatosnak kell lenniük. Különösen a cink-kenőcsöt távol tartja a gyermekektől megközelíthetetlen helyen.

analógok

A herpesz vírus kezelésére más analógok is lehetnek:

Ez a kenőcs nem képes immunmoduláló hatás elérésére, de a kezdeti szakaszban hatékony a vírusfertőzés bármilyen megnyilvánulása. A gyors, stabil eredmények elérése érdekében nagyon helyénvaló a fenti analógok bármelyikével használni.

Vélemények a kenőcsökről

Vélemények a cink-kenőcsről azokról, akik elvitték:

Ismerje meg ezt a kenőcsöt a gyermekkor óta. Mindig megveszem a gyermeket a pelenka kiütéséről. A gyógyszer jól működik a film dermatitisz kezelésében, gyors, szelíd, gyengéd hatású és nem okoz mellékhatásokat.

A terhesség alatt a labialis recidiváló herpeszhez ütközött. Elkezdte alkalmazni a cink kenőcsöt. Az eredményt 2 nap elteltével észleltük. A hántolások elszáradtak és leesnek. Mindenkinek ajánlom. Kiváló olcsó összetétel. Nos segít megszabadulni a herpeszkiütésektől.

A gyermekeimben a kellemetlen tünetek nem mentek el 2 nap után. A kenőcs kezelésénél a baba nem lép fel, nyugodtan elviseli a kezelést. Nem vagyok hajlandó gyermekeknek szedett gyógyszert, de tetszett a készítmény, mert nem okoz mellékhatásokat, gyorsan eltávolítja a gyulladást, viszketést és irritációt. Használhatja bármikor a nap vagy éjszaka, kezelni a sebek, vágások, kopás. Mindenkinek ajánlom.

Cink kenőcs - kiváló asszisztens dermatitis, égések, herpesz számára. Jó fehéríti a pigmentáció a bőrt, eltávolítja a még pattanások és szeplők, ami egy védőgátat a bőr kültakaró, megakadályozni a vírus behatolási mélység.

A gyógyszert orvosi rendelvény nélkül adják el, olcsó. Felhasználható a herpesz vírus okozta kiütésekhez. A túladagolás rendkívül ritka. Bár megvitatják a gyógyszer hatékonyságát, először az orvosával kell először élni.