Cink-kenőcs a gombából - használati utasítás, jelzések, hatásmechanizmus, összetétel és ár

A lágyszövetek mycosisával az orvosok minden gyógyszertárban rendelkezésre állnak cink-kenőcsök. Ez egy univerzális gyógyszer a gombafertőzés megszüntetésére, amely közvetlenül a patológiának a középpontjában áll. A kezelés hosszú, de stabil terápiás hatást biztosít. A tanfolyam kezdete előtt konzultáljon orvosával.

Cink kenőcs hatása

Ez az antifungális hatóanyag antimikrobiális, szárító, lágyító, baktericid és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. A terápiás hatást a cink-kenőcs hatóanyagai biztosítják:

 1. Cink-oxid. Természetesen kiszabadítja a kórokozó növényeket, enyhíti a gyulladást, csökkenti a kórtani gócokat.
 2. Vazelin. Lágyítja és hidratálja a túl szárított dermist, és megőrzi a bőr integritását.
 3. Szalicilsav. Hámlasztja a keratinizált hámsejteket, megakadályozza a másodlagos fertőzést.
 4. A Menthol, mint helyi fertőtlenítőszer, eltávolítja a gyulladást, égő érzést, enyhíti a viszketést és a fájdalmat, fertőtleníti a patológiát.
 5. A lanolin elősegíti a sérült epiteliális szövetek gyors regenerálódását, védi a bőrt a mechanikai károsodástól.

Használati utasítások

Cink-kenőcskémeket vagy dermatológust jelöl, az öngyógyszer kategorikusan ellenjavallt. Az orvosi útmutatók részletes felsorolását a használati utasítás részletes leírása tartalmazza, de gyakrabban ez a gyógyszer a körömgombák, a lágy szövetek használatából származik. Az ilyen otthoni terápia hatékonysága a mycosis uralkodó szakaszától függ. Ha a konzervatív kezelés nem kezdődik el időben, és a betegség már krónikus formát ölt, az egészségi problémára integrált megközelítésre van szükség. A gombaellenes szereket orálisan és kívülről írják fel.

A cink kenőcs alkalmazása a gombából

Ez a kifejezett baktericid tulajdonságokkal rendelkező gyógyászati ​​készítményt kívülről történő felhasználásra szánták. Az otthoni terápia során a betegek sorrendje a következő:

 1. A kórtömböket előzetesen meg kell tisztítani, alaposan gőzölni forró vízzel szóda vagy mosószappannal.
 2. Ezután törölközõvel enyhén szárítsuk meg a bõrt, és óvatosan távolítsuk el a rongyos rétegeket.
 3. Ezután vékony rétegen alkalmazza a gyógyszerkészítményt, és dörzsölje addig, amíg teljesen fel nem szívódik az érintett epidermiszbe.

Ezt az eljárást lehetőleg este, este ágyban lehet végrehajtani. A cinkkeverék kezelésének időtartama 3-4 hétig tart, a betegség pozitív dinamikáját nem észlelik azonnal. A cinkkeverék 10-14 napos rendszeres használatát követő pozitív változások hiányában a kezelőorvosnak konzultálnia kell az előírt kezelési rend módosítására.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A cink kenőcsöt a lábakra és a bőr patológiájára utaló más gócokat az érintett szervezet jól tolerálja. Bizonyos klinikai esetekben az orvosok nem zárják ki a mellékhatások megjelenését, amelyek átmenetiek, belső kényelmetlenséget okoznak. A kenőcsöt azonnal cserélni kell, válasszon egy enyhébb analógot gombaellenes tulajdonságokkal. Lehetséges mellékhatások:

 • az epidermisz viszketése, égése, duzzanata és bizsergése a gyógyászati ​​összetevők bőrrel való érintkezésének helyén;
 • a bőr túlérzékenysége (bőrpír vagy sötétedés);
 • az epidermisz túlzott szárazsága;
 • egy kis kiütés, csalánkiütés.

A cinkkeverék aktív összetevőinek egyéni intoleranciája esetén az orvosok nem írják elő ezt a gyógyszert, hanem analógot választanak a gombák kezelésére. Ez abszolút ellenjavallat - az egyetlen a használati utasításban. A gyógyszer alkalmazására más korlátozások is vannak. A viszonylagos ellenjavallatok nyitott, gúnyos sebek, vágások, kopás, amelyek nem szárítható szárítás előtt nem kezelhetők cink-kenőccsel. Ezenkívül fontos, hogy ne sértsük a gyógyszer előírt adagját.

analógok

A lábgyökök megbízható gyógymódjának kiválasztásakor a dermatológusok nem mindig írnak fel cink-kenőcsöt. Egyes szakértők úgy vélik, hogy ez a gyógyszer "morálisan elavult", haszontalan, a gyakorlatban nem hatékony. Ebben az esetben az otthoni kezelést más, cink-oxidon alapuló gyógyászati ​​készítmények végzik:

 1. Desitin. Ez a kenőcs és krém, amelyek cinket tartalmaznak a kémiai összetételben. A gyógyszert külső használatra szánják, nem csak a körmök, a kéz és a láb gombájáról, hanem a pelenka kiütésekről és égésekről is. Az orvosi összetételt egy vékony réteget alkalmazzák a kórtörténet napi 1-2 alkalommal, 2-3 hétig.
 2. A cink-oxid lusta. Ez orvosi készítmény szárítással, antiszeptikus, adszorbeáló, fertőtlenítő, adszorbeáló tulajdonságokkal. Az aktív komponens cink-oxid. A gyógyszert egy vékony rétegen alkalmazzák a patológiás gócokon, amíg a terápiás készítmény teljesen fel nem szívódik. A gyógyszerterápia folyamata több hét.
 3. Diaderm. Ez a gombaellenes szer cink-oxidos krém formájában a kémiai összetételben. A farmakológiában számos gyógyszer van ebben a sorozatban, mindegyikük külső használatra szánt. Az így kezelni nem egy hét, az eljárást naponta 1-2 alkalommal kell végrehajtani.
 4. Cink szalicilsav paszta. Ez antimikrobiális és szárító hatású gyógyszer. A gyógyszert egy 3-4 hétig vékony rétegre helyezzük az érintett bőrön naponta 1-2 alkalommal. Ez egy költséghatékony orvosi termék, amelyet vény nélkül kapnak minden egyes gyógyszertárban.

A cink kenőcs ára

Ezt a gyógyszert a gyógyszertárakban értékesítik, recept nélkül kapják. A gyógyszert az interneten keresztül lehet megvásárolni, ez a vásárlás sokkal olcsóbb. A moszkvai cinkkeverék átlagos ára 20 és 50 rubel között változik, az alumínium cső nagyságától függően.

Cink-kenőcs a gombából

A láb bőrének gombás sérülése azonnali kezelést igénylő betegség. És nem kísérletekkel és hibákkal, hanem a szakértők által kijelölt tesztek eredményeivel. A kórokozó azonosítása után az orvos kiválasztja az antimikotikus gyógyszereket, amelyek optimálisak az adott helyzetben.

