Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.

Fucis: utasítás a gél és a tabletta használatára

Fucis - gombaellenes gyógyszerek. A gombafajok által előidézett száj és egyéb betegségek szisztémás terápiájában használják őket.

Használati utasítások

A Fucist a következő címre nevezték ki:

 • Cryptococcosis (a GM-élesztőgombák membránjának károsítása cryptococcusokkal)
 • kokcidioidomikózis
 • A nyálkahártya gyulladása (szájüreg, garat, nyelőcső)
 • A húgyutak, a bőr, a nyálkahártyák kandidiózisai
 • A krónikus forma atrophi candidiasis, ami rossz minőségű fogászati ​​munka eredményeként alakult ki
 • Hüvelyi candidiasis
 • A lábak, az ágyék, a bőr gombás léziói
 • Többszínű zuzmó
 • Dermatophyták által okozott okinokomikózis.

A terápia mellett a Fucist profilaktikusan alkalmazzák, hogy megakadályozzák a fertőzés kórokozó gombák általi újbóli kifejlődését. Lehetőség van a csökkent immunitású betegek kezelésére.

A tabletta formája gyermekeknél az 5 éves kor elérése után lehetséges - azaz amikor a baba normálisan lenyeli a tablettát. A Fucist a szájüreg, a nyelőcső, az invazív candidiasis, a cryptococcus agyhártyagyulladás kandidái fertőzésére írják fel.

A készítmény szerkezete

A tablettákat a hatóanyag különböző koncentrációival állítják elő: 100, 150 és 200 mg. Egyéb anyagok - MCC, laktóz monohidrát, povidon, talkum, nátrium és magnézium-származékok formájában, E468, izopropanol.

A Fucis DT 50 mg hatóanyagot tartalmaz egy tablettában. A segéd készítmény hasonló a fent leírt tablettákhoz.

Gél: 1 g-ban 5 mg flukonazol. A kábítószerek egyéb komponensei: karbomer, poliszorbát, propilénglikol, nátriumszármazék, parfüm, víz, fenilkarbinol (benzilalkohol).

Gyógyító tulajdonságok

A gyógyszerek terápiás hatása a fő komponensének - a flukonazol tulajdonságainak köszönhető. A szintetikus anyag a tiazol elemek csoportjába tartozik. Megakadályozza a citokróm gombás patogént, ami az enzimaktivitás csökkenéséhez vezet. Ennek eredményeképpen a szterolok - a sejtmembrán szerkezetét képező vegyületek képződésének folyamata megszakad. Ez viszont növeli a membránok áteresztőképességét, a létfontosságú anyagok elvesztését, és ennek eredményeképpen - a kórokozó halálát.

Ezzel egyidejűleg a patogén elveszíti a reprodukálódási képességet, ami szintén befolyásolja a mikroorganizmusok populációjának csökkenését.

A Fucis hatásos a candida és a penészgomba, dermatophyták által kiváltott betegségek kezelésében. Ő neki érzékeny ágensek a gyűrű, intracranialis fertőzések és egyéb betegségek.

Amennyiben a gyógyszer bevétele flukonazol gyorsan felszívódik, biológiai hozzáférhetősége meghaladja a 90% -ot. A legmagasabb koncentráció az első bevitel után 30-90 perccel be lehet állítani.

A hatóanyag eloszlása ​​a szervezetben megközelítőleg egyenlő a víztartalommal. Ezenkívül behatol minden rendszerbe és osztályba, kiválasztódik a tejbe és a cerebrospinális folyadékba. A bőrrétegekben, izzadságban nagy koncentráció figyelhető meg.

Az anyagnak csak egy kis része metabolitokká alakul - kb. 11%. A flukonazol a vesén keresztül válik ki a szervezetből. A felezési idő a vérből átlagosan 30 óra. Az ilyen hosszú ideig a testben csökkentheti a Fatsis gyakoriságát heti egy adagban, vagy egy tablettát tehet.

