A körömgomba Exoderil: tulajdonságok, szinonimák és analógok

Az Exoderyl egy gombás gombaellenes szer, amely szinte mindenféle kórokozó gombát képes kifejteni, ami emberben mycosisokat okoz. Szükség esetén az Exoderyl helyébe olyan analógok lépnek be, amelyek széles választékkal rendelkeznek, és képesek megállítani a gombák növekedését és reprodukcióját.

Exodermil tulajdonságai

Exoderil első gombaellenes gyógyszert tartalmaz hatóanyagként osztályából allilamin naftifin, szemben aktív dermatophytes, gombák, élesztők, penészgombák és bizonyos más fajokra mikroszkopikus gombák.

Exoderil mutat igen nagy aktivitást az élesztők Candida, kábítószer megöli gombasejteket (fungicid tulajdonságok) és korlátozza a a kolóniák növekedése a mikroorganizmusok (fungisztatikus tulajdonságait).

Az Exodermil külső kezelésre alkalmas, oldat (csepp), krém, gél formájában kapható. Az összes dózisformát napi egyszeri helyi kezelésre használják, a kurzus időtartama a gombás betegség kórokozójától, a betegség állapotától, a beteg immunitásának állapotától függ.

Helyi alkalmazás esetén az Exoderil naftilhid hatóanyag nem lép be a véráramba, és nem befolyásolja negatívan a beteg belső szervét. A túláradást széles körben használják, de a terhesség és a szoptatás idején a kisgyermekek idős korban orvosi konzultációra van szükség.

Exoderil analógjai és szinonimái

A gyakorlatban a kábítószer-helyettesítőt kétféle módon választják ki:

 • a hatóanyag;
 • a betegség típusától és természetétől függően.

Azok a gyógyszerek, amelyek ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, szinonimáknak nevezik.

Az ellenpélda egy hatóanyag, amely különböző hatóanyagokat tartalmaz, de ugyanazon betegségek kezelésére alkalmazzák.

A szinonimák általában teljesen felcserélhetők, pontosan ugyanolyan hatást gyakorolnak a testre, mint a vényköteles gyógyszerek.

Az analógok esetében a kompozíció nagyon különböző lehet, lehetetlen, hogy ebben az esetben teljesen orvos orvos segítségével kiválasszon egy teljesen egyenértékű helyettesítőt a receptre.

Az Exoderil szinonimái

A naftin mint hatóanyag, Exoderil kivételével, Mycoderyl, naftifin, naftifin-klorid.


Az Exoderil orosz analógja megoldás és Mikoderil krém. A Micoderil összetétele ugyanazt az anyagot foglalja magában, mint az osztrák Exodermil-gyógyszer, az ilyen gombaellenes szerek hatása ugyanaz.

A Mikoderil és az Exoderil teljesen felcserélhetőek, de értékük eltér. A Micoderil, az Exoderil orosz ekvivalensének 10 ml-es ára körülbelül 350 rubel, míg az ugyanolyan mennyiségű Exodderil csepp ára 560 rubel.

Az ukrajnai gombaellenes gyógyszer hatóanyagként naftódin tartalmú Exoderil teljesen cserélhető analógja Exo-Derm.

A gyógyszer krém, spray, oldat formájában kapható, bőrbetegségek kezelésére, körömgombák kezelésére. Az Exo-Derm ugyanazokkal az ellenjavallatokkal rendelkezik, mint az Exoderyl és az orosz szinonimája Mikoderm.

A gyógyszert nem írják elő vagy törlik a naftifinnal szembeni túlérzékenység, nem alkalmazzák a sérült bőrre és kerülik a szem érintkezését.

Exodermil analógjai

A bőrgomba és a köröm kezelésére szolgáló olcsó Exoderil-analógokat olyan széles körű gombaellenes hatású gyógyszerek között kell keresni.

Antifungális krémek, gélek, permetezők - Exoderil analógjai

Az Exoderyl gyógyszerészeti megfelelője antifungális gyógyszerek:

 • terbinafinnel - Lamisil, Fungoterbine, Lamicon, Terbizil, Lamifast, Exifin, Lamifene gél, Terbinorm spray, Thermicon;
 • a bifonazollal - Bifonaz gél egészség, Kanospore krém;
 • izokonazollal - krém Travogen;
 • natamycinnel - Pifamucin, Primafungin krémek;
 • a szertakonazollal - Krém Zalain, Onabet;
 • ketokonazollal - krémek Dermazol, Ketodin, Nizoral, samponok Kenazol, Ebersept;
 • a mikonazollal - Gel Mikogel;
 • klotrimazollal - Kandisan kenőcs, Kanesten, Clotrimazole, Candide.

Nem hatékonynak, hatékonysága és olcsóbb, mint az Exoderyl Exiferic Exizin krémet. Az ára 10 gramm 1% krém Exifin az orosz gyógyszertárak 200 - 250 rubel. Moszkvában és 175 rubel. a Rostov-on-Donban.

Az Exoderyl félelem nélkül cserélhető az Exifin hatóanyaggal, amely hosszantartó hatással van, és lehetővé teszi naponta egyszer történő alkalmazását, mint az első generációktól származó gombaellenes szerekkel szemben.

A kesztyű Exoderil legolcsóbb analógja a Clotrimazole 1% krémje, a romániai gyógyszer által gyártott 20 g ára 54 rubel. a moszkvai gyógyszertárakban. Az Exoderil - kenőcs Clotrimazole egy orosz analógja olcsóbb pénzkészletet költ, az ára 38 rubel.

Csepp Clotrimazole (Lengyelország) a palackok sötét üveg egy cseppentő kissé drágább - 120 rubel. Moszkvában. Az oldatot sikeresen alkalmazzák a bőr és a köröm mikózisban, de az Exoderil-tól eltérően ez az analóg a napi 2-3 alkalommal a gomba által érintett felületre vonatkozik.

Az antimikotikus klotrimazol nagy aktivitást mutat a kórokozó gombákkal szemben, de ha tabletta formájában alkalmazzák, mellékhatásokat okoz.

A külső alkalmazásra szánt készítményben a klotrimazol gátolja a gombák életét, elpusztítja sejtjeit, nem szívódik fel a vérben, és nem befolyásolja a belső szervek működését. A klotrimazollal előállított kenőcseket széles körben alkalmazzák gombás fertőzések kezelésére.

Az Exoderil olcsó analógjai, ideértve a klotrimazolt is, tartalmazzák a köröm és krémmel jelölt cseppeket, 225 rubel áron. és 200 rubel. volt.

Az Exoderil egyéb analógjai

Az undecilénsavat tartalmazó gombaellenes készítmények Exoderyl analógokként használhatók.

Az undecilénsav segíti a gomba sejtfalának elpusztítását, a kombinált készítményekben dermatophyták elleni gombaellenes szerekként alkalmazzák.

