Dermazol: használati utasítások, jellemzők, javallatok és ellenjavallatok

A gombafertőzések nagy számú embert szenvednek. Ezek a betegségek jelentősen csökkentik az életminőséget. A farmakológusok fáradhatatlanul új gyógyszereket fejlesztenek a gombák leküzdésére. Közöttük népszerű a Dermazol.

Összetétel, kibocsátás formája

A dermazolt 4 terápiás alak képviseli:

A tabletták konvex alakúak mindkét oldalon, kerek, fehér színűek. Mindegyik 200 mg hatóanyagot tartalmaz a ketokonazolból és a készítmény segédanyagaiból:

 • cellulóz;
 • magnézium-sztearát;
 • butil-hidroxi.

10 db-os buborékcsomagolásban csomagolva. A kartondobozok 10, 20 tablettát tartalmaznak.

Dermazol kenőcs nem áll rendelkezésre, kültéri használatra 2% krémet használ, 15-30 g-os csövekben csomagolva.

A fő anyag a ketokonazol, további összetevők:

 • paraffin;
 • propilénglikol;
 • poliszorbát 80;
 • ketomakrogol 1000;
 • nátrium-szulfátot.

2% -os sampont 50 ml-es, 100 ml-es palackokba öntünk. A fő anyag a ketokonazol, további összetevők:

 • nátrium-lauril-szulfát;
 • festék;
 • íz;
 • propilénglikol;
 • nátrium-kloridot.

A gyertyák 400 mg ketokonazolt tartalmaznak. Egy csomagban 5, 10 gyertya van csomagolva.

A gyógyszer farmakológiai tulajdonságai

A dermazol nagy hatású gombaellenes szer. A ketokonazol hatóanyaga csökkenti a mikotoxikus sejthéj szilárdságát. Hatékony az élesztő, dimorf gombák leküzdésére, streptococcusok, eumycetes, staphylococcusok elnyomására. Jól illeszkedik a korpásodás kórokozóihoz.

Használati utasítások

A dermazolt különböző gombás fertőzésekhez használják. A felhasználás jelzései:

 • Az emésztőrendszer szájüregének és nyálkahártyájának kandidiózisa;
 • terápiás és megelőző kezelés krónikus formában vaginális candidiasisban szenvedő betegeknél;
 • dermatomycosis, gyűrűféreg, nyálkahártya, gombás nail léziók, amelyeket blastomycetes okoz;
 • immunhiányos betegek gombás fertőzéseinek megelőzésére.

A krémet betegségekre írják fel:

 • legyőzze a gomba sima bőrét;
 • többszínű lichen (pikkelyes foltok);
 • seborrhea;
 • a Candida nemzetségből származó gombák okozta fej- és hajfertőzések;
 • duzzanat akut és krónikus formában.

A gyertyákat bármilyen formájú vaginális candidiasisra használják, profilaktikus célokra a hüvely gomba ellen, a test gyenge védő funkciójával.

A sampont a fej mycosisára használják.

Ellenjavallatok

A dermazolnak nincs ellenjavallat, kivéve az egyéni intoleranciát az összetevők és a laktáció idejére.

kérelem

A dermazol tablettákat bent használják 10 évesnél idősebb betegeknél.

felnőttek

A 30 kg-ot meghaladó testsúlyú felnőttek és gyermekek 200 mg (1 tabletta) naponta. Ha a kívánt eredmény nem következett be, a dermatológus napi 2 tablettát emelhet. A használati utasítás azt jelzi, hogy a terápia időtartamát a kezelőorvos külön-külön választja ki.

 • A gombás bőrt körülbelül 1,5 hónapig kezeljük.
 • A pityriasis 10 napos befogadás után eltűnik.
 • A Candida gombák által okozott bőr- és szájfertőzések kezelése 21 napig tart.
 • A fejbőrön lévő gombát 1-2 hónapig kezeljük.
 • A szisztémás mycoses terápiája 2-6 hónap.
 • Az onokomikózis kezelése hat hónaptól 12 hónapig tarthat (az új körömlemez növekedési ütemétől függően).
 • A krónikus duzzanat megelőzése érdekében ajánlatos 2 tablettát inni 7 napig.
 • Az immunitás hiányában 2 tablettát írnak fel, az időkeretet az orvos állítja be.


A gyógyszer stabil koncentrációjának fenntartása a vérben napi egyidejűleg kell történnie.

A dermazolt kenőcs formájában naponta kétszer felgyorsulnak. A kezelés általában 3-4 hét.

A sampont a mosott, habosított hajra hagyják, egy ideig elhagyják. Ezután alaposan öblítse le a hajat vízzel. Az eljárás gyakoriságát a kezelőorvos tárgyalja.

A gyógyszer gyermekkori előírása csak szakemberrel való konzultáció után feltételezhető. Meghatározza a terápia adagját és időtartamát is.

Terhesség és laktémia

Tilos a dermazol tabletta formájában történő alkalmazása a terhesség és a laktáció ideje alatt.

Krém és sampon használata megengedett. Gyertyákkal is kezelheted. Ezek a formák nem jutnak be a vérbe és a tejbe, ezért biztonságosnak tekinthetők a jövő és a fiatal anyák számára.

túladagolás

Ha a gyógyszer egy adagját meghaladja, normálértéket meghaladóan, hányás, hányinger, szédülés. Ha a túladagolás tünetei súlyosak, törölje a gyógyszert és keressen orvosi segítséget.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A dermazol rifampicinnel való egyidejű beadása csökkenti az első vér koncentrációját. A ketokonazol és ciklosporin kombinált alkalmazása a metilprednizolonban növeli az utóbbi koncentrációját a plazmában.

Mellékhatások

A pénzeszközök felhasználásával járó nemkívánatos események ritkák és a kezelés abbahagyása után megszűnnek. Ezek a következők lehetnek:

analógok

A gyógyszertárakban megtalálhatók a dermazol helyettesítői. Ezek a következők:

Mindegyiknek hasonló hatása van. A felsorolt ​​analógok közül a legolcsóbb gyógyszer a Ketokonazol. Dermazol külső használatra jól helyettesíti krém Dermazin.

Vélemények

Az emberek a drogról jól reagálnak. Az elégedetlenséget csak a kezelés időtartama okozza, bár néhány beteg esetében a tünetek a terápia 2-3 napja után következnek be.

Sokan ajánlanak egy gyógyszert a gombafertőzések kezelésére. Használat előtt azonban meg kell vitatnia a Dermazol orvosával való kezelésének tanácsát.

Fiatalkorom óta küzdenek a korpásodással. Ami nem próbálkozott, semmi sem segített. Egy nap apám hozta a Dermazol-t. Az első alkalmazás után a korpásodás kevesebb lett. 4-5 napig teljesen eltűnt. Tájékoztattam a barátaimat, elégedettek is voltak.

Szeretnék megosztani véleményem a dermazol krémet illetően. Rózsaszín szenvedek régóta elég hosszú ideig. Próbáltam egy csomó különböző drogot, segített, de a terápia végét követően a betegség visszatért. Már kétségbeesettem. Egyszer az interneten egy cikket láttam a dermazolról. Úgy döntött, hogy megpróbálja, és nem bánja meg. A betegség visszahúzódott, a remisszió több mint 2 éves.