A kibocsátás formái

Költség: (50 mg) № 4 - 139 rubel, (100 mg) № 4 - 179 rubel, (150 mg) № 1 - 129 rubel, № 4 - 273 rubel, (200 mg) - 369 rubel.

A Futsis gombaellenes szer többféle gyógyszerformában készül:

 • A tabletták lapos hengeres fehér tabletták, a szélek le vannak vágva. Az egyik felületen van egy osztószalag. A flucosanol más tartalmú gyógyszer 1 vagy 4 tablettát tartalmazó buborékfóliába van csomagolva. A csomagolásban - egy lemez, kísérő útmutató.
 • A DTP tablettákat hasonló gyógyszerformában állítják elő. Adja meg a 4 db-os csíkokba csomagolt gyógyszertárakat. Egy vastag papír csomagban egy csomag, utasítás..
 • Gél - egy készítmény sűrű konzisztenciájú átlátszó, festetlen tömeg formájában. Van egy jellegzetes illata. A gélt 30 g-os csövekben csomagolják. Egy csomagban - egy cső, megjegyzés.

Az alkalmazás módja

Hogyan kell szájon át szedni a gyógyszert - a vizsgálatot és a diagnózist követően meg kell határoznia az orvost. A tabletta önmagában nem ajánlott. A kinevezést követően fontos, hogy kövesse az orvos utasításait, különben a javasolt kezeléstől való eltérés a fertőzés újbóli kifejlődését okozza.

Drink Fucis használati utasítások lehetővé teszik, függetlenül az ételtől. A terápiás hatás nem érintett.

 • A oropharynx: a kezelés első napján megengedett 200-400 mg LS, a következő időszakban - 100-200 mg. A kezelés időtartama 1-3 hetes, szükség esetén hosszabb ideig tart.
 • A nyelőcső: a dózis hasonló a szájüreget, az ajánlott tanfolyam 2 héttől 1 hónapig terjed, az indikációk szerinti meghosszabbítás lehetőségével.
 • Bőr és nyálkahártyák: a napi bevitel 500-100 mg, a kezelés 28 napig tart. Lehetőség van kiterjeszteni is.

A genitális candidiasis kezelése:

Hüvelyi candidiasis (daganat) - egyszeri 150 mg. Preventív célokra és az ismétlődő formák kezelésére ajánlott három nap alatt ugyanolyan mennyiségű italt fogyasztani. Összesen 3 adag gyógyszert kell bevenni. Ezután a Futsist hetente egyszer kell bevenni hat hónapig.

A kábítószerek átlagára: 463 rubel.

A Fucis gélt naponta egyszer alkalmazzák. Megfestik az érintett területeket, és megragadják az egészséges bőrterületeket. A jobb behatolás érdekében ajánlatos dörzsölni a készítményt finoman a bőrbe. A tinusz kezelésénél a nemi szerveket feldolgozzák. A nőknek ajánlott 3-4 cm hosszú szalagot behelyezni a hüvelybe, férfiak - a pénisz és a közeli szövetek kezelésére.

A kezelés időtartama függ az állapot formájától és súlyosságától. Átlagosan a terápia 1-3 hét. A kórokozókkal szemben rezisztens kórokozókkal járó kórtörténetben hat hétig terjed.

A Fucis a gyermekek szájából szétszórt tabletták formájában kapható. A csecsemők 3 éves kortól kaphatnak. A nyelési problémák elkerülése érdekében korábban vízben oldódtak. A napi adag egy időben részeg.

Terhesség és GW

Bár a feltételezett bizonyíték nem áll fenn a flukonazol biztonságosságára a magzati fejlődéshez, mivel terhes nőkön végzett speciális vizsgálatokat nem végeztek. Éppen ezért óvatos lenne tartózkodni a Fucis kezelésétől a gyermek várakozásáig. A gombaellenes szert ebben az időszakban csak orvos tudja meghatározni. Rendkívül ritka esetekben megengedett a gyógyszerek alkalmazása, ha nincs lehetőség pótolni egy másik gyógyszerrel.

