fukortsin

A leírás aktuális 2014/05/05

 • Latin név: Fucorcin
 • ATX kód: D08AD
 • Hatóanyag: Bórsav
 • Gyártó: Kirov Pharm Farm, Yaroslavl Gyógyszergyár, Moszkva Pharm Farm. Minden gyártó Oroszországban van.

A fucocin összetétele

A készítmény százalékában kifejezve: bórsav - 0,8% rezorcinol - 7,8% aceton - 4,9%. A segédösszetevő a fenol.

A kibocsátás formája

A gyógyszer 10 és 25 ml-es injekciós üvegben oldható. Mindegyikük kartondobozba van csomagolva.

Farmakológiai hatás

Kombinált termék külső használatra. A Fucocin megoldás antimikrobiális és fungicid hatások. A megoldáshoz használt megoldás megtalálható a "bizonyság”.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Fukorcin mi ez? A gyógyszer egyfajta folyadék. A megoldás éles szagú fenol (különleges gouache íz). A sötétvörös szín miatt, amelyet a szintetikus festék fchsin biztosít, a kábítószert néha nevezik "Paint Castellani".

Mi az Castellani folyadék? Valójában a gyógyszer másik neve is. A legalkalmasabb alkalmazási forma a fukocin módosított formája - színtelen festék Castellani, amely hasonló hatású, de nem fest a vörös színű szomszédos szövetben. A Castellani-féle színtelen folyadék Gefa V. Castellani oldatának a neve alatt fordulhat elő.

Ha bőrrel és nyálkahártyákkal érintkezik, rövid égési érzés következik be, ami a következővel magyarázható: antimikrobiális, fertőtlenítő és gombaellenes hatások.

Felhasználási javaslat Fukortsina (Alkalmazási terület)

A Fucocin alkalmazása a kezelőorvos felügyelete alatt hatékonyan képes küzdeni gombás és a bőr mikrobiális elváltozásai és a nyálkahártyák. Amit a Fukortsin használ:

a streptoderma megoldás lehetővé teszi, hogy gyorsan megelőzze a betegség terjedését, a gyógyszert a korai időszakban.

Kérelem herpesz: a gyógyszer szárítási és fertőtlenítő hatása megakadályozhatja a mikrobiális fertőzés terjedését, és elősegíti a herpeszes sebek gyors gyógyulását.

Miután az oldat megszáradt, további hidratáló kenőcsöket és krémeket is használhat. Mi a kenőcshez és ahhoz, amitől a kenőcs szükséges? A fertőtlenítő oldat intenzív feldolgozását követően jelentős mértékben megszáríthatja a keményítőt, így nedvesítheti a problémás helyet.

Gyermekek használata csak a gyermekorvosi konzultáció után lehetséges.

Ezért a gyógyszerre szükség van: a bőr kezelésére és a fertőzés kialakulásának megakadályozására.

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem írják fel a túlérzékenységre fenol, bórsav, rezorcinol. Elfogadhatatlan, hogy a megoldást nagy mennyiségben alkalmazzák a bőrre, mert a fenol mérgezés veszélye áll fenn légzési rendellenesség, gyengeség, szédülés, instabilitás vérnyomás, összeomlás.

Mellékhatások

Gyorsan égő érzés, fájdalom az alkalmazási területen. A gyógyszer képes piros színezni a bőrt, ezért a megoldás egy másik nevet kap - Piros Zelenka.

Hogyan kell lemosni a fucorcint az arc bőréről? Egy speciális utasítás, mint a gyógyszer leöblítése, nem fejlesztették ki, de jó hatással van az ammónia és a hidrogén-peroxid keveréke. Nem könnyű törölni egy gyógyszert. A bőrt törölni kell részletesebben a következő részben.

Használati utasítás Fucocin (Módszer és adagolás)

A Castellani folyadékot napi 2-4 alkalommal üvegszálas vagy pamut törlőkendővel kell alkalmazni. Miután az oldat teljesen megszárad, hidratáló kenőcs alkalmazható. A fucocine oldatának utasításai arra utalnak, hogy a folyadék foltja a bőrt egy adott vörös színben, és nehéz elmosni. A gyermekek számára szóló utasítás nem különbözik a felnőtteknek szóló utasításoktól.

Fukorcin with bárányhimlő lehetővé teszi a tályogok elleni küzdelmet, és elősegíti a sebek gyors gyógyulását. A bárányhimlő esetében a gyermekek napi újbóli kezelésére ajánlottak.

Melyik a jobb: Fukortzin vagy Zelenka a bárányhimlővel?

Mindkét oldat antimikrobiális hatást fejtett ki, és a fukocinnak ezenkívül gombaellenes hatása is van. Meg tudom vágni a bárányhúrt a gyógyszerrel? Igen, az új podszipániák antiszeptikus kezelése megakadályozza a sebek, papulák mikrobiális fertőzését, és megakadályozza a hegek kialakulását a bőrön. Hogyan lehet a kezelt bőrfelületeket a bárányhimlő után mosni: a piros árnyékból a hidrogén-peroxid oldatát segítik elő. Mi mást kell mosni a Fukorcin-ból a bőrön: van pozitív visszajelzés szalicilsav erre a célra.

túladagolás

Az ügyeket nem regisztrálták az orvosi gyakorlatban, és nem írják le azokat.

kölcsönhatás

Más gyógyszerekkel együtt alkalmazható.

Fukorgin a fülein

A fiúnak 3 évig. Felszedtem a vakáción Streptodermia (ez a miénk először), arcunkon kiütés van a száj és az arc között, két ujjal. A dermatológus felírt kezelést: 1) a seb miramisztin kezelésére 2), majd a fucorcin 3 r-val cauterizál. naponta; 3) 2 órás napi baneoocint kenetelni. 4) 5 nap bevett egy antibiotikumot. A kezelés segít nekünk, az ujjakon és az arcokon a kéreg leesik és meggyógyul. De ma láttam egy új kiütést, egy nagy sebet a fejemen és mindkét fülön. Folytatom.

Így megkaptam a lehetőséget, hogy megnézzem ezt a szerencsétlenséget. Nem emlékszem magamra abban a pillanatban, amikor beteg voltam a bárányhimlővel, de anyám azt mondta, hogy ez egy rémálom. A kiütés fejjeltől talpig terjedt, és feltöltötte a legtitkosabb helyeket. Reménykedve és kíváncsisággal vártam a fiait, és vártam.

- Fő hírek a szomorú, megfordult GW (Miután sikertelen gyógyítani a torokfájás 2 hónapos, feladtam. Ott letette a oltási és pirulák nem kompatibilisek GV. Aggódó, őszintén. De nem sokáig. Vikulka boldog minden enni, keverjük össze ital csak éjszaka. Sleep lett jobb, felébred csak 2-szer éjszaka -. változása miatt az étrend Vick lett szar (én honvágyam (volt valamiféle „herpesz” fertőzés, sok pattanások, hasonlított rózsaszín származó fukortsinom - csúszás még a hasa, bár néha egy pár egyszer tud.

