Fucis 100 utasítások

gyógyszeres gyógyszerek esetében

діюча речовина: flukonazol;

1 tabletta flukonazolhoz 50 mg, 100 mg abo 200 mg;

допоміжні речовини: laktóz, Pulp mіkrokristalіchna, povіdon K 30, talkum, magnіyu sztearát, natrіyu krohmalglіkolyat, natrіyu kroszkarmellóz.

Likarska forma. A tabletták.

Farmakoterápiás csoport. Protigribkovi zashobi a szisztémás zastosuvannya számára.

ATC kód J02A C01.

Іnfektsії, sprichinenі Candida, amellett chislі generalіzovany candidiasis vklyuchayuchi kandidemіyu, disemіnovany candidiasis, hogy INSHI FORMS іnvazivnoї kandidoznoї іnfektsії (endokarda, szem, i dihalnih sechovih shlyahіv); A karcsú héjak kandíliaiája, az üres száj és torok száma mellett, strivokhodu; nem invazív bronchodiagnosis és candidosis; kandidurіya; i-shkіrno nyálkahártya hronіchny atrofіchny candidiasis slizovoї Ilya Obolonkov porozhnini társaság (pov'yazany a nosіnnyam fogkefe protezіv); genіtalny candidiasis - vagіnalny candidiasis (GOSTR ABO retsidivuyuchy) profіlaktika retsidivіv vagіnalnogo candidiasis (at chastotі viniknennya 3 Razi i bіlshe a Year) és Candida takozh balanіtu; a cryptococcal végzett személyzet és a települések integrációja; dermatomіkozi, vklyuchayuchi mіkozi megállítani pahovoї dіlyanki, lishaї nіgtіv (onіhomіkoz) és takozh visіvkopodіbny zoster; glyboki endemikus mikozi, beleértve a coccidiomycosis, paracoccidosis, sporotrichosis és histoplasmosis; profіlaktika gombás іnfektsіy (kriptokokozu garat- candidiasis) a patsієntіv scho oderzhuyut tsitostatichnu ABO promenevu terapіyu van ártalmak a SNІD.

Futsis ® nem slіd priznachati meg іndivіdualnіy pіdvischenіy chutlivostі flukonazollal ABO іnshih rechovin, podіbnih számára svoєyu hіmіchnoyu szerkezet azol spoluk.

A terfenadin protipokazane egy órás bevallása nem panaszkodik, a Fucis ® zastosovuyte. A betegek, yakі otrimyut Fucis ®, protipokazane prisochennya tsizapridu. Дитячий вік до 7 років. Perío вагітності та годування груддю.

Sposib zastosuvannya az adagot.

Tabletták vnutrishnogo zastosuvannya számára. A Dobova dózisú flukonazol a gombás fertőzések súlyosságának jellegében rejlik. Lіkuvannya іnfektsіy, SSMSC potrebuyut bagatorazovogo priyah készítményt Got prodovzhuvatisya hogy dosyagnennya klіnіko-laboratóriumi Efekta (csillapítás aktivnoї gribkovoї іnfektsії).

Amikor kandidemії, disemіnovanomu kandidozі hogy іnshih іnvazivnih candida іnfektsіyah dózis jak általában egyre protyagom 400 mg 1-oї Dobie, és potіm - 200 mg Dobou. A különböző időpontokban a dózis 400 mg / dobra emelhető.

Amikor a oropharyngealis candidiasis dorogim, rendszerint 50-100 mg flukonazolt adok egy alkalommal kutya után 7-14 napig. A betegségek elleni virazhenim prignіchennyam іmunіtetu lіkuvannya meg neobhіdnostі prodovzhuyut protyagom trivalіshogo óra.

Amikor atrofіchnomu kandidozі slizovoї Ilya Obolonkov porozhnini cég, obumovlenomu nosіnnyam Fogkefe protezіv, priznachayut dozі hatóanyag 50 mg 1 alkalommal Dobou protyagom 14 dnіv ideje mіstsevimi antiseptichnimi zasobami számára obrobki protézis.

Amikor іnshih vulvovaginalis nyálkahártya іnfektsіyah obolonok (per vinyatkom genіtalnogo candidiasis) napríklad át ezofagіtі, neіnvazivnih bronholegenevih іnfektsіyah, kandidurії, kandidozі shkіri i nyálkahártya obolonok, efektívnosti zvichayno egyre dózis 50-100 mg / Dobou trivalostі lіkuvannya át 14-30 dnіv. A profіlaktiki retsidivіv oropharyngealis candidiasis Khvorov on SNІD pіslya természetesen befejezése pervinnoї terapії flukonazol priznachayut dozі 150 mg és 1 alkalommal tyzhden.

A hüvelyi candidiasis flukonazol priymayut egyszer 150 mg vnutrishno adagban. A znizhennya gyakorisága relapszusok zahshovuvannya gyógyszer priymayut egy adag 150 mg 1 alkalommal havonta. Trivalov terapí̈ viznachayut індивідуально (4 до 12 міс). Az aktív vipadkam frekvenciában priomіv zbіshushut.

Amikor egyensúlyba kerül, a gomba született Candida, a flukonazolt 150 mg dózisban egyszer intravénásán ismeri fel.

