fukortsin

A Fukortsin komplex antimikrobiális és gombaellenes gyógyszer külső használatra.

A sebek kezelésére használják, a bőr gombás megbetegedéseivel, repedésekkel, kopásokkal. Ajánljuk, hogy az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre alkalmazzuk az érintett bőrfelületekre.

Fukortsin lehet használni, mint kombinált kezelés részeként, a bőr először alkalmazzák, és szárítás után antiszeptikus megoldás, hogy a kezelt bőrfelületre felvihető bármilyen külső gyógyszerformák - kenőcs, gél, paszta, krém, stb A gyógyszer megfizethető áron.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiszeptikus külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Fukortzin a gyógyszertárakban? Az átlagár 55 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Fukortsin fényes, karmazsinvörös színű oldat formájában kapható, amelyet kívülről üvegpalackokban lehet használni

 • Az oldat fő hatóanyagai: bórsav, aceton, resorcinol, etil-alkohol, fuchsin.

Segédanyagként a Fucorcin a fenol.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag terápiás hatását az aktív komponensek magyarázzák. A gyógyszer antibakteriális és antimikrobiális hatást fejt ki.

A rezorcin egy érzéstelenítő, fehérje koagulációt és vegetatív mikroorganizmusok halálát okozza, míg a spórák gyakorlatilag nem működnek.

A bórsav fertőtlenítő is. A patogén szerrel való érintkezéskor a baktériumsejt fehérjéinek koagulálódását okozza, megzavarja a mikroorganizmusok falainak permeabilitását, ami halálhoz vezet.

Fuchsin antistafilo-koccális aktivitást mutat.

Használati utasítások

A fukortzin alkalmazható olyan esetekben, amikor sebzést vagy vágást igényel, hogy bakteriális fertőzés ne kerüljön a vérbe. Továbbá az ágens jól reprezentálja a gombás elváltozásokat, elpusztítja a kórokozó növényeket, és felgyorsítja az érintett területek helyreállítását és gyógyulását.

A Fukorcin alkalmazásának főbb indikái a következők:

 • bakteriális bőrelváltozások, a tályogok kialakulása;
 • gombás fertőzések;
 • bárányhimlő;
 • rózsaszínet foszt meg;
 • furunkulózis;
 • az epidermis felső rétege (sebek, kopások, repedések, vágások stb.) sértetlenségének felületi sérülése;
 • az orvosi manipulációk (pl. fülpiercing után) fertőtlenítő kezelésének szükségessége;
 • streptoderma;
 • erózió (nyálkahártya sérülése).

Ellenjavallatok

A Fucocin alkalmazása az alábbi esetekben elfogadhatatlan:

 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira vagy segédkomponenseire;
 • az allergiás reakciókra való hajlam;
 • krónikus dermatózisok;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje (laktáció).

Nagyfokú óvatossággal alkalmazzák a nyálkahártya-léziókban szenvedő Fukorcin-betegeket, mivel ez a gyógyszer irritációt és kémiai égési sérülést okozhat. Nem kívánatos, hogy a fent említett gyógyszert a tizenkét évesnél fiatalabb betegeknek írják fel.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A megoldás Fukortsin nem ellenjavallt terhesség alatt, de a kezelés megkezdése előtt forduljon orvoshoz, mert a bőr a várakozási idő, és a gyermek túlérzékennyé válik, hogy úgy tűnhet, allergiás bőrkiütések, szárazra alkalmazása után a megoldás.

Fucorcin oldat alkalmazható szoptatás alatt, beleértve a nedvesedési erózió szárítását a mellbimbókon. A szoptatás megszüntetése a gyógyszeres kezelés ideje alatt nem szükséges.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetett módon A Fucorcin oldatot naponta többször (2-3 alkalommal) kell használni, a sérült bőrre. Alkalmazáshoz használhatunk vödörlemezeket, tamponokat vagy speciális betéteket. Ha helyszíni kezelésre van szüksége (például a bárányhimlővel), akkor jobb a pamutrügy használata.

A fenol jelenléte miatt (erős hatású, mérgező hatású anyag) a Fukortzin nem használható nagy károsodási területeken. A fenol gyorsan képes behatolni a vérbe, ami negatív hatást gyakorol a belső szervek, különösen a szív, a máj, a vesék és az idegrendszer működésére.

Mellékhatások

Általában a betegek jól tolerálják a Fukortsin-t, de az oldat összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • égetés és viszketés a bőrön az alkalmazás helyén;
 • szorító érzés;
 • száraz bőr;
 • a bőr felhordása az alkalmazás helyén.

Általában ezek a mellékhatások gyengén kifejeződnek és gyorsan áthaladnak magukon.

túladagolás

Ha a hatóanyagot hosszú ideig a bőr nagy területeire alkalmazzák, talán a fenolra jellemző túladagolás tüneteinek megjelenése:

 • szédülés;
 • légzési rendellenesség;
 • fejfájás;
 • a bőr elhalványulása;
 • gyengeség.

Ebben az esetben az áldozatot friss levegőre kell vinni.

Súlyos fenolmérgezés esetén a következő tünetek figyelhetők meg:

 • eszméletvesztés;
 • a bőr cianózisa;
 • a szaruhártya érzékenysége;
 • csökkent légzés;
 • gyors, alig észlelhető impulzus;
 • hideg verejték;
 • görcsök.

Különösen a mérgezés gyors jelei jelentkeznek a gyermekeknél.

Mindenesetre mentőautót kell hívnia, és a lehető leghamarabb átadni a kórháznak.

Az antidotum nem létezik, a terápia célja a mérgezés tüneteinek megszüntetése.

Különleges utasítások

A kábítószer különös illatú és piros színű, és piszkos ruhákat készíthet.

Ne alkalmazza a terméket a nagy bőrfelületekre. A fenol, amely része a megoldásnak, behatol a vérbe, és toxikus hatásokat (szédülést, gyengeséget, légzési rendellenességeket) okozhat.

Hogyan kell mosni a Fukorcint?

Távolítsa el a Fukorcint a gyapotból fogkrém segítségével, majd alkalmazza a foltra, és 15 perc múlva mossa le mosószappannal. A fogkrém eltávolítása helyett a fogkrém helyett acetilszalicilsav telített oldatát használhatja.

A kézzel lemosható a következő szerszámokkal:

 • vodka vagy alkohol, tonik az alkoholfogyasztás érdekében;
 • ammóniát és hidrogén-peroxidot 1: 2 arányban;
 • aszkorbinsavat por formájában, amelyet fel kell oldani meleg vízben és nedves borotválással nedvesíteni, majd festett bőrrel törölni;
 • olajos baba krémet, nem távolítja el a foltokat, de jelentősen könnyebbé teszi őket, ezért ezt olyan szennyes törlőkendőre kell felhordani, amely dörzsöli a szennyezett bőrt, majd vízzel leöblíti;
 • háztartási szappan, nem távolítja el azonnal a fucocin foltjait, de ha rendszeresen kezeli a bőrt, és miután még mindig zsíros baba krémmel kenje meg a bőrt, a foltok hamarosan eltűnnek;
 • mossa le a fukortsin egy fogat és arcot lehet 1 evőkanál. 1 liter citromsavas gyümölcslével kevert szóda, a kapott megoldás fogak tisztítását vagy makulákra helyezését teszi szükségessé.

