Cink-kenőcs a gombából - használati utasítás, jelzések, hatásmechanizmus, összetétel és ár

A lágyszövetek mycosisával az orvosok minden gyógyszertárban rendelkezésre állnak cink-kenőcsök. Ez egy univerzális gyógyszer a gombafertőzés megszüntetésére, amely közvetlenül a patológiának a középpontjában áll. A kezelés hosszú, de stabil terápiás hatást biztosít. A tanfolyam kezdete előtt konzultáljon orvosával.

Cink kenőcs hatása

Ez az antifungális hatóanyag antimikrobiális, szárító, lágyító, baktericid és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. A terápiás hatást a cink-kenőcs hatóanyagai biztosítják:

 1. Cink-oxid. Természetesen kiszabadítja a kórokozó növényeket, enyhíti a gyulladást, csökkenti a kórtani gócokat.
 2. Vazelin. Lágyítja és hidratálja a túl szárított dermist, és megőrzi a bőr integritását.
 3. Szalicilsav. Hámlasztja a keratinizált hámsejteket, megakadályozza a másodlagos fertőzést.
 4. A Menthol, mint helyi fertőtlenítőszer, eltávolítja a gyulladást, égő érzést, enyhíti a viszketést és a fájdalmat, fertőtleníti a patológiát.
 5. A lanolin elősegíti a sérült epiteliális szövetek gyors regenerálódását, védi a bőrt a mechanikai károsodástól.

Használati utasítások

Cink-kenőcskémeket vagy dermatológust jelöl, az öngyógyszer kategorikusan ellenjavallt. Az orvosi útmutatók részletes felsorolását a használati utasítás részletes leírása tartalmazza, de gyakrabban ez a gyógyszer a körömgombák, a lágy szövetek használatából származik. Az ilyen otthoni terápia hatékonysága a mycosis uralkodó szakaszától függ. Ha a konzervatív kezelés nem kezdődik el időben, és a betegség már krónikus formát ölt, az egészségi problémára integrált megközelítésre van szükség. A gombaellenes szereket orálisan és kívülről írják fel.

A cink kenőcs alkalmazása a gombából

Ez a kifejezett baktericid tulajdonságokkal rendelkező gyógyászati ​​készítményt kívülről történő felhasználásra szánták. Az otthoni terápia során a betegek sorrendje a következő:

 1. A kórtömböket előzetesen meg kell tisztítani, alaposan gőzölni forró vízzel szóda vagy mosószappannal.
 2. Ezután törölközõvel enyhén szárítsuk meg a bõrt, és óvatosan távolítsuk el a rongyos rétegeket.
 3. Ezután vékony rétegen alkalmazza a gyógyszerkészítményt, és dörzsölje addig, amíg teljesen fel nem szívódik az érintett epidermiszbe.

Ezt az eljárást lehetőleg este, este ágyban lehet végrehajtani. A cinkkeverék kezelésének időtartama 3-4 hétig tart, a betegség pozitív dinamikáját nem észlelik azonnal. A cinkkeverék 10-14 napos rendszeres használatát követő pozitív változások hiányában a kezelőorvosnak konzultálnia kell az előírt kezelési rend módosítására.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A cink kenőcsöt a lábakra és a bőr patológiájára utaló más gócokat az érintett szervezet jól tolerálja. Bizonyos klinikai esetekben az orvosok nem zárják ki a mellékhatások megjelenését, amelyek átmenetiek, belső kényelmetlenséget okoznak. A kenőcsöt azonnal cserélni kell, válasszon egy enyhébb analógot gombaellenes tulajdonságokkal. Lehetséges mellékhatások:

 • az epidermisz viszketése, égése, duzzanata és bizsergése a gyógyászati ​​összetevők bőrrel való érintkezésének helyén;
 • a bőr túlérzékenysége (bőrpír vagy sötétedés);
 • az epidermisz túlzott szárazsága;
 • egy kis kiütés, csalánkiütés.

A cinkkeverék aktív összetevőinek egyéni intoleranciája esetén az orvosok nem írják elő ezt a gyógyszert, hanem analógot választanak a gombák kezelésére. Ez abszolút ellenjavallat - az egyetlen a használati utasításban. A gyógyszer alkalmazására más korlátozások is vannak. A viszonylagos ellenjavallatok nyitott, gúnyos sebek, vágások, kopás, amelyek nem szárítható szárítás előtt nem kezelhetők cink-kenőccsel. Ezenkívül fontos, hogy ne sértsük a gyógyszer előírt adagját.

analógok

A lábgyökök megbízható gyógymódjának kiválasztásakor a dermatológusok nem mindig írnak fel cink-kenőcsöt. Egyes szakértők úgy vélik, hogy ez a gyógyszer "morálisan elavult", haszontalan, a gyakorlatban nem hatékony. Ebben az esetben az otthoni kezelést más, cink-oxidon alapuló gyógyászati ​​készítmények végzik:

 1. Desitin. Ez a kenőcs és krém, amelyek cinket tartalmaznak a kémiai összetételben. A gyógyszert külső használatra szánják, nem csak a körmök, a kéz és a láb gombájáról, hanem a pelenka kiütésekről és égésekről is. Az orvosi összetételt egy vékony réteget alkalmazzák a kórtörténet napi 1-2 alkalommal, 2-3 hétig.
 2. A cink-oxid lusta. Ez orvosi készítmény szárítással, antiszeptikus, adszorbeáló, fertőtlenítő, adszorbeáló tulajdonságokkal. Az aktív komponens cink-oxid. A gyógyszert egy vékony rétegen alkalmazzák a patológiás gócokon, amíg a terápiás készítmény teljesen fel nem szívódik. A gyógyszerterápia folyamata több hét.
 3. Diaderm. Ez a gombaellenes szer cink-oxidos krém formájában a kémiai összetételben. A farmakológiában számos gyógyszer van ebben a sorozatban, mindegyikük külső használatra szánt. Az így kezelni nem egy hét, az eljárást naponta 1-2 alkalommal kell végrehajtani.
 4. Cink szalicilsav paszta. Ez antimikrobiális és szárító hatású gyógyszer. A gyógyszert egy 3-4 hétig vékony rétegre helyezzük az érintett bőrön naponta 1-2 alkalommal. Ez egy költséghatékony orvosi termék, amelyet vény nélkül kapnak minden egyes gyógyszertárban.

A cink kenőcs ára

Ezt a gyógyszert a gyógyszertárakban értékesítik, recept nélkül kapják. A gyógyszert az interneten keresztül lehet megvásárolni, ez a vásárlás sokkal olcsóbb. A moszkvai cinkkeverék átlagos ára 20 és 50 rubel között változik, az alumínium cső nagyságától függően.

Cink-kenőcs gomba ellen

Egy jó univerzális szer a cinkből származó kenőcs a lábakból, amely számos bőrfertőzésnél alkalmazható. A kenőcsöt külsőleg használják. Bizonyosodott a gombás bőrelváltozások kezelésében, az ekcéma, dermatitis, pelenka kiütés és más gyulladásos folyamatok terápiájában a bőr és a körmök felületén.

