Lamisil - használati utasítást, analógok, áttekintésre és felszabadulású formák (tabletták 250 mg, krémet vagy kenőcsöt 1%, spray 1%, Uno oldat, gél 1% Dermgel) előkészítése mikózis kezelésére (gomba), a láb és a köröm és a zoster felnőtteknél, gyermekek és terhesség

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Lamisil. Bemutatásra kerülnek a site látogatói - a gyógyszer fogyasztói, valamint a szakemberek véleményei a Lamizil gyakorlatukban való felhasználásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Lamizil analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Használat lábak és körmök mycosis (gomba) kezelésére és többszinű hajhullás felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején.

Lamisil - gombaellenes gyógyszer a külső használatra, amely széles körű gombaellenes hatással rendelkezik. Alacsony koncentrációban a terbinafin (hatóanyag Lamizil hatóanyag) fungicid aktivitással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytes, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaceum, Trychophyton tonsurans, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), penész (elsősorban Candida albicans) és egyes dimorf gombák (Pityrosporum orbiculare). Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan megváltoztatja a gombákban előforduló szterinek bioszintézisének korai szakaszát. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

A terbinafin nincs hatással a citokróm P450 rendszerre emberekben, és ennek megfelelően a hormonok vagy más gyógyszerek metabolizmusára.

farmakokinetikája

Külső alkalmazás esetén a dózis kevesebb mint 5% -át felszívja, így a terbinafin felszívódása a szisztémás véráramban rendkívül alacsony.

bizonyság

A bőr gombás fertőzéseinek megelőzése és kezelése:

 • tinea pedis (tinea pedis), Jock viszket (tinea craris), gombás bőr sima test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák, mint például Trichophyton (beleértve T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis és Epidermophyton floccosum;
 • a bőr Candida (például Candida albicans) gombáinak okozta gombás fertőzések, különösen a pelenka kiütés;
 • a Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) okozta sokszínű lichen (Pityriasis versicolor).

A kibocsátás formái

250 mg tabletta.

Spray külső használatra 1%.

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs).

Megoldás külső használatra filmképző 1% Lamisil Uno.

Gél külső használatra 1% Lamizil Dermgel.

Használati útmutató és használatuk

Felnőttek és 12 év feletti gyermekek a Lamisil lehet használni 1 vagy 2-szer egy nap, attól függően, hogy a bizonyítékokat. A gyógyszer alkalmazása előtt alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék) krém az alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g

A kezelés átlagos időtartama és a kábítószer dermatomycosisra való alkalmazásának gyakorisága a törzsek esetében 1 nap 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; keratinizációval, repedésekkel, viszketéssel és gyulladásos bőr által okozott csípõs bõrökkel - napi két héttel 1-2 alkalommal; a bőr candidiasisával - 1-2 hetente 1-2 alkalommal naponta; színes zuzmó - 2 hét 1-2 alkalommal naponta.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Ha szabálytalan alkalmazás vagy a kezelés korai elhagyása áll fenn, fennáll a fertőzés megújulása. Ha nincs javulás jele, a diagnózist 1-2 hetes terápia után kell ellenőrizni.

A Lamisil krém nem ajánlott 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

A felnőttek 250 mg-ot választanak naponta egyszer.

A láb dermatomycosis (interdigital, plantar vagy zoknik) kezelésének javasolt időtartama 2-6 hét; egy törzs dermatomimózisában, antiknemikumok - 2-4 hét; a bőr candidiasisával - 2-4 hétig.

A fertőzés megnyilvánulásainak és a vele összefüggő panaszok teljes eltűnése csak néhány héttel a mycologikus gyógyítás után jelentkezhet.

A fejbőr mycosisának javasolt kezelési ideje 4 hét. A fejbőr mycoses főleg gyermekeknél fordul elő.

Az onychomycosis (köröm gomba) esetében a hatékony kezelés időtartama a legtöbb beteg 6-12 hét. Az onychomycosis esetében a kefék a legtöbb esetben elegendőek 6 hetes kezelésre. A lábak onokomikózisával a legtöbb esetben elegendő 12 hét kezelés. Egyes olyan betegeknél, akik csökkentett körömszaporodást igényelnek, hosszabb kezelésre lehet szükség. Az optimális klinikai hatást a mycologiás gyógyulás és a terápia abbahagyása után néhány hónappal megfigyeltük. Ezt határozza meg az egészséges köröm növekedéséhez szükséges idő.

A gyógyszert külsőleg alkalmazzák egyszer.

Felnőttek és serdülők éves kor felett 15 éves, a filmképző megoldást alkalmazzák Lamisil Uno 1 alkalommal mindkét lábát, akkor is, ha gombás fertőzés figyelhető csak az egyik lábát. Ez biztosítja a gombák (dermatophyták) elpusztítását, amelyek a lábrészterületeken helyezkednek el, ahol a sérülések vizuálisan láthatatlanok.

Alkalmazása előtt a gyógyszer adását mossa és szárítsa meg kezeit és lábait. Először az egyik állomást feldolgozzuk, a másik pedig. Kiindulási eljárás interdigitális területeken kell alkalmazni egy vékony réteg egyenletesen az ujjak között és körül a teljes felületen, valamint a kizárólagos oldalán a láb és a magassága 1,5 cm. Használjon elegendő mennyiségű hatóanyag szükséges, hogy fedezze a bőr felületén, általában 1/2 csövek az egyes lábak feldolgozásához.

Ugyanígy egy másik lábat is kezelni kell, még akkor is, ha a bőre egészségesnek tűnik. Az oldatot 1-2 percig szárítjuk, mielőtt a filmet kialakítjuk. A leállítás befejezése után mossa meg a kezét.

Ne alkalmazza újra a terméket a kezelt bőrre. A Lamizil Uno-t nem szabad dörzsölni a bőrbe.

Dermgel Lamisil Helyileg alkalmazzák felnőttek és gyermekek 12 éves 1 alkalommal naponta minden a jelzéseket. A gyógyszer alkalmazása előtt alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A gyógyszert enyhén dörzsöljük az érintett és a szomszédos ép bőrön. Abban az esetben érintő fertőzés pelenkakiütés (az emlők alatti, az ujjak között, a gluteális redők és lágyéki) alkalmazási területe a gél lehet borított gézzel, különösen éjszaka.