A helyszín padlójától a fucocin vízzel hígított fehérítő segítségével távolítható el.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott a Fucocin egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel anélkül, hogy orvos felírná.

Vélemények

Azt ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Fukorcin-t használják:

 1. Victoria. Sokszor megmentettek fucocin segítségével. Különösen hasznos volt, amikor a gyerekek kicsiek voltak. Ez egy nagyon jó antiszeptikus, ezért a legkisebb kopásnál, sebnél, repedéseknél megoldást alkalmaztak. A sztomatitisz mentése, amikor a fő drogok nem segítenek. Nagyon segített a sztreptodermában, a vályogképződéssel. Meggyógyította a fajtát, amikor a lánya egy macskából fogott, a macska biztonságosan kezelte a fukortsinomot a további biztonság érdekében. Mindig kéznél van, és most, a gyerekek felnõttek, az unokák felnõttek, és a fukortsin továbbra is segít nekünk.
 2. Natalia. Csodálatos eszköz! Candidiasis mycosisom van az ujjaimon. A mosószerekkel való érintkezés és a szokásos háztartási por okozza a gyulladást. A körmök és az ujjak körmei körüli bőr feltörik, viszket és fáj. A bőrgyógyász egy színtelen castellán és klotrimazol krémet ír elő nekem - ez csak mentés! Ahogyan a zöldet is széles körben használják - a csecsemő köldökétől a törött térdekig - ez a folyadék is használható!
 3. Svetlana. Jó napot, a legfiatalabb lányomnak apró sebei voltak a lábánál, valószínűleg az óvodából. Elmentem a gyógyszertárhoz egy gyógyszer ellen a gomba ellen, de a gyógyszerész, miután megtudta, mi volt a helyzet, tanácsolt nekem fukortsin. Minden este kipréseltem a lábamat, körülbelül egy héttel később ezek a sebek eltűntek. Őszintén szólva, nem hiszem el a hatékonyságát, de a fukortsin jónak bizonyult, és ez egy fillért sem jelent.

analógok

A Fukortzin nem rendelkezik analógokkal a hatóanyaggal. A gyógyszer bármely olyan oldattal helyettesíthető, amely gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki (jód, zelenka, alkohol).

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Zelenka vagy Fukortsin - mi a jobb?

A Zelenka (ragyogó zöld) rosszabb összetételű a fukorcinhoz képest, és ennélfogva a terápiás hatások kevésbé széles körű. A Fukortsin a zöldhez képest erőteljesebb szárítási hatást fejt ki, így amikor alkalmazzák, a sebek és a sebek gyorsabban kialakulnak. Ezenkívül a Fukortsin antibakteriális és gombaellenes hatású, és a "zelenka" - csak antibakteriális.

Ezen túlmenően, a spektrum a antibakteriális hatást a „zöldtakarmány” sokkal szűkebb, mint a fukortsinom mint brillantzöld megoldás csak akkor hatékony a Gram-pozitív mikroorganizmusok és Fukortsin -, valamint Gram-pozitív és Gram-negatív. Az antibiotikum hatásának köszönhetően a Fukortzin hatékonyan megakadályozza és kiküszöböli a sebek fertőző folyamatát, ami nem teszi a zöldséget.

Ezért a pozitív tulajdonságok és a terápiás hatékonyság kombinációjával a Fucocin hatásosabbnak tekinthető, és ennek megfelelően az előnyben részesítendő gyógyszer.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Fukortsint sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető. A hőmérsékleti viszonyok, szükséges meghatározni a csomag, mert, attól függően, hogy a gyártó, ez változhat, például a termelés Fukortsin OGUP „Kirov gyógyszergyár” kell tárolni hőmérsékleten 15 fok, és a termelés a JSC „Moszkva Pharmaceutical Factory” - akár 20 fok.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje 24 hónap.

fukortsin

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A Fukortsin kombinált készítmény. A Fukortsin gombaellenes hatású antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag aktív hatóanyagai A fukortszin számos fertőzésgátló és gombaellenes hatást fejt ki a beteg bőrének és nyálkahártyájának vereségében fertőző és gombás betegségekkel szemben.

A kibocsátás formája

A Fukortsin megoldás a beteg külső használatra. 10 ml Fucocine összetétele a következő: 0,39 g fenol, 0,78 g resorcinol, 0,08 g bórsav és 0,04 g bázikus fuzin.

Használati útmutatók Fukorcin

Az utasítás szerint a fukortsinom használják kezelésére és a betegségek megelőzésére, a bőr és a károk. Például jelzések fukortsinom azt mondják, hogy a kábítószer-használat esetében indokolt a beteg karcolások, gomba, fekélyek, repedések, felületi sérülések, gennyes, az erózió.

Az alkalmazás módja

A Fukorcin utasításai szerint kívül kell alkalmazni. Az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre vagy botra helyezzük az érintett bőrre. A Fucocin bőrön való szárítása után további gyógyszereket kenőcsök vagy paszták formájában is alkalmazhat.

A fucocin mellékhatásai

Az értékeléseket fukortsinom gyógyszer okozhat a különböző allergiás reakciókat, bőrgyulladás, égő érzés és fájdalom, homályos látás, valamint a hatás a rászokás, ahol Fukortsin megszűnik a terápiás hatás sérült bőrön.

Szintén fukortsinom használata nem ajánlott egy nagy területen a bőr, mivel a lehetséges túladagolás fenol, amely rendelkezik az ingatlan aktív elpárologni a bőr felületén az alkalmazás után, könnyen behatol a vér és okozhat szédülés, gyengeség, légzési rendellenesség, éles változás a vérnyomásban.

Ellenjavallatok

A fucocin alkalmazása nem lehetséges a Fucocin komponensekkel szembeni túlérzékenység esetén, a páciens tendenciájának kimutatása a bőr érzékenységének javulása, a gyógyszer allergiás reakciója, krónikus dermatózis esetén.

A Fukortsin-rendelet tiltja a kábítószer terhesség és szoptatás alatt álló nők körében történő alkalmazását.

Szintén óvatosnak kell lennie a nyálkahártyákon a Fucocin alkalmazása során, mivel kémiai égési sérülést és irritációt okozhat. A Fucocin alkalmazása nem ajánlott 12 év alatti betegek számára. Ha a Fucocin-t egyidejűleg más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák külső használatra, olyan összetételek alakulhatnak ki, amelyek kiszámíthatatlan bőrhatással járhatnak.

Fucocin oldat 10 ml

Fukortzin oldat d / külső alkalmazás 10ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat külső használatra 10ml

Lecker fucocin 5 ml

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

A fogorvosok viszonylag viszonylag frissek. Már a 19. században a szokásos fodrász feladata volt a beteg fogainak kihúzása.

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

Embereken kívül csak egy élő lény van a Földön - egy kutyán - a prosztata gyulladása. Ez valóban a leghűségesebb barátunk.

A szamárról való leereszkedésnél nagyobb a nyaka, mint a ló leesése. Ne próbálja megcáfolni ezt az állítást.

Az Egyesült Királyságban létezik egy törvény, amely szerint a sebész megtagadhatja a műtét elvégzését a beteg számára, ha dohányzik vagy túlsúlyos. Az embernek fel kell hagynia a rossz szokásokat, és talán nem lesz szüksége műtétre.

