Az alsó végtagok trópikus fekélyei - kenőcsökkel történő kezelés az otthonban

Fontolja meg, milyen kenőcsöket használnak a tróférikus fekélyek kezelésére, elemezzük a leghatékonyabb recepteket. Itt megtalálja a gyógyszertár kenőcsökkel kapcsolatos megjegyzéseket, valamint az olcsó, de hatékony hazai jogorvoslatokat népi receptek alapján.

Azt is javasoljuk, hogy olvassa el a cikket: Trópikus fekélyek kezelése otthon, amely számos receptet és felülvizsgálatot nyújt az alsó végtagok fekélyeinek kezelésében.

A házi csoda kenőcs a trofikus fekélyektől.

Visszajelzés a "Herald of HSE" újságból, 2010, № 3, 31. o.
A nő körülbelül öt évig nem gyógyult fekélyek shchikolotkah. Hatalmasak voltak, feketeek voltak, nem segítettek pénzt. Esetleg az alábbi recept: Keverjük steril bank 1 gioksizonovoy egy cső, gentamicin, és sinoflanovoy mitiluratsinovoy kenőcsök, vazelin és 100 g 4 zsák streptotsida por. Minden nap jobb, ha ezt a keveréket egy steril szalvétára kell felhordani, és sebeket kell alkalmazni a lefekvés előtt. A gyógyító készítményt szobahőmérsékleten kell tárolni, ha sötétedik - ne félj, legyen az. A sebeket nem szabad áztatni, és legalább hetente egyszer hidrogén-peroxiddal kezelni.
Az első három hétben a nőkben történő gyógyulás nagyon gyors volt, majd lassabb, de a bőr normális megjelenést kapott.

Visszajelzés a kenőcs csodájáról trófikus fekélyek kezelésére a lábszáron.

A "Herald of HSE" című újság receptje 2010-ben, № 12, 26-27.
Egy másik olvasó, aki ezt a népi receptet látta, használta egy fekélyt a lábán otthon. Az eredmények is figyelemre méltóak.

Csodás kenőcs trófikus fekélyek kezelésére a lábakon cukorbetegséggel.

Visszajelzés a "HLS hírnöke" című újságról, 2011, No.16, 28. o.
A cukorbetegségben szenvedő nő megsérült egy rozsdás tűvel, és hamarosan a sebhelyen alakult ki egy nem gyógyult trófiás fekély. A kórházban végzett kezelés másfél hónapot vett igénybe, majd otthon folytatta. Eleinte a seb mérete egy penny érme, de fokozatosan nőtt, lett mély, átmérője 10 cm A nő látta, hogy egy újságcikk a csodát HLS -. Kenőcsöket gyógyulását vénás fekélyek a hazai és főztük. 2009 szeptemberében feküdt a lábán, 2010 februárjáig csak a kezelés ellenére nőtt. 2010 februárjától 2011 júniusáig a seb csak ezzel a kenőccsel kezelt és mentésre került.

Kenőcs trófikus fekélyek gyógyítására.

Visszajelzés a "Herald of HLS" lapról, 2012, No. 21, 27. oldal.
Egy 80 éves nő véletlenül dobta el a születésnapot az orr közelében. Egy hét múlva ez a hely bántani kezdett, nyilvánvaló volt, hogy a fertőzés fertőzött volt. Ennek eredményeképpen az arc jobb oldala felismerte a felismerést. Az orvosok "rákos daganatot" diagnosztizáltak, de nem kezelték és mûködtették, hazatértek. Otthon nem ivott semmit, a fájdalom szörnyű volt. Az asszony lánya elkezdett átfordulni a HLS iratán, és egy csodaszer kenőcsre kapott egy receptet. Minden recept szerint elkészítettem, és anyámhoz mentem. Hidrogén-peroxiddal kezeltem az arcomat, és élesen kinyitottam a tumort egy szikével. Sok genny és vér volt. Amikor leállt, a lány ismét peroxiddal kezelte a sebet, majd vastag réteg kenőcsöt alkalmazott a trócikus fekélyek gyógyítására és a pergamen tetejére. Egy óra múlva a beteg elaludt, és amikor három órával később felébredt, azonnal kérte a rizs zabkását és a teát.
Este a lány megint lemosta a sebet, és új adag kenőcsöt alkalmazott. Naponta háromszor két hétig. Egy héten belül észrevehető javulást tapasztaltak. Egy héttel később a nő teljesen felépült.

Hogyan gyógyítsuk meg a fekélyeket csoda kenőcs.

Visszajelzés a "Herald of HLS" című újságról, 2013, No. 4, 29. o.
Az asszony 25 évig duzzadt lábakkal küzdött, különböző eszközökkel duzzadt, de végül a lábán lévő bőr felszakadt, nedves ekcéma jelent meg. 7 hónapos szenvedés, a seb folyamatosan folyik, a kórházi kezelés nem segített, fájdalom kezdődött.
A 2010-es HLS-ben a 3. szám olvassa el a csodagyulladásról szóló levelet, elkészítette és elkezdte alkalmazni. Csodás volt - a seb elhúzódott.

Visszajelzés a csípős kenőcsről a trócikus fekélyek kezelésére otthonában.

Recept az újság "Herald of Healthy Holidays" 2014, № 1, 7. oldal.
Egy 88 évnél idősebb nő több mint három éve szenved a tromboflebitis okozta alsó végtagok nyirokcsomójában. Maga orvos, követi a bőrgyógyászok összes tanácsát. De mindig voltak újak a nedvességgel járó hólyagok és fekélyek. A bőr érezte a csipkedést és a szűkítő fájdalmakat, a bőr hólyagaként érezte magát. A barát elveszítette a receptet egy egészséges életmódban, és felajánlotta, hogy megpróbálja. A nő elkészítette ezt a keveréket, és már egy hónapja használta. Naponta háromszor kenik, és állandó javulást lát. A bőrszín megközelíti a normát, az új hólyagok nem jelennek meg, a kellemetlen tünetek eltűntek.

Miracle-kenőcs trófikus fekélyek kezelésére cukorbetegségben.

Válasz a "Bulletin HLS" újságból 2014-ben, № 8, 15. o.
Egy 92 éves nő a nyakán és az orr gyökerén trófikus fekélyt mutatott. Amit a rokonai nem otthon kezeltek, semmi sem segített. Elmentünk a kórházba, az orvos megrémült és elküldtük a regionális központba egy műtétért. De az asszony cukorbetegségben szenved, és nem érthető, hogy a posztoperatív varratok hogyan gyógyulnak meg. A 2010-es HLS-ben találták meg a cikket: "Egy csodás kenőcs mentett meg." Megvásároltuk az összes szükséges összetevőt, csak a gentamicin kenőcsöt kellett eritromicinnel helyettesíteni. És a gyógyulási folyamat elment! Igaz, nem gyors. Szinte egy évig tartott rózsaszín sebek kialakulása a sebek helyén.

Otthoni kenőcsök viaszon alapuló alsó végtagok trófiás fekélyeinek gyógyítására.

Kenőcs vaj és tojássár hozzáadásával.

Az alsó végtagok trópikus fekélyeinek kezelése nagyon nehéz, de otthonról megszabadulhat a bizonyított recept miatt.
Öntsön 0,5 csésze napraforgóolajat egy zománcozott serpenyőbe, adj hozzá egy viaszot egy matchbox méretéhez, forraljuk fel. Szeleteljük a főtt tojássárgát és óvatosan, részletekben injektáljuk a keverékbe. Ismét forraljuk, melegítsük fel, adjunk hozzá 1 evőkanál. l. mézes, keverje át és vigye egy üvegedénybe. Tartsa a hűtőszekrényben. Ezt a gyógyító kenőcsöt naponta 2-3 alkalommal kell a sebekre alkalmazni, amíg mindent el nem hosszabb. Alkalmazás után, fedje le a több rétegben összehajtott kötést.
Visszajelzés a "Herald of HLS" című újságról, 2013, No. 14, 30. oldal.