1. Lázcsillapító - szükségképpen kétféle (paracetamol és ibuprofen) és két forma (gyertya és szirup). Szirup Panadol és Nuroffen gyertyák Cefekon. Köhögés - Lazolvan szirup, Eraspal szirup, sinecode, bronchipret. Throat - Lizobakt tabletta, Hexasprays és Miramistin spray. Orr - spray Aqua Maris (vagy Aqualor), csepp Vibrocil, Snoop gyermek, Isofra, polidex és nazonex spray5. Fül - csepp Otipax, otinum6. ARVI - gyermek Anaferon, citovir, kagocel Cycloferon (4 éves kortól) 7. Az Allergy - Suprastin tabletták közül a Zirtek, a Gel Finistil8. Szem.

Lányok, a történelem folytatása a sinusitiseimmel. A klinikához fordult, az ENT megerősítette a sinusitist, de a térképen egy kicsit másképp írt. Kinevezett 5-ig ülések kakukk miramistinom., Pills Sinupret, miramistin orr és nazivin akár egy évig is. Ma volt 3 alkalommal. Az első két alkalommal is átvittem. Ma, ha valami nem öntjük az első igazán csípte a szemét a törvény, akkor a torok és a fejemben, tudja, ha a limonádé ital fejbe gázok kellemetlen és fájdalmas az eljárás során. Rosszul érzem magam.

Március 1, 2013, 13:42 • Uncategorized 1. lázcsillapító gyógyszerek (szirup Panadol, Nurofen, gyertyák Efferalgan, Viburkol) 2. Antihisztaminok (cseppek Fenistil, Zirtek) 3. Fumigatory4. A rovarcsípések (Fenistil gél, Psychalamzam) kezelésére 5. Zúzódás és kopás (Traumeel-gél, Arnika, Megváltó) 6. Hidrogén-peroxid oldat7. A megoldás ragyogó zöld. Fukortsin9. Vata10. Kötés 11. Baktericid ragasztó vakolat12. 50-es védőfaktorral rendelkező fényvédők (Bioderma vagy más, ásványianyaggal működő fényvédő termékek) 13. Égési sérülések elleni kezelés (Spray Panthenol) 14. Mozgásszervi betegségek (Kokkulin, Dramina, Avia-tenger) 15. Szorbensek (Smecta, Enterosgel), Regidron oldat. Biológiai anyagok.

Itt Ritulka és rossz elég legko.I volt ochered.V péntek, május 16, alig kapott munkát, a fejem annyira, mintha én lennék az éjszaka valahol, és tusila pila.Vrode és nem fáj, de nem az enyém. Munkára mentem, ivtam a paracetamol felét, elengedtem. 16 óráig. És én még fedett, félnapos fáztam, de ez nem meglepő, kinyitotta az ablakot, az örök tervezetet. köszönhetően két fiatal friss levegő szerelmeseinek. És akkor forró volt. Minden nedves helyen ülök, úgy érzem, ez nem túl nagy hőmérséklet, a házhoz értem, 37,5. Estére vyskochilo3-4 hólyag, nyirokcsomók a fülek mögött vospalilis.Voobschem a második napon az egész bolezni.V kiadós, csak este 38.

1. lázcsillapító - legyen két típusa (paracetamol és ibuprofen) és két forma (gyertyák és szirup). Szirup Panadol és Nuroffen. Gyertyák Tsefekon 2. Köhögés - Mucosolvan szirup, szirup Erespal, sinekod, Bronchipret 3. Throat - Lizobakt tabletták, és a spray Geksasprey Miramistin. 4. Orr - Spray Aqua Maris (vagy Akvalor) Vibrocil dobja Snoop gyermekek Izofra, Polydex és spray Nasonex 5. Fülek - Otipaks esik otinum 6. SARS - gyerek Anaferon, Citovir, Kagocel TSikloferon (gyermek négy éve, hogy) 7. Az allergiából.

A hatóanyagok listája: 1. lázcsillapító - legyen két típusa (paracetamol és ibuprofen) és két forma (gyertyák és szirup).Sirop Panadol és Nuroffen.Svechi Tsefekon 2. Köhögés - Szirup Lasolvan szirup Erespal, sinekod, bronhipret3. Throat - Lizobakt tabletta, Hexasprays és Miramistin spray. Orr - Aqua Maris spray (vagy Akvalor) Vibrocil csepp Snoop gyermekek Izofra és Polydex nazoneks5 permetezni. Fül - csepp Otipax, otinum6. ORVI - gyermekek Anaferon, citovir, kagocel7. Allergia - tabletta Suprastin, Zyrtec, csepp, gél Finist 8. Szem - Levometsitinovye cseppek és furatsilin (hígított 1 tablettát egy pohár vízzel).Tobrets9. Hasmenés, hányás, mérgezések - Enterosgel Regidron, Smecta, Enterofuril.

A hatóanyagok listája: 1. lázcsillapító - legyen két típusa (paracetamol és ibuprofen) és két forma (gyertyák és szirup).Sirop Panadol és Nuroffen.Svechi Tsefekon 2. Köhögés - Szirup Lasolvan szirup Erespal, sinekod, bronhipret3. Throat - Lizobakt tabletta, Hexasprays és Miramistin spray. Orr - Aqua Maris spray (vagy Akvalor) Vibrocil csepp Snoop gyermekek Izofra és Polydex nazoneks5 permetezni. Fül - csepp Otipax, otinum6. ORVI - gyermekek Anaferon, citovir, kagocel7. Az Allergy - Suprastin tabletták közül a Zirtek, a Gel Finistil8. Szem - Levometsitinovye cseppek és furatsilin (hígított 1 tablettát egy pohár vízzel).Tobrets9. Hasmenés, hányás, mérgezések - Enterosgel Regidron, Smecta, Enterofuril, Lineks.10. Horzsolások, vágások, horzsolások, égések - peroxid, vatta, kötszer, ragtapasz.

Helló Akut krónikus göbös otitis + otomycosisom van

Homenko Olena Michailivna

G. Kijev, st. Zoologicheskaya, 3, Otolaryngology Intézet, Fül-mikrosebészet és Ottourosurgery Tanszék, Borisenko О.N.

Homenko Olena Michailivna

Visszatérés a Clotrimazole alkoholt tartalmazó oldathoz. Beszéljen orvosával a flukonazol szedéséről.

Homenko Olena Michailivna

Anna, kérjük, határozza meg, ha súlyosbodása miatt krónikus otitis vagy akut otitis media van. Mindenesetre a fukortsin fület csak otolaryngológával lehet kezelni, lehetetlen a fülébe csöpögni.

Homenko Olena Michailivna

Helló, Anna. Ne fukortzint csepegjen a fülbe. Mindenképpen konzultáljon egy másik otolaryngológussal.

