Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.

Futsis

A leírás aktuális 2014/09/25

 • Latin név: Fusys
 • ATX kód: J02AC01
 • Hatóanyag: Fluconazol (Fuconazole)
 • Gyártó: Kusum Heltkhker Ltd., India

struktúra

Fucis tabletták tartalmaz hatóanyagot - flukonazol különböző dózisokban, valamint segédkomponensekben.

A Fucis DT tabletta 50 mg flukonazolt és segédanyagokat tartalmaz.

A oldatos infúzió bevezetése 100 ml a következőket tartalmazza: Flukonazol - 200 mg és további összetevők.

Mint a segédanyagok használt: mikrokristályos cellulóz, laktóz, povidon K30, magnézium-sztearát, talkum, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz és így tovább.

Gel Fucis A készítmény összetétele: Fluconazole - 5 mg és segédanyagok: karbomer, benzil-alkohol, oktildódanol, poliszorbát 80, propilénglikol, nátrium-hidroxid, Delite íz és tisztított víz.

A kibocsátás formája

A gyógyszer tabletta formájában kapható 50, 100, 150 és 200 mg hatóanyaggal 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban. Fucis tabletta 150 mg - 1 db. egy buborékcsomagolásban, kartondobozba helyezve. A tabletták 50 mg hatóanyagot tartalmaznak 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban.

Oldat intravénás injekcióhoz egy 100 ml-es palackban, egy üveg dobozban.

A készítmény gél formájában 30 g-os csőben kerül forgalomba, kartonpapírban csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gombaellenes hatás a cselekvés széles spektruma.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A fluconazol, a készítmény aktív komponense, a tiazolvegyületek szintetikus származéka. Ennek az anyagnak a hatása kiküszöböli egyes vegyületek enzimaktivitását a gombasejtekben. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gomba sejtjeiben sérült, az átalakulás gátolt szkvalénlanoszterin a ergoszterol. A sejtmembránban bekövetkező változások miatt a gomba megállítja a szaporodást a replikációs rendellenességek miatt. A Fucis hatékonysága olyan törzsekre irányul, mint: Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Trichophytum spp. és Microsporum spp., Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis és így tovább.

A flukonazolt alacsony toxicitás jellemzi, így a gyógyszer nem befolyásolja negatívan a szervezetet, és jelentős hatást gyakorol az emberi citokrómokra és az androgén hormonok számára a vérplazmában.

A belső fogadásra szánt tabletták jól felszívódnak az emésztőrendszerben. A flukonazol magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, az étkezés nem befolyásolja az abszorpciós folyamatot. Az anyag maximális koncentrációját a vérplazmában a befogadás pillanatától számított 30-90 perc elteltével észleljük.

Megemlítették az anyagnak a szövetek és biológiai folyadékok összetételébe való jó behatolását. Ezenkívül a flukonazol behatol a hemohemoencephalis gáton, és a cerebrospinális folyadékba koncentrálódik a plazmakoncentráció 80% -ára. A flukonazol kiválását vizelettel végzik - változatlan formában, a többiek pedig - metabolitok. A felezési idő 30 óra.

A flukonazol intravénás beadásának farmakokinetikája gyakorlatilag nem különbözik a szájon át elfogadottól.

Gombaellenes gyógyszerek formájában gél ugyanolyan tevékenységgel és jellemzőkkel rendelkezik, mint a Fucis egyéb formái. Különösen hatásos a dermatophytes és élesztő.

Külső használat során csak kis mennyiségű anyag jut be a vérplazmába, ezért szisztémás hatása kizárható. Azt is megállapították, hogy a gél nem befolyásolja hátrányosan a bõrt.

Használati utasítások

A Fucis alkalmazásának legfontosabb jelzései: a különböző helyszínek fertőző betegségeinek kezelésére, a flukonazol érzékenységét mutató mikroorganizmusok.

tabletta kinevezzen:

 • candidiasis fertőzések különböző lokalizáció - Candidemia, candiduria, disseminated candidiasis, egyéb formák általános candidiasis, Candida gomba okozta;
 • a nyálkahártyák fertőzései, amelyek Candida gombákat okoznak;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • krónikus candidiasis Kivehető fogpótlással járó orális üreg;
 • a visszatérő akut és krónikus formák kezelése hüvelyi candidiasis;
 • a terápia sporotrichosis, histoplasmosis és más endémiás mikózisok;
 • kezelés dermatomycosis, mycoses az ágyékban és a lábakon, onychomycosisban és szarvaslélek.