Annak érdekében, hogy a legrövidebb és legegyszerűbb szavakat is mondhassuk, 72 egeret használunk.

A "Terpinkod" köhögés elleni gyógyszer egyike az értékesítés egyik vezetőjének, egyáltalán nem gyógyszeres tulajdonságai miatt.

74 éves Ausztrália lakosa, James Harrison 1000 alkalommal vért adományozóvá vált. Van egy ritka vércsoportja, amelynek antitestjei segítik a súlyos vérszegénységben szenvedő újszülöttek túlélését. Így az ausztrál mintegy két millió gyermeket mentett meg.

Korábban az ásítás az oxigénnel gazdagítja a testet. Ezt a véleményt azonban megtagadták. A tudósok bebizonyították, hogy ásítás, egy személy hűti az agyat és javítja a teljesítményét.

A ritka betegség a Kuru-kór. Csak az új-guineai Fores törzsének képviselői betegek. A beteg hal meg a nevetésből. Úgy gondolják, hogy a betegség oka az emberi agy eszik.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

A szolárium rendszeres látogatása során a bőrrák kialakulásának esélye 60% -kal nő.

Ha naponta csak kétszer mosolyog, akkor csökkentheti a vérnyomást és csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát.

A Salvisar egy orosz ellenjavallt gyógyszer a csontrendszeri betegségek különböző betegségei ellen. Mindenki számára látható, aki aktívan vonatja és az időt.

Fruktóz és kenőcs Fukortsin - a gyógyszer összetétele, gyermekek és felnőttek javallata, mellékhatások, analógok és ár

Antiszeptikumként használhat vörös fukorcin - használati utasításokat, amelyek felhasználása szerint gyermekek számára is alkalmas. A felnőttek antimikrobiális gyógyszert is alkalmaznak, kivéve a terhes nőket. Ez a korlátozás a fenol jelenlétének a következménye. Lásd a gyógyszer egyéb összetevőit, annak jelzéseit, farmakológiai hatásait és fertőtlenítő hatását.

Milyen típusú gyógyszer a Fukorcin?

A folyadék vagy a festék Castellani - így más módon úgynevezett Fucocin megoldás. Ez egy kombinált előkészület a külső használatra. Az ő cselekedetei közül antimikrobiális és gombaellenes. Az alkoholos oldat jellemző fényes bíborszínű, a fenol speciális szaga. Az orvosok a "vörös zöld" kifejezést használhatják a gyógyszer nevében.

Összetétel és kibocsátás formája

A külső használatra szánt oldat 10, 15, 25 és 1000 ml sötét üvegpalackokban kapható. A Fucorcin kenőcs nem létezik. Az injekciós üvegeket gumi csúcsokkal lehet lezárni, amely jól illeszkedik a nyakához. Ez egy kellemetlen forma a nyitáshoz - piszkosak lehetnek, és mosakodnak a Fukortsin a kezeidről, véleményezések szerint. A könnyű használhatóság érdekében a Fukortzin ceruzával és adagoló-spatulával készül. Miután 10 ml hatóanyag van 390 mg fenol, 780 mg rezorcint, 80 mg bórsav, 40 mg bíbor talaj és 0,49 ml acetont.

Farmakológiai hatás

A vörös zelenka antiszeptikus hatású és gombaellenes hatása a hatóanyagok kombinációjának köszönhetően. Hatékonyak a fertőző betegségek és gombák nyálkahártyáinak vereségében, sokféle hatással bírnak. A farmakológiai hatás nyilvánvaló baktericid hatással jár. Az összetevők kombinációja gátolja a kórokozók növekedését és multiplikációját.

Az alkoholtartalom elpusztítja a baktériumok sejtfalát, beleértve az antrax spórákat. A gombaspórák és baktériumok sejtjeiben található enzimek szintézisének megsértése a gombák halálához vezet. Ennek köszönhetően a Castellani folyadék hatékony a gombás betegségek kezelésében: mycoses, onychomycosis, dermatophytosis. A gyógyszer megakadályozza a másodlagos mikroflóra fertőzés lehetőségét, hatékony a gyomirtás ellen, erős fertőtlenítőszer.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a készítménynek a következő jelzései vannak a felhasználásra:

 • pusztuláris kitörések, gombás bőrbetegségek;
 • felületes sebek, erózió, nyálkahártyák sérülése, repedések, kopás;
 • dermatomycetes által okozott bőrbetegségek;
 • Mikrobiális ekcéma, olajos és kevert seborrhea formák;
 • szálak, vágások, forrázások;
 • nedvesítő sebek, pyoderma, streptoderma, pustulosis;
 • felületi candidiasis, mycoses, epidermophytia, lichen;
 • stomatitis, rózsa, herpesz, bárányhimlő, vesikulózis, urticaria, pattanások.

Fukortsin szájgyulladással

Amikor a nyálkahártyák sérültek a szájban vagy szájgyulladásban szenvednek, a gyógyszert egy tengerimalacot vagy más olajjal áztatott tampont kell alkalmazni. Ezután az érintett felületet pontosan kezeljük. Nedvesítse meg a gyapotszövetet olajjal, hogy csökkentse a vékony nyálkahártya égetésének kockázatát Castellani oldattal. A fertőtlenítő kezelés előtt távolítsa el a plakkot a szájüregből, miután egy órával a Fukortsin alkalmazását követően alkalmazta a Kamiystad vagy a Candida kenőcsöt. Az anyagot naponta négyszer használhatjuk 7-10 napig.

Csillapító betegségek

A Fucocin oldata antiszeptikus színezék, ezért felhasználható a purulens sebek széleire a bőrön és a nyálkahártyákon. Ne alkalmazza a terméket a sebre, ez égési sérülést és mérgezést okoz. A hatóanyag előnyös a sebek kezelésénél a zebra és a jódhoz képest, mivel az orvosok szerint kevésbé kifejezett szárítási hatást fejt ki. Az oldatot egy vattapálcával vagy turundával kell felhordani.

Fukorcin herpettel

A gyógyszert a herpeszre is alkalmazni kell herpesz, viszketés, buborék esetén. A hatóanyagot a vezikuláris terület kezelésére alkalmazzák, négy óránként. Ez a frekvencia lehetővé teszi, hogy gyorsan blokkolja a vírus szorzását. Az oldatot egy érintett gyapotszövetre kell ráhelyezni az érintett bőrre. Az utasítás felhatalmazza a Fucocin alkalmazását csirke pox kezelésére három évnél idősebb gyermekeknél. A használat alapelve hasonló a herpesz terápiához. A bárányhéj kenésére az utasítás szerint a jelek eltűnése előtt következik.

Gombás elváltozások

Hatékony hatóanyag a felszíni bőr gombás fertőzésekhez, de nem kezelhetők körömgombával. A bőrön a kezelés előtt ellenőrizni kell a hajszálakat, a fekélyek, a héjak, a rövid, a nedvesség hiányát. Az érintett területeken naponta 2-4 alkalommal alkalmazza a Fukortsint. A tanfolyam időtartama - amíg a bőr kitisztul, normális megjelenése és szerkezete nem tér vissza. A feldolgozás során minden alkalommal használjon új pamutpárnát vagy pamut törlőt, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést.

