Fluconazole - analógok a készítmény összetételében és hatásmechanizmusában, használati utasítások, árak és felülvizsgálatok

Bőrmikózumok, nyálkahártyák és belső szervkárosodás kezelésére az orvosok a flukonazolt az azonos nevű hatóanyaggal használják. A gombás megbetegedések mellett a gyógyszert a pityriasis és a candidiasis megelőzésére használják. A páciens nem mindig képes közvetlenül megfizetni a flukonazol analógok költségét, de a dózis és alkalmazás jellemzői, amelyeket figyelembe kell venni a gyógyszer kiválasztásakor.

Fluconazol analógok

Az eredeti kábítószer-fluconazollal együtt a gyógyszergyárakban számos gyártó különbözõ analógjait képviseli. Gyakran halljuk, hogy az ilyen gyógyszerek hatékonysága rosszabb, de valójában számos olcsó analóg a flukonazol, amely megfelel az európai minőségi előírásoknak. A gyógyszerek olyan anyag, amelynek képletét az eredeti gyógyszer molekulájából másolják ki, amelyet a cég szabadalmaztatott.

Az eredeti előnye, hogy hatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolják, amelyek során minden adagot, ellenjavallatot és mellékhatást ellenőriztek. Az analóg hatékonysága a szervezetre gyakorolt ​​hasonló hatás elméleti feltételezésén alapul. A helyettesítő ára gyakran alacsonyabb, mivel a gyártónak nem kell indokolnia a találmányba és reklámozásba való befektetést. Először is érdemes figyelni a Diflucan, a Mycosyst és a Nystatin gyógyszerekre, amelyek jól ismertek a fogyasztók körében.

Diflucan

Olyan gyógyszer, amely a candidiasis, a mycosis, a szájüreg gombás fertőzései ellen hatékony. A gyógyszeres kezelést gyakran a tusolás kezelésére írják fel, amely gyorsan megbirkózik a betegség negatív tüneteivel. A Diflucan kapszulák formájában kapható orális adagolásra, gyertyákra és tiszta oldatra intravénás beadásra. A gyógyszer porának megfelelően szuszpenziót készítünk, amelyet belsőleg veszünk.

A gyógyszer előnye, hogy kiváló minőségű nyersanyagokból készült, de ez egyidejűleg meghatározza a Diflucan (450 rubel, egy adag) magas árát. A vállalkozások Franciaországban és az Egyesült Államokban találhatók. A gyógyszer szedése előtt ajánlatos részletes konzultációt folytatni egy szakemberrel, aki be kell írnia a kezelést. A terhes nőknek el kell kerülniük a gyógyszerek felszívódását olyan újszülötteknél, akiknek anyáit a tinnert tüneteivel kezelték.

Számos indikációval rendelkezik, és segít különböző típusú fertőzések kezelésében. A gyógyszerfelvétel fő okai:

 • kríptokokkózis;
 • általános candidiasis;
 • a nyálkahártyák candidiasis;
 • genitális candidiasis;
 • a gombafertőzések megelőzése azokban a betegekben, akik hajlamosak rájuk;
 • a mycosis a bőr.

Mikosist

A gyógyszert a trombózis komplex kezelésére használják. A hatóanyag - a flukonazol a triazol gombaellenes szerekre utal, szelektíven gátolja a gombás szterin enzimek szintézisét. A gyógyszer hatásos a candidiasis akut formájának monoterápiájára, feltéve, hogy a tanfolyam egy hétig tart. A gyógyszer használt betegségek megelőzésére patogének által okozott mycosis (Candida spp, Microsporum spp., Cryptococcus neoformans, Trichophyton spp). Endemikus mycoses kezelésére használják.

Lenyelés után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bélrendszerben, behatol a test szöveteibe, elérve a bőr maximális koncentrációját. A termék terhesség alatt nem ajánlott. Egy kapszula ára körülbelül 300 rubel. A felhasználási tünetek megegyeznek a Diflucan alkalmazásával. A gyógyszer hatásos kriptokokkózis, candidiasis, mikózisok, trombózis megelőzésére. Rendkívül fontos pont a kezelés teljes lefolyása, különben nagyon magas a fertőzés újbóli előfordulásának kockázata.

nystatin

A gyógyszer tabletta, krém, vaginális és rektális kúp formájában, granulátum formájában kapható szuszpenzió gyermekek számára. A nystatin különösen hatásos a Candida nemzetség és az aspergillus gombák gombáira. A főbb alkalmazási területek között szerepelnek: körömgumók, bőr, fogak, gyomor-bél traktus, nyálkahártyák fertőzése. A gyógyszer ára körülbelül 150 rubel csomagonként (10 tabletta)

Az antibiotikum molekula gyorsan beépül a gomba sejtmembránjába, hozzájárulva annak halálához. A kórokozó mikroorganizmus adaptációja a gyógyszerhez nagyon lassan fejlődik ki. A nystatin gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben, ha helyileg alkalmazzák. A vizsgálatok szerint nagyon alacsony a toxicitása és a mellékhatások alacsony súlyossága. A nystatin a gyulladás kezelésére szolgáló komplex gyógyszerek részeként alkalmazható.

A flukonazol olcsó analógjai

Ha összehasonlítja az árakat, észrevehető, hogy az eredeti Fluconazole Stade analógokhoz képest általában olcsóbb. Ennek oka a nyersanyagok vagy a gyártási technológia minősége. Kedvező gombaellenes szerek:

 1. A Mikomaks - házi analóg tabletta (50, 100 és 150 mg), szirup és infúziós oldat formájában kapható. Ez utóbbi alkalmazható az újszülöttekre, figyelembe véve a dózist, a gyermek testének súlyától függően.
 2. Diflazon - a gyógyszer áll rendelkezésre, kapszula formájában (50 mg flukonazol) és oldat (2 mg per ml), alkalmazva az opportunista és endemikus mycosis, cryptococcosis, generalizált candidiasis a bőrt és a nyálkahártyákat. A tampon (hüvelyi candidiasis) kezelésére 150 mg-os egyszeri alkalmazást kell alkalmazni. A gyógyszer gyermekeknek alkalmas.
 3. A Flucostat a flukonazol leginkább megfizethető analógja, az akut és krónikus gombás fejlődési stádiumokat kezeli. A vélemények szerint gyorsan meggyógyítja a tusit, amelyet a zuzmó valamilyen formájának terápiájára írnak fel. A gyógyszer parenterális beadásra alkalmas oldat formájában és 50 és 150 mg kapszulák formájában áll rendelkezésre.
 4. A Mycoflucan egy széles körű hatású gyógyszer, de csak felnőttek számára alkalmas. A tusit akut és krónikus fázisban kezeli, hatással van a gombákra a szervek fertőzésének bármely lokalizációjában. Izzadságvizsgálatok, a gyógyszer nem alkalmas túlérzékenységet és krónikus gasztrointesztinális betegségben szenvedőknek.

A flukonazol analógjai ára

Az alábbi táblázatban összehasonlíthatjuk a Fluconazole készítmények - analógok árait. A költségeket a gyógyszertárak átlagos adatai jelzik:

Mi a jobb: Mycosist vagy flukonazol?

A gombás fertőzések által okozott betegségek kellemetlenséget okoznak és sok kellemetlen pillanatot hoznak. Kezelésükhöz gombaellenes szereket alkalmaznak. Sok beteg szeretné tudni, hogy mi a jobb Mikosist vagy flukonazol, a gomba elleni küzdelemben. Próbáljunk választ adni erre a kérdésre, miután megértettük a gyógyszerek tulajdonságait és a használatuk módját.