A undecilénsavat tartalmazó népszerű gyógyszerkészítmény a kenőcs Mikoseptin. A 30 g kenőcs költsége átlagosan Oroszországban 270 rubel.

Az Exoderyl csepp analógja hatékonyságának és költségének közelében a Nitrofungin oldata a chloronitrophenol hatóanyaggal - az undecilénsav származékával.

A Nitrofungin oldata fungicid hatású, körömápolásra, a bőre gombákkal fertőzött bőrön, az Exoderyl farmakológiai hatásának analógja. A Nitrofungin ára 230 rubel. átlagosan 25 ml-es kapacitással.

A bőr és a köröm gombák helyett krémek, kenőcsök, cseppek helyett gombaölő lakkokat használnak. Ami ekzoderil analógok kezelésére köröm, akkor gombaellenes lakk amorolfine - Lotserilom, Oflomil lakk Amorolakom, Mikolakom, lakkok Batrafen a tsiklopiraksom.

A lakk költsége jelentősen meghaladja a krémek árát, így a moszkvai Batrafen lakk átlagos költsége 2100 rubel, és a krém Batrafen - 400 rubel.

Mint olcsó ekzoderil analóg kezelésére bőr, köröm gomba használhatja alkoholos oldat szalicilsav, az ára ennek a fertőtlenítő, fertőtlenítő szer 8-20 rubelt.

Kényelmes eszköz a gombás fertőzött bőrfelületek kezelésére, körmök - terbinafin Thermicon spray-vel.

A fellépés gombák Termikon ekzoderil analóg, a módszer alkalmazása a termék a körmök lehetővé teszi, hogy egyenletesen eloszlassuk a gyógyszert, az ár a patront az aeroszol nem haladja meg a 280 rubelt az orosz gyógyszertárakban.

Biztonságosabb és kényelmesebb a modern filmformáló analóg Exoderil a Lamizil Uno szögekhez, bár magasabb áron - átlagosan 800 rubel áron értékesítik. 4 g csomagoláshoz.

A Lamizil Uno-t az érintett körömre egyszerre alkalmazzák mindkét láb esetében, nem dörzsölik a bőrbe, 24 órán belül nem mossa le. A gomba kezdeti szakaszaiban az ilyen kezelés elegendő lehet, fejlett állapotban, pozitív eredmény hiányában orvoshoz kell fordulnia.

Részletesen tanulmányozhatja a körömgombák fejlett szakaszának kezelését cikkünkben A körömgombák elhanyagolt formájának kezelése.

Olcsó analógok Exoderate: list

A bőrelváltozásokat gyakran károsítja a viszketés, és a test szabad területeinek esztétikai megjelenését okozza. A gyógyszert a gombás fertőzések széles körére írják fel. Annak ellenére, hogy az orvoslás gyorsan megszünteti a betegség jeleit és magas hatékonyságot mutat, a betegek nem kevésbé hatékony, de olcsóbb Exoderyl analógokat keresnek (Svájc).

A gyógyszer ára: tejszín 1% 15 g - 520 rubel, 10 ml - 550 rubel oldat.

A gyógyszer jó minőségű helyettesítőket tartalmaz, és a fogyasztók számára elérhető áron. Krém és spray formájában kapható. A fő aktív összetevő naftifin. Pontos analógok a hatóanyaghoz egy kicsit.

Az Exodermil szerkezeti olcsó analógjai

A lista a hatóanyag pontos helyettesítőit tartalmazza.

1. Micoderil (Oroszország). Számos dózisformában állítják elő, ami kényelmesebbé teszi a különböző betegcsoportokat. A terápiás hatás elég gyorsan teljesül. Hatékony kezelés:

 • A bőr, a nyálkahártyák, a köröm gombasejtjei.
 • A fejbőr mikroszporája.

A megfelelő kezelési taktikával az érintett területeket gyorsan visszaállítják a normális helyzetbe. Az exoderil minőségi analógja a körmök gombájától olcsóbb, mint az eredeti (krém formájában).

 • Krém 1% 15 g. - 390 rubel, 10 ml - 490 rubel oldat.

2. Mizol Evalar (Oroszország). Hatékony gyógyszer gombás fertőzések kezelésére.
Kiváló eredményeket mutat a kezelés során:

 • Moly.
 • A fertőzött sima bőrfelületek, interdigital zónák.
 • A körömlemezeken lokalizált fertőzések.
 • Rövidszőrű zuzmó.
 • A gél tartalmaz továbbá teafaolajat, amely szintén gombaellenes hatású, és fokozza a hatóanyag fő összetevőjének hatását.
 • Gél 1% - 400 rubel, 1% -os oldat 10 ml - 310 rubel.

Gombaellenes pótlások terbinafinnel

A gombás megbetegedések elleni küzdelemre szolgáló gyógyszerek terbinafin állománya kisebb, mint az Exoderil összetétele, amely tartalmazza az anyagot naftifin. Gyakran szerepelnek a kezelési rendszerben a magas hatékonyság és a demokratikus ár miatt.

Az ilyen gyógyszerek gombaellenes hatása magas szinten van. Leggyakrabban a gyakorló orvosok választéka. A farmakológiai piacon sokan vannak. Az alábbiakban egy rövid lista található.

1. Terbinafim (Oroszország). A legolcsóbb analóg Exoderil kenőcs, valamint krém és spray. A hatóanyag a bioszintézis korai szakaszában elpusztítja a patogén gombák sejtjeit.

Pozitív dinamika észlelhető néhány napos alkalmazás után. Gyorsan felszívódik és mélyen átjut a bőr dermális rétegébe. Nem halmozódik fel a szervezetben.

 • A parazita gombák és baktériumok által okozott bőr- és körömbetegségek kezelésére alkalmazzák.
 • Hatékony a varicolored lichen kezelésében.
 • Kényelmes alkalmazási rendszere van - elegendő naponta egyszer.
 • Tube krém 1% 30 g - 160 rubel., Kenőcs 15 gramm - 60 rubel, Spray 20 ml - 170 rubel.

2. Binafin (India). Jelentős gombaellenes hatással rendelkezik a különféle kórokozó mikroorganizmusok ellen. Megsérti a gombák sejtjeiben a reakciók sorrendjét, ami halálát okozza.

Ajánlott kezelési előírások a bőr mikózisaira, pityriasisra. Több alkalmazás után a betegség tünetei észrevehetően visszafejlődnek: viszketés jár, az érintett területek általános megjelenése a fellendülés jeleit észleli.

Ez az analóg Exoderil krém használata gazdaságos. A mellékhatások ritkák.

3. Exifin (India). A használat első napjaitól kezdve csökkenti a dermatomycosis tüneteinek intenzitását. A sima felületek, az interdigital zónák, valamint az intertrigo hajlamos helyek számára nagyon nehéz hozzáférni.

Stabil terápiás hatás elérése érdekében az érintett területeket előzetesen meg kell tisztítani és szárítani. Jó értékelést nyújt a gyakorló orvosokról és a betegekről.

