Futsis - használati utasítást, analógok és vélemények felszabadulású formában (tabletta 50 mg, 100 mg, 150 mg-os és 200 mg-os diszpergálható DT, injekciók, gél) készítmény kezelésére szájpenész vagy candidiasis, vagy más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Futsis. Bemutatták a webhely látogatóinak véleményét - a gyógyszer fogyasztóit, valamint az orvos szakemberek véleményét a Fucis használatáról a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Fucis analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás duzzanat vagy candidiasis és más mycosis kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

Futsis - gombaellenes szer széles spektruma. A flukonazol (a Fucis készítmény hatóanyaga) tiazolvegyületek egy szintetikus származéka. A flukonazol a gombák citokróm P450-re gyakorolt ​​szelektív hatása miatt a gombás sejtekben lévő specifikus vegyületek enzimatikus aktivitásának csökkenését eredményezi. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gombás sejtekben károsodott, különösen a lanoszterin ergoszterinné történő átalakításának folyamata gátolt. Az ergoszterol képezi a sejtmembrán alapját, és a bioszintézisének megzavarása a gomba sejtmembránjának permeabilitásának és perforálásának növekedéséhez vezet, amelynek következtében halálát okozza. Ezenkívül a sejtmembrán megváltozása a gombák reprodukciójának megsértését eredményezi, a replikáció megsértése miatt. A gyógyszer hatásos a Cryptococcus neoformans (cryptococcus), a Microsporum spp. és Trichophytum spp., Coccidioides immitis, Blastomyces dermatitidis, Hystoplasma capsulatum.

A gyógyszer nagyon hatásos a Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans által okozott intracranialis fertőzésekben.

A Fucis magas fungicid aktivitást mutat a Candida spp. Ellen. (candida), ideértve a fertőzés általánosított formáit is, amelyek az immundepresszió hátterében alakultak ki.

A Fucis kevéssé toxikus az emberi szervezet számára, mivel nagy a szelektivitása a citokróm P450 gombákra, és jelentéktelen hatást gyakorol az emberi citokrómokra. A flukonazol a tiazolcsoport más gombaellenes ágenseivel összehasonlítva kevésbé gátolja a citokróm-függő folyamatokat a májban. A flukonazolnak nincs jelentős hatása az androgén hormonok mennyiségére a vérplazmában.

struktúra

Flukonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a gyógyszer jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. A flukonazol magas biológiai hozzáférhetősége (több mint 90%), az élelmiszerbevitel nem befolyásolja a gyógyszer felszívódásának mértékét. A hatóanyag csúcskoncentrációját a vérben az orális adagolás után 30-90 perc alatt érik el.

A gyógyszer plazmakoncentrációi egyenesen arányosak az elfogadott fluconazol adaggal. A plazmafehérjékhez való kapcsolódás mértéke alacsony (kb. 10%). A egyensúlyi koncentrációja a gyógyszer megfigyelt 4-5 nappal az alkalmazás (orálisan 1 hatóanyag naponta egyszer), miután megkapta a sokk adag (telítő adag napi két flukonazol), az egyensúlyi koncentráció elérése a kezelés második napján. A gyógyszer jól penetrál minden szövetben és testnedvek, mert a magas koncentrációja a flukonazol megfigyelt nyálban, köpetben, epidermisben és a dermisben. A gyógyszer jól penetrál át a vér-agy gáton (BBB), flukonazol koncentráció a cerebrospinális folyadékban körülbelül 80% a plazma koncentrációk.

A flukonazol elsősorban a vizeletben ürül, változatlan formában és metabolitok formájában. A flukonazol clearance-e közvetlenül arányos a kreatinin clearance-ével. A felezési idő körülbelül 30 óra.

Intravénás alkalmazás esetén a flukonazol farmakokinetikája nem különbözik az orális adagolással.

bizonyság

Különböző lokalizációjú kandidiák, beleértve:

 • candidemia, candiduria, disszeminált candidiasis és egyéb generalizált candidiasis, beleértve a fertőzések a szívbelhártya, szemek, húgyúti és légúti rendszer, gomba által okozott Candida nemzetség;
 • a Candida nemzetség által okozott nyálkahártyák fertőzései;
 • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
 • a szájüreg krónikus candidiasisát, amely kapcsolódik az eltávolítható fogsorok használatához;
 • akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére;
 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegeknél a megismétlődés megelőzése;
 • Candidiasis balanitis;
 • kriptokokális fertőzések különböző helyeken, beleértve a cryptococcus meningitist;
 • a dermatomycosis kezelése, a lágyék és lábak mikózisa, onychomycosis, pityriasis lichen;
 • sporotrichosis, histoplasmosis és egyéb endémiás mikózisok kezelése;
 • az immunhiányos betegek különböző helyein található gombás fertőzések megelőzésére, valamint a citosztatikus vagy sugárterápiás kezelésben részesülő betegekre.

Oldatos infúzió bevezetés

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott rendszerszintű gombafertőzésekkel, többek között:

 • Candida, Candiduria, Candida-szemfertőzések, endokardium, légzőszervi és emésztőrendszer;
 • a bőr és a légzőrendszer cryptococcus fertőzései;
 • cryptococcus meningitis.

A kibocsátás formái

50 mg, 100 mg, 150 mg és 200 mg tabletták.

A tabletták diszpergálhatók DT 50 mg.

Oldatos infúzió bevezetése (injekciók injekcióhoz ampullák formájában).

Gél 30 g (néha tévesen nevű kenőcs vagy krém).

Használati és adagolási utasítások

A gyógyszer adagjait és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség jellegétől és a beteg egyedi jellemzőitől függően. A hatóanyag dózisa nem függ az adagolás módjától, és nem változik a parenterális beadástól a Fucis orális beadásáig.

50, 100, 150 vagy 200 mg flukonazolt tartalmazó Fucis tabletta felnőttek és 7 év feletti gyermekek kezelésére alkalmazzák. A tablettákat szájon át szedik, függetlenül az ételtől és a napszaktól. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Fucis 50 mg fluconazolt tartalmazó diszpergált tablettákat alkalmaznak felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek kezelésére. A tabletta beadása előtt a tablettát kis mennyiségű vízben (általában 50 mg flukonazol 5 ml vízben oldva) oldjuk fel. Általában a gyógyszer napi adagját 1 fogadásra írják fel.

Infúzió oldat A Fucis 200 mg flukonazolt tartalmaz 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatban. Ha az infúziós oldatot olyan betegeknek adják be, akiknek csökkenteniük kell a nátrium és a folyadék adagolását, figyelembe kell venni, hogy az oldatban a nátrium- és klórionok mennyisége 15 mmol. A gyógyszer kompatibilis az alábbi infúziós megoldásokkal:

 • Ringer megoldása;
 • glükózoldat 20%;
 • kálium-klorid-oldat glükózban;
 • 0,9% nátrium-klorid oldat;
 • nátrium-hidrogén-karbonát-oldatot, amely 1000 ml vizet és 13 g nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmaz.

A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, akkor sem, ha nincs kimutatható farmakológiai inkompatibilitás.

Ajánlott adagok felnőtteknek

A candidiasis candidiasis (beleértve a szétszórt candidiasisot) szindrómában és egyéb invazív formákban szenvedő betegeket általában 400 mg hatóanyagként írják elő az első napon, majd a napi adagot 200 mg-ra csökkentik. Súlyos fertőzések esetén a gyógyszer napi dózisa 400 mg-ra emelhető.