Farmakológiai tulajdonságok

A hivatalos információk szerint a Mycosyst és a Fluconazole hatóanyaga a flukonazol, amely erőteljes gombaellenes hatást fejt ki. Gyógyszerfelvétel után a sejtmembránok permeabilitása nő, és az ergoszterin metabolizmusához szükséges specifikus enzimek aktivitása blokkolódik. Ami sejtes halálhoz vezet, mivel ez a növényi szterin közvetlen szerepet játszik a gombasejtek kifejlesztésében és reprodukciójában.

A flukonazol szelektíven csak egy bizonyos típusú enzimre hat, amely a gombák sejtjeinek része, és gyakorlatilag nem befolyásolja az emberi szervezetben lévő hasonló enzimeket. Ez megkülönbözteti a Mikosist-ot és a Flukonazol-ot a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozó egyéb gyógyszerektől. Mivel ezek a humán enzimek hatására gátolják a máj mikroszómák oxidatív reakcióinak aktivitását. Mi okozza a különböző mellékhatásokat, amelyek leggyakrabban a máj megsértése.

Megállapítottuk, hogy a fluconazol mindkét szer aktív összetevője, és a flukonazol és a mycosist közötti különbség csak a gyógyszerek nevében létezik.

kérelem

Mindkét gyógyszer ugyanazokkal a felhasználási jelekkel rendelkezik:

 • a különböző cryptococcusok (Cryptococcus) által okozott betegségek, különösen cryptococcosis és meningitis;
 • Fertőző-gyulladásos folyamatok, amelyek kórokozói candida (Candida), ezek a betegségek különböző típusú candidiasis, beleértve a hasüreg súlyos fertőzési formáit;
 • a gombafertőzések megelőzése olyan betegeknél, akiknél onkológiai megbetegedések vannak;
 • gombás fertőzések okozta bőrelváltozások;
 • súlyos endémiás mikózisok, beleértve a coccidioidomycosis, paracoccidiomycosis, sporotrichosis és histoplasmosis kezelését.

Az egyik leggyakoribb betegség, amelyet a gombák okoznak, például a Candida, candida colpitis vagy duzzanat. A betegség hatalmas kényelmetlenséget okoz, és ha nem kezdi meg a megfelelő kezelést idővel, az idő múlásával az emberi szervezet különböző megsértéseit okozhatja.

Ez a betegség tökéletesen kezelhető gombaellenes szerekkel. Mivel a flukonazol a Mycosyst analógja, mindkét gyógyszer alkalmazható a terápiához. Továbbá a flukonazol fő előnye a többi gombaellenes szerrel összehasonlítva az emberi enzimek aktivitásának hiánya.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszer esetében, az antifungális szerek ellenjavallt.

A flukonazol esetében ezek a következők:

 • az egyéni intolerancia vagy a készítményt alkotó anyagokkal szembeni túlérzékenység;
 • olyan gyógyszerek alkalmazása, amelyek kiterjesztik a QT-intervallumot (az elektrokardiogram mutatója);
 • 4 évesnél fiatalabb gyermekgyógyászatban alkalmazzák.

A gyógyszert a kezelőorvos felügyelete alatt és rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni:

 • egyidejű alkalmazása hepatotoxicitással rendelkező gyógyszerekkel;
 • ha a beteg károsítja a vesék és a máj funkcionális aktivitását;
 • ha a terápia ideje alatt kiütéses reakciók vannak;
 • többszörös kockázati tényezők jelenlétében, különösen a szív- és érrendszeri betegségek, az anyagcserezavarok és az elektrolit-egyensúly, valamint a terhesség alatt.

Ha összehasonlítja a Mycosyst-ot a flukonazollal, akkor az ellenjavallatok csak egy tételben különböznek. Mivel a Mikosist kapszulák szacharózt tartalmaznak, a gyógyszer csak laktóz intoleranciára, laktáz hiányára és glükóz-galaktóz malabszorpciós szindrómára korlátozódik.

Ez a különbség azonban csak akkor áll fenn, ha a tablettát használják. A megoldások alkalmazása esetén az ellenjavallatok hasonlóak.

A kibocsátás formája és a felhasználási mód

Az készítményeket kapszulák és parenterális beadásra alkalmas oldatok formájában állítják ki.

Miután az orvos elvégezte a megfelelő vizsgálatot és kutatásokat, a flukonazol és a Mycosyst egyéni kezelési rend szerint alkalmazzák. A dózis, a felhasznált adagolási forma, a terápiás kezelés időtartama és a felhasználási mód függ a betegség súlyosságától és a beteg állapotától.

A gombaellenes szer standard dózisa 50-400 mg naponta egyszer. A használt eszközök mennyisége nem függ attól, hogy a fogadás hogyan történik.

A gyermekgyógyászatban a gyermek súlya 3-12 mg / testsúlykilogrammonként alkalmazandó. A gyógyszer gyermekeknél történő alkalmazása azonban rendkívüli óvatossággal és orvosi felügyelet mellett történik. A terápia során szigorúan be kell tartani az előírt kezelési rendszert a negatív megnyilvánulások elkerülése érdekében.

A máj és a vesék káros funkcionális aktivitása esetén a terápia során szükség van a gyógyszer adagjának korrekciójára.

Nem tilos a flakonzolt a Mikosist helyett bevinni, mert analógok.

Az orvosok és a betegek számos megítélése alapján a flukonazol kiváló eszköz, amely gyorsan bizonyítja hatékonyságát. A tampon (Candida colpitis, hüvelyi candidiasis) kezelésében a diszkomfort érzés már a használat első napján van. És ami a legfontosabb, a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és használata nem okoz mellékhatást.

Mellékhatások

Nagyon ritka esetekben, ha a flukonazol túlérzékenységben szenvedő betegeknél terápiát végeznek, negatív mellékhatások fordulhatnak elő.

Ezek a hatások émelygés, hányás, fájdalom a hasban és a fejben, görcsös megnyilvánulások formájában fejezhetők ki. És az allergiás reakciók kialakulásában is, amelyek bőrkiütés, viszketés, bőrpír és duzzanat jelentkezhetnek.

Ha bármilyen terhességet tapasztal a terápiás kurzus során, kérjen tanácsot orvosától.

túladagolás

Nagyon fontos, hogy a kezelési rendet és az orvos által előírt gyógyszeradagolást használja. Mivel a maximális terápiás dózis túllépése esetén negatív megnyilvánulások fordulhatnak elő bizonyos testrendszer részeként. Ilyen tünetek lehetnek: az emésztési funkciók megsértése, a hallucinációk kialakulása, a viselkedési funkciók rendellenességei.

Mivel a Mycosyst és a Fluconazole ugyanazokkal a hatóanyagokkal rendelkezik, nem szabad együtt inni.. Ez súlyos túladagolás negatív hatásához vezethet.

Kezeléshez gyomormosást végzünk, valamint hemodialízissel végzett vérpótlást. A tisztítási eljárást három órán keresztül 50% -kal csökkenti a vérben a flukonazol szintje.

A mellékhatások kifejlődésével ajánlott abbahagyni a gyógyszer alkalmazását, és helyettesíti a flukonazolt egy másik gombaellenes gyógyszerrel.

Hiba történt? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

A mycosist vagy a flukonazol jobb

Hello mindenkinek. Az orvosom írt gyógymódot a tollnak, de hallottam, hogy van analóg a flukonazol, ami többször olcsóbb. Lányok, és így ebben a tekintetben kérdésem van: lehet-e valaki már megvásárolni a Mycosyst-ot, milyen ajánlásokról van szó, tényleg jó vagy nincs értelme a túlfizetésben? Mi a tanács? Számos tapasztalt köztetek vártam a válaszokat.