A candidiasis megelőzésére az ajánlott dózis naponta egyszer 50-400 mg, üreges módon, melynek során fennáll a gombás fertőzések kialakulásának kockázata. Az általánosított fertőzés nagy kockázatának, például a perebavi viagra-fertőzéssel járó sertéspestis esetében a neutropenia dózisa ajánlott, 400 mg-os dózis ajánlott naponta egyszer. A fluconazol a perebachuvannya neutropénia előtti napok számának felismerése; pіslya zbіlshennya kіlkostі neytrofіlnih granulotsitіv Hope 1000 1 mm 3 lіkuvannya prodovzhuyut shte protyagom 7 dіb.

Amikor kriptokokovomu menіngіtі i kriptokokovih іnfektsіyah іnshoї lokalіzatsії 1. naptól zvichayno priznachayut 400 mg és potіm prodovzhuyut lіkuvannya in dozі 200-400 mg 1 alkalommal Dobou. Trivalіst lіkuvannya meg kriptokokovomu menіngіtі zvichayno prodovzhuyut nem kevesebb, mint 6-8 tizhnіv. A profіlaktiki relapszus kriptokokovogo menіngіtu át Khvorov on SNІD (pіslya természetesen befejezése Parvin lіkuvannya) terapіyu dozі flukonazol 200 mg / Dobou mozhna prodovzhuvati trivaly óra.

Fertőzés esetén, beleértve a mikozi nigot, inguinális dyslánokat és candidiasisfertőzések esetén 150 mg dózist ajánlunk egyszer per adagonként 50 mg kapszulánként. Trivalіst terapії zazvichay 2 - 4 tizhnі, de amikor mіkozі nіg Mauger znadobitisya trivalіshe lіkuvannya (6 tizhnіv). A visivkopodbnomu deprivációban ajánlott dózis 300 mg-mal egy alkalommal se sein-ig 2 tizhniv nyújtásával; deyakі hvorі mayutsya szükséges a priyomі tretoї Dozy flukonazol - 300 mg, egy óra jak a okremih vipadkah dostatnіm Je eldobható priyah 300 - 400 mg hatóanyag. Az alternatív rendszer likuvannya С "zastosuvannya gyógyszer 50 mg 1 alkalommal egy zuhanyzó stretching 2-4 tizhniv. Az onihomikozi (tinea unguium) esetében az ajánlott adag 150 mg egyszeri alkalommal. A lemorzsolódás az egészséges táplálékot megőrzi. Újraindításához növekedés nіgtіv az ujjak nіg zvichayno potrіbno i 3 - i június 06-12 hónapon át. vіdpovіdno de shvidkіst növekedés nіgtіv Mauger varіyuvati széles barázdák a rіznih emberek és takozh parlagon od vіku.

Glicic endémiás mikrokozmosz esetén a Trivale (legfeljebb 2 kőzet) gyógyszert adhat 200-400 mg / nap dózissal. Trivalіst terapії viznachayut іndivіdualno, zazvichay Won egyre 11-24 at mіsyatsі koktsidіomіkozі, 2-17 hónapig - a parakoktsidіomіkozі,

1 - 16 hónap - sporotrichosis és 3 - 17 hónap - histoplazmózis.

A litanyannya emberek litnogo vyku amikor võsutnostС "nazark nirkovoi hiány gyógyszer zastosovuyot zvichainíy dosy.

Beszélünk (beleértve a gyermekeket is) a nirok funkcióinak hátrányairól a bagatazovomu zastosuvanni gyógyszer potrybno spochatku bevezetése sokk dózis, jak kerül 50-400 mg.

Pislya befecskendezett sokk dózis dobova dózis (zalizhno vid indikációk) viznachayut az asztal mögött.

Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.

FUTSIS TAB.100MG №10 (10H1)

dyucha rechovina: flukonazol (flukonazol);

1 tabletta flukonazolhoz 50 mg abo 100 mg abo 150 mg abo 200 mg;

dopomіzhnі rechovini laktóz monogіdrat, Pulp mіkrokristalіchna, povіdon KZ0, talkum, magnіyu sztearát, natrіyu krohmalglіkolyat (A típus), kroszkarmellóz-natrіyu.

Az alapvető fizikai-kémiai hatóságok: gyöngyök, kerekek, szélek szélei, és hús a palackok egyik oldaláról.

Farmakoterápiás csoport. ATX kód. Protigribkovi zashobi a szisztémás zastosuvannya számára. Pokhidny triazol. ATX kód J02A C01.

Flukonazol, protigribkovy zasіb Klas triazolіv - szem lefelé, hogy szelektíven іngіbіtor gombás fermentіv, neobhіdnih szintézis ergosterolu. Parvin mehanіzmom Yogo dії Je prignіchennya gombás lanoszterin 14-alfa-demetilyuvannya, oposeredkovanogo citokróm P450 scho Je nevіd'єmnim Etap bіosintezu gombás ergosterolu. Akumulyatsіya 14 alfa-metil-sterolіv korelyuє a membrán el vtratoyu ergosterolu gribkovoї klіtini hogy Mauger vіdpovіdati számára protigribkovu aktivnіst flukonazol. A flukonazol Je bіlsh szelektivitás fermentіv gomba citokróm P450 nіzh hogy rіznih rendszerek fermentіv citokróm P450 ssavtsіv.