Kenőcsöt használtam a gomba kezelésére. A drog segített nekem. Nem tetszett az a tény, hogy hosszú ideig kell kezelnem. Most vannak olyan gyógyszerek, amelyek 3 napig gyógyítják a mycosisokat.

Dermazol

A dermazol széles spektrumú gombaellenes szer a mycoses szisztémás és helyi kezelésére. A gyógyszer hatásos eumycetes, dermatophyták, élesztő és dimorf gombák, valamint a legtöbb streptococcus és staphylococcus törzs ellen.

A kibocsátás és az összetétel formája

A dermazol a következő dózisformákban áll rendelkezésre:

 • 200 mg tabletta buborékfóliában 10 db-ra, 1 vagy 2 buborékcsomagolásban;
 • Krém 2% -ot 15 vagy 30 gramm csövekben, egy kartoncsomagban 1 csőben;
 • Sampon 2% 50 vagy 100 ml-es palackban és 8 ml-es zacskóban, egy dobozban 1 palack vagy 20 tasak.

A hatóanyag aktív hatóanyaga a ketokonazol. A segédösszetevők kombinációja a dermazol felszabadulási formájától függ. Így a tabletták továbbá tartalmaznak a következő anyagokat: magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, mikrokristályos cellulóz, butil-hidroxitoluol és kolloid szilícium-dioxid.

Kiegészítő komponensek a krém külső alkalmazás: a fehér lágy paraffin, dinátrium-EDTA-t, nátrium-szulfát, vízmentes, poliszorbát 80, propilénglikol, folyékony paraffin, könnyű, ketomakrogol 1000 ketosterilovy alkoholt és tisztított vizet.

További összetevők Dermazol sampon például a következő anyagok: nátrium-lauril-szulfát, kokodietanolamid, propilén-glikol, nátrium-klorid, butilezett hidroxitoluol, a dinátrium-lauril-éter-szulfoszukcinát, színezékeket, ízanyagokat és tisztított víz.

Használati utasítások

A tabletták formájában lévő gyógyszert a ketokonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott gombás fertőzések szisztémás kezelésére használják, nevezetesen:

 • Gombás betegségek, a bőr, a köröm és a haj (beleértve a köröm gombás fertőzése, ótvar, candida paronychiát, szőrtüszőgyulladás és gombás eredetű chromophytosis) kudarca után helyi terápia;
 • Szisztémás mycoses, beleértve a blastomycosis, paracoccidomycosis, histoplasmosis és szisztémás candidiasis;
 • A krónikus vaginális candidiasis recidiválódásának megelőzése és kezelése;
 • A gombás megbetegedések megelőzése immunhiányos betegekben.

Krém külső használatra Dermazol használható helyi kezelésére lágyéki tinea, tinea pedis és tinea, valamint seborrhea, bőrsérülések candidiasis, pityriasis versicolor és tinea okozta Pityrosporum.

Dermazol sampon ajánlott sokszínű és pityriasis versicolor, szeborreás dermatitisz és a seborrhoeás dermatitis a fejbőrt.

Ellenjavallatok

A dermazol bármilyen formában történő alkalmazása ellenjavallt a ketokonazolra és a porfirin betegségben szenvedő betegekre adott egyedi túlérzékenység esetén.

A gyógyszer tabletta nem javasolt a nőknél a terhesség és a szoptatás idején, valamint a májbetegségben szenvedőknek. Óvatosan nevezzen ki egy gyógyszert a mellékvese-elégtelenségben szenvedő betegek számára.

Adagolás és adminisztráció

A tablettákat szájon át szedik az étkezés során. A gyógyszer adagja felnőtteknek és gyermekeknek, akiknek a dermazolra vonatkozó utasításai szerint 30 kg-ot meghaladó súlyú napi 200 mg naponta egyszer van. Pozitív dinamika vagy súlyos fertőzések hiányában javasolt napi 400 mg-os adag növelése.

A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, aki figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A mycological tünet minden tünete és negatív eredményének eltűnése után a dermazolt legalább 7 napig kell bevenni.

A ketokonazol stabil koncentrációjának fenntartása a vérben, ugyanakkor javasolt a gyógyszer beadása.

Krém A dermazolt az érintett területeken napi 1 vagy 2 alkalommal alkalmazzák. A kezelés időtartama függ a betegség súlyosságától és természetétől, és 2-4 hétig terjed. Ha a pozitív dinamika egy hónapon belül nem figyelhető meg, ajánlott tisztázni a diagnózist.

Sampon A dermazolt naponta egyszer tiszta nedves hajra alkalmazzák, enyhén habosodva és 5-7 percig maradnak, majd alaposan lemossák. Seborrhees dermatitis esetén a gyógyszert 3 napig használják, a pityriasis 5 nap. A korpásodás megelőzésére és kezelésére 1-2 hétig használják.

Mellékhatások

A dermazol szisztémás alkalmazásával olyan mellékhatások jelentkeztek, mint:

 • Hányás és hányinger, epigasztrikus fájdalom, széklet;
 • Májelégteljes transzaminázok és májgyulladás fokozott aktivitása;
 • Szédülés, fejfájás, fény fóbia;
 • Fokozott koponyaűri nyomás, trombocitopénia;
 • Urticaria, bőrkiütés, viszkető bőr, allergiás rhinitis (rendkívül ritka);
 • Gynecomastia, impotencia, paresztézia, menstruációs rendellenesség, hajhullás.

Külső alkalmazás esetén helyi reakciók lehetségesek - égő érzés, viszketés és irritáció. Amikor a dermazolt sampon formájában alkalmazták, megváltozott a hajszín és / vagy veszteségük.

Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz.

Különleges utasítások

Krém Dermazolt tilos a szemészeti gyakorlatban alkalmazni, kerülni kell a szemet.

A glükokortikoszteroidok és a ketokonazol együttes alkalmazása elfogadhatatlan. A kábítószert legkorábban 14 nappal az SCS törlését követően írják elő.

Figyelembe kell venni, hogy savas italok alkalmazásával a ketokonazol felszívódása megnő.

Az utasításokat Dermazolu megállapította, hogy az egyik mellékhatása a pirula a szédülés, így a kezelés időtartama ajánlott, hogy tartózkodjanak a vezetés járművek és más osztályba tartozó potenciálisan veszélyes tevékenységek.

analógok

A dermazol szerkezeti analógjai a következők: Nizoral, Ketoconazole, Mycosoral, Oronazole, Fungistab, Sebozol és Funginok.

A tárolás feltételei

Az utasítások szerint a dermazolt száraz helyen kell tárolni, közvetlen napfénytől védve, 15-25 ° C-os hőmérsékleten. A gyógyszer bármilyen formában eltartható 3 év.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

"Dermazol" (kenőcs): használati útmutató, vélemények

Kenőcs "Dermazol" egy külső felhasználásra szánt gombaölő szer, fungisztatikus és fungicid hatás. Ez a gyógyszer többféle formában áll rendelkezésre: tabletták, samponok, krémek, kenőcsök. Lehetővé teszi az élesztő, penész, gram-pozitív és élesztőszerű gombák gyors megszabadulását. Ebben a cikkben beszélünk kenőcsök "Dermazol". A vélemények a cikk végén kerülnek bemutatásra.