Elfogyott az összes nőgyógyászati ​​betegségek rigó, amelynek oka egy gomba Candida, található az első meste.Na orosz gyógyszeripari piacon, a választás a gyógyszerek élesztőből képviselők meglehetősen széles körben, és többek között egy nagy választéka gyógyszerek, megpróbáljuk azonosítani a leghatékonyabb, amelyek nagyobb valószínűséggel kijelölt orvosok. A szerszám száma 1 A Diflucan a legnépszerűbb megoldás. A kapszulák flukanazolt tartalmaznak, ami gátolja a gombák növekedését. Nagyon könnyű kezelni őket - csak egy kapszulát inni 150 mg hatóanyaggal. Ellenjavallatokkal rendelkezik a terhesség, a laktém időszaka, a máj és a vesék betegségei. 2. számú szer Pimafucin.

Számomra ugyanúgy, mint az anyáknál gyakorlatilag állandóan - kezelni fogják, és egy hónap múlva újra, általában én csinálom vagy csinálom: mikosist és háromszor pimafutsin. Egy időben az orvos 10 napos terzinánt és 2 flukonazolt adott nekem. Ugyanaz a vissza gadina ((((hogyan lehet teljesen megszabadulni?

Jó napot. A gyermekem majdnem 8 hónapos. A flukonazol 50 mg-os bevételének másnapi kérdése háromszor. Treat gombát kakahah (hatás vétel nekem antibiotikumot a kórházban). A kérdés az, aki feliratkozott a flukonazol (nem csak a bélflóra, hanem a szájnyálkahártya fekély, stb), hanem a széles analóg Mikosist, Diflucan, Flucostat. A készítményben és a dózisban nincs különbség. Köszönjük a válaszát.

Lányok, köszönjük mindenkinek. A helyzet a következő: trombita van. Most már 30 hét. Az orvos a flukonazolt írta le. Vásárolt vagy vásárolt, olvastam az utasítást - lehetetlen terhesség alatt. Információ keresése a nete-ben - teratogén és toxikus hatása van a magzatra. Bizonyos zavartságban vagyok. Nos, ennek megfelelõen a kérdések: Ha a terhesség alatt valami tompává válna, mit kezeltek? Kizárólag helyi vagy tabletták kerülnek kijelölésre? Különösen érdekesek a flukonazol (fluconosztát, difluán, mikoszóma) készítményei? Milyen időpontban? Nos, ha elfogadják, vannak-e következmények?

Nos, ott származott az anyja lábáról, a gonosz nem elég. Túrós kakas. Most néztem meg az értékelés Flucostat ismerős régen tanácsolta, tudta, hogy van valami trükk, olvassa el a felülvizsgálatot, hogy Flucostat csak enyhíti a viszketést és a mentesítési idején !! Ez a szájpenész nem lesz ideje, hogy nyilvánvaló akkor escho.Tak raktárká válik. És mégis, hogy a Flukostat az orosz gyártó Diflukan analógja, a hatóanyag ugyanaz - a flukonazol. Nem csak a tejre, hanem a nyálkahártyák candidiasisára is.

. a gyógyszerekről. Először is, ha valaki nem tudja, van http://vapteke.ru honlap - könnyen nyomon, hogy hol van, és hogy mennyi. Másodszor, elő őket rendszeresen, és alapvetően bal oldali oszlopban. És az oszlopok egyenértékűek. Bár kinyomtatják. Ambrobene 130-140r (tabletta) - 26 ambroxol rub.amoksiklav - amoxicillin; Belosalik (380rub) és Akriderm SC (40rub) Bepanten (250rub) és a pantenol (100rub) Betaserk (600rub) és betahisztin (250rub) Bystrumgel (180rub) és ketoprofen (60rub) Voltaren (300rub) és diclofenac (40rub) és OrtofenGastrozol (120rub) és az omeprazol (50rub) Geptral-GeptorDetraleks (580rub) és Venarus (300rub) Diflucan (400rub) (Diflazon, medoflyukon, mikomaks, mikosist) és a flukonazol ( 30 rubel) és FlucostatDlanos.

Mit írnak az interneten:

Nos, úgy döntöttem, hogy még mindig a flemoxint írják fel. Attól tartok, hogy ezután is kijöttem, és úgy döntöttem, hogy beviszem a gyógyszert, mert már 3 hete beteg voltam. immunopovyshayuschie, otkarkivayuschie, fű és td pomagayut, könnyebbé vált, de a következő tsmkle nem akar fájni, csak egy hét. De nem akarok lenni a tejesnővel sem. aki ismeri a megelőzés módszereit, ossza meg, kérem. Itt találtam egy tollat: Kezelés egy könnyen folyó kandidoznogo a vulvovaginitis (a sérülés a hüvely és a külső nemi szervek). Helyileg alkalmazandó gyógyszerek (hüvelyi tabletták.

Sugárzási eredmény (kimutatott - => 10 ^ 4 a mintában). Tehát a kezelés hatástalan volt! Tehát tudtam, hogy a kerületi orvos nem érdekli. Most azt akarom, hogy kezeljék azokat a gyógyszereket, amelyek 5 évvel ezelőtt voltak (amikor ezt a byaku-ot találta). Aztán mindent átmentek. 1. Sumamed (1g * 1 alkalommal hetente, №3) vagy JUnidoks Soljutab (100mg * 2 №10) Vypisyyali bármelyike, de nem emlékszem, hogy mit vásárolnak. Sums segített Sumamednak. És én írtam a zárójelben több Azitrox - hasonlóan kiderül (ez olcsóbb).

Mikosist előkészítése és használati utasításai

A különböző etiológiájú gombás megbetegedések elleni küzdelemben a Mikosist 150 mg hatóanyagot ma széles körben használják. Ebben a dózisban a legnépszerűbb szer a hüvelyi candidiasis terápiájával nyert. Ezért a megnövekedett érdeklődés a gyógyszerre. Az alábbiakban megértjük, hogy mennyire helyesen és mit Mikosist nevezünk ki.

Mikosit: összetétel és kibocsátás formája

A mycosist a gombaellenes csoport gyógyszer. Vagyis a gomba elleni küzdelemre irányul. Széles hatásai vannak a szervezetre. A Mycosyst gátolja a gombák növekedését Candida és Histoplasma capsulatum típusától a Coccidioides immitis típusig.

A gyógyszert kétféle formában állítják elő: folyadék infúzióhoz és kapszulákhoz belső adagolásra. Az oldatot gyógyszertárakban 100 mg-os injekciós üvegben adják el, a tablettákat 1, 2, és 7 csomagolásban és 28 kapszulában lehet megvásárolni.

A hatóanyag a fluconazol. További komponensek formájában használt szilícium-kapszulák (kolloid), magnézium-sztearát, kukoricakeményítő, laktóz, és a talkumot és a povidon. A flukonazol mellett nátrium-kloridot és vizet adunk az oldathoz.

Adagolás fő anyagok kapszulák Mikosist változik, és 50, 100 és 150 mg. Ez megfelel a neve a gyógyszer - Mikosist 50 Mikosist Mikosist 100 és 150. Azaz, egy kapszulában a hatóanyag esik egy meghatározott számú mg flukonazol a felállásban.

Fontos: A Mikosist nem áll rendelkezésre hagyományos tabletták formájában, vagy vaginális kúpok formájában.

A Mikosist drog analógjai

Itt mindenekelőtt érdemes elmagyarázni az olvasónak, hogy a Mikosist tabletta analógja. Ezek olyan gyógyszerek, amelyek a fluconazol hatóanyagot tartalmazzák, és ismételjük meg a Mycosyst hatásmechanizmusát. A Mycosyst analógjai:

 • Kapszulák - Diflazon és Diflucan, mikomaks, Flukozid, Prokanazol, Nofung és Fangiflyu, Flucostat, Fluzole, Tsiskan, Flunol, Forkan és Funzol, flukonazol, Mikoflyukan és Diflyuzol és Vero-flukonazol.
 • A szuszpenziók a Mikomaks és a Diflucan.
 • Infúziós - Diflazon és Diflucan, Maicon, Flukozan, Mikoflyukan és mikomaks, flukonazol, Flukorus, Medoflyukon, Flucostat és Flukomabol.

