furazolidone

A leírás aktuális 2016/02/22

 • Latin név: furazolidon
 • ATX kód: G01AX06
 • Hatóanyag: furazolidone
 • Gyártó: Veropharm (Belgorod, Oroszország), Marbiopharm (Oroszország), Irbitsky Vegyi Gyógyszergyár (Oroszország), Boriszov Gyógyszergyára (Belarusz Köztársaság)

struktúra

1 tablettában 0,05 g furozolidon.

A készítmény tartalmaz továbbá burgonyakeményítőt, kalcium-sztearátot, szacharózt, poliszorbátot, laktózt.

A kibocsátás formája

Ploskotsilindricheskie tabletta 0,05 g.

Granulátum szuszpenzió készítéséhez (gyermekeknek).

Farmakológiai hatás

protivoprotozoynoe, antimikrobiális.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

A furazolidon - egy antimikrobiális szer, amely származik nitrofurán. Nagyon érzékeny rá szalmonella, Shigella, Campylobacter, valamint a legegyszerűbb (lyabmlii, Trichomonas) és kolera vibrio. A koncentrációtól függően baktericid vagy bakteriosztatikus hatású.

Az akció mechanizmusa a mikroorganizmus sok enzimrendszerének blokádja. A nitrofuránok sértik a sejtes légzést, elnyomják Krebs ciklus és blokkolja a bioszintézist nukleinsavak. Ennek következtében a mikroorganizmusok héja vagy citoplazmatikus membránja elpusztul. A kábítószer hatása alatt a megsemmisített mikrobiális sejtek kevesebb toxinokat szabadítanak fel. Más antimikrobiális szerektől eltérően aktiválják az immunrendszert.

Egyes antibiotikumokkal szemben rezisztens törzseken dolgozik. Nem vonatkozik rá anaerob és Pseudomonas aeruginosa. A mikroorganizmusok stabilitása a gyógyszerhez ritkán fordul elő.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Furazolidone? Mivel rosszul felszívódik az emésztőrendszerben és ugyanakkor magas koncentrációk keletkeznek a bélben, a bélrendszerben bakteriális fertőzések és protozoális etiológia. különböző furadonina az alacsony toxicitás jellemzi.

farmakokinetikája

Szájon át jól felszívódik. Szövetekben és folyadékokban oszlik el. A szeszes italban agyhártyagyulladás ugyanazok a koncentrációk jönnek létre, mint a plazmában, terápiás koncentrációkat is elérnek a bél lumenében. Intenzíven metabolizálódik a májban egy inaktív metabolitba. A vesén keresztül ürül (legfeljebb 65%), kisebb mennyiségeket állapítanak meg a székletben,

A furazolidon alkalmazási területei

 • vérhas;
 • giardiasisnak;
 • kolera;
 • paratífusz;
 • élelmiszer-eredetű betegségek;
 • trichomonal colpitis és húgycsőgyulladás;
 • pyelitis;
 • hólyaggyulladás;
 • helyi kezelés fertőzött sebeket és égések.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység;
 • terhesség, szoptatás;
 • veseelégtelenség (terminál szakasz);
 • szigorú májelégtelenség;
 • legfeljebb 3 éves korig (tabletták);
 • legfeljebb 1 hónapig. (Szuszpenzió).

Óvatosan kell alkalmazni az idegrendszeri betegségekre és glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiánya.

Mellékhatások

 • bőrkiütés, a bőr viszketése, angioödéma;
 • csökkent étvágy;
 • tüdőödéma, hörgőgörcs (hosszan tartó használattal);
 • hányinger, hányás;
 • hepatotoxikus hatás;
 • ideggyulladás (hosszan tartó használat esetén).

kockázat perifériás neuropátia növekszik a diabetes mellitus, hypovitaminosis B és C, vérszegénység.

Furazolidon tabletta, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A gyógyszert étkezés után szájon át kell bevenni, mivel ez okozhat dyspepsiás rendellenességek. A tablettákat egy pohár vízzel le kell mosni. Hosszú ideig tartó alkalmazás a megelőzés érdekében ideggyulladás kombinálják a recepcióval a B csoportba tartozó vitaminok.

A furazolidon használatára vonatkozó utasítások

Felnőtt adag dózisban paratífusz, vérhas és ételmérgezés - 0,1 g naponta 4 alkalommal naponta 5-10 napig. Egyszeri adag - 0,2 g, napi - 0,8 g.

a giardiasisnak - 0,1 g naponta négyszer 7 napig, egy hét után ugyanazt a tanfolyamot ismételjük meg.

a trichomoniasis urethritis - 0,1 g 4 alkalommal 3 napig.

a Trichomonas colpitis a dózis és a befogadási gyakoriság ugyanaz, és párhuzamosan vezetik be a hüvelyporba furazolidon és a tejcukor, a végbélgyertyákban, 4-5 mg furazolidon tartalmú.

Kezeléshez égések helyileg a gyógyszer oldatával (1: 25 000) történő kötődés formájában.

Gyermekeknek szóló használati utasítás

Gyermekek esetében az adagot testtömeg kg-ra számítjuk. Ez: egy - 0,0025 g / kg, és napi 0,01 g / kg, 3-4 dózisban elosztva. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Alkalmazás állatgyógyászatban

Az állatgyógyászati ​​készítmény sárga por, vízben oldhatatlan.

A gyógyszert használják szalmonellózis, kokcidiózis, colibacteriosis, bélgyulladás, balantidioza állatokon és madarakon. A gyógyszer tabletták formájában (egy 50 mg-os tabletta) használható.

A fenti betegségek esetében a dózis csirkék esetében, pulykáknál és brojlercsirkék esetében megegyezik - a hatóanyag napi kétszer 3 mg / testtömeg-napi adagban kerül a takarmányba, a kezelést 8 napig végezzük. Szükség esetén a kezelés folyamata megismétlődik, de 10 napos szünet után. Profilaktikusan, a 10 napos korig tartó fiatal állatokat naponta 2 mg naponta adagolják naponta.

A túladagolás elfogadhatatlan, mivel a madár álmosságot, gátlást és halált okozhat. Hogyan adhatunk csirkét? Jobb az ételhez. Egy másik lehetőség létfontosságú oldódás a vízben és ital formájában. De tudnia kell, hogy a gyógyszer rosszul oldódik, és napfénynek kitéve károsítja a tulajdonságait.

túladagolás

Úgy tűnik toxikus hepatitis, poiineuritis és a vér változása.

A kezelés a gyógyszer eltörléséből, a kinevezésből áll antihisztaminok és a B csoportba tartozó vitaminok, bőséges ital.

kölcsönhatás

aminoglikozidok és tetraciklin fokozza antimikrobiális hatását.

antidepresszánsok, fenilefrin, efedrin, MAO inhibitorok, tiramin, amfetamin kombinálva furadoninom a vérnyomás jelentős emelkedését okozza.

A vizeletben lúgosító szerek csökkentik a gyógyszer hatását.

A hematopoiesis elnyomása fokozódik, ha együtt használják chloramphenicol és risztomicin.

Nem kompatibilis az alkohollal, mivel ez a kombináció okozza diszulfiramidszerű reakciókat.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Furazolidon gyermekek számára

A gyermekek oktatása a következőket tartalmazza: amoeb-vizenyő, szalmonellózis, giardiasisnak.

Hogyan lehet a Furazolidon-t gyermekeknek adni?

Gyermekek számára a granulátumok formája kényelmes, amelyből 100 ml víz hozzáadásával szuszpenziót készítünk. Ha megfelelően elkészítjük, 1 ml szuszpenzió 0,0003 g készítményt tartalmaz. A szuszpenziót naponta négyszer alkalmazzák, mérőedényben mérve és 7 éves korig. Az egyszeri adag: 1-2 év 4-5 ml, 3-4 év 6-7 ml, 4-5 év 7,5-8,5 ml.