A szaporodási korú nők esetében ajánlott megbízható fogamzásgátlókat használni a Fucis-tanfolyam időtartamára.

Ismeretes, hogy a flukonazol képes behatolni minden részre és testnedvre, beleértve a női tejet is. Ha az ápoló anya hosszú Fucis-folyamatot mutat vagy nagy dózisokat szed, a laktációt meg kell szakítani ebben az időszakban. Egyetlen gyógyszeradag (kevesebb, mint 200 mg) esetében a HS-t törölni kell a gyermekorvosával.

Ellenjavallatok

A Fatsis nem alkalmazható a következők kezelésére:

 • Egyéni túlérzékenység az összetevőkre
 • 5 évnél fiatalabb gyermekek, legfeljebb 3 éves korig (DT tabletta esetén)
 • Terhesség és GV.

A Fucis nem adható a betegeknek, ha terfenadinnal, ciszapriddel kezelik, szállítják a szállításban vagy összetett mechanizmusokkal dolgoznak.

A kinevezéshez óvatosságra van szükség, ha a betegnek máj- vagy vesebetegsége van. Ebben az esetben be kell állítania az adagot, növelnie kell az alkalmazások közötti időt, és a kezelést orvosi felügyelet alatt kell tartani.

óvintézkedéseket

A gél nem szemészeti betegségek kezelésére szolgál. Az eljárás során ügyelni kell arra, hogy ne kerüljön a szemébe. Ha ez megtörténik, a szemeket folyó vízzel kell öblíteni. Ha az irritáció továbbra is fennáll, vagy a látás problémája forduljon orvoshoz.

Kábítószer kölcsönhatások

A Fucis összetevői kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel. Ha a beteg más gyógyszereket szed, akkor a kinevezéskor tisztázni kell a Fucis és az orvos közötti kombinációt.

Nem kombinálható olyan gyógyszerekkel, amelyek befolyásolják a központi idegrendszer működését (hipnotikumok, pszichotrópok stb.)

A tabletta tilos ciszapriddal inni, mivel ez a szív és az erek működésképtelenségéhez vezethet.

Mellékhatások

A Fucis tabletták bevétele nem kívánt jelenségeket okozhat:

 • Fejfájás, szédülés
 • Alvási rendellenességek (álmatlanság vagy álmosság)
 • Az ízérzés változása
 • A végtagok remegése
 • A gyomor-bélrendszer diszfunkciója (hasi fájdalom, hasmenés / székrekedés, hányás, flatulencia stb.)
 • Nehézségek a szívizom munkájában
 • Csökkent étvágy
 • Bőrreakciók (bőrkiütés, viszketés, duzzanat, bőrgyulladás, fokozott izzadás stb.)
 • Haj elvékonyodása
 • Gyengeség, gyors kimerültség
 • Lázas állapot.

A Fucis gél használata után lehetséges mellékhatások kialakulása allergia, bőrirritáció formájában. Amikor előfordulnak, a kenőcsöt el kell dobni.

túladagolás

A Fucis-gél túladagolása nem valószínű.

Abban az esetben, ha a Fucis tabletta feletti dózisokat szed, fejfájás, émelygés, hányás jelentkezhet. Súlyos esetekben - a központi idegrendszer, a psziché megsértése, a paranoid viselkedés fejlődése.

Az áldozathoz való segítségre van szükség a gyomor tisztítására (mosás), tüneti kezelésre, mivel nincs antidotum. Az állapot javítása a kényszerű diurézis, a hemodialízis révén is előfordulhat.