Zastosuvannya dozі flukonazol 50 mg Dobou protyagom 28 dnіv nem vplivaє rіven a tesztoszteron plazmі krovі át cholovіkіv ABO a rіven endogennih steroїdіv át zhіnok reproduktív vіku. A flukonazol dozі 200-400 mg Dobou nem proyavlyaє klіnіchno znachuschogo vplivu on rіven endogennih steroїdіv ABO a vіdpovіd ACTH stimulyatsіyu egészséges dobrovoltsіv cholovіchoї statі.

Doslіdzhennya vzaєmodії a antipіrinom prodemonstruvalo scho zastosuvannya 50 mg flukonazolt razovo ABO bagatorazovo nem vplivaє a metabolіzm antipіrinu.

In vitro chutlivosti.

A flukonazol in vitro demonstruє protigribkovu aktivnіst stosovno vidіv Candida, scho zustrіchayutsya naychastіshe (vklyuchayuchi C. albicans, C.parapsilosis, C.tropicalis). A C.glabrata a flukonazol széles körű érzékenységét mutatja, majd a C.krusei ellenáll az ellenállóknak.

Takozh flukonazol in vitro demonstruє aktivnіst jak proti hogy Cryptococcus neoformans Cryptococcus gattii, úgyhogy proti endemіchnih plіsnyavih gribіv Blastomices dermatitidis, Coccidioides immitis, suiatum a Paracoccidioides brasiliensis.

Vіdpovіdno a rezultatіv doslіdzhen a tvarinah, іsnuє korelyatsіya mіzh mіnіmalnoyu іngіbuyuchoyu kontsentratsієyu hogy efektivnіstyu proti tapasztalati modellek mіkozіv, sprichinenih vidamiCandida. Vіdpovіdno hogy rezultatіv klіnіchnih doslіdzhen, іsnuє lіnіyna zalezhnіst mіzh AUC, hogy dozoyu flukonazol (priblizno 1: 1). Takozh іsnuє egyenes, ale nedostatnіy telefon vétel mіzh AUC ABO dozoyu hogy pozitívan klіnіchnoyu vіdpovіddyu a lіkuvannya orális candidiasis, hogy Mensch mіroyu - kandidemії. Analogіchno lіkuvannya іnfektsіy, sprichinenih törzsek a flukonazollal yakih demonstruє Visoko mіnіmalnu іngіbuyuchu kontsentratsіyu, Je Mensch zadovіlnim.

Mіkroorganіzmi Candida nemzetségbe demonstruyut chislennі mehanіzmi rezistentnostі azol protigribkovih zasobіv. A flukonazol demonstruє Visoko mіnіmalnu іngіbuyuchu kontsentratsіyu proti shtamіv gribіv scho küszködik egy ABO bіlshe mehanіzmіv rezistentnostі scho negatívan vplivaє efektivnіst in vivo, hogy klіnіchnіy praktitsі. Povіdomlyalosya mintegy vipadki rozvitku superіnfektsії Candida spp., Іnshimi, nіzh fajok C. albicans, scho gyakran Je nechutlivimi a flukonazol (napríklad, Candida krusei). Mert lіkuvannya ilyen vipadkіv slіd zastosovuvati alternativnі protigribkovі zasobi.

A flukonazol farmakokinetikai ellenőrzése az intrasternalis és az orális hypnotics kiegészítője.

Flukonazol orális jó vsmoktuєtsya zastosuvannі és rіven hatóanyag szisztémás plazmі krovі i bіodostupnіst perevischuyut 90% rіvnya flukonazol plazmі krovі scho dosyagaєtsya át vnutrіshnovennomu vvedennі gyógyszer. Odnochasne vzhivanie їzhі nem vplivaє a vsmoktuvannya gyógyszer Yogo orális zastosuvannі. Pіkova kontsentratsіya a plazmі krovі dosyagaєtsya által 0.5-1.5 Godin pіslya Priya gyógyszer. A gyógyszer koncentrációja a vérplazmában arányos az adagolással. Rіvnovazhna kontsentratsіya on rіvnі 90% dosyagaєtsya a következő napon, amikor lіkuvannya zastosuvannі a Purshia nap navantazhuvalnoї Dozy, scho vdvіchі perevischuє zvichaynu Dobovo dózis.

Ob'С "m rozpodilu priliznno dorivnyuС" zagalnomu vmistu rіdini v organizmі. Zv'yazuvannya z bilkami plazmi vér az alsó (11-12%).

A flukonazol jó hatással van a szervezet testére. A fluconazol lecsúszott szinonyrúziójában a vér plazmájában koncentrálódik. A patsієntіv, hvorih a fungoid agyhártyagyulladásban, a gerincvelőben levő flukonazol eléri a vér plazmájában a koncentráció 80% -át.

Vysokі concentrіії flukonazole u shkіrі, scho perevishchuyt sirovatki, eléri a kanos shari, epidermis, dermi ta poti. A flukonazol felgyülemlik a kancsókon.

