Mikozon (mikonazol), kenőcs

A leírás aktuális 2016/06/23

 • Latin név: mikonazol
 • ATX kód: D01AC02
 • Hatóanyag: Mikonazol (mikonazol)
 • Gyártó: Elegáns, India

struktúra

loading...

Minden készítmény hatóanyagot tartalmaz: mikonazol.

További összetevők a javasolt mikonazol farmakológiai formájától függenek.

A kibocsátás formája

loading...

Mikonazol termelődik számos dózisformákban, például vaginális kúpok, krém, gél, tabletta és megoldások belső használatra, és egy folyadék-alkohol oldatot a külső használatra. Ebben az esetben, a gyertyák csomagolt csomagolásban 8 vagy 15 darab, a krém van csomagolva csövek 15 vagy 30 g, és a gél - 40g.

Ami a tabletták, azok kedvezmény 10 darab a verem, intravénás oldatot ampullákba 5 db csomagonként, alkoholos oldatban - fiolákba egy speciális ecsettel 30 ml, és folyékony külső használatra 30 g - egy aeroszol tartályba.

Farmakológiai hatás

loading...

A gyógyszer bármilyen formája jellemző gombaellenes és antibakteriális hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

loading...

A mikonazol képes gátolni a bioszintézist ergoszterol héj, valamint egyes gombák plazmamembránjai. Ezenkívül változik a lipidkompozíció és a sejtfal permeabilitása.

Ugyanakkor a dermatomycetes és az élesztő különleges érzékenységet mutat. A legtöbb gyógyszer hatásos a betegségek kezelésére, amelyek gomba okozza Coccidioides immitis, Petriellidium boydii, Cryptococcus neoformans, Candida albicans, Paracoccidioides brasiliensis, Trichophyton, Malassezia furfur, Epidermophyton és néhány Gram-pozitív baktériumok ellen.

Ha a gyógyszer helyi alkalmazását alkalmazzák, vér egy kis mennyiségű metabolitok. A májba való behatolás után a főkomponens gyors pusztulást szenved. Szisztémás alkalmazás esetén a kiválasztás a vesék segítségével történik. A gyógyszert nehéz leküzdeni gistogematicheskie akadályok, szinte nem jut be a cerebrospinális folyadék.

Használati utasítások

loading...

A gyógyszer alkalmazásának főbb jelzései:

 • felületes és szisztémás mikózisok;
 • dermatomycosis és onychomycosis;
 • a fejbőr mikózisai;
 • hüvelyi mycosis;
 • a szájüreg, a gyomor-bél traktus, az urogenitális szervek blasztomycetosisai;
 • gomba kiegyensúlyozás.

A mikonazolt a különböző gombafertőzések megjelenésének megelőzésére is lehet alkalmazni, ha a szervezetet csökkent immunológiai rezisztencia jellemzi.

Ellenjavallatok

loading...

Az intravénás beadásra szánt tabletták és oldatok használata ellenjavallt, ha:

Mellékhatások

loading...

A mikonazol belső használata okozhat hányinger, hasmenés, különböző típusok allergiás események.

Külső alkalmazás esetén a helyi irritáció és az allergiás reakciók kialakulása nem kizárt.

Az intravénás beadásból eredő mellékhatások a következők lehetnek: hidegrázás, hasmenés, szédülés, bőrkiütés, thrombophlebitis.

A mikonazolra vonatkozó utasítások (módszer és adagolás)

loading...

A mikonazol tablettákat szájon át kell beadni, a gyógyszer egyidejű intravénás beadásával. Általában ezt a rendszert a gasztrointesztinális traktus mycosisának kezelésében és megelőzésében alkalmazzák. Felnőttek számára napi 4 alkalommal naponta egy tablettát írnak fel. A gyermekek adagolását a testtömeg - 20 mg / 1 kg figyelembe vételével kell kiszámítani.

A gél formájában lévő gyógyszert a kezelés alatt írják le, és célja a szájüreg és a gasztrointesztinális traktus mycosisának megelőzése. Ebben az esetben a felnőtteknek fele és kisméretű betegeket kell bevenni - napi 4 alkalommal egy adag dózis kanállal. A gélt azonnal nem szabad lenyelni, de jobb, ha egy ideig a szájban tartja. A tünetek megszüntetése után ajánlatos a kezelést körülbelül egy hétig folytatni.

A helyi alkalmazásra szánt gyógyszerformák a bőr és a köröm gombás elváltozásainak kezelésére szolgálnak. Folyadék, krém vagy kenőcs A Miconazole használati utasításokat javasoljuk közvetlenül a sérülésekre, majd dörzsölje őket, amíg teljesen fel nem szívódik. Napi használat esetén a terápiás hatás 2-6 héten belül megmutatkozik. De miután megszüntette a betegség jeleit, legalább egy hétig használja a kábítószert.

A kezelés alatt onychomycosisban folyékony mikonazol-nitrátot kell alkalmazni az érintett körmökre, valamint a szomszédos bőrre, majd kötéssel kell ellátni. A terápia hosszú ideig tart - amíg az új körömlemez meg nem nő. A gyógyszert naponta legalább 2 alkalommal kell alkalmazni.

A gyógyszer intravénás adagolását szisztémás mycosisok kezelésére írják fel. Az átlagos napi dózis 600 mg, de szükség esetén megnő.

Bevezetés egyszerre, de lassan - 30-60 percig. Lehetőség van egy csepegtető bevezetésre is, amelyet többféle módon végzünk. Ezen eljárás során különös gonddal kell eljárni. Az ampulla előtti oldatot nátrium-klorid-oldattal hígítjuk. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyors bevezetés megzavarhatja a szívritmust és hányást okozhat.

A kezelésben hüvelyi mycosis általában kijelölnek gyertyákat Miconazol. Az utasítások szerint minden este, mielőtt lefeküdne, egy hüvelygyertyát vezettek be, amennyire csak lehet a hüvelybe. Amikor a betegség tünetei eltűnnek, a gyertyákat, a Miconazol-t 2 hétig kell használni.

túladagolás

loading...

Túladagolás előfordulása akkor jelentkezik, ha az ajánlott dózis jelentősen meghaladja a túladagolást. Ennek a kellemetlen következményei a hasmenés és a hányás.

Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek, a gyógyszer adagja csökken.

kölcsönhatás

loading...

A mikonazol tabletta növelheti az antikoagulánsok, a hypoglykaemiás gyógyszerek aktivitását szulfonil-karbamid és fenitoin.

Kombinálás a karbamazepin okozhat mellékhatásokat.

Különleges utasítások

loading...

Különös gonddal kezelik ezt a gyógyszert szoptatás, a diabetes mellitus és a mikrocirkuláció rendellenességei.

Ha a gombás nail léziók kezelésére kerül sor, vágja le rövidebb ideig. Az interdigital terek, lábak feldolgozását is javasoljuk kényelmes és szellőző cipők viselésére, gyakori zokni váltásra.