A oropharyngealis candidiasisban szenvedő betegek naponta egyszer 50-100 mg hatóanyagot neveznek ki. A normális immunállapotú betegek kezelésének időtartama 1-2 hét. A csökkent immunitású betegeknél hosszabb kezelés lehetséges.

Az orális nyálkahártya atrophiás candidiasisában szenvedő betegek, akiket a fogsorok használata okozott, általában naponta egyszer 50 mg hatóanyagot írtak elő. A gyógyszeres kezelés időtartama helyi antiszeptikumok alkalmazása esetén általában 2 hét. Az oropharyngealis candidiasis megelőzésére immundeficienciában szenvedő betegeknél az elsődleges terápia befejezése után általában 150 mg hatóanyagot adnak be hetente egyszer.

A nyálkahártyák nem invazív fertőzései, amelyeket a Candida nemzetség gomba okoz (a candidiasis genitális formáján kívül), általában napi 50-100 mg hatóanyagot írtak elő. A kezelés időtartama általában 2-4 hét.

A genitális candidiasisban szenvedő betegek általában 150 mg flukonazolt kapnak tabletták formájában egyszeri adagolásra. A krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának megelőzésére rendszerint 150 mg hatóanyagot kell alkalmazni havonta egyszer. A gyógyszer preventív alkalmazásának időtartama 6 hónap és 1 év között van. A candida balanitisben 150 mg hatóanyagot adnak be egyszer.

Az általános candidiasis fertőzés megelőzésére a megnövekedett kockázatú betegeknél a hatóanyag 50-400 mg dózisban adagolható a fertőzés kockázatának mértékétől függően. A neutropenia kialakulásának veszélyével a betegek 400 mg gyógyszert írnak elő naponta egy alkalommal, néhány nappal a feltételezett neutropenia előfordulása előtt. Miután a neutrofil granulociták koncentrációja 1000/1 mm3-re nőtt, a készítményt további 1 hétig folytatni kell.

Betegek cryptococcus-betegség, beleértve a Cryptococcus meningitis, általában előírt a kezelés első napján, 400 mg a hatóanyag 1 alkalommal naponta, majd lépni, hogy megkapja 200-400mg hatóanyag 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama a Cryptococcus meningitis általában legalább 1,5-2 hónap. Kiújulásának megelőzésére a primer terápia után betegek immunkompromittált adjuk a hatóanyagot 200 mg 1 alkalommal naponta hosszú ideig.

A gombás bőrelváltozásokban szenvedő betegeket, köztük a lágyrész és lábak mikózisát általában 150 mg hatóanyagot hetente egyszer vagy 50 mg hatóanyagot naponta egyszer írják elő. A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától és helyétől függően 2 héttől 2 hónapig tart.

A pityriasisban szenvedő betegek általában 300 mg hatóanyagot kapnak hetente egyszer 2 hétig. Bizonyos esetekben azonban a kezelés időtartama megváltozhat. A pityriasis esetében ajánlott naponta egyszer 50 mg gyógyszert is bevenni 14-30 napra.

Az onokomikózisban szenvedő betegeket rendszerint 150 mg hatóanyagot szedik hetente egyszer. A kezelés időtartama hosszú és függ a körmök növekedési ütemétől, ami minden betegnél egyedi. A gyógyszeres kezelés általában 6 hónaptól 1 évig tart, amíg a beteg körmét teljesen kicserélik.

A betegek mély endemikus mycosis mutatja a hatóanyag dózisban 200-400 mg 1 alkalommal naponta. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől. Így, amikor coccidioidomycosis kezelés időtartama 1-2 év, a parakokktsidiomikoze 2-17 hónap, a hisztoplazmózis, 3 és 17 hónap, sporotrichosis 1-16 hónap.

A normál veseműködést igénylő idősebb betegeknél nincs szükség dózismódosításra.

Ajánlott adagok 7 évesnél idősebb gyermekek számára

A gyógyszer adagját az orvos egyénileg határozza meg. A gyermek napi dózisa nem haladhatja meg a felnőttek kezelésére javasolt adagot.

A nyálkahártyák nyálkahártya-fertőzéseinek kezelésére, a helyszíntől függetlenül, általában napi 3 mg / ttkg-os gyógyszerkészítményt írtak elő. Az első napon a gyermekek 6 mg / ttkg sokk-dózist írnak elő, hogy a flukonazol egyensúlyi koncentrációját a lehető leghamarabb elérjék a szervezetben.

Általános lokalizációjú candidiasis és kriptokokkusz fertőzések esetén rendszerint 6-12 mg / testtömeg kg-ot írnak fel naponta egyszer.

A flukonazol hatására érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőző betegségek megelőzésére neutropeniás kockázattal járó betegeknél általában 3-12 mg / testtömeg-kg közötti gyógyszert kell alkalmazni.

A gyógyszeres kezelés folytatását addig folytatni kell, amíg a mikrobiológiai vizsgálatok negatív eredményei nem lesznek elérhetők.

A Fucis gélt külsőleg alkalmazzák.

A Fucis tulajdonságai diszpergált tabletták formájában

Amikor Candida fertőzés a szájnyálkahártya, beleértve a szájon át candidiasis atrófiás nyálkahártya, amelyek fejlődése használatával összefüggő fogsor, rendszerint 50-100 mg hatóanyagot naponta 1-szer 1-2 hétig. A gyógyszer ajánlott, hogy feloldjuk kis mennyiségű vízben, és öblítsük ki a szájüreg 2 percig, ami után az oldatot kell lenyelni. Betegeknél csökkent immunológiai állapota miatt szükség lehet hosszabb kúra.

Más gombafertőzések felnőtteknél és gyermekeknél a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A Fucis infúziós oldat formájában

Felnőttek és 3 évnél idősebb gyermekek esetén a gyógyszert az általános ajánlások szerint kell előírni.

A 4 hetes kor alatti gyermekek ugyanolyan dózisúak, mint az idősebb gyermekek, de 3 naponta beadják őket, mivel a csecsemőknél az indukció sebessége alacsonyabb, mint a felnőtteknél. A 4 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szokásos dózisban kapják a gyógyszert, de 2 naponta egyszer adják be.

Mellékhatás

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • remegés;
 • görcsök;
 • az ízérzés megsértése;
 • aritmia;
 • tachycardia;
 • hányinger, hányás;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • károsodott emésztés;
 • hasmenés;
 • fokozott alkalikus foszfatáz koncentrációk, máj aminotranszferázok, hiperbilirubinémia;
 • a májelégtelenség jeleinek megjelenése;
 • Ritkán előforduló hepatocelluláris nekrózis és hepatitis;
 • exfoliatív bőrreakciók;
 • toxikus epidermális nekrózis;
 • alopecia;
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • hypokalemia;
 • a koleszterin és trigliceridek szintjének emelkedése a vérben.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • szoptatás;
 • a 7 évesnél fiatalabb gyermekek (tabletták) kezelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek (tabletták diszpergálható DT);
 • Ne alkalmazza a terfenadin terápiában részesülő betegek kezelésére (400 mg-os napi flukonazollal) és ciszapriddal;
 • Nem ajánlott a gyógyszert olyan betegek számára előírni, akiknek munkája a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezeléséhez kapcsolódik;
 • fokozott egyéni érzékenységet mutat a hatóanyag és az azol-vegyületek összetevőivel szemben, amelyek hasonló szerkezetűek a flukonazollal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A fluconazol terhes nőkön történő biztonságosságára vonatkozó megfelelő és ellenőrzött vizsgálatokat nem végeztek. A Fucist a terhesség alatt el kell kerülni, kivéve súlyos és potenciálisan életveszélyes gombás fertőzések esetén, ha a kezelés várható előnyei meghaladják a magzat lehetséges kockázatát.