A flukonazolt egy ismeretlen személy metabolizálja. Dózisok beadása esetén a radioaktív izotópokat adják be, a flukonazol 11% -a választódik ki a szikzsában az érintett éberségben. A flukonazol a CYP2C9 enzim és a CYPZA4 enzim szelektív emésztése, valamint a CYP2S19 szervetlen enzim szelektív emésztése.

A fluoxazol és a vér plazma időtartama körülbelül 30 éves. Bilsha része a kábítószer vidvitsya nirks, prichomu 80% zastosovanoС- dos viyavlyaetsya at sechі nezmenenenimu steni. A Clirens flukonazol arányos a kreatin klirensinu-val. A keringő anyagcsere nem nyilvánul meg.

Trivaly perіod napіvvivedennya előállítására plazma krovі daє mozhlivіst zastosuvannya egyetlen gyógyszer vagіnalnomu kandidozі és takozh zastosuvannya kábítószer-1 ideje Tyzhden a іnshih bizonysága.

A patsієntіv іz nirkovoyu nedostatnіstyu súlyos szakaszban (shvidkіst klubochkovoї fіltratsії 50 100% ≤ 50 (anélkül dіalіzu) 50% 100% rendszeresen dіalіz pіslya kután dіalіzu

A páciensek, akik az orvosi kezelésben részesülnek, a 100% -os ajánlott dózisú bőrdiéziát csökkentik. U nap, ha a dializist nem végzik el, a beteg bűnös a dózis beadásakor, vydkorigovanu zalizhno vіd klírensu kreatinínu.

Паціїнти с порушенням функцій печінки.

A flukonazol slіd zastosovuvati a oberezhnіstyu patsієntam іz szakadt le funktsіy pechіnki, oskіlki Informácie schodo zastosuvannya flukonazol tsіy kategória patsієntіv nedostatno.

Zastosovuvati lіkarsky zasіb át formі tabletták danіy kategóriába patsієntіv mozhna todі, ha dіti zdatnі Bezpieczne prokovtnuti tabletta scho zazvichay mozhlivo át vіtsі od 5 rokіv.

Tünetek: galyutsinatsii, hogy paranoid lány.

Leértékelés: tüneti (azon a számon: промивання шлунка і підтримуюча терапія). A flukonazol vyvoditsya a fő szakaszban, majd az injekciók dourez mozhe priskoriti vivedennya drogot. Szekció hemodialysis trivalovyu 3 évben znizhuС "újabban flukonazol a plazma vér körülbelül 50%.

A rendszer oldalán a nyirokrendszer vérrendszere: anémia, agranulocytosis, leukopenia, neutropenia, thrombocytopenia.

A бо бо імунної системи: анафілаксія.

Metabolіchnі hogy alіmentarnі rozladi: znizhennya étvágy, gіpertriglіtseridemіya, gіperholesterinemіya, gіpokalієmіya.

Pszichés hátrány: álmatlanság, álmosság.

Az idegrendszer oldalán: a fej, a sudomi, a lángoló, a paresztézia, a bánat, a remegés, a remegés.

A hallás orgona oldalán a vestibularis készülék: a vertigo.

Z boku sercya: paroxysmal slunochkov tahіkardíya típusú "píru", podovzhennya intervallum QT.

W-oldali shlunkovo ​​kishkovogo útvonal: bіl a cherevnіy porozhninі, dіareya, nudota, blyuvannya, székrekedés, dispepsіya, flatulencia, suhіst a rotі.

Gepatobіlіarnі rozladi: pіdvischennya rіvnya alanіnamіnotransferazi (ALT), aspartatamіnotransferazi (AST), luzhnoї foszfatáz cholestasis, zhovtyanitsya, pіdvischennya rіvnya bіlіrubіnu, pechіnkova nedostatnіst, gepatotselyulyarny nekrózis, hepatitis, gepatotselyulyarne urazhennya.

W oldalán shkіri hogy pіdshkіrnoї tkanini: visipannya, sverbіzh, kábítószer-dermatitisz, kropiv'yanka, pіdvischene potovidіlennya, toxikus epіdermalny nekrolіz, Stіvensa-Johnson-szindróma, GOSTR generalіzovany ekzantematozny pustuloz, eksfolіativny dermatitis angіonevrotichny nabryak, nabryak oblichchya, alopetsіya.

A támasztó és fodrozó készülék oldalán a fonálféreg: mіlgіya.

A bevezetés és a fordítás A bevezetőben: підвищена втомлюваність, нездужання, астенія, гарячка.

A frekvencia a pobichnyh reakciók és a vidhileni természete az eredmények normáiban a sphinostatsiak, mint az idősek laboratóriumi analízisében.

Zberigati 25 ° C alatti hőmérsékleten

Csatlakozzon a dologhoz.

Tabletták: 50 mg, 4. számú, buborékcsomagolás karton csomagolásban.

100 mg-os 4. számú tablettát buborékcsomagolásban tartalmazó kartondobozokban.

A 150 mg-os, 4-es tabletták bliszterben, karton csomagolásban.

A 200 mg-os 4. számú tabletták bliszterben, kartondobozokban.

