A fluconazol és az alkohol kompatibilitása.

flukonazol (Alfa- (2,4-Difluor-fenil) -alfa- (1 H-1,2,4-triazol-1-il-metil) -1 H-1,2,4-triazol-1-etanol) - hatóanyag közös szintetikus gombaellenes triazolok csoportba tartozó gyógyszerek kezelésére és megelőzésére candidiasis és egyéb gombás fertőzések. A hatásmechanizmus flukonazol társul elnyomása a szintézis a biológiailag aktív anyagok, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtmembrán szerkezete gombák. Ha ezek az anyagok nem elég életfunkciók megzavarta gombákat, ezek a sejtek elpusztulnak. Termék forma: kapszulák, tabletták, filmbevonatú, oldatos infúzió.

A készítmény kereskedelmi neve: Vero flukonazol, Disorel-Sanovel, Diflazon, Diflyuzol, Diflucan, Maicon, Medoflyukon, mikomaks, Mikosist, Mikoflyukan, Nofung, Prokanazol, Rofluzol, Fangiflyu, Flukomabol, Flukomitsid, Flyukorem, Fluzole, Flukozan, Flukozid, flukonazol, Flukonorm, Flukoral, Flunol, Flucostat, Forkan, Fungolon, Funzol, Futsis, Tsiskan.

A hatóanyag aktív hatóanyaga: flukonazol

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy a magas hatásfok a gombás betegségeinek kezelésére, flukonazol számos mellékhatása. Az emésztőrendszer: étvágytalanság, változások az íz, hasi fájdalom, hányás, hányinger, hasmenés, puffadás, ritkán - májelégtelenség (sárgaság, hepatitis, gepatonekroz, hiperbiiirubinémiátói, emelkedett alanin aminotranszferáz aktivitás, aszpartát aminotranszferáz, emelkedett alkalikus foszfatáz aktivitás, májsejt nekrózis ), beleértve a nehéz. Az idegrendszer: fejfájás, szédülés, túlzott fáradtság, ritkán - görcsrohamok. Oldalról a vérképzés: ritkán - leukopénia (vérzés, petechiák), neutropenia, agranulocytosis. Allergiás reakciók: bőrkiütés, ritkán - erythema multiforme (beleértve a Stevens-Johnson-szindróma), toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma), anafilaktoid reakciók (beleértve az angioneurotikus ödéma, az arc, csalánkiütés, bőrviszketés). Szív- és érrendszer: meghosszabbítása a QT-, villogás / kamrai vibráció. Más: ritkán - veseműködési zavar, alopecia, hiperkoleszterinémiánál, hypokalemia.

Felmerül a kérdés: Lehetséges-e, hogy annyi mellékhatást okoz, hogy a flukonazolt szedje alkoholt? A válasz megtalálható a kábítószer utasításában, amely szerint a gyógyszer nem kompatibilis az alkohollal. Először is, az alkohol csökkenti a hatóanyag hatékonyságát, másrészt ez a kombináció veszélyes körülményeket okozhat a szervezetben. Különösen érintettek a máj, a vesék és a szív.

A flukonazol toxikus hatással van a májra. Ha a máj nem patológiás, akkor ez a hatás jelentéktelen és rövid életű. Egy másik dolog - az alkohol a gyógyszer bevétele után. Az alkohol felszívódásakor keletkező etanol bombazik a májat, kialszik a normális állapotból. Ebben az esetben a flukonazol és az alkohol agresszív hatással kombinálódnak, és a májba csapódnak, megszakítják funkcióit. Ennek eredményeképpen ez a kölcsönhatás károsítja a májszövetet és a zsírszövet pótlását.

A flukonazol a szervezetbe való bejutás és a "munka" elvégzése után kifelé választódik ki a vesék - a hatóanyag körülbelül 80% -a meg nem változik a vizelettel. Köztudott, hogy a vesék egyfajta "puffer" az alkohol számára, amely a flukonazollal való együttes alkalmazás esetén jelentősen növeli a vese negatív hatását.