A kenőcs forma felszabadulása és összetétele

A "Dermazol" egyik gyógyászati ​​formája 2% -os koncentrációjú krém, amelyet külsőleg használnak. 15 vagy 30 grammos alumínium csövekbe csomagolva. A dobozban van egy cső. A fő hatóanyag a ketokonazol, amely egy gramm kenőcsben húsz milligramm mennyiségben van jelen. A segédanyagok a következők:

 • propilénglikol;
 • tisztított víz;
 • dinátrium-edetát;
 • cetosztaril-alkohol;
 • poliszorbát 80;
 • cetomakrogol 100;
 • Paraffin kétféle változatban - puha fehér és folyékony fény.

Az utasítások szerint a "Dermazol" kenőcs fehér színben különbözik, ugyanolyan típusú és viszkózus, csomók nélküli szerkezet. Nincsenek éles szagok, és nem hagynak maradékot a ruhákon.

farmakokinetikája

Maga a ketokonazol meglehetősen gyenge vegyület, amely gyorsan feloldódik savas környezetben. A hatóanyag a "Dermazol" gyógyszer alkalmazását követően csak néhány órával eléri maximális koncentrációját a plazmában. A kenőcs kumulatív tulajdonsággal rendelkezik. Az első alkalmazásból lehetetlen javítani. A hatóanyag biohasznosulása elérheti a maximális értéket, ha tablettázott formában étkezést egyidejűleg fogad.

A fokozott gyomorsavtartalmú betegeknél a ketokonazol felszívódásának csökkenése figyelhető meg. E tekintetben nehéz lehet megfelelően beállítani a gyógyszer szükséges dózisát. Fő összetevője a májban van. Ez a felszívódás után következik be az emésztőrendszerben. E folyamat során nagyszámú inaktív metabolit keletkezhet. Az anyagcsere fő módja a piperazin gyűrű hasítása. A gyógyszer csak 15% -a ürül a páciens vizével. Változatlan formában legfeljebb öt százalék. A hatóanyag több mint hatvan százaléka ürül ki a székletből.

Mikor alkalmazzák a dermazol kenőcsöt?

A krémeket és a kenőcseket a mycosis epidermális burkolatának helyi kezelésére használják. Főleg ez a gyógyszer a candidiasis, folliculitis, pityriasis, seborrhea, dermatomycosis.

A dermazol kenőcs alkalmazását a következő esetekben kell feltüntetni:

 1. Külsőleg: a fejbőr epidermiszének gombás sérüléseinek megelőzése és kezelése; sima bőr dermatomycosis; a kéz és láb epidermofitózisa; bőr candidiasis; epidermofitia az ágyékban.
 2. Helyileg: akut és krónikus hüvelyi visszatérő candidiasis terápiája; megelőzése hüvelyi gombafertőzések csökkentett szervezet ellenálló, valamint a kezelésére antibakteriális gyógyszerek és egyéb szerek, amelyek vezet hibák a normális hüvelyi mikroflóra.
 3. Belső (ha rendelkezésre áll, vagy a beteg nem tolerálja más terápiák) histqplasmosis, biasztomikőzis, chromomycosis kokcidioidomikózis. Ez utal a Dermazol kenőcs használati utasítására.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok:

 • májbetegség akut és krónikus formában;
 • károsodott vesefunkció, amelynek kifejezett karaktere van;
 • fokozott érzékenység a ketokonazollal szemben;
 • legfeljebb három éves korig;
 • a gyermek viselkedésének időtartama és a laktáció.

A CYP3A4 izoenzim ilyen szubsztrátjaival való egyidejű vétel ellen is ellenjavallt:

 • ezek vagy a kardiovaszkuláris szerek egyéb kategóriái (ivabradin, ranolazin);
 • kalciumcsatorna-blokkolók (lerkanidipin, nisoldipin, bepridil, felodipin);
 • antiarrhythmiás szerek (dofetilid, disopyramid, dronedaron, kinidin);
 • antiprotozoális és anthelmintikus gyógyszerek (halofantrin);
 • fájdalomcsillapítók (levacetil-meta-dol, metadon);
 • antihisztaminok (asztemizol, misolasztin, terfenadin);
 • gastrointestinalis gyógyszerek (domperidon, ciszaprid);
 • hipnotikumok, antipszichotikumok, anxiolitikumok (pimozid, szertindol, triazolam, lurasidone, ha orálisan alkalmazzuk - midazolam);
 • migrén (dihidroergotamin, metilergometrin, ergotamin, ergometrin) kezelésére szolgáló készítmények;
 • daganatellenes (irinotekán);
 • immunszuppresszánsok (pl. everolimusz);
 • diuretikumok (például eplerenon);
 • hipolipidémiás készítmények (szimvasztatin, lovasztatin);
 • egyéb eszközök (kolhicin).

Ha ezeket a gyógyszereket kombinálják ketokonazollal, ez növeli a koncentrációt a vérplazmában, ami okozhat kiterjesztése vagy fokozását biztosíték és / vagy terápiás hatások, beleértve a megjelenése potenciálisan veszélyes tünetek, mint például a fejlesztési kamrai aritmia típusú „pirouette”, és meghosszabbításában az intervallum QT. Ítélve a véleménye a „Dermazol” kenőcs, használati utasítás elérhető legyen minden csomag.

Az alkalmazás módja

A külső karakter használatát a betegség formális jelei és fokú megnyilvánulása okozhatja. A lábat gomba vagy szőrzet gyógyítására naponta többször alkalmazzák a hatóanyagot az érintett területre. Ugyanúgy megengedhetjük, hogy az éjszaka tömörítse a lábakat. Kenőcs A "Dermazol" a lábakra és a körömlemezre kerül, majd egy gézből készült kötést helyeznek rá. A gombafertőzések elleni terápiás eljárásokat otthon végzik. Ezenkívül rendszeres időközönként be kell menni a bőrgyógyászra, hogy képzett kontrollt lehessen végezni a betegség folyamán.

Lehetséges mellékhatások

A krónikus betegségben szenvedő betegeknek óvatosan kell használni a "Dermazol" kenőcsöt. A kézi mesél a listáját mellékhatások, a jelenléte, amely szükséges, hogy hagyja abba a gyógyszer. Így, az idegrendszer válaszolni tud kellemetlen tünetek, mint például szédülés, fejfájás, gyengeség, fáradtság, álmosság a nap folyamán és az álmatlanság éjjel.

A fenti jelenségek többségét a "Dermazol" tabletta formájában történő alkalmazásakor észlelték. Bizonyos esetekben a betegek fokozhatják a koponyán belüli nyomást. Kezdetben az optikai lemezek oedema lép fel. Ezek a mellékhatások reverzibilisek, nem igénylik a gyógyszer alkalmazásának abbahagyását. Ha külsőleges kenőcsöt használ, bőrpír és irritáció észlelhető. Szükség esetén haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, ha májműködési zavarokat, hányást észlelnek. A gyógyszer súlyos hepatotoxicitást is okozhat. Ezt megerősíti a Dermazol kenőcs használati utasítással és visszajelzéssel.

A beteg kialakulhat cirrhosis vagy májelégtelenség. Ezeket a változásokat az irreverzibilitás jellemzi. Bizonyos esetekben a betegek anyagi csere sikertelenné válhatnak. A betegek gyorsan fogynak, vagy az ellenkező jelenség figyelhető meg - az enni esedékesség. Ennek eredményeképpen az anorexia kialakul, ami további kezelést igényel.

