Flukosztat vagy Diflucan a mocsokból - ami jobb?

2016. december 18 22:54 9270

A modern társadalomban gyakrabban fordul elő betegség, mint pl. Bár az óriási mennyiségű kezelésre szánt pénzeszközök, és mindegyikük garantálja a betegség teljes körű elhelyezését, mindig van lehetőség választani a különböző gyógyszerek között. Az árak, a gyártók, a mellékhatások, az ellenjavallatok és az egyes összetevők egyéni intoleranciája között különböznek. Ezért, amikor egy kezelést írnak elő, a pénzeszközök személyes kiválasztását mindig elvégzik, ami segít a teljes candidiasis eltávolításában. Egy nagyon gyakori kérdés merül fel a nőknél, ami jobb a Diflucan vagy Flucostat tollából. Ezeket az alapokat gyakrabban nevezik ki, mint mások, és a kérdés természetesen felmerül. Ezen gyógyszerek mellett egyes orvosok régi és jól ismert gyógyszereket írnak elő, amelyek sokkal olcsóbbak, de vitathatják hatékonyságukat.

Próbáld ki, hogy ne fusson

Mindenesetre mindegyik a betegség színpadától, a test formájától és egyedi tulajdonságaitól függ, de csak a szakember tudja meghatározni, hogy a Flukostat vagy a Diflucan-t egy nősténynek szánják-e.

A tollak akut szakaszában könnyebb és gyorsabb a kezelés. Ha egy nő időben megbeszélésre jutott, és diagnosztizálták és azonnal elkezdték a kezelést, akkor a legtöbb esetben a betegség gyorsan eltűnik. Ha a nő általános egészségi állapota jó, nincs súlyos krónikus betegsége, vagy maga a candidiasis nem krónikus, nem lesz következmény. Az egyetlen dolog, amelyre figyelmet kell fordítani, a gombás fertőzések megelőzése. Sokan nem adnak időt, és ebben az esetben nehezen garantálható az újbóli fertőzés. Jó, ha a bonyolult kezelés az orvos szigorú felügyelete alatt történik, és minden előírt eljárást végrehajtanak.

Diflucan vagy Flucostat a tinktól, ami hatékonyabb

 1. Először is, meg kell értenünk, hogy a legtöbb gyógyszer hasonló összetételű, és nagyon keveset különböznek. A fluconazol hatóanyag, a gomba elleni harc közel azonos. A Diflucan és a Flucostat összetételében ez az anyag képes szuppresszív hatást kifejteni a Candida gomba aktivitására, ami a trombózis előfordulásának oka.
 2. A legtöbb nő úgy véli, hogy ha nincs különbség, akkor kiválaszthat bármilyen gyógyszert vagy helyettesítheti egy már eleve megírt gyógyszerrel. Ha a kompozíció azonos, akkor a hatás ugyanaz lesz. Ez nem teljesen igaz, mert még akkor is, ha a gyógyszerek összetétele hasonló, különbségek vannak, és néha nagyon jelentősek.
 3. A gyógyszer Diflucan már évek óta ismert, sikeresen alkalmazzák a gombás fertőzés kezelésére, és pozitív eredményt ad.

Sok évvel ezelőtt a gyógyszer felszabadítása magában foglalta a Pfizer céget, amely Franciaországban volt. Bár a hatóanyag a flukonazolon alapult, de a gyógyszergyártás technikája maga a vállalat tulajdonába tartozott, és pontosan nem lehet pontosan megmondani a gyógyszer összetételéről. Egy másik vállalat, már oroszul, egy idő után elkezdte felszabadítani a gyógyszerét, ugyanazzal a flukonazollal. Ezt Flukosztátnak hívták. Mivel a gyógyszer felszabadítását Oroszország területén végezték, a szállítási költségek és egyéb árnyalatok már nem voltak ott, így a gyógyszer ára lényegesen alacsonyabb volt. Ez a különbség a Diflucan és a Flucostat között.

 • Most fontolóra kell venni ezen alapok hatékonyságát. Egyrészt ugyanazok, de a másik - teljesen más. Az eredeti név, és így az eredeti recept a kábítószer a toll, tartozik a drog Diflucan. Ezért hatékonyabb eszköz, szabadalmaztatott és ellenőrzött. A flukosztát ugyanaz, mint a gyógymód, de mint bármely analóg, ez azt jelenti, hogy nem adta át a részletes vizsgálatot. Bár hatékonysága is magas, de a különbség nem csak az ár. Meg kell érteni, hogy az eredeti mindig kedvelni fogja, függetlenül attól, milyen csodálatos példány készült a modellen.
 • Az orvos a fájdalom kezelésére szolgáló pénzeszközök kijelölésekor egyedileg választja ki a gyógyszereket.

  Néha a nő egészségi állapota elég jó, és az analóg alkalmazása, nevezetesen a Flucostat segíthet a candidiasis kezelésében anélkül, hogy bármilyen mellékhatást okozna, és jelentős ellenjavallatok nélkül. Azonban, ha az emberben előforduló toll nem először fordul elő, és a kezelés nem volt hatásos, különböző okok miatt jobb, ha a gyógyszer eredeti változatát, vagyis a Diflucan-ot használja. Ebben az esetben a teljes és gyors fellendülés garanciái lesznek. Az ilyen következtetéseket leggyakrabban a szakemberek teszik ki, ezért neveznek egy drágább gyógyszereket - a Diflucan-ot.

 • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden esetben a kezelés teljesen más lehet. Szakemberek és statisztikusok szerint a fellendülés mind az egyik, mind pedig a másik drogról származik. Ha egy személy hajlamosabb a bizonyított, eredeti változatra bízni, akkor választása lesz a Diflkkukan felé, de meg kell jegyezni, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a Flukosztat ma kevésbé hatékony. Ezért mindig van választás, de minden esetben jobb, ha meghallgatjuk az orvos véleményét, amely tapasztalatára támaszkodik.
 • Mit mondjak még az anti-élesztő gyógyszerek alkalmazásáról?

  1. Először is, ez az, hogy néha egy gyógyszer használata nem elég. Ezért, még a Diflucan kiválasztása is szükségessé válhat, helyi gyógyszerekkel, például kúpokkal, permetekkel, krémekkel vagy kenőcsökkel végzett további kezelésre lehet szükség. Egy komplexumban, különösen krónikus fázisban, sokkal gyorsabban fog pozitív hatással járni.
  2. Meg kell érteni, hogy egy tabletta bevétele még nem teljes körű kezelés és a betegség további megelőzése. Még ha a duzzanat tünetei teljesen eltűntek a Diflucan vagy a Flucostat bevétele után, nem szabad megállítania az előírt eljárást.
  3. Általában a kezelés egy hétről egy hónapra, és néha több hónapra is kiterjed.

  A Diflucan vagy Flucostat kezelésének időtartama meghaladhatja az egy hónapot

  A generikus gyógyszerek alkalmazása során emlékeztetni kell arra, hogy minden komponensük a vérbe esik, és a szervezetben a helyi drogokkal ellentétben kerülnek. Ha a kúpok, krémek vagy kenőcsök használata teljesen hatástalan, és a betegség stabil, akkor ebben az esetben csak általános hatású gyógyszerek alkalmazása ajánlott.

