Melyik orvos kezeli a herpeszet: genitális, a testen, az ajkakon, a zsindelyeken

A herpesz egy vírusos betegség, amelyet bőrkiütések jelentenek. A patológia gyakori megnyilvánulása az ajkak herpeszes elváltozásaihoz kapcsolódik. De a nyálkahártyák, a belső szervek, az emberi testek rendszerei is érintettek lehetnek.

Melyik orvos gyógyíthatja a herpeszet?

A betegséget bőrhólyag-kiütések jellemzik, viszketést, fájdalmat, a jólét romlását okozzák.

A herpesz kezelését általános orvosok, szűk profilú szakemberek végzik. Az orvos választása a kiütések helyétől függ.

A herpesz fertőzés legtöbb esete nem jelent veszélyt az életre. Néha a belső szervek érintettek.

Fontos! A herpesz veszélye a terhesség alatt a nők számára, az előrehaladott korú embereknél, a gyengített immunrendszerben szenvedő betegeknél, egyidejűleg a krónikus betegségekben.

Gyakrabban a herpetikus megnyilvánulások függetlenül járulnak hozzá, további kezelés nélkül. Jobb, ha felkeresi az orvost az első jelek megjelenésekor.

Melyik orvos fogja gyógyítani a herpesz az ajkakon?

A vírusos herpeszes fertőzések gyakran befolyásolják az ajkak területét. A betegség lokalizálása nem igényel állandó orvosi ellenőrzést. Az ajkak herpeszes léziója gyulladás helyén égő, égő, viszkető, apró fekélyek megjelenése, fájdalmas érzések gyulladása. A gyulladásos folyamat a fájdalomnak és a kozmetikai hibák megjelenésének köszönhetően a betegnek kellemetlen érzést nyújt. A hólyagok spontán megnyitása után a gyulladás helyét homokká fedi, amelyek fokozatosan eltűnnek.

Figyelem! Az ismétlődő herpetikus megnyilvánulások - az immunrendszer meghibásodásának jelei, azonnali orvosi vizsgálatot, kezelést igényelnek.

A vizsgálat általános orvoshoz érkezik. Ő elvégzi a szükséges vizsgálatot a probléma gyökereinek azonosításához, megfelelő gyógyszereket ír elő az immunitás növelését célzó gyógyszerekkel, vitaminokkal. A részletes vizsgálat érdekében javasoljuk a szűk profilú szakemberek konzultációját: egy immunológus segíti a gyengített immunitás okainak azonosítását. A vizsgálatot egy dermatológus végzi.

Milyen orvosnak kell kezelnie a herpeszet a fejrészen, az arcon?

Néha a betegség hatással van az arcra, a fejre, a száj, az orr, a szemek területére. Az ilyen esetek szakértői tanácsot igényelnek:

 1. Az otolaryngológus javaslatokat fog ajánlani a herpesz kezelésére az orrban, a szájüregben. Az elindított betegség hatással van a légzőrendszerre.
 2. Ha a herpesz alakul ki a szájban, a nyálkahártyákon, a fogorvosok kezelik a kezelést. A szájüreg öblítésére, permetezésére, öntözésére előírják a gyulladásos folyamatok felszámolását. A herpetikus elváltozásokat bonyolítja a szájgyulladás, az ínygyulladás.
 3. Ha a betegség a szem területére hat, az okulistával való konzultációra van szükség. A szemészeti herpesz idő előtti kezelése súlyos szövődményekkel veszélyes, teljes vakságig.
 4. Szükség van egy neurológusra, ha a herpeszkiütés hatással van az agyra.

A herpeszvírus gyakori megnyilvánulásai szükségessé teszik egy immunológus vagy allergológus konzultációját. A szakorvos segít megállapítani az emberi szervezet immunvédelmének csökkenését.

Milyen orvosnak kell alkalmaznom, ha genitális herpeszem van?

A genitális terület herpeszes léziói károsítják a páciens életminőségét. A betegség gyakran súlyos szövődményeket okoz. A herpeszvírus fertõzi a magzatot, befolyásolja a belsõ szerveket, a szervezet rendszereit. Lehetőség van fertőzés továbbítására a munka során.

A betegség első tüneteinek megjelenése a férfi képviselői számára az urológus, andrológus konzultációját igényli. A nemi herpesz kezelésére vonatkozó ajánlásokat nőgyógyásznak adják a nőnek.

Professzionálisan a genitális herpesz terápiát dermatovenereologist kezeli, mivel a betegség a vénás betegségek kategóriájába tartozik.

A genitális területen jellemző megnyilvánulások: viszketés, égetés, gombás támadás. Az antibakteriális szerekkel történő kezelés segít a vírus elnyomásában. Az egyedi esetekben immunmodulátorok alkalmazása szükséges.

Melyik orvos gyógyíthatja az övsömlőket az emberekben?

A kórokozó Varicella-Zoster vírus herpesz okoz a szervezetben, amit övsömörnek hívnak. A betegség súlyos veszélyt jelent az emberi egészségre, veszélyezteti az életet. A herpeszes fertőzés hatással van a testrészekre, a végtagokra.

Az orvos idő előtti kezelése neuralgia kialakulásához vezet, súlyos fájdalommal, lázzal együtt. Különösen veszélyes az arc idegének károsodása.

A herpes zoster kezelését egy dermatológus végzi, aki a szükséges vizsgálatok után antibakteriális, vírusellenes, immunmoduláló terápiát ír elő.

következtetés

Ha herpetikus megnyilvánulást észlelünk, konzultálni kell egy szakemberrel, mivel a betegség előrehaladott állapota befolyásolja egy személy belső szervét.

A vírus első megnyilvánulásait általános orvos diagnosztizálja. A pácienst a szakember helyszínétől függően szakemberekkel folytatott konzultációra irányítja.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

Milyen orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség a világon; szinte minden ember legalább egyszer életében találkozott kellemetlen tüneteivel, például égéssel, viszketéssel és jellegzetes buborékkiütés megjelenésével. Azonban a betegség ilyen széles körű elterjedése ellenére sok beteg, aki a közeledő relapszus jeleit érezte, nem tudja, hogy melyik szakember keressen segítséget és vajon segítséget kérjen-e.

Figyeljük a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszereket

Miért nem ismerik az embereket, hogy milyen orvos menjen a herpeszre? Ez a betegség sajátosságairól szól. Először is, a herpesz fertőzésnek számos formája van, az egyszerű lélegzőktől a nemi szervektől, és leggyakrabban különböző típusú herpeszeket kezelnek terapeuták, dermatológusok, urológusok, fertőző betegségek specialistái, immunológusok. Ezenkívül véleményünk szerint a herpesz egy nem veszélyes betegség, amely önmagában megy végbe. Ennek egy része igaz: a normális immunitású betegeknél a herpesz-manifesztáció legtöbb epizódja spontán módon egy-két héten belül, és nem igényel semmilyen különleges kezelést, mint a tüneti terápiát.

Bizonyos esetekben azonban a herpeszes fertőzés súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, amelyek jelentősen károsíthatják az életminőséget és akár halált is okozhatnak. Különösen veszélyes a vírus a csökkent immunitású betegek esetében: azok, akik más krónikus betegségekben és fertőzésekben szenvednek, sérültek vagy műtéteket szenvedő betegek, terhes nők, idősek. Ezért, amikor a fertőzés jelei jelennek meg, azonnal javasoljuk, hogy azonnal megnézzük az orvost, és melyikhez - az anyagunkból megtudjuk.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A betegség epizódjainak túlnyomó többsége közönséges láz, "ajkak" - vagy más szavakkal labiális herpesz. Leggyakrabban a külön kezeli ezt a fajta herpesz nem igényel: a legsúlyosabb következményekkel, hogy hozza a legkevesebb kényelmetlenséget okoz a viszketés és ideiglenes kozmetikai hiba, amely akkor jelentkezik, ha a kiütés jelenik meg, és addig tart, amíg nem gyógyul fekélyek, ne essen le a kéregből.