Használjon óvatosan

Ha a betegek különböző típusú allergiás reakciókra hajlamosak, akkor óvatosan kell alkalmazni őket "Dermazol" -ra. Az utasítások jellemzik az első jeleket, amelyekkel felismerhető a jogorvoslat intoleranciája. Ez epidermális burkolat viszketése és kitörése. Ritkábban észrevehető az arc és a végtagok enyhe duzzanata.

Ha ilyen tünetek jelentkeznek, azonnal hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. A terápiás kurzus kezdeti szakaszában a betegek lázát vagy hidegrázását is tapasztalhatják. Az ilyen kellemetlen jelek nem beszélnek a szervezetben bekövetkező változásokról, a terápia visszavonására nincs szükség. Végül is, néhány nappal a kezelés megkezdése után, a betegek sokkal jobban érzik magukat.

Különleges utasítások

A "dermazol" alkalmazása a gombás meningitis esetében nem megfelelő, mivel a ketokonazol alig jut be a vér-agy gáton keresztül. A gyógyszert csak kéthetes szünet után írják elő a korábbi glükokortikoszteroid kezelés eltörlése után. Meg kell jegyezni, hogy a hatóanyag felszívódása általában savas italok alkalmazásával nő.

Vélemények

A dermazol kenőcsök használatára vonatkozó megjegyzések nagyon jók. Megjegyzendő, hogy tökéletesen felszívódik, és nem roncsolja az ágyneműt és a ruhákat. Öt perccel az alkalmazás után érzelmi lángérző érzést érezhetünk. Ugyanakkor néhány napos eljárás teljesen gyógyítja a gomba betegét.

Használt "Dermazol" és megelőző eszköz a betegségek visszaesésének elkerülésére.

A betegek is képesek voltak megszabadulni a pityriasis ellen. Kenőcs A "dermazol" valóban megbirkózik ezzel a patológiával és körülbelül egy hét eltünteti az összes tünetet.

Javasoljuk, hogy mosson kezet a kenőcs használata előtt és után, mert ne kerüljön a szemébe vagy az étkezésbe.

A zuzmó még gyorsabb kiküszöbölésére javasoljuk kemény habszivacs használatát. A betegek a kezelés harmadik vagy negyedik napján járnak el, ha testük.

Fontos megérteni, hogy nem szabad öngyógyítani. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell látogatnia egy bőrgyógyászt, meg kell találnia a betegség okait, és meg kell határoznia a megfelelő kezelést ebben az esetben.

A "Dermazol" kenőcs analógjai

Az analógok közé tartozik a kenőcs Nizoral és a krém Mikospor. Ezek szintén gombaellenes szerek, amelyek nem rosszabbak, mint az általunk leírt. Az orvosnak azonban elő kell írnia a gyógyszert. Ha a terméket analógra szeretné cserélni, fontos, hogy konzultáljon vele.

Dermazol

A kibocsátás formái

A betegek észrevételei a dermazolról

Kiderült, hogy fehér foltok vannak a karomon. A dermatológus azt mondta, hogy ez egy színes lichen. Kiírta a "Dermazol" -t. A krémet naponta kétszer, reggel és este alkalmazták. Egy héttel később a foltok eltűntek, azt hiszem, tovább használják tovább, ami teljesen eltűnt.

Helló Használt "Dermazol" elleni harc. Ez az első alkalom, amikor még beiratkozott az egyetemre, és költözött a hostelbe. Ott láthatóan a mikroklíma, a többiek matracai és így tovább. Számomra elkezdődött a korpásodás, amely nem tudta, hogy mossa fel. Naponta kétszer kellett mosnom a fejem. "Dermazol" vásárolt egy tanácsot egy barátjának. Miután a harmadik mosás ezzel a krémmel, a korpásodás kevesebb mint a felére esett, és egy héttel később elfelejtette, hogy megkaptam.

A dermazol használatára vonatkozó utasítások

Farmakológiai hatás

Gombaellenes szer. Fungicid és fungisztatikus hatása van. A hatásmechanizmus az ergoszterin szintézisének gátlása és a membrán lipidkompozíciójának megváltoztatása. Aktív ellen kórokozója többszínű lichen Malassezia furfur, egyes kórokozók a dermatomycosis (Trichophyton, Epidermophyton floccosum, Microsporum), candidiasis kórokozók (Candida), valamint a kórokozók okoznak szisztémás mikózis (Cryptococcus).

Gram-pozitív kókuszokkal szemben is aktív: Staphylococcus spp., Streptococcus spp.

farmakokinetikája

A ketokonazol gyenge kétbázisú vegyület, amely feloldódik és savas közegben felszívódik. Cmax ketokonazol a plazmában körülbelül 3,5 ng / ml, és az elért 1-2 óra után egyetlen orális dózis 200 mg, étkezés közben. A ketokonazol biohasznosulása maximális az étkezés során. Felszívódás ketokonazol betegekben csökkent csökkent gyomor savasságát, így például, savkötők, mint például alumínium-hidroxid, és a szekréciót gátló szerek, mint a hisztamin H2-receptorok és protonpumpa-gátlók, valamint az achlorhydria egy adott betegség által okozott betegekben.

A plazmafehérjékhez való kötődés, főleg az albuminfrakció, 99%. A ketokonazol széles körben elterjedt a szövetekben, de a hatóanyagnak csak egy kis része behatol a cerebrospinális folyadékba.

A gastrointestinalis traktusból történő felszívódás után a ketokonazol metabolizálódik a májban, és nagyszámú inaktív metabolit képződik.

In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a CYP3A4 izoenzim szerepet játszik a ketokonazol metabolizmusában. Az anyagcsere fő módjai az imidazol és piperazin gyűrűk oxidációja és hasítása, oxidatív O-dealkilezés és aromás hidroxilezés. A ketokonazol nem indukálja a saját anyagcseréjét. A plazmából való eltávolítás kétfázisú: az első 10 óra alatt T1/2 2 óra, az azt követő - 8 óra.

Mintegy 13% választódik a vizeletbe, amelyből 2-4% változatlan. Az emésztőrendszerben elsősorban az epével van szétosztva, és 57% -a ürül ki a székletből.

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

Adagolási rend

Felnőtteknek és 30 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekeknek - 200-400 mg / nap. 30 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek - 4-8 mg / kg / nap. Vegyünk egy adagot étkezés közben.

Külső és helyi beadási mód esetén az adagolási rend függ az indikációtól és az alkalmazott dózisformától.

Kábítószer kölcsönhatások

A ketokonazol egyidejű alkalmazása antacid szerekkel (alumínium-hidroxid, hisztamin H-blokkolók)2-receptorok, protonpumpa inhibitorok), az emésztőrendszerből származó ketokonazol abszorpciója csökken. Ezekkel a kombinációkkal a ketokonazol gombaellenes aktivitását figyelemmel kell kísérni, és szükség esetén a dózisára korrigálni kell.