Szintén tablettákat is be lehet írni a recidíva megelőzése betegeknél:

 • krónikus vaginális candidiasis;
 • Candida balanitis;
 • cryptococcus fertőzések különböző lokalizáció és így tovább;
 • gribkovymi fertőzések eltérő lokalizáció, ha a betegek immunhiányos állapotban vagy citosztatikus és sugárkezelésben részesülnek.

Oldatos infúzió bevezetés a kezelés alatt előírt:

 • szisztémás gombás fertőzések, például:Candida, candiduria, szemproblémák, endocardium;
 • cryptococcus meningitis;
 • cryptococcus fertőzések a bőr és a légzőszervek.

gél kezelésére használják:

 • dermatomikozov, amelyek élesztőt okoznak;
 • dermatophytes - lábak epidermofitózisa, lágyékos epidermofiták, trichophytosis, candida fertőzések, varicoloured szín.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Fucis használata nem ajánlott:

 • egyén érzékenység annak komponenseire és egyéb azole-vegyületekre, amelyek szerkezete közel áll a flukonazoléhoz;
 • laktáció, terhesség;
 • életkor 7 évig.

Azt jelzik, hogy a Fucis DT 3 éves korú gyermekeknél alkalmazható.

Mellékhatások

A Fucis alkalmazása számos mellékhatást okozhat a munkában:

 • idegrendszer - fejfájás, szédülés, remegés, görcsök;
 • szív-és érrendszer - arrhythmia, tachycardia;
 • a máj és a gyomor-bél traktus - hányinger, hányás, fájdalom, emésztési zavarok, hasmenés és így tovább.

Továbbá, nem kívánatos megnyilvánulások a bőrön és allergiás reakciók: alopecia, mérgező epidermális nekrózis, viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, duzzanat, Stevens-Johnson szindróma.

Ezenkívül a flukonazol alkalmazása befolyásolhatja a laboratóriumi teljesítményt: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, koleszterinszint és trigliceridszint a vérben.

A mellékhatások előfordulása a Fucis alkalmazásának abbahagyását követeli meg.

Fucis utasításai (Módszer és adagolás)

A gyógyszer tablettákban 50-200 mg-os tartalommal A flukonazolt felnőtt betegek és 7 éves gyermekek kezelésére használják. Vigye szájon át bármikor. A gyógyszer napi dózisa egy adagra van beállítva.

Fucis DT tabletta Az utasítás azt javasolja, hogy előzetesen feloldódjon a vízben. A Futsis DT 3 éves gyermekek számára is megengedett. Általában 5 ml vizet használunk 50 mg készítményhez.

A rInfúzió infúzióhoz 200 mg flukonazolt és 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Amikor az infúziós oldatot olyan betegnek adják be, aki korlátozza a folyadék és a nátrium adagolását, figyelembe kell venni az oldat nátrium- és klórionjait, ami 15 mmol. A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, annak ellenére, hogy nincs kimutatható farmakológiai összeférhetetlenség.

gél A Fucis használati utasítása naponta egyszer ajánlott. Ebben az esetben a terméket gyengéden dörzsöljük a bőr érintett területére és körülöttük.

Alkalmazzon kis mennyiségű gélt és alaposan dörzsölje az egész felületet, hogy megakadályozza a maceráció megjelenését.

A gyógyszer adagolásának és kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Például a genitális candidiasisban szenvedő betegek 150 mg flukonazol egyszeri adagját kapják tabletták formájában. A krónikus hüvelyi candidiasis recidiválódásának megakadályozásához 150 mg ezt a gyógyszert havi mennyiségben kell szedni. Ez figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A készítmény dózisa nem függ a használati módtól, és általában nem változik a parenterális vagy orális beadás esetén történő átmenet esetében.

túladagolás

A tabletták vagy a Fucis-oldat túladagolása esetén olyan negatív tünetek kialakulása, mint: fejfájás, szédülés vagy hallucinációk. A betegek paranoid viselkedését sem szabad kizárni.

Ilyen helyzetekben gyomormosást és egyéb tüneti terápiát végeznek. Kényszerített diurézist és hemodialízist használhat.