4. Thermicon (Oroszország). Hatékony a gombás fertőzések széles spektrumával. A tünetek fokozatos enyhülése a terápia megkezdése után 5-7 napon belül észrevehető. Ez az Exederyl hazai analógja jól tolerálható.

 • Nagyon hatékony a fertőzöttek kezelésében: izzadás, rossz, nedves területek.
 • Megszünteti a színvesztést.
 • A relapszus valószínűségének csökkentése érdekében ajánlott megelőzésre.
 • A megfelelő alkalmazással a mellékhatások minimalizálhatók.
 • Krém 1% l5 g - 300 dörzsölés, Spray l% 15 ml - 260 r.

5. Fungoterbine (Oroszország). Jó hírnévnek örvendő gyógyszer. Számos klinikai vizsgálatot végeztem. Rendszeres használattal fokozatosan felhalmozódik az expozíció területén, ami biztosítja a terápiás hatás gyors megjelenését.

Alkalmazáskor lágyítja a köröm fertőzött területének felületét, ami megkönnyíti a külső réteg könnyebb eltávolítását. Megszünteti a viszketést és a gyulladást. Jó eredményeket mutat a kezelésben:

 • A test és a végtagok dermatomikózisa.
 • A fejbőr gyűrűhéja. (A kezeléshez spray-formát alkalmaznak - az Exoderyl-oldat analógja).

Segédanyagként karbamidot tartalmaz, amely gyors felszívódást és hidratáló hatást fejt ki. Az orvosi felügyelet mellett történő szisztematikus alkalmazás mindig pozitív eredményt ad.

 • Krém 1% 15 g - 330 rubel, spray 30 ml - 370 rubel.

Milyen olcsó analógok vannak Exoderil-nél?

A cikk tartalma

Exoderil tulajdonságai és analógjai

A bőr és a köröm gombás fertőzése - kellemetlen jelenség. Ez viszketést, kellemetlenséget okoz, és kifelé néz. A patogén gomba magas páratartalmú körülmények között képes támadni. Leginkább nyilvános helyeken, például fürdőkben, szaunákban, úszómedencékben, vízi parkokban történik. Ezért javasoljuk, hogy csak gumi papucsokban látogasson el, hogy elkerülje a padló érintkezését.

Az "Exoderm" nemcsak megállítja és semlegesíti a gomba hatását, hanem lelassítja a kolóniák növekedési ütemét is. Csak külső használatra használja a terméket. Ennek következtében a fő hatóanyag nem befolyásolja egy személy belső szervét, mivel nem lép be a vérbe. A "Exoderil" gyógyszer ajánlott abban az esetben, ha a betegnek érzékeny, allergén-hajlamos bőrére van szüksége. A készítményt terhes nők, gyermekek és idősek kezelésére csak orvoshoz való tanácsadás után használja.

Termék: krém, kenőcs, csepp (oldat). A kezelés időtartamát több tényező határozza meg, és függ a beteg immunitásától, a betegség elhanyagolásától és a gombafertőzés típusától.

Az Exoderil olcsó analógjai

A "Exoderyl" gyógyszer olcsó analógjainak keresniük kell az olyan gombaellenes szerek körében, amelyek széles körű hatással bírnak. A gyógyszerészeti analógok különböző összetételű készítmények, de ugyanazon probléma kiküszöbölésére irányuló intézkedések.

A gomba kezelésére szalicilsav alkoholtartalmú oldatát lehet alkalmazni. A gyógyszertárakban az ár 8 és 20 rubel között mozog.

A gombákkal fertőzött köröm kezelésére Clotrimazol (1% -os koncentrációjú kenőcs) alkalmazható. Ez a Exoderil legolcsóbb analógja, de nagyon hatékony gyógyszer. A relatív kényelmetlenség az, hogy naponta többször kell alkalmazni. A költségvetés megtakarítása érdekében jobb, ha egy házi terméket vásárolnak a gyógyszertárban. Az ár a lengyel vagy román gyártóval összehasonlítva kétszer eltérhet. Az ilyen antimikotikumok tabletta formájában történő alkalmazása hátrányosan befolyásolhatja a testet. Mivel a hatóanyag "Clotrimazole" része a krémnek és cseppeket "Candide". Áruk nagyságrendje magasabb, de nagyon kedvező árú (200-ról 225 rubelre).

További lehetőségek az olcsóbb analógok „ekzoderil” „Fungoterbin”, „naftifin” (a hatóanyag ugyanaz, de a magasabb a koncentráció, ezáltal csökkentve a kezelés időtartama), „Terbinoks”, „Terbizil”, „Mikoderil”, „Nitrofungin”. Ezeknek a gyógyszereknek az ára 50 tonna. akár 350 rubel, míg az ár "Exoderil" a gyógyszertárak 465 rubel. akár 1099 r. (a költség a kibocsátás formájától és a létesítmény összegétől függ).

Olcsó analógok és a drog exoderil helyettesítői: az árak listája

Az Exoderyl egy modern gombaellenes szer az allil-aminok csoportjából. A gyógyszert csak külső használatra szánják, és krém vagy oldat formájában kapható. A hatóanyag a naftiin, amely a gomba hatására hat, csökkentve az ergoszterol szintjét. A gyógyszer antipruritikus és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

A gyógyszert Ausztriában gyártják. A termék magas áron megkülönböztethető - 15 g tejszín ára 450 rubel, 15 ml oldat - 550. A szalonok exoteiil analógjait orosz gyártók és importőrök készítik.

Az orosz gyártás analógjai

A belföldi gyártótól származó exoderil olcsó analógjai népszerűek bőr- és körömgombás betegeknél. Az alábbiakban egy táblázatot sorol fel orosz közeli helyettesítőiről.

Ukrán helyettesítő

Az exoderil gyógyszer olcsó analógjai megtalálhatók az Ukrajnában gyártott gyógyszerek között. Az alábbi lista röviden bemutatja azok listáját.

 • Az Exoderm. A naftirolon alapuló exuderil olcsó terminológiája. Oldat vagy krém formájában készül. Jelzés: interdigital mycoses, gombás körömfertőzések, pityriasis, bőr gombás fertőzések, dermatomycosis. Az átlagos ár 185-240 rubel.
 • Estezifin. Krém vagy oldat naftalin-hidrokloriddal a gyógyszerben. Az exoderil szinonimája hasonló felhasználási jelekkel, de olcsóbb. Terhesség alatt nem ajánlott a laktáció alatt. Az átlagár 255-290 rubel.
 • Lamifen. Form release - gél külső használatra. A készítmény összetétele a terbinafin, amely hatékonyan gyógyítja a bőr gombás fertőzéseit. A legolcsóbb ukrán helyettesítő exoderil. Az átlagár 95-120 rubel.
 • Lamikon. Spray vagy kenőcs terbinafinnel. A gyógyszert naponta egyszer használják. A hatóanyagot gombás fertőzés okozta gyulladásos folyamatokra írják fel. Az átlagár 180-320 rubel.