Fucis 100 utasítások

Rendelés egy kattintással

 • ATX besorolás: J02AC01 Fluconazole
 • Mnn vagy általános név: glukozaminil-muramil-dipeptid
 • Farmakológiai csoport: J02A - antibiotikus készítmények
 • Gyártó: KUSUM HEALTHCARE
 • Engedélyes: KUSUM HEALTHCARE
 • Ország: Ismeretlen

A gyógyszer orvosi használatára vonatkozó utasítások

FUTSIS

Nemzetközileg elismert név

100 mg, 150 mg és 200 mg tabletta

Egy tabletta tartalmaz

hatóanyag - 100 mg, 150 mg vagy 200 mg fluconazol,

Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, laktozymonogidrat, povidon K 30, talkum, magnézium-sztearát, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz, izopropil-alkohol.

Fehér, kerek tabletta, csapott élekkel, a linieyrazloma egyik oldalán (a dózisok 100,150 és 200 mg).

Gombaellenes szerek szisztémás alkalmazásra. Proizvodnyetriazola.

ATC kód J02A C01

Orális adagolás után a fluconazol jól felszívódik, a teljes biohasznosulás 90%. Az élelmiszerek egyidejű befogadása nem befolyásolja a szájon át történő felszívódását. A vérplazma koncentrációja a flukonazol üres gyomorban történő beadása után 0,5-1,5 óra elteltével eléri a csúcsot, a felezési idő felezési ideje kb. 30 óra, a plazmakoncentráció arányos a dózissal. Az egyensúlyi koncentrációk 90% -át a terápia megkezdése után negyedik és ötödik napon érik el (a gyógyszer ismételt beadásával naponta egyszer).

A fehérjékhez való kötődés alacsony (11-12%). A flukonazol jól behatol az összes testfolyadékba.

A gyógyszer elsősorban a vesék által ürül; a beadott dózis körülbelül 80% -a változatlan marad a vizeletben. A flukonazol clearance-e arányos a kreatinin clearance-rel. Keringő metabolitokat nem észleltek.

A flukonazol, a triazol gombaellenes szer szelektív inhibitora a szterolok szintézisében egy gombasejtben, olyan fertőzésekben aktív,

- Candida spp., Beleértve a generalizált candidiasisot

- Cryptococcus neoformans, beleértve a koponyaűri infekciót is

A flukonazol nagy fajlagossággal rendelkezik a gombás enzimek iránt, a citokróm P-450-etől függően.

Használati utasítások

- cryptococcosis, beleértve Cryptococcus meningitis és infektsiidrugoy lokalizációs (például tüdő, bőr), beleértve a következőket: normál immunválaszban és AIDS betegekben szenvedő betegeken, az átültetett szervek és az immunhiány más formáiban szenvedő betegek esetében; fenntartó terápiát a cryptococcosis megismétlődésének megelőzésére AIDS-betegeknél.

- generalizált candidiasis beleértve candidemia, disszeminált candidiasis és egyéb invazív Candida fertőzés, mint például a fertőzés, a hashártya, a szívbelhártya, szemet, a légutakat és a húgyutak, beleértve betegekben rosszindulatú akik az intenzív osztályon és a fogadó citotoxikus iliimmunosupressivnye alapok, valamint a betegek egyéb tényezők hajlamosítanak a fejlesztési candidiasis

- candidiasis nyálkahártyák, beleértve a nyálkahártya üreg RTAI garat, a nyelőcső, a nem-invazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria, mukokután és krónikus atrófiás orális candidiasis (társított fogsor közösülés), beleértve a következőket: normál és elfojtott immunfunkciójú betegeknél; az oropharyngeal candidiasis megismétlődésének megakadályozása AIDS betegeknél

- genitális candidiasis; akut vagy visszatérő hüvelyi candidiasis; megelőzés a hüvelyi candidiasis megismétlődésének előfordulásának csökkentésére (évente 3 vagy annál több epizód); candidal balanitis

- a vegyes típusú tumorokban szenvedő betegek gombás fertőzéseinek megelőzése, amelyek citotoxikus kemoterápia vagy radioterápia eredményeként hajlamosak ilyen fertőzésekre

- a mycosis a bőr, beleértve a mycosis a láb, test, inguinális régió, pityriasis, onychomycosis és bőr candidiasis fertőzések

- Mély endemikus mikózisok normál immunitású betegeknél, coccidioidomycosis, paracoccidioidomycosis, sporotrichosis és histoplasmosis esetén.

Adagolás és adminisztráció

Felnőttek alkalmazása

A cryptococcus agyhártyagyulladás és a másik lokalizáció cryptococcus fertőzései esetén 400 mg-ot rendszerint az első napon írnak fel, majd a kezelést 200-400 mg napi egyszeri adagban folytatják. A cryptococcus fertőzés kezelésének időtartama klinikai és mikológiai hatásoktól függ; A cryptococcus meningitis kezelés általában legalább 6-8 hétig tart.

A fucis javasolt dózisa a visszatérő cryptococcus agyhártyagyulladás megelőzésére AIDS-betegeken 200 mg / nap.

Jelöltség, elterjedt candidiasis és egyéb invazív candidiasis fertőzések esetén az adag általában 400 mg az első napon, majd 200 mg / nap. A klinikai hatás súlyosságától függően a dózis 400 mg / napra emelhető.