Azonban a túl gyakori vagy hosszan tartó betegségcsillapítások a szervezet immunitásának és egyéb problémáinak csökkenését jelezhetik. Ezért, amikor visszaesés következik be, még mindig érdemes egy terapeutaval konzultálni. Ez segít kiválasztani a tüneti kezelést, amely megkönnyíti a betegség lefolyását és felgyorsítja a gyógyulást. Ezen felül, ha szükséges, a terapeuta végigvezeti Önt a további vizsgálatot más szakemberek, segít létrehozni az immunrendszer állapotát, érzékelni betegségek, amelyek hozzájárulnak a csökkent immunitás és gyakoriságának növekedése kiújulásának herpesz, vegye fel a kezelés valamilyen formája herpesz. A terapeuta kezelésének alternatívájaként javasolhatja a bőrgyógyász kezelését.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A genitális szervek herpeszes fertőzése súlyos betegség, melyet krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemeznek. A genitális herpesz jelentősen rontja az életminőséget az olyan személy, de különösen veszélyes betegség a terhes nők, mert lehet továbbítani az anyáról a magzatra a terhesség alatt vagy a szülés, ami rendkívül veszélyes szövődmények, amelyek befolyásolják a belső szervek a magzat.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha kapcsolatba lép egy nőgyógyász vagy urológus; Ezenkívül megfelelő kezelést lehet választani a dermatovenerológiai laboratóriumban. Bármi legyen az orvos vagy kezelésére genitális herpesz, jellemzően terápia használata a helyi vagy szisztémás vírusellenes szerek, amelyek elnyomják a replikáció (szaporodás) a vírus, és jelentősen csökkenti a gyakoriságát és a relapszusok időtartamára. Emellett immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és más gyógyszereket is fel lehet használni.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

A Varicella-Zoster vírus, amely szintén a herpeszvírusok kategóriájába tartozik, rendkívül veszélyes betegséget okoz: herpes zoster. Jellemzője a törzs nagy részének előfordulása a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpesz zoster képes postherpetikus neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom (neuralgia) és rosszul kezelhető.

Csakúgy, mint a szájszárazság herpesz esetében, a herpetikus bőrkiütés megjelenése a testre a dermatológus vagy a terapeuta kapcsolatba hozásának oka lehet. Laboratóriumi diagnózist írhat elő, egy immunológussal vagy egy allergiával konzultálhat, hogy azonosítsa azokat a rejtett tényezőket, amelyek hátrányosan befolyásolják az immunitást és meghatározzák a kiütés okát.

A herpetikus fertőzés egyéb formái

A herpeszvírus fertőzések egyik fő jellemzője, hogy képesek befolyásolni a különböző szöveteket és testrendszert. Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszről a szájban, a szem elején, a felső légutakban? Általában az elsődleges vizsgálatot szakember - szemész, fogorvos, ENT végzi. A feltételezett herpeszes jellegét tévő tünetek, hogy egy orvos, egy szakember fogja irányítani, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász, mivel ezek a szakemberek, hogy a legszélesebb körű ismerete tekintetében herpeszvírus fertőzések. Rendkívül fontos, hogy a herpetikus fertőzést a lehető leghamarabb felismerjék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket a komplikációk kialakulásának gyors visszaszerzésére és megelőzésére.

Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszrel?

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Egy általános vélemény, hogy a herpesz mindig kiütések formájában jelentkezik az ajkakon - alapvetően nem igaz. A betegséget vírus okozta patogén okozza, és hatással lehet az emberi test minden szervére és rendszerére. Leggyakrabban a herpesz a száj, a torok és a nazofarynum nyálkahártyáiba, a szemekbe, a nemi szerveken belül vagy kívül, a fenék és más lágyrészek felületein helyezkedik el.

A betegség krónikus formájával még a belső szervek is szenvedhetnek. Ezért a betegek gyakran aggódnak amiatt, hogy melyik orvost kell kezelni, aki kezeli a herpeszet? Van-e különbség a betegség képében minden egyes esetben, és szükség van-e egy külön szakemberre ezekre a helyzetekre?

Milyen orvoshoz kell konzultálnom, ha herpetikus bőrkiütést találnak?

Az elsődleges vizsgálatot végző és terápiás kezelésre szakosodott szakember kiválasztása attól függ, hogy hol található a herpeszkiütés lokalizációja. Ha felteszi a kérdést, hogy melyik orvos gyógyítja pontosan a bőrkiütést a bőrön, akkor ha gyanítja, hogy herpesz zoster vagy "hideg" forma - akkor meg kell látogatnia a bőrgyógyász azonnal.

Melyik orvos gyógyíthatja a herpeszet a nemi szerveken? Ha a betegségnek ez a formája nőnek kell lennie - akkor forduljon a nőgyógyászhoz, és ha az ember -, akkor az urológushoz vagy az andrologóhoz.

A szemfenéki diagnózist szokásos terapeuta készítheti, de a kezdeti vizsgálatot követően a beteget szemészre kell utalni. Ez a herpesz egyik legsúlyosabb formája, és a vírus hordozóit évente legalább egyszer meg kell vizsgálni. Amikor a vírus aktívan elosztja és befolyásolja a szemgolyót, súlyos patológiák kialakulásához vezethet, egészen a látás elvesztéséig.

Az ajkakon lévő herpeszkitöréseknek előfeltétele az orvos-terapeuta kapcsolatba lépése. Abban az esetben, ha a kiütés lokalizált nemcsak az ajkak, hanem a nyálkahártya a száj, ami stomatitis és gingivitis, hogy azonosítani a kiváltó oka a kialakulásának a gyulladásos léziók fogorvos.

A herpesz kialakulását megkönnyíti az immunitás megszüntetése, ezért a betegnek szükségszerűen egy immunológusnak kell megvizsgálnia. A szakorvoshoz fordulhat a kerületi terapeuta. Az immunológus megtudja, mi váltotta ki a szervezet immunrendszerének gyengülését. A pácienst speciális, immunstimulációra tervezett gyógyszerekkel és vitaminokkal kezeli.

A herpesz tünetei nem mindig egyedülállóan jelentkeznek. Például a nõi genitális forma nem járhat a betegség külsõ jeleivel. Nem rendelkeznek viszketéssel, égéssel vagy kiütéssel, de gyakran van candida colpitis, amely elrejti a herpesz megnyilvánulásait. Tehát minden nőt rendszeresen vizsgálni kell egy nőgyógyász által, és minden előírt vizsgálatot el kell végezni. A herpesz vírus gyakran egyidejűleg különböző betegségekkel járó ZPP-k.

Kezeli-e a terapeuta a herpetikus megnyilvánulást?

Ha a beteg nem tudja biztosan, hogy melyik orvoshoz kell fordulnia, azonnal meg kell kezdeni a kórházba látogatást a terapeuta felkeresésével. Soha nem szabad elrejteni az információt egy szakembertől, nem beszélve róla a betegség időszakos súlyosbodásának jelenlétéről.

Amikor a belső szervek sérülnek, a vírus gyakran maszkolja a tüneteit az ilyen rendszerek krónikus betegségei alatt. Ezért megfelelő diagnózis nélkül nehéz felismerni a herpeszet. Ilyen esetekben a helyi terapeuta terápiás ismerete hasznos. Egy adott komplex vizsgálatot és elemzést nevez meg, ha gyanítja bizonyos betegségek herpesz eredetét, és átirányítja a beteget egy speciális szakemberre.

A kezdeti vizsgálat során a beteg köteles az orvosnak minden információt megadni a betegségének alakjáról, formájáról, tüneteiről, az utóbbi időben jelentkező exacerbációk számáról, a fertőzés módjáról. Erre azért van szükség, hogy gyors és helyes diagnózist hozzon létre, és időt takarít meg azzal, hogy több felesleges vizsgálatot elhagy.