A gyógyszer gél formájában történő alkalmazásával okozott túladagolásról nem számoltak be.

kölcsönhatás

A tabletták vagy a Fucis-oldat egyidejű alkalmazása antikoagulánsokkal nagyban növelheti hatásukat. Ezért a protrombin idő rendszeres monitorozása szükséges.

Ez a gyógyszer növelheti a plazmakoncentrációkat midazolám, benzodiazepin, ciklosporin, rifabutin és fenitoin a vér összetételében. Ha a fluancozollal és ezek bármelyikével kombinált kezelésre szigorú adagolás és szigorú felügyelet szükséges. E szabályok betartásának elmulasztása pszichomotoros reakciók kialakulását, a cardiovascularis rendszer munkájához kapcsolódó mellékhatásokat és így tovább.
Ha rendszeresen használják hidroklorotiazid a Fucis-szal együtt, akkor a flukonazol plazmakoncentrációinak észrevehető növekedése várható, de dózismódosításra nincs szükség.

A flukonazol alkalmazása nem csökkenti a hatását kombinált orális fogamzásgátlók.

A Fucis-kezelés alatt a diabetes mellitus fontolóra kell venni a hipoglikémia kialakulásának valószínűségét. Egyidejű használat a rifampicin megköveteli a flukonazol dózisának növekedését. A flukonazol és a takrolimusz gyakran a nephrotoxicitás kölcsönös növekedését okozza. Amikor a gyógyszert szedik teofillin, akkor a túladagolás valószínűsége továbbra is fennáll teofillin, mert a flukonazol csökkenti a hézagot teofillin a vérplazma összetételéből.

Ami a Fucis-gélt illeti, nincs információ más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásáról. Ebben az esetben ajánlott tartózkodni egyidejű alkalmazásától bármilyen külső eszközzel.

Eladási feltételek

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

Tárolási feltételek

A Fucis tárolásához száraz, hűvös helyre van szükség, fénytől és gyermekektől védve.

Lejárat dátuma

analógok

A hasonló hatású gyógyszerek közé tartoznak a következők: Flukonazol, klotrimazol, fukorcin és Livarol.

alkohol

Amikor ezt a gyógyszert bármilyen formában kezeli az ivás nem kívánatos, mivel ez nemcsak csökkentheti a terápiás hatást, hanem a mellékhatások kialakulásához is vezethet.

Vélemények Fucis-ról

Ezt a gyógyszert a kezelés alatt aktívan használják szájpenész. Ugyanakkor sok felhasználó arról számolt be, hogy a Fucis sok éven át megszabadul a betegségtől. Természetesen nem szabad elfelejtenünk további terápiát, amely segít a hüvelyi környezet normál mikroflórájának helyreállításában.

Azonban a Fucis tabletták használatával szájpenész, egyes betegek megjegyezték mellékhatások kialakulását. Általában ez a duzzanat, az orr és a szem nyálkahártyái viszketése, fejfájás és a testhőmérséklet emelkedése jelentkezik.

Egy másik probléma a gyógyszer önálló alkalmazása. Anélkül, hogy meglátogatták volna az orvost, a betegek megvásárolják ezeket a tablettákat, majd érdeklődnek a fórumok iránt, hogy hogyan kezeljék a tollat, hogy a kezelés hatékony legyen.

körülbelül gél A betegek futsis-vizsgálata kevésbé gyakori, de szinte mindegyik pozitív. Különösen jó ez az eszköz a kezeléshez dermatomikozov. Ennek ellenére a gyógyszer nagy hatékonysága ellenére, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulnia az optimális adagolás és kezelés érdekében.

Ár Fucis, hol vásárolni

Ár Futsis 150mg Ukrajnában mintegy 42 UAH. Az ár a tabletták a városokban, mint Donyeck vagy Kharkiv belül változik 40-52 UAH gél -. 60-65 UAH.

Moszkvában található online gyógyszertárakban a Fucis 150 mg rendelhető 349 rubel áron.

Fucis® asztal. 50 mg buborékcsomagolás №4

Futsis® asztal. 50 mg buborékfólia száma 4:

a gyógyszer orvosi használatára

Nemzetközileg elismert név: flukonazol;

2- (2,4-difluor-fenil) -1,3-bisz (1P-1,2,4-triazol-1-il) -2-propanol;

alapvető fizikai és kémiai tulajdonságok tiszta, színtelen oldat;

struktúra 1 ml oldat 2 mg fluconazolt tartalmaz;

Segédanyagok: nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

A kibocsátás formája Oldatos infúzió.