 • Emlékeztetni kell arra is, hogy minden független kezelés nem eredményez eredményt, kivéve ha felmérést végeznek és elemzéseket végeznek. A tünetek rejtett formái gyakran előfordulnak, és az öncsillapítás után a visszaesések szinte mindig és nagyon gyorsan fordulnak elő.
 • Jelek, amelyekben fontos, hogy azonnal keressenek segítséget és kezdje meg a kezelést

   • a kellemetlen, tartós kibocsátás megjelenése sárgás vagy barnás színárnyalatú, néha vérkeverékkel;
   • éles szag a hüvelyből és a kibocsátástól;
   • a bőrszín megváltozása, a nemi szervek duzzanata vagy duzzanata, valamint kiütések, bőrpír és hasonló jelek;
   • viszketés a hüvelyben vagy anusban, néha égő érzés a vizelés alatt vagy a menstruációs ciklus alatt.

  Ha egy vagy több jelet talál egyszerre, akkor bizalmasan beszélhetünk egy fertőző betegség előfordulásáról, és különösen a tusolásról.

  Az ilyen jelek a nemi közösülés során továbbított egyéb betegségekre jellemzőek. Ezért csak a szakember képes helyesen diagnosztizálni, és ő fogja előírni a megfelelő kezelést.

  Ha élesztő fertőzést észlelnek, lehetőség van Diflucan vagy Flucostat, valamint egyéb, gombaellenes hatású gyógyszerek felírására.

  flukonazol

  A leírás aktuális 2015/09/03

  • Latin név: Flukonazolum
  • ATX kód: J02AC01
  • Hatóanyag: Flukonazol (flukonazol)
  • Gyártó: Obolensky, Vertex, Biocom ZAO, Ózon Kft Sotex PharmFirma, Barnaul Növény Orvosi készítmények, East Farm (Oroszország), Egészség, Astrafarm (Ukrajna), Hemofarm (Szerbia), Replek Pharm Kft Skopje (Macedónia), Glenmark Generics Ltd, Hetero Drugs, Mantena Laboratories (India)

  A flukonazol összetétele

  A készítmény kapszulák formájában tartalmazza az aktív összetevőt flukonazol. A kapszulák további összetevőket is tartalmaznak: burgonyakeményítő, polivinilpirrolidon alacsony molekulasúlyú, kalcium-sztearát vagy magnézium-sztearát.

  A flukonazol tablettákban tartalmaz egy hasonló hatóanyagot, valamint további nátrium-lauril-szulfátot.

  A kibocsátás formája

  Ez a gyógyszer 150 mg, 50 mg, 100 mg-os flukonazol kapszulákban kapható. Ez a kapszula kék, belül fehér vagy sárgás szemcsés por. Kontúrtartományokban, amelyeket karton dobozokba helyeznek. Fluconazol tabletta, szirup, gél, kúpok, oldat Fluconazol IV adagolására is.

  Farmakológiai hatás

  Az absztrakt arról tartalmaz információt, hogy a gyógyszer gombaellenes szer hatású, és gátolja a specifikus szintézist gombás szterinek. Az osztályra utal triazolvegyületek.

  Különös hatással van a gombák enzimjeire, amelyek függenek citokróm P450. A hatóanyag különféle törzsekkel szemben aktivitást mutat Candida spp. (ideértve a zsigeri candidiasis hatását is), Cryptococcus neoformans (beleértve a koponyaűri fertőzések hatását is), Trichophytum spp, Microsporum spp. A hatóanyag továbbá aktív mikroorganizmusokkal szemben, amelyek az endémiás mycosisok kórokozói: Coccidioides immitis, Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis.

  Az ügynök leállítja az átalakítást ergoszterol-lanoszterin gombák sejtjei. Ennek hatására a sejtmembrán permeabilitása megnő, növekedési és replikációs folyamata gátolva van. Nagyon szelektív a citokróm P450 gombák esetében, de az emberi szervezetben ezek az enzimek szinte nem depressziósak. Az anti-androgén aktivitást nem mutatják ki.

  Farmakokinetika és farmakodinamika

  A Wikipédia igazolja, hogy orális adagolás után a gyógyszer aktívan felszívódik az emberi gasztrointesztinális traktusba. A plazmában a hatóanyag koncentráció-szintje meghaladja a szint 90% -át, amelyet fel lehet tüntetni, ha intravénás beadási módot alkalmaznak. Az anyag felszívódását nem befolyásolja az élelmiszerbevitel, ezért nem számít, hogy hogyan kell bevenni, étkezés előtt vagy után. A gyógyszer belélegzése után a vérben a legmagasabb koncentráció 0,5-1,5 óra elteltével történik. A vér felezési ideje 30 óra. Vagyis naponta egyszer vegye be a gyógyszert. a hüvelyi candidiasis a hatóanyag egyetlen dózisát, amelyre a gyógyszer egy tablettáját vagy más formáját alkalmazzák.

  A hatóanyag 11-12% -a kötődik a vérplazma-fehérjékhez. Amikor a gyógyszer elkezd dolgozni, a kezeléstől függ. Ha naponta vegye be a gyógyszert, az aktív hatóanyag stabil koncentrációja egy személy vérében a negyedik vagy ötödik napon (az emberek 90% -ában) figyelhető meg. Abban az esetben, ha a kezelés első napján a beteg napi kétszeri adagot kapott, ezt a hatást a kezelés második napján már megfigyelték.

  Behatolja a testet minden folyadékban. A szervezetből a vesén keresztül választódik ki, megközelítőleg 80% -a változatlan marad.

  Használati utasítások

  A gyógyszer alkalmazására a következő jelzések kerülnek meghatározásra:

  • fertőző betegségek, amelyeket a candida okozott(diffúz candidiasis, generalizált candidiasis, invazív candidiasis egyéb formái;
  • a nyálkahártyák candidiasisát(beleértve a garatot, a szájüreget, a nyelőcsövet);
  • candiduria;
  • krónikus atrófiás és bőr-nyálkás candidiasis a szájüregben (a protézisben dolgozó emberekben fejlődik);
  • nem invazív bronchopulmonalis fertőzések;
  • genitális candidiasis (hüvelyi candidiasis akut formában és relapszusokkal);
  • a vaginális candidiasis újbóli megjelenésének megakadályozása (abban az esetben, ha a betegség évente háromszor alakul ki), candidal balanitis;
  • cryptococcus fertőzés, cryptococcus meningitis;
  • onychomycosisban;
  • ótvar (beleértve a test, láb, ágyék területének mikózisát);
  • chromophytosis;
  • az endémiás mikózisok mélyek;
  • a fejlődés megelőzése gombafertőzések akiknél citosztatikus vagy sugárterápiát végeztek.