A fogamzóképes korú nőknek a kezelés ideje alatt megbízható fogamzásgátlást kell alkalmazniuk.

A flukonazolt a plazmához közeli koncentrációban az anyatejben határozzák meg, ezért a szoptatás alatt történő alkalmazás nem ajánlott.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél (tabletták diszpergálódó DT), 7 évesnél fiatalabb gyermekeknél (tabletták).

Különleges utasítások

A gondos alkalmazásra zavarok a májfunkció a háttérben a flukonazol, a kiütések előfordulását a háttérben a flukonazol betegeknél felületi gombás fertőzés és invazív / szisztémás gombás fertőzések, míg a terfenadin és a flukonazol kevesebb, mint 400 mg naponta, a potenciálisan proaritmiás Államok multiplexes betegek kockázati tényező (szerves szívbetegség, elektrolit-egyensúly és fejlődésének elősegítése az ilyen rendellenességek egyidejű yuschaya terápia).

A flukonazol hepatotoxikus hatása általában reverzibilis volt; a terápia abbahagyása után eltűnt a jelek. Szükséges a betegek állapotának monitorozása, akik a flukonazol kezelés során májfunkciós tesztekkel zavarják a súlyosabb májkárosodás jelének azonosítását. Ha a flukonazolhoz társuló májkárosodás klinikai tünetei vagy tünetei vannak, azt el kell dobni.

Az AIDS-ben szenvedő betegek valószínűleg súlyos bőrreakciókat váltanak ki számos gyógyszerrel. Ha egy felületes gombafertőzésben kezelt betegnek kiütése van, amely összefüggésbe hozható a flukonazollal, azt el kell dobni. Ha invazív / szisztémás gombafertőzésben szenvedő betegeknél kiütések jelentkeznek, a flukonazolt gondosan ellenőrizni kell és el kell dobni, ha bulongus léziók vagy erythema multiforme alakulnak ki.

A Fucis egyidejű alkalmazását napi 400 mg-nál kevesebb dózisban és a terfenadint gondosan ellenőrizni kell.

Az alkalmazás a flukonazol növekedés QT intervallumot és villogás / kamrai vibráció ritkán észlelhető többszörös kockázati tényezők, mint például a szerves szív betegségek, rendellenességek az elektrolit-egyensúly, és elősegíti a fejlesztés egy ilyen rendellenességek egyidejű terápia.

A terápia a vetés és más laboratóriumi vizsgálatok eredményei előtt megkezdődhet. Az anti-fertőző terápiát azonban helyesen kell korrigálni, ha ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei ismertté válnak.

Voltak jelentések esetek felülfertőződés okozta eltérő Candida albicans, Candida törzsek, amelyek gyakran nem mutatnak érzékenységet flukonazol (pl Candida krusei). Ilyen esetekben alternatív gombaellenes kezelésre lehet szükség.

A gyógyszer felszívódása nem változik az étkezési bevitelektől és az antacid készítményektől függően.

Kábítószer kölcsönhatások

A gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozza az antikoagulánsok hatását. Ha ez a kombináció szükséges, a protrombin időt rendszeresen ellenőrizni kell.

A flukonazol növeli a midazolam plazmakoncentrációját a vérben. A Fucis és a midazolam orális beadáshoz történő egyidejű alkalmazása pszichomotoros reakciók kialakulásához vezethet.

Ha a flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák, csökkenteni kell a benzodiazepin adagját. A Fucist és a benzodiazepint csak a kezelőorvos szigorú felügyelete mellett kell kombinálni.

Ha a ciszaprid a flukonazol-terápia hátterében alkalmazható, az utóbbi mellékhatásainak növekedése a szív- és érrendszer rendellenességei felől. Egyidejűleg ellenjavallt egy páciens ciszapridot és a flukonazolt.

Megemlítjük a ciklosporin plazmakoncentrációinak növekedését, ha azt flukonazollal egyidejűleg alkalmazzák. Ha ez a kombináció szükséges, ajánlott beállítani a ciklosporin adagját és rendszeresen ellenőrizni a plazmakoncentrációit.

A hidroklorotiazid rendszeres alkalmazása a flukonazol terápia hátterében jelentősen megnöveli az utóbbi plazmakoncentrációját, de a diuretikumot szedő betegeknél a flukonazol dózisának módosítása nem szükséges.

A kombinált orális fogamzásgátlók hatásossága nem csökkent, amikor a Fucist kombinálták.

A flukonazol egyidejű alkalmazása a rifabutin plazmakoncentrációját növeli, ami a szem koruidájának gyulladásához vezethet.

A flukonazol egyidejű alkalmazásával növelhető a fenitoin koncentrációja, ezért szükség esetén ilyen kombináció esetén gondosan ellenőrizni kell a fenitoin szintjét, és szükség esetén módosítani kell a dózist.

A flukonazol elősegíti a szulfonilurea készítmények felezési idejének növekedését (glibenklamid, glipizid, klórpropamid). A cukorbetegekben szedett gyógyszereknél figyelembe kell venni a hypoglykaemia kialakulásának kockázatát.

A rifampicin Fucis-szal történő egyidejű alkalmazásakor meg kell növelni az utóbbi adagját.

A flukonazol és a takrolimus egyidejű alkalmazása esetén a nephrotoxicitás kölcsönös növekedést mutat.

A teofillin és a flukonazol egyidejű alkalmazása esetén a teofillin túladagolásának tüneteinek kialakulásának kockázata nő, mivel a fluconazol képes csökkenteni a teofillin clearance-ét a vérplazmából.

A flukonazol képes növelni azoknak a gyógyszereknek a plazmakoncentrációit, amelyek metabolizmusa a citokróm P450 rendszerrel társul.

A flukonazol növeli a vérben a zidovudin plazmakoncentrációját.

A Fucis gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Sanovel diskurzusa;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Maicon;
 • Medoflyukon;
 • mikomaks;
 • Mikosist;
 • Mikoflyukan;
 • Nofung;
 • Prokanazol;
 • Fangiflyu;
 • Flukozan;
 • Flukozid;
 • Flukomabol;
 • Flukomitsid;
 • flukonazol;
 • Flukonorm;
 • Flukoral;
 • Flukorus;
 • Flyukorem;
 • Flucostat;
 • forkan;
 • Fungolon;
 • Fucis DT;
 • Tsiskan.

