Cink-kenőcs a gombából - használati utasítás, jelzések, hatásmechanizmus, összetétel és ár

A lágyszövetek mycosisával az orvosok minden gyógyszertárban rendelkezésre állnak cink-kenőcsök. Ez egy univerzális gyógyszer a gombafertőzés megszüntetésére, amely közvetlenül a patológiának a középpontjában áll. A kezelés hosszú, de stabil terápiás hatást biztosít. A tanfolyam kezdete előtt konzultáljon orvosával.

Cink kenőcs hatása

Ez az antifungális hatóanyag antimikrobiális, szárító, lágyító, baktericid és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. A terápiás hatást a cink-kenőcs hatóanyagai biztosítják:

 1. Cink-oxid. Természetesen kiszabadítja a kórokozó növényeket, enyhíti a gyulladást, csökkenti a kórtani gócokat.
 2. Vazelin. Lágyítja és hidratálja a túl szárított dermist, és megőrzi a bőr integritását.
 3. Szalicilsav. Hámlasztja a keratinizált hámsejteket, megakadályozza a másodlagos fertőzést.
 4. A Menthol, mint helyi fertőtlenítőszer, eltávolítja a gyulladást, égő érzést, enyhíti a viszketést és a fájdalmat, fertőtleníti a patológiát.
 5. A lanolin elősegíti a sérült epiteliális szövetek gyors regenerálódását, védi a bőrt a mechanikai károsodástól.

Használati utasítások

Cink-kenőcskémeket vagy dermatológust jelöl, az öngyógyszer kategorikusan ellenjavallt. Az orvosi útmutatók részletes felsorolását a használati utasítás részletes leírása tartalmazza, de gyakrabban ez a gyógyszer a körömgombák, a lágy szövetek használatából származik. Az ilyen otthoni terápia hatékonysága a mycosis uralkodó szakaszától függ. Ha a konzervatív kezelés nem kezdődik el időben, és a betegség már krónikus formát ölt, az egészségi problémára integrált megközelítésre van szükség. A gombaellenes szereket orálisan és kívülről írják fel.

A cink kenőcs alkalmazása a gombából

Ez a kifejezett baktericid tulajdonságokkal rendelkező gyógyászati ​​készítményt kívülről történő felhasználásra szánták. Az otthoni terápia során a betegek sorrendje a következő:

 1. A kórtömböket előzetesen meg kell tisztítani, alaposan gőzölni forró vízzel szóda vagy mosószappannal.
 2. Ezután törölközõvel enyhén szárítsuk meg a bõrt, és óvatosan távolítsuk el a rongyos rétegeket.
 3. Ezután vékony rétegen alkalmazza a gyógyszerkészítményt, és dörzsölje addig, amíg teljesen fel nem szívódik az érintett epidermiszbe.

Ezt az eljárást lehetőleg este, este ágyban lehet végrehajtani. A cinkkeverék kezelésének időtartama 3-4 hétig tart, a betegség pozitív dinamikáját nem észlelik azonnal. A cinkkeverék 10-14 napos rendszeres használatát követő pozitív változások hiányában a kezelőorvosnak konzultálnia kell az előírt kezelési rend módosítására.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A cink kenőcsöt a lábakra és a bőr patológiájára utaló más gócokat az érintett szervezet jól tolerálja. Bizonyos klinikai esetekben az orvosok nem zárják ki a mellékhatások megjelenését, amelyek átmenetiek, belső kényelmetlenséget okoznak. A kenőcsöt azonnal cserélni kell, válasszon egy enyhébb analógot gombaellenes tulajdonságokkal. Lehetséges mellékhatások:

 • az epidermisz viszketése, égése, duzzanata és bizsergése a gyógyászati ​​összetevők bőrrel való érintkezésének helyén;
 • a bőr túlérzékenysége (bőrpír vagy sötétedés);
 • az epidermisz túlzott szárazsága;
 • egy kis kiütés, csalánkiütés.

A cinkkeverék aktív összetevőinek egyéni intoleranciája esetén az orvosok nem írják elő ezt a gyógyszert, hanem analógot választanak a gombák kezelésére. Ez abszolút ellenjavallat - az egyetlen a használati utasításban. A gyógyszer alkalmazására más korlátozások is vannak. A viszonylagos ellenjavallatok nyitott, gúnyos sebek, vágások, kopás, amelyek nem szárítható szárítás előtt nem kezelhetők cink-kenőccsel. Ezenkívül fontos, hogy ne sértsük a gyógyszer előírt adagját.

analógok

A lábgyökök megbízható gyógymódjának kiválasztásakor a dermatológusok nem mindig írnak fel cink-kenőcsöt. Egyes szakértők úgy vélik, hogy ez a gyógyszer "morálisan elavult", haszontalan, a gyakorlatban nem hatékony. Ebben az esetben az otthoni kezelést más, cink-oxidon alapuló gyógyászati ​​készítmények végzik:

 1. Desitin. Ez a kenőcs és krém, amelyek cinket tartalmaznak a kémiai összetételben. A gyógyszert külső használatra szánják, nem csak a körmök, a kéz és a láb gombájáról, hanem a pelenka kiütésekről és égésekről is. Az orvosi összetételt egy vékony réteget alkalmazzák a kórtörténet napi 1-2 alkalommal, 2-3 hétig.
 2. A cink-oxid lusta. Ez orvosi készítmény szárítással, antiszeptikus, adszorbeáló, fertőtlenítő, adszorbeáló tulajdonságokkal. Az aktív komponens cink-oxid. A gyógyszert egy vékony rétegen alkalmazzák a patológiás gócokon, amíg a terápiás készítmény teljesen fel nem szívódik. A gyógyszerterápia folyamata több hét.
 3. Diaderm. Ez a gombaellenes szer cink-oxidos krém formájában a kémiai összetételben. A farmakológiában számos gyógyszer van ebben a sorozatban, mindegyikük külső használatra szánt. Az így kezelni nem egy hét, az eljárást naponta 1-2 alkalommal kell végrehajtani.
 4. Cink szalicilsav paszta. Ez antimikrobiális és szárító hatású gyógyszer. A gyógyszert egy 3-4 hétig vékony rétegre helyezzük az érintett bőrön naponta 1-2 alkalommal. Ez egy költséghatékony orvosi termék, amelyet vény nélkül kapnak minden egyes gyógyszertárban.

A cink kenőcs ára

Ezt a gyógyszert a gyógyszertárakban értékesítik, recept nélkül kapják. A gyógyszert az interneten keresztül lehet megvásárolni, ez a vásárlás sokkal olcsóbb. A moszkvai cinkkeverék átlagos ára 20 és 50 rubel között változik, az alumínium cső nagyságától függően.

Cink-kenőcs gomba ellen

Egy jó univerzális szer a cinkből származó kenőcs a lábakból, amely számos bőrfertőzésnél alkalmazható. A kenőcsöt külsőleg használják. Bizonyosodott a gombás bőrelváltozások kezelésében, az ekcéma, dermatitis, pelenka kiütés és más gyulladásos folyamatok terápiájában a bőr és a körmök felületén.