A flukonazol mellékhatást fejthet ki a keringési rendszerre, ami szívritmuszavarokhoz vezet, beleértve a pitvari fibrillációt és a kamrai flutter-et. Az alkohollal kombinációban fokozott stressz keletkezik a szívben, ami különböző rendellenességekhez vezet, például: megnövekedett vérnyomás; a kamrák csillapítása; a szív ritmusának zavara; a szívizom helytelen működése.

Következtetés: A flukonazolt nem szabad alkohollal kombinálni. Mert nem csak gyógyítani tudja a betegségét, hanem súlyosbíthatja is. Alkoholfogyasztás gyógyszeres kezelés során veszélyes. Ha súlyos következmények nélkül szeretné megszabadulni a gombás fertőzéstől, várjon alkohollal. Mindenkinek tudnia kell, hogy a saját egészségük a legértékesebb!

Futsis

A leírás aktuális 2014/09/25

 • Latin név: Fusys
 • ATX kód: J02AC01
 • Hatóanyag: Fluconazol (Fuconazole)
 • Gyártó: Kusum Heltkhker Ltd., India

struktúra

Fucis tabletták tartalmaz hatóanyagot - flukonazol különböző dózisokban, valamint segédkomponensekben.

A Fucis DT tabletta 50 mg flukonazolt és segédanyagokat tartalmaz.

A oldatos infúzió bevezetése 100 ml a következőket tartalmazza: Flukonazol - 200 mg és további összetevők.

Mint a segédanyagok használt: mikrokristályos cellulóz, laktóz, povidon K30, magnézium-sztearát, talkum, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz és így tovább.

Gel Fucis A készítmény összetétele: Fluconazole - 5 mg és segédanyagok: karbomer, benzil-alkohol, oktildódanol, poliszorbát 80, propilénglikol, nátrium-hidroxid, Delite íz és tisztított víz.

A kibocsátás formája

A gyógyszer tabletta formájában kapható 50, 100, 150 és 200 mg hatóanyaggal 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban. Fucis tabletta 150 mg - 1 db. egy buborékcsomagolásban, kartondobozba helyezve. A tabletták 50 mg hatóanyagot tartalmaznak 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban.

Oldat intravénás injekcióhoz egy 100 ml-es palackban, egy üveg dobozban.

A készítmény gél formájában 30 g-os csőben kerül forgalomba, kartonpapírban csomagolva.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer minden formája gombaellenes hatás a cselekvés széles spektruma.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A fluconazol, a készítmény aktív komponense, a tiazolvegyületek szintetikus származéka. Ennek az anyagnak a hatása kiküszöböli egyes vegyületek enzimaktivitását a gombasejtekben. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gomba sejtjeiben sérült, az átalakulás gátolt szkvalénlanoszterin a ergoszterol. A sejtmembránban bekövetkező változások miatt a gomba megállítja a szaporodást a replikációs rendellenességek miatt. A Fucis hatékonysága olyan törzsekre irányul, mint: Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Trichophytum spp. és Microsporum spp., Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis és így tovább.

A flukonazolt alacsony toxicitás jellemzi, így a gyógyszer nem befolyásolja negatívan a szervezetet, és jelentős hatást gyakorol az emberi citokrómokra és az androgén hormonok számára a vérplazmában.

A belső fogadásra szánt tabletták jól felszívódnak az emésztőrendszerben. A flukonazol magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, az étkezés nem befolyásolja az abszorpciós folyamatot. Az anyag maximális koncentrációját a vérplazmában a befogadás pillanatától számított 30-90 perc elteltével észleljük.

Megemlítették az anyagnak a szövetek és biológiai folyadékok összetételébe való jó behatolását. Ezenkívül a flukonazol behatol a hemohemoencephalis gáton, és a cerebrospinális folyadékba koncentrálódik a plazmakoncentráció 80% -ára. A flukonazol kiválását vizelettel végzik - változatlan formában, a többiek pedig - metabolitok. A felezési idő 30 óra.