7 éves kortól a gyermekek már tablettákat is kaphatnak. A gyermekek számára a tabletták dózisa ennek megfelelően alacsonyabb, mint a felnőtteknél. 7-14 éves korban 0,03-0,05 g-os egyszeri dózis ajánlott, naponta 0,12 g-0,15 g.

A szülők véleménye bizonyítja a bélbetegségek hatékonyságát.

"Bififormot és enterofurilt vettünk - semmi sem segített. A héten hasmenés volt, amíg az orvos nem jelölte ki a furazolidon + lineex-et. "

"Smecta nem segített, az enterofuril is, végül segített a furazolidonnak."

Általában a mellékhatás 5 napján nem észleltek mellékhatásokat.

Furazolidon terhesség alatt

A gyógyszer a C. kategóriába tartozik. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyagnak az állatokon végzett vizsgálata káros hatással van a magzatra, de nincs információ a magzatra gyakorolt ​​hatásról. Az utasítások szerint a gyógyszer terhesség alatt ellenjavallt. Csak a létfontosságú szükségletekre lehet kinevezni, figyelembe véve a várható és a magzatra való kockázatot.

Furazolidon a cystitis számára

Mennyire hatékony ez a gyógyszer, ha hólyaggyulladás? Ha a farmakokinetikából indulunk ki, akkor a legnagyobb koncentrációját a bél lumenében határoztuk meg, és ennek következtében a hatóanyag a leghatékonyabb a bélfertőzésekben. A nitrofuránok csoportját a húgyúti fertőzések kezelésében jobb használni furadonin, azonban mérgezőbb.

Ha a hólyaggyulladás A furazolidon monoterápiaként is alkalmazható pielitah és pyelonephritis azt a következővel kombinálják: antibiotikumok. A nitrofurán-származékok származékai nem okoznak terápiás koncentrációt a vese parenchyma-ban, ezért csak a cystitist használják.

A fentiekben említett szokásos dózisokban a cystitisből származó furazolidon tablettákat a betegség szövődményes úton alkalmazzák. a vérzéses vagy purulens cystitis komolyabb kezelésre van szükség.

Furazolidon hasmenés esetén

Ez a gyógyszer mindig látható? És lehetséges-e azonnal szedni a széklet zavarával? Világos jelek vannak - shigellosis, amoeb-vizenyő, szalmonellózis. A szalmonellózis és a shigellózis kezelésére kiválasztott gyógyszerek a fluorokinolon-sorozatok és a furazolidon. Néha még az enyhe és közepes formájú akut bélfertőzések (OCI) esetében is, különösen a gyermekeknél, a kezelés kezdõdik probiotikumok (bifiform, Probifor, Enterol, Bifistim) és enteroszorbensek (Filtrum, neosmectin, enterosgel). Csak súlyos formában vagy a megelőző kezelés hatásának hiányában 2-3 napot írnak elő tabletták a furazolidon hasmenés ellen.

Csak az orvos tudja előírni, hogyan kell hasmenés, pozitív dinamika hiányában a "tartalék" antibiotikumokra való áttérés (imipenem, azitromicin, amikacin és mások). Ne felejtsük el, miután a kezelés egy tanfolyamot tartott probiotikumok.

Furazolidon analógok

A hatóanyag analógjai hiányoznak. Hasonló hatásúak a nirofurán-származékok nifuroxazide és Entprofuril, antibiotikumok rifaximin, imipenem, azitromicin, amikacin, fluorokinolon, ciprofloxacin.

Furazolidone vélemények

Gyakran feltették ezt a gyógyszert - antibiotikum vagy nem? Ez nem így van antibiotikum, és szintetikus antibakteriális szer, amely eltér a valódi antibiotikumtól a mikroorganizmusok hatásmechanizmusán és az emberi szervezetre gyakorolt ​​hatáson.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Furazolidone tabletta? Csak a hasmenés írja fel ezt a gyógyszert? A gyógyszer használatának fő jelét a bélbetegségek okozzák. A furazolidon mellett más bél antiszeptikumok is előírhatók a mikroflóra korrekciójára (nifuroxazide, rifaximin) probiotikumok.

Furazolidon tabletták kombinálva a szorbenseken és Kreón felírja a kezelést giardiasisnak. Ez nagyon gyakran találkozott felülvizsgálatok. Ebben az esetben a furazolidonra vonatkozó értékelések többnyire negatívak, mivel még egy 10 napos tanfolyam sem vezetett a parazita felszámolásához. Hatékonyabb metronidazol vagy makmiror, mint a furozolidon. Mi segít a gyógyszerrel? A húgyúti fertőzésekkel 7-14 napig van előírva.

A furazolidon alkalmazására más utalások is utalnak, amelyekről az absztrakt nem utal. Például, antihelicobacter terápia, beleértve a furazolidont is, hatásos a felnőttek eróziós és fekélyes betegségeinek kezelésében. Ugyanez a módszer vonatkozik a fertőzött gyermekek kezelésére helicobacter pylori (HP). Tartalmazza De-Nol, furazolidone, amoxicillin, ranitidin és a kezelés után 100% -os felszámolásra kerül a HP.

A vizsgálatok gyakran jelzik a mellékhatások a gyógyszer - hányinger, és néha hányás. Ha a gyógyszert orvosi rendelvény nélkül veszi, gondosan tanulmányozza meg az összes ellenjavallatot és tartsa be az ajánlott adagot.

Ár Furazolidone, hol vásárolni

A gyógyszer elérhető minden moszkvai gyógyszertárban és más oroszországi városokban, így nincs szüksége orvosi rendelvényre a gyógyszer megvásárlásához.

A Furazolidone 50 mg №20 tabletta ára 119-150 rubel.

furazolidone

◊ tabletta sárga vagy zöldes-sárga színű, lapos hengeres, kúpszerű.

Segédanyagok: burgonyakeményítő - 20 mg, kalcium-sztearát (kalcium-sztearát) - 1 mg, a cukor (szacharóz) - 10 mg Tween-80 (poliszorbát) - 0,2 mg, a laktóz (tejcukor) - 18,8 mg.

10 db. - Cella nélküli konténerek.
10 db. - csomagolás kontúrháló (2) - doboz karton.
10 db. - Csomagolási kontúrháló (3) - csomagolás kartonból.
10 db. - csomagolási kontúrháló (4) - csomagolás kartonból.
10 db. - Csomagolási kontúrháló (5) - csomagolás kartonból.
50 db. - polimer dobozok (1) - kartondobozok.

Antimikrobiális szer, nitrofurán származéka. Ez aktiv Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, Trichomonas spp., Giardia lamblia. Legérzékenyebbek Furazolidon Shigella dysenteriae spp., Shigella flexneri spp., Shigella bovdii spp., Shigella sonnei spp., Salmonella typhi, Salmonella paratyphi.

Enyhén befolyásolja a gázsog és anaerob fertőzés kórokozóit. A mikroorganizmusok stabilitása lassan fejlődik ki. Blokkolja a monoamin-oxidázot. Nitrofurán sérti sejtlégzés mikroorganizmusok, gátolják a trikarbonsav ciklus (Krebs-ciklus), valamint bioszintézisét gátolják nukleinsavak a mikroorganizmusok, így a megsemmisítése a citoplazmatikus membránok vagy membrán. Ennek eredményeként a nitrofuránok mikroorganizmusok termelnek kevesebb toxinokat, így a javítása a általános állapota a betegnél továbbra is fennállhat kifejezni, hogy elnyomja a növekedés a mikroflóra. Ellentétben sok más antimikrobiális szerek netolko azok nem gátolják, és még az immunrendszer aktiválására (fokozott mértékű komplement-titert és hogy a leukociták fagocitáiják mikroorganizmusok).