A farmakológiai csoport analógjai (gombaellenes szerek):

 • Amfotericin B;
 • Batrafen;
 • bifonazol;
 • Bifonazol krém 1%;
 • Bifonazolpor 1%;
 • Bifonazol-oldat 1%;
 • Vagiferon;
 • VFEND;
 • vorikonazol;
 • Ginezole 7;
 • Ginofort;
 • griseofulvin;
 • Daktanol;
 • Dermazol;
 • Zalain;
 • Irunine;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Candide;
 • Canison;
 • Keto plus;
 • ketokonazol;
 • A B klindacin meghosszabbodik;
 • Clion D 100;
 • klotrimazol;
 • Lakomik;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Levorinum;
 • Livarol;
 • Lotseril;
 • Metronikon Neo;
 • Mikanisal;
 • Mikoderil;
 • Mikozolon;
 • Mikozoral;
 • Mikonazol-nitrát;
 • Mikonorm;
 • mikospor;
 • Mycospores Set;
 • Mikoterbin;
 • natamycin;
 • Neo Penotran;
 • Neo-Pentoran Forte;
 • Nizoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin;
 • Orungal;
 • Offlomil Luck;
 • Perhotal;
 • pimafutsin;
 • Rumikoz;
 • safocid;
 • szertakonazol;
 • Sertamikol;
 • Terbizil;
 • terbinafin;
 • Fultsin;
 • Fungoterbin;
 • ekzifin;
 • ekzoderil;
 • Ekofutsin;
 • Eraksis.

Fucis: útmutatás a felvételhez

A Fucis gombaellenes hatás előkészítése. A hatóanyag fluconazol hatású, amely befolyásolja az élesztőgombák hatását. A tablettákat a candidiasis kezelésére írják fel nőkben és férfiakban. A dózist az orvos határozza meg a betegség színpadától és az élesztőgomba formájától függően.

A kibocsátás és a cél

A Fucis a tollból a következő formákban érhető el:

 • orális adagolásra szolgáló tabletták;
 • Gél egy csőben a nyálkahártyák feldolgozásához.

Mindkét formát összetett, de szigorúan követheti az orvos által előírt adagot.

A tabletták 100, 150 és 200 mg fluconazol tartalmúak.

A Fucist a candidiasis kezelésére írják fel akut, bonyolult és krónikus formában. A felhasználás jelzései:

 • A nemi szervek kandíliai;
 • a légzőszervi nyálkahártyák gombás fertőzése;
 • A szájüreg befújása.

A gyógyszer hatásos gombákra élesztő jellegű. Körülbelül 12 órával a befogadás után eltávolítja a candidiasis alapvető megjelenését, megkönnyítve ezzel a beteg állapotát. A Fucis hatása 30 óráig tart, amely alatt a flukonazol halálos gomba elpusztul, és gyulladáscsökkentő hatása van. A 150 és 200 mg-os dózisú tabletták felhasználhatók a gyakori visszaesésekben szenvedő nőknél és férfiaknál fellépő duzzanat megelőzésére.

A gyógyszer bevételét az orvosok ajánlják, és más fertőző betegségek diagnosztizálásakor, amelyeknek a kórokozói rendkívül érzékenyek a flukonazolra.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis tablettát?

A Fucis tablettákat a napnyugtakor a nap bármely szakában hozza be. A dózist egyedileg választják ki, de az utasításban feltüntetett jelzések betartásával:

 • ha akut tusfecskendőt szed, 1 tabletta Fucis 150 mg. Egy visszatérő fertőzéssel a Fucis 150 minden hónapban 1 tabletta;
 • a candidiasis megelőzésére 50 mg naponta 2-5 hétig;
 • Súlyos szájban, az első 2 napos ivás 400 mg, akkor az adag napi 200 mg-mal csökken.

A tabletta bevétele előtt fel kell oldódnia vízzel, majd inni kell a kapott oldatot. Egy ilyen módszer lehetővé teszi az anyag jó felszívódását. A hatóanyag a vizelettel ürül, nem a testben.

A Fucist jól tolerálja a szervezet, a következő jelenségek figyelhetők meg a mellékhatásokról:

 • felfúvódás és / vagy puffadás, bélférgek;
 • hasi fájdalom;
 • allergiás reakció;
 • fejfájás, hidegrázás, szédülés;
 • görcsök.

A mellékhatások a gyógyszer túladagolásának hátterében vagy az emésztőrendszer gyenge funkcionalitású tabletták alkalmazásával fordulnak elő, ami ellenjavallt a Fucis befogadására.

Ellenjavallatok:

 • az összetevők egyéni intoleranciája;
 • a béltraktus betegségeinek súlyosbodása;
 • terhesség, laktáció;
 • a beteg kora legfeljebb 7 évig;
 • összetett mechanizmusokkal dolgozik.

Hogyan kell alkalmazni a Fucis gélt?

A gél hatóanyagként flukonazolt tartalmaz. A kábítószer használata férfiak nők számára jelentkezik. A gél a nyálkahártyákat vezeti. Ha ezt használja, ne változtassa meg az orális gyógyszer adagolását. Tehát, ha 200 mg flukonazol tablettát ajánlunk, akkor a kezelés folytatódik az előírt séma szerint. A túladagolás nem lehetséges a gélben lévő hatóanyag kis mennyisége miatt.

 • a bőrt és a nyálkahártyákat szennyezik (szappan nélkül);
 • a gélt 3-4 cm hosszú szalaggal húzza az ujjára, és az érintett területekre kerül. A nőknél ez a hüvely, a férfiaknál - a fityma és a pénisz feje.

Az orális candidiasis kezelésére az alkalmazás módja nem változik. De használhat egy pamut törlőt is. Ha a nyálkahártyákat sűrű vastag bevonattal borítják, azt javasoljuk, hogy szóda oldattal vegye le. Óvatosan járjon el, nehogy megsérüljön a gyulladt részek.

A használat hosszú ideig lehetséges, a tünetek eltűnése után a kezelés nem ér véget.

Ajánlások a betegek számára

Mielőtt gélt vagy tablettákat szed, olvassa el több ajánlást.

 1. A Futsis ellenjavallt terhes és szoptató anyáknál. Ha nincs alternatíva, akkor a 2. és 3. trimeszterben lehetséges a vétel.
 2. A kezelés időtartama alatt ajánlatos lemondani a járművek kezeléséről.
 3. Ha problémái vannak a gyomor-bél traktusban, nem lehet tablettát inni üres gyomorban.
 4. A májműködési elégtelenségben szenvedő betegeket és a szerv egyéb kórtörténetében a Fucist egy terapeuta vagy gasztroenterológus felügyelete mellett kell kezelni. A terápia után ultrahangvizsgálatot kell végezni a korai komplikációk észlelése érdekében.
 5. A gyógyszert nem rendelik HIV-fertőzött és AIDS-es betegekhez. Ellenjavallatok néhány bőrbetegség és nemi betegség.
 6. A férfiaknál a gél gyakrabban kerül előírásra, mint a tabletta. Az orvos ajánlására a Fucis 200 egyszeri orális beadása javasolt.
 7. Ha egyszeri adagot írnak fel a kezelésre, egy második vizsgálatot a gyógyszert szedő gyógykezelést követő legfeljebb 2 héttel ajánlott.
 8. Ha vannak mellékhatások, hallucinációk, változások a környezet erkölcsi és fizikai érzékelésében, a gyógyszer visszavonásra kerül, és a páciens orvos konzultációra kerül.

A Futsis olyan modern gombaellenes szerekre utal, amelyek 2-3 napig segítenek megszabadulni a candidiasis tüneteitől. Egyetlen tabletta fogadása 12-15 óra alatt mutatja a várható eredményt. Ez lehetővé teszi a nők és a férfiak számára, hogy megszüntessék a szokásos tevékenységeket akadályozó kellemetlenségeket. Az egészségügyi manipulációt azonban csak orvos felügyelete mellett kell elvégezni, hogy megakadályozza a szövődményeket és a nem megfelelően kiválasztott kezelés negatív következményeit.

Hogyan kell szedni a Fucis tablettát a mocsokból?