A CYP3A4 izoenzim erős induktoraival rendelkező ketokonazol egyidejű alkalmazásával a ketokonazol biológiai hozzáférhetőségének csökkenése lehetséges, ami jelentősen csökkentheti hatékonyságát. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az izoniazid, rifabutin, rifampicin, karbamazepin, fenitoin, efavirenz, nevirapin. Ha ezeket a kombinációkat nem lehet elkerülni, akkor ellenőrizni kell a ketokonazol gombaellenes aktivitását, és szükség esetén növelni kell a dózist.

Egyidejű alkalmazása a ketokonazolt hatásos gátló CYP3A4 izoenzim (például, vírusellenes szerek, beleértve a ritonavir, darunavir és ritonavir ritonavir fozamprenavir) növelhetik a biohasznosulását ketokonazol. Ezekben a kombinációkban, a beteg tüneteinek monitorozása növeli az intenzitást és hatástartama ketokonazol, a ketokonazol a plazmában, és csökkenti az adagot, ha szükséges.

Egyidejű alkalmazás esetén a ketokonazol képes gátolni a CYP3A4 által közvetített gyógyszerek metabolizmusát, valamint a hatóanyagok P-glikoproteinnel történő szállítását. Ez a plazmában és / vagy aktív metabolitokban lévő koncentrációk növekedéséhez vezethet, ami az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek terápiás vagy mellékhatásainak intenzitásával és időtartamával jár.

Nem javasolt egyidejű alkalmazás ketokonazol következő gyógyszerekkel: tamszulozin, fentanil, rifabutin, rivaroxaban, karbamazepin, dasatinib nilotinibet, trabektedinnel salmeterol. Ha az adatok mintákat nem lehet elkerülni, szükséges, hogy a klinikai betegmonitorozási jeleit intenzitásának növelésével vagy időtartamát terápiás és / vagy a mellékhatások, a kontroll a vérplazma-koncentráció a hatóanyag, és ha szükséges, hogy csökkentse az adagot a megfelelő készítmény vagy szuszpenzió előállítására.

Megfelelő óvintézkedéseket kell használni ketokonazol kombinációban a következő hatóanyagok: alfentanil, buprenorfin (w / w és szublinguális), oxikodon, digoxin, kumarinok, a cilosztazol, a repaglinid, a szaxagliptin, prazikvantel, ebasztin, eletriptán, bortezomib, busulfan, docetaxel, erlotinib, imatinib, ixabepilon, lapatinib, trimetrexát, vinka alkaloidok, alprazolam, aripiprazol, brotizolam, buspiron, haloperidol, midazolam (w / w), perospiron, kvetiapin, ramelteron, riszperidon, maraviroc, indinavir, saquinavir, nadolol, verapamil, aliszkiren, aprepi hangya, budezonid, ciklezonid, ciklosporin, dexametazon, flutikazon, metilprednizolon, szirolimusz, takrolimusz, temszirolimusz, atorvasztatin, reboxetin, fezoterodin, imidafenatsin, szildenafil, solifenacin, tadalfil, tolterodin, alitretinoin (orális adagolási forma), cinakalcet, mozavaptan, tolvaptan. Amikor a közös alkalmazás ajánlott gondos ellenőrzése a klinikai állapotban a beteg, ha szükséges, - a vezérlő a gyógyszer-koncentráció a vérplazmában, és, ha szükséges - a dózis csökkentése.

Elszigetelt esetekben diszulfram-szerű reakció lehetséges, ha ketokonazol alkalmazása során alkoholt fogyasztanak.

Mellékhatás

Az idegrendszerből: fejfájás, szédülés, paresztézia, álmosság, ingerlékenység, álmatlanság, szorongás, fáradtság, gyengeség, reverzibilis magassági intracranialis nyomás (pl, papilla, duzzanat a fontanel csecsemőkben).

Az emésztőrendszerből: hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, rendellenes májműködést, hányás, emésztési zavar, székrekedés, szájszárazság, dysgeusia, puffadás, módosítsa a nyelvet a szín, toxikus hepatitis (emelkedett máj transzamináz, alkalikus foszfatáz, sárgaság, súlyos májtoxicitás, beleértve a cholestaticus hepatitis, gepatonekroz (biopszia), májzsugor, májelégtelenség (eseteket is beleértve transzplantáció, és a halál).

Az anyagcsere oldaláról: alkohol intolerancia, anorexia, hiperlipidémia, fokozott étvágy.

Caz izom-csontrendi rendszer oldaláról: myalgia, arthralgia.

A légzőrendszerből: orrvérzés.

A bőrről és a bőr alatti zsírról: alopecia, dermatitis, erythema, erythema multiforme, viszketés, kiütés, xeroderma, kipirulás, akut generalizált exanthemás pustulosis, fényérzékenység.

A szív- és érrendszerből: ortosztatikus hipotónia.

Az endokrin rendszerből: a gynecomastia, a mellékvese működésének elégtelensége, a menstruációs ciklus megsértése, esetleg a tesztoszteron koncentrációjának átmeneti csökkenése a vérplazmában (a felvétel után 24 órával normalizált).

Az érzékszervekből: fényérzékenység.

Allergiás reakciók: kiütés, csalánkiütés, anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma.

Caz immunrendszer oldaláról: ál-anafilaxiás sokk.

Ca reproduktív rendszer oldalán: erekciós diszfunkció, azoospermia (a terápiás értéket meghaladó dózisokban - 200-400 mg / nap).

A laboratóriumi mutatókból: a thrombocytopenia számának csökkenése.

Gyakori reakciók: láz, perifériás ödéma, hidegrázás.

bizonyság

Külső használatra: a fejbőr gombás bőrelváltozásainak kezelésére és megelőzésére; sima bőr dermatomycosis; ingens epidermofitia; a kéz és láb epidermofitózisa, a bőr candidiasis.

Helyi alkalmazásra: akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére; a hüvely gombás fertőzéseinek megelőzése a szervezet csökkent rezisztenciájával és antibakteriális szerek kezelésével és más olyan gyógyszerekkel szemben, amelyek megzavarják a hüvely normális mikroflóráját.

Orális adagolás (ha nem elérhető intoleranciát és egyéb terápiák): blastomycosis, coccidioidomycosis, histoplasmosis, chromomycosis, paracoccidioidomycosis.

Ellenjavallatok felhasználásra

Akut és krónikus májbetegség, terhesség, szoptatás, 3 év alatti gyermekek, fokozott érzékenység a ketokonazol; egyidejű vétele a következő szubsztrátok CYP3A4 izoenzim (koncentrációjának növelése ezeknek a gyógyszereknek a plazmában által okozott együttes adagolással ketokonazol emelkedését okozhatja, vagy meghosszabbítása mind terápiás, mind a mellékhatások és fejlesztése potenciálisan veszélyes hatásokat, beleértve a hosszabbító QT-szakasz és fejlesztése "pirouette" kamrai aritmiák): fájdalomcsillapítók (levacetylmethadol, metadon); antiaritmikumok (dizopiramid, dofetilid, dronedaron, kinidin); anthelmintikus és antiprotozoális gyógyszerek (halofantrin); antihisztaminok (asztemizol, misolasztin, terfenadin); gyógyszerek a migrén kezelésére (dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metilergometrin); tumorellenes gyógyszerek (irinotekán); antipszichotikumok, szorongásoldók és hipnotikumok (lurasidone, midazolam orálisan, pimozid, szertindol, triazolam); kalcium-csatorna blokkolók (bepridil, felodipin, lerkanidipin, nisoldipin); különböző csoportok kardiovaszkuláris gyógyszerei (ivabradin, ranolazin); diuretikumok (eplerenon); immunszuppresszánsok (everolimusz); gastrointestinalis gyógyszerek (ciszaprid, domperidon); lipidcsökkentő gyógyszerek (lovasztatin, szimvasztatin); Más (kolhicin a máj- és veseelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében).