Fukortsin megfosztja magát

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a mikroporózumok növekedését az érintett területen kívül, kezeljük a zuzmófoltokat a fertőzött zónában a Fukorcin-szal, beleértve minden centiméter egészséges bőrfelületet. A droghasználat segít a károsodások kiküszöbölésében, a kórokozók elpusztításában és a fertőzés neutralizálásában. Kezeljük a területeket naponta 2-4 alkalommal egy alkoholos oldatba áztatott pamut törlővel. A nyomokat hidrogén-peroxiddal le lehet mosni.

Adagolás és adminisztráció

A Fukortsin - a használatára vonatkozó utasítások szerint a gyógyszer külső felhasználása javasolt. A hatóanyagot naponta négyszer alkalmazzák a lézió helyére, a gyakoriság a betegség súlyosságától és stádiumától függ. Szárítás után a kezelt területet más pasztákkal, kenőcsökkel, krémekkel elkenik. A kezelés folyamata egyénileg, orvos által előírt, a gyógyszer használható addig, amíg a betegség tünetei eltűnnek. Az utasításoknak megfelelően, a kezelés minden hetében a gyógyszernek ugyanabban az időben meg kell szüneteltetnie, hogy a bőr visszanyerje.

A gyógyszert különleges aroma, vörös szín jellemzi, foltja a bőrt és a vászonot. Alkalmazáskor enyhe bizsergést érezhet - ez normális, és az idegvégződések összetevőinek hatása. Már az első alkalmazással a Fukortsin kórokozó baktériumokat is megöli. Az utasítás figyelmeztet arra, hogy a gyógyszer a fenol miatt nagy területeken nem használható. Behatol a vérbe, a mérgezés jelei (gyengeség, szédülés, fulladás).

A bőr sebek és kopásai miatt a megoldást bőségesen alkalmazzák, ez a sérült terület teljes kezelésére szolgál. Teljes száradás után gyógyító kenőcsöt alkalmazhat, de a bőrt nem ragadhatja meg zászlósodással vagy kötéssel, hogy elkerülje az égési sérülést. Erózióval és repedésekkel A Fukortsint egy hétig használják addig, amíg a fedők teljesen meg nem gyógyulnak, és a granulációs szövet nem nő a patológiás helyszínen.

Az utasításoknak megfelelően, 1 éves kor alatti gyermekek esetében a készítményt használat előtt vízzel hígítjuk 1: 1 arányban. Ez azért szükséges, hogy minimalizáljuk a potenciális negatív hatások kockázatát. Az 1-5 éves gyermekek esetében az oldat tiszta formában használható, de óvatosan: a bőr egy kis területére egy minimális időtartamra. A Fukortsint pontosan használják, a fogadás megáll, miután a sebeket egy kéreg borítja, a kiütések száraznak, nyilvánvaló sebgyógyulási folyamat kezdődik. A gyermekeket naponta több mint ötszörös alkalommal tilos alkalmazni, ami mérgezést okoz.

Fukortsin terhesség alatt

Gyermekek és szoptatás esetén a fenol jelenléte miatt tilos a Fucocin használata. Behatol a vérbe, az anyatejbe, a placentán keresztül, és képes a magzat károsítására. Szükség esetén a várandós nőknél a sebek kezelésére jobb a kevésbé veszélyes anyag (Chlorophyllipt) használata. A szoptatás során elkerülhetetlenül a szoptatás ideje alatt a babát el kell halasztani.

Kábítószer kölcsönhatások

A Fucocine alkalmazása az utasításoknak megfelelően más gyógyszerekkel kombinálva kiszámíthatatlan hatást fejthet ki. Ha a beteg más külső gyógyszereket is alkalmaz, az orvosnak tájékoztatnia kell a beteget a kombinációról. A megoldást nem lehet kombinálni a helyi antifungális hatóanyagokkal, a Clotrimazolával, a Griseofulvinnal, a fenollal, a bórsavval, a hormonális gyógyszerekkel. A kezelés alatt alkohol és alkohol tartalmú készítmények nem engedélyezettek.

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasítás a következő lehetséges mellékhatásokat jelzi a Fukorcin kezelésében:

 • égő, rövid távú fájdalom;
 • helyi allergiás reakciók, hosszan tartó dermatitis;
 • reszorptív hatás, szédülés, gyengeség, émelygés, légzési nehézség, hányás, fejfájás, hasmenés.

túladagolás

Ha az oldatot hosszabb ideig használják, vagy nagy területeken használják, a túladagolás kockázata magas. Ez együtt jár a gyengeséggel, szédüléssel, összeomlással, légzési problémákkal - a fenolmérgezés jeleivel. Ezen kívül növelhetik a mellékhatásokat és manifesztálhatják az allergiás reakciókat. Tüneti kezelés, a gyógyszer visszavonása.

Ellenjavallatok

Ha nem tudja bevenni a Fukorcint - a használati utasítás szerint a következő ellenjavallatok vannak, amelyekben tilos a gyógyszer használata:

 • túlérzékenység a Fucorcin összetevőkre;
 • nagy területeken való alkalmazásra;
 • krónikus allergiás dermatózis;
 • az életkor kevesebb, mint egy év (csak híg állapotban);
 • terhességi időszak, laktáció.

Eladó és tárolási feltételek

A vényköteles gyógyszertárak gyógyszerét száraz helyen, 8-15 fokos hőmérsékleten, fénytől és gyermekektől távol tartják. Az eltarthatóság két év.

analógok

A fukortzin összetétele szerint analógjai nincsenek, de a gyógyszerek hasonlóan felszabadítják a farmakológiai hatásokat is. A piacon vannak külföldi és külföldi partnerek:

 • oldatok Brilliant green, Octinecept, Saledez, Fucaseptol, jód, Chlorophyllipt;
 • Acerbin kenőcs;
 • Szalicil-cink paszta, Teymurova paszta;
 • színtelen linimentin Sanguirythrin.

Fucocine ára

Vásárolhat antiszeptikus gyógyszert az interneten vagy egy szabványos gyógyszertáron keresztül. A költség függ a palack térfogatától és a gyártó árszínvonalától. Irányár:

Mikor alkalmazzák a Fukortzin oldatot?

A "Fukortzin" (más néven Castellani folyadék) oldata gombaellenes és antiszeptikus hatású gyógyszer.

A készítmény leírása

A "Fukorcin" összetételében a következőket tartalmazza:

 • 390 mg fenolt;
 • 80 mg bórsavat;
 • 780 mg resorcinol;
 • 490 mg acetont;
 • 40 mg bíbor;
 • desztillált víz vagy etil-alkohol.

A gyógyszert vörös vagy vörös színű víz vagy alkohol oldat formájában állítják elő. A "Fukortzin" színtelen oldata, de mivel hiányzik a jó gombaellenes hatású fuchsin, akkor a gombás megbetegedések kezelésében ez a fajta gyógyszer hatástalan lesz.

Használati utasítások

A gyógyszert kizárólag külső használatra szánják. Használja a megoldást gombás léziók, repedések, kopás, bőr erózió. Az antimikrobiális hatás mellett a termék jó szárítási hatást fejt ki, ezért a Fukortsint szájgyulladásra, pelenka kiütésekre és bárányhimlékre is alkalmazzák.