2017. január 27-én 12:23 17172

A fertőző betegségek, különösen a szervezet gombás fertőzései gyakrabban fordulnak elő időnkben. Az ilyen betegségek egyik formája a golyó, amely akkor következik be, amikor a Candida gomba aktiválódik a szervezetben. Ez a gomba hatással lehet minden olyan rendszer, és ha a kezelés nem fejeződött be, vagy nem volt jelen, a további szaporodás a gomba okozhat komoly változások számos szervek, valamint a betegség krónikussá válik, és nehezen kezelhető. Ennek megakadályozása érdekében nagyobb figyelmet kell fordítania az egészségére, és ha szokatlan és irritáló tünetei vannak, forduljon szakemberhez.

A tejjelöltek mind a nők, mind a férfiak betegek

A mai napig a nők és a férfiak szinte ugyanannyi embert érintenek, bár korábban azt hitték, hogy a nők tízszer gyakrabban fekszenek. A nőbetegség valószínűsége sokszor magasabb, és ez annak köszönhető, hogy a nő testének szerkezete miatt a fertőzés gyorsabban terjed, mint a férfiaknál, és több a reproduktív rendszerhez kötődik. A férfiaknál a gomba reprodukciója nem annyira aktív, mert néhány baktériumot és gombát vizeletben is mosakodnak, ismét a férfiak húgyúti rendszere felépítésének köszönhetően. De még ez sem mindig menthető el olyan betegségtől, mint a candidiasis vagy a mocsok, csak azért, mert terjedésének fő oka az immunitás hiánya vagy a test védelme.

Természetesen a betegség kezelése nem késleltetheti a problémát a hosszú dobozban. Napjainkban nagyszámú gyógyszer van, amely segít megszabadulni a gombák és baktériumok aktivitása által okozott fertőzéstől. A Fucis a tőrből olyan csodálatos modern gyógyszerek közé tartozik, amelyeken keresztül a kezelés gyors és hatékony lehet. Mielőtt elkezdené bármilyen gyógyszer, és hogy a kezelés, akkor jobb, hogy adja át a foglalkoztatást megelőző orvosi vizsgálat A látens fertőzések, és az élesztő-szerű gombák, hogy az önellenőrzést nem súlyosbíthatja az állapotát, mind a férfiak és a nők.

Az is jobb, ha megismerjük azokat a főbb okokat, amelyek miatt a betegség szorongást okozhat.

A candidiasis számos oka

 1. Először is természetesen az immunrendszer. Mivel felelős a szervezet számos védelmi funkciójáért, megakadályozza a vírusos vagy fertőző természetű különféle típusú betegségeket, a gombás károsodás problémája szintén összefüggésbe hozható az immunitással.
 2. Minden krónikus betegség gyengíti a szervezetet, megzavarja számos szervezet és rendszer munkáját, csökkenti az egész szervezet ellenálló képességét.

A gyenge immunrendszer nem teszi lehetővé a szervezet számára, hogy harcot folytasson

A krónikus betegségekben az immunrendszer is részt vesz, ami arra kényszerül, hogy "megnövelt módban" dolgozzon a betegség kezelésében. Ebben az esetben a gomba szabadabban ébred, és a reprodukció gyorsabban történik, és ennek eredményeképpen a bélszervi megbetegedések sokasodnak.

 • Egyidejű fertőző, vírusos és hasonló betegségek provokálnak. Közülük HIV, AIDS, herpesz, klamidia, trichomoniasis, gonorrhoea és néhány más betegség. Ha a fentiek bármelyike ​​fennáll, akkor majdnem 100% -ig biztos lehet benne, hogy a trombita is egyidejűleg problémává válik.
 • A cukorbetegség és az ehhez társuló összes betegség a betegséget okozhatja, különösen akkor, ha a vércukor mennyisége megváltozik. Az édes serkenti a gombák és baktériumok növekedését.
 • A külső körülmények gyulladásos folyamatokat is okozhatnak, például az éghajlati zóna éles változása, a fokozott páratartalom és a környezeti levegő hőmérséklete a fertőzés kialakulásának kedvező feltétele.
 • Bármely kezelést csak szakember felügyelete mellett kell elvégezni

  A férfiak és a nők kezelését szakember felügyelete mellett kell elvégezni. Fontos, hogy időben helyesen hozzárendeljük és korrigáljuk a kezelést. Fogadjon olyan pénzt, amelyet barátok vagy akár gyógyszerészek ajánlottak, ez nem kívánatos.

  Ne higgye el, hogy a toll olyan egyszerű betegség. Sokan azt gondolják, hogy egy tablettát fognak elfelejteni. Ez nem így van, mert a toll nagyon gyakran nem reagál azonnali kezelésre és minden olyan kedvező körülmény között, amely a modern társadalomban bővelkedik, újra és újra felmerül.

  A betegség relapsusa egy személy egész életében történik, és néha a krónikus formája visszafordíthatatlan következményekkel jár. Ezért fontos kiválasztani azt a kezelést, amely segít az egészség helyreállításában.

  Fucis és a mocsári kezelés

  1. A Fucis hatóanyag összetétele egy meglehetősen jól ismert összetevő anyagot tartalmaz a fluconazolból, amely jelenleg a gombás fertőzések kezelésének vezetője.
  2. A gyógyszer bevételének rendszerei különbözőek lehetnek a betegség színpadától függően. Leggyakrabban egyetlen dózis, naponta egy tabletta (150 ml hatóanyag). A felvétel időtartama legfeljebb egy hét. Ez átlagoljuk rend, de vannak más kiviteli alakoknál, ha a gyógyszer használata két-három alkalommal naponta, dózisban körülbelül 50 mg, és a kezelés időtartama lehet, hogy akár egy hónap.

  Fucis - a tusolás hatékony gyógyszere

  Ha az immunrendszer jelentősen lecsökken, a Fucis kezelés akár egy hónapig is tarthat napi 50 mg napi bevitel mellett. Számos szerv súlyos károsodása és a betegség tartós lefolyása esetén a Dózis a Fucis első beadása után akár 400 mg-mal is növelhető a fertőzés további reprodukálására.

 • Prevenciós célokra a Fucis-t fél évig, időnként legfeljebb egy évig kell bevenni. A gyógyszert hetente egyszer vagy havonta egyszer lehet bevenni, ami nagymértékben függ a páciens állapotától, a kezelésre használt gyógyszerekre, a teljes test diagnózisára és a kutatás eredményére. Ha a tolla hosszú évek óta kíséri az embert, vagyis krónikus formában van, akkor a kezelésnek szigorúan összhangban kell lennie a rendszerrel, és a Fucis eszköz használatának további megelőzése egy éven belül megtörténik.
 • A Fucis ellenjavallt a terhesség idejében, a terhesség alatt és a laktáció idején. 6 év alatti gyermekek, a gyógyszer gyakorlatilag nem előírt.
 • Ha minden eljárás és kinevezések nem szüntetik meg, nem meglepő, hogy a rigó megismételjük. Amellett, hogy fogadja el forrásokat az orvos által felírt rendszeresen egy bizonyos program, nem szabad elfelejteni, a megelőzésről, amely sokáig és magukban foglalják a gombaellenes szereket, különösen Futsisa.

  Hogyan kell szedni a Fucist a trombita kezelésére?