A terápia időtartama a klinikai és a mikológiai hatástól függ.

Az oropharyngealis candidiasis első napján a gyógyszer általában 200 mg-ot ír elő, majd naponta egyszer 100 mg-ot ad. A kezelés folytatódik 2 héten keresztül a relapszus valószínűségének csökkentése érdekében. A atrófiás oralnomkandidoze viselésével kapcsolatos fogsor, a hatóanyagot rendszerint vdoze 50 mg naponta egyszer 14 napig együtt feldolgozó eszközt mestnymiantisepticheskimi protézis.

Más Candida fertőzések a nyálkahártyák (zaisklyucheniem genitális candidiasis cm. Az alábbiakban), például, nyelőcsőgyulladás, noninvazív bronchopulmonalis fertőzések candiduria effektivnayadoza Skin candidiasis általában 50-100 mg / nap, amikor a kezelés időtartama 14-30 nap.

Az elsődleges terápia teljes lefolytatása után az AIDS-fertőzéssel járó oropharyngealis candidiasis megismétlődésének megakadályozására a Fucis hetente egyszer 150 mg-ot ír elő.

Hüvelyi candidiasis esetén a Fucis egyszeri 150 mg-os orális adagot ír elő. A hüvelyi candidiasis megelőzésére a hatóanyagot havonta egyszer 150 mg adagban lehet alkalmazni. A terápia időtartama egyedileg határozható meg, 4 és 12 hónap között változik.

A Candida Balanitis esetében A Fucis-t 150 mg orálisan adagolják egyszer.

A gombás fertőzések megelőzésére rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél a Fucis ajánlott adagja 50-400 mg naponta egyszer, a gombás fertőzés kockázatától függően. Azoknál a betegeknél, akiknél nagy a kockázata az általános fertőzésnek, például súlyos vagy tartós neutropénia esetén, az ajánlott adag 400 mg naponta egyszer.

Bőrfertőzések esetén, beleértve a lábak mikózisát, a sima bőrt, a köhögési területet, az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg vagy 50 mg naponta egyszer. A terápia időtartama általában 2-4 hét, de a lábfejű mycoses hosszabb kezelést igényel (legfeljebb 6 hétig).

Pityriasis esetén az ajánlott adag 300 mg hetente egyszer, 2 hétig; egyes betegek heti 300 mg-os harmadik adagot igényelnek, míg néhány beteg esetében elegendő 300-400 mg-os adag. A kezelés alternatív rendszere a napi egyszeri 50 mg hatóanyag 2-4 hetes alkalmazása.

Az onokomikózis esetén az ajánlott adag hetente egyszer 150 mg. A kezelést egészséges körömlemez teljes megjelenéséig kell folytatni. Az ujjak és a lábujjak ismétlődő növekedésére általában 3-6 hónapig tart. és 6-12 hónapig. volt. Azonban a növekedés mértéke széles határok között változhat a különböző emberek számára, és az életkoruktól függően is. A tartós krónikus fertőzések sikeres kezelése után néha megfigyelhető a körmök alakváltozása.

A mély endémiás mikózisokkal szükség lehet a hatóanyag 200-400 mg / nap adagolására. A terápia időtartama egyedileg határozható meg.

Gyermekekben való alkalmazás

A hasonló felnőtteknél hasonló fertőzésekhez hasonlóan a kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatásoktól függ.

A nyálkahártyák candidiasisában a Fucis ajánlott adagja 7 éves kortól 3 mg / kg / nap. Az első napon az állandó egyensúlyi koncentráció gyorsabb elérése érdekében 6 mg / ttkg sokk-dózist lehet előírni.

Az általános candidiasis és cryptococcus fertőzés kezelésére az ajánlott adag 6-12 mg / kg / nap, a betegség súlyosságától függően.

A fungális fertőzések megelőzésére olyan betegeknél sozlokachestvennymi tumorok, amelyek a járó fertőzések kockázatának sneytropeniey, fejlődő eredményeként citotoxikus kemoterápia ililuchevoy terápia, a gyógyszer előírt 3-12 mg / kg / nap, időtartamától függően és megőrzésére otvyrazhennosti indukált neutropenia.

Alkalmazás idősekben

A veseelégtelenség jeleinek hiányában a hatóanyagot szokásos adagban adják be. Veseelégtelenségben szenvedő betegek (klirenskreatinina 50

100% minden dialízis után

- fejfájás, szédülés, görcsök, ízváltozás

- hányinger, hányás, hasi fájdalom, flatulencia, hasmenés, emésztési zavar

- a hepatotoxicitás, beleértve a halálos kimenetelű ritka eseteket is,

- fokozott alkalikus foszfatáz, bilirubin, savó

aminotranszferázok szintje (ALT és AST), a koleszterinszint növekedése és

trigliceridek a plazmában, hypokalaemia

- a máj, a májgyulladás, a hepatocelluláris nekrózis, a sárgaság

- kiütés, alopecia, exfoliatív bőrbetegségek, beleértve a szindrómát is

Stevens-Johnson, az epidermisz mérgező nekrolízise

- leukopenia, beleértve a neutropéniát és agranulocitózist, thrombocytopeniát

- anafilaxia (beleértve az angioödémát, az arcödedelmet, csalánkiütéseket, viszketést)

- fokozott QT-intervallum az EKG-n, a gyomor vibrálása / gyűrődése

AIDS-es betegeknél vagy rák kezelésére Futsisom skhodnymipreparatami és a megfigyelt változások a vérkép, vese és a máj, de a klinikai jelentősége ezeknek a változások és ezek kapcsolata a kezeléssel távolítható el.