A készítmény tulajdonságai

A cinkkeverék összetétele egyszerű. Ezt 2 komponens képviseli: vazelin és cink-oxid 10: 1 arányban. A hatóanyag a cink-oxid több irányba hat az érintett bőrön, szárító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással. A vazelin a bőr lágyítására szolgál, és a cink közvetlenül a fertőzés kórokozójára hat, eltávolítja a bőr gyulladását és irritációját. A gyógyszer a köröm gombájával küzd, ami a körömlemez és a környező bőr helyreállításához vezet, amelyet a kórokozó befolyásol.

Mikor kinevezik?

Cink-kenőcsöt írnak fel a körmök, a lábujjak és a kezek fertőzésére, és hagyják abba a gombás patogént. A gyógyszert alapos vizsgálat és laboratóriumi diagnózis után kizárólag bőrgyógyásznak kell előírnia. A gyógyszer alkalmazható minden típusú gombás fertőzésre, de meg kell jegyezni, hogy a gyenge terápiás hatás miatt nincs előírva a betegség bonyolult állapotában.

Hogyan kell használni a gomba?

A gombás megbetegedések kezelésében az orvos egy kenőcsöt más gombaellenes szerekkel kombinálva külső és belső használatra. A gyógyszer legalább 2 hétig tart. A kezelés időtartamát a kezelőorvos egyedi alapon határozza meg. Alkalmazza a terméket szigorú szabályok szerint naponta 3-4 alkalommal. Alkalmazási eljárás:

 • A kenőcs használata előtt szappannal mosson és szárítsa meg a lábát.

Előzetesen meg kell mosni a bőr felületét és a körömlemezt.

 • A fertőzött bőrt baktériumölő komponenssel (szóda, szappan, jód vagy mangán) kell kezelni.
 • A láb vagy a kezek fürdõje esténként történik.
 • Az eljárást követően óvatosan távolítsa el a sérült részeket a bőrfelületről és a körmökről.
 • A láb vagy a kezek érintett bőréhez egy sűrű (de nem vastag) réteget tartalmazó gyógyszerkeményítőt kell alkalmazni, és addig kell hagyni, amíg teljesen fel nem szívódik.
 • Ellenjavallatok és mellékhatások

  Mivel a cink-oxid kémiai vegyület, fontos, hogy a kezelés során gondosan alkalmazzuk. Abban az esetben, ha elegendő cink van a testben, a sebfelületeket nagyon gyorsan meg kell húzni. Ezen anyag feleslegességével a gombafertőzést más gyógyszerekkel kell kezelni. A kenőcsnek gyakorlatilag nincs mellékhatása. Az ilyen reakciók lehetséges előfordulása:

  • viszketés és égő érzés;
  • a bőr bizsergése;
  • peeling;
  • a kezelt bőr sötétedése.

  A források felhasználásával szembeni ellenjavallatok között a következőket lehet azonosítani:

  • a hatóanyag összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • gombákkal fertőzött baktériumok okozta kóros elváltozások;
  • nyílt sebek a bőr érintett területein.

  Szigorúan tilos a szemhéjat és a nyálkahártyákat kenőcsöt alkalmazni. Ha a gyógyszeres kezelés nem állhat közvetlen napfényben hosszú ideig, mivel a cink-oxid képes kémiailag reagálni, és aktiválhatja a rákos sejtek fejlődését a bőrön.

  Alkalmazási jellemzők

  A gyógyszer különösen hatásos a komplex terápiában, amely gombaölő és antibakteriális szereket, valamint külső felhasználásra szánt készítményeket is tartalmaz. Óvatosan, a kenőcsöt a szögek és a bőr gombájára írják fel terhes nők, nők szoptatás alatt és gyermekeknél. Abszolút ellenjavallatok a cink-kenőcs kezelésében ebben a betegcsoportban. A cink-kenőcsnek nincs karcinogén hatása a magzatra. A cink-oxid nem befolyásolja hátrányosan a növekvő gyermekek testét, és gyakran része a pelenka kiütés elleni krémeknek. De mindenképpen határozottan figyeljen a bőrgyógyász ajánlására.

  kölcsönhatás

  A láb- és körömgombákból származó cink-kenőcs nem lép negatív kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. A gyógyszer hatását fokozza az antibiotikumok bevétele, ami javítja a terápia hatékonyságát. Fontos, hogy gondosan mérlegelje a külső kezelés eszközeit, és ne alkalmazzon egyik kábítószert a tetején, hogy elkerülhető legyen a negatív kémiai reakciók. Ha több külső eszközt használ, javasoljuk, hogy a készítmények közötti időtartamot legalább 2-3 órán keresztül tartsuk, mielőtt az eljárást elvégezzük a gombákkal fertőzött kezek és lábak kötelező alapos mosásával.

  Hasonló módon

  A gyógyszeripar számos cink-oxid alapú készítményt kínál a gombából, hasonlóan a cink-kenőcs hatásához. A cink-kenőcs analógiájára gyulladásgátló, sebgyógyító és baktericid hatásúak a bőr érintett területein. Az analóg gyógyszerek a fenti kenőcs teljes helyettesítői, például Desetin, cink-oxid-liniment, Diaderm és cink paszta.

  A legjobb kenőcs a körmök és a lábak gombájától

  A gomba gyakran befolyásolja a lábak bőrét és a lábujjakat. Az első esetben a betegség mycosisnak nevezi, a második esetben onychomycosis. Ezek a betegségek egymástól függetlenül fejlődhetnek. De ha nem indul el időszerű és hatékony kezelés, a lábak mikózisa gyorsan terjed, és megfertőzi a bőr minden nagy részét, elkezdi elérni a körömlemezt.

  A mycosis és az onychomycosis fertőzésének mechanizmusa ugyanaz - mikrocukrok, sebek által a patogén gomba behatol a bőrbe és a körömlemezbe. Ha az immunrendszer meggyengül, akkor fejlődik ki. Azonban ezeknek a betegségeknek más tünetei vannak.

  A bőr mikózisának fő jelei a merevség, a túlzott szárazság, a bőr méretezése, viszketés, bőrkiütés, kellemetlen lábszag. Az onokomikózis tünetei - a körömlemez megvastagodása és elszíneződése, felületén a foltok és barázdák kialakulása, a körmök fokozott törékenysége és leválása.

  Az egészséges körmök és az érintett gomba közötti különbség

  Mivel a mycosis és az onychomycosis okozta szerek patogén gombák, mindkét betegséget speciális kenőcsökkel kezelik. Alkalmazás után mélyen behatolnak a bőrbe és a körömlemezbe, gátolják a gombák fejlődését, megsemmisítik őket. A gombás fertőzés korai stádiumában a kezelés során elegendő csak helyi alkalmazásra. De ha a betegséget elhanyagolják, a kenőcsöt más gyógyszerekkel együtt kell használni.

  Fontos megjegyezni, hogy a lábak mycosisát gyorsabban kezelik, mint a köröm onychomycosis. A bőrbetegségek gyógyszereinek megfelelő megválasztásával 1-2 hónapig meg lehet szabadulni, míg az onokomikózis terápia 4-12 hónapig tart. Ez azért történik, mert az epidermisz regenerálódási sebessége sokkal gyorsabb, mint a körömlemez termesztési folyamata.