  A teljesen érthető kérdés, hogy mi Fucis, hogyan kell ezt a gyógyszert szedni, érdekes minden olyan nő számára, akik szenvednek candidiasis. Ez az élesztőszerű gomba gyakorlatilag minden emberi testben él. Ha nincsenek eltérések az egészségben, akkor ez a mikroorganizmus nem nyilvánul meg. A modern élet azonban tele van stresszekkel és fizikai túlterheltséggel, hosszú távú tartózkodáshoz kapcsolva a szennyezett környezetben.

  Az emberi immunitás folyamatosan támad. Amint gyengül, Candida gombák aktiválása és gyors szaporodása megkezdődik. Ma a Fucis a tollazat a leghatékonyabb és legbiztonságosabb megoldás, amelyet az orvosok ajánlhatnak a betegeiknek.

  Mikor kell bevenni a Fucist?

  Nehéz találni olyan nőt, aki élete során nem szenved candidiasisban. De amikor e betegség jelei először jelennek meg, akkor teljesen világos, hogy az érzelmek elárasztják az embert. A tisztességesebb szex pszichológiája olyan, hogy habozás nélkül foglalkozik problémájával az orvoshoz. Ez különösen igaz az iskoláskorú lányokra. Ilyen esetekben a Fucis foltos. A gyógyszer gyakorlatilag nincs korhatár, az alkalmazás nem jelent különösebb veszélyt az ellenjavallatok és szövődmények szempontjából.

  Vegye figyelembe ezt a gyógyszert, ha ezeket a tüneteket észleli:

  • égetés és viszketés az ágyékban;
  • a nemi szervek külső és belső duzzanata és bőrpírja;
  • fehér folyadék megjelenése, zsíros vagy hasonló tejföl, jellegzetes illata a savanyú tej;
  • meglehetősen súlyos fájdalom, amely a vizelés során és az együttélés során keletkezik;
  • kellemetlen szag a nemi szervektől, ami csak néhány perc múlva következik be a higiéniai eljárások után.

  Ilyen megnyilvánulások azt mutatják, hogy a candidiasis gomba aktív állapotban van és sürgős kezelésre van szükség. A legkorszerűbb kábítószerektől eltérően a Fucis nem okoz mellékhatásokat, nem okoz allergiát és habilitációt. A gélt közvetlenül a nyálkahártyára lehet alkalmazni, anélkül, hogy az irritáció és a duzzanat megmaradna.

  Az ilyen egyetemességet a gyógyszert alkotó összetevők átgondolt kiválasztása indokolja. Azonban a kezelés csak akkor lesz hatékony, ha a gyógyszer adagját helyesen választják ki, a használati utasítás és a páciens testének jellemzői szerint.

  A gyógyszerkészítmény összetétele

  A gyógyszer fő hatóanyaga a fluconazol. Ez az anyag aktívan befolyásolja a gomba hatását, csökkenti annak aktivitását és megakadályozza a további szaporodást. Ez az összetevő gyorsan megöli a gombát, eltávolítja a duzzanatot és a gyulladást.

  A gyógyszer tabletta és gél formájában kapható. A tabletták 100, 150 és 200 mg dózisban kaphatók.

  A flukonazol mellett a Fucis tabletta a következő anyagokat tartalmazza:

  • mikrokristályos cellulóz;
  • povidon;
  • laktóz;
  • talkum;
  • magnézium-sztearát;
  • nátrium-keményítő-glikolát;
  • kroszkarmellóz.

  Az összetevőket olyan módon választják ki, hogy kölcsönösen megerősítik egymás hatását. Ez lehetővé teszi, hogy minimális mennyiségű gyógyszert vegyen be a test károsítása nélkül.

  A gél egy viszkózus, áttetsző folyadék, amely speciális szaggal rendelkezik. A nyálkában való áztatás után a szag eltűnik, anélkül, hogy bármilyen kényelmetlenséget okozna a betegnek.

  A gél a következő gyógyászati ​​anyagokat tartalmazza:

  • flukonazol;
  • poliszorbit 80;
  • benzol-alkohol;
  • nátrium-hidroxid;
  • karbomert;
  • oktildodekanol;
  • tisztított víz;
  • aromák.

  Az ajánlott adagolás a csomagoláson található. Azonban, mielőtt a kábítószert használná, meg kell ismerkednie további információval, amely a használatának sajátosságaira vonatkozik.

  Ajánlások felhasználásra

  A Fucis gél egy olyan gyógyszer, amely garantálja, hogy megöli az összes gombát, beleértve a Candida-t is. A gyógyszer gyorsan felszívódik a nyálkahártyába, bejut a vérbe és gyorsan átterjed a testen.

  Ez lehetővé teszi, hogy a fertőzést együttesen, kívül és belül is dolgozzon. A másodlagos fertőzés elkerülése érdekében tanácsos steril kesztyűt használni a gyógyszer alkalmazására.

  A betegség súlyosságától függően ezt naponta többször meg kell tennie. A gél alkalmazásának másik módja a tamponok használata. A gézből önmagát készítheti, vagy késztermékeket vásárolhat egy gyógyszertárban. A tampont áztatják egy gyógyszerrel, és behelyezzük a hüvelybe. Ezt a kezelést csak akkor lehet alkalmazni, ha az eljárás után a betegnek lehetősége van néhány órára lefeküdni.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gélt alkotó olajok foltokat hagyhatnak a fehérnemű és a külső ruházaton. A kezelés időtartama egy hétig több hónapig tarthat. A gyógyszer dózisa és gyakorisága a betegség súlyosságától, az alkalmazás hatékonyságától és a szervezet válaszától függően változik.

  A tablettákat szinte minden betegnek szánják, hiszen ez a belső gyógyszerek bevétele, amely a legjobb terápiás hatást biztosítja. Egy tabletta gyógyító hatása 25-30 óra. Az orvosság ajánlott napi 1 alkalommal. Ebben az esetben nincs jelentősége az élelmiszerek kötelező megkötésében. Az emésztésnek nincs hatása a gyógyszer hatására. Még akkor is éhgyomorra Futsis nincs hatása az emésztőszervek ingerlő hatás.

  A betegek 5-100 mg / kg fluconazol adagonként 1 kg testtömegre vonatkoznak. A kezelés befejezése csak akkor lehetséges, ha a gomba kenetvizsgálatának eredménye negatív.

  Ellenjavallatok és mellékhatások

  Annak ellenére, hogy a Fucis gyakorlatilag semleges a test számára, a használatára számos korlátozás van.

  A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt a következő:

  • a terhesség első 3 hónapja, amikor a magzat képződik;
  • újszülött táplálása;
  • 7 év alatti gyermekek;
  • a gyógyszer egyes összetevőinek egyéni intoleranciája;
  • termelő tevékenység, ahol a betegnek reakciót és megnövekedett gondosságot kell mutatnia;
  • egy másik betegség kezelése ciszaprid és terfenadin alkalmazásával.

  A Fucis szedésének komplikációi rendkívül ritkák. Csak akkor fordulnak elő, ha túladagolás vagy a gyógyszer használatára vonatkozó utasítások megsértése történik.

  Ilyen esetekben ezek a mellékhatások előfordulhatnak:

  • szédülés, gyengeség, a valóság érzésének elvesztése, ami történik;
  • a test különböző részeiben, a belső szervekben és az ízületekben fellépő fájdalom impulzusai;
  • görcsök, amelyek leginkább az alsó végtagokat érintik;
  • kellemetlen remegés a kezében, ami lehetetlenné teszi az elemi és egyszerű cselekvéseket;
  • hirtelen és kiszámíthatatlan vérnyomás ugrások;
  • rendellenességek a gyomor-bél traktusban, hányinger, hányás és hasmenés előfordulása;
  • allergiák bőrkiütés formájában, nyelési és orrfolyás formájában.