A gombaellenes kenőcsök kezelésével kapcsolatban a betegség kezdeti szakaszában orvosi problémával szembesülnek, amikor a fertőzés területe elhanyagolható, és a gomba spórái még nem lépnek be a vérbe. Ez utóbbi esetben injekciók, tabletták stb. Formájában szisztémás gyógyszerek nélkül nem tehetők meg.

A gyógyszergyártók széles körű gyógyszereket kínálnak a lábfungus elleni küzdelemhez. A leginkább költségkímélő megoldás a cink-kenőcs a gombából, amely valójában nem viselheti a gombaellenes tulajdonságokat. De védõfóliát hoz létre a bõrön, amely védi a fedõt a további fertõzéstõl.

A cink kenőcs összetétele

Fontos! A cink-oxidon alapuló kenőcs teljesen ártalmatlan, ezért a legszélesebb körben alkalmazható számos bőrbetegség kezelésében.

Gyulladásos folyamatok, a bőr kiváló fertőtlenítése és fertőtlenítése. Ezek a hatások cink-oxidot biztosítanak, amely eltávolítja az irritációt és elősegíti az érintett szövet regenerálódását. A hatóanyag mellett tartalmaz vazelint is, amely lágyítja a kezelendő bőrt. Egyes kenőcsöket szalicilsavval, mentollal vagy lanolinnal is kiegészítünk. Kiadja 30 g-os csövekben, egy csomag ára 30 rubel.

Fontos! A cink-oxidot alkalmazó kezelési eljárások csak akkor kezdődhetnek meg, ha megtalálják a gombafertőzés típusát, amely befolyásolja a láb bőrét, valamint a betegség állapotát. A mycosis indult formáival ez a kompozíció nem képes megbirkózni. Ilyen esetekben a hatás csak az antibiotikumokkal való átfogó kezelés után várható.

A cink az emberi test kémiai eleme. Fontos szerepet játszik számos biokémiai folyamat során. Résztvevői részvételével a szövetek regenerálódásának és sebgyógyulásának folyamata zajlik. A cinkhiány miatt ezek a folyamatok lelassulnak.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A cink kenőcs ellenjavallt személyeknél:

 • egyedi érzékenységgel a cinkvegyületekre;
 • a fertőzött területen pustulákkal;
 • Nyitott sebek a sérüléstől.

A cink-kenőcs kezelésével tilos a napsugárzás hosszú ideje maradni.

A cinkkeverék alkalmazása az ellenjavallatokra vonatkozóan kizárja a mellékhatások megjelenését. Ha az utasításokat nem követik, akkor kialakulhat az allergia, amelynek következtében az érintett bőrfelület sötétedik és viszket. Ha a fenti tünetek bármelyike ​​előfordul, szükségessé válik egy olyan bőrgyógyász konzultációja, aki megszünteti a cink-kenőcs alkalmazását, és felveszi az egyéb gombaölő tulajdonságú vegyületeket.

Fontos! A gyalogos gomba kenését terhesség és laktáció során lehet alkalmazni. Az anya és a magzat testére gyakorolt ​​negatív hatás kizárt.

Mindazonáltal jobb, ha orvoshoz fordulna arról, hogy a gombafertőzés a fájdalom kezelésére alkalmas-e az adott gyógyszerrel. A kompozíciót a legkisebb betegek tökéletesen tolerálják. A legfontosabb dolog annak megállapítása, hogy a gyermek ellenjavallt-e a cink-oxidra.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Az utasítások nem tartalmaznak információt a cinkkeverék összeférhetetlenségéről más gyógyszercsoportokkal. Jól reagál az antibiotikumok alkalmazására. Ha más vegyületekkel együtt alkalmazzák külső használatra, ezeket több óránként kell alkalmazni.

A cink kenőcs analógokkal rendelkezik, amelyek hasonló hatást mutatnak, amelyek között:

 • Cink-oxid-liniment;
 • Diaderm;
 • Desitin et al.

Antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkeznek, és teljesen helyettesíthetik a cink-kenőcsöt a gombás fertőzések kezelésében.

Kezelési eljárás cinkkel kenőcsön

A kenőcs csak tiszta, száraz felületen alkalmazható. A pórusokat a bőrrétegtől és a piszoktól való tisztításhoz, valamint a holtpapír eltávolításához kívánatos fürdő, szappan, szóda és több kálium-permanganát kristály alkalmazása mellett. Vékony réteg kenőcsöt alkalmaznak a láb száraz bőrére és dörzsölve, így áztatják. Az eljárás végén a lábak természetes szálas zoknit viselik.

A körömgomba kezelése 1-3 hónapig tart, ami után hosszú időt fordítanak a körömlemez helyreállítására. A cink alapú kompozíció napi 5-szeres mennyiségben alkalmazható. A bőrt gőzölgő tálca elegendő ahhoz, hogy naponta 1 alkalommal tartson. A kezelést a kesztyűkkel végezzük, hogy megelőzzük a kezek bőrének fertőzését.

Az újbóli fertőzés elkerülése érdekében a háztartási tárgyak és cipők fertőtlenítése szükséges, amelyek érintkezésbe kerülnek a láb bőrével.

következtetés

Reménykedni a cink-oxid csodás tulajdonságairól nem érdemes meg, mert nincsenek ezek. A bőrbetegségek enyhén eltérő kezelésére javallt. Az orvos egy új kezelési rendet javasolhat más, hatékonyabb készítmények alkalmazásával, mind a külső, mind a belső használatra. Azt is tanácsolja a megelőzést, hogy minimalizálja a visszaesés kockázatát:

 • A személyi higiéniai szabályoknak való megfelelés alkalmazása (hetente egyszer) antimikotikus tulajdonságokkal rendelkező készítményekkel.
 • Személyes cipő viselése, amikor meglátogatja a strandot, közös zuhanyt, uszodát.

Az egyszerű szabályok betartása segít elfelejteni a gombák gombáit és a betegséggel járó kellemetlen tüneteket. A gyomor mycosisának gyanúja miatt a legmegfelelőbb döntés az, hogy kapcsolatba lépjen az orvossal a gombafertőzés törzsének meghatározása és a megfelelő kezelés kijelölése céljából.

Gyakran hibázik az emberek, úgy gondolják, hogy egy egyszerű összetételű olcsó gyógyszer nem lehet hatékony. De a komplex összetételű drága kenőcsök gyakran hosszú listát mutatnak az ellenjavallatokról és a mellékhatásokról. De bármennyire is jó a cink-oxid kenőcs, az orvosnak kell döntenie, hogy alkalmazza-e vagy sem minden egyes esetben, hogy hatékonyan megszabaduljon a gombás fertőzéstől.

Cink-kenőcs gomba ellen

Egy jó univerzális szer a cinkből származó kenőcs a lábakból, amely számos bőrfertőzésnél alkalmazható. A kenőcsöt külsőleg használják. Bizonyosodott a gombás bőrelváltozások kezelésében, az ekcéma, dermatitis, pelenka kiütés és más gyulladásos folyamatok terápiájában a bőr és a körmök felületén.