Az orális adagolás jól felszívódik. A cerebrospinalis folyadék meninges gyulladásának hátterében a koncentrációk megegyeznek a plazma koncentrációival. Gyorsan és nagymértékben metabolizálódik főként a májban egy farmakológiailag inaktív metabolit (amino-származék) kialakulásával. Főleg a vesék választják ki (65%), kis mennyiségeket találnak a székletben, ahol terápiás koncentrációkat érnek el a bélbetegség okozó ágenseivel szemben.

furazolidone

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A furazolidon a nitrofuránok csoportjából származó gyógyszer, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Farmakológiai hatás

A furazolidon az 5-nitrofurforol szintetikus származéka. A vizsgálatok szerint a Furazolidone a leghatékonyabb a Gram-negatív aerob baktériumok által okozott gyulladásos betegségek kezelésében. Az aerob Gram-pozitív mikroorganizmusok, gombák és protozoák kevésbé érzékenyek rá. Az anaerob kórokozók érzékenyek a furazolidonra.

A furazolidon farmakológiai hatása sok tekintetben függ a beadott dózisoktól: kis dózisokban a hatóanyag bakteriosztatikus hatású, és növekedése - baktericid. Az antimikrobiális hatás mechanizmusa az, hogy a nitro-csoportok, amelyek a mikroorganizmusok enzimjei hatására a Furazolidon molekuláihoz kapcsolódnak, aminosavcsoportokká válnak, amelyek nagyon bomlékonyak. Az aminocsoportok megtörik a bakteriális sejtfal integritását, és megakadályozzák számos biokémiai folyamatot. Ennek eredményeként a mikroorganizmusok elveszítik a további növekedés és reprodukció képességét.

A vizsgálatok szerint a Furazolidone kis immunstimuláló hatással rendelkezik. Ez abban rejlik, hogy a gyógyszer képes növelni a fehérvérsejtek (leukociták) fagocitikus aktivitását és a bók titerét.

A furazolidon növeli az emberi test érzékenységét az etil-alkoholra. Ezért a gyógyszer és az alkoholtartalmú italok egyidejű alkalmazásakor hányinger és hányás alakul ki.

A furazolidon baktériumokban mutatott rezisztenciája (ellenállóképessége) meglehetősen lassan fejlődik ki.

Orális adagolás után a furazolidon gyorsan és majdnem teljesen felszívódik a bélben. Terápiás szempontból szignifikáns koncentráció a vérben az egyszeri adag után 5-6 órán belül fennmarad. A gyógyszer behatol a cerebrospinális folyadékba, ahol a koncentrációja megegyezik a vérben. A bélben is megfigyelhető a furazolidon magas koncentrációja.

Főleg a vesék választják ki, részben változatlanok, részben metabolitok formájában.

bizonyság

Ezt a gyógyszert a húgyutak, a gyomor-bél traktus és a bőr gyulladásos és fertőző betegségeinek kezelésére alkalmazzák. Az utasítások szerint a furazolidon a következő betegségek kezelésére szolgál:

• fertőző betegségek okozta hasmenés, különösen az ételmérgezés;

• fertőzött égések és bőr sebek.

A furazolidon alkalmazása

A gyógyszert szájon át vették. Kívánatos, hogy ne csiszoljuk a tablettát, és ne rágjuk meg, hanem egészben lenyeljük, egy pohár vízzel.

A Furazolidone-t az élelmiszerekkel fertőzött fertőzések kezelésére a paratyphoid és a dizentéria naponta négy alkalommal kell 100-150 mg-ra alkalmazni 7-10 napig.

A Furazolidonu jelzés egy trichomonas fertőzés. Amikor a gyulladáscsökkentő gyógyszert 3 napig 100 mg-os napi 3-4 alkalommal írják elő. Amellett, hogy a hüvelybe, naponta egyszer, 5 g por álló furazolidon keverék laktóz (tejcukor) arányban 1: 400, és a végbél, rektális kúpok furazolidon. Trichomonadal urethritis esetén a furazolidont naponta négyszer 100 mg-ot adják 3 napig.

A vizsgálatok szerint a Furazolidon elég hatékony a Giardiasis kezelésében. A felnőttek naponta négyszer 100 mg-ot, míg a gyermekeket 10 mg-os testtömeg-kilogrammonként naponta. A napi dózist 3 dózisra osztjuk.

Indokolt a furazolidon alkalmazása sebfertőzések és égési sérülések kezelésére. Ezekben az esetekben a gyógyszert topikálisan nedves szárító kötszer vagy furazolidon öntöző oldat (1: 25 000) formájában alkalmazzák.

Mellékhatások

A furazolidon egy alacsony toxikus gyógyszer, de ennek ellenére a mellékhatások kialakulásához vezethet: hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom az epigasztrikus régióban. Az utasítások szerint a Furazolidon ritkán allergiás reakciók kialakulásához vezet: Quincke ödéma, urticaria, viszketés, bőrkiütés. A mellékhatások kialakulásának megakadályozása érdekében a furazolidon minden adagját nagy mennyiségű folyadékkal, antihisztaminokkal és B-vitaminokkal kell bevenni.

A furazolidon hosszú távú alkalmazása, különösen csecsemőknél, methemoglobinémia és hemolítikus vérszegénység, hipertermia, köhögés, dyspnoe és neurotoxikus reakciók kialakulása lehetséges.

Ellenjavallatok

• Egyéni túlérzékenység a gyógyszerre;

• A krónikus veseelégtelenség terminális állapota;

• A gyermek életkora kevesebb, mint egy hónap;

• Laktóz és glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiány.

A terhes nők körében a furazolidon kezelésére vonatkozó útmutatásokat gondosan mérlegelni kell az orvosok kezelésével. A terhesség és a laktáció ideje alatt a furazolidon alkalmazása csak akkor megengedett, ha a gyógyszer lehetséges alkalmazása jelentősen nagyobb lesz, mint a magzat (gyermek) lehetséges kockázata.

A furazolidont óvatosan kell alkalmazni az idegrendszer és májbetegségben szenvedő betegek számára. Nem szabad olyan személyekre rendelni, akiknek munkája nagy figyelemfelkeltést és gyors reagálást igényel.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A tetraciklinek és az aminoglikozidok növelik a furazolidon antibakteriális aktivitását. A furazolidon és a ristomicin egyidejű adagolásával a kloramfenikol növeli a hematopoietikus funkció elnyomásának kockázatát.

A hatóanyagot nem szabad egyszerre felírni az amfetamin, efedrin, MAO inhibitorok, tk. ez nagyfokú hipertóniás kockázattal jár.

túladagolás

Nagy dózisú Furazolidon adagolásakor a beteg mérgező májkárosodást okoz, akut mérgező hepatitis esetén. A vélemények szerint a nagy dózisú furazolidon hematotoxikus és neurotoxikus hatások kialakulásához vezethet.

Nincsenek specifikus antidotumok. Megmutatja a gyomor mosását és a belső szorbenseket és só hashajtókat. Vitaminok és antihisztaminok hozzárendelése. Szükség esetén infúziós terápiát hajtanak végre, amely a víz-elektrolit egyensúly fenntartására irányul.

Súlyos mérgezés esetén hemodialízist végzünk.

A furazolidon felszabadulási formája

A hatóanyag 0,05 g (50 mg) hatóanyagot tartalmazó tabletták formájában kapható. A tablettákat 10 db kontúrhálóban és cellás csomagolásban csomagolják.