Fontos: a használati utasítás Mikosista jelezte, hogy a gyógyszer kevésbé mérgező hatást fejt ki a májra, ellentétben más gyógyszerekkel, amelyek ugyanabból a csoportból származnak.

A gyógyszer alkalmazási jelei

Ilyen esetekben az injekció vagy kapszula injekció formájában előforduló mycosist:

 • A test gombás bőrelváltozásai;
 • Meningitis cryptococcal;
 • A légzőrendszer kriptococcusza, valamint megelőzése AIDS-es betegeknél vagy szervátültetés alatt álló betegeknél;
 • Szisztémás, generalizált és hüvelyi candidiasis;
 • Hisztoplazmózis és sporotrichosis;
 • szepszis;
 • A vér gombás fertőzése;
 • Nyálkahártyák gombás léziói;
 • Genitális candidiasis;
 • A húgyutak gombás betegségei;
 • A cukorbetegség zsigeri;
 • Onychomycosis (körömgomba);
 • A zuzmó többszínű;
 • A mycosis megelőzése rákbetegek és AIDS-betegek körében.

Ellenjavallatok a gyógyszer alkalmazásához

A hatóanyag összetevőinek mérsékelt toxicitása miatt a Mycosyst befogadása teljesen ellenjavallt az ilyen betegeknél, és ilyen esetekben:

 • Szoptatási időszak;
 • Egyéni érzékenység a hatóanyag összetevőivel szemben;
 • A terfenadinra, valamint az Astemizolra, a ciszapridra épülő gyógyszerek egyidejű befogadása.

Más esetekben az ellenjavallatok relatívak. Itt a kezelőorvos meghatározza a lehetséges előnyöket a potenciális kockázatok hátterében. A relatív ellenjavallatok:

 • Nem megfelelő vese- és májfunkció;
 • Belépés Rifabutin;
 • Gombaölő topikális készítmények alkalmazása után kiütések;
 • A szív és a vérnyomás problémái;
 • Terhesség.

A gyógyszer adagja a patológiától függően

A hatóanyagot beadjuk a betegnek egy adagolásra alkalmas formában. Tehát az eszméletlen és súlyos betegeket infúziós megoldásoknak nevezik. Minden más beteg kapszulát ír elő.

A dragee vízzel lemossák, függetlenül az ételtől. Az infúziós oldatokat intravénásán adjuk be, legfeljebb 10 ml / perc sebességgel.

Fontos: ha a gyógyszer egyik formájáról a másikra vált, annak dózisa nem változik.

A gyógyszer felnőtt adagja

 • Cryptococcosis. Vegyen 400 mg gyógyszert egy munkamenetben. Továbbá 200-400 mg hatóanyagot naponta egyszer 42-56 napig. Bizonyos esetekben a terápia 10-12 hétig tart, az orvos által előírt módon.
 • Hüvelyi candidiasis. Ahelyett, hogy a hüvelykúpokat ismerősnek ismerné, a 150 Mikosist kapszulát egyszer fel kell tüntetni. Az elhúzódó krónikus candidiasis megelőzésére 150 mg Mycosyst-ot kell alkalmazni egy hónaponként havonta egyszer. A szexpartnernek egyidejűleg a Mikosist 150-et is be kell venni a profilaxis miatt.
 • Candida és candidiasis. A gyógyszer 400 ml-ét egyidejűleg mutatják be. További 200 mg-os fogadás 14-28 napos tanfolyamon keresztül.
 • A köröm gombája. 150 mg hatóanyagot naponta egyszer, amíg az egészséges körömlemez teljesen meg nem nő.
 • Atrófiás candidiasis. Naponta egyszer 50 mg 14-15 napig.
 • Deriatofitiya. 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg naponta 14-28 napig.
 • Oropharyngealis candidiasis. 50-100 mg alapot mutat be a 7-15 napos tanfolyam elvégzésére.
 • A nyelőcső, a légzőszervek, a nyálkahártyák gombafertőzései. A Mycosyst 50-100 mg-ot naponta egyszer, 14-28 napos adagban adják be.
 • A zuzmó többszínű. 50 mg hatóanyag naponta egyszer. A tanfolyam 2-4 hét. Vagy 300 mg hatóanyagot hetente egyszer.
 • A hímvessző. Kezdetben és egyszer, 150 ml Mycosyst-ot jelöltek. Ha a betegség súlyos formában jelentkezik, akkor először 150 mg-ot kell bevenni, majd a hét folyamán még egyszer 50-100 mg gyógyszert kell itatni naponta egyszer.
 • A mycosis megelőzése onkológiában szenvedő betegeknél. 50 mg Mycosystet naponta jelentenek sugárzás vagy kemoterápia során.
 • Deep mycosis. 200-400 mg hatóanyagot naponta egyszer, két év alatt.

Fontos: az idős betegeket a felsorolt ​​dózisok felsorolják abban az esetben, ha nem áll fenn a vesék patológiája. Ellenkező esetben az adagot külön-külön választják ki a húgyhólyagok állapotától függően.

Adagolás gyermekeknek

A gyógyszer gyermekek adagját a testük tömege alapján számítják ki. A csecsemő súlya 1 kg-nál 3-10 mg hatóanyagot vehet fel. Tehát egy 12 kg-os gyermek esetében a Mycosyst minimális napi adagja 36 mg. Az adagolás növelhető a betegség súlyosságától függően.

Az újszülöttek és a 1,5 év alatti csecsemők infúziónak bizonyulnak, mivel a kapszulát nem képes lenyelni. Az adagolás ugyanúgy történik, mint a kapszulák esetében.

Fontos: 3 havonta intravénás gyógyszer egy hónapja alatt. A csecsemők 1-12 hónapban csepegtetőt adnak minden 2 napban.

Mellékhatások

Tekintettel arra, hogy Mikosist szabadon behatol a test összes szövetébe, a rendszer bármelyikéből káros hatások léphetnek fel:

 • Emésztőrendszeri szervek. Hányinger, hányás, puffadás, hasmenés lehetséges. Lehetséges fájdalom a hasban és az ízlelőbimbók észlelésének rendellenessége. A máj részében sárgaság (sárgaság, bőr és sclera sárgulása, vizelet sötétedése). Májsejtek necrosis és fokozott bilirubin alakulhat ki.
 • Idegrendszer és vestibularis készülék. Szédülés, görcsök, fejfájás.
 • Hematopoiesis szervezetei. Leukociták, vérlemezkék vérének csökkenése. Csökkent a kálium a vérben és a hipoglikémia.
 • Bőr. Lehetséges allergiás kiütések, viszketés, ekcéma, anafilaxiás sokk, bronchiális asztma.
 • Kardiovaszkuláris rendszer. Aritmia, az EKG eredményeinek változása.
 • Endokrin rendszer. Az anyagcsere folyamatok meghibásodása.
 • Kopaszság.

Fontos: A gombaellenes terápia során a Mikosist gyógyszer folyamatosan figyelemmel kíséri a beteg egészségi állapotát. Különösen a bőrreakciók megfigyelésére, a máj állapotára és az idegrendszer állapotára.

Perdozirovka

Túladagolási eseteket csak akkor figyeltek meg, ha az egyadagos gyógyszer adagja napi 800 mg-nál több volt. Ebben az esetben a betegnek hasmenése, émelygése, hányásai vannak. Harisnyák, paranoia és hallucinációk lehetségesek. Túladagolás tünetei esetén azonnal forduljon orvoshoz.