A készítmény tulajdonságai

A cinkkeverék összetétele egyszerű. Ezt 2 komponens képviseli: vazelin és cink-oxid 10: 1 arányban. A hatóanyag a cink-oxid több irányba hat az érintett bőrön, szárító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással. A vazelin a bőr lágyítására szolgál, és a cink közvetlenül a fertőzés kórokozójára hat, eltávolítja a bőr gyulladását és irritációját. A gyógyszer a köröm gombájával küzd, ami a körömlemez és a környező bőr helyreállításához vezet, amelyet a kórokozó befolyásol.

Mikor kinevezik?

Cink-kenőcsöt írnak fel a körmök, a lábujjak és a kezek fertőzésére, és hagyják abba a gombás patogént. A gyógyszert alapos vizsgálat és laboratóriumi diagnózis után kizárólag bőrgyógyásznak kell előírnia. A gyógyszer alkalmazható minden típusú gombás fertőzésre, de meg kell jegyezni, hogy a gyenge terápiás hatás miatt nincs előírva a betegség bonyolult állapotában.

Hogyan kell használni a gomba?

A gombás megbetegedések kezelésében az orvos egy kenőcsöt más gombaellenes szerekkel kombinálva külső és belső használatra. A gyógyszer legalább 2 hétig tart. A kezelés időtartamát a kezelőorvos egyedi alapon határozza meg. Alkalmazza a terméket szigorú szabályok szerint naponta 3-4 alkalommal. Alkalmazási eljárás:

 • A kenőcs használata előtt szappannal mosson és szárítsa meg a lábát.

Előzetesen meg kell mosni a bőr felületét és a körömlemezt.

 • A fertőzött bőrt baktériumölő komponenssel (szóda, szappan, jód vagy mangán) kell kezelni.
 • A láb vagy a kezek fürdõje esténként történik.
 • Az eljárást követően óvatosan távolítsa el a sérült részeket a bőrfelületről és a körmökről.
 • A láb vagy a kezek érintett bőréhez egy sűrű (de nem vastag) réteget tartalmazó gyógyszerkeményítőt kell alkalmazni, és addig kell hagyni, amíg teljesen fel nem szívódik.
 • Ellenjavallatok és mellékhatások

  Mivel a cink-oxid kémiai vegyület, fontos, hogy a kezelés során gondosan alkalmazzuk. Abban az esetben, ha elegendő cink van a testben, a sebfelületeket nagyon gyorsan meg kell húzni. Ezen anyag feleslegességével a gombafertőzést más gyógyszerekkel kell kezelni. A kenőcsnek gyakorlatilag nincs mellékhatása. Az ilyen reakciók lehetséges előfordulása:

  • viszketés és égő érzés;
  • a bőr bizsergése;
  • peeling;
  • a kezelt bőr sötétedése.

  A források felhasználásával szembeni ellenjavallatok között a következőket lehet azonosítani:

  • a hatóanyag összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • gombákkal fertőzött baktériumok okozta kóros elváltozások;
  • nyílt sebek a bőr érintett területein.

  Szigorúan tilos a szemhéjat és a nyálkahártyákat kenőcsöt alkalmazni. Ha a gyógyszeres kezelés nem állhat közvetlen napfényben hosszú ideig, mivel a cink-oxid képes kémiailag reagálni, és aktiválhatja a rákos sejtek fejlődését a bőrön.

  Alkalmazási jellemzők

  A gyógyszer különösen hatásos a komplex terápiában, amely gombaölő és antibakteriális szereket, valamint külső felhasználásra szánt készítményeket is tartalmaz. Óvatosan, a kenőcsöt a szögek és a bőr gombájára írják fel terhes nők, nők szoptatás alatt és gyermekeknél. Abszolút ellenjavallatok a cink-kenőcs kezelésében ebben a betegcsoportban. A cink-kenőcsnek nincs karcinogén hatása a magzatra. A cink-oxid nem befolyásolja hátrányosan a növekvő gyermekek testét, és gyakran része a pelenka kiütés elleni krémeknek. De mindenképpen határozottan figyeljen a bőrgyógyász ajánlására.

  kölcsönhatás

  A láb- és körömgombákból származó cink-kenőcs nem lép negatív kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. A gyógyszer hatását fokozza az antibiotikumok bevétele, ami javítja a terápia hatékonyságát. Fontos, hogy gondosan mérlegelje a külső kezelés eszközeit, és ne alkalmazzon egyik kábítószert a tetején, hogy elkerülhető legyen a negatív kémiai reakciók. Ha több külső eszközt használ, javasoljuk, hogy a készítmények közötti időtartamot legalább 2-3 órán keresztül tartsuk, mielőtt az eljárást elvégezzük a gombákkal fertőzött kezek és lábak kötelező alapos mosásával.

  Hasonló módon

  A gyógyszeripar számos cink-oxid alapú készítményt kínál a gombából, hasonlóan a cink-kenőcs hatásához. A cink-kenőcs analógiájára gyulladásgátló, sebgyógyító és baktericid hatásúak a bőr érintett területein. Az analóg gyógyszerek a fenti kenőcs teljes helyettesítői, például Desetin, cink-oxid-liniment, Diaderm és cink paszta.

  Cink kenőcs a gombákkal szemben a lábakon

  A körömgomba egy általános gombás fertőzés okozta bőr- és körömbetegség. Nagy mennyiségű gombaellenes hatóanyag van, de a gyalogos gomba és a lábszegek körüli cink-kenőcs nem rosszabb, mint a drága analógok. Széles körben elterjedt a bőrfertőzések kezelésében.

  struktúra

  A kenőcs összetétele nagyon egyszerű. Tartalmaz petrolátumot és cink-oxidot 10: 1 arányban. Az alkotórészek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és szárító hatásúak. A vazelin lágyítja a bőrt, és a cink helyreállítja a szövetet és megszünteti a gyulladást, gyakran a bőr krémek része. Néha ezen kenőcsökön kívül van lanolin, mentol és szalicilsav.

  Farmakológiai hatás

  Alkalmazás után a bőrön védő réteg jelenik meg. A gyógyszer sikeresen helyreállítja a gombák által érintett szögeket és bőrt. Csökkenti a fertőzés kockázatát. Annak ellenére, hogy a fertőtlenítő tulajdonság nem kimondott, mégis a gyógyszer segít megszüntetni a gombás fertőzést és annak tüneteit. A cink-kenőcs megelőző célokra is felhasználható.

  Használati utasítások

  A cink-kenőcs gyalogos gomba hatásos eszköz. Mindenféle gomba esetében alkalmazható, de annak hatékonysága a betegség színpadától függ.

  Kezelés előtt diagnózist kell végezni, és orvoshoz kell fordulni. Továbbá meg kell tanulnunk az utasításokat.

  Amikor a folyamat fut, az eszköz nem lesz hatékony. Antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel kiegészített kenőcs terápia alkalmazása esetén. Ez fokozza a hatását és csökkenti a kezelési időt.