  Ellenjavallatok

  Vannak ilyen ellenjavallatok ennek a gyógyszeres kezelésnek:

  • a flukonazolra vagy az azolvegyületekre nagy érzékenységet mutatnak, amelyek kémiai szerkezetben közel vannak a fluconazolhoz;
  • párhuzamos alkalmazás terfenadin, ha a beteg 400 mg flukonazolt kap naponta vagy annál többel;
  • párhuzamos vétel asztemizol bármely más olyan gyógyszer, amely növeli a QT-intervallumot;
  • legfeljebb 4 éves korig.

  Óvatosan kell eljárni a májelégtelenség, veseelégtelenség, a bőrkiütések megjelenését az emberek felszínes gombás fertőzés, és potenciálisan pro-aritmiás állapotok emberek kockázati tényezők (szerves szívbetegség, gyógyszer, kiváltva a fejlesztési aritmia, az elektrolit egyensúly megzavarása). Ebben az esetben a flukonazolt kell alkalmazni, mindig kérjen szakembert.

  Mellékhatások

  A gyógyszer kezelésekor a betegeknél ezek a mellékhatások alakulhatnak ki:

  • hasi fájdalom, hasmenés;
  • fejfájás;
  • hányinger, felfúvódás;
  • kiütés a bőrön;
  • hepatotoxikus hatások;
  • anafilaxiás reakciók.

  Hogyan kell az ilyen hatású gyógyszereket inni és a kezelés folytatásához külön orvoshoz kell fordulni.

  Használati utasítás Flukonazol (Módszer és adagolás)

  A hatóanyagot orálisan adagoljuk (kapszulák Fluconazole Stada, Fluconazole Teva, tabletták) vagy intravénás beadásra. A gyógyszer más formái is vannak, amelyek hatóanyaga a fluconazol, - gyertyák, kenőcs.

  Az oldatot infúzióban adjuk 10 ml / perc sebességnél.

  Flukonazol tabletta, használati utasítás

  A gyógyszer adagja a betegségtől és súlyosságától függ.

  Betegek a terjesztett candidiasis, candidiasis az első napon 400 mg-ot írnak elő, akkor az adagot 200 mg-ra kell csökkenteni. Gyermekek kezelésre általános candidiasis napi 6-12 mg / nap súlyt jelent.

  Betegek a oropharyngealis candidiasis 50 mg és 100 mg flukonazol napi egyszer mutatható be, a kezelés időtartama 1-2 hét.

  Az emberek szenvednek orális nyálkahártya atrófiás candidiasis, naponta egyszer 50 mg. A kezelést helyi fogsorkezeléssel kombinálják. Más candidiasis fertőzések kezelésénél a nyálkahártyák 50-100 mg / nap, a terápia időtartama 14 - 30 nap.

  A relapszusok kialakulásának megakadályozása érdekében oropharyngealis candidiasis az embereknél AIDS 150 mg hetente egyszer javallott. Ha nyálkahártya candidiasis alakul ki gyermekekben, az adagot naponta 3 mg LS / testtömeg kg-os sebességgel kell venni. Az első napon kettős adagot adhat a gyermeknek.

  Betegek a cryptococcus fertőzés és cryptococcus meningitis, rendszerint 200-400 mg LS-t neveznek naponta egyszer. Az első nap 400 mg gyógyszer bevitelét mutatja. A kezelés időtartama 6-8 hét. A gyermekek naponta 6-12 mg / testtömeg kg-os dózist írnak elő.

  Az emberek szenvednek a bőr fertőző betegségei, ajánlatos hetente egyszer 150 mg-ot kijelölni vagy 50 mg naponta egyszer inni. A kezelést 2-4 hétig kell folytatni. Férfiak és nők esetében betegek mycosis stop, néha hosszabb kezelésre van szükség - legfeljebb 6 hétig.

  Betegek a szánalom őszintén Javasolt heti 300 mg-ot szedni, a terápia időtartama - 2 hét. A tünetek intenzitásától függően az orvos a harmadik héten más módszert írhat fel a flukonazolra. Lehetséges egy másik kezelés - 50 mg naponta egyszer, a terápia időtartama - két-négy hétig.

  betegek onychomycosisban hetente egyszer 150 mg-ot jelöl. A terápiát addig kell folytatni, amíg az egészséges köröm nő a beteg szög helyén.

  Az emberek szenvednek Mély endemikus mycosis, néha hosszan tartó kezelésen estek át olyan gyógyszerrel, amely akár két évig is eltarthat. A napi adag 200-400 mg.

  A flukonazol használatára vonatkozó utasítások szájpenész előírja, hogy hüvelyi candidiasis esetén egyetlen adagot kell bevenni, dózisa 150 mg.

  Szabály szerint a flukonazol dudorral egyetlen dózis után hatásos. De többet arról, hogy hogyan kell bevenni a flukonazolt, az orvos egyéni konzultáció után mondja meg. Mielőtt meghatározná, hogy miként kell inni valamit a tusfürdõknek, a szakértõ figyelembe veszi a betegség okait és a betegség sajátosságait. Krónikus duzzanat esetén a Fluconazole Teva-t vagy más típusú gyógyszereket írnak elő a 150 mg-os adaggal havonta egyszer történő megismétlődésre. Használja a szükséges gyógyszert 4-12 hónapig. A megelőzés céljából a kapszulákat 50-400 mg dózisban adják be naponta egyszer, attól függően, hogy mennyire magas a betegség manifesztációjának kockázata. Gyermekek a tollból A flukonazolt tablettákban 3-12 mg gyógyszer adagban adják 1 kg súlyonként naponta. Mennyit kell inni, a fertőzés súlyosságától függ.

  a balanitis a férfiak kezelési módja a következő: a gyógyszer 150 mg-os adagot egyszer kell bevenni.

  Néhány beteg azon kíváncsi, hogy havi tablettákkal vagy kapszulákkal lehet-e inni. A szakértő szerint a fluconazol bármikor, függetlenül a havi ciklustól. A gyógyszer mennyiségének mennyisége függ a betegség tüneteinek intenzitásától.

  túladagolás

  Túladagolás esetén a beteg hányingert, hasmenést, hányást, súlyos túladagolást okozhat. Az egyes megnyilvánulásokra vonatkozó adatok vannak hallucinációk. Túladagolás esetén kényszergyulladást alkalmaznak, gyomormosást végzünk, hemodialízist végzünk. Tüneti kezelést is alkalmaznak.

  kölcsönhatás

  A kezelés megkezdése előtt fontos tudni nemcsak arról, hogy miért segít a flukonazol tablettákban és egyéb formában, hanem a kábítószerek és egyéb gyógyszerek kölcsönhatásáról is.

  Egyidejű vételkor warfarin a flukonazol protrombin ideje hosszabb lesz.

  A szulfonilurea-származékok csoportjába tartozó hypoglycemizing orális szerek egyidejű alkalmazásával a flukonazol felezési ideje megnő. Következésképpen hipoglikémia kialakulhat.

  A fenitoin egyidejű alkalmazásakor a fenitoin koncentrációja klinikailag jelentősen megnő.