A hatóanyagot tamponra vagy pamut törlőkendőre alkalmazzák az érintett területeken. Kezelje a bőrt napi 2-5 alkalommal. A feldolgozás után a kiszáradt területeket tápláló krémet kell kenni.

, Mint a "Fukortsin" bőrről történő lemosása?

A termék hátránya a bõr tartós színezése, valamint a briliáns zöld (zelenki) oldat alkalmazása. Várhat, amíg a "Fukortsin" fokozatosan felszívódik a bőrről, vagy megpróbálja felgyorsítani ezt a folyamatot. Számos hatékony mód van arra, hogy segítsen megszabadulni a kábítószer nemkívánatos nyomainak:

 • A pamutpárnára egy kis baba krémet alkalmazzon, és dörzsölje azt egy festett bőrfelületen.
 • Készítsünk egy szappanos oldatot (a szappan jobb választani egy gazdasági megoldást) és kezelje a bőrrel.
 • Vegyünk egy kész C-vitamint a gyógyszertárban, feloldjuk meleg vízben és öblítsük le a "Fukortzin" -ot.
 • A szalicil alkohol vagy a hidrogén-peroxid képes a bõr tisztítására is.

Ellenjavallatok a gyógyszer alkalmazásához

A "Fukortsin" megoldás ellenjavallt krónikus dermatózisokban, az allergia minden megnyilvánulásához, a bőrbe és az érzékeny bőrbe. A kábítószert terhesség és szoptatás alatt nem alkalmazzák.

Nemkívánatos események

Közvetlenül a felhordás után az oldat okozhat rövid távú égő érzés és fájdalom, de ez nem teszi szükségessé a kezelés megszakítását. Allergiás reakciók, dermatitis kezdődhet. Az is lehetséges, addiktív organizmus, ezáltal csökkentve a terápiás hatás „fukortsinom”. Nagy területek, ez azt jelenti, hogy ne használja a bőr egy része a fenol mérgezést okozhat a szervezetben, melynek tünetei a szédülés, gyengeség, légszomj, hirtelen vérnyomásesés.

Különleges utasítások

A gyógyszert más gyógyszerekkel együtt nem ajánlott orvos ajánlása nélkül használni. A "Fukortzin" oldatot 12 éves korban nem alkalmazzák. A készítmény két évig alkalmas, azzal a feltétellel, hogy sötét helyen tárolja 8-15 ° C-os levegő hőmérsékleten.

A "Fukortsin" hatékony gyógymód, melynek minden gyógyszeres szekrényben kell lennie. Azonban ajánlott csak szakember ajánlására használni.

Fukorcin - alkalmazás

Az egyik legegyszerűbb és mindenki számára elérhető gyógyszer Fukortzin. A gyógyszer egyéb nevei: Castellani folyadék, Castellani festék. Azonban annak ellenére, hogy ez a gyógyszer könnyen megvásárolható bármely gyógyszertárban, használat előtt konzultáljon orvosával és gondosan olvassa el a megjegyzést.

A Fukorcin hatóanyag összetétele

A gyógyszer egy alkoholos oldat, amelyet külső használatra szánnak, és sötét üvegpalackokban (általában 10 ml kapacitással) kapható. A készítmény különlegessége egy fényes karmazsinvörös szín és egy különleges, jellegzetes szag.

A hatóanyag összetétele a következő kémiai vegyületeket tartalmazza:

 • fenol;
 • bórsav;
 • aceton;
 • rezorcinol;
 • fuchsin oldat (színezőanyag);
 • etil-alkohol (95%);
 • elkészített víz.

Kérésre a Fucocin színtelen oldatát a gyógyszertárban nem lehet gyártani.

A Fucorcin farmakológiai hatása

A gyógyszer fenti komponensei a gyógyszer következő hatóanyag-hatását biztosítják:

A Fukortzin oldat alkalmazási területei

A Fukortsin gyógyászati ​​termék a következő esetekben fordul elő:

 • gombás és pustularis bőrelváltozások;
 • felületes sebek;
 • a bőr és a nyálkahártyák eróziós sérülései;
 • repedések;
 • horzsolások;
 • karcolások;
 • pioderma stb.

Gyakran előfordul, hogy a gyógyszer ajánlott csirkehimlővel. Az oldatnak szárító, gyulladásos gyulladáscsökkentő hatása van, másodlagos fertőzés megelőzése különböző típusú felületi elváltozásokban.

A fukortsint herpeszre és szájgyulladásra is alkalmazzák. A gyógyszer szárító és fertőtlenítő hatása segít megelőzni a fertőzés terjedését és elősegíti a korai gyógyulást.

Jó eredmények mutatják a Fucocin alkalmazását a körmök gombáján, mert ennek a gyógyszernek a fungicid hatása kimutatható. Azonban ajánlott kombinálni a terápiát más gombaellenes szerekkel.

A gyógyszer alkalmazási módja Fukorcin

Az oldatot helyileg kell alkalmazni a bőr és a nyálkahártyák érintett területeire napi 2-5 alkalommal pamut törlővel vagy pamut törlővel. A kezelőorvos javaslatára a hatóanyagnak az érintett szövetre történő szárítása után lehetséges egyéb külső gyógyszerek - kenőcsök, paszták, gélek stb. Alkalmazása.

A Fucocin mellékhatásai

A gyógyszerrel történő kezelés eredményeként helyi és általános allergiás reakciók jelentkezhetnek. Hosszú használat mellett addiktívá válik, aminek következtében a Fukorcin hatásos terápiás hatása megszűnik.

Figyelembe kell venni, hogy a terméket soha nem szabad alkalmazni a nagy bőrfelületekre, sokkal kevésbé a nyálkahártyákra. Ez ahhoz vezethet, hogy túladagolás fenol, amely behatol gyorsan a vérbe, ami a különböző toxikus hatások (fejfájás, hányinger, légzési problémák, a magas vérnyomás túlfeszültség).

Az égő érzés és a fájdalom, amely a gyógyszer alkalmazásakor és rövid ideig fennáll, önmagában halad, és nem igényli a terápia eltörlését. Szükség esetén az oldat elszínezhető az acetilszalicilsav koncentrált oldatával, és alkoholtartalmú folyadékokkal a bőrfelületről mosható.

Ellenjavallatok a Fukorcin-kezeléshez:

 • az egyéni intolerancia a hatóanyag összetevőivel szemben;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje.

Fukortzin oldat: felhasználási jelek

Megoldás Fukortsin - olyan gyógyászati ​​termék, amely fertőtlenítő és fertőtlenítő hatású. Ezt az eszközt széles körben használják a bőr mechanikai sérüléseinek, karcolásoknak és kopásainak kezelésére, valamint a gomba és a gümős gyulladás kezelésére. Nézzük meg közelebbről, hogy mi a Fukortzin.

Összetétel és kibocsátás formája

Fontolja meg, mi a Fukorcin, a gyógyszer felszabadításának formájától. Gyakran előfordul, hogy ezt a gyógyszert zöld-pirosnak hívják, mivel mindkét megoldásnak megegyezik a tulajdonsága. A mai napig a Fukortsin hatóanyagot csak oldat formájában gyártják.