Farmakoterápiás csoport Gombaellenes szerek szisztémás alkalmazásra.

ATC kód J02A C01.

A farmakológiai Fucis® a bisz-triazol típusú gombaellenes szer. A gyógyszer gombaellenes hatásának mechanizmusa az, hogy az ergoszterin bioszintézisének specifikus gátlását okozza, ami szükséges a gombás sejtmembrán kialakításához.

Futsis ® hatékony a szisztémás gombás fertőzések a Candida nemzetségbe i Cryptococcus neoformans. Ez hatol át a vér-agy gáton, ezért sikeresen lehet alkalmazni intracranialis infektsiyah.Efektivny és fertőzések által okozott kórokozók suiatum, Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis (beleértve privnutrishnocherepnih fertőzések), valamint a fertőzések által okozott gribkamirodu Misrosporum i Trichophyton.

Farmakokinetika A felezési ideje plazmában flukonazol körülbelül 30 óra, akkor lehet használni napi egyszeri át provedennikursu kezelésére és terápiás hatást biztosíthat. A hatóanyag koncentrációja a vérplazmában közvetlenül arányos a beadott dózissal. A vérplazma-fehérjék 11 - 12% flukonazollal kötődnek. A flukonazol napi egyszeri injekciójával a 4-5. Napon a plazmában stabil koncentráció érhető el a betegek 90% -ánál. A flukonazol széleskörűen eloszlik a szövetekben és folyadékok organizmu.Kontsentratsiya ez az anyatejben, ízületi folyadékban, a nyálban, köpetben, hüvelyváladék és a peritoneális folyadékban hasonló vérplazma-koncentráció. A cerebrospinális folyadék koncentrációja a vérplazma szintjének 50-90% -a, tekintet nélkül a meningés gyulladásának jelenlétére. A szarurétegben az epidermisz, a dermis és a verejtékfolyadék koncentrációja elérheti azokat az értékeket, amelyek meghaladják a vérplazma koncentrációját.

Az elválasztás elsősorban a vesék által történik, a beadott betegek 80% -a változatlanul, 11% -a - a vizelettel metabolitok formájában.

bizonyság Szisztémás fertőzések.

Szisztémás candidiasis : candidiasis, diffúz candidiasis (mycosiendocardium, hasi szervek, légzés, húgyutak, szem).

A Cryptococcus gombák okozta szisztémás elváltozások, mint például a légzőszervek és külső borítók (bőr- és nyálkahártya-károsodás) mycosisai, valamint cryptococcus anemingitis.

Adagolás és adminisztráció A flukonazol napi dózisa a fertőzés jellegétől és súlyosságától függ.

A kezelés korai befejezése visszaesést eredményez. Az AIDS-betegek Cryptococcus angiogenitise, valamint a rotációs oropharyngealis candidiasis általában hosszú távú kezelést igényel.

Felnőttek candidaemiás, disszeminált candidiasis a candidiasis és a inshihinvaziynih szokásos adagja - 400 mg az első napon, majd napi 200 mg. A napi adag 400 mg-ra emelhető a klinikai képtől függően, a kurzus sebessége a beteg állapotától függ.

A cryptococcus agyhártyagyulladásban és egyéb cryptococcus fertőzésekben 400 mg-ot azonosítson az első napon, majd 200-400 mg-ot naponta egyszer. Az időtartam a klinikai és mikológiai reakcióktól függ, és a cryptococci-meningiták esetében legalább 6-8 hét.

Gyermekek esetében, a felnőttek esetében, a kezelés dózisa és időtartama egyedileg határozható meg, a klinikai és a mikológiai hatás függvényében. A gyermekek számára a napi adag nem lehet a felnőttek maximális adagja.

Az abokryptokovirus fertőzések szisztémás candidiasisában a dózis 7 mg / kg - a telítettség, majd 3 mg / kg. A cryptococcus meningitisnél az adag megduplázódik.

A csökkent vesefunkcióval a gyermekek adagját csökkenteni kell a felnőttek javallatának megfelelően.

Újszülöttek legfeljebb 4 hétig.