A Lamizil Dermgelya dermatomikózisának és hevenyszáma alkalmazásának időtartama és gyakorisága: 1 hét, napi 1 alkalommal; dermatomycosis stop - 1 hét, napi 1 alkalommal; többszínű lichen - 1 hét, naponta 1 alkalommal.

A Dermgel Lamizil első használatának megkezdése előtt a tömítőmembránt a csavaros kupak külső részén található csúcs segítségével kell átszúrni.

A Lamizil Dermgelya alkalmazása esetén a klinikai tünetek súlyosságának csökkenése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megismétlődésének veszélye. Abban az esetben, ha egy héten át tartó kezelés után nincs javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.

Mellékhatás

 • bőrpír;
 • viszketés vagy égő érzés;
 • allergiás reakciók.

Ellenjavallatok

 • fokozott érzékenység a terbinafinra vagy a hatóanyagot alkotó inaktív összetevőkre.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Lamizil külső terhesség alkalmazásának klinikai tapasztalatai korlátozottak, így a gyógyszer csak szigorú indikációk esetén alkalmazható.

Ismeretes, hogy a terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. Azonban, ha használják a szoptatós anyák Lamisil semmilyen negatív hatással van a gyermek nem valószínű, mert a szisztémás felszívódása terbinafin a bőrön keresztül helyileg alkalmazva jelentősen.

Kísérleti vizsgálatokban a terbinafin teratogén tulajdonságait nem derítették ki. Eddig a Lamizil alkalmazásával kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

Különleges utasítások

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan alkalmazás vagy idő előtti felmondás esetén fennáll a fertőzés megismétlődésének veszélye.

A gyógyszert kizárólag külső használatra szánják.

Kerülje el a terméket a szemébe, mert irritációt okozhat. Véletlen érintkezés esetén a szemet azonnal folyó vízzel le kell öblíteni, és tartós irritáció esetén forduljon szakemberhez.

Allergiás reakciók kialakulásakor meg kell szüntetni a gyógyszert.

Kábítószer kölcsönhatások

Jelenleg a Lamizil gyógyszer interakció ismeretlen.

A Lamisil gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbized-Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • terbinafin;
 • Terbinafine Hexal;
 • Terbinafin Pfizer;
 • A terbinafin-FIP;
 • A terbinafin-Sar;
 • A terbinafin-Teva;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tiga-sanovel;
 • UNGUSAN;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

LAMIZIL DERMGEL

◊ Gél külső használatra 1% fényes, fehérről szinte fehérre.

Segédanyagok: benzil-alkohol - 0,5 g, karbomer - 1 g izopropil-mirisztátot - 10 g, butilezett hidroxi-toluolt - 0,02 g, a szorbitán-laurát - 1 g Poliszorbát 20 - 5 g, nátrium-hidroxid (a formájában nátrium-hidroxid-oldat, 30 tömeg / tömeg%) - 0,1 g, etanol 96 térfogatszázalék - 10 g, víz - 71,38 g.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

Gombaellenes gyógyszer külső használatra, amely széles körű gombaellenes hatással rendelkezik. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytes, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaceum, Trychophyton tonsurans, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), penész (elsősorban Candida albicans) és egyes dimorf gombák (Pityrosporum orbiculare). Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan megváltoztatja a gombákban előforduló szterinek bioszintézisének korai szakaszát. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

A terbinafin nincs hatással a citokróm P450 rendszerre emberekben, és ennek megfelelően a hormonok vagy más gyógyszerek metabolizmusára.

- gombás fertőzés a bőr, beleértve a mycosis ütköző (tinea pedis), Jock viszket (tinea cruris), gombás fertőzések a bőr sima test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák, mint például Trichophyton (beleértve Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum), Microsporum canis és Epidermophyton floccosum;

- Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) okozta sokszínű lichen (Pityriasis versicolor).

- a terbinafinra vagy a készítmény bármely összetevőjére gyakorolt ​​túlérzékenység.

- a szoptatás ideje;

- 18 év alatti gyermekek.

Óvatosan: Óvatosan kell eljárni, amikor a terméket a bőr sérült területére helyezi. A készítményben lévő alkohol irritációt okozhat.

A Lamisil Dermgel első használatának megkezdése előtt a kupak külső oldalán egy hegyet kell átszúrni.

A Lamizil Dermgel-t használják a felnőttek 1 alkalommal / nap bármely indikációhoz. A gyógyszer alkalmazása előtt alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A gyógyszert enyhén dörzsöljük az érintett és a szomszédos ép bőrön. Abban az esetben érintő fertőzés pelenkakiütés (az emlők alatti, az ujjak között, a gluteális redők és lágyéki) alkalmazási területe a gél lehet borított gézzel, különösen éjszaka.

A Lamizil Dermgel hatóanyag alkalmazásának időtartama és gyakorisága tibia ternumycosis - 1 hét, 1 alkalommal / nap; a dermatomycosis a lábak - 1 hét, 1 alkalommal / nap; a színes zuzmó - 1 hét, 1 alkalommal / nap.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megismétlődésének veszélye. Abban az esetben, ha egy héten át tartó kezelés után nincs javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.

mert idős betegek nincs szükség dózismódosításra.

Lamizil Dermgel

A leírás aktuális 22/10/2015

 • Latin név: Lamisil Dermagel
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Novartis Consumer Health (Svájc)

struktúra

A készítményben a Lamisil Dermgel a hatóanyagot tartalmazza terbinafin, valamint további komponensek: karbomer, benzil-alkohol, butil-hidroxi-toluol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 20, nátrium-hidroxid, szorbitán-laurát, etanol, víz, nitrogén.

A kibocsátás formája

A Lamisil Dermgel 1% -os gél formájában készül, amelyet kizárólag külső használatra használnak. Fényes, fehér vagy majdnem fehér gél. Az alumínium csőben 5, 15 vagy 30 g gélt tartalmaz. A csövet egy kartondobozba helyezzük.