Az előkészítés költsége

A gyógyszertárakban, az ár az orosz Mikosist kapszulák tartománya 4,5 $ (260 dörzsölje.) 30,5 $ (1760 RBL.), Függően a dózis a hatóanyag és a tabletták száma a csomagban. Az oldatos infúzió átlagosan $ 5-7 (300-400 dörzsölje.).

Mycosist, flukonazol és Diflucan: összehasonlító jelleg

Ez a három gyógyszer elsőbbséget élvez a gombaellenes megbetegedések kezelésében alkalmazott gyógyszer-szinonimák és analógok listáján. Mi a különbség a gyógyszerekben és mi a legjobb választani, értjük.

Az összes hatóanyag hatóanyaga a fluconazol. A Mycosyst és a Diflucan azonban valódi eredeti gyógyszerek, míg a flukonazol csak egy általános gyógyszer. Vagyis olyan gyógyszer, amelyben a gyógyszergyártó cég hatóanyagot adalékanyagokkal és szennyeződésekkel együtt használhat. Ezenkívül a generikus gyógyszereket nem figyelik olyan óvatosan a mellékhatásokra stb. Az ilyen gyógyszerek hatásossága némileg alacsonyabb.

Ugyanakkor a márkás kábítószerek Mikosist és Diflucan tartalmaznak egy tiszta hatóanyagot, és minőségük ellenőrzése a gyártás minden szakaszában történik. A fő különbség a Mycosyst és a Diflucan között a termelő ország. A Mycosyst gyártja Magyarországot, Diflucan - Franciaország.

Vélemények

Időnként egy nőgyógyász panaszkodik az ízületi gyulladás elleni nem szteroid gyulladáscsökkentő készítmények befogadása után. És őszintén szólva, belefáradtam a gyertyák használatába a betegség kezelésében. Ez nem mindig megfelelő. Igen, és gyakran elfelejtettem. A nőgyógyász azt tanácsolta, hogy egyszer a Miklósot vegyem fel a tejasszonyhoz. A probléma másnap eltűnt. Köszönöm orvosomnak és Mikosistnak.

Владимир, 27 éves

A lábán tartós gomba keletkezett. A bőrgyógyász regisztrált Mikosist 150 mg-os dózisban. Három hónapig ivtam a kapszulákat. A köröm egészséges és rózsaszín.

Natalia, 33 éves

Az antibiotikum lefolytatása után szerzett tejtej. A gyógyszerész a gyógyszertárban azt tanácsolta, hogy Mikosist vásároljon magának és férjének. Egy kapszulát ettünk, és elfelejtettük a problémát.

Egy ideig észrevettem egy nedves és kellemetlen szagú foltot a mellkasom alatt. A bőrgyógyászhoz fordult. A diagnózis bőrgomba. Jó, hogy az orvos egy hatékony gyógyszert írt Mikosistnak. Két hét múlva elkezdett alábbhagyni a helyszín, és egy hónappal később elfelejtettem a problémát. Ebben az esetben sem émelygés, sem hasmenés nem voltam.

Flukosztát és flukonazol: mi a különbség?

Kábítószer A flukonazol egy új generációs gombaellenes szer és egy nagy hatókörű hatás. A gyógyszer farmakológiai összetétele ugyanazt az anyagot tartalmazza - flukonazol.

Flukosztat - az amerikai és francia gyártótól származó gombaellenes szer, amelynek fő összetevője a flukonazol.

Ez a gyógyszer célja a fertőző gombák és a betegség által okozott betegségek elleni küzdelem.

Érzékenység a baktériumok és vírusok előkészítéséhez

A Flucostat és a Fluconazole hatóanyagként a baktériumok és a gombák reagálnak:

 • gomba candida;
 • Listeria;
 • enterococcus baktérium;
 • helibakterii;
 • Klebsiella mikrobái;
 • influenza;
 • gonococcusok.

Milyen betegségeket alkalmaznak a Flucostat és a Fluconazole

A gyermek testében fellépő betegségek és egy olyan felnőtt teste, akik fertőzést okoznak, amelynek kórokozói gombák, amelyek kellőképpen érzékenyek a gyógyszerre. A flukosztát és a flukonazol a következőkből segít:

 • Candida balanoposthitis;
 • hüvelyi candidiasis;
 • a bőr mély mikózisa;
 • onychomycosisban;
 • pityriasis lichen;
 • újszülöttekben szenved;
 • emberi testszőrzet gombás megbetegedései;
 • gombás megbetegedések.

A gyógyszer negatív hatást gyakorol a gombákra a betegsejtek szintjén, miközben megvédi az egészséges sejteket a szervezetben a gomba negatív hatásától. Ezeknek a gyógyszereknek a terápiás hatása pozitív eredményt mutat - már egyszeri gyógyszerbevitel mellett pozitív tendenciát mutat.

A flukosztátot és a flukonazolt candidiasisszal kell bevenni, azonnal szükséges, mivel a betegség első jelei és tünetei jelentek meg. A gyógyszer nem bomlik a gyomorsav közegben, ami megkülönböztető jellemzője.

Az emberi test tünetei

 • a húgycsőben égő;
 • éles fájdalom a vizelés idején;
 • a hüvelyből való kiürülés;
 • savas szagú kisülést;
 • a nemi szervek vörössége;
 • viszketés a nemi szervekben;
 • a húgycső vörössége és ödémája;
 • fájdalmas fájdalom az alsó hasban.

Jelek élesztő megjelenő kezdeti formája a betegség, miután a túlhűtés organizmus szenved stressz elszenvedése után vírusos vagy fertőző betegségek, csökkentve az immunrendszert.

Olyan tényezők, amelyek a candidiasis betegségét okozzák a szervezetben

Tényezők, amelyek mindkét nemben a tusit okoznak:

 • antibakteriális gyógyszerek szedése;
 • krónikus betegségek pyelonephritis, cystitis;
 • az intim higiénia figyelmen kívül hagyása;
 • alultápláltság és idő előtti állapot;
 • a szexuális partnerek gyakori változása;
 • szintetikus fehérneműk állandó viselése;
 • Fogamzásgátló szerek használata;
 • allergiás betegségek;
 • onkológiai betegségek;
 • diabetes mellitus;
 • menopauza;
 • terhesség.

A szájpenész nőknél és férfiaknál a cukorbetegség, az allergia és a rák, van kialakítva a háttérben folyamatos használata gyógyszer, ami hátrányosan érinti az egyensúlyt a mikroflóra a húgyúti és a reproduktív rendszer.

A terhesség alatt a nőknél a kóros elváltozások a hormonális háttérben a szervezet átalakulása és a nemi szervek mikroflórájának változása miatt alakulnak ki.

A menopauza és a klimaxer szindrómában szenvedő nők candidiasis jelei a női testben lévő ösztrogén hormonok hiányából erednek.

A Flucostat és a flukonazol alkalmazása a szemhéjban és a szoptatásban

A flukonazol vagy Flucostat terhesség gyógyszeripari cég nyilatkozata nem javasoljuk Flucostat és a flukonazol alatt fogamzóképes vagy szoptató egy kisgyerek.

Azt jelenti, Flucostat és a flukonazol terhesség alatt előírt extrém helyzetekben, ha az előnyök az átvevő a gyógyszert jóval magasabb lesz, mint a fenyegető kedvezőtlen patológia a fejlődő magzat, és csak a terhesség utolsó harmadában.

Ha a terhesség kezdetén szedik a Flucostat-ot és a Fluukonazolt, akkor a jövőbeli gyermeknek szívbetegsége lehet.