A hüvelyi elváltozások hatékony kezelésére egyidejűleg szexuális partner terápiát írnak elő.

Fontos megfontolni, hogy a kúpok csökkenthetik a mechanikai megbízhatóságot fogamzásgátlás.

Ha a kezelés ideje alatt helyi reakciók alakulnak ki, vagy hosszú ideig nincs klinikai javulás, akkor egy másik kezelést választanak.

Meg kell próbálnia megakadályozni, hogy a krém vagy a gél bejusson a szemébe.

Eladási feltételek

loading...

Tárolási feltételek

loading...

A kábítószer bármely gyógyszerformájának tárolásához sötét és hűvös helyre van szükség.

Lejárat dátuma

loading...

analógok

loading...

Főbb analógok: Doktarin, Afloriks, metronidazol, Dermonistat, Funginazol, Mezolitan, Mikonal, Mikostat, Neomikol, Surolan.

Vélemények Miconazolról

loading...

Amint azt a női fórumokon folytatott számos megbeszélés mutatja, a kezelés problémája szájpenész és más gombafertőzések sok embert, főleg nőket zavarnak. Aktívan tárgyalnak a hagyományos gyógymódokról és természetesen az orvosi készítményekről, amelyek minden évben nagy számban jelennek meg.

Azonban a Miconazol felülvizsgálata különösen gyakori. Ezenfelül a miconazol anyag alapján számos egyéb gyógyszert fejlesztettek ki, amelyek farmakológiai formájukban, hatékonyságukban és alkalmazásuk módjában különböznek egymástól. A gombaellenes hatással rendelkező kozmetikai eszközök, például samponok, losonok, krémek is nagy népszerűségnek örvendenek.

Gyakran vannak megjegyzések a kenőcsökről a Mikonazolról. Ez a leggyakoribb eszköz a gombás bőrelváltozások kezelésében. Rendszerint a kezelés rendkívül hatékony, így teljesen megszabadulhat a betegségtől és javíthatja az életminőségét. Néhány felhasználó szerint a kenőcs Miconazole folyamatosan a házi orvoslásban van, ami általában nem teljesen helyes. Az a tény, hogy minden gombás betegség teljes körű kezelést igényel, hogy egyszerre és mindenkorra megszabaduljon egy ilyen problémától.

A fogak kezelésére gyertyákat széles körben használnak, néhány beteg azt állítja, hogy gyertyák Metronidazol gyorsabban és hatékonyabban működjenek. Mindazonáltal ezek mindegyike segít a betegség tüneteinek teljesen megszüntetésében, és sok évig nem emlékszik rájuk.

Sajnos gyakran ezt a gyógyszert a beteg önmagában használja. Ezért nem mindig jelentik a teljes gyógymódot. Vannak olyan esetek, amikor a terápia hatékonyságát még akkor sem figyelték meg, ha szakembert választott. De ha a rigó tünetek nem szűnnek sokáig, akkor be kell kapcsolnia ismét az orvoshoz A megfelelő kezelés, mivel gyakran az ilyen esetekben, egyéni megközelítés az ellenőrző laboratóriumi paraméterek.

Egy külön téma a miconazol terhesség alatt történő alkalmazása, mivel ebben az időszakban a betegség tünetei különösen gyakran manifesztálódnak. Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan terápiás formák, amelyek terhesség alatt használhatók. Ezért egyszerűen szükséges a beavatkozó orvos kijelölése.

A gyógyszeres kezelés mellett a betegek életmódbeli változásait is meg kell tenni. A terápia sikere nagymértékben függ a megfelelő táplálkozástól, a napi rendszertől és így tovább. Különböző élethelyzetek okozhatnak immunitás, és ennek következtében a nemkívánatos tünetek későbbi megnyilvánulása, ezért figyelnie kell egészségi állapotát és az egész szervezetet.

Ár Miconazole, hol vásárolni

loading...

A kenőcs ára A Miconazole 15 g 128 rubelt tartalmaz. Tud vásárolni krém 90-110 rubelt.

A gyertyák ára a mikonazol 200-350 rubel.

A tabletták ára az orosz gyógyszertárakban körülbelül 105 rubel.

Kenőcs (krém) Mikozon és Mikonazole

loading...

Mikozon - gombaellenes szer külső, gyártó indiai farmakológiai Agio Pharmaceuticals (cím: A-38; Nandjyot Industrial Estate Kurla Andheri Road, Safedpool, Mumbai, 400072, tel: 91-22-851 8206).

Analóg Mikozona szinonima - mikonazol krém, ami által az ukrán Darnitsya (cím: Str Borispolska, 13, 02000, telefon: 044-207-73-18.).

Ezeknek a gyógyszereknek a költsége a gyógyszertárak felszámolásától függ.

15 g Mikozon krém költsége:

 • Moszkvában - 120-140 rubel;
 • Szentpéterváron - 140-160 rubel;
 • a Régiókban - 130-170 rubel.

A Cream Miconazole jelenleg nem érhető el Oroszországban. Ezt helyettesíti a Mikozone vagy más analóg.

Hol vásárolhat

Az ilyen online gyógyszertárakban Mikozon krémet vásárolhat:

A kibocsátás formája

loading...

A Mikozone 2% krém formájában kapható külső használatra 15 g-os csövekben külső gombás elváltozások kezelésére.

Krém Miconazol (2%) 15 g-os csövekben is kapható, és külső használatra készült.

A miconazol egyéb formái:

 1. Orális adagolású tabletták. alkalmaz szisztémás gombás elváltozások, candidiasis, emésztőrendszeri gombák. 10 db-os kartonpapír csomagokban kerülnek értékesítésre. Minden tabletta 250 mg hatóanyagot tartalmaz.
 2. Gél az orális adagolásra. alkalmazható szisztémás gombás betegségekkel és a gyomor-bél traktus (nyelőcső, gyomor) elváltozásával, orális nyálkahártyával. Készült 40 g-os csövekben (1 g-ban 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 3. Vaginális gyertyák. Használják a nemi szervi gombafertőzések kezelésére. 15 és 8 darabos csomagolásban. Minden gyertya 0,1 g hatóanyagot tartalmaz.
 4. Intravénás adagolásra (1%). használt amikor a gombás fertőzések szisztémás kezelésére. 20 ml-es ampullákból állítják elő. 1 dobozban - 5 db.
 5. Folyadék külső használatra spray formájában. alkalmazható láb gyomorbetegségek kezelésére és megelőzésére. 30 g-os aeroszolos palackban (1 g hatóanyag 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 6. Alkohol-oldat. használt az onokomikózisos körmök kezelésére. 30 g-os palackokban kerül forgalomba, egy speciális ecsettel a körömkezeléshez. A hatóanyag 1 ml-ében 20 mg hatóanyagot tartalmaz.

A készítmény szerkezete

loading...

A krémek hatóanyaga a mikonazol - Az imidazol szintetikus származéka, gombaellenes hatással rendelkezik, gyorsan eltávolítja a viszketést.