  A körömgombák kezdete

  Tekintsük a legjobb kenőcsöket a láb- és körömgombákról. Megfelelő használatukkal segítenek abban, hogy teljesen felépüljön, és helyezze el a lábadat.

  Milyen kenőcsöt választani?

  Az antimikotikus kenőcs jó hatású a gombákra. De azért, hogy működjön, fontos kiválasztani a megfelelő gyógyszert. Ehhez először át kell adnia egy elemzést (kaparás), amely lehetővé teszi, hogy meghatározzuk, milyen patológiás gomba okozta a betegség kialakulását. Leggyakrabban a lábam és a lábam körmök kórokozói élesztő, penészgombák és dermatophyták.

  A gombák kezelésére 2 kenőcs csoport létezik:

  1. Azolei - eszközök a gombás sejtek membránjának növekedését gátolják. A nagy koncentrációjú hatóanyaggal végzett készítmények teljesen elpusztítják a micéliumot. Ebbe a kategóriába tartozó gyógyszerek segítenek megszabadulni a bőr mycosisától, a körmöktől.

  A gyógyszer az azole csoporthoz tartozik, ha neve az "azol" részecske: mikonazol, klotrimazol, izokonazol. A gyógyszerekkel való kezelés legfeljebb egy hónapig tart.

  1. Allylaminovaja - olcsó kenőcsök, amelyek a naftilint, a terbinafinot és a butenafinot tartalmazzák. Ezek az aktív összetevők szinte minden típusú penészgombát, élesztőszerű és élesztőgomba elpusztulnak. Ebbe a csoportba tartozik a Butenafin, a Terbizil, az Exoderyl.

  Az alliiaminos kenőcsök leállítják a gombák kifejlődését, továbbá gyulladásgátló hatásuk is van. A csoportba tartozó gyógyszerek terápiája legfeljebb 3 hónapig tarthat.

  Az Exodermil összetétele a Naftifin

  A gombaellenes kenőcsök használata számos előnnyel jár:

  • azokat olyan emberek használhatják, akik nem alkalmasak szisztémás terápiára;
  • a hatás pontossága - a gyógyszert az érintett területeken alkalmazzák, közvetlenül a betegség kórokozóira hatnak, ami felgyorsítja a helyreállítási folyamatot;
  • magas biztonság - a gyógyszereket általában a szervezet adja át, ezért a hosszú távú folyamatos terápia elfogadható, mellékhatások ritkán fordulnak elő;
  • az ellenjavallatok minimális száma;
  • sokoldalúság - alkalmas a bőrgomba kezelésére, valamint a kéz és láb körmök;
  • a kábítószerek megfizethető költsége.

  A kenőcsök fő hátránya, hogy a betegség előrehaladott stádiumaiban, amikor a bőr és a köröm nagy területei érintettek, nem segítenek. Ilyen esetekben szisztémás szerekkel együtt kell alkalmazni.

  A legjobb kenőcsök értékelése

  Tekintsen egy listát a gyengén és körömfunguson található hatékony kenőcsökről:

  1. A clotrimazole egy széles spektrumú gombaellenes krém. Elpusztít mindenféle gombát, amely befolyásolja a körmöket, a bőrt. Aktív összetevő A klotrimazol alacsony koncentrációban gátolja a mycosis kialakulását, és nagy adagokban elpusztítja a gombát. Az alkalmazás eredménye 1-1.5 hét után észrevehető. A kezelés időtartama egy hónapig teljes gyógyulásig tart. További információ a Klotrimazol gyógyszerről.

  Ellenjavallatok - túlérzékenység, terhesség (különösen az első trimeszterben). A mellékhatások ritkaak, helyi allergiás reakciók lehetségesek. Ez olcsó gyógyszer. Érdemes 50 rubel.

  1. Exoderil - gombás krém, amelyet onychomycosis kezelésére használnak, bőrmikózumok, különösen a gombák eltávolítása a lábujjak között. A Naftifin-hidroklorid hatóanyaga károsítja a patogén gombákat. A kezelés időtartama 2-4 hét. Különösen elhanyagolt esetekben legfeljebb 8 hétig tarthat. További információ a Exoderil gyógyszerről.

  Ellenjavallatok - terhességi és szoptatási időszakok, komponensek allergiája. A mellékhatások ritkán fordulnak elő, de csalánkiütés, viszketés, bőrpír és duzzanat lehetséges. Az ár 420 rubel.

  1. A Lamisil egy jó antimikotikus kenőcs a terbinafin aktív összetevőjével. Harcol a mycotikus sérülések ellen a bőrön és a körmökön, a leghatékonyabb az élesztőgombáknál. Az állapot javulását 3-5 nap elteltével figyelték meg. A mycosis teljes kezelésének időtartama legfeljebb 5 hét, onychomycosis - legfeljebb 14 hét. Tudjon meg többet a Lamizil gyógyszerről.

  Hatékony gombaellenes kenőcs "Lamisil"

  Ellenjavallatok - túlérzékenység, valamint 12 éves kor felett. Terhesség alatt a gyógyszer használata kizárólag orvosi rendelvényre engedélyezett. Néha olyan mellékhatások vannak, mint a bőr égetése, csalánkiütés, vörösség. Az ár 570 rubel. 15 ml-re.

  1. A Terbinafine Lamizilu olcsóbb analógja. Ez egy kenőcs egy gomba hatóanyaga Terbinafine, amely segít megszabadulni az élesztő és egyéb gombák. A páciens állapota javulást eredményez néhány nap elteltével a gyógyszer alkalmazását illetően. Fontos, hogy szigorúan tartsuk be a kezelést, mert a szabálytalan kenőcs alkalmazása esetén a betegség visszatérhet.

  Ellenjavallatok - 12 évesnél fiatalabb korban, vese- és májbetegségek, túlérzékenység, tumorok, terhesség, anyagcserezavarok, laktáció. A mellékhatások között vannak allergiák, viszketés. A gyógyszer hazai termelés ára - 60 rubel.

  Megfizethetőbb analóg Lamizila

  1. A Nizoral az egyik legjobb kenőcs a bőrön lévő élesztőgombák leküzdésére. A ketoconazol hatóanyaga is tönkreteszi a dermatophytákat. A gyógyszeres kezelés időtartama 2-6 hét. A gyógyszer hatékonyan gátolja a gombás fertőzések kialakulását. Ebből a célból elegendő heti 1-2 alkalommal alkalmazni. További információ a Nizoral gyógyszerről.

  Ellenjavallatok - máj- és vesebetegség, legfeljebb 3 éves korig, terhesség. A mellékhatások közül néha vannak allergiás reakciók, bőrirritáció. A gyógyszer ára 460 rubel.

  1. A Mikozan olyan kenőcs, amely dermatophyták általi fertőzés okozta onychomycosis hatékony kezelésére szolgál. A rozs enzim szűrlet bioaktív elemének részeként. Nincs analógja, így ez az eszköz egyedülálló. A körömlemez állapotának javítása 1-2 hetes alkalmazás után figyelhető meg. Összetevői elpusztítják a gombák lipid borítékát, ennek következtében meghalnak.