Diflucan vagy Flucostat terhesség okozza magzati rendellenességek 14: szájpadhasadékot a gyermek hibák a csontokat a csontváz fejlődését.

Ha kap Flucostat és a flukonazol terhesség alatt a késői szakaszában, egy speciális orvosi ellenőrzés alatt az állam a testület a jövőben anya és a feltétele a magzat.

Ha a laktáció során rendkívüli szükség volt a Flukosztat és a Flukonazol szoptatással történő bevételére, akkor szoptatni kell.

Flucostat és flukonazol alkalmazása gyermekek és felnőttek kezelésében

Adagolás felnőtteknek: az első nap, hogy egyszeri 150 mg-os gyógyszert szedjen. Ha a betegség állapota súlyos vagy krónikus, akkor a Flucostat napi dózisa 400 mg, ami 3-4 adagra oszlik. A gyógyszeres kezelés folyamata - nem haladja meg az 5 naptári napot. Hüvelyi candidiasis esetén 30 naptári nap elteltével ajánlott egy további 150 mg Flucostat-t bevenni.

Flukosztat vagy Flukonazol gyermekeknek 12 éves korig, 5 - 6 mg kilogrammonként a gyermek súlyát adja. Ha a gyermek súlya meghaladja a 40 kg-ot, ebben az esetben a Flucostat és a Fluconazole tabletták adagolása a felnőtteknek szóló utasításoknak megfelelően történik. A 3 hónapos kor alatti gyermekek, a Flukosztat és a flukonazol gyermekek esetében a gyógyszert szuszpenzió formájában kell használni. A Flukosztat és a Flukonazolum gyermekek leggyakrabban a következőket nevezik ki:

 • rigó;
 • stomatitis;
 • agyhártyagyulladás;
 • kríptokokkózis;
 • a mycosis a bőr;
 • gombás körömfertőzések;
 • zuzmó a bőrön.

A flukonazol vagy a flukonazol mellékhatásai

A Flucostat vagy flukonazol antibiotikum alkalmazása után számos mellékhatás lép fel:

 • ízlelőbimbók változása;
 • állandó hányinger étkezés után - hányás;
 • fájdalmas hasmenés, székrekedés;
 • a dysbiosis akut formája;
 • izgalom;
 • szorongásos rendellenesség;
 • álmatlanság;
 • az összetévesztés állapota a memória részleges elvesztése;
 • mániás depressziós állapot;
 • éles fájdalom a fejben;
 • anafilaxiás sokk és esetleg kóma;
 • thrombocytosisban;
 • vérzés.

Mielőtt elkezdené szedni a Flucostatot vagy a Fluconazol gyógyszert, mindig konzultáljon kezelőorvosával.

A flukonazol és a flucostat mellékhatásai megfordíthatók, és ha nem hajlandó bevenni a gyógyszert, akkor a mellékhatások önmagukban is eltűnnek.

Az amoxiclav és az alkohol összeférhetetlenek.

Flukosztát és flukonazol Mi a különbség? A gyógyszerekkel kapcsolatos megjegyzésekkel összhangban a flukonazol hatóanyag egyenlő mennyiségben van mindkét készítményben. A flukonazol a gyógyszer árától eltér a Flukosztat-tól, mivel a Flukostat az eredeti gyógyszer.

Mikosista használata a gombából

Mycosyst - kapszulák vagy infúziós oldat, amely hatékony gerinctelen hatással bír. Ennek a gyógyszernek a használata segít megállítani a kórokozó mikroorganizmusok fejlődését és felosztását.

A mycositist gombás fertőzések kezelésére használják súlyos elváltozásokban vagy immunsebészetben szenvedőknél - AIDS betegeknél vagy csontvelő-átültetés után. A gyógyszer alkalmazása előtt nagyon fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mivel a Mikosist-kezelés az ellenjavallókban súlyos következményekkel járhat.

Ezenkívül a Mikosist kapszulákat a belső szervek kriptokoktális fertőzéseinek, valamint cryptococcus agyhártyagyulladásának kezelésére alkalmazzák. Ennek a gyógyszernek köszönhetően leállíthatja a betegség kialakulását, és minimalizálhatja a későbbi fertőzés kockázatát is. A kapszulákat a candidiasis kezelésére alkalmazzák. Nagy hatásfokú Mikosist mutat a mycosis bőr kezelésében. A kényelmetlenségtől néhány napig enyhíti a betegség teljes nyomát 1-2 héten belül.

struktúra

A Mikosist kapszulák rendkívül nagy hatással vannak az alkalmazásra. Mindez a hatóanyagok egyedi összetételének és mennyiségének köszönhető. A gyógyszer legfontosabb összetevője a fluconazol 150 mg-os dózisban. Ez az anyag hatásos gombaellenes hatást fejt ki, ami megmagyarázza az alkalmazás gyors eredményét. Segít a szervezet immunitásának erősítésében is. Ezenkívül az 1 kapszula összetétele a következő:

 • Kolloid szilícium-dioxid - növeli az összetevők felszívódását;
 • Titán-dioxid - minimalizálja a gyomor membránra gyakorolt ​​negatív hatást;
 • Zselatin - biztosítja a kapszula integritását;
 • Kukoricakeményítő - kitölti a szabad helyet;
 • Laktóz - csökkenti az allergiás reakció kockázatát;
 • Indigocarmine - felelős a színezésért.

Az infúziókhoz a flukonazol mellett nátrium-klorid és tisztított víz is jelen van. Bizonyos esetekben a megoldás használata indokolt.

Mikor alkalmazzák?

A Mikosist tabletta rendkívül magas gombaellenes hatást fejt ki. Segítségükkel gyorsan megszabadulhat a gomba által okozott kényelmetlenségtől. Általában kapszulákat vagy Mikosist oldatot írnak elő a következő esetekben:

 • A nyálkahártyák kandíliai;
 • Általánosított candidiasis;
 • Cryptococcosis, cryptococcus meningitis;
 • Candida és dermatitis;
 • Genitális vagy szexuális candidiasis;
 • Bronchopharyngeális fertőzések;
 • Mély endemikus mycosis;
 • A bőr micotása (további részletek itt);
 • A kemoterápia, a sugárterápia vagy az onkológiában szenvedő betegek mycoses megelőzése.

Ellenjavallatok

A Mycosyst egy meglehetősen biztonságos gyógyszer, amelyet szinte mindenki szedhet. A szakértők azonban hangsúlyozzák, hogy az ilyen kapszulák nem ajánlottak a vese-, a máj- és az egyéni intolerancia-összetevők számára.

Mellékhatások

A Mycosyst elég biztonságos gyógyszer, amely ritkán okoz mellékhatásokat. Az eszköz helytelen használata esetén azonban a gazda eltéréseket tapasztalhat a gyomor-bél rendszerében, szédülésben, bőrreakciókban. Ha bármilyen mellékhatás van, hagyja abba a gyógyszer szedését és tüneti kezelést végezzen.

túladagolás

A Mycosyst túladagolása ritka. Túl nagy dózis esetén a személy paranoid viselkedést vagy hallucinációt tapasztalhat. Ez az állapot megköveteli a gyomor mosását és a vér tisztítását. Ezek az intézkedések segítenek megemelni a hatóanyag mennyiségét a szervezetben.

Az alkalmazás módja

A gombás fertőzések kezelése a Mycosyst oldattal körülbelül 10-14 napig tart, a lézió mértékétől függően. A hatóanyagot intravénásan kell beadni, az injekció sebessége nem haladhatja meg a 10 ml / másodpercet. A cryptococcus fertőzés kezelésére az oldatot naponta 6-8 héten át 400 ml-re, pityriasis-val - 50 ml-t adnak naponta egyszer 2-4 hétig. Nagy hatékonyságú megoldás a nyálkahártya candidiasis terápiájában. Ebben az esetben a kezelés a rendszer szerint halad: napi 100 ml egy hétig.