A furazolidon tárolási feltételei

A furazolidont szobahőmérsékleten, száraz helyen, gyermekek számára hozzáférhető helyen kell tárolni. Felhasználhatósági ideje három év. A lejárati idő után a gyógyszer nem alkalmazható kezelésre.

Furazolidon: használati utasítás

A Furazolidon hatóanyag orális adagolásra antibakteriális szer, amely a nitrofurán sorozat származékainak csoportjába tartozik.

A készítmény formája és összetétele

A furazolidon sárga tabletták formájában kapható, laposhengeres, egyik oldalán facetollal 10 darabos kontúrcsomagolásban (2-3), kartondobozban. A tablettákat továbbá 50 darab polimer anyagot tartalmazó dobozokba lehet csomagolni. A készítményt részletes leírás és a jellemzők leírása kísérik.

A Furazolidon gyógyszer minden tabletta 50 mg aktív hatóanyagot tartalmaz - a furazolidont, valamint számos segédanyagot.

Használati utasítások

A furazolidon tablettákat szájon át történő alkalmazásra szánják a következő betegségek komplex terápiája részeként:

 • paratífuszt;
 • vérhas;
 • Utazó hasmenése;
 • lyamlioz;
 • ételmérgezés.

Ellenjavallatok

A tabletták bevétele előtt a betegnek gondosan el kell olvasnia a mellékelt utasításokat, a gyógyszer a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • súlyos krónikus veseelégtelenség;
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • a hatóanyagok egyedi érzékenysége vagy intoleranciája;
 • allergiás reakciók a nitrofurán-csoportból származó gyógyszerekre.

Különösen körültekintően alkalmazzák ezt a gyógyszert az ilyen betegeknél:

 • krónikus veseelégtelenség;
 • májbetegség, amely a test funkciójának megsértésével jár;
 • a központi idegrendszer betegségei.

Adagolás és adminisztráció felnőtteknek és gyermekeknek

A furazolidon tablettákat étkezés után szájon át kell bevenni. Ajánlatos a tablettát azonnal lenyelni, anélkül, hogy szipogtatná őket, és elegendő mennyiségű vízzel préselt volna. A gyógyszer dózisát és a kezelés időtartamát az orvos külön-külön határozza meg minden egyes beteg esetében.

A vizenyőben, az ételmérgezésben, az utazók hasmenésében és a paratyphoidban a felnőttek naponta négyszer 2-3 tablettát írnak elő, a gyógyszer maximális napi adagja nem haladhatja meg a 800 mg-ot. A gyógyszeres kezelés időtartama 5-10 nap.

A giardiasis kezelésére a felnőttek naponta négyszer 2 tablettát írnak fel. A 12 év alatti gyermekek egyedileg kezelhetők, a testsúlytól függően - 10 mg / kg. A gyógyszer beadott dózisát egyenlő részekre osztjuk 3-4 dózisra.

A gyógyszer alkalmazása a terhesség és a laktáció idején

Terhesség idején a furozolidon tabletták alkalmazása ellenjavallt nőknél, mivel nincs klinikai tapasztalat a gyógyszerrel, és a nitrofuránok biztonsága a magzat számára nem bizonyított. Ha szükséges a terápia végrehajtása, az orvos gondosan megvizsgálja a haszon összefüggését, és az anya és a magzat kockázatát.

A Furazolidon tabletta alkalmazása szoptatás alatt ellenjavallt, mivel a hatóanyag az anyatejbe ürülhet és beléphet a gyermek testébe. Ha a készítményt szoptató anyával kell kezelni, a laktáció megállításának kérdését meg kell oldani.

Nemkívánatos események

A furazolidon kezelés során azoknál a betegeknél, akik fokozottan érzik a nitrofuránok érzékenységét, a következő mellékhatások alakulhatnak ki:

 • a részét az emésztőrendszer - fokozott szomjúság, hányinger, hasi fájdalom, néha hányás, étvágytalanság, fájdalom a jobb bordaív, kolesztatikus sárgaság, májelégtelenség, hasmenés, puffadás;
 • a légzőrendszerből - mellkasi fájdalom, légszomj, száraz köhögés, asthmás asztmás rohamok súlyosbodása, bronchospasmus kialakulása;
 • az idegrendszer oldalán - fejfájás, szédülés, álmosság, letargia, végtagerinc, polineuropátia, ingerlékenység, agresszió;
 • egy oldala vér - leukopénia, trombocitopénia, agranulocitózis, hemolitikus anémia, megaloblasztos vérszegénység (ezek a hatások csak átmeneti jellegűek, és gyorsan múló);
 • allergiás reakciók - Quincke ödéma, bőrviszketés, csalánkiütés, bőrpír, dermatitis.

Bizonyos esetekben influenza-szerű tünetek kialakulása - ízületi és izomfájdalom, hidegrázás, láz.

A gyógyszer túladagolása

A nagy dózisú Furazolidone tabletták hosszú távú beadásakor a beteg olyan túladagolás jeleit mutatja, amelyek klinikailag nyilvánvalóan hányás, akut májelégtelenség, polyneuritis, károsodott tudatosság.

A nitrofurán túladagolásának kezelése a gyomor mosásából, a nagy mennyiségű tiszta víz beviteléből, enteroszorbensek, B-vitamin csoportból áll, és szükség esetén a beteg tüneti kezelést végez.

Kábítószer kölcsönhatások

A furazolidon-kezelés során kerülni kell az etanolt tartalmazó gyógyszerek szedését, mivel növelik a májban jelentkező toxikus károsodás kockázatát és az idegrendszer súlyos mellékhatásainak kialakulását.

A Furazolidon-t nem szabad együtt adni antacidokkal, magnéziummal, alumíniummal és vasal. Ez a gyógyszer kölcsönhatás a furazolidon felszívódásának csökkenéséhez és a terápiás hatás csökkenéséhez vezet.

A furazolidon és a tetraciklin egyidejű alkalmazásakor mindkét gyógyszer antimikrobiális hatását fokozzák, amelyet figyelembe kell venni, és szükség esetén csökkenteni kell a dózist.

Különleges utasítások

A furazolidon-kezelés során ki kell zárni a diétából egy ideig, vagy élesen korlátozni kell a termékeket, például túró, tejszín, vaj, kemény sajt, kávé, erős tea, hering.

A polineuritis kialakulásának megakadályozása érdekében a Furazolidone tabletták befogadását a B-vitamin bevitelével kell kombinálni.

A gyógyszer alkalmazásának tapasztalata a 3 év alatti gyermekek körében hiányzik, ezért a fiatalabb óvodáskorú gyermekek számára nem írnak elő tablettákat.

A hatóanyagnak nincs hatása a központi idegrendszerre az ajánlott adagban, és nem gátolja a pszichomotoros reakciók sebességét.

Tabletták analógjai Furazolidon

A gyógyszernek nincsenek szerkezeti analógjai, ezért ha más gyógyszereket kell kiválasztani a beteg számára, konzultáljon orvosával.

Hagyás és tárolás

A gyógyszer Furazolidon orvosi rendelvény nélkül vásárolható meg egy gyógyszertárból. Tárolja a csomagolást szobahőmérsékleten tablettákkal a gyermekektől és a nedvességtől. A gyógyszer eltarthatósága a gyártástól számított 3 év, a tabletta lejárati idővel nem használható.

Furazolidon ár

A Furazolidon gyógyszerárának átlagára a moszkvai gyógyszertárakban 80 rubel.