A készítmény tulajdonságai

A cinkkeverék összetétele egyszerű. Ezt 2 komponens képviseli: vazelin és cink-oxid 10: 1 arányban. A hatóanyag a cink-oxid több irányba hat az érintett bőrön, szárító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással. A vazelin a bőr lágyítására szolgál, és a cink közvetlenül a fertőzés kórokozójára hat, eltávolítja a bőr gyulladását és irritációját. A gyógyszer a köröm gombájával küzd, ami a körömlemez és a környező bőr helyreállításához vezet, amelyet a kórokozó befolyásol.

Mikor kinevezik?

Cink-kenőcsöt írnak fel a körmök, a lábujjak és a kezek fertőzésére, és hagyják abba a gombás patogént. A gyógyszert alapos vizsgálat és laboratóriumi diagnózis után kizárólag bőrgyógyásznak kell előírnia. A gyógyszer alkalmazható minden típusú gombás fertőzésre, de meg kell jegyezni, hogy a gyenge terápiás hatás miatt nincs előírva a betegség bonyolult állapotában.

Hogyan kell használni a gomba?

A gombás megbetegedések kezelésében az orvos egy kenőcsöt más gombaellenes szerekkel kombinálva külső és belső használatra. A gyógyszer legalább 2 hétig tart. A kezelés időtartamát a kezelőorvos egyedi alapon határozza meg. Alkalmazza a terméket szigorú szabályok szerint naponta 3-4 alkalommal. Alkalmazási eljárás:

 • A kenőcs használata előtt szappannal mosson és szárítsa meg a lábát.

Előzetesen meg kell mosni a bőr felületét és a körömlemezt.

 • A fertőzött bőrt baktériumölő komponenssel (szóda, szappan, jód vagy mangán) kell kezelni.
 • A láb vagy a kezek fürdõje esténként történik.
 • Az eljárást követően óvatosan távolítsa el a sérült részeket a bőrfelületről és a körmökről.
 • A láb vagy a kezek érintett bőréhez egy sűrű (de nem vastag) réteget tartalmazó gyógyszerkeményítőt kell alkalmazni, és addig kell hagyni, amíg teljesen fel nem szívódik.
 • Ellenjavallatok és mellékhatások

  Mivel a cink-oxid kémiai vegyület, fontos, hogy a kezelés során gondosan alkalmazzuk. Abban az esetben, ha elegendő cink van a testben, a sebfelületeket nagyon gyorsan meg kell húzni. Ezen anyag feleslegességével a gombafertőzést más gyógyszerekkel kell kezelni. A kenőcsnek gyakorlatilag nincs mellékhatása. Az ilyen reakciók lehetséges előfordulása:

  • viszketés és égő érzés;
  • a bőr bizsergése;
  • peeling;
  • a kezelt bőr sötétedése.

  A források felhasználásával szembeni ellenjavallatok között a következőket lehet azonosítani:

  • a hatóanyag összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • gombákkal fertőzött baktériumok okozta kóros elváltozások;
  • nyílt sebek a bőr érintett területein.

  Szigorúan tilos a szemhéjat és a nyálkahártyákat kenőcsöt alkalmazni. Ha a gyógyszeres kezelés nem állhat közvetlen napfényben hosszú ideig, mivel a cink-oxid képes kémiailag reagálni, és aktiválhatja a rákos sejtek fejlődését a bőrön.

  Alkalmazási jellemzők

  A gyógyszer különösen hatásos a komplex terápiában, amely gombaölő és antibakteriális szereket, valamint külső felhasználásra szánt készítményeket is tartalmaz. Óvatosan, a kenőcsöt a szögek és a bőr gombájára írják fel terhes nők, nők szoptatás alatt és gyermekeknél. Abszolút ellenjavallatok a cink-kenőcs kezelésében ebben a betegcsoportban. A cink-kenőcsnek nincs karcinogén hatása a magzatra. A cink-oxid nem befolyásolja hátrányosan a növekvő gyermekek testét, és gyakran része a pelenka kiütés elleni krémeknek. De mindenképpen határozottan figyeljen a bőrgyógyász ajánlására.

  kölcsönhatás

  A láb- és körömgombákból származó cink-kenőcs nem lép negatív kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. A gyógyszer hatását fokozza az antibiotikumok bevétele, ami javítja a terápia hatékonyságát. Fontos, hogy gondosan mérlegelje a külső kezelés eszközeit, és ne alkalmazzon egyik kábítószert a tetején, hogy elkerülhető legyen a negatív kémiai reakciók. Ha több külső eszközt használ, javasoljuk, hogy a készítmények közötti időtartamot legalább 2-3 órán keresztül tartsuk, mielőtt az eljárást elvégezzük a gombákkal fertőzött kezek és lábak kötelező alapos mosásával.

  Hasonló módon

  A gyógyszeripar számos cink-oxid alapú készítményt kínál a gombából, hasonlóan a cink-kenőcs hatásához. A cink-kenőcs analógiájára gyulladásgátló, sebgyógyító és baktericid hatásúak a bőr érintett területein. Az analóg gyógyszerek a fenti kenőcs teljes helyettesítői, például Desetin, cink-oxid-liniment, Diaderm és cink paszta.

  Cink kenőcs a körömgomba ellen

  2 megjegyzés

  A cink-kenőcs univerzális eszköz a bőrfertőzések leküzdésére. A készítmény összetétele nagyon egyszerű. Tartalma petróleum és cink-oxid, 10/1 arányban. Az anyagnak tartalmaznia kell fertőtlenítőszert, szárítást és gyulladáscsökkentő hatást a fertőzött területeken. Az ásványi zselé lágyítja a szöveteket, és a cink regeneráló hatást fejt ki, eltávolítja az irritációt. A legtöbb gyógyvízben a cink belép, mert sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A gyógyszer teljesen ártalmatlan, és széles spektrummal rendelkezik. Különböző fertőzések kezelésére használják. A cink-kenőcs is hatékony a körömgombák elleni küzdelemben.

  Farmakológiai tulajdonságok

  A hatóanyag összetétele magában foglalja a hatóanyagot - cink-oxidot. Ennek az összetevőnek köszönhetően a kenőcs alkalmazása után további védőréteg keletkezik a szöveteken. A gyógyszer helyreállítja a körömlemezt és a bőrt körülötte, amikor a gomba sérül. Emellett csökken az irritáció és az újrafertőzés veszélye. A vazelin is része a kenőcsnek. Bizonyos típusú termékek tartalmaznak lanolint, mentolt vagy szalicilsavat is.

  Annak ellenére, hogy a cinknek gyenge antiszeptikus hatása van, képes lesz arra, hogy a szükséges lépéseket megtegye a köröm gombájának felszámolására, valamint a betegség összes tüneteinek eltávolítására. Alkalmazza az eszközt és megelőző célokra.

  bizonyság

  A cink-kenőcs hatékony gyógyszer a kezek és lábak körömlemezek gombájának leküzdésére. De mielőtt elkezdi a kezelést, át kell mennie a diagnózison, hogy meghatározza a fertőzés típusát, keresse fel az orvosi ellátást. Továbbá, mielőtt a cink kenőcsöt használják, alaposan tanulmányozni kell az utasításokat.