A Mikosist kapszula használata nagyon egyszerű. Használat előtt azonban nagyon fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával, aki előírja Önnek a legmegfelelőbb kezelési tervet. Csak ő lesz képes meghatározni, hogy a gyógyszer melyik dózisa előnyös lesz, és nem károsítja a testedet. A kezelés általában a következő:

 1. A cryptococcus fertőzésben 400 mg-ot adnak 6-8 héten keresztül. Ha a beteg AIDS-fertőzött, akkor a gyógyszer adagja felére csökken.
 2. Ha a nyálkahártya candidiasisát 4 naponta 1 kapszula írja elő, amíg a betegség tünetei megszűnnek.
 3. A bőr dermatophytosisával 150 mg hatóanyagot hetente egyszer, egy hónapon keresztül vagy 50 mg-ot adnak naponta egy héten keresztül.
 4. A pityriasis, a tanfolyam legalább 2 hét, minden nap 50 mg.
 5. Onikomicózissal 150 mg hatóanyagot hetente egyszer kell bevenni, amíg az érintett körömlemez teljesen el nem nő.
 6. Amikor a bőr mikózisát 200 mg hatóanyag naponta adagolják.

Terhesség és szoptatás

A Mikosist terhesség vagy szoptatás ideje alatt csak akkor vehető figyelembe, ha az előny meghaladja a potenciális károkat. Amikor a gyógyszer szedése idején laktációra van szükség, el kell távolítani a csecsemőt a melltől. Egy ilyen súlyosbodó gyógyszer kijelölése csak a kezelőorvos lehet. A használati utasításban a Mikosista elmondta, hogy a terhesség és a laktáció nem teljes ellenkérelem a felvételhez.

Átlagár

A Mikosyst kapszulák költsége attól függ, hogy a gyártó és az Oroszország sajátos régiója hol vásárolja meg a gyógyszert. A tabletta átlagos költsége 200-700 rubel. Az infúziós megoldás ára 200-400 rubel.

analógok

A mycosistnak meglehetősen sok analógja van. Hatalmas mennyiségű hatóanyag van ugyanazzal a hatóanyaggal. Ezek közé tartozik a flukonazol, a Dufostak és még sok más.

Hogyan alkalmazzuk a Mikosist-ot a tollal és más gombafertőzésekkel?

A Mycosyst egy modern gombaellenes szer, melynek széles spektruma van. A gombafertőzések kezelésére használják, a bőrön, a nyálkahártyákon, a körmök felületén és a belső szervek felületén.

A gyógyszer lényege, hogy megakadályozza a reprodukálási képességüket, majd elpusztítsa és megakadályozza az ismételt előfordulást. Ezen kívül, azt már sikeresen használják a fertőzések megelőzésére az emberek legyengült immunrendszerű (pl betegeknél HIV és áteső betegek csontvelő transzplantáció).

A népszerű társaival ellentétben nem pusztítja el a májat - a terhelés minimális. Ennek következtében a mellékhatások száma a gyógyszer szedésében jóval alacsonyabb a versenyképes gombaellenes gyógyszerekhez képest, és az ár meglehetősen vonzó.

Az anyag felszabadulása és az anyag összetevői

A modern gyógyszerpiacon a gyógyszer két változatban jelenik meg:

 • kapszulák;
 • folyékony oldat intravénás beadásra.

A hatóanyag összetétele tartalmazza a fluconazolt, mint fő hatóanyagot és számos segédanyagot. A kapszulákban:

 • szilícium-dioxid;
 • tejcukor (laktóz);
 • keményítő;
 • sztearinsav;
 • talkum;
 • povidon.

Az oldat nátrium-kloridot és ivóvízpárlatot tartalmaz.

A kapszulák állnak három dózisokban - 50, 100 és 150, a cím szerinti terméket tükröződik száma fő hatóanyagai: egy „Mikosist 50” 50 mg flukonazol „Mikosist 100” - 100 mg, stb Az infúziós oldatot tartalmaz 2.. mg flukonazol 1 ml folyadékra vonatkoztatva.

egyre népszerűbb formája a hatóanyag-leadás a kapszulák 150 g fontos megjegyezni, az orvosi gyakorlatban, hogy a márka gyakran le, mint egy tabletta, de ebben a formában a készítmény végezzük. Továbbá nem a hüvelykóros kúpok formájában állítják elő. A krém szintén hiányzik a gyártó fejlesztésében.

A kapszula formájában hatású készítmény formájában, fehér, por vagy porlékony szilárd masszát belsejében van elhelyezve egy speciális kemény héj a komplex zselatin és titán-dioxid. Minden egyes kapszula van szerelve fényzáró sapka, a szín könnyű azonosítani az adagolás a gyógyszer. Különösen, a kapszula 50 mg fejnek van egy világoskék árnyalat, 100 mg - türkiz színű, és a 150 mg - mély kék. A kapszulák mérete is eltérő. A szám egy csomagban - 1, 2, 7, 28 db.

Az intravénás injekciókat tartalmazó oldatot 100 ml-es üvegedényekben adják el. Mivel a fluconazol tartalma 1 ml oldatban = 2 mg, 100 ml-ben 200 mg mennyiségben lesz.

farmakokinetikája

Orális ingerlés esetén a beadott dózisok nagy része abszorbeálódik a gyomor-bélrendszerből. Legfeljebb egy és fél óra elteltével elérheti a gyógyszer maximális százalékát a vérsejtekben. A véráramláson keresztül a Mycosyst minden szövetet, szervet és rendszert eléri, különösen a bőr és a verejtékmirigy rétegeiben. A gyógyszer bevitele az evés nélkül történik. A felszívódása nem befolyásolja még a bevitelt étkezés közben sem.

Ez a gyógyszer képes behatolni az összes folyadék által termelt emberi test -.. verejték, intim izolációs, anyatej, stb A hatékony koncentráció megfigyelhető őket, miután egy negyed nap a fogadás idejét eszközök és 24 órán keresztül tároljuk.

A beadott dózis 50% -a 30 óra múlva ürül a szervezetből. A legtöbb munkát a vesék veszi, és minél jobban működnek, annál gyorsabban visszavonják a gyógyszert. Az anyag fennmaradó százaléka izzadással jön ki izzadsággal.

Használati utasítások

 • szúrás nőkben;
 • a candidiasis férfi megjelenési formái;
 • Emésztőrendszeri gyulladás;
 • ingens epidermofitia;
 • a mycosis bőrfajtái a helyi készítmények hatékonyságának hiányában;
 • kemoterápiában vagy radioterápiában részesülő rákos betegek mycoses megelőző terápiája;
 • mycosis szervátültetés után, antibiotikumok alkalmazása a szervezet immunhiányos állapotai miatt;
 • nyálkahártyák gombás fertőzései;
 • cryptococcus meningitis;
 • kríptokokkózis;
 • a körömlemez gombás fertőzésének kezelése (szigorúan az orvos tanácsára)

Ellenjavallatok

A találkozó használatára vonatkozó utasítások szerint a Mikosistát el kell kerülni, ha:

 • a betegnek a flukonazolra kifejtett fokozott érzékenysége;
 • páciensek bevétele ciszaprid és H1-antihisztaminok;
 • laktóz intolerancia;
 • hat hónapnál fiatalabb korban;
 • a szoptatás időszakában.

Csak orvosával folytatott konzultáció és a lehetséges kockázatok felmérése után, mondjuk a recepción:

 • a máj- és vesefunkció kóros károsodása;
 • Rifabutin befogadása;
 • a szív- és érrendszeri betegségek;
 • allergiák az acetilszalicilsavhoz;
 • ismeretlen eredetű kiütés előfordulása.