Kenőcs olajjal és gyantával.

Visszajelzés a "Herald of HLS" lapról 2014-ben, № 4, 37. oldal.
A férfi trópikus fekély volt a lábánál. Kedves emberek kérdezték a receptet. Forraljuk 150-200 g napraforgóolajat, adjunk hozzá egy viaszot a cseresznye és a gyanta mennyiségéhez képest. Mindegyik jól kevert, kenje meg ezt a sebet kenéssel és kötéssel. Meglepő módon mindenki, beleértve az orvosokat is, egy férfi sebje gyorsan meggyógyult.

Gyógyászati ​​kenőcsök a trócikus fekélyek otthoni kezelésére.

Stroptocid kenőcs trófikus fekélyektől.

Visszajelzés a "Herald of HLS" lapról, 2012, No. 7, 32. oldal.
Az embert kórházi kórházban diagnosztizálták erizpelatous gyulladásos gyulladással. Két héten át a kórházban volt, a kezelés sikeres volt, de csak egy seb volt. Úgy döntöttem, hogy otthon problémamentesen megbirkózom vele. Évente számos kemoterápiás gyógyszert használt, de semmi sem segített. Ez idő alatt három trófikus fekély jelent meg a lábán.
A HLS-ben olvastam Kapralov sebészének tanácsát, hogy ilyen esetekben "erős kenőcsök" - 10% ichthyol vagy 20% streptocide segít. Ezt a kezelést alkalmaztam, sőt, pontosan egy hónap alatt kezdett gyógyulni.
Először megtörölte a láb felső részét hidrogén-peroxiddal, megkente a sebeket és a bőrüket körülötte jódot. 20% -os sztreptoszid kenőcsöt alkalmaztam 2 mm-es réteggel, több rétegben gázt borítottam és összeragasztottam. Ahhoz, hogy jó kötést készítsen, zoknit rakjon fel. A kötés két napig tartott. Ezután megismételték az eljárást. Ha a sztreptotsidnaya kenőcs 10% volt, akkor a tolok tabletta 20% sztreptotid porban, és hozzáadta a porhoz a kenőcsöt vagy közvetlenül a sebhez juttatta. A kezelés után több mint öt év telt el, addig mindent rendben.

Cink kenőcs a trófiás fekélyből a lábszáron.

Visszajelzés a Herald of Healthy Holidays című újságról, 2015, No. 11, 22. oldal.
Egy 78 éves nőnek trófikus fekélye volt a lábán, bár nem volt kezeletlen varikózis. Valószínűleg a bőrt kellemetlen cipő sérült meg. A betegség hátterében rózsaszínű foltokat kezdett megjelenni, a szédülés során. A barátnője orvos volt, és tudta, hogy a trofikus fekélyekből származó cink-kenőcs nagyon hatásos, mert feszes és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Egy héttel azután, hogy a foltok elkenődtek, az epidermisz fehér hasadékai jelentek meg a felületükön. Ez jó jel. Egyes helyek megnövekedtek. Nyilvánvaló, hogy ez lenne a trofikus fekély nagysága, ha kialakulna. Aztán a folt fokozatosan sápadt volt, és elhallgatott.
A cink-kenőcsöt naponta 3-5 alkalommal finoman, a bőr dörzsölése nélkül alkalmazzuk.
A bőrelváltozás kialakulásának javítása a hasnyálmirigy-vénákkal, rövidtávon megelőző célokra alkalmazható.

Gyógyszeres kenőcsök keveréke.

A férfi poszttromboflebitikus betegségben 3-4 szakaszban, az alsó végtagok varikózisos vénáiban és ezen a háttéren időről időre úgy tűnik, trófikus fekélyek mindkét láb bokáján. Mindig kompressziós zoknit visel. A koleszterin és a cukor normális. A trophikus fekélyek kórokozókkal kezelnek otthon.
Korábban vásárolt egy ebmine kenőcsöt a gyógyszertárban. Nagyon lassan segített, de biztosan. Csak a közelmúltban, a gyógyszertárakból, eltűnt. Meg kellett keresnem valami mást.
Sokat próbáltam, amíg fel nem vettem az új kenőcs összetételét. Segítségével egy ötrétegű érme gyomorfekélye egy hónap múlva eltűnt. A másik oldalon a seb 1,5 cm mély és 10 x 5 cm méretű volt, 6 hetes kezelés esetén 3-szor kevesebb volt. A mélységből minden felszínre került, és vékony kéreggel húzódott.
A férfi hetente kétszer öltözködött. A gézszalvéton kenőcsöt tettek és alkalmazták a problémás területekre, a kötés és a térdcsúcsok tetejére. A következő öltözködés előtt levette mindezt, szappannal mosott, majd 10-15 percig egy halvány rózsaszínű kálium-permanganátot készített egy lábfürdővel, amely után nem törölte le a lábát, hanem szárította a levegőt.
Minden összetevőt a gyógyszertárban értékesítenek. Tehát a gyógyszer előkészítéséhez egy Vishnevsky liniment csövet, egy csomó kenőcs actovegint, egy cső - levomekol, por ceftriaxon egy eldobható pohárban kell összekeverni. Ha a sérülés területe kicsi, az adag csökkenthető. Az elkészített készítményt azonban azonnal fel kell használni. Nem teheti meg ezt későbbi felhasználásra.
Válasz a "Herald of Healthy Holidays" című újságról, 2015, No. 17, pp. 20-21.

Rose csípőolaj és szinomicin.

Ezt a receptet sebészek használják az alsó végtagok trófikus fekélyeinek kezelésére a háború után. Sokat segített.
Meg kell vásárolni a gyógyszertárban a shintomicin és a csipkeolaj 10% -át, 1: 1 arányban. Kiderült, hogy a folyadék tömege vörös. Egy steril kötszerre helyezve, csatolni kell a sebhez, kötni kell. Változás naponta 1-2 alkalommal. Készítsen kötést, amíg az állapot javul.
A "Herald of HSE" című újság receptje 2016-ban, № 4, 29. o.

Hogyan készítsünk egy kenőcs gyógyító trópikus fekélyek gyógyítására a lábakon.

A Schisandra bogyói.
Fertőzött égési sérülésekkel, gyengén gyógyult sebekkel, trophikus fekélyekkel a lábakon segít a kenőcs a szárított citromfű bogyókból. 100 g bogyót kell őrölni porrá, öntsünk vodkát a massza fedésére, keverjük és hagyjuk 10 órán át. Ezután adjunk hozzá 50 ml ricinusolajat, rázzuk fel, steril szalvétra helyezzük és felhúzzuk a sebfelszínre. 1-1,5 óra lesz a harapás, akkor elmúlik. Az öltözködést egyszer 3 napon belül meg kell változtatni, és ha erősen fertőzött, minden nap. A javulás általában 5-6 napon belül megy végbe.
Recept a "Herald of HLS" lapról, 2012, № 20, 41. oldal.

Kenőcs vajból, sárgabarackból és hagymából.
Ez a népi gyógymód nagyon hatékony, segít otthoni trópikus fekélyek gyógyításában, sebekben, műtét utáni varratokban, tályogokban.
Meg kell önteni egy mély serpenyőben 1 csésze növényi olaj, apróra vágott hagymát és megsütjük olajban, amíg aranybarna. Hűtsük le, szűrjük. Adjunk ehhez az olajhoz 40 g reszelt reszelt mosószappant, 10 gramm őrölt propoliszot és egy viaszt. Forraljuk fel, és óvatosan belépjünk egy csirke főtt tojás sárgáját. Forraljuk fel, ítéljük el, csatorna, adjunk hozzá 1 evőkanál. l. méz. Hűtőszekrényben, üvegedényben tárolandó. A Bintik kenőcsöt a problémás területekre kényszeríti. A "Herald of Healthy Holidays" című újság receptje, № 4, 31. oldal.