Melyik orvos kezeli a vírusfertőzést, ha gyanúja van a herpesz I. és II. Típusának

Ha gyanú merül fel, hogy egy nem védett szexuális érintkezés után, ha valaki egy herpesz vírust kötött, akkor meg kell látogatnia egy dermatovenereológust. Ez annak köszönhető, hogy az I. típusú és a II. Típusú vírus törzsek személyenként átvihetőek keresztre, még csókokra és orális szexekre is. A súlyosbodó betegség típusának azonosítása és a megfelelő terápiás kurzus kijelölése érdekében sok speciális tesztet és biokémiai vizsgálatot kell végezni.

Ha bármilyen kétség kell látni egy terapeuta, bánik ilyen betegségek, ad egy esélyt a teljes gyógyulás és meg fogja határozni a helyzetét a beteg, mert az egyes betegek herpesz - lehet nem csak a tulajdonosa, hanem a forgalmazó.

Mindenesetre a herpetikus vírus gyakran súlyos patológiai szövődmények kialakulásához vezet, amelyek jelentősen rontják a páciens életét, és gyakran akár halálhoz is vezetnek. A herpesz legnagyobb veszélye azoknak, akiknek az általános állapotát alacsonyabb védettség jellemzi: más krónikus betegségben szenvedők, trauma és műtétek, terhesek, idősek és HIV-fertőzöttek. A herpesz első tünetei esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

Kiegészítő anyag:

Melyik orvos kezeli a herpeszet

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos megbetegedés, amely gyakorlatilag minden ember életében találkozik. A herpeszvírus fertőzés tünetei égetnek, viszketnek és jellegzetes hólyagos bőrkiütést mutatnak a bőrön. Annak ellenére, hogy ez a betegség igen széles körben elterjedt hazánk lakói körében, sokan nem tudják, mikor jelezzék a herpesz jeleit, mely orvoshoz fordulhat segítségért egy ilyen probléma miatt. Szóval, melyik szakértő kezeli a herpeszet?

A terápia jellemzői

Először is, sokféle herpetikus fertőzés létezik, és leggyakrabban különböző szakemberek kezelik őket. Így az ajkak megfázása terapeuták, dermatológusok kezelik, de a genitális herpesz problémáját az urológusok, a fertőző betegségek szakemberei, az immunológusok kezelik.

Hangsúlyozni kell, hogy a legtöbb esetben gerpevirusnaya fertőzés nem jelent kockázatot az élet, hogy ugyanazok az emberek erős immunrendszerrel és tehet anélkül, orvosi kezelés egy bizonyos típusú herpesz. Bizonyos esetekben azonban a herpeszvírus fertőzés súlyos szövődményeket okoz, amelyek jelentősen rontják a betegek életminőségét. Ez a vírus különösen veszélyes a gyenge immunrendszerre nézve: azok, akik sérülést vagy műtétet szenvedtek terhes nők és idős betegek számára. Ezért ha fertőzés jelei jelennek meg, mindig konzultáljon orvosával. Pontosan - tovább fog tanulni.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A láz (vagy hideg az ajkán, vagy a lázas herpesz) országunk lakosságának több mint 80% -ánál fordul elő. A herpesz ezen formája különleges formája nem igényel - ez egy ideiglenes kozmetikai hiba, ami akkor jelentkezik, amikor a kiütés megjelenik, és megmarad, amíg a fekélyek feszülnek és a kéreg leesik. De ha az ajkak kiütések túl gyakran fordulnak elő, ez azt jelezheti, hogy csökken az emberi immunrendszer munkája és a testben lévő egyéb problémák. Ebben a helyzetben azonban érdemes egy terapeutaval konzultálni, aki tüneti kezelést választ. Az orvos más szakemberekkel folytatott konzultációra hivatkozhat, hogy meghatározza a szervezet immunállapotát és érzékelje az immunitást csökkentő betegségeket. A herpesz problémájával az ajkakon is bevehet bőrt.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A nemi szervek herpeszes fertőzése meglehetősen súlyos betegségekre utal, amelyek a férfiak és a nők intim környezetét érintik. Ezt a betegséget krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemzik. Különösen veszélyes a nemi herpesz terhesség alatt, mivel a vírus az anyától a magzatig terjedhet a terhesség vagy a szülés alatt, ami rendkívül veszélyes szövődményeket okoz, amelyek a magzat belső szerveit érintik.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a nőgyógyászával vagy urológussal. Ezenkívül megfelelő kezelést talál a dermatovenerológiai laboratóriumban. Az ilyen típusú herpetikus fertőzés terápiája olyan helyi vagy szisztémás vírusellenes gyógyszerek alkalmazásából áll, amelyek elnyomják a vírus reprodukcióját, és jelentősen csökkentik a relapsusok gyakoriságát és időtartamát. Immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és egyéb gyógyszereket is előírnak.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

Ezt a típusú vírust Varicella-Zosternek is nevezik. Ez a herpeszkosztert okozó herpetikus kórképek kategóriájába tartozik. A betegségre jellemző, hogy nagy kiterjedésű bőrkiütés jelentkezik a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpes zoster képes postherpés neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom és rosszul kezelhető.

Ha a herpetikus bőrkiütés a testen van, akkor kérjen segítséget egy bőrgyógyásztól vagy terapeutaiktól. Az orvos laboratóriumi diagnózist, egy immunológus vagy allergológus konzultációját fogja felírni, hogy azonosítsa az immunitást hátrányosan befolyásoló rejtett tényezőket, és meghatározza a kiütés okait.

A herpesz fertőzés egyéb formái. a szájban, a szem elején, a felső légutakban jelentkezik, felveheti a kapcsolatot a speciális szakemberekkel - fogorvos, szemész, ENT. Szükség esetén az orvos egy bőrgyógyászral folytatott konzultációra hivatkozik, mivel ezek a szakértők a legszélesebb körű ismeretekkel rendelkeznek a herpeszvírus fertőzésekkel kapcsolatban.

Most már tudja, hogyan kell viselkedni, ha gyanítja a herpesz, ezért gyors gyógyulást kívánunk.

A herpeszre kezelt orvosok

A herpesz egy vírusfertőzés, melyet elsősorban bőrkiütés és nyálkahártyák okoznak, a fertőző betegség egyéb jelei is megfigyelhetők: hőmérséklet, rossz közérzet, letargia. Gyakran az emberek nem sietnek, hogy orvoshoz forduljanak ilyen tünetekkel, megpróbálva küzdeni a herpesz népi jogorvoslatok megnyilvánulásai ellen.

Herpes leggyakrabban lokalizált területen az ajkakon és arcon ráncok, a nemi szervek, a fenék puha szövetet. Bőrkiütés jelentkezhet a szervezet bármely részén, beleértve a nyálkahártyákat és a belső szervek felszínét. Az utóbbi lehetőség ritka, a nagyon gyenge immunitású emberek hajlamosak ilyen megnyilvánulásokra. Megtanuljuk, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet, és miért is lehet a herpesz bizonyos formái veszélyes lehet.

Melyik orvoshoz kell mennem

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a betegség széles körben elterjedt, sok ember aggódik amiatt, hogy mely orvos forduljon. Mivel a betegség tünetei változatosak és a test különböző részein lokalizálódnak, számos szűk orvosi szakember segíthet a probléma megoldásában. Bőrgyógyász, terapeuta, fogorvos, fertőző betegség szakember, sebész, nőgyógyász, urológus, vénész, immunológus, szemgyógyász lehet.

A konzultációra kerülő orvos szakosodásának megválasztása attól függ, hogy hol található a betegség külső megnyilvánulása.