Farmakológiai hatás

A Lamizil Dermgel gél gombaellenes olyan gyógyszer, amely számos gombaellenes aktivitást mutat. Ha a terbinafin kis koncentrációban használják, fungicid hatással jár dermatophytes (Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytis, Trychophyton verrucosum, Trychophyton tonsurans, Trychophyton violaceum) penészgombák (Candida albicans) és egy számot dimorf gombák (Pityrosporum orbiculare). körülbelül élesztőgombák fungisztatikus vagy fungicid aktivitást mutat az ilyen gombák fajától függően.

A terbinafin hatása alatt a gombákban előforduló szterin bioszintézis korai stádiuma meghatározott módon változik. Ennek eredményeképpen ergoszterolhiány van, a sejtek felszaporodnak a szkvalén, és a gomba sejtjei elpusztulnak. A terbinafin gátló hatással jár enzim Szkvalén epoxidáz, amely a gombák sejtmembránján található. A anyagcsere hormonok és a terbinafin gyógyszerek nem működnek.

Farmakokinetika és farmakodinamika

Ha külsőleg használják, akkor a terbinafin valamivel kevesebb, mint 5% -ot szív el. Enyhén kifejezésre juttatta a szisztémás hatását.

Használati utasítások

A Lamizil Dermgel gél a következő betegségekben szenvedő betegek esetében hasznos:

 • gombás fertőzések (mycosisstop, inguinalis epidermofit, sima bőr sérülései, dermatophyták által érzékenyek, érzékenyek a terbinafin);
 • színezett lichen, provokált Pityrosporum orbiculare.

Ellenjavallatok

Az ilyen esetekben ellenjavallt a jogorvoslat:

 • fokozott érzékenység a terbinafinra és a gyógyszer egyéb összetevőire;
 • az időszakot szoptatás;
 • a beteg kora legfeljebb 12 év.

Mellékhatások

Ritkán megjegyezte allergiás reakciók formájában bőrpír, égő, viszketés. Ezek a jelenségek rendszerint átmeneti jellegűek voltak, és a kezelés nem volt szükséges. Ritka esetekben a generalizált bőrkiütés, vörösség és angioödéma. Ilyen megnyilvánulások esetén azonnal le kell állítani a terápiát.

A Lamizil Dermgel (Módszer és adagolás)

Ha a beteg Lamisil gélt használ, a használati utasítást gondosan követni kell. Csak külsőleg használja a terméket. A felnőtteknek és a 12 évesnél idősebb gyermekeknek a gyógyszereket naponta egyszer kell használniuk. A gél alkalmazása előtt alaposan tisztítsa meg az érintett területet és szárítsa meg. A gélt óvatosan dörzsölte az érintett területekre és a közelükbe helyezett területekre. Ha a Lamizil Dermgel-t alkalmazzák azon helyeken, ahol az intertrigációk keletkeztek, akkor a helyreigazítást követően ezeket a helyeket borítással lehet bevonni. Ez különösen igaz éjjel. A gélt 1 hétig folytatjuk.

Általános szabályként az állapot javulását már a kenőcs alkalmazásának kezdetét követő első napokban észlelték. Ha a kezelés idő előtt abbamarad, vagy a gélt szabálytalanul alkalmazzák, a betegség újbóli előfordulásának valószínűsége nő.

Ha a javulás jeleit nem észlelik egy hét alatt, akkor tisztázni kell a diagnózist.

túladagolás

Nincsenek adatok a Lamizil Dermgel túladagolásáról. Ha az anyagot véletlenül orálisan alkalmazzák, a beteg kialakulhat hányinger, fejfájás, szédülés, fájdalom epigastriumban. Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek.

kölcsönhatás

Nincsenek adatok a Lamizil Dermgel és más gyógyszerek kölcsönhatásáról.

Eladási feltételek

Vény nélkül kapható.

Tárolási feltételek

Tartsa a Lamisil Dermgel-t legfeljebb 30 ° C-on, tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A gélt csak külsőleg alkalmazza.

Gondoskodni kell a bőr azon területeiről, ahol károk vannak, mivel valószínű, hogy az alkohol hatása miatt irritáció alakul ki. Ha az irritáció továbbra is fennáll, forduljon szakemberhez.

A szemét azonnal mossa le, ha a gél véletlenül a szemébe kerül.

Lamizil Dermgel analógjai

gyerekek

Nincs kijelölve a 12 évesnél fiatalabb betegek számára.

Terhesség és laktáció

Nincs elegendő adat a terhes nők kezelésére szolgáló gyógyszer alkalmazására, ezért csak akkor alkalmazható, ha feltétlenül szükséges, és szakember felügyelete alatt. A laktáció alatt nem végeztek kezelést, mivel a hatóanyagot anyatejben határozták meg.

Vélemények Lamizil Dermgel-ről

A gyógyszerről szóló feljegyzések a legtöbb esetben pozitívak. A betegek megjegyzik, hogy a kezelés folyamán a betegség jelei eltűnnek. Ebben az esetben, allergiás reakciók ritkán fejlődnek. Negatív pont, a felhasználók a gyógyszer viszonylag magas költségét hívják.

Ár Lamizil Dermgel, hol vásárolni

A gél Lamizil Dermgel ára átlagban 470-500 rubel.

Lamisil: utasítások tabletta, spray, oldat, gél, krém és lakk használatára

A gyógyszertári hálózatból kilépett gyógyszerek: a külső használatra szánt formák (kenőcs, gél, spray, körömlakk) orvosi rendelvény nélkül kerülnek kiadásra, tabletták orális adagolásra - csak akkor, ha van vényköteles.

A lamizil gyógyszer továbbra is az egyik legnépszerűbb gyógyszer, amelyet a modern bőrgyógyászatban alkalmaznak. Ezt a tényt azzal magyarázhatja, hogy minden beteg számára kiválaszthatja a gombás kezelést biztosító optimális felszabadítási formát, szükség esetén az orvos egy összetett kezelést írhat elő, amely kombinálja a tabletták bevitelét és a külső eszközök alkalmazását. Ha a beteg megfelel a kezelőorvos ajánlásaival, és figyelembe veszi a felhasználásra vonatkozó utasításokban szereplő, a lamizil hatóanyaggal kapcsolatos információkat, a gyártó garantálja, hogy a bőr, a haj, a köröm és a köröm gombás fertőzési tüneteinek ismételt előfordulásának valószínűsége alacsony.