Feltételek és eltarthatósági idő

A tabletták eltarthatósága 3 év, a gél 2 év. A károsodás elkerülése érdekében a készítményeket távol kell tartani a hő- és fényforrásoktól. A tárolás alatt a hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. A gyermekek hozzáférésének kizárása!

analógok

A kórokozók és egyéb kórokozók kezelésére, amelyeket gombás kórokozók okoznak, lehetséges más gyógyszerek segítségével is.

Diflazon

KRKA, d.d. (Szlovénia)

ár:

 • Kapszulák: 50 mg (7 db) - 274 rubel, 150 mg (1 db) - 189 rubel.
 • Oldatos injekció: (2 mg) 100 ml - 599 rubel.

A flukonazolon alapuló gombaellenes gyógyszerek. Kábítószer kezelésére szánt szájpenész, candidiasis, gombás fertőzések, gombás meningitis, tüdő elváltozások és mások. Megengedett alkalmazásra a csökkent immunitás, beleértve a HIV-betegeken.

A gyógyszert számos gyógyszerformában állítják elő: kapszulák, injekciók, szirupok, porok és oldatok ivásra.

Az eszközök a vényköteles gyógyszerekre utalnak, ezért a kurzus kinevezését, dózisát és időtartamát az orvosnak kell meghatároznia.

Előnyök:

 • Erős akció
 • Több adagolási forma
 • Széles körű fellépés.

hátrányai:

 • Mellékhatások
 • Nehéz kombinálni más gyógyszerekkel.

Fucis 200 mg 4. sz. Tabletta

Leírás Fucis 200 mg 4. sz. Tabletta

Fucis 200 mg A triazolvegyületek osztályába tartozó gombaellenes szer. Jelentős gombaellenes hatással rendelkezik. Aktív Candida, Cryptococcus, mikrosporum, Trichophyton, valamint a kórokozókkal szemben endémiás mycosisok.

Használati utasítások

Futsis 4 tablettát írnak elő candida által okozott fertőzésre, beleértve:

Terjesztett forma kandídium;

a nemi szervek candidiasisai (hüvelyi candidiasis);

atrófiás krónikus candidiasis;

a hüvelyi candidiasis és a candida balanitis megelőzésére.

Ezen kívül tabletták Futsis alkalmazni kell, ha:

mély endemikus mycosis;

cryptococcus fertőzés és cryptococcus meningitis.

A gyógyszer nem ajánlott a májelégtelenség, a terhesség, az intolerancia és az intolerancia, hogy a vegyületek a azol flukonazol, laktáció, egyidejű beadása terfenadin.

Ár Fucis 200 mg №4 tabletta releváns a megrendeléskor a helyszínen. Vásárlás Futsis №4 200 mg tabletta a városok Ukrajna: Kijev, Kharkiv, Dnyeper, Odessa, Rivne, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, Kramatorsk, Kremenchug, Krivoy Rog, Lviv, Mikolajiv, Poltava, Sumy, Ternopil, Kherson, Cserkaszi, Csernyivci.

Fucis 200 mg No.4 Tabletta utasítás

ІNSTRUKTSІYA

a likarskogo zasobu gyógyászati ​​ellátásához

Fucis 200 mg 4. sz. Tabletta A gyógyszer minden formája

Vélemények és kérdések

 • Irina 04.08.2016 Mit akarok mondani? Számomra az orvos kinevezett vagy kinevezett, és kiváló vagy egyszerűen egyszerű. A szivárgás elhaladt, és egy év múlva nem hallott róla semmiféle pletyka, sem szellem.

Fucis 200 mg №4 tabletta Videó áttekintés

Fucis 200 mg No. 4 Tabletta Műszaki adatok

bizonylatok

Ha minőségi tanúsítványra van szüksége, akkor ezt meg kell adnia, amikor rendeletet tesz a kosárba (jelölje be a "Tanúsítvány hozzáadása az árukhoz") vagy a kérést a megrendelőnek, aki elfogadja a megrendelést.