Belorusz generikumok

Az olcsó gombaellenes gyógyszerekkel való helyettesítés fehérorosz gyógyszerek között található. A belorusz generikumok segítenek kiválasztani az exoderil helyét.

Egyéb külföldi analógok

Az exoderil analógjai a behozatali gyógyszergyártók körmökhöz az alábbi listát tartalmazzák.

 1. Lamiderm. Készült tejszín formájában. Használati tünetek: dermatophyták a lábak, az ágyék, a csomagtartó, a bőr candidiasis, többszínű lichen. Olcsó import analóg. Származási ország - Egyesült Királyság. Az átlagár 150-180 rubel.
 2. Lamisil. A gyógyszert Svájcban gyártják. Form felszabadító krém, oldat, spray. A bőr, a fejbőr és a pityriasis gombafertőzésekre van előírva. Az átlagár 210-650 rubel.
 3. Mikofin. A terbinafin alapú gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszer. Származási ország - Törökország. Az átlagár 205-250 rubel.
 4. Terbizil. A tejszínt Magyarországon gyártják. Allylamine, amely gátolja a gombák széles skáláját. Ne terhesség alatt, gyermekeknél szoptatni. Az átlagár 320-380 rubel.
 5. Terbinoks. Származási ország - India. A kibocsátás formája - krém. Az átlagos ár 65-75 rubel.
 6. ekzifin. Származási ország - India. A termék krémként egy csőben kapható. Az átlagár 55-75 rubel.

A drog exoderil, mint analógjai, nagyon népszerű a különböző gombafertőzések kezelésében. Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a beteg patológiás állapotának fejlettségi szintjét, és válasszuk ki a megfelelő gyógyszert.

Csak egy képzett dermatológus írhatja fel a megfelelő gyógyszert, legyen az exodermil vagy bármely más.

Exoderil - olcsó analógok, az orosz és az importált helyettesítők ára

Az Exoderyl egy gombaellenes gyógyszer bőrgyógyászatban való alkalmazásra. Az anyag hatóanyaga a nafthin. Tönkreteszi a gombák sejtmembránját, ezáltal elnyomja további terjedését és halálhoz vezet. Az osztrák gyógyszergyár gyógyszerei hatékonyak, de meglehetősen drágák, ezért tanácsos olcsóbb analógokat figyelembe venni a pótlók összetételében vagy működésében, és értékelni a gyógyszertárban felmerülő költségeket.

Hogyan cserélhetem ki az Exoderylt? Az analógok listája megfizethető áron

A gyógyszert a bőrre, az onychomycosisra, a pityriasisra és a viszketésre szánt gombás fertőzések kezelésére használják. A termék antibakteriális hatású és gyorsan csökkenti a gyulladást.

A gyógyszer gyártója az osztrák Sandoz gyógyszergyár.

Az online gyógyszertárak gyógyszereinek költségei a kiadás mennyiségétől és formájától függően különböznek:

 • Cream Exoderil 1%, 15 g ár (apteka.ru, Moszkva) - 487 rubel, 30 g - 752 rubel;
 • Oldat Exoderil 1%, 10 ml - 543 rubel, 20 ml - 962 rubel, 30 ml - 1349 rubel.

Mikoderil (orosz gyógyszerrel azonos hatóanyaggal)

A Mikoderil az Exoderil legnépszerűbb orosz analógja, az OJSC "Pharmstandard-Leksredstva" gyártmánya.

Az általános készítményt a következő formában állítják elő:

 • Mikoderil oldat 1% 10 ml - ára 400-480 rubel, 1% 20 ml - 750-800 rubel;
 • Krém Mikoderil 1% 15 g - 340-360 rubel.

Naftifin része a gyógyszer befolyásolja a dermatofiták, penészgombák és sporotrihumy antimikrobás aktivitással rendelkezik Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok ellen. A mycoderylt dermatomycosis és onyzomycosis kezelésére használják.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható. Néha helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek pirosság, égés és irritáció formájában.

Nem ajánlatos a Micoderil összetevőivel szembeni túlérzékenységet alkalmazni. Ne alkalmazza a terméket nyitott sebekre, és alkalmazzon szemészeti kezelést is.

Batrafen

A Batrafen egy gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A gyógyszert az indiai cég Aventis Pharma LTD gyártja. Az alapok kibocsátásának különböző formái vannak az árban:

 • Batrafen-oldat 1%, 20 ml - 350-400 rubel;
 • Krém Batrafen 1%, 15 g - 390-450 rubel;
 • Körömlakk Batrafen 3 g - 2000-től 2500 rubelig.

A Cyclopyrox a hatóanyag fő hatóanyaga. Harcol a dermatomycetes, az élesztő és a penészgomba. A Gram-negatív kórokozók és Gram-pozitív baktériumok többségével is megbirkózik.

A batrafent bőrmikroszok, körmök, gombás vaginitis kezelésére használják. Ha hosszú ideig nagy bőrfelületeken alkalmazzák, akkor jól felszívódik.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Nem ajánlatos a készítmény túlérzékenységét az összetevőkre, terhesség és szoptatás alatt. A készítmény gyermekek kezelésére nem alkalmas.

Batrafen alkalmazása esetén allergiás reakciók előfordulhatnak bőr viszketés, égés vagy hámlás formájában.

Exo-Derm

Az Exo-Derm hatékony és könnyebben hozzáférhető helyettesítője az Exoodil számára, amelyet az LLC Health gyárt Ukrajnában. Formanyomtatvány:

 • Oldat Exo-Derm 1%, 8 ml - ára 300-320 rubel;
 • Exo-Derm krém 1%, 15 g - 180 - 250 rubel.

A készítmény magában foglalja a naftifina-hidrokloridot, amely az ergoszterin gátlásával elpusztítja a gombák sejtmembránját. A gombák típusától függően mind fungicid, mind fungisztatikus hatással bírhat. Az általános gyorsan megszünteti a gyulladást és viszketést. Exo-Derm-et alkalmaznak abban az esetben, ha a bőrt, a körmöket vagy a fejbőrt egy gomba befolyásolja.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Exo-Derm nem alkalmazható összetevőire való túlérzékenységre. Ezenkívül nem ajánlott nyílt sebeket alkalmazni. Mellékhatások, bőrfelület bőrpírja az alkalmazás területén, viszketés, égő érzés és szárazság megfigyelhető.

Candide

Másik alternatíva egy másik hatóanyaggal. A gyógyszergyártó az indiai Glenmark cég. A gyógyszer forgalomba hozatalának különböző formái vannak:

 • Candide oldat 1%, 20 ml - ára 350-420 rubel;
 • Candida krém 1%, 20 g - 270-300 rubel;
 • Porkamag 1%, 30 g - 340-380 rubel.