  Használja a kábítószert bármilyen típusú gomba számára, azonban a terápia hatása a betegség stádiumától függ. Elhanyagolt formák esetén a cinkkeverék nem eredményezi a megfelelő eredményt. Ajánlatos komplex kezelést végezni, beleértve az antibiotikumot is, amely növeli a kenőcs hatását és lerövidíti a kezelés időtartamát.

  Ellenjavallatok

  A cink az emberi szervezetben megtalálható kémiai anyag. Ha elegendő az egészséges testben, a sebek a testen gyorsan meggyógyulnak. Ha hiány van, akkor a bőr helyreállítása hosszú idő. De ha egy személynek több cinkanyag van, akkor a körömgombák eltávolításához kívánatos egy másik gyógyszer alkalmazása.

  Nem ajánlott olyan kenőcsöt alkalmazni, amely:

  • a komponens összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • gyulladásos gyulladás a fertőzött területen;
  • Nyitott sebek a kezelt területen.

  Ne alkalmazza a vegyületet a szemhéjakra vagy a nyálkahártyákra. Nem szükséges kenőcsöt használni, ha hosszú ideig a nap folyamán kell lennie. Az ultraibolya hatása kémiai reakciót okozhat a cink-oxidban, ami rákos sejtek aktiválódását idézheti elő.

  Mellékhatások

  Abban az esetben, ha a páciensnek nincs ellenjavallata a cinkkeverék használatának, valószínűsíthető a mellékhatás valószínűsége. Ha a gyógyszert olyan személy használja, aki egyéni intoleranciája van a kenőcs részét képező anyagnak, akkor allergiás reakciója alakulhat ki:

  • viszketés;
  • bizsergés;
  • égő;
  • a bőr sötétedése.

  Ha mellékhatás van, szükség van egy dermatológus segítségére, tájékoztatni kell róla, hogy a cink-kenőcsöt a körömgombák kezelésére használják, amelyek használata szükségszerűen megáll.

  Alkalmazási jellemzők

  Különös óvatossággal használjon cink-kenőcsöt a körömgombákra terhes nőknél és gyermekeknél. Azonban nincs ellenjavallat a fertőzés elleni küzdelemben a gyermekvállalás vagy a gyermekkorban.

  A cink kenőcs terhesség vagy szoptatás alatt félelem nélkül alkalmazható. A cink-oxid testére nézve nincs negatív hatás. Ennek ellenére orvos ajánlást kell kérni.

  Jól tolerálható kenőcs még csecsemők. Ezért a gyermekek testtömegét a gyógyszereknél kisebb kárt okozva kívánatos cink-kenőcs használata.

  De előzetesen szükség van a gyermek szervezetének diagnosztizálására ellenjavallatok jelenlétére.

  A cink és a kőolaj zselé alapú kenőcsöt hosszú ideig használjon, mert nincs negatív hatása a szervekre. A gyógyszert a megelőzésre és a terápiára használják.

  Ha a körömgombák kezelését a gyógyszer segítségével végezzük, addig alkalmazható, amíg a fertőzés teljesen megszűnik. És a készítmény megakadályozására időszakosan alkalmazható manikűr után.

  A készítmény alkalmazásának időszaka attól függ, hogy milyen kezelést alkalmaztak a kezelés megkezdésekor. Ha a kábítószert az első szakaszban használja, akkor a gyógyulás körülbelül két hét múlva megtörténik. Azonban az ismétlődés kockázatának kiküszöbölése érdekében kenőcsöt kell használni egy ideig, de még ritkábban.

  Kompatibilitás más gyógyszerekkel

  Nincsenek tiltások a cinkkeverék más gyógyszerekkel együtt történő használatára vonatkozóan. Az ágens megfelelően reagál az antibiotikumok hatására. De érdemes alaposan megvizsgálni a külső eszközök használatát a körömfertőzések elleni küzdelemben.

  Nem alkalmazhat egyszerre gyógyszert. Ajánlatos néhány óra időtartamú és csak kéz- vagy lábmosás után elkészíteni a készítményeket. Ezenkívül két készítményben figyelni kell a cink-oxid jelenlétére. Mivel nagy mennyiségű anyag negatívan hathat a szervezetre.

  Az orvosok gyakran átfogó kezelést írnak elő, így a cink-kenőcs az optimális választás a körömgumik kezelésére. Néha ellenjavallatok jelenlétében ajánlott a gyógyszer analógja.

  analógok

  Olyan gyógyszerek esetében, amelyek hasonló hatással bírnak a cink alapú kenőcsre, a következők tartoznak:

  • Desitin;
  • Diaderm;
  • Cink paszta;
  • Cink-oxid;
  • Cink-oxid-liniment.

  Mindezek a külső anyagok cink-oxidjait összetételükben is tartalmazzák. Antiszeptikus és gyulladásgátló hatásúak. Ezek az analógok teljes mértékben helyettesítik a cink-kenőcsöt.

  Körömgomba kezelése

  A körömgombák cink-kenőcsökkel történő eltávolítása más gyógyszerekkel együtt kívánatos. A páciensnek orvosi rendelőben kell elvégeznie a vizsgálatokat, ahol teljes körű kezelési eljárásokat fognak meghatározni. Gyakran előfordul, hogy cink-kenőcsöt alkalmaznak gyulladásgátló szerek, valamint antibiotikumok kezelésére.

  A termék összetételét csak tiszta és kezelt felületen alkalmazzuk. Ehhez reggel kezet vagy lábat kálium-permanganát (szóda, szappan) hozzáadásával kondicionáljunk. Gőzölés után, ha lehetséges, távolítsa el a bőr és a körmök fertőzött területét.

  A szerszámokat minden egyes alkalommal fertőtleníteni kell.

  A száraz körmökön és a bőrfelület körül őket, alkalmazni a kenőcs nem túl vastag réteg, így teljesen elnyeli. Kívánatos megismételni ezt az eljárást minden este. A nap folyamán elegendő csak mosson kezet.

  A kezelés folyamata

  A kenőcsöt átlagosan napi négyszer használják. De lehetséges több eljárás. A szerszámot legalább két hétig használja. Abban az esetben, amikor a betegség elindul, a cink alapú kenőcs nem hathat.

  Ha a beteg egyidejűleg bármilyen gyógyszert szed, vagy további pénzeszközöket használ a szög gombájának kezelésére, akkor két hét alatt teljesen felépülhet. De ha ez idő után nem jönnek be az eredmények, akkor meg kell keresned egy orvost, hogy meghatározzam az új kezelési módot.

  Sokan úgy vélik, hogy egy hatékony gyógyszernek összetett összetételűnek és magas árnak kell lennie. De a cink-kenőcs a legszéles körűbb eszköz a körömgombák ellen, amely alacsony költségek mellett tökéletesen harcol a fertőzéstől.

  A gyógyszernek nincs ellenjavallata, a beteg nem tud túladagolni, és nincs semmilyen negatív hatása a testre. De a cinkkeverék minden előnye ellenére még mindig orvoshoz kell fordulnia.

  Cink-kenőcs a körömgombából

  A körömlemez gombás fertőzése (onychomycosis) ritka betegség. A statisztikák szerint minden 10. alkalommal dermatológushoz fordulnak éppen ezért. A kezelés hosszú, szisztematikus. Különös figyelmet fordítanak a gyógyszer megválasztására. Ezek közül az egyik a cink-kenőcs, amelyet sikeresen alkalmaznak a gomba és az érintett körmök.