A flukonazol intravénás beadásának farmakokinetikája gyakorlatilag nem különbözik a szájon át elfogadottól.

Gombaellenes gyógyszerek formájában gél ugyanolyan tevékenységgel és jellemzőkkel rendelkezik, mint a Fucis egyéb formái. Különösen hatásos a dermatophytes és élesztő.

Külső használat során csak kis mennyiségű anyag jut be a vérplazmába, ezért szisztémás hatása kizárható. Azt is megállapították, hogy a gél nem befolyásolja hátrányosan a bõrt.

Használati utasítások

A Fucis alkalmazásának legfontosabb jelzései: a különböző helyszínek fertőző betegségeinek kezelésére, a flukonazol érzékenységét mutató mikroorganizmusok.

tabletta kinevezzen:

 • candidiasis fertőzések különböző lokalizáció - Candidemia, candiduria, disseminated candidiasis, egyéb formák általános candidiasis, Candida gomba okozta;
 • a nyálkahártyák fertőzései, amelyek Candida gombákat okoznak;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • krónikus candidiasis Kivehető fogpótlással járó orális üreg;
 • a visszatérő akut és krónikus formák kezelése hüvelyi candidiasis;
 • a terápia sporotrichosis, histoplasmosis és más endémiás mikózisok;
 • kezelés dermatomycosis, mycoses az ágyékban és a lábakon, onychomycosisban és szarvaslélek.

Szintén tablettákat is be lehet írni a recidíva megelőzése betegeknél:

 • krónikus vaginális candidiasis;
 • Candida balanitis;
 • cryptococcus fertőzések különböző lokalizáció és így tovább;
 • gribkovymi fertőzések eltérő lokalizáció, ha a betegek immunhiányos állapotban vagy citosztatikus és sugárkezelésben részesülnek.

Oldatos infúzió bevezetés a kezelés alatt előírt:

 • szisztémás gombás fertőzések, például:Candida, candiduria, szemproblémák, endocardium;
 • cryptococcus meningitis;
 • cryptococcus fertőzések a bőr és a légzőszervek.

gél kezelésére használják:

 • dermatomikozov, amelyek élesztőt okoznak;
 • dermatophytes - lábak epidermofitózisa, lágyékos epidermofiták, trichophytosis, candida fertőzések, varicoloured szín.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Fucis használata nem ajánlott:

 • egyén érzékenység annak komponenseire és egyéb azole-vegyületekre, amelyek szerkezete közel áll a flukonazoléhoz;
 • laktáció, terhesség;
 • életkor 7 évig.

Azt jelzik, hogy a Fucis DT 3 éves korú gyermekeknél alkalmazható.

Mellékhatások

A Fucis alkalmazása számos mellékhatást okozhat a munkában:

 • idegrendszer - fejfájás, szédülés, remegés, görcsök;
 • szív-és érrendszer - arrhythmia, tachycardia;
 • a máj és a gyomor-bél traktus - hányinger, hányás, fájdalom, emésztési zavarok, hasmenés és így tovább.

Továbbá, nem kívánatos megnyilvánulások a bőrön és allergiás reakciók: alopecia, mérgező epidermális nekrózis, viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, duzzanat, Stevens-Johnson szindróma.

Ezenkívül a flukonazol alkalmazása befolyásolhatja a laboratóriumi teljesítményt: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, koleszterinszint és trigliceridszint a vérben.

A mellékhatások előfordulása a Fucis alkalmazásának abbahagyását követeli meg.

Fucis utasításai (Módszer és adagolás)

A gyógyszer tablettákban 50-200 mg-os tartalommal A flukonazolt felnőtt betegek és 7 éves gyermekek kezelésére használják. Vigye szájon át bármikor. A gyógyszer napi dózisa egy adagra van beállítva.

Fucis DT tabletta Az utasítás azt javasolja, hogy előzetesen feloldódjon a vízben. A Futsis DT 3 éves gyermekek számára is megengedett. Általában 5 ml vizet használunk 50 mg készítményhez.