Jelentkezzen be:

Jelentkezzen be:

Figyelem!
A webhelyen közzétett információk kizárólag referenciaként szolgálnak. A leírt módszerek a diagnózis, kezelés, receptek a hagyományos orvoslás, stb önellátásra nem ajánlott. Ügyeljen arra, hogy konzultáljon egy szakértővel, hogy ne károsítsa egészségét!

fukortsin

A Fukortsin komplex antimikrobiális és gombaellenes gyógyszer külső használatra.

A sebek kezelésére használják, a bőr gombás megbetegedéseivel, repedésekkel, kopásokkal. Ajánljuk, hogy az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre alkalmazzuk az érintett bőrfelületekre.

Fukortsin lehet használni, mint kombinált kezelés részeként, a bőr először alkalmazzák, és szárítás után antiszeptikus megoldás, hogy a kezelt bőrfelületre felvihető bármilyen külső gyógyszerformák - kenőcs, gél, paszta, krém, stb A gyógyszer megfizethető áron.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiszeptikus külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Fukortzin a gyógyszertárakban? Az átlagár 55 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Fukortsin fényes, karmazsinvörös színű oldat formájában kapható, amelyet kívülről üvegpalackokban lehet használni

 • Az oldat fő hatóanyagai: bórsav, aceton, resorcinol, etil-alkohol, fuchsin.

Segédanyagként a Fucorcin a fenol.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag terápiás hatását az aktív komponensek magyarázzák. A gyógyszer antibakteriális és antimikrobiális hatást fejt ki.

A rezorcin egy érzéstelenítő, fehérje koagulációt és vegetatív mikroorganizmusok halálát okozza, míg a spórák gyakorlatilag nem működnek.

A bórsav fertőtlenítő is. A patogén szerrel való érintkezéskor a baktériumsejt fehérjéinek koagulálódását okozza, megzavarja a mikroorganizmusok falainak permeabilitását, ami halálhoz vezet.

Fuchsin antistafilo-koccális aktivitást mutat.

Használati utasítások

A fukortzin alkalmazható olyan esetekben, amikor sebzést vagy vágást igényel, hogy bakteriális fertőzés ne kerüljön a vérbe. Továbbá az ágens jól reprezentálja a gombás elváltozásokat, elpusztítja a kórokozó növényeket, és felgyorsítja az érintett területek helyreállítását és gyógyulását.

A Fukorcin alkalmazásának főbb indikái a következők:

 • bakteriális bőrelváltozások, a tályogok kialakulása;
 • gombás fertőzések;
 • bárányhimlő;
 • rózsaszínet foszt meg;
 • furunkulózis;
 • az epidermis felső rétege (sebek, kopások, repedések, vágások stb.) sértetlenségének felületi sérülése;
 • az orvosi manipulációk (pl. fülpiercing után) fertőtlenítő kezelésének szükségessége;
 • streptoderma;
 • erózió (nyálkahártya sérülése).

Ellenjavallatok

A Fucocin alkalmazása az alábbi esetekben elfogadhatatlan:

 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira vagy segédkomponenseire;
 • az allergiás reakciókra való hajlam;
 • krónikus dermatózisok;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje (laktáció).

Nagyfokú óvatossággal alkalmazzák a nyálkahártya-léziókban szenvedő Fukorcin-betegeket, mivel ez a gyógyszer irritációt és kémiai égési sérülést okozhat. Nem kívánatos, hogy a fent említett gyógyszert a tizenkét évesnél fiatalabb betegeknek írják fel.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A megoldás Fukortsin nem ellenjavallt terhesség alatt, de a kezelés megkezdése előtt forduljon orvoshoz, mert a bőr a várakozási idő, és a gyermek túlérzékennyé válik, hogy úgy tűnhet, allergiás bőrkiütések, szárazra alkalmazása után a megoldás.

Fucorcin oldat alkalmazható szoptatás alatt, beleértve a nedvesedési erózió szárítását a mellbimbókon. A szoptatás megszüntetése a gyógyszeres kezelés ideje alatt nem szükséges.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetett módon A Fucorcin oldatot naponta többször (2-3 alkalommal) kell használni, a sérült bőrre. Alkalmazáshoz használhatunk vödörlemezeket, tamponokat vagy speciális betéteket. Ha helyszíni kezelésre van szüksége (például a bárányhimlővel), akkor jobb a pamutrügy használata.

A fenol jelenléte miatt (erős hatású, mérgező hatású anyag) a Fukortzin nem használható nagy károsodási területeken. A fenol gyorsan képes behatolni a vérbe, ami negatív hatást gyakorol a belső szervek, különösen a szív, a máj, a vesék és az idegrendszer működésére.

Mellékhatások

Általában a betegek jól tolerálják a Fukortsin-t, de az oldat összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • égetés és viszketés a bőrön az alkalmazás helyén;
 • szorító érzés;
 • száraz bőr;
 • a bőr felhordása az alkalmazás helyén.

Általában ezek a mellékhatások gyengén kifejeződnek és gyorsan áthaladnak magukon.

túladagolás

Ha a hatóanyagot hosszú ideig a bőr nagy területeire alkalmazzák, talán a fenolra jellemző túladagolás tüneteinek megjelenése:

 • szédülés;
 • légzési rendellenesség;
 • fejfájás;
 • a bőr elhalványulása;
 • gyengeség.

Ebben az esetben az áldozatot friss levegőre kell vinni.

Súlyos fenolmérgezés esetén a következő tünetek figyelhetők meg:

 • eszméletvesztés;
 • a bőr cianózisa;
 • a szaruhártya érzékenysége;
 • csökkent légzés;
 • gyors, alig észlelhető impulzus;
 • hideg verejték;
 • görcsök.

Különösen a mérgezés gyors jelei jelentkeznek a gyermekeknél.

Mindenesetre mentőautót kell hívnia, és a lehető leghamarabb átadni a kórháznak.

Az antidotum nem létezik, a terápia célja a mérgezés tüneteinek megszüntetése.

Különleges utasítások

A kábítószer különös illatú és piros színű, és piszkos ruhákat készíthet.

Ne alkalmazza a terméket a nagy bőrfelületekre. A fenol, amely része a megoldásnak, behatol a vérbe, és toxikus hatásokat (szédülést, gyengeséget, légzési rendellenességeket) okozhat.

Hogyan kell mosni a Fukorcint?

Távolítsa el a Fukorcint a gyapotból fogkrém segítségével, majd alkalmazza a foltra, és 15 perc múlva mossa le mosószappannal. A fogkrém eltávolítása helyett a fogkrém helyett acetilszalicilsav telített oldatát használhatja.