  A fő hatóanyag a cink. Ez az ásvány rendkívül fontos az emberi szervezet számára. Hiánya a bőrön jelentkezik. A kenőcs további komponensei változhatnak. Ez lehet:

  • Az enyhítéshez - vazelin vagy lanolin.
  • A szag-mentol számára.
  • Halolaj (mint vitaminforrás).
  • Tartósítószerként - parabének.

  A termék konzisztenciája viszkózus, a szín fehér, enyhén sárgás színű. A hatóanyag és a bázis aránya 1:10.

  Fontos: a gyógyszer teljesen ártalmatlan, az allergiás reakciók ritka kivételével. Ezzel a gyógyszerrel sikeresen kezelnek különböző bőrbetegségeket.

  Az alkalmazás hatékonysága

  A cinktartalmú kenőcs megkönnyíti az ilyen bőrbetegségek tüneteit, mint:

  A kenőcs alkalmazása után kialakított védőfóliák egyfajta akadályt jelentenek a patogén gombák behatolásával szemben. A cink-oxid regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, eltávolítja a gyulladást, megszárad és fertőtlenítő hatást fejt ki.

  Fontos: a lábakon lévő gombából származó cink-kenőcs csak a fertőzés meghatározott típusának létrehozása után használható fel. Az előrehaladott állapotban lévő betegségek eltérő megközelítést igényelnek, beleértve az antibiotikumokat is.

  A kenőcs, a bőrre jutás, elnyeli az ultraibolya sugárzást, serkenti a gyógyulást. Megakadályozza a betegség további fejlődését, védőfilm létrehozásával. A körömlemezt visszaállítják, a közeli bőrterületeket regenerálják. A gyógyszer szintén megelőző hatású.

  Az alkalmazás módja

  Mielőtt elkezdené a kezelést az onokomikózisra, tesztet kell végezni, teszteket kell tennie. A bőrgyógyász orvos fogja meghatározni a betegség megszüntetésére irányuló intézkedéseket. Talán a cinktartalmú szer mellett antibiotikumokra lesz szükség.

  A szögekből származó kenőcsöt naponta ötször egy vékony rétegben alkalmazzák a problémás helyszínen. A kezelés időtartama két héttől három hónapig változik. Mindez attól függ, hogy a körömlemez veresége milyen mértékű. A gombafertőzés jeleit megszüntetve a hatóanyagot egy hétig alkalmazzák. Ha a javulás nem következik be, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a dermatológussal, hogy válasszon erősebb orvosságot.

  A gombák felületének kezelésére a lábakat 15 percig gőzölni kell szappanos vízben. Ezután törölje szárazra, egyenletesen alkalmazza a cink-kenőcsöt. Eljárások száma: napi 3-4 alkalommal. A gőzölő lábak naponta egyszer elegendőek. Ha a betegség túlságosan elhanyagolt, akkor a cinkkeverék nem hatékony a gomba ellen.

  Fontos: terhesség alatt óvatosan használjon cinkkel. Előbb orvoshoz kell fordulni. Ha nincsenek egyedi ellenjavallatok, a cinktartalmú kenőcsöknek nincs negatív hatásuk.

  Ne alkalmazza a pustulákkal borított bőrfelületeket, nyílt sebekkel. A kezelés ideje alatt a napsütés hosszú ideje nem ajánlott. A cinken alapuló két vagy több különböző eszköz egyidejű használata ellenjavallt.

  Cink alapú kenőcsök

  Számos olyan gyógyszer létezik, amelyek azonosak a terápiás tulajdonságok kombinációjával és a cink-oxid összetételben:

  Ezeknek az analógoknak antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása van, például a körömgomba-cink-kenőcs.

  Könnyebb megelőzni, mint kezelni

  A köröm gombás megbetegedését élesztő-szerű vagy penészgombák okozzák. Mindenki veszélyben van, függetlenül a munkahelytől vagy a társadalmi státuszuktól. A teljes gyógyulás kulcsa a megfelelő diagnózis és a helyes kezelés útja. Megakadályozhatja az újbóli fertőzést:

  • a személyi higiénia betartása;
  • cipő a közös területeken (strand, uszoda, szauna);
  • a szűk cipőktől való elutasítás.

  Ezek az egyszerű szabályok kiküszöbölik a kezelés szükségességét. A szép és egészséges körmök a megfelelő választás egy modern ember számára.

  A cink-kenőcs összetétele a gombából és analógjaiból

  A gyalogos gomba és egyéb bőrfelületek cink kenőcsét tekintik a legrégebbi és leghatékonyabb kezelési módnak. A gyógyszer megvásárlásához nincs szükség orvosra a vényre, még akkor sem tanácsára, mert a gyógyszer teljesen biztonságos, és még a nők is használhatják a terhesség és a laktáció idején. A kenőcsöt gyakran használják kisgyermekek kezelésében, mert a gyógyszer jól felszívódik a bőrfelületen, és csak az érintett területeken szívódik fel, egészséges bőrfelületen - ez nem érinti.

  Összetétel és farmakológiai hatás

  A gomba cink-kenőcs egy hatóanyagból, például cink-oxidból, paraffinból vagy vazelinből áll, segédanyagként. A gyógyszerkészítmények gyógyszerkészítményeket kínálnak csipkézett és paszta formájában. A gyógyszereket üvegedényekbe készítik, szorosan lezárt kapron fedéllel és 30 g fémcsövekkel. A gyógyszer elve azonos, csak a hatóanyag mennyisége és a készítmény konzisztenciája különbözik. A paszta egy sűrű szerkezetet használunk az utolsó szakaszában a gomba és limenent egy folyékony formában, és lehet használni, hogy tömöríteni a korai szakaszában, amikor elválasztjuk váladékot sebek és fekélyek.

  A szög és a bőr gombájából származó cink-kenőcs gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és szárító hatású. A kenőcs aktív összetevője olyan állapotokat hoz létre, amelyek nem alkalmasak a gombák reprodukálására és tovább terjedésére, illetve az élesztő és dermatophyta sejtek elpusztulnak. A gomba kórokozója a bőr felszínén teremt, ami olyan film, amely nem teszi lehetővé a környezeti tényezők számára, hogy negatívan befolyásolják a gyulladásos zónát. Ha megfelelő módon használják, Cink kenőcs csökkenti a váladék, csökkenti a viszketés, égő érzés, bőrpír a területen a fertőzés, és vezet a seb granulációs.

  Jelzés és felhasználási módok

  A cink alapú kenőcs, mint bármely gyógyszer, tartalmaz egy használati útmutatót. Használja kenőcs lehet lábánál gomba, candidiasis a bőr és a nyálkahártya területek, a mycosis, onhiomikozah és kiterjedt pusztulását gombás fertőzése. A gyógyszer használatára vonatkozó indikációk listája a következő:

  • dermatitis, amelyet gombák okoznak;
  • színezett lichen;
  • fekélyek;
  • felületes sebek;
  • nyomásérzékenység;
  • herpes simplex;
  • streptoderma.