  A terhes és szoptató anyáknak rendkívül óvatosnak kell lenniük a Fucis kezelésével szemben. A gyógyszer nagyon gyorsan és teljesen felszívódik a vérbe, és átterjed a testen. A gyógyszert csak akkor lehet és kell megtenni, ha a használatának kockázata kevésbé valószínű, hogy bonyolítja a betegséget.

  A gyógyszer tárolásának feltételei

  Függetlenül a felszabadulás formájától, a gyógyszer bizonyos tárolási körülményeket igényel. Ez azért szükséges, hogy a jótállási időszak alatt megőrizze gyógyhatásait, azaz 2 év a felfüggesztés és 3 év a tabletta esetében.

  A gyógyszer tárolására vonatkozó szabályok meglehetősen egyszerűek:

  • a sötétség és a közvetlen napfény hiánya;
  • a gyermekek és háziállatok megközelíthetetlensége;
  • alacsony páratartalom;
  • szorosan lezárt fedél;
  • szobahőmérséklet + 1... + 24 ° C tartományban.

  A tárolási idő lejárta után a gyógyszert ártalmatlanítani kell. Nem szabad megbánni, hiszen az ár a lakosság minden szegmense számára elérhető. A lejárt termék elveszíti gyógyító tulajdonságait, mérgezővé válik.

  Futsis

  A leírás aktuális 2014/09/25

  • Latin név: Fusys
  • ATX kód: J02AC01
  • Hatóanyag: Fluconazol (Fuconazole)
  • Gyártó: Kusum Heltkhker Ltd., India

  struktúra

  Fucis tabletták tartalmaz hatóanyagot - flukonazol különböző dózisokban, valamint segédkomponensekben.

  A Fucis DT tabletta 50 mg flukonazolt és segédanyagokat tartalmaz.

  A oldatos infúzió bevezetése 100 ml a következőket tartalmazza: Flukonazol - 200 mg és további összetevők.

  Mint a segédanyagok használt: mikrokristályos cellulóz, laktóz, povidon K30, magnézium-sztearát, talkum, nátrium-keményítő-glikolát, nátrium-kroszkarmellóz és így tovább.

  Gel Fucis A készítmény összetétele: Fluconazole - 5 mg és segédanyagok: karbomer, benzil-alkohol, oktildódanol, poliszorbát 80, propilénglikol, nátrium-hidroxid, Delite íz és tisztított víz.

  A kibocsátás formája

  A gyógyszer tabletta formájában kapható 50, 100, 150 és 200 mg hatóanyaggal 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban. Fucis tabletta 150 mg - 1 db. egy buborékcsomagolásban, kartondobozba helyezve. A tabletták 50 mg hatóanyagot tartalmaznak 4 db. egy dobozban csomagolt buborékcsomagolásban.

  Oldat intravénás injekcióhoz egy 100 ml-es palackban, egy üveg dobozban.

  A készítmény gél formájában 30 g-os csőben kerül forgalomba, kartonpapírban csomagolva.

  Farmakológiai hatás

  A gyógyszer minden formája gombaellenes hatás a cselekvés széles spektruma.

  Farmakodinamika és farmakokinetika

  A fluconazol, a készítmény aktív komponense, a tiazolvegyületek szintetikus származéka. Ennek az anyagnak a hatása kiküszöböli egyes vegyületek enzimaktivitását a gombasejtekben. Ennek eredményeképpen a szterolvegyületek bioszintézise a gomba sejtjeiben sérült, az átalakulás gátolt szkvalénlanoszterin a ergoszterol. A sejtmembránban bekövetkező változások miatt a gomba megállítja a szaporodást a replikációs rendellenességek miatt. A Fucis hatékonysága olyan törzsekre irányul, mint: Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Trichophytum spp. és Microsporum spp., Hystoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis és így tovább.

  A flukonazolt alacsony toxicitás jellemzi, így a gyógyszer nem befolyásolja negatívan a szervezetet, és jelentős hatást gyakorol az emberi citokrómokra és az androgén hormonok számára a vérplazmában.

  A belső fogadásra szánt tabletták jól felszívódnak az emésztőrendszerben. A flukonazol magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik, az étkezés nem befolyásolja az abszorpciós folyamatot. Az anyag maximális koncentrációját a vérplazmában a befogadás pillanatától számított 30-90 perc elteltével észleljük.

  Megemlítették az anyagnak a szövetek és biológiai folyadékok összetételébe való jó behatolását. Ezenkívül a flukonazol behatol a hemohemoencephalis gáton, és a cerebrospinális folyadékba koncentrálódik a plazmakoncentráció 80% -ára. A flukonazol kiválását vizelettel végzik - változatlan formában, a többiek pedig - metabolitok. A felezési idő 30 óra.

  A flukonazol intravénás beadásának farmakokinetikája gyakorlatilag nem különbözik a szájon át elfogadottól.

  Gombaellenes gyógyszerek formájában gél ugyanolyan tevékenységgel és jellemzőkkel rendelkezik, mint a Fucis egyéb formái. Különösen hatásos a dermatophytes és élesztő.

  Külső használat során csak kis mennyiségű anyag jut be a vérplazmába, ezért szisztémás hatása kizárható. Azt is megállapították, hogy a gél nem befolyásolja hátrányosan a bõrt.

  Használati utasítások

  A Fucis alkalmazásának legfontosabb jelzései: a különböző helyszínek fertőző betegségeinek kezelésére, a flukonazol érzékenységét mutató mikroorganizmusok.

  tabletta kinevezzen:

  • candidiasis fertőzések különböző lokalizáció - Candidemia, candiduria, disseminated candidiasis, egyéb formák általános candidiasis, Candida gomba okozta;
  • a nyálkahártyák fertőzései, amelyek Candida gombákat okoznak;
  • bronchopulmonáris candidiasis nem invazív fertőzések;
  • krónikus candidiasis Kivehető fogpótlással járó orális üreg;
  • a visszatérő akut és krónikus formák kezelése hüvelyi candidiasis;
  • a terápia sporotrichosis, histoplasmosis és más endémiás mikózisok;
  • kezelés dermatomycosis, mycoses az ágyékban és a lábakon, onychomycosisban és szarvaslélek.

  Szintén tablettákat is be lehet írni a recidíva megelőzése betegeknél:

  • krónikus vaginális candidiasis;
  • Candida balanitis;
  • cryptococcus fertőzések különböző lokalizáció és így tovább;
  • gribkovymi fertőzések eltérő lokalizáció, ha a betegek immunhiányos állapotban vagy citosztatikus és sugárkezelésben részesülnek.

  Oldatos infúzió bevezetés a kezelés alatt előírt:

  • szisztémás gombás fertőzések, például:Candida, candiduria, szemproblémák, endocardium;
  • cryptococcus meningitis;
  • cryptococcus fertőzések a bőr és a légzőszervek.

  gél kezelésére használják:

  • dermatomikozov, amelyek élesztőt okoznak;
  • dermatophytes - lábak epidermofitózisa, lágyékos epidermofiták, trichophytosis, candida fertőzések, varicoloured szín.