A kézzel lemosható a következő szerszámokkal:

 • vodka vagy alkohol, tonik az alkoholfogyasztás érdekében;
 • ammóniát és hidrogén-peroxidot 1: 2 arányban;
 • aszkorbinsavat por formájában, amelyet fel kell oldani meleg vízben és nedves borotválással nedvesíteni, majd festett bőrrel törölni;
 • olajos baba krémet, nem távolítja el a foltokat, de jelentősen könnyebbé teszi őket, ezért ezt olyan szennyes törlőkendőre kell felhordani, amely dörzsöli a szennyezett bőrt, majd vízzel leöblíti;
 • háztartási szappan, nem távolítja el azonnal a fucocin foltjait, de ha rendszeresen kezeli a bőrt, és miután még mindig zsíros baba krémmel kenje meg a bőrt, a foltok hamarosan eltűnnek;
 • mossa le a fukortsin egy fogat és arcot lehet 1 evőkanál. 1 liter citromsavas gyümölcslével kevert szóda, a kapott megoldás fogak tisztítását vagy makulákra helyezését teszi szükségessé.

A helyszín padlójától a fucocin vízzel hígított fehérítő segítségével távolítható el.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott a Fucocin egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel anélkül, hogy orvos felírná.

Vélemények

Azt ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Fukorcin-t használják:

 1. Victoria. Sokszor megmentettek fucocin segítségével. Különösen hasznos volt, amikor a gyerekek kicsiek voltak. Ez egy nagyon jó antiszeptikus, ezért a legkisebb kopásnál, sebnél, repedéseknél megoldást alkalmaztak. A sztomatitisz mentése, amikor a fő drogok nem segítenek. Nagyon segített a sztreptodermában, a vályogképződéssel. Meggyógyította a fajtát, amikor a lánya egy macskából fogott, a macska biztonságosan kezelte a fukortsinomot a további biztonság érdekében. Mindig kéznél van, és most, a gyerekek felnõttek, az unokák felnõttek, és a fukortsin továbbra is segít nekünk.
 2. Natalia. Csodálatos eszköz! Candidiasis mycosisom van az ujjaimon. A mosószerekkel való érintkezés és a szokásos háztartási por okozza a gyulladást. A körmök és az ujjak körmei körüli bőr feltörik, viszket és fáj. A bőrgyógyász egy színtelen castellán és klotrimazol krémet ír elő nekem - ez csak mentés! Ahogyan a zöldet is széles körben használják - a csecsemő köldökétől a törött térdekig - ez a folyadék is használható!
 3. Svetlana. Jó napot, a legfiatalabb lányomnak apró sebei voltak a lábánál, valószínűleg az óvodából. Elmentem a gyógyszertárhoz egy gyógyszer ellen a gomba ellen, de a gyógyszerész, miután megtudta, mi volt a helyzet, tanácsolt nekem fukortsin. Minden este kipréseltem a lábamat, körülbelül egy héttel később ezek a sebek eltűntek. Őszintén szólva, nem hiszem el a hatékonyságát, de a fukortsin jónak bizonyult, és ez egy fillért sem jelent.

analógok

A Fukortzin nem rendelkezik analógokkal a hatóanyaggal. A gyógyszer bármely olyan oldattal helyettesíthető, amely gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki (jód, zelenka, alkohol).

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Zelenka vagy Fukortsin - mi a jobb?

A Zelenka (ragyogó zöld) rosszabb összetételű a fukorcinhoz képest, és ennélfogva a terápiás hatások kevésbé széles körű. A Fukortsin a zöldhez képest erőteljesebb szárítási hatást fejt ki, így amikor alkalmazzák, a sebek és a sebek gyorsabban kialakulnak. Ezenkívül a Fukortsin antibakteriális és gombaellenes hatású, és a "zelenka" - csak antibakteriális.

Ezen túlmenően, a spektrum a antibakteriális hatást a „zöldtakarmány” sokkal szűkebb, mint a fukortsinom mint brillantzöld megoldás csak akkor hatékony a Gram-pozitív mikroorganizmusok és Fukortsin -, valamint Gram-pozitív és Gram-negatív. Az antibiotikum hatásának köszönhetően a Fukortzin hatékonyan megakadályozza és kiküszöböli a sebek fertőző folyamatát, ami nem teszi a zöldséget.

Ezért a pozitív tulajdonságok és a terápiás hatékonyság kombinációjával a Fucocin hatásosabbnak tekinthető, és ennek megfelelően az előnyben részesítendő gyógyszer.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Fukortsint sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető. A hőmérsékleti viszonyok, szükséges meghatározni a csomag, mert, attól függően, hogy a gyártó, ez változhat, például a termelés Fukortsin OGUP „Kirov gyógyszergyár” kell tárolni hőmérsékleten 15 fok, és a termelés a JSC „Moszkva Pharmaceutical Factory” - akár 20 fok.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje 24 hónap.

Fruktóz és kenőcs Fukortsin - a gyógyszer összetétele, gyermekek és felnőttek javallata, mellékhatások, analógok és ár

Antiszeptikumként használhat vörös fukorcin - használati utasításokat, amelyek felhasználása szerint gyermekek számára is alkalmas. A felnőttek antimikrobiális gyógyszert is alkalmaznak, kivéve a terhes nőket. Ez a korlátozás a fenol jelenlétének a következménye. Lásd a gyógyszer egyéb összetevőit, annak jelzéseit, farmakológiai hatásait és fertőtlenítő hatását.

Milyen típusú gyógyszer a Fukorcin?

A folyadék vagy a festék Castellani - így más módon úgynevezett Fucocin megoldás. Ez egy kombinált előkészület a külső használatra. Az ő cselekedetei közül antimikrobiális és gombaellenes. Az alkoholos oldat jellemző fényes bíborszínű, a fenol speciális szaga. Az orvosok a "vörös zöld" kifejezést használhatják a gyógyszer nevében.

Összetétel és kibocsátás formája

A külső használatra szánt oldat 10, 15, 25 és 1000 ml sötét üvegpalackokban kapható. A Fucorcin kenőcs nem létezik. Az injekciós üvegeket gumi csúcsokkal lehet lezárni, amely jól illeszkedik a nyakához. Ez egy kellemetlen forma a nyitáshoz - piszkosak lehetnek, és mosakodnak a Fukortsin a kezeidről, véleményezések szerint. A könnyű használhatóság érdekében a Fukortzin ceruzával és adagoló-spatulával készül. Miután 10 ml hatóanyag van 390 mg fenol, 780 mg rezorcint, 80 mg bórsav, 40 mg bíbor talaj és 0,49 ml acetont.

Farmakológiai hatás

A vörös zelenka antiszeptikus hatású és gombaellenes hatása a hatóanyagok kombinációjának köszönhetően. Hatékonyak a fertőző betegségek és gombák nyálkahártyáinak vereségében, sokféle hatással bírnak. A farmakológiai hatás nyilvánvaló baktericid hatással jár. Az összetevők kombinációja gátolja a kórokozók növekedését és multiplikációját.