  Ellenjavallatok

  A cink olyan anyag, amely az emberi szervezetben létezik. A megfelelő mennyiségű sebek gyorsan megszorulnak. Hiányában a bőrelváltozások sokkal tovább gyógyulnak. Ha egy személy cinkbőséggel rendelkezik a szervezetben, akkor használjon másik gyógyszert.

  A cinkkeveréket nem szabad használni a következő esetekben:

  • a kenőcs összetételének egyéni intoleranciájával;
  • ha az érintett területen fekélyek vannak;
  • nyílt sebek jelenlétében.

  Ne használja a gyógyszert, ha aztán hosszabb ideig tartó tartózkodást feltételez a nap. Az ultraibolya sugárzás hatása rákos sejtek aktiválódásához vezethet.

  Mellékhatások

  Ha a betegnek nincs ellenjavallata, a mellékhatások megjelenése nem valószínű. Ha a beteg nem ismeri az anyagokkal szembeni intolerancia jelenlétét, allergiás reakció léphet fel az alábbi tünetekkel:

  Ezt követően a gyógyszeres kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni orvoshoz. Meg kell mondania, hogy a gombás fertőzés kezelésére cink-kenőcsöt használtak.

  Jellemzők

  Terhes nőknél és gyermekeknél óvatosan kell eljárni. Azonban nincsenek abszolút ellenjavallatok számukra. A körömgombás cink-kenőcs még a szoptatás alatt is használható, mivel a cink nem befolyásolja a testet. A felhasználás hosszú ideig lehet ellenjavallatok hiányában.

  Kenőcs alkalmazása felnőtteknek vagy gyermekeknek, orvosi vizsgálatnak kell alávetni.

  Alkalmazás a gombafélékben

  Orvosi vizsgálat és a cink-kenőcs használatának engedélyezése után az orvos elkezdheti a kezelést. Szükség van a következőkre:

  • lágyítja a lábak bőre meleg vízzel, szappan hozzáadásával;
  • készítsen eszközöket a növények eltávolítására és fertőtlenítő oldattal kezelje;
  • Miután alaposan átadja a fürdőt, hogy kiszáradjon egy bőrt és vékony réteget helyezzen.

  Ezt az eljárást naponta 3-4 alkalommal két héten át végezzük. Általában a hatás egy adott idő után észrevehető. Ha 2 hét elteltével nem javul, más módszereket használnak. A sikeres cinkkeverékkel történő kezelés hetente egyszer alkalmazható megelőzés céljából.

  Ár és analógia

  Az ár 20 és 50 rubel között változik. Azt mondhatod, hogy az eszköz nagyon költséghatékony. Számos analóg is létezik:

  Ezek a készítmények cink-oxidot tartalmaznak a kompozícióban, ami lehetővé teszi, hogy helyettesítőként használják őket.

  Vélemények

  Már volt a gombaim. Folyamatosan vásárolt drága gyógyszereket, amelyek nem adtak külön eredményt. Anyám azt tanácsolta, hogy vásároljak cink-kenőcsöt, és sokkal jobban segített, mint más gyógyszerek.

  Legutóbb gombafertőződésem volt a lábamon. Ellenőrzött vagy ellenőrzött, az orvos kijelölt vagy kinevezett gombaellenes gyógyszereket. Úgy döntöttem, hogy olcsó internetes eszközöket keresek, és egy cink-kenőcsöt találtam. Egy hétig használom, és az eredmény boldoggá tesz.

  Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy olcsó eszköz sikeresen kezeli a gomba hatását, és visszajelzést ad a cink-kenőcsnek a lábakon lévő gombákkal történő használatáról annak hatékonyságáról.

  A cink-kenőcs külső fertőtlenítőszer a dermatitis és pelenka kiütés kezelésére

  Cink kenőcs - Gyógyszerészeti készítmény dekubitus szárításához. Az utasítás szabályozza a kenőcs külső antiszeptikus felhasználását. Mi segít a cink kenőcsben? És hogyan használ dermatitis, gyulladás, pelenka kiütés?

  Cink-oxid

  A fő hatóanyag a cink-oxid. Gyulladásgátló és szárító hatása van. Húsz évvel ezelőtt különböző recepteket állítottak fel a vényköteles részlegekben, és a cinket a dermatitisz kezelésére szolgáló kenőcsökbe beépítették. És még ma is sok gyermekpor, a suntan krém cinket tartalmaz a kompozícióban.

  A bőrkezelő elem használata mélyreható. Az ókori healerek bánásmódjában a cink sok összetételből származott bőrgyulladás miatt. Az ókori Kínában a nők egy pasztával dörzsölgetették az arcukat zúzott gyöngyökkel (amely cinket is tartalmaz). Hozzáadtuk az árnyékban, porban, rúzsban.

  Mi adta ezt az elemet, és miért van ez a kereslet a különböző krémek bőrápolási?

  Cink a bőr egészségéért

  Cink - egy mikroelem, amely 99% -ban koncentrálódik a test sejtjeibe és a legnagyobb koncentráció az agyban. Ha cinkhiány van, a puffer szervek (szögek, haj) és a bőr elsősorban szenvednek. Helyreállításához cink tartalmú vegyületeket (krémek és kenőcsök) kell használni. A cink kenőcs az egyik legelérhetőbb lehetőség a bőrt a szükséges mikroelemmel ellátva.

  Érdekes: van egy egyszerű teszt, amely lehetővé teszi, hogy tudd, ha elég a cink bőröd. Ha a sebek lassan gyógyulnak, akkor nincs elég cink.

  A cink kenőcs összetétele

  A cinkkeverék alapja a vazelin. A cink-oxid és petrolátum mennyisége korrelál 01:10. Különböző gyártók hozzáteszik a főbb felálláshoz további összetevőket - mentol, halolaj, parabének, lanolin, ásványi olajok, viasz. Ez meghatározza a kenőcs további tulajdonságait és árát.

  A leginkább megfizethető költség egy egyszerű összetételre (cink-oxid + vazelin). Drágább - kenőcs ásványi olajokkal és parabénekkel. Egyes összetevők (szalicilsav, kén) fokozzák a kenőcs hatását.

  Cink és szalicilsav

  A szalicilsavval alkotott készítményt nevezzük szalicil-cink-kenőcs vagy Lassar-paszta. A készítményt több mint 100 évvel ezelőtt egy dermatológus találtatta fel. Ez hatékonyan kezeli az akne és a bőr gyulladását, jelentős fehérítő hatással bír.

  A salicil komponens a készítményben keratolik, növeli a paszta antiszeptikus tulajdonságait. A szalicil keratolitikus tulajdonságai lehetővé teszik kenőcs alkalmazását a kukoricák lágyítására.

  A szalicilsav gyakran okoz bőrirritációt és allergiás reakciót. Ezért nem alkalmazzák terhesség alatt és gyermekgyógyászatban (nem alkalmazzák a 12 év alatti gyermekeket).

  Kén és cink

  A készítményt kén hozzáadásával hívták kén-cink kenőcs. Amikor a bőrre kerül, a kén komponens szulfidokat képez, amelyek erősíti a gyulladáscsökkentő hatásokat. Ezenkívül a kén adszorbens. A kén és a cink kombinációja biztosítja a kenőcs fungicid és parazitaellenes tulajdonságait. Mi teszi lehetővé az összetétel alkalmazását a fekélyek, az ízületi ekcéma, a gombás megbetegedések, a rákosodások áztatására.