  A hidroklorotiazid egyidejű ismételt alkalmazásakor a flukonazol koncentrációja nőtt a vérben. Ne változtassa meg a dózist.

  Egyidejű kezeléssel rifampicin az AUC 25% -kal csökken. A felezési időt is 20% -kal csökkenti. Bizonyos esetekben az orvos úgy dönt, hogy növeli az adagját.

  A flukonazol kezelésénél ajánlott a ciklosporin koncentrációjának ellenőrzése a vérben.

  Ha ugyanakkor a beteg nagy adag teofillint kap, akkor fontolóra kell venni a teofillin túladagolásának valószínűségét.

  Ellenjavallt napi 400 mg-nál több adag Terfenadinnal együtt.

  A ciszaprid egyidejű alkalmazásakor az érrendszerből és a szívből származó negatív mellékhatások nyilvánvalóvá válhatnak, különösen a kamrai hormon paroxizmusaival tachycardia.

  Ha kombinálja a flukonazolt és a zidovudin, a betegnek az orvosnak kell figyelnie, mivel a zidovudin mellékhatásai megnőhetnek.

  Ha egyidejű kezelésre van szükség asztemizol, ciszaprid, takrolimusz, A rifabutin vagy bármely más gyógyszer, amelyet a citokróm P450 rendszer metabolizál, lehetõvé teszi a vértermékek koncentrációjának növelését.

  A flukonazol felszívódását nem befolyásolja az egyidejű beadás cimetidin vagy antacidok.

  Eladási feltételek

  A gyógyszertárakat orvosi rendelvényre adják el, a szakember latin nyelvű receptet ad.

  Tárolási feltételek

  Tárolja a gyertyákat Flukonazol, kenőcs A flukonazol, a krém, a tabletta és a kapszula sötét helyen legyen, a gyógyszereket védeni kell a napsugaraktól.

  Lejárat dátuma

  Különleges utasítások

  Ha a kezelés alatt megsérti a májat, fontos az orvos folyamatos ellenőrzése. Ha májkárosodás jelei vannak, orvosolni kell a gyógyszert.

  A férfiak és a nők számára helyileg alkalmazott gyógyszer alkalmazása során meg kell jegyezni, hogy az AIDS-fertőzöttek gyakran különböző bőrreakciókat alakítanak ki.

  Nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy mennyi a flukonazol, hanem az is, hogy a kezelés korai befejezése esetén előfordulhat a relapsusok kialakulása. Ezért fontos, hogy teljes egészében töltse ki az előírt kezelési rendszert. Fontos, hogy ezt vegye figyelembe felhasználásával flukonazol származó köröm gomba, mint a vélemény köröm gombás azt mutatják, hogy az idő előtti megszűnése esetén a kezelés lehet megnyilvánulása a betegség kiújulásának.

  Sok betegnek van kérdésük arról, hogy a flukonazol antibiotikum, vagy sem? Figyelembe kell venni, hogy ez antifungális szer, nem antibiotikum.

  Függetlenül attól, hogy az emberek képesek-e ezt a gyógyszert alkalmazni, a diagnózis függ. A flukonazolt a férfiak számára gombás fertőzésekre írják fel, pontosan az előírt módon kell venni.

  Fluconazol analógok

  A flukonazol analógjai hasonló hatóanyagokkal rendelkező szerek. Az analógok ára a gyártótól függ, a gyógyszer felszabadításának formájától. Számos analógja van ennek a gyógyszernek: Diflazon, Diflucan, Vero flukonazol, mikomaks, Flucostat, Fluconazole Tiva, Fluconazole Stada és mások.

  Melyik a jobb: a flukonazol vagy a Diflucan?

  Gyakran a betegek összehasonlítják két gombaellenes hatású gyógyszer - a flukonazol és a Diflucan. Mi a különbség ezek között a gyógyszerek között? Mindkét készítmény a fluconazol hatóanyagra épül. A Diflucan 50 mg, 100 mg, 150 mg tabletta, valamint egyéb formában kapható. De a Diflucan ára sokkal magasabb.

  Flukosztat vagy flukonazol - ami jobb?

  Beszélünk arról, ami más Flucostat A flukonazolról meg kell jegyezni, hogy mindkét készítmény ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza. A flucostat drágább gyógyszer. Mi a különbség ezek között a gyógyszerek között, és melyiküket kell optimálisan kijelölni egy adott esetben, szakember határozza meg. Általában a flukonazolt gyakrabban alkalmazzák a rákos betegek profilaxisére a sugárzás és a kemoterápia után.

  A flukonazol vagy a nystatin - ami jobb?

  nystatin Egy gombaellenes szer, egy antibiotikum, amely aktív a Candida baktériumok ellen. Nystatin hatására a gombatestek membrán permeabilitása zavart okoz, ami hozzájárul a növekedésük és a szaporodásuk megzavarásához. Melyik gyógyszer előnyben részesül egy adott esetben az orvos diagnózisától és kijelölésétől függ.

  Gyermekeknek

  Az utasítások azt mutatják, hogy a gyógyszert a gyermekek 5 éves koruk után írják fel. A gyermekeknél a dózis a betegségtől függ. Rendszerint a gyermek súlyának 1 kg-jára számított 6-12 mg-os számítás alapján határozták meg. Az 5 év alatti gyermekek szigorúan az orvosi rendelvényre és a szakorvos felügyelete alatt szednek gyógyszert.

  Flukonazol és alkohol

  Az alkoholral való összeférhetőségről beszélve, a flukonazol, az orvosok nem javasolják az alkoholfogyasztást a kezelés alatt. Ez a kombináció nagyon veszélyes a májnál. Ezenkívül az alkohollal a kezelés alatt a gasztrointesztinális traktus, az erek, a szív nemkívánatos mellékhatásai alakulhatnak ki.

  A flukonazol terhesség és laktáció idején

  A flukonazolt a terhesség alatt ritkán írják fel, különösen az első trimeszterben és a második trimeszterben. Kivételek csak azok az esetek, amikor egy nő súlyos gombafertőzést diagnosztizál. Ha a szoptató készítményt nem írják fel, mivel az anyag belép az anyatejbe.

  A Fluconazole-ről

  Tekintettel a hatóanyag magas fungicid hatására, a betegek áttekintése és a flukonazol orvosi véleménye többnyire pozitív. A betegek visszajelzést kapnak Fluconazole Teva, valamint a visszajelzést Fluconazole Stada a fórumokon azt írja, hogy a gyógyszer segít a gombás betegségek tüneteinek gyors és hatékony megszüntetésében. A felhasználók megemlítik, hogy a tabletták viszonylag olcsóak, de ugyanakkor teljesen megszabadulhatnak a körömgombáktól és más kellemetlen betegségektől. Bizonyos esetekben elegendő naponta egyszer 150 mg flukonazolt szedni a betegség tüneteinek teljes leküzdésére.

  Nagyon gyakran a nők pozitív véleményeket írnak le a flukonazollal kapcsolatban szájpenész. Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer nem csak a tüneteket szünteti meg, hanem segít megelőzni a betegség visszaesését.