 • * Vagy egy következtetést a minőség az importált gyógyszerek Ukrajnában a külföldi termelés megkötése megfelel a nemzeti és nemzetközi szabványoknak orvosi immunbiológiai készítmények vagy információkat állami regisztrációs a kábítószert. A minőségi dokumentumok típusai a vásárolt áruktól függően eltérőek lehetnek.

Fizetési lehetőségek

 1. Ha készpénzt kap a gyógyszertárban, akkor a rendelés elrendelése után 8:00 és 20:00 óra között felveheti az árut az egyik gyógyszertárunkban. Gyere be a gyógyszertárba, amelyet megrendeléskor választott ki. Tájékoztassa a gyógyszertár alkalmazottját a rendelési számáról. Ellenőrizze a rendelést.
 2. Kártya a gyógyszertár beérkezésekor Legyen óvatos a megrendelés elkészítésénél és fogadásakor. A webhelyen történő megrendeléskor az árutovábbítással kapcsolatos további kedvezmények vagy engedmények nem érvényesek. Az ár a helyszínen már szerepel minden lehetséges kedvezménnyel az Ön számára.
 3. Szállításkor készpénzben, rendeléskor ellenőrizni kell a megrendelést, ellenőrizni kell. Csak ezután adja meg a megrendelés összegét.
 4. Fontos! A termék ára csak a webhelyen történő foglaláskor érvényes. Foglalás nélkül az ár a gyógyszertárban eltérhet az oldalon feltüntetett árától. A gyógyszerek költségének mutatója egész nap változik.
 5. Gyógyszerek fenntartása. A gyógyszer teljesen le van foglalva, miután az első foglalás után kommunikál a hívóközpont vezetőjével.

Fizetési lehetőségek

 1. A minimális rendelési összeg UAH 100.
 2. A díjmentes szállítás * az 500 grivnas megrendelés összegével történik.
Áruk átvétele

A megrendelést követően az egyik gyógyszertárban felveheti az árut.

 1. Jöjjön el a város gyógyszertárához24 Az ügyfelet tisztázza megrendeléskor.
 2. Tájékoztassa a gyógyszertár alkalmazottját a rendelési számáról. Például Z12345678
 3. Ellenőrizze a rendelést.
 4. Fizesse a megrendelés költségeit a gyógyszertár pénztárába, és vegye fel az árut. A régió gyógyszertárának ütemezését az üzemeltető jelenti vagy a weboldalon megadott.
 5. Fontos! - az áru ára csak a helyszínen történő foglaláskor érvényes. Foglalás nélkül az ár a gyógyszertárban eltérhet az oldalon feltüntetett árától.
* Az áru átadása az áruknak a fogyasztó nevében történő átadását jelenti, a fogyasztó által megjelölt helyen. A szállítást minden olyan városban végzik, ahol a gyógyszertárak LLC "Pharmacy24" képviseltetik magukat.

Futsis

A leírás aktuális 2014/09/25

 • Latin név: Fusys
 • ATX kód: J02AC01
 • Hatóanyag: Fluconazol (Fuconazole)
 • Gyártó: Kusum Heltkhker Ltd., India

struktúra

Fucis tabletták tartalmaz hatóanyagot - flukonazol különböző dózisokban, valamint segédkomponensekben.

A Fucis DT tabletta 50 mg flukonazolt és segédanyagokat tartalmaz.

A oldatos infúzió bevezetése 100 ml a következőket tartalmazza: Flukonazol - 200 mg és további összetevők.

Mint a segédanyagok használt: mikrokristályos cellulóz, laktóz, povidon K30, magnézium-sztearát, talkum, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz és így tovább.

Gel Fucis A készítmény összetétele: Fluconazole - 5 mg és segédanyagok: karbomer, benzil-alkohol, oktildódanol, poliszorbát 80, propilénglikol, nátrium-hidroxid, Delite íz és tisztított víz.