  Ellenjavallatok - cukorbetegség, összetevők allergiája, terhesség, életkor 4 évig. Allergiás reakciók esetén allergia, irritáció lehetséges. A gyógyszer ára 950 rubel.

  A kenőcs használata a körömgomba ellen

  Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

  1. Bofinal - bőrből és körmökből vagy körmökből származó krém, amely Bifonazolumot tartalmaz. Ez a hatóanyag hatékonyan hat a gomba törzsek széles körére. A kezelés időtartama a betegség állapotától függően 3-14 hét.

  Ellenjavallatok - összetevők túlérzékenysége, terhesség. Az allergiák lehetséges mellékhatásai. Az ár 330 rubel.

  1. A Zalain hatásos antimikotikus kenőcs a Nitrate Serticonazole aktív összetevőjével, amely gyorsan elpusztítja a baktériumot károsító gombák törzseit. A kezelés időtartama csak 2-4 hét.

  Ellenjavallatok - túlérzékenység, óvatosan kell alkalmazni a terhesség, a szoptatás ideje alatt. A mellékhatások allergiásak, de rendkívül ritka. Az ár 770 rubel.

  Krém külső használatra "Zalain"

  1. Candid - kenőcs, amely Clotrimazolot tartalmaz. Ez a hatóanyag mindenféle kórokozó gombát elpusztít, így a gyógyszer univerzális. A kezelés 2-4 hétig tart, a betegség elhanyagolásától függően.

  Ellenjavallatok - terhesség 1. trimeszterében, laktációs időszakban, allergiában. A mellékhatások ritkák. A bőr pirosodása, viszketés, csalánkiütés. A költség 250 rubel.

  1. Mycosorp - antimikotikus krém hatóanyaggal Bifonazol. Mindenféle gombát elpusztít a bőrön, de ha a javítás rendszeres alkalmazása után 7 nap múlva nincsenek javítások, ki kell cserélni. A terápia időtartama 2-4 hét.

  Ellenjavallatok - életkor 12 évig, összetevők allergiája, laktációs időszak, terhesség,. A mellékhatások közül csak helyi reakciók lehetségesek: vörösség, viszketés, bőrgyulladás, ödéma. Miután megállította az alapok befogadását, eltűnnek. Az orvosi költségek - 440 rubel.

  1. Tinedol - egy új kenőcs a láb gomba, amely természetes összetevőkből áll. Komplex hatása van: gyógyítja és gondozza. 5-7 napos rendszeres alkalmazás után a termék lassítja a gomba növekedését, enyhíti a viszketést, a vörösödést, az összes kellemetlen érzést, lágyítja a bőrt, aktiválja a sebek gyógyulását, repedéseket. Ennek eredményeként a lábak egészségesek és jól ápoltak. A kezelés időtartama - a teljes gyógyulásig. A termék hosszú távú felhasználásra alkalmas, mivel nem tartalmaz ártalmas összetevőket a készítményben.

  Gyakorlatilag nincs ellenjavallat a használatukhoz. Ezek közé tartozik az összetevők allergiája és a terhesség. A mellékhatások miatt bőrirritáció lehetséges. Költség a kenőcs - 990 rubel.

  1. A Novastep egy széles spektrumú antimikotikus kenőcs. Tartalmaz természetes összetevőket: mumiyo-asil, pézsmagyló kivonat, menta illóolaj. Hatékonyak mindenféle gomba ellen, ami a gyógyszert egyetemessé teszi. A teljes helyreállításhoz elegendő a gyógyszert naponta kétszer egy hónapban alkalmazni.

  Ellenjavallatok - egyéni intolerancia. Mellékhatások - néha növeli a bőr érzékenységét, megjelenik a dermatitis. A költség 990 rubel.

  1. A szalicilsavas kenőcs - hatóanyagként szalicilsavat tartalmaz, amely hatékony mindenfajta gomba ellen. Ezt a gyógyszert csak más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, és nem önálló gyógyszerként. A terápia időtartama 1-3 hét.

  A salicil kenőcsöt csak más gombaellenes szerekkel együtt alkalmazzák

  Ellenjavallatok - túlérzékenység, veseelégtelenség, legfeljebb 3 éves korig. A mellékhatások ritkán nyilvánvaló hyperemia, csalánkiütés, viszketés, peeling. A gyógyszer ára megfizethető - 45 rubel.

  1. Cink-kenőcs - hatóanyaga A cink-oxid hatása antibakteriális. A kezelés folyamán a mycosisot más gombaellenes gyógyszerekkel együtt alkalmazzák. A gombaellenes terápia független ágenseként a kenőcs hatástalan. Fő előnye a test biztonsága.

  Ellenjavallatok - egyéni intolerancia. Mellékhatások - allergia lehetséges. A gyógyszer ára 30 rubel.

  1. Kén-kén - ként tartalmaz, amely garantálja a kimondott fertőtlenítő hatását, kiküszöböli a viszketést. Mindenféle gomba kezelésére a hatóanyagot naponta kétszer, legfeljebb egy hétig alkalmazzák. Jobb, ha komplex antimikotikus terápia keretében használják.

  Ellenjavallatok túlérzékenység. Ritka esetekben bőrirritációt okoz. Az ár 40 rubelből áll.

  Ami a legjobb kenőcs, minden esetben az orvos határozza meg. Nincs olyan univerzális gyógyszer, amely segít bármilyen típusú mycosis, onychomycosis ellen. A gyógyszereket szigorúan egyedileg választják ki.

  Házi kenőcsök a gombából

  A terápiás kenőcs külön-külön állítható elő természetes gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező összetevők felhasználásával.

  A leghatékonyabb receptek:

  1. Üvegedénybe öntsön 100 g ecetet és 200 g olajat. Adjunk hozzá 1 tojást törés nélkül, egy héjban. Határozottan fedje le mindent fedéllel és helyezze a hűtőszekrénybe. Amikor a tojáshéj feloldódik, és ez kb. Egy héttel később megtörténik, a kenőcs készen áll. Egy héten alaposan össze kell keverni és felhasználni, az érintett bőrfelületeket és a körmöket lefekvés előtt.
  2. Keverjen egyenlő arányú vajat és apróra vágott fokhagymát. Ezt a kenőcsöt a bőr fertőzött területeire naponta egyszer lefekvés előtt alkalmazzák. A gomba 7-10 napig tart.
  3. Vegyünk 1 evőkanál tejszínt a házi tejből, és keverjük össze 100 g nyers kátrányal és 1 tojással. Keverje össze az összes összetevőt, és tárolja a hűtőszekrényben. Alkalmazzon kenőcsöt lefekvés előtt 2 hónapig. A fenti egy kötés. Az idő előtt nem hagyhatja abba a kezelést.
  4. Grillezni 300 gramm fenyő ágat. Szórja őket egy üvegedénybe, váltakozva egy réteg tűvel egy réteg vajjal. Töltse fel a töltött edényt fóliával és hagyja 5-6 órán keresztül a sütőben. A hőmérsékletnek minimálisnak kell lennie. A készterméket szűrjük, tároljuk a hűtőszekrényben. Hónapja naponta egyszer az érintett bőrön és körmön.