A rInfúzió infúzióhoz 200 mg flukonazolt és 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Amikor az infúziós oldatot olyan betegnek adják be, aki korlátozza a folyadék és a nátrium adagolását, figyelembe kell venni az oldat nátrium- és klórionjait, ami 15 mmol. A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, annak ellenére, hogy nincs kimutatható farmakológiai összeférhetetlenség.

gél A Fucis használati utasítása naponta egyszer ajánlott. Ebben az esetben a terméket gyengéden dörzsöljük a bőr érintett területére és körülöttük.

Alkalmazzon kis mennyiségű gélt és alaposan dörzsölje az egész felületet, hogy megakadályozza a maceráció megjelenését.

A gyógyszer adagolásának és kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Például a genitális candidiasisban szenvedő betegek 150 mg flukonazol egyszeri adagját kapják tabletták formájában. A krónikus hüvelyi candidiasis recidiválódásának megakadályozásához 150 mg ezt a gyógyszert havi mennyiségben kell szedni. Ez figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A készítmény dózisa nem függ a használati módtól, és általában nem változik a parenterális vagy orális beadás esetén történő átmenet esetében.

túladagolás

A tabletták vagy a Fucis-oldat túladagolása esetén olyan negatív tünetek kialakulása, mint: fejfájás, szédülés vagy hallucinációk. A betegek paranoid viselkedését sem szabad kizárni.

Ilyen helyzetekben gyomormosást és egyéb tüneti terápiát végeznek. Kényszerített diurézist és hemodialízist használhat.

A gyógyszer gél formájában történő alkalmazásával okozott túladagolásról nem számoltak be.

kölcsönhatás

A tabletták vagy a Fucis-oldat egyidejű alkalmazása antikoagulánsokkal nagyban növelheti hatásukat. Ezért a protrombin idő rendszeres monitorozása szükséges.

Ez a gyógyszer növelheti a plazmakoncentrációkat midazolám, benzodiazepin, ciklosporin, rifabutin és fenitoin a vér összetételében. Ha a fluancozollal és ezek bármelyikével kombinált kezelésre szigorú adagolás és szigorú felügyelet szükséges. E szabályok betartásának elmulasztása pszichomotoros reakciók kialakulását, a cardiovascularis rendszer munkájához kapcsolódó mellékhatásokat és így tovább.
Ha rendszeresen használják hidroklorotiazid a Fucis-szal együtt, akkor a flukonazol plazmakoncentrációinak észrevehető növekedése várható, de dózismódosításra nincs szükség.

A flukonazol alkalmazása nem csökkenti a hatását kombinált orális fogamzásgátlók.

A Fucis-kezelés alatt a diabetes mellitus fontolóra kell venni a hipoglikémia kialakulásának valószínűségét. Egyidejű használat a rifampicin megköveteli a flukonazol dózisának növekedését. A flukonazol és a takrolimusz gyakran a nephrotoxicitás kölcsönös növekedését okozza. Amikor a gyógyszert szedik teofillin, akkor a túladagolás valószínűsége továbbra is fennáll teofillin, mert a flukonazol csökkenti a hézagot teofillin a vérplazma összetételéből.

Ami a Fucis-gélt illeti, nincs információ más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásáról. Ebben az esetben ajánlott tartózkodni egyidejű alkalmazásától bármilyen külső eszközzel.

Eladási feltételek

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

Tárolási feltételek

A Fucis tárolásához száraz, hűvös helyre van szükség, fénytől és gyermekektől védve.

Lejárat dátuma

analógok

A hasonló hatású gyógyszerek közé tartoznak a következők: Flukonazol, klotrimazol, fukorcin és Livarol.

alkohol

Amikor ezt a gyógyszert bármilyen formában kezeli az ivás nem kívánatos, mivel ez nemcsak csökkentheti a terápiás hatást, hanem a mellékhatások kialakulásához is vezethet.