 • Ha herpesz van az ajkán és körülöttük, akkor látogasson el a terapeuta. Ha a betegség gyakran manifesztálódik, meg kell mondania a szakértőnek. Valószínűleg kijelöl vagy kijelöl majd elemzéseket, és útmutatást adhat az immunológusnak. Szükséges ennek a szakembernek a vizsgálata is, mivel a herpeszvírus aktiválása a szervezet immunválaszának csökkenésével magyarázható. Az immunológus meghatározza az immunhiány okait, és előírja a kezelést speciális immunmoduláló gyógyszerekkel.
 • Mivel a herpesz a test vagy gyanúja bárányhimlő által okozott herpes zoster vírus, akkor megy egy bőrgyógyász.
 • Ha a herpesz a szájában van, kérjen tanácsot a fogorvosától. A szájnyálkahártya fertőzésének megnyilvánulása szájgyulladás és ínygyulladás kialakulásához vezet. A megjelenése fájdalmas elváltozások vagy fekélyek a szájban aftov lehet kellemetlen és súlyos következményeket, így ezek a tünetek biztos, hogy menni az orvoshoz.
 • Ha a betegség megnyilvánulása a szem területén helyezkedik el, akkor a terapeuta is fordul. Talán képes lesz diagnosztizálni a tünetek herpetikus eredetét, de valószínűleg egy szemészhez fog kezelni. A betegség ezen formája az egyik legveszélyesebb, mivel a vírus befolyásolhatja a szem különböző struktúráit, amelyek szövetük sejtjeibe ágyazódnak. A kezelés hiánya súlyos szemészeti kóros állapotokhoz vezethet, sőt teljes látásvesztést is okozhat.

A honlapunkon részletes cikkeket olvashat minden ilyen típusú herpeszről: a szemen, herpeszes szájnyálkahártyán, az ajkán, a szájban, a csirke pox.

Milyen orvosnak kell konzultálnom a nemi herpeszekkel?

Ha herpeszkitöréseket figyeljünk meg a nemi szervek területén, ez komoly aggodalomra ad okot, hiszen a test intim részeit érintő megnyilvánulások nemcsak kellemetlenek, hanem veszélyesek is. Ezért az ilyen tünetekkel küzdő emberek azon gondolkodnak, hogy melyik orvos kezeli a genitális herpeszet. Kezelje a külső genitáliák bőrén és nyálkahártyáján jelentkező bármilyen problémát a dermatovenerológushoz. A herpesz tüneteivel rendelkező nők kezelhetik a nőgyógyászot és a férfiakat - egy andrologistával vagy urológussal.

Nem szabad elfelejteni, hogy a genitális herpesz veszélyes szexuális úton terjedő fertőzés. A vírussal fertőzött nem csak a szexuális kapcsolat hagyományos formájával, hanem más nemi formákkal is fertőzött. A genitális herpesz megnyilvánulhat a szájnyálkahártya nyálkahártyáján, ha nem használják fel az óvszert a nemi közösülés során, különösen egy nem ellenőrzött partner esetében. Ha egy szexuális partner fertőzött, és van a betegség külső megnyilvánulása, vagyis a vírus aktiválódik, akkor a másodiknak nagyon jó esélye van kellemetlen fertőzésre.

A vírus második típusának, vagyis nemi szervezettségének veszélye, hogy a testben való aktiválása tünetmentes lehet. Ez azt jelenti, a személy nem érez semmilyen kényelmetlenséget, és nem a betegség tüneteit, és ebben az időben a vírus aktív, és könnyen továbbítani másoknak. Ezért meg kell alávetni a rendszeres orvosi vizsgálatok, látogatás egy nőgyógyász, urológus, bőrgyógyász és vizsgálni kell a látens fertőzés. Tehát gyorsan azonosítani tudja, hogy van vírus a szervezetben, és lépéseket tesz annak gyógyítására.

Mindenképpen olvassa el a herpeszről szóló cikket az intim zónában.

Ki használja a zsindelyeket

Ez a Varicella-Zoster vírus okozta fertőzés egyik legveszélyesebb típusa - herpes zoster. Az ilyen típusú fertőzések megnyilvánulása nagy hatást gyakorol a bőrre, a bőr alatti idegrostok mentén lokalizálva. A vírus befolyásolja az idegrendszert, integrálva az idegsejtekbe, és a postherpesi neuralgia kialakulásához vezethet. A legnagyobb veszély az övsömör lokalizálása az arcon, a trigeminális ideg mentén. A betegség megnyilvánulása komoly kényelmetlenséget okoz, és nagyon fájdalmas, mivel befolyásolja az idegrostokat. A herpesz sokféleségének kezelésére szükség van, anélkül, hogy várakoznánk a szövődmények kialakulására.

Az ilyen típusú betegségben szenvedők gyakran nem tudják, melyik orvos kezeli a herpesz zostert. Ezért kapcsolatba léphet a kerületi terapeutaval. Valószínűleg egy bőrgyógyászhoz fordul. A fertőző betegségek kezelésére is lehetőség van. A terápiát az orvos által előírt módszer szerint kell elvégezni.

Nagyon gyakran az orvosok javasolják a herpesz zoster kezelését kórházi környezetben, hiszen ebben az esetben megfigyelhetők különböző profilú szakemberek, és számos olyan orvosi eljárást hajtanak végre, amelyeket a páciens saját maga nem tud megtenni.

Kihez kéne lépnem kapcsolatba egy ritka herpesz-formával?

A herpesz hatással lehet a belső szervekre. A betegség ezen formája ritka. Leginkább a súlyosan depressziós immunitással rendelkező embereket érinti. Általános szabály, hogy az immunrendszer erős immunhiányt mutat az emberi szervezet által, amelyet immunhiányos vírussal fertőznek meg. Talán a mentelmi jog elnyomása és más negatív tényezők hatása miatt.

A belső szervek vereségét a tudósok szerint cytomegalovirus okozza (az ötödik típusú herpesz). A belső szervekbe behatolva, és szövetük sejtjeibe integrálva a vírus az e szervek egyéb betegségeinek megnyilvánulásához hasonló tüneteket okoz. A leggyakoribbak a herpeszvírus, oesophagitis és tüdőgyulladás által okozott herpeszvírusok.

A fertőzés azonban más szervekre, így az agyra is hatással lehet. Ezért az orvosi szakember kiválasztása attól függ, hogy melyik testet érinti.

 1. Ha a nyelőcső nyálkahártya sérült (nyelőcsőgyulladás), keresse fel a gasztroenterológust. Neki szükséges a herpesz hepatitisz tüneteivel járni.
 2. A májbetegségeket egy még szűkebb szakember - a hepatológus kezeli -, de nehéz észlelni a kerületi klinikán.
 3. Herpetikus tüdőgyulladás esetén a pulmonológus segíthet.

következtetés

A herpesz legfontosabb szakértői a bőrgyógyászok és a fertőző betegségek specialistái. Gyanakodni kell, hogy a herpeszkiütés és a betegség egyéb tünetei a herpeszvírus által kiváltottak. A fertőzés külső megnyilvánulásainak nem szabványos lokalizációjával ezek a szakemberek megbirkózhatnak magukkal, és más orvosokat vonzhatnak konzultációra.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

A herpesz egy fertőző betegség, amely elsősorban az ajkak kitörésével jár, és szokásosan "hidegnek" nevezik. A vírus manifesztációja azonban meglehetősen változatos. Az arcon vagy a testen, a szemen vagy a genitális területen bőrkiütések jelentkezhetnek. A vírus még kiütések formájában is megjelenik a szájban. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy ilyen jól ismert gyermekkori betegség, mint a csirkehimlő, szintén "herpetikus lényeg". A lenyelés után a vírus bármely "kedvező" időben megnyilvánulhat. Így válaszolni a kérdésre, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet, egyértelműen válaszolni nem fog megjelenni. Talán még több orvos is lehet. A betegség aktiválódási helyétől függ.

A kezelés hiányából eredő szövődmények

A herpeszet kísérő tünetek a következők:

 • vannak kiütések a hólyagok formájában;
 • ezeken a helyeken érezhető viszketés, fájdalom, rángatózás;
 • az általános állapot romlik, esetleg a hőmérséklet emelkedése.