  A bőrt gombás kenőcsökkel kezelik a sebészeti beavatkozások után, valamint a sebészeti beavatkozás előkészítésének időszakában.

  Meg kell jegyezni, hogy a gomba a lábakon, a kezeken és más bőrfelületeken mutatkozó kenőcs csak a kezdeti szakaszban hat, ha fő kezelésként alkalmazzák. A gombafertőzés kiterjedt bőrelváltozása esetén hatékonyabb gombaellenes hatóanyagot kell alkalmazni, fungicid hatással.

  Cink kenőcs gombák ellen lehet használni bármely életkorban és minden feltételt, akkor nincs ellenjavallat, mivel még hosszan tartó alkalmazása nem okoz mellékhatásokat, és nem addiktív. A krémre vonatkozó egyetlen figyelmeztetés a cink személyes intoleranciája, amely lehet a páciens. Ha Ön nem túlérzékeny személy, és nem allergiás személy, akkor a cinkkórt a bőrpírból és a körömfertőzésből csak pozitív hatás érheti.

  A felhasználás módja

  A gyógyszert külsõ felhasználásra írják fel, a szem nyálkahártya gombájának kezelésére, szigorúan tilos. Alkalmazza a gyógyszert a fertőtlenítőszerrel kezelt, korábban tisztított bőrre. A cink kenőcs fehér színű, sárga színű, és hagyja a ruhákat és a ruhákat. A termék felhordása után várjon, amíg teljesen megszárad.

  Nagyon fontos, hogy alkalmazzák az alkohol-alapú termékek a bőrt, mielőtt a borogatás vagy alkalmazni cink kenőcs, mert mint már említettük, a gyógyszer nem képes ellenállni a kiterjedt gombafertőzés. Az antiszeptikumok csökkenti a kórokozó mennyiségét a bőrön, és a fennmaradó mennyiség megszünteti a cink-oxidot.

  A kenőcsöt a gyulladási zónában egyenletesen alkalmazzák háromszor a lényegében. A korai stádiumban éjszakára tömörítheti. A hatóanyagot vastag rétegben pamutszövetre alkalmazzák, és a gyulladás gombafókuszához kötődik. Csak reggel vegye le a kötést. A kezelés időtartama általában 2 hét, de a beteg saját belátása szerint a terápia abbahagyása vagy meghosszabbítása, mivel nincs negatív hatás a bőrön. Megelőző intézkedésként javasoljuk a cink-kenőcs alkalmazását olyan bőrfelületekre, amelyek folyamatosan dörzsölődnek és nedvesednek.

  Cink kenőcs analógjai

  Mint minden kért gyulladáscsökkentő és antiszeptikus gyógyszer, a cink kenőcs számos analógot tartalmaz. Közülük a legjobban megmutatkoztak:

  A fent említett gyógyszerek hasonló összetételűek, de különböznek a hatás elvétől és számos ellenjavallattól. Használat előtt olvassa el az utasításokat. Tartsuk az analógokat, és a cink paszta 3 évig, a gyógyszer alkalmazásának lejárati idejét követően, elfogadhatatlan. Az ellenjavallatoktól mentes orvoslásból a kenőcs olyan veszélyes anyaggá válik, amely erős allergiát okozhat.

  A gombás bőrelváltozások jelentősen károsíthatják az ember idegeit, ha a test látható részeiben nyilvánulnak meg. A gombás etiológia betegségeinek sajátossága, hogy krónikus formában fejlődhetnek, ha nem kezelik azonnal. A fertőzés súlyosbodása az immunrendszer legkisebb kudarcával és a kedvezőtlen környezeti tényezők hatásával történik. Ennek eredményeként az embernek folyamatosan tolerálnia kell a duzzanatot és a gyulladt bőrt, valamint az esztétikailag kellemetlen hámlasztást a különböző lokalizációban. Ne futtassa a gomba, mert eltávolítható a cink-kenőcs alkalmazásával, ami nagyon olcsó, és minden gyógyszertárban eladható.

  Cink-kenőcs alkalmazása a gomba ellen

  A mycosis és a lábak onychomycosis az egyik leggyakoribb fertőzés a Földön. Univerzális gyógyszer gombás fertőzések kezelésére - Cink kenőcs. A paszta fő komponensei petrolátum és cink-oxid. A lábakon és a körömgombákon a lábakon lévő cinkbélkő felhasználása az ágens biztonságossága és hatékonysága miatt a mikromycetes (gomba okozó ágensek) széles választékának köszönhető.

  Farmakológiai hatások

  A cinkpaszta egyedi összetétele a cink-oxid és a vazelin (1:10) két hatóanyaga. Egy ilyen készítmény a következőket biztosítja:

  • Antimikrobiális hatás: a gomba patogén spóráinak megsemmisítése a bőrön és a körömlemezeken;
  • Szárítási hatás;
  • A sérült hám gyors regenerálása;
  • Gyulladás megszüntetése;
  • Enyhítő cselekvés.

  A cinkkeverékhez mellékelt segédanyagok lehetővé teszik a gombaellenes terápia felgyorsítását:

  • Mentol - egy jól ismert fertőtlenítőszer, fertőtleníti a gombát vagy a körömot érintő bőrt, kiküszöböli a viszketést és a fájdalom szindrómát;
  • Szalicilsav - hámlasztja a keratinizált részecskéket a hámban, megakadályozza a másodlagos bakteriális fertőzés kialakulását;
  • Lanolin - elősegíti a bőr kinyerését, védi a mellékhatásoktól.

  A cink paszta megvédi a bőrt a káros ultraibolya sugárzástól. Ezért a termék alkalmazása segít megelőzni a leégést.

  Használati utasítások

  Mennyire hatékony lesz a cinkből kenőcs a körmök vagy a bőr lábán lévő gombáján a kórokozó - micromycete spóráitól függ. A mycosis változatának létrehozásához csak egy mycológus vagy bőrgyógyász lehet. Ezért a terápiának orvosi ellátást, tesztelést és diagnózis felállítását kell kezdenie.

  A cink paszta hatékonysága a mycosis szakaszától függ. Ha a betegség krónikus formába került, a helyi kezelés nem lesz elegendő. Ilyen esetekben összetett kezelést írnak elő:

  • Szisztémás terápia - antimikotikus gyógyszerek orális adagolása;
  • Helyi kezelés a mycosis által érintett területek a bőr a lábak és a lemezek.

  A komplex gombaellenes terápia lehetővé teszi a pozitív eredmény elérését a lehető legrövidebb idő alatt.

  Mellékhatások és ellenjavallatok

  A szisztémás vagy lokális hatások bármelyikének gyógyszere megköveteli az orvos által végzett ellenőrzést, valamint a páciens felelősségteljes magatartását. A legtöbb esetben a kenőcs jól tolerálható. Az adagolás túllépésekor azonban az ilyen nemkívánatos (mellék) reakciók figyelhetők meg:

  • Bizsergés, égő;
  • Erős hámozás;
  • Pigmentáció a kenőcs alkalmazásánál.

  A cinkpaszta terápiához való közvetlen ellenjavallat a kenőcs összetevőire adott egyéni allergiás reakció.