Az élet első heteiben a gyógyszert azonos dózisban (mg / kg-ban) adagolják, mint az idősebb gyermekek esetében, aelozhni 3 nap, azaz 72 órás intervallumban, mint az újszülötteknél, a flukonazolt lassan adják be. A 3-4 hetes gyermekek ugyanazt a dózist kapják 2 naponként, azaz 48 órás intervallummal.

A szokásos vesefunkciójú idős betegek kaphatják a szokásos adagot. Csökkentett nirkovaifunkció esetén (a kreatinin clearance kevesebb, mint 40 ml / perc), az adagot csökkenteni kell.

Csökkentett vesefunkció adagot csökkenteni kell mértéke szerint a vesefunkció (lásd a táblázatot.) A folyamatos kezelés a betegek csökkent vesefunkció pochinatilikuvannya bolus 50-400 mg. Ezután a dózis alkalmazási gyakoriságát vagy értékét a kreatinin clearance függvényében módosítani kell, nevezetesen:

Fucis DT 50 mg N4 tabletta

Leírás Fucis DT 50 mg N4 tabletta

FUCIS DT
táblázat 50 mg N4

1 tabletta 50 mg fluconazolt tartalmaz;
segédanyagok: laktóz, mikrokristályos cellulóz, povidon K30, talkum, magnézium-sztearát, nátrium-kroszkarmellóz, aeroszil, nátrium-szacharin, íz "amerikai jégkrém" DC 129.

FARMAKOLÓGIAI JELLEMZŐK.Farmakológiai tulajdonságok. A triazolvegyületek osztályába tartozó gombaellenes szer. A flukonazol egy kifejezett gombaellenes aktivitással, specifikusan blokkolja gombás szterin szintézisre. Különös hatással van a gombás enzimekre, amelyek függnek a citokróm P450-től. A Candida spp. Különböző törzseivel szemben aktív. (Ideértve a viszcerális candidiasis), Cryptococcus neoformans (beleértve a koponyán belüli fertőzés), Microsporum spp. és a Trichophytum spp. A flukonazol aktív és viszonylag szerek endémiás mikózisok: Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis (beleértve a koponyán belüli fertőzések), Hystoplasma capsulatum..
Farmakokinetikáját. Szájon át történő beadás után jól felszívódik az emésztőrendszerben, a teljes biohasznosulás meghaladja a 90% -ot. A flukonazol felszívódását nem befolyásolja. A vérplazma maximális koncentrációját 0,5-1,5 órával a bevétel után érik el. A gyógyszer felezési ideje a vérplazmából 30 óra, amely lehetővé teszi a gyógyszer naponta egyszer történő bevételét a flukonazol kezelés során, és terápiás hatást fejt ki a hüvelyi candidiasisra a gyógyszer egyszeri dózisa után. A hatóanyag koncentrációja a vérplazmában közvetlenül arányos a beadott dózissal. A vérplazma-fehérjék 11 - 12% flukonazollal kötődnek.
A flukonazol napi egyszeri használatával 4-5 napig a vérplazmában stabil koncentráció érhető el a betegek 90% -ánál. A kezelés első napján sokk (naponta kétszer) beadása esetén a fenti hatás a kezelés második napja előtt megtörténik.
A flukonazol jól behatol az összes testfolyadékba. A nyálban és a köpetben a fluconazol szintje hasonló a plazmakoncentrációhoz. A cerebrospinalis folyadékban a flukonazol koncentrációja elérte a vérplazma koncentrációjának 80% -át. Az epidermiszben a dermis olyan folyadékkoncentrációt ér el, amely meghaladja a szérumot. A flukonazol vizeletből választódik ki a szervezetből, 80% változatlan formában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével.

ALKALMAZÁSI JELZÉSEK. Oldódó tabletta Futsis DT alkalmazni fertőzések okozva candidiasis szájnyálkahártya (beleértve a kapcsolódó visel fogsor); nyelőcső candidiasis, cryptococcus meningitis, amikor, szisztémás candida fertőzések (légutak, candidemia, disszeminált candidiasis), húgyúti fertőzés, hashártyagyulladás.
A gombafertőzések megelőzése rosszindulatú daganatos betegeknél, akik a citosztatikus kemoterápia vagy a sugárkezelés miatt hajlamosak fejlődésükre.
Futsis DT alkalmazható gyermekek kezelésére candidiasis a szájnyálkahártya üregben, Cryptococcus meningitis, gombás fertőzések (mikózisok lábak, test, ágyék, lichen, onychomycosis, mély endémiás mycosis, beleértve coccidioidomycosis).