A kalendulából származó kenőcs.
Hővel 500 g belső sertéshúst, adjunk hozzá 50 g száraz kalenda virágot, keverjük 3 percen át keverjük. Távolítsuk el a hőtől, 12 órán át befújva. Ezután a keveréket melegítjük és szűrjük, hűtőszekrényben tároljuk. Ez a kenőcs a málnaszárból az alsó végtagok, a hasnyálmirigyek, az égések, a különböző nem gyógyuló sebek trómiás fekélyeinek kezelésére szolgál.
A Herald of HSE című újság receptje 2002-ben, 1. szám, 20. oldal.

Arany bajusz.
A növény leveleiről a Golden Sous vagy a dikorizandra kiüríti a gyümölcslevet. 1 teáskanál ez a gyümölcslé kevert 2-3 ts. baba krém. A kóstolás a trofikus fekélyek otthoni kezelésére készen áll! A nő ezt a kenőcsöt egy egészségtelen trópikus fekélyre helyezte. Néhány nappal később mindent elhalasztottak, bár korábban senki sem segített.
Visszajelzés a "Herald of HAP" című újságról, 2008, No. 23, 16. oldal.

A trophikus fekélyekből származó jó kenőcsök teljes listája

loading...

A változatosság a jelenlegi gyógyszerek piac lehetővé teszi, hogy válasszon a leghatékonyabb sebgyógyító kenőcs kezelésére trofikus fekélyek különböző súlyossági skála hámsérülések láb felületén, valamint a jelenléte egy másodlagos bakteriális fertőzés, vagy anélkül az ilyen patológia. Kenőcs a gyorsabb gyógyulás a nyílt seb felületén, az alsó végtagokban, amely mellett, hogy is szenvednek a visszerek, trombózis, egyénileg megválasztható, alapján, hogy a szervezet reagál az aktív komponenseket a gyógyszer, hogy az allergiás reakció a bőrön, hogy van-e pozitív dinamika az epidermális sejtek regenerálódásához. Ezeknek a mutatóknak a komplexumára alapozva megállapíthatjuk a gyógyszer hatékonyságának mértékét. Nézzük meg részletesebben a listát a legjobb kenőcsök gyors gyógyulás trofikus fekély kialakulása típusát.

Vishnevsky kenőcs

Ez fertőtlenítő, amelyet először fejlesztette ki a szovjet sebész orvos Vishnevsky AV orvos kénytelen volt sürgősen keresnek magas színvonalú sebgyógyító szer, ami a 40-es években a múlt században, amikor a Szovjetunió volt a második világháború után. Ilyen extrém körülmények között felismerték Vishnevsky kenőcsének képletét, amelynek hatékonyságát nehéz túlbecsülni. Kábítószer és a mai napon kategóriába esik, a legjobb gyógyszerek egyidejű biztosítása gyors gyógyulási arány a seb felületén, valamint fertőtlenítése felhalmozódása patogén mikroorganizmusok.

A Vishnevsky liniment összetétele ricinusolaj, amelynek teljes hányada 94%. A fennmaradó komponensek a penicillin sorozat antiszeptikái. Az olajos bázis miatt a hatóanyag gyorsan felszívódik a bőrbe, és antibiotikumot szállít a beteg végtag minden sejtjére. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy nagyszámú antibakteriális gyógyszert és gyulladáscsökkentő gyógyszert vegyenek be. A kenőcs használatához elegendő, ha a tubusból egy steril gézzsinórt, gyapotszövetet vagy szalvétat kell kiszerelni. Ezután a gyógyszert közvetlenül felviszik a trophikus fekély felületére, és orvosi vakolattal rögzítik. Ilyen antiszeptikus kenőcs kötéssel legalább napi 2-3 órát kell járnia. Vishnevsky balzsamának egyetlen hátránya a sajátos, és a legtöbb beteg számára nagyon kellemetlen szag. A gyógyszer jó ára a szó jó értelemben lenyűgöző, mivel csőenként nem haladja meg az 50 rubelt.

Kenőcs ezüsttel

Ez az egyik leghatékonyabb típusú kábítószer alapú kenőcsök amelyeket a gyógyító nyitott sebfelszíneket táplálkozási típus. Mivel a jelenléte a gyógyszer a készítmény ezüstionok, a legtöbb a mikrobák, amely folyamatosan fekély telített környezetben, die az első néhány perc alatt az expozíció után a kémiai komponensek származó ezüst. Kenőcs hozzáadásával finom ásványi gyógyítani sebek az alsó végtag, amelyek már megszerzett súlyos lefolyású, tartalmazza magában a felhalmozási gennyes folyadék és hámszövet jelentősen elpusztult nem csak a középső síkjában, hanem mélyen a lábát.

E csoport sebgyógyító ágensei közül a következő kenőcsök, amelyek antiszeptikus ezüstmolekulák (argentum) összetételét tartalmazzák, a legjobbaknak bizonyultak:

 • Argoszulfán (a gyógyszer legfontosabb összetevője az ezüstszulfatoszol, valamint a vazelin, glicerin, metil-hidroxi-benzoát, cetosztearil-alkohol formájában lévő segédanyagok);
 • Dermazin (elsősorban trócikus fekélyek kezelésére használják, amelyek nyilvánvaló bakteriális vagy gombafertőzés jelei, viszketnek, és a betegség klinikai képének állandó romlása van);
 • Emberin (kenőcs sebgyógyulási képződmények trofikus típusú, amely a forma homogén masszát hoz hasonlít krémfehér színű jelenléte miatt az ott ezüst kristályok készítmény kiváló antiszeptikus tulajdonságokkal, és hozzájárul a gyors regenerálódását epiteliális szövetek fájó láb).

Ebben az esetben az ezüst alapú sebgyógyító kenőcsök ezek a legnépszerűbbek a vevők körében, és leggyakrabban sebészek nevezik ki, akik az alsó végtagok trofás sebekkel kezelik a betegeket.

A gyógyszerek átlagos költsége ebben a csoportban 100-250 rubel per csomó kenőcs.

Cink kenőcs

Ennek a gyógyszerkészítménynek a farmakológiai formája tartalmazza a cink-oxid és szalicilsav molekuláit. Mindkét komponens jól megszáradja a trócikus fekélyek sebfelszínét, amelyből az esetek 90% -ában folyamatosan felszabadul a gombaölő anyag. Ezenkívül a kenőcs elnyomja a bakteriális mikroflóra növekedését, javítja a gyógyulást és enyhíti a gyulladást. Olyan betegek kezelésére alkalmazzák, akik az alsó végtagok trófikus elváltozásai miatt kezelik az antibiotikumokat tartalmazó külső gyógyszerek kezelésében.

A megkülönböztető jellemzője Cink-szalicilsav kenőcs, hogy teljesen hipoallergén, nem tartalmaz toxikus elemeket, jól tolerálja a szövetekben a bőr, és nem okoz a fejlesztési reakciók, például csalánkiütés, kiütések, és más megnyilvánulásai irritációt. A gyógyszer alkalmazását közvetlenül a nyitott seb felszínén végezzük, oly módon, hogy a kenőcs egyenletesen elterjedt a kerület menti bőrszövetekkel. Ez nagyon kényelmes, mert nem kell gézkötéseket vagy kötszereket használni. Ez a fajta gyógyszer csak egy 30 napos rubelből (cső 30 gr) vásárolható egy gyógyszertárban.