  A népi receptek szerint előállított kenőcsök nagyon hatásosak, de a mycosis és onychomycosis előrehaladott állapotában szisztémás készítményekkel együtt kell alkalmazni. A gyógyszertárakkal összehasonlítva sokkal biztonságosabbak, mivel gyakorlatilag nincs ellenjavallatuk. Az egyetlen dolog - a kenőcs összetevőinek allergiája.

  További információ a gyógyfüvek és népi gyógymódok különböző formájú lábgumájának kezeléséről, ezt a linket megtalálhatja.

  Tippek a használathoz

  A bőrre és a körömlemez mélységében a lehető legmélyebbre ható antimikotikus kenőcsökre a lábakat ennek megfelelően kell elkészíteni:

  1. Mossa le meleg vízben, lehetőleg fűszernövények hozzáadásával. Alaposan öblítse le a szárított lábat.
  2. Mielőtt a kenőcsöt a körmökre ráforrasztaná, fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben gőzzön ki, vágjon le és távolítsa el az érintett területeket, használja a körömfájlt. Minden egyes körmön egy egyedi műszert használnak, vagy a körömfájl jól fertőtlenítve a következő körömlemez feldolgozása előtt.
  3. A kenőcsöt vékony rétegben alkalmazzák minden érintett területen, valamint egészséges bőrön és körmön, amelyek a fertőzött szomszédosak. Fontos, amíg a termék teljesen felszívódik.
  4. Természetes anyagból készült zoknit kell viselnie.
  5. Rendszeresen fertőtleníteni kell a cipőt és a háztartási tárgyakat, amelyekkel érintkezésbe kerül az érintett bőrrel és körmökkel.

  A gomba gyógyítása érdekében lépésről-lépésre terápiára van szükség:

  1. Először megszabadulni az októl, ami a betegséghez vezetett. Kerülje az újbóli fertőzést. Ha mezítláb járna a medencében, akkor az általános zuhanyt, a parton, elkezdheti felvenni a cipőjét.
  2. Készítsen elemzést, hogy pontosan melyik törzs a gombát kell kezelni.
  3. Menj antimikotikus kezelésre speciális gyógyszerek alkalmazásával.
  4. A visszaesés kockázatának minimalizálása érdekében jobb megelőző intézkedéseket hozni rendszeresen. Ehhez tiszteletben kell tartani a higiéniai szabályokat, hetente többször alkalmazzanak antifungális hatású kenőcsöt.

  Személyes higiénia - az egészséges körmök garantálása

  A láb- és körömgombák kenőcsei jó kezelési módot jelentenek. Ezek a lehető leghatékonyabbak és a lehető legbiztonságosabbak, mivel helyi szinten járnak el. A szervezet kis mennyiségű aktív összetevőt kap, így nem befolyásolja az egészségi állapotot.

  A kenőcsök biztonságossága ellenére ne öngyógyítás. Ha rendszeresen alkalmazza a hatóanyagot, amelynek hatóanyaga nem befolyásolja a gombát, akkor nem lesz eredmény. A betegség előrehalad, és el fogja veszíteni az értékes időt. A további kezelés sokkal bonyolultabb.

  Ha a legkisebb gyanúja van a gomba leállításával, a körmökre, forduljon orvoshoz. Csak igazán megfelelő kezelést fog kinevezni.

  Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

  Értékelje ezt a cikket
  (40 becslések, átlag 4,73 5)

  A lábat gomba kezelése cink kenőccsel

  A cink-kenőcs gyulladáscsökkentő szer a külső használatra, mely égések, karcolások, pelenka kiütések és egyéb károsodások kezelésére szolgál az egész bőrfelületen. Kenőcs formájában, 30 g-os csövekben. Egy csomag ára körülbelül 30 rubel, így ez a kenőcs az egyik legolcsóbb.

  A fő hatóanyag a cink-oxid 10% -os koncentrációban. Ez az összetevő gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, adszorbeáló és szárító tulajdonságokkal rendelkezik.

  A cink-oxid nem rendelkezik a gombafertőzés kezeléséhez szükséges gombaellenes tulajdonságokkal, de ennek ellenére alkalmazását népi gyógyászatban találta.

  A kenőcs használata

  A kenőcs alkalmazása előtt fel kell készíteni a lábak felületét. Ehhez a lábakat meleg vízben szappannal, szódával, ecettel és más anyagokkal 10-15 percig melegítik (további információkért lásd itt). Ez az eljárás azért szükséges, hogy pórusokat szabadítsanak fel a zsír és a szennyeződésektől, valamint hogy eltávolítsák az elhalt bőrrészecskéket.

  A lábfürdő után tisztítsa meg tiszta törülközővel, majd töltse fel a kenőcsöt. A gombás megbetegedések kezelésére állítsuk le a cink-kenőcsöt egyenletesen vékony rétegben napi 3-5-szel. Meg kell oldania a lábaidat naponta 1 alkalommal, és nem a kenőcs alkalmazási eljárása előtt.

  Kíméletes masszázsmozgásokkal dörzsölje a rángatott kenőcsöt a láb érintett területeire, majd hagyja 5-10 percig áztatni a bőrt.

  Ha a kezelés 10-14 napja után nem tapasztal pozitív eredményt - állítsa le az eljárást, és forduljon orvoshoz a gombaölő gyógyszerekről és a vényköteles gyógyszerekről.

  Összefoglalva

  Az interneten pozitív visszajelzéseket találhat, hogy a cink kenőcs gyógyítja a lábat gomba. Nem javasoljuk, hogy erõsen támaszkodj a kábítószer csodálatos hatására, mivel ez nem más, mint a mycosis kezelésére.

  Meg tudja birkózni a lábat gomba, ez a kenőcs, de csak akkor, ha a betegség a kezdeti szakaszban.

  Cink kenőcs a körömgomba ellen

  2 megjegyzés

  A cink-kenőcs univerzális eszköz a bőrfertőzések leküzdésére. A készítmény összetétele nagyon egyszerű. Tartalma petróleum és cink-oxid, 10/1 arányban. Az anyagnak tartalmaznia kell fertőtlenítőszert, szárítást és gyulladáscsökkentő hatást a fertőzött területeken. Az ásványi zselé lágyítja a szöveteket, és a cink regeneráló hatást fejt ki, eltávolítja az irritációt. A legtöbb gyógyvízben a cink belép, mert sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A gyógyszer teljesen ártalmatlan, és széles spektrummal rendelkezik. Különböző fertőzések kezelésére használják. A cink-kenőcs is hatékony a körömgombák elleni küzdelemben.

  Farmakológiai tulajdonságok

  A hatóanyag összetétele magában foglalja a hatóanyagot - cink-oxidot. Ennek az összetevőnek köszönhetően a kenőcs alkalmazása után további védőréteg keletkezik a szöveteken. A gyógyszer helyreállítja a körömlemezt és a bőrt körülötte, amikor a gomba sérül. Emellett csökken az irritáció és az újrafertőzés veszélye. A vazelin is része a kenőcsnek. Bizonyos típusú termékek tartalmaznak lanolint, mentolt vagy szalicilsavat is.