  Ár Flukonazol, hol vásárolni

  A flukonazol tabletta mennyisége a csomagolástól és a gyártótól függ. Vásárlás Flukonazol moszkvai ára 20-170 rubel. 150 mg-os kapszula (csomagban 1 db) Átlagosan 30 rubelt vásárolhat. 50 mg kapszula 30 rubel áron vásárolható (7 db-os csomagolás) A Fluconazole Teva 150 mg-os gyógyszerköltség 150-170 rubel / csomag. (1 db).

  Ár Flukonazol Ukrajnában (Odessza, Kijev, stb) - 17-20 hrivnya (100 mg kapszula, 7 db). Ár Flukonazol 150 mg Harkovban, Zaporozhye, a Dnepropetrovsk, stb - átlagosan 10 hrivnya (a csomagban 1 pc.). 150 mg tabletta lehet vásárolni Ukrajnában átlagosan 20 hrivnya.

  Mennyibe kerülnek a Kazahsztánból, Fehéroroszországból érkező pirulák a csomagoláson, a gyártón. Minszkben 150 mg-os kapszulát lehet vásárolni 10 000 - 103 000 rubel áron, attól függően, hogy a csomagban milyen tabletták vannak.

  Mennyibe kerülnek a gyógyszer fluconazollal (gyertyákkal, kenőccsel, krémmel) történő felszabadulásának egyéb formái is a gyártóktól függenek.

  Diflucan vagy Flucostat - ami jobb, olcsóbb és hatékonyabb?

  Azok a lányok, akik legalább egyszer szomorúsággal szembesültek, a Diflucan és a Flucostat készítményekről hallottak, amelyek nagyon gyakran megtalálhatók a nőgyógyászok receptjén. A két gyógyszer középpontja a flukonazol hatóanyag, amely jó gombaellenes hatást fejt ki. Tehát miért érdeklik sokan, hogy jobb Diflucan vagy Flucostat megvételére? Ez az árról szól. A Diflucan most 400 rubelt költ az oroszok és 250 UAH az ukránok, Flukosztat lehet vásárolni belül 200 rubel vagy 150 UAH.

  A fő különbségek a Flukosztat és a Diflucan között

  Először is meg kell értenünk, hogy a Diflucan az eredeti gyógyszer, amelyet külföldön állítanak elő. Flukosztat - egy általános, a hazai vállalkozások gyártása. Mivel az eredeti gyógyszer kétszer annyi, sokkal gyakrabban hamis, és nagy esély van arra, hogy "hamis" termékekbe kerüljenek. A belföldi partnereknek nincs értelme a viszonylag alacsony költségük miatt kovácsolni.

  De sokan érdeklik a farmakológiai különbség a Flucostat és a Diflucan között. Itt meg kell érteni, hogy mindkét gyógyszer alapja ugyanaz a hatóanyag, mint a flukonazol, amely káros hatással van az élesztőre és más gombákra. Egyes gyógyszerészek magabiztosan állítják, hogy a hazai analóg nem felel meg a gyártási, csomagolási és tárolási technológiának. De ez nem bizonyított, ezért alig figyelj erre.

  A jegyzethez! Azok, akik nem tudják, mi jobb, mint a Fluconazole vagy a Flucostat, javasoljuk, hogy olvassa el mindkét gyógyszer utasításait. A flukonazol 10-szer olcsóbb, mint a Flucostat és a Diflucan több mint 15-szerese, miközben ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza.

  Mi a baj a Diflucan vagy a Flucostat-tól?

  A tinusz első tünetei esetén jó eséllyel gyorsan megszabadulhat azáltal, hogy 150 mg Diflucan vagy Flucostat tablettát vesz be. Mondani magabiztosan, hogy egy gyógyszer sokkal jobb, mint a másik, egyetlen orvos sem képes összetételükre, mellékhatásaira, alkalmazási módszereire és hatókörére, csaknem azonos. Az eredeti vagy általános gyógyszer megvásárlása csak az Ön választása, és semmiképpen sem követheti a gyógyszerészek trükkjeit, miszerint az egyik eszköz hatékonyabb, mint a másik.

  A páciensek és az orvosok izzadási áttekintései mindkét gyógyszer a legfontosabb feladatukkal küzd - a nyálkahártyák gombás elváltozásai és a candidiasis különböző formái elleni küzdelem. Mindig lesznek azok, akiknek egy drog segített, a másik pedig nem. Ennek oka a test egyéni jellemzői, a betegség klinikai képe és a gombaellenes gyógyszerek csoportjával szembeni ellenálló képesség.

  Összefoglalva, szeretném felhívni a figyelmet a következő tényre. Diflucan és Flucostat aktívan hirdetett a tévében, támogatni aktívan gyógyszerészek és tízszer drágább a flukonazol, amely soha nem hirdetett, de sikerül kezelése gombás fertőzések a férfiak és a nők.

  Diflucan vagy flukonazol

  Diflucan vagy flukonazol, melyet jobban kell használni a tusolás során? Mindkét hatóanyag hatóanyaga a flukonazol, amely hatékonyan küzd a gombás fertőzések ellen. Az első dolog, amire a beteg figyelmet szentel a gyógyszer megválasztásánál, az a költség. Azonban az ár nem az egyetlen különbség a Diflucan és a Fluconazole között. Mi a hasonlóság és különbség ezeknek a gyógyszereknek?

  Hogyan kezeljük a tusit

  A tejjel egy betegség, amelynek kifejlődéséhez a Candida gomba aktív reprodukciója a test nyálkahártyájára vezet.

  Ebben az esetben a beteg aggódik az ilyen tünetek miatt:

  • fájdalom és súlyos viszketés a gombaeloszlás területén;
  • az érintett terület vörössége és duzzanata;
  • a fehér plakk megjelenése, ami külsőleg a nyálkahártyán lévő túrókhoz hasonlít.

  Az adott gyógyszerrel történő kezelés megkezdése előtt az orvos bakteriológiai elemzést fog előállítani, amely meghatározza a kórokozó érzékenységét a hatóanyaggal szemben.

  Nem olyan régen, hogy megszabaduljon a mocsoktól, a páciensnek szüksége volt egy terápiás kurzuson, amelynek időtartama meghaladhatja az 1 hétet. Ezenkívül sok gombaellenes gyógyszer magas toxicitást mutat, ami negatív hatást gyakorol a páciens testére. Napjainkban olyan gyógyszereket fejlesztettek ki, amelyek egyetlen lépésben megszabadulnak a gombás fertőzés összes tüneteitől.

  A jó terápiás hatást a Diflucan vagy a Fluconazole birtokolja. Mi a legjobb az egyes esetekben, csak az orvos válaszolhat a vizsgálat után. Az elsőt a francia gyógyszergyártó cég gyártja, és többet költ, mint a belföldi Fluconazole. Az előkészületek számos hasonlóságot és különbséget mutatnak.