Ez a keverék burgundiai színárnyalatú, jellegzetes alkoholos szaggal rendelkezik. A gyógyszert tíz, tizenöt és húsz öt milliliteres üvegtartályokba csomagolják. A gyógyszer gyártmányától függően a gyógyszerrel együtt speciális adagolót vagy kefét lehet használni.

A Fukortsin külső használatra fertőtlenítő és fertőtlenítő

A keverékben lévő összetevők közül meg kell különböztetni a következő aktív összetevőket:

Ezenkívül a hatóanyag összetétele magában foglalja az acetont, desztillált vizet és etanolt. A tartály, amelyben a palackozott terméket sötét narancssárga színű színezik. Ez az intézkedés lehetővé teszi az ultraibolya sugárzás hatását a gyógyszerre. E tekintetben a gyógyszert el kell távolítani a naptól. Az ajánlott tárolási hőmérséklet huszonöt Celsius fok.

A működés elve

A Fukorcin-megoldási utasítás szerint ez a gyógyszer gombaellenes és fertőtlenítő hatású. Ezenkívül a készítménynek köszönhetően a gyógyszert gyakran használják fertőtlenítőként.

A készítmény hatóanyagai képesek megváltoztatni a patogén baktériumok szerkezetét, ami halálhoz vezet. Ezenkívül ezek az összetevők segítik a gyulladást enyhíteni.

Ez a gyógyszer kétféle terápiás hatással rendelkezik. Használja a készítményt, mind a bőr sebek kezelésére, fertőtlenítésére és fertőtlenítésére. Szintén gyakran ezt a keveréket alkalmazzák a gomba által okozott betegségek kezelésére és göbölő kiütések kíséretében.

Jelzések és használati utasítások

A Fukorcin indikációk felhasználása a következő:

 • szuvasodó kiütések;
 • gombás betegségek;
 • mechanikai károsodás a bőrön.

Fucarcin folyadék, gyermekek oktatása, azt mondja, hogy az oldat mindenféle bőrkárosodás kezelésére szolgál. Mivel ez a termék antiszeptikus hatást fejt ki, a gyógyszer felhasználása megakadályozhatja a gyulladásos folyamatok kialakulását, valamint védi a gyermeket a fertőzéstől. Ezenkívül a hatóanyag fertőzött elváltozások kezelésére is alkalmazható. A Fucocinum alkalmazása felgyorsítja a regenerálódást, valamint megszünteti a gyulladást és a gyomirtást.

Ez azt jelenti, hogy bármilyen daganat és sérülés esetén a gyógyszer alkalmazható. Ez az eszköz nagy gyerekeknek, mert felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a horzsolások, tyúkszem tört extrudált gennyes. Ezen túlmenően, az oldat lehet kezelésére használt olyan jelenségek, mint a hő kiütés, allergiás kiütések, dermatitis és ekcéma, amelyek gyakran érzékeny csecsemőkön.

A termék használata nem ajánlott nyílt sebek kezelésére, mivel a készítmény összetevőt, például acetont tartalmaz.

A Fukortsin különböző sebek, eróziók, repedések, kopás, valamint pustuláris és gombás betegségek kezelésére szolgál

Fucocin oldatot alkalmaznak olyan esetekben, amikor szükség van a sérülések megszáradására, valamint megakadályozzák a gyulladás és fertőzés megjelenését. A gyógyszer csak a bőr sérült területeire vagy a gyulladás gócaira alkalmazható. Alkalmazásként gyapotszivacs, és egy speciális adagoló használható a palack fedelén. A szakértők a nap folyamán háromszor alkalmazzák az oldatot. A javasolt maximális dózis napi öt alkalmazás.

Ha ezt a vegyületet más külső eszközökkel kombinálva kívánja használni, akkor kezdetben csak a Fucoritin kerül feldolgozásra. Ezután, miután a folyadék teljesen megszárad, más eszközök is használhatók. Használja a gyógyszert, addig kell, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. Az orvosok azt állítják, hogy a kurzusnak nincs konkrét időtartama. Minden betegséget egyénileg kell kezelni.

Nagyon fontos, hogy helyesen közelítsük meg a jogorvoslat alkalmazását. Tilos a már használt pamut tampont vagy pamut törlõt a palackban letenni. Az ilyen tevékenységek a teljes készítmény szennyeződéséhez vezethetnek.

Az oldat használata előtt egy kis tartályba önthető. Ajánlatos az eldobható edényeket használni, mivel a tartály tisztítása a megoldástól meglehetősen problémás. Ezt követően a készítményt különböző eszközök segítségével felviszik a bőrre. A kezelés után a fennmaradó oldatot öntjük. A fenti műveletek mindegyikét minden kezelés előtt el kell végezni.

A fukorcin károsodott bőrre történő alkalmazásával viszketés és égő érzés társulhat. Ezek a tünetek a gyógyszer alkalmazását követő néhány percen belül megfigyelhetők. Ha a tünetek öt percen belül nem tűnnek el, ez utalhat az allergiás reakció kialakulására. Ebben a helyzetben ajánlott mosogatni a készítményt és speciális gyógyszereket alkalmazni az allergiákra.

A zelenókkal ellentétben a Fukortzin csak a bőr sérülésének helyén alkalmazható. Hasonló felhasználási szabályt az a tény, hogy a hatóanyag egyik összetevője toxikus. A fenol nagy koncentrációja a véráramban gyengeséget, szédülést és nehézlégzést okozhat.

Ennek az eszköznek az a tulajdonsága, hogy az egyik komponens színezőanyagként működik. E tekintetben a ruházati és a bútorfelületnek való kitettség festéshez vezethet. A gyógyszer nehezen tisztítható, ezért nagy pontossággal használja a gyógyszert.

A Fukortsint piros zöldek vagy Castellani folyadéknak is nevezik

Túladagolás tünetei

A fukorcin túladagolása a megoldás hosszú távú alkalmazásának hátterében előfordulhat. Ezenkívül a felhasználás negatív hatásai megfigyelhetők a bőr nagy területein. Ez a szimptomatológia a következő negatív jelenségekként írható le:

 • szédülés támadások;
 • megnövekedett gyengeség;
 • légzési problémák.

Az ilyen tünetek megjelenése azonnali intézkedéseket igényel ezek megszüntetésére. Továbbá, közvetlenül a megjelenés után ajánlott friss levegőre menni.

Különös figyelmet kell fordítani egy olyan árnyalatra, amely a járművet a megoldás alkalmazása után vezette. Abban a helyzetben, ahol a gyógyszert nagy bőrfelületeken használják, a közlekedés menedzsmentje a legjobb. Ezenkívül nem ajánlott olyan tevékenységeket folytatni, amelyeknél az embernek gyorsan vagy különösen nagy koncentrációban kell reagálnia.

A gyermekek használatának módja

A Fukorcin gyermekeknek szóló használati utasítás szerint az oldat csak hígított formában használható. Az orvosság és a víz aránya egy-egy. Ezek az intézkedések szükségesek a túladagolás és más negatív szempontok esetleges kockázatának csökkentése érdekében.

A "tiszta" fukorcin használata akkor lehet, ha a gyermek életkora meghaladja az öt évet.

Szakértők ezt mondják A gyógyszert gyermekeknél óvatosan kell alkalmazni. E célból a gyógyszert rövid ideig alkalmazzák. A gyógyulási folyamat kezdete után azonnal utasítsa el használatát.