Kiegészítő komponensek a Mikozon krém összetételében:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • Macrogol 400 - sűrítő;
 • cetosztearil-alkohol - biztosítja az összes összetevő egységes keverését;
 • emukson - felületaktív anyag;
 • zsíralkoholok poli (oxi-etilén) -glikol-észterei - biztosítják a kenőcs konzisztenciájának viszkozitását és stabilitását.

Kiegészítő komponensek a krémben Mikonazol:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • makrogol 400 és makrogol cetosztearil-éter-sűrítő;
 • Poloxamer-polimer, emulgeálószer, gyenge antimikrobiális aktivitással rendelkezik;
 • alkohol cetosztearil - stabilizálja a kenőcs konzisztenciáját.

analógok

Kábítószerek, amelyek mikonazolénál és Mikozonom hasonló működési elve és indikációk közé (mutatja az átlagár, ami függ a régió és a gyógyszertár margó):

 1. Kenőcs-gél daktarin. A készítmény hatóanyaga a mikonazol. A gél alakja miatt leggyakrabban a szájnyálkahártya gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmazzák. A belga "Jansen Pharmaceuticals" cég gyártotta. Tuba 20 g - 150 rubel.
 2. Cream Nizoral. A hatóanyag - a ketokonazol - fungicid hatású. Jelzés: onychomycosis; bőr candidiasis, seborrhea, pityriasis, dermatomycosis. Az olasz vállalat JANSSEN-CILAG S.p.A. Cső 15 g - 500 rubel.
 3. Kenőcs Mykozoral. A hatóanyag a ketokonazol. A felhasználási tünetek hasonlóak a Nizoral krémhez. Oroszországban gyártják az Akrikhin kombájn. Tuba 15 g - 260 rubel.

Olcsó analógok

 1. Sebozol kenőcs. A hatóanyag a ketokonazol. Oroszországban a Dionysus gyógyszergyár gyártja. Tuba 15 g -120 rubel.
 2. Kenőcs Mikozolon. Kombinált gyógyszer, melyet a Darnitsa cég gyárt. A miconazol mellett a készítmény tartalmaz továbbá a mazipredon-glükokortikoszteroidot. Javallat: halláskárosodás, mycosisok, intertrigo és mycosis. Tuba 15 g - 130 rubel.

A készítmény tulajdonságai

A mikonazol és a Mikozon ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik:

 • antibakteriális;
 • gombaellenes;
 • antiekssudativnoe.

A hatóanyag fungicid aktivitást fejt ki a következő típusú dermatophytákra:

 • Microsporum canis;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Trichophyton rubrum.

Antibakteriális hatása számos gram-pozitív és gram-negatív baktériumra:

 • streptococcus;
 • staphylococcus;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • E. coli;
 • Proteus.

A mikonazol aktív mint az élesztőgomba és az élesztőgombák, köztük a Candida albicans. Az összetevő hatékony a patogén gombák által okozott fertőzések kezelésében:

 • Penicillium crus-taceum;
 • Malassezia furfur;
 • Aspergillus niger.

Hogy működik

A hatóanyag, a mikonazol, megváltoztatja a lipidszintet a membránon a gombasejtekben. A hatása gátolja az ergoszterin bioszintézisét, ami gombás fertőzéshez vezet.

Az összetevőnek hipersmoláris aktivitása is van, melynek következtében a nedvesítő sebeknél a váladékmentesítés megszűnik.

A tejben lévő egyéb összetevők hidratálódnak, lágyítják a bőrt, enyhe antibakteriális hatásuk van.

Használati utasítások

Mit írnak Mikozon és Miconazole:

 • dermatophyta bőrfertőzés;
 • bőr candidiasis;
 • onychomycosisban;
 • Super-fertőzések, amelyeket Gram-pozitív baktériumok okoznak.

Használati utasítások

Kis mennyiségű krém (így végül a kezelő helyet egy vékony réteggel lefedi) alkalmazzák a bőr érintett területeire naponta kétszer. Dörzsölés masszázsmozgással, az egészséges bőr apró területeinek rögzítése a sérülés széleinél.

A Mikozon tejszín 15 ° C-on, tárolási időn belül tárolva - a gyártástól számított 3 évig.

A miconazol 25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolható, eltarthatósági ideje - a gyártástól számított 2 év.

Adagolás és adminisztráció

 1. Candidiasis bőrmikózusokkal a krémet az érintett területekre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 7-21 nap.
 2. Dermatophyták által okozott fertőzések esetén a gyógyszert a korábban tisztított és száraz bőrre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 21-28 nap.
 3. A másodlagos bakteriális fertőzéssel bonyolult bőrbetegségekkel és a felülfertőződéssel a gyógyszert reggel és este alkalmazzák a bőrre. Tanfolyam - 1,5 hónap.

Alkalmazáskor kerülje a nyálkahártyák krémet és a nyitott sebeket.

Körömgombák alkalmazása

A Mycosone és a Miconazole onychomycosis krém formájában kerülnek felhasználásra az alábbiak szerint:

 1. Előzetes higiéniát végeznek, kívánatos orvosi fürdő létrehozása.
 2. A gomba körmök szárazak.
 3. A fájl használatával távolítsa el a köröm felső rétegét (így a fényesség eltűnik).
 4. Gyapot gyapjú áztatott alkohol, fertőtleníti köröm platina, a kutikula és a bőr a köröm körül.
 5. A krémet lágyan dörzsöljük a körömbe, a közeli lágyrészeket (legfeljebb 2 cm-ig) és a körömlemezt a szabad szél oldaláról.
 6. Végül 3 órás időtartamra egy okklúzós kötést kell alkalmazni.

A kezelés folyamata addig folytatódik, amíg az érintett köröm egészséges. 3-6 hónapig tart.

túladagolás

 • Bőrirritáció.
 • Érintkezés és allergiás dermatitis.
 • A bőr pirosodása.
 • Kiütés.

A gyógyszer megszakítása után minden megnyilvánulás eltűnik. Súlyos következményekkel jár az egészségre, amelyeket nem hordanak.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Mikonazol a készítményben fokozza a hipoglikémiás gyógyszerek és antikoagulánsok hatását. Ha alkalmazzák, a glükóz és az antikoaguláns hatás további szabályozására van szükség.

Rendelkezések

A miconazollal történő krémek a szájon át alkalmazható gombaellenes szerekkel párhuzamosan is alkalmazhatók.

A komplex kezelést csak a kezelő dermatológus jelöli.

Ellenjavallatok

 • Herpetikus láz.
 • Az összetevők allergiája vagy egyéni intoleranciája a gyógyszer részeként.
 • 1 éves kor előtt.

Orvos felügyelete alatt

A gyógyszert orvosi felügyelet mellett kell beadni, ha:

 • diabetes mellitus;
 • a mikrocirkuláció zavara.

Helyi alkalmazásra kis mennyiségű mikonazol felszívódik a vérbe. Nem arról van szó, hogy az összetevő belép-e az anyatejbe, és hogyan hat a magzatra. Emiatt ő a terhes és szoptató nők alkalmazása nem kívánatos.