  Ellenjavallatok felhasználásra

  A Fucis használata nem ajánlott:

  • egyén érzékenység annak komponenseire és egyéb azole-vegyületekre, amelyek szerkezete közel áll a flukonazoléhoz;
  • laktáció, terhesség;
  • életkor 7 évig.

  Azt jelzik, hogy a Fucis DT 3 éves korú gyermekeknél alkalmazható.

  Mellékhatások

  A Fucis alkalmazása számos mellékhatást okozhat a munkában:

  • idegrendszer - fejfájás, szédülés, remegés, görcsök;
  • szív-és érrendszer - arrhythmia, tachycardia;
  • a máj és a gyomor-bél traktus - hányinger, hányás, fájdalom, emésztési zavarok, hasmenés és így tovább.

  Továbbá, nem kívánatos megnyilvánulások a bőrön és allergiás reakciók: alopecia, mérgező epidermális nekrózis, viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, duzzanat, Stevens-Johnson szindróma.

  Ezenkívül a flukonazol alkalmazása befolyásolhatja a laboratóriumi teljesítményt: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, hypokalaemia, koleszterinszint és trigliceridszint a vérben.

  A mellékhatások előfordulása a Fucis alkalmazásának abbahagyását követeli meg.

  Fucis utasításai (Módszer és adagolás)

  A gyógyszer tablettákban 50-200 mg-os tartalommal A flukonazolt felnőtt betegek és 7 éves gyermekek kezelésére használják. Vigye szájon át bármikor. A gyógyszer napi dózisa egy adagra van beállítva.

  Fucis DT tabletta Az utasítás azt javasolja, hogy előzetesen feloldódjon a vízben. A Futsis DT 3 éves gyermekek számára is megengedett. Általában 5 ml vizet használunk 50 mg készítményhez.

  A rInfúzió infúzióhoz 200 mg flukonazolt és 100 ml izotóniás nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Amikor az infúziós oldatot olyan betegnek adják be, aki korlátozza a folyadék és a nátrium adagolását, figyelembe kell venni az oldat nátrium- és klórionjait, ami 15 mmol. A gyógyszert nem javasoljuk az infúziókkal kapcsolatos bármilyen megoldáshoz keverni, annak ellenére, hogy nincs kimutatható farmakológiai összeférhetetlenség.

  gél A Fucis használati utasítása naponta egyszer ajánlott. Ebben az esetben a terméket gyengéden dörzsöljük a bőr érintett területére és körülöttük.

  Alkalmazzon kis mennyiségű gélt és alaposan dörzsölje az egész felületet, hogy megakadályozza a maceráció megjelenését.

  A gyógyszer adagolásának és kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Például a genitális candidiasisban szenvedő betegek 150 mg flukonazol egyszeri adagját kapják tabletták formájában. A krónikus hüvelyi candidiasis recidiválódásának megakadályozásához 150 mg ezt a gyógyszert havi mennyiségben kell szedni. Ez figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg egyéni jellemzőit. A készítmény dózisa nem függ a használati módtól, és általában nem változik a parenterális vagy orális beadás esetén történő átmenet esetében.

  túladagolás

  A tabletták vagy a Fucis-oldat túladagolása esetén olyan negatív tünetek kialakulása, mint: fejfájás, szédülés vagy hallucinációk. A betegek paranoid viselkedését sem szabad kizárni.

  Ilyen helyzetekben gyomormosást és egyéb tüneti terápiát végeznek. Kényszerített diurézist és hemodialízist használhat.

  A gyógyszer gél formájában történő alkalmazásával okozott túladagolásról nem számoltak be.

  kölcsönhatás

  A tabletták vagy a Fucis-oldat egyidejű alkalmazása antikoagulánsokkal nagyban növelheti hatásukat. Ezért a protrombin idő rendszeres monitorozása szükséges.

  Ez a gyógyszer növelheti a plazmakoncentrációkat midazolám, benzodiazepin, ciklosporin, rifabutin és fenitoin a vér összetételében. Ha a fluancozollal és ezek bármelyikével kombinált kezelésre szigorú adagolás és szigorú felügyelet szükséges. E szabályok betartásának elmulasztása pszichomotoros reakciók kialakulását, a cardiovascularis rendszer munkájához kapcsolódó mellékhatásokat és így tovább.
  Ha rendszeresen használják hidroklorotiazid a Fucis-szal együtt, akkor a flukonazol plazmakoncentrációinak észrevehető növekedése várható, de dózismódosításra nincs szükség.

  A flukonazol alkalmazása nem csökkenti a hatását kombinált orális fogamzásgátlók.

  A Fucis-kezelés alatt a diabetes mellitus fontolóra kell venni a hipoglikémia kialakulásának valószínűségét. Egyidejű használat a rifampicin megköveteli a flukonazol dózisának növekedését. A flukonazol és a takrolimusz gyakran a nephrotoxicitás kölcsönös növekedését okozza. Amikor a gyógyszert szedik teofillin, akkor a túladagolás valószínűsége továbbra is fennáll teofillin, mert a flukonazol csökkenti a hézagot teofillin a vérplazma összetételéből.

  Ami a Fucis-gélt illeti, nincs információ más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásáról. Ebben az esetben ajánlott tartózkodni egyidejű alkalmazásától bármilyen külső eszközzel.

  Eladási feltételek

  A gyógyszer felszabadulásra kerül.

  Tárolási feltételek

  A Fucis tárolásához száraz, hűvös helyre van szükség, fénytől és gyermekektől védve.

  Lejárat dátuma

  analógok

  A hasonló hatású gyógyszerek közé tartoznak a következők: Flukonazol, klotrimazol, fukorcin és Livarol.

  alkohol

  Amikor ezt a gyógyszert bármilyen formában kezeli az ivás nem kívánatos, mivel ez nemcsak csökkentheti a terápiás hatást, hanem a mellékhatások kialakulásához is vezethet.

  Vélemények Fucis-ról

  Ezt a gyógyszert a kezelés alatt aktívan használják szájpenész. Ugyanakkor sok felhasználó arról számolt be, hogy a Fucis sok éven át megszabadul a betegségtől. Természetesen nem szabad elfelejtenünk további terápiát, amely segít a hüvelyi környezet normál mikroflórájának helyreállításában.

  Azonban a Fucis tabletták használatával szájpenész, egyes betegek megjegyezték mellékhatások kialakulását. Általában ez a duzzanat, az orr és a szem nyálkahártyái viszketése, fejfájás és a testhőmérséklet emelkedése jelentkezik.

  Egy másik probléma a gyógyszer önálló alkalmazása. Anélkül, hogy meglátogatták volna az orvost, a betegek megvásárolják ezeket a tablettákat, majd érdeklődnek a fórumok iránt, hogy hogyan kezeljék a tollat, hogy a kezelés hatékony legyen.

  körülbelül gél A betegek futsis-vizsgálata kevésbé gyakori, de szinte mindegyik pozitív. Különösen jó ez az eszköz a kezeléshez dermatomikozov. Ennek ellenére a gyógyszer nagy hatékonysága ellenére, a kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulnia az optimális adagolás és kezelés érdekében.

  Ár Fucis, hol vásárolni

  Ár Futsis 150mg Ukrajnában mintegy 42 UAH. Az ár a tabletták a városokban, mint Donyeck vagy Kharkiv belül változik 40-52 UAH gél -. 60-65 UAH.

  Moszkvában található online gyógyszertárakban a Fucis 150 mg rendelhető 349 rubel áron.