A gyógyszer megválasztása, amely magában foglalja a terbinafinot, amelyet egy gyártó gyárt, előnyben részesíthető a beteg számára - ez csökkenti a mellékhatások és az allergiás reakciók kockázatát. A sikeres terápia előfeltétele - a lamizil alkalmazása előtt szükség van egy tapasztalt dermatológus konzultációra és a diagnózis laboratóriumi megerősítésére a kezelés előtt.

Vényköteles javallatok

A Lamisil a gombafertőzésekre jellemző panaszok azonosítására szolgál - a terbinafin hatásosnak bizonyul, ha sima bőrre, szögekre vagy hajra hat. A gyógyszeres kezelést akkor írják fel, ha a patogén gombák kaparásával a következő kórokozókat azonosítják:

 • mikroszórás (Microsporum)
 • trichophytosis (Trichophyton)
 • epidermofitia (Epidermophyton)
 • színezett lichen
 • tintahal (a Candida nemzetségbe tartozó különböző gombák)
 • penészes gomba.

Lamisil tabletta ajánlott, ha a beteget észlelik:

 • A sima bőr és haj általános gombás elváltozásai, amelyek a bőr több mint 15% -át érintik.
 • A sima bőr okozta gyulladása a Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton nemzetség által okozott jelentős fertőzési területtel.

A köröm gombás fertőzése három vagy több ujj sérülésével.

 • A bőr több mint 15% -át érintő dermatomycosis.
 • A nyálkahártyák és a bőr áthatolása.

A Lamizil DNS (oldat, krém) a lábak mikotikus fertőzésének kezelésére szolgál (bőrelváltozásokkal, interdigital terekkel, körömmelegekkel.

A Lamisil gélt kimutatható:

 • A mycosis lábának korlátozott területe.
 • Többszínű lichen, függetlenül az érintett területtől és a lokalizációtól.
 • Epidermofitózis, a hüvelytömbökben lokalizálva.
 • Szúrja a bőrt.

A Lamisil permetet akkor lehet használni, ha a sima bőr és a hajtások mikózisának kezelésére van szükség - ha a bőr nagy területei érintettek. Ennek az alaknak az előnye az alkalmazás kényelme és gyorsasága, valamint maga a gyógyszer gazdaságos használata.

Lamisil köröm ajánlott át izolált gombás fertőzések a köröm lemezek vagy adott esetben integrált kezelés előrehaladott mycosis által provokált gombák, amelyek érzékenyek a hatóanyag-készítmény (terbinafin). Lamisil köröm gomba népszerű a betegek és az orvosok -, amikor azt létrehozzák véve azt a követelményt, hogy hozzon létre egy gyógyszer, amely könnyen alkalmazható, és az egyik csomag a gyógyszer elég egy teljes kúra (figyelembe véve annak szükségességét, hogy további alkalmazásának lakk újulat új és egészséges köröm lemez.

A Lamisil krém egy hatékony gombaellenes szer, amelyet kezelésként lehet előírni, valamint a kórokozó gombákkal való lehetséges fertőzés megelőzésére. Javasoljuk, hogy lamizil kenőcs bőrgyógyászokat használjanak az úszómedencék és egészségügyi központok látogatóinak (minden olyan helyre, ahol fennáll a veszélye a gombák elkapásának).

A betegek gyakran felmerül a kérdés, e Lamisil szükség esetén kezelni egyidejű bakteriális és gombás bőrfertőzések. Bőrgyógyászok alapuló éves tapasztalat a gyógyszer, bizalommal válasz - nincs, terbinafin, ellentétben gombaellenes szer klotrimazol, nem befolyásolja az enzimek mikrobiális sejtek, így dermatitis okozta egyidejű növények rendelni beteg terbinafin és egy hatóanyag közvetlenül ható a coccalis és a rúd növényvilág számára.

A készítmény szerkezete

A gyógyszertári láncban a lamizil a következő formákban jelenik meg:

 • Az orális beadásra szánt tabletták 250 mg terbinafint tartalmaznak
 • Külső alkalmazáshoz OOH-oldat 10 ml terbinafint tartalmaz 1 ml készítményben
 • A Dermgel külső használatra 1 ml gélben 10 ml terbinafint tartalmaz
 • A külső használat céljára szolgáló spray 1 ml 10 mg terbinafin oldatot tartalmaz
 • A bőrre történő felhordásra szánt krém 1 ml 10 mg terbinafin oldatot tartalmaz
 • Lakkot egy speciális készletben.

Hogy működik a gyógyszer

Hatóanyag lamizila (terbnafin) vliyant a lipid-bioszintézis a sejtfal a gomba - elnyomott egy peroxidáz szükséges a szterin szintézisre, és egy gyógyszer, amely a lenyelés, és azt jelenti, a helyi kezelés, azonos hatásmechanizmusa. A legtöbb esetben, terbinafin egy gombaölő hatása (teljesen tönkreteszi az aktív gombák), de néhány gomba Candida nemzetségbe fungisztatikus, ami korlátozza a növekedést - ebben az esetben, a szakértők azt javasolják, hogy jelöljön ki mind terbinafin klotrimazol.

Lamisil, lenyelve, jó biológiai hozzáférhetősége - felszívódik a szisztémás keringésbe a több mint 85% -a a gyógyszer adagolását, így elegendő található az alkalmazás 250 mg szempontjából terbinafin naponta. A hatóanyag maximális koncentrációi felhalmozódnak a bőrön (minden rétegében), körömlemezeken (maximum - az orrcsíra zónában) és a hajat. A szájon át történő alkalmazásra szánt tabletták nem használhatók övsömörök kezelésére - a terbinafin metabolitjai az ilyen típusú gomba esetén nem működnek. Az ügynök rendszeres kinevezésének időtartamát dermatológus határozza meg.

Medicine, helyileg (Lamisil körömlakk dermgel, oldat, spray, krém), a szisztémás keringésbe majdnem leesik, de aktívan behatol minden réteg a bőr és függelékei az alkalmazási terület, a zsír által termelt bőr faggyúmirigyek, szőrtüszők. A gyógyszer helyi formáinak használata összhangban van az orvossal.

Lamisil, lenyelve, biotranszformáció hepatocitákban és metabolitok a vizelettel ürül és az epével, így a betegek krónikus májbetegségek és a vese szükséges dózis korrekciót. A terbinafin behatol a placenta gáton, kiválasztódik az anyatejbe.