Mellékhatások

Az ilyen mellékhatások ritkán fordulnak elő:

 • kontaktus és allergiás dermatitis;
 • égő érzés, bizsergés, viszketés az alkalmazás helyén.

Visszajelzés a fórumokon

Volt egy lábgomba, amelyre időben nem figyeltem. Nagyon gyorsan átterjedt a hüvelykujjal. A lábak nagyon elszakadtak, kezdték megjelenni kis pryshchiki piros. Nem volt mód az orvoshoz menni. A segítségért fordult a gyógyszerészhez - nekem azt tanácsoltam Миконазол krém vagy folyadék egy ecsettel speciális körmökhöz vagy körmökhöz. Mivel a lábam mellett a szögeket is zavartam, egy krémet választottam. Használt, ahogy azt az utasítások tartalmazzák. Úgy gondolom, hogy ez jó eszköz, különösen egy meglehetősen alacsony áron.

Sok éven át periodikusan ingerlő epidermofitot szenvednek. Egy másik népszerű krémet használok, de a következő exacerbáció során az én gyógyszerem nem volt kéznél. Megtaláltam az első segélykészletemben a férjemmel Mikozont, azt olvastam, hogy gombaellenes és antimikrobiális szer, és úgy döntött, hogy megpróbálja. Két napos használat nem eredményezett eredményt. Mindez végül elment a gyógyszertárba, és megvásárolta a megbízható krémet.

- Tatiana Vladimirovna, Jekatyerinburg

Volt egy körömgomba. A dermatológus bejegyezte a Miconazol-ot, de a drogériákban nem találtam. Vettem egy krémet Mikozont, ugyanazzal az anyaggal a kompozícióban. A körmön dolgoztam, amint azt az utasításokban elmondták, naponta kétszer fürödte. A köröm 3-4 hónapon belül valahol felbukkant, de aztán újra megkenettem többször, hogy kijavítsam a hatást. Általában elégedett voltam a tejszínnel.

A szerszám előnyei és hátrányai

A mikozon és a mikonazol előnyei:

 • külsőleg alkalmazva kis mennyiségben felszívódik a vérbe, nem befolyásolja a reakciók sebességét;
 • nagy hatékonyságú, visszajelzéssel megerősítve;
 • megfizethető ár;
 • tevékenység a gombák és baktériumok széles skálájával szemben.
 • kevés hatása a hipoglikémiás gyógyszerek hatására;
 • sok ellenjavallatot.

A Miconazol vonalának áttekintése egy gyakorló orvostól a videóban:

Mikonazol krém

A mikonazol széles spektrumú gombaellenes szer. A felszíni gombafertőzések legtöbb típusára alkalmazzák, és bakteriosztatikus hatással van bizonyos baktériumfajtákra.

A cikkben részletes útmutatást talál a micona (mazi) miconazol candidiasisban és más gombafertőzésekben való alkalmazásáról, hagyja a visszajelzést a gyógyszer használatáról a megjegyzésekben.

A kibocsátás formája, tárolási feltételei és összetétele

A mikonazol jelenleg több dózisformában áll rendelkezésre. A kenőcs mellett krém, spray, orális adagolású tabletták, valamint intravaginális kúp formájában is kapható. A gyógyszerek mindegyik fent említett formáját, kivéve a tablettát, helyileg alkalmazzák. A tablettákat csak a gombás fertőzések általánosított formáinak komplex terápiájára használják.

Kenőcs vagy krém A mikonazolt sötét hideg helyen, zárt fedéllel kell tárolni. A cső kinyitása előtt a gyógyszer eltarthatósága 2 év. A pecsét megsértése után ajánlatos a kenőcsöt (a tárolási feltételek betartása) 1 hónapig.

Aktív hatóanyag - mikonazol-nitrát, 2% koncentrációban. A Tuba 15 gramm gyógyszert tartalmaz. A gyógyszer fő működési szerkezetét alkotó segédkomponensek a cetosztearil-alkohol, a polietilénglikol-éterek, a makrogol és a propilénglikol.

A cselekvési mechanizmus

Hatóanyag mikonazol gátolja a biológiai folyamatok szintézisének ergoszterin kagyló kórokozó membránok és növeli a permeabilitás sejtfalak, ahol a mikroorganizmusok megszűnik szaporodásra és meghalni gyorsan.

A gyógyszer hatásos az élesztőgombákra, a dermatomycetesre, valamint a gram-pozitív és gram-negatív baktériumok egyéni képviselőire. A mikonazol gyorsan metabolizálódik a májban, részben változatlan formában ürül ki a vizeletben, nem lép be a vér-agyba és a heto-hematikus gátba.

Használati utasítások

A kenőcs formájában lévő mikonazolt általában a következő betegségcsoportokra írják fel:

 • Felszíni candidiasis és gombás fertőzések;
 • A bőr, a nyálkahártyák és a köröm gombás sérülései, beleértve a trichofitózist, a test és a tenyér epidermofitáját;
 • zuzmók;
 • Szisztémás candidiasis fertőzések - komplex terápia részeként gombás bél, nyelőcső, egyéb belső szervek kezelésében;
 • Vegyes gomba-bakteriális fertőzések, amelyeket részben a Gram-pozitív vagy Gram-negatív baktériumok és a Candida nemzetség által okozott gombák okoztak.

Adagolás és adminisztráció

Ezt a gyógyszert kizárólag helyi, a bőrön vagy a nyálkahártyán használják. Tipikusan a pontos dózist és a felhasználási időt a kezelőorvos írja le.

Az általános esetben, ajánlott napi 2 alkalommal kenőcsöt alkalmazni, az érintett területre vékony réteggel és gondosan dörzsölve. Kívánatos, hogy az eljárást reggel és este töltsük le, mielőtt elaludnánk.

Durva tekintetében a hasznosítás a tipikus formáit gomba - 7-14 nap, de a terápia folytatása kórokozók ellen, amíg legalább az eltűnése a klinikai tünetek a betegség, majd a kenőcsöt, mint a megelőző intézkedésként további 5 napig.

A körömgombák kezelésére a kenőcs alkalmazása előtt szükség van a csontos lemez érintett részének kórokozók eltávolítására, törölje alaposan, majd vékony réteget alkalmazzon mind a fertőzés helyén, mind a szomszédos területeken.

Az eljárást célszerűen naponta 2-3 alkalommal kell végrehajtani, miután alkalmazásra kerül egy elduguló kötszer alkalmazása. A kezelés időtartama kb. 3 hónap, és akkor tekinthető át, ha a betegség tünetei eltűntek, és egy egészséges, ép görcsös lemez nőtt.

A kezelés a vegyes gombás-bakteriális vagy szisztémás, krónikus fertőzések, a dózis és időzítése a kábítószer-használat csak hozzárendeli a kezelőorvos alapján a jelenlegi, a beteg állapotától elhanyagolása gombás fertőzés, egyidejű használata más gyógyszereket.