Furazolidon: gyermekek és felnőttek kezelése, indikációk, dózisok

A furazolidon egy modern antimikrobiális ágens a nitrofuránok csoportjából, amely tökéletesen megbirkózik számos paraziták és baktériumok okozta különböző etiológiájú veszélyes fertőzések kezelésével. Más antimikrobiális hatóanyagokkal ellentétben a furazolidon aktiválja a szervezet immunrendszerét (növeli a fehérvérsejtek fagocitikus aktivitását és a bók titerét), ezzel segítve ezzel a betegség leküzdését.

Előnyök és hátrányok - bizonyos antibiotikumokkal szemben rezisztens törzsekre hat. Nem befolyásolja az anaerobokat és a Pseudomonas aeruginosa-t. A mikroorganizmusok stabilitása a gyógyszerhez ritkán fordul elő.

Fontos figyelembe venni a furazolidon használatára vonatkozó utasításokban feltüntetett adagot, mivel a hatóanyag terápiás hatása az adagtól függ - nagy dózisokban baktericid hatás érhető el, és bakteriosztatikus hatás érhető el kis adagokban.

A furazolidon gyermekek számára alkalmas? Lehetséges, hogy a gyermekek számára a készítmény granulátum formájában kerül kiadásra, amelyet víz használata előtt fel kell hígítani. A gyermekek alkalmazását és adagolását az alábbiakban ismertetjük, és a csecsemő korától és súlyától függ.

Mi segít a furazolidon alkalmazásában?

A furazolidont a húgyutak, a gyomor-bél traktus vagy a bőr fertőző betegségeinek kezelésére írják fel. A gyógyszer fő alkalmazási területe a következő betegségek kezelése:

 1. amebiasis és amoebicus diszentéria;
 2. a fertőző etiológia hasmenése;
 3. bacilláris vizenyő;
 4. giardiasisnak;
 5. trichomoniasis;
 6. bakteriális vastagbélgyulladás, folyadék széklet kíséretében;
 7. láz.

Továbbá a "furazolidon" ételmérgezés, vaginitis, urethritis, pyelitis és cystitis esetén is alkalmazható. A fertőzött égések és sebek kezelésére használják.

Furazolidon - gyermekek oktatása

A furazolidon gyermekeknek történő adagolása a betegség típusától és mértékétől függ, és azt szakképzett orvosnak kell előírnia. A használati utasításnak megfelelően, a dysentery, a paratyphoid, az ételmérgezés, giardiasis, a dózis:

5-14 éves gyermekek - 0,03-0,05 g (giardiasis esetén javasolt, hogy naponta 3-4 mg dózisban naponta 10 mg furazolidont számítsanak ki).

Referenciaként - 0,05 g egy furazolidon 50 tabletta.

5 év alatti gyermekek A furazolidon granulátum formájában kapható, amely hígítást igényel. Egy granulátumot tartalmazó injekciós üvegben öntsünk fel forralt vizet a tárolóedénybe (100 ml szuszpenziót kapunk) és keverjük, hogy feloldjuk a tartalmat és szuszpenziót kapjunk. Az adagot csak a gyermek indexei és a csecsemő súlya alapján adják be (1 kg gyermek esetében - 0,01 g gyógyszer).

Nem szabad önállóan választani a furazolidon dózisát az év gyermekei számára - ezt orvosnak kell kezelnie. Mivel nemcsak a baba súlyát, hanem teljességét és egyéb adatait is fontosnak tartja.

A kezelés időtartama függ a betegség mértékétől, általában 7 napig, súlyos fertőzések esetén 12-14 napig.

A gyermekkori mellékhatások a furazolidonra főleg a megnövekedett dózisokkal fejezhetők ki anélkül, hogy gyermekorvosával konzultálnának a gyermek otthoni kezelésénél.

A leggyakoribb megnyilvánulások bőrkiütés, mint csalánkiütés, duzzanat és viszketés. Lehetséges hányás vagy hányinger. A tüneti kezelést szükség szerint végezzük. Az allergiák elkerülése érdekében a gyógyszer egy időben antihisztaminokkal is szedhető.

A gyógyszer étkezés után kerül forgalomba. A gyógyszer gyermekek számára történő alkalmazása során gondosan ellenőrizni kell állapotát.

Furazolidon - utasítások felnőtteknek

Használati utasítások szerint, diétériával, paratifómmal, ételmérgezéssel, giardiasisszal, naponta 4 alkalommal 5-10 napig.

Egy nap alatt ne vegyen be több mint 0,8 g furazolidont. A Furazolidone alkalmazása több mint 10 napig nem ajánlott.

Használati utasítás Furazolidone 50 (tabletta), egyszeri és napi dózisok:

A trichomonas colpitis - 0,1 g naponta 3-4 alkalommal 3 napig, és egyidejűleg helyi kezelést - rektális kúpot kell végezni a végbélben lévő furazolidonnal.

Különböző élelmiszer-toxikózisokban és disziszté-ziában 100-150 mg-ot alkalmaznak. A kezelés időtartama 7-10 nap.

Felnőtteknél a hasmenés esetén a furazolidont napi 50 mg-tól napi 2-3 tablettáig alkalmazzák. A maximális alkalmazási idő 1 hét vagy addig, amíg a hasmenés legalább 12 órán át meg nem szűnik.

A cystitis esetében 2 tablettát (összesen 100 mg) adnak naponta négyszer 4-5 napig.

Trichomonadal urethritis, 100 mg 4 alkalommal naponta 3 napig.

Az értékelés szerint a Furazolidon hatásos a Giardiasis kezelésében. A felnőtteket napi 4 alkalommal 100 mg-os dózisban adják 5 napig.

A felnőttek maximális dózisa napi 4 tabletta (0,2 g) - egyszeri adag és 16 tabletta (0,8 g).

fontos. Annak érdekében, hogy a hatóanyag a hatóanyag egyenletes koncentrációját fenntartsa, egyenletes intervallumot kell fenntartani a Furazolidone tabletták között. A használati utasítás betartása csökkenti a mellékhatások valószínűségét és a hatékony kezelés kulcsa.

Túladagolás és mellékhatások Furazolidon

A nagy dózisok bevezetésével lehetséges neurotoxikus reakciók, polineuritis, akut toxikus hepatitis és a hematopoietikus rendszer megsértése.

A leírt tünetek esetében nagy mennyiségű folyadékot kell bevinni a hatóanyag eltávolításának felgyorsításához. Tüneti kezelés - antihisztaminok (Suprastin, Tavegil, Diazolin), B-vitaminok.

A furazolidon mellékhatásainak csökkentése érdekében sok folyadékot inni kell.

Hosszú használat furazolidon, különösen csecsemők alakulhat hemolitikus anémia és methaemoglobinaemia, hyperthermia, köhögés, légszomj és neurotoxikus reakciót.

A gyógyszert óvatosan kell átadni az idegrendszer és a máj betegségeinek.

Ha a szoptatás alatt a gyógyszer alkalmazására van szükség, a szoptatás esetleges megszakításának kérdését meg kell oldani.

Az alkoholral való kölcsönhatás

A furazolidon etanollal kombinációban diszulfram-szerű reakciók kialakulásához vezethet.

Összetétel és kibocsátás formája
1 tabletta A Furazolidone 50 hatóanyag 0,05 g, a csomagolásban 10 db.

Lejárat dátuma
3 év

Tárolási feltételek
Száraz helyen, fénytől védve. Tartsa távol gyermekektől.

A Furazolidone alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával!