A gyógyszeres kezelés napi négyszer nem lehet több. Ennek az ajánlásnak a megsértése a mérgező anyagoknak a gyermek testébe történő beviteléhez vezethet. A habarcs alkalmazása során nagyon fontos, hogy figyeljen a vegyület alkalmazási módjára. A legjobb, ha a tartály falával nyomjuk meg őket, miután a pamutlemezt vagy a botot a megoldásba helyeztük.

Amikor a gyógyszert a végtagokon, a háton vagy a mellkason alkalmazza, hagynia kell teljesen megszáradni, majd csak fel kell vennie a ruhákat. Ha szükséges, a gyógyszer teljesen megszáradása után más külső anyagokat is fel lehet használni.

Annak érdekében, hogy a palack kinyitásakor ne szennyezze az oldatot, speciális latex kesztyűt és különböző szövetdarabokat használhat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a bőr és a bútorok megvédjék a festékkomponenseket.

Jelenleg a Fukortsin egyetlen dózisformában kapható - megoldás külső használatra

Tisztítás a Fukorcin bútorokból, ruhákból és bőrből

Mivel ez a termék színező hatással bír, a Fukortzin mosásának kérdése meglehetősen népszerű. A bőrről való eltávolításhoz a következő recepteket használhatja.

A tisztítószer elkészítéséhez ammóniát és hidrogén-peroxidot kell használni. Az összetevők aránya 2-3. Az ilyen keverék csak azokat a bőrfelületeket tisztítja, amelyeken a festékkészítmény leesett. A termék használata után ajánlott a festett felületet melegen melegíteni.

A fentiekben ismertetett keverékben továbbá zúzott szappant is adhatunk. Ennek a kompozíciónak piszkos konzisztenciájúnak kell lennie. Az elkészítés után a festett bőrre kerül, és öt percig hagyja. Ezután a termék vízzel lemosható.

A tisztításhoz különböző alkoholokat, valamint vodkát használhat. Tisztítás után a bőrt mosószappannal meleg vízzel le kell mosni.

Gyakran előfordul, hogy az emberek nehéz nyílással nyitják meg az üveget, ami a zománcon lévő claret foltok megjelenéséhez vezethet. Annak érdekében, hogy megszabaduljon tőlük, össze kell készíteni a következő keveréket. A szódabecsétet citromlével keverik, majd a fogakat tisztítják ezzel a megoldással. Ezzel a módszerrel néhány perc alatt megszabadulhat a nem kívánt foltoktól.

A kompozíciónak a szintetikus szálakból készült ruhákból való eltávolításához elegendő, hogy mosószappannal meleg vízben mossa le. A pamut és más természetes szövetek óvatosabb megközelítést igényelnek. A tisztításhoz használhat ammónia és szappan alapú megoldást. A keveréket a festett felületekre visszük fel, és tizenöt perc elteltével vízzel mossuk.

A festékfestékek eltávolításához használhat egy speciális folteltávolítót a "Faberlic" cégtől. Alkalmazza a terméket a szükséges ruhákra mindaddig, amíg a festék teljesen fel nem oldódik. Ezt követően a ruhaneműt meg kell mosni.

A foltok másik módja a fogkrém használata. Ez a festett szövetre vonatkozik, amely után teljesen megszárad. Miután a paszta elmerül, a festett helyeket mosószappannal kezeljük és forró vízzel mossuk. Ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy gyengéden megtisztítsa a természetes szövetet a festéktől.

Használt bútorok tisztításához: fehérítő, aszpirin vagy szalicilsav. Ezeknek az eszközöknek a használata egyszerű. A klórtól a fehérítőt vízzel hígítjuk, majd a kapott folyadékot festett felületen kezeljük. Az acetilszalicilsavat tabletták formájában, használat előtt fel kell oldani egyetlen pohár vízben. Ezután az oldatot a festett bútorokra alkalmazzák.

A fukortsint pontosan kell alkalmazni a bőr sérülésének területeire

analógok

Sajnos egy ilyen eszköz, mint a Fukortsin, nem rendelkezik analógokkal, amelyek ugyanazokat az összetevőket ötvözik. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyek hasonló cselekvési elvvel rendelkeznek. Egyszerűen azt mondhatjuk, hogy a gyógyszertárak polcán olyan hasonló termékeket találhatunk, amelyek más összetételűek, de ugyanazt a cselekvési spektrumot.

Az ilyen készítményekhez Atserbin (színtelen analóg Fukortsin), zelenok és Octenisept hordozható. Fucocin analógokat használnak azokban a helyzetekben, amikor ön ellenjavallt a megoldás alkalmazása. Az ilyen ellenjavallatokhoz mellékhatásokat hordozhatnak a különálló összetevők túladagolása vagy egyedi intoleranciája miatt.

Mi segít a "Fukortsin" -nak. Használati utasítások

Kombinált antiszeptikus külső használatra - a "Fukortsin" gyógyszer. Mi segít a gyógyszerben? A gyógyszertár aktív összetevői szintén gombaellenes hatást fejtenek ki, amelyet széles körben alkalmaznak a bőrgyógyászok. A "Fukortzin" megoldás különböző bőrbetegségekben alkalmazható: pustuláris elváltozások, gombás fertőzések, sebek. Lehetséges és megelőző célok.

A készítményben és a felszabadulás formában lévő aktív összetevők

Az utasításoknak megfelelően a "Fukorcin" gyógyszer gyártója, a használati utasítás ezt jelenti, folyékony formában szabadul fel - egy krémszínű festés megoldása. Csak külső alkalmazásra készült.

10 ml térfogatú aktív összetevők:

 • fuchsin basic - 0,04;
 • resorcinol - 0,78 g;
 • bórsav 0,08 g;
 • fenol - 0,39 g.

Ők - külső alkalmazással kiváló gombaellenes és antiszeptikus hatást gyakorolnak a szövetre.

A felsorolt ​​további komponensek közül - tisztított víz, desztillált, valamint 96% etanol. Céljuk az alapanyagok támogatása.

A gyógyszertári hálózatban a gyógyszert 10 ml vagy 25 ml sötét üvegből álló palackokban értékesítik. Mindegyiket egy karton dobozba helyezzük, a csatolt utasítással. Egy másik név - "festeni Castellani".

Farmakológiai hatás

Folyékony "Fukortsin" - olyan oldat, amely speciális fenolszaggal rendelkezik, mint egy gouache. A komplex kompozíciónak köszönhetően a gyógyszer tökéletesen szárazza a bőrfelület rétegét. Ezek a hasznos tulajdonságok lehetővé teszik, hogy megbirkózzanak a pustuláris kitörésekkel és a gyerekes pelenka kiütésekkel.

A gyógyszer antimikrobiális hatását széles körben alkalmazzák. Különösen a különböző fertőző betegségek terápiájában. Ezen túlmenően a fukortzin-oldat, amely segíti a tályogokat, szintén fungicid hatással bír - használatának hátterében a gombás flóra növekedését és aktivitását - hasonlóan annak analóg "jódjához", elnyomja.

A gyógyszeroldat módosított formája a Castellani színtelen festék. Mindazonáltal a fenti farmakológiai tulajdonságokkal rendelkezik. Nem festette a szövetet rózsaszínűvé. Az epidermisz bejutása után rövidebb égési érzés lehet, ami teljes mértékben magyarázható antiszeptikus gombaellenes hatással.