Mellékhatások

Az esetek túlnyomó többségében a helyi alkalmazású mikonazol nem okoz mellékhatásokat. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a kezelési terület enyhén pirosodik, kellemetlen érzés és égő érzés, valamint az alkalmazás helyén fellépő bizsergés.

Általában a fenti tünetek a gyógyszer alkalmazását követő 1-2 nap elteltével mennek keresztül. Ha a mellékhatások nem tűnnek el, de éppen ellenkezőleg, akkor növelni kell a Miconazol-kezelést, és további útmutatásért forduljanak a felelős orvoshoz.

Nem ajánlott a kenőcs egyidejű alkalmazása más gombaellenes szerekkel, valamint topikus antiszeptikumokkal - a terápia terápiás hatása jelentősen csökkenthető.

Ellenjavallatok

Mikonazol kenőcs nem hatol be a véráramba, illetve nincs szisztémás hatása van a szervezetre, ami leegyszerűsíti a betegek általi használatának más krónikus betegségek és kóros állapotok.

Közvetlen ellenjavallatok:

 • A hatóanyaggal vagy a mikonazol kiegészítő segédanyagával szembeni túlérzékenység;
 • Kor 3 évig;
 • A gyógyszer helyi alkalmazása a szoptatás és a szoptatás ideje alatt (az emlős mirigyek és a közeli területek kenésére);
 • Terhesség a 2. és 3. trimeszterben.

Óvatosan, a kábítószert terhességre írják fel az első trimeszterben, a 12 év alatti gyermekek - kötelező orvosi ellenőrzés.

Egyedi útmutatás és kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A gyógyszer nem függőséget okoz, a túladagolás esetei ismeretlenek. A maximális terápiás hatás elérése érdekében a gombaellenes terápiát a személyi higiéniai előírások betartásával párhuzamosan kell elvégezni.

Használjon cipőt és alsóneműt csak természetes anyagokból, amelyek segítik a mikrocirkulációt. A ruhák nem lehetnek túl szűkek és szorosak. A nyilvános helyeken (fürdők, szaunák, strandok) csak egy egyedi törülközőt, természetes szappant használjon semleges pH-értékkel. Korlátozni a dezodorok, szintetikus ízesített higiéniai termékek használatát.

Azt is meg kell tennie a normalizáció teljesítmény és megerősítése az immunrendszer (gyógytorna, recepció Immunmodulánsok alapuló interferon és ásványi vitamin-komplexet).

Ha a beteg állapota nem javul 3 hétig vagy tovább, a kenőcs alkalmazását abba kell hagyni, és az orvosnak újra kell diagnosztizálni.

A helyi ciklus egyéb gombaellenes hatóanyagokkal való párhuzamos alkalmazása gyengítheti a mikonazol terápiás hatását.

Amikor szisztémásán aktív hatóanyag potencírozza munka hipoglikémiás szerek, kalciumcsatorna-blokkolók, a fenitoin, a HMG-CoA reduktáz inhibitorok és véralvadásgátlók, kölcsönösen gyengíthetik hatékonyságának rifampicin és provokál erős mellékreakciókat ciszaprid, asztemizol, karbamazepin, terfenadin.

analógok

A közvetlen analógok azonos hatóanyaggal Mikogel, Hexal.

Közvetett analógok (gombaellenes kenőcs egybeeső ATX réteg kódot 4) - eszközt alapú klotrimazol, ketokonazol, bifonazol, omokonazola, izokonazol és egyéb aktív komponensek.

Miconazol a tollából és a gombából


A gyógyszer a Miconazole egy népszerű antibiotikum, amely nemcsak gombák, hanem számos patogén baktérium hatására is hat. Ez lehetővé teszi, hogy a hatóanyagot gombás-bakteriális jellegű kevert fertőzésekre használják. A gyógyszerek széles választéka lehetővé teszi a szisztémás elváltozások, valamint a bőr, a nyálkahártyák és a körmök fertőzéseinek kezelését.

Összetétel és kibocsátás formája

A gombaellenes hatású gyógyszer fő összetevője a mikonazol-nitrát. Ez az anyag a különböző gyógyszerek különböző formáiban jelen van a mikonazolban különböző koncentrációban. A fennmaradó komponensek kimutatták, hogy segédek és kötődési funkciókat látnak el, segítik a gyógyszer jobb asszimilálását és beadását.

A mikonazol számos olyan formában jelen van a piacon, amelyek bármilyen helyről származó gombafertőzések kezelésére szolgálnak:

 • vaginális kúpok - csomag 8, 15 db;
 • hüvelykrém - cső 15, 30 g;
 • krém külső használatra - 30 g cső;
 • tabletta - 10 db-os csomag;
 • ampullák intravénás infúziókhoz - 5 db / csomag;
 • gél orális alkalmazáshoz - 40 g cső;
 • folyadék külső használatra - 30 gr. aeroszolban;
 • alkohol oldat - egy üveg ecsettel 30 ml;
 • sampon.

A gyógyszer gyógyszerészeti formáit a gyógyszerpiacon különböző kereskedelmi nevek képviselik.

Farmakológiai hatás

A mikonazol-nitrát káros hatással van az ergoszterinre, amely a gomba héjának fő összetevője. A sejtmembránok megsemmisítésével mikroorganizmusok halálát okozzák. A hatóanyag nem csak megakadályozza a kórokozó terjedését, hanem tönkreteszi a sejtek belső szerkezetét, és így fungicid hatással jár.

A gyógyszer különösen erős hatást gyakorol a dermatophytus nemhez tartozó gombákra. Ezek károsítják az epidermiszet és a fejbőrt.

A gombás fertőzést gyakran bonyolítja a bakteriális fertőzések. A gomba által károsodott bőr a bakteriális flóra zsákmányává válik. A hatóanyag hátrányosan befolyásolja a streptococcusokat és a staphylococcusokat, ezzel elnyomva a bakteriális gyulladást.

A gyógyszer másik tulajdonsága a folyadékgyártás elnyomása a fertőzött bőrterületről. A váladék mennyiségének csökkentése elősegíti a sebek gyors gyógyulását.

A hüvelyi használat során a mikonazol-nitrát nem változtatja meg a mikroflóra összetételét. A gyógyszer jól adszorbeálódik a bőr és a nyálkahártyák között, gyakorlatilag nem lép be a teljes véráramba.

Használati utasítások

A miconazolt széles körben használják a gombák szisztémás és lokális fertőzései bakteriális fertőzések hozzáadásával. Hatékony a következő betegségek esetén:

 • a mikózisok felületesek és szisztémásak, dermatophyták, élesztőgombák stb. okoznak;
 • lichen - ringworm, színes;
 • onychomycosis - körömkárosodás;
 • a gomba jellegének kiegyensúlyozása;
 • candidiasis;
 • a bőr és a nyálkahártyák másodlagos fertőzései bakteriális kórokozókkal, nedves területekkel, gyulladással, nyálkahártyával.