Az alkoholtartalom elpusztítja a baktériumok sejtfalát, beleértve az antrax spórákat. A gombaspórák és baktériumok sejtjeiben található enzimek szintézisének megsértése a gombák halálához vezet. Ennek köszönhetően a Castellani folyadék hatékony a gombás betegségek kezelésében: mycoses, onychomycosis, dermatophytosis. A gyógyszer megakadályozza a másodlagos mikroflóra fertőzés lehetőségét, hatékony a gyomirtás ellen, erős fertőtlenítőszer.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a készítménynek a következő jelzései vannak a felhasználásra:

 • pusztuláris kitörések, gombás bőrbetegségek;
 • felületes sebek, erózió, nyálkahártyák sérülése, repedések, kopás;
 • dermatomycetes által okozott bőrbetegségek;
 • Mikrobiális ekcéma, olajos és kevert seborrhea formák;
 • szálak, vágások, forrázások;
 • nedvesítő sebek, pyoderma, streptoderma, pustulosis;
 • felületi candidiasis, mycoses, epidermophytia, lichen;
 • stomatitis, rózsa, herpesz, bárányhimlő, vesikulózis, urticaria, pattanások.

Fukortsin szájgyulladással

Amikor a nyálkahártyák sérültek a szájban vagy szájgyulladásban szenvednek, a gyógyszert egy tengerimalacot vagy más olajjal áztatott tampont kell alkalmazni. Ezután az érintett felületet pontosan kezeljük. Nedvesítse meg a gyapotszövetet olajjal, hogy csökkentse a vékony nyálkahártya égetésének kockázatát Castellani oldattal. A fertőtlenítő kezelés előtt távolítsa el a plakkot a szájüregből, miután egy órával a Fukortsin alkalmazását követően alkalmazta a Kamiystad vagy a Candida kenőcsöt. Az anyagot naponta négyszer használhatjuk 7-10 napig.

Csillapító betegségek

A Fucocin oldata antiszeptikus színezék, ezért felhasználható a purulens sebek széleire a bőrön és a nyálkahártyákon. Ne alkalmazza a terméket a sebre, ez égési sérülést és mérgezést okoz. A hatóanyag előnyös a sebek kezelésénél a zebra és a jódhoz képest, mivel az orvosok szerint kevésbé kifejezett szárítási hatást fejt ki. Az oldatot egy vattapálcával vagy turundával kell felhordani.

Fukorcin herpettel

A gyógyszert a herpeszre is alkalmazni kell herpesz, viszketés, buborék esetén. A hatóanyagot a vezikuláris terület kezelésére alkalmazzák, négy óránként. Ez a frekvencia lehetővé teszi, hogy gyorsan blokkolja a vírus szorzását. Az oldatot egy érintett gyapotszövetre kell ráhelyezni az érintett bőrre. Az utasítás felhatalmazza a Fucocin alkalmazását csirke pox kezelésére három évnél idősebb gyermekeknél. A használat alapelve hasonló a herpesz terápiához. A bárányhéj kenésére az utasítás szerint a jelek eltűnése előtt következik.

Gombás elváltozások

Hatékony hatóanyag a felszíni bőr gombás fertőzésekhez, de nem kezelhetők körömgombával. A bőrön a kezelés előtt ellenőrizni kell a hajszálakat, a fekélyek, a héjak, a rövid, a nedvesség hiányát. Az érintett területeken naponta 2-4 alkalommal alkalmazza a Fukortsint. A tanfolyam időtartama - amíg a bőr kitisztul, normális megjelenése és szerkezete nem tér vissza. A feldolgozás során minden alkalommal használjon új pamutpárnát vagy pamut törlőt, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést.

Fukortsin megfosztja magát

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a mikroporózumok növekedését az érintett területen kívül, kezeljük a zuzmófoltokat a fertőzött zónában a Fukorcin-szal, beleértve minden centiméter egészséges bőrfelületet. A droghasználat segít a károsodások kiküszöbölésében, a kórokozók elpusztításában és a fertőzés neutralizálásában. Kezeljük a területeket naponta 2-4 alkalommal egy alkoholos oldatba áztatott pamut törlővel. A nyomokat hidrogén-peroxiddal le lehet mosni.

Adagolás és adminisztráció

A Fukortsin - a használatára vonatkozó utasítások szerint a gyógyszer külső felhasználása javasolt. A hatóanyagot naponta négyszer alkalmazzák a lézió helyére, a gyakoriság a betegség súlyosságától és stádiumától függ. Szárítás után a kezelt területet más pasztákkal, kenőcsökkel, krémekkel elkenik. A kezelés folyamata egyénileg, orvos által előírt, a gyógyszer használható addig, amíg a betegség tünetei eltűnnek. Az utasításoknak megfelelően, a kezelés minden hetében a gyógyszernek ugyanabban az időben meg kell szüneteltetnie, hogy a bőr visszanyerje.

A gyógyszert különleges aroma, vörös szín jellemzi, foltja a bőrt és a vászonot. Alkalmazáskor enyhe bizsergést érezhet - ez normális, és az idegvégződések összetevőinek hatása. Már az első alkalmazással a Fukortsin kórokozó baktériumokat is megöli. Az utasítás figyelmeztet arra, hogy a gyógyszer a fenol miatt nagy területeken nem használható. Behatol a vérbe, a mérgezés jelei (gyengeség, szédülés, fulladás).

A bőr sebek és kopásai miatt a megoldást bőségesen alkalmazzák, ez a sérült terület teljes kezelésére szolgál. Teljes száradás után gyógyító kenőcsöt alkalmazhat, de a bőrt nem ragadhatja meg zászlósodással vagy kötéssel, hogy elkerülje az égési sérülést. Erózióval és repedésekkel A Fukortsint egy hétig használják addig, amíg a fedők teljesen meg nem gyógyulnak, és a granulációs szövet nem nő a patológiás helyszínen.

Az utasításoknak megfelelően, 1 éves kor alatti gyermekek esetében a készítményt használat előtt vízzel hígítjuk 1: 1 arányban. Ez azért szükséges, hogy minimalizáljuk a potenciális negatív hatások kockázatát. Az 1-5 éves gyermekek esetében az oldat tiszta formában használható, de óvatosan: a bőr egy kis területére egy minimális időtartamra. A Fukortsint pontosan használják, a fogadás megáll, miután a sebeket egy kéreg borítja, a kiütések száraznak, nyilvánvaló sebgyógyulási folyamat kezdődik. A gyermekeket naponta több mint ötszörös alkalommal tilos alkalmazni, ami mérgezést okoz.

Fukortsin terhesség alatt

Gyermekek és szoptatás esetén a fenol jelenléte miatt tilos a Fucocin használata. Behatol a vérbe, az anyatejbe, a placentán keresztül, és képes a magzat károsítására. Szükség esetén a várandós nőknél a sebek kezelésére jobb a kevésbé veszélyes anyag (Chlorophyllipt) használata. A szoptatás során elkerülhetetlenül a szoptatás ideje alatt a babát el kell halasztani.

Kábítószer kölcsönhatások

A Fucocine alkalmazása az utasításoknak megfelelően más gyógyszerekkel kombinálva kiszámíthatatlan hatást fejthet ki. Ha a beteg más külső gyógyszereket is alkalmaz, az orvosnak tájékoztatnia kell a beteget a kombinációról. A megoldást nem lehet kombinálni a helyi antifungális hatóanyagokkal, a Clotrimazolával, a Griseofulvinnal, a fenollal, a bórsavval, a hormonális gyógyszerekkel. A kezelés alatt alkohol és alkohol tartalmú készítmények nem engedélyezettek.