A kibocsátás formája

A gyógyszer tabletta formájában kapható 50, 100, 150 és 200 mg hatóanyaggal 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban. Fucis tabletta 150 mg - 1 db. egy buborékcsomagolásban, kartondobozba helyezve. A tabletták 50 mg hatóanyagot tartalmaznak 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban.

Oldat intravénás injekcióhoz egy 100 ml-es palackban, egy üveg dobozban.

A készítmény gél formájában 30 g-os csőben kerül forgalomba, kartonpapírban csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gombaellenes hatás a cselekvés széles spektruma.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A fluconazol, a készítmény aktív komponense, a tiazolvegyületek szintetikus származéka. Ennek az anyagnak a hatása kiküszöböli egyes vegyületek enzimaktivitását a gombasejtekben. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gomba sejtjeiben sérült, az átalakulás gátolt szkvalénlanoszterin a ergoszterol. A sejtmembránban bekövetkező változások miatt a gomba megállítja a szaporodást a replikációs rendellenességek miatt. A Fucis hatékonysága olyan törzsekre irányul, mint: Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Trichophytum spp. és Microsporum spp., Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis és így tovább.

A flukonazolt alacsony toxicitás jellemzi, így a gyógyszer nem befolyásolja negatívan a szervezetet, és jelentős hatást gyakorol az emberi citokrómokra és az androgén hormonok számára a vérplazmában.

A belső fogadásra szánt tabletták jól felszívódnak az emésztőrendszerben. A flukonazol magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, az étkezés nem befolyásolja az abszorpciós folyamatot. Az anyag maximális koncentrációját a vérplazmában a befogadás pillanatától számított 30-90 perc elteltével észleljük.

Megemlítették az anyagnak a szövetek és biológiai folyadékok összetételébe való jó behatolását. Ezenkívül a flukonazol behatol a hemohemoencephalis gáton, és a cerebrospinális folyadékba koncentrálódik a plazmakoncentráció 80% -ára. A flukonazol kiválását vizelettel végzik - változatlan formában, a többiek pedig - metabolitok. A felezési idő 30 óra.

A flukonazol intravénás beadásának farmakokinetikája gyakorlatilag nem különbözik a szájon át elfogadottól.

Gombaellenes gyógyszerek formájában gél ugyanolyan tevékenységgel és jellemzőkkel rendelkezik, mint a Fucis egyéb formái. Különösen hatásos a dermatophytes és élesztő.

Külső használat során csak kis mennyiségű anyag jut be a vérplazmába, ezért szisztémás hatása kizárható. Azt is megállapították, hogy a gél nem befolyásolja hátrányosan a bõrt.

Használati utasítások

A Fucis alkalmazásának legfontosabb jelzései: a különböző helyszínek fertőző betegségeinek kezelésére, a flukonazol érzékenységét mutató mikroorganizmusok.

tabletta kinevezzen:

 • candidiasis fertőzések különböző lokalizáció - Candidemia, candiduria, disseminated candidiasis, egyéb formák általános candidiasis, Candida gomba okozta;
 • a nyálkahártyák fertőzései, amelyek Candida gombákat okoznak;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • krónikus candidiasis Kivehető fogpótlással járó orális üreg;
 • a visszatérő akut és krónikus formák kezelése hüvelyi candidiasis;
 • a terápia sporotrichosis, histoplasmosis és más endémiás mikózisok;
 • kezelés dermatomycosis, mycoses az ágyékban és a lábakon, onychomycosisban és szarvaslélek.

Szintén tablettákat is be lehet írni a recidíva megelőzése betegeknél:

 • krónikus vaginális candidiasis;
 • Candida balanitis;
 • cryptococcus fertőzések különböző lokalizáció és így tovább;
 • gribkovymi fertőzések eltérő lokalizáció, ha a betegek immunhiányos állapotban vagy citosztatikus és sugárkezelésben részesülnek.