  Szintén el kell halasztani a kezelést kenőccsel, ha:

  • Purulens fertőzés a mycosis fertőzés helyett;
  • Nyitott (vérzés) kopások vagy sebek.

  Ne alkalmazza a hatóanyagot a nyálkahártyákra, a szem és a nemi szervek közé. Ez kémiai égési sérülést okozhat.

  A kenőcs kezelés ideje alatt ne vegyen napozásokat. Az ultraibolya reagál az anyag komponenseivel, ami rosszindulatú és melanoma kialakuláshoz vezethet.

  Alkalmazási szabályok

  A gyalogos gomba cink kenőcs nem ajánlott terhes nőknek, valamint ápoló anyáknak. Ha nem teheti meg a gombaellenes kezelést, használhatja a kenőcsöt orvosával való konzultációt követően.

  Más esetekben a gyógyszerkészítmény hosszú ideig használható, valamint megelőzhető a mycoses visszaesése. A gyártó javasolja, hogy a cink kenőcs használata a lábfungusra vagy az onokomikózisra több szakaszban oszlik meg:

  1. Előkészítő szakasz: lazítsa ki lábát forró vízben szódával, citromsavval és mosószappannal;
  2. Óvatosan távolítsa el a szaporodók hornyos rétegét a lábakon vagy a lemezeken;
  3. Kezelje az érintett területeket egy kis réteggel.

  Az ismételt manipulációt naponta háromszor kell elvégezni két-három hétig. A kenőcs kéthetes alkalmazása után a terápiás hatás hiánya alkalmával orvoshoz fordulhat a kezelés szabályozása érdekében. A gomba tüneteinek eltűnése után folytassa a pasztát naponta egyszer egy hétig.

  Kompatibilitás más gyógyszerekkel

  Nincsenek ellenjavallatok a cink-kenőcs más gyógyszerekkel való használatára. A gyógyszer tökéletesen kombinálható az antibiotikumokkal és a szisztémás hatásokkal járó fungicid hatóanyagokkal. A paszta és egyéb gombaellenes gélek vagy lakkok egyidejű alkalmazása nem ajánlott.

  analógok

  Hasonló farmakodinamikának van olyan eszköze, amely magában foglalja a cink-oxidot:

  • Desitin;
  • A cink-oxid lusta;
  • Diaderm.

  Ezek az anyagok alkalmasak a bőr és köröm érintett területeinek helyi kezelésére, és a cink-kenőcs gyógyszerészeti helyettesítői.

  Vélemények

  A farmakológia számos helyi antimikrobiális és antimikotikus hatóanyagot állít elő. A cink-kenőcs használata a lábakon a csecsemő-kenőcs használatával, akiknek terápiás hatása van önmagukra, segít annak eldöntésében, hogy a gyógyszer megfelel-e Önnek. Különösen, ha nem látogathat orvoshoz.

  A barátaimmal szaunában voltam. Nem akartam menni - a lányok meggyőzöttek. Hogy éreztem magam! Szó szerint a harmadik napon a lábak talpán megjelentek buborékok. Felrobbantottak, tőlük folyadék szabadul fel. Egyszerűen horror! Bár nem vettem le a pofont. Élek messze a kerületi központtól. A gyerek kicsi. Nem az orvoshoz. Anyám azt tanácsolta, hogy vásároljak cink-kenőcsöt. Naponta háromszor alkalmaztam az utasításokat. Egy héten belül a viszketés, az égő érzés eltűnt, az új hólyagok megszűntek. És három héttel később elfelejtettem a gombát! Jó és olcsó eszköz. Mindenkinek tanácsot adok.

  Olga, 27 éves, Privolzhsky falu, Saratov régióban.

  A körömgombát ajándékként kapta meg a szépségszalon. Pedikúrát nem a mesterével tette. A köröm sötétedett, volt hornyok, fehér foltok. Mindig van cink kenőcs a gyógyszeres szekrényben. A sarokból repedésekből használom. Hallottam, hogy segít a körömgombákkal. Rendszeresen alkalmazta az utasításoknak megfelelően. Két hétig megszabadultam a gombától. Most csak a saját, bevált mestert választom. És megvásárolja a kenőcsöt az állományért. Ő a megmentőm.

  Ekaterina, 43 éves, Eagle.

  Amikor a mycosis tünetei megjelennek, sokan elmenekülnek a gyógyszertárba, vásárolják a legdrágább gombaölő szereket, úgy vélik, hogy az olcsóbb gyógyszerek nem képesek megállítani a betegséget. Az innovatív gyógymódok összetett összetételének azonban gyakran hosszú listája van az ellenjavallatokról és a mellékhatásokról. Egy olcsó termék, mint például a cink-kenőcs, képes kezelni a mycosis, valamint a legdrágább kábítószer.

  Ne feledje, nincs mágikus kenőcs vagy tabletta, amely képes megbirkózni bármilyen gomba. A mycoses sikeres terápiájának fő szabálya az orvoshoz való azonnali utalás. Az orvos meghatározza a gombás fertőzés okozóját, és hatékony kezelést ír elő.

  Hogyan alkalmazzuk a cinkbevitelt a körömgombák gyors leküzdésére

  A lábak és körömlemezek gombafertőzései a lábakon nehézek a kellemetlen megbetegedések gyógyítására. Ha a gombák tünetei fordulnak elő, akkor nem szabad öngyógyítást alkalmazni olyan rokonoktól vagy barátoktól, akik ezt a betegséget tapasztalták. Mindent egybevetve különböző módon jár, egyedi következményekkel jár.

  Mielőtt a gyógyszert a körömgombákra alkalmazza, mindig konzultáljon szakemberrel. A gyógyszerek felírására vonatkozó döntéseket csak egy bőrgyógyász vagy egy mycológus végezheti el klinikai vizsgálat alapján.

  Ha az onokomikózist a lábakon diagnosztizálják, a kezelést az orvos felügyelete alatt azonnal meg kell kezdeni. Az olyan fertőző betegségek, amelyek nem gyógyulnak időben, a bőr szomszédos területeire terjednek ki, komoly szövődményeket okozva.

  A gombás fertőzés kezdeti szakaszában egy egyszerű gyógyszeres kezeléssel kiküszöbölhető. Az orvos kijelöli:

  Az alternatív gyógymódokkal kombinálva elvégezheti az eljárásokat, ami segít abban, hogy megszabaduljon a betegség kezdeti szakaszától.

  Ahhoz, hogy a gombát az első tünetekkel teljes mértékben gyógyítsa meg, olyan hatékony védő kenőcsöt használhat, amely megsemmisítheti a gombák spóráit a sérülés területén és megakadályozhatja a betegség visszatérését.

  Gyakran orvosként orvos javasolja a cink-kenőcsöt, amely népszerűsége és széles körben elterjedt a bőrbetegségek kezelésében. Ez a gyógyszer csak külső használatra alkalmas. Van szárító hatása, feszes és antiszeptikus tulajdonságai. Kenőcsöt használnak:

  1. 1. fokú égési sérülések kis területeken.
  2. Nincsenek alternatívái a fertőtlenítéshez és a sérülések gyors száradásához.
  3. Rákok, pelenka kiütés, bizonyos dermatitis és ekcéma kezelésére használják.
  4. A körömgombákból származó cink-kenőcs védelmet nyújthat a láb- és körömlemezek bőréhez olyan film formájában, amely nem engedi, hogy a patogén mikroorganizmusok mélyen behatoljanak az erekbe és a belső szervekbe.