- túlérzékenység a flukonazollal, a hatóanyag más komponensei vagy az azole anyagok hasonló fluconazol szerkezettel

- a terfenadin egyidejű beadása a flukonazol többszöri alkalmazása során 400 mg / nap dózisban és így tovább

- a ciszaprid egyidejű alkalmazása

- terhesség és szoptatás

-7 év alatti gyermekek

A májfunkció indikátorainak a flukonazol hátterében bekövetkező megsértése; a flukonazol hátterében fellépő kiütések felszíni gombafertőzésben és invazív / szisztémás gombás fertőzésekben szenvedő betegeknél; a terfenadin és a flukonazol egyidejű alkalmazása 400 mg / nap alatti dózisban; potenciálisan proaritmiás állapotok esetén többszörös kockázati tényezők (szerves szívbetegség, elektrolit egyensúlyhiány és egyidejű kezelés, amely hozzájárul az ilyen rendellenességek kialakulásához).

Flukonazol, míg a warfarin, a protrombin idő növekszik (12%), és ezért a lehetséges razvitiekrovotecheny (vérömleny, orrvérzés, és a gyomor-bél traktus, vérvizelés, melaena). A kumarin antikoagulánsokat szedő betegeknek folyamatosan ellenőrizniük kell a protrombin időtartamát.

A flukonazol szomatromicinnel történő egyidejű alkalmazásakor a két készítmény között nincs kimutatható farmakokinetikai kölcsönhatás.

Benzodiazepinek (rövid hatású), miután megkapta vnutrmidazolama, flukonazol jelentősen növeli a koncentrációt midazolam ipsihomotornye hatások és ez a hatás még kifejezettebb után priemaflukonazola befelé, mint amikor alkalmazott intravénásán. Amikor neobhodimostisoputstvuyuschey terápia benzodiazepinek szedő betegeknél a flukonazol ellenőrizni kell annak érdekében, hogy a lehető adagjának csökkentése benzodiazepin.

Átültetett vesebetegeknél a flukonazol 200 mg / nap adagban történő alkalmazása a ciklosporin koncentrációjának lassú növekedéséhez vezet. Ugyanakkor a flukonazol ismételt adagolása 100 mg / dózisban nem figyelték meg a ciklosporin koncentrációjának változását a csontvelőben. A flukonazol és a ciklosporin egyidejű alkalmazása esetén javasolt a ciklosporin koncentrációjának monitorozása a vérben.

Ismételt alkalmazása hidroklorotiazid sflukonazolom egyidejűleg vezet koncentrációjának növekedése flukonazol a plazmában 40%.Effekt ilyen súlyossága nem igényel változtatásokat dozirovaniyaflukonazola rezsim, diuretikumokat szedő betegek egyidejűleg.

A kombinált orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazása flukonazollal 50 mg dózisban, nincs jelentős hatás a hormonszintre.

A flukonazol és a fenitoin egyidejű alkalmazását a fenitoin koncentrációjának klinikailag jelentős növekedése kísérheti. Mindkét hatóanyag egyidejű alkalmazása esetén a fenitoin koncentrációját monitorozni kell, és a dózist megfelelően módosítani kell a terápiás szérumkoncentráció biztosítása érdekében.

A flukonazol és a rifabutin egyidejű alkalmazása az utóbbi szérumkoncentrációjának növekedéséhez vezethet. A flukonazol és a rifabutin egyidejű alkalmazását ismertetik az uveitis esetek. A rifabutint és a flukonazolt egyidejűleg szedő betegeket gondosan ellenőrizni kell.

A rifampicint szedő betegek egyidejű bevétele esetén meg kell fontolni a flukonazol dózisának növelését.

Egyidejű orális készítmények sulfonilmochevinyi flukonazol növekedését eredményezi a felezési szulfonil-karbamidok (klórpropamid, glibenklamid, tolbutamid és glipizid). A cukorbetegségben szenvedő betegeknél a flukonazol és a szájon át alkalmazott szulfonilureák együttes adagolása szükséges, de figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának lehetőségét.

A flukonazol és a takrolimusz egyidejű alkalmazása az utóbbi szérumkoncentrációjának növekedését eredményezi. Nontrofotoxicitási eseteket ismertetnek. A takrolimuszt és a flukonazolt egyidejűleg szedő betegeket gondosan ellenőrizni kell.

Egyidejű alkalmazása azol protivogribkovyhsredstv terfenadin és okozhat súlyos szívritmuszavarok rezultateuvelicheniya QT intervallumot. Fogadásakor flukonazol, 200 mg / nap uvelicheniyaintervala QT nincs beállítva, azonban a használatát flukonazol dózisban 400 mg / lényege fölött okoz jelentős növekedést koncentrációjának terfenadin plazme.Odnovremenny flukonazol dózisban 400 mg / nap és több terfenadinomprotivopokazan. Alaposan ellenőrizni kell a flukonazollal a napi 400 mg-nál kisebb dózisban végzett szedpeneadin kezelést.