A Candida hatóanyaga olcsó, de hatékony klotrimazol. Ez az imidazol-származék elpusztítja a gombák sejtmembránját, ami halálhoz vezet. A gyógyszer hatása a dermatophytákra, az élesztőgomba és a penészgombákra, a gram-negatív és a gram-pozitív baktériumokra.

A Candida-t a test és a fejbőr dermatophytosisának, a pityriasisnak, a bőr candidiasisának, a nyálkahártyáknak és a körmök mikózisának kezelésére használják.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A nagyon ritka esetekben előidézett alkalmazás viszketést és égést okozhat az alkalmazás területén. Ez a mellékhatás önmagában eltűnik a hosszantartó használat miatt. Ne használja a Candide-t abban az esetben, ha összetevőinek allergiája van.

Nitrofungin

Olcsó, de nem kevésbé hatékony analóg. Gyártója a cseh "Avex-Pharmaceuticals" cége.

Oldat Nitrfungin 1%, 25 ml - ára 280-320 rubel.

A Nitrofungin hatóanyaga a klór-nitro-fenol. Megakadályozza a dermatophyták, élesztőgombák, gram-negatív és gram-pozitív baktériumok növekedését.

A trichofitózis, dermatophytosis, mikroszporia, candidiasis kezelésére alkalmazzák. Segít megszabadulni a köröm, a mykotikus ekcéma és az otomycosis gombás betegségeitől.

Mellékhatások és ellenjavallatok

Gyakorlatilag nem felszívódik a bőrbe, így amikor alkalmazzák, a mellékhatások ritka esetekben fordulnak elő, és viszketésnek, irritációnak, szárazságnak vagy bőrpírnak nyilvánulhatnak meg. Nem ajánlatos nagy érzékenységgel használni az alkotóelemekre.

Bifosin (Oroszország)

A bifozin egy hazai gombaellenes szer, amely jó helyettesíti az Exoderilt. A JSC "Sintez" Oroszország gyártója. Az ágens a következő formában szabadul fel:

 • Bifosin oldat 1%, 15 ml - 65-80 rubel ár;
 • Krém Bifosin 1%, 30 g - 75-80 rubel.

A hatóanyag a bifonazol. Hatékonyabb dermatophyták, élesztők és penészgombák ellen. A bifozint a bőr, a körmök és a nemi szervek, a dermatomycosis, az interdigital intertrigo és a lábak hyperhidrosisának candidiasisára használják.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A bifozin jól tolerálható, nagyon ritkán okoz allergiás reakciókat. Nem alkalmazható az összetevők túlérzékenységére és a 2 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére.

klotrimazol

Ez a gyógyszer meglehetősen olcsó alternatíva az Exemderil-hez, egy gombaellenes szerhez, amelyet szinte minden gyógyszertár biztosít. A klotrimazolt számos gyógyszeripari vállalat gyártja, mind külföldi, mind hazai.

A Clotrimazol krém vagy kenőcs formájában kapható, az ár 15-150 rubel lesz, attól függően, hogy hol készült.

A klotrimazol imidazolszármazékként van besorolva. Sikeresen harcol a penészgombákkal és a dimorf gombákkal, dermatophytákkal és actinomycetesekkel. Alkalmazzunk egy szert a mycosis bőr, körmök és nyálkahártyák kezelésére.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ellenjavalltság túlérzékenység esetén. A klotrimazolnak gyakorlatilag nincs mellékhatása. Ritka esetekben a bőr bőrpírja jelentkezhet az alkalmazás vagy a viszketés területén. A gyógyszer további felhasználásával eltűnnek.

A felsorolt ​​helyettesítő helyek árai, például Moszkva és Szentpétervár, eltérhetnek azoktól, amelyek Oroszország más régióiban láthatók.

Mennyibe kerül az Exoderil a gombából és analógjaiból

Onychomycosis (a körömlemez gombája) nehéz kezelendő betegség, amely hosszú kezelést igényel. A kóros állapot kifejlődése szinte nem befolyásolja az emberi test állapotát. A betegség megváltoztatja a körömlemezek szerkezetét, ami a törékenységet és a foliálódást fokozza. Ez a helyzet hatékony gyógyszerek alkalmazását igényli.

Az onokomikózis kezelésében nagyon fontos, hogy ne csak a betegség megjelenését szüntessék meg, hanem a kórokozó okozta kórokozót is.

A kórokozók aktivitásának csökkentése és a gomba reprodukciójának leállítása érdekében az Exoderyl kenőcsöt használják. Ennek a gyógyszerkészítménynek az analógjai bizonyos ellenjavallatokra használhatók az alapvető orvoslás vagy más, az Exoderyl használatának lehetőségével kapcsolatos helyzetek esetén.

Az analógok olyan készítmények, amelyek azonos hatóanyagokon vagy hasonló tulajdonságokkal és tulajdonságokkal rendelkező anyagokon alapulnak

Az Exoderil népszerűségének okai

Ezt a gyógyszerkészítményt különböző gyártók gyártják. Ennek a gyógymódnak számos alapvető adagolási formája van. Exodermil oldat formájában, üveges palackokba öntött, sötét színben festett. A palack térfogata elérheti a húsz millilitert. A kenőcs (tejszín) tizenöt vagy harminc gramm térfogatú alumínium csövekben áll rendelkezésre.

A hatóanyagként naftihid-hidrokloridot alkalmaznak ebben a gyógyszerben. Az anyag koncentrációja a készítményben 10 mg / gramm. Az oldatban rendelkezésre álló segédkomponensek között etil-alkoholt, propilénglikolt és desztillált vizet kell izolálni. A krém olyan összetevőket tartalmaz, mint a nátrium-hidroxid, szorbitán-sztearát, többféle alkohol és poliszorbát.

Az Exoderil hatóanyaga a különböző kórokozók aktivitását kiküszöböli, amelyek a gombás betegségek okozói. A teljes kezelés folyamata lehetővé teszi a kártevők elpusztítását és az érintett szövetek gyógyulásának felgyorsítását. Ez a cselekvési elv nemcsak a gyógyszer pozitív tulajdonságairól szól, hanem annak minőségéről is.

A gyógyszerkészítményt bármilyen betegség súlyosságára használhatja. A gyógyszer alkalmazása megakadályozhatja a gombák reprodukcióját, ami halálához vezet, az élet végén. Így elmondható, hogy a hatóanyag hatása pontosan arra irányul, hogy semlegesítse a reprodukciós képességet a fertőzéstörzsekben.

Antimikotikus hatás érhető el azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy a naftilcsoport közvetlen szerepet játszik az ergoszterin termelés folyamatában. Egyfajta akadályt jelent, ez a komponens meggátolja a kórokozók sejtmembránjának kialakulását. Az ergoszterol hiánya a sejtmembrán disztrófiáját okozza, ami csökkenti a készítmény összetételének a behatolásával szembeni ellenállását. Ez a cselekvés eredményeképpen a gomba megszűnik a szervezetből.