A kibocsátás formája

Az átlagos költség:

 • Lamisil tabletták, 7, 14 vagy 28 darabos csomagolásban
 • A DNS lamisil-oldatát 30 ml (1% -os oldat)
 • Lamisil gél, 15 ml-es (1% -os gél)
 • Lamizil spray külső használatra, 15 és 30 ml-es csomagolásban (1% -os oldat)
 • Lamisil krém, a csomagolásban 15 és 30 ml (1% kenőcs)
 • A Lamisil körömlakkát egy készlet részeként adják el, amely tartozékokat tartalmaz. szükséges a körömlemez kezeléséhez (2,5 ml különböző színskálákkal ellátott lakk, körömreszelők, alumínium zsákok, etilalkoholnal impregnált tamponok).

A felhasználás módja

A Lamisil hatékonyan kezeli a humán mycosisok nagy részét, de a terápia folyamán fontos, hogy meghallgassa a gyógyszeres kezelést előíró orvos ajánlásait.

tabletta

a gyógyszer átlagos költsége - 800-tól 7 tablettaig

A Lamisil tabletta az utasításoknak megfelelően, a terápia időtartama közvetlenül függ a hámsejtek növekedési ütemétől, a hatóanyagot naponta egyszer kell bevenni:

 • Gombás körömelváltozások - 10-12 hét, a jó kezeléssel kezelt betegek száma 3 hétig csökken, az idősek, ha szükséges, 6 hónapig terjednek;
 • A gombás bőrbetegségeket 2-6 héten át kezelik;
 • Thrush - 14 nap;
 • Mycosis haj és fejbőr - az átlagos tanfolyam időtartama 6 hét.

A megoldás

Ezután terbinafin OOE kezeli gombás fertőzések is egyszeri alkalmazás után - eszközt a bőrre a láb, ahol a kezelés elkezdésének a interdigitális terek, majd át a bőr ujjak, talp megragadása 2 cm-es oldalsó felületén a stop. A megoldás egy csomagját a lábak egyetlen kezelésére tervezték.

Kezelés előtt a lábakat meg kell mosni és jól szárítani. Minden lábat külön kezeljük (még egyoldalú károsodás esetén is) és teljesen megszáradnak - vékony film keletkezik, ami nem okoz kellemetlenséget a beteg számára. Alkalmazáskor a megoldást nem kell dörzsölni.

A gyógyszert az alkalmazás után 24 órával leöblítik.

Ha a lámisiloldatot azonnal le kell mosni a láb kezelése után (ha allergiás reakció lép fel), akkor a bőrt alaposan el kell törölni egy etil-alkohollal mártott tamponnal.

Ár 500 rubtól

Ha lamizil dermgélt írnak fel, a gyógyszer használatára vonatkozó utasítás azt javasolja, hogy higiéniai eljárások után alkalmazzák. A gélt naponta alkalmazzák, duzzasztva az érintett területre, a terápia átlagos időtartama 14 nap. Ha a bőrtöredékeket károsító mikózisok kezelésére van szükség, a gél kenése után a gyulladt területeket steril gézzel lefedik - ez lelassítja a készítményt.

Amikor a hatóanyagot az arcra helyezi, meg kell védenie a nyálkahártyákkal való érintkezést, különösen a szemeket. A bőrből készült gél textúrát alkoholos szalvétával lehet mosni, nyálkahártyával - sok folyó vízzel.

A használati utasítás figyelmezteti, hogy a lamilicum dermgel nem szabad a nyitott sebfelületre kerülni.

A lamizil kenőcsöt (gyakran krémnek nevezzük) gyógyító és megelőző célokra is előírják - a gyógyszer ilyen formája alkalmazható a bőr korlátozott felületén való alkalmazásra. A kenőcs gombás betegségeket kezel, ebben az esetben naponta egyszer alkalmazzák. A preventív célra szolgáló krémmel lamizil, amelyet a mycosis (emberi vagy állati) forrással való esetleges érintkezés után lehet előállítani.

permet

Ár: 450 r

Ha az orvos a lamisil permetét írja elő, az utasítás azt javasolja, hogy a terméket nagy mennyiségű gombás bőrelváltozással kezeljék. Ezt a gyógyszert gyógyító és profilaktikus célokra is előírják.

Körömlakk

Egy készlet átlagos költsége 2500 r.

A Lamizil a körömlakk alakjában hosszú távú használatra készült - a készlet tartalmazza a higiénikus manikűrhöz (pedikűrhez) szükséges tartozékokat. A lakk felhordása előtt szükség van a fürdőkád körmeinek lágyítására, körömfájlok kezelésére, alkoholos törlőkendő kezelésére. Befejezi a kész köröm kezelését dekoratív lakkal. amely a terbinafinot is magában foglalja. A lakk hatékonyan kezeli az onokomikózist, de a kezelést addig kell folytatni, amíg a körömlemezt teljesen fel nem cserélik - az átlagos tanfolyam időtartama legfeljebb 6 hónap.

A kezelés megkezdése előtt a betegnek feltétlenül meg kell határoznia az orvosnál, hogy mit kell használni és kiválasztani a készítmény szükséges leadási formáját. Különböző típusú lamilikum egyidejű alkalmazása lehetséges. A gyógyszer leírása szerint a kezelés folyamán fontos, hogy a kezelés kezdetétől számítva 7-10 nappal konzultáljon orvosával - ez idő alatt a páciens állapotában bekövetkező pozitív változásoknak már észre kell venniük. Ha ez idő alatt a panaszok továbbra is fennállnak, vagy a beteg állapota romlik, feltétlenül végzett kontroll vizsgálatok tisztázását célzó diagnózis - a vizsgálat eredményeire az orvos ajánlhat cseréje Lamisil klotrimazolra.

Terhesség használata

Lamisil terhesség alatt alkalmazzák nagy gonddal - a kinevezését bármilyen gyógyszert indokolt azonosítási panaszok jellemző gombás fertőzések, és laboratóriumi megerősítése a diagnózis (kaparás gombák). Szükség esetén az orvos javasolhatja a szájon át alkalmazandó tablettákat, valamint a helyi alkalmazáshoz szükséges formákat.