A flukonazol és a teofillin egyidejű alkalmazása az utóbbi szérumkoncentrációjának növekedéséhez vezet. Amikor a kiosztott flukonazolabolnym részesülő teofillin nagy dózisban szükséges kontrolirovatkontsentratsiyu teofillin és, ha szükséges, állítsa be terapiyusootvetstvuyuschim módon.

A zidovudin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a zidovudin koncentrációja nőtt, ami valószínűleg az utóbbi metabolizmusának csökkenésével magyarázható. A kombinációt kapó betegeket a zidovudin mellékhatásainak azonosítása céljából monitorozni kell.

A egyidejű használatát flukonazol asztemizol ilidrugimi gyógyszerek metabolizmusának amely végre a citokróm P450 rendszer kísérheti a szérum emelkedett ezen szerek. A betegeket gondosan be kell tartani.

A flukonazol egyszeri vagy többszöri adagolása

50 mg-os dózis nem befolyásolja az antipirin metabolizmust a felvétel során.

A fenti kölcsönhatásokat a flukonazol többszörös alkalmazásával állapították meg; nem ismeretesek egyszeri adagú flukonazollal a gyógyszerekkel való kölcsönhatások.

Ritkán a flukonazol alkalmazását mérgező változások kísérik a májban, beleértve a halálos kimenetelű eseteket is, általában súlyos egyidejű betegségben szenvedő betegeknél.

A Fucis hepatotoxikus hatása általában reverzíbilis volt, a terápia abbahagyása után eltűntek. Azoknál a betegeknél, akik a Fucis-kezelés ideje alatt májfunkciós mutatókkal küzdenek, a májkárosodás jeleinek azonosítása érdekében be kell tartani. Ha a flukonazol használatával járó májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei megváltoznak, a gyógyszert módosítani kell.

A Fucis ritka esetekben anafilaxiás reakciókat okozhat.

A Fucis-kezelés ideje alatt ritkán előfordultak bőrgyulladásos bőrreakciók, például Stevens-Johnson szindróma és toxikus epidermális nekrolízis. Az AIDS-ben szenvedő betegek nagyobb valószínűséggel súlyos bőrreakciókat válthatnak ki sok gyógyszer alkalmazása során. Ha a fecskendőt a felszínes, gombás fertőzés kezelésére használják, amely a Fucis-hoz társulhat, a gyógyszert el kell dobni. Ha kiütés ubolnyh invazív / szisztémás gombás fertőzések legyen tschatelnonablyudat és amikor egy megszünteti Futsis hólyagos elváltozások vagy mnogoformnoyeritemy.

A Fucis növelheti a QT intervallumot az EKG-n. Priprimenenii Futsisa növeli QT intervallumot és villogás / lebegés zheludochkovotmechali nagyon ritkán súlyos betegek több kockázati tényező, mint például a szerves szívbetegség, elektrolit egyensúly isposobstvuyuschaya fejlődésének ilyen rendellenességek egyidejű terápia. Ezért potenciálisan proaritmiás betegek esetén a Fucist stabil állapotban kell alkalmazni.

A Fucis alkalmazása előtt máj-, szív- és vesebetegségben szenvedő betegeket tanácsos orvoshoz fordulni. Alkalmazása során Futsisa150 mg vaginális candidiasis, betegeket figyelmeztetni kell arra chtouluchshenie tünetek általában akkor fordul elő 24 órán belül., De a polnogoischeznoveniya néha több napot vesz igénybe. Ha a tünetek több napig fennállnak, forduljon orvoshoz.

A gyógyszer befolyásolásának lehetőségei a potenciálisan veszélyes mechanizmusokkal rendelkező járművek vezetésére

Gondoskodni kell gépjárművezető gépjárművezetésről.

Tünetek: fokozott mellékhatások.

Kezelés: tüneti (beleértve a támogató intézkedéseket és a gyomor erózióját).

A Fucis elsősorban a vizelettel ürül, ezért az erőltetett diurézis gyorsíthatja a hatóanyag kiválasztódását.

A termelési és csomagolási forma

4 tablettát ezután hólyagok izplenki polivinilklorid és alumínium fóliával vagy 1 tabletta (a dozirovki150 mg) helyeztünk buborékcsomagolásban PVC film ifolgi alumínium.

Az egyik kontúrcsomagot és az orvosi használatra vonatkozó utasításokat az állam és az orosz nyelvek csomagolásában egy karton csomagolásban helyezik el.

Sötét helyen, legfeljebb 25 ° C-on tárolandó.

Tartsa távol gyermekektől!

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Kusum Heltker Pvt. Co., Ltd.,

SP 289 (A), Riico Ind. Terület, Chopanki, Bhiwadi (Raj.), India

A Kazah Köztársaság területét elfogadó szervezet címe a fogyasztóknak a termékek (áruk) minőségéről azt állítja,

A "Kusum Heltker Pvt. Ltd., India az RK-ban