  Cink kenőcs: felhasználási jelek

  A cink-oxid antiszeptikus hatása viszonylag gyenge. Ezért bőrirritációhoz használják, és nem használják purulens sebek, fertőzések.

  Mi a kenőcs:

  • megszárad ("nedvesítő" sebek esetén használják).
  • Meggyengíti a gyulladást (irritált bőrű, vöröses területekkel).
  • Csökkenti a duzzanatot (csökkent gyulladás miatt).
  • Felgyorsítja a bőr epiteliálisodását, új bőrsejtek regenerációja és kialakulása, sebgyógyulás.
  • Védelmet nyújt az irritálószerek ellen. Ennek következtében a cink-oxidot napvédővé tesszük (napvédő).

  Ami megvédi a bőrt cink kenőcs:

  • Az ultraibolya.
  • A túlzott faggyú-szekréciótól (csökkenti a faggyúmirigyek aktivitását).
  • A mikrobáktól (fertőtlenítés).

  A cinket biztonságos összetevőknek nevezik, és hozzáadják a krémhez terhes nők és újszülöttek számára.

  Cink kenőcs: használati utasítás

  A gyógyszeres kenőcs dobozokban és csövekben áll rendelkezésre. A cink-kenőcs használatára vonatkozó utasítások szabályozzák a nem orr bőrgyulladásokban való alkalmazását. Dermatitis, pelenka kiütés és nyomásérzékenység a cink összetétele. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a cink kezeli azokat a gyulladásos folyamatokat, amelyek kiválasztódnak váladék (Folyadék).

  A cink kenőcs használata külső. A cink antibakteriális hatása gyenge. A kenőcs nem gyógyítja meg a gombás vagy vírusfertőzést. Ez csak szárad és lehetővé teszi, hogy gyorsan eltávolítsa az irritációt, gyulladást. A kenőcsre vonatkozó utasítás szabályozza a dermatitisz, pelenka kiütés, sztreptoderma, pattanás, valamint a sekély sebek, apró darabok kezeléséta.

  A cinkkeverék gyermekek számára történő használata az élet első napjairól engedélyezett. Figyelmeztet és kondicionálja a pelenka kiütést, ami a babákban nedves pelenka után jelentkezik. Emellett eltávolítja a bőrön a bőrön maradt irritációt (gyakran hasmenés és dysbiosis - a bőr irritálja, fáj).

  Szintén megengedte a cinkkeveréket a terhesség alatt. A terhesség idején a nők cinkkompozíciót használnak a kozmetikai hibák elszíneződésére (például - pigmentálás).

  A cink-oxidot nem szabad bevenni, és pár cink - belélegezni. Belépés, ez az elem mérgezést okoz. Ezért ne ajánljon cink-kenőcs alkalmazását egy ápolónő mellbimbóinak repedéseire. A cink felszívódása a gyermek élelmezési rendszerében mérgező mérgezéssel teli. A kenőcs külső alkalmazása nem vezet a cink bejutásához a véráramba, nem okoz toxikózist.

  És most úgy gondoljuk, hogy cink-kenőccsel kezelik őket. A bőrgyulladás és a pelenka kiütés mellett, hol jár a cink kompozíció?

  Cink-kenőcs a pinwormból

  A pinwormok kezelésére a baba anusza kenőccsel kenhető az éjszaka folyamán. Ez 3-4 héten belül megtörténik. Minden éjjel a férgek az anuson keresztül kúsznak, hogy tojást rakjanak az orrszárakban. Ennek során olyan anyagokat bocsátanak ki, amelyek súlyos viszketést okoznak. A szamár tiszteletére a gyermeket a tojás tojás a körme alá helyezi. Miután - kezébe veszi a száját, és megint fertőzött.

  A cink kenőcs alkalmazása csökkenti az ingerlékenységet és eltávolítja a viszketést. A gyermek nem viszket, és nem fertőződik meg férgekkel.

  Cink kenőcs dermatitishez (diathesis, ekcéma)

  A diathesis vagy a dermatitis allergiás reakció, amely gyermekkorában gyakran emésztetlen táplálékkomponensként nyilvánul meg. Ezek ugyanazok a gyulladásos folyamatok különböző nevek. Az emberek távol az orvostudománytól, hívják diatézisnek. Az orvosok kijelölik bőrgyulladás, ekcéma vagy bőrgyulladás.

  A megjegyzés: a dermatitis szó szerinti értelemben gyulladás, és az ekcéma gyulladás (kéreg, mérleg) eredménye.

  A bőrön fellépő gyulladások nedvesek és szárazak lehetnek. A cinkkompozíció különösen hatásos a diathesis-dermatitisz nedvesítésére. A cseppfolyós kenőcs eczema-val a folyadékkiválás feloldásával a legjobb módja a száraz és a bakteriális fertőzés megelőzésére. A cink-kenőcs a szárazon kéreghez való diathesishez hatékony kezelés.

  Cink kenőcs akne és verejtékezéshez

  A cinkkeverék használata fekete pontokon sajátos sajátosságokkal rendelkezik. Ha vannak fekete pontok, először eltávolítják őket, és utána - cink pasztát alkalmaznak. Vagyis a cink-kenőcs az arc kozmetikai tisztítását követően (gőzölés, pattanás eltávolítása és az azt követő szárítás). A fekete pontoktól származó kenőcs (a vélemények szerint) lelassítja az új akne megjelenését.

  A cink összetétele hatékonyan eltávolítja a verejték illatát. Ha gyakran izzad, és nem használja az izzadásgátlókat, akkor kap egy cink-kenőcsöt. A reggeli zuhany után szárítsa le a hónaljját és alkalmazzon cink-összetételt. A szag nem egész nap.

  Cink kenőcs kozmetikában

  A cink nem semmi, amit a szépség ásványaként neveznek. A cink-oxidot különböző kozmetikai és gyógyászati ​​kenőcsök és paszták tartalmazzák a test és az arc számára. A bőr cink-kenőcs fontos összetevője az egészségnek és a vonzerőnek.

  Mi teszi a cinket az arc bőréhez:

  • Fenntartja a bőrsejtek egészségét (ami különösen szükséges a kozmetikai készítmények napi alkalmazásához, éjszakai krém és cinktartalmú komponens eltávolítja a gyulladást, ami a napi kozmetikai díszítés alatt áll).
  • Whitens leégést - a megvilágítás hatása befolyásolja a pigmentfoltok és a szeplők színét.
  • Kezeli az aknét.

  Az arc cink kenőcsöt zsíros bőrre használják (ne felejtsd el a szárítási hatást). A száraz bőrtípus esetében a készítményt nem alkalmazzák. A cink-kenőcs maszkja száraz bőrre cink-oxidból, vazelinből és kozmetikai tápláló olajból, bébi krémből (például összetételből Johnson Baby). Lehetőség van a cinkpaszta vajjal történő hatásának lágyítására is (a készítményt krém helyett helyettesítik). Ugyanakkor a gyulladásgátló hatás a bőr kiszáradása nélkül is fennáll.