50 mg Furazolidon tabletta: felnőtteknek és gyermekeknek szóló oktatás, árak és vélemények

Ebben az orvosi cikkben ismerkedhet meg a Furazolidone gyógyszerrel. A használati utasítás megmagyarázza, hogy mely esetekben teheti tablettákat, amelyek segítik a gyógyszert, milyen jelek léteznek a felhasználásra, ellenjavallatokra és mellékhatásokra. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben, az orvosok és a fogyasztók tegye véleménye a csak a valódi furazolidone, amelyből megtudhatjuk, hogy a gyógyszeres kezelés segített a kezelés vérhas, mérgezés és a kapcsolódó hasmenés (hasmenés) felnőttek és gyermekek számára, amelyre nevezték ki újra. Az utasítások felsorolják a Furazolidone analógját, a gyógyszertár gyógyszertárakat, valamint terhességi használatát.

A nitrofuránok csoportjából származó antibakteriális gyógyszer a furazolidon. A felnőtteknek és gyermekeknek szóló használati utasítás szerint 50 mg-os tablettát kell alkalmazni a fertőző betegségek kezelésére.

A kibocsátás és az összetétel formája

A furazolidon sárga tabletták formájában kapható, laposhengeres, egyik oldalán facetollal 10 darabos kontúrcsomagolásban (2-3), kartondobozban. A tablettákat továbbá 50 darab polimer anyagot tartalmazó dobozokba lehet csomagolni. A készítményt részletes leírás és a jellemzők leírása kísérik.

A Furazolidon gyógyszer minden tabletta 50 mg azonos hatóanyagot, valamint számos segédanyagot tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A furazolidon antibiotikum vagy nem? Nem antibiotikum. Ez a szintetikus antibakteriális ágens az 5-nitrofurforol származéka, amely különbözik a valódi antibiotikumokatól a mikroorganizmusok hatásmechanizmusától és az emberi test expozíciójától.

A gyógyszer hatásos a Gram-negatív aerob baktériumok által okozott gyulladásos betegségek kezelésében. Gram-pozitív aerob baktériumok kevésbé érzékenyek rá, mint a gombák és protozoák.

A furazolidonra érzéketlenek anaerob patogének. A gyógyszer farmakológiai hatása az adagtól függ. Alacsony dózisban a hatóanyag bakteriosztatikus hatású, növekvő dózisokkal - baktericid hatású. Az antimikrobiális hatás azon a tényen alapul, hogy a hatóanyagot alkotó nitrocsoportok a mikroorganizmusok enzimjeinek hatására aminocsoportokra redukálódnak, és mérgezővé válnak számukra.

Az így létrejövő aminocsoportok képesek a baktériumsejtek integritását megsérteni és számos folyamatot blokkolni bennük. Az ilyen hatás eredménye a mikroorganizmusok reprodukálhatóságának elvesztése. A furazolidon kisméretű immunstimuláló hatással rendelkezik. Ez a gyógyszer képes növelni a leukociták fagocitikus aktivitását és a bók titerét.

Milyen segítséget nyújt a Furazolidone (tabletta)?

A gyógyszer alkalmazási területei a következők:

 • hólyaggyulladás
 • pyelitis;
 • kolera;
 • vérhas;
 • a fertőzött sebek és égések helyi kezelése;
 • giardiasisnak;
 • paratífuszt;
 • Trichomonas colpitis és urethritis;
 • ételmérgezés.

Használati utasítások

A furazolidont felnőtteknek írják fel, akik 5-10 napig veseműködés, paratyphoid, élelmiszer-hordozó fertőzések 50-150 mg naponta négyszer. Gyermekeknél a dózis az életkor szerint csökken.

 • Trichomonadal urethritis - 100 mg naponta négyszer 3 napig.
 • Giardiasis felnőtteknél - 100 mg naponta négyszer; gyermekek - napi 10 mg / kg 3-4 óra alatt.

Maximális adagok felnőtteknek: egyszeri adag - 200 mg, napi - 800 mg.

Ellenjavallatok

 • Laktóz és glükóz-6-foszfotehidrogenáz hiány.
 • A Furazolidon gyógyszerrel való egyéni túlérzékenység, amelyből ezek a tabletták mellékhatásokat okozhatnak.
 • A krónikus veseelégtelenség terminális állapota.
 • A gyermek életkora kevesebb, mint egy hónap.

Nemkívánatos események

A furazolidon kezelés során azoknál a betegeknél, akik fokozottan érzik a nitrofuránok érzékenységét, a következő mellékhatások alakulhatnak ki:

 • szomjúság, hányinger, hasi fájdalom, néha hányás, étvágytalanság, fájdalom a jobb bordaív, kolesztatikus sárgaság, májelégtelenség, hasmenés, puffadás;
 • mellkasi fájdalom, dyspnoe, száraz köhögés, asthmás asztmás rohamok súlyosbodása, bronchospasmus kialakulása;
 • fejfájás, szédülés, álmosság, letargia, végtagerinc, polineuropátia, ingerlékenység, agresszió;
 • Quincke ödéma, bőrviszketés, csalánkiütés, bőrpír, dermatitis;
 • leukopenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, haemolyticus vérszegénység, megaloblast (ezek csak átmeneti jellegűek, és gyorsan halad).

Bizonyos esetekben influenza-szerű tünetek kialakulása - ízületi és izomfájdalom, hidegrázás, láz.

Gyermekek, terhesség és szoptatás

A furazolidon terhességben és laktációban történő alkalmazása csak az orvos felügyelete mellett lehetséges, és a magzatra / gyermekre gyakorolt ​​esetleges kockázatok teljes körű elemzése és a nők számára nyújtott előnyök.

Nem alkalmazható egy hónapnál fiatalabb gyermekek kezelésére. A gyógyszert óvatosan adják be a 3 év alatti gyermekek számára.

Különleges utasítások

Figyelemre méltó a súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegek, a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiánya 1 hónaposnál fiatalabb gyermekeknél. A furazolidon egy MAO inhibitor, és használatakor megfelelő óvintézkedéseket kell tenni.

A gyógyszer képes érzékenyíteni a testet az etanol (alkohol) hatására, és alkalmazható az alkoholizmus kezelésére. A magas vérnyomás és a mentális rendellenességek kockázata miatt ajánlott kizárni a tiraminban gazdag élelmiszereket (sajt, csokoládé stb.) Az étrendből.

Kábítószer kölcsönhatások

A tetraciklinek és az aminoglikozidok növelik a gyógyszer antibakteriális aktivitását. A furazolidon és a ristomicin egyidejű adagolásával a kloramfenikol növeli a hematopoietikus funkció elnyomásának kockázatát.

A hatóanyagot nem szabad egyszerre felírni az amfetamin, efedrin, MAO inhibitorok, tk. ez nagyfokú hipertóniás kockázattal jár.

A furazolidon hatóanyag analógjai

Az analógok hasonló hatásúak:

Hagyja a feltételeket és az árat

A moszkvai Furazolidone (tabletta 50 mg No. 20) átlagára 110 rubel. Vény nélkül kapható.

Tartsuk száraz, védett fénytől és gyermekektől távol. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Furazolidon: használati utasítás

struktúra

leírás

Használati utasítások

Ellenjavallatok

Adagolás és adminisztráció

Szájon át étkezés után. A vérhas, a paratífusz, a táplálkozási betegségek paratífusz karakter kijelölje 100-150 mg (2 - 3 tabletta) (felnőtt) 4-szer naponta, 5 - 10 nap. A gyógyszert napi 4 alkalommal 25-50 mg (1/2 - 1 tabletta) 5 évesnél idősebb gyermekek számára lehet előírni. A kezelés időtartama függ a fertőzés jellegétől és súlyosságától. A furazolidon alkalmazása 10 nap alatt nem ajánlott.