Ha lamizil-kezelés javasolt egy ápoló anya számára, akkor a terápia időtartama alatt a baba mesterséges táplálékra van szükség.

Hogyan kerül a gyógyszer gyermekekre

Gyermekeknél csak lamizil tablettát használhat - a dózist a gyermek számára a testsúlytól függően választja ki:

 • A súly meghaladja a 40 kg-ot - a kezelés nem különbözik a felnőtt által ajánlottól:
 • Súly 20-40 kg - a gyógyszert ½ tabletta naponta egyszer írja elő.
 • 20 kg-nál kisebb tömegű - a lamizil naponta egyszer ¼ tablettát jelöl.
 • Súlya kevesebb, mint 12 kg - a gyógyszert nem írják elő.

Ha több gyermekből álló családban egy gyermek gyulladásos megbetegedését észleli, akkor a gyógyszeres kezelést minden esetben meg kell állapodni az orvossal.

A Lamisil nem adható 2 év alatti gyermekeknek.

Ellenjavallatok

A lamizil esetében, tekintet nélkül a gyógyszer formájára, van egy jó tolerancia.

Tilos a gyógyszer alkalmazása a hatóanyag allergiájának (terbinafin) kimutatása esetén. Az egyedi formák alkalmazása nem kívánatos, ha a gyógyszer segéd összetevői intoleránsak - ebben az esetben egy gyógyszer egy másik gyógyszerrel történő helyettesítését elfogadják.

óvintézkedéseket

A Lamisil OOE-t nem írják elő a 15 évnél fiatalabb betegeknél, krém, gél, spray és lakk - 12 évnél fiatalabbnál.

Ezenkívül a kábítószer-kinevezés nem ajánlott:

 • Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek
 • Vérképző betegségben szenvedő betegek, akiket a csontvelő hematopoiézisének megsértésével kísérnek
 • Az endokrin betegségek súlyos formáinak (tiretoxicosis, diabetes mellitus) azonosítása során.
 • Az alkoholizmusban szenvedők
 • Daganatos betegeknél (kemoterápia, ha vannak a gombás fertőzések, helyénvaló előírni klotrimazol)
 • Általános psoriasis.

Gyakran előfordul, hogy a beteg a recepción megkérdezi az orvoshoz: "Mi nem írják elő a lamizilt?" A szakemberek válaszolnak - bőrbetegségekről, ha nincs laboratóriumi megerősítés a diagnózisról.

cross-interakció

A más gyógyszerekkel való lehetséges kölcsönhatásról szóló információ a gyógyszer lamizil formájának tablettáit jelenti, amelyeket helyi alkalmazásra szánnak, és nem befolyásolják más gyógyszerek hatását.

A terbinafin szóban beadott kölcsönhatása lehetséges ilyen gyógyszercsoportokkal:

 • Az aritmiák kezelésére szolgáló gyógyszerek - az emésztőrendszerből való felszívódás lelassulása
 • Antidepresszánsok - a bomlás lassulása a májban
 • Antipszichotikumok - az anyagcsere-reakciók lassulása.

A terbinafin cimetidin felgyorsult dezintegrációja, aminoglikozidokkal, hepatotoxikus gyógyszerekkel kapcsolatos antibiotikumok.

Mellékhatások

Idegrendszer: szédülés, fejfájás, hangulat instabilitás.

Emésztőrendszeri betegségek: émelygés, hasi fájdalom, csökkent étvágy.

A csont-izomzat: myalgia, fájdalom az ízületekben.

Hematopoietikus rendszer: elnyomás hemopoízis.

A bőr bőrpír és égési sérülés az alkalmazás helyén. viszketés.

Immunrendszer: allergia.

Ha a beteg tájékoztatja a bőrgyógyászt: "A lamizilt (más gombaellenes szereket) igen hosszú ideig használom", a kezelés folytatható a biokémiai vérvizsgálat eredményeinek kézhezvétele után.

túladagolás

Az orvosi szakirodalom nem írja le a lamizil túladagolásának esetét a gyógyszer lokális alkalmazásával.

A terbinafinnel történő mérgezés tünetei a következők lehetnek: hányinger, hányás, fájdalom a felső hasban, sötétedés a bőrben és a nyálkahártyák (ha mérgező hepatitis jelentkezik).

Tárolási feltételek

A Lamisil nem igényel különleges tárolási körülményeket, de a lakkot, az oldatot és a permetet védeni kell a nyílt tűzforrásoktól (a készítményben etilalkohol van).

A gyógyszer eltarthatósága a gyártástól számított 3 év.

analógok

A lamizil közvetlen analógjai - bármilyen gombaellenes szerek, amelyek közé tartoznak a terbinafin-hidroklorid: exifin, terbifin, terbizil.

ekzifin

Az Exifint - összetételben hasonlóan - az indiai gyógyszeripari vállalat gyártja "Dr. Reddy s Laboratories Ltd. "

Szájon át adagolható tabletták és kenőcs (tejszín) formájában készülnek külső használatra.

Előnyök:

hátránya:

klotrimazol

A klotrimazol egy gombaellenes gyógyszer, egy imidazolszármazék - a gyógyszer hasonlít a lamizil gyógyhatására. A polcokon a gyógyszertárak bemutatta clotrimazole több gyártó.

A gyógyszer oldható intravénás adagolásra, kenőcsökre és hüvelykúpokra helyi adagolásra.

A fő előny gyógyszer - a klotrimazol hatása a mycosis kórokozóira és a bőr és a nyálkahártyák bakteriális fertőzéseire. Az intravénás beadásra szánt gyógyszert olyan súlyos gombás fertőzések kezelésére alkalmazzák, amelyek az immunhiány hátterében fordulnak elő.

hiányosságokat - A clotrimazol nem szívódik fel az emésztőrendszerből, csak a gyógyszer helyi vagy szisztémás alkalmazása lehetséges.

Lamizil Dermgel

A lábak bőrének kóros elváltozásai esetén a kezelést a lehető leghamarabb meg kell kezdeni annak érdekében, hogy megakadályozzák a futó szakaszát. Gél Lamisil a gombákról a lábakon - kiváló megoldás a problémára. Káros hatással van a kórokozó mikroorganizmusokra. A Lamizil gél használatára vonatkozó utasítások azt jelzik, hogy ez a szer alkalmazható profilaktikus mycosisra.