Vélemények Fucis-ról

Ezt a gyógyszert a kezelés alatt aktívan használják szájpenész. Ugyanakkor sok felhasználó arról számolt be, hogy a Fucis sok éven át megszabadul a betegségtől. Természetesen nem szabad elfelejtenünk további terápiát, amely segít a hüvelyi környezet normál mikroflórájának helyreállításában.

Azonban a Fucis tabletták használatával szájpenész, egyes betegek megjegyezték mellékhatások kialakulását. Általában ez a duzzanat, az orr és a szem nyálkahártyái viszketése, fejfájás és a testhőmérséklet emelkedése jelentkezik.

Egy másik probléma a gyógyszer önálló alkalmazása. Anélkül, hogy meglátogatták volna az orvost, a betegek megvásárolják ezeket a tablettákat, majd érdeklődnek a fórumok iránt, hogy hogyan kezeljék a tollat, hogy a kezelés hatékony legyen.

körülbelül gél A betegek futsis-vizsgálata kevésbé gyakori, de szinte mindegyik pozitív. Különösen jó ez az eszköz a kezeléshez dermatomikozov. Ennek ellenére a gyógyszer nagy hatékonysága ellenére, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulnia az optimális adagolás és kezelés érdekében.

Ár Fucis, hol vásárolni

Ár Futsis 150mg Ukrajnában mintegy 42 UAH. Az ár a tabletták a városokban, mint Donyeck vagy Kharkiv belül változik 40-52 UAH gél -. 60-65 UAH.

Moszkvában található online gyógyszertárakban a Fucis 150 mg rendelhető 349 rubel áron.

A Fucis hatásmechanizmusa és hatékonysága a tőről

Ebből a cikkből megtudhatod: mennyire hatékony a Fucis a mocsokból, gyakran használják a candidiasis kezelésére. Javallat: ha a gyógyszer alkalmas és nem alkalmas a toll kezelésére. A cselekvés mechanizmusa és az eszközök hatékonysága, hogyan kell ezt megtanulni (utasítás).

A Fucis az egyik leghatékonyabb antifungális gyógyszer a flukonazol hatóanyaggal (triazol származék) a készítményben. Az oldat infúziók (injekciók), tabletták és gél oldatként szabadul fel külső használatra.

A gyógyszeres generikus (analóg) Diflucan, amelyet az indiai Kusum Farm termel. A gyógyszer leggyakrabban különféle gombafertőzések, különösen akut élesztő-fertőzés kezelésére (az esetek 95% -ában) a férfiak és a nők esetében a következők:

 • A hatóanyag biohasznosulása (a szövetekben való koncentráció 90% -os elérés után).
 • Alacsony toxicitás (a flukonazol kevesebb, mint 10-12% -a reagál a plazmafehérjékkel).
 • Behatolás az összes szövetbe és szervbe (még a cerebrospinális folyadékban is).
 • Az akció gyorsasága (egy nyilvánvaló terápiás hatás egy nappal a beadás után jelentkezik).

Hatékonyság Futsisa - 90-95%, a megfelelően kiválasztott adag gyógyszert tartósan megszünteti a heveny tünetek genitális candidiasis (naponta), és megakadályozza, hogy fordult egy krónikus folyamat (4-5 nap).

Különböző gyógyszereket szakemberek írnak fel:

Urogenitális tejjel - nőgyógyász (nő), urológus (férfi).

A száj - fogorvos, az ENT gombás fertőzése.

Bőrelváltozásokkal, bőrgyógyászattal.

A gasztrointesztinális szervek kórisme - orvos-gasztroenterológus.

Szisztémás candidiasis - fertőző betegség specialistája.

A Fucis tüneteire utaló jelek

A Fucis-t mindenféle gomba kezelésére használják (a Candida nemzetség által okozott betegségek):

 • akut és krónikus urogenitális candidiasis nőknél (vaginitis, vulvovaginitis, urethritis, cystitis) és férfiak (balanitis, urethritis);
 • gyakran ismétlődő (ismétlődő) mocsok;
 • oropharyngealis candidiasis (orális fertőzés);
 • dermatomycosis (Candida nemzetség által okozott bőrbetegségek);
 • onychomycosis (a körmök patológiája);
 • a szisztémás tinusz különböző formái (látásszervek, légzés, vizeletrendszerek).