Terhesség és laktáció alkalmazása

A májfunkció megsértése iránti kérelem

A vesefunkció megsértése iránti kérelem

Különleges utasítások

A gombás agyhártyagyulladásban való alkalmazás nem praktikus, mert a ketokonazol rosszul behatol a BBB-be.

A hepatotoxicitás kockázata miatt, beleértve a A ketokonazolt csak olyan esetekben szabad használni, ahol a lehetséges előnyöket
meghaladja a lehetséges kockázatot.

A betegek a májenzim vagy vándorolt ​​toxikus májkárosodás miatt beadása más gyógyszerek ne használja ketokonazol, kivéve azokat az eseteket, amikor a várható előnyök igazolják a májkárosodás veszélye.

A kezelés kezdete előtt meg kell vizsgálni a máj működését az akut vagy krónikus betegségek elkerülése érdekében. A kezelés során rendszeresen monitorozni kell a perifériás vér képét, a máj funkcionális állapotát és
vesét a betegeknél annak érdekében, hogy ne hagyja ki a hepatotoxicitás első tüneteit. A hepatotoxicitás fejlődését lehetetlen kizárni az első hónap során, sőt a kezelés első hetében is. A ketokonazol teljes dózisa a súlyos hepatotoxicitás kockázati tényezője. Ezért a kezelés ideje alatt a ketokonazol-kezelésben részesülő betegeknél rendszeresen monitorozni kell a májműködést.

Betegek mellékvese-elégtelenségben, vagy borderline állapotok hátterében stressz (beleértve a kiterjedt műtét, intenzív ellátás) szenvedő betegek hosszabb ideig végzett kezelés gyanúja mellékvese-elégtelenségben monitorozni kell a mellékvese működését, mivel önkéntesek ketokonazol napi dózisban 400 mg-os vagy annál több csökkenését okozta „kortizol válasz” ACTH stimuláció.

Ha a bőrbetegségek kezelése GCS-t használt, akkor a ketokonazolt legkorábban 2 héttel az elvonásuk után írják fel.

A savas italok használata növeli a ketokonazol felszívódását.

A gyógyszer dermazol formái és jellemzői

Különböző készítmények vannak a mikózisoktól, de nem mindegyiknek szisztémás hatása van, és hatékonyan kiküszöböli a gombákat a bevált idővel és kényelmes alkalmazás a Dermazol.

A gyógyszer jellemzői

Nem kell vényre vásárolni ezt. Ez egy biztonságos gyógyszer, amely nem tartalmaz hormonokat, ezért hosszútávon is nem válik addiktívá.

A Dermazolról az alábbi videó olvasható:

Adagolási formák

A gyógyszer háromféle formában áll rendelkezésre:

 • krém formájában, 15, 20 és 30 gramm térfogatú fémcsövekben csomagolva, a fehér szín vastag sűrűsége következik be;
 • tablettázott formában 30 tabletta csomagonként;
 • sampon formájában, 25, 50 és 100 ml-es műanyag palackokban, egy rózsaszínű folyadék kellemes illatú.

Az utóbbi forma két fajtára oszlik, nemcsak a névben különbözik: az egyik eszköz ugyanazt a nevet kapja, a másik pedig a Dremazol "Plus", valamint a csomagolási forma, az utóbbi rózsaszínű. De a fő különbség az összetétel. A névleges előtagot tartalmazó eszközben van egy második hatóanyag - cink-pirition.

A dermazol összetétele

A fő hatóanyag a ketokonazol (ketokonazol), 1 gramm tejszínben 20 ml ilyen összetevő található. Ezt kiegészíti a következő anyagok: ásványolaj, propilénglikol, nátrium-edetát, poliszorbát 80, lágy paraffin, cetomakrogol 1000, tisztított víz és vízmentes nátrium-szulfit.

A gyógyszer költsége a régiótól és a gyógyszertár vásárlási árától függően változik, átlagosan a gyógyszer a következő díjakban vásárolható meg:

 • krém 30 gramm - 390 rubel;
 • sampon 100 ml - 540 rubel.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer fő terméke fungicid hatást fejt ki különböző gombákra, a gyógyszer alkalmazása során megfigyelhető a streptococcusok és a staphylococcusok káros hatása.

Amint a ketokonazol bejut a káros mikroorganizmus sejtébe, azonnal elkezdi gátolni a szintézist, és így nem teszi lehetővé a szaporodást, végül ez a hatás a gomba halálához vezet. Mivel elveszíti a gyarmatosítás képességét, a gomba által okozott betegség hamarosan eltűnik.

bizonyság

Az eszköz minden kiadásának saját célja van. Tehát a sampont használják fel:

A tablettákat a gombafertőzések megszüntetésére használják, különböző lokalizációs helyeken, még az emésztőrendszer Candida fertőzései mellett is segítenek:

A krém csak külsőleg alkalmazható különféle betegségek esetén:

Fotó krém Dermazol

Használati utasítások

A dermazol hatékony a bőr betegségeiben, ha rendszeresen és a meghatározott dózisban szedik.

felnőttek

A tablettát naponta 1 adag étkezés közben inni kell, Ha ez az összeg nem elegendő, akkor napi két tabletta adagjának növelése megengedett.

A kezelés folyamata a betegség jellegétől függ, átlagosan a következő időtartam ajánlott:

 • deprivációval - 10 nap;
 • a fejbőr fertőzései - 1-2 hónapon belül;
 • hüvelyi candidiasis - 5 nap;
 • körömfertőzés - hat hónapról egy évre;
 • a mycosis a bőr - 2-6 hét.

A HIV fertőzésben szenvedő felnőtteknél napi 2 tablettát kell bevenni.

Gyermekek és újszülöttek

Az újszülöttek esetében a megfelelő vizsgálatok hiánya miatt a gyógyszer ellenjavallt.

Az idősebb gyermekeknél a tablettákat és a sampont csak akkor szabad használni, ha testtömegük meghaladja a 30 kg-ot. Dózisuk 1 tabletta. Azok a gyerekek, akik még nem szerezték meg a megfelelő súlyt, a tabletta negyed felétől a felére kell inniuk.

Terhesség és laktáció

A gyógyszer külső alkalmazása nem okoz negatív következményeket, míg a jövőbeni és fiatal anyák orális alkalmazását nem vizsgálják a csecsemővel kapcsolatos kockázatok elkerülése érdekében, jobb, ha nem használják az eszközöket.

Ellenjavallatok

A dermazolt nem lehet krónikus májbetegségben szenvedő betegek, valamint azok, akiknek személyi intoleranciája van a porphíria összetevőivel és betegeivel.

Mellékhatások

Tablettás gyógyszer alkalmazásakor ideiglenes és gyenge mellékhatások léphetnek fel:

A terápiás sampon gyakori használata esetén a bőrreakciók kontakt dermatitisz, szárazság vagy túlzott zsiradék formájában, bőrpír és bőrirritáció formájában előfordulhatnak.