  Annak ellenére, hogy a cinknek gyenge antiszeptikus hatása van, képes lesz arra, hogy a szükséges lépéseket megtegye a köröm gombájának felszámolására, valamint a betegség összes tüneteinek eltávolítására. Alkalmazza az eszközt és megelőző célokra.

  bizonyság

  A cink-kenőcs hatékony gyógyszer a kezek és lábak körömlemezek gombájának leküzdésére. De mielőtt elkezdi a kezelést, át kell mennie a diagnózison, hogy meghatározza a fertőzés típusát, keresse fel az orvosi ellátást. Továbbá, mielőtt a cink kenőcsöt használják, alaposan tanulmányozni kell az utasításokat.

  Használja a kábítószert bármilyen típusú gomba számára, azonban a terápia hatása a betegség stádiumától függ. Elhanyagolt formák esetén a cinkkeverék nem eredményezi a megfelelő eredményt. Ajánlatos komplex kezelést végezni, beleértve az antibiotikumot is, amely növeli a kenőcs hatását és lerövidíti a kezelés időtartamát.

  Ellenjavallatok

  A cink az emberi szervezetben megtalálható kémiai anyag. Ha elegendő az egészséges testben, a sebek a testen gyorsan meggyógyulnak. Ha hiány van, akkor a bőr helyreállítása hosszú idő. De ha egy személynek több cinkanyag van, akkor a körömgombák eltávolításához kívánatos egy másik gyógyszer alkalmazása.

  Nem ajánlott olyan kenőcsöt alkalmazni, amely:

  • a komponens összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • gyulladásos gyulladás a fertőzött területen;
  • Nyitott sebek a kezelt területen.

  Ne alkalmazza a vegyületet a szemhéjakra vagy a nyálkahártyákra. Nem szükséges kenőcsöt használni, ha hosszú ideig a nap folyamán kell lennie. Az ultraibolya hatása kémiai reakciót okozhat a cink-oxidban, ami rákos sejtek aktiválódását idézheti elő.

  Mellékhatások

  Abban az esetben, ha a páciensnek nincs ellenjavallata a cinkkeverék használatának, valószínűsíthető a mellékhatás valószínűsége. Ha a gyógyszert olyan személy használja, aki egyéni intoleranciája van a kenőcs részét képező anyagnak, akkor allergiás reakciója alakulhat ki:

  • viszketés;
  • bizsergés;
  • égő;
  • a bőr sötétedése.

  Ha mellékhatás van, szükség van egy dermatológus segítségére, tájékoztatni kell róla, hogy a cink-kenőcsöt a körömgombák kezelésére használják, amelyek használata szükségszerűen megáll.

  Alkalmazási jellemzők

  Különös óvatossággal használjon cink-kenőcsöt a körömgombákra terhes nőknél és gyermekeknél. Azonban nincs ellenjavallat a fertőzés elleni küzdelemben a gyermekvállalás vagy a gyermekkorban.

  A cink kenőcs terhesség vagy szoptatás alatt félelem nélkül alkalmazható. A cink-oxid testére nézve nincs negatív hatás. Ennek ellenére orvos ajánlást kell kérni.

  Jól tolerálható kenőcs még csecsemők. Ezért a gyermekek testtömegét a gyógyszereknél kisebb kárt okozva kívánatos cink-kenőcs használata.

  De előzetesen szükség van a gyermek szervezetének diagnosztizálására ellenjavallatok jelenlétére.

  A cink és a kőolaj zselé alapú kenőcsöt hosszú ideig használjon, mert nincs negatív hatása a szervekre. A gyógyszert a megelőzésre és a terápiára használják.

  Ha a körömgombák kezelését a gyógyszer segítségével végezzük, addig alkalmazható, amíg a fertőzés teljesen megszűnik. És a készítmény megakadályozására időszakosan alkalmazható manikűr után.

  A készítmény alkalmazásának időszaka attól függ, hogy milyen kezelést alkalmaztak a kezelés megkezdésekor. Ha a kábítószert az első szakaszban használja, akkor a gyógyulás körülbelül két hét múlva megtörténik. Azonban az ismétlődés kockázatának kiküszöbölése érdekében kenőcsöt kell használni egy ideig, de még ritkábban.

  Kompatibilitás más gyógyszerekkel

  Nincsenek tiltások a cinkkeverék más gyógyszerekkel együtt történő használatára vonatkozóan. Az ágens megfelelően reagál az antibiotikumok hatására. De érdemes alaposan megvizsgálni a külső eszközök használatát a körömfertőzések elleni küzdelemben.

  Nem alkalmazhat egyszerre gyógyszert. Ajánlatos néhány óra időtartamú és csak kéz- vagy lábmosás után elkészíteni a készítményeket. Ezenkívül két készítményben figyelni kell a cink-oxid jelenlétére. Mivel nagy mennyiségű anyag negatívan hathat a szervezetre.

  Az orvosok gyakran átfogó kezelést írnak elő, így a cink-kenőcs az optimális választás a körömgumik kezelésére. Néha ellenjavallatok jelenlétében ajánlott a gyógyszer analógja.

  analógok

  Olyan gyógyszerek esetében, amelyek hasonló hatással bírnak a cink alapú kenőcsre, a következők tartoznak:

  • Desitin;
  • Diaderm;
  • Cink paszta;
  • Cink-oxid;
  • Cink-oxid-liniment.

  Mindezek a külső anyagok cink-oxidjait összetételükben is tartalmazzák. Antiszeptikus és gyulladásgátló hatásúak. Ezek az analógok teljes mértékben helyettesítik a cink-kenőcsöt.

  Körömgomba kezelése

  A körömgombák cink-kenőcsökkel történő eltávolítása más gyógyszerekkel együtt kívánatos. A páciensnek orvosi rendelőben kell elvégeznie a vizsgálatokat, ahol teljes körű kezelési eljárásokat fognak meghatározni. Gyakran előfordul, hogy cink-kenőcsöt alkalmaznak gyulladásgátló szerek, valamint antibiotikumok kezelésére.

  A termék összetételét csak tiszta és kezelt felületen alkalmazzuk. Ehhez reggel kezet vagy lábat kálium-permanganát (szóda, szappan) hozzáadásával kondicionáljunk. Gőzölés után, ha lehetséges, távolítsa el a bőr és a körmök fertőzött területét.

  A szerszámokat minden egyes alkalommal fertőtleníteni kell.

  A száraz körmökön és a bőrfelület körül őket, alkalmazni a kenőcs nem túl vastag réteg, így teljesen elnyeli. Kívánatos megismételni ezt az eljárást minden este. A nap folyamán elegendő csak mosson kezet.

  A kezelés folyamata

  A kenőcsöt átlagosan napi négyszer használják. De lehetséges több eljárás. A szerszámot legalább két hétig használja. Abban az esetben, amikor a betegség elindul, a cink alapú kenőcs nem hathat.

  Ha a beteg egyidejűleg bármilyen gyógyszert szed, vagy további pénzeszközöket használ a szög gombájának kezelésére, akkor két hét alatt teljesen felépülhet. De ha ez idő után nem jönnek be az eredmények, akkor meg kell keresned egy orvost, hogy meghatározzam az új kezelési módot.