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasítás a következő lehetséges mellékhatásokat jelzi a Fukorcin kezelésében:

 • égő, rövid távú fájdalom;
 • helyi allergiás reakciók, hosszan tartó dermatitis;
 • reszorptív hatás, szédülés, gyengeség, émelygés, légzési nehézség, hányás, fejfájás, hasmenés.

túladagolás

Ha az oldatot hosszabb ideig használják, vagy nagy területeken használják, a túladagolás kockázata magas. Ez együtt jár a gyengeséggel, szédüléssel, összeomlással, légzési problémákkal - a fenolmérgezés jeleivel. Ezen kívül növelhetik a mellékhatásokat és manifesztálhatják az allergiás reakciókat. Tüneti kezelés, a gyógyszer visszavonása.

Ellenjavallatok

Ha nem tudja bevenni a Fukorcint - a használati utasítás szerint a következő ellenjavallatok vannak, amelyekben tilos a gyógyszer használata:

 • túlérzékenység a Fucorcin összetevőkre;
 • nagy területeken való alkalmazásra;
 • krónikus allergiás dermatózis;
 • az életkor kevesebb, mint egy év (csak híg állapotban);
 • terhességi időszak, laktáció.

Eladó és tárolási feltételek

A vényköteles gyógyszertárak gyógyszerét száraz helyen, 8-15 fokos hőmérsékleten, fénytől és gyermekektől távol tartják. Az eltarthatóság két év.

analógok

A fukortzin összetétele szerint analógjai nincsenek, de a gyógyszerek hasonlóan felszabadítják a farmakológiai hatásokat is. A piacon vannak külföldi és külföldi partnerek:

 • oldatok Brilliant green, Octinecept, Saledez, Fucaseptol, jód, Chlorophyllipt;
 • Acerbin kenőcs;
 • Szalicil-cink paszta, Teymurova paszta;
 • színtelen linimentin Sanguirythrin.

Fucocine ára

Vásárolhat antiszeptikus gyógyszert az interneten vagy egy szabványos gyógyszertáron keresztül. A költség függ a palack térfogatától és a gyártó árszínvonalától. Irányár:

fukortsin

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A Fukortsin kombinált készítmény. A Fukortsin gombaellenes hatású antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag aktív hatóanyagai A fukortszin számos fertőzésgátló és gombaellenes hatást fejt ki a beteg bőrének és nyálkahártyájának vereségében fertőző és gombás betegségekkel szemben.

A kibocsátás formája

A Fukortsin megoldás a beteg külső használatra. 10 ml Fucocine összetétele a következő: 0,39 g fenol, 0,78 g resorcinol, 0,08 g bórsav és 0,04 g bázikus fuzin.

Használati útmutatók Fukorcin

Az utasítás szerint a fukortsinom használják kezelésére és a betegségek megelőzésére, a bőr és a károk. Például jelzések fukortsinom azt mondják, hogy a kábítószer-használat esetében indokolt a beteg karcolások, gomba, fekélyek, repedések, felületi sérülések, gennyes, az erózió.

Az alkalmazás módja

A Fukorcin utasításai szerint kívül kell alkalmazni. Az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre vagy botra helyezzük az érintett bőrre. A Fucocin bőrön való szárítása után további gyógyszereket kenőcsök vagy paszták formájában is alkalmazhat.

A fucocin mellékhatásai

Az értékeléseket fukortsinom gyógyszer okozhat a különböző allergiás reakciókat, bőrgyulladás, égő érzés és fájdalom, homályos látás, valamint a hatás a rászokás, ahol Fukortsin megszűnik a terápiás hatás sérült bőrön.

Szintén fukortsinom használata nem ajánlott egy nagy területen a bőr, mivel a lehetséges túladagolás fenol, amely rendelkezik az ingatlan aktív elpárologni a bőr felületén az alkalmazás után, könnyen behatol a vér és okozhat szédülés, gyengeség, légzési rendellenesség, éles változás a vérnyomásban.

Ellenjavallatok

A fucocin alkalmazása nem lehetséges a Fucocin komponensekkel szembeni túlérzékenység esetén, a páciens tendenciájának kimutatása a bőr érzékenységének javulása, a gyógyszer allergiás reakciója, krónikus dermatózis esetén.

A Fukortsin-rendelet tiltja a kábítószer terhesség és szoptatás alatt álló nők körében történő alkalmazását.

Szintén óvatosnak kell lennie a nyálkahártyákon a Fucocin alkalmazása során, mivel kémiai égési sérülést és irritációt okozhat. A Fucocin alkalmazása nem ajánlott 12 év alatti betegek számára. Ha a Fucocin-t egyidejűleg más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák külső használatra, olyan összetételek alakulhatnak ki, amelyek kiszámíthatatlan bőrhatással járhatnak.

Fucocin oldat 10 ml

Fukortzin oldat d / külső alkalmazás 10ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat külső használatra 10ml

Lecker fucocin 5 ml

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A tüsszentés alatt a testünk teljesen leáll. Még a szív megáll.

Sok gyógyszert eredetileg gyógyszerekként forgalmaztak. A heroint például eredetileg a gyermek köhögés gyógyításaként vezették be a piacra. És a kokaint az orvosok ajánlották érzéstelenítésként és az állóképesség növelésének eszközeként.

A legmagasabb testhőmérsékletet Willie Jones-ben (USA) jegyezték fel, aki 46,5 ° C hőmérsékleten lépett be a kórházba.

Az első vibrálót a 19. században találták fel. Gőzgépen dolgozott, és a női hisztériát kezelte.

Az Egyesült Királyságban létezik egy törvény, amely szerint a sebész megtagadhatja a műtét elvégzését a beteg számára, ha dohányzik vagy túlsúlyos. Az embernek fel kell hagynia a rossz szokásokat, és talán nem lesz szüksége műtétre.

Ha a máj megtorpant, a halál 24 órán belül megtörténik.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

Annak érdekében, hogy a beteg kiszabaduljon, az orvosok gyakran túl messzire mennek. Így például egy bizonyos Charles Jensen 1954 és 1994 között. túlélt több mint 900 műveletet a daganatok eltávolítására.

Még akkor is, ha egy személy szíve nem verte meg, akkor még hosszú ideig élhet, amit a norvég halász Jan Revsdal bizonyított nekünk. A "motorja" 4 órával leállt, miután a halász elveszett és elaludt a hóban.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

A legtöbb nő jobban örülhet a tükörben gyönyörű testüknek, mint a szexből. Tehát a nők törekszenek a harmóniára.

A máj a testünk legnehezebb szerve. Átlagos súlya 1,5 kg.

A statisztikák szerint hétfőn a hátsérülések kockázata 25% -kal, a szívroham kockázatával pedig 33% -kal nő. Legyen óvatos.