A furazolidon hasmenése terápiás hatása a terápia 2-5 napján kezdődik. Néha a betegeknek hosszabb kezelésre van szükségük. Ha 7 napon belül nem kap kielégítő klinikai választ, ez azt jelenti, hogy a kórokozó a furazolidon hatásának ellenálló, és a hatóanyagot fel kell függeszteni. A más antibakteriális szerekkel vagy bizmut sókkal végzett további terápia nem ellenjavallt. (Lásd a "Kábítószer-kölcsönhatások" részt). Ha a furazolidont a javasoltnál több, vagy öt napnál hosszabb dózisban írják fel, az orvosnak értékelnie kell a monoamin-oxidáz gátlók felhalmozódásával járó hipertóniás válság kialakulásának kockázatát. A pácienst tájékoztatni kell a magas vérnyomású válságok kialakulását előidéző ​​gyógyszerekről és élelmiszertermékekről.

A giardiasisban a felnőttek 100 mg-ot (2 tablettát) írnak naponta 4-szer; gyermekek - napi 10 mg / kg arányban. A napi adagot 3-4 adagban kell beadni.

Magasabb dózisok a felnőttek belsejében: egyetlen 200 mg, 800 mg naponta.

Mellékhatás

A furazolidon viselése viszonylag gyakran okoz émelygést, hányást, csökkenti az étvágyat. Bizonyos esetekben allergiás reakciók (exanthemek és enanthemek) lehetségesek. Talán a túlérzékenységi reakció kialakulása, amely a vérnyomás, a csalánkiütés, a láz és az arthralgia csökkentésével nyilvánul meg. Ezek a reakciók a gyógyszer abbahagyása után következnek be. A recepció hátterében, émelygés, hányás, fejfájás, általános rossz közérzet alakulhat ki, ami csökkent vagy eltűnik a dózis csökkenésével vagy a gyógyszer visszavonásával.

Vevő személyekre furazolidone alakulhat disulfiramopodobnyh reakciók alkoholt: bőrpír, enyhe láz, légszomj, bizonyos esetekben, bizonyos értelemben a szűkület a mellkasban.

A mellékhatások csökkentése érdekében ajánlott nagy mennyiségű folyadékkal inni a gyógyszert, és ha szükséges, csökkentse az adagot; antihisztaminokat, kalcium-kloridot, B-vitaminokat írnak fel.

A mellékhatásoknál a további vétel megáll.

túladagolás

Tünetek: akut mérgező hepatitis, hematotoxicitás, neurotoxicitás (polyneuritis).

Kezelés: a gyógyszer visszavonása, nagy mennyiségű folyadék bevitele, tüneti kezelés, antihisztaminok, B-vitamin.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A furazolidon a monoamin-oxidáz inhibitora; Használatakor ugyanazokat az óvintézkedéseket kell alkalmazni, mint a többi monoamin-oxidáz inhibitor esetében.

Az aminogluklosidok és a tetraciklinek fokozzák a furazolidon antimikrobiális tulajdonságait. Szélesíti a testet az alkohollá.

A furazolidon növeli a hemopoízis gátlását a kloramfenikol és a ristomicin hátterében.

Alkalmazási jellemzők

A krónikus veseelégtelenség, az idegrendszer betegségei miatt elővigyázatosság szükséges.

Meg kell jegyezni, hogy a furazolidon a monoamin-oxidáz inhibitora; Alkalmazásakor ugyanazokat az óvintézkedéseket kell alkalmazni, mint a monoamin-oxidáz gátlók esetében.

A furazolidonnak képesnek kell lennie arra, hogy a testet az alkohol hatásaira szenzibilizálja, és az alkoholizmus kezelésére használják más gyógyszerek elégtelen hatékonyságával vagy az ellenjavallatok jelenlétében. A furazolidon bevétele (10-12 napon belül) általában negatív, kondicionált reflex reakciót vált ki az alkoholos italra. Az alkohol bevitele a furazolidon hátterében az arc és a nyak hőérzetét okozza, az egész szervezetben égő, az occipitális régió súlyossága, emellett az impulzus gyorsul, a vérnyomás csökken.

A gépkocsi vezetési képességére és a mozgó mechanizmusokkal való munka befolyásolása: Terápiás dózisokban a furazolidon nem befolyásolja hátrányosan a gépjárművezetéshez és a mozgó gépekhez való munka képességét.

Furazolidone: használati útmutató, ár, vélemények, analógok

Baktériumellenes szer, amelyet főként az urológiában használnak. Hatékony küzd a betegség kórokozójával, és ritkán okoz kedvezőtlen reakciókat. A gyermekeket szuszpenzió formájában írják fel, amely szintén káros hatással van a gyomor-bél traktus patogén növényeire.

Adagolási forma

A furazolidon tabletta formájában kapható. A gyógyszerrel történő csomagolás 2 buborékcsomagot tartalmaz 10 tablettával. Gyermekek esetében a hatóanyag granulált por formájú szuszpenzió formájában adagolható szuszpenzió előállítására.

Leírás és összetétel

A furazolidon gyógyszer a nitrofuránok csoportjából származó antibakteriális szerekre utal. Nagy hatékonyságát sok fertőző betegség kezelésében bizonyították. Nagy antimikrobiális hatással rendelkezik, nagy hatékonysággal, jó tolerálhatósággal és alacsony toxicitással rendelkezik. A gyakorlatban a furazolidont gyakrabban alkalmazzák nephrológia, urológia, gasztroenterológia vagy dermatológia. Más antibiotikumokkal összehasonlítva a gyógyszer megfizethető költséggel rendelkezik. A furazolidonnak nincs szerkezeti analógja, ezért csak a antibiotikumokkal helyettesíthető a gyógyszer ugyanazon a cselekvési elvvel.

A gyógyszer egy tabletta tartalmaz 0,05 g furazolidont, szintén segédanyagokat.

Farmakológiai csoport

A furazolidon a nitrofuránok csoportjából származó antimikrobiális gyógyszer. A tabletták használata a fertőző betegségek kezelésében lehetővé teszi számos patogén baktérium agresszivitását és reprodukcióját, beleértve a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat, valamint a Trichomonas és a Salmonella-t. Ezek a baktériumok leggyakrabban a húgyúti rendellenességek kialakulásának okai. A gyógyszer nem mutat nagy aktivitást anaerob és gombaölő fertőzések vonatkozásában. A hatóanyag hatásmechanizmusa lehetővé teszi a patogén baktériumok légzését a sejtek szintjén, elnyomja reprodukciós ciklusukat, és gátolja biológiai folyamataikat. A gyógyszer hatása elpusztíthatja a bakteriális membránt, megakadályozhatja reprodukcióját és bejutását a test mélyebb szöveteibe. A gyógyszer hatása alatt csökkentik a baktériumok által termelt toxinokat. A gyógyszer hatása javíthatja a páciens általános állapotát, csökkentheti a test mérgezésének kockázatát a baktériumok létfontosságú aktivitásának termékeivel.

A furazolidon szintetikus antibiotikumokra utal. Használatakor nyilvánvaló bakteriosztatikus hatás, erős mikrobaellenes hatás is megnyilvánul. A gyógyszer elpusztítja a baktériumok sejtmembránjainak integritását, megakadályozza növekedésüket és reprodukciójukat, ezáltal csökkentve a szövődmények kockázatát, felgyorsítva a gyógyulást.

Használati utasítások

A gyógyszerre vonatkozó utasítások tartalmazzák a betegségek listáját, amelyek kezelése magában foglalhatja a Furazolidone tabletta szedését. A gyógyszer felírásának célszerűségét az orvosnak kell meghatároznia.

Felnőtteknek

Felnőttek tabletták A Furazolidon-ot komplex terápiában szedik más gyógyszerekkel a következő betegségek és állapotok kezelésére:

 • láz;
 • fertőző hasmenés;
 • enterocolitis;
 • giardiasisnak;
 • hüvelygyulladás;
 • hólyaggyulladás
 • ételmérgezés.