Kubai kenőcs

A gyógyszer, amely a gyakorlatban nagymértékben hatékonynak bizonyult a trophikus sebek terápiájában a lábakon a különböző súlyosság miatt. A varikózis szövődményeinek kezdeti kifejlődésével és csak a fekélyek első jeleinek megjelenésével a gyógyszer a következő 15 napos bőrkezelés során megszünteti az epithelium további destrukcióját. A betegség előrehaladottabb szakaszaiban egy kicsit több időre van szükség, és komplex terápiára van szükség. A kubai kenőcs alkalmazását megelőzően a lábszár sebészeti kezelését antiszeptikus oldattal (hidrogén-peroxid, furacilin, klórhexidin) törölni kell.

Ezt követően egy kicsit várni kell arra, hogy kiszáradjon a fekély. Ezután egy 1-2 mm magas réteget helyezünk a steril gézzel, és rögzítjük a sebfelszínre. Az antibakteriális kötés rögzítése a legjobb orvosi vakolattal. Az ilyen típusú sebgyógyító segédeszközök optimális mennyisége 1 nap 2 nap alatt. A bőséges gázslástalan és nyirokcsomó váladékozással a láb felszínéről legalább egy alkalommal vagy kétszer változtatni kell a kötést. Ezen ajánlások végrehajtása pozitív terápiás hatást fog elérni, és megakadályozza a jólét romlását. Egy cső kubai kenőcs ára 2700 rubel.

solkoseril

Ez a gél külső használatra szolgál a sérült bőrterületen, amely a szövetek trópikus változásai következtében szenvedett, további fekélyképződéssel. A gyógyszer teljesen színtelen, átlátszó és sűrű konzisztenciájú. Van egy különleges illata, amely gazdag húslevesre emlékeztet. Ez annak köszönhető, hogy a hatóanyag egyik aktív összetevője a szarvasmarhák vérének deproteinizált dializátumja. A sebgyógyító szerek közé tartoznak a propilénglikol, a metil-parahidroxibenzoát és a kalcium-laktát.

A gyógyszer legfontosabb előnye, hogy a kenőcs javítja az alsó végtagok trofizmusát. Miután kis mennyiségű gélt alkalmaztak közvetlenül a seb fekélyes felületére - 30-40 perc elteltével a vénás vér és a nyirok folyadék kiáramlása dinamikusabbá válik. Ennek következtében csökken a fájdalmas lábak puffadása, a gyulladásos folyamat, csökkenti az érintett szövetekből való kisülést, és ennek megfelelően a fájdalom szindróma nem lesz akkora. A Solcoseryl gélt 20 gramm tömegű alumínium csövekben adagolják, és a gyógyszer ára 270 rubel.

Stellanin

Az alsó végtagok bomájára gyakorolt ​​trofikus alakzatok kezelésére, melyek moknuszszi jellegűek, gyengén gyógyulnak, különböznek a gőzsölő folyadék időszakos megjelenésében. A Stellanin kenőcsben dietil-benzimidazolium-triiodid, amely antimikrobiális, gyógyító és gyulladásgátló hatású. Ez egy nélkülözhetetlen képlet a sebfelszín gyors helyreállításához. Különösen, ha a lábfejen fekvő fekély hosszabb ideig fejlődik ki, és krónikus gyulladásos folyamatok jeleit szerzett. Kiváló terápiás hatás érhető el azzal a ténnyel, hogy a dietil-benzimidazolium-trijodid elnyomja a fehérje szintézisét a baktériumok és vírusok sejtjeiben, amelyek behatoltak egy nyitott seb szövetébe.

A fertőtlenítő tulajdonságok mellett a sebgyógyító kenőcs Stallanin képes arra, hogy a trópusi fekélyről gipszmentes tartalmat evakuáljon a láb körülmetélt bőrének felületén. Mivel a rajz váladék, epiteliális szövetek az alsó végtag is gyorsabban talpra, majd feltekercselve a láb szinte nincs hegek. Stellanin Valójában ez a gyógyszer, hogy helyénvaló alkalmazni, ha más kenőcsök ugyanezek a művelet nem képes segíteni a beteg miatt a elhanyagolása fekély kialakulása, egy nagy területet az érintett láb progresszív dinamikával rossz egészségi végtag. A gyógyszer ára 440 rubel / cső.

levomekol

Kombinált gyógyító kenőcs helyi alkalmazáshoz közvetlenül a fekély sebfelszínéhez. Van gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása. Megszáradja a sebet, ahonnan a nyirokfolyadék folyamatosan kiosztásra kerül. Jól bizonyított az olyan gram-negatív mikrobák elleni küzdelemben, mint a Pseudomonas aeruginosa, staphylococcus vagy streptococcus fertőzés. A Levomekol könnyen behatol a beteg lábának mély szövetébe, nem pusztítja el a sejtek biológiai membránjait, serkenti a hámszövet regenerálódásának regeneratív folyamatait.

Annak ellenére, hogy a trójai fekélyben gonosz tömegek és nekrotikus folyamatok is előfordulnak, a hatóanyag antibakteriális hatása megmarad. A Levomecol kenőcs alkalmazási elve az, hogy kis mennyiségű gyógyszert helyezzen egy kötszerre vagy steril pamut gyapotra, majd a trophikus fekély felületére helyezze. A kezelés időtartama attól függ, hogy milyen súlyos a klinikai kép a betegségről, és milyen gyorsan kérte a beteg orvosi segítséget orvosától a sebészig.

A gyógyszert fémcsövekben vagy üvegcsékben értékesítik 130 rubel áron.

Betadine

Sebgyógyító hatóanyagként kezelésére vénás fekélyek, amelyek a kezdeti szakaszban a fejlesztési, vagy pedig jeleit mutatja megsemmisítése a epiteliális felületén közepes súlyosságú lábát, amikor a gyulladásos folyamat csak a felületen a bőr, anélkül hogy mély fertőző elváltozások. A Betadin kenőcs fő célja a bakteriális és gombás mikroorganizmusok megsemmisítése, amelyek a külső környezetből a sebbe esnek. A gyógyszer részeként antibiotikum, így a gyógyszer fertőtlenítő tulajdonságai kimondott jellegűek.

A Betadine nem csak a trofikus típusú fekélyes formációk gyors gyógyulásához járul hozzá, hanem lehetővé teszi a betegség patogén tüneteinek felszámolását fertőző dermatitisz formájában is. A gyógyszer fő hatóanyaga a povido-jodid. Azoknak a betegeknek, akik hajlamosak allergiás reakcióra minden jódot tartalmazó gyógyszerkészítményben, nem ajánlott ezt a kenőcsöt használni a helyi bőrirritáció tüneteinek elkerülése érdekében. A többi ellenjavaslat hiányzik. A kenőcsöt 20 g-os csövekből állítják elő, 250 rubel áron. Származási ország - Magyarország.

Bepanten

Sebgyógyító jogorvoslat, amely B5 pro-vitamint tartalmaz. Stimulálja az elpusztult hámszövetek helyreállítását, nem tartalmaz tartósítószereket, ami minimalizálja az allergiás reakciók kockázatát. A lanolin, amely szintén a trofikus fekélyekből származó gyógyszer része, védőfilmt hoz létre a seb felszínén, ami meggátolja a kórokozók további szövetszaturációját. A Bepantent kenőcs és spray formájában állítják elő. A gyógyszer felhasználásához elegendő csak a fekélyképződéshez közvetlenül alkalmazni.