  A kábítószerek hasonlósága

  A tabletták összetétele majdnem azonos. A hatóanyag a fluconazol, amely ugyanolyan hatásos a szinte minden gomba ellen.

  Ezért úgy járnak el, mint:

  1. Ezeknek a gyógyszereknek a használata meggátolja a kórokozó enzimek termelését, ami halálához vezet.
  2. A páciens testére gyakorolt ​​toxikus hatás hiánya.
  3. A gyógyszerek nem csak a kórokozó gombákat, hanem a kriptokokit, mikropórusokat, kokcidit stb.
  4. A tabletták aktív összetevői képesek bejutni bármely biológiai folyadékba (vér, nyál, stb.).
  5. A hatóanyagok kiválasztását a vizelettel együtt végezzük.
  6. A flukonazol és a Diflucan maximális koncentrációját a tabletta bevétele után 30 perccel észlelték, és nem függ az élelem bevitelétől.
  7. Ha a beteg vérében a tabletták (több mint 5 napig) hosszantartó használatára kerül sor, állandó koncentrációjuk megfigyelhető. Ha a maximális dózis egyidejű volt, akkor a következő napon ugyanaz a koncentráció lesz a vérben.
  8. A készítmények ugyanazokkal a jelölésekkel rendelkeznek a felhasználásra.
  9. A gyógyszerek dózisa azonos.
  10. A Diflucan és a Fluconazole alkalmazása során a betegeknek hasonló mellékhatásai voltak, többek között hányinger, hasmenés, puffadás. Néhány esetben májkárosodást figyeltek meg.

  Emellett nem alkalmazzák kisgyermekek (4 év alatti), terhes és szoptató nők kezelésére.

  A drogok közötti különbség

  A diflucan vagy a flukonazol adagolása a tusolás során az orvos figyelembe veszi, hogy mi különbözteti meg használatát.

  A tabletták fő különbségei:

  1. A Diflucan összetétele a következőket tartalmazza: laktóz, keményítő és egyéb összetevők. A gyógyszerek előállításában az analógok olcsóbb összetevőket használhatnak, amelyek biztonságosságát nem lehet megállapítani.
  2. A Diflucan készítményre vonatkozó utasítások szerint meg kell jegyezni, hogy a crusei nemhez tartozó gombákkal való használata nem hatékony. A Flukonazol-utasításban nincs említés.
  3. A Diflucan adagolás leírása részletezi, hogyan kell a gyógyszer alkalmazását gyermekek kezelésére. A hazai analóg leírásában nincs ilyen információ.
  4. A flukonazol hatékonyságát nem igazolták klinikai vizsgálatok, míg az európai partnerek elvégezték az összes szükséges vizsgálatot.
  5. Gyógyszergyártásával a francia cég többszintű védelmet nyújtott a lehetséges hamisítványokkal szemben. Az előkészítésünknek nincs ilyen védelme.
  6. A gyógyszerek között a legfontosabb különbség a költségek, amelyek közel 20-szor eltérőek.

  A megfelelő kábítószer kiválasztása során arra kell összpontosítania, hogy az európai gyógyszer hatalmas számú különböző teszten ment keresztül. De az orosz tabletták nem kevésbé voltak hatásosak a Candida gomba ellen.

  Azok számára, akik nem hajlandók hatalmas pénzt költeni a gyógyszerekre, a fluconazol kiváló alternatíva. Ezen kívül a gyógyszer számos pozitív értékelést.

  Fluconazol (Diflucan)

  Vannak ellenjavallatok. A vétel elkezdése előtt forduljon orvoshoz.

  Kereskedelmi nevek külföldön (külföldi) - Alfumet, Afungil, Biozolene, Candivast, Canesoral, Diflucan, Difluzol, Dofil, Felsol, Fluc, Flucess, Fluco, Flucoric, Fluhexal, Flumed, Flunizol, Flutec fluxus, Fluzol, Fumycin, Fungata, Fungicon, Fungustatin, Ibarin, Mykantol, Nesporac, Nofung, Syscan, Teczol, Trican, Truecand, Zoltec nevű anyagból.

  Minden gombaellenes gyógyszer van itt.

  Kérdezzen egy kérdést, vagy írjon véleményt a gyógyszerről (kérjük, ne felejtse el megemlíteni a gyógyszer nevét az üzenetben).

  Flukonazolt (ATC kód J02AC01) tartalmazó gyógyszerek:

  A Diflucan (az eredeti Fluconazole) a hivatalos használati utasítás. A gyógyszer vényköteles, az információ csak az egészségügyi szakembereknek szól!

  Klinikai és farmakológiai csoport:

  Farmakológiai hatás

  Gombaellenes szer. A flukonazol a triazol gombaellenes ágensek osztályának képviselője, ez a szelektív inhibitor a szterolok szintézisében a gombasejtekben.

  Orálisan és iv adagolás esetén a flukonazol különböző gombás fertőzési modellekben volt aktív. A hatóanyag aktivitását opportunista mycosisokban mutatták ki, a Candida spp. okozta, beleértve a generalizált candidiasisokat csökkent immunitású állatokban; Cryptococcus neoformans, beleértve a koponyaűri infekciót; Microsporum spp. és a Trychoptyton spp. Telepítve, mint a aktivitását flukonazol modellek endémiás mikózisok állatokban, beleértve által okozott fertőzések Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, beleértve a koponyán belüli fertőzések, és suiatum állatokban normál és immunhiányos.

  A flukonazol nagyon specifikus a gombás enzimek számára, amelyek függnek a citokróm P450-től. A flukonazol-kezelés 50 mg / nap dózisban legfeljebb 28 napig nem befolyásolta a szülési korú nőkben a férfiaknál vagy szteroidoknál a tesztoszteron plazmakoncentrációját. A flukonazol 200-400 mg / dózisban nem mutatott klinikailag szignifikáns hatást az endogén szteroidok szintjére és az ACTH stimulálására az egészséges férfi önkéntesekben.

  A flukonazol egyszeri vagy többszöri adagolása 50 mg-os dózisban nem befolyásolja az antipirin metabolizmusait, ha azokat egyidejűleg alkalmazzák.

  Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

  farmakokinetikája

  A flukonazol farmakokinetikája hasonló az intravénás beadáshoz és orális adagoláshoz.

  Orális adagolás után a fluconazol jól felszívódik, plazmaszintje (és teljes biológiai hozzáférhetősége) meghaladja a vérplazma fluconazol szintjének 90% -át iv. Az egyidejű táplálékfelvétel nem befolyásolja a felszívódást a lenyelés során. A Cmax 0,5-1,5 órával a flukonazol üres gyomor bevétele után érhető el. A vérplazma koncentrációja arányos a dózissal.

  Az egyensúlyi koncentráció 90% -át a terápia megkezdése után 4-5 nappal érik el (ismételt adagolás naponta egyszer).

  Az 1. napi dózis bevezetése, ami kétszerese az átlagos napi dózisnak, lehetővé teszi, hogy a 2. napig 90% -os Css-t érjünk el. A látszólagos Vd közelíti a test teljes víztartalmát. A vérplazma-fehérjékhez való kötődés alacsony (11-12%).