  Megjegyzés: A cink kenőcsöt nem használják smink alapként. Lehet, hogy éjszakai krém, és nem lehet fluoreszkáló, tonális.

  Kenőcs nyomásérzékenység és pelenka kiütés esetén

  A dekubitus, pelenka kiütés megjelenése jellemző a fekvő betegeknél. Ez annak köszönhető, hogy a bőr hosszabb ideig érintkezik a vizelettel, székletekkel. Ezért a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák a megjelenésüket, hogy viseljen nedvszívó pelenka. Nem engedheti meg a bõrt a fenékben és a combban.

  Ha az irritáció a bőrön már megjelent, akkor használjon cink-kenőcsöt. Ez eltávolítja az irritációt, kezeli a bőr gyulladását.

  Fontos: a készítmény alkalmazása előtt a bőrt mossa és szárazra törölje. És csak a kenetet követő kenőcs. Ez megakadályozza a bőrrel való érintkezést irritáló hatású.

  Ha a cink kenőcs hatástalan

  Mivel a cink-oxid átlagos fertőtlenítőszer, nem mindig képes a bőr gyulladásának kezelésére. Ha ez nem hatékony:

  • A zuzmóból származó cink-kenőcs - nincs terápiás hatása. Lehet száraz lichen foltok, de nem abban a helyzetben, hogy korlátozzák a forgalmazás, hogy megakadályozzák az új foltok megjelenését. A gombából származó cink-kenőcs (a kórokozó megtagadása) nem segít sem vírusból, sem piogén baktériumokból.
  • A herpeszből származó cinkkeverék hatástalan. Csak a meglévő buborékokat száraz, de nem befolyásolja a terjesztés mennyiségét és szélességét.
  • Hasonlóképpen a bárányhimlő-cink-kenőcs - a gyógyulási szakaszban. Amikor a vírus ellenőrzés alá kerül és az új kiütések már nem jelennek meg. Ez alatt az idő alatt a bőrkiütést bőr fertőtlenítővel kezelik. A kenőcs akut állapotban történő alkalmazása, amikor csak a kiütés jelenik meg, csökkenti a viszketést.

  Cink kenőcs alkalmazása: hogyan és hol

  A cink kenőcsöt a sérült bőrre alkalmazzák. Ezért a cinkkeverék kezelése, amint az irritáció és a bőrpír megjelenik, addig, amíg erős sebek (nyomásérzékenység, kéreg) nem fejlődnek.

  Hogyan kell alkalmazni a cink kenőcsöt? A készítményt vékony rétegben alkalmazzuk. Napi 2-3 alkalommal.

  Lehetséges-e a szőrzetet cink-kenőccsel kenni? Igen, a cinktartalmú pasztákat zsíros hajra használják. A fejbőrre kerülnek, és 40-60 percig hagyják ott. Ha a haj erősen zhirnjatsya - cink kenőcs marad a fejét az éjszakai (fel a polietilén és a kalap -, hogy ne talaj a párna). Reggel lemossák. Ez az eljárás lehetővé teszi a zsíros seborrhea gyógyítását.

  A cink kenőcs használata nem mindig észrevehető. Megjelenése attól függ, milyen erős az irritáció. A cink összetétele kis gyulladásokat kezel. Az alábbi képek azt mutatják, hogy a cink-oxid hogyan segít a dermatitisz kezelésében.

  analógok

  A cink átlagos fertőtlenítő. Ez eltávolíthatja az irritációt, de nem mindig képes a gyulladást gyógyítani. Erős gyulladásos folyamatok és bőrfertőzések hasonló gyógyszerekkel kezelhetőek, nagyobb hatással (kenőcs Levomekol, krém pantenol).

  A kérdés megoldása, ami jobb - a cink-kenőcs vagy a Panthenol, fontolja meg a bőr gyulladásának okait. Ha ez patogén baktérium vagy vírusfertőzés - a cink összetétele nem segít.

  Ellenjavallatok és mellékhatások

  A cink szinte nem szívódik fel a bőrön keresztül a véráramba, és nincs szisztémás hatása más szervekre. Ezért a cink a kenőcs legalább ellenjavallt.

  Az egyetlen fontos tényező a kenőcs használata ellen az egyéni intolerancia (túlérzékenység vagy allergia). Az allergiás reakció jelenlétét viszketés, vörösség, duzzanat okozzák, amelyek a kenőcs alkalmazása után jelentkeznek.

  Mi más fontos fontolóra venni? A kenőcs nem alkalmazható sérült bőrre (sérült helyeken). Ne vedd be a szemedbe. A cinkkompozíció ellen is ellenjavallt akut purulens folyamatok kezelésére.

  A cinkkeverék mellékhatásai kevések: a bőr az alkalmazás helyén sötétebb lehet..

  Vélemények

  A kenőcs megszárad a pattanásokat és enyhíti a gyulladást. Ez is olcsó.

  És a kenőcs nem sokat segített, amíg megtisztítottam a beleket. Az enteroszorbensekkel való tisztításról sok információ található. Tehát tisztítás után - a kenőcs jó volt a segítségért.

  Ki tudja, mi a seborrheás dermatitis - meg fogja érteni. Számos orvossal üldöztek, gyógyszereket írtak fel drágák. Az eredmény így van. Nagymama szomszéd mondta - vásárolni cink kenőcs. Segített - szinte átment.

  Diatézis gyermek voltam. A fejtől a lábig - minden hólyagos foltokban volt. Megtakarították a cink-kenőcsöt. Minden nyom nélkül haladt.

  És egy hete már elkenőztem az arcomat. Akne ott, de a bőr sima lett.

  És még jobb, ha hozzáadjuk a cink kenőcsöt - az eritromicint. A hatás erősebb lesz és észrevehetőbb lesz. A cink önmagában gyenge.

  Szalicil-cink paszta - mindent használnak a pattanások, és én kezelem kukoricát. Nyáron - egy penny eszköz egy pedikűr irányításához.

  Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

  Cink-kenőcs a körömgombából

  A körömlemez gombás fertőzése (onychomycosis) ritka betegség. A statisztikák szerint minden 10. alkalommal dermatológushoz fordulnak éppen ezért. A kezelés hosszú, szisztematikus. Különös figyelmet fordítanak a gyógyszer megválasztására. Ezek közül az egyik a cink-kenőcs, amelyet sikeresen alkalmaznak a gomba és az érintett körmök.

  A fő hatóanyag a cink. Ez az ásvány rendkívül fontos az emberi szervezet számára. Hiánya a bőrön jelentkezik. A kenőcs további komponensei változhatnak. Ez lehet:

  • Az enyhítéshez - vazelin vagy lanolin.
  • A szag-mentol számára.
  • Halolaj (mint vitaminforrás).
  • Tartósítószerként - parabének.

  A termék konzisztenciája viszkózus, a szín fehér, enyhén sárgás színű. A hatóanyag és a bázis aránya 1:10.