ALKALMAZÁSI MÓDSZER ÉS DÓZISOK. Belső használatra készült tabletták. A gombás fertőzés természetétől és irányától függően a napi adag 50 mg és 400 mg között lehet. Az adagot az orvos határozza meg.
50 mg oldható tabletta gyermekek és felnőttek számára.
A tablettát egy teáskanál vízben (50 mg / 5 ml) vagy egy dózisban oldjuk fel.
A kezelés időtartama a klinikai és a mikológiai hatásoktól függ. A Fucis DT-t naponta egyszer használják.
Amikor candidiasis szájnyálkahártyán - az első napon, az adag 200 mg, a következő 5 napra 100 mg (öblítse, és tartják a szájban 2 percig, majd lenyelni).
A nyelőcső kandíliaiája - a dózis első napján 200 mg, az azt követő - 100 mg naponta egyszer. A betegeket legalább 3 héten át kell kezelni.
Szisztémás candidiasis fertőzés - az adagot az orvos határozza meg, napi akár 400 mg-ig is.
A húgyúti fertőzés és a peritonitis az ajánlott adag 50-200 mg naponta.
Cryptococcus meningitis - az első napon az ajánlott adag 400 mg, majd 200 mg naponta. A kezelés időtartama 10-12 hét.
Citostatikus vagy radioterápiás kezelésben részesülő betegek napi 400 mg-ot, néhány nappal a terápia megkezdése előtt és az azt követő 7 napon belül.
A gyermekek napi adagja nem haladhatja meg a felnőttek adagját.
A nyálkahártya candidiasis esetén az ajánlott adag 3 mg / kg / nap.
A generalizált candidiasis és cryptococcus fertőzés kezelésére a flukonazol dózisa napi 6-12 mg / kg, az egészségi állapot függvényében.
A cryptococcus fertőzés kezelésére a flukonazol gyermekeknek javasolt adagja
Napi 6 - 12 mg / kg az egészségi állapot függvényében.

KÜLÖNLEGES HATÁSOK. A Fucis DT-t rendszerint jól tolerálják.
A központi idegrendszer oldalán: fejfájás, szédülés, görcsök.
Bőr: kiütés, alopecia, exfoliatív bőrreakciók, beleértve a Stevens-Johnson szindrómát és toxikus epidermális nekrolízis.
Az emésztőrendszer része: hasi fájdalom, émelygés, flatulencia, hasmenés egyes betegeknél, különösen súlyos egyidejű betegségek esetén (AIDS, rák).
A máj / epevezeték: hepatitis, hepatocellularis necrosis, sárgaság, májelégtelenség, javítása aktivitását alkalikus foszfatáz (ALP), alanin-aminotranszferáz (ALT), aszpartát-aminotranszferáz (AST) megnövekedett vér szérum bilirubin.
A vér részéről: leukopenia, beleértve a neutropenia és az agranulocytosis, trombocitopénia.
Az immunrendszerből: anaphylaxis, angioödéma, bőrviszketés.
Mások: az íz, a hiperkoleszterinémia, a hypokalaemia, a flukonazol-kezelés megváltozása, a veseműködés megváltozása figyelhető meg.

Ellenjavallat. Túlérzékenység (allergia) a flukonazolra vagy az azolvegyületekre, közel ehhez a kémiai szerkezettel; a terfenadin egyidejű alkalmazása azoknál a betegeknél, akik 400 mg / nap vagy annál nagyobb adagban kapnak fluconazol terápiát; terhesség, szoptatás.

EREDOZIROVKA. Hallucinációk és paranoid viselkedésként manifesztálódik. A kezelés tüneti (beleértve a fenntartó terápiát és a gyomormosást). A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, ezért a kényszerítő diurézis felgyorsíthatja a gyógyszer eltávolítását. A hemodialízis szekciója 3 órát vesz igénybe, és mintegy 50% -kal csökkenti a vérplazma fluconazol szintjét.