Ezt a sebgyógyító kenőcsöt 70 éve használják, így a gyógyszer nagyfokú hatékonyságát több évtizedes gyakorlati felhasználással igazolták. Az ajánlott dózis a trócikus fekélyek napi kezelése reggel és este, amíg teljesen meg nem gyógyul. Egy 30 grammos Bepanten kenőcs 5% -os hatóanyag-tartalmával a vásárló 320-340 rubelt költ.

Ichtil kenőcs

Az alsó végtagok bőrének trófikus elváltozásainak leküzdésére szolgáló ilyen típusú terápiás szer a ihtamol egy komponensét tartalmazza. Ez egy kéntartalmú vegyület, amely a sebfelület kezelése után a következő gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik:

 • csökkenti a fájdalom szindróma tüneti megnyilvánulását (ha a fájdalom fájdalmas, akkor a gyógyszer teljesen leállíthatja, és az akut fájdalom kevésbé hangsúlyos lesz);
 • eltávolítja a göbös folyadékot a bőr felszínére való nyújtás elvével;
 • elpusztítja a baktériumos és vírusfertőzést, amely a szennyeződésbe esett, szennyeződés, por vagy levegőtömeg részecskéi mellett;
 • megszünteti a gyulladt epiteliális szövetek kóros folyamatát;
 • javítja a helyi vérkeringést és a nyirokelvezetést.

A etiológiás kenőcs az univerzális sebgyógyító gyógyszereknek tulajdonítható, melyet mindenféle súlyosságú trofikus fekélyek kezelésére használnak. Vásárolni egy üveg a gyógyszer lehet lehetséges, csak 115 rubel.

Jód alapú kenőcs

Ezek a kenőcsök olyan gyógyszerei, amelyek aktív jód alapján készülnek, vagy tartalmaznak ilyen antiszeptikus anyag komponenseit. E kategóriába tartozó Rannozagivlyayuschie eszközökkel hatékonyak a trócikus fekélyek felületének elsődleges kezelésére, amelyből a gőzsöbölő exudát bőséges mennyiségben szabadul fel. A seb jód-alapú kenőcsök nyitott részeihez a kórokozó baktériumok sejtjeinek fehérjéit érintkezésbe lépnek és jódamin nevű kémiai anyagot képeznek. A legveszélyesebb és legveszélyesebb mikrobák, például a tuberkulózis, a diftéria, a Staphylococcus aureus halálát okozza. Továbbá az ilyen kenőcsök nagyon aktívak a vírus mikroorganizmusokkal szemben, protozoa egysejtű baktériumok, gombás fertőzések, amelyek parazitálhatnak az emberi szervezetben. A kenőcsök átlagos ára a jód komponensek hozzáadásával 120-250 rubel / cső.

Kínai kenőcsök

A gyomorfekélyek gyorsabb gyógyulására szánt kínai gyógyszerkészítmények közül az Ingangerging kenőcs a legjobbnak bizonyult. A képletet 2011-ben a tudósok "ég alatt" fejlesztették ki. Azóta a gyógyszer a világ legtöbb országában aktívan alkalmazzák a sebészeti gyógyászatban. A sebgyógyító krém felgyorsítja a bőrszövetek regenerálódási folyamatát, megöli, megakadályozza a gumi felhalmozódását és eltávolítja mind az alsó végtagok krónikus, mind akut gyulladásos folyamatait. A kenőcs megszerzése Inganerzhing nagy mennyiségű drogéria láncolata szerint 2000-3000 rubel.

Methyluracil kenőcs

Ez a különleges fajta kenőcsök gyógyulás vénás lábszárfekély, amelyek befolyásolják önmagában nem nyálkahártya seb kialakulását, és beírja a hámszövet kezd ösztönözze intenzívebb munkát a helyi sejtek az immunrendszer a beteg. Ez a terápiás hatás azért érhető el, mert a metil-uracil elősegíti a vér biológiailag aktív komponenseinek szintézisét. A metiluracil kenőcs hatásának elve olyan, hogy felgyorsítja az alsó végtagban elhelyezkedő hámsejtek és izomrostok felosztását. Ezért sportolók ezt a kábítószert helyettesítik anabolikus szteroidok helyett, hogy a lehető leggyorsabban kapják meg a test fehérje tömegét.

A gyógyszer szisztematikus alkalmazásával mindössze 1 vagy 2 hónap alatt lehetséges a bőr és a szövet teljes helyreállítása azon a lábtéren, ahol a trofikus kialakulás korábban volt. A beteg szervezetében ez a gyógyszer teljesen biztonságos és nem okoz mellékhatásokat, mint általában a kortikoszteroid szerek alkalmazása a gyulladásos folyamat eltávolítása céljából. A biokémia szempontjából a gyógyszer csak lokálisan működik az alkalmazás helyén és nem szívódik fel a teljes véráramba.

Ez a gyógyszer nagyon hasznos tulajdonsága, hiszen a trópikus sebek kezelésénél a gyógyszert több hónapig kell használni.

A metiluracil kenőcs ára 180-200 rubel egy 20 grammos csőhöz.

Vélemények a trophikus fekélyek kenőcsökkel való kezeléséről

loading...

A kenőcsök legfontosabb gyógyszerként történő felhasználása a trópikus fekélyek kezelésére a lábakon nagyon pozitív. Különösen, ha a kezelőorvos a sebész felvette a csoport megfelelő gyógyszerét, és a betegnek pozitív dinamikája van a korábban megsemmisített hámszövetek helyreállítására. Ugyanakkor azoknak a betegeknek a része, akik pozitívan reagálnak a kenőcsökre a trofikus bőrváltozások leküzdésére, megjegyzi, hogy integrált terápiás megközelítésre van szükség a betegség elleni küzdelemben. Először is a sebgyógyító kenőcsök használatának előnyeit figyelték meg olyan betegeknél, akik párhuzamosan végeztek érrendszeri kezelést.

Negatív felülvizsgálatok is rendelkezésre állnak, de leginkább a betegek elégedetlenségét fejezik ki abban a tényben, hogy a kenőcsök terápiás hatása túlságosan lassan érkezik, mint a kezelés kezdetén várható volt. Ebben az esetben a beteg nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy a sebek a lábukon nem nagy betegség, de csak egy szövődménye egy már fennálló betegség, ami visszerek. Ezért összességében a sebgyógyító külső szerek pozitív áttekintése pozitívnak minősíthető.

Hogyan és honnan kezelhetjük kenőcset kézzel?

loading...

Hatékony sebgyógyító jogorvoslat az alsó végtagok epitéliumának trófikus elváltozásainak megnyilvánulásának szabályozására otthon végezhető el. Ehhez olyan összetevőkre lesz szükség, mint a méz méz, az aloe virág, ricinusolaj. A saját kezű házi gyógyszer előállításának mechanizmusa az alábbiakból áll:

 1. Szükséges, hogy 3 evőkanál mézet, és ha már kandírozott, akkor meg kell olvasztani egy vízfürdőbe.
 2. Hagyja egy aloe házat tartalmazó növény levélét gondosan, hogy folyó víz alatt mossa le, és csavarja át a húsdarálót vagy kihasználja a konyhai kombájn előnyeit. Az így keletkező roston a gyümölcslével együtt hozzáadódik a mézhez.
 3. Gyűjts össze 1 evőkanál ricinusolajat, és öntsön egy darab feldolgozott aloe és folyékony méz.

A jövőbeni gyógyszer minden összetevőjét addig keverjük, amíg homogén anyag keletkezik. Az eljárás végén egy személy készen áll a sebgyógyító kenőcsre, amelyet önmaguk készítenek, minimális anyagi és fizikai költségekkel. A hatása a gyógyszer otthon nagyon magas miatt gyulladásgátló tulajdonságai aloe és méz, és ricinusolaj működik kiegészítéseként jobb behatolását gyógyászati ​​anyagok mélyebb szövetek a seb felületén. Az otthoni kenőcsöt steril kötéssel kell felhelyezni további rögzítéssel a terápiás tömörítés típusának megfelelően. Az ajánlott felhasználási gyakoriság napi 1 alkalommal, 2-3 órás kötéssel.