A szóban forgó gyógyszer nagy hatékonyságot mutat a bőr és a körömlemezek kezelésében, ahol a kórokozó kórokozója a gomba. Az Exodermil használatával nem csak a penész és élesztőgombák, hanem a dermatophyták és sporotrichoidok csoportjába tartozó mikroorganizmusok is kiküszöbölhetők.

A túláradás elérhető egy krém (a bőr számára) és cseppek számára

Használati utasítások

Az Exoderyl használatának szigorúan összhangban kell állnia egy szakember ajánlásaival, vagy a megjegyzésben meg kell adni. Az Exoderil oldata hatékonyabb, ha sima felületekre vagy fejbőrre kerül. A kenőcsöt a bőr bármely gombás elváltozásainak kezelésére használják.

A sérült szövet feldolgozása előtt az érintett területet kezelni kell. Miután a felületet fertőtlenítőszerrel kezelték, a manikűr tartozékokat a lehető legnagyobb mértékben távolítsa el a sérült körömlemezről. Annak érdekében, hogy a készítmény összetétele a maximális hatékonyságot mutassa, ajánlott először a bőrt gőzölni. A körömlemezeket naponta kétszer dolgozzák fel. A kezelés alatt a gyógyszer nem csak a körömre, hanem az ágyra, valamint a közelben lévő bőr egészséges területére is vonatkozik. Az onychomycosis kezelésének átlagos időtartama körülbelül fél év.

A fertőző gombás betegségek kezelése Exoderyl oldattal körülbelül hat hónapig tart. Az első munkamenet kezdete előtt az érintett körömlemezeket ollóval vágják, feldolgozzák, és karbamiddal lágyítják. A karbamidnak néhány nappal az első munkamenet előtt kell lennie. Ehhez a karbamid-oldatot a sérült szegekre kell felhordani, majd egy polietilén fóliát kell felhordani az oldat felett, amelyet speciális kötéssel rögzítenek. Tartsa a kötést három napig. Csak az eljárás végrehajtása után folytathatja a megoldás használatát.

Alkalmazhatja a gyógyszert kézzel, vagy pamutpárnával vagy pamutrügyekkel. A készítmény alkalmazása során nagyon fontos, hogy a folyadékot egyenletesen terjesszék nem csak a lemez felületén, hanem egészséges szövetekre is. A gyógyszer hatásának fokozása érdekében különleges kötszer használata megengedett.

Ha egy hónapon belül nincs pozitív tendencia a terápiában, akkor hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és forduljon szakemberhez, hogy tisztázza a diagnózist, és további kezelést írjon elő.

Mellékhatások és ellenjavallatok

A szakemberek véleménye alapján elmondható, hogy az Exoderyl ritkán okoz különféle negatív reakciókat a szervezetben. A gyógyszer összetételére való túlérzékenység jelenlétében a hatóanyag alkalmazása a következő negatív jelenségek megjelenését idézheti elő:

 • súlyos égetés;
 • fokozott szárazság és hipertermia;
 • allergia.

Ha a fenti tünetek bármelyike ​​megjelenik, hagyja abba a kezelést és konzultáljon szakemberrel. A test allergiás reakciójának számos formája az eljárás után rövid időn belül eltűnik.

A gomba tüneteinek első megnyilvánulása esetén szakemberrel kell konzultálnia, aki megfelelő megfelelő terápiát ír elő

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó ellenjavallatok között meg kell határozni a készítményben található összetevők egyéni intoleranciáját, súlyos allergiás reakciókat, a kezelt területen a felület integritásának megsértését. Ezen kívül a szakértők szerint a terhesség és a szoptatás idején kerülni kell a gyógyszer alkalmazását. A 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél a gombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszert csak bőrgyógyászattal folytatott konzultációt követően szabad alkalmazni.

Ezt a gyógyszert nem csak komplex kezelés részeként, hanem önálló eszközként is alkalmazzák. Ha többféle gyógyszert használ külső használatra, akkor elővigyázatosnak kell lennie a készítmények alkalmazása közötti kis időközönként. Az ajánlott időtartam húsz perc.

generikumok

Sokan hallják, mennyit költenek a gombából (a gyógyszer ára elérheti az 1000 kétezer rubelt a gyártótól függően), inkább olcsóbb gyógyszereket választanak. Az orvosi gyakorlatban a generikus gyógyszerek kiválasztása a következőképpen történik:

 1. A gyógyszer fő összetevője alapján.
 2. A terápiás hatás spektruma alapján.

Azok a gyógyszerek, amelyek összetételében ugyanazt az aktív összetevőt tartalmazzák, szinonimáknak nevezik. Az "analóg" kifejezés alatt olyan készítményeket értünk, amelyek összetételben különböznek egymástól, de ugyanolyan terápiás hatásúak.

A szakértők azt állítják, hogy a szinonímák teljesen helyettesítik egymást, a felsorolt ​​gyógyszerek ugyanolyan hatással bírnak, mint az előírt gyógyszerek. Mivel az analógok összetétele erős különbséget mutat, gyakorlatilag lehetetlen választani a szükséges gyógyszert szakember segítségével.

Az Exoderil szinonimái

Az Exoteryl Kenőcs analógjai összetételre, melyet leggyakrabban a szakemberek neveznek ki, mivel a gyógyszer önmagában nem használható. Ehhez a gyógyszercsoporthoz azok tartoznak, amelyekben hatóanyagként naftilint használnak. Ez az anyag olyan gyógyszereket tartalmaz, mint a "Micoderil", a "naftilfin" és a "naftifin-klorid".

A Mikoderil egy Exoderil orosz analógja, tejszín és oldat formájában. A készítmény összetétele ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, amelyek a Exoderate-ben állnak rendelkezésre. Annak ellenére, hogy mindkét hatóanyag azonos terápiás hatású, és teljesen felcserélhető, a Micoderil készítmény többször olcsóbb. Egy tíz milligramos üveg ára körülbelül háromszázötven rubel.

Az Exoderyl tiszta, színtelen, esetleg sárgás színű, erős alkoholos szagú oldat

A Mikorreda mellett egy olyan drogot is ki kell osztani, mint az ExoDerm. Ezt a gyógyszert az ukrán gyógyszergyár állítja elő. A naftildint tartalmazó gyógyszert nem csak oldat és kenőcs formájában készítik, hanem aeroszolként is helyi alkalmazáshoz. Ezt a gyógyszert a bőr és a körömlemez gombás betegségeinek kezelésére használják.

A készítmény alkalmazása során a készítményt kerülni kell a szem és a bőrfelületen, amelyeken mély sebek vannak. Abban az esetben, ha a készítményben jelenlévő összetevők túlérzékenyek, ajánlott a kezelés abbahagyása és az analógok alkalmazása.