Különleges utasítások

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

 • Olyan személynél, aki kábítószert vesz a gyomornedv savasságának csökkentésére, a kérdéses gyógyszer felszívódása alacsony. Az egyidejű vétele Dermazola és metilprednizolon, és antikoagulánsok, takrolimusz, ciklosporin dózist utóbbit kell csökkenteni, mivel ezek nem adnak teljes mértékben felszívódik hatóanyagot a gyógyszer.
 • Kerülje el a hatóanyag és az induktorok vagy a máj izoniazid enzimek egyidejű adagolását.
 • A tabletták és az alkohol együttes alkalmazása bőrkiütést, émelygést, vörösödést és perifériás ödémát okozhat.

Vélemények

 • A terápiás sampon és a helyi krém használatával csak pozitív visszajelzések voltak, sok nyom nélkül még a gombás betegségek előrehaladott állapotában is.
 • A tablettáknál ügyelni kell arra, hogy ne lépje túl a dózist, ha három napra történő felvételük után nincs változás, akkor az orvos növelheti.

analógok

A dermazol méltó helyettesítői közé tartoznak:

 • Ketokonazol, 5 tabletta, amelynek ára 200 rubel;
 • Livarol (10 gyertya) - 660 rubel;
 • Perchotal (100 ml sampon) - 340 rubel;
 • Sebazol (200 ml sampon) - 460 rubel;
 • Nizoral (15 gramm tejszín) - 530 rubel.

A felülvizsgálat és a felülvizsgálat a Dermazol az alábbi videó:

Dermazol analógok

A dermazol olcsó analógjai

A költség kiszámításakor olcsó analógok Dermazol figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

A dermazol népszerű analógjai

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

A dermazol összes analógja

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben Helyettesíti a dermazolt, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Dermazol Moszkvában

oktatás

Gombaellenes szer. Fungicid és fungisztatikus hatása van. A hatásmechanizmus az ergoszterin szintézisének gátlása és a membrán lipidkompozíciójának megváltoztatása. Aktív ellen kórokozója többszínű lichen Malassezia furfur, egyes kórokozók a dermatomycosis (Trichophyton, Epidermophyton floccosum, Microsporum), candidiasis kórokozók (Candida), valamint a kórokozók okoznak szisztémás mikózis (Cryptococcus).

Gram-pozitív kókuszokkal szemben is aktív: Staphylococcus spp., Streptococcus spp.

A ketokonazol gyenge kétbázisú vegyület, amely feloldódik és savas közegben felszívódik. Cmax ketokonazol a plazmában körülbelül 3,5 ng / ml, és az elért 1-2 óra után egyetlen orális dózis 200 mg, étkezés közben. A ketokonazol biohasznosulása maximális az étkezés során. Felszívódás ketokonazol betegekben csökkent csökkent gyomor savasságát, így például, savkötők, mint például alumínium-hidroxid, és a szekréciót gátló szerek, mint a hisztamin H2-receptorok és protonpumpa-gátlók, valamint az achlorhydria egy adott betegség által okozott betegekben.

A plazmafehérjékhez való kötődés, főleg az albuminfrakció, 99%. A ketokonazol széles körben elterjedt a szövetekben, de a hatóanyagnak csak egy kis része behatol a cerebrospinális folyadékba.

A gastrointestinalis traktusból történő felszívódás után a ketokonazol metabolizálódik a májban, és nagyszámú inaktív metabolit képződik.

In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a CYP3A4 izoenzim szerepet játszik a ketokonazol metabolizmusában. Az anyagcsere fő módjai az imidazol és piperazin gyűrűk oxidációja és hasítása, oxidatív O-dealkilezés és aromás hidroxilezés. A ketokonazol nem indukálja a saját anyagcseréjét. A plazmából való eltávolítás kétfázisú: az első 10 óra alatt T1/2 2 óra, az azt követő - 8 óra.

Mintegy 13% választódik a vizeletbe, amelyből 2-4% változatlan. Az emésztőrendszerben elsősorban az epével van szétosztva, és 57% -a ürül ki a székletből.

Külső használatra: a fejbőr gombás bőrelváltozásainak kezelésére és megelőzésére; sima bőr dermatomycosis; ingens epidermofitia; a kéz és láb epidermofitózisa, a bőr candidiasis.

Helyi alkalmazásra: akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére; a hüvely gombás fertőzéseinek megelőzése a szervezet csökkent rezisztenciájával és antibakteriális szerek kezelésével és más olyan gyógyszerekkel szemben, amelyek megzavarják a hüvely normális mikroflóráját.

Orális adagolás (ha nem elérhető intoleranciát és egyéb terápiák): blastomycosis, coccidioidomycosis, histoplasmosis, chromomycosis, paracoccidioidomycosis.

Felnőtteknek és 30 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekeknek - 200-400 mg / nap. 30 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek - 4-8 mg / kg / nap. Vegyünk egy adagot étkezés közben.

Külső és helyi beadási mód esetén az adagolási rend függ az indikációtól és az alkalmazott dózisformától.

Az idegrendszerből: fejfájás, szédülés, paresztézia, álmosság, ingerlékenység, álmatlanság, szorongás, fáradtság, gyengeség, reverzibilis magassági intracranialis nyomás (pl, papilla, duzzanat a fontanel csecsemőkben).

Az emésztőrendszerből: hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, rendellenes májműködést, hányás, emésztési zavar, székrekedés, szájszárazság, dysgeusia, puffadás, módosítsa a nyelvet a szín, toxikus hepatitis (emelkedett máj transzamináz, alkalikus foszfatáz, sárgaság, súlyos májtoxicitás, beleértve a cholestaticus hepatitis, gepatonekroz (biopszia), májzsugor, májelégtelenség (eseteket is beleértve transzplantáció, és a halál).

Az anyagcsere oldaláról: alkohol intolerancia, anorexia, hiperlipidémia, fokozott étvágy.

Caz izom-csontrendi rendszer oldaláról: myalgia, arthralgia.

A légzőrendszerből: orrvérzés.

A bőrről és a bőr alatti zsírról: alopecia, dermatitis, erythema, erythema multiforme, viszketés, kiütés, xeroderma, kipirulás, akut generalizált exanthemás pustulosis, fényérzékenység.

A szív- és érrendszerből: ortosztatikus hipotónia.

Az endokrin rendszerből: a gynecomastia, a mellékvese működésének elégtelensége, a menstruációs ciklus megsértése, esetleg a tesztoszteron koncentrációjának átmeneti csökkenése a vérplazmában (a felvétel után 24 órával normalizált).

Az érzékszervekből: fényérzékenység.

Allergiás reakciók: kiütés, csalánkiütés, anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma.

Caz immunrendszer oldaláról: ál-anafilaxiás sokk.

Ca reproduktív rendszer oldalán: erekciós diszfunkció, azoospermia (a terápiás értéket meghaladó dózisokban - 200-400 mg / nap).

A laboratóriumi mutatókból: a thrombocytopenia számának csökkenése.

Gyakori reakciók: láz, perifériás ödéma, hidegrázás.