  Fontos: a gyógyszer teljesen ártalmatlan, az allergiás reakciók ritka kivételével. Ezzel a gyógyszerrel sikeresen kezelnek különböző bőrbetegségeket.

  Az alkalmazás hatékonysága

  A cinktartalmú kenőcs megkönnyíti az ilyen bőrbetegségek tüneteit, mint:

  A kenőcs alkalmazása után kialakított védőfóliák egyfajta akadályt jelentenek a patogén gombák behatolásával szemben. A cink-oxid regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, eltávolítja a gyulladást, megszárad és fertőtlenítő hatást fejt ki.

  Fontos: a lábakon lévő gombából származó cink-kenőcs csak a fertőzés meghatározott típusának létrehozása után használható fel. Az előrehaladott állapotban lévő betegségek eltérő megközelítést igényelnek, beleértve az antibiotikumokat is.

  A kenőcs, a bőrre jutás, elnyeli az ultraibolya sugárzást, serkenti a gyógyulást. Megakadályozza a betegség további fejlődését, védőfilm létrehozásával. A körömlemezt visszaállítják, a közeli bőrterületeket regenerálják. A gyógyszer szintén megelőző hatású.

  Az alkalmazás módja

  Mielőtt elkezdené a kezelést az onokomikózisra, tesztet kell végezni, teszteket kell tennie. A bőrgyógyász orvos fogja meghatározni a betegség megszüntetésére irányuló intézkedéseket. Talán a cinktartalmú szer mellett antibiotikumokra lesz szükség.

  A szögekből származó kenőcsöt naponta ötször egy vékony rétegben alkalmazzák a problémás helyszínen. A kezelés időtartama két héttől három hónapig változik. Mindez attól függ, hogy a körömlemez veresége milyen mértékű. A gombafertőzés jeleit megszüntetve a hatóanyagot egy hétig alkalmazzák. Ha a javulás nem következik be, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a dermatológussal, hogy válasszon erősebb orvosságot.

  A gombák felületének kezelésére a lábakat 15 percig gőzölni kell szappanos vízben. Ezután törölje szárazra, egyenletesen alkalmazza a cink-kenőcsöt. Eljárások száma: napi 3-4 alkalommal. A gőzölő lábak naponta egyszer elegendőek. Ha a betegség túlságosan elhanyagolt, akkor a cinkkeverék nem hatékony a gomba ellen.

  Fontos: terhesség alatt óvatosan használjon cinkkel. Előbb orvoshoz kell fordulni. Ha nincsenek egyedi ellenjavallatok, a cinktartalmú kenőcsöknek nincs negatív hatásuk.

  Ne alkalmazza a pustulákkal borított bőrfelületeket, nyílt sebekkel. A kezelés ideje alatt a napsütés hosszú ideje nem ajánlott. A cinken alapuló két vagy több különböző eszköz egyidejű használata ellenjavallt.

  Cink alapú kenőcsök

  Számos olyan gyógyszer létezik, amelyek azonosak a terápiás tulajdonságok kombinációjával és a cink-oxid összetételben:

  Ezeknek az analógoknak antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása van, például a körömgomba-cink-kenőcs.

  Könnyebb megelőzni, mint kezelni

  A köröm gombás megbetegedését élesztő-szerű vagy penészgombák okozzák. Mindenki veszélyben van, függetlenül a munkahelytől vagy a társadalmi státuszuktól. A teljes gyógyulás kulcsa a megfelelő diagnózis és a helyes kezelés útja. Megakadályozhatja az újbóli fertőzést:

  • a személyi higiénia betartása;
  • cipő a közös területeken (strand, uszoda, szauna);
  • a szűk cipőktől való elutasítás.

  Ezek az egyszerű szabályok kiküszöbölik a kezelés szükségességét. A szép és egészséges körmök a megfelelő választás egy modern ember számára.

  Cink-kenőcs alkalmazása a gomba ellen

  A mycosis és a lábak onychomycosis az egyik leggyakoribb fertőzés a Földön. Univerzális gyógyszer gombás fertőzések kezelésére - Cink kenőcs. A paszta fő komponensei petrolátum és cink-oxid. A lábakon és a körömgombákon a lábakon lévő cinkbélkő felhasználása az ágens biztonságossága és hatékonysága miatt a mikromycetes (gomba okozó ágensek) széles választékának köszönhető.

  Farmakológiai hatások

  A cinkpaszta egyedi összetétele a cink-oxid és a vazelin (1:10) két hatóanyaga. Egy ilyen készítmény a következőket biztosítja:

  • Antimikrobiális hatás: a gomba patogén spóráinak megsemmisítése a bőrön és a körömlemezeken;
  • Szárítási hatás;
  • A sérült hám gyors regenerálása;
  • Gyulladás megszüntetése;
  • Enyhítő cselekvés.

  A cinkkeverékhez mellékelt segédanyagok lehetővé teszik a gombaellenes terápia felgyorsítását:

  • Mentol - egy jól ismert fertőtlenítőszer, fertőtleníti a gombát vagy a körömot érintő bőrt, kiküszöböli a viszketést és a fájdalom szindrómát;
  • Szalicilsav - hámlasztja a keratinizált részecskéket a hámban, megakadályozza a másodlagos bakteriális fertőzés kialakulását;
  • Lanolin - elősegíti a bőr kinyerését, védi a mellékhatásoktól.

  A cink paszta megvédi a bőrt a káros ultraibolya sugárzástól. Ezért a termék alkalmazása segít megelőzni a leégést.

  Használati utasítások

  Mennyire hatékony lesz a cinkből kenőcs a körmök vagy a bőr lábán lévő gombáján a kórokozó - micromycete spóráitól függ. A mycosis változatának létrehozásához csak egy mycológus vagy bőrgyógyász lehet. Ezért a terápiának orvosi ellátást, tesztelést és diagnózis felállítását kell kezdenie.

  A cink paszta hatékonysága a mycosis szakaszától függ. Ha a betegség krónikus formába került, a helyi kezelés nem lesz elegendő. Ilyen esetekben összetett kezelést írnak elő:

  • Szisztémás terápia - antimikotikus gyógyszerek orális adagolása;
  • Helyi kezelés a mycosis által érintett területek a bőr a lábak és a lemezek.

  A komplex gombaellenes terápia lehetővé teszi a pozitív eredmény elérését a lehető legrövidebb idő alatt.

  Mellékhatások és ellenjavallatok

  A szisztémás vagy lokális hatások bármelyikének gyógyszere megköveteli az orvos által végzett ellenőrzést, valamint a páciens felelősségteljes magatartását. A legtöbb esetben a kenőcs jól tolerálható. Az adagolás túllépésekor azonban az ilyen nemkívánatos (mellék) reakciók figyelhetők meg:

  • Bizsergés, égő;
  • Erős hámozás;
  • Pigmentáció a kenőcs alkalmazásánál.

  A cinkpaszta terápiához való közvetlen ellenjavallat a kenőcs összetevőire adott egyéni allergiás reakció.

  Szintén el kell halasztani a kezelést kenőccsel, ha:

  • Purulens fertőzés a mycosis fertőzés helyett;
  • Nyitott (vérzés) kopások vagy sebek.