Exoderyl kenőcs analógjai

Figyelembe véve az Exoderyla analógjait a körmök esetében, ki kell osztani a következő gombás megbetegedések kezelésében alkalmazott gyógyszereket:

 1. Lamisil, Thermicon, Lamifiast, Exifin, Fungoterbine (A hatóanyag a terbinafin).
 2. Bifonaz, Kanespor (Hatóanyag - bifonazol).
 3. Candisan, Candida, Clotrimazole (A készítmény hatóanyaga a Clotrimazole).
 4. Dermazol, Esbercept, Ketodin, Kenazol, Nizoral (A hatóanyag a ketokonazol).
 5. Primafungin, Pifamucine (A készítmény hatóanyaga a Natamycin).
 6. Onabet, Zalain (A hatóanyag a Sertaconazole).
 7. Mikogel (Az aktív komponens a mikonazol).
 8. travogen (Az aktív komponens izokonazol).

A fent említett gyógyszerek mindegyike magas hatékonysággal rendelkezik a gombafertőzések kezelésében. Legtöbbjük demokratikusabb, mint az Exoderil. Példaként említve azt mondhatjuk, hogy az Exifin krém tíz grammos csöve körülbelül kétszáz rubel.

Exificil, ami Exoderil leghatékonyabb analógja. Az Exifin hosszantartó hatású, amely lehetővé teszi, hogy a hatóanyagot csak egyszer használják 24 órán át. Ez a funkció különbözteti meg a hatóanyagot a többi antimikotikával összehasonlítva.

Apropó olcsó analógok ekzoderil, nem is beszélve a krém klotrimazol, amelynek ára körülbelül ötven rubelt dvadtsatigrammovy tubus krémet. A klotrimazol, kenőcs formájában, még olcsóbb. Egy gyógyszercső körülbelül negyven rubel.

Ekzodril is nagyon hatásos a kezelés a különböző gombás fertőzések érintő bőrfelületet hyperkeratosis, hanem a következő területeken: a haj növekedését

Vannak csepp Clotrimazole, amelyet Lengyelországban gyártanak. Ez az adagolási forma sokkal drágább, mint az első két (százhúsz rubel). Csepp Klotrimazol is használják a kezelésére onychomycosis de ellentétben ekzoderil a készítményt alkalmazzuk a fertőzés helyére csak két alkalommal a nap folyamán.

Ez az antimikotikus ágens nagyon hatásos a kórokozó növényi aktivitásának kezelésére. De nagyon fontos megemlíteni, hogy a klotrimazol tabletták formájában való alkalmazása orális adagolás esetén mellékhatásokat okozhat. A külsőleg alkalmazott klotrimazol csökkentheti a mikroorganizmusok aktivitását, valamint elpusztíthatja sejtjeinek szerkezetét. A külsőleg használt hatóanyag összetétele nem lép be a véráramba, és nem befolyásolja a belső szervek folyamatát. Ez a gyógyszer nagyon népszerű és széles körben elterjedt.

A fenti analógok mellett, amelyek viszonylag alacsony költséggel rendelkeznek, el kell különíteni a hatóanyagot. Ez a gyógyszer oldat és krém formájában készül gombás bőrelválások és körömlemezek kezelésére. A gyógyszer hatóanyagának szerepe a klotrimazol. A gyógyszer ára kétszáz és kétszázötven rubel között változik.

Az Exoderil gyógyszer olcsó orosz analógjai

A drog Exoderyl megszünteti a gombás betegségeket. Az orvos előírja, hogy többszínű hámlás, gombás fertőzések, dermatomycosis, bőr candidiasis, gombafertőzések az interdigital területen. Készített oldat és krém formájában. Más olcsó analógokkal helyettesíthető.

Az Exoderyl krém mellékhatásait általános bőrirritáció, valamint allergiás reakciók fejezik ki.

Krém és oldat A gombás körmökből való túláradás az alábbi esetekben ellenjavallt:

 • Allergiás reakciók a gyógyszerkészítmények összetevőiről.
 • Terhesség és laktáció.
 • Ha fertőzött a nyílt seben.

Óvatosan alkalmazza az Exoderyl oldatot és a túláradó krémet kiskorúaknak.

Használati utasítások

Miután kezelte az érintett területet az egyik gyógyszerrel, alaposan mosson kezet szappannal és vízzel. Ha a termék szembe kerül, vagy nyissa ki a sebet, azonnal öblítse le a területet tiszta vízzel. A gyógyszer alkalmazását követõen ne alkalmazzon kötszereket.

Az analógok ekzoderil lengyel: Binafin, Mikoderil, Lotseril és analógjai ekzoderil lengyel formájában lakkok: Batrafen, Oflomil, Fonzhial.

Az alábbiakban olcsó orosz analógok Exoderyl. Ezek közé tartoznak a következők: Micoderyl, naftifine, Clotrimazole, Lamisil, Fungoterbine, Fetimin.

Mikoderil

Mikoderil - olcsó orosz analóg Exoderil a körmökhöz. Hatékony gyógyszer a gomba ellen, minimális mellékhatással. Tartalmaz 1% naftil-hidrokloridot, vizet, etanolt és propilénglikolt.

A gyógyszer hatásos a kezelés candidiasis a bőr, fertőzések, gombás eredetű, pityriasis versicolor gomba interdigitalis zóna, körömgombásodás (köröm gomba), hyperkeratosis.

Mikoderil, egyike a kevésnek, nagyon nehéz fejbőrön keresztül áthatol fejbőrön.

Ha egy személynek körömgomba van, akkor fertőzött területet, azaz a körmöket le kell vágni és be kell nyújtani. A Mikoderyl cseppeket naponta kétszer kell alkalmazni. Alkalmazza őket a bőrfelületre, amíg az egész érintett terület teljesen le van fedve és egy centiméterrel közel van. Az eljárást addig kell elvégezni, amíg az egészséges köröm nő. Még ezután is ajánlott a gyógyszert további 14 napig alkalmazni a teljes kikeményedés érdekében.

Bőrmikózis esetén a fertőzött területet meg kell mosni és szárítani, mielőtt a gyógyszert fel lehet használni. Naponta egyszer alkalmazza a gyógyszert a fertőzött területre és egy centiméterrel a közelébe. A tünetek elmulasztása után a Mioderil alkalmazása további 14 napig tart, a relapszusok megelőzése érdekében.

A gyógyszer ellenjavallatai a következők:

 • Az anyaggal szembeni túlérzékenység.
 • Terhesség és a szoptatás ideje.
 • Kor 18 éves korig.

A gyógyszer átlagára 404 rubel.

Az Exoderyl megoldás olcsó analógjainak értékelései elég jóak.

naftifin

A naftifin-hidroklorid egy hatékony gombaellenes szer, egy szintetikus szer, amely az Exoderyl helyettesítője, az alkil-aminok csoportjába tartozik.