A különböző lokalizációjú fertőzések kezelésében a kábítószer formáját használja, ami a legmegfelelőbb egy adott esetben.

Alkalmazási módok

A kábítószer minden típusának saját alkalmazási és felhasználási jellemzői vannak. Vegye figyelembe a mikonazol használatára vonatkozó utasításokat.

Figyelem: a gyógyszercsomagban van egy gyógyszerész által készített utasítás. Használat előtt kérje orvosát is.

gyertyák

Gyertyák A miconazolt a gombás hüvelyi fertőzésekre írják fel. A hatóanyagnak az érintett nyálkahártyával történő hosszú kontaktusának elérése érdekében kúpokat ajánlott egy éjszakán át alkalmazni. A gyertyák bevezetése előtt a nőt meg kell mosni, majd mélyen be kell helyezni a kúpot a hüvelybe.

A gyógyszer bevezetése után reggelig nem szabad felkelnie. Ez alatt az idő alatt a gyertyák a testhőmérséklet hatására olvadnak, és a gyógyszer terápiás hatása lesz. Reggel meg kell mosni, miután meglátogatta a WC-t, és elhagyta a kúp maradványait a hüvelyből. A nap folyamán ajánlott egészségügyi betéteket használni.

A candidiasis kezelésének szokásos ideje 7 nap. Szükség esetén a megelőző célból legfeljebb 2 hétig meghosszabbítható.

Hüvelykrém

Krém A miconazolt befecskendezik a hüvelybe a készletben lévő applikátorral. Alkalmazása előtt meg kell mosod magad. A krémet éjszaka használják, hogy reggelig ne kelj fel és feküdjön le.

Amikor Candida vulva krémet használnak naponta kétszer, finoman dörzsölve a nyálkahártyára. Alkalmazás előtt a felületet meg kell szárítani. A mosott ruhadarabját fel lehet tüntetni a felső részen.

A krém hetente, ha szükséges, hetente meghosszabbodik.

Tabletták és ampullák infúziókhoz

A miconazol tablettázott formáját és intravénás infúziókat használják a gyomor-bél traktus gombás elváltozásaira. A tabletták naponta négyszer kerülnek beadásra, párhuzamosan használhatók és a gyógyszer bejuttatása a vénába. A gyermekek dózisa 20 mg / kg.

Az intravénás infúzióhoz óvatosságra van szükség, néha csepegtetéses beadásra (600 mg naponta). Az oldat elkészítéséhez nátrium-kloridot használunk. A lassú adagolás megakadályozza a hányást és a szívbetegségeket.

A gél orális alkalmazása A mikonazolt a szájnyálkahártya és a gyomor-bél traktus befolyásolja. Dózisát egy zárt kanállal végzik. A gyógyszert a lehető legnagyobb mértékben a szájban kell tartani, majd lenyelni. A gyermekeknek egy negyed adagra van szükségük.

Spray, kenőcs

A külső használatra szolgáló eszközöket a bőr mosott és jól szárított területeire kell alkalmazni. Ebben az esetben az alkalmazás szükséges és az egészséges, az érintett szomszédságában lévő területeken. Ami jobb, kenőcs vagy spray, az alkalmazás helyétől és a személyes preferenciáktól függ. Spray spray-et 10 cm-es távolságból, azt követően dörzsölje a bőrt. Kényelmesen használható a fertőzött ráncoknál az ágyékban és az ujjak között.

Kenőcs A mikonazol könnyed mozgásokkal dörzsölte a bőrt, mielőtt áztatta volna. Elég, ha napi kétszer alkalmazzanak pénzt a bőrre. Az új alkalmazás előtt a termék maradványait le kell mosni. A kezelés 2-6 hétig tart.

sampon

Sampon A Miconazol a szőrzet alatti gombás bőrelváltozások kezelésére, megfékezésére, megelőzésére seborrhea és dermatitis. Alkalmazása után a terméket több percig meg kell őrizni a haján, anélkül, hogy azonnal kiöblítené.

Folyékony, alkoholos oldat

A mikonazolt alkoholos oldat formájában kényelmesen alkalmazzák az onychomycosison lévő körömlemezekre. Ehhez használja az ecsetet a készletben. A hatás erősíti a kötést a körmökön. A betegség kezelése hosszú ideig - 3-6 hónapig, egészséges lemez újraindulása előtt. A gyógyszert naponta kétszer kell használni.

Használat előtt a fürdők hasznosak és a köröm felső rétegét is el kell távolítani egy fájllal. Kenőcsök és krémek a körömfertőzésnél kevésbé hatékonyak.

Ellenjavallatok és túladagolás

A gyógyszer alkalmazása előtt ajánlott ellenőrizni a reakciókat a bőr egészséges területein az allergiák kimutatására. A gyógyszer ellenjavallt a következő esetekben:

 • az összetevők egyéni intoleranciája;
 • terhesség és szoptatás - óvatosan, szigorúan a jelzések szerint;
 • herpeszes fertőzés;
 • károsodott máj- és vesefunkció.

Ha a túladagolás tüneteinek lokális alkalmazását nem tartják be. Belső vagy véletlen külső anyagok bejutása a szervezetbe:

 • dyspeptikus rendellenességek;
 • károsodott májfunkció;
 • álmosság;
 • allergiás reakciók.

Szorbensek - aktivált szén, Smectu, Polysorb, Filtrum szükséges, és konzultáljon orvosával.

Terhesség használata

A gyógyszer nem javasolt a hüvelyi kezelésre a fogalom első harmadában és a szoptatás alatt. A terhességgel történő terápiát egy későbbi időpontban meg kell állapítani az orvossal. Ő képes lesz arra, hogy meghatározza, milyen biztonságos az anya és a magzat használata, és értékeli a kockázatokat.

A terhesség időtartama alatt a tabletták és az injektálható oldatok nem ajánlottak.

Mellékhatások

Helyi alkalmazás esetén reakciók lehetnek pruritus, csalánkiütés formájában; belső és intravénás - hidegrázás, hasmenés, émelygés.

A miconazol hüvelyi alkalmazása a nyálkahártya irritációját okozhatja, enyhe fájdalmat okozhat az alsó hasban.

mikonazol

Használati utasítás:

A miconazol gombaellenes és gyulladáscsökkentő szintetikus gyógyszer, amelyet széles körben alkalmaznak a nőgyógyászatban.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer hatóanyaga - a mikonazol-nitrát gombaölő és kevésbé hangsúlyos antibakteriális hatása van a következők ellen:

 • Trichophyton rubrum;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Penicillium crustaceum;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Malassezia furfur;
 • Candida albicans;
 • Microsporum canis;
 • Aspergillus niger.

Az antibakteriális hatás erőteljesebb a staphylococcusok és a streptococcusok vonatkozásában, és kevésbé kifejezett a Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Proteus és mások esetében.

A topikális alkalmazással a mikonazol gyakorlatilag nem szívódik fel a szisztémás keringésben.