AZ ALKALMAZÁS JELLEMZŐI. Azoknál a betegeknél, akik a flukonazol kezelés alatt májfunkciós mutatókkal rendelkeznek, orvos felügyelete alatt kell tartaniuk. A májkárosodás klinikai tüneteinek megjelenésével a flukonazolt meg kell szakítani.
Az AIDS-ben szenvedő betegek nagyobb valószínűséggel súlyos bőrreakciókat válthatnak ki a legtöbb gyógyszer alkalmazásával. Ha egy olyan beteg eljövetelét kapja, aki felületes gombás fertőzést vagy kiütést kap, ami a fluconazol alkalmazásának következménye lehet, a gyógyszert fel kell függeszteni. Az invazív / szisztémás gombás fertőzésekben szenvedő betegek bőrkiütés megjelenése esetén szükséges a beteg állapotának megfigyelése, a polimorf erythema károsodásának kialakulása esetén a flukonazol törlésre kerül.
Ha a vesefunkció károsodott, a dózis kétszeresére csökken (kreatinin clearance 0,35-0,8 ml / s) 4-szeresére (kreatinin clearance 0,18-0,35 ml / s).
Nem valószínű, hogy a Fucis DT hatással lehet a járművek vezetésére vagy a potenciálisan nem biztonságos mechanizmusokkal való munkavégzésre.

INTERAKCIÓ EGYÉB DRUGÁKAT. A warfarin és a flukonazol egyidejű beadása növeli a protrombin időtartamát; A flukonazol és az orális gipoglikemizirovannyh gyógyszerek szulfonil-karbamid-(klórpropamid, glibenklamid, glipizid és tolbutamid) - meghosszabbítja az életüket (vizsgálni annak lehetőségét, hogy a hipoglikémia).
Flukonazol és fenitoin - a fenitoin koncentrációjának klinikailag jelentős növekedése (a koncentráció és a dózis kiválasztásának monitorozása szükséges). A hidroklorotiazid többszöri alkalmazása növeli a flukonazol koncentrációját a vérplazmában, azonban rendszerint nem szükséges megváltoztatni a flukonazol adagolási rendjét.
A flukonazol 50-200 mg dózisban nem befolyásolja szignifikánsan a kombinált orális fogamzásgátlók hatékonyságát.
A flukonazol és a rifampicin egyidejű alkalmazása 25% -kal csökkentette az AUC-t, és 20% -kal csökkentette a flukonazol felezési idejét. A kábítószer-kombinációt alkalmazó betegeknek fontolóra kell venniük a flukonazol dózisának növelését.
A flukonazol alkalmazása során ajánlott a ciklosporin koncentrációjának monitorozása a vérben.
Nagyon nagy dózisú teofillin-kezelésben részesülő fluconazolos betegek vagy a toxikus toxikus toxikus kockázatú betegek kezelésére szükség van a teofillin túladagolás tüneteinek szabályozására; Ha előfordulnak, a terápiát megfelelően le kell állítani.
Tekintettel a előfordulása súlyos aritmia miatt meghosszabbítása az intervallum Q-T, azoknál a betegeknél, akik azol típusú gombaellenes szerek kombinációban terfenadin, flukonazol egyidejű vétele dózisban 400 mg / nap, és a fenti ellenjavallt terfenadinnal.
A flukonazollal 400 mg / nap alatti dózisú terfenadinnal történő kezelést orvos szigorú felügyelete mellett kell elvégezni.
A flukonazol és a ciszaprid egyidejű alkalmazása esetén kardiovaszkuláris mellékhatások léphetnek fel, beleértve a kamrai tachycardia paroxizmusait.
Az állam a betegek, akik megkapják a kombinációja flukonazol és zidavudina monitorozni kell korai kimutatására mellékhatások zidavudina, AUC (görbe alatti terület farmakológiai kapcsolat meghatározása a „koncentráció / idő”), ami ebben az esetben jelentősen megnő.
A flukonazol a betegeknél, akik egyidejűleg kapnak ciszaprid, asztemizol, rifabutin, takrolimusz vagy más gyógyszerek a citokróm P450 rendszer kísérheti megnövekedett koncentrációban ezek a gyógyszerek a vérben.
A cimeditin vagy antacidumok egyidejű beadásának nincs klinikailag jelentős hatása a flukonazol felszívódására.

FELTÉTELEK ÉS TÁROLÁSI ÉLET. Gyermekek elől elzárva tartandó, száraz, sötét helyen, 15-25 ° C-on. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.