Onychomycosis - gomba körömkárosodás

A Fucis-t a candidiasis megelőzésére használják a onkológiai megbetegedések citosztatikus és kemoterápiás kezelésében.

Mikor a gyógyszer nem megfelelő?

 • Ha a gomba ellenállása (csökkent érzékenység), a fő hatóanyag. Ez gyakran megismétlődő öngyógyítással fordul elő, ha nem elegendő a gyógyszer adagja.
 • Egyedi érzékenység a flukonazollal.
 • Ritmuszavarokkal és többszörös kockázati tényezőkkel rendelkező szívbetegségekben, amelyeknél arrhythmiák jelentkezhetnek.
 • Hepatotoxikus (negatív hatással a májra) hatóanyagokra és az alkoholra.
 • Terhesség és szoptatás alatt.

A mézgörcs és a bakteriális gyulladás vagy a szexuális úton terjedő fertőzések kombinációjakor az antibakteriális és antiprotozoális gyógyszereket is fel kell használni, mivel a Fucis kizárólag gombákkal szemben játszik szerepet.

A cselekvési mechanizmus

A hatóanyag a készítményben van egy széles spektruma ellen sok faj a patogén gombák (Cryptococcus, trichophytosis, mikrospórák, Blastomyces, Histoplasma capsulatums, Candida).

A kórokozó gombák fajtái

A mechanizmus alapján a képességét, hogy blokkolja a műveletet flukonazol speciális enzimek, amelyek részt vesznek a reakció anyagok prekurzora átalakítás ergoszterol (lipid sejtmembrán alapján Candida nemzetség gombák).

Az enzimek aktivitásának megszakításakor a flukonazol komplex kémiai transzformációkban vesz részt, tevékenységének eredménye:

Az ergoszterin hiánya, amelyet a gomba szintetizál.

A sejtmembrán hiányossága.

A permeabilitásának megsértése (a sejt belsejében behatol a sejtvesztést okozó anyagokra).

Ebben az esetben a flukonazol nem blokkolja az ilyen enzimek munkáját az emberi szervezetben, és nem befolyásolja a spermium motilitását és a spermiumok minőségét, mint bizonyos gombaellenes szereket.

Mennyire hatékony a Fucis?

Annak ellenére, hogy a gyógyszer csak általános vagy analóg a Diflucan, nem adta át a speciális klinikai vizsgálatok és olcsó, ez a leghatékonyabb gyógymód a toll:

 • Az esetek 90-95% -ában pozitív hatás fordul elő egyetlen napi dózis beadása után az akut urogenitális candidiasis kezelésében.
 • Az ismételt alkalmazás megakadályozza a krónikus folyamat kialakulását 90% -ban.
 • Krónikus, gyakran ismétlődő formában (évente több mint 4 ismétléssel) megszabadulhat az esetek 80% -ától.

Általában a Fucis 90-95% -ban hatékonnyá válik, bár hatékonysága nagyban függ a tünetek súlyosságától, a betegség állapotától, az immunitás állapotától, a fegyelemtől és a betegnek a gomba gyógyítására irányuló vágyától.

Rövid használati utasítás

A candidiasis kezelésére Fucis formákat alkalmaznak:

 • gél (bőrön és nyálkahártyán történő alkalmazásra);
 • tabletták (orális adagolásra szisztémás gyógyszer);
 • infúziós oldat (intravénás beadásra, csepegtetésre).

Hogyan kell alkalmazni a gyógyszert tabletta formájában?

A nemi szervek akut gombás fertőzéseiben (vaginitis, vulvovaginitis a nőkben és a férfi balanitisben) 150 mg Fucist kapunk egyszer.

Ha az akut duzzanat tünetei nagyon erősek (bőséges kibocsátás, elviselhetetlen viszketés, égés), a gyógyszer adagja 400 mg-ra emelkedik.