Kábítószer "Fukortsin": attól, ami segít

Az utasítások szerint a "Fukortsin" gyógyszer alkalmazása javasolt a felszíni szövetek különböző sérüléseinek és sérüléseinek kezelésére és megelőzésére. A szakértők az orvostudomány főbb jellemzőire utalnak:

 • gombás kolóniák meghatározása;
 • a bőr mikrolemezének kopása;
 • felületi sérülések;
 • pustularis dermatózusok;
 • eróziós területek;
 • gennyes bőrgyulladás.

A streptodermia terápiájának időben történő beindítása lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja a fertőző támadást, hogy megelőzze a fertőző ágens további terjedését. A dermatitisz herpetikus jellegében a Fukortzin oldata határozott fertőtlenítő és szárító hatást fejt ki. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozza a hibák mozgását a legközelebbi területekre, hozzájárulva gyors regenerációjához.

A kezelési oldat megszáradása után a bőrfelületre hidratáló krémeket lehet felhordani, így a gélek - a szűkület kellemetlen szenzációjának megszüntetése érdekében - megakadályozzák az epidermisz túlzott szárítását. A gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban tanácsos konzultálni a szakemberrel a gyógyszer alkalmazásának megkezdése előtt.

Ellenjavallatok

Az orvosi személyzet visszajelzései alapján, és a "Fukorcin" gyógyszerhez mellékelt utasítások alapján ennek alkalmazása ellenjavallt az alábbi esetekben:

 • a beteg hajlamos az allergiás állapotokra;
 • egyéni hiperreakció a "Fukorcin" gyógyszeroldat aktív és segéd összetevőire, amelyből allergiás események alakulhatnak ki;
 • különböző dermatózisok;
 • a csecsemő terhességének időszaka és későbbi laktációja.

Óvatosan, a gyógyszert olyan betegeknél alkalmazzák, akiknél a nyálkahártya elváltozásai vannak, mivel a megoldás cauterizáló tulajdonságai túlzott irritációt és vegyi égési sérülést okozhatnak.

Az utasítások azt is jelzik, hogy a "Fukortsin" gyógyszer nemkívánatos a gyermekek gyakorlatában - a gyerekek, akik nem éri el a 10-12 évet.

A "Fukortsin" gyógyszer: használati utasítás

A fukorcin folyadéknak a bőr felszínére történő alkalmazását és a kezelési idő tartamát csak egy szakember határozza meg - figyelembe véve a feltárt patológiát, a beteg korosztályát és a kezelésre való fogékonyságát. Az alkalmazási eljárást üvegrúddal vagy higiénikus lemezzel végezzük, általában 2-4 aza naponta.

Az utasítás kiemeli - a gyógyszer képes arra, hogy az epidermisz felszíni rétét egy rózsaszín színnel színezze meg, amelyet nagy nehézséggel lemossák.

Ha a "Fukortsina" bárányhimlő-megoldás hatékonyan képes leküzdeni a már megjelent pustuleket, valamint megakadályozza az újak kialakulását. Napi külső kezelés ajánlott, ami hozzájárul a bőrhibák gyors regenerálódásához. Hasonló tulajdonsággal rendelkezik a ragyogó zöld megoldás.

Az ilyen antiszeptikus kezelések segítenek megakadályozni a sebfelszín további mikrobiológiai szennyeződését, és megakadályozzák a hegek kialakulását.

A továbbiakban a rózsaszínű festék színeinek gyorsabb mosása segít a hidrogén-peroxidnak vagy a szalicilsav-oldatnak. Elég, hogy nedvesítse meg a higiénikus lemezt, és naponta 2-3 alkalommal törölje le vele a festett területet.

Mellékhatások

Rendszerint a "Fukorcin" gyógyszer, a használati utasítás és a felülvizsgálat megerősíti ezt, a betegek jól tolerálják. Ritka esetekben a következő negatív megnyilvánulások szerepelnek a gyógyszer utasításaiban:

 • a dermatitis különböző megnyilvánulásai;
 • allergiás állapotok;
 • csökkent látási paraméterek;
 • kevésbé gyakori a kellemetlen égetés a gyógyszer alkalmazási területén - az epidermisz megszokja a fertőtlenítő hatását, a terápiás hatás nem alkalmazható háttérben.

Az utasításban azt is hangsúlyozzák, hogy a fertőzésgátló oldatot nem alkalmazzák nagy területeken, mivel szárítás után belép a véráramba, és fenol túladagolás alakulhat ki. Ez azt jelzi, hogy a vérnyomás ingadozása és a beteg szédülése korábban nem jellemző volt, valamint a súlyos általános gyengeség.

Fukarzin: különleges utasítások

Szájgyulladás esetén a gyógyszert azonnali alkalmazásra ajánlják - csak a fekélybetegség és az erózió területén. Az öblítés tilos.

A "Fukortsin" gyógyszer analógjai

Az alábbiak antiszeptikus és fertőtlenítő anyagoknak minősülnek:

 1. "Saledez".
 2. "Drapolen".
 3. Szappanos alkohol.
 4. "Yodonat".
 5. "Sangviritrin liniment 0,5%".
 6. "Lidohlor".
 7. "Lugol-oldat glicerinnel."
 8. "Linkas balzsam".
 9. "Iodinol".
 10. "Baliz-2."
 11. "Galmanin".
 12. „Jód”.
 13. «Dermatolo-lyagnum liniment».
 14. "Yodopiron".
 15. „Vomentolt”.
 16. "Maraslavin".
 17. "Gorpils".
 18. "Kanamycinnel fertőtlenítő szivacs."
 19. "Metrogeks".
 20. "Ottoslavin".
 21. "Kameton".
 22. "Joks."
 23. "Katatsel".
 24. "Bemilon".
 25. "Baktoderm".
 26. "Balsamic liniment (Vishnevsky szerint)."
 27. «Ragasztó BF-6».
 28. "Teymurova paszta".
 29. "Oktenisept".
 30. "Ragasztó vakolat baktericid".
 31. "Lugol".
 32. "Dentamet".
 33. "Serno-tar kenőcs".
 34. "Novotsindol".
 35. "Yoduksun".
 36. Szalicil-cink paszta.
 37. "Instillagel".
 38. "Novosept Forte".
 39. "Vezető víz".
 40. "Atserbin".
 41. "Proktozan".
 42. "Boromentol".

A "Fukortsin" moszkvai megoldás 37-60 rubelre kerül. Az ár Kijevben 9 hrivnya. Kazahsztánban a létesítmény 180 főt fizet. Minszkben megoldást találhat a 1.5-2.5 bel. rubelt.

Vélemények

A legtöbb esetben a "Fukortsin" gyógyszerről szóló vélemény pozitív. A gyógyszer súlyos farmakológiai hatást fejt ki - antiszeptikus, antimikrobiális és gombaellenes hatású. Ez tökéletesen segít a különböző pustuláris elváltozások kezelésében. A gyógyszer tolerancia is jó.

Továbbá olvassa el, hogyan lehet megbirkózni a mikrobákkal és gombákkal, fertőtlenítő tulajdonságokkal, analóg klórhexidinnel (használati utasítás).