Oldatos infúzió bevezetés a kezelés alatt előírt:

 • szisztémás gombás fertőzések, például:Candida, candiduria, szemproblémák, endocardium;
 • cryptococcus meningitis;
 • cryptococcus fertőzések a bőr és a légzőszervek.

gél kezelésére használják:

 • dermatomikozov, amelyek élesztőt okoznak;
 • dermatophytes - lábak epidermofitózisa, lágyékos epidermofiták, trichophytosis, candida fertőzések, varicoloured szín.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Fucis használata nem ajánlott:

 • egyén érzékenység annak komponenseire és egyéb azole-vegyületekre, amelyek szerkezete közel áll a flukonazoléhoz;
 • laktáció, terhesség;
 • életkor 7 évig.

Azt jelzik, hogy a Fucis DT 3 éves korú gyermekeknél alkalmazható.

Mellékhatások

A Fucis alkalmazása számos mellékhatást okozhat a munkában:

 • idegrendszer - fejfájás, szédülés, remegés, görcsök;
 • szív-és érrendszer - arrhythmia, tachycardia;
 • a máj és a gyomor-bél traktus - hányinger, hányás, fájdalom, emésztési zavarok, hasmenés és így tovább.

Továbbá, nem kívánatos megnyilvánulások a bőrön és allergiás reakciók: alopecia, mérgező epidermális nekrózis, viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, duzzanat, Stevens-Johnson szindróma.

Ezenkívül a flukonazol alkalmazása befolyásolhatja a laboratóriumi teljesítményt: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, koleszterinszint és trigliceridszint a vérben.

A mellékhatások előfordulása a Fucis alkalmazásának abbahagyását követeli meg.

Fucis utasításai (Módszer és adagolás)

A gyógyszer tablettákban 50-200 mg-os tartalommal A flukonazolt felnőtt betegek és 7 éves gyermekek kezelésére használják. Vigye szájon át bármikor. A gyógyszer napi dózisa egy adagra van beállítva.

Fucis DT tabletta Az utasítás azt javasolja, hogy előzetesen feloldódjon a vízben. A Futsis DT 3 éves gyermekek számára is megengedett. Általában 5 ml vizet használunk 50 mg készítményhez.

A rInfúzió infúzióhoz 200 mg flukonazolt és 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Amikor az infúziós oldatot olyan betegnek adják be, aki korlátozza a folyadék és a nátrium adagolását, figyelembe kell venni az oldat nátrium- és klórionjait, ami 15 mmol. A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, annak ellenére, hogy nincs kimutatható farmakológiai összeférhetetlenség.

gél A Fucis használati utasítása naponta egyszer ajánlott. Ebben az esetben a terméket gyengéden dörzsöljük a bőr érintett területére és körülöttük.

Alkalmazzon kis mennyiségű gélt és alaposan dörzsölje az egész felületet, hogy megakadályozza a maceráció megjelenését.

A gyógyszer adagolásának és kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Például a genitális candidiasisban szenvedő betegek 150 mg flukonazol egyszeri adagját kapják tabletták formájában. A krónikus hüvelyi candidiasis recidiválódásának megakadályozásához 150 mg ezt a gyógyszert havi mennyiségben kell szedni. Ez figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A készítmény dózisa nem függ a használati módtól, és általában nem változik a parenterális vagy orális beadás esetén történő átmenet esetében.

túladagolás

A tabletták vagy a Fucis-oldat túladagolása esetén olyan negatív tünetek kialakulása, mint: fejfájás, szédülés vagy hallucinációk. A betegek paranoid viselkedését sem szabad kizárni.

Ilyen helyzetekben gyomormosást és egyéb tüneti terápiát végeznek. Kényszerített diurézist és hemodialízist használhat.