A férfiak és a nők krónikus nemi szervi megbetegedéseinek megelőzésére 150 mg gyógyszert 4-5 nap után ismét használnak.

A nyálkahártya-gyulladás kezelésére az urethritist naponta 100-200 mg-ra írják (antibakteriális gyógyszerekkel együtt), a kurzus időtartama 7-14 nap.

A szájnyálkahártya oropharyngealis formájától kezdve megszabaduljon, 50-100 mg gyógyszert naponta 1-2 héten át.

A krónikus, gyakran ismétlődő (évente több mint 4 alkalommal) gombás betegség gyógyítása érdekében a Fucis 150 mg-ot fog kapni havonta egyszer, a tanfolyam 4 hónapról egy évre szól.

A candidomycosis (a bőr gombás megbetegedése) naponta 50 mg-ot, a kezelés időtartama alatt - 2 héttől 2 hónapig.

A károsodott immunitásban szenvedő betegek 50-200 mg / nap dózisú, egyhetes adagolású duzzanat megelőzésére.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis-t gél formájában: vékony réteget alkalmazzon a bőr és a nyálkahártyák mosott és szárított felületére 1 alkalommal kopogtatás közben. Hagyja addig, amíg teljesen el nem szívódik vagy gondosan dörzsölje. A kezelés folyamata a candidiasis formájától függ (gombás kiegyensúlyozatlanság, 7-14 napos urethritis).

Hogyan kell alkalmazni az infúziós oldatot: a folyadékot intravénásan beadják, csepegtetik a szisztémás candidiasis, a gomba megjelenését a cerebrospinalis folyadékban, a vérben és a vizelettel.

A dózis kiválasztása, a gyógyszer formája és a kezelés időzítése a páciens állapotától függően állítható be.

Lehetséges szövődmények

A mellékhatások, szövődmények kialakulása a Fucis alkohollal és bizonyos gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásával lehetséges:

 • antibiotikum Rifampicin csökkenti a hatóanyag hatékonyságát;
 • az antikoagulánsokkal történő együttadás vérzést okozhat;
 • a vércukorszintet szabályozó gyógyszerek (glibenklamid) hypoglykaemiát okozhatnak.

Ha a túladagolást fejfájás, szédülés, zavartság, paranoia jellemzi, amely a gyógyszer eltörlését követően következik be.

Kattintson a képre a nagyításhoz

Ellenjavallatok

Futsis kategorikusan nem javasolja:

 • terhes és szoptató nők;
 • 7 év alatti gyermekek (diszpergált tabletta (DT) formájában - legfeljebb 3 évig);
 • ha allergiás a javítás komponenseire.

A készítmény dózisban 400 mg-ot adunk nagy óvatossággal szedő betegeknél ciszaprid (stimulálására emésztés diszpepszia) és a terfenadin (allergia kezelésére szolgáló gyógyszer).

Mellékhatások

Tabletták és infúziós oldatok alkalmazása esetén néha ilyen mellékhatások jelentkezhetnek:

Szédülés, súlyos fejfájás, az ízlés perverziója, a végtagok remegése, görcsök.

Bőr allergiás reakciók kiütés, viszketés, hámlás, Quincke ödéma formájában, ritkábban - bőr-nekrózis és alopecia (alopecia).

Fejlettebb ritmuszavarok fokozott szívritmus formájában.

A dyspepsia, hányinger, székrekedés, hasi fájdalom jelensége.

A plazma és a vér paraméterei megváltoztak (a májenzaminotranszferázok és a bilirubin emelkedése, a leukociták hiánya, a vérlemezkék, a granulociták).

A májgyulladás tünetei, ritkábban - májelégtelenség, nekrózis.

A gél használatából eredő mellékhatásokat nagyon ritkán észlelik, és bőrallergiák (bőrkiütés, viszketés, hámlás) formájában fejezik ki.

(az alábbi blokk jobbra csúsztatható a végére)

Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.