Ha naponta csak kétszer mosolyog, akkor csökkentheti a vérnyomást és csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

Az intervertebrális lemez herniáció diagnózisa általában félelmet és zsibbadást okoz egy egyszerű emberben, és a horizonton azonnal megjelenik az a gondolat, hogy egy műveletet végre kell hajtani. V.

Fukortzin oldat: összetétel, tulajdonságok, felhasználási jelek

A "Fukortzin" néven ismert termék helyi fertőzésgátló és gombaellenes szer. Világos, karmazsinvörös színű, ezért kapta második címét - "Castellani festékét".

A "Fukortsin" oldat néhány komponensből áll, köztük az oxibenzol, a bórsav, a resorcinol, az aceton. Málnaszínében funghionnal festett - egy olyan anyag, amelynek gerinctelen hatása van. A XIX. Század közepén szintetizált, kezdetben csak színezékként használt, főként 10 évnél idősebb fungisint használnak az orvostudományban. A neve a legfényesebb szín, a fukszia színéhez hasonlóan. A Fuchsin mérgező és karcinogén tulajdonságokkal rendelkezik.

A bórsavat általában antiszeptikus gyógyszerként használják. Helyileg egy ekcéma, dermatitis és (időről időre) gyógyulására használják - conjunctivitis. Az alkoholtartalmú anyag otitis gyulladást okoz, a fülbe való ásásával vagy a fülcsatorna behelyezésével bórsavval nedvesített pamut tampont. A korábbi mellékhatások miatt a bórsavat az elmúlt években egyre kevésbé használták az orvostudományban. Terhesség és laktáció tilos, akár csecsemők kezelésében is.

Az Oxybenzol (5% -os oldat) antiszeptikus gyógyszerek és farmakológia. Ez az anyag nagyon mérgező: súlyos diszfunkciót okoz a központi idegrendszerben. Ezenkívül az oxibenzén karcinogén, mivel a gyógyszeripari termékekben kis mennyiségben és alacsony valószínűségi koncentrációban fogyasztják. Mi ugyanaz a resorcinol, akkor hatékony fertőtlenítő. Alacsony koncentrációban (legfeljebb 2%) a resorcinol gyulladásgátló és sebgyógyító szerként alkalmazható. Az anyag nagyobb százalékával készült készítményeket alkalmazzák a bőr felületének kémhatására.

A "Fukortzin", mint egy makaróna megoldása nagyon hatásos, de nem teljesen ártalmatlan az egészségre. A terhes és szoptató anyáknak, valamint a 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek sem szabad használni. A "Fukortsin" oldatot csak pontosan, lehetőleg az egészséges bőrre érintve alkalmazza - ez az intézkedés csökkenti a termék toxikus hatását a minimumra. De mindenesetre, egy nagy terület bőrelváltozásai esetén jobb, ha másik gyógyszert is használnak, mert az oxibetén egyszerűen felszívódik a pórusokon keresztül, és bejut a véráramba.

A "Fukortsin" termék gombás és pustularis bőrbetegségek, kopás és repedések, felületes sebek kezelésére alkalmazható. Kiválóan bizonyította magát, és a bárányhimlővel: a folyadékkal töltött hólyagok az ágens hatása alatt nagyon gyorsan megszáradnak. Az is nyilvánvaló, hogy egyes emberek a "Fukortsin" szomatontiszt kezelést alkalmazzák. Figyelembe véve a termék toxicitását, az ilyen gyógyulás aligha indokolható, bár ebben az esetben, mint a legtöbb más esetben, gyorsan és tökéletesen működik. A "Fukortsin" oldat fungicid nélkül készül és homályos - gombaellenes hatása sokkal gyengébb.

Sokan úgy vélik, hogy ez a termék elavult és hatástalan, valamint az összes ismert "zöld" vagy metilén kék anyag ("pioctannán"). Valójában Castellani festékét Európában nem használják, nem utolsósorban a toxicitása miatt.

Mindazonáltal a mérgezési termékek "Fukortsin" csak ritkán fordulnak elő, és az egyetlen hibája a vélemények szerint színes színezés: nagyon látható a bőrön. Emiatt jobb, ha nem kenjük a fuchsin tartalmú termékeket, bőrkiütéseket, mielőtt konzultálnánk orvosával - különben nehéz lehet a diagnózis. Ebben az esetben egy tompa oldat használható. A fukortsin bőrről történő kiszűrésére vonatkozó kérdésre már régóta ismert az a válasz: az alkoholfogyasztás ez a legmegfelelőbb feladat.

Fukortzin oldat: összetétel, tulajdonságok, felhasználási jelek Szintén keresett:
Megoldás Fukortsin: összetétel, tulajdonságok, alkalmazási előírások отзывы - инструкция Fukorcin-oldat: összetétel, tulajdonságok, felhasználási jelek - a készítmény leírása Fukortzin oldat: összetétel, tulajdonságok, felhasználási jelek - mellékhatások oldatot Fukortsin: összetételét, tulajdonságait, javallatok - használni a hatóanyag-oldatot Fukortsin: összetételét, tulajdonságait, jelzések - értékelés oldatot Fukortsin: összetételét, tulajdonságait, jelzések - leírás megoldást Fukortsin: összetételét, tulajdonságait, jelzések - Fukortzin oldat: összetétel, tulajdonságok, alkalmazási előírások - részletes információ Fucorcin oldat: összetétel, tulajdonságok, felhasználási jelek

A Fukortzin oldat használati utasítása

A Fukortsin kombinált gyógyszer, amely antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Használati utasítások

A Fukortsin alkalmazása csak az orvos célja, hogy gombás és bakteriális bőrelváltozások, valamint nyálkahártyák kezelésére a gyógyszer hatásos, ha:

 • Repedések és kopások
 • szájgyulladás
 • Eroszó változások a nyálkahártyákban
 • Csirkehimlő és övsömör kezelés
 • Gomba és pustula elváltozások
 • Felszíni sebek.

A gyógyszert a bőr kezelésére használják, amely a seb gyógyítására és a fertőzés terjedésének megakadályozására készült.

struktúra

Egy milliliter Fucocin oldat foszszént tartalmaz rezorcinollal, fenollal, acetonnal és bórsavval együtt. Mindegyik anyag tömegfrakciója 4 mg, 78 mg, 39 mg, 0,049 mg, 8 mg.

A gyógyszerkészítmények további összetevői:

Gyógyító tulajdonságok

A fukortin baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, mivel az összetevők összetett hatása a bőrön és a nyálkahártyákon megállítja a patogén növényzet növekedését és terjedését. Az antimikrobiális hatás széles spektruma biztosítja az etil-alkohol hatóanyag-oldatának jelenlétét, ami szinte minden baktériumfajtának sejtfalát elpusztítja, beleértve az antrax okozó ágenseit.