A kibocsátás formája

A mikonazolt különböző dózisformákban állítják elő:

 • Vaginális kúpok Mikonazol ("ginodaktarin") 0,1 g, csomagonként 8 vagy 15 kúp;
 • Külső használatra készült krém Miconazol, 1 g tejszín 20 mg hatóanyagot tartalmaz. 15 vagy 30 g csövekben;
 • 250 mg mikonazol-nitrátot tartalmazó tabletták, csomagonként 10 db;
 • 1 perces Miconazol oldat ampullákban intravénás beadáshoz, mindegyikből 20 ml, csomagonként 5 ampulla;
 • Folyadék külső használatra 1 g folyadék 20 mg mikonazol-nitrátot tartalmaz, 30 g aeroszol csomagolásban;
 • Orális adagolásra alkalmas gél 1 g gél 20 mg hatóanyagot tartalmaz, 40 g csövekben;
 • Alkohol oldat, 1 ml oldat 20 mg hatóanyagot tartalmaz, 30 ml-t egy ecsettel ellátott injekciós üvegben.

A miconazol használatára utaló jelek

A betegség típusa a mikonazol dózisformájának megválasztását eredményezi a kezelés során:

 • A oropharyngealis és a bél candidiasisban a mikonazolt tabletták formájában alkalmazzák;
 • Az aktív összetevőre érzékeny gombák által okozott bőrbetegségeknél, valamint a gram-pozitív mikroorganizmusok másodlagos fertőzésénél, használjon kenőcsöt Miconazol vagy más gyógyászati ​​formák külső használatra;
 • A garat, a száj és a gyomor-bél traktus nyálkahártyájának gyulladása általában orális adagolásra alkalmas gélt jelöl;
 • A hüvelyi és vulvovaginalis candidiasis, valamint a Gram-pozitív mikroorganizmusok által okozott felülfertőzések és a gomba kiegyensúlyozásával gyertyákat használnak a Miconazole-t.

Ellenjavallatok

A miconazol az utasításoknak megfelelően ellenjavallt a készítmény összetevőire való túlérzékenység esetén, valamint a májfunkció megsértése esetén.

A terhesség alatt a mikonazol nem ajánlott. A szoptatás ideje alatt nem ajánlott a Miconazole kenőcs alkalmazását az emlőmirigyek területére.

Ne szedje a miconazolt a terfenadinnal, az astemizolommal és a ciszapriddal egyidejűleg.

Használati utasítás Mikonazol

A miconazol beadásának módját, adagolási rendjét és adagolási formáját az orvos egyénileg írja elő, a betegség súlyosságától és típusától függően.

A Miconazol tablettákat a gyomor-bél traktus mycosisának kezelésére és megelőzésére használják, naponta 4 alkalommal 120-240 mg-ot. A 2 évnél idősebb gyermekek általában az életkoruktól függően, naponta legfeljebb háromszor alkalmazzák ugyanazt az adagot. A 2 év alatti gyermekek naponta kétszer 60 mg Miconazol-kezelést igényelnek.

A hatóanyag intravénás beadásra adott dózisa a patogén és a mikonazol-nitrát érzékenységétől és a fertőzés súlyosságától függ, és napi 200 mg-ról 3,6 g-ra változik.

Kenőcs A mikonazolt a bőr gombás betegségeihez használják. A hatóanyagot vékony rétegben reggel és este alkalmazzák, és óvatosan dörzsölnek. A kezelés időtartama általában 2-6 hét, a betegség tüneteitől függően.

Az onokomikózis kezelésénél a kenőcsöt A mikonazolt vékony rétegre helyezzük a körömágyon naponta kétszer, majd egy eltömődéses öltözetet alkalmazunk. Az utasításoknak megfelelően a mikonazol kezelés hatékonyan végbemegy az új köröm végleges kialakulásáig.

Gel Mikonazol orális beadásra a gasztrointesztinális traktus és a szájüreg mycosisának kezelésére és megelőzésére írható fel. Általában naponta 4 alkalommal döntsön napi adagot a padlóra. A gélt ajánlatos tartani a szájban a lehető leghosszabb ideig, majd lenyelni. Általában a kezelés a betegség tüneteinek eltűnése után legalább egy héttel folytatódik.

Gyertyák A miconazolt a hüvelyi mycosisban naponta egyszer használják lefekvés előtt. A tünetek eltűnése után a kezelést legalább két hétig folytatni kell.

Mellékhatások

Az utasítások szerint a miconazol különféle mellékhatásokat okozhat a szisztémás alkalmazás során - hányinger, viszketés, flebitis, hányás, bőrkiütés, anafilaxiás reakciók.

Hosszú távú kezelés esetén hasmenés alakulhat ki, és bizonyos esetekben hepatitis.

Kenőcs A külső alkalmazással történő mikonazol bőrirritációt és kontakt dermatitiszt okozhat.

Tárolási feltételek

A gyógyszert vény nélkül kapják. Az utasításoknak megfelelően a mikonazolt bármilyen dózisformában sötét helyen kell tárolni.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

mikonazol

Használati utasítás:

Latin neve: Miconazole

ATX kód: D01AC02

Hatóanyag: Mikonazol (Mikonazol)

Analógok: Doktarin, Afloriks, Metronidazole, Dermonistat, Funginazol

Gyártó: Elegant, India

A leírás aktuális időpontja: 09/28/17

A Miconazole antibakteriális gombaellenes gyógyszer.

Hatóanyag

A kibocsátás és az összetétel formája

A hatóanyag fő hatóanyaga a miconazol-nitrát hatóanyag. A gyógyszert különböző dózisformákban állítják elő.

Hüvelykúpok formájában a mikonazol (0,1 g). Egy csomag 8 vagy 15 gyertyát tartalmaz.

Krém vagy kenőcs formájában, Mikonazol külső használatra. A kenőcs 15 g vagy 30 g alumínium csövekben áll rendelkezésre.

Tabletták formájában. Egy tabletta 250 mg mikonazol-nitrátot tartalmaz.

1% -os oldat formájában, ampullákban. A megoldás intravénás beadásra szolgál. Egy ampulla 20 ml oldatot tartalmaz.

Külső használatra szolgáló folyadék formájában. Folyadék szabadul fel az aeroszolos tartályban.

Orális adagolásra alkalmas gél formájában. 1 g gél 20 mg mikonazol-nitrátot tartalmaz. A gél alumínium csövekben 40 g.

Alkoholos oldat formájában. Az oldat 1 ml-ében 20 mg mikonazol-nitrátot tartalmaz. Az oldat speciális kefével felszerelt injekciós üvegekben kapható.

Használati utasítások

A gyógyszer különböző formái alkalmazhatók bizonyos betegségek kezelésére:

 • A oropharyngealis és a bél candidiasis kezelésére Miconazole tablettákat kell használni.
 • A szájüreg nyálkahártyáinak candidiasisának, a garat üregének, a gasztrointesztinális traktusnak, a szájon át történő alkalmazásra szolgáló gél általában.
 • A bőrbetegségek kezelésére, amelyek gombák által okozott mutató érzékenységét a hatóanyag-készítmény, a használat és a magas mikonazol kenőcs dózisformák a gyógyszer jelenti szánt külső használatra. Ugyanezeket a gyógyszereket a gram-pozitív mikroorganizmusok másodlagos fertőzésére is fel kell használni.
 • A kezelés a gombás balanitis, vulvovaginális a candidiasis és a vaginális és felülfertőzésekre, kórokozók, amelyek Gram-pozitív mikroorganizmusok, szükséges használni gyertyát mikonazol.