  Figyelj! Óvatosan kell alkalmazni a cink kenőcs használata súlyos bőrkárosodás, nedves területek, hólyagok esetén. Az ilyen kezelés önmagában is veszélyes. Itt nem lehet orvosi segítség nélkül.

  A kibocsátás formája

  A kenőcset a lakóhely bármely gyógyszertárában értékesítik az értékesítési régió költségvetési árán. Átlagosan 30 és 50 rubel között mozognak a kimeneti formától függően, két változatban:

  • üvegedényekben (25 g);
  • alumínium csöveket (30 g).

  A hatóanyag koncentrációja 10%. A csomag tartalmaz egy leírást, amely részletezi valamennyi funkcióját.

  struktúra

  A konzisztencia kenőcs a fehér színű, feszes, lágy szuszpenzió. A gyógyszer aktív hatóanyaga a cink-oxid, amelyet 1: 9 arányban vazelinnal hígítanak. A cink olyan kémiai elem, amely kötelező az emberi test számára.

  Részt vesz a szervezet számos biokémiai folyamatában, részt vesz a sebek gyógyításában és a beteg szövetek regenerációjában. Hiányában ezek a folyamatok lelassulnak. Az érintett bőrre a következő hatások lépnek fel:

  • fertőtleníti;
  • megszárad;
  • antiszeptikus hatás;
  • eltávolítja az irritációt;
  • regenerálja az érintett területet.

  A fő hatóanyag mellett a készítmény segédkomponenseket is tartalmaz:

  1. paraffin, puha, fehér;
  2. Vazelin, amely lágyítja a beteg bőrterületeket;
  3. a kábítószer különálló változataihoz adjunk hozzá lanolint, mentolt, szalicilsavat.

  Analógok és ár

  Sok cinkkeverék analógja van. Az alkalmazási mód, a népszerűség és az ár szerint osztályozhatók:

  1. Glicerin - 7 rubel.
  2. Kollomak - 268 rubel.
  3. Szalicil kenőcs - 20 rubel.
  4. Sudokrem - 259 rubel.
  5. Desitin cink-oxid - 228 rubel.
  6. Vazelin - 11 rubel.

  A legolcsóbb analóg a Desitin, a legnépszerűbb a Sudocrem.

  Használati utasítások

  A cink-kenőcs olyan gyógyszer, amelyet különböző bőrfeltételekhez használnak. A gyógyszer gyermekek és felnőttek számára alkalmas. Kisebb ellenjavallatok. A gyógyszer antiszeptikus. A gyógyszer fő tulajdonságai:

  • fertőtlenítést;
  • sebgyógyulás;
  • a védőfólia kialakulása, amely nem teszi lehetővé a betegség okozó organizmusok bejutását a sebbe;
  • enyhíti az irritációt, a gyulladást;
  • kiszárad.

  Széles körű jelzések:

  • vírusokat okozó bőrbetegségek (herpesz, lichen, csirke pox);
  • égések kezelésére;
  • bőrbetegségek, trauma a bőrön (ekcéma, intertrigo, nyomásérzékenység, dermatitis, pyoderma).

  A cink kenőcs nem hivatalosan gyógyszer a lábak és a körömlemezek gombafertőzésével szemben. De mivel antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, sikeres alkalmazást talál a kezelésében.

  Az alkalmazás módja

  A kezelés adagolását és időtartamát a diagnózis és a klinikai kép alapján szakember határozza meg. A gyógyszer nem veszélyes az onokomikózis kezelésére, ezért az alkalmazás módja viszonylag egyszerű: a gombák érintett területeire naponta 5 alkalommal alkalmazható. A kezelés előtt a lábak a következőkre készülnek:

  • 15-30 percig forró fürdőben párolják, ecettel vagy szappannal kiegészítve.
  • Ezután a felső lágyított bőrréteget lehúzzák (az eljárás naponta 1-2 alkalommal történik).
  • A kezelés előtt a bőrt alaposan meg kell száradni.
  • A gyógyszert dörzsöljük a fertőzött körmökbe (annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kezek körmének fertőzését, az eljárást kesztyűvel végezzük).
  • Az eljárás befejezése után a gyulladt foltot bébi krémmel megkenik.
  • Az eljárás után mosson kezet szappannal és fertőtlenítőszerrel, hogy a gomba ne kerüljön a kezébe.
  • Kenőcsöt 3-4 óra múlva. Alkalmazza a hatóanyagot a bőrön a sérüléseken naponta 2-3 alkalommal, amíg a tünetek eltűnnek.
  • A napi eljárások segítenek lágyulni és fájdalommentesen eltávolítani a sérült körömet, ahol az egészséges körömlemez nő.

  A gomba kinyerésére szolgáló eljárás időtartama 1-3 hónapig tarthat.

  Ellenjavallatok és mellékhatások

  A kenőcsöt egyéves gyermekeknél és a terhesség alatti nőknél, valamint a laktációnál alkalmazzák, feltéve, hogy azokat pontosan alkalmazzák, mivel a vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyógyszer orális adagolása gyenge magzat születéséhez vezethet. A szervezetre ártalmas hatás a kenőcsgőzök belélegzése. Ezek a következő patológiát okozhatják:

  Az utasítás nem teszi lehetővé a kábítószer használatát az alábbi esetekben:

  1. A gyógyszer súlyos intoleranciával történő alkalmazását.
  2. Az akut gázslási folyamatok jelenlétében a bőrön.

  A gyógyszert jól tolerálják a betegek, de vannak olyan mellékhatások is, amelyek a kezelés kezdetén használatosak, és a gyógyszer összetevőivel szembeni intoleranciát okozzák:

  A szervezet reakciójának ilyen megnyilvánulásai orvoshoz és a gyógyszer pótlásához szükségesek.

  Előnyök és hátrányok

  A gyógyszer elhaladt az idő próbáján: korábban csak pozitív véleményeket hallottak róla. Kedveltnek tekintették, és az egyetlen gyógymód a gomba számára az előző generáció volt. Mivel nem gyógyítja meg a gombát, a cink kenőcs gyümölcsözően védi a lábakat és a körmöket a bőr mélyétől való behatolásának megakadályozására, ami meggátolja a betegség további fejlődését:

  • Olyan védőfóliát hoz létre, amely nem teszi lehetővé a gombák terjedését;
  • csökkenti a láb izzadását;
  • eltávolítja a gyulladást;
  • sebeket gyógyítja a bőrön;
  • Szétrágja a fájó foltokat;
  • elpusztítja a gombát.

  A cink kenőcs hátrányai a következők:

  1. A gyógyszer következményei a nyitott sebek esetén.
  2. A bőrrel való érintkezés mellékhatásai pustulákkal.
  3. A kábítószer gőzök belégzésének szövődményei.
  4. Az allergiás reakciók megjelenése.