A gyógyszer felszabadulási formája

A hatóanyagot gél, krém, spray és egy különálló Lamizil Uno anyag képezi. Mindezek a gyógyszerek kizárólag külső használatra szolgálnak. A lamisil tabletták orális adagolásra is alkalmazhatók. A gél a terbinafin aktív gombaellenes összetevőjének és segédanyagainak 1% -át tartalmazza, amely elősegíti a védő réteg kialakulását a lábakon. A gél átlátszó vagy fehéres anyag, csövekben.

A permetet a terbinafin 1% -os oldataként állítják elő. Ezenkívül a permet tartalmaz olyan összetevőket, amelyek javítják a hatóanyag felszívódását. Az oldatot aeroszolos tartályba helyezzük. Sárgás színű és szeszes alkoholszag.

A gyógyszer hatása

A láb- és körömgombákból származó Lamizil Dermgel kifejezett antimikotikus hatással rendelkezik. A gyógyszer aktív:

 • dermatophytes;
 • Moldy gombák;
 • Dimorfikus gombás mikroorganizmusok.
 • Élesztős gombák.

A terbinafin aktív komponensének hatása alatt a fehérje szintézisének folyamata a gombás organizmusban megszakad. A szkvalén sejtekben való felhalmozódás következtében a fehérje-képződés folyamata megszakad. A Lamizil előnye, hogy nem befolyásolja a hormonális hátteret.

Külső használatban a gyógyszer szinte nem szívódik fel a vérbe.

Javallatok és ellenjavallatok, mellékhatások

A szerszámot az alábbi esetekben ajánlott használni:

 • Dermatomycosis stop;
 • Dermatophyták által kiváltott bőrbetegségek;
 • Mycosis fertőzések;
 • Többszínű zuzmó.

A gél formájú Lamisil nem alkalmazható, ha:

 • Az aktív komponenssel szembeni túlérzékenység;
 • szoptatás;
 • A máj és a vesék betegségei;
 • Alkoholfogyasztás;
 • Rosszindulatú daganatok jelenléte a szervezetben;
 • visszerek;
 • Anyagcserezavarok;
 • 12 éves kor előtt.

Ritkán megfigyelt hisztamin (allergiás) reakciók bőrpír, viszketés, égés formájában. Ezek a tünetek rövidek és nem igénylik a gyógyszer visszavonását.

Ami jobb - gél vagy krém

A gyógyszer (gél vagy krém) melyik formáját nem választja, gondosan kövesse az utasításokat. Az anyagot naponta egyszer alkalmazzák egy kis réteggel. Az eljárás előtt alaposan mossuk le és szárítsuk meg a lábát. A pelenka kiütések jelenlétében a termék alkalmazása után könnyű kötést alkalmaznak.

Az alkalmazás időtartama - egy hét. Keratinizáció, repedés, viszketés esetén a hatóanyagot 2 hétig használják. Jelentős javulást tapasztal a kezelés első napja után. Ha egy személy a kezelést szabálytalanul vagy idő előtt abbahagyja, akkor a betegség visszatérhet.

Ha a Lamisil gél kezelésének megkezdését követő egy hét elteltével nincs javulás, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz a gyógyszer cseréjéhez.

A zsírottól eltérően a krém lágyító hatású. Ez kiküszöböli a láb szárazságát, a keratinizációt és a bőr hámlását. A gyógyszer elősegíti a repedések gyógyulását. Javasolt a krém súlyos bőrelváltozással történő használata, amikor a gomba integritásának megsértését eredményezte.

A krém akkor is hatásos, ha a gomba kombinálódik a lábak izzadásával. Mérsékelt szárítási hatása van.

Ez a fő különbség a krém és a gél Lamizil között. A felszabadulás mindkét formája nagyon hatásos a lábak és a köröm bőrének gombás betegségeiben. Határozza meg a legmegfelelőbb gyógyszert a betegség kezelésére az orvos az előzetes diagnózis után.

Alkalmazási jellemzők

Vannak szabályok az eszköz használatára. Csak négy van:

 1. Használat előtt meg kell gőzölni a lábad;
 2. A terméket száraz, tiszta bőrre kell felhordani;
 3. Szükséges alaposan dörzsölni a gélt;
 4. Ismételje meg az eljárást naponta kétszer.

A gyógyszer nem szisztematikus alkalmazása vagy a terápiás tünetek idő előtti megszüntetése okozza a mycosis fertőzés ismétlődését.

A terhesség a Lamizil terápia relatív ellenjavallata. Ha a kezelést nem lehet elkerülni, előzetesen konzultáljon a nőgyógyászával.

Ha szoptató antimikotikus terápiát engedélyezünk helyi eszközökkel. Bizonyítást nyert, hogy a terbinafin (a Lamizil hatóanyaga) minimális mennyiségben kerül a tejbe, és nem veszélyes a baba számára.

Szükséges elkerülni a terméknek a szemébe való bejutását, mert a nyálkahártya irritációját okozhatja. Szembe kerülés esetén azonnal folyó víz alatt ki kell mosni.

analógok

A gyógyszeripar hasonló analógokat termel a Lamisil gélen:

A Lamizil gél ára 250-300 rubel, tizenöt gramm és 400 rubel, harminc gramm. Az analógok ára sokkal olcsóbb.

Vélemények a Lamisil gyógyszerről

A Lamisil hatékony gyógymód a lábak mikózisához. Használható a betegség minden szakaszában. A Lamizil dermgelre vonatkozó vélemények megerősítik hatékonyságát onychomycosisban.

A férjem nemrégiben kellemetlen szagot érez. Az orvos javasolta a Lamisil gél alkalmazását. Mindössze öt nap alatt megszabadulhat a gombaspirától. A férj folytatta a Lamisil alkalmazását az orvos ajánlására további két hétig. Most, megelőző célokra, hetente kétszer alkalmazzák a bőrre.

Svetlana, 32 éves, Moszkva

Az utóbbi időben a lábak bőre elkezdett lehámulni, kellemetlen szag jelent meg. A bõrt a Lamizil permetezéssel kezelték, és 3 nap múlva a bőr állapota észrevehetõen javulni kezdett. Egy hétig használtam, a láb kellemetlen szaga már nem zavar.