A gyógyszert cseppekben és gél formájában (krém) készítik. Naftifin javallt a herpeszt, a bőr gombás, a bőr és a szájpenész candidiasis, gombás elváltozások, körömgombásodás, dermatomycosis.

A kimutatáshoz használt Exoderyla analógja eltérő hatást fejt ki: gombaellenes, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és csökkenti a viszketést.

Használat előtt olvassa el a használati utasításokat, mert ellenjavallt:

 • Használjon nyílt fertőzött területeken.
 • Allergiás reakciók a hatóanyag egyik összetevőjeként.
 • 18 év alatti személyek.
 • A csapágy és a laktáció ideje.

A gyógyszer alkalmazása után nemkívánatos következmények léphetnek fel: szárazság, égés, bőrpír és bőr gyulladása. Ha legalább egy ilyen tünet van, a kezelést törölni kell.

A Naftiphin árai 250 és 600 r közöttiek.

Mivel ez a gyógyszer az Exodderil olcsó analógjai közé tartozik, a leginkább pozitívnak bizonyultak azok a válaszok, akik ezt a kábítószert tapasztalták. Mivel az allergiás reakciók és mellékhatások nem túl gyakoriak.

klotrimazol

A klotrimazol - az oroszországi termelésű Exoderyla helyett egy olcsó helyettesítőt használnak gomba kezelésére. Az olcsó analógot homogén, fehér kenőcs formájában állítják elő, amely enyhe szagú. A készítmény fő hatóanyaga a klotrimazol.

A gyógyszer akkor jelenik meg, ha:

 • a gombák különböző gombáinak okozta gombás fertőzései;
 • pelenka dermatitis, fehér piedra;
 • színezett lichen és erythrasis;
 • a külső fül gyulladásos folyamatai és a diffúz otitis.

A kezelés időtartama 1 hét és 1 hónap közötti, szakember által meghatározott, a betegségtől függően.

A gyógyszer nem javasolt szigorúan az alábbi esetekben:

 1. A gyógyszerre allergiás reakció következtében.
 2. Terhesség és szoptatás alatt.

Terhesség vagy szoptatás alatt a gyógyszert szakorvos írhatja elő, ha a gyógyszer több haszonnal jár a nő testéhez. A klotrimazol kenőcs azonban orvosi felügyelet mellett szükséges.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • különböző bőrkiütések;
 • duzzanat;
 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira - anafilaxiás sokk;
 • csalánkiütés;
 • fájdalmas érzések;
 • a bőr fokozott szárazsága;
 • általános bőrirritáció.

A clotrimazol csökkenti a nystatin, a natamycin, az amfotericin hatékonyságát.

A gyógyszerről szóló feljegyzések pozitívabbak, mint negatívak. Mivel a Clotrimazole könnyen cserélhető, gyorsan felszívódik, legyen az a köröm vagy a bőr.

Lamisil

A Lamisil egy Exoderil orosz analógja, amelynek fő tartalma a terbinafin-hidroklorid. A gyógyszer a körömgomba kezelésére szolgál, fungicid hatású, fungisztatikus hatású.

A Lamisil tablettákra a következő betegségekre van szükség:

 • gombás bőrfertőzések;
 • fehér piedra;
 • a fej reszketése a bőséges hajban;
 • onychomycosisban.

A gyógyszer más típusai a következőkre használhatók:

 • zoster;
 • pelenka kiütés a gombák sokszorosítása miatt;
 • mycosis stop.

Az alkalmazás előtt öblítse le az érintett területet és szárítsa meg. Ne csak a kandallóra, hanem egy centiméterre is alkalmazzuk. Az eljárást napi két alkalommal kell végrehajtani.

A Lamisyl nem megengedett olyan személyek számára, akik nem tolerálják a terbinafinot vagy egyéb gyógyszeres vegyületeket.

Gondosan használja a Lamizil minden fajtáját a daganatok, az endokrin betegségek és az alkoholfüggőség kezelésére. Szakember felügyelete mellett a gyógyszert a veseelégtelenség kialakulásában alkalmazzák.

A Lamizilre adott visszajelzések általában magas és gyors gombaellenes hatást fejtenek ki.

Fungoterbin

Ez a gyógyszer minden lokalizációból származó gombás betegség. A Fungoterbine egy Exoderil analógja.

Hozzárendelt seborrheás dermatitis, tinea sima bőr, sportoló ágyék, pityriasis versicolor, bőr candidiasis, megelőzésére gombás betegségek, gombafertőzések megáll.

A külső használatra szánt gyógyszerek formájában lévő fungoterbin ellenjavallt:

 1. Terhesség alatt.
 2. Gyermekek 12 éves korig.
 3. A készítményben lévő anyagokra utaló allergiás reakciók esetén.

A kérdéses gyógyszer tabletta nem használatos:

 1. Terhesség és szoptatás alatt.
 2. Legfeljebb 3 éves korban.
 3. A máj és veseelégtelenség krónikus formában.
 4. Ha allergiás a fungoterbinre.

Amikor nem megfigyelése a dózis tabletták lehetnek diszpepsziás tünetek, mint például: ízlelési zavarok, thrombocytopenia, agranulocitózis, neutropenia, lymphopenia, anorexia, teltségérzet a has, fájdalom a gyomortáji régióban, és mások.

A Fungoterbin krémet a gyógyszertárakban, átlagos költségük 334 rubel (olcsóbb, mint Exoderil).

Fetimin

A Fetimine egy gombaellenes szer, az Exoderil orosz ekvivalense. A naftiin a hatóanyag hatóanyagaként működik. Cseppek formájában és krém formájában kapható.

A gyógyszert ilyen betegségekre írják fel:

 • pityriasis lichen;
 • a bőr candidiasis;
 • moly.

Csepp és tejszín Fetimin ellenjavallt szembeni túlérzékenység esetén az adatok a gyógyszer vegyület, jelenlétében nyitott gombás elváltozások terhesség és szoptatás alatt, valamint a gyermekek.

A Generic Exoderil-t kívülről egy előre mosott és szárított fertőzött területre alkalmazzák. Az eljárást naponta egyszer kell elvégezni.

Ne engedje, hogy a Fetimine nyílt sebeket és szemeket engedjen be, és szigorúan nem ajánlott a gyógyszer alkalmazását anélkül, hogy felírná az orvost.

Az olcsó Exoderil analógok nagyon népszerűek viszonylag alacsony költségük és jó hatékonyságuk miatt.

Az Exoderil használatának néhány jelentőségű felülvizsgálata közül néhányan pozitívak. Ez annak köszönhető, hogy a gyógyszer nagyon hatásos, aminek következtében a gombás betegség rövid ideig gyógyítható. Továbbá, a vélemények szerint a legtöbb esetben nem történt visszaesés. Az olcsó Exoderil analógok nem rosszabbak a pozitív visszajelzések számában.