A kórokozók listája a trócikus fekélyek és az alkalmazási módszerek kezelésére

loading...

Trofikus fekély nem tekinthető önálló betegség, hanem - a háttérben ez a szövődmény érelmeszesedés, orbánc, limfodermy, visszér, cukorbetegség, fagyás, égés, nem gyógyuló sebek sokáig. Ha a fekély a gyulladásos folyamat hatása alatt van, a fekélyek nekrotikus szöveteknek és sejteknek indulnak, ami elkerülhetetlenül rokkantsághoz vezet.

A patológia kezelésére szükség van a betegség típusára és a fejlődési stádiumra tekintettel. Általában a fekélyek támadják az alsó lábat és az alsó végtagokat, fokozatosan kiterjednek és összefonódnak egy nagy gázsog és vérző sebre. A trójai fekélyek kezelésére szolgáló kenőcsök valódi üdvösséget jelenthetnek, mivel a hatékony gyógyszerek hozzájárulnak a szövetek stimulálásához, helyreállításához, táplálkozásához és regenerációjához, a gyulladásos folyamat felfüggesztéséhez.

A fekélyek és az etiológia típusai

loading...

A fekélyek befolyásolják a bőr egyes részeit. A kandalló leggyakrabban fertőző patológia. A típusok különbséget tesznek a fekélyek között:

 • trofikusa hasnyálmirigy-vénák vagy a thrombophlebitis hátterében, a nyálkás nekrotikus területek kialakulása a lábakon;
 • ischaemiás mint az ischaemiás betegség szövődménye;
 • cukorbeteg a progresszió cukorbetegség, először a formájában a kis sebek lokalizációs a nagylábujj a fokozatos növekedés a vezető az érzékelés elvesztése, szövetelhalás, üszkösödés vagy angiopátia;
 • neurotróf fekélyek, amelyek a sarkon lokalizálódnak kívülről mély lyukak formájában és a sóoldatos tartalmak elszökésében. Ennek okai - nyirokcsomó, a fej vagy a gerinc összehúzódása következtében - a szövetek érzékenységének csökkenése, a sebek fertőzése és a genny felhalmozódása a sebekben;
 • vénás trofikus fehéres vagy bíbor-lila bevonat típusa nem gyógyuló fisztula, ami - a vénás elégtelenség, visszeres a megjelenése a kis elváltozások a belső felületén a tibia a fokozatos növekedés egy egyetlen nagy folt;
 • hipertóniás fekélyek a vérnyomás megugrása következtében, amikor a kis méretű szimmetrikus vörös-kék foltok megjelennek a kopoltyúk lábánál;
 • gennyes ellen, a háttérben a csökkent immunitás és a betegség komplikációk: horzsolások, ekcéma, vasculitis, rheumatoid arthritis, lupus, szkleroderma, Raynaud-szindróma.

Előtte a fekélyek megjelenését a lábakon, a saroknál, a nagy lábujj falánál szisztémás fertőző betegségek, ha nem gyógyuló sebek egyenetlen szélekkel, és ennek okai - a folyamatosan viselése a szűk cipők, hosszú a lábukon. A fekélyek kialakulását okozhatja sugárzás vagy kémiai hatások, hideg vagy fagyás lábak, ha alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve.

A kenőcsökkel való kezelés egy sor módszer a gyulladásos folyamat elnyomása, a gombaölő felhalmozódásoktól a necrotikus helyek megtisztítása, a szövetek trofizmusának javítása, a sebek gyógyulásának felgyorsítása.

Napjainkban a gyógyszertárak számos hatású kenőcsöt árulnak el. A legfontosabb dolog az, hogy vegyen fel egy jó kenőcs trophikus fekélyek a lábakon, így felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Mikor kell jelentkezni?

loading...

A kenőcsökkel való kezelés a betegség minden szakaszában alkalmazható. A gyógyszerek kiválasztásakor és a kezelés során az orvosok figyelembe veszik a kiváltó okot a betegség kialakulása, lehetséges kiváltó tényezők.

Kenőcsök (tanfolyam alkalmazása):

 • néha kerülje a műtétet;
 • táplálja a bőr szöveteit és burkolatát;
 • javítja a trofikat;
 • normalizálja az anyagcserét, a vénás kiáramlást és a vérkeringést;
 • stimulálják az új, egészséges sejtek növekedését;
 • a sejteket kollagénnel és tápanyagokkal telítik;
 • tisztítsa meg a sebeket a nekrózistól, elősegítse a gyógyulást.

Segítség! A legnagyobb hatás a kezdeti szakaszban figyelhető meg. Elhanyagolt esetekben természetesen a kenőcsökkel történő kezelés önmagában nem megfelelő.

A fekélyek, az ajánlott kenőcsök szakaszai

loading...

Trophikus fekélyek a lábakon 4 lépcsős áramlást mutatnak:

 • Az 1. szakasz a felső epidermális réteg károsodásához vezet;
 • A 2. szakasz tele van a bőr középső rétegei és a bőr alatti szövetek károsodásával;
 • A 3. fázis hozzájárul a lágyszövetek szerkezetének lebomlásához;
 • A 4. szakasz a szövetek nekrózisához vezethet, a necrotizáló sebek mélyen károsíthatja a külső megjelenést.

Még akkor is, ha sikerül gyógyítani a sebeket, akkor rettenetes hegek maradnak az érintett területeken.

Az alsó végtagok trofikus fekélyeinek kezelésére kenőcsöket írnak elő figyelembe véve az atrófiát alsó végtagok. Ezért minden készítmény különböző összetételű és hatású ne öngyógyítson, figyelmen kívül hagyja a kezelőorvos tanácsát és tanácsát. A helyi gyógyszereknek az alábbiakra kell irányulniuk:

 • a fájdalom szindróma megszüntetése;
 • a gyógyulási folyamatok aktiválása;
 • a trofizmus javítása;
 • szövetek mikrocirkulációja;
 • a purulens, savó tartalmú fertőzés tisztítása.

A trophikus fekélyekhez ajánlott kenőcsök felsorolása, figyelembe véve a betegség állapotát és a tüneteket:

 1. Ichtil kenőcs a gyulladás, a fájdalom, a vérkeringés aktiválása a léziókban. Használható a betegség 1. szakaszában.
 2. Vishnevsky kenőcs a megrongálódott területek regenerálódására, a purulens klaszterektől való tisztításra.
 3. solkoseril mint hatékony kenőcs trofikus fekélyek a lábon a 2. a betegség stádiumától, hogy javítsa a tropizmusa és állapotát vérerek lábakon, a telítettség és etetés oxigén, szövet javítás, a sebgyógyulást, és enyhítésére duzzanat és metabolizmusát serkentő, felgyorsítja a szövetek regenerálódását kitett 1 szakaszban.
 4. aktovegin egy 1-2 lépésben trofikus fekélyek, még granulálás előtt a sebek tisztításához, kiküszöbölve a fertőzés terjedését, feltöltődhet szövetek, javítása tropizmusa és vérellátása, a hasznosítás léziók, valamint növeli a sejtek anyagcseréjét és az energia.
 5. Algofin az antimikrobiális komponensek összetételében segít a betegség 1. és 2. szakaszában, ami a szövetekben lévő helyreállító folyamatok elindításához, a gyulladás eltávolításához, a mikrobák flórájának elfojtásához vezet.
 6. Argosulfan a készítményben egy ezüstkivonattal, amely 1-2 szakaszban hatékonyan gátolja a mikroorganizmusokat, felgyorsítja a sebek gyógyulási folyamatát.
 7. levomekol a fertőzés kezdeti stádiumában történő alkalmazással, a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, antimikrobás hatásokat biztosítva.
 8. Betadine a betegség második szakaszának alkalmazásával, amikor granulátumok jelennek meg a sebekben, elnyomva a vírusos és gombás fertőzéseket.
 9. Vundehil mint kiváló immunstimuláns a betegség harmadik fokozatának alkalmazásával a nekrotikus és göbös formációk eltávolítására, a gyulladás eltávolítására, sebek gyógyítására.
 10. Bepanten a készítményben aktív panthenollal és hatékonysággal 1-2 lépésben.
 11. Comfrey kenőcs a lábakon fellépő zúzódások és trofás fekélyek gyógyulása, bőr helyreállítása, gyulladás eltávolítása.
 12. Tengervíz olaj és a fekélyek kialakulásának kezdeti szakaszán a sérült szövetek gyógyulásának felgyorsítására, a gyulladás csökkentésére.
 13. Stellanin kenőcs a kapillárisok véráramának helyreállításához, az érrendszeri növekedés aktiválásához, a bőr stimulálásához és regenerációjához, a purulens klaszterekből származó sebek tisztításához.
 14. kenőcs aloe mint biopreparáció az anyagcserére, a trofikus normalizálására. Alkalmazható más gyógyszerekkel együtt a betegség kezdeti szakaszában.
 15. diclofenac a nem-szteroid gyulladáscsökkentők csoportjából a fájdalom enyhítésére, a vénás elégtelenség súlyos megnyilvánulásainak megszüntetésére. Hatékony a betegség bármely szakaszában.
 16. ftorokort a vénás ekcéma, a trofikus fekély szövődményeinek kinevezésével.
 17. Dermazin az ionizált ezüstben lévő készítményben a gyulladás enyhítésére, a lábak serkentésére és tisztítására.
 18. Iruksol a cukorbetegség kialakulásának bármely szakaszában a sebgyógyulásra, a káros méregtelenítő mikroflóra visszaszorítására.

Milyen kenőcs milyen színpadon?

loading...

A kenőcsöket úgy tervezték, hogy kiküszöböljék a sebek fertőzését, gyógyítsák meg a lábfejeket. A legaktívabbak a fejlődési szakasz figyelembevételével:

 • gombaellenes, nem szteroid, antihisztaminok a gyulladásos folyamat hátterében lévő izzadt izzadás kimerült kisülése esetén az exudáció szakaszában;
 • antibiotikumok bakteriális fertőzés, gyulladás és fertőző ágensek szuppressziója, a sebek törlése a váladékból;
 • antioxidánsok, venotonics mint sebgyógyító trofikus fekélyek kenőcsök formulázhatjuk hialuronsav megjavítani lépésre vagy hegesedés az érintett területek a gyulladásos folyamat már a csökkenés jelentősen és granulálási képződésében a sebekben.

Figyelem! Fontos megérteni, hogy a lábakon lévő trofikus fekélyek nem kezdenek meggyógyulni önmagukban, csak komplikációkat okozhatnak és gangréna, malignus daganatok kialakulásához vezethetnek.

A gyógyszerek kiválasztásakor a fekélyek állapotát, a betegség színpadát és mértékét, a rendelkezésre álló tüneteket megfelelő módon kell értékelni a legjobb hatás elérése érdekében.

Semmi esetre sem Nem lehet megpróbálni önállóan kezelni, és kétségbeesett népi módszerekhez folyamodni. A kezelést kizárólag a beavatkozó orvos adhatja meg, hogy elkerülhető legyen a helyzet súlyosbodása, a gyulladásos folyamat fejlődése.

Ellenjavallatok

loading...

Gyakorlatilag minden olyan kenőcs, amely a trophikus fekélyek gyógyítására kárt okozhat, a haszon helyett, mert ellenjavallatai vannak. A kiválasztásnál szükség van az utasítások elolvasására, de először tanácsos konzultálni orvosával.

Az ilyen készítmények, mint például:

 • Levosin, Levomecol fokozott érzékenységgel;
 • A kloramfenikol, a Solcoseryl nem alkalmazható sebek túlzott granulálására és az összetevőkre való túlérzékenységre;
  A ofloxacin a terhesség alatt ellenjavallt a nőknél, mivel nincs bizonyíték a gyógyszer biztonságos használatára és a magzatra gyakorolt ​​hatásokra;
 • A Mephenate nem ajánlott nőknek szoptatáskor, csak orvosi okokból írják elő. Mint mellékhatások allergiát okozhatnak;
 • A sztreptotinolt nem írják fel a sebek tartalmának erős szekréciójáról, túlzott érzékenység a hatóanyagokra.

Mellékhatások

loading...

A trophikus fekélyekkel járó kenőcsök gyakran olyan mellékhatásokat okoznak, mint az alkalmazási helyeken történő allergia, például:

 • Solcoseryl, streptonitol, Levomecol vörösödést, égést, viszketést okozhat;
 • Methyluracil, erythromycin kenőcs - a gyengédséghez alkalmazási helyeken.

Ha bármilyen mellékhatásai kellemetlen tüneteket okoznak, a kenőcsök használatát le kell állítani, és más analógok kiválasztását meg kell vitatni a kezelőorvosnál.

Nehéz elképzelni, hogy a háttérben milyen betegség jelentkezhet trofikus fekélyekkel a lábakon. Gyakran előfordul a mikrobák és baktériumok szokásos fertőzése, a patogén mikroflóra bőrében, képes a gyulladásos folyamat kialakulását okozni.

De előfordul, hogy a trofikus fekély komplikáció a súlyos betegségek: vénák, magas vérnyomás, diabetes mellitus, amikor degeneratív folyamatok előfordulnak a vérképző rendszerben.

A kezelt trofikus fekélyek meglehetősen nehézkesek és időigényesek. A sebek nedvesek, nem gyógyulnak jól, és néhány évig necrotikusak lehetnek. Ugyancsak hatással van a korra, az alapbetegség elhanyagolásának mértékére.

A megelőzéshez

loading...

A kenőcsöknek hozzá kell járulniuk a keringési folyamatok aktiválásához és a gyulladásos folyamatok elfojtásához. Ellenkezõ esetben a gangrén, az osteomyelitis elkezdhetõ.

Megelőzésként érdemes tanácsot adni:

 • ne engedje, hogy a sebekből göbös kifejezések megjelenjenek;
 • időben kezelje az érintett területeket és repedéseket a bőrön antiszeptikumokkal;
 • viseljen kényelmes és illeszkedő cipőt;
 • kerülje az alsó végtagok túlhűtését;
 • védi a bőrt a sérülések és vágások, a fertőzés, az ultraibolya fény hatására.

következtetés

loading...

Ha nem gyógyuló sebek gyengülnek, akkor jobb, ha nem habozzon kapcsolatba lépni a szakemberekkel, készítsen felmérést. A szövetekben és sejtekben lévő degeneratív folyamatok visszafordíthatatlanok lesznek, ami azt jelenti, hogy fogyatékossághoz vezetnek.

Cink kenőcs a herpesz elleni küzdelemben

loading...

Különböző gyártókból származó cinkkeverék erősen beágyazódik az orosz gyógyszerpiacba, mint egy többfunkciós, külső használatra szánt gyógyszer. Ennek oka több tényező:

 1. Először is. A kenőcs egyszerű összetételű - cink-oxid, vazelin alapon - amely meghatározza a gyógyszer kiszámíthatóságát és jelentősen csökkenti a gyógyszer költségét.
 2. Második. A cink-kenőcs ellenjavaslata gyakorlatilag nem létezik, ezért terhes és újszülöttek számára is kezelhető.