A herpeszet mindenfajta vírusos betegségként kell kezelni, teljes felelősséggel. A patológia számos komplikációhoz vezethet:

 1. Az arcon megjelenő vírus, amely megérinti az ajkakat, az orrát vagy az állát, okozhat meningitist (az agyi membránok gyulladása).
 2. Az övsömör, melynek megnyilvánulása herpesz okozza, a posztterpés neuralgia kialakulását idézheti elő. A betegség majdnem gyógyíthatatlan.
 3. A bárányhimlő miatt, amely felnőttkori állapotba kerül, encephalomyelitis alakulhat ki. Ezzel a betegséggel egyidejűleg hat az agy és a gerincvelő. Emellett a bárányhimlő egy felnőttnél, kivéve a súlyos szivárgást, más súlyos szövődményeket okozhat. Emiatt ajánlott a gyermekkori fertőző patológiát túlélni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csirke pox nagyon fertőző betegség. Amikor kialakul, az orvost be kell hívni a házba.

Amikor a terapeutára utal

A szájban lustán herpesz vagy más, kissé lüktető láz formájában a betegség a betegség kimutatásának mintegy 80% -ában nyilvánul meg. Ebben az esetben a lézió helye nemcsak a szájüveget és a gyötrelmet, hanem fájdalmas érzeteket is okoz, amelyek állandó kényelmetlenséget okoznak. Leggyakrabban nincs szükség különleges kezelésre. Az újonnan megjelenő buborékok önállóan törtek ki, helyükön kis fekélyek képződnek, amelyeken szárításkor kéreg jelenik meg. Rövid idő elteltével eltűnik.

Olyan esetekben, amikor az ajkak kiütések nem tartanak sokáig, vagy a hólyagok rendszeresen újra megjelennek, szakemberekkel kell kapcsolatba lépni. Ebben az esetben a válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkán, egyértelmű: meg kell menni a helyi terapeuta. Miután a diagnózis felírták a kezelést. Leírható nem csak tabletták vagy intravénás készítmények, hanem komplexek a vitaminok és a fitopreparations.

A diagnózis feladata a tesztek leadása. Szükségesek az exacerbációk okainak azonosítására. Nem számít, hogy melyik orvos fogja ellátni a kinevezést kezelésre. Minden szakember látogatása során elemezni kell. Ez annál is inkább szükséges a belső szervek vírusának vereségének kimutatásában.

Figyelembe kell venni, hogy ha kétségei merülnek fel, hogy milyen orvos forduljon, akkor először a terapeutához kell mennie. Ez annál is inkább sürgős, ha át kell kérned egy másik orvost. Ugyanakkor a terapeuta által végzett elsődleges vizsgálat során nem szabad visszatartani a betegségre vonatkozó további információkat, beleértve az időszakos exacerbációkat.

Ha genitális herpeszre van szükség, konzultáljon egy vénorvos vagy egy bőrgyógyász?

A genitális herpesz gyakran előforduló szexuális élet miatt következik be. Ebben az esetben lehetetlen megjósolni a fertőzés pillanatát. Ha ez megtörténik, bármikor megjelenhet. Olykor, amikor a vírus "kegyes idők" lesz, fájdalmas és viszkető kiütések formájában fog megjelenni a nemi szervekben. Néhány esetben azonban tünetmentesen manifesztálódik. A vesicles nem viszket és nem fáj.

Mivel a betegség szexuális úton terjed, az a kérdés, hogy melyik orvost kell kezelni a herpesz esetében logikus - a vénorésznek. Ezt a szakembert azonban csak akkor kell elküldeni, ha szükséges tanácsadáshoz. Az ilyen betegség kezelése nőknél nőgyógyász, és a férfiak terápiáját egy urológ végzi.

A betegség ezen formájával gyakran felrobban a buborékok a ruhák dörzsölése miatt. A higiénia be nem tartása esetén másodlagos fertőzés következik be. Ebben az esetben prosztatagyulladás vagy gyulladás kialakulása a petefészkek, petefészkek, cystitis vagy pyelonephritis esetén.

Az ilyen szakemberekkel való kezelést kenetet és vért adományozva írják elő. A genitális herpesz öngyógyítása tilos, mivel a szövődmények teljesen váratlanok lehetnek.

A kerületi terapeuta elsődleges látogatása során a betegeket gyakran a bőrgyógyásznak ajánlják tanácsért. Ez az orvos nagyszerű képességekkel rendelkezik a herpesz kezelésében, így előírhatja a megfelelő kezelést.

Amikor a fogorvoshoz és az otolaryngológushoz fordulnak

Azonban néha a betegség a szájüregen kívül a szájat és a légzőrendszert is befolyásolja. Ebben az esetben nem fog tudni ellátni az otolaryngológussal.

Szükség van egy szemészre

Ebben a tekintetben azoknak a betegeknek, akik egy betegségben szenvedtek, évente kétszer vizsgálatot kell végezni szemész szakorvosától.

És hol van az immunológus?

Bizonyos esetekben a páciens allergénre utal. Ez azért szükséges, hogy azonosítsunk néhány olyan rejtett problémát a szervezetben, amely befolyásolja az immunrendszer működését.

Néha a betegség kezelésében a homeopátiás gyógyszerek lényeges segítséget nyújtanak. A kinevezésüket homeopata végzi. Az ilyen alapokkal való kezelés hosszú, azonban az elengedés időtartamának meghosszabbítása miatt pótolhatatlanok.


Ha kétségei merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy melyik orvosnak kell mennie a herpeszhez, forduljon a terapeutahoz. Számos esetben ez a szakember egyedül segítheti a beteget abban, hogy megállítsa a kellemetlen herpetikus megnyilvánulások kialakulását.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Annak meghatározásához, hogy melyik orvosnak kell kezelni a herpeszes kezelést, meg kell állapítani a kiütés lokalizációját. Minden egyes orvos szakosodott bizonyos betegségekkel, amelyek befolyásolják a test vagy szervek bizonyos részeit. Ennek az az oka, hogy a bőrbetegségek gyakran maszkoltak más betegségekre.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Annak ellenére, hogy a patológiás folyamatot a jellemző vezikulumok képződése kísérte, a hatékony terápia kiválasztásakor pontosan meg kell határozni a betegség jellegét. Ebben az esetben több vizsgálat és biokémiai vizsgálat szükséges.

A terapeuta előzetes diagnózist készíthet. Ez utóbbi képes felmérni a betegségek kialakulásának természetét, és átirányítja a betegeket egy szűkebb szakirányú orvosokra.

Kihez fordulhat a szívritmusz herpeszhez?

A hideg az ajkán kiütések formájában jelentkezik, amelynek kialakulását viszketés és fájdalom kísér. A betegség lefolyása nem jelent veszélyt az életre és az egészségre, kivéve azokat az eseteket, amikor egy személy korábban immundeficienciával rendelkezett.

Ez a kombináció súlyos patológiák kialakulásához vezethet a páciens vagy a gyermek haláláig, ha terhes nőkben herpesz reszketést mutat.

A betegség labiális formájára vonatkozó kezelést a terapeuta választja ki. Ha a herpesz nem csak az ajkán, hanem a test más részein is megjelenik, vagy a kórtörténet újraindulása évente több mint négyszer fordul elő, a betegnek immunológiai konzultációra van szüksége. Ha szükséges, a terapeuta egy vizsgálatot végző személyt küld a bőrgyógyásznak, hogy kizárjon más bőrbetegségeket, vagy érzékelje a fertőzés jelenlétét a bőrszövetekben.

A herpeszvírus testre történő kezelését ki kell egészíteni az egyidejűleg kialakuló patológiák terápiájával. Azokban az esetekben, amikor egy személynek krónikus betegségei vannak, az immunológus kapcsolatba lépése mellett részvételre van szükség:

 • endokrinológus;
 • gasztroenterológus;
 • neurológus és így tovább.

A szájnyálkahártya herpeszes fertőzésének megnyilvánulásával járó idegrendszeri megbetegedések esetén a páciens pszichoterapeuta számára páciensnek kerül vizsgálatra.

Kihez fordulhat az izgalommal járó kiütés?