  Sokan úgy vélik, hogy egy hatékony gyógyszernek összetett összetételűnek és magas árnak kell lennie. De a cink-kenőcs a legszéles körűbb eszköz a körömgombák ellen, amely alacsony költségek mellett tökéletesen harcol a fertőzéstől.

  A gyógyszernek nincs ellenjavallata, a beteg nem tud túladagolni, és nincs semmilyen negatív hatása a testre. De a cinkkeverék minden előnye ellenére még mindig orvoshoz kell fordulnia.

  Cink kenőcs a gombákkal szemben a lábakon

  A körömgomba egy általános gombás fertőzés okozta bőr- és körömbetegség. Nagy mennyiségű gombaellenes hatóanyag van, de a gyalogos gomba és a lábszegek körüli cink-kenőcs nem rosszabb, mint a drága analógok. Széles körben elterjedt a bőrfertőzések kezelésében.

  struktúra

  A kenőcs összetétele nagyon egyszerű. Tartalmaz petrolátumot és cink-oxidot 10: 1 arányban. Az alkotórészek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és szárító hatásúak. A vazelin lágyítja a bőrt, és a cink helyreállítja a szövetet és megszünteti a gyulladást, gyakran a bőr krémek része. Néha ezen kenőcsökön kívül van lanolin, mentol és szalicilsav.

  Farmakológiai hatás

  Alkalmazás után a bőrön védő réteg jelenik meg. A gyógyszer sikeresen helyreállítja a gombák által érintett szögeket és bőrt. Csökkenti a fertőzés kockázatát. Annak ellenére, hogy a fertőtlenítő tulajdonság nem kimondott, mégis a gyógyszer segít megszüntetni a gombás fertőzést és annak tüneteit. A cink-kenőcs megelőző célokra is felhasználható.

  Használati utasítások

  A cink-kenőcs gyalogos gomba hatásos eszköz. Mindenféle gomba esetében alkalmazható, de annak hatékonysága a betegség színpadától függ.

  Kezelés előtt diagnózist kell végezni, és orvoshoz kell fordulni. Továbbá meg kell tanulnunk az utasításokat.

  Amikor a folyamat fut, az eszköz nem lesz hatékony. Antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel kiegészített kenőcs terápia alkalmazása esetén. Ez fokozza a hatását és csökkenti a kezelési időt.

  Ellenjavallatok

  A cink olyan anyag, amely az emberi szervezetben létezik. A megfelelő mennyiségű sebek gyorsan megszorulnak. Hiányában a bőrelváltozások sokkal tovább gyógyulnak. Ha egy személy cinkbőséggel rendelkezik a szervezetben, akkor használjon másik gyógyszert.

  A cinkkeveréket nem szabad használni a következő esetekben:

  • a kenőcs összetételének egyéni intoleranciájával;
  • ha az érintett területen fekélyek vannak;
  • nyílt sebek jelenlétében.

  Ne használja a gyógyszert, ha aztán hosszabb ideig tartó tartózkodást feltételez a nap. Az ultraibolya sugárzás hatása rákos sejtek aktiválódásához vezethet.

  Mellékhatások

  Ha a betegnek nincs ellenjavallata, a mellékhatások megjelenése nem valószínű. Ha a beteg nem ismeri az anyagokkal szembeni intolerancia jelenlétét, allergiás reakció léphet fel az alábbi tünetekkel:

  Ezt követően a gyógyszeres kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni orvoshoz. Meg kell mondania, hogy a gombás fertőzés kezelésére cink-kenőcsöt használtak.

  Jellemzők

  Terhes nőknél és gyermekeknél óvatosan kell eljárni. Azonban nincsenek abszolút ellenjavallatok számukra. A körömgombás cink-kenőcs még a szoptatás alatt is használható, mivel a cink nem befolyásolja a testet. A felhasználás hosszú ideig lehet ellenjavallatok hiányában.

  Kenőcs alkalmazása felnőtteknek vagy gyermekeknek, orvosi vizsgálatnak kell alávetni.

  Alkalmazás a gombafélékben

  Orvosi vizsgálat és a cink-kenőcs használatának engedélyezése után az orvos elkezdheti a kezelést. Szükség van a következőkre:

  • lágyítja a lábak bőre meleg vízzel, szappan hozzáadásával;
  • készítsen eszközöket a növények eltávolítására és fertőtlenítő oldattal kezelje;
  • Miután alaposan átadja a fürdőt, hogy kiszáradjon egy bőrt és vékony réteget helyezzen.

  Ezt az eljárást naponta 3-4 alkalommal két héten át végezzük. Általában a hatás egy adott idő után észrevehető. Ha 2 hét elteltével nem javul, más módszereket használnak. A sikeres cinkkeverékkel történő kezelés hetente egyszer alkalmazható megelőzés céljából.

  Ár és analógia

  Az ár 20 és 50 rubel között változik. Azt mondhatod, hogy az eszköz nagyon költséghatékony. Számos analóg is létezik:

  Ezek a készítmények cink-oxidot tartalmaznak a kompozícióban, ami lehetővé teszi, hogy helyettesítőként használják őket.

  Vélemények

  Már volt a gombaim. Folyamatosan vásárolt drága gyógyszereket, amelyek nem adtak külön eredményt. Anyám azt tanácsolta, hogy vásároljak cink-kenőcsöt, és sokkal jobban segített, mint más gyógyszerek.

  Legutóbb gombafertőződésem volt a lábamon. Ellenőrzött vagy ellenőrzött, az orvos kijelölt vagy kinevezett gombaellenes gyógyszereket. Úgy döntöttem, hogy olcsó internetes eszközöket keresek, és egy cink-kenőcsöt találtam. Egy hétig használom, és az eredmény boldoggá tesz.

  Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy olcsó eszköz sikeresen kezeli a gomba hatását, és visszajelzést ad a cink-kenőcsnek a lábakon lévő gombákkal történő használatáról annak hatékonyságáról.

  Cink-kenőcs alkalmazása a gomba ellen

  A mycosis és a lábak onychomycosis az egyik leggyakoribb fertőzés a Földön. Univerzális gyógyszer gombás fertőzések kezelésére - Cink kenőcs. A paszta fő komponensei petrolátum és cink-oxid. A lábakon és a körömgombákon a lábakon lévő cinkbélkő felhasználása az ágens biztonságossága és hatékonysága miatt a mikromycetes (gomba okozó ágensek) széles választékának köszönhető.

  Farmakológiai hatások

  A cinkpaszta egyedi összetétele a cink-oxid és a vazelin (1:10) két hatóanyaga. Egy ilyen készítmény a következőket biztosítja:

  • Antimikrobiális hatás: a gomba patogén spóráinak megsemmisítése a bőrön és a körömlemezeken;
  • Szárítási hatás;
  • A sérült hám gyors regenerálása;
  • Gyulladás megszüntetése;
  • Enyhítő cselekvés.