Gyermekeknek

A gyermekgyógyászatban a gyógyszert granulátum formájában adják be szájon át történő szuszpenzió előállítására. A következő államok jelennek meg:

 1. bélfertőzések;
 2. parazita betegségek;
 3. az ivarszervi rendszer fertőzése;
 4. fertőzött sebek, égések.

A gyógyszert a gyermeknek csak az orvos rendelje szigorúan a jelzések szerint, külön-külön a gyógyszer adagolásának kiválasztásával.

Terhesség és szoptatás esetén

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a tabletták használata esetén a furazolidon jobb megtagadni. A klinikai vizsgálatok nem mutatták ki a gyógyszer negatív hatását a magzatra, ezért egyes esetekben, amikor szükség van a gyógyszer szedésére, orvos írhatja fel. A terhes tabletta a cystitisre, a bélfertőzésekre, a giardiasisra és más betegségekre lehet előírni.

A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ritka esetekben a terhesség alatt szedett gyógyszer a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiányát idézheti elő egy gyermekben, hemolítikus anémiában és más körülmények között. A kockázatok miatt csak orvos írhatja fel a gyógyszert.

Ellenjavallatok

Mint minden más antibiotikum, a furazolidonnak számos ellenjavallata van, többek között:

 1. a készítményre gyakorolt ​​túlérzékenység;
 2. krónikus veseelégtelenség;
 3. terhesség
 4. szoptatás;
 5. 1 év alatti gyermekek.

Gondosan jelöljön ki egy olyan gyógyszert, amely a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz enzim hiányossága, az ideg- és a kardiovaszkuláris rendszer patológiái.

Alkalmazások és dózisok

Antibakteriális gyógyszer A furazolidont orvos írhatja fel, és csak a betegség okainak meghatározása után, a diagnózis megtörténik. A dózist az orvos határozza meg minden egyes betegnél.

Felnőtteknek

A furazolidon tablettákat szigorúan az előírt határidőig tartják. A betegség diagnózisától, állapotától függően az adag növelhető vagy csökkenthető. A szokásos adag naponta háromszor 2 tabletta. A kezelés 3-7 napig tart. A gyógyszer bevételének hatása már a befogadás második napján is megfigyelhető.

Gyermekeknek

A gyermekek számára felfüggesztést alkalmaznak. 1 éves és 3 év közötti életkorban 0,015 g-ot - 0,015 g (4-5 ml) naponta adagolnak. A 3-5 éves gyermekek naponta 0,018-0,021 g (6-7 ml) adagot javasolnak. 5 éves kortól naponta legfeljebb 0,084 g (24-28 ml) megengedett. A palackkal együtt a csomag tartalmaz egy mérőedényt, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy megfelelően terjesszék a gyógyszer adagját, kizárják a túladagolás veszélyét.

Terhesség és szoptatás esetén

Tekintettel arra, hogy a gyógyszer terhesség alatt ellenjavallt, és csak végső megoldásként alkalmazható, az adagot az orvosnak minden nő számára egyénileg kell előírnia.

Mellékhatások

A gyógyszer a Furazolidonnak alacsony toxicitása, jó tolerálhatósága van, de még mindig okozhat néhány mellékhatást a szervezetben, köztük:

 • csökkent étvágy;
 • hányinger, hányás iránti késztetés;
 • a bőr allergiás reakciói;
 • fájdalom az epigasztrikus régióban.

Az ilyen tünetek megjelenése gyakran kifogássá válik a gyógyszer visszavonásának és az analógok kinevezésének. A hatásmechanizmus legközelebbi analógjai olyan gyógyszerek, mint a Nifuroxazide, Enterol, Enteroburil. Összetételükben az ilyen gyógyszerek egy másik aktív összetevőt tartalmaznak, ezért csak orvos írhatja elő.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A furazolidon antibakteriális gyógyszer, így nem kompatibilis a hasonló gyógyszercsoportokkal. A tetraciklin-csoportból származó gyógyszerek növelik a furazolidon hatását, ami növeli a mellékhatások kockázatát. Az antidepresszánsok csoportjából származó gyógyszer és gyógyszerek együttes beadása esetén a monoamin-oxidáz inhibitorok, az efedrin, a vérnyomás emelkedhet. A gyógyszer nem kompatibilis az alkohollal. Ha egy személy krónikus betegségben szenved, bármilyen gyógyszert szed, erről tájékoztatnia kell az orvost.

Különleges utasítások

Szigorúan tilos a gyógyszert szedni orvos felírása nélkül. A szakember csak a szükséges adagot, terápiás kurzust írhatja elő. Ha a betegség természete nem ismert, javasoljuk, hogy további kutatási módszereket végezzenek, és csak akkor vegyék be a gyógyszert.

túladagolás

Ha a gyógyszer előírt dózisát nem követi vagy szabályozatlanul használja fel, fennáll a szervezet mellékreakcióinak kialakulásának veszélye, amelyek között:

 1. akut toxikus hepatitis;
 2. poiineuritis;
 3. a mérgezés tünetei.

Az ilyen tünetekkel és következményekkel járó antidóta nem létezik, ezért csak az kórházba való bejutás, az enteroszorbensek és a só hashajtók bevétele javíthatja a beteg állapotát.

Tárolási feltételek

A gyógyszertárban orvosi rendelvény nélkül vásárolhatja meg a gyógyszert, bár az utasítások tartalmazzák az orvosi rendelvényre kiadott gyógyszerekkel kapcsolatos információkat. Tartsa a gyógyszert sötét és megközelíthetetlen helyen a gyermekek számára, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten. A hatóanyag eltarthatósága a kibocsátás időpontjától számított 3 év.

A furazolidon olcsó antibiotikumokat kezel. Jó visszajelzést kapott a felhasználóktól, de csak orvosi utasítás szerint használható.

analógok

A következő Furazolidone analógok állnak rendelkezésre:

 1. A ftalazol egy antibakteriális szer, amely elsősorban a bél lumenében hat. Ezért azt írják elő az emésztőrendszer ezen részében előforduló bakteriális fertőzésekre. A gyógyszert tabletta formájában adják, amelyet 3 éves kortól lehet venni.
 2. A Stopdiar a furazolidon helyettesítőit jelenti a klinikai és farmakológiai csoportban. Ez egy bélben fertőtlenítőszer, hatóanyaga a nifuroxazid. A gyógyszer tabletta, kapszula és szuszpenzió. Alkalmazza a 2 évnél idősebb gyermekeknél fogékony kórokozók által kiváltott bélfertőzésekre. Óvatosan a Stopdiar szoptatás és szoptatás alatt alkalmazható.
 3. A Macmoror a nitrofurán származéka. A gyógyszert tablettákból állítják elő, amelyek hatóanyagként nifuratelt tartalmaznak. Antibakteriális, antimikotikus, antiprotozoális hatást fejt ki. A hatóanyagot a húgyutak és az emésztőrendszer fertőzéseihez használják. Gyermekeit 10-15 mg / testtömeg kg-os dózisban írják fel. A Macmiore-et óvatosan lehet részegedni a terhesség és a szoptatás idején.
 4. Az enterofuril a terápiás csoportban a furazolidon helyettesítőire utal. Kapszulákban és szuszpenziókban állítják elő. Antimikrobiális hatóanyagként használják a bélfertőzésekben. A szuszpenzióban a gyógyszer több mint 1 hónapos csecsemőknek adható, a kapszulák 3 éves kortól engedélyezettek. Rövid időre alkalmazható laktáció alatt.

A készítmény ára

A furazolidon ára átlagosan 80 rubel. Az árak 48 és 203 rubel között mozognak.