Ez a fajta betegség az egyik olyan kórkép, amely a belső szervek patológiáinak kialakulását okozza. A nemi szervvírus vereségének kezelésénél a herpesz provokálja:

A szexuális herpesz az urogenitális rendszer nyálkahártyájára hat, ami jelentősen ronthatja a beteg állapotát.

Nemi herpesz fertőzés esetén a nők a nőgyógyászhoz, a férfiak pedig az androlóphoz fordulnak. Az urológus is szükséges lehet.

Ki segít a herpesz zosterben?

Ezt a betegséget a harmadik típusú vírus okozza. A kórtani folyamatot a buborék-kitörések sokasága jellemzi, amelyek a test nagy részét érintik. A herpes zoster exacerbációja:

 • intenzív fájdalom;
 • a bőrkiütés gyulladása a bőr kórokozó mikroorganizmusokkal történő fertőzése esetén;
 • magas testhőmérséklet.

A vírusos fertőzés ilyen formája a megnyilvánulás során nehéz kezelni. Ebben az esetben szükség van a herpetikus bőrkiütések kimutatására a bőrgyógyász számára.

A betegség súlyosbodása a gyengített immunitás hátterében jelentkezik, ezért a pácienst további vizsgálat céljából elküldi az immunológusnak. Ezen túlmenően, más kórták kizárása érdekében, a lexikust gyakran vonzza egy allergológus.

A herpeszvírus ezen formájának veszélye abban rejlik, hogy a megfelelő terápia hiányában a fertőzés gyorsan elterjedt a test más részeire. Ebben a helyzetben a betegnek más orvosokat kell látogatnia:

 • ENT a torok léziókban;
 • fogorvos a herpetikus szájgyulladás kialakulása esetén;
 • oftalmologa, ha a fertőzés a szemgolyóra hat.

A kezelőorvos által a herpeszes fertőzés ezen formájával kapcsolatos ajánlások figyelmen kívül hagyása a belső szervek patológiáinak kialakulásához vezethet, amelyek tünetei változatosak. Ilyen körülmények között a terápiás rendszert a klinikai kép jellemzői figyelembe vételével állítjuk be.

Ki kezeli a ritka herpesz típusokat?

A vírusfertőzés formájától függetlenül először meg kell látogatnia a terapeutát. Ez utóbbi meghatározza más szakemberek részvételének szükségességét. A terapeutától nem szabad elrejteni a herpesz fejlődésének feltételezett okait és a buborékkiütés lokalizációját. Az információ hiánya súlyos szövődményeket okozhat, amelyek befolyásolják a létfontosságú szerveket.

A legtöbb esetben a betegség kezelését bőrgyógyász vagy terapeuta írja elő. Számos beteg esetében azonban a patológiát nem kimutatható klinikai kép jellemzi. Különösen a betegség ilyen fejlődése figyelhető meg olyan nőknél, akiknél a genitális forma visszaesett.

Ha kellemetlen érzés tapasztalható a perineumban, vagy a nemi szervek rendellenes elváltozásai, a betegeknek segítséget kell kérniük a nőgyógyásztól.

Ezenkívül a vírus törzsének meghatározása szükségessé teheti egy dermatovenereológus bevonását. Ez utóbbi vonzódik, ha a 2. típusú herpeszvírussal vagy genitáliával rendelkező szájüregi fertőzés az 1. típusú vírussal fertőzött.

Ha a betegség általános formája a fertőző betegség szakembere segítségét igényel. Ez utóbbi meghatározza a klinika kezelésének szükségességét. Gyakran előfordul, hogy a fertőzésgátló a herpesz zoster fokozódása esetén vesz részt.

A herpesz komplex kezelést igényel. Ezért a betegség jeleinek megjelenésével járó betegeket különféle szakirányú orvosok részére küldi vizsgálatra. A terápia kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a vírus törzsét hozzák létre, hanem más hasonló tünetekkel járó kóros állapotok kizárását is. Azt is meg kell tudni, hogy mikor jelentkezik egy herpeszes kiütés, amelyre a szakember alkalmazható, mert a betegség kezelését a beteg okozati tényezője és egyedi jellemzői figyelembevételével végzik.

Melyik orvos kezeli a herpeszet és mikor kezeli?

A herpesz vírus fő jellemzője abban rejlik, hogy hosszú ideig lehet a testben, de nem érezheti magát. Meg kell gyengíteni az immunitást, mivel a fertőzés azonnal megkezdődik.

A betegség leírása

A betegség csak abban az esetben érezheti magát, ha provokáló tényezők vannak, például az immunitás gyengül.

Ez a következő esetben fordulhat elő:

 • a szervezet túlhevülése vagy a hipotermia;
 • stressz és instabil érzelmi állapot;
 • Terhesség vagy annak megszakadása.

Mindegyik esetben a herpeszvírus aktiválódik. Tünetek jelentkeznek a nyálkahártyákon, a bőrön. Kis buborékok alakulnak ki folyadékkal. A vírus folyamatosan az emberi testben van.

Érdekes! Az egyszerű herpesz a világ lakosságának több mint 90% -ában található meg.

Vírusfajták

Az orvostudományban sokféle herpeszvírus ismert, de a gyakorlatban csak kevesen ismertek. Néha labiális fertőzésre lehet szükség, a hidegtípustól függ. A nemi szerveken a herpesz ritka.

A herpesz miatt az első típusú tünetek a száj, a nyak és az arc nyálkahártyáján jelennek meg. A második típus gyulladásos betegségekhez vezet a kismedencei szervekben.

A harmadik típus miatt csirkehimlő jelenik meg gyermekekben, a felnőttek szenvedhetnek, de övsömörük van. A felnőtt bárányhúrt nehéz elviselni, magas láz.

Az ötödik vírus típus a citomegalovírus fertőzés aktiválódásához vezet. Kevés tünet létezik, leggyakrabban a férfiak szenvednek. Az immunrendszer gyengülése, rhinitis, tüdőgyulladás, hepatitis és egyéb betegségek kialakulása.

Fontos! A cytomegalovírus fertőzés terhesség alatt történő aktiválása veleszületett rendellenességeket okozhat a gyermekben.

A hatodik típusú vírus számos betegben rózsakört okoz.

A laboratóriumi vizsgálatok után, valamint a következő tünetek alapján diagnosztizálhat:

 • gyengeség az izmokban;
 • gyors fáradtság;
 • apátia és letargia;
 • állandó alvásigény.

A hetedik típusú vírust gyakorlatilag nem tanulmányozták. Csak ismert, hogy ez okozhatja a krónikus fáradtság és az álmatlanság kialakulását. Allergiás herpesz alakulhat ki.

A nyolcadik típusú vírus a Kaposi-szarkóma kialakulásához vezet. A bőrön rákos jellegű. A videó ebben a cikkben részletesebben megmutatja, hogy milyen típusú vírus létezik.

Miért halad a betegség?

Annak érdekében, hogy a kórokozó beléphessen egy egészséges ember testébe, elégséges ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen a betegnek a biológiai folyadékkal vagy bőrével. A betegség tüneti tüneteinek időszakában elégséges a bőrrel való érintkezés. A herpesz legfőbb oka a személyi higiéniai szabályoknak való meg nem felelés, a túlzsúfolt régiókban élő életformáló életmód.

A környezetben a vírus akár 24 órán keresztül is aktív marad. 50 fokos és annál magasabb hőmérsékleten az aktivitás fél óra elteltével megszűnik.

A betegség átvitelének módjai a következők lehetnek:

 • egy beteg anyától a gyermekig, azaz egy fertőzés vertikális útjáig;
 • amikor beteg embert csókol;
 • óvszerhasználat nélküli szexuális érintkezésben (de ezzel együtt nincs teljes védelem a fertőzés ellen);
 • a személyes higiéniai szabályok figyelmen kívül hagyása;
 • más emberek személyes tárgyainak használata;
 • levegős cseppek;
 • amikor nyilvános vécére vagy más nyilvános helyekre látogat.