Irina, 45, Syzran

A magas páratartalom mellett végzett munkának köszönhetően gyalogos gomba volt. Ezenkívül kellemetlen szag kezdett elterjedni. A Mazalu 10 percen keresztül leáll a Lamisil gélen. Ez idő alatt javult a bőr állapota, a gomba már nem zavarja.

Vladimir, 38 éves, Togliatti.

A Lamisil gél jelentős hatást gyakorol a bőr gombájára és a lábszegekre. A használati utasítás betartása mellett a terápiás hatás a kezelés kezdetétől számított egy héten belül megtörténik.

Lamizil Dermgel: használati utasítás

struktúra

1 g gél 10 mg terbinafin bázist tartalmaz.

Segédanyagok: benzil-alkohol, karbomer (974P), izopropil-mirisztát, butil-hidroxi-E321, szorbitán-laurát, poliszorbát 20, nátrium-hidroxid (30% -os oldat), 96% etanol, tisztított víz.

leírás

Farmakológiai hatás

Gombaellenes készítmények helyi felhasználásra, széles körű tevékenységekkel. Kis koncentrációkban a terbinafin fungicid hatást fejt ki dermatophyták, penészgombák és bizonyos dimorf gombák ellen. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

Ez az adagolási forma - a gél - hűtési hatást fejt ki az etanol miatt, amelyet speciálisan a segédanyagokba vezetnek be. Ez a hatás gyakorlatilag a gyógyszernek a bőrre történő alkalmazásának első pillanatától kezdve nyilvánul meg, ami segít az égő érzés és viszketés gyors megszüntetésében és a beteg állapotának enyhítésében.

Helyi alkalmazás esetén a felszívódás - kevesebb, mint 5%, kisebb rendszerszintű hatást fejt ki.

Használati utasítások

Gombás bőrfertőzések, például tinea pedis (tinea pedis vagy "gomba" láb), tinea cruris (tinea cruris), mycosis a bőr sima test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák, mint például Trichophyton (beleértve T. rubrum, a T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum.

Pityriasis versicolor (tinea versicolor), által okozott Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur).

Ellenjavallatok

Terbinafinra vagy a hatóanyagot tartalmazó inaktív összetevőkkel szembeni túlérzékenység, gyermekkor (legfeljebb 12 év).

Terhesség és szoptatás

Nincs információ a terbinafin terhes nők tapasztalatáról. Az állatokon végzett vizsgálatok során a terbinafin teratogén tulajdonságait nem azonosították. A Lamizil Dermgel terhesség alatti alkalmazása nem javasolt, kivéve, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy szükséges.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a Lamisil Dermgel nem adható szoptatás alatt.

Adagolás és adminisztráció

Felnőtteknek és 12 éves korú gyermekeknek használják.

A Lamizil Dermgel-t naponta egyszer használják bármelyik javallatra. A gyógyszer alkalmazása előtt alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket.

A törzs dermatomikózisa, lábak: 1 hét; Napi 1 alkalommal.

A lábak dermatomikózisa: 1 hét; Napi 1 alkalommal.

Többszínű lichen: 1 hét; Napi 1 alkalommal.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megismétlődésének veszélye. Ha egy heti kezelés után nincsenek javulás jelei, konzultáljon orvosával a diagnózis ellenőrzéséhez.

Nincs ok azt feltételezni, hogy időskorúak esetében meg kell változtatni a gyógyszer adagját, vagy olyan mellékhatásokat kell alkalmazniuk, amelyek eltérnek a fiatalabb betegekétől.

A készítmény első használatának megkezdése előtt a védőmembránnak a cső burkolatának külső részén található kiugrással kell átszúrnia.

Mellékhatás

A termék alkalmazási helyén bőrpír, viszketés vagy égő érzés, bőrkiütés, fájdalom vagy irritáció léphet fel, azonban a kezelés abbahagyása a ritka jelenségek miatt ritkán szükséges. Ezek nem olyan súlyos mellékhatásokat meg kell különböztetni az allergiás reakciók ritkán fordulnak elő (például, generalizált kiütés és / vagy kipirulás, urticaria, angioödéma, ismételt allergiás válasz), a fejlesztés, amely előírja, a kezelés megszakítása. Ritka esetekben a gombás fertőzés súlyosbodása lehetséges.

A felsorolt ​​mellékhatások vagy reakciók előfordulása esetén a betegtájékoztatóban feltüntetett mellékhatások és mellékhatások esetén orvoshoz kell fordulni.

túladagolás

A Lamizil Dermgel túladagolásáról nem számoltak be. Ha a gyógyszer lenyelik véletlenül, akkor számíthat a megjelenése azonos tünetek fordulnak elő túladagolás tabletták (pl fejfájás, hányinger, gyomortáji fájdalom és szédülés, hányás, kiütés, gyakori vizelési inger).

Kezelés: aktív szén, ha szükséges - tüneti fenntartó kezelés.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A Lamizil Dermgel gyógyszerkölcsönhatásait nem írják le.

Alkalmazási jellemzők

A járművek vezetésére és a mechanizmusokkal való együttműködésre gyakorolt ​​hatás.

Nincs befolyása.

óvintézkedéseket

A Lamizil Dermgel bőrfelületének alkalmazása során óvatosan kell eljárni, mivel az alkohol irritációt okozhat.

A Lamisil Dermgel csak külső használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést, mert irritációt okozhat. Véletlen érintkezés a szemmel, azonnal folyó vízzel kell öblíteni, és tartós irritáció esetén forduljon orvoshoz.

Lamisil Dermgel tartalmaz bugilgidroksitoluol okozhat helyi bőr irritációt válasz (például, kontakt dermatitis) vagy irritáció, amikor a termék belép a szem vagy a nyálkahártyával.

A kibocsátás formája

15 g hatóanyagot tartalmazó alumínium csőben, alumínium védőmembránnal és polipropilén fedővel ellátva, a membrán perforálásával ellátott kiemelkedéssel ellátva. A használati utasítást tartalmazó csövet kartonpapír dobozba helyezik.

Tárolási feltételek

A gyógyszert 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten kell tárolni, gyermekektől elzárva.

Lejárat dátuma

3 év. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett időszak után nem szabad felhasználni.