  Ne alkalmazza a hatóanyagot a nyálkahártyákra, a szem és a nemi szervek közé. Ez kémiai égési sérülést okozhat.

  A kenőcs kezelés ideje alatt ne vegyen napozásokat. Az ultraibolya reagál az anyag komponenseivel, ami rosszindulatú és melanoma kialakuláshoz vezethet.

  Alkalmazási szabályok

  A gyalogos gomba cink kenőcs nem ajánlott terhes nőknek, valamint ápoló anyáknak. Ha nem teheti meg a gombaellenes kezelést, használhatja a kenőcsöt orvosával való konzultációt követően.

  Más esetekben a gyógyszerkészítmény hosszú ideig használható, valamint megelőzhető a mycoses visszaesése. A gyártó javasolja, hogy a cink kenőcs használata a lábfungusra vagy az onokomikózisra több szakaszban oszlik meg:

  1. Előkészítő szakasz: lazítsa ki lábát forró vízben szódával, citromsavval és mosószappannal;
  2. Óvatosan távolítsa el a szaporodók hornyos rétegét a lábakon vagy a lemezeken;
  3. Kezelje az érintett területeket egy kis réteggel.

  Az ismételt manipulációt naponta háromszor kell elvégezni két-három hétig. A kenőcs kéthetes alkalmazása után a terápiás hatás hiánya alkalmával orvoshoz fordulhat a kezelés szabályozása érdekében. A gomba tüneteinek eltűnése után folytassa a pasztát naponta egyszer egy hétig.

  Kompatibilitás más gyógyszerekkel

  Nincsenek ellenjavallatok a cink-kenőcs más gyógyszerekkel való használatára. A gyógyszer tökéletesen kombinálható az antibiotikumokkal és a szisztémás hatásokkal járó fungicid hatóanyagokkal. A paszta és egyéb gombaellenes gélek vagy lakkok egyidejű alkalmazása nem ajánlott.

  analógok

  Hasonló farmakodinamikának van olyan eszköze, amely magában foglalja a cink-oxidot:

  • Desitin;
  • A cink-oxid lusta;
  • Diaderm.

  Ezek az anyagok alkalmasak a bőr és köröm érintett területeinek helyi kezelésére, és a cink-kenőcs gyógyszerészeti helyettesítői.

  Vélemények

  A farmakológia számos helyi antimikrobiális és antimikotikus hatóanyagot állít elő. A cink-kenőcs használata a lábakon a csecsemő-kenőcs használatával, akiknek terápiás hatása van önmagukra, segít annak eldöntésében, hogy a gyógyszer megfelel-e Önnek. Különösen, ha nem látogathat orvoshoz.

  A barátaimmal szaunában voltam. Nem akartam menni - a lányok meggyőzöttek. Hogy éreztem magam! Szó szerint a harmadik napon a lábak talpán megjelentek buborékok. Felrobbantottak, tőlük folyadék szabadul fel. Egyszerűen horror! Bár nem vettem le a pofont. Élek messze a kerületi központtól. A gyerek kicsi. Nem az orvoshoz. Anyám azt tanácsolta, hogy vásároljak cink-kenőcsöt. Naponta háromszor alkalmaztam az utasításokat. Egy héten belül a viszketés, az égő érzés eltűnt, az új hólyagok megszűntek. És három héttel később elfelejtettem a gombát! Jó és olcsó eszköz. Mindenkinek tanácsot adok.

  Olga, 27 éves, Privolzhsky falu, Saratov régióban.

  A körömgombát ajándékként kapta meg a szépségszalon. Pedikúrát nem a mesterével tette. A köröm sötétedett, volt hornyok, fehér foltok. Mindig van cink kenőcs a gyógyszeres szekrényben. A sarokból repedésekből használom. Hallottam, hogy segít a körömgombákkal. Rendszeresen alkalmazta az utasításoknak megfelelően. Két hétig megszabadultam a gombától. Most csak a saját, bevált mestert választom. És megvásárolja a kenőcsöt az állományért. Ő a megmentőm.

  Ekaterina, 43 éves, Eagle.

  Amikor a mycosis tünetei megjelennek, sokan elmenekülnek a gyógyszertárba, vásárolják a legdrágább gombaölő szereket, úgy vélik, hogy az olcsóbb gyógyszerek nem képesek megállítani a betegséget. Az innovatív gyógymódok összetett összetételének azonban gyakran hosszú listája van az ellenjavallatokról és a mellékhatásokról. Egy olcsó termék, mint például a cink-kenőcs, képes kezelni a mycosis, valamint a legdrágább kábítószer.

  Ne feledje, nincs mágikus kenőcs vagy tabletta, amely képes megbirkózni bármilyen gomba. A mycoses sikeres terápiájának fő szabálya az orvoshoz való azonnali utalás. Az orvos meghatározza a gombás fertőzés okozóját, és hatékony kezelést ír elő.

  A "Cink kenőcs" és a "Salicylic Paste" a gomba számára használatos

  Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

  A modern gyártók különféle típusú gombákat kínálnak ügyfeleiknek helyi felhasználásra. Az ilyen sokszínűség gyakran a zsákutcába teszi a fogyasztókat, így nagyon nehéz a megfelelő krém vagy kenőcs választása. A bírálatok alapján az egyik legköltséghatékonyabb, leghatékonyabb és leginkább otthoni használatra szánt gyógyszerek közé tartozik a szalicilsav és a cink-oxid.

  A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

  Szalicilsav paszta

  A vizsgált kábítószerek kategóriája szalicilsav pasztát tartalmaz. A gyógyszer neve a benne lévő szalicilsavnak köszönhető. Megjelenése esetén a paszta hasonlít egy homogén, meglehetősen viszkózus, zsíros fehér vagy szürkés anyaghoz. A bemutatott gyógyszert aktívan használják számos olyan fertőző betegség leküzdésére, amelyek hatással vannak a lábakra, a kefékre és a körömlemezekre. A gomba mellett a jogorvoslat segít az égési sérülések, pikkelysömör, ichthyosis, hyperkeratosis és más betegségek hatásainak kiküszöbölésében. A szalicilsav összetevői antibakteriális és antiszeptikus hatást fejtenek ki.

  Szalicilsav paszta fajták

  A szalicilsav a különböző koncentrációkban található: 1% (10 mg), 2% (20 mg), 3% (3 mg) vagy 5% (50 mg). A segédanyag tisztított vazelin, amely miatt a készítmény egyenletesen eloszlik a bőr felett. Az aktív összetevő arányától függően a gyógyszertárak polcain megtalálhatók a "Salicil kenőcs 2", "Salicil kenőcs 3" stb. Gyakran vannak "Salicil kenőcs 10", "Salicil kenőcs 35" stb., Ahol a számok azt a tartályt jelölik, amelyben a paszta található.

  A mai napig többféle szalicilsavas pép van, amelyeket kén vagy cink-oxid hozzáadásával állítanak elő:

  • Maga a szalicilsav;
  • Szalicil-cink-kenőcs vagy paszta;
  • Serno-szalicilsavas kenőcs.