A patológiás megbetegedések nem mindig fordulnak elő, ezt általában számos, a vitaminok hiánya, stressz, túlfáradtság, alultápláltság, vírusos vagy bakteriális fertőzések okozzák.

A herpes simplex tünetei és szakaszai

A patológia a fejlődés négy szakaszán halad át.

Mindegyiküknek bizonyos tünetei vannak:

 1. Első szakasz - enyhe bizsergés a bőrön. Fokozatosan csatlakozik a viszketéshez, abban a helyben, ahol a betegség visszatérése jelentkezik, jelentéktelen hyperemia alakul ki. Az ajkak vagy az ajkak közelében a bőrkiütés elemei. A betegség további terjedésének megelőzése érdekében az antivirális gyógyszereket időben kell alkalmazni.
 2. A második szakasz - kisebb gyulladás. Az ajkakon kis buborékok jelennek meg, fokozatosan növekvő méretben. Kezdetben tartalmuk átlátható, de egy idő után felhős lesz.
 3. A harmadik szakasz - nyilatkozatok. A hólyag felrobban, és helyén továbbra is fájdalmas. Azért, mert a betegek körében az emberek ebben a pillanatban veszélyesebbek, mint valaha.
 4. A végső szakasz egy csapda kialakulása. A fekély kialakulásának tetején súlyos fájdalom és vérzés jelentkezik.

Ha a kezelést időben elkezdi, elkerülheti ezeknek a szakaszoknak a fejlődését.

A genitális herpesz kialakulásának okai

A betegség kialakulásának fő oka a nemi közösülés, függetlenül attól, hogy mi volt.

Egyes esetekben a herpesz genitális fertőzése az alábbiak szerint terjedhet:

 • függőleges irányban - egy beteg anyától a gyermekig;
 • levegős cseppek;
 • feltéve, hogy az élet útján repedések vannak a bőrön.

Számos tanulmány során összefüggés alakult ki a betegség előfordulása és a következő tényezők között:

 • kedvezőtlen körülmények között élő, kedvezőtlen társadalmi státusz;
 • szex - bizonyított, hogy anatómiai jellemzők miatt a nők gyakrabban szenvednek;
 • faj - a negroid faj gyakrabban találkozik a betegséggel;
 • a fizikai aktivitás mértéke;
 • éghajlati viszonyok;
 • rossz szokásokkal való visszaélés.

Leggyakrabban a 30-40 évesek szenvednek. Az is fontos, hogy a páciens milyen táplálékot tartalmaz, elegendő vitamin és tápanyag van benne.

Klinikai kép a genitális herpeszről

A betegség kétféleképpen fordul elő: elsődleges és ismétlődő. Az elsődleges fertőzés általában jelentős tünetek nélkül jár.

Egy másik esetben a következő tünetek jelentkezhetnek:

 • fokozott testhőmérséklet;
 • gyengeség érzése egész testen;
 • fájdalomérzés a fejben;
 • kellemetlen érzés az ágyéki régióban;
 • fájdalom az ágyékban.

A férfiakban a genitális herpesz gyakoribb kiütés, az étrend a megjelenés túlsúlya. A betegség nem tartozik a vénás betegséghez, bár sokan ezt tévesen gondolják.

Kezdetben a herpesz elősegíti a papulák kialakulását, majd az eróziót. Az égés, a viszketés, a nyirokcsomók méretének növekedését okozzák.

A nőknél a nemi herpesz károsítja a húgycsövet, a szájszárazságot, a hüvelyt. Gyakran szenved a fenék és a comb belső oldala. Az ágyék területén, kiütések és súlyos bőrpír. Az ismétlődő herpesz megnyilvánulási gyakorisága különbözik: a néhány havonta egyszer, néhányévenként egyszer.

A relapsusok jellemzői

A diagnózis akkor történik, ha a vírus hozzájárul az antitestek kialakulásához. A relapszus időtartama 4 és 10 nap között van. Az ilyen betegség kialakulásának tünetei gyakran hiányoznak. A neuralgikus jelleg kisebb fájdalmai lehetnek.

A nyálkahártyák korlátozott területein herpetikus kitörések jelennek meg. Nyitás után eróziók vannak. A betegek ebben az időszakban gyengének érezzék magukat, enyhén növelik a testhőmérsékletet.

A herpesz folyamata aritmiás lehet. Nincs egyértelmű periodicitás a remissziók és a súlyosbodási állapotok között. A hosszabb elengedés tart, annál nehezebb lesz az exacerbáció fokozata és fordítva.

Atypális genitális herpeszes fertőzésnek számos formája van:

Az abortív forma kialakulásával a visszaesés nem haladja meg a három napot. A herpesz kiütések nélkül fejlődhet.

A herpes zoster tünetei

A kórokozót a stressz, az immunitás csökkenése, a fertőző betegségek kialakulása aktiválja. Kezdetben az interkosztális ideg érzi a fájdalmat, az általános állapot gyengül. Ezután összefolyó hólyagok keletkeznek, amelyeken belül tiszta folyadék keletkezik. Kör alakban vagy szalag formájában vannak elrendezve.

A gyengített immunitással rendelkező betegeknél a herpesz zoster daganatos formája fejlődik ki. A kitörések összeolvadnak egymással.

Rákos betegeknél a cukorbetegség, a patológiás formák súlyosabbak:

 • generalizált herpesz - minden szerv érintett;
 • vérzéses - az ampullák belsejében vérrel töltöttek;
 • gangrenous - gangrenosus fekélyek kialakulása.

Mindegyik formát az a tény jellemzi, hogy a beteg rosszul érzi magát. A vírus idegeiben szenved. A harmadik típusú vírus fejlett formájánál gyulladásos folyamat alakul ki az agy membránjaiban.

Az alábbi képen egy példa látható a betegség egy formájának kialakulásáról.

Fertőzés terhes nőkben

A magzat fertőzött lehet mind a munkaidő alatt, mind pedig az anyaméhben. A betegség a magas halálozási és rokkantsági okokká válik. Leggyakrabban a genetikai típusú kórokozó belép a szervezetbe.

A vírus továbbítására számos mechanizmus létezik:

 • abban a pillanatban, amikor a gyermeket az édesanyja születési csatornáion keresztül átadja;
 • emelkedő út - ha egy terhes nő fertőzik meg a második típusú herpeszet;
 • transzplacentáris útvonal.

Komoly a következménye annak, hogy a fertőzés bejutott a gyermek testébe:

 • epilepszia;
 • vetélés;
 • az agy leesése;
 • májcirrózis vagy májgyulladás;
 • fogínygyulladás vagy szájgyulladás.

Egy gyermeknél a herpesz befolyásolhatja a belső szerveket. Ebben az esetben az idegrendszer herpeszes léziója az utána következő kómában fejlődik ki.

Mikor hivatkoznak a terapeutára?

Egy általános kérdés a betegek számára, hogy melyik orvos menjen a herpeszhez?

Mindent bizonyos pillanatok határozzák meg. Az esetek 80% -ában a szájban megjelenik a lázas herpesz. Ebben az esetben égési sérülést, bizsergést és viszketést okoz a sérülés helyén, a beteg folyamatosan kellemetlen érzést érez.

Ebben az esetben nincs szükség különleges kezelésre. Az emerging vezikulumok egy idő után felrobbantak, és helyükön jazvochki. Néhány nap múlva lesüllyednek, kiszáradnak és leesnek.

Abban az esetben, ha a kiütés az ajkán hosszú ideig nem megy, akkor segítségre van szüksége a kórházban. De melyik orvos kezeli a herpeszet ebben az esetben? A válasz egyértelmű - menj a terapeutához. A vizsgálat után diagnózist fognak készíteni, amely alapján a gyógyszert a kezelésre felírják.

A pontos diagnózis érdekében a betegnek meg kell felelnie a szükséges vizsgálatoknak. Szükségesek annak érdekében, hogy megértsük, mi okozza a súlyosbodást. Ki fogja előírni az elemzéseket, nem számít.