Akut és krónikus májbetegség, terhesség, szoptatás, 3 év alatti gyermekek, fokozott érzékenység a ketokonazol; egyidejű vétele a következő szubsztrátok CYP3A4 izoenzim (koncentrációjának növelése ezeknek a gyógyszereknek a plazmában által okozott együttes adagolással ketokonazol emelkedését okozhatja, vagy meghosszabbítása mind terápiás, mind a mellékhatások és fejlesztése potenciálisan veszélyes hatásokat, beleértve a hosszabbító QT-szakasz és fejlesztése "pirouette" kamrai aritmiák): fájdalomcsillapítók (levacetylmethadol, metadon); antiaritmikumok (dizopiramid, dofetilid, dronedaron, kinidin); anthelmintikus és antiprotozoális gyógyszerek (halofantrin); antihisztaminok (asztemizol, misolasztin, terfenadin); gyógyszerek a migrén kezelésére (dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metilergometrin); tumorellenes gyógyszerek (irinotekán); antipszichotikumok, szorongásoldók és hipnotikumok (lurasidone, midazolam orálisan, pimozid, szertindol, triazolam); kalcium-csatorna blokkolók (bepridil, felodipin, lerkanidipin, nisoldipin); különböző csoportok kardiovaszkuláris gyógyszerei (ivabradin, ranolazin); diuretikumok (eplerenon); immunszuppresszánsok (everolimusz); gastrointestinalis gyógyszerek (ciszaprid, domperidon); lipidcsökkentő gyógyszerek (lovasztatin, szimvasztatin); Más (kolhicin a máj- és veseelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében).

A ketokonazol egyidejű alkalmazása antacid szerekkel (alumínium-hidroxid, hisztamin H-blokkolók)2-receptorok, protonpumpa inhibitorok), az emésztőrendszerből származó ketokonazol abszorpciója csökken. Ezekkel a kombinációkkal a ketokonazol gombaellenes aktivitását figyelemmel kell kísérni, és szükség esetén a dózisára korrigálni kell.

A CYP3A4 izoenzim erős induktoraival rendelkező ketokonazol egyidejű alkalmazásával a ketokonazol biológiai hozzáférhetőségének csökkenése lehetséges, ami jelentősen csökkentheti hatékonyságát. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az izoniazid, rifabutin, rifampicin, karbamazepin, fenitoin, efavirenz, nevirapin. Ha ezeket a kombinációkat nem lehet elkerülni, akkor ellenőrizni kell a ketokonazol gombaellenes aktivitását, és szükség esetén növelni kell a dózist.

Egyidejű alkalmazása a ketokonazolt hatásos gátló CYP3A4 izoenzim (például, vírusellenes szerek, beleértve a ritonavir, darunavir és ritonavir ritonavir fozamprenavir) növelhetik a biohasznosulását ketokonazol. Ezekben a kombinációkban, a beteg tüneteinek monitorozása növeli az intenzitást és hatástartama ketokonazol, a ketokonazol a plazmában, és csökkenti az adagot, ha szükséges.

Egyidejű alkalmazás esetén a ketokonazol képes gátolni a CYP3A4 által közvetített gyógyszerek metabolizmusát, valamint a hatóanyagok P-glikoproteinnel történő szállítását. Ez a plazmában és / vagy aktív metabolitokban lévő koncentrációk növekedéséhez vezethet, ami az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek terápiás vagy mellékhatásainak intenzitásával és időtartamával jár.

Nem javasolt egyidejű alkalmazás ketokonazol következő gyógyszerekkel: tamszulozin, fentanil, rifabutin, rivaroxaban, karbamazepin, dasatinib nilotinibet, trabektedinnel salmeterol. Ha az adatok mintákat nem lehet elkerülni, szükséges, hogy a klinikai betegmonitorozási jeleit intenzitásának növelésével vagy időtartamát terápiás és / vagy a mellékhatások, a kontroll a vérplazma-koncentráció a hatóanyag, és ha szükséges, hogy csökkentse az adagot a megfelelő készítmény vagy szuszpenzió előállítására.

Megfelelő óvintézkedéseket kell használni ketokonazol kombinációban a következő hatóanyagok: alfentanil, buprenorfin (w / w és szublinguális), oxikodon, digoxin, kumarinok, a cilosztazol, a repaglinid, a szaxagliptin, prazikvantel, ebasztin, eletriptán, bortezomib, busulfan, docetaxel, erlotinib, imatinib, ixabepilon, lapatinib, trimetrexát, vinka alkaloidok, alprazolam, aripiprazol, brotizolam, buspiron, haloperidol, midazolam (w / w), perospiron, kvetiapin, ramelteron, riszperidon, maraviroc, indinavir, saquinavir, nadolol, verapamil, aliszkiren, aprepi hangya, budezonid, ciklezonid, ciklosporin, dexametazon, flutikazon, metilprednizolon, szirolimusz, takrolimusz, temszirolimusz, atorvasztatin, reboxetin, fezoterodin, imidafenatsin, szildenafil, solifenacin, tadalfil, tolterodin, alitretinoin (orális adagolási forma), cinakalcet, mozavaptan, tolvaptan. Amikor a közös alkalmazás ajánlott gondos ellenőrzése a klinikai állapotban a beteg, ha szükséges, - a vezérlő a gyógyszer-koncentráció a vérplazmában, és, ha szükséges - a dózis csökkentése.

Elszigetelt esetekben diszulfram-szerű reakció lehetséges, ha ketokonazol alkalmazása során alkoholt fogyasztanak.

A gombás agyhártyagyulladásban való alkalmazás nem praktikus, mert a ketokonazol rosszul behatol a BBB-be.

A hepatotoxicitás kockázata miatt, beleértve a A ketokonazolt csak olyan esetekben szabad használni, ahol a lehetséges előnyöket
meghaladja a lehetséges kockázatot.

A betegek a májenzim vagy vándorolt ​​toxikus májkárosodás miatt beadása más gyógyszerek ne használja ketokonazol, kivéve azokat az eseteket, amikor a várható előnyök igazolják a májkárosodás veszélye.

A kezelés kezdete előtt meg kell vizsgálni a máj működését az akut vagy krónikus betegségek elkerülése érdekében. A kezelés során rendszeresen monitorozni kell a perifériás vér képét, a máj funkcionális állapotát és
vesét a betegeknél annak érdekében, hogy ne hagyja ki a hepatotoxicitás első tüneteit. A hepatotoxicitás fejlődését lehetetlen kizárni az első hónap során, sőt a kezelés első hetében is. A ketokonazol teljes dózisa a súlyos hepatotoxicitás kockázati tényezője. Ezért a kezelés ideje alatt a ketokonazol-kezelésben részesülő betegeknél rendszeresen monitorozni kell a májműködést.

Betegek mellékvese-elégtelenségben, vagy borderline állapotok hátterében stressz (beleértve a kiterjedt műtét, intenzív ellátás) szenvedő betegek hosszabb ideig végzett kezelés gyanúja mellékvese-elégtelenségben monitorozni kell a mellékvese működését, mivel önkéntesek ketokonazol napi dózisban 400 mg-os vagy annál több csökkenését okozta „kortizol válasz” ACTH stimuláció.

Ha a bőrbetegségek kezelése GCS-t használt, akkor a ketokonazolt legkorábban 2 héttel az elvonásuk után írják fel.

A savas italok használata növeli a ketokonazol felszívódását.