A gyógyszer gél formájában történő alkalmazásával okozott túladagolásról nem számoltak be.

kölcsönhatás

A tabletták vagy a Fucis-oldat egyidejű alkalmazása antikoagulánsokkal nagyban növelheti hatásukat. Ezért a protrombin idő rendszeres monitorozása szükséges.

Ez a gyógyszer növelheti a plazmakoncentrációkat midazolám, benzodiazepin, ciklosporin, rifabutin és fenitoin a vér összetételében. Ha a fluancozollal és ezek bármelyikével kombinált kezelésre szigorú adagolás és szigorú felügyelet szükséges. E szabályok betartásának elmulasztása pszichomotoros reakciók kialakulását, a cardiovascularis rendszer munkájához kapcsolódó mellékhatásokat és így tovább.
Ha rendszeresen használják hidroklorotiazid a Fucis-szal együtt, akkor a flukonazol plazmakoncentrációinak észrevehető növekedése várható, de dózismódosításra nincs szükség.

A flukonazol alkalmazása nem csökkenti a hatását kombinált orális fogamzásgátlók.

A Fucis-kezelés alatt a diabetes mellitus fontolóra kell venni a hipoglikémia kialakulásának valószínűségét. Egyidejű használat a rifampicin megköveteli a flukonazol dózisának növekedését. A flukonazol és a takrolimusz gyakran a nephrotoxicitás kölcsönös növekedését okozza. Amikor a gyógyszert szedik teofillin, akkor a túladagolás valószínűsége továbbra is fennáll teofillin, mert a flukonazol csökkenti a hézagot teofillin a vérplazma összetételéből.

Ami a Fucis-gélt illeti, nincs információ más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásáról. Ebben az esetben ajánlott tartózkodni egyidejű alkalmazásától bármilyen külső eszközzel.

Eladási feltételek

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

Tárolási feltételek

A Fucis tárolásához száraz, hűvös helyre van szükség, fénytől és gyermekektől védve.

Lejárat dátuma

analógok

A hasonló hatású gyógyszerek közé tartoznak a következők: Flukonazol, klotrimazol, fukorcin és Livarol.

alkohol

Amikor ezt a gyógyszert bármilyen formában kezeli az ivás nem kívánatos, mivel ez nemcsak csökkentheti a terápiás hatást, hanem a mellékhatások kialakulásához is vezethet.

Vélemények Fucis-ról

Ezt a gyógyszert a kezelés alatt aktívan használják szájpenész. Ugyanakkor sok felhasználó arról számolt be, hogy a Fucis sok éven át megszabadul a betegségtől. Természetesen nem szabad elfelejtenünk további terápiát, amely segít a hüvelyi környezet normál mikroflórájának helyreállításában.

Azonban a Fucis tabletták használatával szájpenész, egyes betegek megjegyezték mellékhatások kialakulását. Általában ez a duzzanat, az orr és a szem nyálkahártyái viszketése, fejfájás és a testhőmérséklet emelkedése jelentkezik.

Egy másik probléma a gyógyszer önálló alkalmazása. Anélkül, hogy meglátogatták volna az orvost, a betegek megvásárolják ezeket a tablettákat, majd érdeklődnek a fórumok iránt, hogy hogyan kezeljék a tollat, hogy a kezelés hatékony legyen.

körülbelül gél A betegek futsis-vizsgálata kevésbé gyakori, de szinte mindegyik pozitív. Különösen jó ez az eszköz a kezeléshez dermatomikozov. Ennek ellenére a gyógyszer nagy hatékonysága ellenére, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulnia az optimális adagolás és kezelés érdekében.

Ár Fucis, hol vásárolni

Ár Futsis 150mg Ukrajnában mintegy 42 UAH. Az ár a tabletták a városokban, mint Donyeck vagy Kharkiv belül változik 40-52 UAH gél -. 60-65 UAH.

Moszkvában található online gyógyszertárakban a Fucis 150 mg rendelhető 349 rubel áron.