  A cinkkeverékhez mellékelt segédanyagok lehetővé teszik a gombaellenes terápia felgyorsítását:

  • Mentol - egy jól ismert fertőtlenítőszer, fertőtleníti a gombát vagy a körömot érintő bőrt, kiküszöböli a viszketést és a fájdalom szindrómát;
  • Szalicilsav - hámlasztja a keratinizált részecskéket a hámban, megakadályozza a másodlagos bakteriális fertőzés kialakulását;
  • Lanolin - elősegíti a bőr kinyerését, védi a mellékhatásoktól.

  A cink paszta megvédi a bőrt a káros ultraibolya sugárzástól. Ezért a termék alkalmazása segít megelőzni a leégést.

  Használati utasítások

  Mennyire hatékony lesz a cinkből kenőcs a körmök vagy a bőr lábán lévő gombáján a kórokozó - micromycete spóráitól függ. A mycosis változatának létrehozásához csak egy mycológus vagy bőrgyógyász lehet. Ezért a terápiának orvosi ellátást, tesztelést és diagnózis felállítását kell kezdenie.

  A cink paszta hatékonysága a mycosis szakaszától függ. Ha a betegség krónikus formába került, a helyi kezelés nem lesz elegendő. Ilyen esetekben összetett kezelést írnak elő:

  • Szisztémás terápia - antimikotikus gyógyszerek orális adagolása;
  • Helyi kezelés a mycosis által érintett területek a bőr a lábak és a lemezek.

  A komplex gombaellenes terápia lehetővé teszi a pozitív eredmény elérését a lehető legrövidebb idő alatt.

  Mellékhatások és ellenjavallatok

  A szisztémás vagy lokális hatások bármelyikének gyógyszere megköveteli az orvos által végzett ellenőrzést, valamint a páciens felelősségteljes magatartását. A legtöbb esetben a kenőcs jól tolerálható. Az adagolás túllépésekor azonban az ilyen nemkívánatos (mellék) reakciók figyelhetők meg:

  • Bizsergés, égő;
  • Erős hámozás;
  • Pigmentáció a kenőcs alkalmazásánál.

  A cinkpaszta terápiához való közvetlen ellenjavallat a kenőcs összetevőire adott egyéni allergiás reakció.

  Szintén el kell halasztani a kezelést kenőccsel, ha:

  • Purulens fertőzés a mycosis fertőzés helyett;
  • Nyitott (vérzés) kopások vagy sebek.

  Ne alkalmazza a hatóanyagot a nyálkahártyákra, a szem és a nemi szervek közé. Ez kémiai égési sérülést okozhat.

  A kenőcs kezelés ideje alatt ne vegyen napozásokat. Az ultraibolya reagál az anyag komponenseivel, ami rosszindulatú és melanoma kialakuláshoz vezethet.

  Alkalmazási szabályok

  A gyalogos gomba cink kenőcs nem ajánlott terhes nőknek, valamint ápoló anyáknak. Ha nem teheti meg a gombaellenes kezelést, használhatja a kenőcsöt orvosával való konzultációt követően.

  Más esetekben a gyógyszerkészítmény hosszú ideig használható, valamint megelőzhető a mycoses visszaesése. A gyártó javasolja, hogy a cink kenőcs használata a lábfungusra vagy az onokomikózisra több szakaszban oszlik meg:

  1. Előkészítő szakasz: lazítsa ki lábát forró vízben szódával, citromsavval és mosószappannal;
  2. Óvatosan távolítsa el a szaporodók hornyos rétegét a lábakon vagy a lemezeken;
  3. Kezelje az érintett területeket egy kis réteggel.

  Az ismételt manipulációt naponta háromszor kell elvégezni két-három hétig. A kenőcs kéthetes alkalmazása után a terápiás hatás hiánya alkalmával orvoshoz fordulhat a kezelés szabályozása érdekében. A gomba tüneteinek eltűnése után folytassa a pasztát naponta egyszer egy hétig.

  Kompatibilitás más gyógyszerekkel

  Nincsenek ellenjavallatok a cink-kenőcs más gyógyszerekkel való használatára. A gyógyszer tökéletesen kombinálható az antibiotikumokkal és a szisztémás hatásokkal járó fungicid hatóanyagokkal. A paszta és egyéb gombaellenes gélek vagy lakkok egyidejű alkalmazása nem ajánlott.

  analógok

  Hasonló farmakodinamikának van olyan eszköze, amely magában foglalja a cink-oxidot:

  • Desitin;
  • A cink-oxid lusta;
  • Diaderm.

  Ezek az anyagok alkalmasak a bőr és köröm érintett területeinek helyi kezelésére, és a cink-kenőcs gyógyszerészeti helyettesítői.

  Vélemények

  A farmakológia számos helyi antimikrobiális és antimikotikus hatóanyagot állít elő. A cink-kenőcs használata a lábakon a csecsemő-kenőcs használatával, akiknek terápiás hatása van önmagukra, segít annak eldöntésében, hogy a gyógyszer megfelel-e Önnek. Különösen, ha nem látogathat orvoshoz.

  A barátaimmal szaunában voltam. Nem akartam menni - a lányok meggyőzöttek. Hogy éreztem magam! Szó szerint a harmadik napon a lábak talpán megjelentek buborékok. Felrobbantottak, tőlük folyadék szabadul fel. Egyszerűen horror! Bár nem vettem le a pofont. Élek messze a kerületi központtól. A gyerek kicsi. Nem az orvoshoz. Anyám azt tanácsolta, hogy vásároljak cink-kenőcsöt. Naponta háromszor alkalmaztam az utasításokat. Egy héten belül a viszketés, az égő érzés eltűnt, az új hólyagok megszűntek. És három héttel később elfelejtettem a gombát! Jó és olcsó eszköz. Mindenkinek tanácsot adok.

  Olga, 27 éves, Privolzhsky falu, Saratov régióban.

  A körömgombát ajándékként kapta meg a szépségszalon. Pedikúrát nem a mesterével tette. A köröm sötétedett, volt hornyok, fehér foltok. Mindig van cink kenőcs a gyógyszeres szekrényben. A sarokból repedésekből használom. Hallottam, hogy segít a körömgombákkal. Rendszeresen alkalmazta az utasításoknak megfelelően. Két hétig megszabadultam a gombától. Most csak a saját, bevált mestert választom. És megvásárolja a kenőcsöt az állományért. Ő a megmentőm.

  Ekaterina, 43 éves, Eagle.

  Amikor a mycosis tünetei megjelennek, sokan elmenekülnek a gyógyszertárba, vásárolják a legdrágább gombaölő szereket, úgy vélik, hogy az olcsóbb gyógyszerek nem képesek megállítani a betegséget. Az innovatív gyógymódok összetett összetételének azonban gyakran hosszú listája van az ellenjavallatokról és a mellékhatásokról. Egy olcsó termék, mint például a cink-kenőcs, képes kezelni a mycosis, valamint a legdrágább kábítószer.

  Ne feledje, nincs mágikus kenőcs vagy tabletta, amely képes megbirkózni bármilyen gomba. A mycoses sikeres terápiájának fő szabálya az orvoshoz való azonnali utalás. Az orvos meghatározza a gombás fertőzés okozóját, és hatékony kezelést ír elő.