Ha kétségei merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy melyik orvosnak kell látogatnia, először konzultáljon a terapeutaval. Az elsődleges vizsgálatban, ne hagyja figyelmen kívül minden információt az összes súlyosbodásról, amikor azok voltak, és mennyi időt tartott.

Ki kezeli a genitális herpeszet?

Leggyakrabban a genitális herpesz fejlődik, mert egy személynek van egy átkozott szexuális élet. Ebben az esetben pontos, amikor a fertőzés nem lehetséges.

Még akkor is, ha ez megtörtént, a tünetek hosszú távon hiányozhatnak. A vírus csak akkor érzi magát érezve, ha erre hajlamosak a hajlamosító tényezők.

Ha ilyen herpesz alakul ki, melyik orvosnak kell konzultálnia? Az a helyzet, hogy sokan összezavarodnak, és nem tudják, ki részt vesz a vénás vagy dermatológus kezelésében? Az adatokat azonban csak szakembereknek lehet elküldeni, ha szükséges. A nőknél a betegség kezelését egy nőgyógyász végzi, a férfiak pedig egy urológus kezelik.

Ebben a formában a betegség gyakran feltörő buborékok, és mindezt, mert őket dörzsölni ruhák. Ha a személyi higiéniai szabályokat nem tartják be, akkor másodlagos fertőzést kell mellékelni. Prostatitis, a herék appendensében gyulladásos folyamat alakulhat ki.

A szakorvosok a kenetet és a vért a tesztek után kezelik. A genitális herpesz kíméletes gyógyítása a saját kezével lehetetlen, és nem szabad megtenni.

Egyéb kezelési szakemberek

Milyen orvosnak kell alkalmaznia, ha herpeszem van, ha a szájban fejlődik?

Ha a betegség olyan szövődményei vannak, mint a szájgyulladás vagy a fogínygyulladás, akkor meg kell látogatnia a fogorvost. A betegség azonban nemcsak a szájüreget, hanem a légutakat is érinti. Ebben az esetben nemcsak a fogorvosnak, hanem a fogorvosnak is meg kell látogatnia.

Az ophthalmoherpes diagnózisának megállapítása csak körzeti terapeuta lehet. Azonban egy másik szemész szakorvos foglalkozik a betegség kezelésével. A herpesz megnyilvánulásának formája az egyik legsúlyosabb. A betegség miatt a szemgolyó szenvedhet, teljes látásvesztés lehetséges.

Fontos! Azok a betegek, akik egy betegségben szenvedtek, évente többször szemésznek kell vizsgálniuk.

Az immunológust meg kell látogatni, mert hosszú ideig a vírus alvó állapotban lehet a testben. Csak a bőrimmunitás gyengülésével kezdenek kiütést kifejteni. Az immunológus azokat a gyógyszereket írja le, amelyekkel a szervezet patogén fertőzésekkel szembeni rezisztenciája megnő.

Alkalmanként a betegeket allergológusnak hívják. Így lehetséges azonosítani azokat a problémákat, amelyek befolyásolják az immunrendszer állapotát.

Ha kétségei vannak, és nem tudja, hogy melyik orvos kezeli a herpesz kezelését, látogassa meg a terapeutát, miután a vizsgálatot megkezdi, a megfelelő orvoshoz fordul, vagy maga írja fel a gyógyszert.

Herpes simplex kezelése

A szívizom herpesz kezelésére nem szükséges gyógyszereket szedni. Indokolt abban az esetben, ha a sérülés területe jelentéktelen, és maga a betegség legfeljebb öt napig tart. A betegség kezelésére sokan népszerű módszereket alkalmaznak, hozzájárulnak a viszketés és a bőrpír eltávolításához.

Hatékonyságukat a következő eszközök bizonyították:

 • fehér üröm tinktúrái;
 • levágják a fokhagymát;
 • viasz;
 • teafa és fenyőolaj.

Speciális kezelés esetén a következő gyógyszerek felírhatók: Zovirax, Bonafton, Tebrofen, Valaciclovir.

Általában a terápia legfeljebb két hétig tart. Kiegészítésként immunmodulátorok használata ajánlott. A betegek rengeteg italt, valamint étrendet mutatnak be. Az étel nem lehet túl forró és fűszermentes, különösen akkor, ha a kiütések a szájüregben helyezkednek el.

Fontos! A belső szervek herpeszes elváltozásai kórházi kezelést mutatnak.

Nemi herpesz kezelési módjai

Az ilyen betegség kialakulásával az antivirális terápia ajánlott. Az Acyclovir-szal készült készítményeket tíz napig szigorú ütemezésben veszik fel.

A tüneti kezelés a fájdalom és a viszketés megszüntetésére irányul. Kiegészítésként ajánlott aszkorbinsavat alkalmazni. Fontos! A vírusellenes szereknek tabletták formájában kell lenniük.

Az remisszió alatt a terápia célja a visszaesések megelőzése. Herpes vakcinát vezettek be. A kezelés időtartama alatt megvédje magát a stresszes helyzetektől, teljes mértékben enni. A megelőzés a személyes higiénia betartása. Az a személy, aki mindent tud a herpeszről, könnyen megakadályozhatja annak fejlődését.

Az orvosok a herpeszről nem egyértelműek, de egy véleményük szerint konvergálnak - a fertőzés veszélyes és számos szövődményt okozhat. A patológia veszélye miatt időben kell kezelni, és küzdeni kell a kialakuló komorbid tünetekkel is.

Gyakran feltett kérdések az orvoshoz

A betegség súlyossága

Helló, szeretném tudni, mennyire súlyos a betegség, mint a herpesz komoly?

A genitális herpesz különösen kellemetlen, mivel fejlődésével olyan tünetek jelentkeznek, amelyek fájdalmat és kényelmetlenséget okoznak. Az életre azonban mindez nem veszélyes, a veszély máshol fekszik. Az a helyzet, hogy a szervezet sebezhetővé válik, és más, veszélyesebb fertőzések, például az AIDS is csatlakozhat. Az a tény, hogy a fertőzések könnyebben behatolnak a szervezetbe a fekélyes felületen keresztül.

Terhesség alatt a betegség veszélyes, mivel át lehet adni egy magzatnak. A fertőzés a terhesség végén különösen veszélyes. Császármetszés végezhető, gyakran az ilyen babák betegek.

exacerbációk

Mondja meg, milyen gyakran okoznak exacerbációk herpeszet?

Mindez attól függ, hogy milyen típusú herpesz támadja meg a szervezetben. Összesen kétféle. Az első típusú fertőzéssel a fellángolás nem gyakori, a második sokkal gyakrabban. Vannak, akik egész életük a betegség hordozói, de soha nem szembesülnek a tüneteivel. És sokan nem tudják, hogy fertőzöttek. A visszaesések előfordulási gyakorisága, súlyossága és súlyossága sok tényezőtől függ: egyidejű betegségek, stressz, immunitás és így tovább.

Az exacerbációk előfordulási gyakoriságának csökkentése és a kialakuló tünetek csökkentése érdekében javasolt vírusellenes szerek, például Valtrex, Acyclovir, Zovirax és mások.

Herpesz és szexuális partner

Ha herpeszes fertőzésem van, el kell mondanom a szexuális partneremet erről?

Beszélje meg a probléma jelenlétét a partneredre. Ezután együtt dönthet a szexről, vagyis foglalkozik vele, vagy sem. Ne felejtse el, hogy fertőzött lesz tőle, ezért használjon óvszereket, és általában a szexuális kapcsolatok súlyosbodásának időszakát el kell hagyni.

Valószínűleg a partner értékelni fogja a becsületességet, és a kapcsolat hosszú ideig fennmarad. Ne felejtsük el, hogy a vitorlázók nagy része fertőzést szenved, és a fuvarozók, ezért nincs semmi szörnyű ebben a témában, ne féljen beszélni erről a témáról.