  Ami a második gyógyszert illeti, az a "beillesztés" elnevezésnek felel meg, mint a bemutatott fajok többsége. Ez annak a ténynek tudható be, hogy tartalmaz olyan segédkomponenseket, amelyek megfelelnek ennek az adagolási formanak, és a készítmények elkészítésén alapulnak. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szalicilsav paszta cink hozzáadása a leghatékonyabbnak és a legnagyobb népszerűségnek örvend az ügyfelek körében.

  A cink-kenőcs összetétele a gombából és analógjaiból

  A gyalogos gomba és egyéb bőrfelületek cink kenőcsét tekintik a legrégebbi és leghatékonyabb kezelési módnak. A gyógyszer megvásárlásához nincs szükség orvosra a vényre, még akkor sem tanácsára, mert a gyógyszer teljesen biztonságos, és még a nők is használhatják a terhesség és a laktáció idején. A kenőcsöt gyakran használják kisgyermekek kezelésében, mert a gyógyszer jól felszívódik a bőrfelületen, és csak az érintett területeken szívódik fel, egészséges bőrfelületen - ez nem érinti.

  Összetétel és farmakológiai hatás

  A gomba cink-kenőcs egy hatóanyagból, például cink-oxidból, paraffinból vagy vazelinből áll, segédanyagként. A gyógyszerkészítmények gyógyszerkészítményeket kínálnak csipkézett és paszta formájában. A gyógyszereket üvegedényekbe készítik, szorosan lezárt kapron fedéllel és 30 g fémcsövekkel. A gyógyszer elve azonos, csak a hatóanyag mennyisége és a készítmény konzisztenciája különbözik. A paszta egy sűrű szerkezetet használunk az utolsó szakaszában a gomba és limenent egy folyékony formában, és lehet használni, hogy tömöríteni a korai szakaszában, amikor elválasztjuk váladékot sebek és fekélyek.

  A szög és a bőr gombájából származó cink-kenőcs gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és szárító hatású. A kenőcs aktív összetevője olyan állapotokat hoz létre, amelyek nem alkalmasak a gombák reprodukálására és tovább terjedésére, illetve az élesztő és dermatophyta sejtek elpusztulnak. A gomba kórokozója a bőr felszínén teremt, ami olyan film, amely nem teszi lehetővé a környezeti tényezők számára, hogy negatívan befolyásolják a gyulladásos zónát. Ha megfelelő módon használják, Cink kenőcs csökkenti a váladék, csökkenti a viszketés, égő érzés, bőrpír a területen a fertőzés, és vezet a seb granulációs.

  Jelzés és felhasználási módok

  A cink alapú kenőcs, mint bármely gyógyszer, tartalmaz egy használati útmutatót. Használja kenőcs lehet lábánál gomba, candidiasis a bőr és a nyálkahártya területek, a mycosis, onhiomikozah és kiterjedt pusztulását gombás fertőzése. A gyógyszer használatára vonatkozó indikációk listája a következő:

  • dermatitis, amelyet gombák okoznak;
  • színezett lichen;
  • fekélyek;
  • felületes sebek;
  • nyomásérzékenység;
  • herpes simplex;
  • streptoderma.

  A bőrt gombás kenőcsökkel kezelik a sebészeti beavatkozások után, valamint a sebészeti beavatkozás előkészítésének időszakában.

  Meg kell jegyezni, hogy a gomba a lábakon, a kezeken és más bőrfelületeken mutatkozó kenőcs csak a kezdeti szakaszban hat, ha fő kezelésként alkalmazzák. A gombafertőzés kiterjedt bőrelváltozása esetén hatékonyabb gombaellenes hatóanyagot kell alkalmazni, fungicid hatással.

  Cink kenőcs gombák ellen lehet használni bármely életkorban és minden feltételt, akkor nincs ellenjavallat, mivel még hosszan tartó alkalmazása nem okoz mellékhatásokat, és nem addiktív. A krémre vonatkozó egyetlen figyelmeztetés a cink személyes intoleranciája, amely lehet a páciens. Ha Ön nem túlérzékeny személy, és nem allergiás személy, akkor a cinkkórt a bőrpírból és a körömfertőzésből csak pozitív hatás érheti.

  A felhasználás módja

  A gyógyszert külsõ felhasználásra írják fel, a szem nyálkahártya gombájának kezelésére, szigorúan tilos. Alkalmazza a gyógyszert a fertőtlenítőszerrel kezelt, korábban tisztított bőrre. A cink kenőcs fehér színű, sárga színű, és hagyja a ruhákat és a ruhákat. A termék felhordása után várjon, amíg teljesen megszárad.

  Nagyon fontos, hogy alkalmazzák az alkohol-alapú termékek a bőrt, mielőtt a borogatás vagy alkalmazni cink kenőcs, mert mint már említettük, a gyógyszer nem képes ellenállni a kiterjedt gombafertőzés. Az antiszeptikumok csökkenti a kórokozó mennyiségét a bőrön, és a fennmaradó mennyiség megszünteti a cink-oxidot.

  A kenőcsöt a gyulladási zónában egyenletesen alkalmazzák háromszor a lényegében. A korai stádiumban éjszakára tömörítheti. A hatóanyagot vastag rétegben pamutszövetre alkalmazzák, és a gyulladás gombafókuszához kötődik. Csak reggel vegye le a kötést. A kezelés időtartama általában 2 hét, de a beteg saját belátása szerint a terápia abbahagyása vagy meghosszabbítása, mivel nincs negatív hatás a bőrön. Megelőző intézkedésként javasoljuk a cink-kenőcs alkalmazását olyan bőrfelületekre, amelyek folyamatosan dörzsölődnek és nedvesednek.

  Cink kenőcs analógjai

  Mint minden kért gyulladáscsökkentő és antiszeptikus gyógyszer, a cink kenőcs számos analógot tartalmaz. Közülük a legjobban megmutatkoztak:

  A fent említett gyógyszerek hasonló összetételűek, de különböznek a hatás elvétől és számos ellenjavallattól. Használat előtt olvassa el az utasításokat. Tartsuk az analógokat, és a cink paszta 3 évig, a gyógyszer alkalmazásának lejárati idejét követően, elfogadhatatlan. Az ellenjavallatoktól mentes orvoslásból a kenőcs olyan veszélyes anyaggá válik, amely erős allergiát okozhat.

  A gombás bőrelváltozások jelentősen károsíthatják az ember idegeit, ha a test látható részeiben nyilvánulnak meg. A gombás etiológia betegségeinek sajátossága, hogy krónikus formában fejlődhetnek, ha nem kezelik azonnal. A fertőzés súlyosbodása az immunrendszer legkisebb kudarcával és a kedvezőtlen környezeti tényezők hatásával történik. Ennek eredményeként az embernek folyamatosan tolerálnia kell a duzzanatot és a gyulladt bőrt, valamint az esztétikailag kellemetlen hámlasztást a különböző lokalizációban. Ne futtassa a gomba, mert eltávolítható a cink-kenőcs alkalmazásával, ami nagyon olcsó, és minden gyógyszertárban eladható.