Külön említésre méltó a terhes nők gyógyszerhasználata. Csak egy szakemberrel folytatott teljes munkaidős konzultációt követően, laboratóriumi vizsgálatok után és a terhességet figyelő nőgyógyász engedélyével kell elkezdeni. A gyógyszert a jövőbeli anyáknak csak az azonnali terápiát igénylő gombás fertőzések súlyos formáiban írják fel.

Alkalmazási jellemzők és túladagolás

A gyógyszer alkalmazásának túladagolása csak akkor lehetséges, ha a napi adag meghaladja a 800 mg-ot. Jellemző tünetei a következők:

 • hányinger és hányás;
 • hasmenés;
 • fájdalom a hasban;
 • a puffadás érzése;
 • az ízérzés perverziója;
 • szédülés;
 • migrén;
 • bőrkiütések;
 • viszketés;
 • duzzanat;
 • Quincke ödéma;
 • asztmás támadás;
 • károsodott vesefunkció;
 • aritmia;
 • fokozott koleszterinszint a vérben;
 • alopecia;
 • görcsök;
 • túlérzékenység;
 • súlyos esetekben - hallucinációk és paranoid körülmények.

Az elsõ segély ebben az esetben a gyomormosás. A betegnek ezután diuretikumot kell adni és a hemodialízisre felkészülni. A páciens állapotának súlyosbodó egyidejű tünetei akut szükség esetén gyógyszerek által elnyomódhatnak.

A gyógyszer klinikai vizsgálata kimutatta, hogy ritka esetekben szédülést és szédülést okozhat. Ezért a kezelés ideje alatt el kell halasztaniuk a munkát, ami fokozott figyelemfelkeltést és reakciósebességet igényel. Ezek az ajánlások a vezetési tevékenységekre is vonatkoznak. Ha ez nem lehetséges, legyen óvatos és figyelmes a saját biztonságára. Egyes szakértők vitatják ezeket az ajánlásokat, mivel csak néhány beteg panaszkodott hasonló mellékhatásokra. Az emberek túlnyomó többsége nem vette észre a gyógyszer hatását a pszichoemotikus állapotra.

Használati utasítások

A gyógyszer szükséges formáját és dózisát csak a betegség súlyossága és a beteg általános egészségi állapotának értékelése alapján írja elő. Abban az esetben, ha az orvosával folytatott megbeszélés nem lehetséges, a gyógymód minden csomagjában részletes vételi rendszer áll rendelkezésre.

A felnőttek gyógyszereinek szokásos adagja:

 • A candidiás gombafertőzés kezelésénél: napi 400 mg a beadás kezdetén, a dózis csökkenésével kétszer a következő napon. Akut betegség esetén a napi dózis megkétszerezi a maximális értéket.
 • Cryptococcus fertőzéssel: hasonlóan hat hétig.
 • Gombás fertőzés kezelésére a szájüregben: 100 mg naponta 1-2 hétig. Torok: 100 mg 2-4 hétig.
 • Bőr-gombás fertőzések kezelésére: 50 mg naponta 7-14 napig.
 • A mycosis lábának kezelésére: 300 mg naponta, 1,5 hónapos időtartamra, az állapottól függően. A tanfolyam közepén további egyszeri 300 mg bevitel szükséges.
 • A szögek mikózisával: 150 mg 7 naponta egyszer a körömlemez újraindulása előtt.
 • A gomba megelőzésére: napi 400 mg hatóanyag a fertőzés valószínűségének időtartama alatt.
 • A cryptococcus fertőzés megelőzésére napi 200 mg, a beteg állapotára és a vizsgálati eredményekre összpontosítva.

6 hónapos kortól egy évig Mikosist ad az orvos által előírt módon. A szakemberek kiválasztása gyakran a megoldás javára történik, mivel a tabletták és a kapszulák nehézkesen lenyelik a gyermekeket. Az adagolás egyéni alapon történik. Az alap a testtömegindex. A 2-12 mg aktív hatóanyag kilogrammonkénti aránya alapján kiszámoljuk. Például egy beteg súlya 15 kg. A gyógyszer napi adagja 30-180 mg lehet. Ezen az intervallumon belül az orvos kiválasztja a kezelést. Kivételes esetekben a megoldást 6 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára is beadhatják. Ez azonban legalább három nappal az 1 hónapos kor és a 2-5 hónapos 2 nap elteltével történik.

Az idős korosztály emberei, hacsak orvos másként nem rendelkezik, és nincsenek vesebetegségek, általánosan elfogadott szabványokat alkalmaznak.

A vesebetegségben szenvedő betegeket az orvos írja le.

A gyógyszer kapszulái teljes egészében lenyelik, nem rágják, kis mennyiségű tiszta, tiszta vizet préselnek. A nap bármely szakában inni lehet, függetlenül az ételtől. Az orvosok azonban azt javasolják, hogy megpróbálják ezt ugyanabban az órában, lehetőleg reggel.

Ha a gyógyszer előírt adagját nem tervezték túlzott mértékben, ne tegye el az orvoshoz. Lehet, hogy meg kell mosni a gyomrot vagy egyéb tevékenységeket.

Ha elfelejtett egy előírt adagot, a következő adagban nem kell kétszeres adaggal pótolni. Ez elég egyszerű ahhoz, hogy az egyéni rendszer szerint folytassa a kezelést.

Mikosist, az egyes csomagokban található használati utasításokat a tanfolyamon kell elvégezni. A terápia önmagában nem járó megszakítása, még akkor is, ha a fertőzés összes tünete megszűnik, a betegség megismétlődésének veszélyével jár.

A versenytársakról

A mai napig az orosz gyógyszerpiacon mindenhol vannak analógok a Mycosyst és szinonimái. Mi a különbség a két fogalom között? A szinonimák gombaellenes hatóanyagok a flukonazol összetételében. Az analógok - gyógyszerek, amelyek a különböző hatóanyagokat a készítményben, de hasonló erősségű gombaellenes sztrájk. Példaként annak tulajdonítható, hogy az első Diflucan, Flukozan, Flucostat, stb Tsiskan Analogs -... Irunine, Teknazol, Orungamin stb Ezeket az analógokat gyártani, kapszulák, oldatok, krémek, kenőcsök és tabletták.

Vélemények és árak

Az oroszországi gyógyszertári számlálókban töltött évek alatt a Mikosist hatékony gombaellenes ágensnek bizonyult. A legtöbb vásárló pozitív visszajelzést ad a gyógyszer hatásáról. A betegek értékelik őt a gyógyulás gyorsasága, az eredmények megbízhatósága, a visszaesés megakadályozása, a terhesség és a gyermekkorban való alkalmazás lehetősége miatt. A nagy előny a kényelmes adagolás, a gyógyszer kívánt dózisának megválasztása, ötéves eltarthatósági idő és segítség minden gombás fertőzés kezelésében.

A negatív visszajelzések az azonnali eredmény és a csalódás várakozásai miatt következnek be, ha ez nem következik be. Szintén gyakran az emberek, akik rossz véleményeket hagynak erről az eszközről, elégedetlenek a magas költségekkel és a túl hosszú utasításokkal.

Eközben a kábítószer ára a lakosság nagy része számára elfogadható. Az ország régiójától függően a minimális dózisok ára hetente 500 és 700 rubel között, hét kapszulánként. Az Orosz Föderáció gyógyszertárakban lévő 150 mg-os kapszula esetében átlagosan kb. 300 rubel kerül feltüntetésre. Az infúziós oldat üvege 300-400 rubelt fog fizetni. Néhány analóg sokkal drágább. A gyógyszert bármely közeli gyógyszertárban vagy online gyógyszertárban lehet vásárolni.