  A flukonazol jól behatol az összes testfolyadékba. A nyálban és a köpetben a flukonazol szintje hasonló a plazmához. A gombás agyhártyagyulladásban szenvedő betegeknél a flukonazol szintje a vérnyomásban a vérplazmában elérte a 80% -ot.

  A stratum corneum, az epidermisz-dermis és a verejtékfolyadék magas koncentrációit érik el, amelyek meghaladják a szérumszintet. A flukonazol a stratum corneumban felhalmozódik. 50 mg / nap dózisban történő adagolás esetén / flukonazol koncentrációja 12 nap után 73 μg / g, és a kezelés abbahagyása után 7 nap elteltével - mindössze 5,8 μg / g volt. Ha 150 mg-os adagot alkalmaz 1 alkalommal / hét. a 7. napon a sztrium corneum fluconazol koncentrációja 23,4 μg / g volt, és 7 μg / g a második adag után 7 nappal.

  A fluconazol koncentrációja a körmökben 4 hónapos alkalmazás után 150 mg 1 alkalommal / héten 4,05 μg / g egészséges és 1,8 μg / g az érintett körmökben; A terápia befejezése után 6 hónappal a fluconazol még mindig észlelhető a körmökben.

  Metabolizmus és kiválasztódás

  A flukonazol elsősorban a vesék által ürül; a beadott dózis körülbelül 80% -a változatlan marad a vizeletben. A flukonazol clearance-e arányos a QC-vel. Keringő metabolitokat nem észleltek.

  A vérplazma hosszabb T1 / 2-je lehetővé teszi, hogy egyszer a flukonazolt vegye be hüvelyi candidiasis és 1 alkalommal / 1 alkalommal / héten. más jelzésekkel.

  Ezeket összehasonlítottuk koncentrációja a nyálban és a vérplazma egyszeri dózisa után a flukonazol dózisban 100 mg-os, mint a szuszpenzió lenyelése (öblítés és megőrzése a szájban 2 percig és a nyelés) és a kapszulák. Cmax flukonazol nyálban, miután megkapta a szuszpenziót 5 perc múlva észleljük és 182-szerese a maximális koncentráció a nyálban lenyelés után a kapszula (elért 4 óra elteltével). Mintegy 4 óra elteltével a flukonazol koncentráció nyálban hasonló volt. Az átlagos AUC0-96 nyálban szignifikánsan magasabb volt, ha figyelembe szuszpenzióban, mint a kapszulák. Jelentős különbségek a kiválasztás sebességétől nyál vagy indikátorok plazma farmakokinetikai alkalmazásával nem azonosított a két hatóanyagleadású formák.

  Koraszülött csecsemőknél (kb. 28 héten át tartó fejlődés) a flukonazolt 6 mg / ttkg dózissal adták be 3. nappal, maximum 5 adag beadása előtt, miközben a gyermekek az intenzív osztályban maradtak. Az átlagos T1 / 2 74 óra (44-185 óra között) az 1. napon, átlagosan a 7. napon átlagosan 53 óra (30-131 óra) és a 13. napon átlagosan 47 óra (a korlátok között 27-68 óra).

  AUC-értékek 271 mcg x h / ml (tartomány 173-385 mcg x h / ml) 1. nap, majd nőtt, 490 mcg x h / ml (tartomány 292-734 mcg x h / ml) 7 napon, és csökkent átlagosan 360 mcg x h / ml (tartomány 167-566 mcg x h / ml) a 13. napon.

  Vd volt 1183 ml / kg (a tartományban 1070-1470 ml / kg) az 1. napon, majd nőtt, és átlagosan 1184 ml / kg (a tartományban 510-2130 ml / kg) a 7. napon, és akár 1329 ml / kg (1040-1680 ml / kg között) a 13. napon.

  Idős betegeknél (65 éves és idősebb) egyetlen alkalmazása a flukonazol 50 mg szájon át (egyes esetekben az egyidejű használatát vizelethajtók) megállapította, hogy a Cmax után értük el 1,3 órával a beadás után, és 1,54 g / ml, átlagos értékeket AUC 76,4 ± 20,3 μg.h / ml, az átlagos T1 / 2 46,2 rész volt.

  Ezen farmakokinetikai paraméterek értékei magasabbak, mint a fiatal betegeknél. A diuretikumok egyidejű alkalmazása nem okozott jelentős változást az AUC és a Cmax esetében. KK (74 ml / perc), a százalékos aránya a hatóanyag kiürül a vizelettel változatlan formában (0-24 óra, 22%), és a vese clearance a flukonazol (0,124 ml / perc / kg) kisebb, mint idősebb betegeknél, mint a fiatal. A nagyobb értékek a farmakokinetikai paraméterek kapó idősebb betegeknél a flukonazol valószínűleg összefüggésbe csökkent veseműködés, jellemző az idős kor.

  A DIFLUCAN® gyógyszer alkalmazási területei

  • cryptococcosis, beleértve a cryptococcus agyhártyagyulladást és más helyszínek (pl. tüdő, bőr) fertőzéseit, beleértve a normál immunválaszban szenvedő betegeknél és AIDS-betegeknél, az átültetett szervek és más immunhiányos betegek esetében; Támogató terápia a cryptococcosis megismétlődésének megelőzésében az AIDS-betegeknél;
  • generalizált candidiasis beleértve candidemia, disszeminált candidiasis és egyéb invazív Candida fertőzés, mint például a fertőzés, a hashártya, a szívbelhártya, szemet, a légutakat és a húgyutak, beleértve daganatos betegeknél a, az intenzív osztályokon kezelt betegek citotoxikus vagy immunszuppresszív szerekkel, valamint olyan betegeknél, akiknek más tényezők hajlamosító fejlődését candidiasis;
  • candidiasis nyálkahártyák, beleértve a nyálkahártyákon, a száj és a garat, a nyelőcső, a nem invazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria, mukokután és krónikus atrófiás orális candidiasis (viselésével kapcsolatos fogsor), beleértve a következőket: normál és elfojtott immunfunkciójú betegeknél; AIDS-betegek oropharyngeal candidiasis megismétlődésének megakadályozása;
  • genitális candidiasis; akut vagy visszatérő hüvelyi candidiasis; megelőzés a hüvelyi candidiasis megismétlődésének gyakoriságának csökkentésére (évente 3 vagy több epizód); Candidiasis balanitis;
  • rosszindulatú daganatokban szenvedő betegek gombás fertőzéseinek megelőzésére, amelyek citotoxikus kemoterápia vagy sugárkezelés eredményeképpen hajlamosak ilyen fertőzések kialakulására;
  • a mycosis a bőr, beleértve a mycosis a láb, test, inguinális régió, pityriasis, onychomycosis és bőr candidiasis fertőzések;
  • mély endemikus mikózisok normál immunitású betegekben, coccidioidomycosis, paracoccidioidomycosis, sporotrichosis és histoplasmosis esetén.