Cink kenőcs: a készítményről

loading...

Melyek a cink-kenőcs használata? Az utasítások szerint különböző dermatitis, fekélyes bőrelváltozások (beleértve a trofikus fekélyeket), az ekcéma akut stádiumának, égési sérülések és ágyfekvések kezelésére alkalmazzák. Ezenkívül a cink-kenőcs az újszülöttek pelenka kiütésének kezelésére, pelenka kiütés, izzadás, valamint a herpes simplex okozta fekélyes elváltozások kiküszöbölésére szolgál.

Mi az oka a kábítószer ilyen széleskörű használatának? Először is, a cink lelassítja a gyulladásos tényezők termelődését - ezek olyan anyagok, amelyek fertőző vagy más bőrkárosodásra válaszul keletkeznek. Ez felelős a gyulladáscsökkentő hatásért, amelyet rovarcsípések kezelésére használnak, repedt szőrök, dermatitis stb. Kezelésére. Néhány ember cink-kenőcsöt javasol az akne arcáról is, de ez nem tanácsos, mert A vazelinbázis nem alkalmas érzékeny bőrre.

Ezenkívül a cinkkészítmények szárító hatást fejtenek ki a faggyúmirigyek aktivitásának csökkenése miatt. Ez a tulajdonság a pelenka kiütés, dekubitus, ekcéma kezelésére szolgál, amikor a faggyú termelése súlyosbíthatja a bőrkárosodást. Ismét a cink-kenőcs nem alkalmas a zsíros bőrt érintő kozmetikai hatásokra a vazelinnek.

A cink-kenőcsöt használják a felületes sebek eltűnésének megakadályozására. Osmotikus aktivitása miatt felszívja a felesleges vizet, a kénsavat és a váladékot, ami megfosztja a patogén organizmusokat a reprodukciós és életviteli folyamatoktól. Ez a hatás hasznos égésekhez, sekély sebekhez és fésűkhöz, különösen allergiás reakciókban szenvedő gyermekeknél.

Többek között a cink kenőcs használata lehetővé teszi a bőrsejtek számára, hogy gyorsan javítsák a sérült területeket a regeneráció fokozásával. A termék enyhe fertőtlenítő hatású is van, de használatakor még szükséges a sérült terület tisztítása. Továbbá ha fertőzést gyanítasz, és ha mélyen sérült meg, orvosi segítséget kell kérnie további gyógyszerekért.

Herpes simplex kezelése cink-kenőccsel

loading...

A Herpes simplex vírusos betegség, amely a bőr felületén jellemző hólyagokként jelenik meg. Gyakorlatilag mindenki ismeri a herpeszet, amelyet az ajak körvonalára öntött, de kevesen ismerik a genitális herpeszet, annak ellenére, hogy legalább egyszer az életében, a szexuális viszonynak több mint fele szexelt.

Herpes simplex nem azonnal - először az érintett viszketés, égő érzés, bőrpír, majd egy csoport buborékok, amelyek egy pár napig nem tört, így sebek és bőr károsodását. Az ilyen károsodás 3-4 hét után teljesen bekövetkezik, de a herpeszvírus az emberi szervezetben "nyugvó" állapotban marad az életben, és megnyilvánulhat az immunitás csökkenésével.

Amint már említettük, a herpeszet egy vírus okozza, ezért kezelésére antivirális gyógyszerek és antibiotikumok szükségesek a másodlagos fertőzés megelőzésére.

A cink-kenőcs sem egyik sem a másik, ezért csak a feltörő hólyagok által hagyott sebek gyógyítására használható. Fontos tudni, hogy a herpesz kezelése csak orvos felügyelete mellett történhet. ha a kezelés rossz, akkor lehetséges a fertőzés elterjesztése, másodlagos fertőzés kialakulása, felülfertőződések stb. A herpeszes esetek súlyos következményekkel járhatnak a fogyatékosság és a halálig.

Hogyan használjunk cink-kenőcsöt a bőr gyógyítására a herpesz után? A gyógyszert a szokásos módszer szerint alkalmazzák. A kenőcs használata előtt a bőr felületét fertőtlenítőszerrel kell kezelni, eltávolítva a szifilisz, vért, gennyet vagy más váladékot. A bőr kiszáradása után tiszta, antimikrobiális hatású kezek legyenek, vékony réteg kenőcsöt alkalmazzon a bőr egész felületére. Az orvos ajánlásaitól függően a gyógyszert napi 2-6 alkalommal használják. A kozmetikumok nem alkalmazhatók a kenőcsön, és gipszekkel borítják.

A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, de általában a gyógyszert addig kell használni, amíg a bőr eltűnik a fekélyekből. Ne feledje, hogy a kezelés a kiterjedt elváltozások (például, például, a genitális herpesz) rendszeresen orvoshoz, hogy a vizsgálati minták, valamint hogy tartózkodjanak az érintett területről kapcsolatot más emberekkel. A genitális herpeszben kizárják a szexet, a herpesz az ajkakon - csókok, étel és törülközők használata. Az ágyneműt is meg kell osztani a kezelés alatt.

További információk

loading...

Bármely beteg aggódik a gyógyszer biztonságossága miatt, amelyet használni fog. A cink kenőcs káros? Nehéz egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Egyrészt a gyógyszer mellékhatásai elhanyagolhatók, és a test egyéni reakciója, nem pedig az anyag összetételének toxicitása okozza. A cink kenőcs viszketést, égést és kiütéseket okozhat a bőrön, amelyek a használat első napjaiban jelentkeznek. Ebben az esetben konzultálnia kell orvosával a gyógyszer visszavonásáról és egy hasonló hatású orvoslásról.

Másrészt a bõr megbetegedések kezelésében a bőr romlása nem mindig ártalmatlan, és növelheti a fertõzõdés kockázatát. Ez különösen akkor lehetséges, ha a terméket más célra használja: pl. Nedves sebek vagy pattanások kezelésére.

Az orvosok általában pozitívan reagálnak a cink-kenőcsre, de a legtöbb dermatológus megjegyzi, hogy jobb a vízalapú termékek alkalmazása a vazelin helyett. Ennek a megoldásnak a fő előnye viszonylag kisszámú mellékhatás és ellenjavallat hiánya. Ezen kívül, cink kenőcs sikeresen együtt más gyógyszerekkel, mert gyakorlatilag nincs más gyógyászati ​​kölcsönhatás más anyagokkal.

A betegek pozitívan reagálnak a cink-kenőcsre, főleg azért, mert nagyon alacsony költséggel jár. Az elégedetlenséget csak kellemetlen szag okozza, a kozmetikum kenőcsének képtelensége és a kombinált és száraz bőrre erős szárítási hatás.

A cink-kenőcs hatékony eszköz a bőrbetegségek elleni küzdelemben, beleértve a herpes simplex hatásait is. A gyógyszer időigényes, nem okoz erős mellékhatásokat, és segít felgyorsítani a bőrelváltozások gyógyulását. Ezenkívül a kenőcs biztonságos a gyermekek és a terhes nők számára, ami kiterjeszti alkalmazási lehetőségeit.

A cink-oxidon alapuló modern vegyületek nem szenvednek prekurzorai hiányosságaitól, például kellemetlen szagoktól, márkajelzéstől és mellékolajoktól, de költségüket felülmúlják. Mindazonáltal a cinkre alapozott alapok továbbra is alacsony árkategóriában maradnak, amely gyógyhatásaikkal együtt a vevő számára vonzóbbá teszi a terméket.