Ellenjavallatok

A mikonazol használatának ellenjavallatai:

 • az egyéni intolerancia a hatóanyag összetevőivel szemben;
 • májműködési zavarok;
 • a terhesség és a laktáció ideje alatt (ne alkalmazza a miconazol kenőcsöt az emlőmirigy bőrére).

Nem javasolt a Miconazol az asztemizollal, a terfenadinnal és a ciszapriddal együtt.

Használati utasítás Mikonazol (módszer és adagolás)

A gyógyszer adagját és formáját az orvosnak egyedileg kell előírnia, figyelembe véve a beteg betegségének jellegét és súlyosságát.

A gyomor-bél traktus mycosisának megelőzése és kezelése

A gyomor-bél traktus mycosisának megelőzésére és kezelésére a Miconazole tablettát naponta négyszer kell bevenni. A gyermekek adagolását a testtömeg - 20 mg / 1 kg figyelembe vételével kell kiszámítani

Az intravénás beadásra szánt hatóanyagot egyénileg is kiválasztják, figyelembe véve a fertőzések súlyosságát és a patogénnek a hatóanyaggal szembeni érzékenységét. Az átlagos napi dózis 600 mg, de szükség esetén megnő.

A gombás betegségekben

Amikor a bőr gombás megbetegedéseit használják a kenőcs Miconazole-t, reggel és este alkalmazzák egy vékony réteggel, és finoman körkörös mozdulatokat dörzsölnek. A kezelés átlagos időtartama 2-6 hét, a betegség tüneteitől függően. A kenőcsöt onychomycosis kezelésére használják, naponta kétszer egy vékony rétegre viszik a körömágyba, majd egy eltömődéses kötést alkalmaznak. Folytatni kell a kenõkezelést A mikonazolt az új körömlemez megalakulásának végéig kell folytatni.

Gel Miconazole használati utasítás

A gél A mikonazol orális beadásra szolgál, és alkalmazható a szájüreg és a gyomor-bél traktus mycosisának megelőzésére / kezelésére. A legtöbb esetben a betegnek naponta négyszer kell felvennie a dózis kanál felét. A gyógyszer nagyobb hatékonyságának elérése érdekében a gélt a szájüregben a lehető leghosszabb ideig kell tartani, és csak azt követően kell lenyelni. A legtöbb esetben a kezelés időtartama hét vagy több nappal a tünetek eltűnése előtt.

Gyertyák Miconazol használati utasítás

A miconazol gyertyáját a vaginális mycosisra írják fel. A gyertyákat naponta egyszer lefekvés előtt kell alkalmazni. A kezelés legfontosabb kezelése és a betegség tüneteinek eltűnése után ajánlott két héten át támogató terápiát fenntartani az elért eredmények stabilizálása érdekében.

Mellékhatások

A miconazolt a legtöbb beteg jól tolerálja. Néhány esetben a következő mellékhatások fordulhatnak elő a gyógyszer alkalmazása során: viszketés, émelygés és hányás, phlebitis, bőrkiütések és anafilaxiás reakciók. A gyógyszer hosszantartó használata hasmenést okozhat, ritka esetekben - hepatitis. Micona mikonazol alkalmazása esetén érintkezésbe hozható bőrgyulladás és bőrirritáció léphet fel.

túladagolás

Túladagolás előfordulása akkor jelentkezik, ha az ajánlott dózis jelentős mértékű felesleges. A hasmenés és a hányás manifesztálódik. Ebben az esetben szimptomatikus kezelést végeznek, csökkentik a hatóanyag dózisát vagy használatát teljesen megszüntetik.

analógok

Doktarin, Afloriks, Metronidazole, Dermonistat, Funginazol.

Farmakológiai hatás

Mikonazol-nitrát, bázikus aktív hatóanyagot, a termel kifejezett gombaellenes és baktériumellenes másodlagos kifejezett az aktivitásuk tekintetében a következő típusú kórokozók: Trichophyton rubrum; Penicillium crustaceum; Epidermophyton floccosum; Trichophyton mentagrophytes; Candida albicans; Malassezia furfur; Microsporum canis; Aspergillus niger. Kifejezettebb antibakteriális hatás a gyógyszer felé Staphylococcusok és a Streptococcusok és kevésbé markáns képest Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli és más.

Külső alkalmazás esetén a gyógyszer nem szívódik fel a szisztémás véráramba.

Különleges utasítások

A gyógyszert különös óvatossággal használják cukorbetegségben és vér mikrocirkulációs rendellenességekben.

A gombás körömfertőzések kezelésénél rövidebb ideig kell vágni. Az interdigital terek feldolgozása, leállások esetén ajánlott kényelmes és szellőző cipőt viselni, a zoknik rendszeres cseréjét.

A hüvelyi elváltozások kezelésének hatékonyságának növelése egyidejűleg a szexuális partner terápiáját írja elő. Ebben az esetben a kúpok csökkentik a mechanikai fogamzásgátlás megbízhatóságát.

Ha helyi reakciók alakulnak ki a kezelés alatt, vagy ha hosszú időn keresztül nincs klinikai javulás, akkor orvos konzultációra és a kezelés korrekciójára van szükség.

Fontos, hogy ne kerüljön a krém vagy a gél a szemébe.

Terhesség és mellkasi táplálás esetén

Nagyon óvatosan alkalmazzák a terhes nők. A laktációs kenőcs vagy krém nem alkalmazható az emlőmirigy bőrére.

Gyermekkorban

Idős korban

Kábítószer kölcsönhatások

A mikonazol tabletták növelik az antikoagulánsok és hipoglikémiás gyógyszerek aktivitását, amelyek a szulfonilurea és a fenitoin származékai.

A karbamazepinnel való kombináció növeli a mellékhatások kockázatát.

Az asztemizollal, a terfenadinnal és a ciszapriddal való egyidejű alkalmazása gyakran arrhythmia kialakulásához vezet.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

A tárolás feltételei

Sötét helyen ne férhessen hozzá a gyermekek számára.

Ár a gyógyszertárakban

A gyertyák ára Miconazol 1 csomag esetében 200 rubelből, 105 rubel tablettaból és 128 rubelt tartalmazó kenőcsből indul.

Az ezen az oldalon feltüntetett leírás egy egyszerűsített változat a gyógyszerkészítés jegyzőkönyvének hivatalos verziójának. Az információ csak tájékoztató jellegű, és nem öncélú kezelési útmutató. A gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon egy szakemberrel és olvassa el a gyártó által jóváhagyott utasításokat.