  Adagolási rend

  A kezelés a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt kezdődhet. A terápiát azonban ennek megfelelően módosítani kell, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

  A flukonazol napi dózisa a gombás fertőzés jellegétől és súlyosságától függ. Hüvelyi candidiasis esetén a legtöbb esetben egyetlen dózis hatásos. A gombaellenes szer ismételt felhasználását igénylő fertőzéseknél a kezelést addig kell folytatni, amíg a gombafertőzés klinikai vagy laboratóriumi tünetei eltűnnek. Az AIDS-szel és a cryptococcus agyhártyagyulladással vagy a visszatérő oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegeknek általában szükségük van a fenntartó terápiára a fertőzés megismétlődésének megakadályozására.

  A cryptococcus agyhártyagyulladással és a más lokalizációval járó cryptococcus fertőzésben szenvedő felnőttek átlagosan 400 mg-ot írnak elő, majd folytatják a kezelést 200-400 mg napi egyszeri adagban. A cryptococcus fertőzés kezelésének időtartama klinikai és mikológiai hatásoktól függ; A cryptococcus meningitisben a kezelés általában legalább 6-8 hétig tart.

  A cryptococcus agyhártyagyulladás megismétlődésének megakadályozása érdekében az elsődleges kezelés teljes befejezése után a flukonazol-kezelés napi 200 mg-os dózisát hosszabb ideig folytathatja.

  Candidiasis és egyéb invazív candidiasis fertőzések esetén az átlagos dózis az első napon 400 mg, majd napi 200 mg. A klinikai hatás súlyosságától függően a dózis napi 400 mg-ra emelhető. A terápia időtartama a klinikai hatékonyságtól függ.

  A oropharyngealis candidiasis esetében a hatóanyagot átlagosan napi 50-100 mg naponta 7-14 napig írják fel. Ha szükséges, az immunitás jelentős csökkenésével rendelkező betegeknél a kezelés hosszabb ideig folytatható. A fogpótlás viselésével járó szájüregi atrófiás candidiasis esetén a gyógyszert napi egyszeri 50 mg-os átlagos dózisban írják fel 14 napon át, a helyi antiszeptikus szerekkel kombinálva a protézis kezelésére.

  Más Candida fertőzések a nyálkahártyák (kivéve genitális candidiasis), mint például nyelőcsőgyulladás, noninvazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria, candidiasis a bőr és a nyálkahártyák, az effektív dózis átlagosan 50-100 mg-os napi amikor a kezelés időtartama 14-30 nap.

  Az AIDS-betegek oropharyngealis candidiasisának megismétlésének megakadályozására az elsődleges terápia teljes lefolytatása után a flukonazol hetente egyszer 150 mg-ot adhat be.

  Hüvelyi candidiasis esetén a flukonazolt 150 mg-os dózisban kell bevenni.

  A vaginális candidiasis recidiválódásának gyakoriságának csökkentése érdekében a hatóanyagot havonta egyszer 150 mg-os dózisban alkalmazhatjuk. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; 4 és 12 hónap között változik. Néhány betegnek gyakrabban kell használni. Nem javasolt a 18 évesnél fiatalabb gyermekek és a 60 évesnél idősebb betegeknél a gyógyszer alkalmazása egyetlen dózisban.

  A Candida által okozott balanitis hatására a flukonazolt 150 mg orális adagban egyszer adják be.

  A candidiasis megelőzésére a flukonazol ajánlott adagja 50-400 mg naponta egyszer, a gombás fertőzés kockázatának mértékétől függően. Ha az általánosított fertőzés nagy kockázata áll fenn, például súlyos vagy tartós neutropéniában szenvedő betegeknél, az ajánlott adag 400 mg naponta egyszer. Flukonazol adjuk néhány napig, mielőtt a várható A neutropenia és a után a növekedés a neutrofilek száma több, mint 1000 / ml kezelést 7 napig folytatjuk.

  Bőrfertőzések esetén, beleértve a lábizomot, a sima bőrfelületet, a köldökzsinórt és a candidiasis fertőzéseket, az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg vagy 50 mg naponta egyszer. A terápia időtartama a szokásos esetekben 2-4 hét, azonban lábmixózisokkal hosszabb kezelés (legfeljebb 6 hét) lehet.

  A pityriasis esetében az ajánlott adag 300 mg 1 alkalommal hetente. 2 héten belül; egyes betegek heti 300 mg-os harmadik adagot igényelnek, míg néhány beteg esetében 300-400 mg-os egyszeri dózis elegendő. Egy alternatív kezelési mód a napi 50 mg hatóanyag 2-4 hetes alkalmazása.

  Az onokomikózis esetén az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg. A kezelést addig kell folytatni, amíg a fertőzött köröm (a nem fertőzött köröm növekedése) helyébe lép. Az ujjak és a lábujjak ismétlődő növekedésére 3-6 hónap és 6-12 hónapig tart. Azonban a növekedés mértéke széles körben eltérhet a különböző emberek között, és az életkoruktól függően is. A tartós krónikus fertőzések sikeres kezelése után néha megfigyelhető a köröm alakja.

  A mély endémiás mikózisok miatt napi 200-400 mg dózisban legfeljebb 2 éves gyógyszert kell alkalmazni. A terápia időtartama egyedileg meghatározott; ez a kokcidioidomikózis - 11-24 hónap, paracoccidioidomycosis - 2-17 hónap, rotrichosis - 1-16 hónapos hisztoplazmózisa - 3-17 hónap.

  A gyermekeknél, hasonló felnőtteknél hasonló fertőzéseknél, a kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatástól függ. A gyermekek napi adagja nem haladhatja meg a felnőttekét. A flukonazolt naponta egyszer használják.

  A nyálkahártya candidiasisban az ajánlott fluconazol adag 3 mg / kg / nap. Az első napon 6 mg / ttkg sokk-dózist lehet előírni a gyorsabb egyensúlyi egyensúlyi koncentráció elérése érdekében.

  Az általános candidiasis és cryptococcus fertőzés kezelésére az ajánlott adag 6-12 mg / kg / nap, a betegség súlyosságától függően.

  A fungális fertőzések megelőzésére a immunrendszerű betegek, akiknél a fertőzés veszélye neutropeniát, hogy eredményeként fejlődik ki a citotoxikus kemoterápia vagy sugárkezelés, a gyógyszer előírt 3-12 mg / kg / nap, függően a súlyossága és időtartama megőrzése-indukált neutropenia.

  A gyógyszer 4 hetes vagy annál fiatalabb korban történő alkalmazásakor figyelembe kell venni, hogy újszülötteknél a flukonazol lassan visszavonul. Az élet első 2 hetében a gyógyszer ugyanabban az adagban (mg / kg), mint az idősebb gyermekeknél, de 72 órás időközönként. A 3 és 4 hetes gyermekek 48 órás időközönként ugyanazt a dózist kapják.

  Idős betegeknél a veseelégtelenség jelei hiányában a hatóanyagot átlagosan adagolják.

  Veseelégtelenségben szenvedő betegek (CC 50