A hatóanyag hatása az intracelluláris gombás spóra enzimek szintézisének megszüntetésére, valamint a mikrospóra, amely a Fucocin gombaellenes hatását eredményezi. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy sikeresen alkalmazzák dermatophytosis, mycosis, valamint onycomicosis kezelésére.

Az oldat komponensei blokkolják a másodlagos bakteriális növény flórához való közvetlen kapcsolódási folyamatot a lézió helyén, amelynek következtében a fertőzés lokalizálódik. A fukortsint a bőr pustuláris elváltozásaira használják (beleértve a szájgyulladást is), mivel fertőtlenítő hatással rendelkezik.

A kibocsátás formája

Fucorcin-oldat - egy homogén vörös folyadék, jellegzetes aromája a fenollal, ami a gouache illatát illeti. A készítményt 10 ml térfogatú üvegpalackokban állítják elő, az utasításokat mellékelik. A gyógyszertári láncban a Fukorcin - folyékony Castellani színtelen analógja is megtalálható.

Az ár 31-120 rubel.

Az alkalmazás módja

A kezelési oldatot a felnőttek és a gyermekek érintett bőrére kell kenni 2-4 alkalommal a nap folyamán, ezért célszerűbb, ha pamut törlőket vagy tampont használnak. Meg kell várni, amíg a gyógyszer megszárad, majd ajánlott hidratáló krémet vagy kenőcsöt alkalmazni.

Meg kell jegyezni, hogy a Fukortsin vörösre festette a bőr kezelt területét, a termék hosszú ideig még a bőrön marad, még akkor is, ha vízzel mosott.

Alkalmazzon Fucorcin és színtelen oldatot Castellani felnőtteknek és gyermekeknek hasonló lehet.

A fukortzint a herpesz zoster és a bárányhimlő kezelésére is használják, fertőtleníti a pustulák felületét, biztosítva a korai sebgyógyulást. Abban az esetben, ha a gyermekeknél a felnőttekben és a csirkehólyagokban zsindely van, ajánlott naponta alkalmazni a meglévő kiütéseket.

A gyógyszeroldat (színtelen és színes) alkalmazható bőrbetegségek (gomba, bakteriális) kezelésére újszülöttek és gyermekek egy év alatt. Az újszülötteknél alkalmazott gyógyszer jobb, mint egy pont.

Mi a legjobb segítség: Fukortzin vagy Zelenka?

Mindegyik oldat antimikrobiális hatást fejt ki, ráadásul a fukortszin gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A herpes zoster és a csirke pox kezelése során az egyik felsorolt ​​megoldás alkalmazható a bőrre. Ennek köszönhetően elkerülhető a seb fertőzése és a hegszövet kialakulása zsindely esetén. A terméket hidrogén-peroxiddal mossuk.

A szájgyulladásra szánt fukortszin használatára vonatkozó utasítások

Baktériumellenes folyadékot szteroid gyulladásra is alkalmazhat gyermekeknél és felnőtteknél.

 1. Ajánlatos alkalmazni a gyógyszer pontszerű alkalmazásának módját, amelynek eredményeképpen a szájnyálkahártya fertőtlenítésére és a regeneráció felgyorsítására alkalmazható. A szájnyálkahártya nyálkahártyáján alkalmazott gyógyszer alkalmazása után enyhe égési érzést okozhat. A kellemetlen tünetek néhány percen belül eltűnnek.
 2. Két hónap múlva a nyálkahártyán lévő oldat alkalmazása után a szájüreget leginkább folyó vízzel kell öblíteni, ami megakadályozza a seb túlszáradását. Ezt követően a Metronidazolra alapozott sebek kenőcsére kell alkalmazni.
 3. Gyermekek kezelésénél a megoldást 24 órán keresztül háromszor vagy négyszer kell alkalmazni a sebeknél. A szájgyulladás kezelésének menetét a kezelőorvos egyénileg határozza meg, de nem tarthat tovább 10 napot a felnőtteknél és 5 napnál tovább a gyermekek számára. A Fukorcinum rövid kezelésével elkerülhető a fenol mérgezés.

Az oldat nem sztomatitiszes gyermekek kezelésére alkalmazható, ha a gyermek 2 évesnél fiatalabb.

Terhesség és GW alkalmazása

A Fukorcin terhesség alatti anyára és gyermekre kifejtett hatását nem alaposan tanulmányozták. A kábítószer terhesség ideje alatt jobb, ha orvoshoz fordul. Ha az anya organizmusának várható előnye meghaladja a magzatra gyakorolt ​​valószínű kockázatokat, akkor a terhesség alatt a Fukorcin-kezelést is figyelembe veszik.

Nem ajánlott a HB-vel együtt alkalmazni. Az orvosával folytatott konzultációt követően helyettesítheti ezt a gyógyszert hasonló hatású gyógyszerrel (tablettákkal).

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem rendelik a bőrbetegségek, övsömör vagy bárányhimlő kezelésére történő felhasználáshoz, mivel a Fucocin fő összetevőire túlzott érzékenység áll fenn.

óvintézkedéseket

A kábítószert szájgyulladásban alkalmazzák, ha a gyógyszert a sebek foltos alkalmazásához használják. Elfogadhatatlan a szájüreg öblítése megoldással és belsejének bevitele.

Cross-Drug Interactions

Ez az antibakteriális oldat kombinálható más gyógyszerekkel, beleértve az antibakteriális kenőcsöt is.

Mellékhatások

 1. A herpes zoster kezelésére alkalmazott antibakteriális oldat alkalmazása során dermatitis alakulhat ki, amely valószínűleg károsítja a látást, az allergiás megnyilvánulásokat, a helyi fájdalmat a szájban égő érzéssel.
 2. Ne alkalmazza az oldatot a bőr nagy területeire (herpes zoster esetében), mert fennáll a fenol mérgezésének veszélye. Az intoxikációban megsértheti a légzés ritmusa, általános rossz közérzet, szédülés, vérnyomásváltozás.

A mellékhatások jelenlétében érdemes tanácsot kérni egy orvoshoz, talán egy szakértő javasolni fogja ezt a gyógyszert.

túladagolás

Az orvosi gyakorlatban mind a felnőttek, mind a gyermekek túladagolásának eseteit nem jelentették.

Feltételek és lejárati dátum

Az injekciós üveget antibakteriális oldattal kell tartani a fényforrásoktól mérsékelt páratartalom mellett. A Fukorcin eltarthatósága 2 év.

analógok

ár 14-75 rubel.

A jód antiszeptikus, helyi alkalmazás, amely a bőr és a nyálkahártyák különböző elváltozásait kezeli. A jód különféle dózisformákban áll rendelkezésre: különböző koncentrációjú alkoholos oldat, ceruzaüveg vagy csepegtető.

Előnyök:

 • Alacsony ár
 • Lehetséges terhesség alatt történő alkalmazás
 • Széles körben használt kozmetikai.

hátránya:

 • Nem alkalmas diabetikus fekélyek kezelésére
 • A kontakt dermatitisz kialakulását okozhatja
 • A tiszta jódot csak pontosan kell alkalmazni.